PDA

View Full Version : Collagen - Kulit jd Anjal,Tegang,Cantik,Muda,Lembap & Melambatkan Penuaan


Beautystore Shoppe
16-11-2011, 11:12 PM
UNTUK ORDER ATAU PERTANYAAN :-

SMS : 019-2858786 (SUHAIDA)

EMAIL : monster_sue84@yahoo.com

PRIVATE MESSAGE

Beautystore Shoppe
16-11-2011, 11:19 PM
Beautee Collagen Ampoules - For pre make up & moisturizing; promote glow of the skin

http://www.beautee.com.my/images28102011/category/2/26/rz_new%20ampoule%20box.jpg

100% extract colagen yang mampu untuk menegangkan kulit , dan menambah keremajaan wajah.

Sesuai digunakan untuk mereka yang berumur 35 tahun keatas ,kerana kulit sudah tidak mampu menghasilkan colagen semulajadi yang cukup ia juga khas untuk anti aging.
Sesuai digunakan untuk photo shoot,wedding make up. make up anda akan bertahan lama daripada jika tidak memakai ampoule.

Caranya , sebelum pakai make up apply dulu colagen ampoule ini,ratakan di seluruh muka , buat lapisan rata secukupnya. Setelah siap sapukan foundation dan teruskan proses make up anda. Selain colagen ampoule vitamin c juga sesuai untuk tujuan ini. Bila kita make up mengunakan ampoule bukan saja tahan lama tapi muka kita nampak menyerlah dan bersinar nanti.

Ampoules are airtight glass containers which filled with concentration of ingredients.

Ampoules ususally contains botanical extracts, multi vitamins and enzymes in various combinations. DO NOT contained any preservatives, chemicals or fragrance.

Ampoules have remarkable effects on various skin conditions such as irritations, hyper-pigmentation as well as aging! Visible results achived within short period after application.

Ampoules are commonly used in beauty industries for facial purposes or before make up application or incorporate it into skin care regime. It helps make-up last longer as it controls oil sebum production in preventing greasy look. Skin feels soft and very hydrating after applied.

Beautee Ampoules for face are formulated in Germany. Suitable for all skin types. As other facial salons usual promotion price per ampoules is RM35.00 and above. So why spend more in facial salons while you can get a lower rate ampoules from Beautee.

Macam mana nak guna Ampoule?

1) Cuci muka bersih
2) Scrub ( untuk kulit byk jerawat jgn scrub terlalu kuat) dan cuci hingga bersih
3) Pakai Toner
4) Sapukan Ampoule (urut-urut hingga meresap ke dalam kulit)gunakan mesin ultrasonic jika ada.
urut dari bawah keatas.Jangan urut songsang.
5) Pakai Mask (10-15 minutes)(pilih 3 d powder mask yang sesuai dengan masalah kulit)
6) Pakai Moisturiser/Night cream

***Ampoule mesti digunakan sekali sahaja kerana ia boleh bertahan selama 4
jam selepas botol dibuka ***.

BENEFITS of using Ampoules

1. Assured Quality.

Most ampoules do not use chemical preservatives hence within 3-14 days; you have to finish using it. Main reason of this is to prevent your ampoule from being contaminated by your surroundings, germs etc.

2. Long lasting effect.

Compared with facial masks, ampoules partitions are easier to be absorbed into your skin because it is tinier than facial masks' essence. Usually, within 10 to 28 days of continuous daily application, you will be able to see its marvellous effect. For emergencies, rest assured that ampoules also have a better reputation in lasting its effect of at least 2 days longer than facial masks.

3. Perfect packaging.

Reason why ampoules are slightly pricey is because the budget to make one isn't cheap itself. From its ingredients to the bottle that it is packaged in, the slightest thing to make an ampoule is carefully taken care off to preserve its quality.

4. Repair and protect your skin.

Unlike other gels or creams, ampoules provide protection to your skin instantly once it is applied.

Make ups.

Do you wake up one day in the morning, feeling that your skin is tight, dry or dull? If yes, try using some ampoule first before you make up! Ampoules have long gain their reputations in brides make up where make up artists will generally advise their customers to use ampoules at least a day or 2 before putting on make up on their big day!

5. Separation.

Ampoules are excellent in calming your skin and they protect your skin from UV lights, germs, dusts and whatnot. Also, ampoules can reach directly into your skin, helping to balance up your skin's oil secretion and reducing your pores.
For sensitive skins, ampoules are even more widely recommended for it helps to calm your skin down and make up to last longer.

BRIDE & BRIDEGROOMS & PHOTOGRAPHERS are probably the strongest supporters of Ampoules. Why so?

To ensure that their make-ups look good, brides-to-be, YOU MUST USE AMPOULES!
It helps to control oil secretion and prevents your make-ups to go off easily. Needless to say, this is very important especially when cameras are all around. Also, ampoules can provide long term hydration and basic protection for sensitive skins. It is easy to be absorbed and protects the skin from being harmed by all the other make-up products.

Brides and bridegrooms are advised to use 1 bottle of ampoule full each 1 or 2 nights before. It is true that men don't generally apply make-ups, therefore, by applying ampoule, it prevents the bridegrooms from suffering side effects from the application of make ups.

For brides, we recommend that you use at least ONE BOTTLE EVERYDAY for as long as a week before the big day! Use ampoules to replace your usual facial masks to achieve a better effect.

As for close-up photographers, the ampoules would help in enhancing the skin condition of a client, giving natural glow & radiant without using makeup highlighter or extra lighting, and make the client appears much better in pictures without much editing

HARGA : RM31.00 (3mL X 10 vial per box)

Beautystore Shoppe
16-11-2011, 11:25 PM
COCOA COLLAGEN POWDER MASK

http://img402.imageshack.us/img402/1643/il570xn273159938.jpg

Ingredients: Pure Cocoa Powder,Collagen,Goats Milk Powder,Coconut Milk Powder

Made from the finest and most natural ingredients, this scrub helps to clean your face in gentle way, without drying out the skin. Enriched with minerals and anti-oxidants, it prevents free radicals from causing damage to the skin’s elastin, making it look younger and more radiant.

This Cocoa Milk facial mask is a soothing mask that will leave your skin with a beautiful glow. It contains 100% pure cocoa powder that is rich in antioxidants and coconut milk powder that softens and relieves dryness of the skin. It also contains oatmeal that also helps soothe dry skin, which makes this mask wonderful skin in need of some soothing moisture. Collagen main benefit is to restore skin’s elasticity and reduce/ close facial pores.

Benefits:

1 .- Components easily absorbed by penetrating deep into the skin.
2 .- It improves skin hydration protecting against premature aging
caused by the sun.
3 .- You will have a skin smoother and firmer.
4 .- It reduces wrinkles

HARGA : RM 10.00 (50gm)

Beautystore Shoppe
16-11-2011, 11:30 PM
COCOA COLLAGEN BODY SCRUB

http://img705.imageshack.us/img705/6764/il570xn258660123.jpg

This scrub is made from 85% organic ingredients.

What's in it: Ground Rice,Rice Bran oil, Raw Cocoa powder, Vegetable Glycerin, Decyl Glucoside (natural lathering), Cocoa absolute, Vanilla absolute,Collagen.

So moisturizing, so natural, so organic and so yummy! Try this unbeatable delicious couple of Cocoa and Vanilla in this ultra rich and skin caring body polish! Cocoa and Vanilla leave skin smelling fresh and luxury. Makes your skin smooth, gorgeously soft, velvety-feeling, deeply nourished and perfectly polished. Organic ground rice Cocoa powder gently exfoliate while rice bran oil deeply moisturizes. Feel baby soft skin again... Trust the Mother Nature to do a wonder. No need for lotion after this polish!

As always, no synthetics, chemicals, fragrances (so widely used), parabens and other yucky stuff that are so common in conventional products.

This polish smells delicious enough to eat. But, please, don't! It's a desert for body, not your mouth

HARGA : RM 25.00 (100gm)

Beautystore Shoppe
16-11-2011, 11:35 PM
GORGEOUS PURE COLLAGEN POWDER (GOGEN)

http://2.bp.blogspot.com/-_W1H8PgJOrk/TqfqAH7QHxI/AAAAAAAAAPQ/90cdDkxNJ1o/s320/gogen1.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-mmyxqcF0lXs/Tq7VXQb0CEI/AAAAAAAAASE/K1l9Ia3EqE8/s320/15042010112.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-Aw5sF1hJCdE/Tq7VZKTu1QI/AAAAAAAAASM/_IoR8NQ8Qvc/s320/15042010099.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-M-raqg105wY/Tq7VcevBrlI/AAAAAAAAASU/HZaGO9Rb-qg/s320/15042010106.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-rs9PdzXomiM/Tq7VdmMjYqI/AAAAAAAAASc/P1nzVs_B5kY/s320/15042010109.jpg

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/388621_264165333629400_246134082099192_750293_8326 93037_n.jpg

BOTOL 180GRAM

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/388621_264165340296066_246134082099192_750295_1245 088971_n.jpg

BOTOL 20GM,30GM,40GM,60GM,90GM

**Concentrated Collagen Powder**
Must Have!!!!!
Nourish Skin from the Inside!
Kawal intake collagen anda sendiri!!!

What is Gogen???

Gogen is pure collagen powder @ concentrated collagen powder from extremely pure and highly absorbable fish collagen peptide which offers higher levels of absorption.The transparency of the solution proves the purity!

The longer you stay on the product, the better your results will be.

Raw material and ingredients are imported from Europe and produced in Malaysia. Gogen is a dietary supplement made from fish collagen.

Main Ingredients:

-Collagen Peptide
-From extremely pure and highly absorbable fish collagen peptide.
-Offers higher levels of absorption.
-Other Ingredient:
-Vitamin C
-The essential vitamin that supports collagen.

Kebanyakkan produk claim ada collagen tp sebenarnya lg banyak campuran lain dr collagen tu. Padahal sikit je yg dorg letak. Dengan Gogen Collagen, anda boleh kawal sendiri berapa banyak collagen yg anda nk ambil setiap hari. Bukan tu je,anda juga boleh campur Gogen dengan minuman kegemaran anda. Samada minuman panas atau sejuk,takde pantang larang. Yang lagi best anda juga boleh campur sekali dlm moisturizer dan body lotion. Gogen ni memang pure collagen powder,boleh bawa Gogen kemana saja,time keje,time berdating,time shopping,time kenduri. Tapi,dinasihatkan jangan bancuh collagen ni dengan air kosong sbb memang tak boleh telan atau tekak tak dapat terima.

Boleh dicampur dengan air sejuk atau panas tanpa merosakkan khasiatnya.

Gogen juga boleh diambil dengan jamu dan slimming product. Tak ada kesan sampingan

1 botol mengandungi 155,000mg collagen (180gram bottle)
4 teaspoon = 5000mg collagen + 1000mg vit c

Benefit ?

~ Improve complexion (Flawless)
~ Glowing and radiant complexion
~ Improve hair,improve nails & connective tissues
~ Smooth skin texture
~ To a fairer,more translucent skin (Whitening)
~ Fat reduction
~ Rejuvenates,regenerates and revitalizes the skin all over the body
~ Strengthens scalp,hair follicles and nails
~ Strengthens and balances the immune system
~ Improves elasticity, suppleness and firmness of the skin
~ Helps scars to fade faster
~ Promote tissue regeneration to heal injured skin
~ Skin felt less oily
~ Reducing the appearance of fine line,wrinkles and pores
~ Improvements to the dark circle,eye bags & saggy skin

GOGEN is perfect for anyone who:

- Is looking for a naturally skin whitening solution
- Is serious about protecting their skin and improving its appearance - eliminate - - age signs such as wrinkle and fine lines
- Busy and have no time to take care of their skin
- Has frequent skin exposure to hot sun and air pollution

There are no particular items that should be avoided with collagen intake. (Boleh campur dgn suppliment lain)

Cara nk amik Gogen:

1. Bancuh minuman kegemaran anda / tuang jus kegemaran dlm cwn mcm kat gmbr 1st tu.
2. Ambil 1 teaspoon Gogen,masukkn dlm minuman td,kacau hingga sebati.
3. Lepas da sebati tu da boleh minum....

gogen best mix dgn coffee,tea,milo,jus atau ape2 jenis minuman..takde pantg larg ye,nk amik masa panas pon boleh je..one teaspoon atau half teaspoon everytime nk amik tu....sehari disarankan amik dlm 4 teaspoon.

breakfast - 1 teaspoon
lunch - 1 teaspoon
ptg - 1 teaspoon
dinner ataupon sebelum tido - 1 teaspoon.

4 teaspoon=5000mg collagen + 1000mg vit c

kalau nk amik half teaspoon eveytime nk campur tu pon boleh. nak amik lebih pon boleh..

cuma jgn campur dgn air kosong,sbb xkan boleh telan sbb x sedap lgsg

HARGA :

20gram - RM35
30gram - RM45
40gram - RM55
60gram - RM72
90gram - RM90
180gram - RM158

*Semua packaging dalam botol!!!!

Boleh ambil Gogen Collagen jika mengandung atau menyusu bayi?
Collagen adalah makanan tambahan dari sumber semulajadi. Bagaimanapun,bagi ibu-ibu yang mengandung atau menyusu bayi disarankan agar mendapat khidmat nasihat doktor terlebih dahulu.

Bolehkah saya mengambil Gogen Collagen ketika haid @ menstrual cycle?
Selamat untuk mengambil collagen pada bila-bila masa tetapi jika ada keraguan dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.

Kesan seawal seminggu-

Improvement in skin smoothness.
Area yang kasar dibahagian siku,tumit akan semakin lembut.
Boleh lihat perbezaan pada skin complexion,semakin flawless.

If you want your skin still looks as good as now when you get older, you should consider drinking it.

Beautystore Shoppe
16-11-2011, 11:37 PM
BEAUTEE COLLAGEN GEL MASK 50mL

http://www.beautee.biz/thehallyshop/images/images/skinproducts/normaldrymatured//CollagenGelMask.jpg

This intensive gel mask, rich in collagen, will minimize fine lines and leaves skin feeling plump and soft. Aloe Vera helps calm, sooth, and restore the skin’s natural balance.

Antioxidant of Vitamin E also helps promote collage and elastic production and increase cellular repair.

Direction

After cleansing the skin and scrub, apply the mask on face and neck. Avoid eye area. Leave for 40-45 min, rinse with warm water. Use 3 times weekly to treat dry, sensitive skin and to calm eczema and dermatitis conditions.

Ingredients for Collagen Gel Mask

Soluble Collagen,Licorice Root Extract, Arbutin, Hydroxyethyl urea, polyglutamic acid, Dipotassium Glycyrrizinate, Fennel Fruit Extract, Hops Extract, Mellissa Officinalis Leaf Extract, Mistletoe Leaf Extract, Matricaria Flower Extract, Achillea Millefolium Extract , Allantoin, Aloe Barbadensis, , Sodium Hyaluronate, Alanine, Dextrin, Aspartic Acid, Sucrose, Glucose, Fructose,Glutamic Acid,Tocopheryl Acetate.

HARGA :

RM 80.00 – 50 mL
RM 8.00 – 6 mL

Beautystore Shoppe
16-11-2011, 11:40 PM
Chantique collagen drink

http://www.idamanhouse.com/webs/cartM2/images/product/2011_06_29_a2f74a9ebc52e0ce78439a9287ec770e.jpg

CHANTIQUE COLLAGEN DRINK
3000mg Fish Collagen Dalam Setiap Sachet !!!

Chantique Collagen merupakan produk berbentuk jus minuman enak berperisa Blueberry. Ia diperkayakan lagi dengan kombinasi Fish Collagen Gred A, Pueraria Mirifica, White Fungus, Ascorbic Acid yang pasti memberikan kesan yang memuaskan pada kulit anda

Chantique Collagen mengandungi :-

Fish Collagen (95% Protein)

• Membantu mencantikkan, menghaluskan, dan menganjalkan kulit,
• Mengurangkan garisan halus, kedutan dan masalah pigmentasi pada kulit,
• Melembab dan mencerahkan kulit
• Memberi kebaikan pada kuku dan rambut
• Pueraria Mirifica
• Memperbaiki kadar hormon estrogen
• Menghaluskan, menegangkan dan menganjalkan kulit
• Membantu mencegah jerawat pada muka dan badan
• Menganjalkan semula punggung dan payudara
• Memontokkan payudara agar kelihatan lebih kemas dan padat
• Anti kanser

White Fungus Extract

• Mengekalkan kelembapan kulit
• Mencerahkan kulit
• Membantu mengawal berat badan
• Membantu melindungi usus pesakit gastrik
• Mengatasi masalah sembelit

Kacip Fatimah

• Membantu merapatkan otot-otot rahim
• Memberi kehebatan dalam hubungan suami isteri
• Melancarkan perjalanan dan kitaran haid
• Mengurangkan senggugut
• Melambatkan monopous
• Meningkatkan fungsi seksual

Ascorbic Acid (Vit C 99%)

• Membantu tubuh menghasilkan collagen secara semulajadi - struktur protein yang diperlukan untuk memelihara kesihatan gigi, tulang, gusi, tulang rawan, pelapis sendi, kulit dan pembuluh darah
• Merupakan anti oksida yang baik untuk mengelakkan kerosakan sel badan akibat dari serangan radikal bebas

Stevia Extract

• Pemanis rendah kalori
• Membantu mengawal keseimbangan gula dalam darah dan menyokong pankreas
• Meningkatkan fungsi pencernaan
• Mempercepatkan pemulihan kesakitan ringan

Blueberry Powder

• Membantu mengawal tekanan darah tinggi
• Mengurangkan risiko stroke
• Mengandungi zat besi untuk peningkatan pembentukan darah
• Mengurangkan risiko pembentukan batu ginjal

NOTA :

• Bancuhkan 1 sachet Chantique Collagen ke dalam 120ml air suhu bilik.
• Utk kesan maksimum, diambil sebelum tidur

Waktu period disarankan untuk berhenti seketika pengambilan collagen ini bagi mengelakkan gangguan pada cycle period. Mula mengambil semula pada hari pertama suci (Cara yang terbaik)

Untuk WANITA SAHAJA. Wanita mengandung tidak boleh mengambil produk ini

Harga : RM68.00 (1 kotak), RM180.00 (3 kotak)

Beautystore Shoppe
16-11-2011, 11:42 PM
DE HERBS-GLOW BWHITE

http://www.idamanhouse.com/webs/cartM2/images/product/2011_07_12_1c99ba42e8e484dd296f19f3a81dfbd9.jpg

Beauty Skin Collagen Supplement (Awet Muda, Tegang, Gebu, Halus)

Tuangkan ke dalam mulut tanpa dibancuh dengan air dan rasai keenakan serta merta Glow BWhite dengan perasa asli gabungan Strawberry dan Acai Berry.Boleh diambil 1-2 kali sehari sebelum atau selepas makan pada bila-bila masa ia juga sesuai untuk wanita dan lelaki.

Untuk memperbaiki struktur kulit dan mencerahkan kulit 2x lebih berkesan daripada produk lain.Dengan kualiti tinggi dan harga yang mampu dimiliki.
*Simpan ditempat yang sejuk
*Untuk kesan yang berganda gunakan bersama Juliet Beauty Soap

Kandungan yang terdapat dalam Glow BWhite :

• Ekstrak sarang burung
• Ekstrak kolagen
• Ekstrak Acai Berry
• Ekstrak tomato
• Ekstrak aloe vera
• Ekstrak goji
• Ekstrak strawberry
• Bahan pencerah kulit yang dibenarkan

Harga : RM36.90

Beautystore Shoppe
16-11-2011, 11:44 PM
DE HERBS - JULIET BEAUTY SOAP

http://www.idamanhouse.com/webs/cartM2/images/product/2011_07_12_99c5dbc899288c60602d6dcac31bd8e8.jpg

JULIET BEAUTY SOAP WHITENING + COLLAGEN
KULIT CERAH SEMPURNA SEAWAL 3 HARI

Juliet Beauty Soap dihasilkan daripada herba-herba dan gabungan susu untuk mendapatkan hasil yang bermutu tinggi dan kaya dengan vitamin E dan C. Juliet Beauty Soap mencuci dengan lembut, meyegar, melembab dan mencerahkan kulit serta mengembalikan keremajaan kulit wajah seawal tiga hari. Ia sesuai digunakan oleh semua peringkat umur untuk lelaki dan wanita.

CARA PENGGUNAAN:

Buihkan Juliet Beauty Soap sapu dan urut perlahan-lahan selama 1-2 minit, bilas sehingga bersih. Untuk mendapatkan kesan yang terbaik guna 2-3 kali sehari. Untuk siang hari gunakan Diamond Foundation utk kesan yang lebih baik

Harga : RM19.90

Beautystore Shoppe
16-11-2011, 11:46 PM
DE HERBS-LIPSTICK COLLAGEN TREATMENT

http://www.idamanhouse.com/images/22bf3916189e17fa6eeee4ec6fc0acd5__lipstik.jpg

Bibir kering, gincu tidak tahan lama, mengelupas, sensitif, gelap dan tidak menarik jangan bimbang dengan gincu rawatan d’herbs anda akan memiliki bibir yang seksi, mungil serta kemerah-merahan secara semulajadi.

Fungsi :

1) Sebagai penyeri bibir semulajadi mengikut suhu badan dan darah
2) Melembabkan bibir yang kering dan merekah

3) Sesuai juga untuk bibir yang gelap akibat merokok dan faktor keturunan
4) Sesuai digunakan oleh lelaki dan wanita
5) Simpan di tempat yang bersuhu bilik (30′-35′C)

Harga : RM25.00

Beautystore Shoppe
16-11-2011, 11:49 PM
DE HERBS-JUS PERAWAN PLUS COLLAGEN

http://www.idamanhouse.com/images/b797af7d118ded4e78e40e0aece6bf2a__jus%20perawan.jp g

Khasiat Juice Perawan D’Herbs :

1) Merawat masalah keputihan & haid yang tidak teratur.
2) Menaikkan tulang punggung & payudara wanita agar lebih montok & anjal.
3) Menyuburkan rahim & peranakkan wanita ( baik untuk wanita yang sukar mendapatkan zuriat).
4) Menegang & mencerahkan kulit.
5) Melambatkan proses monopous.
6) Memberikan tenaga dalaman wanita.
7) Meningkatkan sistem imunisasi.
8) Mengurangkan senggugut.
9) Menambahkan keinginan seksual wanita & mengeratkan hubungan suami isteri
10) Sesuai untuk gadis & wanita yang sudah berumahtangga.

Kandungan Juice Perawan D’Herbs:

Kacip Fatimah, Manjakani, Pueraria Mirifica, Acai Berry, Kurma, Madu, Roselle, Delima, Kolagen & Air Bertapis.

Cara penggunaan Juice Perawan D’Herbs:

1) Ambil 2 sudu setiap pagi & malam. Minum banyak air putih.
2) Tidak digalakkan bagi wanita yang sedang mengandung & ketika dalam haid.
3) Simpan di tempat sejuk selepas dibuka.

Harga : RM35.00

Beautystore Shoppe
17-11-2011, 11:28 AM
Apa itu Kolagen ?

Kolagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protin di dalam badan.. Ia menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.. Kolagen disusun tiga rantai polipetida (monomer protein) yang terpilih membentuk rangkaian triple helix (pilihan ganda tiga). Segmen kecil dari tiap rantai mempunyai panjang asid amino sebanyak 1.000-an dan ini merupakan penemuan terpenting abad ini.
Kolagen terdapat pada,kornea, kanta mata. kulit, salurdarah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon ,rawan sendi, dan gigi,hati,tulang sum-sum dan tisu dan organ seperti buahpinggang,jantung serta sistem limfatik.

Terdapat 29 jenis kolagen namun 90% adalah dari jenis kolagen I, II, III dan 1V.

Kolagen I terdapat pada kulit, tendon, pembuluh darah, ligatur, organ, tulang (komponen utama tulang) dan gigi

Kolagen II: tulang rawan (komponen utama tulang rawan) ,mata

Kolagen III: reticulate (komponen utama retikuler serat). Rangkaian ini bertindak sebagai penyokong dalam tissue lembut seperti hati,jantung, tulang sumsum,arteri,kulit,usus,rahim

Kolagen IV: membentuk asas kepada sel membran dasar(serat yang melapisi permukaan rongga dan organ seperti buah pinggang ) kanta mata, atau endothelium yang melapisi permukaan interior pembuluh darah.

Kolagen V: permukaan sel, rambut dan uri.

Beautystore Shoppe
17-11-2011, 03:53 PM
SOALAN MENGENAI GOGEN (PURE COLLAGEN POWDER)**~~

Soalan: kalau period boleh makan Gogen tak?
Jawapan: Boleh, takde masalah nk ambil Gogen walaupon sedang period

Soalan: kalau ambik lepas makan boleh tak?
Jawapan: Boleh, tak kisah nak ambil Gogen sebelum makan,masa tengah makan atau selepas makan.

Soalan: Berapa umur paling sesuai utk ambil Gogen?
Jawapan: Seawal 15 tahun dah boleh mula ambil Gogen,tapi dlm kuantiti berbeza dr yg disarankan. cuma ambil 2 sudu kecil setiap hari utk yg berumur bwh 20tahun.

Soalan: Kalau makan Gogen ni berat badan naik tak?
Jawapan: Tak,berat takkan naik. Gogen sesuai utk diambil walaupun anda sedang diet.

Soalan: Boleh ke ambil Gogen dgn Jamu atau Slimming Product?
Jawapan: Boleh,takde masalah makan Gogen semasa sedang ambil Jamu atau slimming product.

Soalan: Kalau ada kencing manis,darah tinggi,redung boleh ke ambil Gogen?
Jawapan: Boleh,takde masalah walaupon ade masalah kesihatan diatas utk anda tetap mengambil Gogen.

Soalan: Boleh bancuh Gogen guna air panas tak?
Jawapan: Boleh,sebab Gogen diformulasikan utk mengekalkan khasiatnya walaupun dicampur dgn air panas atau sejuk.

Soalan: Boleh tak campur Gogen dlm kopi,sbb kopi ade caffein.
Jawapan: Boleh takde masalah nk campur Gogen dgn kopi,takkan pengaruhi apa2 khasiat yg ada dalam Gogen.

Soalan: Ada pantang larang tak?
Jawapan: Dinasihatkan jangan campur Gogen dengan Soft Drink mcm Coke,Pepsi.

Soalan: Boleh campur Gogen dengan susu tak?
Jawapan: Boleh sgt,tetapi yg terbaik campurkan Gogen dlm Milo sbb takde rase yg pelik2.

Soalan: Kalau saya ada masalah allergic dgn ikan macam mana nk ambil Gogen?
Jawapan: Kurangkan intake,cuma ambil separuh atau suku sudu kecil setiap kali nk campurkan Gogen dlm minuman.

Soalan: Boleh ke campur Gogen dalam pelembap,lotion?
Jawapan: Boleh,cuma taburkan sikit ke dalam pelembap atau lotion. Lepas tu dah apply pada muka dan badan mcm biasa.

Soalan: Botol 20g tahan berapa lama? Kalau sy nak stok sebulan patut ambil botol yg mana?
Jawapan: Botol 20g tahan 5 hari kalau ambil ikut saranan. Kalau nk stok sebulan boleh ambil botol 180g sebab boleh tahan sebulan setengah.