PDA

View Full Version : mari kerja cuci kapal utk org johor sahaja (dah penuh)


kaberete
15-11-2011, 09:18 PM
terima kasih kpd semua yg memohon.. kpd yg xberjaya harap maaf ye..

kaberete
15-11-2011, 09:48 PM
Mari Kerja Cuci Kapal!! Banyak Lagi Kapal Perdagangan Untuk Dicuci!! Kelayakan cukup hanya pandai menulis, membaca, mengendalikan water jet dan walkie talkie!! Makanan, pengangkutan, PENGINAPAN dan pakaian disediakan!!!

CH4
15-11-2011, 09:49 PM
Kapal besar ni......fuh pnt k cuci

agen14
15-11-2011, 09:52 PM
bump utk TT.. letak kat blog aku k TT

kaberete
15-11-2011, 09:52 PM
Kapal besar ni......fuh pnt k cuci

kapal cantik tuan.. bukan kapal kargo.. kapal persendirian... mcm yatch tu...

kaberete
15-11-2011, 09:53 PM
bump utk TT.. letak kat blog aku k TT

boe bole.. tq encik..

nasuha_2007
15-11-2011, 09:56 PM
adik ipar aku tgh menganggur kat kg,
Nti aku tanya dia
Lokasi kat pasir gudang ker?

red_lineqis
15-11-2011, 09:59 PM
banyak kapal kena cuci sehari..................

kaberete
15-11-2011, 10:00 PM
adik ipar aku tgh menganggur kat kg,
Nti aku tanya dia
Lokasi kat pasir gudang ker?

betul tuan..

syaq90
15-11-2011, 10:03 PM
perhhh..terbaikk nie..

moxmeng
15-11-2011, 10:04 PM
ada mmbe kat johor...nnti den try roger dia...tt ni kire agent ke mcm mne eh???

zamy143
15-11-2011, 10:05 PM
Adoi

rumah sendiri

tak pernah basuh.....

Ini plak kapal


fikirlah.......


Gaji up lagi maybe ada kot......

kaberete
15-11-2011, 10:10 PM
perhhh..terbaikk nie..

betul tuan.. nak berhenti anytime boleh.. tp gaji xdapat r klu xcukup sebulan.. socso n epf utk yg dah bekerja 3 bulan ke atas saja.. yg baru masuk cuma dapat insuran CIDB max RM50k saja

kaberete
15-11-2011, 10:15 PM
Adoi

rumah sendiri

tak pernah basuh.....

Ini plak kapal


fikirlah.......


Gaji up lagi maybe ada kot......

gaji xbole up dah.. klu ada tempat lain bagi lagi tinggi sila pergi ke situ... kami sediakan kursus keselamatan (NIOSH) dgn kursus kad hijau CIDB skali.. pengangkutan, makan, pnginapan (terhad) sekali.. klu lama bersama kami, kami akan amikkan kursus IRATA skali.. bila dah ada IRATA gaji RM80/jam. maksimum kerja 5jam sehari.. konsep kerja, kawan2 xmau lawan..

kaberete
15-11-2011, 10:19 PM
ada mmbe kat johor...nnti den try roger dia...tt ni kire agent ke mcm mne eh???

sy bukan agent tuan, kompeni ni bos sy punya, sy advisor je... kompeni kami buat ROPE ACCESS (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=277815) yg cuci kapal ni antaranya

alip87
15-11-2011, 10:25 PM
peginapan ada x bro? cth mcm jauh ckit..

sideskirt
15-11-2011, 10:26 PM
jalan citer mcm kat mmhe ..

CyberMachine
15-11-2011, 10:40 PM
kalau aku tak keje..memang apply nih.
keje rilek, xde tensen, cume penat...

kaberete
16-11-2011, 12:22 AM
kalau aku tak keje..memang apply nih.
keje rilek, xde tensen, cume penat...

betul bro, keje mmg releks gila sbb bos muda baru umur 29, kepala pun gila... terima kasih kepa yg dah email ye.. insyaAllah bila dah cukup org sy akan panggil semua sekali untuk interview dgn penerangan..

kaberete
16-11-2011, 11:18 AM
up sket, kalau dapat group lagi best.. boleh kerja dgn kawan2, satu group 5-6 org ke.. 10 org ke...

shinkawa
16-11-2011, 06:35 PM
bro ade no fon..membe aku ni dier xder email

ketipang
17-11-2011, 09:44 AM
bro ade 0 lg x??
aku pon nk try apply la

black_apple
17-11-2011, 12:40 PM
part time sb2 ahad x de ke>?

kaberete
17-11-2011, 05:35 PM
bro ade no fon..membe aku ni dier xder email

no fon?? nnt sy pm no nya..

bro ade 0 lg x??
aku pon nk try apply la

bole bole.. kapal private habis kapal conversional pun kita sebat..

part time sb2 ahad x de ke>?

mmg akan ada part time tp bukan dalam masa terdekat ni..

ketipang
18-11-2011, 06:56 PM
bro ade 0 lg x??
member aku pon nk join gak la

miecs
18-11-2011, 07:12 PM
dulu pas gred...aku ada jap keje kat langkawi camni, best gak time bujang2 rilek je keje cuci2 kapal nih...

tapi biasalah keje dgn geng2 dgn indon ni, keja paras le...but ok la ....

had_stylez
18-11-2011, 07:22 PM
tmpt keje kt MMHE ke ? MMHE je yg men kuar masuk kapal nie . .

zamreda
18-11-2011, 07:24 PM
salam...aku nie takde kerja tetap...

nak gak aku terai....tapi aku dok penawar...keje ikut syif ke?...

UdangGalah
18-11-2011, 07:26 PM
mcm best jerk kerja cuci kapal nie..

had_stylez
18-11-2011, 07:27 PM
salam...aku nie takde kerja tetap...

nak gak aku terai....tapi aku dok penawar...keje ikut syif ke?...

ok la 2 bro . . da dekat da ikot hgwy baru . . cume kua duit byr tol jela . . hehe

UdangGalah
18-11-2011, 07:27 PM
salam...aku nie takde kerja tetap...

nak gak aku terai....tapi aku dok penawar...keje ikut syif ke?...

ikut E22 xjauh dah bro :D

zamreda
18-11-2011, 07:31 PM
ikut E22 xjauh dah bro :D

baru perasan thread nie...

klau dah penuh tadelah rezeki stkat nie..:(:(:(

ketipang
19-11-2011, 12:04 AM
aku rasa ade 0 lg ni
huhu

sharemalaysia
19-11-2011, 12:26 AM
Aku memang suka kapal.. nak join kerja ni boleh tak? dapat gak merasa naik kapal.

zamreda
19-11-2011, 12:43 AM
tak jawab tt nie...

john sparrow
19-11-2011, 12:52 AM
Saalaam,

Sesape org JOHOR terutama kawasan pontian, skudai,tampoi & pasir gudang yg sedang menganggur.. dan berminat nak keje cuci dok kapal digalakkan memohon

Semua yg terpilih akan dihantar menjalani kursus keselamatan (NIOSH) dan kad hijau(CIDB).

Pakaian, Makan minum (3 kali), pengangkutan, overtime disediakan. penginapan juga turut disediakan untuk penduduk pontian.

Basic salary RM1300 tapi bulan pertama dapat RM1200 je.. Belen lg seratus untuk kos kursus dan kos agent.

Overtime 1.5 x basic x working hours. kerja isnin-jumaat jam 9pg-6ptg tp kul 8 dah kene ada kat cek point. hari juamaat ada rehat sembahyang jumaat. sabtu ahad klu nk keje pun bole.. kira overtime la..

kelayakan berumur 18 tahun keatas, sihat, berakal dan boleh bekerja sambil ketawa sbb bos aku ni gila sket.. dia xsuka kerja stress..

sesiapa yg berminat boleh email resume kat sy secepat mungkin kaberete[at]yahoo.com kekosongan hanya kepada 20 orang sahaja.


Bro kapal tu kapal perdagangan ker?

muhafis
20-11-2011, 01:51 PM
camne ek keje cuci
kapal nie, tak jumpe lak kat youtube..

zamreda
20-11-2011, 01:54 PM
camne ek keje cuci
kapal nie, tak jumpe lak kat youtube..

pakai berus gigi bro...:D:D

~mag~
20-11-2011, 02:37 PM
gambar kapal yg nak cuci ada tak?

naturehigh
20-11-2011, 08:43 PM
takkan orng joho ja? orng utara tak boleh ke? hmmm....stay kat sana??

boey
20-11-2011, 08:48 PM
kapal apa ni tt? kapal terbang ke kapal laut ke kapal selam?

UdangGalah
20-11-2011, 11:19 PM
Bro ade kosong lg?
Mintak contact number bole?

NEMO
20-11-2011, 11:25 PM
Menarik gak ni

alip87
20-11-2011, 11:35 PM
Menarik gak ni

meh la keje sni nemo..bwok bini skali stay jb :)):))

kaberete
21-11-2011, 05:42 AM
mintak maaf semua, agak sibuk sikit uruskan medical check utk budak2 yg nk cuci kapal dgn uruskan majlis kawen abg.. aku jawab sket mana2 hyg termampu ye..

Aku memang suka kapal.. nak join kerja ni boleh tak? dapat gak merasa naik kapal.

boleh je kalao nak join tp badan kene tahan lasak la.. keje berat gak ni.. sembur guna waterjet, ada keadaan kena guna rope access

Bro ade kosong lg?
Mintak contact number bole?

kekosongan sentiasa ada bro.. kami nak pakai 50 org lagi utk kapal conventional

tak jawab tt nie...

maap tuan.. sibuk siket, dah PM tuan no tel bos sy..

Bro kapal tu kapal perdagangan ker?

betul bro, kapal private dekat puteri harbor iskandar johor dah penuh..

camne ek keje cuci
kapal nie, tak jumpe lak kat youtube..

mcm cita cuci2 services tu jugak, bezanya gantikan bangunan dengan kapal

gambar kapal yg nak cuci ada tak?

xde pulak gamba kapalnya, tapi x berapa besar LOA120-200 je..

takkan orng joho ja? orng utara tak boleh ke? hmmm....stay kat sana??

org mana2 pun boleh bro asalkan senang nak pg kerja..

aku rasa ade 0 lg ni
huhu

betul bro.. setakat ni baru 20 lebih yg masuk.. ada dalam 30 kekosongan lagi..

salam...aku nie takde kerja tetap...

nak gak aku terai....tapi aku dok penawar...keje ikut syif ke?...

betul tuan, kerja ikut syift, 5Hari siang 2 Hari cuti, 5Hari malam 3hari cuti.. rotation

kapal apa ni tt? kapal terbang ke kapal laut ke kapal selam?

kapal laut tuan

#:-S#:-S fuh harap2 terjawab semua persoalan ye.. yg dah hantar resume tu harap bersabar ye.. insyAllah akan dipanggil dalam masa terdekat ni..

fizzy86
21-11-2011, 05:52 AM
Minat betul aku dgn keja mcm ni tmbah bos otak gila... dulu aku keja kilang bos otak blue... asek lawak blue ja...

fadzilz
21-11-2011, 07:19 AM
Saya berminat dengan kerja cuci kapal. Tawaran tu masih ada lagi ke. Saya dah email resume ke email tuan. Terima kasih.

ketipang
21-11-2011, 07:41 AM
bro aku nk taw gak kelayakan die??

dapatduit
21-11-2011, 07:43 AM
wah keja kapal...

ketipang
21-11-2011, 01:08 PM
aku dh dpt pangilan dr bos die..ari jumaat ni kene medical checking

naqma89
21-11-2011, 04:43 PM
bro ada qualification ke nk minta job ni yer??

UdangGalah
22-11-2011, 12:03 AM
PM kwn ni tepon bro..

kaberete
22-11-2011, 05:49 PM
PM kwn ni tepon bro..

ni no tel bos sy fadhil 0197107790

bro ada qualification ke nk minta job ni yer??

cukup pandai membaca, menulis, mengira, tidak pekak dan boleh mengendalikan walkie talkie serta water jet

Saya berminat dengan kerja cuci kapal. Tawaran tu masih ada lagi ke. Saya dah email resume ke email tuan. Terima kasih.

tawaran sentiasa terbuka tuan..

zamreda
22-11-2011, 10:59 PM
betul tuan, kerja ikut syift, 5Hari siang 2 Hari cuti, 5Hari malam 3hari cuti.. rotation

orait..thanks kpd penerangan...sbb ada kerja kat umah nie yang perlu buat siang...takmo kerja yng all time siang..lecehlah..

magnetmati08
22-11-2011, 11:25 PM
salam ..Bro//..ada kosong lagi tak..sya ramai kawan yg berminat ni..

kaberete
22-11-2011, 11:57 PM
salam ..Bro//..ada kosong lagi tak..sya ramai kawan yg berminat ni..

ada bro... hantar resume je bro.. kalau nak lagi best bro set tempat, set masa, sy turun dgn bos sy, brief, terus medical check kalau berkenan.. bawak resume skali time tu..

alip87
22-11-2011, 11:59 PM
kalau ada diploma cmane bro bleh up gaji???

zamreda
23-11-2011, 01:08 AM
kalau ada diploma cmane bro bleh up gaji???

klau mcm tu pon aku pon nak gak...:D:D

aku ada diploma gak nie..

a2emay
23-11-2011, 01:14 AM
kalau nak pakai Safety Officer, leh bagitau aku.. ada la pengalaman offshore ngan repair kapal nih... tapi tanker ngan kapal dagang la..

afiq2512
23-11-2011, 02:28 AM
bro.org johor jew.org klang xleyh la ek.huhu.sedih

zamreda
23-11-2011, 09:16 AM
bro.org johor jew.org klang xleyh la ek.huhu.sedih

aku rasa kerja nie susah nak dpt cuti....tu sbb utamakan johor ajer..:-?:-?

zamreda
23-11-2011, 07:23 PM
salam.....no bos bro kasi nie tak menjawab ajer...cmana nie?...

abang 03
23-11-2011, 07:25 PM
bos kart MMHE ke?

razali91
24-11-2011, 02:49 AM
bro nk tnya...
klu bln 3 thun depan bleh mohon keje x?
sy cdg nk keje dlm 2 bln lebey gtu...
sy stdy lg.. skrg pratikal kat kota tinggi..
sy ingt abs pratikal nk kejer dlu smtra tunggu sem baru...

kaberete
24-11-2011, 03:48 PM
salam.....no bos bro kasi nie tak menjawab ajer...cmana nie?...

smlm dia ada course kat niosh, hari ni dah bole kol

bos kart MMHE ke?

betul tuan..

aku rasa kerja nie susah nak dpt cuti....tu sbb utamakan johor ajer..:-?:-?

xjugak tuan.. maksud sy org johor tu adalah org yg tinggal di kawasan johor hehehe xkan nk ulang alik kelantan-jb pulak.. #:-S

kaberete
24-11-2011, 03:49 PM
bro nk tnya...
klu bln 3 thun depan bleh mohon keje x?
sy cdg nk keje dlm 2 bln lebey gtu...
sy stdy lg.. skrg pratikal kat kota tinggi..
sy ingt abs pratikal nk kejer dlu smtra tunggu sem baru...

boleh je tuan, selagi johor port xtutup, selagi belum ada peperangan kat malaysia, sentiasa dialu alukan..

kaberete
24-11-2011, 03:51 PM
klau mcm tu pon aku pon nak gak...:D:D

aku ada diploma gak nie..

diploma ye... boleh dipertimbangkan tu...

bro.org johor jew.org klang xleyh la ek.huhu.sedih

boleh bro.. tp kene tolak elaun rumah la klu stay dekat dumah yg kami sediakan.. elaun rumah RM100

kalau nak pakai Safety Officer, leh bagitau aku.. ada la pengalaman offshore ngan repair kapal nih... tapi tanker ngan kapal dagang la..

safety officer under MMHE tuan..

razali91
24-11-2011, 04:03 PM
boleh je tuan, selagi johor port xtutup, selagi belum ada peperangan kat malaysia, sentiasa dialu alukan..

thx bro ...
boleh bagi no fon?
nnt sng nak hubungi tahun dpn...

TT
24-11-2011, 04:17 PM
ak ni org banking nk cebur mencebur bidang shipping ni ok tak? relevan ke klo ak amik niosh tu haha..berapa kos? bole pg individual or kna under company

Rin0
24-11-2011, 04:26 PM
Bang bile interview ?
Nak test pergi .
Ade 3 orang umur 18 tahun.
Kot2 dapat ke.

:D

silentkiller
24-11-2011, 04:30 PM
salam..
bro nak tanya..
org dari kulai boleh x?
igt nak suruh adk sepupu kerja ni..

kagura949
24-11-2011, 04:42 PM
Saalaam,

Sesape org JOHOR terutama kawasan pontian, skudai,tampoi & pasir gudang yg sedang menganggur.. dan berminat nak keje cuci dok kapal digalakkan memohon

Semua yg terpilih akan dihantar menjalani kursus keselamatan (NIOSH) dan kad hijau(CIDB).

Pakaian, Makan minum (3 kali), pengangkutan, overtime disediakan. penginapan juga turut disediakan untuk penduduk pontian.

Basic salary RM1300 tapi bulan pertama dapat RM1200 je.. Belen lg seratus untuk kos kursus dan kos agent.

Overtime 1.5 x basic x working hours. kerja isnin-jumaat jam 9pg-6ptg tp kul 8 dah kene ada kat cek point. hari juamaat ada rehat sembahyang jumaat. sabtu ahad klu nk keje pun bole.. kira overtime la..

kelayakan berumur 18 tahun keatas, sihat, berakal dan boleh bekerja sambil ketawa sbb bos aku ni gila sket.. dia xsuka kerja stress..

sesiapa yg berminat boleh email resume kat sy secepat mungkin kaberete[at]yahoo.com kekosongan hanya kepada 20 orang sahaja.

salam bro keja tu ada kosong lagi x ? apa no h/p bro

zamreda
24-11-2011, 04:46 PM
salam..
bro nak tanya..
org dari kulai boleh x?
igt nak suruh adk sepupu kerja ni..

boleh ajer bro....pontian,kulai,senai boleh ajer..

tak silap ada hostel sekali..

aduka01
24-11-2011, 09:32 PM
salam tt
ade sedara sy berminat nih..
camne nk apply nih..?

tq

akmalphg
25-11-2011, 12:33 AM
ada hostel ke, cantik jugak.lokasi kerja di mana bro,nak tau jugak..sbb berminat ni

powerimpian
25-11-2011, 10:00 AM
ada hostel ke, cantik jugak.lokasi kerja di mana bro,nak tau jugak..sbb berminat ni


umur...sampai umur brp boleh aply bro :D:D

zamreda
25-11-2011, 10:33 AM
umur...sampai umur brp boleh aply bro :D:D

aku apply ajer nie...umur aku dekat 30 an...:">:">

akmalphg
25-11-2011, 02:45 PM
dah telefon..lokasi di pasir gudang port.ader hostel ok jugak

eiyan_budok_baru
25-11-2011, 03:07 PM
TT minat ni....
ade kosong lagi tak TT
PM me contack no please TT....

kaberete
25-11-2011, 10:54 PM
#:-S#:-S sy cuba jawab satu-satu ye tuan..

Bang bile interview ?
Nak test pergi .
Ade 3 orang umur 18 tahun.
Kot2 dapat ke.

:D

sebut je awk dari CG.. insyAllah diterima

thx bro ...
boleh bagi no fon?
nnt sng nak hubungi tahun dpn...

ni no bos sy, fadhil- 0197107790/ no opis xyah bg la ye sbb admin belum masuk.. bos sy seminggu cuma 2-3 jam je ada kat opis

ak ni org banking nk cebur mencebur bidang shipping ni ok tak? relevan ke klo ak amik niosh tu haha..berapa kos? bole pg individual or kna under company

boleh saje pg individu tp harga agak mahal sikit.. kami dpt murah sbb amik kursus berkelompok

TT minat ni....
ade kosong lagi tak TT
PM me contack no please TT....

insyAllah kekosongan sentiasa ada.. no tel kat atas tu ye..

dah telefon..lokasi di pasir gudang port.ader hostel ok jugak

sebenarnya bukan hostel tp rumah sewa 2 bilik, serumah dalam 6 org duduk.. tp elaun perumahan RM100 x dapat la.. better kalu ada 4 org share sewa rumah sendiri.. x sempit sangat.. dapat elaun rumah lagi..

aku apply ajer nie...umur aku dekat 30 an...:">:">

terima kasih tuan, bos sy ada cerita pasal tuan td..

ada hostel ke, cantik jugak.lokasi kerja di mana bro,nak tau jugak..sbb berminat ni

lokasi kerja pasir gudang tuan..

salam tt
ade sedara sy berminat nih..
camne nk apply nih..?

tq

kat atas tu ada no telefon bos sy.. kol je dia bila2 masa cakap dr CG insyAllah dia akan arrange kan utk medical check up terus..

boleh ajer bro....pontian,kulai,senai boleh ajer..

tak silap ada hostel sekali..

terima kasih tuan :)

salam bro keja tu ada kosong lagi x ? apa no h/p bro

dah terjawap rasanya kat atas tu..

#:-S#:-S#:-S fuhhhhh... trima kasih semua

eiyan_budok_baru
27-11-2011, 02:42 PM
ok bro.....t.q banyak..... mungkin hari selase or rabu saye ke pasir gudang... pape saya akan call lah mane office tuan....
resume dah saye email kan jugak....
t.q banyak t.t kasi pluang cube keje mencabar ni...
betahun2 mintak keje gov hampeh je tak penah dapt....
keje ni pun ok lah kan.... janji rezeki halal....
timbe pengalaman....

zamreda
27-11-2011, 07:49 PM
bila panggil nie?....

Mrsiput
30-11-2011, 12:09 AM
ni kire kakitangan tetap mmhe ke ni??

kenshi27
30-11-2011, 09:50 AM
salam tt,ade kekosongan lg tak job ni...

kucimkerom
30-11-2011, 09:53 AM
jwtan engneer kapal ada x??

monst3r
30-11-2011, 09:58 AM
jalan citer mcm kat mmhe ..

geng MMHE ke?? mmhe xdok kapal pelayaran..sume tanker,kontena,rig dan sbg...lagi koyak kalo cuci kapal kt MMHE..hak2..nepal ngan bangla jek sanggup..:p

zamreda
30-11-2011, 10:00 AM
geng MMHE ke?? mmhe xdok kapal pelayaran..sume tanker,kontena,rig dan sbg...lagi koyak kalo cuci kapal kt MMHE..hak2..nepal ngan bangla jek sanggup..:p

koyak ke?...:-?:-?:-?

epi_san
30-11-2011, 10:06 AM
Hui.. Pasir gudang tempat aku.. Kontrek MHSE ke?