PDA

View Full Version : Info - Tapak Ekspo / Jualan / Booth Perniagaan.


hafizan78
15-11-2011, 06:08 PM
Assalamualaikum....

Saya perhatikan ramai warga CG yang berniaga samaada secara part time ataupun full time.

Mungkin boleh disenaraikan tempat2 Jualan atau ekspo (kaunter jualan, hari kantin, hari keluarga, hari sukan, ceramah perdana, jom heboh, karnival, kempen kemasyarakatan etc...) terkini yang akan dibuat di tempat anda untuk kemudahan warga CG berniaga... mungkin kita boleh sama-sama buat jualan atas tiket CG..boleh kita sama-sama berniaga bila ada function...calling calling...

caranya camni, bila ader ekspo etc, post kat sini dan kemudian calling2, pm etc sape yang nak join same...mungkin ada antara kita nak jual barangan dan promosi produk, tapi sewa mahal, jadi bolehla share dengan 2@3 orang peniaga jika dibenarkan...

dalam masa yang sama bolehla mempromosi Carigold sebagai platform ilmu keusahawanan masakini....

So, kita ader rangkaian peniaga Jutawan Senyap yang akan senantiasa mengambil peluang yang ada....dalam masa yang sama, kita boleh selalu berjumpa dan saling mempromosi ... dan food testing! :D


Format terpulang at least ada info2 seperti di bawah...:

Tempat :
Sewa (RM) / free :
Tarikh :
Ekspo/konsep :
Contact No penganjur :

hafizan78
15-11-2011, 06:27 PM
[INFO TERKINI]

Assalamualaikum semua...

Sempena cuti sekolah yang akan datang, pihak Success Event Management akan menganjurkan “Christmas Fair & Back To School” dan menawarkan Booth untuk jualan kepada para peniaga di Mega Mall Kuantan pada 09 Dec 2011 - 25 Dec'2011 (17 hari).

Kadar bayaran untuk satu booth ialah RM4500 (17 Hari)... Saiz booth : 8 X 10 ... Walau bagaimanapun pihak penganjur telah bersetuju untuk memberikan harga diskaun kepada saya iaitu RM3000 (17 hari)... Saya ingin mencari rakan niaga kerana saya hanya dapat berada di sana pada hari sabtu & ahad sahaja... Selain pengiklanan di suratkhabar dan lain-lain, pelbagai aktiviti menarik yang akan diadakan oleh pihak penganjur...

Saya ingin mencari sekurang-kurangnya 8 - 10 orang rakan niaga yang berminat... bagi saya, lagi ramai, lagi meriah & bayarannya pun pasti lagi murah... tapi semua pihak haruslah bersetuju... Jika ada yang berminat, saya akan merangka satu jadual bagi memastikan segalanya berjalan dengan lancar... Seterusnya kita akan mengadakan satu perbincangan bagi mengatur strategi pemasaran agar semua pihak berpuashati... Setiap dari kita akan menjaga booth mengikut giliran yang akan ditetapkan...

Sekiranya ada yang berminat untuk berkongsi booth dengan saya, sila email kepada saya di nssfuture@ymail.com atau SMS dengan menaip : MegaMall Booth/nama anda/produk jualan anda ke 013-928 8882 atau anda boleh reply di sini untuk perbincangan selanjutnya...

Untuk makluman, selain menjual produk kesihatan dan beberapa produk lain, saya akan memperkenalkan Bisnes EdyMart di mana menerusi platform yang disediakan oleh pihak EdyMart, kita sebagai usahawan/bakal usahawan dapat memajukan lagi perniagaan kita sama ada secara online ataupun offline.

Tempat adalah terhad dan mereka yang berminat dinasihatkan membuat tempahan awal dengan kadar segera. Hanya tempahan dengan bayaran penuh dianggap sah.

Sekian, terima kasih...


Nie aku quote dari rumah sebelah...

asyar76
15-11-2011, 08:07 PM
bagus ni. aku pun nak cari pushcart/ekspo nak letak barang. :D

magnesium
15-11-2011, 09:59 PM
sabtu dan ahad ni karnival utusan kat teluk batik, karnival gegaria harian metro
hari ni sampai 5/1 karnival kat cameron
tengah bulan 12 konvo jururawat kat ipoh
tengah bulan 12 karnival felda kat sg siput
monsoon cup, pesta penang...

banyak sangat lah

hafizan78
15-11-2011, 10:37 PM
sabtu dan ahad ni karnival utusan kat teluk batik, karnival gegaria harian metro
hari ni sampai 5/1 karnival kat cameron
tengah bulan 12 konvo jururawat kat ipoh
tengah bulan 12 karnival felda kat sg siput
monsoon cup, pesta penang...

banyak sangat lah

sesiapa yang dah ada tapak, dan nak berkongsi pun boleh juga... at least boleh share kos sewa tapak sama2...

Sang Ratu
15-11-2011, 11:40 PM
sabtu dan ahad ni karnival utusan kat teluk batik, karnival gegaria harian metro
hari ni sampai 5/1 karnival kat cameron
tengah bulan 12 konvo jururawat kat ipoh
tengah bulan 12 karnival felda kat sg siput
monsoon cup, pesta penang...

banyak sangat lah

kat sg siput ade felda ke?wat kat area mn ye?details plz.. tq :)cgrock

magnesium
16-11-2011, 08:06 PM
sapa nak kongsi tapak kat cameron?

rm30 sehari sehingga 5/1.

pekerja leh kongsi gak.

keutamaan kepada yang berniaga menggunakan meja.

call 019-7559059

magnesium
16-11-2011, 08:07 PM
kat sg siput ade felda ke?wat kat area mn ye?details plz.. tq :)cgrock

karnival kat sg siput under kementerian.

details lum tahu lg sebab belum dapat borang.

hafizan78
16-11-2011, 10:12 PM
alhamdulillah, platform nie dapat menemukan usahawan melayu islam mengembangkan perniagaan dan bertukar2 pendapat dan peluang...

hafizan78
18-11-2011, 10:01 AM
mari kita kongsi peluang2 perniagaan atau booth yg menarik untuk menjana pendapatan bersama...

fxJURUS
18-11-2011, 10:12 AM
terbaik untuk semua.

hafizan78
18-11-2011, 10:15 AM
terbaik untuk semua.

kongsi2 peluang berniaga kecil2lan dan perluaskan networking...

fxJURUS
18-11-2011, 11:21 AM
itu adalah teknik terbaik

hafizan78
18-11-2011, 01:50 PM
Area KL dan Selangor xder event ke hujung minggu nie?

magnesium
18-11-2011, 01:54 PM
minggu ni cuba tgk ke bagan lalang, morib dan teluk kemang.

hafizan78
19-11-2011, 02:26 PM
minggu ni cuba tgk ke bagan lalang, morib dan teluk kemang.

up2... sesiapa nak kongsi booth... boleh la iklan dalam nie...

hafizan78
20-11-2011, 01:43 PM
up2... sesiapa nak kongsi booth... boleh la iklan dalam nie...

khas yg suka offline business....:D

hafizan78
20-11-2011, 08:31 PM
up sikit peluang malam nie...

magnesium
20-11-2011, 11:11 PM
sapa nak kongsi bulan 12,
hari ahad tapak pasar pagi/ pasar tani stadium shah alam,
corner lot ngam2 jalan keluar masuk
size canopy 10x10 boleh extend 10x20

sehari rm150 bahagi 2 rm75 seorang

bayar lumpsum untuk 4 x ahad sepanjang bulan 12

hafizan78
20-11-2011, 11:20 PM
sapa nak kongsi bulan 12,
hari ahad tapak pasar pagi/ pasar tani stadium shah alam,
corner lot ngam2 jalan keluar masuk
size canopy 10x10 boleh extend 10x20

sehari rm150 bahagi 2 rm75 seorang

bayar lumpsum untuk 4 x ahad sepanjang bulan 12

tuan meniaga apa kat situ...?

magnesium
21-11-2011, 08:54 AM
tuan meniaga apa kat situ...?


Smlm 20hb hari sakit sebab gomen or swasta blm gaji, tambah lg ujan. Sy jual brg rm10 je tp blh dpt rm8 ratus.

magnesium
21-11-2011, 08:56 AM
25hb ada expo kat bukit sentosa. Bnyk kilang kat sini lg jauh dr bandar. Ni tempat blh buat duit.

abuyah
21-11-2011, 09:47 AM
bos... gi tgk kat majalah.com... sana byk gak info pasal karnival dsbgnya... selalu gak turun..tapi takdela sewa booth..main redah jek.

ed_zero
21-11-2011, 09:53 AM
Smlm 20hb hari sakit sebab gomen or swasta blm gaji, tambah lg ujan. Sy jual brg rm10 je tp blh dpt rm8 ratus.

jual brg ape tu bro? 8ratus tu untung bersih atau hasil jualan harian? nak gak tau...hehe..:)cgrock

magnesium
21-11-2011, 12:07 PM
mana ada kira untung bersih. Untung bersih kira bulan.

hafizan78
21-11-2011, 12:26 PM
bos... gi tgk kat majalah.com... sana byk gak info pasal karnival dsbgnya... selalu gak turun..tapi takdela sewa booth..main redah jek.

nie otai pakai redah je...:D

Al-Hafiz
21-11-2011, 12:30 PM
TT update kat 1st page la :)cgrock

redtea
21-11-2011, 03:56 PM
Tuan Magnesium

Aku berminat nak join karnival bkt sentosa dan stadium Shah alam tu..
camne nak kira?

magnesium
21-11-2011, 06:45 PM
Tuan Magnesium

Aku berminat nak join karnival bkt sentosa dan stadium Shah alam tu..
camne nak kira?

stadium shah alam RM150 sehari, setiap hari ahad.
canopy 10x10 tapi boleh extend 10x20.

kalau kongsi, RM75 seorang kali 4x ahad pada bulan Disember.

Total RM300 seorang.

call natrah 019-7559059

bukit sentosa kalau nak join saya boleh bg contact no sebab saya x masuk pun.

redtea
22-11-2011, 04:25 PM
stadium shah alam RM150 sehari, setiap hari ahad.
canopy 10x10 tapi boleh extend 10x20.

kalau kongsi, RM75 seorang kali 4x ahad pada bulan Disember.

Total RM300 seorang.

call natrah 019-7559059

bukit sentosa kalau nak join saya boleh bg contact no sebab saya x masuk pun.

Thanks Puan/Tuan..

Nanti aku call hang, kena discuss dgn hubby dulu..Kalo jadik aku boleh join tuk 3 minggu awal shj, minggu akhir aku ke Indon :)paid

btw, aku dah like ur FB

hafizan78
23-11-2011, 07:08 AM
bagus2... sudah ada perkembangan... semoga sama2 berjaya...

hafizan78
24-11-2011, 08:51 PM
up sikit untuk tapak ekspo/booth/ ruang niaga untuk dikongsi...

sylarempire
24-11-2011, 08:58 PM
bookmark dulu..
nanti ada tempat kawan halo halo kat sini..

sekarang tgh niaga kat segamat..

kat melaka ada 8hb nnt..

pastu selangor ria 26 hb nnt..

hafizan78
24-11-2011, 09:05 PM
bookmark dulu..
nanti ada tempat kawan halo halo kat sini..

sekarang tgh niaga kat segamat..

kat melaka ada 8hb nnt..

pastu selangor ria 26 hb nnt..

Usahawan2 macam nie yg ramai cari... suka berkongsi...

magnesium
24-11-2011, 09:16 PM
minggu depan uitm lendu 5 hari

hafizan78
24-11-2011, 09:38 PM
minggu depan uitm lendu 5 hari

Org Melaka, mari rebut peluang dgn bro magnesium...

sylarempire
24-11-2011, 09:58 PM
minggu depan uitm lendu 5 hari

expo student ke bro? camner nak kontek yer?

magnesium
24-11-2011, 11:42 PM
uitm lendu da penuh dah
last week register kat sana

tapi kalu nak lubang, leh gi sana n chit chat dengan peniaga sana

eboss
25-11-2011, 01:06 AM
bookmark dulu..
nanti ada tempat kawan halo halo kat sini..

sekarang tgh niaga kat segamat..

kat melaka ada 8hb nnt..

pastu selangor ria 26 hb nnt..

projek apa kat selangor tu :-?

hafizan78
26-11-2011, 04:38 PM
projek apa kat selangor tu :-?

marila kongsi dengan kami...

sylarempire
26-11-2011, 04:44 PM
projek apa kat selangor tu :-?

karnival ria selangor ni karnival yang diadakan setiap tahun di negeri selangor, mendapat anjuran negeri selangor dan badan-badan kerajaan yang lain..mungkin akan diadakan pada 26 hb ni, tapi x pasti lagi..

nnt kalau ada info tambahan teman kabo2 kan kat sini

hafizan78
26-11-2011, 07:31 PM
karnival ria selangor ni karnival yang diadakan setiap tahun di negeri selangor, mendapat anjuran negeri selangor dan badan-badan kerajaan yang lain..mungkin akan diadakan pada 26 hb ni, tapi x pasti lagi..

nnt kalau ada info tambahan teman kabo2 kan kat sini

terbaik...

blink_182
27-11-2011, 07:44 PM
karnival ria selangor ni karnival yang diadakan setiap tahun di negeri selangor, mendapat anjuran negeri selangor dan badan-badan kerajaan yang lain..mungkin akan diadakan pada 26 hb ni, tapi x pasti lagi..

nnt kalau ada info tambahan teman kabo2 kan kat sini

Karnival sgor

24hb desember sampai 1 januari

Tapak rm1500

Die wat kt klang...

hafizan78
28-11-2011, 01:58 PM
Karnival sgor

24hb desember sampai 1 januari

Tapak rm1500

Die wat kt klang...

Thank you bro for sharing...

hafizan78
01-12-2011, 08:37 PM
pada yang berminat nak kongsi booth boleh la subscribe thread nie...

soulsix
01-12-2011, 08:46 PM
mcm mana ye nak untung bila jual barang di tapak2 ekspo?
hari tu ada sewa tapak ekspo, tp untung pun tak dpt nak cover sewa

hafizan78
01-12-2011, 11:48 PM
mcm mana ye nak untung bila jual barang di tapak2 ekspo?
hari tu ada sewa tapak ekspo, tp untung pun tak dpt nak cover sewa

Bergantung gak... memang masa ekspo bukan nak cari jualan semata2... tetapi more to Teknik pemasaran, mencarai rakan niaga dan pelbagaikan networking....

hafizan78
03-12-2011, 01:12 PM
up untuk makluman rakan2 CG...

hafizan78
04-12-2011, 11:39 AM
Karnival sgor

24hb desember sampai 1 januari

Tapak rm1500

Die wat kt klang...

up untuk usahawan semua...

hafizan78
09-12-2011, 07:17 AM
mari kita update booth terkini di kawasan anda...

magnesium
09-12-2011, 08:22 AM
siapa ada pergi meniaga di SAF 2011 kat shah alam minggu lepas kat stadium shah alam? Jalan jem teruk hingga pasar pg pun kurang org.

pay.sat
09-12-2011, 08:26 AM
bookmark dulu..

hafizan78
09-12-2011, 08:27 AM
siapa ada pergi meniaga di SAF 2011 kat shah alam minggu lepas kat stadium shah alam? Jalan jem teruk hingga pasar pg pun kurang org.

saya tiada, ada kursus keusahawan masa tue...

ammar_adni
09-12-2011, 10:47 AM
x der ke port yg baekkk untuk berniaga chiken wing....heheheh saper2 yg bek hati bleh la share...

hafizan78
09-12-2011, 04:11 PM
x der ke port yg baekkk untuk berniaga chiken wing....heheheh saper2 yg bek hati bleh la share...

tambah lagie seorang usahawan kita...

hafizan78
12-12-2011, 11:50 PM
Mari kongsi tapak booth anda...

cikgusimple
13-12-2011, 09:45 AM
kena follow thread ni..sy pun minat nk mniaga kat tapak ekspo dan buka booth ni

-pojie-
13-12-2011, 09:53 AM
sy peniaga uptown danau kota..
sape2 nak sewa atau beli tapak sy..
bole kol sy..

pay.sat
13-12-2011, 09:54 AM
kat morib.. karnival kebudayaan, saya tengok ada banyak tapak/khemah kosong lagi.. saper berminat.. saya boleh tanyakan...

pay.sat
13-12-2011, 09:57 AM
Tapak karnival kembali kesekolah @ desa pandan, kl pada 24 & 25 disember dan majlis penyampaian sumbangan pelajar2 miskin. tapak 8'x8' rm200sahaja.. berminat call/sms 0166594652

m0rFez
13-12-2011, 10:02 AM
ok karnival kembali ke sekolah tu..tp xde kt kL time tu...waaa..rugii.. :(

redtea
13-12-2011, 10:38 AM
Tapak karnival kembali kesekolah @ desa pandan, kl pada 24 & 25 disember dan majlis penyampaian sumbangan pelajar2 miskin. tapak 8'x8' rm200sahaja.. berminat call/sms 0166594652

Aku berminta Bro..
cuma tarikh tu aku ke Indon ..
tapi hubby ada..dia bleh setelkan..

nanti aku call bro..

nak jual baju tidor dan baju budak2

magnesium
13-12-2011, 01:08 PM
expo bln 12 ni melambak ada. Tp penting untuk kita tau mana expo yg blh buat duit dan penganjur yg boleh tolong kita dapat untung. Bnyk tapak kosöng tandanya expo tu x mendapat sambutan dan kemungkinan pengunjung pun x ramai.
Karnival gegaria harian metro penang pun gah pada nama tapi penganjur x profesional menyebabkan tiada sambutan, peniaga yg tanggung kerugian.

magnesium
13-12-2011, 01:10 PM
Aku berminta Bro..
cuma tarikh tu aku ke Indon ..
tapi hubby ada..dia bleh setelkan..

nanti aku call bro..

nak jual baju tidor dan baju budak2

Kak, napa x masuk last week? Org ramai.

magnesium
13-12-2011, 01:14 PM
tips pertama untuk pilih tapak expo:

Pastikan expo tidak dijalankan di atas padang rumput semasa musim hujan.

Tips kedua coming soon.

redtea
13-12-2011, 06:09 PM
Kak, napa x masuk last week? Org ramai.

Kat mana mag? akak berhajat nak join meg kat stadium shah alam tu..

cuma Dec ni banyak sgt halangannya..bukan rezeki lagik...Sabar..akan ku usaha kan satu masa nanti...
skang ni full dgn pasma 6 hari seminggu, paspa 2 hari seminggu..

hafizan78
14-12-2011, 06:43 AM
sy peniaga uptown danau kota..
sape2 nak sewa atau beli tapak sy..
bole kol sy..

Menarik, sharela kat sini tuan...

hafizan78
14-12-2011, 06:46 AM
expo bln 12 ni melambak ada. Tp penting untuk kita tau mana expo yg blh buat duit dan penganjur yg boleh tolong kita dapat untung. Bnyk tapak kosöng tandanya expo tu x mendapat sambutan dan kemungkinan pengunjung pun x ramai.
Karnival gegaria harian metro penang pun gah pada nama tapi penganjur x profesional menyebabkan tiada sambutan, peniaga yg tanggung kerugian.

betul tu bro magnesium...

KayoSokmo
14-12-2011, 11:03 AM
bagus ni, yang penting x rugi banyak

eboss
14-12-2011, 03:02 PM
Sapa nak share booth dgn saya...booth harga RM600 untuk 2 hari...so leh share sorang separuh la...RM300..saya jual VCD QMATHS:D

Jemputan untuk bersama - sama berniaga, membuat pameran dan sekaligus beramal di dalam Karnival 25 Tahun Pusat Pendidikan Al Amin.

Adalah ini dimaklumkan bahawa Pusat Pendidikan Al-Amin (PPAA) sedang menggiatkan usaha bagi mengisi Tabung Yayasan Al-Amin dengan penganjuran Karnival Al-Amin 2011 untuk mencapai objektif – objektif berikut:

a) Sempena sambutan 25 tahun PPAA
b) Menambah kutipan bagi Tabung Yayasan Al-Amin (RM1,111,111.11)
c) Sempena jualan buku sekolah di bawah Tabung Koperasi Kebajikan Guru Al Amin
d) Mempereratkan hubungan warga PPAA

cikgusimple
14-12-2011, 07:13 PM
tgk kat tmpt sy skrg ni..diorg buat karnival buah durian..igt thn dpn nk buat karnival nangka madu la pulak..queen of fruits..

nk jugak join booth2 yg rmi pengunjung klu ada peluang

hafizan78
15-12-2011, 12:35 AM
tgk kat tmpt sy skrg ni..diorg buat karnival buah durian..igt thn dpn nk buat karnival nangka madu la pulak..queen of fruits..

nk jugak join booth2 yg rmi pengunjung klu ada peluang

jika ada rezeki dan kesempatan saya pun akan joint gak...

hafizan78
15-12-2011, 12:40 AM
Sapa nak share booth dgn saya...booth harga RM600 untuk 2 hari...so leh share sorang separuh la...RM300..saya jual VCD QMATHS:D

Jemputan untuk bersama - sama berniaga, membuat pameran dan sekaligus beramal di dalam Karnival 25 Tahun Pusat Pendidikan Al Amin.

Adalah ini dimaklumkan bahawa Pusat Pendidikan Al-Amin (PPAA) sedang menggiatkan usaha bagi mengisi Tabung Yayasan Al-Amin dengan penganjuran Karnival Al-Amin 2011 untuk mencapai objektif – objektif berikut:

a) Sempena sambutan 25 tahun PPAA
b) Menambah kutipan bagi Tabung Yayasan Al-Amin (RM1,111,111.11)
c) Sempena jualan buku sekolah di bawah Tabung Koperasi Kebajikan Guru Al Amin
d) Mempereratkan hubungan warga PPAA

Upkan untuk eboss:D

pay.sat
19-12-2011, 04:42 PM
bulan 1 tahun depan.. area selangor.. kalau boleh 1bulan punya.. siapa ada info... tq..

hafizan78
21-12-2011, 07:57 AM
bulan 1 tahun depan.. area selangor.. kalau boleh 1bulan punya.. siapa ada info... tq..

dah ada pelanggan baru... mari kongsi bersama peluang perniagaan...:D

pay.sat
21-12-2011, 09:44 AM
Night bazar alam jaya.. setiap hari..

sewa rm650/month

deposit 1+1+api/air

Apa yang anda dapat?

http://202.76.227.241/images/73/7318554323.jpg

shoplot 2 tingkat, kaki lima berbumbung.. seperti gambar..(ACTUAL)

JANGAN CALL NO PHONE KAT GAMBOR TU.. GAMBOR PINJAM DARI MUDAH JER..:D:D:D:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Waktu wajib buka 7p.m - 1.0pagi++++

kalau nak buka waktu lain pun takper.. kedai awak.. hehehhheee:D:D:)paid:)paid

zall
21-12-2011, 03:17 PM
Bro, bukan dah tutup ke night bazar ni???
bukak balik ke pulak? management baru ker?


Night bazar alam jaya.. setiap hari..

sewa rm650/month

deposit 1+1+api/air

Apa yang anda dapat?

http://202.76.227.241/images/73/7318554323.jpg

shoplot 2 tingkat, kaki lima berbumbung.. seperti gambar..(ACTUAL)

JANGAN CALL NO PHONE KAT GAMBOR TU.. GAMBOR PINJAM DARI MUDAH JER..:D:D:D:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Waktu wajib buka 7p.m - 1.0pagi++++

kalau nak buka waktu lain pun takper.. kedai awak.. hehehhheee:D:D:)paid:)paid

hafizan78
22-12-2011, 08:52 AM
Bro, bukan dah tutup ke night bazar ni???
bukak balik ke pulak? management baru ker?

kena survey dulu...

pay.sat
27-12-2011, 11:30 AM
Bro, bukan dah tutup ke night bazar ni???
bukak balik ke pulak? management baru ker?

yang ditutup tu uptown..

ni cina agen shop lot kat situ wat.. so far so good.. tempat berniaga pun menarik & selesa.. tunggu opening ceremony 1/1/12 ni... mana tau lepas tu meletop tempat ni.. hehehheee...:)cgrock:)cgrock:)cgrock

pay.sat
27-12-2011, 11:36 AM
kena survey dulu...

kalau nak sewa bayar hari2 pun ada.. tanya member2 peniaga kat situ.. park depan kedai diarang.. sewa serendah dari rm5 sehari... boleh bawa berbincang...:)cgrock:)cgrock:)cgrock

pay.sat
27-12-2011, 11:38 AM
Bulan 1 karnival kat 1 bulan kat parking tesco puchong... datanglah beramai2.. terima kasih..

nazzcasarox
27-12-2011, 01:55 PM
kalau saper2 yg ade info pasar pagi boleh la sharing2 gak...lebih2 lagi area2 kl atau cheras...hehe

prodigies
27-12-2011, 04:19 PM
Just nak share dengan semua..

Tapak karnival di Putrajaya Presint 2
(berhadapan dengan BBPP dan M.O.F).

Tarikh: 30 Disember 2011 – 1 Januari 2012 (3 hari)
Lokasi: Presint 2, Putrajaya
Waktu: 10 pagi to 10 malam

Pelbagai aktiviti akan diadakan sempena sambutan tahun baru di Putrajaya iaitu:

- Pameran dan Jualan P.C. & Electronik
- Fun park
- Warehouse sales
- Brandedwear sales
- Branded sport item
- Jualan Barangan Perhiasan & Aksesori
- Konsert – dari 20 artis tempatan, meet uncle husain, kristal, najwa dan lain-lain

Outdoor:
Canopy 20×20
Canopy 10×10

Nota: untuk barangan perhiasan dan aksesori, barangan am.

Baki gerai yang tinggal adalah terhad, Sekiranya berminat, hubungi:

Helmi 016 203 4402 (Sponsor Booth)
En Zairi – 016 972 5924
Nas – 010 431 4402
Nadia – 017 957 5129
HOTLINE: 03 – 9171 7207

*Penjualan barang-barang tiruan tidak dibenarkan sama sekali
*Urusan permit jualan dan tapak telah diselesaikan oleh peganjur.

boleh pegi kat web dia daftar.. kalau nak nego harga boleh contact je boss dia si helmi tu.. dia selalu bawak tapak karnival dalam rm500 keatas

good luck sume.. :)cgrock

hafizan78
28-12-2011, 10:31 AM
kalau nak sewa bayar hari2 pun ada.. tanya member2 peniaga kat situ.. park depan kedai diarang.. sewa serendah dari rm5 sehari... boleh bawa berbincang...:)cgrock:)cgrock:)cgrock

nie yg menarik untuk sesiapa yg nak belajar berniaga nie...:D:D:D

hafizan78
30-12-2011, 02:17 PM
Update untuk kawan2...

pay.sat
04-01-2012, 11:27 AM
up lagi...:)cgrock:)cgrock:)cgrock

hafizan78
06-01-2012, 12:25 AM
sebenarnya, buka booth nie la training ground anda bertemu pelbagai jenis ragam pelanggan...

magnesium
06-01-2012, 08:44 AM
6 - 8 JANUARY

karnival komuniti 1 malaysia di bukit sentosa

najib datang dan di jangka pengunjung seramai 30 - 40000 orang

hafizan78
06-01-2012, 10:13 AM
6 - 8 JANUARY

karnival komuniti 1 malaysia di bukit sentosa

najib datang dan di jangka pengunjung seramai 30 - 40000 orang

bagus2... mari sama2 berniaga...

redtea
06-01-2012, 05:13 PM
6 - 8 JANUARY

karnival komuniti 1 malaysia di bukit sentosa

najib datang dan di jangka pengunjung seramai 30 - 40000 orang

Boleh join lagik tak Mag..

aku berminat ni..stok pulak mengunung kat umah tu...baru sampai

KilangCetak
06-01-2012, 05:40 PM
6 - 8 JANUARY

karnival komuniti 1 malaysia di bukit sentosa

najib datang dan di jangka pengunjung seramai 30 - 40000 orang

berapa kadar sewa kat situ bro?? :-?

myt-shirt2u
09-01-2012, 01:51 PM
Salam,
sape nak join niaga kat Karnival Generasi Y:
- Ddatarn Telok Kemang
- 21-24 January 2011
- Anjuran Gerakan Belia 4B Jimah Baru
- Anjuran BersamaMajlis Perbandaran Port Dickson
- Tapak 10x10, share jadi 5x10 sorang.
- Harga : RM400, share jadi Rm200 sorang.
- Barangan kering jer yea..
- Antara acara akan diadakan:
BAND FESTIVAL LIVE GIG , Pertandingan mewarna, pertandingan autoshow,Pertandingan Permainan Tradisional & Kereta Kawalan Jauh, persembahan artis jemputan dll

atau

Fiesta Ria Sg Besar Selangor 2012:
- di Stadium
- 20 - 29 Jan 2012
- sewa RM 400 (10x10) : share RM200 5x10 sorang
- setiap malam akan diadakan persembahan artis2 tempatan,pertandingan karaoke,epy the magic,fire eater dan banyak lagi acara2 pentas menunggu anda.dan insyaallah kali ini kami akan menampilkan Helikopter Rider di mana ianya akan mendarat di tgh2 padang stadium.untuk fiesta selama sepuluh hari ini

Sapa nak share ngan saya, leh hub saya di talian : 0123579909 (kalau xdapat hub no ni 0179692122

tq

magnesium
09-01-2012, 03:48 PM
sori ye semua, komuniti 1 malaysia tu awal2 lg da penuh. Sy pun rambo je kat luar. Dapat gak la rm3k.

sylarempire
09-01-2012, 03:54 PM
mana port yang menarik sekarang?sebab rata2 organizer semua start 20 hb sempena raya china..

sungai besar, cherating, dataran jb, parit raja batu pahat, pantai putri melaka..semua bertindih..

kalau ada yang sekarang ni kat sri menanti kuala pilah..

sape ada info tempat yang best untuk waktu sekarang???mai habaq mai..

pay.sat
09-01-2012, 04:02 PM
Pantai morib stiap jumaat,sabtu & ahad..

khemah 20'x20'=rm500
10'x20'=rm300..

pay.sat
09-01-2012, 04:03 PM
sori ye semua, komuniti 1 malaysia tu awal2 lg da penuh. Sy pun rambo je kat luar. Dapat gak la rm3k.

rmbo pun 3k:)cgrock:)cgrock.. bro niaga apa?

hafizan78
09-01-2012, 04:46 PM
rmbo pun 3k:)cgrock:)cgrock.. bro niaga apa?

hebat bro mag nie...

pay.sat
09-01-2012, 04:48 PM
hebat bro mag nie...

1 hari 1k.. huhuhu.. memang berbaloiii!!!:)cgrock:)cgrock:)cgrock

sylarempire
09-01-2012, 05:11 PM
antara 10 - 20 hb jan ni ada sape tau ekspo mana yang ada?

sylarempire
09-01-2012, 05:15 PM
Pantai morib stiap jumaat,sabtu & ahad..

khemah 20'x20'=rm500
10'x20'=rm300..

3 hari 3 rat ker?

sylarempire
09-01-2012, 05:17 PM
sori ye semua, komuniti 1 malaysia tu awal2 lg da penuh. Sy pun rambo je kat luar. Dapat gak la rm3k.

ingat nak rambo gak masa tu, tapi terlewat dapat info..:))

sylarempire
09-01-2012, 05:18 PM
deleted...double post..line connection prob..ehe

pay.sat
09-01-2012, 05:24 PM
3 hari 3 rat ker?

kalau ada member konsi satu khemah,, rm250 jer untuk 3hari..

magnesium
09-01-2012, 08:05 PM
rmbo pun 3k:)cgrock:)cgrock.. bro niaga apa?

jual barang rm10 je:)cgrock

magnesium
09-01-2012, 08:07 PM
hebat bro mag nie...

tu pun minta tolong sedara jaga sebab x dapat nak tinggalkan tapak lain.

malam pertama bergelap x dapat pasang genset sebab da rosak, sedara pi pasang genset dari siang pasang kipas.

bini saya yang hebat meniaga, saya dia yang dapat banyak info.:)paid

magnesium
09-01-2012, 08:10 PM
antara 10 - 20 hb jan ni ada sape tau ekspo mana yang ada?

start esok uitm segamat, try la tanya sana.

magnesium
09-01-2012, 08:11 PM
mana port yang menarik sekarang?sebab rata2 organizer semua start 20 hb sempena raya china..

sungai besar, cherating, dataran jb, parit raja batu pahat, pantai putri melaka..semua bertindih..

kalau ada yang sekarang ni kat sri menanti kuala pilah..

sape ada info tempat yang best untuk waktu sekarang???mai habaq mai..

sungai besar, cherating, dataran jb, parit raja batu pahat, pantai putri melaka..semua bertindih..

antara semua tempat ni mana paling best? pantai putri melaka ada gak dapat info tapi....

redtea
10-01-2012, 10:44 AM
mag...aku ada sms hang hari tu
tanya port kat bkt sentosa..

kalo aku tahu la bro pun rambo..
aku pun nak join
bleh bro tumpang genset aku...

sapa2 tahu expo belah kuantan tak?..

cuti CNY balik kg kat sinun...kalo ada belah2 jengka/maran/kuantan..bleh aku turun

redtea
10-01-2012, 10:46 AM
sungai besar, cherating, dataran jb, parit raja batu pahat, pantai putri melaka..semua bertindih..

antara semua tempat ni mana paling best? pantai putri melaka ada gak dapat info tapi....

karnival apa kat cherating tu bro...need more info pls..:)cgrock

pay.sat
10-01-2012, 11:17 AM
Price : RM 2 000

sesiapa nak syare tapak 10 x 10 kat i-city karnival CNY sila hubungi saya 019-2130788


http://www.mudah.my/Share+tapak+i+city+06+01+2012+21+01+2012-13264246.htm

redtea
10-01-2012, 12:02 PM
Price : RM 2 000

sesiapa nak syare tapak 10 x 10 kat i-city karnival CNY sila hubungi saya 019-2130788


http://www.mudah.my/Share+tapak+i+city+06+01+2012+21+01+2012-13264246.htm

Bro jual apa yer?

pay.sat
11-01-2012, 10:42 AM
Bro jual apa yer?

copy paste jer...

redtea
11-01-2012, 04:13 PM
copy paste jer...

apa yang copy, apa yang paste bro:)paid

sylarempire
12-01-2012, 12:54 PM
sungai besar, cherating, dataran jb, parit raja batu pahat, pantai putri melaka..semua bertindih..

antara semua tempat ni mana paling best? pantai putri melaka ada gak dapat info tapi....

tu semua tempat yang top..rasa semua ley meletop..:)paid

pay.sat
12-01-2012, 01:00 PM
apa yang copy, apa yang paste bro:)paid

iklan tu.. copy dari mudah.. paste kat sini.. bukan aku punya kedai tu...

redtea
12-01-2012, 02:58 PM
mohon pencerahan expo kat cherating...saper bleh bantu :)cgrock

nazzcasarox
14-01-2012, 05:28 PM
Salam Tuan/Puan,

Salam dari Karnival WOW Putrajaya, Karnival ini akan di adakan di Putrajaya dan ini merupakan Karnival WOW bagi tahun yang ke-3.

Karnival ini di anjurkan oleh Perbadanan Putrajaya. Karnival yang di nanti nantikan ini telah berjaya menghimpunkan ribuan pengunjung pada tahun lepas (2011) dengan pelbagai aktiviti menarik di tapak karnival serta Pentas kedua dan Konsert penutupan oleh artis ternama tanah air pada malam terakhir karnival di pentas Utama

BERITA BAIK untuk perniaga, Ruang Niaga berukuran 10 x 10 dan juga Premium Booth (booth ber-konsep) berukuran 30 x 30 sedia untuk di sewa sepanjang 4 hari Karnival ini berlangsung.

Butir-butir Am:
Keluasan Booth: 10'x 10' dan 30' x 30'(Konsep Booth)
Tempoh: 23hb sehingga 26hb Februari 2012 ( 4 hari )
Masa: Khamis-Ahad (10AM sehingga Lewat Malam)

Harga: Untuk mengetahui Harga sila email ke wowputrajaya2012@gmail.com atau hubungi 012 - 678 5479 (En Isz)

Aktiviti menarik sepanjang Karnival (Pentas Utama/Tapak Konsert) :
Konsert Artis Ternama pada malam penutupan (Ramli Sarip, M.Nasir, Ella, Mila, MUH, dan ramai lagi)
Aktiviti menarik sepanjang Karnival (Pentas Kedua/Tapak Karnival) Lawak WOW (Sepah2, Osbon dan ramai lagi),F1 Simulator,Pencarian Bintang WOW,Futsal,Laman Seni,Pameran Agensi Kerajaan,Perkampungan Budaya Antarabangsa dan Banyak Lagi

Jumlah pengunjung: Minimum 30,000 (**Statistik tahun 2011)
Pengunjung: Campuran Melayu, Cina, Semua kaum dan Perlancong.
Sekuriti: Sekuriti disediakan.

Jika berminat boleh ke Facebook Page Karnival WOW Putrajaya di : www.facebook.com/karnivalwowputrajaya

Terima Kasih,

Ailis Mustapha
LCSB
012-6785479016-9584859
019-3290091

p/s: aku just sharing jer.. :)

redtea
20-01-2012, 11:48 AM
dah jauh ke bawah thread ni..

jom naik atas..

kawan2 sila kongsi2 kan disini expo/tapak niaga yang akan datang..
:)paid

magnesium
20-01-2012, 03:47 PM
bulan 3 ada expo di lumut ye?
sapa ada info

hafizan78
17-02-2012, 09:29 AM
Up untuk semua peniaga CG...

icarus
17-02-2012, 11:52 AM
Tgh cari booth utk jualan raya ni :D

hafizan78
17-02-2012, 11:53 AM
Tgh cari booth utk jualan raya ni :D

Bagus2 kena cari dari sekarang...

hafizan78
18-02-2012, 08:39 PM
Mari kongsi booth dan program ditempat anda...

fazrin8383@yahoo.com
22-02-2012, 12:33 PM
if ade ape2 event kat ipoh yg bukak booth/tapak, bgtau ye? nak join...

hafizan78
25-02-2012, 08:05 AM
if ade ape2 event kat ipoh yg bukak booth/tapak, bgtau ye? nak join...

kasi up untuk kawan2...

i4u
25-02-2012, 08:16 AM
ada beberapa tapak booth utk disewa
dlm bln mac
tempat di ipta
mmg hot place
tapi tapak dah full
cuba kawtim utk confirmkan tapak dulu
tggu info lanjut~ :)cgrock

hafizan78
25-02-2012, 09:20 AM
ada beberapa tapak booth utk disewa
dlm bln mac
tempat di ipta
mmg hot place
tapi tapak dah full
cuba kawtim utk confirmkan tapak dulu
tggu info lanjut~ :)cgrock

bagus2... semoga ramai usahawan terhasil dari sini...

magnesium
25-02-2012, 09:02 PM
Minggu ni
Upsi
Segamat karnival merakyatkan komuniti 1 malaysia
Fiesta segamat gemilang
Jom heboh ayer keroh

magnesium
25-02-2012, 09:04 PM
Bulan 3
Lumut
Pd
Karnival mersing
Utm skudai
Jerantut
Temerloh
Labis
Gegaria harian metro pantai puteri
Tebrau

hafizan78
26-02-2012, 01:13 AM
Up sikit malam nie... cuba peluang permasaran di sini...

i4u
27-02-2012, 08:20 AM
boleh kongsi info kt www.tapakniaga.com :)

redtea
27-02-2012, 03:36 PM
Bulan 3
Lumut
Pd
Karnival mersing
Utm skudai
Jerantut
Temerloh
Labis
Gegaria harian metro pantai puteri
Tebrau


Susah betul nak cakap dgn Mag...called manjang tak berjawab..busy benor...:)cgrock

berminat nak tahu karnival kat Temerloh & Jerantut..berminat ni..
balik kg sendiri..

saper2 ada info lanjut, boleh bagitau

magnesium
28-02-2012, 01:34 AM
Susah betul nak cakap dgn Mag...called manjang tak berjawab..busy benor...:)cgrock

berminat nak tahu karnival kat Temerloh & Jerantut..berminat ni..
balik kg sendiri..

saper2 ada info lanjut, boleh bagitau

Temerloh saya x dapat lagi orang yg incharge
Jerantut da penuh la kak sebab siti nurhaliza datang

akmal_tawau
28-02-2012, 01:38 AM
Assalamualaikum semua warga CG.

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s320x320/429605_3461874233643_1474569322_33547325_906298210 _n.jpg

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/426256_121880671271127_100003475848680_88674_22548 7320_n.jpg

Kembali kepada amalan zaman Rasulullah s.a.w., menerimapakai semua matawang (dinar & dirham) berasaskan emas & perak, tanpa prejudis

Saya mewakili penganjur, dengan hormatnya menjemput semua warga CG yang berkelapangan untuk hadir ke SOUQ NABAWI seperti detail berikut:

Tarikh : SETIAP SABTU bermula 25 Februari 2012
Masa : 10.00 Pagi - 4.00 Petang
Tempat : Perkarangan Masjid Al-I'tisam, Seksyen U2 Shah Alam
Rujukan Lokasi : http://g.co/maps/dpz9r

Kepada warga CG yang ingin hadir sebagai peniaga, boleh update di sini / boleh contact saya, 013-2557512-akmal, untuk keterangan lanjut dan serba ringkas maklumat tentang pelaksanaan pasar terbuka ini. Bayaran sewa RM10 untuk satu meja. Sila bawa meja sendiri.

Kepada yang berminat untuk datang sebagai pengunjung dan mendapat informasi lanjut tentang D&D SANGAT DIALU-ALUKAN

p/s mohon maaf pemberitahuan last minute, sebab baru beberapa jam mendapat kebenaran dari pihak Masjid. Plan asal nak buat di Masjid Shah Alam/masjid biru, namun belum mendapat kebenaran, maka diteruskan juga di masjid ini. Insyaallah doakan supaya dipermudahkan urusan dan dapat dijalankan setiap hari Sabtu.


APA ITU SOUQ NABAWI (Pasar Terbuka Dinar dan Dirham)
Pasar ini diilhamkan dari pasar yang diwujudkan semasa zaman Rasulullah. Ianya HANYA menerima semua jenis dinar dan dirham dalam urusan jual beli.

ANTARA PERATURAN PASAR
1) perlu adanya muhtasib yang mengawasi pasar
2) perlu adanya briefing sebelum pasar terbuka di mulai, menjelaskan apa itu pasar terbuka
3) dalam pasar terbuka dalam islam tidak boleh ada transaksi riba
4) tidak boleh ada permainan harga dengan menaikan harag sangat tinggi atau sangat rendah untuk merubah harga pasar
5) dilarang menjual barang-barang yang haram
6) adanya tempat penukaran uang kertas kepada dinar dirham sebelum orang memasuki pasar tersebut jika ingin bertransaksi
bisa juga fakih yang bersangkutan diundang ke tempat (souq) untuk melakukan ceramah
7) Muhtasib harus tegas, mengerti cara menimbang, mengerti urusan dinar dirham ini
8) muhtasib haruslah orang yang jujur dan adil, dan juga memahami fikih riba
10) sebaiknya pihak yang mengadakan pasar terbuka tegas dan menjelaskan tata tertib pasar juga terkait rate
‎11) seharusnya secara fikih tidak ada biaya apaun untuk sewa tempat, termasuk di pekarangan masjid, karena itu perlu dijelaskan kepada pengurus masjid, kerana masjid dan pasar adalah sama tidak ada sewa, didirikan atas dasar wakaf.

BAGAIMANA PASAR BEROPERASI
1. Pembeli yang ada D&D boleh terus membeli.
2. Pembeli yang TIADA D&D boleh menukar RM ke D&D di kaunter yang disediakan.
3. Penjual yang ingin menukar D&D yang diterima semasa berniaga kepada RM, boleh menukar di kaunter penukaran RM ke DND ke RM. Jadi peniaga tiada masalah untuk membeli stok barang yang kebanyakannya masih mengguna RM.

KADAR TUKARAN D&D ke RM
1 Dirham = RM21
1/2 Dirham = RM11
1/6 Dirham = RM5
* Memandangkan diperingkat permulaan dan ada harga dirham dipasaran (rm20-25) masih ada ruang budi bicara antara penjual dan pembeli untuk menilai D&D

GAMBAR MASJID LOKASI
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s320x320/418892_3457244877912_1474569322_33544789_727875786 _n.jpg

GAMABAR SEKITAR SOUQ NABAWI 25/2/12
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/407256_3457270758559_1474569322_33544795_607856206 _n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/426086_3457345360424_1474569322_33544845_654908395 _n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/417350_3457326279947_1474569322_33544840_189048963 9_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/420342_3457375241171_1474569322_33544864_113595885 5_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/417513_3457381121318_1474569322_33544867_480985733 _n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/418474_183906821711961_100002779323934_204431_1873 728310_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/421102_183906908378619_100002779323934_204434_1330 368237_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/418852_183906981711945_100002779323934_204436_1315 737604_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/402048_183907255045251_100002779323934_204445_7444 565_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/406980_183907705045206_100002779323934_204456_8873 50058_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/409542_183908118378498_100002779323934_204463_1825 967008_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/426585_183908411711802_100002779323934_204469_1680 247809_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/424747_183908915045085_100002779323934_204476_1371 497466_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/395381_183909495045027_100002779323934_204488_5599 59288_n.jpg

hafizan78
28-02-2012, 05:09 AM
Assalamualaikum semua warga CG.

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s320x320/429605_3461874233643_1474569322_33547325_906298210 _n.jpg

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/426256_121880671271127_100003475848680_88674_22548 7320_n.jpg

Kembali kepada amalan zaman Rasulullah s.a.w., menerimapakai semua matawang (dinar & dirham) berasaskan emas & perak, tanpa prejudis

Saya mewakili penganjur, dengan hormatnya menjemput semua warga CG yang berkelapangan untuk hadir ke SOUQ NABAWI seperti detail berikut:

Tarikh : SETIAP SABTU bermula 25 Februari 2012
Masa : 10.00 Pagi - 4.00 Petang
Tempat : Perkarangan Masjid Al-I'tisam, Seksyen U2 Shah Alam
Rujukan Lokasi : http://g.co/maps/dpz9r

Kepada warga CG yang ingin hadir sebagai peniaga, boleh update di sini / boleh contact saya, 013-2557512-akmal, untuk keterangan lanjut dan serba ringkas maklumat tentang pelaksanaan pasar terbuka ini. Bayaran sewa RM10 untuk satu meja. Sila bawa meja sendiri.

Kepada yang berminat untuk datang sebagai pengunjung dan mendapat informasi lanjut tentang D&D SANGAT DIALU-ALUKAN

p/s mohon maaf pemberitahuan last minute, sebab baru beberapa jam mendapat kebenaran dari pihak Masjid. Plan asal nak buat di Masjid Shah Alam/masjid biru, namun belum mendapat kebenaran, maka diteruskan juga di masjid ini. Insyaallah doakan supaya dipermudahkan urusan dan dapat dijalankan setiap hari Sabtu.


APA ITU SOUQ NABAWI (Pasar Terbuka Dinar dan Dirham)
Pasar ini diilhamkan dari pasar yang diwujudkan semasa zaman Rasulullah. Ianya HANYA menerima semua jenis dinar dan dirham dalam urusan jual beli.

ANTARA PERATURAN PASAR
1) perlu adanya muhtasib yang mengawasi pasar
2) perlu adanya briefing sebelum pasar terbuka di mulai, menjelaskan apa itu pasar terbuka
3) dalam pasar terbuka dalam islam tidak boleh ada transaksi riba
4) tidak boleh ada permainan harga dengan menaikan harag sangat tinggi atau sangat rendah untuk merubah harga pasar
5) dilarang menjual barang-barang yang haram
6) adanya tempat penukaran uang kertas kepada dinar dirham sebelum orang memasuki pasar tersebut jika ingin bertransaksi
bisa juga fakih yang bersangkutan diundang ke tempat (souq) untuk melakukan ceramah
7) Muhtasib harus tegas, mengerti cara menimbang, mengerti urusan dinar dirham ini
8) muhtasib haruslah orang yang jujur dan adil, dan juga memahami fikih riba
10) sebaiknya pihak yang mengadakan pasar terbuka tegas dan menjelaskan tata tertib pasar juga terkait rate
‎11) seharusnya secara fikih tidak ada biaya apaun untuk sewa tempat, termasuk di pekarangan masjid, karena itu perlu dijelaskan kepada pengurus masjid, kerana masjid dan pasar adalah sama tidak ada sewa, didirikan atas dasar wakaf.

BAGAIMANA PASAR BEROPERASI
1. Pembeli yang ada D&D boleh terus membeli.
2. Pembeli yang TIADA D&D boleh menukar RM ke D&D di kaunter yang disediakan.
3. Penjual yang ingin menukar D&D yang diterima semasa berniaga kepada RM, boleh menukar di kaunter penukaran RM ke DND ke RM. Jadi peniaga tiada masalah untuk membeli stok barang yang kebanyakannya masih mengguna RM.

KADAR TUKARAN D&D ke RM
1 Dirham = RM21
1/2 Dirham = RM11
1/6 Dirham = RM5
* Memandangkan diperingkat permulaan dan ada harga dirham dipasaran (rm20-25) masih ada ruang budi bicara antara penjual dan pembeli untuk menilai D&D

GAMBAR MASJID LOKASI
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s320x320/418892_3457244877912_1474569322_33544789_727875786 _n.jpg

GAMABAR SEKITAR SOUQ NABAWI 25/2/12
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/407256_3457270758559_1474569322_33544795_607856206 _n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/426086_3457345360424_1474569322_33544845_654908395 _n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/417350_3457326279947_1474569322_33544840_189048963 9_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/420342_3457375241171_1474569322_33544864_113595885 5_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/417513_3457381121318_1474569322_33544867_480985733 _n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/418474_183906821711961_100002779323934_204431_1873 728310_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/421102_183906908378619_100002779323934_204434_1330 368237_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/418852_183906981711945_100002779323934_204436_1315 737604_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/402048_183907255045251_100002779323934_204445_7444 565_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/406980_183907705045206_100002779323934_204456_8873 50058_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/409542_183908118378498_100002779323934_204463_1825 967008_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/426585_183908411711802_100002779323934_204469_1680 247809_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/424747_183908915045085_100002779323934_204476_1371 497466_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/395381_183909495045027_100002779323934_204488_5599 59288_n.jpg





Best2 menggalakkan belian dan jualan dengan emas dan perak..

redtea
28-02-2012, 09:55 PM
nak join sebagai peniaga boleh lagi tak?

jual baju tidur cotton, style muslimah...
range price rm5 - rm20 shj..

cuma minggu ni tak dapat aa...nak balik Temerloh,..nak find out more info pasal karnival di sana..

blink_182
28-02-2012, 10:15 PM
Tapak raya ade x....yg masyuk2 n kurang digangu kdn heheheheh

maikel
29-02-2012, 12:45 AM
skang kang UIA ada halal fest takde member cg yg join ? minggu depan sambung ngan students carnival plak ....akak aku tgh niaga situ

ilhamic
29-02-2012, 12:49 AM
Car Boot Sale, Anjuran UUM, Universiti Utara Malaysia...
Pada 10 Mac ini, anjuran kali kedua untuk tahun ini..

Aku pun join, meh ramai2 meemeriakhkan...hehe..
Gambar nie pada minggu lepas...

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/422585_346165828762025_102181253160485_1118264_882 750199_n.jpg

blink_182
29-02-2012, 01:02 AM
Car Boot Sale, Anjuran UUM, Universiti Utara Malaysia...
Pada 10 Mac ini, anjuran kali kedua untuk tahun ini..

Aku pun join, meh ramai2 meemeriakhkan...hehe..
Gambar nie pada minggu lepas...

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/422585_346165828762025_102181253160485_1118264_882 750199_n.jpg

Best neh...usya awek2 uum ahaks

hafizan78
29-02-2012, 06:21 AM
skang kang UIA ada halal fest takde member cg yg join ? minggu depan sambung ngan students carnival plak ....akak aku tgh niaga situ

Bagus2, banyak perkongsian dan peluang perniagaan disini...

redtea
29-02-2012, 11:24 AM
uum jauh la pulok...

kalo um aku memang join..

magnesium
29-02-2012, 05:32 PM
nak join sebagai peniaga boleh lagi tak?

jual baju tidur cotton, style muslimah...
range price rm5 - rm20 shj..

cuma minggu ni tak dapat aa...nak balik Temerloh,..nak find out more info pasal karnival di sana..

Temerloh dgr cite start 9hb, kalu dapat info nanti inform ye?

Cara paling senang nak tau bila dan siapa organizer adalah dengan menelepon majli
s yg berkenaan dan cakap dengan pegawai bahagian perlesenan.

redtea
29-02-2012, 10:44 PM
Temerloh dgr cite start 9hb, kalu dapat info nanti inform ye?

Cara paling senang nak tau bila dan siapa organizer adalah dengan menelepon majli
s yg berkenaan dan cakap dengan pegawai bahagian perlesenan.

OK Mag..akan ku cuba dapatkan info lebih lanjut..

magnesium
29-02-2012, 10:58 PM
2-4 ni kat pantai puteri ada gp joran
Confirm ramai org.

Prisoner
29-02-2012, 11:25 PM
sapa ada info pasal UIA punya karnival tu? PM aku..

redtea
02-03-2012, 11:38 AM
mag
aku dah soh sepupu aku ke Majlis perbandaran TEMERLOH..
sorang pun tak tahu pasal event ni..camne tu?

magnesium
02-03-2012, 07:20 PM
mag
aku dah soh sepupu aku ke Majlis perbandaran TEMERLOH..
sorang pun tak tahu pasal event ni..camne tu?

Jabatan perlesenan ke?
Maybe x jadi kot sebab yg bg info ni pun dia x jadi pergi.

i4u
02-03-2012, 10:53 PM
sapa nk join karnival di UPM pd 23-25hb mac bleh pm aku.

hafizan78
19-03-2012, 03:52 AM
Kasi up sket...nak minta kawan2 yang ada info pasal tapak karnival @ expo untuk disewa :D

roslinda
19-03-2012, 09:13 AM
sapa nk join karnival di UPM pd 23-25hb mac bleh pm aku.

brapa tt...kos nya klu share?

i4u
19-03-2012, 10:10 AM
maaf tapak dah penuh.tq

hafizan78
19-03-2012, 05:40 PM
KARNIVAL FONESTA DI KOLEJ SERUMPUN - Anjuran MTM Kolej 14

Tarikh : 23 Mac - 25 Mac 2012 (Jumaat hingga Ahad)

Masa : 9.00pg - 10.00mlm

Last Tapak Available : 1

Saiz Tapak : 9x18

Jenis : Makanan

Kemudahan : Meja,Kerusi,Lampu,Kipas,Elektrik

Cadangan makanan : nasi lemak,cheezy wedges,aneka roti,takoyaki,sandwich,tauhu bakar,dan sebagainya yg sesuai.

Market Student : 5000org (gabungan 4 buah kolej)

Harga : RM350

Siapa Cepat Dia Dapat

SMS 012-6376515

:)cgrock

Update tinggal 1 tapak je lagie...

redtea
20-03-2012, 03:21 PM
Aku ni baru nak mencuba niaga kat expo..

kat pasar pagi/pasar tani/pasar malam memang dah hampir 2 tahun..

pikir macam2..boleh ke cover cost sewa tapak ribu2 ...

hafizan78
21-03-2012, 07:02 AM
Aku ni baru nak mencuba niaga kat expo..

kat pasar pagi/pasar tani/pasar malam memang dah hampir 2 tahun..

pikir macam2..boleh ke cover cost sewa tapak ribu2 ...

Kat expo nie memang mahal sikit... tapi jika di pasar tani/pagi/malam nie murah je sikit... xsampai ribu pun... sehari dalam 30 -50 ringgit je... :D

no trade
21-03-2012, 10:11 AM
Aku ni baru nak mencuba niaga kat expo..

kat pasar pagi/pasar tani/pasar malam memang dah hampir 2 tahun..

pikir macam2..boleh ke cover cost sewa tapak ribu2 ...

aku berminat nak meniaga kat pasar malam, tapi tak tau nak start dari mana. kalau sis/bro dpt share mcmana nak start berniaga kat pasar malam ni bagus jugak.

zackydean
22-03-2012, 05:26 PM
sapa nk join karnival di UPM pd 23-25hb mac bleh pm aku.

bro ade lagi ke kosong kat karnival pada 23-25 tu??

redtea
22-03-2012, 08:22 PM
aku berminat nak meniaga kat pasar malam, tapi tak tau nak start dari mana. kalau sis/bro dpt share mcmana nak start berniaga kat pasar malam ni bagus jugak.

Ko nak niaga apa?..aku niaga tudung dan pakaian...
ada tempat strict sgt2..setiap mlm ada je penguatkuasa..

ada tu langusng penguatkuasa tak pernah jenguk, maka ramai aa yang merambo tapak..terasa rugi plak bayo tapak..

kalo ko nak mencuba, boleh la aku bagitau port yg jarang2 kena intai dgn penguatkuasa...

Abu nawas
27-03-2012, 04:29 PM
jika ada sesiapa yg berminat nak sewa tapak dalam carrefour seberang jaya boleh call saya....

sewa sebulan : RM2000
luas tapak : 6 x 10

019 4315402 - azdy

kemoning
27-03-2012, 07:32 PM
jika ada sesiapa yg berminat nak sewa tapak dalam carrefour seberang jaya boleh call saya....

sewa sebulan : RM2000
luas tapak : 6 x 10

019 4315402 - azdy

Seberang Jata tu kat Pulau Pinang ka?
Jauhnye, aiyoo area Lembah Klang x de ka . . .

kemoning
27-03-2012, 07:33 PM
Ko nak niaga apa?..aku niaga tudung dan pakaian...
ada tempat strict sgt2..setiap mlm ada je penguatkuasa..

ada tu langusng penguatkuasa tak pernah jenguk, maka ramai aa yang merambo tapak..terasa rugi plak bayo tapak..

kalo ko nak mencuba, boleh la aku bagitau port yg jarang2 kena intai dgn penguatkuasa...

Kat mane tu tmpatnye? Share sket bro :D

joee
29-03-2012, 04:18 PM
slalunya sewa booth harga melambung..pdhal untung lom tentu bgantung pd pengunjung yg dtg..klu ujan ke banjir ke kn dh rugi..adoi la

magnesium
29-03-2012, 05:49 PM
slalunya sewa booth harga melambung..pdhal untung lom tentu bgantung pd pengunjung yg dtg..klu ujan ke banjir ke kn dh rugi..adoi la

Macam mana sewa booth boleh kena ujan pulak?
Booth kat mana tu?

hafizan78
30-03-2012, 10:37 AM
Karnival AJCC Street Mall, Bandar Puncak Alam 3 Time: March 30, 2012 to April 1, 2012

Sebanyak 200 lot dengan saiz 10'x10' dengan kadar bayaran dari RM250-RM400 disediakan untuk tempahan. Tawaran menarik turut diberikan untuk sewaan melebihi 1 lot.

Lokasi karnival adalah strategik di kawasan komersil Pusat Perdagangan Alam Jaya di antara 2 bandar baru utama iaitu Bandar Puncak Alam dan Saujana Utama dengan komposisi penduduk hampir 60,000 orang. Penempatan asal berhampiran adalah seperti Bukit Cerakah, Meru, Bukit Kuching dan Merbau Sempak. Lokasi tersebut juga terletak berhampiran dengan Universiti Teknologi MARA (UiTM) Kampus Puncak Alam dan Kampus Puncak Perdana dengan jumlah pelajar dan staf hampir 15,000 orang.

Kemudahan awam yang lengkap seperti tandas dan surau juga disediakan di tapak karnival.

Sebarang pertanyaan sila hubungi Shahril (012-2944328 shahril.salleh@pa.net.my) atau Razak (012-3537507 razak.esa@pa.net.my) atau datang sendiri ke pejabat operasi kami di,
42, Jalan PPAJ 2/6
Pusat Perdagangan Alam Jaya
42300 Bandar Puncak Alam
Selangor

Untuk memudahkan pihak tuan/puan, kami sertakan borang tempahan dan maklumat lanjut berkaitan karnival tersebut. Pihak tuan/puan boleh mengembalikan borang tempahan melalui e-mail ini, dan bayaran boleh dibuat ke dalam akaun Bank Islam 12168010005033 (PAnet Management & Services).

Borang, syarat penyertaan serta plan susunatur gerai serta kadar sewa boleh dimuat turun di,
http://www.pa.net.my/v2/KarnivalAJCC/borang-tempahan-gerai-karnival-ajcc.pdf

Kami juga menyediakan platform komunikasi di facebook dan boleh dicapai melalui https://www.facebook.com/events/183585805076413/

afifdaud
01-04-2012, 03:58 AM
Tempat : Ruang Promosi Aras Satu Medan MARA KL
Sewa (RM) / free : RM 1250
Tarikh : 1 April sehingga 30 April
Ekspo/konsep : Produk Consumer
Size Tapak : 8 x 8 indoor (barang boleh tinggal)
Contact No. penganjur : Pn. Ina 010-2638687

afifdaud
01-04-2012, 04:01 AM
Tempat : PKNS Shah Alam (kawasan A)
Sewa (RM) / free : RM 3000 - RM 3500
Tarikh : 6 April - 29 April 2012
Ekspo/konsep : Produk Consumer
Size Tapak : 8 x 8 (carpet dan plug point disediakan)
Contact No. penganjur : Wan 011-16677559 @ Zam 019-2280943
Bayaran : 50% untuk booked tapak dan 50% perlu di jelaskan sebelum event bermula


Boleh layan attachment utk tengok lokasi tapak jualan/booth

~mag~
01-04-2012, 09:16 PM
sesiapa tahu area jb?

pm saya ye...

hafizan78
01-04-2012, 09:38 PM
sesiapa tahu area jb?

pm saya ye...

Insyaallah ada...

zackydean
02-04-2012, 10:39 AM
sape tahu ape2 event dekat area pahang pm saya..tq

afifdaud
02-04-2012, 12:05 PM
Tempat : Flea Market @ Gulam Mee Kota Damansara
Sewa (RM) / free : RM100 untuk 3 hari (harga promosi sehingga diberitahu kelak)
Tarikh : Setiap Jumaat, Sabtu dan Ahad (bermula 6hb April 2012)
Masa : 6 petang - 12 malam
Ekspo/konsep : Apa sahaja kecuali makanan dan minuman (makanan siap dan frozen dibenarkan)
Size Tapak : 10 x 10 (khemah, lampu, satu plug dan 2 kerusi disediakan)
Contact No. penganjur : Nazim 017-6571 555
Facebook : www.facebook.com/groups/GulamStreetINZ
Twitter : @stylo2style

afifdaud
02-04-2012, 12:06 PM
Tempat : Flea Market @ Gulam Mee Kota Damansara
Sewa (RM) / free : RM100 untuk 3 hari (harga promosi sehingga diberitahu kelak)
Tarikh : Setiap Jumaat, Sabtu dan Ahad (bermula 6hb April 2012)
Masa : 6 petang - 12 malam
Ekspo/konsep : Apa sahaja kecuali makanan dan minuman (makanan siap dan frozen dibenarkan)
Size Tapak : 10 x 10 (khemah, lampu, satu plug dan 2 kerusi disediakan)
Contact No. penganjur : Nazim 017-6571 555
Facebook : www.facebook.com/groups/GulamStreetINZ
Twitter : @stylo2style

afifdaud
02-04-2012, 12:07 PM
Tempat : Flea Market @ Gulam Mee Kota Damansara
Sewa (RM) / free : RM100 untuk 3 hari (harga promosi sehingga diberitahu kelak)
Tarikh : Setiap Jumaat, Sabtu dan Ahad (bermula 6hb April 2012)
Masa : 6 petang - 12 malam
Ekspo/konsep : Apa sahaja kecuali makanan dan minuman (makanan siap dan frozen dibenarkan)
Size Tapak : 10 x 10 (khemah, lampu, satu plug dan 2 kerusi disediakan)
Contact No. penganjur : Nazim 017-6571 555
Facebook : www.facebook.com/groups/GulamStreetINZ
Twitter : @stylo2style

afifdaud
02-04-2012, 02:34 PM
sory smpai 2-3 kali post tadi...internet slow.. ~X(

pay.sat
02-04-2012, 02:35 PM
sory smpai 2-3 kali post tadi...internet slow.. ~X(

internet slow... tengok avatar.. tak melambangkan internet slow... hehehehehe...


gurau jer...

up sikit:)cgrock:)cgrock

afifdaud
02-04-2012, 08:13 PM
internet slow... tengok avatar.. tak melambangkan internet slow... hehehehehe...


gurau jer...

up sikit:)cgrock:)cgrock

:))

tadi aku online kt opis..sbb tu slow ~X(:(scam


:eek:

adlini
02-04-2012, 10:25 PM
huhuhu..banyak yang terlepas...harap2 masih ada peluang untuk saya joint apa2 karnival..saya jual pad herba...(produk kesihatan)..

adlini
02-04-2012, 10:27 PM
Tempat : Flea Market @ Gulam Mee Kota Damansara
Sewa (RM) / free : RM100 untuk 3 hari (harga promosi sehingga diberitahu kelak)
Tarikh : Setiap Jumaat, Sabtu dan Ahad (bermula 6hb April 2012)
Masa : 6 petang - 12 malam
Ekspo/konsep : Apa sahaja kecuali makanan dan minuman (makanan siap dan frozen dibenarkan)
Size Tapak : 10 x 10 (khemah, lampu, satu plug dan 2 kerusi disediakan)
Contact No. penganjur : Nazim 017-6571 555
Facebook : www.facebook.com/groups/GulamStreetINZ
Twitter : @stylo2style

tt..tumpang tanya perlu ada lesen tak?sb saya baru lgi nak joint karnival nie..so x der lesen lagi...

hafizan78
02-04-2012, 11:52 PM
upkan kepada sesiapa yg mencari...

afifdaud
03-04-2012, 10:27 AM
tt..tumpang tanya perlu ada lesen tak?sb saya baru lgi nak joint karnival nie..so x der lesen lagi...

den bukan TT la... ~X(

den cuma tepek info je..

xpayah ada lesen pun...

:D

pay.sat
03-04-2012, 10:30 AM
huhuhu..banyak yang terlepas...harap2 masih ada peluang untuk saya joint apa2 karnival..saya jual pad herba...(produk kesihatan)..


biasanyer tempat camni tak perlu ada lesen.. penganjur dah tapau semua.. kita bayar sewa pastu berniaga.. apa pun call jer contact tu...:)cgrock:)cgrock

jiee87
04-04-2012, 05:42 PM
orait tq tq boleh call bla stock dah sampai ni..
jasamu ku dikenang bro

hafizan78
04-04-2012, 06:34 PM
orait tq tq boleh call bla stock dah sampai ni..
jasamu ku dikenang bro

Tersesat ke? :D, Upkan kepada warga CG yg dahagakan tapak berniaga...:D

hafizan78
10-04-2012, 05:38 AM
Bazar Rakyat 1 Malaysia @ Plaza Alam Sentral,
Time: April 13, 2012 to April 22, 2012
Location: Ruang Legar Utama Plaza Alam Sentral
City/Town: Shah Alam,Selangor
Website or Map: http://bazarrakyat1malaysia.b…
Event Type: bazar

OADSHOW BAZAR IKS 1 MALAYSIA @ Plaza Alam Sentral
Bagi melaksanakan Program Bazar Rakyat 1 Malaysia (Fasa 1) ini, pihak Sekretariat Bazar Rakyat telah memilih Pasaraya PLAZA ALAM SENTRAL yang terletak di Shah Alam, Selangor sebagai lokasi pertama untuk melakar sejarah dalam perlaksanaan Bazar Rakyat 1 Malaysia( SIRI 1 ) ini, yang dijangka akan dilaksanakan pada 13hb April - 22hb April 2012.
Sehubungan dengan itu, pihak Sekretariat Bazar Rakyat mempelawa kepada mana-mana usahawan atau pengusaha IKS tempatan yang berminat untuk menyertai Program Bazar Rakyat 1 Malaysia ini untuk membuat pendaftaran awal bagi memastikan tempat dan lot niaga di Pasaraya tersebut.
Dengan kadar sewa yang amat kompetatif, Ekspo Bazar Rakyat 1 Malaysia ini dijangka akan menarik minat usahawan tempatan dalam merebut peluang untuk membuat promosi produk dan perniagaan mereka yang seterusnya melebarkan pasaran perniagaan mereka ke pasaraya besar di seluruh negara.
Berikut adalah kadar sewa yang telah diputuskan oleh pihak Sekretariat Bazar Rakyat, untuk penyertaan usahawan ke 'EKSPO BAZAR RAKYAT 1 MALAYSIA' di Plaza Alam Sental yang akan bermula pada 13hb - 22hb April 2012 nanti:
Saiz 8 X 8
RM 2000.00 ( Lot Tengah )
RM 2250.00 ( Lot Tepi )
Bagi usahawan dan pengusaha IKS tempatan yang mendaftar sebagai 10 peserta terawal untuk program Bazar Rakyat 1 Malaysia ini (dengan membuat bayaran secara Penuh / FULL PAYEMNT ) akan layak untuk menerima Skim Subsidi Usahawan Tempatan (SSUT) yang dikeluarkan oleh pihak Sekretariat Bazar Rakyat 1 Malaysia kepada para usahawan. Skim ini akan melayakkan usahawan menerima potongan sewa sebanyak 10% dari kadar sewa yang asal.
Bagi usahawan yang berminat untuk menyertai program Bazar Rakyat 1 Malaysia ini, anda adalah diwajibkan menyediakan dokumen seperti berikut :
1) Salinan Kad Pengenalan
(mestilah warganegara Malaysia )
2) Gambar Pasport 2 kpg (utk permit dan lesen)
3) Salinan Sijil SSM / ROC
4) Contoh Produk (gambar 1 kpg utk 1 produk)
5) Borang Rasmi Bazar Rakyat 1 Malaysia
(lengkap diisi)
Emailkan kesemua maklumat tersebut ke : bazarrakyat.1malaysia@gmail.com
Usahawan juga boleh melihat maklumat yang terkini mengenai Bazar Rakyat di link berikut :
http://bazarrakyat1malaysia.blogspot.com
Untuk sebarang maklumat lanjut, hubungi wakil Sekretariat Bazar Rakyat di talian:
En Hamdy : 014-6667999
Pn Rozita : 016-221 3174
Pn Shita : 012-528 0609
En Kayy : 017-230 8505
Pejabat Urusan,
Sekretariat Bazar Rakyat 1 Malaysia,
No 10 & 10A, Jalan 4/11B,
Seksyen 4 Tambahan,
43650 Bandar Baru Bangi,
Selangor, Malaysia.

safetraderlist
11-04-2012, 01:48 AM
kalo ade tapak pasar malam roger2 k... market pasar mlm stkat nie cantik... :D

hafizan78
11-04-2012, 07:31 AM
kalo ade tapak pasar malam roger2 k... market pasar mlm stkat nie cantik... :D

nak cari area mana tuan?

adlini
12-04-2012, 02:57 PM
den bukan TT la... ~X(

den cuma tepek info je..

xpayah ada lesen pun...

:D

sorry..almaklumlah baru lg dlm cg ie..x berapa pandai lg nak tgk..hehe:D

adlini
12-04-2012, 03:02 PM
biasanyer tempat camni tak perlu ada lesen.. penganjur dah tapau semua.. kita bayar sewa pastu berniaga.. apa pun call jer contact tu...:)cgrock:)cgrock

thanks..:D harap2 dapat..

hafizan78
12-04-2012, 11:57 PM
thanks..:D harap2 dapat..
Usaha tangga kejayaan :D

sylarempire
06-05-2012, 01:29 AM
meh ke utm konvokesyen..ehehe..tapak da full..saje bg up

hafizan78
07-05-2012, 06:58 AM
meh ke utm konvokesyen..ehehe..tapak da full..saje bg up

tuan jual apa di sana?

magnesium
07-05-2012, 10:53 AM
ramai orang kemboja melaka di utm skudai

mereka ni kalau dah meniaga, sampai semua jalan tu dia nak tutup letak baju dia orang.

sampai lorong customer lalu pun ngam2 sorang je yang boleh jalan.

mati mati

magnesium
07-05-2012, 10:54 AM
lain kali kalau nak meniaga di konvo utm skudai, skudai pastikan tapak corner lot atau berhadapan makanan.

selain tu kalau bukan 2 tapak ni, baik jual je balik tapak tu.

SayaBudakBaruBelajar
07-05-2012, 11:08 AM
ramai orang kemboja melaka di utm skudai

mereka ni kalau dah meniaga, sampai semua jalan tu dia nak tutup letak baju dia orang.

sampai lorong customer lalu pun ngam2 sorang je yang boleh jalan.

mati mati

beniaga gak ke kt sana?

firdausah
07-05-2012, 01:09 PM
salam,

sape yg berminat tuk kongsi booth kt konvensyen super parent 25&26 mei di PICC..aku cadang nk amik yg green zone sje..aku jual produk islamik sape nk kongsi ngn aku bley kontek (019-9805459)
detail kt bwh ni:-

BOOTH NO: 24 hingga 31 telah dikhaskan utk penganjur dan penaja.

Event: Konvensyen Super Parents
Date: 26 & 27 May 2012
Time: 8am - 5pm
Venue: PICC (Putrajaya)
Participation: 3,000 ++ people (On Saturday & Sunday - 8am-5pm)
: 12,000 ++ people(On Saturday night - 6pm-10pm)
Website: http://superparents.com.my/
Booth Size: 10 x 10 feet (including 1x table, 2x chairs, 1x power plug, light, company signage)
Normal Rate: RM3,000 (Yellow Zone)
RM2,000 (Green Zone)
Payment: RM1,000 (upon booking), balance payment will be collect before event date.

redtea
07-05-2012, 04:37 PM
saper ada join karnival Jom NIaga kat shah alam, khamis dan Jumaat ni..

magnesium
08-05-2012, 01:09 PM
saper ada join karnival Jom NIaga kat shah alam, khamis dan Jumaat ni..

Under karangkraft

Kalau sabtu dan ahad nak gak masuk.

magnesium
08-05-2012, 01:11 PM
8 n 9 hari keusahawanan di um

18 n 19 jom masuk u di um juga

momoque
08-05-2012, 01:22 PM
ade lg x bazar/ booth kt jb ni? nak satu

zackydean
08-05-2012, 05:02 PM
8 n 9 hari keusahawanan di um

18 n 19 jom masuk u di um juga

mcm mane nak masuk 18 n 19 tu..nak contact sape??

magnesium
08-05-2012, 11:59 PM
mcm mane nak masuk 18 n 19 tu..nak contact sape??

Kat um ada banyak banner tentang ni,
Just amik no tel dan kol dia.

magnesium
09-05-2012, 12:00 AM
ade lg x bazar/ booth kt jb ni? nak satu

Ada hari kebudayaan di luar giant pelangi hujung bulan ni.

Ok ke giant pelangi?
Sesuai ke meniaga kat luar giant tu?

redtea
09-05-2012, 03:51 PM
Under karangkraft

Kalau sabtu dan ahad nak gak masuk.

Karnival JOM NIAGA start khamis - Jumaat..

aku join..both no 4221.

ajim102
20-05-2012, 04:57 AM
aku bercadang nak buka tapak untuk bulan ramadan kat shah alam.ada sapa2 boleh tolong x?

hafizan78
20-05-2012, 05:48 AM
aku bercadang nak buka tapak untuk bulan ramadan kat shah alam.ada sapa2 boleh tolong x?

Tapak baru ke tuan?

Kabo
12-06-2012, 02:42 PM
Assalamualaikum

Berikut jualan booth bersempena Karnival Ulangtahun Ke-20 IKIM;

Tarikh : 14-15 Julai 2012
Tempat : Perkarangan IKIM, Jalan Duta, KL
Jumlah Booth : Melebihi 60 booth
Size Booth : 10' x 20' (1 khemah 20' x 20' bahagi 2)
Harga Booth : Dari RM600-RM1500 untuk 2 hari
Penganjur : IKIM
Contact No. : 03-6204 6263 atau layari www.ikimfm.my

Terdapat program2 yg akan dianjurkan bersama IKIMfm. Termasuklah konsert artis2 nasyid pada malam tersebut.

redtea
13-06-2012, 10:21 AM
Assalamualaikum

Berikut jualan booth bersempena Karnival Ulangtahun Ke-20 IKIM;

Tarikh : 14-15 Julai 2012
Tempat : Perkarangan IKIM, Jalan Duta, KL
Jumlah Booth : Melebihi 60 booth
Size Booth : 10' x 20' (1 khemah 20' x 20' bahagi 2)
Harga Booth : Dari RM600-RM1500 untuk 2 hari
Penganjur : IKIM
Contact No. : 03-6204 6263 atau layari www.ikimfm.my

Terdapat program2 yg akan dianjurkan bersama IKIMfm. Termasuklah konsert artis2 nasyid pada malam tersebut.


Ada sesiapa nak share tak? aku nak join aa..

aku nak jual tudung dan pakaian..

kawan aku nak jual kelengkapan aidil fitri

biosumber
13-06-2012, 02:29 PM
Adalah dimaklumkan bahawa RF ELITE EVENTS akan menganjurkan Ekspo Jualan Hari Raya Aidilfitri 2012 mengikut ketetapan tarikh, masa dan tempat seperti berikut:-

Tarikh :
10, 11 dan 12 Ogos 2012 (satu minggu sebelum raya)
Masa Urusniaga :
10 pagi hingga 10 malam
Tempat : Dewan Tun Razak 3, Bangunan PWTC Kuala Lumpur
Jumlah Booth :
250 Booth SAHAJA!!!

Untuk makluman, tarikh menganjuran ekspo ini adalah pada minggu ke-3 Ramadhan di mana kebanyakan warga kota akan membuat persiapan akhir sebelum pulang ke kampung halaman sekitar 13 hingga 17 Ogos 2012.

Antara perniagaan yang akan dibenarkan menjalankan perniagaan sepanjang ekspo ini berlangsung adalah seperti berikut:-

Pakaian Wanita
Pakaian Lelaki
Pakaian Kanak-Kanak
Pakaian Kasual (T-shirt, Jean dll)
Kasut
Kuih Raya.


Jumlah sasaran minimum pengunjung pada ekspo ini adalah seramai 150,000 orang pengunjung (dengan purata kunjungan 50,000 orang sehari). Pihak RF ELITE EVENTS akan memulakan aktiviti pengiklanan melalui media cetak, elektronik dan billboard bermula pada awal ramadhan 2012.

Antara media yang akan terlibat adalah seperti
era.fm, TV9, hot.fm, harian metro
pemasangan billboard sekitar kawasan strategik di Jalan Tun Razak, Jalan Kuching, Seremban dan WP Putrajaya.

Jika tuan/puan berminat untuk menempah booth kami, tuan/puan boleh menghubungi kami ditalian seperti berikut:-

Encik Mohd Al Amin 017 3411 366

Encik Mohd Khari 010 2316 084


Tempahan hanya akan sah selepas pihak RF ELITE EVENTS menerima bayaran deposit sebanyak RM1800. Bayaran RM2000 mestilah dibayar 30 hari sebelum ekspo bermula iaitu 10/7/2012

Sekian, terima kasih.

nk harge best boleh pm saye...

azulasmidi
13-06-2012, 11:19 PM
pm jadi ahli cmner tuan..

hafizan78
15-11-2012, 07:08 AM
pm jadi ahli cmner tuan..

ahli apa pulak nie...?

bump untuk update info terkini...

i4u
15-11-2012, 10:15 AM
bleh singgah www.TapakNiaga.com utk info :)cgrock