PDA

View Full Version : penggunaan VPS dalam dunia forex..


Pages : [1] 2

farhadabdulrahim
29-01-2008, 12:54 AM
sila bg pandangan anda tentang tajuk ini....

cara penggunaanya
kebaikan
keburukan

tolong master2 yg dah guna VPS...tunjuk mcm mana kepada newbie....penat saya nak jawab...

:D :D :D :D :D :D

Dr.Jay
29-01-2008, 01:04 AM
Cara penggunaan :
Macam biasa... Heheh... VPS tu, kalo u buka, macam komputer biasa.. ada IE... boleh install apa2 software u suka.. game ke, software radio server ker... apa2 jek la.. hehe.. dan..
Kalo nak install MT4 tu.. guna IE.. pi web broker.. download.. and install cam biasa. Hehe..

kebaikan :
High speed internet.. 24/7 Computer on.. non stop.. jimat electic Ini yg siok ni...

keburukan :
Kalo nak buat interface kat VPS tu.. kekadang ada lag sikit... bila you picit... contoh.. nak taip perkataan.. kekadang.. nak beberapa mili-second baru boleh dapat respond.

fxdido
29-01-2008, 01:08 AM
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts. (To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.)


Harap Ebook ini boleh membantu anda mengenal VPS:D

farhadabdulrahim
29-01-2008, 01:11 AM
Cara penggunaan :
Macam biasa... Heheh... VPS tu, kalo u buka, macam komputer biasa.. ada IE... boleh install apa2 software u suka.. game ke, software radio server ker... apa2 jek la.. hehe.. dan..
Kalo nak install MT4 tu.. guna IE.. pi web broker.. download.. and install cam biasa. Hehe..

kebaikan :
High speed internet.. 24/7 Computer on.. non stop.. jimat electic Ini yg siok ni...

keburukan :
Kalo nak buat interface kat VPS tu.. kekadang ada lag sikit... bila you picit... contoh.. nak taip perkataan.. kekadang.. nak beberapa mili-second baru boleh dapat respond.

terima kasih master...atas penjelasan

antara sYarikat yg terkenal dengan VPS:-

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

Dr.Jay
29-01-2008, 01:26 AM
terima kasih master...atas penjelasan

antara sYarikat yg terkenal dengan VPS:-

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

For better uptime and quality... (no 3rd party server)
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

ErieAdn
29-01-2008, 01:33 AM
For better uptime and quality... (no 3rd party server)
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

#:-S #:-S Mahal jugak Window VPS jodohost ni ekk...#:-S

hishammarmin
29-01-2008, 02:20 AM
Hmmm...menarik tajuk nih.Leh tambah ilmu.....:D

anuarinvestor
29-01-2008, 02:46 AM
TU DOC,.... ader orng hantar Rimau gi tgok sat:):):):):)

farhadabdulrahim
29-01-2008, 02:50 AM
TU DOC,.... ader orng hantar Rimau gi tgok sat:):):):):)

ai master ddk sini pulak...mcm mana dengan PM saya td

Dr.Jay
29-01-2008, 02:57 AM
#:-S #:-S Mahal jugak Window VPS jodohost ni ekk...#:-S

Mahal.. tapi, memang power. ;)

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

wealthgainer
29-01-2008, 03:02 AM
swvps...tak tau lagi service camne..
Tapi setakat ni..panas je kepala aku..:D..
lembab nak setup account...:mad:
Tadi dia cakap another few hours...esok nak tgk..dah siap blom...

wealthgainer
29-01-2008, 03:03 AM
swvps...tak tau lagi service camne..
Tapi setakat ni..panas je kepala aku..:D..
lembab nak setup account...:mad:
Tadi dia cakap another few hours...esok nak tgk..dah siap blom...

***advantage dia...murahhh..:D

Dr.Jay
29-01-2008, 03:10 AM
swvps...tak tau lagi service camne..
Tapi setakat ni..panas je kepala aku..:D..
lembab nak setup account...:mad:
Tadi dia cakap another few hours...esok nak tgk..dah siap blom...

Huhuhu.. aku 48jam jek.. dah siap.. ;)
Service.. ok :D

ErieAdn
29-01-2008, 07:55 AM
Hmmm...menarik tajuk nih.Leh tambah ilmu.....:D

Bro hisham.. taknak promote ke kat sini...:p :p :D :D
citer arr skit VPS ko pakai tuh..:D
Time-Up dia camner..? slalu ker diorang restart..?:D

ErieAdn
29-01-2008, 08:01 AM
swvps...tak tau lagi service camne..
Tapi setakat ni..panas je kepala aku..:D..
lembab nak setup account...:mad:
Tadi dia cakap another few hours...esok nak tgk..dah siap blom...

lambat sangat ker bro diorang setup lepas register tuu bro..?:-? :-?

wealthgainer
29-01-2008, 10:11 AM
lambat sangat ker bro diorang setup lepas register tuu bro..?:-? :-?

Dari hari Jumaat Hari tu...:mad:
Tgk dalam forum dia pon ade orang complaint lembab jugak..:D

farhadabdulrahim
29-01-2008, 12:52 PM
Siapa nak kongsi dengan saya....kita buat business VPS pertama di malaysia untuk forex2 trader...

sila buzz...di YM

pakai overseas punya payahlah...baik kita buat made in malaysia punya...modal bukan besar mana pun...

:)cgrock :)cgrock :)cgrock :)cgrock

al-misai
29-01-2008, 01:26 PM
komputer aku ni pun dah macam vps dah..., 24/7 on, masalah nya streamyx je, selalu sangat putus2...

farhadabdulrahim
29-01-2008, 01:29 PM
komputer aku ni pun dah macam vps dah..., 24/7 on, masalah nya streamyx je, selalu sangat putus2...

kena report ngan streamyx...ckp je nak saman...sure kelanglabung dia org....kena garang sikit...jgn bg muka dengan streamyx ni....ckp je kalau x ok awak nak buat report kat hal ehwal pengguna dan bawa kes ni ke makamah perdaganagan....sure kecut dia org....pastu janga lupa lak no repot...tulis siap2....kalau boleh recod apa yg kita bual ngan support kalau nak buat kes besar....huhuuhuhuhuuu


:D :D :D :D :D :D :D

ErieAdn
29-01-2008, 06:04 PM
Dari hari Jumaat Hari tu...:mad:
Tgk dalam forum dia pon ade orang complaint lembab jugak..:D

Alahai... yeker..? susah gak swvps ni ekk..:-? :-? #:-S

ErieAdn
29-01-2008, 06:05 PM
Siapa nak kongsi dengan saya....kita buat business VPS pertama di malaysia untuk forex2 trader...

sila buzz...di YM

pakai overseas punya payahlah...baik kita buat made in malaysia punya...modal bukan besar mana pun...

:)cgrock :)cgrock :)cgrock :)cgrock

Ermmmm....:-? :-? boleh ke.?? elok gak untuk memudahkan pengguna Malaysia nih.:D

farhadabdulrahim
30-01-2008, 12:42 AM
saya rasa lagi baik suruh admin cg pasang 1 server VPS..Khas untuk warga CG lg pun ia adalah salah 1 punca profit untuk CG dan pembangunan internet business di malaysia...bukan saja bergantung pada iklan2 sahaja...so kita semua boleh sewa dengan admin...any komen...

:)cgrock :)cgrock :)cgrock :)cgrock always rocks....

BGH4144
30-01-2008, 01:11 AM
aku tak pernah guna vps...aku still mencari vps yang senang utk setup dan efisien...moga kalian boleh bagi info yang baik utk aku...

terima kasih kalian..

buat nora..
kau nak buat vps malaysia made ek..so,kau nak guna streamix ker utk nak jalankan vps tuh..bukan apa,aku tak nampak streamix atau apa broadband pon yang takder masaalah....streamix n celcom selalu gak buat hall...

SUPER-consious-MIND
30-01-2008, 07:35 AM
saya rasa lagi baik suruh admin cg pasang 1 server VPS..Khas untuk warga CG lg pun ia adalah salah 1 punca profit untuk CG dan pembangunan internet business di malaysia...bukan saja bergantung pada iklan2 sahaja...so kita semua boleh sewa dengan admin...any komen...

:)cgrock :)cgrock :)cgrock :)cgrock always rocks....

ini adalah cadagan yg bgus juga...sama2 kita dpat jadikan forum CG lebih popular:)) admin pun bole dpat untung:)paid

ErieAdn
30-01-2008, 08:11 AM
aku tak pernah guna vps...aku still mencari vps yang senang utk setup dan efisien...moga kalian boleh bagi info yang baik utk aku...

terima kasih kalian..

buat nora..
kau nak buat vps malaysia made ek..so,kau nak guna streamix ker utk nak jalankan vps tuh..bukan apa,aku tak nampak streamix atau apa broadband pon yang takder masaalah....streamix n celcom selalu gak buat hall...

A'ah.. aku sokong.. kalu nak guna streamyx tuh aku rasa Up-Time dia mesti kurang dari 80%..#:-S #:-S

handymanny
30-01-2008, 08:18 AM
slow sebab remote desktop

ErieAdn
30-01-2008, 08:22 AM
slow sebab remote desktop

kalo nak tambah kelajuan sket, pulus pon kene tambah laa tuu kot..:p :p :D

ErieAdn
31-01-2008, 10:06 PM
Aku guna Commersial Network Services (To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.).. stakat nih memang OK lagi dia punyer service.. Alhamdulillah UpTime dia pon cantek...:D :D

ErieAdn
31-01-2008, 10:11 PM
Aku guna Commersial Network Services (To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.).. stakat nih memang OK lagi dia punyer service.. Alhamdulillah UpTime dia pon cantek...:D :D

Ni dia punyer UpTime.:D :D
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
:D :) :)

ableze_joepardy
02-02-2008, 02:41 AM
kalo ikut ratio consumption n efficiency mane lg untung sbnrnye?

VPS - efficiency tinggi, tapi kalo company yg barai barai jgk.. cost 30-40usd per month = RM100-130 sbln

Manual - bil letrik.. utk PC agak2 bp eh kalo on 24/7? tapi kalo gne VPS pon still on hampir 24/7 gak kn dok lyn CG haha.. tenet pon same..

Trader@Investor
02-02-2008, 03:09 AM
off topic jap...


tuan tanah ni boleh thn gak, aku dok buzz ym die senyap je yek...:D :D :D :D

handymanny
02-02-2008, 07:59 AM
thread tuan tanah satu lagi dah kene close ke? EA keramat tu....dah masuk kubur?

farhadabdulrahim
02-02-2008, 01:05 PM
thread tuan tanah satu lagi dah kene close ke? EA keramat tu....dah masuk kubur?

jangan cakap mcm tu....perancangan yg teliti...menjadi sumber kekuatan abadi..kesetian, keikhlasan dan kejujuran menjadi 1 perjuangan demi memartabatkan negara yang tercinta walaupun sering di persendakan...kita harus membina dan membantu semua..

SUPER-consious-MIND
02-02-2008, 01:10 PM
jangan cakap mcm tu....perancangan yg teliti...menjadi sumber kekuatan abadi..kesetian, keikhlasan dan kejujuran menjadi 1 perjuangan demi memartabatkan negara yang tercinta walaupun sering di persendakan...kita harus membina dan membantu semua..

huhuhu salam tok keramat:D :D ade keramat kat FX ke:)cgrock

farhadabdulrahim
02-02-2008, 01:34 PM
huhuhu salam tok keramat:D :D ade keramat kat FX ke:)cgrock

hahaaahhaaa....ada relekslah...jgn pk bukan2 untuk kearah misi kita...VPS kemudahan untuk semua forex trader...kalau sesiapa ada modal buat lah satu...

hishammarmin
02-02-2008, 02:32 PM
Aku guna Commersial Network Services (To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.).. stakat nih memang OK lagi dia punyer service.. Alhamdulillah UpTime dia pon cantek...:D :D

Emmm..aku memang langgan VPS yang sama. Sebelum nih aku langgan 1 VPS...Now dah ada 2. So far memang aku puas hati dengan service yang diberi...:D

Kepada serius trader (bukan nak promote..:D )...nasihat aku pakai ler VPS from this service provider sebab :

1. Server nih memang khas dibuat untuk TRADER yang on EA.
2. Menggunakan X64 bit Windows Server yang ternyata laju dan efficient dalam penggunaan memori.
3. Pantas. Ko langgan je sekarang...dalam 5-10 minit server is ready to use. Takyah tunggu berhari2.
4. Service tip top. Pernah aku sekali dulu server problem 30 minit sebelum market open pepagi Senin. So..aku antar support ticket..tak sampai 10 minit dia balas balik...dan yang seronoknya...5 minit sebelum market open..everything is running perfectly!!!
5. Bab ni paling penting. This provider buat maintenance server always semasa weekend. Maksudnya semasa market closed. Ia tak menganggu trading kita...tak menganggu EA yang di pasang..dan sebarang maintenance yang dilakukan akan diberitahu dahulu dengan email.
6. Bayaran boleh dalam pelbagai cara. Sila ler rujuk di webnya.
7. Hah...sebelum aku lupa...korang boley on 5-8 metatrader satu-satu masa. Takde masalah...:D Aku siap sewa lak kat kengkawan 1 metatrader RM25 sebulan ...hehehe

Emm...tu ler lebih kurang pengalaman aku ngan Service Provider nih. Aku bagi 4 bintang ....:D ( aku bagi 5 bintang kalu FREEEEE :eek: )

Cuba ler ..tak rugi...USD 1/ hari je...:D :p

al-misai
02-02-2008, 06:28 PM
Cuba ler ..tak rugi...USD 1/ hari je...:D :p

rasa macam nak cuba pakai la plak...:)

Procodine
02-02-2008, 06:31 PM
Emmm..aku memang langgan VPS yang sama. Sebelum nih aku langgan 1 VPS...Now dah ada 2. So far memang aku puas hati dengan service yang diberi...:D

Kepada serius trader (bukan nak promote..:D )...nasihat aku pakai ler VPS from this service provider sebab :

1. Server nih memang khas dibuat untuk TRADER yang on EA.
2. Menggunakan X64 bit Windows Server yang ternyata laju dan efficient dalam penggunaan memori.
3. Pantas. Ko langgan je sekarang...dalam 5-10 minit server is ready to use. Takyah tunggu berhari2.
4. Service tip top. Pernah aku sekali dulu server problem 30 minit sebelum market open pepagi Senin. So..aku antar support ticket..tak sampai 10 minit dia balas balik...dan yang seronoknya...5 minit sebelum market open..everything is running perfectly!!!
5. Bab ni paling penting. This provider buat maintenance server always semasa weekend. Maksudnya semasa market closed. Ia tak menganggu trading kita...tak menganggu EA yang di pasang..dan sebarang maintenance yang dilakukan akan diberitahu dahulu dengan email.
6. Bayaran boleh dalam pelbagai cara. Sila ler rujuk di webnya.
7. Hah...sebelum aku lupa...korang boley on 5-8 metatrader satu-satu masa. Takde masalah...:D Aku siap sewa lak kat kengkawan 1 metatrader RM25 sebulan ...hehehe

Emm...tu ler lebih kurang pengalaman aku ngan Service Provider nih. Aku bagi 4 bintang ....:D ( aku bagi 5 bintang kalu FREEEEE :eek: )

Cuba ler ..tak rugi...USD 1/ hari je...:D :p

ko xper aa sehari untung beratus usd.. kalau aku nie, yg sehari utg 1.25 usd, tinggal 0.25 usd jer untung.. :(( :((

ErieAdn
04-02-2008, 08:17 AM
Emmm..aku memang langgan VPS yang sama. Sebelum nih aku langgan 1 VPS...Now dah ada 2. So far memang aku puas hati dengan service yang diberi...:D

Kepada serius trader (bukan nak promote..:D )...nasihat aku pakai ler VPS from this service provider sebab :

1. Server nih memang khas dibuat untuk TRADER yang on EA.
2. Menggunakan X64 bit Windows Server yang ternyata laju dan efficient dalam penggunaan memori.
3. Pantas. Ko langgan je sekarang...dalam 5-10 minit server is ready to use. Takyah tunggu berhari2.
4. Service tip top. Pernah aku sekali dulu server problem 30 minit sebelum market open pepagi Senin. So..aku antar support ticket..tak sampai 10 minit dia balas balik...dan yang seronoknya...5 minit sebelum market open..everything is running perfectly!!!
5. Bab ni paling penting. This provider buat maintenance server always semasa weekend. Maksudnya semasa market closed. Ia tak menganggu trading kita...tak menganggu EA yang di pasang..dan sebarang maintenance yang dilakukan akan diberitahu dahulu dengan email.
6. Bayaran boleh dalam pelbagai cara. Sila ler rujuk di webnya.
7. Hah...sebelum aku lupa...korang boley on 5-8 metatrader satu-satu masa. Takde masalah...:D Aku siap sewa lak kat kengkawan 1 metatrader RM25 sebulan ...hehehe

Emm...tu ler lebih kurang pengalaman aku ngan Service Provider nih. Aku bagi 4 bintang ....:D ( aku bagi 5 bintang kalu FREEEEE :eek: )

Cuba ler ..tak rugi...USD 1/ hari je...:D :p

Yer... betol2 bro..:D :D :D aku sokong 300%.. ekekeke.:p :p :D

ErieAdn
04-02-2008, 08:19 AM
rasa macam nak cuba pakai la plak...:)

Yer... cuba2.. jangan tak cuba...
service diorang pon bagus.
problem aku dapat settle kejap jerk lepas hantar support ticket kat diorang.:D

wealthgainer
04-02-2008, 08:24 AM
Alahai... yeker..? susah gak swvps ni ekk..:-? :-? #:-S

Aha...leceh masa nak initial setup lembab...tapi sekarang dah ok..:D. Cuma hari sekali macam ada orang restrat..habih semua EA tak jalan...:(( . (Sib baik Demo je..)

ErieAdn
04-02-2008, 08:29 AM
Aha...leceh masa nak initial setup lembab...tapi sekarang dah ok..:D. Cuma hari sekali macam ada orang restrat..habih semua EA tak jalan...:(( . (Sib baik Demo je..)

Oyeke..:D :D aku punyer VPS tak sampai sejam dah boleh guna lepas register..:D :D
Uptime diorang pon cantek jerk.. so tak perlu bimbang ter'restart':p :p . tapi kalo restart pon MT4 aku automatik restart jgak.:D

Procodine
04-02-2008, 08:34 AM
Oyeke..:D :D aku punyer VPS tak sampai sejam dah boleh guna lepas register..:D :D
Uptime diorang pon cantek jerk.. so tak perlu bimbang ter'restart':p :p . tapi kalo restart pon MT4 aku automatik restart jgak.:D

ko nyer yang kat signature tu ker?
yang wealth gainer apa? swvps?

wealthgainer
04-02-2008, 08:44 AM
ko nyer yang kat signature tu ker?
yang wealth gainer apa? swvps?

swvps...:D. Advantage murah...:D

ErieAdn
04-02-2008, 09:19 AM
ko nyer yang kat signature tu ker?
yang wealth gainer apa? swvps?

A'ah.. aku nyer siggy tuu.:D :D walaupon mahal sket dari bro wealthgainer punyer.. tapi service diorang tip top.:D :D tak caya tanya jer bro hishammarmin tuh.:D :D
Support ticket aku hantar kat diorang, cepat jerk diorang balas & settlekan kalo ada masalah.:D

ErieAdn
04-02-2008, 09:20 AM
swvps...:D. Advantage murah...:D

Aku nyer, mahal sket, tapi puashati..:D :D tak perlu risau server restart.:D

Procodine
04-02-2008, 10:53 AM
A'ah.. aku nyer siggy tuu.:D :D walaupon mahal sket dari bro wealthgainer punyer.. tapi service diorang tip top.:D :D tak caya tanya jer bro hishammarmin tuh.:D :D
Support ticket aku hantar kat diorang, cepat jerk diorang balas & settlekan kalo ada masalah.:D

ye ker? cun gak tue.. leh aku try satu ujung minggu nie.. mintak2 profit skit.. boleh buat modal server baru tue.. :D

ErieAdn
04-02-2008, 01:49 PM
ye ker? cun gak tue.. leh aku try satu ujung minggu nie.. mintak2 profit skit.. boleh buat modal server baru tue.. :D

hehehe.. boleh2.:D :D

aibob
04-02-2008, 01:59 PM
aku pun dah selamat menggunakan VPS. TQ bro erieadn yg guide aku step by step installation VPS nie... :)cgrock

potetojb
04-02-2008, 02:15 PM
aku plak dalam proses menunggu swvps siap setup vps ni.. try guna sebulan ok ke tak..klu buat hal pi kat doc rimau tu nyer plak. swvps ni senang nk bayar. leh guna e-gold je..

ErieAdn
04-02-2008, 07:17 PM
aku pun dah selamat menggunakan VPS. TQ bro erieadn yg guide aku step by step installation VPS nie... :)cgrock

:p :p :"> :"> :"> :D ..

hishammarmin
05-02-2008, 01:37 PM
A'ah.. aku nyer siggy tuu.:D :D walaupon mahal sket dari bro wealthgainer punyer.. tapi service diorang tip top.:D :D tak caya tanya jer bro hishammarmin tuh.:D :D
Support ticket aku hantar kat diorang, cepat jerk diorang balas & settlekan kalo ada masalah.:D

Hehehe..betul tu...aku dah subscribe 3 VPS dengan provider yang sama....:D

hishammarmin
05-02-2008, 01:38 PM
aku pun dah selamat menggunakan VPS. TQ bro erieadn yg guide aku step by step installation VPS nie... :)cgrock

Aha..Welcome to the club bro...muakakakakaa :eek:

ErieAdn
05-02-2008, 02:08 PM
Hehehe..betul tu...aku dah subscribe 3 VPS dengan provider yang sama....:D

Huhuhu... makin besar bisnes kawan kita nih..:p :p :D

aibob
05-02-2008, 04:57 PM
Hehehe..betul tu...aku dah subscribe 3 VPS dengan provider yang sama....:D

bro... tak bole install byk2 MT4 dlm account yg sama ker? :-?

SazabiFX
05-02-2008, 05:57 PM
bro... tak bole install byk2 MT4 dlm account yg sama ker? :-?

mintak maaf aku menyampuk... hehe... dah bosan tak tau nak wat pa...
soalan untuk org lain aku jawab aje la....

boleh je bro... copy folder metatrader pastuh paste wat folder baru...
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

nicedevil
06-02-2008, 03:15 PM
Tumpang Lalu:)cgrock

hishammarmin
07-02-2008, 10:48 AM
Tumpang Lalu:)cgrock

Uik..lalu je....:-? :p

ErieAdn
07-02-2008, 07:26 PM
Uik..lalu je....:-? :p

tu laa pasal..:-? :-?
tak minat nak melanggan ker..??:p :p

terramatix
08-02-2008, 10:03 PM
tu laa pasal..:-? :-?
tak minat nak melanggan ker..??:p :p

Aa'aa rasa minat jgk tu...:D :D Boleh guide ke camner nak mula:-? :-? ?
pm dulu ye.. mungkin mgg depan nak mula..

free_mystree
08-02-2008, 11:38 PM
ade limit ak nak install mt4...kalau ttbe mau instal 20-30 mt4 ker....kalau la...hehe

ErieAdn
08-02-2008, 11:39 PM
Aa'aa rasa minat jgk tu...:D :D Boleh guide ke camner nak mula:-? :-? ?
pm dulu ye.. mungkin mgg depan nak mula..

boleh2...:D :D
ko PM aku isnin ni.. Kalo tak sibuk InsyaAllah aku leh ajar step by step..:D :D

p/s: sedap tol kalo ada komisen nih..:p :p

ErieAdn
08-02-2008, 11:40 PM
ade limit ak nak install mt4...kalau ttbe mau instal 20-30 mt4 ker....kalau la...hehe

takder limit...:D :D ikut suka ko laa..:D

telor_emas
08-02-2008, 11:43 PM
p/s: sedap tol kalo ada komisen nih.. :eek:

ErieAdn
08-02-2008, 11:44 PM
p/s: sedap tol kalo ada komisen nih.. :eek:

:-? :-? :-? ... err.. ko nak bagi ker..=P~ =P~

telor_emas
08-02-2008, 11:47 PM
hahahhahahah kantoi :))

ErieAdn
17-02-2008, 04:44 PM
lama tak masuk thread ni..:p :p :p :p

hishammarmin
18-02-2008, 09:34 PM
lama tak masuk thread ni..:p :p :p :p

Aku hari2 jengah....tapi cam tu je laaa :p :D

azrizal
18-02-2008, 10:01 PM
Bro...aku minat gak VPS ni....bole nanti aku register bawah kou.....apa ek ym kou..senanga nantia aku pm....
TQ

bintang4
26-02-2008, 08:34 AM
Akhirnya berjaya jugak aku guna VPS ni..:)cgrock :)cgrock

azrizal
05-03-2008, 11:35 AM
Salam....

Saya nak guna VPS ni...cuma tak berapa sure....
Boleh tak sesiapa tolong guide saya..... Yalah... kalau ada masalah
nanti...tak lahhh...mati kutu....Sekurang2nya...ada laah tempat nak refer...dan tunjuk ajar....

TQ...

ErieAdn
05-03-2008, 06:28 PM
Salam....

Saya nak guna VPS ni...cuma tak berapa sure....
Boleh tak sesiapa tolong guide saya..... Yalah... kalau ada masalah
nanti...tak lahhh...mati kutu....Sekurang2nya...ada laah tempat nak refer...dan tunjuk ajar....

TQ...

VPS mana ko nak guna ni...:D :D
kalo minat kat VPS yang aku pakai, PM jerk aku... InsyaAllah aku boleh tolong...:p :p :D :D

myeasymoney
05-03-2008, 07:09 PM
masih x faham la...

vps tu cam line streamyx ke,~X(

atau satu sofware yang nak kena install dalam kom...:)

ErieAdn
05-03-2008, 07:11 PM
masih x faham la...

vps tu cam line streamyx ke,~X(

atau satu sofware yang nak kena install dalam kom...:)

VPS tu satu tempat trader2 forex on EA masing2 24hour non-stop...:D :D , walaupon PC ditutup..:D :D

aztech
05-03-2008, 08:55 PM
VPS tu satu tempat trader2 forex on EA masing2 24hour non-stop...:D :D , walaupon PC ditutup..:D :D

VPS yang bro guna tu restart pada hari apa?
hujung minggu saja ada ker?
kang2 tiba2 restart mau floating riban2..:)paid
tolong ceritakan sikit bro..

ErieAdn
07-03-2008, 06:33 PM
VPS yang bro guna tu restart pada hari apa?
hujung minggu saja ada ker?
kang2 tiba2 restart mau floating riban2..:)paid
tolong ceritakan sikit bro..

stakat ni restart pada hari minggu jerk..tu pon bukan tiap2 minggu dia restart...:D :D sbulan skali jerk kot..:D

fxdido
07-03-2008, 06:37 PM
Kalau VPS restart boleh set MetaTrader auto loading balik

corem2u
07-03-2008, 07:09 PM
errkk..nk tny soklan **** skit..
vps lh view dr pda x..

fxdido
07-03-2008, 07:56 PM
errkk..nk tny soklan **** skit..
vps lh view dr pda x..

Takleh ler bro. Cuba tanya otai lain plak

ErieAdn
07-03-2008, 07:59 PM
Kalau VPS restart boleh set MetaTrader auto loading balik

kalo VPS yang under commercial network services boleh laaa... yang lain2 aku tak tau laa plak...:D :D :D :D

ErieAdn
07-03-2008, 08:00 PM
errkk..nk tny soklan **** skit..
vps lh view dr pda x..

aku rasa tak boleh kot.. sebab PDA takder remote desktop aku rasa..:D

fxdido
08-03-2008, 12:35 AM
Tgh malam ni boleh nak jerit sat TAKBIR!!!! HIDUP **** sory terkeluar tajuk

hello2u
08-03-2008, 05:20 PM
macam mana nak dpt VPS ni?

ErieAdn
09-03-2008, 04:44 PM
macam mana nak dpt VPS ni?

klik ajer kat bawah siggy aku tu...:p :p :p :"> :"> :D

hishammarmin
10-03-2008, 09:58 PM
klik ajer kat bawah siggy aku tu...:p :p :p :"> :"> :D

Kat siggy ku pun boley...muakakakakakak:eek:

Firma
11-03-2008, 04:40 PM
rupenyer ni guna nyer vps?
firma baru tau.....:D :D

so, klu gunakan EA bermakna ea tu sentiasa on la kan?:-?

cam manar nak join ni klu aku nak untuk guna mt4 onkan ea???
plz help me.....

aku join kat org yg tolong aku....

hishammarmin
12-03-2008, 03:40 AM
rupenyer ni guna nyer vps?
firma baru tau.....:D :D

so, klu gunakan EA bermakna ea tu sentiasa on la kan?:-?

cam manar nak join ni klu aku nak untuk guna mt4 onkan ea???
plz help me.....

aku join kat org yg tolong aku....

Senang je bro...ko daftar. Lepas tu dia akan create server kau. Then bila ko setting remote desktop...ko leh masuk kat server tuh. Rupa dia sebijik macam kau punya windows. Ko donlod arr meta4.... Pastu untuk EA...ko boley copy paste daripada pc kau. Adeh..ko daftar ler dulu..pastu ym aku. Aku sedia bantu....:D

golden_user2006
12-03-2008, 09:04 AM
klik ajer kat bawah siggy aku tu...:p :p :p :"> :"> :D

hi bro,

dah register dah under link tu...check ur pm

satu mlm dok godek2 sendiri psg ea ni kat vps tu...fuh, susah senang buat sendiri....

lega ati, hari ni sdg run test ea kat situ
apa2 thank krn kenalkan vps ni

p/s: biasa dgn ftp, tp vps lain sikit masa nak upload

Firma
12-03-2008, 01:24 PM
Senang je bro...ko daftar. Lepas tu dia akan create server kau. Then bila ko setting remote desktop...ko leh masuk kat server tuh. Rupa dia sebijik macam kau punya windows. Ko donlod arr meta4.... Pastu untuk EA...ko boley copy paste daripada pc kau. Adeh..ko daftar ler dulu..pastu ym aku. Aku sedia bantu....:D

bro, aku da join under erieadn..
sorry yerk bro tp nanti vps ni bleh bayar guna egold kan?
aku beli dari bro je nanti...........

hishammarmin
12-03-2008, 02:00 PM
bro, aku da join under erieadn..
sorry yerk bro tp nanti vps ni bleh bayar guna egold kan?
aku beli dari bro je nanti...........

Takde hal...no prob....:D

katsumoto
23-03-2008, 08:19 PM
aku nak on kan ea aku dalam sehari pada jangkamasa waktu tertentu ajer contoh pada 12pm-3pm tiap2 hari... ada tak vps yg boleh buat macam ni tanpa aku perlu open pc and login ke vps tersebut?

Firma
02-04-2008, 10:02 PM
aQ nak pakai vps ni tapi aQ tak da ea best...ari tu ada tapi sekali kat live margin call aQ dalam masa 1 jam.....

taknak main guna ea lai...best lagi aq main sendiri.....sedih....

niedzal
27-05-2008, 01:53 PM
Aku dah survey dan akan mengguna VPS ni dlm sedikit mase lg.. dah membuak2 rasenya

mj12
27-05-2008, 01:54 PM
mak aii pak belang ada oooo

golden_user2006
27-05-2008, 02:05 PM
Aku dah survey dan akan mengguna VPS ni dlm sedikit mase lg.. dah membuak2 rasenya

sila2 guna....sng manage, on je 24 jam.....tp ea kena btul2 kow dulu.......kalu tidak terbalik nanti....

takat ni baru masuk 3 bulan guna vps......server tak pernah mengecewakan....semua info dio maklum, bila nak updated....

selamat mencuba

PimpMyPips
28-05-2008, 11:01 AM
nak cuba pakai vps tapi gak ada money la... :p

niedzal
28-05-2008, 11:19 AM
nak cuba pakai vps tapi gak ada money la... :p

kumpul la modal sikit2 lama2 jd bukit :D

dopod27
28-05-2008, 05:41 PM
salam semua...
aku mmg tgh cari VPS utk EA2 aku...pas tu ingat nak try EA venom skali....

ader x saper2 pernah try EA & signal venom (projectx07)...ok tak EA tu? bleh share input?

SUPER-consious-MIND
28-05-2008, 05:52 PM
Ade siapa2 sini yg guna vps...aku nak langgan bawah siapa yg nak offer n ajar aku mcm mna nak gunakan VPS nie plss tq:D

Procodine
28-05-2008, 05:54 PM
Ade siapa2 sini yg guna vps...aku nak langgan bawah siapa yg nak offer n ajar aku mcm mna nak gunakan VPS nie plss tq:D

pakai swvps.com pon ok.. murah jer.. ebook cara nak pasang mt4 pon ada

anuarinvestor
28-05-2008, 05:58 PM
ramai la ntn pakar2 EA...leh la kongsi ilmu...;)

SUPER-consious-MIND
28-05-2008, 06:00 PM
pakai swvps.com pon ok.. murah jer.. ebook cara nak pasang mt4 pon ada

hang pandai guna ke bro ajar aku:D

centepede
28-05-2008, 11:26 PM
saya pun berminat gak nak guna vps nih...ada sesiapa boleh ajar

thanks

hishammarmin
05-08-2008, 02:08 PM
saya pun berminat gak nak guna vps nih...ada sesiapa boleh ajar

thanks

Emmm...kalau sesiapa berminat...aku bersedia beri tunjuk ajar. Buzz je Ym : drhishammarmin. Aku bantu mana yang terdaya....:D :)cgrock :)cgrock :)cgrock

levitez
05-08-2008, 02:18 PM
huh...bagus thread neh...:)cgrock

astagold.UMOFX
05-08-2008, 02:35 PM
jumpa pun, vps vps vps

astagold.UMOFX
05-08-2008, 10:50 PM
mana satu nak pilih ni? :-?


Windows Virtual Desktops x64!
&

Virtual Desktops for Online Traders!


Virtual Private Servers for web and application hosting.

MAIDIN
06-08-2008, 04:10 AM
korang pakai vps syarikat ape ?

vps syarikat ape yg paling best ye utk kita pakai untuk letak EA dan platform ?

bagi cadnagan sikit member member .

sunnyfx
06-08-2008, 07:24 AM
korang pakai vps syarikat ape ?

vps syarikat ape yg paling best ye utk kita pakai untuk letak EA dan platform ?

bagi cadnagan sikit member member .

Ko cuba tengok kat signature aku....mana tau berminat.

deretz
11-08-2008, 04:45 PM
korang pakai vps syarikat ape ?

vps syarikat ape yg paling best ye utk kita pakai untuk letak EA dan platform ?

bagi cadnagan sikit member member .
Hi semua, Saya pakai Omegasupreme . com . $25 CAD / mth tapi dia hanya accept utk MT4, dia install ikut broker yg kita nak. tak de Email facilities, webcreation, upload EA pun guna FTP. less exposure le EA dan MT4 yang di VPS tu. cuma limited platform, $25CAD utk 1 MT4, $60 Cad utk 3 mt4. Ini sharing experience aje. Bkn promosi company ni. Dah cuba Jodohost dalam 6 bulan, bagus juga service dia. Dah give up sebab EA yang saya pakai dah tak menguntungkan.

heartnet
11-08-2008, 05:10 PM
25cad berapa dolar huh?

deretz
11-08-2008, 10:26 PM
Sekarang 1USD=1.066CAD. kira 1:1 dengan USD. Accept Paypal monthly automatic payment.

hishammarmin
28-08-2008, 12:18 AM
Carik VPS kena hati2. Jangan langgan VPS yang sesuka tengkorak dia je nak reboot atau update. Tak pasal-pasal EA dalam MT4 yang kita on tak jalan. Pastikan segala maintenance VPS oleh provider dilakukan semasa hujung minggu, atau semasa market closed.

Lagi satu....support mesti power. Senang nak selesaikan segala masalah dalam tempoh yang singkat.

Aku masih lagi kekalkan 5 bintang untuk VPS kat Commercial Network Services. Link ada kat siggy aku....pi ler tengok2...

isdaniel
28-08-2008, 02:28 PM
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts. (To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.)


Harap Ebook ini boleh membantu anda mengenal VPS:D


Thanks for sharing..very useful information, easy to follow and understand. Thank you so much

nujum
30-08-2008, 07:36 PM
aku pakai CNS. setakat ni mmg puas hati. Masa ada problem dgn server data ibfx, pihak CNS cepat2 email agar stop EA yg berkait dgn data chart 1hr. Support pun ok. Derang jugak akan email bila akan ada reboot server dgn countdown skali. pihak CNS jugak akan email update ttg EA dan setting terbaru dgn trend semasa.

gorinw8
01-09-2008, 09:33 PM
thank you for this EA

wheriz
04-09-2008, 01:00 PM
sapa2 yg pakai VPS dari Indon. Rasanya lagi murah kot sbb currency diorg murah dari kita...

Ada sapa2 pernah coba? ...

hishammarmin
04-09-2008, 01:54 PM
aku pakai CNS. setakat ni mmg puas hati. Masa ada problem dgn server data ibfx, pihak CNS cepat2 email agar stop EA yg berkait dgn data chart 1hr. Support pun ok. Derang jugak akan email bila akan ada reboot server dgn countdown skali. pihak CNS jugak akan email update ttg EA dan setting terbaru dgn trend semasa.

Yerpppppp....CNS :)paid :)paid :)cgrock

emag1881
15-09-2008, 08:12 AM
yang best gina VPS nie 24hours runnning , so x yah pikir2 nak on computer 24 nanti meletup kan kan...

fxdido
15-09-2008, 08:56 PM
Service VPS banyak... pilihlah yang terbaik dan ikut kemampuan anda :D

whipsaw
27-09-2008, 10:52 AM
Pakai VPS ni mmg bagus - kalau line streamyx tak de service atau pun electrik TNB blackout EA kita masih jalan, lebih selamat. Lagipun, kalau kita selalu di luar, dapat connect dengan VPS saja dah bolih tenguk semua posisi EA dgn sekali gus. Tak ya nak load semua MT4. Cuma kena check selalu, tenguk-tenguk server tak down sebab kalau dia down, MT4 tak load sendiri- kalau bolih, cari VPS provider yang support fucntion ni.

usdtrader007
16-10-2008, 05:37 PM
up.. nak cari sifu tolong guide.. ea sucker now keke..

pm please. thank you bos

hishammarmin
18-10-2008, 11:22 AM
up.. nak cari sifu tolong guide.. ea sucker now keke..

pm please. thank you bos

Takde hal aku leh guide...siap kan duitnya sahaja...:D

previus1
19-10-2008, 04:35 PM
kena terus bayaq 30 usd kaa

torreseemee
19-11-2008, 04:05 AM
aku pakai broadband... boleh ker?
ip address dia kan lain2...

dinrich
19-11-2008, 08:18 AM
Kalo nak tahu tentang VPS sila hubungi saya di YM musafirhina76

katsumoto
18-12-2008, 11:46 AM
ada sesapa guna swvps? nyesal tul aku sign-up dengan dia org ni semalam... lembap betul nak setup!

hishammarmin
18-12-2008, 11:48 AM
ada sesapa guna swvps? nyesal tul aku sign-up dengan dia org ni semalam... lembap betul nak setup!

Emmm...tak pernah pakai la yang tuh. Aku pakai Commercial Network Service (To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.) punya. So far so good :)paid

katsumoto
18-12-2008, 12:02 PM
Emmm...tak pernah pakai la yang tuh. Aku pakai Commercial Network Service (To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.) punya. So far so good :)paid

Commercial Network Service brp sebulan bro? ishh nyesal tul sign-up dengan SWVPS nih! dah la asyik offline ajer customer service dia...

abby87
18-12-2008, 12:10 PM
apa vps tu aku pun nak tau gak

mynor5535101
18-12-2008, 12:16 PM
Emmm...tak pernah pakai la yang tuh. Aku pakai Commercial Network Service (To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.) punya. So far so good :)paid


Dia ada banyak option untuk customer pilih tu....kamu pakai servis traders desktop ke?

hishammarmin
18-12-2008, 12:18 PM
Dia ada banyak option untuk customer pilih tu....kamu pakai servis traders desktop ke?

yup!! ..online traders desktop :D

katsumoto
18-12-2008, 12:18 PM
apa vps tu aku pun nak tau gak

VPS ni umpama kita sewa server kat tempat lain... control guna pc kita secara remote.. tujuannya kalau utk forex trader utk mendapatkan connection internet 24jam tanpa putus utk run EA walaupun kita tak on pc kita... so jimat bil elektrik & juga kurang risiko internet putus ker apa ke....

34☺*
18-12-2008, 12:19 PM
apa vps tu aku pun nak tau gak

VPS tu = VOLTAN SEKULAR SEKURITI :(scam :eek: :eek:

VPS = Virtual Private Servers :)paid :)paid

katsumoto
18-12-2008, 12:25 PM
yup!! ..online traders desktop :D

yg u punya package tu brp sebulan? utk mereka yg guna EA sendiri elok pakai package mana ye? byk sangat options tu

MaiHero
18-12-2008, 12:25 PM
yup!! ..online traders desktop :D

Windows VPS Standard
up to 1GB RAM
Starting at
US$20


bro kat CNS tu kalau aku pakai yg nie ok x? pakej yg dia bagi tu bole install MT4 x? pastu ada limit x baper byk boleh install mt4.:-?

mynor5535101
18-12-2008, 12:26 PM
yup!! ..online traders desktop :D


Apa sofware yang ada dalam Traders Desktop tu...:-?

hishammarmin
18-12-2008, 12:30 PM
yg u punya package tu brp sebulan? utk mereka yg guna EA sendiri elok pakai package mana ye? byk sangat options tu

Online traders desktop...USD30/bulan. Elok pakai yang nih sebab maintenance server hanya dilakukan diwaktu hujung minggu/market closed..:D

hishammarmin
18-12-2008, 12:32 PM
bro kat CNS tu kalau aku pakai yg nie ok x? pakej yg dia bagi tu bole install MT4 x? pastu ada limit x baper byk boleh install mt4.:-?

Pakej USD20 sebulan yang kau nyatakan tuh untuk windows VPS. Aku tak pernah pakai yang nih. Kalau on Metatrader...aku takut dia buat maintenance windows waktu market tengah jalan. Kalau on robot...jadik telur separuh masak wooo...better amik yang 30usd/bulan (traders desktop). Yang tu boley on 7-10 MT4 ...bergantung kepada berat atau taknya satu-satu EA yang digunakan..:D

hishammarmin
18-12-2008, 12:33 PM
Apa sofware yang ada dalam Traders Desktop tu...:-?

Software yang ada...software asas windows....kalau nak additional...kena tambah bayaran..:D

katsumoto
18-12-2008, 12:42 PM
Online traders desktop...USD30/bulan. Elok pakai yang nih sebab maintenance server hanya dilakukan diwaktu hujung minggu/market closed..:D

yg ni ker Traders Virtual Desktop x64, Value Edition vz4.0 $30.00 ?

laju tak dia setup server? kalau saya buat ptg ni, agak2 malam ni dah siap?

34☺*
18-12-2008, 12:43 PM
Currently Active Users Viewing This Thread: 9 (6 members and 3 guests)
, katsumoto, adam_meow, atlantis, azli81, JamatL

Helo pak atlantis, nak guna VPS jgk ke :eek: :eek:

katsumoto
18-12-2008, 12:46 PM
aku tgk ada options utk siap install meta4... so meta4 broker kita tak perlu install lagi la ek? gitu ker?

hishammarmin
18-12-2008, 12:49 PM
yg ni ker Traders Virtual Desktop x64, Value Edition vz4.0 $30.00 ?

laju tak dia setup server? kalau saya buat ptg ni, agak2 malam ni dah siap?

Hehehehe...kalau kau ada Credit card...10-30 minit semua dah online :)paid

hishammarmin
18-12-2008, 12:50 PM
aku tgk ada options utk siap install meta4... so meta4 broker kita tak perlu install lagi la ek? gitu ker?

Takyah amik option tu. Nanti bila dah ada VPS...ko boley bukak internet explorer kat dalam tuh...pergi web site broker, dan download meta4 kau..

katsumoto
18-12-2008, 01:01 PM
Hehehehe...kalau kau ada Credit card...10-30 minit semua dah online :)paid


wahhhh laju tu...

katsumoto
18-12-2008, 01:08 PM
Pakej USD20 sebulan yang kau nyatakan tuh untuk windows VPS. Aku tak pernah pakai yang nih. Kalau on Metatrader...aku takut dia buat maintenance windows waktu market tengah jalan. Kalau on robot...jadik telur separuh masak wooo...better amik yang 30usd/bulan (traders desktop). Yang tu boley on 7-10 MT4 ...bergantung kepada berat atau taknya satu-satu EA yang digunakan..:D

macam mana nak run lebih drp 1 acct pada broker yg sama kat VPS tu?

mynor5535101
18-12-2008, 01:14 PM
Software yang ada...software asas windows....kalau nak additional...kena tambah bayaran..:D


Ada facilty untuk upload file dari web tak. ke dalam virtual traders desktop?

hishammarmin
18-12-2008, 01:20 PM
Ada facilty untuk upload file dari web tak. ke dalam virtual traders desktop?

Ko boley copy paste daripada desktop kau ke VPS...:D

hishammarmin
18-12-2008, 01:22 PM
macam mana nak run lebih drp 1 acct pada broker yg sama kat VPS tu?

Senang je....ko install 1 MT4. Pastu kau create directory baru...buh ler nama dia MT4 KEDUA. Pastu ko copy paste segala menda dalam MT4 yang asal ke directory baru. Nak run MT4 KEDUA tuh...ko click je kat file TERMINAL.EXE.

katsumoto
18-12-2008, 01:49 PM
Senang je....ko install 1 MT4. Pastu kau create directory baru...buh ler nama dia MT4 KEDUA. Pastu ko copy paste segala menda dalam MT4 yang asal ke directory baru. Nak run MT4 KEDUA tuh...ko click je kat file TERMINAL.EXE.

ohhh boleh gitu ek... aku ingatkan kalau buat camtu nanti dia akan bukak window meta4 yg dah sedia ada tu juga... takper.. aku cuba kat pc aku dulu....

sureheboh.com
18-12-2008, 02:06 PM
Aku cuma run EA kat server office je (syyyh jgn bagi tau org)...

hishammarmin
18-12-2008, 02:09 PM
Aku cuma run EA kat server office je (syyyh jgn bagi tau org)...

Ni ler contoh manusia yang kaya ...bertambah kaya....hehehehe :p:)):eek:

MaiHero
18-12-2008, 02:10 PM
ada sesapa guna swvps? nyesal tul aku sign-up dengan dia org ni semalam... lembap betul nak setup!

bro lembab nak setup tu..diorg yg setup ke...kita yg setup..connection laju x? lepas ko byr baper lama ko leh pakai?

katsumoto
18-12-2008, 02:27 PM
bro lembab nak setup tu..diorg yg setup ke...kita yg setup..connection laju x? lepas ko byr baper lama ko leh pakai?

semalam bayar... sampai skrg status pending...

MaiHero
18-12-2008, 04:02 PM
semalam bayar... sampai skrg status pending...

byr pakai apa bro credit card ker?

katsumoto
18-12-2008, 04:05 PM
byr pakai apa bro credit card ker?

yeap.. lepas bayar jer terus bank call mintak confirmation betul ke tak aku yg buat transaction... then terus payment dah release... tapi swvps ni lak lembap nak setup acct aku... sampai skarang masih status pending...

MaiHero
18-12-2008, 04:12 PM
yeap.. lepas bayar jer terus bank call mintak confirmation betul ke tak aku yg buat transaction... then terus payment dah release... tapi swvps ni lak lembap nak setup acct aku... sampai skarang masih status pending...

wahhh lembabnyerr:( sy baru nak register swvps tu...cam nie pakai CNS je la.
tq bro bg info nie

katsumoto
18-12-2008, 04:44 PM
wahhh lembabnyerr:( sy baru nak register swvps tu...cam nie pakai CNS je la.
tq bro bg info nie

lembab satu... lagi satu customer service offline manjang... macam one man show ajer

hishammarmin
18-12-2008, 09:34 PM
lembab satu... lagi satu customer service offline manjang... macam one man show ajer

So far kalau CNS, bila hantar support ticket, memang ada orang akan jawab masalah kita tuh. Tu yang buat aku kekal ngan CNS....

Kalau MT4 tak ley jalan atau error pun diorang akan tolong kasik jalan. Kalau VPS problem dia akan migratekan kau punya ke new VPS. So far so good..5 bintang untuk Commercial Network Services (To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.) :)paid

katsumoto
19-12-2008, 08:35 AM
semalam petang aku dah register dah dengan CNS.. tak sampai 30min semua dah siap & dah run dah pun EA aku kat CNS...
SWVPS tu lak sampai skrg masih pending lagi.. tak siap2 lagi acct aku!!!
bro... tak cakap ada affiliate program semalam... kalau tak aku dah jadi dline ko dah... huhu

hishammarmin
20-12-2008, 09:30 PM
semalam petang aku dah register dah dengan CNS.. tak sampai 30min semua dah siap & dah run dah pun EA aku kat CNS...
SWVPS tu lak sampai skrg masih pending lagi.. tak siap2 lagi acct aku!!!
bro... tak cakap ada affiliate program semalam... kalau tak aku dah jadi dline ko dah... huhu

Commercial Network Services (To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.)..:)paid:)paid:)paid:)cgrock

jejantas
22-12-2008, 12:16 AM
Elakkan pakai VPS utk ON EA 24jam... nanti akan loss

potetojb
22-12-2008, 12:27 AM
Elakkan pakai VPS utk ON EA 24jam... nanti akan loss

kenape bro. bro penah jumpe masalah ke klu on EA kat VPS 24jam. Broker tahu ke kite on kat vps?

jejantas
22-12-2008, 12:39 AM
kenape bro. bro penah jumpe masalah ke klu on EA kat VPS 24jam. Broker tahu ke kite on kat vps?

Cuba ler dulu baru tahu :D

katsumoto
22-12-2008, 06:52 PM
Elakkan pakai VPS utk ON EA 24jam... nanti akan loss

rasanya elok on drp isnin pagi.. then off pada pukul 6pm hari jumaat

AmmuFarah
30-12-2008, 03:15 PM
Elakkan pakai VPS utk ON EA 24jam... nanti akan loss

Salam AbgDie pun Masih dalam Kajian Untuk guna VPS. Sebab kalau run EA dalam jangka Waktu yang kita biasa no problem. Guna VPS ni risau waktu dia release news. Takut tak cukup margin.

random1
30-12-2008, 03:24 PM
Mahal.. tapi, memang power. ;)

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

kalau ada sesape yg dah cuba boleh bagi testimoni kat sini:D:D:D

nizamac79
30-12-2008, 03:24 PM
apa ek menda ni .... ok ke

sureheboh.com
30-12-2008, 04:06 PM
Elakkan pakai VPS utk ON EA 24jam... nanti akan loss

Buat masa ni VPS aku (sebenarnya server kat office je) masih ok berkhidmat 24 jam.

Bila blackout dia masih masih bangun sendiri dan terus runkan MT4 serentak dgn windows.

.

CoreDuo
30-12-2008, 04:53 PM
Buat masa ni VPS aku (sebenarnya server kat office je) masih ok berkhidmat 24 jam.

Bila blackout dia masih masih bangun sendiri dan terus runkan MT4 serentak dgn windows.

.

Best laa camtu... cuma bila dah profit nanti blanja laa kengkawan ofis lunch ker dinner ke :D

Forex888
30-12-2008, 08:24 PM
Best laa camtu... cuma bila dah profit nanti blanja laa kengkawan ofis lunch ker dinner ke :D

:eek::eek::eek::eek::)cgrock

dodyann
31-12-2008, 10:35 AM
aku nak beli jgk CNS VPS ni .. sapa bole jd sifu saya ... pls PM me ..

sureheboh.com
31-12-2008, 11:47 AM
aku nak beli jgk CNS VPS ni .. sapa bole jd sifu saya ... pls PM me ..

Bro cari yg pernah join dan join melalui ref link mereka, so nanti mereka leh bantu utk tindakan selanjutnya.

Selak pages belakang˛ insyaallah akan jumpa.

.

Forex888
31-12-2008, 12:25 PM
Bro cari yg pernah join dan join melalui ref link mereka, so nanti mereka leh bantu utk tindakan selanjutnya.

Selak pages belakang˛ insyaallah akan jumpa.

.

Betul tu... :)paid:)paid

RMteam
25-02-2009, 01:39 PM
aku baru buat payment semalam kat swvps
standard berapa lama baru derang kasi IP apa semua...?
otai kat sini leh bantu wa

RMteam
25-02-2009, 01:50 PM
xda sapa2 leh bantu utk jawab ker?

Putra2wan
25-02-2009, 03:56 PM
Siapa nak kongsi dengan saya....kita buat business VPS pertama di malaysia untuk forex2 trader...

sila buzz...di YM

pakai overseas punya payahlah...baik kita buat made in malaysia punya...modal bukan besar mana pun...

:)cgrock :)cgrock :)cgrock :)cgrock

eh..ini idea menarik ni.. tak sabar saya nak tggu VPS tempatan ni.. :)

akimakem
28-02-2009, 03:54 AM
salam sifu2.. nak tanya.. berdasarkan pengalaman sifu2 VPS ni secure tak?

Megat Sri Rama
28-02-2009, 04:09 AM
salam sifu2.. nak tanya.. berdasarkan pengalaman sifu2 VPS ni secure tak?

seperti apa jenis server pun, tengok setup macam mana...

nak tahu VPS tu macam mana?

korang download VMware untuk Windows, kemudian pasang beberapa windows dalam VMware.

Itu contoh je la. Sistem yang dipakai untuk khidmat web mungkin berlainan.

akimakem
28-02-2009, 04:35 AM
thanks.. kay nanti bila free leh try install VMware.. boleh test... takut gak kalau password account kene kidnap hehehe

Megat Sri Rama
28-02-2009, 06:07 AM
thanks.. kay nanti bila free leh try install VMware.. boleh test... takut gak kalau password account kene kidnap hehehe

tapi itu cuma pratonton dunia vps la...

keselamatan sebenar bergantung kepada setup server.

biasanya syarikat hosting pakai virtuozo.

moneydream
28-02-2009, 09:10 AM
aku baru buat payment semalam kat swvps
standard berapa lama baru derang kasi IP apa semua...?
otai kat sini leh bantu wa

Dlm masa 24 jam. swvps selalunya service cepat.

wewanwang
24-03-2009, 11:32 AM
ade sesiape gunakan vps malaysia??

tilong77
24-03-2009, 05:02 PM
saya baru guna vpsland special untuk forex by swvps..cuma uptime libeh lagi jer yg berbeza...harga USD20..yg biasa USD18/m...

akan update kalau bagus..

yg saya perasan lebih laju dari vpsland yg saya subscribe dulu

amerz
24-03-2009, 06:51 PM
ade sesiape gunakan vps malaysia??

aku penah guna vps kat malaysia, shinjiru. selama sebulan.
support mmg bagus, tapi mahal la kalau nak dibandingkan dengan swvps. huhu.
sbb tuh aku tukar pegi swvps.

tilong77
04-05-2009, 09:35 AM
SWVPS service memang cepat. pastu boleh deposit ko nyer payment kalau bil korang USD20. korang boleh letak advance so tak yah bulan2 bayar. senang sikit. boleh bayar pakai paypal atau Liberty reserve

moneydream
10-05-2009, 06:38 PM
Tips utk conenct ke vps forex anda. Jangan connect vps anda dgn normal Terminal Session. Kalau tidak, anda akan mendapati banyak double post kat mt4 anda. Dan vps anda mungkin akan kekurangan free memory dan berjalan lambat and akhirnya crashed.

Guna Console mode bila connect dgn vps anda. Utk memastikan anda connect dgn Console mode, boleh guna satu software percuma yg dipanggil "Royal TS". Anda boleh google utk mendapatkan maklumat lanjut tentang issue ini.

lonelytrader
19-05-2009, 07:07 AM
aku nk tanye vps nie bole pakai kat boardband x ? atau same je kalo signal aku x strong ? sbb aku nk run EA tp line aku x stable ......

ska77
02-06-2009, 06:14 AM
aku nk tanye vps nie bole pakai kat boardband x ? atau same je kalo signal aku x strong ? sbb aku nk run EA tp line aku x stable ......

mana2 pun boleh bro:">

ridzjoe
28-07-2009, 02:37 AM
minat ni...tunjuk ajar diperlukan

gazze7
25-10-2009, 12:48 AM
Ada sesiapa boleh bagi guide vps terbaik?
Ingat nak suscribe la.
Lagi 1, 1 akaun vps tu boleh sustain up to how many accounts?

golden_user2006
25-10-2009, 01:12 AM
vps terbaik....tak tahu le, sbb mana2 company yg bg msg2 ado kelebihan dio
takat ni dah hampir 2 thn dok guna dr commercial services.....puas hati & sdg upgrade ke hyperV....
krang ni run 7 terminal serentak kat vps tu.....tak de masalah.
mana2 nak tgk setup dio, dah kompile kat siggy bawah (last skali)...cari setup vps......


p/s: panduan setup mungkin berlainan sikit sbb company sdg upgrade system

atlantis
25-10-2009, 01:14 AM
Ada sesiapa boleh bagi guide vps terbaik?
Ingat nak suscribe la.
Lagi 1, 1 akaun vps tu boleh sustain up to how many accounts?

5 akaun selesa.

gazze7
25-10-2009, 01:16 AM
vps terbaik....tak tahu le, sbb mana2 company yg bg msg2 ado kelebihan dio
takat ni dah hampir 2 thn dok guna dr commercial services.....puas hati & sdg upgrade ke hyperV....
krang ni run 7 terminal serentak kat vps tu.....tak de masalah.
mana2 nak tgk setup dio, dah kompile kat siggy bawah (last skali)...cari setup vps......


p/s: panduan setup mungkin berlainan sikit sbb company sdg upgrade system

kalo cmtu ler, boleh la sy suscribe melalui bro. bro bg tunjuk ajar sket ye. first time guna, jakun sket.
haha.

oo, smpai 7 ye?
sy dgr ada yg boleh tampung smpai 15, ganas tu.
itu based on storage ke?

golden_user2006
25-10-2009, 01:52 AM
tak de masalah.....mana yg boleh dikongsi, sama2 kita kongsi
run terminal..mmg based on facilities yg kita subscribe tu....lg mahal pakej lagi baik le kemudahannya.....sy yg plg minimun

eday84
27-10-2009, 11:06 AM
arghh.. pening2 mcm2 jenis vps..
ada yg limit smpi 5 kali run processing jer lak tu sebulan.. camne nak trade haha..

vps utk trader perlukan windows, tapi windows apa? 2003 ke 2008, 32 bit ke 64 bit? pastu metatrader 224 ke 225? pastu berapa mhz diperlukan, 200 cukup ke? berapa mb, 64 cukup ke? berapa bandwith, 30 cukup ke?

apa beza vps, colocation server, dedicated server dan vds?

aku2882
27-10-2009, 11:07 AM
Cara penggunaan :
Macam biasa... Heheh... VPS tu, kalo u buka, macam komputer biasa.. ada IE... boleh install apa2 software u suka.. game ke, software radio server ker... apa2 jek la.. hehe.. dan..
Kalo nak install MT4 tu.. guna IE.. pi web broker.. download.. and install cam biasa. Hehe..

kebaikan :
High speed internet.. 24/7 Computer on.. non stop.. jimat electic Ini yg siok ni...

keburukan :
Kalo nak buat interface kat VPS tu.. kekadang ada lag sikit... bila you picit... contoh.. nak taip perkataan.. kekadang.. nak beberapa mili-second baru boleh dapat respond.

betul lagi jauh server ko lagi lembab menatang vps ne tau nak respond

egrich8888
27-10-2009, 10:14 PM
sepuluh acc pun blh...tapi berat la...hehehehe..ok dlm 4-6 acc jer

jerami
10-11-2009, 01:14 PM
Salam,
Ada apa-2 berita terbaru x tentang vps.. la nie duk cari 1.

golden_user2006
10-11-2009, 01:52 PM
Salam,
Ada apa-2 berita terbaru x tentang vps.. la nie duk cari 1.

wsalam,
nak kata baru, vps ni dah lamo.....mungkin ado yg tgh upgrade ke sistem baru
apa yg penting mesti buleh support utk MT4

p/s: kalu nak test 1 tu, tgk kat siggy yang bawah sekali, siap dengan panduannya sekali......

myfxadvior
10-11-2009, 05:25 PM
ade sesiapa tau VPS free x? kalo adela... walaupun rasenye xde.

gazze7
28-11-2009, 09:50 PM
ada sesiapa tau x cara nak manual restart vps ni?
try dekat scheduled task, tp xde effect pon.
hurm....

zulkizm
29-11-2009, 04:11 PM
ada sesiapa tau x cara nak manual restart vps ni?
try dekat scheduled task, tp xde effect pon.
hurm....

Kalau guna EA untuk forex memang bagus tapi guna pc yang line streamyx kat rumah saja. Sebab VPS dia punya IP fix dan broker akan tahu kita guna EA tambahan pula EA yang memang boleh buat profit gila-gila. Pada masa itu dia akan bagi disconnect. Dan kita akan loss.

atlantis
29-11-2009, 04:13 PM
ada sesiapa tau x cara nak manual restart vps ni?
try dekat scheduled task, tp xde effect pon.
hurm....

log off je. settle

gazze7
30-11-2009, 01:03 AM
log off je. settle

haha.
tq masta, punya la pikir cane nk off, rupanya senang je.
tq, moga murah rezeki.

Meet Joe Black
30-11-2009, 11:49 PM
VPSland boleh bayar pakai Liberty Reserve ke?

gazze7
02-12-2009, 07:14 AM
berapa max platforms/accounts yang boleh kita bukak untuk swvps?
so far, try 8 akaun, ok je.
korg?

THX
11-12-2009, 11:26 AM
rujukan utk VPS
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Currently there are several virtualization technologies , but most used are two :

* Virtuozzo by Parallels Company : 95% of windows VPS’s on market use this technology , it is a software layer virtualization , resources are not dedicated and overall I dont recommend it for Forex Hosting , but you may ask so why many hosting companies use this technology. the reason is that it makes more money for them , as the resources are not dedicated in virtuozzo , hosting companies can oversell the server. for example they get a server with 8GB of ram and can sell 100 VPS’s on it with a total of 32GB of Ram ! honestly I dont like the technologies which allow companies to cheat on people , These companies use virtuozzo and I suggest to avoid them for forex hosting : ForexVPS.com – CommercialNetworkServices.com (CNS) – SWVPS.com – VPSLand.com and many many more.

* Hyper-V by Microsoft : This technology is new and was introduced in Windows Server 2008 , it is a hardware layer virtualization , resources are dedicated and very stable. it is very very close to a dedicated server. so it is highly recommended it for forex VPS hosting. using this technology hosting companies can not cheat on people so it’s more expensive than virtuozzo. it is a real deal !

maranello_84
06-01-2010, 06:48 PM
sape ade vps dr UK o USA tuk disewa..??aku nak..

Maelstrom6121
06-01-2010, 08:20 PM
berapa max platforms/accounts yang boleh kita bukak untuk swvps?
so far, try 8 akaun, ok je.
korg?

aku max kat swvps pernah hentak smpai 5 akaun. ok

THX
11-01-2010, 05:09 PM
swvps down dari pagi tadi sampai sekarang, naper yer ????

zdman
11-01-2010, 06:43 PM
swvps down dari pagi tadi sampai sekarang, naper yer ????

aku nya ok je bro, 5 live 2 demo selambaje....setakat ni la:D:D

THX
11-01-2010, 06:46 PM
aku nya ok je bro, 5 live 2 demo selambaje....setakat ni la:D:D

kalu macam tu specific server lar yg kena. baru dapat reply tiket, dia dah manual restart server after 10hours downtime. siotttt jer :)) nampaknya nak kena ada backup vps, nak try fantastic lar nanti

atlantis
11-01-2010, 07:00 PM
swvps down dari pagi tadi sampai sekarang, naper yer ????

ip problem tu.

tu sbb aku wat vps local. sakit hati punya pasal..

THX
11-01-2010, 07:11 PM
ip problem tu.

tu sbb aku wat vps local. sakit hati punya pasal..

possible posibble, windows kalu ip conflict, tuan punya ip yg sah jadi mangsa ~X(

sureheboh.com
11-01-2010, 07:16 PM
Kalau guna EA untuk forex memang bagus tapi guna pc yang line streamyx kat rumah saja. Sebab VPS dia punya IP fix dan broker akan tahu kita guna EA tambahan pula EA yang memang boleh buat profit gila-gila. Pada masa itu dia akan bagi disconnect. Dan kita akan loss.

Aku setuju.
Dulu aku sewa CNS lepas tu guna server opis tapi sebab semua fixed ip maka sekarang aku letak pc kat rumah je.

Seminggu sekali aku off kasi tukar IP.

waktong.UMOFX
11-01-2010, 07:16 PM
aku stakat ni run 7 akaun..:D
pernah down skali...perh cuak seh...tp seb baik kejap dia org restart server

irfan
12-01-2010, 01:54 PM
ip problem tu.

tu sbb aku wat vps local. sakit hati punya pasal..

vps local kau berapa harga sebulan..?? berapa acc leh pasang?ada package ka?


tq

pezal
07-04-2010, 12:00 PM
xder apa2 update lg ker pasal vps nih?? vps mana yg terbaek skali buat masa skrg?? TQ

THX
07-04-2010, 12:12 PM
dah lama tak update. masih pakai swvps sebab jarang dah dia down.
8 terminal up and running. dah test ucvhost.com, memang murah tapi kerap down, sebulan jer lar guna kat situ.

razeglancer
06-06-2010, 03:56 AM
br bli vps ngn shinjiru
90 je sbulan

ade sape nk pool bli server trus..sy nk join

equilec
08-06-2010, 11:14 AM
Baru buka VPS kedua dengan SWVPS...

Nak blast demo dalam VPS kedua ini. Tak nak campur dengan live EA saya dalam VPS pertama. Kalau crash... habis live account saya... :)

bakpoweh
08-06-2011, 08:31 PM
den bulan lepas run 6 MT4 kat swvps... bulan ni nak tambah 1 cc lae.. cun..:D :)cgrock:)cgrock:)cgrock

sunnyfx
08-06-2011, 09:49 PM
SWVPS paling murah aku rasa...dalam $20. Kalau bayar pakai Paypal dalam RM 60. Kira ok la...dan tak banyak buat hal.

||||||
08-06-2011, 09:55 PM
jadi, yang paling murah dan bagus adalah SWVPS la ye?:-?

tilong77
08-06-2011, 10:46 PM
swvps terbaek tak byk hal mcm vps land

PedangSetiawan
08-06-2011, 10:49 PM
aku gune cns, pon byk hal. nak connect punya la payah. asik error jek. (live support kate aku nye ip ada masalah) betol kot. sbb aku suh member aku connect bole lak. haha.

PedangSetiawan
08-06-2011, 11:55 PM
next month aku nak tukar ke swvps la. ada saper2 nak amek aku jadi affiliate (kalo ada la program ni)

panglima_ayam
10-06-2011, 11:45 AM
Aku nak guna vps swvps ni tapi nak setting utk forex sapa nak ajar aku???

panglima_ayam
10-06-2011, 05:23 PM
swvps..tgk these info dalam email swvps yg tajuk WELCOME TO SWVPS.com

carik info nie...kat bawah email

Remote Desktop Connection
---
You may use RDC to login to your VPS
IP: xx.xx.xx.xx
User: Administrator
Pass: xxxxxxxx
1. ip address
2. password

launch remote desktop application..run:
C:\WINDOWS\system32\mstsc.exe

dekat general tab..

computer: insert IP address
username: administrator

boleh save password kat remote desktop but tak digalakkan sebab vps saya selalu kene hack bila u save password...

sila mencuba...

bro win 7 dia support ke ,aku baca dia tulis Windows® 2003 ,giler nak cari mana win 2003 aku tak pernah pakai pun

tokeikang
10-06-2011, 05:36 PM
bro win 7 dia support ke ,aku baca dia tulis Windows® 2003 ,giler nak cari mana win 2003 aku tak pernah pakai pun

maksud bro ...nak cari win2003 buat apa lagi..
kan bila login kat vps tu,, terus ada jer windows..
kalu selesa dgn monzila download jer monzila forefox..
pah tu download jer lah mt4 broker yg sahabat trade tu..

aku pakai swvps ni dari tahun 2010 lagi,, tapi ada bulan bayar ada gak yg tak sambung bayar..
tapi
dan pd tahun 2011 jer baru tak miss setiap bulan aku bayar, utk run ea... aku run 7 mt4 dari 3 broker yg berlainan kat vps tu..
so far memuaskan.. :)cgrock

cuma nak tanye rsatu kat member CG..
macamana yerk, nak tukar password ..
tak pernah cuba godek2 pun...

panglima_ayam
10-06-2011, 05:52 PM
maksud bro ...nak cari win2003 buat apa lagi..
kan bila login kat vps tu,, terus ada jer windows..
kalu selesa dgn monzila download jer monzila forefox..
pah tu download jer lah mt4 broker yg sahabat trade tu..

aku pakai swvps ni dari tahun 2010 lagi,, tapi ada bulan bayar ada gak yg tak sambung bayar..
tapi
dan pd tahun 2011 jer baru tak miss setiap bulan aku bayar, utk run ea... aku run 7 mt4 dari 3 broker yg berlainan kat vps tu..
so far memuaskan.. :)cgrock

cuma nak tanye rsatu kat member CG..
macamana yerk, nak tukar password ..
tak pernah cuba godek2 pun...

aku pening gile tgk cara nak setup dia ,mula mcm mana ye beli vps tu lepas tu nak buat apa aku tak biasa pakai ,pening kepala giler ni ,nak harap pc kat rumah anak aku selalu kacau ,geram betoiiii laa

tokeikang
10-06-2011, 06:12 PM
ce citer betul2 kat mana yg keliru tu,,
nanti saya cuba bantu, setakat yg saya tahu, klu perlu ken abuat ss ker, he he

tilong77
10-06-2011, 10:18 PM
atas permintaan byk saya buatkan step by step mcm mana nak sign up swvps account dan remote desktop

follow here

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

panglima_ayam
11-06-2011, 12:44 AM
ce citer betul2 kat mana yg keliru tu,,
nanti saya cuba bantu, setakat yg saya tahu, klu perlu ken abuat ss ker, he he

terima kasih bro .... aku beli malam ni try buat tgk apa prob cari hang le ye hehe thanks :)

panglima_ayam
11-06-2011, 12:44 AM
atas permintaan byk saya buatkan step by step mcm mana nak sign up swvps account dan remote desktop

follow here

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

jasa mu di kenang jua... :D

AuraSuccess_88
11-06-2011, 12:55 AM
atas permintaan byk saya buatkan step by step mcm mana nak sign up swvps account dan remote desktop

follow here

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

mmg membantu nie...so sape2 yg tk tow...elok baca cini..

panglima_ayam
11-06-2011, 01:04 AM
aku nak tanya lepas aku buat bayaran kena tunggu ke utk dapat kan passwords tu ??

tokeikang
11-06-2011, 07:51 AM
aku nak tanya lepas aku buat bayaran kena tunggu ke utk dapat kan passwords tu ??

selepas bayar kena tunggu gak sari dua baru dia email IP dan password..
biasanya sari jer..

panglima_ayam
11-06-2011, 12:16 PM
selepas bayar kena tunggu gak sari dua baru dia email IP dan password..
biasanya sari jer..

ooo ya ke terima kasih tokeiii:)

||||||
11-06-2011, 05:12 PM
atas permintaan byk saya buatkan step by step mcm mana nak sign up swvps account dan remote desktop

follow here

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

terbaik la bro, berguna untuk semua traders kat cg! :)cgrock

tilong77
14-06-2011, 08:15 AM
aduh link CG untuk thread nie kene redirect tempat lain

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

tilong77
16-06-2011, 11:58 AM
ada sikit update mcm mana rupa kalau kita login ker vps..kepada yg masih takut2 nak guna...ia mcm window biasa

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

bintangkecil
05-07-2011, 09:27 AM
mohon izin ambil ilmu...

hab81020
14-07-2011, 11:12 AM
macam mana nak masukan mt4 ke vps?:-?~X(

tilong77
17-07-2011, 11:12 PM
macam mana nak masukan mt4 ke vps?:-?~X(

bila dah login vps tu namapk mcm window biasa. kene download guna internet explorer jalan paling senang..

[V]endetta
17-07-2011, 11:34 PM
bila dah login vps tu namapk mcm window biasa. kene download guna internet explorer jalan paling senang..

ada siapa2 boleh syorkan VPS yang best tak?

hab81020
17-07-2011, 11:54 PM
baru je 4 hari guna swvps....:)

tilong77
19-07-2011, 03:27 AM
endetta;10137283']ada siapa2 boleh syorkan VPS yang best tak?

swvps. paling murah dan stabil.boleh bayar pakai LR