PDA

View Full Version : Tukar kad Touch 'N Go ke Plus Miles


reez
11-11-2011, 04:45 PM
Just nak share satu pengalaman sendiri.
Beberapa bulan lepas saya ada terbaca yang "Plus Miles" telah turunkan had minima dari pengunaan RM200.00 ke RM100.00 kegunaan bulanan untuk dapat rebet 5% ,Mungkin tak banyak tapi better then nothing kan..:-? Travel dari rumah di Klang ke PJ sehari total RM4.20 so sebulan lebih kurang seratus lebih je guna monthly.

Pada 10-09-2011 saya singah kios Touch "N Go,niat asal nak topup kad tu, Then awek yang jaga kaunter tu tanya nak tebus rebet? saya pun tebuslah rebet tu,baru sebulan tukar ke Kad Plus miles so mesti tak banyak rebetnya,tapi terkejut beruk saya bila rebat yang ditebus sebanyak RM197.70.

Dalam keadaan terkejut stay buat cool and cover macho depan awek tersebut then topup lagi untuk kegunaan bulan ini.

So satu tips yang saya nak kongsi kat sini, jangan beli kad Touch 'N Go "plus miles" tetapi tukar kad Touch 'N Go anda yang sedia ada ke Touch 'N Go Plus Miles.

Changer RM10 dikenakan untuk penukaran kad ini,dan baki yang sedia ada pada kad lama akan di transfer ke kad yang baru, siap on the dot gak :o

http://img40.imageshack.us/img40/144/scan0002my.jpg

More Info about plus miles here (http://www.plusmiles.com.my/)

Sekian :)cgrock

PedangSetiawan
11-11-2011, 04:53 PM
oo so 5% ni dia kira sejak dari azali kot time tt pakai TnGO lagi. tu yang jadi rm197 rebet tu.

so betolla better tukar daripada beli baru. tq for info

Hidier
11-11-2011, 04:54 PM
fuh....byk gak dapat tu... best best!!!

reez
11-11-2011, 04:56 PM
oo so 5% ni dia kira sejak dari azali kot time tt pakai TnGO lagi. tu yang jadi rm197 rebet tu.

so betolla better tukar daripada beli baru. tq for info

Rasa nyer macam tu la:-?

reez
11-11-2011, 04:58 PM
fuh....byk gak dapat tu... best best!!!

Memang best 2 bulan lebih tak payah topup :D:D:D

matt70
11-11-2011, 04:59 PM
Wau bestnya kalau betul.

VertiLo
11-11-2011, 05:00 PM
waa... bnyk betul dpt rebet... :D

PainKiller
11-11-2011, 05:05 PM
TT..kat mana nak tukar?

reez
11-11-2011, 05:06 PM
Wau bestnya kalau betul.

try luck la..:eek:

reez
11-11-2011, 05:08 PM
TT..kat mana nak tukar?

Saya tukar kat hentian lepas tol tu,tak tau nak panggil RnR or x,alaaa perhentian yg cun2 lepas tol.

reez
11-11-2011, 05:11 PM
waa... bnyk betul dpt rebet... :D

Tu la,terkejut beruk gak tengok rebet mcm tu banyak,maybe dia kira dari kad yang lama.

matlok
11-11-2011, 05:49 PM
fuyyo untung :D

reez
16-11-2011, 12:02 PM
fuyyo untung :D

yup untung2 :)cgrock

anief2020
16-11-2011, 12:05 PM
Rebet sy 93 ringgit je...okla kan...hehe

PipsHunter
16-11-2011, 12:15 PM
Rebet sy 93 ringgit je...okla kan...hehe

ok laa tu..DEn rabet rm1.30 jer..Baru Gak tukar last 2 week...:)

Kena reg online ker erk? nak dpat /aktif rabate yg lain...kad loyalty ESSO/MOBILE kad smile boleh tranfer point jadi rebate jugak

aragonkl
16-11-2011, 12:18 PM
Nice info TT.. nak tnya sket
-kios touch n go tu ada kat mana je?
-lpas dah tukar jd kad plus miles ni boleh top up kat mesin atm/petronas mcm kad t.n.go lama?

brozul
16-11-2011, 12:23 PM
kalau ada geng blh bg tau detail kiosk kt mana lagi cantik...

dragger
16-11-2011, 12:25 PM
kalo tukar dpt cash lg masyuk:-)

GT
16-11-2011, 12:27 PM
Bagi aku yang berulang alik dr Bukit Jelutong ke Jalan Pudu setiap hari, rebet 5% tak banyak mana sangat, tapi yang aku seronok adalah rebat 20% di atas reload tu. Setiap bulan aku reload T&G Plusmiles RM 200, so bulan depannya aku dapat pulangan kredit T&G sebanyak RM 40.:)paid

oimates
16-11-2011, 12:28 PM
nice info TT..nak kene g tukar jugak ni...

GT
16-11-2011, 12:30 PM
kalau ada geng blh bg tau detail kiosk kt mana lagi cantik...

Aku biasa buat kat Petronas NKVE (Dataran Prima) tapi untuk claim yg 20% reload tu sahaja. Untuk claim yang 5% tu pulak, kenak buat kat Persada PLUS (Tol Subang)

Crab Hammer
16-11-2011, 12:36 PM
Aku biasa buat kat Petronas NKVE (Dataran Prima) tapi untuk claim yg 20% reload tu sahaja. Untuk claim yang 5% tu pulak, kenak buat kat Persada PLUS (Tol Subang)

mcm mane nk claim reload tu..T&C dia mcm mane ..share plz...

cz selama ni aku topup kt CIMB je..xtau ade claim 20% reload..

thats mean kalau topup seratus yg kita dapat adalah rm120 ye???

reez
16-11-2011, 01:02 PM
Rebet sy 93 ringgit je...okla kan...hehe

OK la tu.. bagi saya better then kte guna cash.

GT
16-11-2011, 01:05 PM
mcm mane nk claim reload tu..T&C dia mcm mane ..share plz...

cz selama ni aku topup kt CIMB je..xtau ade claim 20% reload..

thats mean kalau topup seratus yg kita dapat adalah rm120 ye???

http://www.plusmiles.com.my/my-account.aspx

Link tu untuk check rebet 5% penggunaan.

Untuk rebat reload 20% tu, kena pegi ke Kiosk T&G.

reez
16-11-2011, 01:06 PM
Nice info TT.. nak tnya sket
-kios touch n go tu ada kat mana je?
-lpas dah tukar jd kad plus miles ni boleh top up kat mesin atm/petronas mcm kad t.n.go lama?

Kios TnG ni ada kat most of RnR hiway,lau area federal kat petronas yang besar ada gak.

Funtion lain still sama mcm normal Touch n Go,boleh topup kat ATM,stesen myk.

matt70
16-11-2011, 01:06 PM
kena tukar gak ni

GT
16-11-2011, 01:09 PM
Rebet 5%
http://www.plusmiles.com.my/benefit--privilleges.aspx

Rebet 20%
https://privilege.touchngo.com.my/

reez
16-11-2011, 01:13 PM
Bagi aku yang berulang alik dr Bukit Jelutong ke Jalan Pudu setiap hari, rebet 5% tak banyak mana sangat, tapi yang aku seronok adalah rebat 20% di atas reload tu. Setiap bulan aku reload T&G Plusmiles RM 200, so bulan depannya aku dapat pulangan kredit T&G sebanyak RM 40.:)paid

Banyak tu....:-?

NEMO
16-11-2011, 01:14 PM
Aku sebulan tol je lebih rm 500. Kena tukar gak ni

GT
16-11-2011, 01:17 PM
Aku sebulan tol je lebih rm 500. Kena tukar gak ni

Ko bawak Bas ulang alik ke Terengganu ke Nemo?:eek::eek::eek:

reez
16-11-2011, 01:18 PM
Ko bawak Bas ulang alik ke Terengganu ke Nemo?:eek::eek::eek:

Tu la...banyak tul tol...:eek::eek:

reez
16-11-2011, 01:47 PM
Nice info TT.. nak tnya sket
-kios touch n go tu ada kat mana je?
-lpas dah tukar jd kad plus miles ni boleh top up kat mesin atm/petronas mcm kad t.n.go lama?

Lokasi kios,spot leh tengok kat sini (http://www.touchngo.com.my/index.php?pg=syswhere2reloadt),mana yang berhampiran anda

edu_gen
16-11-2011, 02:22 PM
kad touch n go aku yg version 1malaysia tu bleh ke?

smallgiant
16-11-2011, 02:30 PM
-berbaloi2 pakai Kad Plus Miles nie,semalam baru jer dpt rebet dlm rm50.
-sapa tiap2 hari pakai tol pakai jer la kad nie.
-tapi kena beli kat PLUS la.tmpt lain tak jual.
-lepas tol subang ada jual.
-berbaloi2 brO.time sesak le lah bernafas sket :-)

reez
16-11-2011, 03:13 PM
kad touch n go aku yg version 1malaysia tu bleh ke?

Untuk yg 20% tu leh kot..daftar kat sini (https://privilege.touchngo.com.my/)

Tp yang 5% tu kad plus miles je,mcm kad ni
http://img155.imageshack.us/img155/9866/cci1611201100000.jpg

reez
16-11-2011, 03:16 PM
-berbaloi2 pakai Kad Plus Miles nie,semalam baru jer dpt rebet dlm rm50.
-sapa tiap2 hari pakai tol pakai jer la kad nie.
-tapi kena beli kat PLUS la.tmpt lain tak jual.
-lepas tol subang ada jual.
-berbaloi2 brO.time sesak le lah bernafas sket :-)

Kate upin nipin..betul2... :)cgrock

babyblacky
16-11-2011, 03:21 PM
Untuk yg 20% tu leh kot..daftar kat sini (https://privilege.touchngo.com.my/)

Tp yang 5% tu kad plus miles je,mcm kad ni
http://img155.imageshack.us/img155/9866/cci1611201100000.jpg


salam TT,
ader 2 jenis card ke TT?
confuse laks #:-S
nak tanye lagi...kalo x pakai highwy plus pn mende card nie still ley dpt rebate?

suaji
16-11-2011, 03:29 PM
TT yg ni ntuk tol plus je ke?..
LDP ke NPE ke x leh?..

art_director
16-11-2011, 03:31 PM
Touch n go ada rebet 20% utk setiap 80 kali kegunaan.
Kalau rm100 = rm20 rebet.

Kalau plus mile 5% berbaloi ke aku tuka ha?
Kawan2 buke share info lagi?

edu_gen
16-11-2011, 03:31 PM
Untuk yg 20% tu leh kot..daftar kat sini (https://privilege.touchngo.com.my/)

Tp yang 5% tu kad plus miles je,mcm kad ni
http://img155.imageshack.us/img155/9866/cci1611201100000.jpg

bkn yg 1 malaysia ni..ak pny kad lame..bli RM10 je kat CG ni je aritu time promotion...leh tuko gak ke?

farizal
16-11-2011, 03:32 PM
smalam aku singgah kat petronas NKVE Damansara. dalam petronas tu ada
kaunter touch n go. aku tanya boleh ke tukar touch n go aku dgn plus miles.
dia cakap tak boleh...

ke, kena beli kad baru?

reez
16-11-2011, 03:50 PM
bkn yg 1 malaysia ni..ak pny kad lame..bli RM10 je kat CG ni je aritu time promotion...leh tuko gak ke?

Leh tuka kat kios plus yg lepas tol tu, rm 10 kena change then balance yang ada dia akan transfer ke kad TnG bru..

reez
16-11-2011, 03:52 PM
smalam aku singgah kat petronas NKVE Damansara. dalam petronas tu ada
kaunter touch n go. aku tanya boleh ke tukar touch n go aku dgn plus miles.
dia cakap tak boleh...

ke, kena beli kad baru?

Saya tukar kad TnG lama ke plus miles,tp hanya ada di kios Plus sahaja rasa nyer.. change rm10 je,then semua balance dari kad lama di transfer ke kad baru.

reez
16-11-2011, 03:59 PM
salam TT,
ader 2 jenis card ke TT?
confuse laks #:-S
nak tanye lagi...kalo x pakai highwy plus pn mende card nie still ley dpt rebate?

Salam..
Kad Touch n Go ada banyak versi,
Touch n Go Plus Miles ni khas tuk sapa2 penguna tegar PLUS hiway dia bagi 5% rebet ble kita guna rm100 above in a month. so NKVE dan lain2 hiway kita tak geng.. :D:D

Then lagi satu ada Touch n Go 20% rebet dapat bila kita guna 80 transaction dan ke atas dlm masa sebulan.Yang ini mana2 kad Touch n Go leh daftar... kat sini (https://privilege.touchngo.com.my/)

anakmalaya
16-11-2011, 04:03 PM
betul nih.. aku redeem kad aku ade 300 tuh.. wuhuu.. makan kat berger king ler bleh guna Touch n go kat situ...

babyblacky
16-11-2011, 04:06 PM
Salam..
Kad Touch n Go ada banyak versi,
Touch n Go Plus Miles ni khas tuk sapa2 penguna tegar PLUS hiway dia bagi 5% rebet ble kita guna rm100 above in a month. so NKVE dan lain2 hiway kita tak geng.. :D:D

Then lagi satu ada Touch n Go 20% rebet dapat bila kita guna 80 transaction dan ke atas dlm masa sebulan.Yang ini mana2 kad Touch n Go leh daftar... kat sini (https://privilege.touchngo.com.my/)

ok TT now dah clear...thnk u for the explanation :)

reez
16-11-2011, 04:13 PM
ok TT now dah clear...thnk u for the explanation :)

Wlcm :D:D
sharing is caring

reez
16-11-2011, 04:14 PM
betul nih.. aku redeem kad aku ade 300 tuh.. wuhuu.. makan kat berger king ler bleh guna Touch n go kat situ...

Arrr betul... jgn lupa ajak TT time nak g berger king.. :eek::eek:

edu_gen
16-11-2011, 04:15 PM
Leh tuka kat kios plus yg lepas tol tu, rm 10 kena change then balance yang ada dia akan transfer ke kad TnG bru..

oo yeke..tq info reez:)cgrock

reez
16-11-2011, 04:19 PM
oo yeke..tq info reez:)cgrock

u are most wlcm bro

snazri
17-11-2011, 08:39 AM
klo 80 kali transaksi utk dapat 20% tu tak kisah ke klo kita buat kat mana2, cth lrt ke? atau dia mmg khas utk tol sahaja?

farizal
17-11-2011, 09:40 AM
Saya tukar kad TnG lama ke plus miles,tp hanya ada di kios Plus sahaja rasa nyer.. change rm10 je,then semua balance dari kad lama di transfer ke kad baru.

oh ye ke, ok takpe nanti aku pi terus ke kiosk plus. mungkin kat
petronas tak ada servis tukar kad plus miles.

tq geng :D

reez
18-11-2011, 01:43 PM
oh ye ke, ok takpe nanti aku pi terus ke kiosk plus. mungkin kat
petronas tak ada servis tukar kad plus miles.

tq geng :D

Same2 geng :D

KLVIPER
22-11-2011, 06:30 PM
Saya selalu juga klim rebet ni, tapi untuk dapatkan rebet anda mesti menggunakan toll paling kurang 80 kali sebulan kalau tak silap saya.

hybridkam
22-11-2011, 06:48 PM
aku guna tak penah topup sendiri. automatic bila baki kurang 50 terus di tambah 100. tak tau lak ada rebet.

aragonkl
25-11-2011, 10:30 PM
aku gi kaunter plus kt hiway nilai td. ingat nak buat mcm tt tukar t'ngo lama tu jd plusmile. tp awek kaunter tu kata kalau nak tuka kene tunggu kad t'ngo lama tu EXPIRED dlu. musykil tul aku. dia kata x leh nak tranfer kedit t'ngo lama ni ke kad plusmile baru. dia suggest beli je kad plusmile baru RM10.

General Juhziz
02-01-2012, 11:01 AM
ambe pakai plus mile ni dh 6bulan, rebet @ point pun xd..cek kt BHP sg besi tu..

awat lagu ni ek??
ambe pakai base +-100/month

Big_Momma
02-01-2012, 11:12 AM
Just nak share satu pengalaman sendiri.
Beberapa bulan lepas saya ada terbaca yang "Plus Miles" telah turunkan had minima dari pengunaan RM200.00 ke RM100.00 kegunaan bulanan untuk dapat rebet 5% ,Mungkin tak banyak tapi better then nothing kan..:-? Travel dari rumah di Klang ke PJ sehari total RM4.20 so sebulan lebih kurang seratus lebih je guna monthly.

Pada 10-09-2011 saya singah kios Touch "N Go,niat asal nak topup kad tu, Then awek yang jaga kaunter tu tanya nak tebus rebet? saya pun tebuslah rebet tu,baru sebulan tukar ke Kad Plus miles so mesti tak banyak rebetnya,tapi terkejut beruk saya bila rebat yang ditebus sebanyak RM197.70.

Dalam keadaan terkejut stay buat cool and cover macho depan awek tersebut then topup lagi untuk kegunaan bulan ini.

So satu tips yang saya nak kongsi kat sini, jangan beli kad Touch 'N Go "plus miles" tetapi tukar kad Touch 'N Go anda yang sedia ada ke Touch 'N Go Plus Miles.

Changer RM10 dikenakan untuk penukaran kad ini,dan baki yang sedia ada pada kad lama akan di transfer ke kad yang baru, siap on the dot gak :o

http://img40.imageshack.us/img40/144/scan0002my.jpg

More Info about plus miles here (http://www.plusmiles.com.my/)

Sekian :)cgrock

Touch 'N Go rebate lagi banyak la...
20% jika gune 80 kali dalam sebulan..

lagi banyak...

https://privilege.touchngo.com.my/

Big_Momma
02-01-2012, 11:14 AM
Saya selalu juga klim rebet ni, tapi untuk dapatkan rebet anda mesti menggunakan toll paling kurang 80 kali sebulan kalau tak silap saya.

ni Touch 'N Go
20% jika gune 80 kali dalam sebulan..

culain99
03-05-2012, 12:03 PM
ni Touch 'N Go
20% jika gune 80 kali dalam sebulan..

20% - wow, kena gi tukar kad

reez
04-05-2012, 06:13 AM
20% - wow, kena gi tukar kad

Tukar jgn x tukar..balance yg ada boleh tranfer je..

azrul7238
04-05-2012, 11:19 PM
aku pakai Mycard as kad touch n go.....

boleh ke transfer kredit ke kad ni??

rocksoft
04-05-2012, 11:20 PM
aku dah tukar,beneift rebate mmg tinggi..

azrul7238
06-05-2012, 03:27 PM
hampeh.....2 hari lepas aku tanya staff PLUS yg dok kat tol (topup touch n go) samada aku (pakai mycard) bleh tukar kepada plus mile dengan buat pemindahan kredit dari mycard aku kepada kad plus mile.....dia kata; BOLEH....just bayar rm10 utk kad tu


so, tadi aku pegi le office plus kat highway tu, g kaunter touch n go, isi borang kad plus mile...aku tanya samada kredit TnGo dalam mycard aku bleh ke transfer ke kad Plusmile yang aku beli??...staff situ cakap: TIDAK BOLEH...tuan bleh pakai mycard tu hingga habis kredit dalam tu then mula pakai kad plusmile....

so, sape yg x betul??



sesape ade pengalaman seperti aku samada BOLEH x PINDAH KREDIT dari MYCARD kepada kad TnGo Plusmile???

okada_kodo
07-05-2012, 02:36 PM
saya mesti piley.

azrul7238
09-05-2012, 04:03 AM
bumping....

freelancer777
09-05-2012, 04:30 AM
pergghhh!!!..aku baru cadang nk beli ja baru..xjd la..g tukar terus la..haha...

on9shoppers
09-05-2012, 06:39 AM
gud info tt

radi4042
25-05-2012, 04:21 PM
kalau pakai zing card yg ada link dgn ct card kita camane plak ek? bole atau layak ke nak dpt rebate ni?

dragger
25-05-2012, 04:24 PM
aku pakai kad tnGo utk warga penang(dpt diskaun RM1.60) bila guna jambatan. Rugi jika tukar ke plus miles. Diskaun rm1.60 tu dh x dpt.

GT
25-05-2012, 05:01 PM
Start pakai 10/7/2011, semalam redeem rebet 5% dapat RM 60. Kalau rebat T&G setiap 15hb dapat sekitar RM 40 - 45.

okada_kodo
06-06-2012, 09:48 AM
aku da convert dr touch n go biase ke plusmiles isnin lepas.
aku cek dlm akaun rebet 0 je.
sebelum ni aku da pki dekat 2 tahun touch n go tu..
poning2...

prince_darken
06-06-2012, 06:20 PM
nak tukar jgk la cmni..hehehe..nice info...

azmieibra
20-06-2012, 08:32 PM
aku pakai kad tnGo utk warga penang(dpt diskaun RM1.60) bila guna jambatan. Rugi jika tukar ke plus miles. Diskaun rm1.60 tu dh x dpt.

oo maksudnya kalau tukar ke kad baru tu.. potongan RM1.60 tu tak dapat dah ke?

z3atrader
25-06-2012, 11:59 PM
Sy dah apply dlu TnGO dan PLUS MILE tp dua2 dh hilang.

Kene mohon Baru ke minx ganti yg lama. hehe

mr achik
31-08-2012, 10:27 AM
Nak gak.. mana tahu ada rezki lbih..

pawangpc
20-10-2012, 01:36 PM
thanks sharing.

iskandar_maskin
03-08-2013, 07:12 AM
Wah best! Mana nak ambil atau tukar TT? Lagi satu, saya ada 2kad touch n go. 1 ok, pakai dengan smart tag. 1 lagi dah tak boleh pakai. Tapi ada nilai, RM 16.10.... ugi jugak kalau buang...