PDA

View Full Version : pinjaman segera online,1jam wang masuk akaun


money4u_bhd
31-10-2011, 10:33 PM
PINJAMAN PERIBADI SECARA ONLINE LULUS SEGERA !!!

Money4u Sdn Bhd (516238-P ), adalah Syarikat Pinjaman Wang Berlesen yang beroperasi di

154-2,Kompleks Maluri,Taman Maluri,55100 Cheras,Kuala Lumpur.
No.Lesen : WM2571/08/08-3/773838 No.Permit : WS2571/08/08-2/773838

Kami ingin menawarkan skim pinjaman peribadi secara ONLINE untuk semua rakyat Malaysia yang mempunyai pendapatan minimum RM600 sebulan keatas.

Pinjaman dijamin dapat PENUH !!!

Proses kelulusan kurang dari 24 jam !!!

Pinjaman RM 3000
Tempoh ansuran 36 Bulan (3 tahun) X RM 97.00 Sebulan
Tempoh ansuran 60 Bulan (5 tahun) X RM 63.00 Sebulan

Pinjaman RM 5000
Tempoh ansuran 36 Bulan (3 tahun) X RM 161.00 Sebulan
Tempoh ansuran 60 Bulan (5 tahun) X RM105.00 Sebulan

( Caj sebanyak RM 200 sebagai wang proses akan dikenakan kepada pemohon-pemohon yang berjaya sahaja)

Peluang ini terbuka kepada semua pekerja sektor swasta (yang baru bekerja sebulan juga layak memohon) / kakitangan kerajaan / Badan berkanun / Peniaga kecil di seluruh Malaysia (termasuk Sarawak dan Sabah)

* Tanpa penjamin * Tanpa Cagaran * Dokumen yang ringkas

Cara pembayaran semula yang fleksible hanya melalui bank dan cara-cara pembayaran akan diterangkan lebih terperinci di dalam surat perjanjian.

BAGAIMANA HENDAK MEMOHON ???

Sangat mudah….

Anda emailkan kepada kami, butir-butir peribadi anda seperti berikut :

- Nama Penuh :
- No.Kad Pengenalan :
- Alamat Sekarang :
- No.Telefon :
- No.Akaun Bank anda :
- Nama Bank anda :
- Nilai Pinjaman (yang dipilih) :RM 3000 / RM 5000
- Tempoh bayaran (yang dipilih) :36 bulan / 60 bulan

Lampirkan bersama SATU salinan fotostat Kad Pengenalan (scan & attach) dan SATU salinan Slip Gaji bulan lepas / Penyata Bank terkini untuk permohonan para peniaga (scan & attach)

Dan hantarkan butiran permohonan anda ke email kami, money4u_bhd@live.com

Anda pasti akan menerima keputusan permohonan pinjaman anda pada keesokan hari pada jam 12.00 tengah hari dan pastikan anda periksa email anda pada waktu tersebut.

Kepada pemohon-pemohon yang berjaya, anda akan menerima wang pinjaman anda terus ke akaun simpanan anda dalam tempoh kurang dari SATU jam, selepas tempoh pengesahan.(Surat perjanjian akan dilampirkan bersama kepada pemohon-pemohon yang berjaya sahaja)

* MUDAH * CEPAT * SELAMAT

RajaDiamond
31-10-2011, 11:07 PM
along berlesen ke..

renxu
31-10-2011, 11:11 PM
mcm tipu jek..kalo berjaya kene bank in 200 kn? pastu lesap x?

puterasizuka
31-10-2011, 11:13 PM
kalau btol , y not berjaya je tros potong dari amount yang kita dapat tu kan...

nisuh
31-10-2011, 11:15 PM
macam2..:-?:-?

kipaskertas_108
31-10-2011, 11:18 PM
mcm ah long je..ganah CG boh.. smue tmpang iklan cni.. haha~

syahays
31-10-2011, 11:21 PM
along berlesen ni...ok cket je dari along xde lesen...hahahaha
cuma konpius bab rm200...

raph
31-10-2011, 11:23 PM
rm200 tu takleh potong dari jumlah pinjaman tu ke?
kan lagi senang

ismandi76
31-10-2011, 11:24 PM
klu tt bleh tukar prosedur tu yg rm200 tu tolak dari loan..ok jugak so kmi tak was2

afifdaud
31-10-2011, 11:24 PM
kami along bukit beluntung
kami bukan mau potong2
kami cuma nak tolong

:D:D

kalamsiber
31-10-2011, 11:25 PM
hah.., alaa tt xsampai 10k pon..,, ingat nak mintak laa sejuta

ismandi76
31-10-2011, 11:25 PM
tambahan lg tt ni baru dlm forum ni...hehehehe

-pojie-
31-10-2011, 11:26 PM
nak pinjam 100juta bole??

renxu
31-10-2011, 11:28 PM
nak pinjam 100juta bole??

ehh..boleh2..sile2:)):))

dreg_rm
31-10-2011, 11:33 PM
wow banyaknya boleh pinjam, nak pinjam 100 ribu leh? lagipun tolak 200 je, hik hik.. :)

money4u_bhd
31-10-2011, 11:34 PM
200 tu duit aggreement peguam dengan sitos..
siapa pernah buat overdraft loan dia tahu berapa harga agreement.
mana boleh keluar pinjaman tanpa agreement.
duit pasti akan dimasukkan terus ke akaun setelah pengesahan perjanjian dan 200 deposit agreement dibayar.
bulanan jika sangkut nama anda akan dimasukkan ke sitos..
syarikat kami syarikat berdaftar
No.Lesen : WM2571/08/08-3/773838 No.Permit : WS2571/08/08-2/773838

Hobin
31-10-2011, 11:37 PM
200 tu duit aggreement peguam dengan sitos..
siapa pernah buat overdraft loan dia tahu berapa harga agreement.
mana boleh keluar pinjaman tanpa agreement.
duit pasti akan dimasukkan terus ke akaun setelah pengesahan perjanjian dan 200 deposit agreement dibayar.
bulanan jika sangkut nama anda akan dimasukkan ke sitos..
syarikat kami syarikat berdaftar
No.Lesen : WM2571/08/08-3/773838 No.Permit : WS2571/08/08-2/773838

Dalam masa 24 jam duit confirm masuk,lepas dapat agreement....lawyer tu always available ke nak sign document........:-?

Hobin
31-10-2011, 11:38 PM
Sapa yg pandai check roc company ni, silakan.....kitansurvey survey dulu...

money4u_bhd
31-10-2011, 11:39 PM
boleh,kalau ada syarikat guaman yang boleh bagi hutang dulu agreement.
kalau sehari 10 orang buat pinjaman,maknanya RM2000 duit agreement,kalau kami tanggung,tak semestinya 10 orang akan terima aggreement..dalam 4 orang je yg setuju,lg 6 org=rm1200 lebuh la kan??sebab itu la 200 tu kena bayar dulu.kalau peminjam setuju,selepas 1 jam duit akan masuk ke akaun bank,kalau tidak setuju,rm200 tu kira burn..

adlie83
31-10-2011, 11:41 PM
scam ni...huhu mcm chandral joy..sorry tt..hehe

kasmarol
31-10-2011, 11:42 PM
nath la aku bau2 sekam padi je ni :-?

Hobin
31-10-2011, 11:43 PM
scam ni...huhu mcm chandral joy

Sapa chandral joy...bolehnshare?

money4u_bhd
31-10-2011, 11:43 PM
Dalam masa 24 jam duit confirm masuk,lepas dapat agreement....lawyer tu always available ke nak sign document........:-?

pejabat lawyer kan setiap hari buka.
kalau nak walk in ke syarikat kami pun boleh,datang ke pejabat alamat di atas..

raph
31-10-2011, 11:44 PM
kalau sebulan pun tak bayar terus masuk ctos?

money4u_bhd
31-10-2011, 11:48 PM
kalau sebulan pun tak bayar terus masuk ctos?

2 bulan tak bayar,nama akan masuk sitos pertengahan bulan ketiga.
selepas 2 bulan kami akan beri notis 2minggu untuk selesaikan,selepas tempoh 2 minggu akan terus masuk sitos.

adlie83
31-10-2011, 11:48 PM
Sapa chandral joy...bolehnshare?

dah share..:D

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=219396

Hobin
31-10-2011, 11:51 PM
dah share..:D

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=219396

Tq bossss....

shiditrader
31-10-2011, 11:52 PM
dah share..:D

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=219396

rm10 je duit upfront...
yg TT ni sampai rm200...

raph
31-10-2011, 11:54 PM
2 bulan tak bayar,nama akan masuk sitos pertengahan bulan ketiga.
selepas 2 bulan kami akan beri notis 2minggu untuk selesaikan,selepas tempoh 2 minggu akan terus masuk sitos.

maksud selesaikan total pinjaman atau total outstanding?

mastered
31-10-2011, 11:56 PM
lalala...tt bawak mai pinjam 3J.. wa ingat nak nak buat modal PRU la...kehkeh

money4u_bhd
31-10-2011, 11:57 PM
maksud selesaikan total pinjaman atau total outstanding?

total outstanding..

world
01-11-2011, 12:05 AM
mcm tipu jek..kalo berjaya kene bank in 200 kn? pastu lesap x?

Ni kos dia nak beli cat merah ni... :)):)):))

easynet
01-11-2011, 12:27 AM
Bro aku suggest laa apa kata ko buat testimoni ? ko lepas 5 - 6 org tanpa bayar rm 200 tuh boleh ?

sebab kalau ko buat mcm itu ramai org yakin dgn ngko..lagi satu intrest ko berapa sebulan @ setahun

mtyeh36
01-11-2011, 12:45 AM
2 bulan tak bayar,nama akan masuk sitos pertengahan bulan ketiga.
selepas 2 bulan kami akan beri notis 2minggu untuk selesaikan,selepas tempoh 2 minggu akan terus masuk sitos.

sitos tu apa ekk..
kawe xthu...:D

BaLL78
01-11-2011, 01:07 AM
Bro aku suggest laa apa kata ko buat testimoni ? ko lepas 5 - 6 org tanpa bayar rm 200 tuh boleh ?

sebab kalau ko buat mcm itu ramai org yakin dgn ngko..lagi satu intrest ko berapa sebulan @ setahun

:D betul tu bro..... ramai yg berminat ne......:)):))

shafeatcheers
01-11-2011, 05:43 AM
saya da masuk kan rm200..
detail suma da email.
tggu la arini tak thu masuk ke tak.

alins
01-11-2011, 06:57 AM
hati2 cg forumer semua... scam ni..:(scam:(scam


scam new facelift...:eek::eek:



agak2 la oiii....



rujuk sini - wordpress (http://easypaymentcredit.wordpress.com/2010/09/07/pinjaman-peribadi-secara-online-lulus-segera/)

kronoz
01-11-2011, 07:00 AM
pejabat lawyer kan setiap hari buka.
kalau nak walk in ke syarikat kami pun boleh,datang ke pejabat alamat di atas..

Aku heran betul mentaliti kat CG ni sentiata berfikiran negatif.
Memang betul kita kena berhati-hati.
Tapi bukankah kat CG ni banyak benda pelik dan underground?
Astro curik line ade, Internet free ade dan semua benda underground.
Sebab based on experience aku susah nak cari money lender blh buat tenure (bulanan) long term.

Kalau takut sangat cuba baca atas - kalau nak walk in ke syarikat kami pun boleh
(Alamat dia dekat rumah aku kalau nak aku tangkap gambar)

Nasihat aku kalau nak jangan buat online, PERGI WALK IN.
Kalau TT scam korang beli cat merah baling kat office TT.
Pastu jangan lupa gantung ayam mati kat dinding dia.

alins
01-11-2011, 07:13 AM
Aku heran betul mentaliti kat CG ni sentiata berfikiran negatif.
Memang betul kita kena berhati-hati.
Tapi bukankah kat CG ni banyak benda pelik dan underground?
Astro curik line ade, Internet free ade dan semua benda underground.
Sebab based on experience aku susah nak cari money lender blh buat tenure (bulanan) long term.

Kalau takut sangat cuba baca atas - kalau nak walk in ke syarikat kami pun boleh
(Alamat dia dekat rumah aku kalau nak aku tangkap gambar)

Nasihat aku kalau nak jangan buat online, PERGI WALK IN.
Kalau TT scam korang beli cat merah baling kat office TT.
Pastu jangan lupa gantung ayam mati kat dinding dia.

ada kat section scam illegal activities, rajin2 la selak...

nama je lain2...modus operandi yg sama..

MONEY STAR CAPITAL - EASY PAYMENT CAPITAL (http://www.carigold.com/portal/forums/archive/index.php?t-155108.html)

frad
01-11-2011, 07:14 AM
you ar rite kronoz..

Rextor07
01-11-2011, 07:27 AM
:(scam :(scam :(scam
beware ! You guys been warned

alins
01-11-2011, 07:29 AM
you ar rite kronoz..


yuran proses rm200 ble bankin ke akaun ni...:eek::eek:


http://img546.imageshack.us/img546/1346/accscammer.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/546/accscammer.jpg/)

ihw666
01-11-2011, 07:35 AM
tt.. i dah bank in Rm200.
please reply my email.
please transfer money to my paypall account k.

irwan80
01-11-2011, 08:16 AM
PINJAMAN PERIBADI SECARA ONLINE LULUS SEGERA !!!

Money4u Sdn Bhd (516238-P ), adalah Syarikat Pinjaman Wang Berlesen yang beroperasi di

154-2,Kompleks Maluri,Taman Maluri,55100 Cheras,Kuala Lumpur.
No.Lesen : WM2571/08/08-3/773838 No.Permit : WS2571/08/08-2/773838

Kami ingin menawarkan skim pinjaman peribadi secara ONLINE untuk semua rakyat Malaysia yang mempunyai pendapatan minimum RM600 sebulan keatas.

Pinjaman dijamin dapat PENUH !!!

Proses kelulusan kurang dari 24 jam !!!

Pinjaman RM 3000
Tempoh ansuran 36 Bulan (3 tahun) X RM 97.00 Sebulan
Tempoh ansuran 60 Bulan (5 tahun) X RM 63.00 Sebulan

Pinjaman RM 5000
Tempoh ansuran 36 Bulan (3 tahun) X RM 161.00 Sebulan
Tempoh ansuran 60 Bulan (5 tahun) X RM105.00 Sebulan

( Caj sebanyak RM 200 sebagai wang proses akan dikenakan kepada pemohon-pemohon yang berjaya sahaja)

Peluang ini terbuka kepada semua pekerja sektor swasta (yang baru bekerja sebulan juga layak memohon) / kakitangan kerajaan / Badan berkanun / Peniaga kecil di seluruh Malaysia (termasuk Sarawak dan Sabah)

* Tanpa penjamin * Tanpa Cagaran * Dokumen yang ringkas

Cara pembayaran semula yang fleksible hanya melalui bank dan cara-cara pembayaran akan diterangkan lebih terperinci di dalam surat perjanjian.

BAGAIMANA HENDAK MEMOHON ???

Sangat mudah….

Anda emailkan kepada kami, butir-butir peribadi anda seperti berikut :

- Nama Penuh :
- No.Kad Pengenalan :
- Alamat Sekarang :
- No.Telefon :
- No.Akaun Bank anda :
- Nama Bank anda :
- Nilai Pinjaman (yang dipilih) :RM 3000 / RM 5000
- Tempoh bayaran (yang dipilih) :36 bulan / 60 bulan

Lampirkan bersama SATU salinan fotostat Kad Pengenalan (scan & attach) dan SATU salinan Slip Gaji bulan lepas / Penyata Bank terkini untuk permohonan para peniaga (scan & attach)

Dan hantarkan butiran permohonan anda ke email kami, money4u_bhd@live.com

Anda pasti akan menerima keputusan permohonan pinjaman anda pada keesokan hari pada jam 12.00 tengah hari dan pastikan anda periksa email anda pada waktu tersebut.

Kepada pemohon-pemohon yang berjaya, anda akan menerima wang pinjaman anda terus ke akaun simpanan anda dalam tempoh kurang dari SATU jam, selepas tempoh pengesahan.(Surat perjanjian akan dilampirkan bersama kepada pemohon-pemohon yang berjaya sahaja)

* MUDAH * CEPAT * SELAMAT

Tuan Tanah,bleh email kan no tepon Tuan tanah ke mohdfaqrul.irwan@gmail.com nak direct cakap ngan tt dlu.

easynet
01-11-2011, 08:32 AM
hati2 cg forumer semua... scam ni..:(scam:(scam


scam new facelift...:eek::eek:



agak2 la oiii....



rujuk sini - wordpress (http://easypaymentcredit.wordpress.com/2010/09/07/pinjaman-peribadi-secara-online-lulus-segera/)

URL KO bg tuh napa bro scam juga ke

raph
01-11-2011, 08:37 AM
sapa2 yang dah bank in tu, boleh la jadi testimoni.
aku nak jadi tikus putih pun tak berapa cukup duit sebab belum ada sen lagi ni huhu

kronoz
01-11-2011, 08:38 AM
Apa la susah sangat nak pening-pening kepala.
Pergi je office dia, kan boleh walk-in.

Proses hanya sejam sahaja, so lepak minum kopi kat kedai mamak situ.
Lepas sejam bila dia call suruh ambil duit korang bayar la processing fee dia.

Kalau buat online tak jumpa orang memanglah chances utk kena scam tu tinggi.
Tapi ni TT dah kata boleh WALK-IN... sama ada korang berani atau tidak jumpa face to face, itu je..

PS: Kalau korang jauh sangat dan nak test, bagi je RM200 tu kat aku biar aku Walk-in dan apply untuk aku :D :))

kronoz
01-11-2011, 08:44 AM
PINJAMAN PERIBADI SECARA ONLINE LULUS SEGERA !!!

Money4u Sdn Bhd (516238-P ), adalah Syarikat Pinjaman Wang Berlesen yang beroperasi di

154-2,Kompleks Maluri,Taman Maluri,55100 Cheras,Kuala Lumpur.
No.Lesen : WM2571/08/08-3/773838 No.Permit : WS2571/08/08-2/773838

Lagi satu TT,
Kompleks Maluri ni tempat aku bermain dari tahun 1998 dulu.
Kat situlah kolej aku College Cybernetics..

Cuma alamat yg TT bagi ni kurang lengkap sikit.
154-2 <----- Kurang satu lagi digit

154 - Block
2- Tingkat
Tapi hilang unit nombor berapa...

Setahu aku kat situ ada satu pejabat money lender tapi tak ingat nama dia.
Boleh bagitahu aku pejabat unit nombor berapa untuk aku pastikan kewujudannya?

Amacam ada bran??

:)cgrock

alins
01-11-2011, 08:46 AM
URL KO bg tuh napa bro scam juga ke


ko x nmpak ke bro modus operandi dia? :-?


cuba letak komen yg x best kt bwh skali website tu.. then komen tu kena review dulu by moderator...:eek:

testimoni buat sendiri.:eek:



minta hp no. tt bole? :p

raph
01-11-2011, 08:46 AM
amik gambar sekali kronoz

kronoz
01-11-2011, 08:49 AM
amik gambar sekali kronoz

Aku tengah tunggu dia reply la ni..
Bukan takat ambil gambar, aku nak bersembang face-to-face dengan TT..

Baru kita tahu kewujudannya..
Lagipun sewa kat kompleks maluri mahal, so aku tak rasa dia nak lari (kalau betul situ office dia)

niko
01-11-2011, 08:52 AM
yng bace2 kat sini aku prcaye berminat dgn twaran TT,bagi aku mantop kot,nak apply loan snang cm tu,better walkin laa,snang cite,sbb alamt kdai da ade,so jngn cpt sngt ckp orng scam,jdi fitnah pulak,tak ppsl dpt dose,so better spe yng btul2 memerlukn,pi dulu company,tngok,n than bru blay deside sndiri...

easynet
01-11-2011, 09:00 AM
Kronoz gi siasat aku dah jumpa alamat yang ko ckp x cukup number tuh

154-2-1,Kompleks Maluri,Taman Maluri,55100 Cheras,Kuala Lumpur.
No.Lesen : WM2571/08/08-3/773838 No.Permit : WS2571/08/08-2/773838

rezekionline
01-11-2011, 09:04 AM
Ni email yang aku dapat baru jer hantar tadi:

Tahniah! XXXXXXXXXXX No.K/P: XXXXXXXXXX.Permohonan pinjaman anda sebanyak RM5,000.00 (Lima Ribu Ringgit Sahaja) telah diluluskan pada hari ini.


Perjanjian bayaran semula adalah secara ansuran sebanyak RM 100.00 (Satu Ratus Ringgit Sahaja) sebulan dalam tempoh selama 5 tahun (60 bulan).



Anda dikehendaki mendepositkan Caj Perkhidmatan sebanyak RM 200.00 (Dua Ratus Ringgit Sahaja) ke akaun
CIMB 08040079793521 pada hari ini.(Untuk mempermudahkan proses pemeriksaan kami)


Sila emailkan kepada kami, Slip Bank / Slip Internet Banking (scan & attach) pembayaran berkenaan dengan kadar segera untuk proses pengesahan. Pihak kami akan menghubungi anda setelah anda selesai membuat pengesahan.




Wang pinjaman anda akan di depositkan terus ke akaun XXXX XXXXXXXXX anda, dalam tempoh kurang dari SATU jam setelah anda membuat pengesahan berserta lampiran Surat Perjanjian (yang asal akan dihantar secara pos).


Urusniaga ini akan terbatal dengan serta merta, sekiranya anda gagal membuat pengesahan tersebut sebelum jam 5.00 petang .



Oleh itu, pihak kami juga berhak mendakwa anda di Mahkamah, atas tuduhan Akta 563-Akta Tribunal Perkhidmatan 1997, penyelewengan perkhidmatan dengan niat dan nama anda juga turut akan DISENARAI HITAMKAN oleh pihak Bank Negara Malaysia dari membuat sebarang bentuk pinjaman.



Harap maklum, Terima kasih.





Money4u Sdn.Bhd (685162-M)

Sama macam link wordpress yang ade member CG bagi tadi..aku pun penah mohon...tapi ni sah scam...

kronoz
01-11-2011, 09:07 AM
Kronoz gi siasat aku dah jumpa alamat yang ko ckp x cukup number tuh

154-2-1,Kompleks Maluri,Taman Maluri,55100 Cheras,Kuala Lumpur.
No.Lesen : WM2571/08/08-3/773838 No.Permit : WS2571/08/08-2/773838

Roger and Out.. takat 10 minit je dari tempat aku ni.
Akan ku pergi membawa camera canon kesayanganku..
Tapi kalau betul nama kedai dan alamat, aku nak jumpa siapa?
Bagi la aku nama dia, sebab TT pun tak reply kat sini.

PS: Aku gerak dalam kol 10am. Sekarang tgh menikmati nasi lemak Mak Jah yg sungguh lazat :D

raph
01-11-2011, 09:08 AM
camne kronoz? easynet dah bagi alamat tu?
apakata kita pegi ramai2 walk-in kepejabat dia.

easynet
01-11-2011, 09:10 AM
Apsal untuk bayar RM 200 kena bayar atas personal kena x syarikat

CIMB
Account Type : Savings Account
Account Number : 08040079793521
Name : MOHAMAD SHAFIQ ASRAF BIN ABD RANI

easynet
01-11-2011, 09:14 AM
Roger and Out.. takat 10 minit je dari tempat aku ni.
Akan ku pergi membawa camera canon kesayanganku..
Tapi kalau betul nama kedai dan alamat, aku nak jumpa siapa?
Bagi la aku nama dia, sebab TT pun tak reply kat sini.

PS: Aku gerak dalam kol 10am. Sekarang tgh menikmati nasi lemak Mak Jah yg sungguh lazat :D

Terbaik..dari kronoz

kronoz
01-11-2011, 09:14 AM
Apsal untuk bayar RM 200 kena bayar atas personal kena x syarikat

CIMB
Account Type : Savings Account
Account Number : 08040079793521
Name : MOHAMAD SHAFIQ ASRAF BIN ABD RANI

Aduhh apesal la ko bayar?
Kan ke aku dah advice jangan apply online... WALK-IN je kan senang.
Aku belum pun usha office dia nak check betul ke tak..

Kalau lebur nanti ape cer?
Tau la gaji baru masuk :D

Don Malaya
01-11-2011, 09:15 AM
hahahha..Newbie...CGrian yg lain jgn tertipooo~~!!!

sharksuke
01-11-2011, 09:17 AM
huh..
mmg terbaek ler geng2 CG nie..
naseb baik aku x tetipu
thanx guys.

easynet
01-11-2011, 09:17 AM
Aduhh apesal la ko bayar?
Kan ke aku dah advice jangan apply online... WALK-IN je kan senang.
Aku belum pun usha office dia nak check betul ke tak..

Kalau lebur nanti ape cer?
Tau la gaji baru masuk :D

aku tak bayar just give info pemilik akaun saja..

katanablade
01-11-2011, 09:20 AM
betui ka tipu ka?

easynet
01-11-2011, 09:21 AM
betui ka tipu ka?
baca bagi habis dulu broooo

kronoz
01-11-2011, 09:22 AM
aku tak bayar just give info pemilik akaun saja..

Ok der.. nanti habis breakfast aku gi office dia usha dan carik nama tu.
Kebetulan aku mmg nak gi JPN Kompleks Maluri sbb chip mykad aku dah rosak.

lankd
01-11-2011, 09:23 AM
dunia2 macam-macam cara orang nak menipu...

easynet
01-11-2011, 09:24 AM
Ok der.. nanti habis breakfast aku gi office dia usha dan carik nama tu.
Kebetulan aku mmg nak gi JPN Kompleks Maluri sbb chip mykad aku dah rosak.

Tq BRO....aku takut bukan apa...syarikat tuh wujud mmg betul and sah.tapi ada third party yang scam guna nama syarikat @ adress tuh.kalau company tuh sah dia x risau.cuma penyangak dalam maya ni jer hehee.

alins
01-11-2011, 09:26 AM
ni hah nasik tambah buat tatapan cg forumer -- PINJAMAN SEGERA (http://www.kampungfm.com/pinjaman-peribadi-menipu-segera-t3830.html)


ampun maaf kpd tt bkn nak menabur fitnah.. :)

amey9916
01-11-2011, 09:32 AM
MOD dah bleh pindah section SCAM ni..
nanti ado lak yg kena SCAM nanti..

raph
01-11-2011, 09:33 AM
takpe2, kite tunggu dari kronoz.

mana tau memang betul ke syarikat tu.... ramai gak lega

easynet
01-11-2011, 09:35 AM
apa kata kalau betul scam..kita masing berani n pakat-pakat buat laporan polis terhadap nama syarikat & Account Number : 08040079793521
Name : MOHAMAD SHAFIQ ASRAF BIN ABD RANI yang memohon untuk deposit RM 200
ke akau dia..ada setuju..

babyblacky
01-11-2011, 09:36 AM
sah2 la tipu kalo kene kuar duit sndri dlu #:-S

airaura88
01-11-2011, 09:36 AM
Ok der.. nanti habis breakfast aku gi office dia usha dan carik nama tu.
Kebetulan aku mmg nak gi JPN Kompleks Maluri sbb chip mykad aku dah rosak.

kena belanja bro kronoz camne sbb tolong kita kalo betol or scam:D:D:)cgrock

tq bro kronoz sanggup bersusah payah utk warga cg sume:D

raph
01-11-2011, 09:37 AM
betul tu, takut kat sini dia takleh buat, dia akan cube tempat lain. tapi ape2 pun kita jgn fitnah dulu... tunggu kronoz...

amey9916
01-11-2011, 09:40 AM
takpe2, kite tunggu dari kronoz.

mana tau memang betul ke syarikat tu.... ramai gak lega

maybe syarikat n alamat ut btul, takut third party yang scam guna nama syarikat @ adress tuh!!

raph
01-11-2011, 09:45 AM
maybe syarikat n alamat ut btul, takut third party yang scam guna nama syarikat @ adress tuh!!

kalau third party scam, kita berurusan la dengan syarikat tu terus.
jgn lupe banje kronoz nanti

kronoz
01-11-2011, 09:46 AM
maybe syarikat n alamat ut btul, takut third party yang scam guna nama syarikat @ adress tuh!!

Tadikan easynet dah bagi nama dia.
mohamad shafiq asraf bin abd rani

Lepas settle urusan JPN (alamat JPN di 154-1-7) aku singgah office TT kat 154-2-1
Pastu aku carik la orang nama Shafiq tu dan aku tanya la pasal promosi loan dia.


Tapi kalau korang google search 154-2-1 Kompleks Maluri memang ada keluar.
Macam-macam nama money lender keluar tapi alamat sama. Tak tau la..

azriusre
01-11-2011, 09:46 AM
Setiap syarikat Pemberi Pinjaman Berlesen dan Syarikat Pajak Gadai Berlesen adalah tertakluk pada Kementerian Kerajaan Dan Perumahan Tempatan. Boleh semak senarai syarikat syarikat tersebut dalam laman web kementerian tersebut...


Company ni memang tak wujud..so hati hati...

Boleh check kat sini http://emaps.kpkt.gov.my/emaps/umum/cari_ppw_sc.cfm



*Tiada Padanan Ditemui

Padanan yang dicari adalah;

Nama Organisasi : MONEY4U SDN BHD
No. SSM : 516238-P
Negeri : 14 - WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR

kronoz
01-11-2011, 09:48 AM
jgn lupe banje kronoz nanti

ape nih.. tak payah la susah susah..!

ehem ehem.. TGI Friday pun tak ape.. :">

wisteria
01-11-2011, 09:49 AM
scam ke...pebenda la..

rezekionline
01-11-2011, 09:55 AM
Tadikan easynet dah bagi nama dia.
mohamad shafiq asraf bin abd rani

Lepas settle urusan JPN (alamat JPN di 154-1-7) aku singgah office TT kat 154-2-1
Pastu aku carik la orang nama Shafiq tu dan aku tanya la pasal promosi loan dia.


Tapi kalau korang google search 154-2-1 Kompleks Maluri memang ada keluar.
Macam-macam nama money lender keluar tapi alamat sama. Tak tau la..


Sama macam moneylender lain la...macam syarikat A dan Syarikat B ada customer nak pinjam dgn dia, tapi Sykt A dan B pinjam dekat Syarikat C.Sebab tu bunga dia tinggi. Syrkt C plak memang sumber kewangan bagi semua Syarikt A,B dan Sykt lain...kiranya Shafiq ni macam ejen la...tapi aku tak rasa betul..dari email nampak scam.

easynet
01-11-2011, 09:56 AM
aku tgk TT dr semalam online.tapi x jawab apa2...disini erm..lepas tuh tgk org duk siasat ghaib plak..

alberq
01-11-2011, 10:06 AM
ramainya suka loan online hehehehe

2dudeslay88
01-11-2011, 10:11 AM
harap2 berita baik...series mmerlukan pinjaman wang ni...

raph
01-11-2011, 10:42 AM
ye la tunggu kronoz bagi kepastian je ni....

easynet
01-11-2011, 11:16 AM
Mcm mana ? anda masih menanti keputusan ///

alins
01-11-2011, 11:23 AM
tt malu2 plak nak letak no.tel/hp. ...:-?

Adyha
01-11-2011, 11:54 AM
aku pernah kene loan macam ni..tak tahan tu dia pegang kad bank masuk gaji...pinjam tk sampai 5k nak bg kad bank..mampus aku tk bagi :mad:

shiditrader
01-11-2011, 11:57 AM
harap2 berita baik...series mmerlukan pinjaman wang ni...

bro dah mohon dgn TT ke?:-?

easynet
01-11-2011, 12:08 PM
aku pernah kene loan macam ni..tak tahan tu dia pegang kad bank masuk gaji...pinjam tk sampai 5k nak bg kad bank..mampus aku tk bagi :mad:

dia x rembat duit gaji hang kaa..

apa susah pi buat kad baru je..pastu buat..pastu buat online...masuk je gaji transfer hahaa

pakli
01-11-2011, 12:20 PM
Salam,

so apa keputusan loan online nie?
aku pun berminat sangat kalu OK loan nie?

kipaskertas_108
01-11-2011, 12:29 PM
scam ni..mcm agen keja aku try dlu,hangus 200..bajet dpt la data entry p.time..smggu 200..hampeh.. haha.. La ni wat FX,dpt gak USD50 smggu.. hahaha.. alhamdulillah..

raph
01-11-2011, 12:30 PM
Salam,

so apa keputusan loan online nie?
aku pun berminat sangat kalu OK loan nie?

masih menanti analisis dari kronoz

pakli
01-11-2011, 12:35 PM
oyeke... tungguuuu....

dyn
01-11-2011, 12:38 PM
minta MOD alih thread nie pi scam, takut ramai yang tertipu nanti

ikanpekasam
01-11-2011, 12:42 PM
Bagus betoi la Skuad Edisi Siasat CG ni.
sama2 membantu! cayalah!

pakli
01-11-2011, 03:20 PM
kena cari lubang lain lar jawapnya....

city
01-11-2011, 03:26 PM
scam ke pe nie??alamak

raph
01-11-2011, 05:14 PM
kronoz di mana ko... takkan dah kene pukul kot haha

alins
01-11-2011, 07:14 PM
kronoz di mana ko... takkan dah kene pukul kot haha

kronoz loan dia da approve...pegi shopping dulu.. da lupa member kat cg ni..:eek::eek::eek:

pervert
01-11-2011, 07:20 PM
Aku pun nak tau gak...rasa cam berminat

nonama
01-11-2011, 07:36 PM
dah abis baca ni~ mane bro kronoz ni, dah dapat pinjam lom? huhu

raph
01-11-2011, 08:11 PM
haha aku rasa dia terus amik loan tu kot.... sekarang tengah shopping haha

easynet
01-11-2011, 09:46 PM
kronoz kene masuk lokap along daaa

Ubat Kencing Manis
01-11-2011, 09:53 PM
Duit advance tu potong dari loan boleh aje

shidi2020
01-11-2011, 10:52 PM
aik mane repot dari bro kronoz nih..ade ramai klien carik loan...letih menjawap...

saramia501
02-11-2011, 05:31 AM
persoalan..dh ada yg dpt share lah kt sini..

gmsatria
02-11-2011, 05:43 AM
rasenyer dh lame benda ni scam...ade kat majalah.com rasenyer...try search sebelum buat ape2 ok....

xxxziafxxx
02-11-2011, 05:50 AM
Mcm bahaya ja, nk kasi rm200 dulu huihuihui

wisteria
02-11-2011, 05:56 AM
kronoz loan dia da approve...pegi shopping dulu.. da lupa member kat cg ni..:eek::eek::eek:

:eek::eek::eek:

easynet
02-11-2011, 12:44 PM
kronoz dah kene cilup

raph
02-11-2011, 12:46 PM
biar betul kronoz sampai skrg tak timbul2... takde sape nak wat report polis ke? dah nak 48jam dah ni

PokGuard
02-11-2011, 12:55 PM
biar betik...

prazi
02-11-2011, 12:56 PM
cissss. skam gile **** nih.modus operandi yg sama.kat sini nama dia money express solution. semalam kawan aku kena. pas bayar lawyer fee rm 480. terus senyap. kata nak bawa jumpa boss besar pas bank in duit,last2 minta deposit 2 bulan.dah la nama akaun tu orang lain. norleza binti touriman.malam td kawan aku ajak gi balai polis,wat report. banganng tul.

PokGuard
02-11-2011, 01:00 PM
owh..nasib gaji aku x sampai limit dia nak...

tokeybare
02-11-2011, 01:16 PM
Mane TT menghilang?
Projek x jadi ke?terus lesap..

seganu
02-11-2011, 01:20 PM
dah kena kidnaped ker?

PokGuard
02-11-2011, 01:26 PM
g cari modal gamoknye...

Bro_Izantie
02-11-2011, 01:31 PM
minta MOD alih thread nie pi scam, takut ramai yang tertipu nanti

picit butang kuning tu..kalau setakat post kat sini, mod pun tak sempat baca..:D:D:D

city
02-11-2011, 02:08 PM
apa cite??

easynet
02-11-2011, 08:09 PM
ntah apa konspirasi gamaknye...masalah nak bantu untuk report identiti kronoz ini pun kita x tak kenal

easynet
02-11-2011, 08:10 PM
apa kata kalau betul scam..kita masing berani n pakat-pakat buat laporan polis terhadap nama syarikat & Account Number : 08040079793521
Name : MOHAMAD SHAFIQ ASRAF BIN ABD RANI yang memohon untuk deposit RM 200
ke akau dia..ada setuju..
__________________

B0t0L susu
02-11-2011, 08:13 PM
hati2 yo...:D

raph
02-11-2011, 08:40 PM
boleh jek buat report, tapi dimana kronoz...

easynet
03-11-2011, 08:06 AM
boleh jek buat report, tapi dimana kronoz...

Ntah apa agenda pun aku x tau...

boyz371
03-11-2011, 10:18 AM
kronoz dah hilang la plak daa

raph
04-11-2011, 03:19 PM
tu la pasal, bape ari dah ni....
takde sape kenal dia ke?

manmd
04-11-2011, 03:29 PM
hati2 yo...:D

lama tak nampak abg ni..:">

SiRentap
04-11-2011, 04:30 PM
alahai...ni 1000% mengarut nie..pii laaa

RembauWebSolution
16-11-2011, 11:50 PM
tak payah la percaya benda niii :(scam

kolxie
15-12-2011, 04:02 PM
ok..aku xnk join..hehehehehehehehe...

boyz371
08-02-2012, 06:37 AM
takde update baru dari kronoz ke?

Fixaro
08-02-2012, 06:45 AM
Hehehe..terbaik pnya servis! :(scam:(scam

RatuLulu
15-04-2014, 09:42 AM
betul ke ni ??

goldendream
15-04-2014, 04:41 PM
betul ke ni ??

terbaik bro.. thread 2011 ko BUMP... :)cgrock:)cgrock:)cgrock