PDA

View Full Version : Bincang apa jua berkaitan decoder dan satelite


Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 [62] 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129

komando67
07-02-2013, 03:57 PM
1st lock 91.5E. pas 2 baru bole tune 95.0E dan 78.5E.setiap kawasan kemgknan kedudukan 3 peluru ni berbeza.perlu guna sat finder untuk aktiviti menembak 3 serangkai atau kawen 2...

n$$6 dh ada..nanti ambo try mcm tn rhoma puna kedudukan dl cuba try test..

nanti_sat
07-02-2013, 04:03 PM
n$$6 dh ada..nanti ambo try mcm tn rhoma puna kedudukan dl cuba try test..

bole dicoba tetapi sangat sukar tanpa sat finder ..

komando67
07-02-2013, 04:22 PM
bole dicoba tetapi sangat sukar tanpa sat finder ..

huhu down rasenye bile bro ckp cm2..ambe dahla xde menda tu.huhu

wanimran
07-02-2013, 05:24 PM
nak amik lesen perhilitan dulu...lokasi rahsia lagi...:D

:D sy tak mampu nak bayar lesen... so jadi pemburu haram...
p.s bila free... jom kelua ngeteh...

marnough
07-02-2013, 07:07 PM
http://thumbnails101.imagebam.com/23612/5422c3236116251.jpg (http://www.imagebam.com/image/5422c3236116251)

area utara

komando67
07-02-2013, 07:32 PM
Ok.projek gagal.hihi

komando67
07-02-2013, 07:33 PM
http://thumbnails101.imagebam.com/23612/5422c3236116251.jpg (http://www.imagebam.com/image/5422c3236116251)

area utara

Belah kelantan cmni jgk ke bro?

bidara
07-02-2013, 07:53 PM
tuan bidara..nak mintak tlg..setting taikong sama dgn n$$6 ke? lnb freq etc kt F3.

F3 bolih guna blind scan je...lnb frenqucy universal pun ok

mycisco
07-02-2013, 08:16 PM
Thanks GD :)cgrock

awanano
07-02-2013, 08:21 PM
Hi awano,


macam mana u update...?


mungkin boleh cuba lagi, ikut step kat bawah :
masuk ...

>menu
>tools
>upgrade by USB
>upgrade mode [image file (*.abs)]
>file name [SKYBOX_F5_F3_M3_3601HD_CMT_1301230F1C.abs]
>start
>yes
...(burnflash.. Do not power off)

==finish===

itu je. (dah update)

:)
:)cgrock

saya dah buat mcm yg bro georgemorris84 cakap. Bila click butang start tu dia jln sampai 100% then keluar file not mismatch

nanti_sat
07-02-2013, 10:38 PM
huhu down rasenye bile bro ckp cm2..ambe dahla xde menda tu.huhu

Pakai sat finder yg murah pon ok.beli kat jalan pasar dlm 20-30 henget. ..

Ip16354
07-02-2013, 11:49 PM
Tadi saya ada bukak website skybox dan donlod latest firmware (http://skybox.cc/upload/2013125252027462.rar). lepas dah siap donload>extrct>copy dlm pendrive saya cuba la upgrade. tapi erro ni keluar:

Upgrade file is mismatch!.

Apa masalah sebenarnye ehh?

Decoder aper? F3 ori ke clone ghost?

astronyu
07-02-2013, 11:52 PM
Assalamualaikum bros..

Memang happening dan berguna la thread ni, baru je lepas baca dari #1 sampai last.

Saya baru je register, agaknya nick lama kena purge kot sebab dah lama tak log in, sejak 2003 kot.

Nak mintak pendapat, saya ni memang nak beli satu mende alah ni nak ganti asteruk. Di antara Openbox/Eyebox X5, Openbox S6 dan lain2, yang mana satu recommended? Untuk kegunaan harian je.

Lagi satu, isu scramble. Rata2 berpunca dari server, jadi boleh tak recommend seller yang jual ccline yang ok? Atau lebih senang, seller mana yang trusted, jual satu set terus termasuk ccline?

Kat lelong tu tgk femes macam emyelda tu je, tapi ada jugak yang cakap server tak berapa nak elok?

Mintak tunjuk ajar otai sekalian..

terima kasih.

krie1694
08-02-2013, 12:23 AM
mintak tlg skit pd yg terer2 nie...

mcm mn nak wat penambahan cgaris dkt x5 nie yer...pasal biler aku nak try cgaris yg bru die akn update terus cgaris aku yg sedia ada die x tambah je dekat CCcam Edit padahal empty punye tempat banyak lg...

yg kedua mcm mn nak backup cgaris yg sedia ada supaya kalu jd kes terdelete mcm nie blh rocovery blik trus...

arap sudie membantu pd aku yg beginer nie...:D:D

marnough
08-02-2013, 12:31 AM
Belah kelantan cmni jgk ke bro?

tak pastilah.... tp rasanya lebih kurg je... kena ejas manual atau fine tune lnb thaicom baru blh dpt... signal lbh kurg dlm 72..

sat_core
08-02-2013, 12:42 AM
mintak tlg skit pd yg terer2 nie...

mcm mn nak wat penambahan cgaris dkt x5 nie yer...pasal biler aku nak try cgaris yg bru die akn update terus cgaris aku yg sedia ada die x tambah je dekat CCcam Edit padahal empty punye tempat banyak lg...

yg kedua mcm mn nak backup cgaris yg sedia ada supaya kalu jd kes terdelete mcm nie blh rocovery blik trus...

arap sudie membantu pd aku yg beginer nie...:D:D

aku pun beginer gak, baru pakai x5 2 hari, klu nak tambah seegaris kena edit tempat kosong, duduk ditempat kosong dan edit.

krie1694
08-02-2013, 12:50 AM
aku pun beginer gak, baru pakai x5 2 hari, klu nak tambah seegaris kena edit tempat kosong, duduk ditempat kosong dan edit.

tq tn..td try wat dan menjadie....cume la nie terpaksa mintak semula cgaris ngan tokey lame pasal cgaris bru nie xder videocon la plak....rugi HD den...~X(

astronyu
08-02-2013, 02:51 AM
tq tn..td try wat dan menjadie....cume la nie terpaksa mintak semula cgaris ngan tokey lame pasal cgaris bru nie xder videocon la plak....rugi HD den...~X(


Boleh introduce kat tokey tu? :-?
<censored> explain sket? google dah tapi takde info #:-S

chefda
08-02-2013, 07:25 AM
cgaris dengan cccam/ccline tu sama je ke?
Boleh introduce kat tokey tu? :-?
videocon? explain sket? google dah tapi takde info #:-S

kbnykan provider jarang2 ade c garis videocon. klu tuan nak, leh pm saya. ade member supply..

chefda
08-02-2013, 07:28 AM
so far dah 3 ari running X5, xde masalah. xde motor scrambler, lagging, hang dan sebagainya. dah cuba tuka guna c garis yg baru. mgkin kwn2 yg ade mslh lagging n scrambled tu mgkin ia disebabkan oleh server. pasni baru nk explore iptv plak

sat_core
08-02-2013, 07:35 AM
so far dah 3 ari running X5, xde masalah. xde motor scrambler, lagging, hang dan sebagainya. dah cuba tuka guna c garis yg baru. mgkin kwn2 yg ade mslh lagging n scrambled tu mgkin ia disebabkan oleh server. pasni baru nk explore iptv plak

aku lepas 2 hari pakai atau sejak 2 hari pakai, esteruk ja yg selalu scramble, kejab-kejab scramble, VTC HD cun melecun, seegaris yg sama pakai di s9 cun je esteruknya...ramai cakap scramble sebb X5 bugs...kena tunggu new sw kot...

tapi gambar sangat cantik walau di tv tabung....

Dreamboxjb
08-02-2013, 07:39 AM
aku lepas 2 hari pakai atau sejak 2 hari pakai, esteruk ja yg selalu scramble, kejab-kejab scramble, VTC HD cun melecun, seegaris yg sama pakai di s9 cun je esteruknya...ramai cakap scramble sebb X5 bugs...kena tunggu new sw kot...

tapi gambar sangat cantik walau di tv tabung....

benar...
ada cgaris yg xngam sama sw x5 existing ti. smlm 1 wak disini(batam) sudah email kilang.... reply sana tulis debugging tgh bikin... akit masa agi dwnld dn upgrade. watchout the updating kat webby yojitech nti tq

kapasele
08-02-2013, 07:46 AM
Assalamualaikum bros..

Memang happening dan berguna la thread ni, baru je lepas baca dari #1 sampai last.

Saya baru je register, agaknya nick lama kena purge kot sebab dah lama tak log in, sejak 2003 kot.

Nak mintak pendapat, saya ni memang nak beli satu mende alah ni nak ganti asteruk. Di antara Openbox/Eyebox X5, Openbox S6 dan lain2, yang mana satu recommended? Untuk kegunaan harian je.

Lagi satu, isu scramble. Rata2 berpunca dari server, jadi boleh tak recommend seller yang jual ccline yang ok? Atau lebih senang, seller mana yang trusted, jual satu set terus termasuk ccline?

Kat lelong tu tgk femes macam emyelda tu je, tapi ada jugak yang cakap server tak berapa nak elok?

Mintak tunjuk ajar otai sekalian..

terima kasih.

kalau server yg cik r0sma offer...bnyk lag (mungkin server congest) tapi alat dia jual pakej...mmg murah http://eemoticons.net/Upload/Rabbit/th_124.gif (http://eemoticons.net/D/Rabbit/th_124)

kat fb ada 1 Premium Skybox (RM20/bulan)...siap ada server SVIP beza RM50 je utk 6 bulan http://eemoticons.net/Upload/Rabbit/th_6.gif (http://eemoticons.net/D/Rabbit/th_6) (kemungkinan ada 2 canel HD skali)

sat_core
08-02-2013, 07:49 AM
so far dah 3 ari running X5, xde masalah. xde motor scrambler, lagging, hang dan sebagainya. dah cuba tuka guna c garis yg baru. mgkin kwn2 yg ade mslh lagging n scrambled tu mgkin ia disebabkan oleh server. pasni baru nk explore iptv plak

tip utk dapatkan siaran yg smooth, tak kisah apa2 siaran pun...

pastikan server tu menggunakan kad sendiri (kad ori)...

contoh: Siaran VTC HD yg smooth adalah dari server yg menggunakan kad ori VTC, kebiasaanya yg stabil/smooth senang dapat dari server negara tersebut....sama lah dgn esteruk.

pengalaman aku:

Telkomvis dan Indovis paling smooth: server dari indonesia.
VTC HD paling smooth: server dari vietnam dan indonesia.

kedua2 server diatas, siaran esteruknya tersangat lah teruk...(sekarang dah OK banyak dah, diarang dah improve quality server diarang).

Kesimpulanya:

Jika ada local server yg pakai kad ori utk siaran masing2, maka cukup kita hanya melangan 1 seegaris dari 1 server sahaja(dari locak server), jika tidak! kita terpaksa melangan 2 seegaris dari 2 server yg berasingan, bagi mendapatkan kestabilan siaran yg berbaloi (puas hati).

ada 1 server dari indonesia yg Telkomvis, indovis dan VTC HD stabil/smooth dan ada banyak seegaris esteruk yg stabil ditanah air...sila gabungkan utk kepuasan anda. kepuasan yg tiada siapa dapat jamin akan terus puas hati selamanya, itulah hakikat yg harus ditelan oleh para pengguna seegaris, tak perlu nangis, tak perlu marah2 dan tak perlu karate box anda, seat back! and enjoy the show!

:))

wander77
08-02-2013, 08:09 AM
kalau server yg cik r0sma offer...bnyk lag (mungkin server congest) tapi alat dia jual pakej...mmg murah http://eemoticons.net/Upload/Rabbit/th_124.gif (http://eemoticons.net/D/Rabbit/th_124)

kat fb ada 1 Premium Skybox (RM20/bulan)...siap ada server SVIP beza RM50 je utk 6 bulan http://eemoticons.net/Upload/Rabbit/th_6.gif (http://eemoticons.net/D/Rabbit/th_6) (kemungkinan ada 2 canel HD skali)

apa kaitan atr rosma dan emylda kapasele ?? org sama ke ?

awanano
08-02-2013, 11:00 AM
Decoder aper? F3 ori ke clone ghost?

Decoder skybox F3. macam mana kita nak tau dekoder kita tu ori ke tak??:-?

OutBox
08-02-2013, 11:10 AM
koi dr patin city. gerak secara solo.

bidara
08-02-2013, 11:16 AM
:D sy tak mampu nak bayar lesen... so jadi pemburu haram...
p.s bila free... jom kelua ngeteh...

Daftar adalah percuma....free...lesen di sediakan olih presdent kelab pencita burunag kuantan (KPBK) reg no xyzz1235

krie1694
08-02-2013, 12:33 PM
Kunci Lembut Ilmu Siam & constant DTV C+K + I.P.M HD Update 25-01-2013

http://www.mediafire.com/?834lg7ftajwutd2

tnyer skit.....yg nie gune utk aper yer.....:">:">

ultraportable
08-02-2013, 12:55 PM
tnyer skit.....yg nie gune utk aper yer.....:">:">

bagi F3/F5- nss6/tomyam

chefda
08-02-2013, 04:50 PM
tip utk dapatkan siaran yg smooth, tak kisah apa2 siaran pun...

pastikan server tu menggunakan kad sendiri (kad ori)...

contoh: Siaran VTC HD yg smooth adalah dari server yg menggunakan kad ori VTC, kebiasaanya yg stabil/smooth senang dapat dari server negara tersebut....sama lah dgn esteruk.

pengalaman aku:

Telkomvis dan Indovis paling smooth: server dari indonesia.
VTC HD paling smooth: server dari vietnam dan indonesia.

kedua2 server diatas, siaran esteruknya tersangat lah teruk...(sekarang dah OK banyak dah, diarang dah improve quality server diarang).

Kesimpulanya:

Jika ada local server yg pakai kad ori utk siaran masing2, maka cukup kita hanya melangan 1 seegaris dari 1 server sahaja(dari locak server), jika tidak! kita terpaksa melangan 2 seegaris dari 2 server yg berasingan, bagi mendapatkan kestabilan siaran yg berbaloi (puas hati).

ada 1 server dari indonesia yg Telkomvis, indovis dan VTC HD stabil/smooth dan ada banyak seegaris esteruk yg stabil ditanah air...sila gabungkan utk kepuasan anda. kepuasan yg tiada siapa dapat jamin akan terus puas hati selamanya, itulah hakikat yg harus ditelan oleh para pengguna seegaris, tak perlu nangis, tak perlu marah2 dan tak perlu karate box anda, seat back! and enjoy the show!

:))

setuju, sever yg aku langgan skrg ni so far so good. projek CNY ni nk tembak itu hindustan... hope berjaya. nk tgok X5 leh support x.. cgaris dah ade :-?

akuein
08-02-2013, 05:15 PM
mark utk bacaan masa depan..baru nak belajo

amechoy
08-02-2013, 06:45 PM
Sband-

MMC TV muslim

http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/mmctv_zpsd8378aa5.png

saya x dapat channel nie napa ek.. scramble aje..

georgemorris84
08-02-2013, 06:54 PM
saya dah buat mcm yg bro georgemorris84 cakap. Bila click butang start tu dia jln sampai 100% then keluar file not mismatch

Hi,
hmmmm cam tu ye... Gua tak berapa pasti... Ada siapa2 boleh tolong kawan kita nie..?

ultraportable
08-02-2013, 07:06 PM
Hi,
hmmmm cam tu ye... Gua tak berapa pasti... Ada siapa2 boleh tolong kawan kita nie..?

Pergi google kingslime skybox f3-downloads-ada skybox firmware

astronyu
08-02-2013, 07:44 PM
susah sangat nak pilih so dah pilih barang dari elmyda. Tengok feedback tu macam kureng je tapi takpe la permulaan. Janji x5 boleh hook dengan slingbox, senang nak tengok dimana2 sahaja..haha

sapuan
09-02-2013, 01:47 AM
terima kasih. akan dicuba..

sat_core
09-02-2013, 02:26 AM
eyepiem 6 feb 2013 3b5d 49e1 9a02 cd69

CAID: 2600
Service ID: 0111,2,3,4,5,6,7,8
ProvID: 000111,21,31,41,51,61,71,81
CW Key: 3b5d 49e1 9a02 cd69

zamrizainol
09-02-2013, 06:15 AM
eyepiem 6 feb 2013 3b5d 49e1 9a02 cd69

CAID: 2600
Service ID: 0111,2,3,4,5,6,7,8
ProvID: 000111,21,31,41,51,61,71,81
CW Key: 3b5d 49e1 9a02 cd69

tuan sat_core untuk f5 dan ob s10 boleh pakai key ni dak?

bidara
09-02-2013, 06:54 AM
saya x dapat channel nie napa ek.. scramble aje..

..pakai box apa? kalau pakai DM800 atau Skybox F3 mesti dapat. cuba buat lnb freq 3620 atau cuba juga lnb freq 5150...muga berjaya. Receiver decoder tuner jugak main peranan dalam buat scan ini, ada tuner yg bagus dan tuner yg suam2 je....

bidara
09-02-2013, 06:56 AM
Pergi google kingslime skybox f3-downloads-ada skybox firmware

ada kat http://www.yojiatech.com/index.html# pilih lah download apa decoder yg tuan guna

mie4900
09-02-2013, 08:45 AM
Hi,
hmmmm cam tu ye... Gua tak berapa pasti... Ada siapa2 boleh tolong kawan kita nie..?

make sure download firmware biar habis betul2.. cuba download sekali lagi firmware tersebut..

sat_core
09-02-2013, 10:17 AM
tuan sat_core untuk f5 dan ob s10 boleh pakai key ni dak?

berkemungkinan box yg menggunakan jenis chip yg sama dgn s9,s10,f3 keynya tak akan jalan...

di X5 terbukti jalan...

zamrizainol
09-02-2013, 11:13 AM
berkemungkinan box yg menggunakan jenis chip yg sama dgn s9,s10,f3 keynya tak akan jalan...

di X5 terbukti jalan...
huhuhu kecewanya rasa dihati :(

sat_core
09-02-2013, 11:14 AM
huhuhu kecewanya rasa dihati :(

ada ubat nya bro.....ipm HD pro! dijamin mantop, bakal tak sakit hati lagi dah....

zamrizainol
09-02-2013, 11:19 AM
ada ubat nya bro.....ipm HD pro! dijamin mantop, bakal tak sakit hati lagi dah....

hehehe alamak nak kena beli box yg lain pulak yg tak tahan tu maklumlah saya ni golongan marhain saja mungkin lepas PRU boleh beli kot :eek::eek::eek:

pijul_ali
09-02-2013, 11:41 AM
untuk ape ni?aku pki skybox...sll scramble...bleh gune ke bende ni?

sat_core
09-02-2013, 11:47 AM
hehehe alamak nak kena beli box yg lain pulak yg tak tahan tu maklumlah saya ni golongan marhain saja mungkin lepas PRU boleh beli kot :eek::eek::eek:

klu lepas, tembak la VTC HD, sedang FTA tu HD nya...

zamrizainol
09-02-2013, 11:54 AM
klu lepas, tembak la VTC HD, sedang FTA tu HD nya...

rasanya susah sikit la tuan, la ni saya dok kat Jb mcm tak sampai ja dia punya beam.agak2 berapa besaq piring nak kena pakai tu?

zamrizainol
09-02-2013, 12:18 PM
untuk ape ni?aku pki skybox...sll scramble...bleh gune ke bende ni?

tuan benda ni untuk tengok channel aipiem dari thailand di satelit nss enam .tapi key ni tak support untuk pengguna ob s10 dan sekaibok begitulah petikan kata2 dari otai satcore kita .kalau tak paham lagi nanti member2 cg yang lain boleh tolong jawabkan :)cgrock:)cgrock:)cgrock

cheedeen
09-02-2013, 01:28 PM
saya ada dua receiver S4 dan S10. bila saya guna s10 cccam asyik login/offline. tapi bila guna s4 tak ada masalah. cccam yg sama.

severkyt
09-02-2013, 01:38 PM
saya ada dua receiver S4 dan S10. bila saya guna s10 cccam asyik login/offline. tapi bila guna s4 tak ada masalah. cccam yg sama.
utk pengetahuan ccam mmpnyai byk versi.tuan bole cuba update sofware s10 kpd yg paling bru

asdi
09-02-2013, 04:51 PM
klu tiket bro dah abis tempoh format je dm500s tu... tuan shahbana bole ajar... saya pon bole ajar.. setakat nie boleh la selepas tunjuk ajar dari tuan shahbana.. mcm-mcm image flash ada.. hehehe

sy bminat nk belajar tuan.. sy ada sebijik DM500 tersadai ni...

Andai x keberatan, boleh kita berhubung secara terus.. (telefon)

PM ya kontek number... :D:D:D

langkuik
09-02-2013, 06:22 PM
TV Berbayar / Langganan

senarai syarikat tv.

Malaysia:
1- astro

Myammar / Burma
1- skynet

Indonesia:
1- indovision
2- telkomvision
3- orange tv
4- topas tv
5- skynindo
6- aora
7- indonesia network
8- matrix tv
8- coming soon...2013
9- coming soon...2013

Thailand:
1- truevision
2- ipm
3- astv
4- dtv

Vietnam:
1- VTC
2- K+
3- AVG

Semua syarikat tv diatas dapat diterima pancaran siaranya di malaysia, jika anda memiliki decoder aslinya anda boleh menontonya, sebahagian siaran dari sebahagian syarikat tv diatas tidak perlu memeiliki decoder aslinya untuk menonton dimalaysia, sudah ramai pun org2 malaysia sudah lama menonton siaran2 tersebut.....bagaimana? ingin tahu? ha! rajin2 lah selak thread2 yg ada di CG ni...

dah bnyak aku selongkar thread2 psl sat/receiver kat cg ni
aku tertanya2 la plak
kat Singapura ngan Brunei depa x der Paytv ke :-? depa guna sat aper :-? chanel ape depa tonton :-?

betul ke soklan aku nihh :">:">:">
sori nubi ubi kayu jer :D

sat_core
09-02-2013, 06:53 PM
dah bnyak aku selongkar thread2 psl sat/receiver kat cg ni
aku tertanya2 la plak
kat Singapura ngan Brunei depa x der Paytv ke :-? depa guna sat aper :-? chanel ape depa tonton :-?

betul ke soklan aku nihh :">:">:">
sori nubi ubi kayu jer :D

setahu aku rakyat singapore pun sama cam rakyat malaysia gak, tak dibenarkan pakai dish besar, kat singapore kan ada videocon...

kat Brunai kan ada astro...

Dreamboxjb
09-02-2013, 07:00 PM
sapa sini taw setting utk nk pkai card engnxxjoi dlm box dm800se,
.mari share kepada i dan rekan2 suma sini tq

awanano
09-02-2013, 07:30 PM
ada kat http://www.yojiatech.com/index.html# pilih lah download apa decoder yg tuan guna

Saya dah cuba download dari dua website tersbut(kingslime/yojiatech) bila upgrade masih sama tetap mismatch. Saya cuba upgrade guna LAN pown masih sama result jugak.
cuba tengok contoh ni:

http://www.mearar.tk/SkyboxF3_Pix/a.jpg

sat_core
09-02-2013, 07:37 PM
sapa sini taw setting utk nk pkai card engnxxjoi dlm box dm800se,
.mari share kepada i dan rekan2 suma sini tq

hahaha bagus, aku pun nak tau gak, katanya cuma DM800 SE dan DM500 je tak boleh jalan kad esteruk njoi ni....betul ke?

awanano
09-02-2013, 07:39 PM
Akhirnya berjaya juga saya tembak burung ind0besen.
Terima ksih semua otai2 atas tunjuk ajar. :)

http://www.mearar.tk/SkyboxF3_Pix/sat_16.jpg

http://www.mearar.tk/SkyboxF3_Pix/sat_17.jpg

Dreamboxjb
09-02-2013, 08:09 PM
hahaha bagus, aku pun nak tau gak, katanya cuma DM800 SE dan DM500 je tak boleh jalan kad esteruk njoi ni....betul ke?

jika di f3,4s,i5 suma ok aja. DM ixtaw bikin :((:(( samada masuk script atau apa setting.. :((

bidara
09-02-2013, 08:36 PM
Saya dah cuba download dari dua website tersbut(kingslime/yojiatech) bila upgrade masih sama tetap mismatch. Saya cuba upgrade guna LAN pown masih sama result jugak.
cuba tengok contoh ni:

http://www.mearar.tk/SkyboxF3_Pix/a.jpg

U punya box clone lah macam tu tetap mismatch dgn ori atau u punya bukan F3...apa box u guna cita sikit.

langkuik
09-02-2013, 08:43 PM
setahu aku rakyat singapore pun sama cam rakyat malaysia gak, tak dibenarkan pakai dish besar, kat singapore kan ada videocon...

kat Brunai kan ada astro...

ooo....bru la tau :D

elfaturry78
09-02-2013, 08:52 PM
tuan sat_core untuk f5 dan ob s10 boleh pakai key ni dak?

tuan,
kalau pakai dm800 mcmana nak masukkan?

awanano
09-02-2013, 09:53 PM
U punya box clone lah macam tu tetap mismatch dgn ori atau u punya bukan F3...apa box u guna cita sikit.

Saya pun tak pasti sya beli ni clone ke ori. Tapi stb ni memang Skybox f3. Ni la gambar skybox tak seberapa dri sya. hehe

http://www.mearar.tk/SkyboxF3_Pix/stb2.jpg

http://www.mearar.tk/SkyboxF3_Pix/stb1.jpg

ALI3601HD
Firmware : 3601HD_31_10_2012_0b39

langkuik
09-02-2013, 10:12 PM
susah sangat nak pilih so dah pilih barang dari elmyda. Tengok feedback tu macam kureng je tapi takpe la permulaan. Janji x5 boleh hook dengan slingbox, senang nak tengok dimana2 sahaja..haha

slingbox tu camner bro ?

langkuik
09-02-2013, 10:15 PM
aku pun beginer gak, baru pakai x5 2 hari, klu nak tambah seegaris kena edit tempat kosong, duduk ditempat kosong dan edit.

tq tn..td try wat dan menjadie....cume la nie terpaksa mintak semula cgaris ngan tokey lame pasal cgaris bru nie xder videocon la plak....rugi HD den...~X(

tuan sat_core beginner x5 tu jer

camner nk tmbah cgaris tuh,x phm ler...~X(

bgong
09-02-2013, 10:43 PM
dah bnyak aku selongkar thread2 psl sat/receiver kat cg ni
aku tertanya2 la plak
kat Singapura ngan Brunei depa x der Paytv ke :-? depa guna sat aper :-? chanel ape depa tonton :-?

betul ke soklan aku nihh :">:">:">
sori nubi ubi kayu jer :D

Singapore mana ada satellite TV...
Pay TV diaorg ada dua, Starhub dgn MioTV - dari segi selection channel untuk StarHub, memang kalau banding dgn asteruk, ibarat langit dan bumi la. Starhub 50 - asteruk 0
Starhub - pakai digital cable. MioTV plak ala2 mcm Unifi, pakai sistem IPTV...

Tapi khabarnya diaorg lagi straight, antenna TV pun 'diharamkan' dipasang kat kawasan perumahan. Padahal kat sana syurga TV percuma kot... Siaran dari tiga negara dapat ditonton serentak... Siaran Indon sari pulau Batam dan Riau, siaran Malaysia pulak dari Gunung Pulai, JB. Amik kau.. haha :)) Tapi time world cup memacam alternatif jugak diaorg buat, ada yg buat antenna DIY pakai hanger baju je pun. Bab parabola, memang tak boleh langsung. So kita kena 'bersyukur' la jugak sbb at least kuali asteruk tu boleh jugak menembak satellite lain. Hehe..

zamrizainol
09-02-2013, 10:58 PM
tuan,
kalau pakai dm800 mcmana nak masukkan?

maaflah la tuan saya tak pakai dm800.munkin boleh tanya dgn tuan rhoma irama ,great dane dan otai2 lain yang sewaktu denganya

zamrizainol
09-02-2013, 11:03 PM
Akhirnya berjaya juga saya tembak burung ind0besen.
Terima ksih semua otai2 atas tunjuk ajar. :)

http://www.mearar.tk/SkyboxF3_Pix/sat_16.jpg

http://www.mearar.tk/SkyboxF3_Pix/sat_17.jpg

tahniah ,berapa ringgit tiang tu? berapa tp yg dapat lock? agak2 jiran depan rumah tuan tembak satelit apa ye
/

langkuik
09-02-2013, 11:04 PM
Singapore mana ada satellite TV...
Pay TV diaorg ada dua, Starhub dgn MioTV - dari segi selection channel untuk StarHub, memang kalau banding dgn asteruk, ibarat langit dan bumi la. Starhub 50 - asteruk 0
Starhub - pakai digital cable. MioTV plak ala2 mcm Unifi, pakai sistem IPTV...

Tapi khabarnya diaorg lagi straight, antenna TV pun 'diharamkan' dipasang kat kawasan perumahan. Padahal kat sana syurga TV percuma kot... Siaran dari tiga negara dapat ditonton serentak... Siaran Indon sari pulau Batam dan Riau, siaran Malaysia pulak dari Gunung Pulai, JB. Amik kau.. haha :)) Tapi time world cup memacam alternatif jugak diaorg buat, ada yg buat antenna DIY pakai hanger baju je pun. Bab parabola, memang tak boleh langsung. So kita kena 'bersyukur' la jugak sbb at least kuali asteruk tu boleh jugak menembak satellite lain. Hehe..

pro n kontra la gak yer :)

langkuik
09-02-2013, 11:13 PM
mark utk bacaan masa depan..baru nak belajo

http://s18.postimage.org/c4ecqd8gp/2013_02_07_0948.png (http://postimage.org/)


kalo baru nak belajau,tngok gambau ni dulu
jdi xder la tnya nk kena guna piring ke,nk kena guna
line tenet ke :D

awanano
09-02-2013, 11:24 PM
tahniah ,berapa ringgit tiang tu? berapa tp yg dapat lock? agak2 jiran depan rumah tuan tembak satelit apa ye
/

tiang tu costume made ayh saya buat. upah dia ucap trm ksh blanje minum je. hahaa
depan rumah tu sya x tau lg dia tembak sat ape. nnt jumpa sya tya. hahaha:))

sat_core
10-02-2013, 12:33 AM
tuan sat_core beginner x5 tu jer

camner nk tmbah cgaris tuh,x phm ler...~X(

masuk ke cgaris list (CCcam Edit)....baris pertama dah ada cgarisnya, baris kedua tu kosong, so duduk kat baris kedua tekan button edit (button merah)...pastu keyin lah data2 cline baru tu....klu perlu tekan button biru utk conect ke server, supaya dia jadi online...tak macam F3 kita kena reboot box...X5 tak payah reboot box utk nak aktivate dia, just tekan button OK dia akan keluar tanda "wright" dan tekan button biru utk conect ke server, automatik dia akan bertukar dari offline ke online. klu tak boleh gak, baru reboot box.

ada banyak benda yg best tentang X5 ni, tapi ada 2 benda major yg tak ada dgn X5 ni, yg buat aku kurang berkenan:

1- ch list dia cuma 1 coloum.
2- tak boleh browse internet.

so aku masih menantikan lahirnya box yg boleh browes internet bersama sw yg stabil, dari keluarga openbox atau skybox, tak macam openbox s4 tu.....hampeh!

sat_core
10-02-2013, 12:49 AM
jika di f3,4s,i5 suma ok aja. DM ixtaw bikin :((:(( samada masuk script atau apa setting.. :((

dengar cerita DM800HD boleh jalan...

langkuik
10-02-2013, 12:55 AM
masuk ke cgaris list (CCcam Edit)....baris pertama dah ada cgarisnya, baris kedua tu kosong, so duduk kat baris kedua tekan button edit (button merah)...pastu keyin lah data2 cline baru tu....klu perlu tekan button biru utk conect ke server, supaya dia jadi online...tak macam F3 kita kena reboot box...X5 tak payah reboot box utk nak aktivate dia, just tekan button OK dia akan keluar tanda "wright" dan tekan button biru utk conect ke server, automatik dia akan bertukar dari offline ke online. klu tak boleh gak, baru reboot box.

ada banyak benda yg best tentang X5 ni, tapi ada 2 benda major yg tak ada dgn X5 ni, yg buat aku kurang berkenan:

1- ch list dia cuma 1 coloum.
2- tak boleh browse internet.

so aku masih menantikan lahirnya box yg boleh browes internet bersama sw yg stabil, dari keluarga openbox atau skybox, tak macam openbox s4 tu.....hampeh!

tq tuan sat_core,

bru la terang lgi bersuluh :D

http://imageshack.us/a/img152/5408/jogetz.gif

bidara
10-02-2013, 01:16 AM
Saya pun tak pasti sya beli ni clone ke ori. Tapi stb ni memang Skybox f3. Ni la gambar skybox tak seberapa dri sya. hehe

http://www.mearar.tk/SkyboxF3_Pix/stb2.jpg

http://www.mearar.tk/SkyboxF3_Pix/stb1.jpg

ALI3601HD
Firmware : 3601HD_31_10_2012_0b39

Saya guna firmaware cantik no problem...Skybox_F3/2013/0128/***.html

http://www.yojiatech.com/a/Support/Download/Skybox_F3/2013/0128/***.html

komando67
10-02-2013, 01:19 AM
Akhirnya berjaya juga saya tembak burung ind0besen.
Terima ksih semua otai2 atas tunjuk ajar. :)

http://www.mearar.tk/SkyboxF3_Pix/sat_16.jpg

http://www.mearar.tk/SkyboxF3_Pix/sat_17.jpg

Bro..mmg sbb terlindung dek bumbung ke xdpt aritu?hehe sbb kalo ikut yg bgtau aritu mmg xda msalah sbb signal indomie kuat

astronyu
10-02-2013, 01:57 AM
slingbox tu camner bro ?

Slingbox tu satu lagi alat, boleh cucuk 3 input kat dia, pastu share ke internet. Jadi tak kira la kat amsterdam ke london ke kalau teringin nak tengok astro, on je slingbox player.

x5 boleh pakai banyak cgaris dalam 1 masa ke? boleh tak tengok HD?

sat_core
10-02-2013, 02:47 AM
Slingbox tu satu lagi alat, boleh cucuk 3 input kat dia, pastu share ke internet. Jadi tak kira la kat amsterdam ke london ke kalau teringin nak tengok astro, on je slingbox player.

x5 boleh pakai banyak cgaris dalam 1 masa ke? boleh tak tengok HD?

of course!

amechoy
10-02-2013, 03:51 AM
..pakai box apa? kalau pakai DM800 atau Skybox F3 mesti dapat. cuba buat lnb freq 3620 atau cuba juga lnb freq 5150...muga berjaya. Receiver decoder tuner jugak main peranan dalam buat scan ini, ada tuner yg bagus dan tuner yg suam2 je....

hehehe... guna dm500s aje.. nnt ada modal nak tukar dm800hb se or f3 kot.. patut la x dapat...

amechoy
10-02-2013, 03:55 AM
sy bminat nk belajar tuan.. sy ada sebijik DM500 tersadai ni...

Andai x keberatan, boleh kita berhubung secara terus.. (telefon)

PM ya kontek number... :D:D:D

hehehe... hehheheee

bidara
10-02-2013, 08:24 AM
Saya pun tak pasti sya beli ni clone ke ori. Tapi stb ni memang Skybox f3. Ni la gambar skybox tak seberapa dri sya. hehe

ALI3601HD
Firmware : 3601HD_31_10_2012_0b39

How to identify clone Ali3602 HD Receiver (updated on Apr.18,2012)

Dear consumers :

If you have an Ali3602 HD Receiver like SKYBOX S9, S10, S11, S12...there is a method to identify if it is original (quality goods) or clone.

Before identify , please backup your old software on the box by usb.


enter menu---tool---information---press "8888" key, now you will see CHIP ID . If the box CHIP ID is in the chip_id_list, congratulatation, your HD Receiver is original version! You can upgrade any new firmware to experience more new functions. Otherwise, You Box is clone version , please recover the software with the old version! This software will kill the clone box when power on over 10 times. If less than 10 times, no kill for clone verion.
the chip_id_list is the following, it will update everyday: (updated date :18/04/2012)

00D0
00EA
085B
0D0C
98A1
98F2
9CF4
9D1A
1015
0D7E
38EC
1466
10AA

113C

14D5

1474

1466

0110

1509

15AE

15CB

15FA

1801


When you buy a new box , try to view the chip_id_list on this http page. If you can not find the valid "CHIP ID" on the chip_id_list, it means your box is a clone box.

bidara
10-02-2013, 08:53 AM
Slingbox tu satu lagi alat, boleh cucuk 3 input kat dia, pastu share ke internet. Jadi tak kira la kat amsterdam ke london ke kalau teringin nak tengok astro, on je slingbox player.

x5 boleh pakai banyak cgaris dalam 1 masa ke? boleh tak tengok HD?

bolih................bolih HD

JanggutPerang
10-02-2013, 10:20 AM
camne nak buat cline sendiri?

severkyt
10-02-2013, 11:58 AM
jika di f3,4s,i5 suma ok aja. DM ixtaw bikintuan dh cuba msukan id pengguna ke?

mzo
10-02-2013, 12:19 PM
salam semua...kawe nok tanya ni....bakpo kawe cuma dapat signal snr 60 sajo utk telekongvision.. banyak kali doh try buat....doh try ejust semua lnb, piring dll, max signal cuma 60 jah. ada sapa2 sifu2 kat sini boleh beri panduan camno nak bagi boleh lock si burung telekong ni...liar sangat la...kawe guna kuali 100cm area selangor. tq atas panduan

En. Rhoma Irama
10-02-2013, 12:28 PM
salam semua...kawe nok tanya ni....bakpo kawe cuma dapat signal snr 60 sajo utk telekongvision.. banyak kali doh try buat....doh try ejust semua lnb, piring dll, max signal cuma 60 jah. ada sapa2 sifu2 kat sini boleh beri panduan camno nak bagi boleh lock si burung telekong ni...liar sangat la...kawe guna kuali 100cm area selangor. tq atas panduan
78.5E-ku tak perlukan dish besar.

Dengan SNR 60% sudah mencukup untuk lock

Tuan cek balik semua di bawah.

1. Jenis dekoder/receiver?
2. Jenis LNB?
3. Ada menggunakan Diseqc? Berapa port?
4. Ada yang menghalang beam?
5. LNB skew?
6. Cable connection bagus?

mzo
10-02-2013, 12:48 PM
78.5E-ku tak perlukan dish besar.

Dengan SNR 60% sudah mencukup untuk lock

Tuan cek balik semua di bawah.

1. Jenis dekoder/receiver?
2. Jenis LNB?
3. Ada menggunakan Diseqc? Berapa port?
4. Ada yang menghalang beam?
5. LNB skew?
6. Cable connection bagus?
salam En Rhoma... saya guna dm500 utk track signal telkom ni, lnb pakai c band pauxis, sambung direct to decorder...dah adjust semua skew, elevation tapi masih dpt snr 60 je. dulu pernah dapat lock signal snr 80, pastu saya pandai2 pusing dish tu utk cari vinasat 1....so sekarang dah tak dapat kedua2 nya...

En. Rhoma Irama
10-02-2013, 12:57 PM
salam En Rhoma... saya guna dm500 utk track signal telkom ni, lnb pakai c band pauxis, sambung direct to decorder...dah adjust semua skew, elevation tapi masih dpt snr 60 je. dulu pernah dapat lock signal snr 80, pastu saya pandai2 pusing dish tu utk cari vinasat 1....so sekarang dah tak dapat kedua2 nya...
aiseh... kawan tersalah baca post tuan... sekali baca macam tomyam

snr 60% untuk 108.0-c sudah cukup kuat untuk lock

kemungkinan LNB tuan ada defect atau water ingressed.

mzo
10-02-2013, 01:15 PM
aiseh... kawan tersalah baca post tuan... sekali baca macam tomyam

snr 60% untuk 108.0-c sudah cukup kuat untuk lock

kemungkinan LNB tuan ada defect atau water ingressed.

ok...lepas zohor nanti nak naik bumbung skali lagi...tukar dgn lnb c band satu lagi (ada lagi sebiji spare lnb)... tq atas pencerahan dari bro rhoma...

shahbana
10-02-2013, 01:18 PM
salam En Rhoma... saya guna dm500 utk track signal telkom ni, lnb pakai c band pauxis, sambung direct to decorder...dah adjust semua skew, elevation tapi masih dpt snr 60 je. dulu pernah dapat lock signal snr 80, pastu saya pandai2 pusing dish tu utk cari vinasat 1....so sekarang dah tak dapat kedua2 nya...

DM500 tuner lambat detect.. pusing pelan2 insyallah dapat tembak sampai jatuh..

setting di dm pun kena betul..

piring_ufo
10-02-2013, 02:35 PM
Sband-
MNC TV muslim
http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/mmctv_zpsd8378aa5.png
saya x dapat channel nie napa ek.. scramble aje..

ch mnc muslim mmg support pd dm500(saya dh check pd dm500 saya)..cuba check dgn tauke garis see amechoy..mgkin garis see ada masalah sbb tu ch ni jd gelap..tak pun buat fine tuning sband lnb tu lg..(brp bacaan snr dan agc utk ch ni pd dm500 amechoy?)mgkin TP utk ch ni t'cicir kot..#:-S

mzo
10-02-2013, 03:17 PM
ok...lepas zohor nanti nak naik bumbung skali lagi...tukar dgn lnb c band satu lagi (ada lagi sebiji spare lnb)... tq atas pencerahan dari bro rhoma...

baru turun dari bumbung...dari jam 1.35 tadi sampai la ni....masih sama gak burung telkom tu tak jatuh gak either dah tukar lnb pun sama je...kena naik lagi la pas ni......org rumah ajak balik kapong pulak ( 2 hari je sampai selasa)....jam 3.30 nak bertolak ke kelate, tanah merah...arap2 jalan tak jem la ari ni... so rabu nak start sambung balik keje2 menembak ni sampai jatuh burung tu...huhuhu

NEOBALANOCARPUS_H
10-02-2013, 03:52 PM
baru turun dari bumbung...dari jam 1.35 tadi sampai la ni....masih sama gak burung telkom tu tak jatuh gak either dah tukar lnb pun sama je...kena naik lagi la pas ni......org rumah ajak balik kapong pulak ( 2 hari je sampai selasa)....jam 3.30 nak bertolak ke kelate, tanah merah...arap2 jalan tak jem la ari ni... so rabu nak start sambung balik keje2 menembak ni sampai jatuh burung tu...huhuhu

burung telkom umpan cnya sibang.

jinaljamal
10-02-2013, 04:36 PM
channel xtro ada stop rolling..

SUPERSPORT
69 DB 63 A7 8A B4 F7 35

FOX SPORTS
4D 2A 13 8A 2E 01 A7 D6

OASIS
DB 74 8D DC 57 43 42 DC
RIA
FC 68 E7 4B 4C D3 2A 49

STAR SPORTS
DA 69 DE 21 E8 7C ED 51

ada sapa2 tau caid x?nak test tp xtau isi apa..:((

putu_piring
10-02-2013, 05:11 PM
channel xtro ada stop rolling..

Supersport
69 db 63 a7 8a b4 f7 35

fox sports
4d 2a 13 8a 2e 01 a7 d6

oasis
db 74 8d dc 57 43 42 dc
ria
fc 68 e7 4b 4c d3 2a 49

star sports
da 69 de 21 e8 7c ed 51

ada sapa2 tau caid x?nak test tp xtau isi apa..:((

09AC:000000:28A2:0000:0000::69 db 63 a7 8a b4 f7 35 69 db 63 a7 8a b4 f7 35

09AC:000000:28A5:0000:0000::4d 2a 13 8a 2e 01 a7 d6 4d 2a 13 8a 2e 01 a7 d6

jinaljamal
10-02-2013, 05:31 PM
tq putu piring..cling..

amechoy
10-02-2013, 06:08 PM
ch mnc muslim mmg support pd dm500(saya dh check pd dm500 saya)..cuba check dgn tauke garis see amechoy..mgkin garis see ada masalah sbb tu ch ni jd gelap..tak pun buat fine tuning sband lnb tu lg..(brp bacaan snr dan agc utk ch ni pd dm500 amechoy?)mgkin TP utk ch ni t'cicir kot..#:-S

rasanye masalah signal... 1% jer...

da4rul
10-02-2013, 06:33 PM
penambahan iptv... leh download kat link di bawah.

http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=15898660&postcount=159

da4rul
10-02-2013, 06:36 PM
sajer nak share....

https://www.box.com/s/kk261i691zc9olr068e0

zamrizainol
10-02-2013, 06:37 PM
09AC:000000:28A2:0000:0000::69 db 63 a7 8a b4 f7 35 69 db 63 a7 8a b4 f7 35

09AC:000000:28A5:0000:0000::4d 2a 13 8a 2e 01 a7 d6 4d 2a 13 8a 2e 01 a7 d6

tuan putu_piring untuk $ria dan $oasis sid dia nak pakai yang mana satu 28A2 atau 28A5.terima kasih

da4rul
10-02-2013, 06:42 PM
Build date: 07/02/2013
- Added more numbers of replace.list up to 300 (existed list will be removed)
- Added program type(tv+radio, tv, radio) on SCAN
- Added more language(Czech, Russia, etc)
- Added auto connection management module in background for sharing function(no connection message at bootup)
- Added latest Viaccess SoftCAM code
- Fixed GMT display problem when bootup
- Fixed bug for EPG
- Fixed bugs on MGcamd(Astra 19.2 11856V)
- Improved CCcam/Newcamd
- Fixed EPG display of daylight time on info banner
- Fixed network DNS issue(changed not allowable to edit DNS on DHCP)
- Fixed many other bugs

USE WITH YOUR OWN RISK !!

sat_core
10-02-2013, 06:48 PM
ch Fox Sport, StarSport,SuperSport dan Oasis:

09AC:000000:28A5:0000:0000::4D 2A 13 8A 2E 01 A7 D6 4D 2A 13 8A 2E 01 A7 D6

09AC:000000:28A2:0000:0000::69 DB 63 A7 8A B4 F7 35 69 DB 63 A7 8A B4 F7 35

09AC:000000:4003:0000:0000::DA 69 DE 21 E8 7C ED 51 DA 69 DE 21 E8 7C ED 51

09AC:000000:28A1:0000:0000::DB 74 8D DC 57 43 42 DC DB 74 8D DC 57 43 42 DC

09AC:000000:28A4:0000:0000::fc 68 e7 4b 4c d3 2a 49 fc 68 e7 4b 4c d3 2a 49

kepala kuning sedang sengeh tu mewakili huruf "D".

da4rul
10-02-2013, 06:56 PM
saper yg nak mendalami pasal iptv ni... leh ler stady link dibwah.. hehe

https://www.box.com/s/7fkzhgyxxbp1on7du30y

awanano
10-02-2013, 06:58 PM
Bro..mmg sbb terlindung dek bumbung ke xdpt aritu?hehe sbb kalo ikut yg bgtau aritu mmg xda msalah sbb signal indomie kuat

tu le psl. takpe2 lps ni plan nak tembak burung lain pulak. hehe

putu_piring
10-02-2013, 07:00 PM
tuan putu_piring untuk $ria dan $oasis sid dia nak pakai yang mana satu 28a2 atau 28a5.terima kasih

09AC:000000:28A4:0000:0000::fc 68 e7 4b 4c d3 2a 49 fc 68 e7 4b 4c d3 2a 49
09AC:000000:28A1:0000:0000::db 74 8d dc 57 43 42 dc db 74 8d dc 57 43 42 dc

awanano
10-02-2013, 07:02 PM
Saya guna firmaware cantik no problem...Skybox_F3/2013/0128/***.html

http://www.yojiatech.com/a/Support/Download/Skybox_F3/2013/0128/***.html

tak boleh bukak pun bro link nieh#:-S

awanano
10-02-2013, 07:08 PM
How to identify clone Ali3602 HD Receiver (updated on Apr.18,2012)

Dear consumers :

If you have an Ali3602 HD Receiver like SKYBOX S9, S10, S11, S12...there is a method to identify if it is original (quality goods) or clone.

Before identify , please backup your old software on the box by usb.


enter menu---tool---information---press "8888" key, now you will see CHIP ID . If the box CHIP ID is in the chip_id_list, congratulatation, your HD Receiver is original version! You can upgrade any new firmware to experience more new functions. Otherwise, You Box is clone version , please recover the software with the old version! This software will kill the clone box when power on over 10 times. If less than 10 times, no kill for clone verion.
the chip_id_list is the following, it will update everyday: (updated date :18/04/2012)

00D0
00EA
085B
0D0C
98A1
98F2
9CF4
9D1A
1015
0D7E
38EC
1466
10AA

113C

14D5

1474

1466

0110

1509

15AE

15CB

15FA

1801


When you buy a new box , try to view the chip_id_list on this http page. If you can not find the valid "CHIP ID" on the chip_id_list, it means your box is a clone box.

Terima kasih atas info tersebut. tapi saya tekan 8888 tak keluar ape pun.

wander77
10-02-2013, 07:34 PM
Mr darul,,,saya pernah update secara online mlalui x5. Problem nya slps itu saya tak blh tgk lg mcm biasa dan kluar mesej no database. Blh tak srdara darul ajar cr nak update melalui x5 scr online ttp database tak hlg dan terus blh tgk mcm biasa. Buat ms ini saya guna versi 11.2.2013. Saya hrp new update ni blh selesai mslh scrambled saya yg kerap blaku trutamanya waktu mlm dan ptg. Bila diadukan kpd seller, connection internet saya dpersalahkan.

sat_core
10-02-2013, 07:46 PM
penambahan iptv... leh download kat link di bawah.

http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=15898660&postcount=159

bro isi dlm kedua2 file tu(tvlist1&2) sama je kan?

langkuik
10-02-2013, 07:51 PM
sajer nak share....

https://www.box.com/s/kk261i691zc9olr068e0

lgi latest sudah keluar ka tuan da4rul :D

http://imageshack.us/a/img152/5408/jogetz.gif

zamrizainol
10-02-2013, 07:56 PM
09AC:000000:28A4:0000:0000::fc 68 e7 4b 4c d3 2a 49 fc 68 e7 4b 4c d3 2a 49
09AC:000000:28A1:0000:0000::db 74 8d dc 57 43 42 dc db 74 8d dc 57 43 42 dc

terima kasih tuan dengan segera saya akan key in maklumat ini :D:D:D

bidara
10-02-2013, 08:02 PM
dengar cerita DM800HD boleh jalan...

dari 800se
http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/screenshot2_zpsc7d76fa7.jpg

langkuik
10-02-2013, 08:03 PM
Mr darul,,,saya pernah update secara online mlalui x5. Problem nya slps itu saya tak blh tgk lg mcm biasa dan kluar mesej no database. Blh tak srdara darul ajar cr nak update melalui x5 scr online ttp database tak hlg dan terus blh tgk mcm biasa. Buat ms ini saya guna versi 11.2.2013. Saya hrp new update ni blh selesai mslh scrambled saya yg kerap blaku trutamanya waktu mlm dan ptg. Bila diadukan kpd seller, connection internet saya dpersalahkan.

aisehh,ni prob sama cam aku dulu..
ko amik jer latest firmware dri tuan da4rul yg kat bwh ni,07.02.2013 tu...
sbelum apa2 save itu cline dulu :D

sajer nak share....

https://www.box.com/s/kk261i691zc9olr068e0

bidara
10-02-2013, 08:06 PM
Terima kasih atas info tersebut. tapi saya tekan 8888 tak keluar ape pun.

Problem punya box

zamrizainol
10-02-2013, 08:28 PM
ch Fox Sport, StarSport,SuperSport dan Oasis:

09AC:000000:28A5:0000:0000::4D 2A 13 8A 2E 01 A7 D6 4D 2A 13 8A 2E 01 A7 D6

09AC:000000:28A2:0000:0000::69 DB 63 A7 8A B4 F7 35 69 DB 63 A7 8A B4 F7 35

09AC:000000:4003:0000:0000::DA 69 DE 21 E8 7C ED 51 DA 69 DE 21 E8 7C ED 51

09AC:000000:28A1:0000:0000::DB 74 8D DC 57 43 42 DC DB 74 8D DC 57 43 42 DC

09AC:000000:28A4:0000:0000::fc 68 e7 4b 4c d3 2a 49 fc 68 e7 4b 4c d3 2a 49

kepala kuning sedang sengeh tu mewakili huruf "D".

la tadi tak nampak yg tuan satcore punya tak pa yang ni pun nak key in jgk hehehe

zamrizainol
10-02-2013, 08:29 PM
09AC:000000:28A4:0000:0000::fc 68 e7 4b 4c d3 2a 49 fc 68 e7 4b 4c d3 2a 49
09AC:000000:28A1:0000:0000::db 74 8d dc 57 43 42 dc db 74 8d dc 57 43 42 dc

terima kasih yg pun dah jalan dah :)cgrock

amechoy
10-02-2013, 08:36 PM
Akhirnya berjaya juga saya tembak burung ind0besen.
Terima ksih semua otai2 atas tunjuk ajar. :)

http://www.mearar.tk/SkyboxF3_Pix/sat_16.jpg

http://www.mearar.tk/SkyboxF3_Pix/sat_17.jpg

aku pon sama gak dulu.. di selindingi oleh bumbung.. hehehe

sat_core
10-02-2013, 08:39 PM
aisehh,ni prob sama cam aku dulu..
ko amik jer latest firmware dri tuan da4rul yg kat bwh ni,07.02.2013 tu...
sbelum apa2 save itu cline dulu :D

wei! X5 ni camna nak buat backup file/Dump???...nak save camna?

Dreamboxjb
10-02-2013, 08:46 PM
tuan,
kalau pakai dm800 mcmana nak masukkan?

guna DCC, pindah file tersebut ke var/keys...

langkuik
10-02-2013, 08:50 PM
wei! X5 ni camna nak buat backup file/Dump???...nak save camna?

yg tu x tau ler plak..~X(
psl file cline den ni,
server provider kasi by email :D

sat_core
10-02-2013, 08:54 PM
E3aa 98c25570b3b7
TRANS7

awanano
10-02-2013, 08:54 PM
aku pon sama gak dulu.. di selindingi oleh bumbung.. hehehe

itu la yang dinamakan belajar dari pengalaman. Indovision ni punye channel hd memang tak boleh lock eah?

awanano
10-02-2013, 08:56 PM
Problem punya box

td saya contact dealer. dia kata kne upgrade guna kabel rs232. aiyooo mne nak cari. Takpe la, STb ni kalau tak upgrade tak ada masalahkan?

langkuik
10-02-2013, 09:42 PM
IPTV CHannel List From USB FD

1. Donlot File tvlist.txt
2. Simpan di FD
3. cucuk FD ke USB Port X5
4. Go to Menu IPTV and play

tvlist1.txt (https://www.box.com/s/nic9nhyq5qf1rxhxznm0)
tvlist2.txt (https://www.box.com/s/dlk4upgxulrfvfqncfm4)

kreadit to planko and culun

http://s18.postimage.org/spw30b1y1/P2100425.jpg (http://postimage.org/image/go0p65sph/full/)
[/url]

file [URL="https://www.box.com/s/nic9nhyq5qf1rxhxznm0"]tvlist1.txt (http://postimage.org/) bole tngok :D
kalo tngok kat IPTV Channel List tu,yg XX tu porno rupanya #-o

btw file tvlist2.txt (https://www.box.com/s/dlk4upgxulrfvfqncfm4) x bole bkak plak :-?

bidara
10-02-2013, 09:48 PM
td saya contact dealer. dia kata kne upgrade guna kabel rs232. aiyooo mne nak cari. Takpe la, STb ni kalau tak upgrade tak ada masalahkan?

kalau duk dekat bolih bagi bantuan sos

GreatDane
10-02-2013, 09:57 PM
expired.....

zamrizainol
10-02-2013, 10:05 PM
cuba pakai ni :

http://www.mediafire.com/?j61jaseuu76u3bf
terima kasih tuan GD.yang ...5 pun jln tu apa ye?

GreatDane
10-02-2013, 10:34 PM
tu apa ye?

refer post dari jinaljamal on previous page.... ch tu i tak nak sebut nama nanti bawa ramai org dr google search.... i baca post tuan kata 2 jalan....tapi i tak test script dr tuan sat core tu, kawan tulis semula scripts dlm format yg beza n test 5 pun jln....tq

amechoy
10-02-2013, 10:47 PM
camne nak buat cline sendiri?

kena langgan astro kot.. kikiki

shahbana
10-02-2013, 11:53 PM
Firmware Revised 7Feb2013 (http://www.4shared.com/file/bwtzs82s/KD_P9000E_HD.html)

Kawan2 yang berkelapangan bolehla cuba sedut dan upgrade firmware baru ni.. dan boleh bagi review disini.. aku belum dapat upgrade.. sedang cuti di kampung :)cgrock

firmware dari openbox forum

South0fHeaven
11-02-2013, 12:05 AM
Kawe nok jugok terr kalau ada

sat_core
11-02-2013, 12:42 AM
Coming Soon....

http://img.alibaba.com/photo/719034475/cheapest_full_1080p_set_top_box_openbox_X6_with_bi ss_key.jpg
http://i00.i.aliimg.com/img/pb/091/889/551/551889091_165.jpg
http://i00.i.aliimg.com/img/pb/092/889/551/551889092_931.jpg

julmatang
11-02-2013, 12:55 AM
MNC itu dulunya TPI (Televisi Pendidikan Indonesia) dengan semboyan "Selalu Dekat di Hati"

julmatang
11-02-2013, 12:58 AM
key TOPAS TV yang baru ada..tak,....
Tq..

bidara
11-02-2013, 01:55 AM
[QUOTE=sat_core;16147760]Coming Soon....

2013 new openbox X6 1080p wifi Set top box
http://img.alibaba.com/photo/719034475/cheapest_full_1080p_set_top_box_openbox_X6_with_bi ss_key.jpg
[IMG]http://i00.i.aliimg.com/img/pb/091/889

ALI3601+WIFI+OPTICAL+BISS KEY+USB+PVR+HDMI 1080P+CA SLOT+AV OUT+INTERNET SHARING

piring_ufo
11-02-2013, 03:02 AM
rasanye masalah signal... 1% jer...

salam..
amechoy jika signal 1% tu mknanya polarity blum BETUL..cuba tukar polarity mcm yg saya bgtau dlm email hari tu ttg ch t'tentu indoV..

wander77
11-02-2013, 06:57 AM
aisehh,ni prob sama cam aku dulu..
ko amik jer latest firmware dri tuan da4rul yg kat bwh ni,07.02.2013 tu...
sbelum apa2 save itu cline dulu :D

Saya dulu slps ada mslh no database, seller bg dua file iaitu file format bin dan m.cfg. Jika update online melalui x5, yg mn cline file tu yg perlu dimasuk blk ?..

sat_core
11-02-2013, 12:29 PM
Basic Interoperable Scrambling System (BISS)

langkuik
11-02-2013, 12:52 PM
Saya dulu slps ada mslh no database, seller bg dua file iaitu file format bin dan m.cfg. Jika update online melalui x5, yg mn cline file tu yg perlu dimasuk blk ?..

cline tu m.cfg,bin tu tp program..(kalo salah otai betulkan den:">)
dua2 ko kena masukkan balik,kalo ko xmasukkan file bin tu
ko kena wat blindscan,bila ko wat blindscan chanel ko berterabur
bila ko masukkan file bin tu,chanel ko dah siap tersusun :)

plamsat
11-02-2013, 03:20 PM
td saya contact dealer. dia kata kne upgrade guna kabel rs232. aiyooo mne nak cari. Takpe la, STb ni kalau tak upgrade tak ada masalahkan?

pi imbi plaza ,ada jual null cable di sana.

Kosendat
11-02-2013, 03:35 PM
Bro bidara, Dah ada ke openbox x6 bro?

sapuan
11-02-2013, 05:21 PM
refer post dari jinaljamal on previous page.... ch tu i tak nak sebut nama nanti bawa ramai org dr google search.... i baca post tuan kata 2 jalan....tapi i tak test script dr tuan sat core tu, kawan tulis semula scripts dlm format yg beza n test 5 pun jln....tq

Mr GreatDane, saya nak PM tak cukup syarat lagi.. tapi saya sangat perlu untuk berhubung dengan saudara.. terima kasih...

krie1694
11-02-2013, 05:48 PM
wei! X5 ni camna nak buat backup file/Dump???...nak save camna?

soklan sama mcmden....cume nak tmbh lg satur x5 nie blh cucuk usb modem terus ker kat box die..klu blh ade nak kena setting pe x..:-?:-?

sat_core
11-02-2013, 06:33 PM
soklan sama mcmden....cume nak tmbh lg satur x5 nie blh cucuk usb modem terus ker kat box die..klu blh ade nak kena setting pe x..:-?:-?

nak backup TP_Prog X5 dah boleh dah, tinggal lagi nak Dump CCcam.cfg dan constant.cw je tak boleh...

Klu wifi adaptor chip Ralink 3070 tu plug and play je, usb modem ni tah lah, cuba cucuk tengok, dia ada detect tak?

langkuik
11-02-2013, 06:49 PM
http://s9.postimage.org/th2ydn15b/2013_02_11_1827.png (http://postimage.org/)
[/url]

X6 ni dah cam S6 lak rupanya...

http://s7.postimage.org/7mz94qmaz/Openbox_S6.png (http://postimage.org/)
[url=http://postimage.org/]

bidara
11-02-2013, 07:03 PM
http://s9.postimage.org/th2ydn15b/2013_02_11_1827.png (http://postimage.org/)
[/url]

X6 ni dah cam S6 lak rupanya...Lain mmg laim

http://s7.postimage.org/7mz94qmaz/Openbox_S6.png (http://postimage.org/)
[url=http://postimage.org/]

X6 ni dah cam S6 (S4 ada penyalit sawan) lak rupanya...Lain mmg laim

minc
11-02-2013, 08:04 PM
MNC itu dulunya TPI (Televisi Pendidikan Indonesia) dengan semboyan "Selalu Dekat di Hati"

Betul tu tuan....:)

Ip16354
11-02-2013, 08:51 PM
camne nak buat cline sendiri?

1. Pc server
2. Kad astro silver atau N-line(provider)
3. Internet
4. Static ip atau dydns

da4rul
11-02-2013, 09:32 PM
Mr darul,,,saya pernah update secara online mlalui x5. Problem nya slps itu saya tak blh tgk lg mcm biasa dan kluar mesej no database. Blh tak srdara darul ajar cr nak update melalui x5 scr online ttp database tak hlg dan terus blh tgk mcm biasa. Buat ms ini saya guna versi 11.2.2013. Saya hrp new update ni blh selesai mslh scrambled saya yg kerap blaku trutamanya waktu mlm dan ptg. Bila diadukan kpd seller, connection internet saya dpersalahkan.
saya sakng xbleh nak ajar. sbb skang tak pkai x5. cuma share saja. dlm proses nak order x5. hahaha. klau de rezeki x6 ke..bleh tanya rakan2 yg dah mencuba

da4rul
11-02-2013, 09:33 PM
bro isi dlm kedua2 file tu(tvlist1&2) sama je kan?

tvlist yg dua tu banyak skit

dintv
12-02-2013, 01:12 AM
huhu down rasenye bile bro ckp cm2..ambe dahla xde menda tu.huhu
boleh je dicoba2.....alah bisa tegal biasa....itu lah ubat yg mujarab
pastikan SABAR tu kena lah lebihhhh..hahaha
p/s:x penah guna satfinder

shahreyz
12-02-2013, 01:25 AM
tumpang tanye..kawan newbie yg baru nak try first time flash image lain image skrg lame giler dkt dua tahun nk upgrade la so far image skrg xde problem ape2.soklan nye camna nak backup image lame ni supaya next time image baru problem leh flash baliik img lame nih...sy cdg nk flash image baru ni.

http://dreamoem.com/entry.php?359-Dream-Elite-4.0-v001r003-dm800-OE1.6-ramiMAHER-ssl84b

atau

http://dreamoem.com/entry.php?357-new-2013-DOMICA-image-9a-dm800se-ramiMAHER-ssl84b

nanti_sat
12-02-2013, 02:51 AM
kunci lembut e p am yg baru ada link x na sedut ni lama punya da gelap..

sat_core
12-02-2013, 08:20 AM
Key 11 Feb 2013

0614:000000:00D3:01C2:0547::04 E7 D0 BB 89 4A 77 4A 04 E7 D0 BB 89 4A 77 4A ; Samrujlok
0614:000000:00D4:01C3:0548::7C 8F 47 52 3A 3D AB 22 7C 8F 47 52 3A 3D AB 22 ; Khongdee
0614:000000:00D5:01C4:0549::9D AC 71 BA 98 3C 10 E4 9D AC 71 BA 98 3C 10 E4 ; Music Lifestyle
0614:000000:0007:00CF:03FE::1B 7E 84 1D 41 CC 19 26 1B 7E 84 1D 41 CC 19 26 ; D-Zeries
0614:000000:0262:006E:064A:: ; Asia Update
0614:000000:0461:0115:03FD::1B 7E 84 1D 41 CC 19 26 1B 7E 84 1D 41 CC 19 26 ; LAO star channel
0614:000000:0462:0116:03FE::6C C8 B0 E4 A7 FF 05 AB 6C C8 B0 E4 A7 FF 05 AB ; SMM TV
0614:000000:0014:00DC:0000:: ; TV3 cam Free
0614:000000:0015:00DD:03FD::7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A 7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A ; TV5 cam
0614:000000:0016:00DE:0563::7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A 7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A ; TVK
0614:000000:0017:00DF:051C::7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A 7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A ; TV9 cam
0614:000000:0018:00E0:0565::7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A 7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A ; Apsara TV
0614:000000:0019:00E1:0566::7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A 7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A ; Bayon TV
0614:000000:001A:00E2:0567::7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A 7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A ; Bayon NEWS
0614:000000:001B:00E3:0568::30 CF F3 F2 81 C2 51 94 30 CF F3 F2 81 C2 51 94 ; SEA TV
0614:000000:001F:00E7:056C::7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A 7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A ; HangMeas TV
0614:000000:019A:0136:056A::7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A 7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A ; Komsan
0614:000000:00C9:01B8:053D::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; Krungtapturakij TV
0614:000000:00CB:01BA:053F::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; Cartoon Club
2600:000000:00CD:0000:1FFF::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; TV_Pool
0614:000000:00CE:01BD:0542::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; M Channel
0614:000000:00CF:01BE:0543::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; Nation Channel
0614:000000:00D0:01BF:0544::F7 93 4D D7 14 34 FB 43 F7 93 4D D7 14 34 FB 43 ; CH3
0614:000000:00D1:01C0:0545::F7 93 4D D7 14 34 FB 43 F7 93 4D D7 14 34 FB 43 ; CH5
0614:000000:00D2:01C1:0546::F7 93 4D D7 14 34 FB 43 F7 93 4D D7 14 34 FB 43 ; CH7
0614:000000:00D6:01C5:054A::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; TV Pool Music
0614:000000:00D7:01C6:054B::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; CH8
0614:000000:00D8:01C7:054C::F7 93 4D D7 14 34 FB 43 F7 93 4D D7 14 34 FB 43 ; Modern9
0614:000000:00DC:01CB:0550::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; You Channel
0614:000000:00DD:01CC:0551::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; Sabaidee TV
0614:000000:00E3:01D3:0557::BD A1 6F CD B3 09 FA B6 BD A1 6F CD B3 09 FA B6 ; Acts Channel
0614:000000:0259:0065:0641::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; ABAC Channel
0614:000000:025A:0066:0642::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; GMM Music
0614:000000:025B:0067:0643::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; MV_MV5
0614:000000:025C:0068:0644::BD A1 6F CD B3 09 FA B6 BD A1 6F CD B3 09 FA B6 ; FAN TV
0614:000000:025D:0069:0645::BD A1 6F CD B3 09 FA B6 BD A1 6F CD B3 09 FA B6 ; Bang Channel
0614:000000:025E:006A:0646::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; TV Muslim
0614:000000:025F:006B:0647::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; MV_Sawasdee
0614:000000:0260:006C:0648::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; Nice Channel
0614:000000:0261:006D:0649::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; MV_MyTV
0614:000000:0263:006F:064B::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; Miracle
0614:000000:0264:0000:064C::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; PLAY channel
2600:000000:0265:0000:1FFF::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; MV_Mystery
0614:000000:0266:0072:064E::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; Sky World
0614:000000:0267:0073:064F::BD A1 6F CD B3 09 FA B6 BD A1 6F CD B3 09 FA B6 ; Green Channel
0614:000000:0268:0074:0650::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; VoiceTV
0614:000000:0269:0075:0651::BD A1 6F CD B3 09 FA B6 BD A1 6F CD B3 09 FA B6 ; O Shopping
0614:000000:026A:0076:0652::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; MV_Share TV
0614:000000:026B:0077:0653::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; Allure Channel
0614:000000:026C:0078:0654::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; Man TV
0614:000000:026D:0079:0655::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; WorkPoint
0614:000000:026E:007A:0656::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; Shop at Home
0614:000000:026F:007B:0657::F7 93 4D D7 14 34 FB 43 F7 93 4D D7 14 34 FB 43 ; NBT
0614:000000:0270:007C:0658::F7 93 4D D7 14 34 FB 43 F7 93 4D D7 14 34 FB 43 ; TPBS

2600:020229:00CC:01BB:1FFF::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; Gmm one KU
2600:000000:0001:8189:1FFF::33 35 55 BD 77 79 99 89 33 35 55 BD 77 79 99 89
2600:000000:001E:8190:1FFF::AF A0 46 95 84 32 57 0D AF A0 46 95 84 32 57 0D
2600:000000:00CD:01BC:1FFF::F9 2E BC E3 33 04 27 5E F9 2E BC E3 33 04 27 5E
2600:000000:0321:8189:1FFF::12 34 56 9C 78 9A AA BC 12 34 56 9C 78 9A AA BC ; R Channel
2600:000000:0326:8189:1FFF::12 34 56 9C 78 9A AA BC 12 34 56 9C 78 9A AA BC ; GMM CLUB Channel
2600:000000:0327:8189:1FFF::12 34 56 9C 78 9A AA BC 12 34 56 9C 78 9A AA BC ; Football Plus
2600:000000:0328:8189:1FFF::12 34 56 9C 78 9A AA BC 12 34 56 9C 78 9A AA BC ; Sportplus
2600:000000:032A:8189:1FFF::12 34 56 9C 78 9A AA BC 12 34 56 9C 78 9A AA BC ; TNN Test Card
2600:000000:032C:8189:1FFF::12 34 56 9C 78 9A AA BC 12 34 56 9C 78 9A AA BC ; GMM Sport One
2600:000000:0332:8189:1FFF::12 34 56 9C 78 9A AA BC 12 34 56 9C 78 9A AA BC ; EURO Sport Asia
2600:08021B:03A0:017F:1FFF::02 40 A1 E3 25 63 B7 3F 02 40 A1 E3 25 63 B7 3F ; MediaBoom
2600:090205:038A:0105:1FFF::D8 DA 0C BE 66 63 3C 05 D8 DA 0C BE 66 63 3C 05 ; True10
2600:100192:0642:0066:1FFF::69 DA 35 78 3D 05 A1 E3 69 DA 35 78 3D 05 A1 E3 ; Media Boom Ku
2600:000000:064F:0073:1FFF::28 8E 06 BC 34 D2 65 6B 28 8E 06 BC 34 D2 65 6B ; TRUE HAY HA
2600:000000:0651:0075:1FFF::F3 CE 26 E7 23 2C D5 24 F3 CE 26 E7 23 2C D5 24 ; TURE Pookpanya
2600:000000:0652:0076:1FFF::8D 02 6A F9 0D 27 93 C7 8D 02 6A F9 0D 27 93 C7 ; True Explore1
0614:000000:0642:0066:025a::5C 8D 26 0F EE FD 93 7E 5C 8D 26 0F EE FD 93 7E ; True Music KU
2600:000000:0653:0077:1FFF::5C 8D 26 0F EE FD 93 7E 5C 8D 26 0F EE FD 93 7E ; True Music KU
2600:000000:0145:0000:1FFF::6A 35 F1 90 CB A2 79 E6 6A 35 F1 90 CB A2 79 E6 ; CH8
2600:000000:01F5:01F5:1FFF::CA FF 59 22 FA 4F 7B C4 CA FF 59 22 FA 4F 7B C4 ; Karaoke Channel
2600:000000:0001:8189:1FFF::10 00 00 10 12 34 50 96 10 00 00 10 12 34 50 96 ; Panyapiwat1
2600:000000:0002:8189:1FFF::11 11 12 34 21 11 11 33 11 11 12 34 21 11 11 33 ; Panyapiwat2
2600:000000:0001:8189:1FFF::1A 8E FE A6 70 7E D9 C7 1A 8E FE A6 70 7E D9 C7 ; RU TV2
2600:000000:0001:8189:1FFF::24 68 11 9D 11 35 79 BF 24 68 11 9D 11 35 79 BF ; BEC CH7 C
2600:000000:0001:8189:1FFF::33 35 55 00 77 79 99 00 33 35 55 00 77 79 99 00 ; CH5 feed c
2600:000134:0001:0020:1FFF::33 35 55 00 77 79 99 00 33 35 55 00 77 79 99 00 ; LIVE TV9
2600:000000:0001:8189:1FFF::33 35 55 BD 77 79 99 89 33 35 55 BD 77 79 99 89 ; Olympic c
2600:000000:000F:0000:1FFF::11 11 11 00 99 99 99 00 11 11 11 00 99 99 99 00 ; T Sports
2600:000000:012F:0000:1FFF::02 40 A1 E3 25 63 B7 3F 02 40 A1 E3 25 63 B7 3F ; Media Channel

0614:000000:00DB:01CA:0000:: ; Dhamma Free
0614:000000:00D9:01C8:0000:: ; Parliament Free
0614:000000:00CA:01B9:0000:: ; CUBE Free
4A02:000000:00DA:01C9:04EA:: ; GMM Z Theatre
4A02:000000:0003:00CB:03EB:: ; NAT GEO Wild
4A02:000000:0004:00Cc:03EC:: ; Warner TV
4A02:000000:0006:00CE:03EE:: ; GMM Movies channel
4A02:000000:0009:00D1:03F1:: ; GMM CLUB Channel
4A02:000000:000A:00D2:03F2:: ; EURO Sport
4A02:000000:000C:00D4:03F4:: ; GMM Sport Extra
4A02:000000:000D:00D5:03F5:: ; GMM Football extra
4A02:000000:000E:00D6:03F6:: ; GMM Sport ONE
4A02:000000:000F:00D7:03F7:: ; NAT GEO Adventure
4A02:000000:025F:006B:0A2F:: ; Nick JR.
0614:000000:003C:003D:056B:: ; RS Sport Laliga

2600:000111:0111:0110:1FFF::3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 ; IPM HD
2600:000121:0112:0120:1FFF::3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 ; IPM HD
2600:000131:0113:0130:1FFF::3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 ; IPM HD
2600:000141:0114:0140:1FFF::3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 ; IPM HD
2600:000151:0115:0150:1FFF::3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 ; IPM HD
2600:000161:0116:0160:1FFF::3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 ; IPM HD
2600:000171:0117:0170:1FFF::3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 ; IPM HD
2600:000181:0118:0180:1FFF::3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 ; IPM HD

Kosendat
12-02-2013, 09:01 AM
Parking dulu

sat_core
12-02-2013, 09:20 AM
perfect pair...maverless!!! ariba! ariba!

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/580488_332982256812247_385703557_n.jpg

WifiX5
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/526524_335246393252500_1515567561_n.jpg

sat_core
12-02-2013, 09:26 AM
saya sakng xbleh nak ajar. sbb skang tak pkai x5. cuma share saja. dlm proses nak order x5. hahaha. klau de rezeki x6 ke..bleh tanya rakan2 yg dah mencuba

Alang2 ko tunggu je lah kelahiran X6, dah 9 bulan dah tu, tunggu masa je....dengar2 sw X6 akan datang ada function internet browser!

sure ko tak menyesal nanti...

saudagar_fx
12-02-2013, 09:29 AM
bagus juga ada ruangan ni

sat_core
12-02-2013, 09:44 AM
saya sakng xbleh nak ajar. sbb skang tak pkai x5. cuma share saja. dlm proses nak order x5. hahaha. klau de rezeki x6 ke..bleh tanya rakan2 yg dah mencuba

Alang2 ko tunggu je lah kelahiran X6, dah 9 bulan dah tu, tunggu masa je....dengar2 sw X6 akan datang ada function internet browser!

sure ko tak menyesal nanti...

Bro da4rul...

Aku tarik balik kata2 (cadangan) aku berkenaan X6 yg kat atas tu...

al5911
12-02-2013, 09:47 AM
x6 tu ada built-in wireless ke? Fan ada jugak ke? Usb port ada 2 atau satu? Ingat nak amik x5 ni...

sat_core
12-02-2013, 09:47 AM
Sila lihat betul-betul perbezaan antara X5 dan X6...

X6
http://img.alibaba.com/photo/719034475/cheapest_full_1080p_set_top_box_openbox_X6_with_bi ss_key.jpg

X5
http://s6.postimage.org/vzsk571ip/blackmainmenu.png

da4rul
12-02-2013, 09:47 AM
Bro da4rul...

Aku tarik balik kata2 (cadangan) aku berkenaan X6 yg kat atas tu...

haha. nanti bleh buka tread x6 plak. pakat bincang. hehe

da4rul
12-02-2013, 09:52 AM
x6 tu ada built-in wireless ke? Fan ada jugak ke? Usb port ada 2 atau satu? Ingat nak amik x5 ni...

xde. kena tambah bro.

sat_core
12-02-2013, 09:52 AM
haha. nanti bleh buka tread x6 plak. pakat bincang. hehe

ada 2 kelebihan X6 banding X5:

1- GPRS
2- Tak ada Uporn (prono)

kekurangan X6 berbanding X5:

alamak besarnya kekurangan X6 ni...

da4rul
12-02-2013, 09:54 AM
ada 2 kelebihan X6 banding X5:

1- GPRS
2- Tak ada Uporn (prono)

kekurangan X6 berbanding X5:

alamak besarnya kekurangan X6 ni...
x6 ni, usb ada satu jer kan

al5911
12-02-2013, 09:56 AM
ada 2 kelebihan X6 banding X5:

1- GPRS
2- Tak ada Uporn (prono)

kekurangan X6 berbanding X5:

alamak besarnya kekurangan X6 ni...

xde uporn... mcm kekurangan jer tu :p

USB port tu yg penting tu... kalau 2 best le.

sat_core
12-02-2013, 09:59 AM
x6 ni, usb ada satu jer kan

yg nampak 1 je...

sat_core
12-02-2013, 10:01 AM
xde uporn... mcm kekurangan jer tu :p

USB port tu yg penting tu... kalau 2 best le.

1 benda dgn 2 pandangan yg berbeza, itu lah bezanya yg tua dan yg muda kekekeke...lelaki normal tu!...youtube pun takde wei! mana best x6 ni...

sat_core
12-02-2013, 10:04 AM
dgn kelahiran X6 apakah bererti X5 akan dihentikan pengeluaranya? apakah X5 ini satu kesilapan pemasaran?

Tanda soal???

cepat beli X5!!!

awangselamat
12-02-2013, 10:11 AM
ada sapa2 yg dah upgrade f/w terbaru tu?sila bg komen sikit...

sat_core
12-02-2013, 11:10 AM
X5 tanya / jawab:

1- Device is somewhat slow (takes 4 second to display Channel list)

--> The receiver use High solution icons in the display, when you chansge pictures, system need to run again, so a little slow than other receiver,
Now enigneer are checking this problem now.


2- cccam & newcamd could not be loaded/update by Usb ( "Load Fail" message shown)

--> Pls check your USB is FAT32, and is your file correct?


3- No dump file

--> it is Sunplus 1512 solution, not Ali solution. It is not same.


4-Providing the option to backup all or part the firmware via USB and RS232 by Eromupgrade

-> Sunplus 1512 system can't provide this function.
X5 have U-boot from USB function.


5-An editor of channels equal to or Alieditor like, talked to the folks at Wolfgang Litzinger "setedit" they do not have compatible editor X5

->Sunplus 1512 system no this tool for us.



6- Since yesterday, I have noticed that when I move from a channel that is from SAT#1 to a channel from SAT#2 .... No Signal" message appears for about 5 seconds and then Will be OK

When I test my openbox S10 using same RF Cable ... This issue does not appear, Is it software issue or hardware ?

I think it is SW problem, because we use hign solution icons in OSD, so when you have some change , it will be a little slow.

langkuik
12-02-2013, 12:34 PM
x6 tu ada built-in wireless ke? Fan ada jugak ke? Usb port ada 2 atau satu? Ingat nak amik x5 ni...

baper bnyak x5 nk amik ni la tuan :D

astronyu
12-02-2013, 01:10 PM
so far dah 3 ari running X5, xde masalah. xde motor scrambler, lagging, hang dan sebagainya. dah cuba tuka guna c garis yg baru. mgkin kwn2 yg ade mslh lagging n scrambled tu mgkin ia disebabkan oleh server. pasni baru nk explore iptv plak

X5 baru je kejap tadi sampai, terus pasang sambung kat unifi vip 20 so far ok lah. first, vod, best, selalu sangat scramble..memang normal ke?

Kunci Lembut Ilmu Siam & constant DTV C+K + I.P.M HD Update 25-01-2013

http://www.mediafire.com/?834lg7ftajwutd2

Yang ini untuk apa? Boleh pakai kat X5 ke?

aku lepas 2 hari pakai atau sejak 2 hari pakai, esteruk ja yg selalu scramble, kejab-kejab scramble, VTC HD cun melecun, seegaris yg sama pakai di s9 cun je esteruknya...ramai cakap scramble sebb X5 bugs...kena tunggu new sw kot...

tapi gambar sangat cantik walau di tv tabung....

VTC HD ni mana nak cari? Nak kena adjust dish ke kalau nak tengok atau takde masalah guna position disk steruk?


Lagi satu..x5 yang baru dibeli ni dah siap setup cgarisnya oleh seller, jadi kalau nak upgrade firmware, apa procedure yang perlu dibuat dahulu?
Boleh sesapa bagi step by step untuk saya yang masih hijau ni.

terima kasih.

orangkuatumno
12-02-2013, 01:15 PM
Katna nak beli ni tt? Sekali ngan cline ke? Tlg pm sikit:-?

sat_core
12-02-2013, 02:12 PM
siapa nak seegaris VTC HD, sila bagi nama disini, nanti saya pm kan harga....

ada juga:

esteruk
indovisi
true knowlage package
cinsat

awanano
12-02-2013, 02:24 PM
pi imbi plaza ,ada jual null cable di sana.

betul jgk tu. Kalau kita tersalah update firmware guna null cable tu dekoder boleh rosak tak. Ada siapa2 pernah cuba update guna cable ni?

Kosendat
12-02-2013, 02:52 PM
siapa nak seegaris VTC HD, sila bagi nama disini, nanti saya pm kan harga....

ada juga:

esteruk
indovisi
true knowlage package
cinsat


Pm sy details
Bro

lebai1969
12-02-2013, 03:01 PM
jom cepat beli..la tgh byk stok

awangselamat
12-02-2013, 03:23 PM
pm sy juga....

plamsat
12-02-2013, 04:00 PM
1. Pc server
2. Kad astro silver atau N-line(provider)
3. Internet
4. Static ip atau dydns
smargo card reader

astronyu
12-02-2013, 04:12 PM
Aduiyai..baru beberapa jam guna X5 sekarang semua channel scrambled.
Tengok kat cgaris 3 servers semua offline...wtf?
http://s8.postimage.org/yj7mfu9qd/2013_02_12_15_52_57.jpg

plamsat
12-02-2013, 04:16 PM
Saya guna firmaware cantik no problem...Skybox_F3/2013/0128/***.html

http://www.yojiatech.com/a/Support/Download/Skybox_F3/2013/0128/***.html


http://www.yojiatech.com/a/Support/Download/openbox_s10_s11/

orangkuatumno
12-02-2013, 04:22 PM
Yg mana satu yg bagus untuk orang baru, skybox ke, openbox ke, dreamox x5 ke? Tolong beri pandangan sikit, tqvm:)cgrock

langkuik
12-02-2013, 04:59 PM
Aduiyai..baru beberapa jam guna X5 sekarang semua channel scrambled.
Tengok kat cgaris 3 servers semua offline...wtf?
http://s8.postimage.org/yj7mfu9qd/2013_02_12_15_52_57.jpg

klik jer la button biru tu

da4rul
12-02-2013, 05:39 PM
Tiga seber, port sama plak tu. ni mungkin seber kurng sihat skit kot. Hehe. Sabor
jerla

astronyu
12-02-2013, 05:50 PM
Nasib la beli x5 skali 6 bulan cgaris je. Sapa2 yang ada supplier cgaris yang stabil tu harap boleh la share.


Lagi satu, kat X5 ni kalau guna wired IP memang problem ye?



Pasal IPTV pulak, X5 ni memang takde option atau hack untuk update list iptv kat dalam box tu? Maksudnya tak perlu pakai usb..leceh la.

ipoh1987
12-02-2013, 05:55 PM
siapa nak seegaris VTC HD, sila bagi nama disini, nanti saya pm kan harga....

ada juga:

esteruk
indovisi
true knowlage package
cinsat

PM saya bro :D

da4rul
12-02-2013, 06:00 PM
Nasib la beli x5 skali 6 bulan cgaris je. Sapa2 yang ada supplier cgaris yang stabil tu harap boleh la share.


Lagi satu, kat X5 ni kalau guna wired IP memang problem ye?



Pasal IPTV pulak, X5 ni memang takde option atau hack untuk update list iptv kat dalam box tu? Maksudnya tak perlu pakai usb..leceh la.

Pm saya bro. Cline baik punya

En. Rhoma Irama
12-02-2013, 06:14 PM
tumpang tanye..kawan newbie yg baru nak try first time flash image lain image skrg lame giler dkt dua tahun nk upgrade la so far image skrg xde problem ape2.soklan nye camna nak backup image lame ni supaya next time image baru problem leh flash baliik img lame nih...sy cdg nk flash image baru ni.

http://dreamoem.com/entry.php?359-Dream-Elite-4.0-v001r003-dm800-OE1.6-ramiMAHER-ssl84b

atau

http://dreamoem.com/entry.php?357-new-2013-DOMICA-image-9a-dm800se-ramiMAHER-ssl84b
guna BA... boleh buat full backup termasuk satellite setup, box configuration, segala plugins dan settings termasuk see line...

astronyu
12-02-2013, 06:20 PM
Alamak...post belum cukup, takleh nak pm.
Apa kata bro pm da4rul yang pm saya. Confirm ke tak lagging/slow/serabai?

Kalau sekarang ni saya dah ada cgaris dalam x5 ni, kalau tambah lagi boleh ke? atau akan hilang yang sebelumnya?

da4rul
12-02-2013, 06:48 PM
Alamak...post belum cukup, takleh nak pm.
Apa kata bro pm da4rul yang pm saya. Confirm ke tak lagging/slow/serabai?

Kalau sekarang ni saya dah ada cgaris dalam x5 ni, kalau tambah lagi boleh ke? atau akan hilang yang sebelumnya?

Hehe. Bro leh email sy. da4rul@yahoo.com

astronyu
12-02-2013, 06:54 PM
Beres..baru lepas hantar email. :p

slipars
12-02-2013, 09:18 PM
...deleted...

astronyu
12-02-2013, 10:01 PM
https://m.box.com/index.php?rm=box_download_shared_file&file_id=f_5476830608&shared_name=yk4wpm94gnprdwp3row9

Ni kawe punya database astro uunutuk x5..

aku pakai database ni pastu lepas reboot terus jadi macam ni:

http://s7.postimage.org/ccay4tctn/2013_02_12_21_58_01.jpg
boleh dengar channel tu cuma gambar tak dapat.

Otai boleh tolong tak macamana nak dapatkan gambar balik?


=============================
Berjaya dapatkan gambar balik.
Guna composite cable, tukar setting dari CBVS ke RGB.

shahreyz
12-02-2013, 10:03 PM
guna BA... boleh buat full backup termasuk satellite setup, box configuration, segala plugins dan settings termasuk see line...



ada yg dah gune dua image yg saye link kan tu?ok ke x?

En. Rhoma Irama
12-02-2013, 11:12 PM
ada yg dah gune dua image yg saye link kan tu?ok ke x?

dua-dua boleh guna...

kawan dah test sebelum ni

plamsat
12-02-2013, 11:18 PM
Yg mana satu yg bagus untuk orang baru, skybox ke, openbox ke, dreamox x5 ke? Tolong beri pandangan sikit, tqvm:)cgrock

X5 boleh iptv

fajulia
12-02-2013, 11:32 PM
Ada sesiapa tahu mcmana nak guna/setting tiket pakai mgcamd/mgcamw dlm X5 ni?

Ada tak sesiapa tahu mcmana nak guna/setting tiket pakai mgcamd/mgcamw dlm X5 ni...? Saya dah cuba setting dan guna tp tak menjadi.... kalau ada yg tahu pls share.... thanks...

mamu7
13-02-2013, 12:06 AM
Salam otai2,
nk minta jasa baik sesiapa yg ada setting VPID, APID & PPID untuk channel2 IPM HD 1 - IPM HD 8. terima kasih.:)cgrock

sat_core
13-02-2013, 12:32 AM
Salam otai2,
nk minta jasa baik sesiapa yg ada setting VPID, APID & PPID untuk channel2 IPM HD 1 - IPM HD 8. terima kasih.:)cgrock

atau pun, siapa yg ada list ch(satelite.xml) ipm HD untuk box sunray/dreambox800...mohon share dgn bro mamu7...

aqu_fadhil
13-02-2013, 12:37 AM
Balik kl nanti bleh cuba ni...

sat_core
13-02-2013, 12:39 AM
siapa nak seegaris VTC HD, sila bagi nama disini, nanti saya pm kan harga....

ada juga:

esteruk
indovisi
true knowlage package
cinsat

yg berminat dgn seegaris vtc hd, harap bersabar, saya akan reply kesini selepas tempoh FTA vtc hd selesai.....buat sementara ni KIV dulu...vtc masih FTA.

cikgu_nakblaja
13-02-2013, 12:41 AM
sat_core...kunci lembut IPM HD x jalan pun..?

sat_core
13-02-2013, 12:47 AM
Yg mana satu yg bagus untuk orang baru, skybox ke, openbox ke, dreamox x5 ke? Tolong beri pandangan sikit, tqvm:)cgrock

X5 tak lah susah sangat, cuma F3 lebih banyak mudahnya...harga keduanya lebih kurang je. lebih baik ambik X5, bakal tak nyesal punya...X5 ada 2 usb port, sangat berguna, angap je F3 dah obsolete!

dunia penyiaran sekarang menuju ke "iptv"...nanti nak upgrade gak ke X5....mau X5 dah dihentikan pengeluaranya, camno? hehehe racun! racun!

sat_core
13-02-2013, 01:01 AM
sat_core...kunci lembut IPM HD x jalan pun..?

tu bukan kunci lembut, ipm hd pakai bisskey(constant.cw)

tadi kul 9 mlm test di s10....jalan je ch hd nya (key post by GD).

sat_core
13-02-2013, 01:04 AM
dua-dua boleh guna...

kawan dah test sebelum ni

Bro Rohma, ada ch list utk sunray yg ada ch ipm HD? bak mai...

mamu7
13-02-2013, 01:05 AM
atau pun, siapa yg ada list ch(satelite.xml) ipm HD untuk box sunray/dreambox800...mohon share dgn bro mamu7...

salam tuan,
IPM HD 1 - 8 dah blh bukak...sunray saya baca channel2 HD yg hilang tu dlm bentuk data...saya kena manual tukar dari DATA ke TV guna software DreamboxEdit baru boleh buka. masalahnya sekarang bila saya buka channel IPM HD 1, box saya mesti "hang"..remote x der function, kena restart box balik baru ok... untuk channel2 HD yg lain x der masalah..:-?

sat_core
13-02-2013, 01:07 AM
salam tuan,
IPM HD 1 - 8 dah blh bukak...sunray saya baca channel2 HD yg hilang tu dlm bentuk data...saya kena manual tukar dari DATA ke TV guna software DreamboxEdit baru boleh buka. masalahnya sekarang bila saya buka channel IPM HD 1, box saya mesti "hang"..remote x der function, kena restart box balik baru ok... untuk channel2 HD yg lain x der masalah..:-?

cuba delete balik semua, dan ulang buat lagi sekali lagi, ulang edit, ch list semua delete dan rescan balik...tengok boleh ok dak...

Dreamboxjb
13-02-2013, 01:09 AM
Key 11 Feb 2013

0614:000000:00D3:01C2:0547::04 E7 D0 BB 89 4A 77 4A 04 E7 D0 BB 89 4A 77 4A ; Samrujlok
0614:000000:00D4:01C3:0548::7C 8F 47 52 3A 3D AB 22 7C 8F 47 52 3A 3D AB 22 ; Khongdee
0614:000000:00D5:01C4:0549::9D AC 71 BA 98 3C 10 E4 9D AC 71 BA 98 3C 10 E4 ; Music Lifestyle
0614:000000:0007:00CF:03FE::1B 7E 84 1D 41 CC 19 26 1B 7E 84 1D 41 CC 19 26 ; D-Zeries
0614:000000:0262:006E:064A:: ; Asia Update
0614:000000:0461:0115:03FD::1B 7E 84 1D 41 CC 19 26 1B 7E 84 1D 41 CC 19 26 ; LAO star channel
0614:000000:0462:0116:03FE::6C C8 B0 E4 A7 FF 05 AB 6C C8 B0 E4 A7 FF 05 AB ; SMM TV
0614:000000:0014:00DC:0000:: ; TV3 cam Free
0614:000000:0015:00DD:03FD::7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A 7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A ; TV5 cam
0614:000000:0016:00DE:0563::7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A 7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A ; TVK
0614:000000:0017:00DF:051C::7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A 7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A ; TV9 cam
0614:000000:0018:00E0:0565::7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A 7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A ; Apsara TV
0614:000000:0019:00E1:0566::7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A 7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A ; Bayon TV
0614:000000:001A:00E2:0567::7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A 7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A ; Bayon NEWS
0614:000000:001B:00E3:0568::30 CF F3 F2 81 C2 51 94 30 CF F3 F2 81 C2 51 94 ; SEA TV
0614:000000:001F:00E7:056C::7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A 7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A ; HangMeas TV
0614:000000:019A:0136:056A::7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A 7F 15 A9 3D 55 E1 24 5A ; Komsan
0614:000000:00C9:01B8:053D::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; Krungtapturakij TV
0614:000000:00CB:01BA:053F::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; Cartoon Club
2600:000000:00CD:0000:1FFF::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; TV_Pool
0614:000000:00CE:01BD:0542::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; M Channel
0614:000000:00CF:01BE:0543::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; Nation Channel
0614:000000:00D0:01BF:0544::F7 93 4D D7 14 34 FB 43 F7 93 4D D7 14 34 FB 43 ; CH3
0614:000000:00D1:01C0:0545::F7 93 4D D7 14 34 FB 43 F7 93 4D D7 14 34 FB 43 ; CH5
0614:000000:00D2:01C1:0546::F7 93 4D D7 14 34 FB 43 F7 93 4D D7 14 34 FB 43 ; CH7
0614:000000:00D6:01C5:054A::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; TV Pool Music
0614:000000:00D7:01C6:054B::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; CH8
0614:000000:00D8:01C7:054C::F7 93 4D D7 14 34 FB 43 F7 93 4D D7 14 34 FB 43 ; Modern9
0614:000000:00DC:01CB:0550::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; You Channel
0614:000000:00DD:01CC:0551::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; Sabaidee TV
0614:000000:00E3:01D3:0557::BD A1 6F CD B3 09 FA B6 BD A1 6F CD B3 09 FA B6 ; Acts Channel
0614:000000:0259:0065:0641::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; ABAC Channel
0614:000000:025A:0066:0642::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; GMM Music
0614:000000:025B:0067:0643::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; MV_MV5
0614:000000:025C:0068:0644::BD A1 6F CD B3 09 FA B6 BD A1 6F CD B3 09 FA B6 ; FAN TV
0614:000000:025D:0069:0645::BD A1 6F CD B3 09 FA B6 BD A1 6F CD B3 09 FA B6 ; Bang Channel
0614:000000:025E:006A:0646::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; TV Muslim
0614:000000:025F:006B:0647::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; MV_Sawasdee
0614:000000:0260:006C:0648::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; Nice Channel
0614:000000:0261:006D:0649::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; MV_MyTV
0614:000000:0263:006F:064B::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; Miracle
0614:000000:0264:0000:064C::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; PLAY channel
2600:000000:0265:0000:1FFF::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; MV_Mystery
0614:000000:0266:0072:064E::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; Sky World
0614:000000:0267:0073:064F::BD A1 6F CD B3 09 FA B6 BD A1 6F CD B3 09 FA B6 ; Green Channel
0614:000000:0268:0074:0650::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; VoiceTV
0614:000000:0269:0075:0651::BD A1 6F CD B3 09 FA B6 BD A1 6F CD B3 09 FA B6 ; O Shopping
0614:000000:026A:0076:0652::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; MV_Share TV
0614:000000:026B:0077:0653::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; Allure Channel
0614:000000:026C:0078:0654::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; Man TV
0614:000000:026D:0079:0655::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; WorkPoint
0614:000000:026E:007A:0656::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; Shop at Home
0614:000000:026F:007B:0657::F7 93 4D D7 14 34 FB 43 F7 93 4D D7 14 34 FB 43 ; NBT
0614:000000:0270:007C:0658::F7 93 4D D7 14 34 FB 43 F7 93 4D D7 14 34 FB 43 ; TPBS

2600:020229:00CC:01BB:1FFF::5D EF AC F8 FF 21 1C 3C 5D EF AC F8 FF 21 1C 3C ; Gmm one KU
2600:000000:0001:8189:1FFF::33 35 55 BD 77 79 99 89 33 35 55 BD 77 79 99 89
2600:000000:001E:8190:1FFF::AF A0 46 95 84 32 57 0D AF A0 46 95 84 32 57 0D
2600:000000:00CD:01BC:1FFF::F9 2E BC E3 33 04 27 5E F9 2E BC E3 33 04 27 5E
2600:000000:0321:8189:1FFF::12 34 56 9C 78 9A AA BC 12 34 56 9C 78 9A AA BC ; R Channel
2600:000000:0326:8189:1FFF::12 34 56 9C 78 9A AA BC 12 34 56 9C 78 9A AA BC ; GMM CLUB Channel
2600:000000:0327:8189:1FFF::12 34 56 9C 78 9A AA BC 12 34 56 9C 78 9A AA BC ; Football Plus
2600:000000:0328:8189:1FFF::12 34 56 9C 78 9A AA BC 12 34 56 9C 78 9A AA BC ; Sportplus
2600:000000:032A:8189:1FFF::12 34 56 9C 78 9A AA BC 12 34 56 9C 78 9A AA BC ; TNN Test Card
2600:000000:032C:8189:1FFF::12 34 56 9C 78 9A AA BC 12 34 56 9C 78 9A AA BC ; GMM Sport One
2600:000000:0332:8189:1FFF::12 34 56 9C 78 9A AA BC 12 34 56 9C 78 9A AA BC ; EURO Sport Asia
2600:08021B:03A0:017F:1FFF::02 40 A1 E3 25 63 B7 3F 02 40 A1 E3 25 63 B7 3F ; MediaBoom
2600:090205:038A:0105:1FFF::D8 DA 0C BE 66 63 3C 05 D8 DA 0C BE 66 63 3C 05 ; True10
2600:100192:0642:0066:1FFF::69 DA 35 78 3D 05 A1 E3 69 DA 35 78 3D 05 A1 E3 ; Media Boom Ku
2600:000000:064F:0073:1FFF::28 8E 06 BC 34 D2 65 6B 28 8E 06 BC 34 D2 65 6B ; TRUE HAY HA
2600:000000:0651:0075:1FFF::F3 CE 26 E7 23 2C D5 24 F3 CE 26 E7 23 2C D5 24 ; TURE Pookpanya
2600:000000:0652:0076:1FFF::8D 02 6A F9 0D 27 93 C7 8D 02 6A F9 0D 27 93 C7 ; True Explore1
0614:000000:0642:0066:025a::5C 8D 26 0F EE FD 93 7E 5C 8D 26 0F EE FD 93 7E ; True Music KU
2600:000000:0653:0077:1FFF::5C 8D 26 0F EE FD 93 7E 5C 8D 26 0F EE FD 93 7E ; True Music KU
2600:000000:0145:0000:1FFF::6A 35 F1 90 CB A2 79 E6 6A 35 F1 90 CB A2 79 E6 ; CH8
2600:000000:01F5:01F5:1FFF::CA FF 59 22 FA 4F 7B C4 CA FF 59 22 FA 4F 7B C4 ; Karaoke Channel
2600:000000:0001:8189:1FFF::10 00 00 10 12 34 50 96 10 00 00 10 12 34 50 96 ; Panyapiwat1
2600:000000:0002:8189:1FFF::11 11 12 34 21 11 11 33 11 11 12 34 21 11 11 33 ; Panyapiwat2
2600:000000:0001:8189:1FFF::1A 8E FE A6 70 7E D9 C7 1A 8E FE A6 70 7E D9 C7 ; RU TV2
2600:000000:0001:8189:1FFF::24 68 11 9D 11 35 79 BF 24 68 11 9D 11 35 79 BF ; BEC CH7 C
2600:000000:0001:8189:1FFF::33 35 55 00 77 79 99 00 33 35 55 00 77 79 99 00 ; CH5 feed c
2600:000134:0001:0020:1FFF::33 35 55 00 77 79 99 00 33 35 55 00 77 79 99 00 ; LIVE TV9
2600:000000:0001:8189:1FFF::33 35 55 BD 77 79 99 89 33 35 55 BD 77 79 99 89 ; Olympic c
2600:000000:000F:0000:1FFF::11 11 11 00 99 99 99 00 11 11 11 00 99 99 99 00 ; T Sports
2600:000000:012F:0000:1FFF::02 40 A1 E3 25 63 B7 3F 02 40 A1 E3 25 63 B7 3F ; Media Channel

0614:000000:00DB:01CA:0000:: ; Dhamma Free
0614:000000:00D9:01C8:0000:: ; Parliament Free
0614:000000:00CA:01B9:0000:: ; CUBE Free
4A02:000000:00DA:01C9:04EA:: ; GMM Z Theatre
4A02:000000:0003:00CB:03EB:: ; NAT GEO Wild
4A02:000000:0004:00Cc:03EC:: ; Warner TV
4A02:000000:0006:00CE:03EE:: ; GMM Movies channel
4A02:000000:0009:00D1:03F1:: ; GMM CLUB Channel
4A02:000000:000A:00D2:03F2:: ; EURO Sport
4A02:000000:000C:00D4:03F4:: ; GMM Sport Extra
4A02:000000:000D:00D5:03F5:: ; GMM Football extra
4A02:000000:000E:00D6:03F6:: ; GMM Sport ONE
4A02:000000:000F:00D7:03F7:: ; NAT GEO Adventure
4A02:000000:025F:006B:0A2F:: ; Nick JR.
0614:000000:003C:003D:056B:: ; RS Sport Laliga

2600:000111:0111:0110:1FFF::3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 ; IPM HD
2600:000121:0112:0120:1FFF::3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 ; IPM HD
2600:000131:0113:0130:1FFF::3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 ; IPM HD
2600:000141:0114:0140:1FFF::3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 ; IPM HD
2600:000151:0115:0150:1FFF::3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 ; IPM HD
2600:000161:0116:0160:1FFF::3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 ; IPM HD
2600:000171:0117:0170:1FFF::3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 ; IPM HD
2600:000181:0118:0180:1FFF::3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 3B 5D 49 E1 9A 02 CD 69 ; IPM HD

ada sesiapa sudah bikin pahala tolong compile tak? hehehr

mamu7
13-02-2013, 01:09 AM
ada sapa2 yg gunakan sunray/DM800SE tembak ke burung N$$6 tak? saya ada soalan nk tanya sikit, naper bila saya bukak channel IPM HD 1, sunray saya mesti "hang", remote x der function...kena manually restart baru ok...untuk channel2 IPM HD yg lain ok jer. harap ada otai yg dpt membantu atau boleh kongsi jika ada masalah yg sama....:)cgrock

mamu7
13-02-2013, 01:12 AM
cuba delete balik semua, dan ulang buat lagi sekali lagi, ulang edit, ch list semua delete dan rescan balik...tengok boleh ok dak...

ok tuan..akan dicuba nanti...:)cgrock

sat_core
13-02-2013, 01:12 AM
ada sesiapa sudah bikin pahala tolong compile tak? hehehr

Tuan GD dah compole dah pa, saya yg ceraikan balik....ambik je yg Tuan GD punya post...

Dreamboxjb
13-02-2013, 01:17 AM
Tuan GD dah compole dah pa, saya yg ceraikan balik....ambik je yg Tuan GD punya post...

ohyaka..
ok2 tq

ss_izal
13-02-2013, 01:29 AM
mintak maaf mungkin terkeluar dari tajuk sedikit.

kalau openbox s10, ada tak software upgrade, sebab lepas pukul 12, tekan info jadi kosong, perkara lama ni, cuma baru nak amik tindakan.

astronyu
13-02-2013, 01:40 AM
mintak maaf mungkin terkeluar dari tajuk sedikit.

kalau openbox s10, ada tak software upgrade, sebab lepas pukul 12, tekan info jadi kosong, perkara lama ni, cuma baru nak amik tindakan.

Last version: Openbox S10HD 05/01/2012 Beta (Based on September 2011 FW - Clone Bomb removed)

Tengok sini: http://www.openboxforum.com/index.php?board=16.0

kapasele
13-02-2013, 03:09 AM
x5 (update latest) kalu put on stand by...meme connection lost sokmo ko? @ kawe sore jah jadi gini? tiap kali standby, kalu on balik mesti keno cabut kabel network pastu pase balik http://eemoticons.net/Upload/Rabbit/th_67.gif (http://eemoticons.net/D/Rabbit/th_67)

astronyu
13-02-2013, 03:12 AM
x5 (update latest) kalu put on stand by...meme connection lost sokmo ko? @ kawe sore jah jadi gini? tiap kali standby, kalu on balik mesti keno cabut kabel network pastu pase balik http://eemoticons.net/Upload/Rabbit/th_67.gif (http://eemoticons.net/D/Rabbit/th_67)

setahu kawe (hok baru bulih x5 kure dari 24jam lepah) kalu x5 standby dio lost connection sokmo, kalu on balik dio automatic connect network pahtu connect cgaris. kawe tok pernoh cabut kabel.

kapasele
13-02-2013, 03:19 AM
setahu kawe (hok baru bulih x5 kure dari 24jam lepah) kalu x5 standby dio lost connection sokmo, kalu on balik dio automatic connect network pahtu connect cgaris. kawe tok pernoh cabut kabel.

kemah doh staro tu...hok kawe ni network connect tp cccam offline...so kawe cabut balik cable network pah sambung balik (sbb malas connect cccam manual kat setting,kalu wak situ pon dio x leh connect)http://eemoticons.net/Upload/Rabbit/th_103.gif (http://eemoticons.net/D/Rabbit/th_103)

astronyu
13-02-2013, 03:31 AM
kawe ingat lagu tu jugok tapi kawe tunggu lamo sket dio auto connect.
Kawe pun baru belajar jugok pasal x5 ni.

kapasele
13-02-2013, 03:45 AM
pakak blaja la sek kito hok newb lagi ni...mujur ado bebenang ni,blh jugok rujuk kalu ado gapo2 masalah.nok harap ko seller mapuh kerah la nok solve ASAP time2 ddesok http://eemoticons.net/Upload/Rabbit/th_69.gif (http://eemoticons.net/D/Rabbit/th_69)

bidara
13-02-2013, 06:50 AM
X5 tak lah susah sangat, cuma F3 lebih banyak mudahnya...harga keduanya lebih kurang je. lebih baik ambik X5, bakal tak nyesal punya...X5 ada 2 usb port, sangat berguna, angap je F3 dah obsolete!

dunia penyiaran sekarang menuju ke "iptv"...nanti nak upgrade gak ke X5....mau X5 dah dihentikan pengeluaranya, camno? hehehe racun! racun!

....kalau ada line digital @ unifi @ angkat x5....kalau xdak unifi kat umah @ angkat F3.......function IPTV perlu UNIFI, X5 problem kalau tnet lime lemah....nanti akan selalu disconet to serbver,,,,

wander77
13-02-2013, 06:57 AM
Benda gini selain dr kena pilih box yg terbaik untuk kita, pemilihan cline juga perlu yg terbaik dan di survey trlebih dahulu. Saya juga hanya melanggan 6 bulan krn berhati-hati dgn kata2 menarik dr dealer spt tru 3 server dan sbgnya. Mungkin kaedah beli yg tbaik ialah beli box shj dan kemudian survey dan tanya d forum cline terbaik. Saya mungkin tdk bernasib baik krn mndapat cline yg tak bagus. Scrambled tak berpenghujung. Apabila connection dipersalahkan, saya tlh mengambil usaha dgn tukar router dan sentiasa check cable. Tp wlaupun x5 sentiasa tunjukkan connected scrambled msh kerap berlaku. Belang seller hanya timbul apabila cline kedua diambil dr seller blainan dan ternyata scramled begitu jarang berlaku. Jd hati2 plh seller cline. Utk seller bersikap terbuka la dgn rungutan pelanggan, utk buyer brhati2 pilih seller

GPK1
13-02-2013, 08:13 AM
setelah bersusah payah saya berjaya juga masukkan bis key ini hanya 3 HD je yg tak dapat

En. Rhoma Irama
13-02-2013, 09:10 AM
ada sapa2 yg gunakan sunray/DM800SE tembak ke burung N$$6 tak? saya ada soalan nk tanya sikit, naper bila saya bukak channel IPM HD 1, sunray saya mesti "hang", remote x der function...kena manually restart baru ok...untuk channel2 IPM HD yg lain ok jer. harap ada otai yg dpt membantu atau boleh kongsi jika ada masalah yg sama....:)cgrock

kawan menggunakan DM800SE takde masalah.

Cuma bergelap sebab key takde

En. Rhoma Irama
13-02-2013, 09:11 AM
Bro Rohma, ada ch list utk sunray yg ada ch ipm HD? bak mai...

insyaAllah nanti kawan post kan

bidara
13-02-2013, 09:39 AM
Benda gini selain dr kena pilih box yg terbaik untuk kita, pemilihan cline juga perlu yg terbaik dan di survey trlebih dahulu. Saya juga hanya melanggan 6 bulan krn berhati-hati dgn kata2 menarik dr dealer spt tru 3 server dan sbgnya. Mungkin kaedah beli yg tbaik ialah beli box shj dan kemudian survey dan tanya d forum cline terbaik. Saya mungkin tdk bernasib baik krn mndapat cline yg tak bagus. Scrambled tak berpenghujung. Apabila connection dipersalahkan, saya tlh mengambil usaha dgn tukar router dan sentiasa check cable. Tp wlaupun x5 sentiasa tunjukkan connected scrambled msh kerap berlaku. Belang seller hanya timbul apabila cline kedua diambil dr seller blainan dan ternyata scramled begitu jarang berlaku. Jd hati2 plh seller cline. Utk seller bersikap terbuka la dgn rungutan pelanggan, utk buyer brhati2 pilih seller

.....Bagus ini bolih buka thread baru dgn tajuk " TIKIT2 TERBAIK UNTUK BOX (DM, SKYBOX,OPENBOX, DLL) - SILA NYATAKAN PROVIDER TIKIT TERBAIK UNTUK KEMUDAHAN PELANGGAN" - sapa2 yang guna tikit2 yg bagus maksud kurang naik motor scramble, maksud terbaik lah 95-99% kualiti menyamai @strook: Bukan lah nak kena bagi no tikit yang tuan2 guna - setakat bagi maklumat provider yg bagus dan cukup:::::bukan nak promosi provider kat sini TUJUAN NYA nak selamatkan kawan2 yang selalu naik motor scramble, sakit jadinya kalau terus-terusan scramble sokmor::::::

krie1694
13-02-2013, 10:39 AM
.....Bagus ini bolih buka thread baru dgn tajuk " TIKIT2 TERBAIK UNTUK BOX (DM, SKYBOX,OPENBOX, DLL) - SILA NYATAKAN PROVIDER TIKIT TERBAIK UNTUK KEMUDAHAN PELANGGAN" - sapa2 yang guna tikit2 yg bagus maksud kurang naik motor scramble, maksud terbaik lah 95-99% kualiti menyamai @strook: Bukan lah nak kena bagi no tikit yang tuan2 guna - setakat bagi maklumat provider yg bagus dan cukup:::::bukan nak promosi provider kat sini TUJUAN NYA nak selamatkan kawan2 yang selalu naik motor scramble, sakit jadinya kalau terus-terusan scramble sokmor::::::

rasernyer thraed ruper gitur da ader boh...

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=339923

cuber la nengok...

krie1694
13-02-2013, 10:50 AM
ada 2 kelebihan X6 banding X5:

1- GPRS
2- Tak ada Uporn (prono)

kekurangan X6 berbanding X5:

alamak besarnya kekurangan X6 ni...

walaupun taip kelebihan tp nampak mcm kekurangan ajer......terutama yg no 2....:p

sat_core
13-02-2013, 11:15 AM
walaupun taip kelebihan tp nampak mcm kekurangan ajer......terutama yg no 2....:p

psycho je tu bro!....utk geng2 prono dan utk geng2 prono yg dah insaf...:D

sat_core
13-02-2013, 11:18 AM
setelah bersusah payah saya berjaya juga masukkan bis key ini hanya 3 HD je yg tak dapat

lebih kurang 5 ch HD je yg bersiaran...

krie1694
13-02-2013, 11:27 AM
psycho je tu bro!....utk geng2 prono dan utk geng2 prono yg dah insaf...:D

haha...besa....bos iptv xder update yg terkini ker....mana tau kot2 blh tgk yg terus dari US ke...bru up 2 date skit....:eek::eek:

avine
13-02-2013, 11:50 AM
nanti x6 aku beli...rugi klau xcuba...rugi sendiri ingat la..:D:D
x5 stakat ni ok la...nk kata stabil xsgt...angkat box pon naik scramled...

avine
13-02-2013, 11:51 AM
iptv yg baru ni ada porn...
jaga2...list yg tulis xxx..

sat_core
13-02-2013, 12:20 PM
nanti x6 aku beli...rugi klau xcuba...rugi sendiri ingat la..:D:D
x5 stakat ni ok la...nk kata stabil xsgt...angkat box pon naik scramled...

memula dulu esteruk kerab scarmble, tapi entah kenapa sekarang dah ok dah esteruk, dah tak ada scramble lagi dah...tak tau pasai pa...

avine
13-02-2013, 12:29 PM
....kalau ada line digital @ unifi @ angkat x5....kalau xdak unifi kat umah @ angkat F3.......function IPTV perlu UNIFI, X5 problem kalau tnet lime lemah....nanti akan selalu disconet to serbver,,,,

streamyx 1mbps pon ok utk iptv...tgk channel gak..ada yg sangkut...
elok unifi la...setakat ni layan islam channel ok lg..

avine
13-02-2013, 12:31 PM
memula dulu esteruk kerab scarmble, tapi entah kenapa sekarang dah ok dah esteruk, dah tak ada scramble lagi dah...tak tau pasai pa...

x5 layan porn je best...:eek::eek::eek:
wey..hujung bulan ni cdang nk blk kg...boleh la jumpa

sat_core
13-02-2013, 12:40 PM
x5 layan porn je best...:eek::eek::eek:
wey..hujung bulan ni cdang nk blk kg...boleh la jumpa

ha cantik!

combi07
13-02-2013, 01:00 PM
salam kpd otai2. minta tolong. betul ke tak pasang sband ni

En. Rhoma Irama
13-02-2013, 01:03 PM
salam kpd otai2. minta tolong. betul ke tak pasang sband ni
http://i1359.photobucket.com/albums/q787/mrf79/IMG_20130213_120534_zpseff68ac2.jpg

betul... asalkan dapat signal yang optimum takde masalah nak pasang macam mana pun

Kawan nampak dish duduk bawah pokok kelapa... dahan pokok tak menghalang beam ke tuan?

sat_core
13-02-2013, 01:19 PM
salam kpd otai2. minta tolong. betul ke tak pasang sband ni
http://i1359.photobucket.com/albums/q787/mrf79/IMG_20130213_120534_zpseff68ac2.jpg

boleh tengokgambar ni sebagai rujukan, kedudukan cun utk 10 TP inovisi....

combi07
13-02-2013, 01:44 PM
betul... asalkan dapat signal yang optimum takde masalah nak pasang macam mana pun

Kawan nampak dish duduk bawah pokok kelapa... dahan pokok tak menghalang beam ke tuan?

sebelum ni tembak telkom dapat. tapi indomie x dpt ni. bole bg idea.

sat_core
13-02-2013, 01:51 PM
sebelum ni tembak telkom dapat. tapi indomie x dpt ni. bole bg idea.

mohon tolong lah dengar nasihat mereka yg dah berpengalaman tu, tak boleh letak bawah pokok...sila ubah ketempat yg open space...

klu banyak songehnya, nasihat taknak dengar, bila Otai naik angin, korang cakap Otai sombong plak!

susah la melayu bangsa ku ini...~X(

farhansz
13-02-2013, 02:13 PM
ha cantik!

jumpe kat mane tuhh..nak join gak..:D

soultaker
13-02-2013, 02:37 PM
http://img851.imageshack.us/img851/3450/modded900mmfront.png

http://img217.imageshack.us/img217/1576/modded900mmback.png

Sila lihat gambar untuk dapatkan ukuran. Selebihnya gunakan kreativiti tuan-tuan yang terpendam :D

tt, boleh share tak meterial yg tuan pki utk modifikasi piring jd lebih besar.. tq..

mangkau
13-02-2013, 02:42 PM
sebelum ni tembak telkom dapat. tapi indomie x dpt ni. bole bg idea.

pada aku membazir tembak indomie guna kuali 6ft..pakai dish astrox itam sudah memadai..kuali 6ft ni boleh diguna utk tembak palapak combine dgn chinasat6b&6a/asiasat3/5.:))berbaloi banyak ch HD kt situ

En. Rhoma Irama
13-02-2013, 02:43 PM
tt, boleh share tak meterial yg tuan pki utk modifikasi piring jd lebih besar.. tq..

galvanized zink... ketebalan kawan tak ingat dah

tuan boleh beli di kedai-kedai hardware

Selain dari itu, aluminium pun boleh digunakan

Dreamboxjb
13-02-2013, 02:45 PM
sahabat En.Rhoma BerIrama,
recv : Dm800se
Q : apa macam mau setting wifi? tolong 1 kali ajar... :D :D

soultaker
13-02-2013, 02:51 PM
galvanized zink... ketebalan kawan tak ingat dah

tuan boleh beli di kedai-kedai hardware

Selain dari itu, aluminium pun boleh digunakan

t.kasih tt.. nak try modify piring tembak v1nas@t.. smalam try tembak tp tak dpt signal.. check balik satbeam rupenya kene pki piring besar..

combi07
13-02-2013, 02:52 PM
mohon tolong lah dengar nasihat mereka yg dah berpengalaman tu, tak boleh letak bawah pokok...sila ubah ketempat yg open space...

klu banyak songehnya, nasihat taknak dengar, bila Otai naik angin, korang cakap Otai sombong plak!

susah la melayu bangsa ku ini...~X(

baiklah otai.jgn marah. jap lg den ubah. hehehe