PDA

View Full Version : FXCM Group IB Malaysia


Pages : 1 2 3 [4]

wbangsar
25-09-2008, 12:25 AM
sebulan jer free lepas tuh buka live acc unlimited dia kasi free

sweezer
25-09-2008, 12:38 AM
sebulan jer free lepas tuh buka live acc unlimited dia kasi free

yups... ada akaun free excess terus

wbangsar
25-09-2008, 11:54 AM
apa maksub Rollover ?

sweezer
26-09-2008, 12:09 AM
apa maksub Rollover ?

rollover = swap = interest

bleh jadi +ve or -ve bergantung pada jenis post sell/buy

sweezer
26-09-2008, 03:50 AM
Sedikit Update ttg meta4 FXCM

Dear Trader:

Thank you for your inquiry about the FXCM MetaTrader 4 platform. We would like to invite you to participate in an early-release launch of this special system.

There are currently over one hundred traders using the MetaTrader 4, and we plan to add hundreds more in the coming weeks. As we scale up to accommodate new users for this early-release launch, technical problems may arise; however, our dedicated MetaTrader 4 team will be available to assist you resolve any issues.

The minimum account size is US$1,000.

As an FXCM MetaTrader 4 client, you will enjoy the following advantages:
Our financial strength-and transparency
The forex industry is being transformed. Tough, new financial regulations may force many small member-brokers out of business or may terminate their regulatory status. In fact, several brokers currently offering MetaTrader 4 are unregulated in the U.S. Many of them are, in our opinion, dangerously under-financed.
We offer you the advantage of trading with one of the largest and well-capitalized Forex Dealer Members (FDM). The FXCM Group is regulated on three continents-North America, Europe, and Asia-with over $95 million in capital and approximately $700 million in customer funds trading on FXCM platforms. And we are the only North American FDM to publish a complete financial statement on our Web site.

Our trading signals help you find trading opportunities-at no cost
Our DailyFX Plus site offers our clients free access to a powerful new suite of strategies, signals, and trading ideas unique to FXCM. One program, for instance, finds high-probability trade signals. Still another provides clear buy/sell alerts to timely trading opportunities discovered by DailyFX, one of the largest and most prestigious research groups in the industry.

No Dealing Desk* execution: Tighter spreads
At $350 billion monthly, FXCM''s trading volume may be among the world''s largest single source of retail currency trades. That is how we have maintained close relationships with eight global banks and financial institutions-some of the most aggressive forex price providers in the world. With MetaTrader 4 as the front end and No Dealing Desk execution as the back end, we fill your orders from the best prices available to us from these large banks and financial institutions as they compete to provide FXCM with bid and ask prices-some of the tightest spreads in the industry.

se7venth
26-09-2008, 11:14 PM
fxcm ada swap free x?

sweezer
26-09-2008, 11:46 PM
fxcm ada swap free x?

ada... boleh isi borang dan send kan ke fxcm... nak borang sila pm saya bg email.

snipers
27-09-2008, 08:25 PM
Secara personal yer bro sweezer, bagi pendapat u.. antara MT4 dengan fxcm trading station ni, mana yang u suka pakai. Sbb kita semua yg dlm ni bnyk yg dah cuba MT4, cuma nak tanya pengalaman u yg dah pakai trading station ni.

sweezer
28-09-2008, 09:00 PM
Secara personal yer bro sweezer, bagi pendapat u.. antara MT4 dengan fxcm trading station ni, mana yang u suka pakai. Sbb kita semua yg dlm ni bnyk yg dah cuba MT4, cuma nak tanya pengalaman u yg dah pakai trading station ni.

TS ni bagus tapi disebabkan connection internet kat malaysia ni teruk, sebab tu TS selalu hang. masalah hang ni yg selalu terjadi kat users malaysia ajer... kat luar ok. yg best lagi satu TS ni sebab bleh trade melalui chart, dan bleh set TP&SL melalui chart jugak. itu yg saya suka, cuma TS ni tak byk indi mcm MT4 dan takbleh run ea metaquotes. tapi kalau nak pakai ea kat TS ni bleh cuba FSS(forex system selector), bleh register demo kat sini http://www.fxuniqlo.com/index.php/fully-automated-trading.html kat situ bleh pilih portfolio anda sendiri dan setting DD anda sendiri.

alhambra
06-10-2008, 12:24 PM
TS ni bagus tapi disebabkan connection internet kat malaysia ni teruk, sebab tu TS selalu hang. masalah hang ni yg selalu terjadi kat users malaysia ajer... kat luar ok. yg best lagi satu TS ni sebab bleh trade melalui chart, dan bleh set TP&SL melalui chart jugak. itu yg saya suka, cuma TS ni tak byk indi mcm MT4 dan takbleh run ea metaquotes. tapi kalau nak pakai ea kat TS ni bleh cuba FSS(forex system selector), bleh register demo kat sini http://www.fxuniqlo.com/index.php/fully-automated-trading.html kat situ bleh pilih portfolio anda sendiri dan setting DD anda sendiri.

salam bro, apasal kat selected broker tu nak register FXCM takde meta4? camno ni?

alhambra
06-10-2008, 12:30 PM
ada... boleh isi borang dan send kan ke fxcm... nak borang sila pm saya bg email.

bro. leverage 1:200 je ke?

sweezer
06-10-2008, 07:56 PM
salam bro, apasal kat selected broker tu nak register FXCM takde meta4? camno ni?

boleh camni... bro buka je akaun kat fxcm then deposit usd1k, then bleh buat internal transfer utk trasnfer ke meta4.... semua bleh kawtim:D

sweezer
06-10-2008, 07:57 PM
bro. leverage 1:200 je ke?

leverage leh sampai 1:400

arrashidin
09-10-2008, 01:35 PM
boleh local depo ker?

ceefulan
09-10-2008, 06:15 PM
yes mmg ok signal tu, saya selalu jugak perhatikan kat sana, tapi kene perhatikan selalu kalau ade berita ttg signal... setiap masa di updatekan. dan sila pilih dgn stail trading kiter samada short term, medium term or long term.... semalam saja dgn signal tu saya buat 500pips:)paid. hari ni dok floating lagi 200pips:)paid

salam
maaf tumpang tanya..tu rujuk pada trading signal or technical analyzer?

sweezer
09-10-2008, 06:36 PM
salam
maaf tumpang tanya..tu rujuk pada trading signal or technical analyzer?

trading signal

sweezer
09-10-2008, 06:37 PM
boleh local depo ker?

tiada local depo, bleh pakai wire transfer, card or debit card

ceefulan
09-10-2008, 08:23 PM
trading signal

emm...
apa beza anatara breakout, momentum dan range?
dan bila dah open pos, mcm ne tak tahu bila nak close? ada tak dlm trading signal tu yg ada bgtau kat mana point utk close?

sweezer
10-10-2008, 12:57 AM
emm...
apa beza anatara breakout, momentum dan range?
dan bila dah open pos, mcm ne tak tahu bila nak close? ada tak dlm trading signal tu yg ada bgtau kat mana point utk close?

signal adalah berdasarkan teknik2 tersebut. bila nak close tu terpulang pada sesedap rasa. ada fxcm providekan limit stop kat signal2 tersebut tapi close jer lah sementara tgh pofit tu...

fxgator
13-11-2008, 12:18 AM
FXCM ni rasa nye ranking no. 1 dunia untuk Forex Broker. Bukan mengampu ye...

http://www.fxgator.info/img1.jpghttp://www.fxgator.info/img2.jpg
http://www.fxgator.info/img3.jpghttp://www.fxgator.info/img4.jpg
http://www.fxgator.info/img6.jpghttp://www.fxgator.info/img7.jpg
http://www.fxgator.info/img9.jpghttp://www.fxgator.info/img10.jpg
http://www.fxgator.info/img11.jpghttp://www.fxgator.info/img12.jpg

sweezer
13-11-2008, 05:01 AM
FXCM ni rasa nye ranking no. 1 dunia untuk Forex Broker. Bukan mengampu ye...

http://www.fxgator.info/img1.jpghttp://www.fxgator.info/img2.jpg
http://www.fxgator.info/img3.jpghttp://www.fxgator.info/img4.jpg
http://www.fxgator.info/img6.jpghttp://www.fxgator.info/img7.jpg
http://www.fxgator.info/img9.jpghttp://www.fxgator.info/img10.jpg
http://www.fxgator.info/img11.jpghttp://www.fxgator.info/img12.jpg


yer ker? ayo yo... bro window shopping broker ker?

ruspadu
13-11-2008, 11:41 AM
FXCM ni rasa nye ranking no. 1 dunia untuk Forex Broker. Bukan mengampu ye...



ambo dah lama guna FXCM ni...
so far okey ...

sweezer
14-11-2008, 12:34 AM
ambo dah lama guna FXCM ni...
so far okey ...

thanks... teruskan bersama fxcm:)cgrock

sipout
20-11-2008, 12:48 AM
bro...nak tanya soklan nubies gaban..huhuh...dlm web acc micro USD25, lau depo usd200 je bley tak??ke nk USD300 gaks..pastu acc micro spread max GJ n EJ baper??lau nk depo guna CC/DC convert MYR/USD ikut rate semasa ker or ada rate sendiri???thank bro...

sweezer
22-11-2008, 12:15 AM
bro...nak tanya soklan nubies gaban..huhuh...dlm web acc micro USD25, lau depo usd200 je bley tak??ke nk USD300 gaks..pastu acc micro spread max GJ n EJ baper??lau nk depo guna CC/DC convert MYR/USD ikut rate semasa ker or ada rate sendiri???thank bro...

boleh kalau depo usd300 ke akaun micro.
akaun standard sahaja usd300. akrg akaun mini sudah mansuh. akaun standard min lot 10k or 1pip=usd1.

spread max bleh tahan gak lah, time news dan time market buka hari isnin. better stay away dan tgk dulu spreadnyer di box price.

ikut rate semasa.

p/s: tanya jer soalan tak kire apa bentuk sekali pon.

Chut
25-11-2008, 09:06 PM
ada sesapa ada masalah nak log in fxcm tak..hambo punya hampeh..ada 2 floating nih tapi seber problem lak...camna nih...

Dellyx
25-11-2008, 09:10 PM
korang tak register ke free micro account 50usd.. tak perlu deposit pun.. kekeke http://www.forexmicrolot.com/competitor-offer.jsp

GoldenNami
25-11-2008, 09:30 PM
Aku pun dah mula beralih angin ke FXCM micro.
Baru test akaun demo. Ok je. Tak de hang pun
Cantik je open n close position.
1st dulu aku pakai marketiva live. Asyik hang je. Naik boring aku.
Pastu tukar ke IBFX live. Sama jugak asyik requote memanjang.
Tengok lah dapat duit bonus tengah bulan 12 ni aku nak injet semua dalam FXCM.

Chut
25-11-2008, 10:11 PM
Dah berkali2 aku cuba log in tapi tak berjaya...ada sapa2 leh tolon..tolon..tolon tak pernah macam nih..support kat HQ dia terus tak nak jawab2..

cino
25-11-2008, 10:27 PM
Aku pun dah mula beralih angin ke FXCM micro.
Baru test akaun demo. Ok je. Tak de hang pun
Cantik je open n close position.
1st dulu aku pakai marketiva live. Asyik hang je. Naik boring aku.
Pastu tukar ke IBFX live. Sama jugak asyik requote memanjang.
Tengok lah dapat duit bonus tengah bulan 12 ni aku nak injet semua dalam FXCM.

bagus.kena berani..inject je semua dalam akaun.baru boleh berjaya

sweezer
01-12-2008, 05:20 PM
Skrg FXCM buat offer usd50 ke akaun micro.
takyah deposit, open akaun dan tunggu FXCM depokan usd50.

REGISTER KAT SINI (http://www.forexmicrolot.com/competitor-offer.jsp)

nie syarat die

Additional Terms and Conditions:

Offer is limited to only one (1) per household. Provided you qualify based on the above information, you must also receive approval from our New Accounts department in order to be eligible to receive your $50 bonus deposit. You may be required to provide verification and/or supporting documentation to validate any information provided here or in your Trading Application. You must complete five (5) round-turn trades in your new FXCM Micro account, and your account must be in good standing before you are eligible to withdraw any funds from your account. FXCM reserves the right to close your account for any violation of FXCM policy or any fraudulent or illegal activity. The $50 bonus deposit will only be made in USD and is non-transferrable.

For more information regarding FXCM Micro, please visit our Frequently Asked Questions section by going to the following link: www.forexmicrolot.com/faq.jsp. You can also utilize the interactive forum at http://forums.forexmicrolot.com/index.php to post questions related to FXCM Micro.

oldskoolrocka
02-12-2008, 11:05 AM
Skrg FXCM buat offer usd50 ke akaun micro.
takyah deposit, open akaun dan tunggu FXCM depokan usd50.

REGISTER KAT SINI (http://now.eloqua.com/es.asp?s=202&e=c69ae89e6f3747c1ab1caab3a73b1c40&elq=9168981D0FBC4248B5EBB6E1D88A3B23)

canteeeekkkkkk!thanx

:)paid:)paid:)paid

nazim5123
02-12-2008, 11:19 AM
Skrg FXCM buat offer usd50 ke akaun micro.
takyah deposit, open akaun dan tunggu FXCM depokan usd50.

REGISTER KAT SINI (http://now.eloqua.com/es.asp?s=202&e=c69ae89e6f3747c1ab1caab3a73b1c40&elq=9168981D0FBC4248B5EBB6E1D88A3B23)

kau biar betul sweezeer aku tak dapat usd50 untuk main aku tagih dengan kau
:):):):):):):):)

gurau jer jangan marah yerk aku cayer apa jer yang cakap pasal fxcm

aku cuma nak tanya mt4 kat fxcm dah boleh pakai ker

MaiHero
02-12-2008, 04:11 PM
kau biar betul sweezeer aku tak dapat usd50 untuk main aku tagih dengan kau
:):):):):):):):)

gurau jer jangan marah yerk aku cayer apa jer yang cakap pasal fxcm

aku cuma nak tanya mt4 kat fxcm dah boleh pakai ker

sapa yg dah dpt 50$ tu share la kat sini :D

Dellyx
02-12-2008, 04:18 PM
sapa yg dah dpt 50$ tu share la kat sini :D

ramai dah dapat.. aku dah dapat minggu lepas.. godfella dah dapat.. dah siap trade pun kekeke.. free 50usd tu micro account.. sape nak bagi.. hehe.. amik masa 3 4 hari gak ar dari time register akaun tu.. siap bleh access dailyfx plus lagi.. ada signal.. kekeke

** godfella dah triple dah akaun dia.. dari 50 dah jadi 150 dah tak sampai sminggu..

sweezer
02-12-2008, 06:01 PM
kau biar betul sweezeer aku tak dapat usd50 untuk main aku tagih dengan kau
:):):):):):):):)

gurau jer jangan marah yerk aku cayer apa jer yang cakap pasal fxcm

aku cuma nak tanya mt4 kat fxcm dah boleh pakai ker

eheheh.. insyaAllah dpt... try laa

mt4 hanya utk akaun standard... akaun micro takde mt4

nazim5123
02-12-2008, 10:42 PM
eheheh.. insyaAllah dpt... try laa

mt4 hanya utk akaun standard... akaun micro takde mt4

gituker tapi masalah aku layar tenet ni pakai gprs jer ada masalah besar ker kot aku pakai platform fxcm ni

terus terang aku cakap aku tak try demo fxcm lagi pakai gprs ni
:">:">:">:">:">:">:">:">:">

harap kau tak marah soalan yang teramat newbie ni

sweezer
04-12-2008, 01:17 AM
gituker tapi masalah aku layar tenet ni pakai gprs jer ada masalah besar ker kot aku pakai platform fxcm ni

terus terang aku cakap aku tak try demo fxcm lagi pakai gprs ni
:">:">:">:">:">:">:">:">:">

harap kau tak marah soalan yang teramat newbie ni

yg penting bro dptkan dulu usd50 dalam akaun mikro... then nanti connection dah stabil baru trade...

tp gprs mmg sangaplah kalau pkai platform fxcm nie

areep
04-12-2008, 05:00 PM
bro Sweezer......nak tanya ni. Aku ader register akaun micro yang ko kasi link haritu....alamat aku buat alamat umah sewa aku ni skrang. Aku verified alamat aku guna bil astro kat umah sewa aku ni. Cuma alamat buku bank aku adalah alamat umah tetap mak ayah aku.Soalannya.......adakah ader problem masa nak withdraw nanti kalo alamat ni berlainan?:D
p/s:Alamat kat driver license ngan IC aku alamat umah tetap mak ayah aku

oldskoolrocka
04-12-2008, 05:06 PM
yeah..da masuk bonusnye...:)paid:)paid

sweezer
04-12-2008, 06:22 PM
bro Sweezer......nak tanya ni. Aku ader register akaun micro yang ko kasi link haritu....alamat aku buat alamat umah sewa aku ni skrang. Aku verified alamat aku guna bil astro kat umah sewa aku ni. Cuma alamat buku bank aku adalah alamat umah tetap mak ayah aku.Soalannya.......adakah ader problem masa nak withdraw nanti kalo alamat ni berlainan?:D
p/s:Alamat kat driver license ngan IC aku alamat umah tetap mak ayah aku

alamat kat buku bank lain takper... janji kalau akaun dah verified mmg takde masalah lah tu

sweezer
04-12-2008, 06:22 PM
yeah..da masuk bonusnye...:)paid:)paid

congratttt:)paid:)paid:)paid

piJimR
04-12-2008, 08:24 PM
nak dpt free tu kena submit dokumen dlu ke?
kat mana nk submit tu?

sweezer
04-12-2008, 09:52 PM
nak dpt free tu kena submit dokumen dlu ke?
kat mana nk submit tu?

aah kene submit IC dan utility bill

submit ker email yg fxcmmicro bg selepas register admin@fxcmmicro.com

areep
04-12-2008, 11:40 PM
alamat kat buku bank lain takper... janji kalau akaun dah verified mmg takde masalah lah tu

terima kasih atas maklumat yang di beri.:):):)

michael scotfield
05-12-2008, 06:53 AM
aah kene submit IC dan utility bill

submit ker email yg fxcmmicro bg selepas register admin@fxcmmicro.com

kalo bil utility tu name mak aku xpe ke?tp alamat same je

sweezer
06-12-2008, 06:57 AM
kalo bil utility tu name mak aku xpe ke?tp alamat same je

nama kene sama utk IC dan bil utility.

kalau takde utility bill, bleh pakai bank statement.

sweezer
06-12-2008, 07:03 AM
Nie ada berita skit nak kongsi...

Pada sesiapa yg berminat nak cuba automated trading bleh cuba baca ini dan try demo ea... ada byk pilihan ea untuk di pilih bg menjalankan trade secara auto...

Sila layari http://www.fxuniqlo.com/index.php/fully-automated-trading.html untuk pemahaman cara mengunakan servis ini.

Boleh buka akaun demo di sini, BUKA AKAUN DEMO (http://fx-auto.tradency.com/2/DemoRegistration/default.aspx?Language=en-US&rurl=http://fx-auto.tradency.com/2/fxuniqlo&Target=self&Token=Fxuniqlo6546ljhl&changeLang=1)

Untuk melihat video tour di SINI (https://admin.acrobat.com/_a205571165/p16079052/)

Happy menggunakan Automated Trading

putra
07-12-2008, 02:27 PM
Bro,mcm saya yg dahde fxcm micro akaun ni, tak leh dptkn 50usd tu ke? Kena buka akaun baru ke?

azeankuchai
07-12-2008, 03:54 PM
yeah all members...register la ke real account skang..kalu dah rasa2 dah boleh dpt income dgn real account, ape lagi,teruskan open dgn real account....sy ni bukanlah hebat sgt,tp selepas dapat tunjuk ajar dari seorang sifu fxcm secara bersemuka,saya leh peroleh income yang menakjubkan...nnt bile ade masa, sy akan update kan forum ini ckit demi ckit.saya ni xdela master sgt,cuma bdk baru belajarje....


registerla real acoount fxcm.....support for fxcm...

http://www.empire-fx.com/home.php?pa...id=azeankuchai link menambah income lagi besar dari ib fxcm...buka dulu baru leh caya

akulag
09-12-2008, 06:29 PM
salam...saya baru dapat bonus tu...ingat nak trade tp tak biasa lagi...sblm ni pakai mt4...tak reti nak set pivot kat fxcm nih...camner ar? kalu saya dtg ofis bleh belajar ker?

sweezer
11-12-2008, 04:15 PM
yeah all members...register la ke real account skang..kalu dah rasa2 dah boleh dpt income dgn real account, ape lagi,teruskan open dgn real account....sy ni bukanlah hebat sgt,tp selepas dapat tunjuk ajar dari seorang sifu fxcm secara bersemuka,saya leh peroleh income yang menakjubkan...nnt bile ade masa, sy akan update kan forum ini ckit demi ckit.saya ni xdela master sgt,cuma bdk baru belajarje....


registerla real acoount fxcm.....support for fxcm...

http://www.empire-fx.com/home.php?pa...id=azeankuchai link menambah income lagi besar dari ib fxcm...buka dulu baru leh caya

kalau ade tips2 nak mengemukkan akaun tu.. share2 lah kat sini:D

sweezer
11-12-2008, 04:16 PM
Bro,mcm saya yg dahde fxcm micro akaun ni, tak leh dptkn 50usd tu ke? Kena buka akaun baru ke?

kalau ikut syarat..mmg u tak layak dpt usd50 sebab dah ade akaun micro

richestboy
13-12-2008, 01:20 PM
ada platform yg ikut syariah x

sweezer
13-12-2008, 08:23 PM
ada platform yg ikut syariah x

ikut syariah? free swap ker? boleh request ke fxcm, minta borang utk isi.

BizClub
14-12-2008, 11:15 AM
apa perkembangan terbaru fxcm ni..lama x lawat sini..
mt4 dah ok ker??

king_diamond
14-12-2008, 11:24 AM
sweezer, berapa lama baru leh tahu akaun kita activate ke tidak

sweezer
14-12-2008, 08:23 PM
sweezer, berapa lama baru leh tahu akaun kita activate ke tidak

apsal? tak dpt akaun lagi ker? selalunyer kalau akaun standard dalam sehari jer, akaun micro utk free usd50 tu dalam 3hari.

azam575
14-12-2008, 08:41 PM
salam,

hehehe saya sokong FXCM :D yea yea.....

erk bro sweezer.... fxcm ado akaun demo mt4 ke? pastu kalau bukak akaun real tapi tak depo dulu buleh ke? :D

sweezer
14-12-2008, 08:47 PM
salam,

hehehe saya sokong FXCM :D yea yea.....

erk bro sweezer.... fxcm ado akaun demo mt4 ke? pastu kalau bukak akaun real tapi tak depo dulu buleh ke? :D

demo mt4 mmg takde sampai skrg lagi.. dan lagi satu kalau nak buka fxcm mt4 saya tak galakkan sebab mt4 nyer still berproblem lagi sampai skrg...

buka akaun real tak depo dulu bleh ajer...

ims
15-12-2008, 10:15 AM
apsal? tak dpt akaun lagi ker? selalunyer kalau akaun standard dalam sehari jer, akaun micro utk free usd50 tu dalam 3hari.

3 hari jek!
tapi aku nye akaun x masuk lagi ler bonus tu.
register 3 dis aritu.

king_diamond
15-12-2008, 10:40 AM
3 hari jek!
tapi aku nye akaun x masuk lagi ler bonus tu.
register 3 dis aritu.

saya punya pulak dari 1/12 lagi tak dapat-dapat :D

ims
15-12-2008, 03:06 PM
saya punya pulak dari 1/12 lagi tak dapat-dapat :D

owhhh
ingat aku sorang jek
xpe.ade geng.

sweezer
15-12-2008, 05:20 PM
3 hari jek!
tapi aku nye akaun x masuk lagi ler bonus tu.
register 3 dis aritu.

saya punya pulak dari 1/12 lagi tak dapat-dapat :D

iyer ker? alamak ni mesti bro tersilap regiater direct terus ker web die kot sebab kiter kene submit email kiter dulu ke fxcmmicro then baru die email kitet atas invitation.

kene register sini dulu.... http://www.forexmicrolot.com/competitor-offer.jsp

ims
15-12-2008, 05:29 PM
iyer ker? alamak ni mesti bro tersilap regiater direct terus ker web die kot sebab kiter kene submit email kiter dulu ke fxcmmicro then baru die email kitet atas invitation.

kene register sini dulu.... http://www.forexmicrolot.com/competitor-offer.jsp

skrang ni camne sweezer?
kena register dulu kat sini (http://www.forexmicrolot.com/competitor-offer.jsp) atau buat akaun baru?

x silap aku,aku register akaun ni kat link yg ko bagi sblum ni.

sweezer
15-12-2008, 05:38 PM
skrang ni camne sweezer?
kena register dulu kat sini (http://www.forexmicrolot.com/competitor-offer.jsp) atau buat akaun baru?

x silap aku,aku register akaun ni kat link yg ko bagi sblum ni.

register balik kat link yg aku bagi tu... dan tunggu email dari invitation fxcmmicro... kalau dpt email dari fxcm pasal bonus tu kire ok lah tu

ims
15-12-2008, 05:42 PM
register balik kat link yg aku bagi tu... dan tunggu email dari invitation fxcmmicro... kalau dpt email dari fxcm pasal bonus tu kire ok lah tu

ok.
noted.
aku register balik.
tq

ims
15-12-2008, 06:05 PM
alamak
dh x bleh lah aku rasa

http://i282.photobucket.com/albums/kk261/imransarman/fxcm.jpg

sweezer
15-12-2008, 06:34 PM
alamak
dh x bleh lah aku rasa



aah saya pon tau pasal tu, sebab tu try jer submit balik, kalau ade email dari fxcm lepas kire ok lah tu sebab u tak deposit lagi kan

ims
15-12-2008, 06:46 PM
aah saya pon tau pasal tu, sebab tu try jer submit balik, kalau ade email dari fxcm lepas kire ok lah tu sebab u tak deposit lagi kan

a'ah
x depo lagi

kudakepang
16-12-2008, 12:01 PM
:)Salam bro..

Mungkin ada problem ngan doc kot..atau ko tak click utk activated..sebab aku nyerr tak sampai 3 hari dah masuk...:D

sposeng
16-12-2008, 12:36 PM
CLICK To Open FXCM DEMO Account (https://secure2.fxcorporate.com/fxtr/demo/?ib=Arizuan_Bin_Mat_Arif), LIVE Account (https://secure2.fxcorporate.com/fxtr/?ib=Arizuan_Bin_Mat_Arif)


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Selamat datang ke thread FXCM - Malaysian IB and Supporter. Kami wakil IB Malaysia untuk broker FXCM dan disini kami ingin menyatakan yang FXCM bakal bersaing di Malaysia tak lama lagi berikutan dengan pembaharuan yang akan dibuat oleh FXCM dan juga idea-idea yang dibawa oleh para-para introducer broker di Malaysia.

Ofis kami akan mula beroperasi di Bandar Sunway bermula Isnin bersamaan 14 Januari 2008.


MINI ACCOUNTS

Account Details

Minimum Account Size : $300
Recommended Account Size : $2,000
Lot Size : 10,000 Units
Maximum Margin Available : Up to 200:1*
Approx. Pip Value : $1 Per Pip
Currency Pairs : 25 Pairs
Hedging : Yes
Interest on Positive Rollover : Yes
News & Charts directly on platform : Yes
Free Access to Trade Ideas : Yes



100K ACCOUNTS

Account Details

Minimum Account Size : $2000
Recommended Account Size : $10,000
Lot Size : 100,000 Units
Maximum Margin Available : Up to 100:1*
Approx. Pip Value : $10 Per Pip
Currency Pairs : 28 Pairs
Hedging : Yes
Interest on Positive Rollover : Yes
News & Charts directly on platform : Yes
Free Access to Trade Ideas : Yes



Additional Features

Live, Streaming News
Integrated FX Charts
Buy/Sell Trade Signals
Guest Trade Ideas
Model Portfolios
DailyFX Analytics
Currency Options

Segala pertanyaan dan permasalahan boleh dibincang di sini.

Wassalam.

Website : www.fxcm.com
Email: fxcm_my@yahoo.com
Malaysian Supporter YM: sweezerzs
Alamat : World Top Empirer Sdn-Bhd, 3-2, Jalan PJS 8/10, Dataran Mentari, Bandar Sunway, 46150 Petaling Jaya, Selangor.

CLICK To Open FXCM DEMO Account (https://secure2.fxcorporate.com/fxtr/demo/?ib=Arizuan_Bin_Mat_Arif), LIVE Account (https://secure2.fxcorporate.com/fxtr/?ib=Arizuan_Bin_Mat_Arif)

To change mini account to micro account CLICK HERE (http://www.fxcm.com/fxcm-micro-optin-form.jsp)

Tumpang tanya. Saya pernah terbaca yang jika FXCM micro account, FXCM akan menjadi buyer dan seller bg every trading transaction. Boleh terang sikit? Confuse jugak seolah2 mcm kita trade dlm pengaruh FXCM dan bukannya forex market.

sweezer
16-12-2008, 04:57 PM
Tumpang tanya. Saya pernah terbaca yang jika FXCM micro account, FXCM akan menjadi buyer dan seller bg every trading transaction. Boleh terang sikit? Confuse jugak seolah2 mcm kita trade dlm pengaruh FXCM dan bukannya forex market.

yups... utk akaun micro mmg mcm tu... u trade dgn fxcm bukan dgn market... kalau akaun standard mmg u trade dgn market

ghazaliseman
16-12-2008, 05:01 PM
yups... utk akaun micro mmg mcm tu... u trade dgn fxcm bukan dgn market... kalau akaun standard mmg u trade dgn market

so,bermakna...profit atau lost..sume dlm kawalan fxcm?

sweezer
16-12-2008, 05:08 PM
so,bermakna...profit atau lost..sume dlm kawalan fxcm?

bukan dalam kawalan... sama mcm kiter trade dgn broker2 lain yg tak regulated. money maker brokers.

ghazaliseman
16-12-2008, 05:14 PM
bukan dalam kawalan... sama mcm kiter trade dgn broker2 lain yg tak regulated. money maker brokers.

ohhh.ok..paham..paham :D

sweezer
16-12-2008, 05:16 PM
ohhh.ok..paham..paham :D

ok dah paham nampak nyer...heheehe

ghazaliseman
16-12-2008, 05:23 PM
apa tugas2 seorang ib dan apa beneft yg dia dapat?

Muhammad_27
16-12-2008, 05:25 PM
:)Salam bro..

Mungkin ada problem ngan doc kot..atau ko tak click utk activated..sebab aku nyerr tak sampai 3 hari dah masuk...:D

ade click activated ker? kat maner tu?:o

sweezer
16-12-2008, 05:26 PM
apa tugas2 seorang ib dan apa beneft yg dia dapat?

tugas seorang IB carik clients dan supports... benefitnyer dpt lah rebat utk setiap trade dari clients

Muhammad_27
16-12-2008, 05:27 PM
tugas seorang IB carik clients dan supports... benefitnyer dpt lah rebat utk setiap trade dari clients

sekarang nie dah bape banyak rebate dapat? :)

putra
16-12-2008, 09:54 PM
Salam bro sweezer. Nk tnyela, knape susah saya nk login dlm Trading Station antara pukul 7.30mlm - 10mlm? Dah banyak kali(kalo diikutkan,hampir setiap hari) tak boleh login waktu ni. Arini je saya juz tgk untung kat demo je. 50pip GU, 50pip EU.:(( Ade cara lain tak? Tolong jwb ASAP k. Thanks

sweezer
16-12-2008, 10:02 PM
sekarang nie dah bape banyak rebate dapat? :)



erkkk nak kene bgtau gak ker?

sweezer
16-12-2008, 10:03 PM
Salam bro sweezer. Nk tnyela, knape susah saya nk login dlm Trading Station antara pukul 7.30mlm - 10mlm? Dah banyak kali(kalo diikutkan,hampir setiap hari) tak boleh login waktu ni. Arini je saya juz tgk untung kat demo je. 50pip GU, 50pip EU.:(( Ade cara lain tak? Tolong jwb ASAP k. Thanks

bro pakai connection internet apa? 3G or stremix?

putra
18-12-2008, 03:03 AM
bro pakai connection internet apa? 3G or stremix?

Streamyx la.. Kalo nk masuk market kna 2ggu kul 10mlm baru leh login. Leceh plak kalo ari2 mcmtu.

34☺*
18-12-2008, 03:08 AM
sekarang nie dah bape banyak rebate dapat? :)



Cantik soalan :eek: :eek::(scam:)paid

putra
19-12-2008, 09:53 AM
Streamyx la.. Kalo nk masuk market kna 2ggu kul 10mlm baru leh login. Leceh plak kalo ari2 mcmtu.

Bro, saya dh boringla guna FXCM Micro Trading Station ni..:mad: Asek xleh login je. Time2 market baru open mesti xleh nk bukak. Susah btol nk 2ggu. Saya nk wat PO je. Xde mase nk 2ggu sbb nk g keje.~X( Minta tolong cara lain ade x? Tolong sgt2.

Muhammad_27
19-12-2008, 10:51 AM
erkkk nak kene bgtau gak ker?

sharing untuk naikkan semangat nk jadi IB plk..:)paid:)paid

sweezer
19-12-2008, 12:25 PM
Bro, saya dh boringla guna FXCM Micro Trading Station ni..:mad: Asek xleh login je. Time2 market baru open mesti xleh nk bukak. Susah btol nk 2ggu. Saya nk wat PO je. Xde mase nk 2ggu sbb nk g keje.~X( Minta tolong cara lain ade x? Tolong sgt2.

masalah mcm nie dah lama saya adukan kepada fxcm tp mereka jawap connection malaysia yg bermasalah... setakat itu sahaja yg saya bleh tolong... better main PO sahaja untuk mengelakkan kesulitan:(

sweezer
19-12-2008, 12:26 PM
sharing untuk naikkan semangat nk jadi IB plk..:)paid:)paid

nak sharing meh datang ofis:D

V-X569
21-12-2008, 12:25 AM
Salam bro sweezer. Nk tnyela, knape susah saya nk login dlm Trading Station antara pukul 7.30mlm - 10mlm? Dah banyak kali(kalo diikutkan,hampir setiap hari) tak boleh login waktu ni. Arini je saya juz tgk untung kat demo je. 50pip GU, 50pip EU.:(( Ade cara lain tak? Tolong jwb ASAP k. Thanks
Bro, saya dh boringla guna FXCM Micro Trading Station ni..:mad: Asek xleh login je. Time2 market baru open mesti xleh nk bukak. Susah btol nk 2ggu. Saya nk wat PO je. Xde mase nk 2ggu sbb nk g keje.~X( Minta tolong cara lain ade x? Tolong sgt2.
Adess..Kesian bro..Sampai takleh login...
Try guna JAVA TRADING PLATFORM (http://www.fxcorporate.com/JTS/FXTS.jnlp)

spmaon
30-12-2008, 11:48 PM
salam bro sweezer,

saya ada email support fxcm micro dan katanya memang tiada swap free utk micro account. Kawan-kawan yg lain camner yek? korang swap free ke tidak? Dia kata kalau nak yg swap free kena guna account standard.

sweezer
30-12-2008, 11:56 PM
salam bro sweezer,

saya ada email support fxcm micro dan katanya memang tiada swap free utk micro account. Kawan-kawan yg lain camner yek? korang swap free ke tidak? Dia kata kalau nak yg swap free kena guna account standard.

yups... utk akaun standard sahaja yg ade free swap

senang-senang
04-01-2009, 02:24 PM
yups... utk akaun standard sahaja yg ade free swap

tanya skit..

kenapa di FXCM tak boleh withdrawal ke Debit card?
:((

king_diamond
04-01-2009, 02:28 PM
withdrawal fee USD25 tu....mahainya....FXCM ni untuk orang2 kaya ja :))

sweezer
07-01-2009, 04:32 AM
tanya skit..

kenapa di FXCM tak boleh withdrawal ke Debit card?
:((

kalau depo melalui debit kad baru leh withdraw ke debit kad balik...

kalau depo pakai wire transfer, withdraw pon kene pakai wire transfer...

sweezer
07-01-2009, 04:33 AM
withdrawal fee USD25 tu....mahainya....FXCM ni untuk orang2 kaya ja :))

tu laaa pasallll....:((

hazwan
07-01-2009, 04:46 AM
broker ni x de local wd/depo mcm insta ke, adeh...kalo x de, aku nak jadi IB leh? :p

sweezer
07-01-2009, 04:55 AM
broker ni x de local wd/depo mcm insta ke, adeh...kalo x de, aku nak jadi IB leh? :p

xde lodal deposit.... bapak NFA tak bagi green light... kalau buat jugak nanti kene rotan:D

sweezer
16-01-2009, 01:10 PM
Perhatian.

kepada sesiapa yg sedang trading di akaun micro FXCM sila gunakan platform trading station khas utk micro akaun...

sila download di sini http://www.forexmicrolot.com/software-download.jsp#

platform akaun standard adalah terlalu berat utk akaun micro.

harap ini akan membantu masalah hang di akaun micro di sebabkan mengunakan platform trading station akaun standard

waza
16-01-2009, 02:25 PM
Salam bro.. klau withdraw fxcm tolak USD25, bank plak ada tolak lg ke.. lg satu switch code utk bank maybank (accept other bank) sama ke wlupun buka kat branch lain or diluar kaw. KL

sweezer
16-01-2009, 02:55 PM
Salam bro.. klau withdraw fxcm tolak USD25, bank plak ada tolak lg ke.. lg satu switch code utk bank maybank (accept other bank) sama ke wlupun buka kat branch lain or diluar kaw. KL

maybank akan tolak skit dlm usd5 mcm tu... saya pun tak ingat tapi sikit jer... swift code sama jer utk maybank, swift code maybank satu malaysia MBBEMYKL

waza
16-01-2009, 03:11 PM
ok thank bro.. kira semua bank sama la ye..

sweezer
17-01-2009, 02:17 PM
ok thank bro.. kira semua bank sama la ye..

yups... sama sahaja tak kire branch mana

amachofx
29-01-2009, 04:17 PM
yups... sama sahaja tak kire branch mana

salam bro, klu nak deposit melalui bank tempatan bole ke?:)

sweezer
29-01-2009, 05:52 PM
salam bro, klu nak deposit melalui bank tempatan bole ke?:)

nak deposit pakai wire transfer kat bank tempatan bleh laaa...

kalau nak deposit pakai local bank transfer mcm broker2 yg tawarkan local deposit/withdrawal mmg takde sebab fxcm tak bg 3th party transfer

reynna
11-02-2009, 11:32 PM
kalau depo melalui debit kad baru leh withdraw ke debit kad balik...

kalau depo pakai wire transfer, withdraw pon kene pakai wire transfer...

mcmana nak withdraw ke debit kad?
bila nak isi borang withdraw, dia hanya bg option wire transfer.
which one better? withdraw ke bank account or debit card?

and bape lama usually the process.
i first time nak withdraw, but my brother, most of the time paling cepat is 5 days..
is that consider cepat?
dia selalu wire transfer to alliance, and then one time test al-rajhi.. but still 5 days jugak.
any recommendation?

loqueila
12-02-2009, 08:48 AM
Assalammualaikum & selamat pagi, selamat mula memorex dg berjaya semua:)paid

Tuan tanah saya nak tnya pasal thread ni, boleh letak penerangan utk FXCM Micro sekali x? Sekian terima kasih:)

waza
12-02-2009, 09:03 AM
mcmana nak withdraw ke debit kad?
bila nak isi borang withdraw, dia hanya bg option wire transfer.
which one better? withdraw ke bank account or debit card?

and bape lama usually the process.
i first time nak withdraw, but my brother, most of the time paling cepat is 5 days..
is that consider cepat?
dia selalu wire transfer to alliance, and then one time test al-rajhi.. but still 5 days jugak.
any recommendation?

Rasa saya ke debit card or CC hanya utk account standard je.. entah betul entah tidak.. klau salah tlg perbetulkan.

sweezer
12-02-2009, 01:47 PM
Assalammualaikum & selamat pagi, selamat mula memorex dg berjaya semua:)paid

Tuan tanah saya nak tnya pasal thread ni, boleh letak penerangan utk FXCM Micro sekali x? Sekian terima kasih:)

Wsalam... terima kasih atas doa anda:)paid

utk penerangan lebih lanjut pasal FXCM micro.... sila ke forum ini http://forexforums.dailyfx.com/fxcm-micro/

forum ini adalh forum rasmi fxcm micro....

sweezer
12-02-2009, 01:47 PM
Rasa saya ke debit card or CC hanya utk account standard je.. entah betul entah tidak.. klau salah tlg perbetulkan.

yer betul jawapan anda....

senang-senang
13-02-2009, 10:11 PM
kalau depo melalui debit kad baru leh withdraw ke debit kad balik...

kalau depo pakai wire transfer, withdraw pon kene pakai wire transfer...

:mad: aku hari tu dah puas explain ke FXCM.
dia tak nak hantar withdrawal ke Debit Card kalu lebih dr amount yg kita depo sbb nak elakan Cash Advance ke kita.

hampeh..

aku bagi tau dia.. yg Debit card ( ie. RHB Cash Connect Debit Card ) terus connect ke saving acct..
jadi takdok masalah Cash Advance punya isu..

FXCM tak agree jugk..

sbb d FXCM witdrawal ke credit card. debit card just USD5 je..
tu yg aku try tu.

sbb dulu aku register FXCM dgn IB Rapid Capital.. masa aku tanya dulu.. dia rekomen aku open RHB debit mastercard..

bila aku ngadu masalah ini ke IB tu..

hampeh.. email aku hantar pun tak nak balas.


akhirnya aku close FXCM.
banggang punya broker.

sorry ah kepada yg pro FXCM..

byee
:))

sweezer
15-02-2009, 01:36 AM
:mad: aku hari tu dah puas explain ke FXCM.
dia tak nak hantar withdrawal ke Debit Card kalu lebih dr amount yg kita depo sbb nak elakan Cash Advance ke kita.

hampeh..

aku bagi tau dia.. yg Debit card ( ie. RHB Cash Connect Debit Card ) terus connect ke saving acct..
jadi takdok masalah Cash Advance punya isu..

FXCM tak agree jugk..

sbb d FXCM witdrawal ke credit card. debit card just USD5 je..
tu yg aku try tu.

sbb dulu aku register FXCM dgn IB Rapid Capital.. masa aku tanya dulu.. dia rekomen aku open RHB debit mastercard..

bila aku ngadu masalah ini ke IB tu..

hampeh.. email aku hantar pun tak nak balas.


akhirnya aku close FXCM.
banggang punya broker.

sorry ah kepada yg pro FXCM..

byee
:))

Pasal kes cash advance yg akan berlaku di dalam akaun debit card adalah mengikut regulation dari NFA sendiri....

NFA dah tetapkan amount yg keluar dari credit/debit card hanya boleh di pulangkan dalam amount yg sama. ini untuk mengelakkan berlaku kes money laundering/black money.

araimaitei
17-02-2009, 02:48 PM
GO FXCM we love FXCM

nalia70
02-03-2009, 08:48 AM
btul, tu bro psl c/debit tu utk kluar/msuk mesti sama.

ruspadu
02-03-2009, 08:55 AM
mcmana nak withdraw ke debit kad?
bila nak isi borang withdraw, dia hanya bg option wire transfer.
which one better? withdraw ke bank account or debit card?

and bape lama usually the process.
i first time nak withdraw, but my brother, most of the time paling cepat is 5 days..
is that consider cepat?
dia selalu wire transfer to alliance, and then one time test al-rajhi.. but still 5 days jugak.
any recommendation?

saya biasa wat tt wihdraw dgn maybank... paling cepat satu hari..
paling lambat pun dua hari je...

so far takde masalah...

ruspadu
02-03-2009, 08:58 AM
Rasa saya ke debit card or CC hanya utk account standard je.. entah betul entah tidak.. klau salah tlg perbetulkan.

saya pernah wat depo pakai CC utk acc micro... no hal la..
lima cc saya guna...
tapi kena with draw dgn cc juga la...

nalia70
02-03-2009, 09:41 AM
Ib,acc-micro ada boleh pakai MT4 ke...?

sweezer
02-03-2009, 11:54 AM
Ib,acc-micro ada boleh pakai MT4 ke...?

tak boleh... mt4 hanya utk akaun standard

reynna
02-03-2009, 11:42 PM
wah bagusnya dpt cepat. ari tu, TT ke maybank, take 5 days, kebetulan ari isnin,US cuti, so lambat jugak la. Last friday, i request for 2nd withdrawal, this time pakai al-rajhi, hopefully cepat la. Btw, saya account micro, mungkin sbb tu lambat sikit kot.

reynna
02-03-2009, 11:43 PM
saya pernah wat depo pakai CC utk acc micro... no hal la..
lima cc saya guna...
tapi kena with draw dgn cc juga la...


what do u mean draw guna cc? u withdraw ke akaun kad kredit u ke? micro account ke standard account?

ruspadu
02-03-2009, 11:50 PM
what do u mean draw guna cc? u withdraw ke akaun kad kredit u ke? micro account ke standard account?

kalau depo 1k usd so withdraw kena limit 1k jugak la..
yg untung tu boleh pakai TT...
ni utk mikro acc...

tapi sekarang semua wat TT je... fund n withdraw.

reynna
03-03-2009, 12:04 AM
kira u penah berjaya withdraw ke credit card jugak la, eventho u account micro ye? i pakai debit card, rasanya boleh ke ye? let say, saya depo 1k masa buka account hari tu, and now, and i nak withdraw 1k ke debit card, so it is possible? just masukkan no credit/debit card kita dkt column account bank tu?

joe7
14-08-2009, 06:59 PM
salam..saya berminat dgn FXCM,dan ada beberapa soklan mengenai FXCM:

1)buat masa skg,saya tgh test demo.saya ada sket problem,masa saya buka post kat "create market order" camna nak close position balik?saya tgk kat platform FXCM saya,kat close section tu,cuma ada 4 pilihan masa right click..
-copy all
-copy selected
-refresh
-detach
so,camne nak close position ni?sepatutnya ada option utk close kan utk default setting punya?

2)ada IB tak utk FXCM di CG ni?

3)bole depo guna debit card kan?berapa lama masa diambil utk depo/Wdraw?

saya tgh live guna broker lain skg,tp FXCM nampak cam menarik gak..berminat utk buka acc next time..

sweezer
15-08-2009, 01:00 AM
:Dsalam..saya berminat dgn FXCM,dan ada beberapa soklan mengenai FXCM:

1)buat masa skg,saya tgh test demo.saya ada sket problem,masa saya buka post kat "create market order" camna nak close position balik?saya tgk kat platform FXCM saya,kat close section tu,cuma ada 4 pilihan masa right click..
-copy all
-copy selected
-refresh
-detach
so,camne nak close position ni?sepatutnya ada option utk close kan utk default setting punya?

2)ada IB tak utk FXCM di CG ni?

3)bole depo guna debit card kan?berapa lama masa diambil utk depo/Wdraw?

saya tgh live guna broker lain skg,tp FXCM nampak cam menarik gak..berminat utk buka acc next time..




huhuhuhu dah lama tinggalkan fxcm nie..:D

1. u guna demo mana? TS or MT4?
2. dulu saya IB tapi skrg nie IB FXCM still activate lagi cuma kebanyakkan clients FXCM saya dah terjun ker broker baru saya.
3. yup boleh guna DC, deposit ambil masa 24jam dan withdraw pun sama.

tima kaseyy:)cgrock

joe7
15-08-2009, 02:24 AM
:D




huhuhuhu dah lama tinggalkan fxcm nie..:D

1. u guna demo mana? TS or MT4?
2. dulu saya IB tapi skrg nie IB FXCM still activate lagi cuma kebanyakkan clients FXCM saya dah terjun ker broker baru saya.
3. yup boleh guna DC, deposit ambil masa 24jam dan withdraw pun sama.

tima kaseyy:)cgrock
alamak..kenapa IB dia sendiri pun lari?ada problem ke bro?saya demo guna TS.

wira2597
17-08-2009, 10:50 PM
sori..aku pun dah bertukar..tepuk dada tanya selera..:)paid:)paid

MDunleavy
18-08-2009, 09:36 PM
I've found good explanation how to select the right metatrader 4 brokerage firm. I think, this info would be interesting for all forex traders. I use scalping strategies and I had to change a lot of brokers before I found this information. See iticsoftware.com or BJF Trading Group .
(How to select right FOREX brokerage firm for you strategy: scalping, hedging etc.)

MDunleavy
18-08-2009, 09:37 PM
See http://www.compareforexbrokers.com/ too.

ruspadu
18-08-2009, 09:56 PM
sebenarnya... mana2 broke pun lebih kurang sama gak..
semuanya bergantung pada kita..

aku ni dah setahun lebih dah gunakan FXCM ni...
so far .. tak de masalah apa2 pun..

kalau kena margin call tu... mana2 pun kena..

cuma dah beralih arah dari FXCM LLC ke FXCM LTD... kat UK tu.. boleh le nak hedging.. dan masih trade guna FXCM TS.. buleh wat duit gak..

ruspadu
18-08-2009, 09:57 PM
sebenarnya... mana2 broke pun lebih kurang sama gak..
semuanya bergantung pada kita..

aku ni dah setahun lebih dah gunakan FXCM ni...
so far .. tak de masalah apa2 pun..

kalau kena margin call tu... mana2 pun kena..

cuma dah beralih arah dari FXCM LLC ke FXCM LTD... kat UK tu.. boleh le nak hedging.. dan masih trade guna FXCM TS.. buleh wat duit gak..

reynna
19-08-2009, 04:46 PM
salam..saya berminat dgn FXCM,dan ada beberapa soklan mengenai FXCM:

1)buat masa skg,saya tgh test demo.saya ada sket problem,masa saya buka post kat "create market order" camna nak close position balik?saya tgk kat platform FXCM saya,kat close section tu,cuma ada 4 pilihan masa right click..
-copy all
-copy selected
-refresh
-detach
so,camne nak close position ni?sepatutnya ada option utk close kan utk default setting punya?

2)ada IB tak utk FXCM di CG ni?

3)bole depo guna debit card kan?berapa lama masa diambil utk depo/Wdraw?

saya tgh live guna broker lain skg,tp FXCM nampak cam menarik gak..berminat utk buka acc next time..

kalau u nak close position, kena buka opposite position.. maksudnya.. now u tgh buka 10k sell position, utk close position tu, u kena buka 10k buy position.. so dia akan automatik close position tu.

joe7
20-08-2009, 03:42 AM
bole bg pendapat bro2 sekalian mengenai FXCM ni?byk yg negatif sy dgr..cthnya,connection kat malaysia ni slow gila utk server..apa lg yg tak kena ye?saya berminat,sebab spread dia rendah brbanding broker lain,tradesttn tu pun senang guna..

joe7
20-08-2009, 04:55 AM
sebenarnya... mana2 broke pun lebih kurang sama gak..
semuanya bergantung pada kita..

aku ni dah setahun lebih dah gunakan FXCM ni...
so far .. tak de masalah apa2 pun..

kalau kena margin call tu... mana2 pun kena..

cuma dah beralih arah dari FXCM LLC ke FXCM LTD... kat UK tu.. boleh le nak hedging.. dan masih trade guna FXCM TS.. buleh wat duit gak..

bro,kenapa bro pindah dr fxcm llc ke fxcm ltd?apa beza antara dua ni?dr segi min amaun utk std akaun(10k,masih usd 2k kan?trading software pun masih sama ke?ada perbezaan?
TQ

ruspadu
23-08-2009, 12:44 AM
bro,kenapa bro pindah dr fxcm llc ke fxcm ltd?apa beza antara dua ni?dr segi min amaun utk std akaun(10k,masih usd 2k kan?trading software pun masih sama ke?ada perbezaan?
TQ

yg bezanya tu le... FXCM LLC tu kat US... tak leh nak hedging..
yg FXCM LTD tu kat UK... boleh hedging.... tu je le..

yg lain tu semua sama..

kalau dah ada acc dgn FXCM LLC tu... transfer je le ke FXCM UK tu...

mana le tau kan.. kot2 nak main hedging ke..

pasal connection tu... stakat yg aku guna.. tak de le masalahnya..cuma bergantung pada.. kelajuan internet tmpt kau tu..

joe7
25-08-2009, 04:14 AM
yg bezanya tu le... FXCM LLC tu kat US... tak leh nak hedging..
yg FXCM LTD tu kat UK... boleh hedging.... tu je le..

yg lain tu semua sama..

kalau dah ada acc dgn FXCM LLC tu... transfer je le ke FXCM UK tu...

mana le tau kan.. kot2 nak main hedging ke..

pasal connection tu... stakat yg aku guna.. tak de le masalahnya..cuma bergantung pada.. kelajuan internet tmpt kau tu..
oo..ok.ari tu try demo fxcm llc..dah open trade,nak close tak leh lak,tp bila try fxcm ltd,ok je,nak set limit,etc.
sape arr IB fxcm sini?senyap je IB dia..:)

sweezer
25-08-2009, 05:59 AM
oo..ok.ari tu try demo fxcm llc..dah open trade,nak close tak leh lak,tp bila try fxcm ltd,ok je,nak set limit,etc.
sape arr IB fxcm sini?senyap je IB dia..:)

bekas IB adalah:">

ada apa masalah sehingga memerlukan khidmat IB:-?

zwanfx
11-09-2009, 06:46 AM
oo..ok.ari tu try demo fxcm llc..dah open trade,nak close tak leh lak,tp bila try fxcm ltd,ok je,nak set limit,etc.
sape arr IB fxcm sini?senyap je IB dia..:)

hee..btul tu..yup
meh la try2 jejalan kt blog aku
hehehe...

b_jan84
11-09-2009, 02:13 PM
bro..nape dah jd ex-IB FXCM..? Skrang ni IB maner plak..???

b_jan84
11-09-2009, 02:15 PM
bekas IB adalah:">

ada apa masalah sehingga memerlukan khidmat IB:-?

bro..nape dh jd ex-IB FXCM..?? skrng ni jd IB kat ner plak..???
ade prob ngan FXCM ker..?

sweezer
16-09-2009, 12:33 AM
bro..nape dh jd ex-IB FXCM..?? skrng ni jd IB kat ner plak..???
ade prob ngan FXCM ker..?

tgk lah kat siggy saya tu:)

seiryu82
30-09-2009, 07:49 AM
saya ada masalah dengan fxcm iaitu tidak dapat membuka trading station di mana akan keluar tetingkap error details not available, ada sesiapa experience perkara yang sama

ruspadu
30-09-2009, 10:59 PM
saya ada masalah dengan fxcm iaitu tidak dapat membuka trading station di mana akan keluar tetingkap error details not available, ada sesiapa experience perkara yang sama

ye le... aku pun sama le.....

ingatkan masalah computer tak ok....

kalau mcm tu tak pe le... jap2 lg ok le tu kot...

ruspadu
01-10-2009, 02:23 PM
mcm mana FXCM ni.... dari semalam lg tak leh nak log in ni....

shoot_fx
04-12-2009, 11:55 AM
citer la sikit mcm mana nak apply ib...br masyuk

KarimDaud
05-12-2009, 02:58 PM
citer la sikit mcm mana nak apply ib...br masyuk

Setahu aku kalau kat iko kita kena ada at least 5 client dan total fund usd30k..baru dpt jd ib

toponekaye
07-03-2010, 06:37 PM
leh sy tau akaun mini ada lagi?
cam ner nak opon real akaun?
:D

toponekaye
07-03-2010, 06:51 PM
cam ner nak open real mini akaun?
fxcm

grahagold
30-04-2010, 09:51 PM
cam ner nak open real mini akaun?
fxcm

http://www.forexmicrolot.com/

ni web utk mini akaun FXCM..

shah-meon
18-05-2010, 12:47 PM
salam..

maaf tumpang tanye, fxcm ni ade IB cni ke? local depo or withdraw ke?

sweezer
18-05-2010, 01:07 PM
salam..

maaf tumpang tanye, fxcm ni ade IB cni ke? local depo or withdraw ke?

fxcm takde local depo n withdraw... semua deposit pakai TT or credit card sahaja.

shah-meon
18-05-2010, 03:21 PM
aiseh leceh tul.. req satu hal.. charge pon nk withdraw pon 40usd.. giler.. nk kn tggu 2-3hr .. cait

btw . tq tq bro...

hyery
24-11-2010, 05:13 PM
Salam bro ape cerite, forum nie dah x idup lg ke? saya baru nak bermula trading dgn FXCM dan bercadang utk pergi ke pejabat FXCM Malaysia kat bandar sunway dlam masa terdekat. Lagi cantik kalau FXCM mempunyai wakil di Seremban memandangkan saya sekarang menetap di seremban. Jika ada saya harap bro boleh bg no yang boleh saya hubungi utk saya bertanya dgn lebih lanjut tq wassalam.

kakarot
22-05-2011, 11:36 PM
Mana pegi IB fxcm ni,, senyap jer:-?:-?:-?

kipaskertas_108
02-02-2012, 04:58 PM
Salam bro ape cerite, forum nie dah x idup lg ke? saya baru nak bermula trading dgn FXCM dan bercadang utk pergi ke pejabat FXCM Malaysia kat bandar sunway dlam masa terdekat. Lagi cantik kalau FXCM mempunyai wakil di Seremban memandangkan saya sekarang menetap di seremban. Jika ada saya harap bro boleh bg no yang boleh saya hubungi utk saya bertanya dgn lebih lanjut tq wassalam.

bro skang gune platform FXCM ke?
sremban area mne? bole jmpe..
:)cgrock

heroes.sport
07-06-2012, 10:44 AM
salam geng FXCM

FXCM ada iB malaysia tak?
aku perlukan bantuan & beberapa soalan utk bertnya.

~X(
nak deposit..tp BNM ketatkan syarat utk TT..mcm2 depa nak adehh..

moneymaker3000
07-06-2012, 10:46 AM
thread lama ni, sweezer pun dah tak jadi ib fxcm kot :D

heroes.sport
07-06-2012, 10:48 AM
thread lama ni, sweezer pun dah tak jadi ib fxcm kot :D

adehhh..mcner ni xda wakil sah ke dari malaysia:((

alfa007
21-06-2012, 09:48 AM
adehhh..mcner ni xda wakil sah ke dari malaysia:((

bro..boleh tanye nasir kuasa forex kat fb...die orang fxcm...:)
https://www.facebook.com/nasir.kuasaforex

tumbark
18-08-2012, 07:35 PM
salam tuan klu dh swap free nak tanya mcmana pula dgn rollover fee dan comission? adakah masih di kenakan juga,mohon pencerahan. tq

Forex888
07-10-2012, 10:52 PM
Masih wujud ke fxcm di Msia?

sundang
13-10-2012, 01:36 PM
aku still guna fxcm hehehe :) ...xda masalah pun

azifArooNajaR_24
01-06-2013, 07:26 AM
salam tuan klu dh swap free nak tanya mcmana pula dgn rollover fee dan comission? adakah masih di kenakan juga,mohon pencerahan. tq


FXCM

Platform MT4 ke swap-free?

:)cgrock

paraivagas
31-10-2013, 09:11 PM
http://i535.photobucket.com/albums/ee358/paraivagas/xu31.png

alpijat
12-12-2013, 12:10 PM
tanya sikit,aktif lagi ke IB2 disini?

jepri
16-12-2013, 06:00 AM
Salam. FXCM mmg best. Teruskan mnggunakan fxcm

FiEN
21-12-2013, 03:22 PM
wujud lg ka nie..

PedangSetiawan
22-12-2013, 10:36 AM
masih lagi gune rule fifo ke? aku qiut fxcm sebab rule tu la. haha

nubiz
10-01-2014, 06:07 PM
fxcmmydotcom tu sapa IB nya?

ada swap free ke?

noobster
07-06-2014, 10:13 PM
salam, ada lagi ke tuan tanah ni. banayak soalan nak tny ni

manpower
07-09-2014, 03:18 PM
betul ke broker IBFX akan diambil alih oleh FXCM ni?