PDA

View Full Version : Jawatan Kosong: Konstabel Polis Bantuan Felda


zaralove
27-09-2011, 11:15 PM
KELAYAKAN :-
- Warganegara Malaysia berumur di antara 18 – 26 tahun ( Masih Bujang )
- Memiliki Sijil Pelajaran Malaysia ( SPM )
- Kepujian dalam Bahasa Malaysia dan Lulus sekurang-kurangnya 4 mata pelajaran lain.
- Ketinggian 1.66 cm(5’ 5”) bagi calon lelaki dan 1.57cm( 5’ 2”)bagi calon wanita tanpa sepatu.
- Berat badan tidak kurang 5o kg bagi calon lelaki dan 48 kg bagi calon wanita.
- Ukuran dada 81 cm dan 86 cm semasa menarik nafas bagi calon lelaki sahaja.
- Lulus ujian penglihatan( 6/6v) untuk kedua-dua belah mata dalam ujian berasingan.
- Bebas dari rekod Jenayah.
- Boleh bertugas di mana-mana lokasi yang ditempatkan
- Berpengetahuan luas perkembangan semasa dalam dan luar negara.

FAEDAH – FAEDAHNYA :-

- Gaji Pokok RM800.00 ( Tidak termasuk Kerja Lebih Masa )
- Elaun Insentif
- Elaun Dobi
- Elaun Perumahan
- Caruman KWSP 16% ( Majikan )
- Insuran Berkelompok
- Rawatan Perubatan Percuma( Klinik Panel Yang Dilantik Oleh Majikan )

Sebarang Pertanyaan,

Sila Hubungi

Pejabat Kawasan Pasir Gudang

07-253 2248

8.30am - 5.30pm

Bro_Izantie
27-09-2011, 11:17 PM
felsco....den penah nak terjadi kerja ni...last2 dapat tudm..syukur..

zaralove
27-09-2011, 11:20 PM
felsco....den penah nak terjadi kerja ni...last2 dapat tudm..syukur..

Rezeki.. kalau tuan ader sapa2 yang berminat, sila call nombor tertera diatas yer.. :)

zamreda
27-09-2011, 11:22 PM
aiseh umur maksima 26 lak...

Bro_Izantie
27-09-2011, 11:24 PM
Rezeki.. kalau tuan ader sapa2 yang berminat, sila call nombor tertera diatas yer.. :)

insyaAllah bro.....bagus kerja ni...cuma perlukan semangat dan mental yg kuat...den anak felda...tau la serba sedikit....dulu masa den memula nak masuk kerja, den kena jaga kilang sawit...masuk pkul 11 mlm...dah isi borang bagai, last2 mlm tu den tak datang..kesian kat member den yg duty sesorang dan kena 'sakat' ngan penghuni kilang tuu..:D:D:D

bagus karier ni...cuma pihak pengurusan perlu lebihkan kebajikan utk anggota (masa den dulu teruk)...kenaikkan pangkat harus diberi bg menghargai kesetiaan

alonso
27-09-2011, 11:26 PM
kene makan pil tahan takut kalo jd polis felda ni takut kene "kaco"

AuraSuccess_88
27-09-2011, 11:31 PM
sape2 ahli cg yg tk de kerja..dekat ngan lokasi baguslah..

AuraSuccess_88
27-09-2011, 11:34 PM
felsco....den penah nak terjadi kerja ni...last2 dapat tudm..syukur..
ALLAh telah atur elok dah segalanya..syukur alhamdulillah rezeki bro kerja ngan kerajaan..masa depan lebih terjamin:)cgrock:)cgrock

Bro_Izantie
27-09-2011, 11:39 PM
ALLAh telah atur elok dah segalanya..syukur alhamdulillah rezeki bro kerja ngan kerajaan..masa depan lebih terjamin:)cgrock:)cgrock

:D:D:D thanks bro...mak aku dulu beriya-iya paksa....aku tamau...last2 ada hikmah semuanya...syukur...

Bro_Izantie
27-09-2011, 11:41 PM
rader Rating: (5)
Join Date: Mar 2009
Location: Setiawangsa KL
Posts: 7,888
Poster Rank: #182
Thanked 241 Times
Groaned at 0 Times
Active Level

My Mood:
Send a message via Skype™ to Bro_Izantie

saja nak abadikan post den yg ke 7,888 kat sini...maaf yer TT..:">:">:">

zaralove
28-09-2011, 12:24 PM
rader Rating: (5)
Join Date: Mar 2009
Location: Setiawangsa KL
Posts: 7,888
Poster Rank: #182
Thanked 241 Times
Groaned at 0 Times
Active Level

My Mood:
Send a message via Skype™ to Bro_Izantie

saja nak abadikan post den yg ke 7,888 kat sini...maaf yer TT..:">:">:">


er... boleh2...

zaralove
28-09-2011, 12:27 PM
KELAYAKAN :-
- Warganegara Malaysia berumur di antara 18 – 26 tahun ( Masih Bujang )
- Memiliki Sijil Pelajaran Malaysia ( SPM )
- Kepujian dalam Bahasa Malaysia dan Lulus sekurang-kurangnya 4 mata pelajaran lain.
- Ketinggian 1.66 cm(5’ 5”) bagi calon lelaki dan 1.57cm( 5’ 2”)bagi calon wanita tanpa sepatu.
- Berat badan tidak kurang 5o kg bagi calon lelaki dan 48 kg bagi calon wanita.
- Ukuran dada 81 cm dan 86 cm semasa menarik nafas bagi calon lelaki sahaja.
- Lulus ujian penglihatan( 6/6v) untuk kedua-dua belah mata dalam ujian berasingan.
- Bebas dari rekod Jenayah.
- Boleh bertugas di mana-mana lokasi yang ditempatkan
- Berpengetahuan luas perkembangan semasa dalam dan luar negara.

FAEDAH – FAEDAHNYA :-

- Gaji Pokok RM800.00 ( Tidak termasuk Kerja Lebih Masa )
- Elaun Insentif
- Elaun Dobi
- Elaun Perumahan
- Caruman KWSP 16% ( Majikan )
- Insuran Berkelompok
- Rawatan Perubatan Percuma( Klinik Panel Yang Dilantik Oleh Majikan )

Sebarang Pertanyaan,

Sila Hubungi

Pejabat Kawasan Pasir Gudang

07-253 2248

8.30am - 5.30pm

ader kawan2 yang lepas SPM tu dan berminat dengan kerjaya kepolisan, sila war2kan yer...

zaralove
28-09-2011, 02:11 PM
aiseh umur maksima 26 lak...

skang umo baper?? :)

xofyls
29-09-2011, 12:38 PM
Aku berminat nk jadi Polis. Umur 27 bleh lg ker? Kalau nak jadi polis PDRM kena mintak kat mana?

zaralove
01-10-2011, 01:46 PM
KELAYAKAN :-
- Warganegara Malaysia berumur di antara 18 – 26 tahun ( Masih Bujang )
- Memiliki Sijil Pelajaran Malaysia ( SPM )
- Kepujian dalam Bahasa Malaysia dan Lulus sekurang-kurangnya 4 mata pelajaran lain.
- Ketinggian 1.66 cm(5’ 5”) bagi calon lelaki dan 1.57cm( 5’ 2”)bagi calon wanita tanpa sepatu.
- Berat badan tidak kurang 5o kg bagi calon lelaki dan 48 kg bagi calon wanita.
- Ukuran dada 81 cm dan 86 cm semasa menarik nafas bagi calon lelaki sahaja.
- Lulus ujian penglihatan( 6/6v) untuk kedua-dua belah mata dalam ujian berasingan.
- Bebas dari rekod Jenayah.
- Boleh bertugas di mana-mana lokasi yang ditempatkan
- Berpengetahuan luas perkembangan semasa dalam dan luar negara.

FAEDAH – FAEDAHNYA :-

- Gaji Pokok RM800.00 ( Tidak termasuk Kerja Lebih Masa )
- Elaun Insentif
- Elaun Dobi
- Elaun Perumahan
- Caruman KWSP 16% ( Majikan )
- Insuran Berkelompok
- Rawatan Perubatan Percuma( Klinik Panel Yang Dilantik Oleh Majikan )

Sebarang Pertanyaan,

Sila Hubungi

Pejabat Kawasan Pasir Gudang

07-253 2248

8.30am - 5.30pm

zamreda
01-10-2011, 01:47 PM
skang umo baper?? :)

umur 29 tahun...

zaralove
01-10-2011, 01:47 PM
Aku berminat nk jadi Polis. Umur 27 bleh lg ker? Kalau nak jadi polis PDRM kena mintak kat mana?

had umor tak silap 28. kene selalu check kat lawan web rasmi polis k.

-RIZUAN-
01-10-2011, 01:55 PM
keliling umah mak aku ada 6 org anak2 jiran yg masuk kejer ni..
jeles plak aku..tiap2 hari dok naik jeep ronda2 ladang jer..hilux baru lak tu..gaji tk kurang 1500 sebulan dok bantai ot jer

zaralove
03-10-2011, 12:10 PM
keliling umah mak aku ada 6 org anak2 jiran yg masuk kejer ni..
jeles plak aku..tiap2 hari dok naik jeep ronda2 ladang jer..hilux baru lak tu..gaji tk kurang 1500 sebulan dok bantai ot jer

Sesiapa yang berminat, sila hubungi no tel pejabat yer...

zaralove
03-10-2011, 10:22 PM
erm, jaawatan yang kurang menarik perhatian nampaknya....

zaralove
06-10-2011, 06:24 PM
sesiapa yang ada saudara mara bolehlah menyuruhnya ke ujian fizikal pada 15.10.2011 di Wisma Air Tawar 2, Johor.
Dijemput hadir kepada yang berminat