PDA

View Full Version : sport rim 2nd hand made in japan


M.Scofield
07-01-2008, 10:18 PM
aku sebenornya taktau sgt pasal keter2 ni..tp semenjak aku ade keter baru..aku dah awal2 letak budget utk tukar sport rim aku yg stended tuh..
biasa yg kita tgk kat keter tayar ngan kedai sport rim mostly sume tu made in taiwan..dan materialnya ialah aluminium..so skang aku mencarik sport rim yg ringan & tahan lasak iaitu made in japan sbb member aku kate yg japan punye diperbuat drp titanium (besi yg terkeras di dunia)..pastu besi nih pon ringan lak..
selalunya range rege utk sport rim cam gini yg baru konpem dalam 5k-13k (huhuhuh)..tak mampu lagi aku weh..so aku target nak amik yg second pon dah ok agaknye kot..

cuma skang ni aku nak tanye sesaper yg tau kat mana aku nak carik sport rim made in japan yg 2nd hand kat area shah alam ke..puchong ke..batu caves ke..setapak ke..

sesape leh tolong? :)

ajax932
07-01-2008, 10:26 PM
M.scofield ni sejak pecah penjara dah pandai pakai sport rim pulak ye..

irsaffy
07-01-2008, 11:08 PM
aku sebenornya taktau sgt pasal keter2 ni..tp semenjak aku ade keter baru..aku dah awal2 letak budget utk tukar sport rim aku yg stended tuh..
biasa yg kita tgk kat keter tayar ngan kedai sport rim mostly sume tu made in taiwan..dan materialnya ialah aluminium..so skang aku mencarik sport rim yg ringan & tahan lasak iaitu made in japan sbb member aku kate yg japan punye diperbuat drp titanium (besi yg terkeras di dunia)..pastu besi nih pon ringan lak..
selalunya range rege utk sport rim cam gini yg baru konpem dalam 5k-13k (huhuhuh)..tak mampu lagi aku weh..so aku target nak amik yg second pon dah ok agaknye kot..

cuma skang ni aku nak tanye sesaper yg tau kat mana aku nak carik sport rim made in japan yg 2nd hand kat area shah alam ke..puchong ke..batu caves ke..setapak ke..

sesape leh tolong? :)

cuba survey kt zerotohundred.com check kt link nih:
http://www.zerotohundred.com/newforums/chassis-and-wheels/

PaRaNoRMaL
07-01-2008, 11:26 PM
kalau kat pochong tu... ko pergi kat mun lee autopart.. kedai potong kat sbelah tractor malaysia. kalau kat subang tu... ko tengok kat jalan yang blakang maideen tu sampai usj 1... banyak kedai jual rim jepon 2nd murah.... dan kalau kat klang ko pegilaa kedai papan tu....tp skarang nie dah jadi kedai oren 3pintu... kat shah alam aku tak jumpe lagi kedai yang menarik...

SedBen
07-01-2008, 11:30 PM
kalau kat pochong tu... ko pergi kat mun lee autopart.. kedai potong kat sbelah tractor malaysia.

mun lee tak bole pakai :(scam :(scam :(scam

M.Scofield
08-01-2008, 12:04 AM
cuba survey kt zerotohundred.com check kt link nih:
http://www.zerotohundred.com/newforums/chassis-and-wheels/


tq bro aku gi tgk2 dulu k.. :)cgrock



kalau kat pochong tu... ko pergi kat mun lee autopart.. kedai potong kat sbelah tractor malaysia. kalau kat subang tu... ko tengok kat jalan yang blakang maideen tu sampai usj 1... banyak kedai jual rim jepon 2nd murah.... dan kalau kat klang ko pegilaa kedai papan tu....tp skarang nie dah jadi kedai oren 3pintu... kat shah alam aku tak jumpe lagi kedai yang menarik...

ooo..nila kot kedai yg membe aku bgtau arituh..cam penah dgr nama tu..die kater sport rim kat situ mmg cun cun..very rare..tp kalo org2 baru biasa die sembelih sampai 3k ..huhu..ape pon..tq bro..ko dah bg direction aku leh start gi riki sana minggu nih.. :)


mun lee tak bole pakai :(scam :(scam :(scam

lu lak biasa gi kedai mana bro? leh suggest??

M.Scofield
08-01-2008, 12:07 AM
dan kalau kat klang ko pegilaa kedai papan tu....tp skarang nie dah jadi kedai oren 3pintu... kat shah alam aku tak jumpe lagi kedai yang menarik...

dah maju nampak yek kedai tuh..aku tak penah gi pon..tp mmg dah biasa sgt dengar kat klang sure carik kedai papan..mmg dah top btul kedai tu..
tp ko rasa tul ke kedai tu dah start nak sembelih? sepupu aku la citer.. :-?

SedBen
08-01-2008, 12:07 AM
lu lak biasa gi kedai mana bro? leh suggest??

cube usha kat batu 3 jalan gombak..kat trefik lite simpang 3 yg nak ke sentul tu ade kedai sportrim baru & 2nd :D

M.Scofield
08-01-2008, 12:09 AM
cube usha kat batu 3 jalan gombak..kat trefik lite simpang 3 yg nak ke sentul tu ade kedai sportrim baru & 2nd :D

waaaa...cun cun..cantik arr broo..god info...aku try gi riki esok gak nih..huhuh..lari2 jap mase lunch

ade soalan lagi nih..rase2 ade tak kedai2 rim ni yg melayu bukak? penah nampak?

SedBen
08-01-2008, 12:12 AM
ade soalan lagi nih..rase2 ade tak kedai2 rim ni yg melayu bukak? penah nampak?

yg ni aku tak penah jumpe lak :-?

M.Scofield
08-01-2008, 12:20 AM
yg ni aku tak penah jumpe lak :-?

huhuh..melayu mane leh dpt sumber2 biz ni cam cinan2 tu tul tak? takkan diorang bgnye biz ni kat melayu..nak2 lak yg supply dr singapore & taiwan sana dah bangsa diorang sendiri..pe pun..saje tanyee..mana tau ada :D

civic_mind3d
08-01-2008, 12:22 AM
Kalo nak carik rim kat halfcut kena rajin berjalan dan tau market price..kalo tak memang kena potong la dgn tokey2.

kekadang tu dah jumpe rim berkenan..rege plak tak kena..takpon kondition plak tak cun.kena banyak sabar.. :D

M.Scofield
08-01-2008, 12:24 AM
Kalo nak carik rim kat halfcut kena rajin berjalan dan tau market price..kalo tak memang kena potong la dgn tokey2.

kekadang tu dah jumpe rim berkenan..rege plak tak kena..takpon kondition plak tak cun.kena banyak sabar.. :D

btol tu..btol..tu yg aku ngah riki2 ni takut kene tipu lak..nak2 lagi aku mmg bukan mat keter..nak tanya membe byk yg geek geek je kat opis..boring siut..bro leh suggest mana tempat lagi? ade yg menarik tak?sharela kat sini..tq :)

elmyda
09-01-2008, 01:06 AM
masa kena banyak.. jgn harap la benda ni settle dlm sehari 2.. kena usha btl2 dulu, kautim lagis..