PDA

View Full Version : Makanan yg paling sedap kat kuala Lumpur atau lembah kelang, selangor


deputra
28-12-2007, 03:11 PM
mari kita share kat mana restoran makanan yg sedap kat lembah klang..rasa lapar lah pulak :D

moneymaker3000
28-12-2007, 03:13 PM
byk sedap....baik kau buat kategori : fastfood, seafood, malay food, etc

StanNero
28-12-2007, 03:13 PM
Seoul Bougogi di Kerinchi..makan Steamboat..

Masuk Jalan2 carik makan.. satu kepala RM40++ mkn sampai muntah.. Korean Steamboat style..

eyza
28-12-2007, 03:14 PM
fazli cafe kat prima saujana kajang..macam2 adaaaaa..=)

ErieAdn
28-12-2007, 03:15 PM
Seoul Bougogi di Kerinchi..makan Steamboat..

Masuk Jalan2 carik makan.. satu kepala RM40++ mkn sampai muntah.. Korean Steamboat style..

Huhuhu.. yeke makan sampai muntah ni... :-? :-? Masak tak betol tu kot..??:-? :-? #:-S :p :p :)) :))

vedder9
28-12-2007, 03:20 PM
Seoul Bougogi di Kerinchi..makan Steamboat..

Masuk Jalan2 carik makan.. satu kepala RM40++ mkn sampai muntah.. Korean Steamboat style..

Kat area Vista Angkasa tu ke..?

StanNero
28-12-2007, 03:24 PM
Huhuhu.. yeke makan sampai muntah ni... :-? :-? Masak tak betol tu kot..??:-? :-? #:-S :p :p :)) :))

mkasunya All you can eat arr.. heheh selagi xkenyang toksah balik heheh..

Ni ha pic dia..

Tips

Public Transportation : Take KERINCHI LRT Station. It just at the nearby Plaza Pantai. Opposite the Federal Highway.

Price : RM42 After tax per head for Dinner Buffe

ErieAdn
28-12-2007, 03:25 PM
mkasunya All you can eat arr.. heheh selagi xkenyang toksah balik heheh..

Ni ha pic dia..

Tips

Public Transportation : Take KERINCHI LRT Station. It just at the nearby Plaza Pantai. Opposite the Federal Highway.

Price : RM42 After tax per head for Dinner Buffe

Huhu..:p :p saje gurau2...

Bestnyerr... tengah lapor lagi aku ni.. belum lunch lagi nih..:D :D

L.O.V.E
28-12-2007, 03:27 PM
Seoul Bougogi di Kerinchi..makan Steamboat..

Masuk Jalan2 carik makan.. satu kepala RM40++ mkn sampai muntah.. Korean Steamboat style..

jom kite wat gath makan kat sini :D

miXxer
28-12-2007, 03:31 PM
jom kite wat gath makan kat sini :D

jom.. leh reramai lyn muntah pstu :D

StanNero
28-12-2007, 03:32 PM
jom.. leh reramai lyn muntah pstu :D

sapa makan sket dia kena bayaq oke :D

moneymaker3000
28-12-2007, 03:34 PM
bagi aku restoran seoul tu tak la sedap mana, cume restoran tu lain dari yg lain pastu harganya berbaloi ngan food yg dia bagi

deputra
28-12-2007, 03:35 PM
tak kisah fastfood ke seafood ke malay food ke yg penting halal

StanNero
28-12-2007, 03:36 PM
bagi aku restoran seoul tu tak la sedap mana, cume restoran tu lain dari yg lain pastu harganya berbaloi ngan food yg dia bagi

aa sebab boleh goreng... selalu stemaboat just rebus je.. lain2 dari lain suasana KOREA.. :p

steveorlando79
28-12-2007, 03:36 PM
aku tahu makanan apa paling sedap kat KL, cuba p bangsar utama ada satu restoren mamak area berhampiran klinik bangsar

menu aku paling suka ROTI KOSONG

kalau anda semua nak cuba bolehlah ke sana... cuba perhatikan roti tu dia amik kat mana???? nyam nyam nyam..........

miXxer
28-12-2007, 03:37 PM
sapa makan sket dia kena bayaq oke :D

nih idea paling cantek :))

miXxer
28-12-2007, 03:38 PM
aku tahu makanan apa paling sedap kat KL, cuba p bangsar utama ada satu restoren mamak area berhampiran klinik bangsar

menu aku paling suka ROTI KOSONG

kalau anda semua nak cuba bolehlah ke sana... cuba perhatikan roti tu dia amik kat mana???? nyam nyam nyam..........

amik dr mane ek.. musykil neh :-? :-?

L.O.V.E
28-12-2007, 03:40 PM
nih idea paling cantek :))

tak setuju :(scam


kat perantau sg ramal pun sodap gak :))

deputra
28-12-2007, 03:41 PM
restoran papa seafoad kat gombak

adzi81
22-05-2008, 10:46 PM
Salam... naper xder yang kata masakan mak dia paling Sodap erkkkk....? musykil den... :)

---
hmm klau kat Klang.. Nasi LEMAK emporium makan la.. LONTONG KLANG nama dia... mmg best.. 5 tahun pon rasa mmg xbrubah...
cawangan kat sekyen 7 shah alam..

lagi satu CENDOL Klang- xtau sedap ker x mmg rmai org mkn, tapi india hindu... mmg pengotor gila.. bukan nak fitnah.. tapi kilang dia dulu mmg depan umah kami.. pernah terjadi ayam yang berkejar2an sampai masuk dalam tong santan dia.. bukan nak buang.. buat deeeekkkkk jer..

sori la erkk yang dah makan tu .. lain kali tgk dulu muslim @ non muslim... cari yang halal itu wajib keatas semua org mukmin...- mcm iklan ubat gigi mukmin plak.. :)

-TQ

nashburn
22-05-2008, 10:49 PM
Kasi up sket thread ni
Fav topik aku ni hehehe

nashburn
22-05-2008, 10:51 PM
Kat tengah KL ada satu kedai makan nama Tupai Tupai
Dekat dengan DBP, tapi jalan tu sekarang tengah tutup pasal construction.
Kat situ makanan boleh tahan sedap jugak
Menu dia special, kat tempat lain takde
Contoh mcm nasi goreng Tupai Tupai dll.
Harga pun boleh tahan laa...

rissa
22-05-2008, 10:53 PM
Kat tengah KL ada satu kedai makan nama Tupai Tupai
Dekat dengan DBP, tapi jalan tu sekarang tengah tutup pasal construction.
Kat situ makanan boleh tahan sedap jugak
Menu dia special, kat tempat lain takde
Contoh mcm nasi goreng Tupai Tupai dll.
Harga pun boleh tahan laa...

ye betui... duduk dlm pondok gitu (very private tho)
rasa mcm duk kat kg, dikelilingi pokok2...
siap duduk bersila lgi... so sopan

p.s JJCM rissa dh kasi anyway hehe :p

iwak
22-05-2008, 10:53 PM
nasi lemak kt usj 6

rissa
22-05-2008, 10:56 PM
lalu jln kuching rugi klau x singgah "Cendol & Rojak Jln Kuching" located @ d corner road b4 hit kepong interchange
(berhampiran restoren Bapak)
mmg all time fav seme org le :)

hannuz1010
22-05-2008, 11:00 PM
restoran zulyahya(pelakon tu)bagi aku tak sedap ngan harga mahal..seksyen13 shah alam....yg sedap milo shake..not stir

rissa
22-05-2008, 11:03 PM
another usual spot yg riss n family biase pegi is Kunang-Kunang Restaurant. Pls click disini (http://www.kunangkunang.com.my/map.php) for more in4.

-nice ambience
-live band
-suitable for everyone
-$ wise (banyak choices seme up to ur tekak la ye)

and yes, JJCM riss dah kasi also hahaha :p

nashburn
22-05-2008, 11:05 PM
Kadang2 aku susah betul nak cari tempat makan
Especially bila sedara mara turun KL pastu tanya mana tempat makan yg best
Maka aku akan terkial-kial menjawab
Sebab aku jenis tak kisah makan apa pun
Pastu selalu sangat bantai fastfood - McD, KFC, Kenny Rogers dll
Kalau kat umah memang makan roti je atau megi
Bila time nak cari kedai makan melayu ke apa utk bawak family makan2 dah tak ketahuan...

so aku harap bleh la dpt guide sedikit sebanyak dari geng2 CG kat sini ek...

nampaknya thread ni dah lama bukak tp tak aktif

anoone
22-05-2008, 11:05 PM
huh....lapor la pulok...huhuhu...carik gear box pun menarik nih

nashburn
22-05-2008, 11:08 PM
restoran zulyahya(pelakon tu)bagi aku tak sedap ngan harga mahal..seksyen13 shah alam....yg sedap milo shake..not stir

Aku dah pegi situ
Servis slowwwwwwwwwwwwwwwww gilerrrrrrr
Kalau korang tahap lapar nak mampos jgn cari pasal la
Kang ada yg mengamuk pulak

nashburn
22-05-2008, 11:13 PM
Kasi up sket lagi

rissa
22-05-2008, 11:13 PM
Another usual spot time tekak trase nak makan ikan bakaq, me n my family slalu pekene kat Ikan Bakar Seri Menanti @ Jln Bellamy.
Pls click di sini (http://www.rasarasa.net/article.cfm?id=10845) for more in4

-no komen melainkan sedap... :)

nashburn
22-05-2008, 11:15 PM
Another usual spot time tekak trase nak makan ikan bakaq, me n my family slalu pekene kat Ikan Bakar Seri Menanti @ Jln Bellamy.
Pls click di sini (http://www.rasarasa.net/article.cfm?id=10845) for more in4

-no komen melainkan sedap... :)

Jalan Bellamy.... dekat tu dgn Tupai Tupai
Tapi situ bukan rumah2 kerajaan je ke
Tak pasan plak ada ikan bakar :D

nashburn
22-05-2008, 11:20 PM
Dulu ada satu kedai makan siam kat Puchong Perdana
Kedai tu kat taman perumahan je.. corner lot.
kalau dari LDP tu, tak jauh dari simpang masuk ke Puchong Perdana, di sebelah kiri sebelum masjid terapung.
Kat kedai tu masakan siam memang best, mcm Tomyam, Paprik, pattaya dll.. memang original taste. Siap menu dia pun tulis dalam bahasa siam (tapi ada translation la)
Tapi kedai tu dah pindah.. :( pastu aku tak tau dia pindah ke mana. Sape yg tau?

rissa
22-05-2008, 11:21 PM
Kadang2 aku susah betul nak cari tempat makan
Especially bila sedara mara turun KL pastu tanya mana tempat makan yg best
Maka aku akan terkial-kial menjawab
Sebab aku jenis tak kisah makan apa pun
Pastu selalu sangat bantai fastfood - McD, KFC, Kenny Rogers dll
Kalau kat umah memang makan roti je atau megi
Bila time nak cari kedai makan melayu ke apa utk bawak family makan2 dah tak ketahuan...

so aku harap bleh la dpt guide sedikit sebanyak dari geng2 CG kat sini ek...

nampaknya thread ni dah lama bukak tp tak aktif

Uhmmm nasib baik biskut u x listkn skali ek... :p
Anyways, u can refer here if family/sedare2 u mai ya:-

Rasa-Rasa Malaysia (http://www.rasarasa.net/section.cfm?id=17)

rissa
22-05-2008, 11:23 PM
Madam Kwan pun sedap gak... selalu gi branch @ Bangsar n KLCC je...

nashburn
22-05-2008, 11:25 PM
Uhmmm nasib baik biskut u x listkn skali ek... :p
Anyways, u can refer here if family/sedare2 u mai ya:-

Rasa-Rasa Malaysia (http://www.rasarasa.net/section.cfm?id=17)

I tak suka makan biskut sangat
Avoid sweet :D

rissa
22-05-2008, 11:28 PM
Kalau nak cube Indian Cuisine riss rekemen D'Tandoor Restaurant (http://www.dtandoor.com/)
mmg superb... a nice place to spent with family.

-Fine Dining

nashburn
22-05-2008, 11:28 PM
Kat Bangi, dalam Kompleks PKNS ada satu kedai makan
Cempaka Rimba
Situ sedap gak tomyam dia

jiboi
22-05-2008, 11:31 PM
ye betui... duduk dlm pondok gitu (very private tho)
rasa mcm duk kat kg, dikelilingi pokok2...
siap duduk bersila lgi... so sopan

p.s JJCM rissa dh kasi anyway hehe :p

:(scam :(scam MAHAL...MAHAL...keh3!!

nashburn
22-05-2008, 11:33 PM
Kalau nak cube Indian Cuisine riss rekemen D'Tandoor Restaurant (http://www.dtandoor.com/)
mmg superb... a nice place to spent with family.

-Fine Dining

D'Tandoor ni kalau tak silap ada satu kat KL Tower

rissa
22-05-2008, 11:33 PM
tapi kan, among all restoren yg dh riss pegi, my feveret is tetap dapur rumah n chef terbaik dlm dunia ni is ofcos MAK riss le... :)

jiboi
22-05-2008, 11:34 PM
Another usual spot time tekak trase nak makan ikan bakaq, me n my family slalu pekene kat Ikan Bakar Seri Menanti @ Jln Bellamy.
Pls click di sini (http://www.rasarasa.net/article.cfm?id=10845) for more in4

-no komen melainkan sedap... :)

Ni aku upkn...:)paid :)paid aku xpenah makan lagi kt sini..sapa2 nk try meh ar blanja aku sini..aku bawakkn korg..keh3!!

rissa
22-05-2008, 11:35 PM
:(scam :(scam MAHAL...MAHAL...keh3!!

tak mahal la der... sgt berpatutan...

p.s kalau kuar dinner date dgn yg tercinta mmg sesuai

nashburn
22-05-2008, 11:36 PM
Currently Active Users Viewing This Thread: 12 (7 members and 5 guests)
nashburn, jiboi, rissa, kafiya19, diablo, nitestalker, adzi81

Ramai viewer je nih... ahahah

jiboi
22-05-2008, 11:36 PM
tak mahal la der... sgt berpatutan...

huhuhuuhu!! ala..student2 price xde ke yg menarik..keh3!! tau ar tupai2 tu tmpt artis2 msia wat bday..keh3!!

rissa
22-05-2008, 11:37 PM
huhuhuuhu!! ala..student2 price xde ke yg menarik..keh3!! tau ar tupai2 tu tmpt artis2 msia wat bday..keh3!!

:D :D :D ko mesti slalu enterframe kan kan kan :)) :p :p

jiboi
22-05-2008, 11:37 PM
http://www.rasarasa.net/images/rasarasa/articles/10845/ikann%20serimenanti1.jpg

nashburn
22-05-2008, 11:38 PM
tak mahal la der... sgt berpatutan...

Boleh tahan jugak mahal dier rissa,
Tempat tu kalau bawak client ok la
Once in a while ke

I pun lebih suka tempat yg lek2 jer...
mcm kedai mamak
ahahaha

jiboi
22-05-2008, 11:38 PM
:D :D :D ko mesti slalu enterframe kan kan kan :)) :p :p

manada?!! :"> :"> :p aku nk try gk ar ikan bakar ni..adoiii!! dh nk balik sabah dh ni..nanti mengidam plak..kkekekekeke!!

NEMO
22-05-2008, 11:39 PM
mkasunya All you can eat arr.. heheh selagi xkenyang toksah balik heheh..

Ni ha pic dia..

Tips

Public Transportation : Take KERINCHI LRT Station. It just at the nearby Plaza Pantai. Opposite the Federal Highway.

Price : RM42 After tax per head for Dinner Buffe

aiyak...cam best je..dekat je dgn umah aku ni....

jiboi
22-05-2008, 11:39 PM
Boleh tahan jugak mahal dier rissa,
Tempat tu kalau bawak client ok la
Once in a while ke

I pun lebih suka tempat yg lek2 jer...
mcm kedai mamak
ahahaha

aku rasa satu kapla mau cecah rm40 klu xde promosi..heheh!!

rissa
22-05-2008, 11:39 PM
Boleh tahan jugak mahal dier rissa,
Tempat tu kalau bawak client ok la
Once in a while ke

I pun lebih suka tempat yg lek2 jer...
mcm kedai mamak
ahahaha

haaa..? mamak? ok gak tu...
riss slalu gak go out n eat with my mates, tapi kitorang mmg jenis "Go Dutch" @ u pay what u eat... :)

jiboi
22-05-2008, 11:40 PM
aiyak...cam best je..dekat je dgn umah aku ni....

Aku yg dok kt sini pun xpenah tau ada korea2 ni kt cni...kakakakaka!!! :)) :))

jiboi
22-05-2008, 11:40 PM
haaa..? mamak? ok gak tu...
riss slalu gak go out n eat with my mates, tapi kitorang mmg jenis "Go Dutch" @ u pay what u eat... :)

Uishh..riss ni suma cam standard class je restoran dia..keh3!!

nashburn
22-05-2008, 11:41 PM
huhuhuuhu!! ala..student2 price xde ke yg menarik..keh3!! tau ar tupai2 tu tmpt artis2 msia wat bday..keh3!!

Aha, tujuan aku pun kalau boleh nak tempat2 yg biasa2 je
tak mahal sangat tapi sedap.
Tempat yg boleh lepak2 di kala dinihari
Tempat yg boleh berembun sampai demam keesokan harinya
Restoran2 ni kadang2 boley la...

rissa
22-05-2008, 11:43 PM
Restoren Mawar Jln Kuching
-menyediakan masakan/makanan tgh hari
-mmg sedap

nashburn
22-05-2008, 11:43 PM
Kat Bangsar, Jalan Telawi dulu ada byk stall kat situ skang dah jadi foodcourt canggih
Nak lepak pun tade mood dah

maliq7776
22-05-2008, 11:46 PM
makanan paling best adalah di AZURA, kat shell seksyen 1 bangi.

NASI GORENG HOLLYWOOD!!sekali makan pasti akan terbang ke HOLLYWOOD!!:D

MURAH2!
nasi goreng hollywood + air suam = 1.2usd=RM4 :)cgrock

terliur=P~

rissa
22-05-2008, 11:47 PM
Uishh..riss ni suma cam standard class je restoran dia..keh3!!

tak la... nak sedap tak salah berbelanja extra ckit kan? tapi rasanya standard price kot. i dunno... bgi riss it's kinda worth it :D

jiboi
22-05-2008, 11:48 PM
Restoren Mawar Jln Kuching
-menyediakan masakan/makanan tgh hari
-mmg sedap

Cam ni ar...Map please..heheh!! aku tau jalan kucing tu yg jalan raya je...akakakak!!! :D

rissa
22-05-2008, 11:50 PM
Cam ni ar...Map please..heheh!! aku tau jalan kucing tu yg jalan raya je...akakakak!!! :D

u nak mai dri arrea mana?

jiboi
22-05-2008, 11:50 PM
tak la... nak sedap tak salah berbelanja extra ckit kan? tapi rasanya standard price kot. i dunno... bgi riss it's kinda worth it :D

Worth for girls with carrier..aku ni baru nk menatap..resume pun xantar lg..hehehe!!

jiboi
22-05-2008, 11:51 PM
u nak mai dri arrea mana?

bayangkn datang dari bangsar..hehehe!!

rissa
22-05-2008, 11:54 PM
bayangkn datang dari bangsar..hehehe!!

Kat Bangsar, Jalan Telawi dulu ada byk stall kat situ skang dah jadi foodcourt canggih
Nak lepak pun tade mood dah

gi kat ctu je then... :)) :p :p

rissa
23-05-2008, 12:02 AM
jln kuching, dkt dgn Flat PKNS. Kak Mawar ni from Kelantan, so lauk2 pun mostly +++ la
normally ramai govt officer, polis2 trafik, penguatkuasa dbkl slalu makan kat ctu.
n it's very close to my house too... (my parents house ekceli :"> )

nashburn
23-05-2008, 12:03 AM
Williams Kat ss2 Kelana Jaya belakang Lim Kok Wing
Western dia memang sedap gilerrrrr
Aku yg tak brp suka bolognese, tapi kat William sedap giler laa bolognese dia
Order je apa2 jenis pasta pun sedap - spagetti, fettucini, vermicilli, etc
Pinggan plak besar bapak... jenis yg makan 3 orang pun tak abis
Menu takda, waiter pun tak membantu. Tapi order je apa2 pun gerenti sedap beb.
Average price kat sini sepinggan RM15, plg murah pun RM6 (nasi goreng biasa)
Air mcm2 jenis - sparkling peach, ribena laici dll

Kalau pegi 3 orang jangan gatal order 3 pinggan menu. Order 2 pinggan pun dah tak larat makan.
Kalau pegi 2 orang order sepinggan je, pastu mintak pinggan kosong
Jangan pegi sorang! nanti tak larat makan kena tapau bawak blk

Price average: RM21-30 per pax
Bukak mlm2 jer.. sampai pagi buta. Siang tade

NEMO
23-05-2008, 12:04 AM
Aku yg dok kt sini pun xpenah tau ada korea2 ni kt cni...kakakakaka!!! :)) :))

aku selalu nampak rest ni kat tepi federal...tp xpernah terpikir akan keenakannya....tp setelah stannero letak pic ..:)paid

jiboi
23-05-2008, 12:07 AM
gi kat ctu je then... :)) :p :p

Stall2 kt situ dh xde la kucinggg..huhuhu!!

rissa
23-05-2008, 12:08 AM
Williams Kat ss2 Kelana Jaya belakang Lim Kok Wing
Western dia memang sedap gilerrrrr
Aku yg tak brp suka bolognese, tapi kat William sedap giler laa bolognese dia
Order je apa2 jenis pasta pun sedap - spagetti, fettucini, vermicilli, etc
Pinggan plak besar bapak... jenis yg makan 3 orang pun tak abis
Menu takda, waiter pun tak membantu. Tapi order je apa2 pun gerenti sedap beb.
Average price kat sini sepinggan RM15, plg murah pun RM6 (nasi goreng biasa)
Air mcm2 jenis - sparkling peach, ribena laici dll

Kalau pegi 3 orang jangan gatal order 3 pinggan menu. Order 2 pinggan pun dah tak larat makan.
Kalau pegi 2 orang order sepinggan je, pastu mintak pinggan kosong
Jangan pegi sorang! nanti tak larat makan kena tapau bawak blk

Price average: RM21-30 per pax
Bukak mlm2 jer.. sampai pagi buta. Siang tade

ya riss pun ske... gelas minuman restoren ni pelik skit. dier letak dlm JAR. dlm botol ahaks, pelbagai saiz... tapi fruit juice mmg asli... kecur beb...

jiboi
23-05-2008, 12:09 AM
jln kuching, dkt dgn Flat PKNS. Kak Mawar ni from Kelantan, so lauk2 pun mostly +++ la
normally ramai govt officer, polis2 trafik, penguatkuasa dbkl slalu makan kat ctu.
n it's very close to my house too... (my parents house ekceli :"> )

wah..leh makan kt umah ko skali kn riss..ko ckp mem ko tukang masak da bomb di kl kn..keh3!! ble ar makan free..adoiii..bestnyee idea aku...

jiboi
23-05-2008, 12:10 AM
Williams Kat ss2 Kelana Jaya belakang Lim Kok Wing
Western dia memang sedap gilerrrrr
Aku yg tak brp suka bolognese, tapi kat William sedap giler laa bolognese dia
Order je apa2 jenis pasta pun sedap - spagetti, fettucini, vermicilli, etc
Pinggan plak besar bapak... jenis yg makan 3 orang pun tak abis
Menu takda, waiter pun tak membantu. Tapi order je apa2 pun gerenti sedap beb.
Average price kat sini sepinggan RM15, plg murah pun RM6 (nasi goreng biasa)
Air mcm2 jenis - sparkling peach, ribena laici dll

Kalau pegi 3 orang jangan gatal order 3 pinggan menu. Order 2 pinggan pun dah tak larat makan.
Kalau pegi 2 orang order sepinggan je, pastu mintak pinggan kosong
Jangan pegi sorang! nanti tak larat makan kena tapau bawak blk

Price average: RM21-30 per pax
Bukak mlm2 jer.. sampai pagi buta. Siang tade

Wiliam ni aku dgr restoran ****** bro..bukan mamak..takut gk aku makan kt restoran india ni..xyakin...

jiboi
23-05-2008, 12:11 AM
aku selalu nampak rest ni kat tepi federal...tp xpernah terpikir akan keenakannya....tp setelah stannero letak pic ..:)paid

pe lagi nemo..aku ni xde la kuat makan tp ble tahan ar..klu ko blanja sah2 bebaloi...:)paid :)paid

jiboi
23-05-2008, 12:12 AM
ya riss pun ske... gelas minuman restoren ni pelik skit. dier letak dlm JAR. dlm botol ahaks, pelbagai saiz... tapi fruit juice mmg asli... kecur beb...

Lerr...hahaha!! MURNI ke? keh3!! aku pun suka..nasi lemakk..layann...

JaMeQ
23-05-2008, 12:12 AM
baru try sop kambing mamak kat area kajang...jln nak gi semenyih..taman apa aku x pasan..ok gak sop dia...:D

nashburn
23-05-2008, 12:18 AM
Wiliam ni aku dgr restoran ****** bro..bukan mamak..takut gk aku makan kt restoran india ni..xyakin...

William tu cina,
Tapi dia tokei je.. tukang masak dia semua Melayu
Bleh nampak diorang masak kat situ sbb tempat tu open
Maksudnya dapur tempat masak diorang tak bertutup

Murni adik dia
Tapi aku tak penah pegi Murni lagi
Murni tempat dia proper sikit... ada rupa restoran
William ni cam gerai haram tepi jalan jer.. hahah

NEMO
23-05-2008, 12:21 AM
pe lagi nemo..aku ni xde la kuat makan tp ble tahan ar..klu ko blanja sah2 bebaloi...:)paid :)paid

ala..ko bisnes kencang...ko banje ar....aku makan..pastu aku plak banjer:p

jiboi
23-05-2008, 12:24 AM
William tu cina,
Tapi dia tokei je.. tukang masak dia semua Melayu
Bleh nampak diorang masak kat situ sbb tempat tu open
Maksudnya dapur tempat masak diorang tak bertutup

Murni adik dia
Tapi aku tak penah pegi Murni lagi
Murni tempat dia proper sikit... ada rupa restoran
William ni cam gerai haram tepi jalan jer.. hahah

Hahhahaa!! Murni tu adik dia plak ye..keh3!! tp aku xtahan botol mayonis recycle ganti tmpt blended jus tu..hahahah!! layan gk jus tu..aduuhh..aduhhh!!!

jiboi
23-05-2008, 12:24 AM
ala..ko bisnes kencang...ko banje ar....aku makan..pastu aku plak banjer:p

ekekekek! aku bisnes apa plak ni..hahaha!!

akay
23-05-2008, 12:30 AM
aku tggu nemo banje kat sume tmpat yg best kat kl ni

NEMO
23-05-2008, 12:32 AM
ekekekek! aku bisnes apa plak ni..hahaha!!

ko bisnes import eksport ayam kan..:))

NEMO
23-05-2008, 12:33 AM
aku tggu nemo banje kat sume tmpat yg best kat kl ni

sate samuri kat kajang best gak....tp kalu akay banja..rasa dia 2 kali best...aku pun xtau kenapa...

eboss
23-05-2008, 12:34 AM
Kat tengah KL ada satu kedai makan nama Tupai Tupai
Dekat dengan DBP, tapi jalan tu sekarang tengah tutup pasal construction.
Kat situ makanan boleh tahan sedap jugak
Menu dia special, kat tempat lain takde
Contoh mcm nasi goreng Tupai Tupai dll.
Harga pun boleh tahan laa...

aku dahbanyak kali nak pi tapi asyik bertangguh...kalau tak silap dah ada dari tahun 2002 lagi... bila nak pi nie :-? :-? :-?

eboss
23-05-2008, 12:37 AM
Aku dah pegi situ
Servis slowwwwwwwwwwwwwwwww gilerrrrrrr
Kalau korang tahap lapar nak mampos jgn cari pasal la
Kang ada yg mengamuk pulak


aku tak leh ler pi tampat mcm tu...aku kalau lapar maka dengan sendiri darjah baran aku naik

:eek: :eek: :eek:

jiboi
23-05-2008, 12:40 AM
sate samuri kat kajang best gak....tp kalu akay banja..rasa dia 2 kali best...aku pun xtau kenapa...

ekekkeek!! samuri mana2 ada...kt pertama pun ada jgk...

eboss
23-05-2008, 12:40 AM
Kat Bangi, dalam Kompleks PKNS ada satu kedai makan
Cempaka Rimba
Situ sedap gak tomyam dia

sedap ker? aku dah lama tak pi PKNS sejak dia pasang palang tak bagi keta bukan staff PKNS park kat bawah tu...tak nak aku park keta kat belakang PKNS yang panaih lit-lit...sayang oooo keta baru spray...

:eek: :eek: :eek:

nashburn
23-05-2008, 12:41 AM
Ada lagi tak tempat best nak lepak2 dan makan :D
Sape tau kedai sup kat Seksyen 13 Shah Alam?
Dgr kata sedap sangat dan femes
tapi tak penah pegi lak aku

eboss
23-05-2008, 12:42 AM
tapi kan, among all restoren yg dh riss pegi, my feveret is tetap dapur rumah n chef terbaik dlm dunia ni is ofcos MAK riss le... :)

atau dalam erti kata lain...MAKANAN YANG PALING BEST DAN SEDAP IALAH MAKAN FREE

:eek: :eek: :eek:

NEMO
23-05-2008, 12:42 AM
Ada lagi tak tempat best nak lepak2 dan makan :D
Sape tau kedai sup kat Seksyen 13 Shah Alam?
Dgr kata sedap sangat dan femes
tapi tak penah pegi lak aku

ani sup utara ker:p

nashburn
23-05-2008, 12:44 AM
sedap ker? aku dah lama tak pi PKNS sejak dia pasang palang tak bagi keta bukan staff PKNS park kat bawah tu...tak nak aku park keta kat belakang PKNS yang panaih lit-lit...sayang oooo keta baru spray...

:eek: :eek: :eek:

Dulu aku selalu gak pegi makan kat Bangi
Kat Yankies Hut - makan atas pokok, bersila
Depan Yankies Hut kat pintu masuk tu ada Rimbun Klassik plak
sedap gak la...

Skang dah tak pegi Yankies Hut
Sebab dgr citer aneh...

nashburn
23-05-2008, 12:46 AM
ani sup utara ker:p

Bukan.. Ani sup Utara tu femes banget. Hehhee
ni kedai sup ape ntah, aku pernah tengok org review kat blog
Tengok gambar mmg cam erghhh... terus lapar. Dem

Member aku ckp nak bawak ritu
Pastu kensel lak. Hampes tul

nashburn
23-05-2008, 12:47 AM
aku dahbanyak kali nak pi tapi asyik bertangguh...kalau tak silap dah ada dari tahun 2002 lagi... bila nak pi nie :-? :-? :-?

Dah 6 tahun tu tangguh.. baik pegi cepat
nanti kempunan :))

JaMeQ
23-05-2008, 12:48 AM
aku dahbanyak kali nak pi tapi asyik bertangguh...kalau tak silap dah ada dari tahun 2002 lagi... bila nak pi nie :-? :-? :-?

g la eboss..ok gak situ..suasana cam dlm hutan..

tp tupai2 malam pack giler..skang tgh pomot buffet steamboat...1 kapla 23 hinggit tak silap aku..

belum try lagi..biasa aku g siang

eboss
23-05-2008, 12:49 AM
Williams Kat ss2 Kelana Jaya belakang Lim Kok Wing
Western dia memang sedap gilerrrrr
Aku yg tak brp suka bolognese, tapi kat William sedap giler laa bolognese dia
Order je apa2 jenis pasta pun sedap - spagetti, fettucini, vermicilli, etc
Pinggan plak besar bapak... jenis yg makan 3 orang pun tak abis
Menu takda, waiter pun tak membantu. Tapi order je apa2 pun gerenti sedap beb.
Average price kat sini sepinggan RM15, plg murah pun RM6 (nasi goreng biasa)
Air mcm2 jenis - sparkling peach, ribena laici dll

Kalau pegi 3 orang jangan gatal order 3 pinggan menu. Order 2 pinggan pun dah tak larat makan.
Kalau pegi 2 orang order sepinggan je, pastu mintak pinggan kosong
Jangan pegi sorang! nanti tak larat makan kena tapau bawak blk

Price average: RM21-30 per pax
Bukak mlm2 jer.. sampai pagi buta. Siang tade

ADOI AKU KALAU BAB WESTERN AND PASTA NIE MEMANG MENJADI KEPANTANGAN AKU...PANTANG JUMPA DAN DAPAT TAU SEDAP...DAN-DAN TU JUGA NAK PI...MALAM MINGU NIE PUN CANTIK JUGA...:-? :-? :-?

BOCK
23-05-2008, 12:50 AM
aku tak jumpa lagi makanan sedap kat sini .... yang biasa aku pegi pun makan nasi air kat kampong baru tuh .... yang lain suma bini aku masak .... wakaka

eboss
23-05-2008, 12:53 AM
Wiliam ni aku dgr restoran ****** bro..bukan mamak..takut gk aku makan kt restoran india ni..xyakin...

pulak...tlg confirm cepat...plan nak pi malam minggu nie ngan family

#:-S #:-S #:-S

eboss
23-05-2008, 12:55 AM
baru try sop kambing mamak kat area kajang...jln nak gi semenyih..taman apa aku x pasan..ok gak sop dia...:D

sup power ali? yg kat atas bukit tu?..kalau tu aku tak suka sebab pekat sangat...

jiboi
23-05-2008, 12:55 AM
aku tak jumpa lagi makanan sedap kat sini .... yang biasa aku pegi pun makan nasi air kat kampong baru tuh .... yang lain suma bini aku masak .... wakaka

wohooo..bila nk ajak gi umah ko..haha!!

eboss
23-05-2008, 12:56 AM
William tu cina,
Tapi dia tokei je.. tukang masak dia semua Melayu
Bleh nampak diorang masak kat situ sbb tempat tu open
Maksudnya dapur tempat masak diorang tak bertutup

Murni adik dia
Tapi aku tak penah pegi Murni lagi
Murni tempat dia proper sikit... ada rupa restoran
William ni cam gerai haram tepi jalan jer.. hahah

ni MURNI mana pula nie...WILLIAM ke MURNI....aaararrrgggghhhhh

~X( ~X( ~X(

JaMeQ
23-05-2008, 12:57 AM
sup power ali? yg kat atas bukit tu?..kalau tu aku tak suka sebab pekat sangat...

haaa betul la tuh..mmg pekat giler... dulu selalu layan dorai..tp dgr dah x sedap sana...

test sup power td... malam nih aku ada power.!!!! hehehhe

JaMeQ
23-05-2008, 12:58 AM
ADOI AKU KALAU BAB WESTERN AND PASTA NIE MEMANG MENJADI KEPANTANGAN AKU...PANTANG JUMPA DAN DAPAT TAU SEDAP...DAN-DAN TU JUGA NAK PI...MALAM MINGU NIE PUN CANTIK JUGA...:-? :-? :-?

western sedap kat cat eyes...jln pi ampang...sedap gak sana bro..

berasap2 time dorg serve atas meja ko..

eboss
23-05-2008, 01:01 AM
sate samuri kat kajang best gak....tp kalu akay banja..rasa dia 2 kali best...aku pun xtau kenapa...

satay samuri mana best...kalau nak tau yg best jgn pi samuri...kat kajang ada dua tempat yg best...memula kat GERAI DIN BOTAK yang dekat court mammoth tu...kalau park keta kat situ gerai depan sekali ngadap parking area...

no dua kena drive depan sikit menghala ke CHERAS tak jauh gak dari situ...sebelah kiri...cari sighboard MEE BANDUNG MUAR warna merah...ada satay best dan fresh kat situ

jiboi
23-05-2008, 01:03 AM
pulak...tlg confirm cepat...plan nak pi malam minggu nie ngan family

#:-S #:-S #:-S

Silap bro..kekekekeke!! sori2!!

JaMeQ
23-05-2008, 01:04 AM
satay samuri mana best...kalau nak tau yg best jgn pi samuri...kat kajang ada dua tempat yg best...memula kat GERAI DIN BOTAK yang dekat court mammoth tu...kalau park keta kat situ gerai depan sekali ngadap parking area...

no dua kena drive depan sikit menghala ke CHERAS tak jauh gak dari situ...sebelah kiri...cari sighboard MEE BANDUNG MUAR warna merah...ada satay best dan fresh kat situ

tul tuh..samuri dah out ler...aku klu makan satay selalu kat bukit dokong..sate emas kajang..pun ok gaks

eboss
23-05-2008, 01:10 AM
Dulu aku selalu gak pegi makan kat Bangi
Kat Yankies Hut - makan atas pokok, bersila
Depan Yankies Hut kat pintu masuk tu ada Rimbun Klassik plak
sedap gak la...

Skang dah tak pegi Yankies Hut
Sebab dgr citer aneh...

huh...share ler kat sini...aku selalu gak pi sana

:o :o :o

nashburn
23-05-2008, 01:15 AM
ni MURNI mana pula nie...WILLIAM ke MURNI....aaararrrgggghhhhh

~X( ~X( ~X(

Murni tu adik William la.

William tu tempat dia cam bersepah2 je tepi jalan
Murni ada restoran.. so proper la sket

Cam William tu selalu aku gi dgn member2 je.. sbb cam tak sesuai utk family. Lagipun dia bukak time dah malam rasanya kol 10 ke atas kot tak sure lak. Tokei dia cina, tukang masak semua Melayu.

Tempat masak dia open, so kau leh gi cek kalau curious ke apa.
Tapi makanan dia konfemm sedappp siott

jiboi
23-05-2008, 01:17 AM
Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (3 members and 1 guests)
jiboi, diablo, rissa

ckp dh tido..tp usha smcm gk..keh3!!

nashburn
23-05-2008, 01:17 AM
huh...share ler kat sini...aku selalu gak pi sana

:o :o :o

Ahahah... member aku la citer,
diorang ada jumpa sesuatu dalam makanan dia
Benda hidup yg dah mati...

Pastu kitorang terus ban Yankies Hut :eek: :eek:

jiboi
23-05-2008, 01:18 AM
Char kueh tiaw azimuddin kerinchi..ngam ngan selera aku..korg xtau la..keh3!!

jiboi
23-05-2008, 01:19 AM
kat bekas uptown damansara tu pun best gk..keh3!! i mean western..

nashburn
23-05-2008, 01:22 AM
kat bekas uptown damansara tu pun best gk..keh3!! i mean western..

Aku dah lama tak pegi situ sejak Uptown dah takde
Tempat mkn dia best gak situ
Ade lagi ek
Hem... kena pegi ni suatu hari nanti

NEMO
23-05-2008, 01:22 AM
kalu nak ikutkan best ni..pokai rasenya aku camni

nashburn
23-05-2008, 01:25 AM
kalu nak ikutkan best ni..pokai rasenya aku camni

Pegi dgn Client
Biar dia belanja
Itulah taktik bersih aku selama ni
Dpt mkn tempat mahal2 :))

duzzz
23-05-2008, 01:26 AM
makanan paling sedap di KL ni adalah buah yg selalu berselindung dibalik kain..:eek: :eek: :eek: :eek:

jiboi
23-05-2008, 01:27 AM
Aku dah lama tak pegi situ sejak Uptown dah takde
Tempat mkn dia best gak situ
Ade lagi ek
Hem... kena pegi ni suatu hari nanti

ari tu aku pegi ada gk..adoii..tp xsemeriah dl...keh3!!

ada satu lg..dkt2 situ gk ar..kedai tomyam thailand tu..dgr2 mmg susah giler nk dpt tmpt padahal tmpt tu gedabak besar..keh3!!

NEMO
23-05-2008, 01:27 AM
Pegi dgn Client
Biar dia belanja
Itulah taktik bersih aku selama ni
Dpt mkn tempat mahal2 :))

aiyak..client je banje..camne nak dpt sales...patut kita banjer

jiboi
23-05-2008, 01:27 AM
Pegi dgn Client
Biar dia belanja
Itulah taktik bersih aku selama ni
Dpt mkn tempat mahal2 :))

Uish..ko jadik client aku nk x?

eboss
23-05-2008, 01:29 AM
western sedap kat cat eyes...jln pi ampang...sedap gak sana bro..

berasap2 time dorg serve atas meja ko..

adoi bertambah ler kolestrol aku kalau macam nie

:eek: :eek: :eek:

JaMeQ
23-05-2008, 01:31 AM
adoi bertambah ler kolestrol aku kalau macam nie

:eek: :eek: :eek:

ala...alang2 dah boroi..apa ada hal tambah barang seinci dua lg
:eek: :eek: :eek:

eboss
23-05-2008, 01:35 AM
ala...alang2 dah boroi..apa ada hal tambah barang seinci dua lg
:eek: :eek: :eek:

huh...sorry yek...suar size 28 tau...maintain dari zaman bujang

:eek: :eek: :eek:

p/s: angan2 yg tak mungkin jadi kenyataan

:(scam :(scam :(scam

mj12
23-05-2008, 01:36 AM
aku suka makan nasi ayam mencenkam kat gombak....sedap...

nashburn
23-05-2008, 01:39 AM
aiyak..client je banje..camne nak dpt sales...patut kita banjer

Tu la tekniknye, kalau tak dpt sales, pastu kena kuar duit belanja lagi rugi la beb. Running cost dah jalan kat situ.
Ala, lepak je lama2 nanti kalau client tu dah boring dia akan panggil waiter mintak bill.
Pastu bila kau gaya cam nak kuarkan wallet kononnya nak bayar,
dia akan ckp "It's ok, it's ok. I'll pay"
Heheheh....

nashburn
23-05-2008, 01:40 AM
makanan paling sedap di KL ni adalah buah yg selalu berselindung dibalik kain..:eek: :eek: :eek: :eek:

Buah tu kau bleh makan kat Petaling Street banyak.
Lorong Haji Taib pun byk
Apatah lagi Chow Kit

Ada yg local, ada yg imported, mcm2 kaler, mcm2 size

nashburn
23-05-2008, 01:41 AM
Uish..ko jadik client aku nk x?

Kalau aku jadi client kau,
Kau gak yg kena byr :)) :))

eboss
23-05-2008, 01:42 AM
Tu la tekniknye, kalau tak dpt sales, pastu kena kuar duit belanja lagi rugi la beb. Running cost dah jalan kat situ.
Ala, lepak je lama2 nanti kalau client tu dah boring dia akan panggil waiter mintak bill.
Pastu bila kau gaya cam nak kuarkan wallet kononnya nak bayar,
dia akan ckp "It's ok, it's ok. I'll pay"
Heheheh....

hancur macam nie...tapi aku amal juga kalau jumpa projek ******* yang buang masa aku saja

:eek: :eek: :eek:

JaMeQ
23-05-2008, 01:43 AM
huh...sorry yek...suar size 28 tau...maintain dari zaman bujang

:eek: :eek: :eek:

p/s: angan2 yg tak mungkin jadi kenyataan

:(scam :(scam :(scam

boleh bikin 28 tuh...

ko jgn masuk kedai2 makan kat tread nih dlm 2 tahun.. ko mkn kedai x sedap jerk:p

eboss
23-05-2008, 01:56 AM
boleh bikin 28 tuh...

ko jgn masuk kedai2 makan kat tread nih dlm 2 tahun.. ko mkn kedai x sedap jerk:p


dah tak ada penawar lagi dah

:eek: :eek: :eek:

JaMeQ
23-05-2008, 02:00 AM
dah tak ada penawar lagi dah

:eek: :eek: :eek:

makan julap jerk...lepas makan buang..makan buang...enti ok

# yo yo oo je aku ajar org..aku pun terlebih gaks:eek: :eek:

nashburn
23-05-2008, 02:00 AM
Mana semua orang ni dah tido ke?
Camni esok je la upkan blk thread ni
Aku pon dah nantoks huhuh

jiboi
23-05-2008, 02:00 AM
dah tak ada penawar lagi dah

:eek: :eek: :eek:

pakai ar waist trimmer ngan losyen kak zee tu..keh3!!

eboss
23-05-2008, 02:22 AM
pakai ar waist trimmer ngan losyen kak zee tu..keh3!!

kak zee mana nie...kak zee yg tolong sapukan ker?

:eek: :eek: :eek:

jiboi
23-05-2008, 02:44 AM
kak zee mana nie...kak zee yg tolong sapukan ker?

:eek: :eek: :eek:

Hahahah!! ada thread dia tu..keh3!!

azizriadi
24-05-2008, 02:00 PM
mari kita share kat mana restoran makanan yg sedap kat lembah klang..rasa lapar lah pulak :D

1-Gulai kawah kat Pantai Dalam
2-Kedai Masakan Kampung kat Kg Baru. Kat sebelah Anwar Tom Yam kampung baru.

mj12
24-05-2008, 02:00 PM
satay samuri ooo...

anuarinvestor
24-05-2008, 02:02 PM
Nasi Ayam ,Kg Kerinchi..pun sedap jugak....lps keje mmg aku belasah nasi ayam tiap2 hari...

mj12
24-05-2008, 02:03 PM
macam ada org kena tiduq luar aja ari nie?:-?

nashburn
02-06-2008, 11:59 AM
Update!!
Memandangkan William takda menu yg proper,
maka aku telah menjumpai seorang insan rajin yg menulis blog entry pasal menu william kat blog dia.
Walaupun menu ni tak complete tapi kira okey la nak dijadikan guide utk org yg belum pernah pegi lagi
Menu William aku jumpa kat <sini> (http://lensa-lily.blogspot.com/2008/05/menu-william.html)

rissa
02-06-2008, 12:23 PM
Update!!
Memandangkan William takda menu yg proper,
maka aku telah menjumpai seorang insan rajin yg menulis blog entry pasal menu william kat blog dia.
Walaupun menu ni tak complete tapi kira okey la nak dijadikan guide utk org yg belum pernah pegi lagi
Menu William aku jumpa kat <sini> (http://lensa-lily.blogspot.com/2008/05/menu-william.html)

uiiikkkk... hang kenai lily gak ke??? :-?

Melo
04-06-2008, 04:48 AM
mamam sedapnya....:D

royal_berlian
06-06-2008, 08:54 PM
al marjan klcc...

insyiİ
06-06-2008, 09:08 PM
sup dorai kat jln doraisamy tu....best giler sup berempah dia cicah ngan roti benggali tu.......rojak ayam kat gerai sblh dia tu pun best gak....

ayeen38
06-06-2008, 09:11 PM
Williams Kat ss2 Kelana Jaya belakang Lim Kok Wing
Western dia memang sedap gilerrrrr
Aku yg tak brp suka bolognese, tapi kat William sedap giler laa bolognese dia
Order je apa2 jenis pasta pun sedap - spagetti, fettucini, vermicilli, etc
Pinggan plak besar bapak... jenis yg makan 3 orang pun tak abis
Menu takda, waiter pun tak membantu. Tapi order je apa2 pun gerenti sedap beb.
Average price kat sini sepinggan RM15, plg murah pun RM6 (nasi goreng biasa)
Air mcm2 jenis - sparkling peach, ribena laici dll

Kalau pegi 3 orang jangan gatal order 3 pinggan menu. Order 2 pinggan pun dah tak larat makan.
Kalau pegi 2 orang order sepinggan je, pastu mintak pinggan kosong
Jangan pegi sorang! nanti tak larat makan kena tapau bawak blk

Price average: RM21-30 per pax
Bukak mlm2 jer.. sampai pagi buta. Siang tade

tempat fovorite aku, sekiranya aku berduit lebih.. :))

insyiİ
06-06-2008, 09:12 PM
Jalan Bellamy.... dekat tu dgn Tupai Tupai
Tapi situ bukan rumah2 kerajaan je ke
Tak pasan plak ada ikan bakar :D

Fuhhh....ikan bakar jln bellamy tu....mmg best giler!!! kena try tu...

razali9897
07-06-2008, 10:24 AM
soto herman tino kat sek6 kota damansara
pun best gak....

zackoo
13-06-2008, 03:33 PM
favourite spot skang ni utk penggemar nasik lemak n char kuey teow..dkat tmn bunga raya.bdekatann dgn kolej tar n putra lrt wangsa maju.bukak malam shj.dah 3 kali aku pegi.tiap kali pegi kena beratur panjang utk amik makanan..huhhh

Zie
13-06-2008, 03:38 PM
Sy suka nasi ayam kt depan masjid kg datuk keramat & kuih gandus kat gerai dlm pasar keramat...sy dr kajang nie sanggup turun gi keramat semata2 nk mkn nasik ayam nie...siap tapau bwk balik spare tuk mkn mlm agi...:D cuma if mkn kt sana environment dia kureng sikit coz kalau tgh panas...rasa nk terbakar....

NEMO
13-06-2008, 03:48 PM
Nasi Ayam ,Kg Kerinchi..pun sedap jugak....lps keje mmg aku belasah nasi ayam tiap2 hari...

gerai yang mana bro...detail ckit

snowhazel_orange
13-06-2008, 04:15 PM
masakan mummy hazel..

sedap!!!

artakus
15-06-2008, 03:17 AM
Nak share gak ni...
MR2 dekat melati utama..ada banyak restoran yg boleh di cuba...antaranya Leha kel food, sup adabi..berbaloiler makan kat sana

anuarinvestor
15-06-2008, 03:46 AM
gerai yang mana bro...detail ckit

Ko duk saner ker??....ni citer lame aku ni:D..masa aku pasang eskalator kat Flat PKNS(1998) tu...kan kat bwh tu ader gerai...panjang..kat situ juga ada pasar mlm ..

Ok Kedai nasi Ayam tu ditengah2...antara deretan gerai yg ada...:D

Biasa kat kedai sepasang suami isteri je..laki dia muka mcm cina sikit:D

Jgn risau kedai tu ada lagi tu....

anuarinvestor
15-06-2008, 03:48 AM
masakan mummy hazel..

sedap!!!

kat mana ni? kat kedai ke kat umah....nak datang boleh:D

anuarinvestor
15-06-2008, 03:48 AM
Nak share gak ni...
MR2 dekat melati utama..ada banyak restoran yg boleh di cuba...antaranya Leha kel food, sup adabi..berbaloiler makan kat sana

Kat mana ya?...ada wi-fi x?:D

bucks7
20-06-2008, 06:38 PM
td tengahari aku makan kt pak ngah gulai kawah & sup utara,jln bukit kemuning...:D :D :D

http://i288.photobucket.com/albums/ll165/bucks7s/DSC01573.jpg

http://i288.photobucket.com/albums/ll165/bucks7s/DSC01574.jpg

lutttfi
20-06-2008, 07:22 PM
mmm..
lapa la plak..
tempat makan area ampang xder ker..
atau sebekatan dgnnyer..
ehe..

lutttfi
20-06-2008, 07:23 PM
td tengahari aku makan kt pak ngah gulai kawah & sup utara,jln bukit kemuning...:D :D :D

http://i288.photobucket.com/albums/ll165/bucks7s/DSC01573.jpg

http://i288.photobucket.com/albums/ll165/bucks7s/DSC01574.jpg

ta adui..
sdp giler bai..

bucks7
21-06-2008, 08:14 PM
ta adui..
sdp giler bai..

boleh tahan sedap la..daging gulai kawah tu pun byk dia bagi...:D :D :D

ninja_pedang
25-02-2009, 02:30 PM
kasi up sket thread ni..
nk tau gak mane lg makan sdapkt kl nih..

maranello_84
01-09-2009, 02:20 PM
kasi up sket thread ni..
nk tau gak mane lg makan sdapkt kl nih..

nasi ayam mancongkam gombak layan gile..western plak kat hr steak house kg br..dekat ngan masjid tu..harge pun murah..:)cgrock

khg
05-09-2009, 06:58 AM
Wong SOlo di Bangi, baru bukak jugak nih!! makan sekali.... rasa cam nak datang lagi

fm120576
15-11-2009, 09:01 PM
Salam,

Sapa suka makan daging salai masak lemak style NS? Ditambahkan lagi dengan gulai ikan semilang dan ikan semilang goreng berlada? Dengar ajer dah terliur kan? Ada banyak tempat di Malaysia ni. Salah satu tempatnya ialah di:-

1. Restoran Nelayan di Seremban. Bersebelahan dengan bangunan Persatuan Bolasepak NS.

2. Restoran Rose di Kampung Pandan.

Dua-dua kedai di atas tu memang sedap tapi mahal giler.

Jadi saya ada terjumpa satu kedai yang sedap, murah dan banyak choice termasuk ada jual ikan bakar sekali:-



Nama Kedai: Tak Tahu. Saya panggil kedai Osman sebab ownernya nama En. Osman.:

Lokasi: Danau Kota, Setapak (Dekat Kem Wardieburn). Kedai dia sebelah surau.

Waktu berniaga: 11 pagi ~ 3 ptg. Kadang-kadang tutup awal sebab lauk dah habis. Bulan puasa juga buka di tempat yang sama.

Direction:

a. Kalau dari Setapak, sebelah kiri Kem Wardieburn, sebelah kanan JPJ Wangsa Maju.

b. Pergi terus sampai jumpa simpang empat traffic light. Kalau belok kanan akan pergi Jaya Jusco Wangsa Maju dan LRT Wangsa Maju, kalau terus akan pergi ke Taman Melawati dan kalau belok kiri akan pergi ke LRT Taman Melati.

c. Sampai situ belok kiri (nak ke LRT Taman Melati). Jalan terus, Kem Wardieburn tu akan berada di sebelah kiri anda.

d. Sampai penghabisan pagar Kem Wardieburn tu belok kiri masuk jalan kecil (Keadaan jalan macam dekat Kg. Baru, jalan kecil sahaja)

e. Lepas tu jumpa T junction. Terus belok kiri. Becareful, jalan kecik takut bergesel dengan kereta from different direction.

f. dalam 100 meter jumpa jalan besar dan akan nampak surau sebelah kiri dan kedai tu sebelah surau. Kalau nampak banyak kereta parking tepi bahu jalan di kiri anda tu betul lah lokasinya.

manis22
15-11-2009, 09:05 PM
nk mkn2 jgak ktne pling bes ye..hehe

anip.excel
15-11-2009, 10:24 PM
bertambah lapo bila aku selak thread nih..:D

fm120576
16-11-2009, 10:43 AM
Salam,

Sapa2 yang duduk dekat Taman Melawati dan sekitarnya mesti tahu ada satu Nasi Ayam Hainan yang sedap di sana. Lokasinya berdekatan dengan Restoran Deen (Mamak) dan stesen minyak. Memang sedap.

Tapi ada satu lagi tempat boleh cuba dan saya rasa sedap juga iaitu di Medan Selera Taman Melawati. Kedai dia dekat Lot B-27 or B-26 (Tak sure) tapi sebelah dia ada lot kedai Mamak Hamid namanya. Tempat dia berhadapan dengan kedai EZ Video and farmasi health lane.

Selamat mencuba.

syayzr
16-11-2009, 10:46 AM
kopitiam pak li sec.7 s.alam..huhuhu:)paid:)paid

qistinaqaseh
02-09-2010, 06:20 PM
up bllik thread ni..ketandusan idea nak berbuka kat ner..huhu

faidz1809
09-09-2010, 05:38 PM
tiap2 area ada makanan yg x sama~tengok kau suka makan apa lor~suggest suggest~sunway piramid punya steamboat agak bagus:))

Kimie
09-09-2010, 06:51 PM
wahh.. ni nak kene salin dalam buku ni..

huhu..