PDA

View Full Version : Rock Ooo-[ROCK 2]~Siapa dah tonton?


OKwhat
10-08-2011, 11:17 PM
http://apabikin.files.wordpress.com/2011/06/feature_rock2.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-5DzMq3lMKyo/ThjH8jSe3bI/AAAAAAAAADY/lTonvGM_oN4/s1600/Filem-Rock-Ooo-Que-Haidar-Pekin.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-8AG5BDfb_JE/TiQgw9Ykq9I/AAAAAAAAAfQ/aNzLvOyolak/s1600/261492_136104959806133_136099403140022_253297_3371 249_n.jpg
kumpulan Malaikat maut

“ROCK Ooo…” merupakan sambungan daripada filem ROCK yang pernah ditayangkan di seluruh negara pada 2005 dan kemudiannya di kaca televisyen. Rata-rata penonton yang telah menyaksikan filem tersebut memberikan pujian dan komen yang positif.

Disebabkan penerimaan yang baik daripada penonton, Grand Brilliance dan Mamat Khalid kembali bersatu setelah 6 tahun terpisah untuk menerbitkan susulan dari filem tersebut yang akan diberi judul “ROCK Ooo…” khas untuk peminat-peminat filem.

Masih mengekalkan pengarah otainya Mamat Khalid, filem “ROCK Ooo…” akan menjadi kesinambungan generasi peminat rock yang dipaparkan dalam filem terdahulu.

Kembali mengekalkan Que Haidar dan Khir Rahman, filem “ROCK Ooo…” bakal di”gempak”kan lagi dengan penampilan pelakon baru berbakat besar seperti Sofi Jikan dan Pekin Ibrahim.

Seperti yang kita sudah sedia maklum, pelakon Que Haidar yang membintangi filem ROCK telah pun mengumumkan hasratnya untuk bersara dari persada seni tanahair.

Namun demikian disebabkan kerinduan pelakon itu terhadap watak Amy dan juga potensi serta kewibawaannya dalam filem tersebut, membuatkan Mamat berjaya memujuk pelakon itu agar melupakan hasratnya untuk bersara seketika dan menerima pelawaan pengarah itu untuk melakonkan watak Amy selaku bintang utama filem “ROCK Ooo…”.

Menurut Tengku Iesta Tengku Alaudin selaku Pengurus Besar, Filem & Drama, Primeworks Studios Sdn. Bhd., filem “ROCK Ooo…” dijangka akan ditayangkan kepada umum sempena musim Hari Raya Aidilfiltri tahun 2012.

Mengulas pemilihan Mamat Khalid, pengarah yang pernah mencipta fenomena tersendiri apabila berjaya mengumpul kutipan panggung sebanyak RM8 juta menerusi filem Hantu Kak Limah Balik Rumah. Ibaratkan sirih pulang ke ganggang, Mamat Khalid diangkat kembali bagi meneruskan perjalanan pengarahan bersama Grand Brilliance serta dengan kejayaan sebelum ini mampu meyakinkan pihak kami untuk bekerjasama semula dengannya. Mamat juga mampu menghasilkan filem yang bukan sahaja komersial malah filem yang bergenrekan ‘art’ seperti Kala Malam Bulan Mengambang.

Tambahnya lagi, “Dengan barisan pelakon yang mantap, pengarah yang berkaliber, idea skrip dan jalan cerita yang menarik, sokongan daripada penonton dan kempen promosi rock yang menyeluruh, kami yakin filem “ROCK Ooo…” ini bakal mengembalikan nostalgia zaman kegemilangan muzik rock dan dihasilkan sebagai tanda penghargaan kepada pemuzik generasi tersebut.”

Telah menjalani penggambaran di Kg Terong, Taiping dan kini diteruskan dengan penggambaran di sekitar pusat Bandaraya Ipoh dan Taiping, Perak.

Mengenai “ROCK Ooo…”

Filem ‘ROCK Ooo…’ merupakan kesinambungan Rock (2005) yang memaparkan kisah kehidupan kumpulan Rimba Bara yang telah berpecah dan kini bersatu semula atas azam dan kata-kata semangat Amy Mat Piah (Que Haidar) : “Pantang anak petani moden mengundur kalah.”

Semangat ahli kumpulan Rimba Bara terpupuk semula dan mereka bertekad untuk meneruskan perjuangan di ibukota dan di kampung. Mereka harus mencari jalan penyelesaian untuk setiap rintangan yang datang bagi merealisasikan impian mereka untuk menjadi kumpulan rock yang terkenal di persada seni tanahair. Apakah kelainan yang bakal ditonjolkan oleh Mamat Khalid menerusi filem “ROCK Ooo…” dan adakah filem ini lebih menyengat dari yang asal? “ROCK Ooo…” turut dibintangi Khir Rahman, Sofi Jikan dan Pekin Ibrahim.

Temubual & Behind The Scenes Filem Rock Oo Mamat Khalid

http://www.youtube.com/watch?v=7EC5kK6cNaM
http://www.youtube.com/watch?v=Y-Z4SC8eN8M
http://www.youtube.com/watch?v=h9YA9sfQWxE


[Malay] Rock (2005) DVDRip MKV
http://i.imgur.com/BxM3urW.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=4sWxFTEIIKc

INFO
INFO ::: :::
File Name: The Rock (2005) DVDRip MKV
Encoder: Man
IMDB Link: http://www.imdb.com/title/tt0495624
Ratings: 08/04/10 from 8 users
Genre: Comedy | Drama | Musical
Runtime: 107 min
Country: Malaysia
Language: Malay
Subtitle: NONE

sinopsis: ”Rock” is the story about a group of young kids in the 80s who wanted to make it big in the rockmusic scene. Thus you have Zack and his friends Jijo (bass), Black (drum) and Amy (vocals) who have to go through all sorts of obstacles and comedic mishaps as they try to fulfil their dreams..





SCREENSHOT
http://i.imgur.com/I9Z20tv.jpg




DOWNLOAD
NETLOAD SINGLE LINK (http://adf.ly/KBItC)

OR
RAPIDGATOR SINGLE LINK (http://adf.ly/KBItB)

OR
CYBERLOCKER SINGLE LINK (http://adf.ly/KBIt7)

OR
UPLOADCORE SINGLE LINK (http://adf.ly/KBItA)


Rock (2005) [Malay] SDTV Mkv
http://i.imgur.com/BxM3urW.jpg
INFO
INFO ::: :::
Release Date: Year 2005
| Country: Malaysia
| Language: Malay
| Genres: Comedy,Drama
| Subtitle: None
| Size: 475MB Mkv

sinopsis: ”Rock” is the story about a group of young kids in the 80s who wanted to make it big in the rockmusic scene. Thus you have Zack and his friends Jijo (bass), Black (drum) and Amy (vocals) who have to go through all sorts of obstacles and comedic mishaps as they try to fulfil their dreams..





SCREENSHOT
http://i.imgur.com/bOv76Ja.jpg




DOWNLOAD
http://i.imgur.com/aHHd1.jpg
UPLOADCORE SINGLE LINK (http://adf.ly/KBKij)

OR
http://i.imgur.com/Z5oUc.jpg
PROJECT SINGLE LINK (http://adf.ly/KBKik)

OR
http://i.imgur.com/D1MsR.png
BILLIONUPLOADS SINGLE LINK (http://adf.ly/KBKil)

OR
http://i.imgur.com/TwowF.jpg
UPLOADED SINGLE LINK (http://adf.ly/KBKin)

OKwhat
10-08-2011, 11:18 PM
FILEM NI ADALAH FILEM SAMBUNGAN ROCK(2005) DULU.....abih la kulit bangku Bas..ha ha ha ha

OKwhat
10-08-2011, 11:21 PM
http://www.youtube.com/watch?v=-Uxm-vFHyu4

amy@promatt
10-08-2011, 11:22 PM
khir rahman berlakon filem nie.....erkk...geli aku...hahahaha...

OKwhat
10-08-2011, 11:30 PM
Kalau ada Awie...AC...JOZAn..gerenti meletop......aku sarankan Mamat Khalid buat movie Maharaja lawak The Movie..amacam?

OKwhat
16-08-2011, 10:49 PM
x sabo tunggu Husin,Mon dan jin pakai toncet..

dreamstone
19-08-2011, 02:34 PM
ni yg aku xsabar ni...bagi aku A!!!

OKwhat
22-12-2012, 07:46 PM
Bulan Feb ni rasanya 23 Feb movie ni keluar..selepas Usin..Mon dan Jin Pakai Toncit

OKwhat
23-12-2012, 01:03 AM
AKU...filem filem melayu ni x kuasa nak menonton kat pawagam..cukupla Mael Lambong tu dulu dgn aweks WD..hehehehe..tapi kalah arahan Mamat Khalid..mmg aku nonton..no Rock 2 ni byk lagu masa aku kecik kecik dulu..

ameant
23-12-2012, 01:09 AM
Filem wajib tonton di pawagam :). ...

scid
10-02-2013, 08:30 PM
sape ader link movie rock 2005 ek..aku nak layan blk lor..yg dulu hdd dah corrupted plaks :)

OKwhat
13-02-2013, 03:12 PM
nanti la aku cari..hehehehehe...sabo

OKwhat
03-03-2013, 09:59 PM
sapa dah tengok..aku dah jumaat lepas...best

LORDZ666
03-03-2013, 10:09 PM
aku dah tgk tadi ok la....tp kena ingat balik jalan cite yang lama.

OKwhat
03-03-2013, 10:40 PM
[Malay] Rock (2005) DVDRip MKV
http://i.imgur.com/BxM3urW.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=4sWxFTEIIKc

INFO
INFO ::: :::
File Name: The Rock (2005) DVDRip MKV
Encoder: Man
IMDB Link: http://www.imdb.com/title/tt0495624
Ratings: 08/04/10 from 8 users
Genre: Comedy | Drama | Musical
Runtime: 107 min
Country: Malaysia
Language: Malay
Subtitle: NONE

sinopsis: ”Rock” is the story about a group of young kids in the 80s who wanted to make it big in the rockmusic scene. Thus you have Zack and his friends Jijo (bass), Black (drum) and Amy (vocals) who have to go through all sorts of obstacles and comedic mishaps as they try to fulfil their dreams..





SCREENSHOT
http://i.imgur.com/I9Z20tv.jpg




DOWNLOAD
NETLOAD SINGLE LINK (http://adf.ly/KBItC)

OR
RAPIDGATOR SINGLE LINK (http://adf.ly/KBItB)

OR
CYBERLOCKER SINGLE LINK (http://adf.ly/KBIt7)

OR
UPLOADCORE SINGLE LINK (http://adf.ly/KBItA)


Rock (2005) [Malay] SDTV Mkv
http://i.imgur.com/BxM3urW.jpg
INFO
INFO ::: :::
Release Date: Year 2005
| Country: Malaysia
| Language: Malay
| Genres: Comedy,Drama
| Subtitle: None
| Size: 475MB Mkv

sinopsis: ”Rock” is the story about a group of young kids in the 80s who wanted to make it big in the rockmusic scene. Thus you have Zack and his friends Jijo (bass), Black (drum) and Amy (vocals) who have to go through all sorts of obstacles and comedic mishaps as they try to fulfil their dreams..





SCREENSHOT
http://i.imgur.com/bOv76Ja.jpg




DOWNLOAD
http://i.imgur.com/aHHd1.jpg
UPLOADCORE SINGLE LINK (http://adf.ly/KBKij)

OR
http://i.imgur.com/Z5oUc.jpg
PROJECT SINGLE LINK (http://adf.ly/KBKik)

OR
http://i.imgur.com/D1MsR.png
BILLIONUPLOADS SINGLE LINK (http://adf.ly/KBKil)

OR
http://i.imgur.com/TwowF.jpg
UPLOADED SINGLE LINK (http://adf.ly/KBKin)