PDA

View Full Version : SCAM : Mencari pusat mengumpul Minyak Masak Terpakai (UCO)


easyone
23-06-2011, 01:40 PM
Setiap daerah diperlukan satu (1) Pusat pengumpulan minyak masak terpakai(USED COOKING OIL) yang akan di kutip dan di jadikan bahan Biodiesel B5...!!!! semua warga negara layak !!! cepat ! satu daerah hanya satu pusat sahaja... PM saya segera !!! Peluang mendapat wang tambahan lumayan nih.....

http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=57698&d=1316669915

easyone
23-06-2011, 01:55 PM
Untuk setiap Kilogram UCO ,anda akan d byar RM0.80, Tempat simpanan (tong ) akan di bekalkan ,kerja yg mudah !!! tapi lumayan!!!!

fbiuc24
23-06-2011, 01:57 PM
bump!!! t&c yang lain aper?

ulam
23-06-2011, 02:00 PM
Ipoh reserve untuk teman TT.. :))

easyone
23-06-2011, 02:02 PM
Suatu Perkhidmatan yang mempunyai masa depan yang cukup cerah .. ini lah bukti dan hasilnya http://www.tv3.com.my/beritatv3/tajuk_utama/Biodiesel_B5_Dijual_Di_Putrajaya_Mulai_1_Jun.html ...Segera rebut peluang untuk jadi saudagar minyak "jelantah"/minyak terpakai/ Used cooking Oil !!!!call/ sms sya 016-6076106 -DIN utk keterangan lanjut

wmtarmizi
23-06-2011, 02:05 PM
brapa RM kene kuar modal??

Cynical_Cakcibor
23-06-2011, 02:05 PM
i don't know about other places ... but here in Perak memang sukar nak cari used cooking oil ni .. i would say it as near impossible... semua sudah disapu oleh existing players

easyone
23-06-2011, 02:05 PM
Ipoh reserve untuk teman TT.. :))

set bro... PM/sms/call.....kita set appoinment...

easyone
23-06-2011, 02:11 PM
i don't know about other places ... but here in Perak memang sukar nak cari used cooking oil ni .. i would say it as near impossible... semua sudah disapu oleh existing players

Don't worry bro ... soon as we got supporting document from MARA,MPOB,n many mores Gov authority , kfc,mcD,a&w, hotels semua kita punya.... !!!GM kita tgh workout with MARA now roughly early JULY Pusat dpt grant from MARA.... !!!

nisuh
23-06-2011, 02:17 PM
Melaka dh ader org ke TT..?

ulam
23-06-2011, 02:20 PM
set bro... PM/sms/call.....kita set appoinment...

Teman dah PM TT.... :)

easyone
23-06-2011, 02:36 PM
Melaka dh ader org ke TT..?


melaka daerah mana ?

nisuh
23-06-2011, 02:42 PM
area Batu Berendam, dekat ngan MITC

easyone
23-06-2011, 02:53 PM
Melaka dh ader org ke TT..?

melaka daerah mana ?

easyone
23-06-2011, 02:56 PM
area Batu Berendam, dekat ngan MITC

itu consider Melaka tengah ....btul ?

nisuh
23-06-2011, 03:03 PM
itu consider Melaka tengah ....btul ?

yup..betul.

ni kena ikut daerah ke TT..?

easyone
23-06-2011, 03:17 PM
satu daerah hanya SATU pusat pengumpulan sahaja ....

nisuh
23-06-2011, 03:18 PM
satu daerah hanya SATU pusat pengumpulan sahaja ....

ok. PM details blh x..?:)

easyone
23-06-2011, 03:20 PM
tetapi untuk AGEN pengumpulan unlimited...

san36899
23-06-2011, 03:23 PM
Ambo area kelantan

nikcashworld
23-06-2011, 03:26 PM
tt saya mahu melaka daerah alor gajah..

san36899
23-06-2011, 03:28 PM
T.t tlg pm detail maklumat t,c.tk

easyone
23-06-2011, 04:44 PM
1- AGEN
- dibekalkan dengan 50 tong berkapasiti 10kg setiap satu

- T/shirt dan kelengkapan

- di bayar RM 0.80 /kg oleh PUSAT Pengumpulan Daerah/ DEPOT

- membayar Agen fees RM 1500.00 (not refundable)


2- PUSAT PENGUMPULAN DAERAH/DEPOT

- dibekalkan dengan
-10 tong berkapasiti 1000kg
-100 tong berkapasiti 10kg
-T/shirt , dan kelengkapan

- Pump

Syarat:

- membayar fees untuk dilantik sebagai PUSAT /DEPOT DAERAH
sebanyak RM15,000.00

- sebagai Pusat/Depot WAJIB menerima penghantaran UCO dari
semua agen dan membayar kepada agen RM0.80/kg

- Pihak Kilang akan mengutip dari Pusat/Depot daerah dan membayar RM 1.20/kg kepada PUSAT PENGUMPULAN DAERAH

*p/s Sebagai PUSAT PENGUMPULAN DAERAH berpeluang mendapat grant/loan dari MARA (masih menunggu kelulusan ) untuk upgred depot dan lori tangki 1 tan (RM50k - RM100k)

hairy84
23-06-2011, 05:01 PM
OO kene bayar.. ingatkan free tadi :)

easyone
23-06-2011, 05:06 PM
Berbiaga harus ada modal yang di keluarkan ... ini modal sekali je , tapi selagi ada kempen penjagaan alam sekitar , selagi orang mkn goreng pisang, ayam goreng ,dan mcm2 gorengan lagi selagi itu lah bisnes ini berjalan....

hairy84
23-06-2011, 05:16 PM
tapi kiraan saye agak pening... 50 tong 10kg = 500kg

1 kilo rm0.80 .. kena cari 1875kg baru balik modal.. maaf kalau kiraan saya salah...

rase mcm payah je nak cari banyak tu...

easyone
24-06-2011, 12:55 PM
"work smart ,dont work hard ".....

PiYuk
24-06-2011, 01:13 PM
kalau dah ada agent2 kat Perlis, PM aku, ada dekat 30kg nak dispose nih, semak mata memandang jer hehehe

easyone
24-06-2011, 01:46 PM
pm sya exact address ... nnti ada org mai kolek ...

easyone
27-06-2011, 03:27 PM
Depot Untuk KEMAMAN Terengganu - SUDAH DIAMBIL !!!!!
Depot Untuk KUALA TERENGGANU - SUDAH DIAMBIL !!!!

TAHNIAHHHH !!!Orang Terengganu ni mmg kalau bab minyak ni laju aje !!!!
****#### HaNya JaUharI Yang MenGeNal Maknikam *****:D:)paid

easyone
28-06-2011, 02:15 PM
SYABAS......IPOH !!!!
Kaya lah hangpa jadi tokeh minyak Jelantah...............!!!!!

shah_azli
29-06-2011, 11:39 PM
ape syarat2 & keprluan yg diperlukan utk join ni?
modal mcm mn?
daerah jasin (dibawah naungan Majlis perbandaran hang tuah jaya) kosong lg x?

kueleem
30-06-2011, 12:04 AM
salam bro...kulim dah ada belum?berminat nih..

easyone
30-06-2011, 11:36 AM
Daerah dan Negeri lain masih kosong kecuali...

SHAH ALAM ,BANGI , KELANG, CHERAS ,KEMAMAN , KUALA TERENGGANU,......

Untuk term & condition boleh call @ sms saya..... atau read early post...

easyone
30-06-2011, 11:38 AM
Insyaaallah minggu depan iklan dan promosi besar-besaran akan d buat di semua media..... siapa cepat dia dapat !!!!!

easyone
30-06-2011, 11:40 AM
Kepada semua Forumers !!!!
Untuk kepastian tentang projek ni sila layari www.kopaisbiotech.com

easyone
02-07-2011, 04:08 PM
up utk ari ni...

easyone
06-07-2011, 08:25 AM
Bump utk hari ini... Coming soon mantin n perlis..... Bravo

easyone
12-07-2011, 03:35 PM
up utk hri ini..

chik_eiyla77
12-07-2011, 04:37 PM
putrajaya dah ade...huhhh melepasss den

sam1971
12-07-2011, 04:50 PM
Sebagai agen kita kena beli minyak terpakai dr kedai2 atau kita hanya pungut minyak di tempat2 yg tlh di tetapkan dan hantar kepada stokis daerah?

easyone
13-07-2011, 07:10 PM
Sebagai agen kita kena beli minyak terpakai dr kedai2 atau kita hanya pungut minyak di tempat2 yg tlh di tetapkan dan hantar kepada stokis daerah?

inisiatif dan kepandaian agen untuk mendapat bekalan dari mana @ cara bagaimana ,percuma maupun mau byr berapa ke kdai tergantung mcmna agen deal ngan kedai... yang pasti bekalan tu akan dibayar RM 0.80 oleh stokis daerah....

rahza
13-07-2011, 11:26 PM
kalau daerah tu belum ade stokis macam mana ejen nak dapatkan bayaran?

bayaran lepas cukup 50 tong atau asal penuh je dah boleh dapat bayaran?

easyone
14-07-2011, 01:38 PM
kalau daerah tu belum ade stokis macam mana ejen nak dapatkan bayaran?

bayaran lepas cukup 50 tong atau asal penuh je dah boleh dapat bayaran?

hantar ke stokis terdekat .... x yah tunggu penuh 50 tong pon boleh... agak2 kocek dah mula kosong trus hantar ,PON BOLEH !!!

cronk
14-07-2011, 02:38 PM
tuan bagi contact number area kuala terengganu

easyone
16-07-2011, 11:34 AM
Negeri Sembilan hampir Penuh !!!!!

nas97
16-07-2011, 11:46 AM
Bro,kawan chop pasir gudang johor,ok?

easyone
16-07-2011, 11:58 AM
bro,kawan chop pasir gudang johor,ok?

ok jer klau trun k.l dan buat bayaran untuk ambik tong .... Pasir gudang stil available !!!!

easyone
17-07-2011, 12:16 AM
Bro,kawan chop pasir gudang johor,ok?

minggu depan sya ngan GM akan trun jb ... kawasan yang sama waktu dengannya ... so yang ada sekitar jb leh set time n tempat tuk jmpa ye...

easyone
18-07-2011, 01:33 PM
bump untuk hari ini.....

lantakaulah
18-07-2011, 01:48 PM
Ape term & conditions bro...

pokke
18-07-2011, 02:03 PM
penat jgk ni...start up modal dh 15k...harga kilang ambil

80sen/kg...rase2 aku ler klu nk kutip mnyk ni msti r kena byar

jgk kt pekedai, maybe dlm 50sen/kg..bru r die org bersunggh2 nk

kumpul n jual kt kita...untung dlm 30sen/kg..tuk dptkn rm3k/month

kena kumpul almost 10,000kg=10tonnes di satu2 daerah ermmm,sakit

...run 6bln bru dpt cover 15k start up...pe2 pn blm cba blm tahu

ulam
18-07-2011, 10:27 PM
Good luck... :D

easyone
19-07-2011, 01:31 PM
penat jgk ni...start up modal dh 15k...harga kilang ambil

80sen/kg...rase2 aku ler klu nk kutip mnyk ni msti r kena byar

jgk kt pekedai, maybe dlm 50sen/kg..bru r die org bersunggh2 nk

kumpul n jual kt kita...untung dlm 30sen/kg..tuk dptkn rm3k/month

kena kumpul almost 10,000kg=10tonnes di satu2 daerah ermmm,sakit

...run 6bln bru dpt cover 15k start up...pe2 pn blm cba blm tahu

org ni LEFT BRAIN DONIMNANT.... HE HE HE...

ismael
19-07-2011, 01:47 PM
Saya ada ready buyer dari luar negara.... min dia ambil adalah 20MT on flexitank.... sesiapa berminat untuk export UCO ni leh PM saya.....:)cgrock

yusry2007
20-07-2011, 12:17 PM
Saya ada ready buyer dari luar negara.... min dia ambil adalah 20MT on flexitank.... sesiapa berminat untuk export UCO ni leh PM saya.....:)cgrock

wahhh.. lagi kencang.. hehehe.. jgn hrga tk kencam je bro.. hehehe..

easyone
20-07-2011, 02:22 PM
penat jgk ni...start up modal dh 15k...harga kilang ambil

80sen/kg...rase2 aku ler klu nk kutip mnyk ni msti r kena byar

jgk kt pekedai, maybe dlm 50sen/kg..bru r die org bersunggh2 nk

kumpul n jual kt kita...untung dlm 30sen/kg..tuk dptkn rm3k/month

kena kumpul almost 10,000kg=10tonnes di satu2 daerah ermmm,sakit

...run 6bln bru dpt cover 15k start up...pe2 pn blm cba blm tahu

silap tu bro .... klau modal rm15k ... kilang amik rm1.20 beb...

easyone
21-07-2011, 03:26 PM
bump up utk hari ini...........

easyone
24-07-2011, 03:51 AM
Korang tengok kat harian metro 23/7/2011 tak ??? berita dan cerita dah kuar.... roadshow mulai minggu depan.... contanct aku ikut jadual ...

easyone
24-07-2011, 10:24 AM
Temui saya d tempat2 Roadshow...........

easyone
24-07-2011, 10:31 PM
"Bertindak atas maklumat " MALAM ESOK ada sesi penerangan dan perjumpaan dengan bakal2 Rakanniaga di :

TEMPAT : INTEKMA RESORT ,UITM SHAH ALAM
JAM : 8.30PM
TARIKH : 25/07/2011

Jangan lepaskan peluang untuk mendapat info yang lebih tepat tentang Potensi Bisnes ini ....

watermelonfc
24-07-2011, 10:50 PM
leh pm t n c tak bro

easyone
24-07-2011, 10:57 PM
leh pm t n c tak bro



baca dari awal post... malas ???
tgok harian metro semalam 23/7/2011 ,ruangan klasified ... x beli metro ???
malam esok datang intekma resort ,shah alam....ada kenduri ????
call saya .. x de kredit ???
miss call saya akan call balik.... :D:)cgrock:)cgrock

easyone
25-07-2011, 10:04 AM
"Bertindak atas maklumat " MALAM ESOK ada sesi penerangan dan perjumpaan dengan bakal2 Rakanniaga di :

TEMPAT : INTEKMA RESORT ,UITM SHAH ALAM
JAM : 8.30PM
TARIKH : 25/07/2011

Jangan lepaskan peluang untuk mendapat info yang lebih tepat tentang Potensi Bisnes ini ....



bump up untuk hari ini..

easyone
26-07-2011, 04:42 AM
alhamdulillah semalam taklimat UCO di INTEKMA resort 30 org hdir , taklimat di ROYAL BINTANG Seremban 29 org hadir .....

tahniah Pusat Pungumpulan UCO Daerah Nilai dan Kajang selamat ditutup dengan resminya....
2 Orang seremban menjadi Rakan niaga....!!!

Hari ini Melaka - Htel Seri Malaysia Air Keroh jam 8.30pm
Kuala Selangor - Hotel De Palma ...

Ramai2 kita meriahkan................

easyone
26-07-2011, 11:31 AM
Hari ini TAKLIMAT UCO MELAKA :

Tempat : HOTEL SERI MALAYSIA AIR KEROH
JAM : 8.30 pm

untuk yang berada di Melaka Boleh temui Saya untuk penerangan lanjut.....

easyone
27-07-2011, 10:15 AM
Hari ini taklimat untuk Daerah Muar

Tempat : Hotel Classic
Tarikh : 27/7/2011
Masa : 8.30pm


JANGAN KETINGGALAN !!!!DAERAH DAERAH DAH MULA DIISI

easyone
28-07-2011, 03:05 PM
Dijemput hadir ke Hotel Garden City Batu pahat

Masa : 8.30 malam


Jangan lepaskan peluang ini... dapatkan keterangan yang lebih lanjut....

easyone
28-07-2011, 03:46 PM
Hari ini taklimat untuk Daerah Muar

Tempat : Hotel Classic
Tarikh : 27/7/2011
Masa : 8.30pm


JANGAN KETINGGALAN !!!!DAERAH DAERAH DAH MULA DIISI

Aminnnn......... Pusat pengumpulan Daerah segamat telah dibayar... 3 rakaniaga berdaftar d muar...

PiYuk
01-08-2011, 06:56 PM
semoga semuanya seperti dirancang..amin

PiYuk
05-08-2011, 10:34 AM
hmmmm dah sebulan ni ...

easyone
05-08-2011, 09:49 PM
Proses penghantaran tong dan mini depoh sedang berjalan mngikut fasa dan kawasan
,dijangka selesai sebelom 15hb ogos....
Meantime kepada rakaniaga dah boleh buat kutipan smentara mnunggu tong sampai...

PiYuk
06-08-2011, 11:18 PM
do appreciate if u cud answer my call/sms or at least return my call.. tq

easyone
11-08-2011, 10:46 AM
minggu depan penghantaran tong bermula .. stnby ye ....

PiYuk
11-08-2011, 11:29 AM
I've been monitoring this thread closely..dah lbh dr standby!

PiYuk
14-08-2011, 08:47 PM
BUMP..
harap TT tunaikan apa yg dikata!

PiYuk
15-08-2011, 10:25 PM
talian semua xberjawab dah...hmmmm

PiYuk
16-08-2011, 10:59 AM
1st attempt to call pagi ni at 10.59am ...FAILED

PiYuk
16-08-2011, 03:39 PM
2nd attempt- SUCCESSFUL

update: waiting for agreement in 2-3 days time..
need to pay for the lawyer's fee RM170 (additional)

easyone
17-08-2011, 02:48 PM
2nd attempt- SUCCESSFUL

update: waiting for agreement in 2-3 days time..
need to pay for the lawyer's fee RM170 (additional)

Everything in progress..........:D

PiYuk
18-08-2011, 10:49 AM
Everything in progress..........:D

day 2 to gone.. now day 3..

2moro day 4....#:-S

PiYuk
19-08-2011, 03:42 PM
from 13/7/11 masuk duit rm1,500 sampai hari ni
lebam menunggu botol2 nyer
selain dr TT, xder laa org kat koperasi tu nak update apa2
resit jgn cerita lah mmg xdpt2..
mula kata 2-3 hr lepas byr dpt botol dpt surat lantikan bagai
pastu 1st week puasa..nak htr botol.. sampai laa roadshow ke selatan tanah air
ni dah masuk minggu ke-3 puasa dah
kelmarin dulu TT kata kene tambah lagi duit guaman rm170
dlm 2-3 hari nak htr agreement
call koperasi xberjawab
hmmm xtau nak guna otak mana dah nak fikir alasan apa lagi nak dengar pas ni..

P/s Patience is NOT my best quality... and its running thin!!!!!

PiYuk
20-08-2011, 12:37 PM
masih menunggu ....

azrine
21-08-2011, 03:57 PM
aku follow thread nie ngan penuh minat sekali ..

memula .. nak ler gak join sekaki .. mana ler tau kan .. bule tambah skit sebanyak pengelaman + rezeki ..

but .. biler aku tgk kawan aku nie .. si Piyuk cam kono tinggai jer .. aku start ragu2 dah ..

kalu .. tengok lah .. road show cam berjaya menarik perhatian .. tapi .. in reality nyer .. kawan aku nie .. masih lagi dok tertunggu2 la botol2 + segala macam janji depa tuh ..

aku tgk lama dah gak nie .. cam janji nak tinggal janji jer nie ..

dan aku pon tak tau .. selain dari si Piyuk nie .. ader dak kengkawan lain yang sama kes dia ngan si Piyuk .. masih tertunggu2 lagi botol2 seperti yang dijanjikan ..

so .. Piyuk .. apa kes la nie .. dah dapek kek belum botol2 tuh .. ker anu dah ader dalam botol ..


:-?:-?:-?

ulam
21-08-2011, 04:20 PM
Dah ada ker yg succses ngn TT nie.. :-?

Cynical_Cakcibor
21-08-2011, 04:33 PM
I wonder what has happened .. someone's patience is running thin ..

azrine
21-08-2011, 06:38 PM
Dah ada ker yg succses ngn TT nie.. :-?

tak tau ler bro ..

kalu ikutkan .. cuma sis Piyuk nie sorang jer yang terjebak nampaknya ..

itu pun .. based pada comment2 dia kek sini ..

tak tau ler yang lelain .. mungkin ader kot .. but cam biasak ler depa2 nie .. still hoping yang bender nie berjalan .. dan tt akan mengotakan janji2 dia tuh pada depa2 nie ..

but .. spai la nie .. kalu ikutkan posting Piyuk .. dah lebih sebulan dah nie .. sapai lebam ler mata dia tunggu bender nyer ..

bukan apa .. aku pon .. kalu ikut .. nak jugak join .. but .. alhamdullillah .. aku sit back dulu .. tgk cam mana respond .. coz .. tt nie pon ader bukak satu thread yang lain kek section nie .. thread otak kiri kanan tuh ..

la nie .. si Piyuk dah tak gheti nak gunakan otak belah mana dah kalu jadi kes cam nie ..

kesian jugak ler aku .. kawan kan ..


#:-S#:-S#:-S

azrine
21-08-2011, 06:39 PM
I wonder what has happened .. someone's patience is running thin ..

more than true bro .. kalu bender nie jadi kek hang .. ghaser2 nyer .. dah selamat dah nie ..

kalu bule .. Piyuk kasik update ler ..

mana tau .. dah settle ngan tt ..

dah dapek dah botol2 tu seperti mana yang dijanjikan oleh tt ..


:)

PiYuk
21-08-2011, 09:09 PM
TT suh kutip pakai botol sendiri sbb penghantaran botol lum selesai.
agreement pulak nak kene sign RM170 byrn guaman kene tambah..
lawyer xsiap2 kan lagi agreement tu.

I bukan apa, mana buleh suka2 hati bawak minyak berbotol2/bertong2 kang DOE/PBT tahan nak habaq lagu apa?

so far mmg mendukacitakan laa... byrn dibuat since 13/7 until now cuma I jer dok sibuk call depa..tu pun kadang dpt kadang tak dpt.. alasan jgn ckp ler.. tak larat nak digest lagi..

like i said..'patience never been my best quality'..

minggu depan dah nak raya.. sure tangguh lagi..hmmmmmmmmm

azrine
22-08-2011, 01:21 AM
TT suh kutip pakai botol sendiri sbb penghantaran botol lum selesai.
agreement pulak nak kene sign RM170 byrn guaman kene tambah..
lawyer xsiap2 kan lagi agreement tu.

I bukan apa, mana buleh suka2 hati bawak minyak berbotol2/bertong2 kang DOE/PBT tahan nak habaq lagu apa?

so far mmg mendukacitakan laa... byrn dibuat since 13/7 until now cuma I jer dok sibuk call depa..tu pun kadang dpt kadang tak dpt.. alasan jgn ckp ler.. tak larat nak digest lagi..

like i said..'patience never been my best quality'..

minggu depan dah nak raya.. sure tangguh lagi..hmmmmmmmmm

peerrgghhhh ..

memang sure kono postpone lagik nie sis ..

aku gahser .. hang kene siap2 kan ler mana2 yang patut .. kalu dah tahap cam gini ..

mana ler tau kan .. just prepare for the worst ..

cam hang kata la .. hang jer yang dok sibuk2 call depa sana sini .. depa buat keliaq jer ..

sib baik ler bulan Ramadhan berbaki lagi .. dan kesabaran tuh masih lagi bersisa ..


#:-S#:-S#:-S

PiYuk
22-08-2011, 05:33 AM
camni laa bro azrine, kalau depa nak tipu..nak wat lagu mana..
kita bukan boleh miskin sebab tu
dan depa tak juga kaya sebab tu..
tapi pengajaran lebih pada yg lain2 laa
supaya tak terperangkap dgn idea2 baru camni
cam guinea pig jer ya gak.. experimento!
pengurusan tak kemas lagi
dah start cari org suh daftar bagai
lepas tu xboleh deliver
dari minat tu 100% now dah tinggai 1%

1001 mcm alasan dah dengar..sabar pun dah cam kulit bawang jer ni...

Cynical_Cakcibor
22-08-2011, 05:48 AM
more than true bro .. kalu bender nie jadi kek hang .. ghaser2 nyer .. dah selamat dah nie ..

kalu bule .. Piyuk kasik update ler ..

mana tau .. dah settle ngan tt ..

dah dapek dah botol2 tu seperti mana yang dijanjikan oleh tt ..


:)

entah lah bro... only TT knows what actually happened.. I hope all the best for him and other people involved in business... the way i see it he has good business strategy by appointing agents nationwide.. but there are always problems/obstacles in business... aku berkawan dengan ramai chinese businessmen dalam used engine oil/ waste oil ni .. so tau la aku selok belok pasai business waste oil ni.. yang aku tau waste oil ni memang dalam great demand... macam used cooking oil ni harga dia ikut harga minyak masak ... kalo naik harga minyak masak.. harga dia pun naik gak .. sekarang ni used cooking oil depa export ke luar negara... yang dah proses dengo cite depa export ke india dan pakistan... aku ada kawan sorang tokey cina yang tengah dok cari used cooking oil ni untuk hantar ke china ..kat Perlis ada kilang dia ni..

Pak M
22-08-2011, 05:54 AM
mcm2 kes skrg.. huhhuuhu.. #:-S

Pak M
22-08-2011, 05:55 AM
by the way,kalu nk kumpul2 myk nie,kena ade lesen khas tak dari mane2 agensi kerajaan. sape leh bantu ya....? :D

Cynical_Cakcibor
22-08-2011, 05:58 AM
by the way,kalu nk kumpul2 myk nie,kena ade lesen khas tak dari mane2 agensi kerajaan. sape leh bantu ya....? :D

it depends on jenis minyak apa yg dikutip tu..

Pak M
22-08-2011, 06:40 AM
aku dah search dgn pak cik google.. Palm Oil mmg kena apply lesen dulu dgn MPOB.. :)

azrine
22-08-2011, 10:23 AM
entah lah bro... only TT knows what actually happened.. I hope all the best for him and other people involved in business... the way i see it he has good business strategy by appointing agents nationwide.. but there are always problems/obstacles in business... aku berkawan dengan ramai chinese businessmen dalam used engine oil/ waste oil ni .. so tau la aku selok belok pasai business waste oil ni.. yang aku tau waste oil ni memang dalam great demand... macam used cooking oil ni harga dia ikut harga minyak masak ... kalo naik harga minyak masak.. harga dia pun naik gak .. sekarang ni used cooking oil depa export ke luar negara... yang dah proses dengo cite depa export ke india dan pakistan... aku ada kawan sorang tokey cina yang tengah dok cari used cooking oil ni untuk hantar ke china ..kat Perlis ada kilang dia ni..

betui tuh bro .. apa2 pon both of them jer yang tau citer sebenar .. but .. kalu dah sis kita nie buat open complaint .. musti ader citer yang tak elok ..

sis kita nie pon .. aku kenai bro .. so .. cam dia cakap ler .. it will spoil the market ..

memang tau pon bro .. la nie .. waste oil baik UCO atau pon UEO .. demand tongah tinggi .. ader gak kawan call nak aku bertanyakan source .. but .. sori .. don't have any clue whatsoever ..

neway .. semoga sis Piyuk kita bersabaq .. kalu tak settle gak .. mungkin dah ader perancangan dalam pala sis Piyuk kita tuh ..


#:-S#:-S#:-S

azrine
22-08-2011, 10:27 AM
camni laa bro azrine, kalau depa nak tipu..nak wat lagu mana..
kita bukan boleh miskin sebab tu
dan depa tak juga kaya sebab tu..
tapi pengajaran lebih pada yg lain2 laa
supaya tak terperangkap dgn idea2 baru camni
cam guinea pig jer ya gak.. experimento!
pengurusan tak kemas lagi
dah start cari org suh daftar bagai
lepas tu xboleh deliver
dari minat tu 100% now dah tinggai 1%

1001 mcm alasan dah dengar..sabar pun dah cam kulit bawang jer ni...

la nie .. hang tunggu jer la .. kalu sapai ghayer pon tak dak citer apo2 .. aku ghaser hang dah ader planning lain ..

cuma tuh ler .. niat memang nak masuk gak dulu .. but .. kalu dah jadi cam gini .. haram ler nak join ..

silap2 .. botol2 tuh pon .. tak timbul2 ..

sabaq naa .. bulan Ramadhan dah nak sampai ke pengujung nyer .. kasik settle dulu yang wajib ..


:)

PiYuk
22-08-2011, 12:32 PM
frankly.. i dont have any recovery plan..
as i said before.. if it's not meant to be , than it's not meant to be..
I anggap lost jer..
coz I know , once duit dah lepas tgn, wif no resit whatsoever, it is almost impossible for me to get it back.

UCO ke UFO ke seme betul cuma pengurusan kurang cekap..I tak kata bisnes depa tipu.. pengurusan depa lemah.

azrine
23-08-2011, 08:43 AM
frankly.. i dont have any recovery plan..
as i said before.. if it's not meant to be , than it's not meant to be..
I anggap lost jer..
coz I know , once duit dah lepas tgn, wif no resit whatsoever, it is almost impossible for me to get it back.

UCO ke UFO ke seme betul cuma pengurusan kurang cekap..I tak kata bisnes depa tipu.. pengurusan depa lemah.

ok la sis .. kalu dah ader niat cam tuh ..

apa pon .. depend kek hang gak .. dan at least .. once hang bring up this issue ..

harap2 ler pihak2 yang bertanggungjawab dapat memberikan jawapan yang terbaik utk settle kan masalah hang nie ..

bukan apa .. cam hang gak ler .. tak nak bender nie terjadi kek org lain ..

dan kalu tak dak hang sis .. mungkin .. org lain akan terjebak sama ..

bagi aku .. tipu ka .. management lemau ka .. apa ka .. ianya bergantung pada niat seseorang tu dan ianya adalah penting ..

klu baik .. baik la jadi nyer ..

kalu tak baik .. tak baik la jadi nyer ..

ok sis .. aku harap hang punya kes nie settle amicably ler ..


:)

PiYuk
23-08-2011, 02:08 PM
TT pun senyap jer
xder apa yg I leh buat
selain mendengar alasan demi alasan.. tu pun kalau fon berjawap .

12jaj
23-08-2011, 02:21 PM
TT, ada lagi x? kalau ada aku ingt nak buat ni sbg 1 program kat kg aku, aku leh cadang pada JKKK.... kalau melibatkan satu kampung bayangkanlah... :)

PiYuk
25-08-2011, 09:45 AM
masih menyepi...seminggu dari hari TT ckp 2-3 hari ak htr agreement...

ni kompom sah2 kene tipu!!!!!!!

PiYuk
25-08-2011, 03:41 PM
kesabaran aku makin tipis..

PiYuk
25-08-2011, 03:42 PM
easyone
Normal Member
Send Message User Lists
Last Activity: Today 12:36 PM <--- kenapa tak pandang thread ni?

azrine
26-08-2011, 01:52 AM
masih menyepi...seminggu dari hari TT ckp 2-3 hari ak htr agreement...

ni kompom sah2 kene tipu!!!!!!!

easyone
Normal Member
Send Message User Lists
Last Activity: Today 12:36 PM <--- kenapa tak pandang thread ni?

tt saja jer la tuh sis .. nak bagi pahala pose hang kurus ..

bukan dia tak tau .. keujudan thread nie ..

bukan apa sis .. kalu cam nie ler gaya nyer .. memang hang dah terkono dah nie ..

hang cakap .. pengurusan depa lemau .. but .. aku tak ghaser cam tuh ..

so .. aku harap ler .. Mod + Admin membuat pantauan pada thread nie ..

aku berharap hang bersabaq banyak2 ler sis ..

setiap kejadian tuh .. ada hikmah disebaliknya ..

maybe .. la nie .. hang hilang RM1,500.00 .. insya allah .. ALLAH akan menggantikan semula dengan gandaan yang lebih besar lagi ..

lebih2 lagi .. kejadian ini terjadi didalam bulan Ramadhan yang mulia ini ..


:)

easyone
26-08-2011, 12:43 PM
SELAMAT hari Raya MAAF ZAHIR BATIN Kepada semua CGian ...........
Smua dokumen dan pkra yang terpending dah dpt d selesaikan ...
surat menyurat dan dokumen sdah d poskan kpd Smua Rakaniaga Dan PPD.....
Lpas cuti Raya nak siapkan untuk MOU signing ceremony ngan UNITEN semasa GREEN TECHNOLOGY CONVENTION 9 hb SEPT ...
Hoolasss untuk 2nd plant d Pandan Indah Business Park.........GO GREEN GO...........TQ

amins33
26-08-2011, 12:53 PM
sy nak buat kat MUO..bape modal?

easyone
26-08-2011, 04:45 PM
sy nak buat kat MUO..bape modal?

ikut link ini
http://www.kopaisbiotech.com

PiYuk
03-09-2011, 12:05 AM
posmen coti lagi!

mdzd
03-09-2011, 09:12 AM
salam kepada semua warga CG. saya menawarkan satu peluang bisnes sampingan yg amat menguntungkan, saya membeli minyak masak terpakai dengan harga rm1/kg.. saya berada di kelantan. sekirannya sesiapa yang berminat silalah hubungi saya melalui phone nombor 0139317631-zaidi. jangan segan dan jangan malu..untuk keterangan lanjut silalah hubungi saya.

PiYuk
05-09-2011, 10:00 PM
naik lebam tunggu posmen yg konon htr dokumen yg dah dipos sebelum raya...penipu tul!!!!!!

azrine
05-09-2011, 11:33 PM
naik lebam tunggu posmen yg konon htr dokumen yg dah dipos sebelum raya...penipu tul!!!!!!

masih tak settle2 lagi ker sis ..


:-?:-?:-?

PiYuk
06-09-2011, 10:45 PM
Nak setel mender bro...
Baik TT maupun Koperasi senyap..

tahap sabar I dah max level..
xyah laa TT @ koperasi nak berdolak dalih lagi!!

MrSkynet
07-09-2011, 11:01 AM
mula2 semangat nk join..klu jd mcm ni..dah hilang semangat nk join..hampehh

PiYuk
07-09-2011, 11:40 PM
projek genuine rasanya
tapi pengurusan cam tak cekap
melebur dah rm1,500
lebam tunggu koperasi update

azrine
08-09-2011, 10:15 AM
projek genuine rasanya
tapi pengurusan cam tak cekap
melebur dah rm1,500
lebam tunggu koperasi update

kene turun gak jumpa ngan derang nie sis .. kalu nak tunggu derang nie .. alamat ler ..

walaupon RM1,500 .. but .. still duit gak tuh ..

kalu idak .. orang lain yang tak tau apa2 .. terkena gak ..



#:-S#:-S#:-S

PiYuk
09-09-2011, 09:27 AM
kene turun gak jumpa ngan derang nie sis .. kalu nak tunggu derang nie .. alamat ler ..

walaupon RM1,500 .. but .. still duit gak tuh ..

kalu idak .. orang lain yang tak tau apa2 .. terkena gak ..



#:-S#:-S#:-S

sebenarnya I tunggu TT nak bertanggungjawap ke tak?
nak serang koperasi, I byr pd TT
resit dr koperasi pun xdapat2
wallahualam.. :-?

my pren
09-09-2011, 04:12 PM
alamak jadi hal pulak ke projek nih..baru nak riki2 dah shot plak#:-S

PiYuk
11-09-2011, 03:41 PM
lebam menunggu!!

PiYuk
12-09-2011, 05:54 PM
LUsa cukup 2 bulan saya masukkan duit RM1,500 ke akaun TT (14/7/2011)
sampai hari ni xder pape..
resit yg dijanji pun tak diterima
saya bagi TT sampai hujung minggu ni,
bersama statement akaun saya..sebagai bukti duit telah dimasukkan pd akaun TT... saya terpaksa buat repot polis.

azrine
13-09-2011, 10:56 PM
LUsa cukup 2 bulan saya masukkan duit RM1,500 ke akaun TT (14/7/2011)
sampai hari ni xder pape..
resit yg dijanji pun tak diterima
saya bagi TT sampai hujung minggu ni,
bersama statement akaun saya..sebagai bukti duit telah dimasukkan pd akaun TT... saya terpaksa buat repot polis.

hang dah buat tindakkan yang betui sis ..

carry on .. walaupon jumlah duit tu tak seberapa .. but .. ianya tetap duit gak ..


:)cgrock

azrine
16-09-2011, 10:36 AM
LUsa cukup 2 bulan saya masukkan duit RM1,500 ke akaun TT (14/7/2011)
sampai hari ni xder pape..
resit yg dijanji pun tak diterima
saya bagi TT sampai hujung minggu ni,
bersama statement akaun saya..sebagai bukti duit telah dimasukkan pd akaun TT... saya terpaksa buat repot polis.

ada apa2 perkembangan terkini ka sis ..

tt ader contact ka .. atau itu agreement sudah dapat ker ..

kasik share satu kali .. sebelum hang bikin itu report ..


:)

PiYuk
16-09-2011, 01:55 PM
Hampes jer bro
TT terus senyap
lupa dah dia amibik duit ni
koperasi bila call kata dlm proses
proses kapla hatuk depa sampai 2 bulan
ni pakai OTAk yg letak kat lutut kot

azrine
17-09-2011, 09:22 AM
Hampes jer bro
TT terus senyap
lupa dah dia amibik duit ni
koperasi bila call kata dlm proses
proses kapla hatuk depa sampai 2 bulan
ni pakai OTAk yg letak kat lutut kot

standet ler sis ..

bagi dia .. tuh duit raya dia .. tuh yang buat pekak badak jer tuh ..

kalu tak settle gak .. kasik henjut jer ngan polis ..

nie dah kire kes menipu dah nie ..

tak kire ler .. RM1,500 tuh pon .. kire duit gak ..


#:-S#:-S#:-S

PiYuk
17-09-2011, 06:42 PM
TT boleh online kat thread tak der OTAK dia kul 2.30pm tadi tapi boleh xpandang topik sekam duit ni..
Ingat dah tak aktif rupanya saja tak masuk sini.

PiYuk
17-09-2011, 06:42 PM
easyone
Normal Member
Send Message User Lists
Last Activity: Today 02:59 PM

azrine
18-09-2011, 11:53 PM
TT boleh online kat thread tak der OTAK dia kul 2.30pm tadi tapi boleh xpandang topik sekam duit ni..
Ingat dah tak aktif rupanya saja tak masuk sini.

so .. maksudnya .. kene siap apa2 yang patut ler sis ..

otak tengah dia dah tak fantastic lagik dah ler tuh ..


:)

azrine
21-09-2011, 12:28 AM
LUsa cukup 2 bulan saya masukkan duit RM1,500 ke akaun TT (14/7/2011)
sampai hari ni xder pape..
resit yg dijanji pun tak diterima
saya bagi TT sampai hujung minggu ni,
bersama statement akaun saya..sebagai bukti duit telah dimasukkan pd akaun TT... saya terpaksa buat repot polis.

so sis .. ader apa2 development ker pasal planning tuh ..

kasik update skit ..


:-?:-?

PiYuk
21-09-2011, 03:51 PM
so far belum lagi..
sebab I bg peluang lagi sampai 30/9
lepas tu I serahkan pd pihak polis tuk buat siasatan

PiYuk
21-09-2011, 03:54 PM
so far belum lagi..
sebab I bg peluang lagi sampai 30/9
lepas tu I serahkan pd pihak polis tuk buat siasatan

azrine
22-09-2011, 12:43 AM
so far belum lagi..
sebab I bg peluang lagi sampai 30/9
lepas tu I serahkan pd pihak polis tuk buat siasatan

it will bite you sis ..

trust me ..


:)

PiYuk
22-09-2011, 11:02 AM
bengang mmg bengang bro
harap xder org lain yg kene tipu dgn TT ni
tu jer laaa
duit tu dah hangus..aku faham
tapi cara TT tu cam taik
aku xhalalkan dunia akhirat

Dann
22-09-2011, 01:38 PM
Scam reported. Thread moved.

CH4
22-09-2011, 02:49 PM
bengang mmg bengang bro
harap xder org lain yg kene tipu dgn TT ni
tu jer laaa
duit tu dah hangus..aku faham
tapi cara TT tu cam taik
aku xhalalkan dunia akhirat

Apa nama scammer nih tt...no bank...nama..:-?

Zero_M
22-09-2011, 04:14 PM
Up sikit supaya org lain tahu...
bersabar ye saudara..
tp report polis ttp kena buat..

jutawanzaman
22-09-2011, 06:04 PM
tolong up jugak thread nih... ni susah kalau ada agen koperasi yg nak cari jalan mudah... kita mmg tak kenal siapa dia sebenar...tu sebab...kalau nak ceburkan diri dlm satu-satu biz..cth biz camni la...sepatutnya direct ngan company/koperasi...baru clean & clear...

pada pendapat aku la...banyak benda lagi yg perlu untuk kita jadi pengumpul minyak masak terpakai ni...bukan setakat botol sahaja...kita kena juga ada transport sendiri..kalau nak harap company tu yg nak amik..aku rasa...minyak masak tu akan menyemakkan pandangan..sbb tersimpan terlalu lama d rumah/premis..selain dari bau minyak tu yg mmg busuk...aku ckp ni pun..sbb aku ada pengalaman yg sedikit bab-bab kumpul minyak nih...byk lagi nak cerita..tapi setakat ni je la...tu belum aku cerita lagi pengalaman aku dlm situasi minyak masak terpakai di thailand..dorang lagi hebat dlm hasilkan biodiesel nih..bukan ckp kosong..cuma aku yg tak sanggup...!

PiYuk
22-09-2011, 06:39 PM
koperasi dah sign byk agreement kalau mengikut kata TT..
even signed with Petronas to supply..(pun dari ceritanya)
tapi xtau mana silapnya, sebab xder sapa yg kesah nak update selepas dpt pembayaran..

kesilapan saya ni akan saya jadikan pengajaran di masa akan datang.

cyberiz
22-09-2011, 06:45 PM
simpati dgn tt, semoga jd pengajaran buat yg lain sama..

CH4
22-09-2011, 06:52 PM
koperasi dah sign byk agreement kalau mengikut kata TT..
even signed with Petronas to supply..(pun dari ceritanya)
tapi xtau mana silapnya, sebab xder sapa yg kesah nak update selepas dpt pembayaran..

kesilapan saya ni akan saya jadikan pengajaran di masa akan datang.

Apa nama tt bro...adakah faizal/ faisal:-?

godhand
22-09-2011, 06:58 PM
klu jmp tt then masukkan dia dlm tong wat minyak msk ok gak ni... x hbs2 scam duit org...

mosat_network
22-09-2011, 07:30 PM
klu jmp tt then masukkan dia dlm tong wat minyak msk ok gak ni... x hbs2 scam duit org...

buat minyak dagu guna tt tu..:mad:

BeritaGempak
22-09-2011, 07:49 PM
dlu aku slalu jenguk thread ni
bnyak yg BUMP tiap ari.. tp x sngka lak last2 masuk scam thread

PiYuk
22-09-2011, 08:15 PM
Apa nama tt bro...adakah faizal/ faisal:-?

bukan faizal/faisal.. :o

dia pembuka thread ni, nma biar lah rahsia.
lagipun saya tak tau bila aduan dibuat admin akan alikan thread ke sini..

saya tak plan nak wat apa2 pun. kalau ada kesedaran dlm diri TT, cukuplah..saya minta TT lebih bertanggungjawap dlm urusan beliau mencari wakil/agen bg UCO ni di masa2 akan dtg.

Hal ni mungkin terjadi pd saya seorang di CG ni.. di luar sana.. perhaps bisnes as usual.

masih blur tak tau mana silapnya..:-?
TT atau koperasi?

azrine
23-09-2011, 01:06 AM
la .. dah masuk kek scam section ..



#:-S#:-S#:-S

[V]endetta
23-09-2011, 01:20 AM
amenda ni? TT scam apa?

[V]endetta
23-09-2011, 01:20 AM
LUsa cukup 2 bulan saya masukkan duit RM1,500 ke akaun TT (14/7/2011)
sampai hari ni xder pape..
resit yg dijanji pun tak diterima
saya bagi TT sampai hujung minggu ni,
bersama statement akaun saya..sebagai bukti duit telah dimasukkan pd akaun TT... saya terpaksa buat repot polis.

oooo bawak lari duit orang rupanya....

Man bugis
23-09-2011, 02:32 AM
dah jadi kes tipu di sini

safa69
23-09-2011, 08:37 AM
tt kalau nak menipu biar juta2..puas hati...

helmi1984
23-09-2011, 09:29 AM
apa yang saya tahu B5 ni gune minyak dr kelapa sawit dicampur dgn diesel. xtau lak gune minyak masak ni

azrine
26-09-2011, 12:49 PM
bukan faizal/faisal.. :o

dia pembuka thread ni, nma biar lah rahsia.
lagipun saya tak tau bila aduan dibuat admin akan alikan thread ke sini..

saya tak plan nak wat apa2 pun. kalau ada kesedaran dlm diri TT, cukuplah..saya minta TT lebih bertanggungjawap dlm urusan beliau mencari wakil/agen bg UCO ni di masa2 akan dtg.

Hal ni mungkin terjadi pd saya seorang di CG ni.. di luar sana.. perhaps bisnes as usual.

masih blur tak tau mana silapnya..:-?
TT atau koperasi?

ado perkembangan terbaru ka sis ??


kasik hapdet skit ..


:-?:-?:-?

PiYuk
03-10-2011, 09:16 PM
Pagi tadi ada pihak koperasi menelefon saya
dah saya terangkan apa yg terjadi
mmg koperasi tak tahu pun masalah saya ni sbb TT mmg lepas tangan
Saya anggap perkara ni selesai
pada koperasi,saya dah nyatakan pendirian saya
Terima kasih.

p/s Masih kecewa dgn sikap sambil lewa TT .