PDA

View Full Version : Terengganu FA 2015 - Senarai Lengkap Skuad 2015!!!


Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79

TXT
26-11-2011, 10:47 PM
saha xdop :(

org bkn napok kalu saha
jeng

TXT
26-11-2011, 11:07 PM
tahukah anda?? Import yg mari cap ayam belake..hr ni dln paper...mat zan kabo,dk perlu gaduh awal2 ni pilih import,padahal tarikh akhir daftar player 8dis ni...bile yg dtg last2 ni player cap ayam belake...maka terpaksa daftar jgk mne yg mr tu walau cap ayam sbb mase dk dang dh nk buat pemilihan coz pintu perpindahan dh ditutup...jd dptlah trg player import yg cap ayam spt yg lps2...inilah drama PBNST dr dulu spai skrg bhagian cr import......beres...

TXT
26-11-2011, 11:08 PM
Terengganu 0 - 3 PDRM

BBoy
27-11-2011, 01:33 AM
Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, yang menjadi gelanggang utama bagi pertandingan bola sepak di negeri ini, dinaik taraf oleh Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT) bagi persiapan pra musim Liga Malaysia 2012.

Pengarah Korporat Kemasyarakatan dan Kualiti MBKT Mohd Huzairi Nizam Ibrahim berkata kerajaan negeri memberikan peruntukan sebanyak RM600,000 untuk tujuan tersebut.

"Apabila siap dinaik taraf dan baik pulih nanti, stadium mampu memberi lebih banyak keselesaan kepada pemain dan juga penonton terutamanya dari segi keselamatan," katanya kepada Bernama di sini hari ini.

Menurut Mohd Huzairi pengubasaian stadium yang berusia hampir 30 tahun itu antaranya menambah baik pencahayaan lampu limpah, menaik taraf bilik persalinan pengadil, lorong keluar pemain dan bilik wartawan.

Beliau berkata bagaimanpun tempat duduk penonton tidak diusik dan kekal sepertimana biasa dan kerja-kerja tersebut dijadual siap sebelum pra musim bermula tahun depan.

Dalam perkembangan lain, beliau berkata stadium itu akan digunakan bagi pertandingan bola sepak Piala AFC yang melibatkan pasukan Terengganu tahun depan.

Katanya untuk menjayakan pertandingan itu, stadium itu perlu diperbaiki bagi disesuaikan dengan kejohanan bertaraf antarabangsa itu termasuk kecahayaan lampu limpahnya.

"Ikut piawaian AFC, kecahayaan lampu limpah 1,400 lux sedangkan kecahayaan lampu limpah di stadium itu adalah 800 lux," katanya.

jeng sungguh r... baik siapkan bumbung stadium sultan mizan drp abis duit kt stadium bando nih...

TXT
27-11-2011, 07:48 AM
jeng sungguh r... baik siapkan bumbung stadium sultan mizan drp abis duit kt stadium bando nih...

Jeng molek r
ade stadiung bapok rutuh

TXT
27-11-2011, 03:03 PM
Mlm ni ade frenly Tranung lwn SUKMA Tranung

TXT
27-11-2011, 04:17 PM
Mlm ni game nok uji pemaing import lwn sukma tranung

akongb
27-11-2011, 04:19 PM
Oloh.xtau nok gi hok mane se.tengok meleisa lah.abam txt tgk hok mane se mlm ning?

TXT
27-11-2011, 04:34 PM
Oloh.xtau nok gi hok mane se.tengok meleisa lah.abam txt tgk hok mane se mlm ning?

Kawang xdok kt kl nge kt
so mmg dok g lake la napok gaye

waepy
27-11-2011, 07:07 PM
FT : Terengganu FA 3-2 SUKMA Terengganu

goal scorer : import Ghana (2 gol), import Russia (1 gol)

TXT
27-11-2011, 11:14 PM
FT : Terengganu FA 3-2 SUKMA Terengganu

goal scorer : import Ghana (2 gol), import Russia (1 gol)

Gagoh gok sek sukma terik ning
pemaing import baru pong blh tahang gok

TXT
27-11-2011, 11:23 PM
Xdok pulok highlight frenly game sek kiter td

TXT
28-11-2011, 12:11 AM
bunying kabo awok2 ning kate pemaing import hok maing td dok rok cetong

TXT
28-11-2011, 02:08 PM
http://i1131.photobucket.com/albums/m544/TuaLanG85/PemainImportTrg.jpg

TXT
28-11-2011, 02:09 PM
http://i1131.photobucket.com/albums/m544/TuaLanG85/PemainImpian.jpg

pokjeff
28-11-2011, 04:26 PM
http://i1131.photobucket.com/albums/m544/TuaLanG85/PemainImpian.jpg

confirm ke pemain import brazil tu..kate tgh test pemian import lg lening..set2 harimau muda tu pun mmg confirm eh main ngn tganu..

TXT
28-11-2011, 05:33 PM
confirm ke pemain import brazil tu..kate tgh test pemian import lg lening..set2 harimau muda tu pun mmg confirm eh main ngn tganu..

Dok ahu g kompem ke dok lg

TXT
28-11-2011, 08:53 PM
‎2pemain import dari brazil tlh tibe.. Skrg sdg mnjalani latihan bersama team Trg kite.. Arap2 jadi molek hok baru sapa ni..

TXT
28-11-2011, 08:55 PM
http://i1131.photobucket.com/albums/m544/TuaLanG85/pemainimport.jpg

pemain import yg bru smpai td..dlm ujian skuad terengganu..kiri Richard Offriong dr England..bermain dgn kelan Doncaster United bersama El hadji Diouf dan kanan Wendes Sousa from Brazil..bermain ngn Palmeiras sblum ini..

TXT
28-11-2011, 08:56 PM
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s320x320/302214_10150404028375689_69321045688_8867302_14489 19576_n.jpg

Pemain import baru trg dari kanan... Wendes Sausa(brazil) from club Palmeiras America Natal sp dan kiri Richard Offiong(england) from club Doncaster United.....ini pemain yg diuji trg hari ini.....harap2 dapat mempamerkan kualiti yg terbaik utk trg kite.......

TXT
28-11-2011, 08:57 PM
maklumat lengkap tentang pemain import Richard Offiong..

Richard Offiong (http://www.facebook.com/pages/Richard-Offiong/109705289047113?sk=info)

TXT
28-11-2011, 08:58 PM
info: harini dua pemain import tiba bagi mnjalani sesi pemilihan brsama skuad Terengganu..Richard Offiong dr England dan Wendes Sousa dr Brazil mencuba nasib bagi memikat pngurusan terengganu..bagi yg brkesempatan Rabu ni 30/11/2011 Terengganu bakal mngadakan pershabatan dngan TTeam bgi mnguji 2 pemain import ini di kompleks sukan gong badak..jam 5 ptg..hrap2 diorng dpat tnjuk prestasi yg trbaik..jgn smpai mngikut jejak ivanoc sergey.bakalenko mickail dan bring charls asamua yg akan dhantar pulang esok..-king-

TXT
28-11-2011, 09:38 PM
harak2 kite buleh pemaing import hok sedak pulok
skale buleh hok jeng sokmo

TXT
28-11-2011, 11:44 PM
Lapan Pasukan sudah layak ke Suku Akhir Piala Emas Raja-Raja

1.Kedah
2.Pahang
3.PDRM
4.Pulau Pinang
5.Selangor
6.MASUM
7.Melaka
8.Perlis

Pasukan yang tersingkir

1.Negeri Sembilan
2.Singapura
3.ATM FA
4.Terengganu
5.Perak
6.Johor
7.Kelantan
8.Kuala Lumpur

tubik awal pulok Tranung terik ning #:-S

johnjani
29-11-2011, 08:37 AM
dok dang tarang sek kite...

TXT
29-11-2011, 08:50 AM
dok dang tarang sek kite...

dok dang nape pulok boh

TXT
29-11-2011, 01:02 PM
Berita drpd kem T-Team

Pemain Baru : Fadzli Shaari, Iqbal Suhaimi (Selangor), Azmizi Azmi, Faiz Subri, Wan Khairul Wan Kamaruddin (Perlis), Wan Alif Wan Jasmi, Hassan Basri, Zharif Hasna (Terengganu)

Import : Zacharia Simokonda (Zambia)

3 org tubik g T-Ting sizeng depang

TXT
30-11-2011, 01:15 AM
Padang Sebelah SSMZA
Jam 5 Petang

TXT
30-11-2011, 06:53 PM
Terengganu 0 - 1 T-Team

Zakaria Simukonda

TXT
01-12-2011, 01:24 AM
Disebabkan Grade dan juga Point Liga Malaysia rendah sangat (10.79)... Pasukan Terengganu terpaksa bermain di dalam Play off jika ingin bertanding di dalam Piala AFC 2012...

Pasukan Terengganu akan bermain 2 legged match bersama kelab Myanmar, Ayeyawady United F.C. untuk berebut tempat di dalam Piala AFC 2012. Kelantan mendapat tempat di dalam Piala AFC 2012 secara automatic apabila mereka juara Liga Super.

Tengoklah apa jadi kalau Grade Malaysia rendah sangat, Terpaksa main play off kalau nak bertanding di dalam Piala AFC. FAM, tolonglah buat sesuatu!!! IMPROVE GRADE LIGA MALAYSIA!!!!

zzul
01-12-2011, 01:31 AM
bakpe t tim ambik ayang tue~~simokonda

TXT
01-12-2011, 01:36 AM
bakpe t tim ambik ayang tue~~simokonda

pasa T-Ting kite bicang SINING (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=276136) :)cgrock

zzul
01-12-2011, 01:40 AM
mitok maah tokey..ingat asa teganung leh bicang blake rupenye saloh alamat

TXT
01-12-2011, 01:41 AM
mitok maah tokey..ingat asa teganung leh bicang blake rupenye saloh alamat

xdok hal boh
sng skek kite cakak situ
ke gane boh :)
doh import Tranung gane balah
jaddi dok

johnjani
01-12-2011, 07:05 AM
T-TING yg dok tahang tu...

ckmuin86
01-12-2011, 07:16 AM
molek2 kemah sket taun ning!!!

TXT
01-12-2011, 09:29 AM
T-TING yg dok tahang tu...

ho las dok kang nok sebut T-Team
dok Tranung r :D

TXT
01-12-2011, 09:31 AM
molek2 kemah sket taun ning!!!

taung depang kene koho kemah

TXT
01-12-2011, 01:20 PM
‎"2 lagi pemain import akan datang utk diuji ptg ni.. 4 org dh dihantar balik.. tahap permainan 6org yg tlh tibe kelmarin blm dpt menarik perhatian jurulatih trg.. trskan mencari pemain import berkualiti... -hh-"

niko
01-12-2011, 01:41 PM
lonih ore tok kiro doh dri eropah ko dri negaro mano ko seseorng player import tu. Kriteria trbaik utk pilih player import semoleknyo

-player kebangsaan sesebuah negare (pling pntng)
-negara yng ranking nye lagi atah pado ranking malaysia
-mempunyai susuk badan lagi besar/tinggi dri player asia biase

baru kemah boh,berbloi,ko guane abe txt...pndngn kawe sbgai penyokong red warrior jah ni...

TXT
01-12-2011, 01:52 PM
lonih ore tok kiro doh dri eropah ko dri negaro mano ko seseorng player import tu. Kriteria trbaik utk pilih player import semoleknyo

-player kebangsaan sesebuah negare (pling pntng)
-negara yng ranking nye lagi atah pado ranking malaysia
-mempunyai susuk badan lagi besar/tinggi dri player asia biase

baru kemah boh,berbloi,ko guane abe txt...pndngn kawe sbgai penyokong red warrior jah ni...

ye doh tu boh
kawang sokong :)paid
seme tu nok wi pemaing kite koho sedak :)cgrock

TXT
01-12-2011, 11:11 PM
- 3 bekas pemain Harimau Muda sah menjadi milik Terengganu. Mohd Muslim Ahmad, Muhd Affizie Faisal Mamat dan Abdul Syukur Jusoh menyatakan kesediaan utk berkhidmat dgn pasukan negeri kelahiran sndiri utk musim 2012 ni.
- Esk Trg akan adakan perlawanan persahabatan dgn team SUKMA pd pukul 8pagi di pdg sek. ss.
- 11-17 disember, 4-5 perlawanan persahabatan di lembah klang (akan diupdate bertemu dgn pasukan mana)
- 31Disember perlawanan persahabatan terakhir bertemu Kelantan di Kota Bharu (Insyaallah) -hh-

TXT
01-12-2011, 11:21 PM
Tahukah awok2 kite belake??? Tranung akan bertemu kelab myamar di playoff afc cup nanti,Ayeyawady United fc.Hambe add dh FB ye..FB ye ade 151 like je termasuk hambe..ye ade 4 import....pkai jc adidas...tp track sut ye nike(soh dh yg golok),,,std ye bsr gk..pagar tinggi mcm std di argentina dan brazil(soh dh fan ye ganas2)...tp pdang std ye...lawo padang sek ss skit lah...Sape nk ikut hambe g myamar mase lwn away nanti...kabolah...hambe buat dh pasport ni...

TXT
01-12-2011, 11:22 PM
Terengganu vs SUKMA Terengganu
Jam 8 Pagi
Padang Sekolah Sultan Sulaiman

kainlangsir
01-12-2011, 11:30 PM
aku wase nok jugop kat myamar nnt..mung kabo smula lah txt..

TXT
01-12-2011, 11:32 PM
aku wase nok jugop kat myamar nnt..mung kabo smula lah txt..

deme nok g gok ke Myanmar kek g :D

TXT
02-12-2011, 01:58 PM
DALAM tempoh tidak sampai dua minggu, pasukan Terengganu telah menghantar pulang lapan pemain asing selepas kesemua mereka gagal memikat hati barisan penilai dalam sesi pemilihan yang diadakan sejak 22 November lalu.

Jurulatih Terengganu, Mat Zan Mat Aris berkata, selain tidak memenuhi kriteria yang diperlukan, rata-rata kualiti yang dimiliki pemain asing itu jauh lebih rendah berbanding pemain tempatan.

Justeru katanya, beberapa lagi sesi ujian dan pemilihan akan dilakukan bagi mencari dua pemain import yang benar-benar mempunyai pakej lengkap dalam usaha membentuk sebuah pasukan mantap musim depan.

“Lapan pemain asing yang dihantar pulang ialah tiga dari Ghana, dua Brazil, dua Rusia dan seorang dari England.

“Kesemua mereka telah diuji dalam beberapa siri perlawanan persahabatan, namun tiada seorangpun yang berjaya memikat hati saya,” katanya kepada Kosmo! semalam.

Jelas Mat Zan, pasukan Terengganu yang juga naib juara Piala Malaysia dan juara Piala FA 2011 sebenarnya memerlukan dua pemain import yang beraksi di posisi serangan dan tengah bagi menghadapi kempen Liga Malaysia (Liga M) musim depan.

“Kami mahu pemain import yang mempunyai kualiti yang tinggi dan memiliki pakej yang lengkap.

“Jadi, pemain itu sekurang-kurangnya mampu menjaringkan gol, menggelecek bola, mempunyai larian yang laju serta boleh beraksi sebagai sebuah pasukan,” kata Mat Zan.

Beliau turut menjelaskan, dua lagi pemain asing dari Nigeria bakal diuji Isnin ini apabila Terengganu turun pada aksi persahabatan menentang skuad Sukma negeri.

“Kami harap ada perkembangan positif daripada dua pemain ini dan jika gagal juga, kami akan terus menguji pemain asing bagi memastikan hanya yang terbaik dapat menyarung jersi pasukan tahun depan,” ujarnya.

Dalam pada itu, Mat Zan tanpa berselindung mengakui sasaran utamanya dalam kempen Liga M musim depan adalah untuk memenangi sekurang-kurangnya satu piala bagi menyamai pencapaian pasukan Terengganu tahun ini.

Namun, bekas pengendali KL Plus dan Kuala Lumpur itu mengakui, beliau kini memikul tanggungjawab yang besar bagi memastikan skuad Penyu itu kekal dalam kelompok pasukan elit.

“Kalau boleh, saya ingin membantu pasukan memenangi trofi Liga Super kerana Terengganu belum pernah memenangi kejuaraan ini,” jelasnya.

TXT
02-12-2011, 10:17 PM
Lupakan Van Der Sar, kita dah ada Sharbinee Allawee .
Lupakan Rooney & Cristiano Ronaldo, kita dah ada Hadi Yahya & Manaf Mamat.
Lupakan Kaka, kita dah ada Ashari Shamsudin.
Lupakan Ferdinand & Puyol, kita dah ada Mazuki Yusof & Muslim Ahmad (2012).
Lupakan Xabi Alonso, kita dah ada Joseph Kallah Tie.
Lupakan Nani, kita dah ada Reesyafiq Alwi.
Lupakan Maradona, kita masih mengingati Mokhtar Dahari.
Lupakan Villa,kita dah ada Ismail Faruqi.
Lupakan Sir Alex Ferguson, kita dah ada Mat Zam B.Mat Haris (2012).

TXT
02-12-2011, 10:22 PM
http://www.youtube.com/watch?v=X8SJohyomk8&sns=fb

TXT
02-12-2011, 10:26 PM
TERENGGANU VS SKUAD SUKMA Barisan ganu pagi tdi.. shabi,mazuki,bUdok presiden,nordin,hariri,mail,saha, dan 4 pemain import.. babak pertama ganu berjaya mndapat golll pda minit ke 8.. hasikan tolokan dari saha ke pemain import yg memakai jersy no 27 yg merengbak kencang ke gawang gol sukma.. goll ke dua pula dari mazuki yg menolok mudah bola yg terkena palang hasil dri tedangan kencang pemain import yg memaki jersi 27 tadi.. slepas itu skuad sukma berjaya mnbalas untuk mndapat goll pertama.. dan ganu mnbuat pertukaran memasukkan joseph dgn ailim.. mail,saha dikeluarkan tidak lama slpas itu ganu mndapat goll ke3 dri ailim yg menolok mudah bola yg dilentang ke tgh dri pemain import memkai jersy 21.. skuad sukma berusaha mncari goll kedua untuk merapatkan jurang goll tpi bkn mudah untuk memasuki pertahanan ganu.. dibabak kedua pula.. barisan pertahanan ganu dn keper ditukar.. memasukkan sharil keper no3.. faizal,Hasmizan,reshafiq,nik zul.. 10 minit bermain dibabak ke2 ganu menambah goll ke4 dari permain import memakai jersy no 21 yg merenbak cantik ke arah penjuru kanan gol.. slepas itu ganu mnbuat pertukaran mengeluarkan joseph,ailim dn seorang pemain import yg memakai jersy no9 selaku striker ganu yg tidak manpu mnyumbang golll.. dn memasukkan hadi,shamsul kamal, dn seorang lagi tidak lain tidak bukan manaf mamat.. dn ganu berjaya mndapat goll ke5 dari pemain import skali lagi yg memakai jersy 21 yg mngunakan kaki kiri untuk merenbak kencang hasil bola tolokkan manaf.. sdap plok no 21 nie dua2 kaki idup molek.. he6.. puji npok..he6.. selang berberapa minit manaf mamat pula menambah goll ke6 untuk ganu dgn mudah menewaskan keper sukma.. sukma tidak mnpu lagi untuk mnhasilkan goll sebalik nya ganu pula yg menambah goll ke7 dari hadi yg berjaya menyambar bola yg dilorongkn oleh manaf.. dn tidak lame lpas 2 mse kedua pn tamat.. tpi x thu r tamat ke x.. napok pengadil tiup wisel pjng gt.. ase mcn tamat dh..HE6. GANU 7 - SUKMA 1.. abis cite.. eehh2 ade sket agi nk kbo kelibat muslim dn shukor ade dh.. hok 2 jer nk kbo muslim pkai no7.. shukor pkai no8.. sedak dh ase.. katang r pertahanan ganu tahun depan..pemain import plok.. x thu r lekat ke x.. hok npok sdap no 4,21,27.. no9 out servis.. kite tggu jer lah smpai diorang sain kontrak.. g2 r.. sapa sni je lh.. kalu ade slah2 cket mtk maaf bnyok r.. nk smbung tido lu kjp.. PETEH GANU PETEH Peteh Manaf Peteh GANU NELANG SOKMO ~ Mesaya

ambik dari Peteh Manaf Peteh (Manaf -20- Fans Club)

TXT
02-12-2011, 10:28 PM
Terengganu rayu tempoh pendaftaran pemain dilanjutkan lagi daripada tarikh asalnya iaitu 8 Disember 2011. Jika tidak, mereka tidak akan menggunakan khidmat pemain import berikutan jurulatihnya, Mat Zan Mat Aris masih mencari import yang benar-benar berkualiti ketika sesi pemilihan import.

Sumber:Harian Metro

TXT
02-12-2011, 10:31 PM
Berita dari DCMJ: Zubir azmi masih diberi rehat sehingga ahad ini untuk menberi keputusan muktamad samaada mahu kekal bersama terengganu atau tidak. Jadi sama2 menanti jawapan drp beliau....

TXT
03-12-2011, 12:03 PM
Info: Perpindahan Muslim Ahmad ke Terengganu ada alasan tersendiri. Perpindahannya bukan bermaksud beliau tidak akan mewakili negara. Sama2 kita sokong kariernya.

"Saya berhijrah ke Terengganu untuk menimba pengalaman beraksi dalam kancah Piala AFC musim depan selain membantu negeri kelahiran saya dalam saingan Liga M yang dianggap lebih mencabar terutama dengan kehadiran bintang import,” kata tonggak skuad Harimau Muda, Mohammad Muslim Ahmad, mengulas perpindahannya bersama skuad Penyu, musim depan.
Selain itu, pemain berasal dari Kampung Pasir Panjang, Kuala Terengganu itu berkata, dia turut berhasrat untuk memiliki koleksi juara Piala Malaysia, Piala FA dan juara Liga Super sesudah mengecapi kejayaan dengan memenangi kejohanan Piala Suzuki AFF dan pingat emas Sukan Sea di Indonesia baru-baru ini.

TXT
03-12-2011, 01:05 PM
defend napok koho sedak doh tu mulim masuk
tp striker nok kene ade gok hok tggi2 ni

TXT
03-12-2011, 01:11 PM
Zubir Azmi, pertahanan kiri kental Trg, mahu meneruskan perjuangan dlm kancah liga super tahun dpn bersama Trg. Belum pasti bersama pasukan olimpik kebangsaan dlm Liga S. Dgn kehadiran pemain import dan mungkin akan beraksi dlm piala AFC, Zubir mempunyai niat utk mempertingkatkan bakat yg sedia ada dgn negeri kelahirannya.. Admin akan cuba dptkan kesahihan dari Zubir..

p/s : - esk trening di pdg sek. ss. buleh ah nk tgk import baru sapa dari ghana kamih baru ning..
- isnin frenly dgn sukma kol5 ptg di pdg sek. ss. -hh-

TXT
05-12-2011, 01:25 AM
Tahukah anda???kelab yg tranung akan lwn di playoff afc cup nanti,Ayeyawady United,from myamar...telah menaik turun kan video2 dan info2 tetang team tranung kite di laman FB dan web kelabnye....td hambe tgk video gol pelik manaf di s.alam ade gok set2 ye wat masuk...maknenya team kite sdh melangkah ke era antarabangsa skrg...taniah....cume satu je beza...team ye ade 4 import,team kite dk tahu lg...sbb DCMJ dk dang nk mikir lg.....

TXT
05-12-2011, 07:57 PM
SUKMA Terengganu 1 - 4 Terengganu

TXT
06-12-2011, 01:35 AM
http://www.youtube.com/watch?v=lbHbVG95FqY&feature=autoshare
http://www.youtube.com/watch?v=gc1Y_uLGZFQ&feature=g-upl

S.Y.E.D
06-12-2011, 11:32 AM
sorang player import trg macam arguero la plak.. dari brazill.. peteh skaleeyy

TXT
06-12-2011, 11:33 AM
sorang player import trg macam arguero la plak.. dari brazill.. peteh skaleeyy

tu kate
supe aguero
ingt kawang sorg je perasang
deme pon perasang gok

TXT
06-12-2011, 05:43 PM
Update: KEPUTUSAN UNDIAN PIALA AFC 2012:
KELANTAN dan TERENGGANU(wakil Malaysia)

Group F: Kitchee (HK), TERENGGANU, Tampines (SIN), Song Lam (VIE)

Group H: KELANTAN, Ayeyawady(MYA), Arema (INA), Navibank (VIE)
#Terengganu layak automatik selepas dua pasukan menarik diri.. (Persipura dan Lioning)

TXT
06-12-2011, 05:58 PM
alhamdulillah sek kiter layok doh maing Piala AFC :)cgrock

S.Y.E.D
06-12-2011, 06:15 PM
gud luck sekk kiter

TXT
06-12-2011, 06:18 PM
gud luck sekk kiter

kemah keming sek kiter :)cgrock

TXT
07-12-2011, 02:58 AM
PIALA AFC 2012-LANGKAH SEMAKIN JAUH... BUKTIKAN NEGERI TERENGGANU TERBAIK!!! tapi awas cabaran kali ini LEBIH getir kerana bakal berdepan juara2 liga dari hong kong, singapore dan vietnam... APAPUN VC 2012..."SEMARAK DARUL IMAN SELURUH ASIA" Pulok.... Amin.....

TXT
07-12-2011, 03:00 AM
frenly esk trg vs sukma 8pgi di ssins.. nasib keempat2 pemain import akan ditentukan esk.. penilaian prestasi akan dinilai ketika frenly tersebut..kalau prestasi memuaskan, 2 drpd 4 pemain import itu akan didaftarkan pd hari khamis ini..
p/s : jgn lupa 12-18dis frenly game alik2 lembah klang (akan diupdate) dan 31dis bertemu kelantan (insyaallah)

TXT
07-12-2011, 03:01 AM
Terengganu vs SUKMA Terengganu

Lokasi: SSINS
Tarikh: 7 Disember 2011
Waktu: 8.00am

BBoy
07-12-2011, 03:04 AM
parok r klate... maing kat indon... baraccuda lagi r pasni...haha

BBoy
07-12-2011, 03:04 AM
tampines rasenye kuat gok tu..

TXT
07-12-2011, 03:08 AM
parok r klate... maing kat indon... baraccuda lagi r pasni...haha

wase Piala AFC ni bahang ye laing skek
dok supe Piala AFF
sbb ni mainang kelab

BBoy
07-12-2011, 03:13 AM
wase Piala AFC ni bahang ye laing skek
dok supe Piala AFF
sbb ni mainang kelab

maing kelab pung same gok... safee sappa leni kene MALING MALING kat indon.. tp bukang sek2 pelita jaya r..

S.Y.E.D
07-12-2011, 03:14 AM
teganu paling kurang juara kupulang dakpe doh..

TXT
07-12-2011, 03:15 AM
maing kelab pung same gok... safee sappa leni kene MALING MALING kat indon.. tp bukang sek2 pelita jaya r..

layang ke sek Indong adok pekdoh #:-S
hok peting sek Tranung layok doh maing kat Piala AFC for the 1st time :)cgrock

TXT
07-12-2011, 03:15 AM
teganu paling kurang juara kupulang dakpe doh..

nok tgk gok Tranung layok ke pusingan ke 2 sekurang2 nya

BBoy
07-12-2011, 03:18 AM
layang ke sek Indong adok pekdoh #:-S
hok peting sek Tranung layok doh maing kat Piala AFC for the 1st time :)cgrock

mitok2 kalo kaloh pung jgn sbb sharbinee wat lawok agi r..

TXT
07-12-2011, 03:21 AM
mitok2 kalo kaloh pung jgn sbb sharbinee wat lawok agi r..

dlm Liga Super nok tgk MZMA paka keeper laing pulok
Tayor pong jd gok tu

S.Y.E.D
07-12-2011, 11:24 AM
trg duk cari lagi player impok.. hok ni dok saboh jadi stiker .. berat badang sere.. :D

TXT
07-12-2011, 11:27 AM
trg duk cari lagi player impok.. hok ni dok saboh jadi stiker .. berat badang sere.. :D

berat 66 pesengang :))

S.Y.E.D
07-12-2011, 11:39 AM
berat 66 pesengang :))

nok kang hok agentina.. suh bid arguero dulu takmboh.. dang buleh kt mancester siti dok starang

TXT
07-12-2011, 11:40 AM
nok kang hok agentina.. suh bid arguero dulu takmboh.. dang buleh kt mancester siti dok starang

tu ate
jeng kreng :))
ptg ni ade frenly lg
lawang sek SUKMA
bile ahu nok lawang sek gagoh skek

S.Y.E.D
07-12-2011, 11:42 AM
tu ate
jeng kreng :))
ptg ni ade frenly lg
lawang sek SUKMA
bile ahu nok lawang sek gagoh skek

lawang sek sukma wat manah badang je nih.. kang lawang dok gagoh kena peteh keting.. dokleh main plop AFC taung depang..

TXT
07-12-2011, 11:44 AM
lawang sek sukma wat manah badang je nih.. kang lawang dok gagoh kena peteh keting.. dokleh main plop AFC taung depang..

ye gok ork
sabboh pong lawang sek SUKMA je

pokjeff
07-12-2011, 01:03 PM
set sukma ganu gagoh gok kn..

TXT
07-12-2011, 01:05 PM
set sukma ganu gagoh gok kn..

blh tahang r
nok maintain pingat emas tu hok mng hatrik sblm ning :)cgrock

TXT
07-12-2011, 01:06 PM
Terkini : Perbincangan dgn bks club dan ejen 2 pemain import yg tlh dipilih sdg berjln.. Nunes (brazil) - adop mslh , Sibi Gwar (nigeria) - dlm perbincangan.. mlsh trnfer dgn club lame.. tggu.. akan diupdate -hh-

TXT
07-12-2011, 01:08 PM
Sah Trg akan mengambil 2 pemain import utk musim depan. Sibi Gwar dari Nigeria dan Tercio Nunes dari Brazil... -hh-

TXT
07-12-2011, 01:21 PM
Terengganu 6 - 2 SUKMA Terengganu

kapak
07-12-2011, 11:42 PM
Sah Trg akan mengambil 2 pemain import utk musim depan. Sibi Gwar dari Nigeria dan Tercio Nunes dari Brazil... -hh-

ni ambik sbb nk kejor mase ke ni?

TXT
07-12-2011, 11:47 PM
ni ambik sbb nk kejor mase ke ni?

kawang rase sbb tu doh
kijeang lah minit sokmo PBSNT

kapak
08-12-2011, 12:07 AM
kawang rase sbb tu doh
kijeang lah minit sokmo PBSNT

mapuh kerah gini ~X(

TXT
08-12-2011, 12:11 AM
mapuh kerah gini ~X(

nape mainang ahu pengurusang
ce tgk KAFA
gane plan ye
5 bulang lepah plan doh
PBSNT lok duk wak ilek je
lg hok tu le tu ade datah
gining je la sek kiter

TXT
08-12-2011, 01:51 AM
harak2 tahung depang lg cemerlang
Peteh Tranung Peteh :)cgrock

S.Y.E.D
08-12-2011, 11:21 AM
TERENGGANU FC
Sibi Gwar striker dari Nigeria tidak dpt didaftarkan. Mslh dtg dari ejen pemain itu sendiri. Dengan dokumen yg tidak lengkap Trg tdk dpt daftarkan beliau utk menjadi pemain import Trg utk musim 2012..
Muhammadou Suamarez dari Gambia berumur sebagai peganti. Ketika training dan persahabatan beliau memakai jersi no9.
p/s : ptg ni adok trening.. mggu dpn 12-17dis ade frenly alik2 lmbh klang

TXT
08-12-2011, 11:23 AM
TERENGGANU FC
Sibi Gwar striker dari Nigeria tidak dpt didaftarkan. Mslh dtg dari ejen pemain itu sendiri. Dengan dokumen yg tidak lengkap Trg tdk dpt daftarkan beliau utk menjadi pemain import Trg utk musim 2012..
Muhammadou Suamarez dari Gambia berumur sebagai peganti. Ketika training dan persahabatan beliau memakai jersi no9.
p/s : ptg ni adok trening.. mggu dpn 12-17dis ade frenly alik2 lmbh klang

Spt biasa
masaloh pemaing import ade sokmo
rezak

TXT
08-12-2011, 01:14 PM
Sizeng depang 1st time maing kt Piala AFC
mase ni la nok tgk stare mane sek kite jupe kelab luo
harak2 jaddi la sizeng depang

BBoy
08-12-2011, 04:28 PM
Terengganu 6 - 2 SUKMA Terengganu


parok kene... guane gamok sukma ganu tuhh...

TXT
08-12-2011, 04:44 PM
parok kene... guane gamok sukma ganu tuhh...

sabboh doh boh lawang sek no 2 Liga Super
level laing
harak2 sek SUKMA kiter koho sedak pah ning

TXT
08-12-2011, 10:17 PM
Jadual AFC yg melibatkan team Terengganu

06/03/12 : Song Lam Nghe An vs Terengganu - Vinh Stadium
20/03/12 : Terengganu vs Kitchee - SSINS
04/04/12 : Tampines Rovers vs Terengganu - Stdm Jln Besar
10/04/12 : Terengganu vs Tampines Rovers - SSINS
25/04/12 : Terengganu vs Song Lam Nghe An - SSINS
09/05/12 : Kitchee vs Terengganu - Tseung Kwan Sports Ground Stdm.
Insyaallah ade rombongan dari Trg.. kami akan update.. Trskan beri sokongan anda kpd team Terengganu dan TERENGGANU FC -hh-

TXT
09-12-2011, 01:01 AM
12-17 Disember 2011 Trg akan mengadakan perlawanan persahabatan di Lembah Klang

12/12/2011 PKNS vs Terengganu 8.45mlm Stdm MBPJ
13/12/2011 Sime Darby vs Terengganu 8.45mlm
15/12/2011 KL Felda United vs Terengganu 8.45mlm
17/12/2011 Kuala Lumpur vs Terengganu 8.45mlm

Venue melibatkan SD,Felda dan KL akan kami update kemudian.... KEMUNGKINAN semua frenly di Stdm MBPJ... Yg mane berkelapangan blh la jenguk team kite...

TXT
09-12-2011, 01:01 AM
Pada yg tnye status Stdm Sultan Mizan tu.. Tindakan dari JKR negeri telah dibuat utk tujuan pembaikan padang.. Padang SSM akan dibaiki dlm masa terdekat HANYA untk latihan skuad negeri Trg.. Tmpt ddk TIDAK boleh dimasuki oleh penonton.. BANGKU utk penonton tgk latihan team Trg akan dibuat diatas trek.. Pembaikian padang arahan drpd MB kite.. Masa utk siap bergantung atas tindakan susulan dari Majlis Sukan Negeri.. harap dah clear ttg stdm kite.. nk paka utk game rasmi blm tau lg kptsn.. -hh-

pokjeff
09-12-2011, 09:16 AM
12-17 Disember 2011 Trg akan mengadakan perlawanan persahabatan di Lembah Klang

12/12/2011 PKNS vs Terengganu 8.45mlm Stdm MBPJ
13/12/2011 Sime Darby vs Terengganu 8.45mlm
15/12/2011 KL Felda United vs Terengganu 8.45mlm
17/12/2011 Kuala Lumpur vs Terengganu 8.45mlm

Venue melibatkan SD,Felda dan KL akan kami update kemudian.... KEMUNGKINAN semua frenly di Stdm MBPJ... Yg mane berkelapangan blh la jenguk team kite...

xdok plan nk lwn sgor ke..tgk gane balah klu frenly ngn team bkas coach..

TXT
09-12-2011, 12:15 PM
xdok plan nk lwn sgor ke..tgk gane balah klu frenly ngn team bkas coach..

molek gok tu ork
tgk setare mane sek kiter adok IB

S.Y.E.D
11-12-2011, 01:21 AM
Jercy Baru Terengganu Sizen depang

pokjeff
11-12-2011, 09:45 AM
Jercy Baru Terengganu Sizen depang

confim ke ni..comel molek ni..happy taje jgk ke..same ngn red warriors la ni

TXT
11-12-2011, 08:00 PM
Jercy Baru Terengganu Sizen depang

Ye ke dok ning boh ni jersi Tranung sizeng depang
smart

TXT
11-12-2011, 08:02 PM
confim ke ni..comel molek ni..happy taje jgk ke..same ngn red warriors la ni

Tu kate
smart gok
dok napok kosong ngak

TXT
12-12-2011, 12:17 AM
Jersi Trg akan berubah wjh tahun dpn.. Dgn beberapa syrkt akan sponsor team Trg, jersi trg akan lbh menarik. Happy dan Top IT antara yg akan sponsor.. ade beberapa logo syrkt lg akan dicetak di jersi pskn trg kite.. kite tggu design baru nnti.. kami akan upload.. insyaallah -hh-

TXT
12-12-2011, 12:25 AM
MAJLI PENYAMPAIAN ANUGERAH DAN INSENTIF PERSATUAN BOLASEPAK NEGERI TERENGGANU 2011:

Tempat: HOTEL PRIMULA PARK ROYAL
Tarikh:10.12.11
Masa:8.30 pm
Jemputan: YB. TUAN HAJI ROZI B. MAMAT [Pengerusi Jawatankuasa Belia Dan Sukan Negeri Terengganu]


1.ANUGERAH PERKASA
- Anugerah ini merupakan pengiktirafan kepada pemain2 yg. mencatatkan masa bermain yg. lama sepanjang perlawanan LIGA SUPER, Piala FA dan PIALA MALAYSIA tahun 2011....
I.SARBINEE ALAWI [3991 MINIT]
II.REESYAFIQ ALWI [3896 MINIT]
III.ASHA'RI SHAMSUDIN [3797 MINIT]
IV.MARZUKI YUSOF [3687 MINIT]
V.ABDUL HADI YAHYA [3600 MINIT]

2.ANUGERAH NELANG
- Anugerah ini merupakan pengiktirafan kpd. pemain yg. gigih dlm apa jua keadaan sepanjang liga MALAYSIA 2011...
I. ABDUL MANAF MAMAT

3.ANUGERAH JURAGAN
- Anugerah ini merupakan pengiktirafan kpd. pemain yg. mempunyai sifat kepimpinan dlm pasukan.
I. MARZUKI YUSOF

4.ANUGERAH PEMAIN HARAPAN
- Anugerah ini merupakan pengiktirafan kpd. pemain baru dan muda yg. menunjukkan peningkatan yg. ketara spjg. musim liga MALAYSIA 2011.
I. MOHD ZUBIR AZMI

5.ANUGERAH SETIA [TEMPATAN]
- Anugerah ini merupakan pengiktirafan kpd. pemain anak tempatan yg. berkhidmat lama dan berterusan dgn. pasukan tanpa berhijrah ke tempat lain.
I. ASHA'RI SHAMSUDIN
II. SARBINEE ALAWI
III. ABDUL MANAF MAMAT

6.ANUGERAH SETIA [LUAR]
- Anugerah ini merupakan pengiktirafan kpd. pemain luar terengganu yg. telah menunjukkan komitmen dan dedikasi dengan pasukan.
I. ABDUL HADI YAHYA
II. JOSEP KALANG TIE
III. REESYAFIQ ALWI
IV. MAZLIZAM MOHAMAD

7.ANUGERAH TERBILANG
- Anugerah ini merupakan pengiktirafan kpd. pemain yg. telah menunjukkan kehebatan dan kemahiran yg. luar biasa sepanjang liga MALAYSIA 2011.
I. ASHA'RI SHAMSUDIN

TXT
12-12-2011, 02:23 AM
Jadual perlawanan persahabatan Trg 12-31Dis ni...

12/12/2011 PKNS vs Terengganu 8.45mlm Stdm MBPJ
13/12/2011 Sime Darby vs Terengganu 8.45mlm
15/12/2011 KL Felda United vs Terengganu 8.45mlm
17/12/2011 Kuala Lumpur vs Terengganu 8.45mlm
31/12/2011 Kelantan vs Terengganu 8.45pm SSMIV

Skuad Trg kite tlh bertolak ke KL pg td. Semoga semuanya slmt smpai.. Venue melibatkan SD,Felda dan KL akan kami update kemudian.... KEMUNGKINAN semua frenly di Stdm MBPJ... Yg mane berkelapangan blh la jenguk team kite... -hh-

TXT
12-12-2011, 12:39 PM
KUALA TERENGGANU - Mohd. Ashaari Samsudin atau lebih dikenali dengan panggilan 'Saha' menggondol tiga daripada tujuh anugerah Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu (PBSNT) kelmarin.

Penyerang tengah itu diiktiraf sebagai pemain skuad Penyu paling bernilai dengan kemahiran dan ketangkasan beraksi sepanjang Liga Malaysia musim lalu menerusi Anugerah Terbilang.

Selain itu, dia juga menerima Anugerah Setia Tempatan yang diberikan kepada anak negeri yang kekal bersama skuad penyu sejak tahun 2004.

Anugerah yang sama turut dikongsi dua lagi anak tempatan, iaitu penjaga gol, Mohd. Sharbinee Allawee dan penyerang berbisa, Abdul Manaf Mamat yang mula beraksi pada 2005.

Ashaari turut berkongsi Anugerah Perkasa, iaitu anugerah yang diberikan kepada pemain yang beraksi paling lama di atas padang bersama empat lagi pemain iaitu Sharbinee, Reeshafiq Alwi, Abdul Hadi Yahya dan kapten, Mazuki Yusof.

Mazuki juga menggondol Anugerah Juragan iaitu pemain yang mempunyai sifat kepimpinan dalam pasukan, manakala Abdul Manaf diiktiraf sebagai penerima Anugerah Nelang selepas beraksi cemerlang ketika menentang Kelantan di suku akhir Piala Malaysia biarpun baru kematian bapanya.

Turut menerima anugerah pemain skuad Sukan SEA, Zubir Azmi (Anugerah Pemain Harapan) dan empat pemain luar iaitu Mazlizam Mohamad, Joseph Kalang Tie, Abdul Hadi dan Reeshafiq menerusi Anugerah Setia Luar.

Pada majlis yang sama, PBSNT turut mengagihkan insentif kepada 23 pemain yang membawa Terengganu muncul naib juara Piala Malaysia yang lalu.

Menurut Presiden PBSNT, Datuk Che Mat Jusoh wang itu diberikan mengikut masa dan kekerapan seseorang pemain itu beraksi.

TXT
12-12-2011, 03:46 PM
Sedikit fakta ttg jc baru Trg
- Jenama Specs
- Penaja Happy dan Top IT di jc (mgkn ade 2 lg sponsor kecik)
- Ada name player di jc (Insyaallah ade)
- 13hb ni design jc akan dilncrkan di Indon dan dilncarkan secara rasminye disini mase sign kontrek (insyaallah) -hh-

TXT
12-12-2011, 03:56 PM
Berapa agaknya purata permainan semusim untuk seorang pemain bola sepak profesional?
Terengganu merupakan pasukan yang paling banyak bermain perlawanan kompetitif sepanjang musim 2011. Sejumlah 26 perlawanan Liga Super, 7 perlawanan Piala FA dan 11 perlawanan Piala Malaysia untuk jumlah sebanyak 44 perlawanan kompetitif semusim.

TXT
12-12-2011, 04:07 PM
‎"..Masalah lampu limpah SSINS telah diserahkan kepada Pihak SUK dan dipantau oleh Pegawai yang telah dilantik bagi memastikan semua Perlawanan dapat diadakan pada waktu malam.." Y.B Rozi Mamat..

pokjeff
12-12-2011, 04:31 PM
Sedikit fakta ttg jc baru Trg
- Jenama Specs
- Penaja Happy dan Top IT di jc (mgkn ade 2 lg sponsor kecik)
- Ada name player di jc (Insyaallah ade)
- 13hb ni design jc akan dilncrkan di Indon dan dilncarkan secara rasminye disini mase sign kontrek (insyaallah) -hh-

ooo..bru tau specs ni asal dr company indon...

TXT
12-12-2011, 09:22 PM
ooo..bru tau specs ni asal dr company indon...

tgk esok la gane balah jersi Tranung sizeng depang

TXT
12-12-2011, 09:23 PM
Friendly Pra Musim : 12.12.2011..
PKNS vs TERENGGANU
Sabi, Mazlizam, Marzuki, Faizal, Nik Zul, Joseph Kalang Tie, Reesyafiq, Nunes, Saha, Hadi & Mohammadou..

TXT
12-12-2011, 09:23 PM
PKNS 0 Terengganu 1. Gol dijaringkan oleh Nunes (freekick)

kapak
12-12-2011, 10:01 PM
PKNS 0 Terengganu 1. Gol dijaringkan oleh Nunes (freekick)

gol freekick tu.. cam smart je

TXT
13-12-2011, 12:07 AM
PKNS 0 - 1 Terengganu

TXT
13-12-2011, 01:31 AM
Gol dari Nunes
GOALLLLLLLLLL (https://www.facebook.com/photo.php?v=2749578455968)

pokjeff
13-12-2011, 09:06 AM
Friendly Pra Musim : 12.12.2011..
PKNS vs TERENGGANU
Sabi, Mazlizam, Marzuki, Faizal, Nik Zul, Joseph Kalang Tie, Reesyafiq, Nunes, Saha, Hadi & Mohammadou..

nmpk cm bayangan 1st 11 jer ni,,cuma nik zul je gnti ngn zubir..n hadi ganti ngn manaf..

TXT
13-12-2011, 09:56 AM
nmpk cm bayangan 1st 11 jer ni,,cuma nik zul je gnti ngn zubir..n hadi ganti ngn manaf..

muslim adok lok main

pokjeff
13-12-2011, 10:31 AM
muslim adok lok main

klu muslim masuk, faizal blh main bek kanan kut..rasenye faizal rajin gok kn main ctu msim lpah masa ngn team kite...

TXT
13-12-2011, 10:35 AM
klu muslim masuk, faizal blh main bek kanan kut..rasenye faizal rajin gok kn main ctu msim lpah masa ngn team kite...

dakpe
ade banyok lg game frenly
mgkn pah ning gilirang juki pair nge muslim pulok

TXT
13-12-2011, 01:08 PM
Friendly Pra Musim: PKNS 0-1 Terengganu.
Jaringan Nunes (Tendangan Percuma)

penjaga Gol: sabi-Bertindak Cemerlang, Banyak Menangkis asakan Lawan yg Berbahaya.
Pertahanan: mazlizam,Faizal,Juki,NikZul- bertindak cemerlang cuma kadang2 sedikit leka.
Tengah: Joseph,Resyafeek,Nunes,Saha-Perlu Diperkemaskan Lagi Persefahaman Dan Perlu Lebih Kreatif.
Serangan: Hadi,Muhammadou- Perlu Dipertingkatkan lagi Gerakan Dan Penyudah.

**pertukaran pemain: Faizal-Hazmizan,Saha-Samsul Kamal,Joseph(mail),Resyafeeq(Nordin),Hadi(Ailim)

TXT
13-12-2011, 01:25 PM
Esok Trg frenly dgn Sime Darby di Padang UPM Pukul 4.45 Ptg.. Di ulangi Padang UPM -hh-

TXT
13-12-2011, 11:33 PM
Patut la muslim dok main mlm
ye ade kat australia
joing OKS dinung :p

TXT
14-12-2011, 01:14 AM
Pusingan Pertama

Bahagian A

Terengganu vs PDRM
Perak vs ATM
UiTM vs Lions XII
Betaria FC vs Melaka
Pos Msia vs USM
Sime Darby vs Sabah
NS vs Johor FC
Shahzan Muda vs Selangor

Bahagian B

Kelantan vs Sarawak
KL vs MP Muar
Harimau Muda B vs P.Pinang
KL SPA vs MBJB
Kedah vs Selangor PKNS
Perlis vs PPSDM
Johor vs T-Team
Felda United vs Pahang

Juara daripada bahagian A akan bertemu dengan juara bahagian B bagi penentuan perlawanan akhir Piala FA 2012.

awal2 jumpa PDRM
maing molek mmg blh menang :)cgrock

TXT
14-12-2011, 01:48 AM
Info: andai psingan pertama dpat diatasi, laluan Terengganu pada saingan Piala FA agak sengit apabila djangka akan bertemu 'MC Malaysia', ATM pda psingan ke-2, Lions XII pda suku akhir dan N9 mahupun Selangor pada spruh akhir..slmat maju jaya utk Terengganu..apa2 pon Terengganu ttp psukan hbat di Malaysia..misi AFC jd sasaran

pokjeff
14-12-2011, 09:19 AM
xdok info ke pasal jc..bukan maring lancor jc eh..

kainlangsir
14-12-2011, 09:29 AM
stadium kiter guane citer wehh...jadi dok tukor lampu..

TXT
14-12-2011, 12:10 PM
xdok info ke pasal jc..bukan maring lancor jc eh..

kawang xdok blh update lg pasal jersi
kalu ade kawang update sining

TXT
14-12-2011, 12:11 PM
stadium kiter guane citer wehh...jadi dok tukor lampu..

xdok bunying lg ning
harak2 bereh derah la

TXT
14-12-2011, 05:47 PM
Friendly Pra Musim : Half Time

Sime Darby 0 - 0 Terengganu

TXT
14-12-2011, 06:07 PM
Friendly Pra Musim : Half Time

Sime Darby 1 - 0 Terengganu

TXT
14-12-2011, 06:29 PM
Mail out (injured) -----> Saha In

TXT
14-12-2011, 06:34 PM
Friendly Pra Musim

Sime Darby 2 - 0 Terengganu

TXT
14-12-2011, 07:04 PM
Friendly Pra Musim

Sime Darby 2 - 0 Terengganu

zaharibj
14-12-2011, 11:29 PM
http://abrocketmalaysia.blogspot.com/
mari sini belaka serema... tengok..kuatkang tubuh badang anda

TXT
14-12-2011, 11:42 PM
aloh tadi frenly lawang Sime Darby
MZMA duk tra taktikal baru mo'o
bekki mule next game :)cgrock

TXT
15-12-2011, 12:12 AM
tertarik dengan kenyataan TSAM dalam rancangan FORMASI tadi bahawa LIGA M sepatutnya diuruskan oleh badan profesional/entiti komersial..bukannya oleh individu dlm fam sptmana skunk.... pandangan anda???

TXT
15-12-2011, 12:17 AM
Terengganu vs Felda United

Lokasi:Stadium Pebandaran Selayang.
Tarikh:15 Disember 2011
Waktu:8.45 malam

TXT
15-12-2011, 12:57 AM
http://i1131.photobucket.com/albums/m544/TuaLanG85/SkuadTerengganu1994.jpg

kapak
15-12-2011, 08:07 AM
http://i1131.photobucket.com/albums/m544/TuaLanG85/SkuadTerengganu1994.jpg

keeper sorang je hok aku kenal

TXT
15-12-2011, 01:17 PM
keeper sorang je hok aku kenal

tu r
kawang pong kenal Zubir je
hok laing dok kenal starang

zzul
15-12-2011, 01:32 PM
ambe kenal gok sket hok lain badrol-2 nieketin-10 18 tu rasanye depreye pastu sorang lagi tu zahid pe ntah-11 rasanya la.....guane kalu kta wak tekateki utk awok kite

TXT
15-12-2011, 01:35 PM
ambe kenal gok sket hok lain badrol-2 nieketin-10 18 tu rasanye depreye pastu sorang lagi tu zahid pe ntah-11 rasanya la.....guane kalu kta wak tekateki utk awok kite

ce deme tepek skit name2 kat gambo tu
sng skek org laing tamboh hok mane awok2 kite hok laing tahu :D

TXT
15-12-2011, 06:40 PM
wlaupon terengganu kalah kpda sime darby dlm friendly smlm, ia tdak boleh djadikan kayu pengukur trhdap kmampuan terengganu pda musim 2012 nanti..coach dan player sdang mncari kserasian dan klemahan yg ada utk dperbaiki..taktikal yg dgunakan pon msih diuji..hrini terengganu trun lg frendly mnentang Felda United di Stadium Selayang jam 8.45mlm..bg yg brkesmpatan blh trun bg spport kt team kita..gud luck for matzan and terengganu team..-king-

TXT
15-12-2011, 09:03 PM
Felda United 1 - 0 Terengganu

TXT
15-12-2011, 09:10 PM
Felda United 2 - 0 Terengganu

kapak
15-12-2011, 09:22 PM
guane dokrok cetong tow..

TXT
15-12-2011, 09:23 PM
dok ahu r gane balah lening

TXT
15-12-2011, 09:39 PM
Felda United 2 - 1 Terengganu (Mohammadou)

TXT
15-12-2011, 11:34 PM
Felda United 2 - 1 Terengganu (Mohammadou)

TXT
17-12-2011, 02:06 AM
http://i1131.photobucket.com/albums/m544/TuaLanG85/JersiTranung-Home.jpg

TXT
17-12-2011, 10:40 AM
lawo jersi Tranung 2012 ning

TXT
17-12-2011, 02:44 PM
Frenly Terakhir Di Lembah Klang 17 Disember 2011

Kuala Lumpur vs Terengganu
Akademi KLFA Taman Melati
4.45pm

akongb
17-12-2011, 02:50 PM
lawo jersi baru towww....sedak wak nege.haha:eek::eek::eek:

TXT
17-12-2011, 02:53 PM
lawo jersi baru towww....sedak wak nege.haha:eek::eek::eek:

mmg lawo molek boh
nok beli gok wak paka le :D

TXT
17-12-2011, 04:53 PM
KL 1 - 0 Terengganu

TXT
17-12-2011, 05:20 PM
KL 1 - 1 Terengganu (Nunes)

TXT
17-12-2011, 05:23 PM
KL 1 - 2 Terengganu (Nunes, Suamareh)

TXT
17-12-2011, 06:27 PM
KL 1 - 2 Terengganu (Nunes, Suamareh)

TXT
17-12-2011, 06:49 PM
menang gok woh ngelah
ade peningkatan r tu
kene bekki lg hok mane dok jaddi

TXT
17-12-2011, 08:01 PM
krajaan terengganu tidak berstuju untuk baiki lampu limpah stdium mngikut standard antrabangsa..AFC cup nmpak gaya main siang la..guane cite nie awok2?

kapak
17-12-2011, 08:42 PM
krajaan terengganu tidak berstuju untuk baiki lampu limpah stdium mngikut standard antrabangsa..AFC cup nmpak gaya main siang la..guane cite nie awok2?

dok kesoh sgt stadium buruk tu..
stadium mahal hok runtuh tu xmboh care dh ke?

TXT
17-12-2011, 08:50 PM
dok kesoh sgt stadium buruk tu..
stadium mahal hok runtuh tu xmboh care dh ke?

stadiung mahal tu pesengang jeng gitu je

pokjeff
19-12-2011, 09:22 AM
lawo jersi Tranung 2012 ning

blh tahan ni..ade kolar terik ni jc kite..away punye kler mnde kuning pe skale ke..

Ussf
19-12-2011, 10:26 AM
http://farm8.staticflickr.com/7160/6511174019_61e25935e2.jpg
Sergei Ivanov.. Import Pahang 2012...

Info katanya pernah g select d Terengganu... Buruk sgt ke dia nih main?? Haiyya....

TXT
19-12-2011, 12:01 PM
blh tahan ni..ade kolar terik ni jc kite..away punye kler mnde kuning pe skale ke..

jersi away tu kawang dok soheh lg gane
tp wase smart gok :)paid

TXT
19-12-2011, 01:07 PM
Stadium dibaiki tahun depan

KUALA TERENGGANU - Kerajaan Negeri mengambil keputusan membaik pulih Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin bermula awal tahun depan bagi mengelakkan lebih banyak kerosakan berlaku.

Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said berkata, kerja membaik pulih yang akan dilakukan itu melibatkan padang bola terlebih dahulu kerana ia rosak akibat tidak digunakan sejak kejadian struktur bumbungnya runtuh dua tahun lalu.

Menurutnya, keputusan itu diambil setelah mendapati semakin banyak kerosakan berlaku pada stadium itu akibat terlalu lama terbiar.

“Kita akan mula baiki kawasan padang bola sebelum membaiki bahagian bumbung stadium.

“Sepatutnya kita menerima laporan akhir berhubung kajian integriti struktur bumbung stadium pada minggu ini dan akan melaksana kerja-kerja baik pulih tahun depan berdasar keperluan termasuk mereka semula bentuk (redesign) bumbung berkenaan,” katanya ketika ditemui selepas perasmian Majlis Hari Keluarga Kakitangan Wisma Darul Iman di Stadium Tertutup di Gong Badak, di sini kelmarin.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas berhubung status kerja-kerja membaik pulih Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin yang rosak sejak dua tahun lalu.

Sementara itu, Ahmad berkata, kerja membaiki bumbung stadium akan mengambil masa kerana banyak struktur telah rosak dan memerlukan reka bentuk baru.

“Kita tidak akan buat bumbung biasa dan mungkin kita akan buat bumbung ‘membran’ seperti mana bumbung di Stadium Bukit Jalil, Kuala Lumpur yang lebih ringan.

“Bagaimanapun, kos yang terlibat masih belum diputuskan lagi memandangkan ia melibatkan kerja-kerja reka bentuk baru bumbung berkenaan dan pihak Jabatan Kerja Raya (JKR) akan mengeluarkan tender sebut harga untuk kerja-kerja itu,” katanya.

Dalam pada itu, beliau berkata, apabila kerja membaik pulih padang siap kelak, maka aktiviti bola sepak dapat dilangsungkan di stadium itu pada sebelah siang memandangkan keadaan lampu limpah stadium masih mengalami masalah.

Pada 2 Jun 2009, bumbung stadium yang menjadi lokasi utama Sukan Malaysia (Sukma) 2008 di Kompleks Sukan Negeri di Gong Badak runtuh sehingga menyebabkan kira-kira separuh daripada strukturnya musnah.

Kejadian yang berlaku kira-kira jam 9.30 pagi itu melibatkan bumbung di bahagian Timur stadium bernilai RM292 juta itu yang menempatkan pintu masuk utama, pintu A, B dan B1 ke tempat duduk awam serta bumbung tempat duduk tetamu diraja serta orang kenamaan.

Selain padang bola sepak, stadium itu juga mempunyai gelanggang skuasy dan boling.

TXT
19-12-2011, 02:01 PM
Shahril saari, keper ke-3 tganu mnerima 5 jahitan di dahi akibat brtembung dgan player central coast mariners pagi tadi... Keadaan skung dia ok..

TXT
21-12-2011, 12:44 AM
Perlawanan Pertama Liga Super Malaysia pada 10.01.2012

Perak mln Terengganu di Stadium Ipoh

TXT
21-12-2011, 12:48 AM
Tahniah Buat Ashaari Samsuddin @ Saha Kerana Telah Terpilih Penerima "Anugerah Daya Juang Malaysia Boleh" Dalam Anugerah Belia Negara Peringkat Negeri TERENGGANU 2011..Tahniah Saha..

pokjeff
23-12-2011, 12:13 PM
tganu guna sorg jer la import thun dpan..sorng x lpas..nk wat guane..bln 4 ni buka daftar semula cr ah sorng agi..kna start lening doh cr ni bru jupe hok molek dan sdap & hok penting mematuhi syarat kn kna rejek pulok..

TXT
23-12-2011, 02:22 PM
tganu guna sorg jer la import thun dpan..sorng x lpas..nk wat guane..bln 4 ni buka daftar semula cr ah sorng agi..kna start lening doh cr ni bru jupe hok molek dan sdap & hok penting mematuhi syarat kn kna rejek pulok..

ye doh tu boh
kene la cari awal2
baru blh hok sedak
kene ikt contoh molek sek klatang
cari pemaing import awal2

TXT
23-12-2011, 11:31 PM
Gane balah sek kiter
bile pulok frenly

TXT
24-12-2011, 01:52 AM
Pra-Musim: Terengganu dan T-Team terima kunjungan Perlis

Pendatang baru liga perdana, Perlis akan berkunjung ke Kuala Terengganu bagi mengadakan siri perlawanan persahabatan disini. Mereka akan menguji 2 pasukan negeri kita iaitu Terengganu dan T-Team.

T-Team akan bertemu Perlis pada 25 Disember 2011 manakala Terengganu pula akan menentang Perlis pada 26 Disember 2011. Semua perlawanan akan berlangsung di Stadium Sultan Ismail Nashiruddin Shah jam 8.45malam.

TXT
25-12-2011, 04:58 PM
TERENGGANU FA vs PERLIS FA

Tempat: SSINS
Kick off: 8.45 pm

Ayuh fans terdekat!
Pnuhkan stadium!

TXT
25-12-2011, 05:32 PM
TERENGGANU FA vs PERLIS FA

Tempat: SSINS
Kick off: 8.45 pm

Ayuh fans terdekat!
Pnuhkan stadium!

ade konpius skek
game start mlm esok :)cgrock

TXT
25-12-2011, 06:14 PM
Terengganu akan menambah lagi import untuk persediaan piala afc, beberapa calon import akan hadir ke trg minggu depan untuk diuji, kuota import utk piala afc 3 orang, tarikh akhir daftar import utk piala afc 6 februari -V3-

TXT
26-12-2011, 12:00 PM
Friendly Pra Musim :
TERENGGANU vs PERLIS
26.12.2011, Isnin
845pm, SSINS
Tiket RM5..

Jom2 Kite Pakat Gi Serbu Stadium Kite Malam Nie.. Mangaaaatt ~XXII

TXT
26-12-2011, 02:39 PM
Hajat Tercio Nunes Machado untuk menabur bakti dengan skuad Terengganu terkubur. Nunes bersama 8 lagi yang lain tidak dapat beraksi di Liga Super untuk musim depan. 2 dari Johor FC, 1 dari NS Betaria, 1 dari NS, 1 dari Johor FA, 1 dari Felda dan 1 lagi dari PKNS.

Beberapa sebab Nunes tidak boleh bermain dengan Terengganu. Antaranya sebelum ini Nunes bermain di divisyen 3 Liga Brazil. Mengikut syarat-syarat FAM pemain import yang hendak diambil oleh sesebuah pasukan hendaklah bekas pasukan pemain import tersebut bermain di divisyen 1 di Asia dan divisyen 2 dan keatas liga di Eropah dan Amerika Selatan. Adakah pengurusan Terengganu terlepas pandang syarat-syarat dari FAM? Amatlah mustahil terlepas pandang syarat-syarat yang penting sebegitu. Atau FAM tidak maklumkan syarat-syarat tersebut kepada persatuan negeri? Juga mustahil. Jadi apakah sebab serta alasan yang kukuh yang sekarang ini menimbulkan masalah kepada pasukan-pasukan yang bertanding?

Aksi memukau Ismail Faruqi dan Joseph Kallang Tie
Timbul persoalan sekarang adakah Liga Super 'kurang' serinya dengan kehilangan 5 pemain import dari 4 pasukan. Pemain-pemain import mempunyai tarikan tersendiri. Terbukti beberapa perlawanan persahabatan dan sesi latihan di padang dihadiri ramai peminat-peminat tempatan. Bagi pasukan Terengganu bernasib baik kerana ramai pemain-pemain tempatan yang berkebolehan mengisi kekurangan seorang pemain import itu. Antaranya Ismail Faruqi, Resyafiq Alwi, Joseph Kallang Tie, Ahmad Nordin Alias dan bekas pemain Harimau Muda, Syukur Jusoh.

Diharap pihak pengurusan baik dari PBSNT mahupun FAM telus dan professional dalam membuat satu-satu keputusan. Format Liga Super 2013 Akan Ditukar lagi..

kapak
26-12-2011, 10:02 PM
keputusan semasa:
terengganu 4 perlis 0

TXT
27-12-2011, 12:06 AM
Terenggganu FA 6 - 0 Perlis FA

Doe Forkey 3 Gol
Ashaari Shamsudin 2 Gol
JKT - 1 Gol

TXT
27-12-2011, 01:19 AM
Kelantan FA vs Terengganu FA

Venue: SSMIV
Masa: 8.45 mlm

pokjeff
27-12-2011, 09:11 AM
Terenggganu FA 6 - 0 Perlis FA

Ashaari Shamsudin 2 Gol
JKT - 1 Gol


Doe Forkey 3 Gol
- ni pemain import hok bru uji utk AFC cup ke..

TXT
27-12-2011, 09:16 AM
Doe Forkey 3 Gol
- ni pemain import hok bru uji utk AFC cup ke..

dengo2 gitu r
blh tahang gok

kapak
27-12-2011, 01:14 PM
doe forkey tu blh main ganu ke tahun dpn?

TXT
27-12-2011, 01:16 PM
doe forkey tu blh main ganu ke tahun dpn?

bln 4 baru blh amik die

kapak
27-12-2011, 05:18 PM
bln 4 baru blh amik die

ows lmbt lg #:-S

TXT
27-12-2011, 06:40 PM
ows lmbt lg #:-S

tu ate
kalu cari awal2 kang molek

helmisaman
28-12-2011, 09:03 AM
TIDAK sampai lima jam selepas menjejakkan kaki ke bumi Terengganu, penyerang import dari Liberia, Francis Forkey Deo sudah menjadi idola peminat bola sepak negeri itu.

Semuanya gara-gara aksi menakjubkan yang dipamerkan pemain berusia 26 tahun itu apabila meledak hatrik ketika membantu Terengganu membelasah Perlis 6-0 pada aksi persahabatan kelmarin.

Deo yang sebelum ini bermain untuk kelab Al-Ahly dalam Liga Mesir, tiba di Terengganu kira-kira pukul 4 petang kelmarin untuk diuji dalam usaha memantapkan skuad Penyu bagi menghadapi saingan Piala Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC).

Selain mewakili Al-Ahly, Deo juga pernah menyarung jersi New York Red Bulls dan Minnesota Thunder sebelum berhijrah ke DC United dalam Liga Bola Sepak Major Amaerika (MLS).

Ketua jurulatih Terengganu, Mat Zan Mat Aris berkata, beliau sendiri terkejut dengan aksi memberangsangkan yang disajikan Deo sekalipun baharu tiba di Terengganu beberapa jam sebelum perlawanan berlangsung.

“Dia seolah-olah seperti sudah lama berada dalam pasukan apabila berjaya membentuk keserasian yang baik dengan pemain tempatan.

“Malah, Deo juga telah membuktikan keupayaannya selaku penyerang apabila meledak hatrik pada perlawanan itu,” kata Mat Zan kepada Kosmo! semalam.

Bagaimanapun, Mat Zan menjelaskan, prestasi sebenar Deo hanya akan dipantau sepenuhnya apabila dia diturunkan pada perlawanan persahabatan menentang Kelantan, Sabtu ini.

“Kita sebenarnya akan mencuba beberapa lagi pemain import bagi menguatkan pasukan apabila kami beraksi dalam Piala AFC,” jelasnya.

Sementara itu, Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu (PBSNT), Datuk Che Mat Jusoh berkata, cabaran Terengganu dalam Liga Malaysia (Liga-M) kini hanya diperkuatkan dengan seorang pemain import iaitu dari Gambia, Mohamadau Suamareh selepas pendaftaran bintang Brazil, Bercio Nunes Machado ditarik balik.

Namun katanya, untuk saingan Piala AFC, kuota bagi pemain import yang dibenarkan adalah tiga orang dengan tarikh akhir pendaftaran adalah pada Februari depan.

pokjeff
28-12-2011, 10:45 AM
TIDAK sampai lima jam selepas menjejakkan kaki ke bumi Terengganu, penyerang import dari Liberia, Francis Forkey Deo sudah menjadi idola peminat bola sepak negeri itu.

Semuanya gara-gara aksi menakjubkan yang dipamerkan pemain berusia 26 tahun itu apabila meledak hatrik ketika membantu Terengganu membelasah Perlis 6-0 pada aksi persahabatan kelmarin.

Deo yang sebelum ini bermain untuk kelab Al-Ahly dalam Liga Mesir, tiba di Terengganu kira-kira pukul 4 petang kelmarin untuk diuji dalam usaha memantapkan skuad Penyu bagi menghadapi saingan Piala Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC).

Selain mewakili Al-Ahly, Deo juga pernah menyarung jersi New York Red Bulls dan Minnesota Thunder sebelum berhijrah ke DC United dalam Liga Bola Sepak Major Amaerika (MLS).

Ketua jurulatih Terengganu, Mat Zan Mat Aris berkata, beliau sendiri terkejut dengan aksi memberangsangkan yang disajikan Deo sekalipun baharu tiba di Terengganu beberapa jam sebelum perlawanan berlangsung.

“Dia seolah-olah seperti sudah lama berada dalam pasukan apabila berjaya membentuk keserasian yang baik dengan pemain tempatan.

“Malah, Deo juga telah membuktikan keupayaannya selaku penyerang apabila meledak hatrik pada perlawanan itu,” kata Mat Zan kepada Kosmo! semalam.

Bagaimanapun, Mat Zan menjelaskan, prestasi sebenar Deo hanya akan dipantau sepenuhnya apabila dia diturunkan pada perlawanan persahabatan menentang Kelantan, Sabtu ini.

“Kita sebenarnya akan mencuba beberapa lagi pemain import bagi menguatkan pasukan apabila kami beraksi dalam Piala AFC,” jelasnya.

Sementara itu, Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu (PBSNT), Datuk Che Mat Jusoh berkata, cabaran Terengganu dalam Liga Malaysia (Liga-M) kini hanya diperkuatkan dengan seorang pemain import iaitu dari Gambia, Mohamadau Suamareh selepas pendaftaran bintang Brazil, Bercio Nunes Machado ditarik balik.

Namun katanya, untuk saingan Piala AFC, kuota bagi pemain import yang dibenarkan adalah tiga orang dengan tarikh akhir pendaftaran adalah pada Februari depan.


pstu nunes ni blh main ke dok ngn ganu afc cup..ke kna cr import lain

TXT
28-12-2011, 12:37 PM
TIDAK sampai lima jam selepas menjejakkan kaki ke bumi Terengganu, penyerang import dari Liberia, Francis Forkey Deo sudah menjadi idola peminat bola sepak negeri itu.

Semuanya gara-gara aksi menakjubkan yang dipamerkan pemain berusia 26 tahun itu apabila meledak hatrik ketika membantu Terengganu membelasah Perlis 6-0 pada aksi persahabatan kelmarin.

Deo yang sebelum ini bermain untuk kelab Al-Ahly dalam Liga Mesir, tiba di Terengganu kira-kira pukul 4 petang kelmarin untuk diuji dalam usaha memantapkan skuad Penyu bagi menghadapi saingan Piala Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC).

Selain mewakili Al-Ahly, Deo juga pernah menyarung jersi New York Red Bulls dan Minnesota Thunder sebelum berhijrah ke DC United dalam Liga Bola Sepak Major Amaerika (MLS).

Ketua jurulatih Terengganu, Mat Zan Mat Aris berkata, beliau sendiri terkejut dengan aksi memberangsangkan yang disajikan Deo sekalipun baharu tiba di Terengganu beberapa jam sebelum perlawanan berlangsung.

“Dia seolah-olah seperti sudah lama berada dalam pasukan apabila berjaya membentuk keserasian yang baik dengan pemain tempatan.

“Malah, Deo juga telah membuktikan keupayaannya selaku penyerang apabila meledak hatrik pada perlawanan itu,” kata Mat Zan kepada Kosmo! semalam.

Bagaimanapun, Mat Zan menjelaskan, prestasi sebenar Deo hanya akan dipantau sepenuhnya apabila dia diturunkan pada perlawanan persahabatan menentang Kelantan, Sabtu ini.

“Kita sebenarnya akan mencuba beberapa lagi pemain import bagi menguatkan pasukan apabila kami beraksi dalam Piala AFC,” jelasnya.

Sementara itu, Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu (PBSNT), Datuk Che Mat Jusoh berkata, cabaran Terengganu dalam Liga Malaysia (Liga-M) kini hanya diperkuatkan dengan seorang pemain import iaitu dari Gambia, Mohamadau Suamareh selepas pendaftaran bintang Brazil, Bercio Nunes Machado ditarik balik.

Namun katanya, untuk saingan Piala AFC, kuota bagi pemain import yang dibenarkan adalah tiga orang dengan tarikh akhir pendaftaran adalah pada Februari depan.

kemah doh tu banding frenly belum ning
tulat jupe klatang kt KB

TXT
28-12-2011, 12:39 PM
pstu nunes ni blh main ke dok ngn ganu afc cup..ke kna cr import lain

dok leh main
ye ade nyakit

TXT
28-12-2011, 12:40 PM
http://www.youtube.com/watch?v=1JUB4O1qna0

TXT
28-12-2011, 01:08 PM
http://www.youtube.com/watch?v=44Iv1KL3nH4

TXT
28-12-2011, 01:57 PM
Liga Super 2012 : Review Pasukan Terengganu (http://bolasepakm.blogspot.com/2011/12/pengurus-dato-che-mat-jusoh-jurulatih.html)

Pengurus : Dato Che Mat Jusoh
Jurulatih : Mat Zan Mat Aris

Senarai pemain :
1. Sharbinee Alawee
2. Sharmiza Yusof
3. Mohd Shahril Saari
4. Faizal Muhammad
5. Muhaimin Omar
6. Muslim Ahmad
7. Nik Zul Aziz Nawawi
8. Hasmizan Kamaruddin
9. Mazlizam Mohammad
10. Zubir Azmi
11. Marzuki Yusof
12. Hariri Mohd Safii
13. Reeshafiq Alwi
14. Ismail Faruqi
15. Shamsul Kamal Mohamad
16. Joseph Kalang Tie
17. Ahmad Nordin Alias
18. Shukur Jusuh
19. Ashaari Shamsuddin
20. Fakhrurazi Musa
21. Abdul Hadi Yahya
22. Mohd Aalim Fahmi
23. Abdul Manaf Mamat
24. Muhamadou Sumareh

Rating : 8.5/10
Ramalan : Antara pasukan pencabar kejuaraan

Dalam saingan musim 2011, Terengganu telah mencatatkan prestasi yang agak menganggakan dengan muncul naib juara Liga Super, Juara Piala FA serta naib juara Piala Malaysia.

Untuk menghadapi musim 2012, Terengganu berjaya mengekalkan pemain-pemain terbaik mereka(kecuali Ronny Harun serta Helmi Rameli) namun kehilangan jurulatih yang membawa kejayaan kepada mereka iaitu Irfan Bakti yang telah berhijrah ke Selangor. Namun pengganti Irfan juga merupakan bekas jurulatih yang pernah membawa Terengganu muncul Juara Piala Malaysia pada tahun 2001, Mat Zan Mat Aris.

Mat Zan seharusnya berasa bertuah kerana beliau mewarisi sebuah pasukan yang cukup sempurna. Bermula dari posisi penjaga gol hinggalah ke posisi serangan, skuad Terengganu kali ini dilimpahi dengan pemain yang cukup berbakat.

Bagi posisi penjaga gol, Sharbinee cukup semerlang mengawal gawang daripada dibolosi lawan. Malah Sharmiza penjaga gol kedua pasukan ini juga tidak mengecewakan andai diberi peluang beraksi.

Pertahanan Terengganu dijangka bertambah mentap dengan kemasukan Muslim Ahmad yang dijangka akan bergandingan bersama ketua pasukan Marzuki Yusof di posisi pertahanan tengah. Sambil itu Faizal Muhammad serta Zubir Azmi diramalkan bakal mengisi posisi pertahanan kanan dan kiri skuad penyu. Pemain seperti Mazlizam Mohammad, Muhaimin Omar serta Hariri Mohd Safii perlu berusaha untuk mendapat tempat dalam kesebelasan utama.

Di bahagian midfield, muncul sedikit masalah apabila pemain import Tercio Nunes Machado gagal beraksi dalam Liga Malaysia musim ini kerana tidak melepasi syarat pemain import sepertimana yang telah ditetapkan. Namun begitu, Terengganu sebenarnya tidak begitu merasakan ketiadaan Tercio Nunes kerana pemain tempatan yang ada dilihat mampu menangani kekurangan tersebut. Pemain yang dilihat cukup berpengaruh dibahagian ini ialah Ashaari Shamsudin yang boleh bergerak dibahagian tengah ataupun di bahagian sayap. Sekiranya Ashaari tidak bermain, dilihat pasukan ini seperti terumbang-ambing. Ismail Faruqi ataupun Ahmad Nordin Alias dilihat sebagai gandingan terbaik Ashaari dibahagian tengah. Dibahagian sayap, dua pemain yang berasal dari Sarawak, Reshafiq Alwi serta Joseph Kalang Tie bakal menjadi taruhan Mat Zan.

Dibahagian serangan Mat Zan mempunyai sekurang-kurangnya tiga pemain penyerang yang boleh diharapkan. Pemenang kasut emas Liga Super 2011, Abdul Hadi Yahya, Abdul Manaf Mamat serta penyerang import dari Gambia, Mohamadou Suamareh.

Sekiranya Mat Zan berjaya membentuk keserasian antara pemainnya, tidak mustahil pencapaian musim lalu mampu diulangi.

TXT
28-12-2011, 02:45 PM
Import Ke 2 Terengganu Boleh Beraksi Januari Ini (http://terengganufansclub.blogspot.com/2011/12/import-ke2-terengganu-boleh-beraksi.html)

Berita baik untuk peminat-peminat Terengganu. Terengganu diberi kelongggaran oleh FAM untuk menggunakan pemain import ke2 untuk saingan Liga Super tahun depan. Ini kerana Terengganu selaku wakil Malaysia bersama-sama Kelantan akan bermain untuk Piala AFC Mac tahun depan. Terengganu dan Kelantan akan membawa cabaran di pentas antarabangsa. Mungkin pelepasan import ke2 kepada Terengganu untuk mencari keserasian sebelum bertanding di Piala AFC. Skuad Penyu sedang mencari baki seorang lagi untuk mengisi slot pemain import ke2 untuk Liga Super.

Untuk saingan Piala AFC, Terengganu akan menggunakan SSINS sebagai stadium tuan rumah. Dengan masalah lampu limpah, Terengganu akan bermain disebelah petang. Berkenaan 'scoreboard' digital, hanya jam digital sahaja diperlukan untuk pertandingan Piala AFC. Permasalahan lain sudah diatasi. Jam digital akan diuruskan pihak MBKT. Hari ini seorang lagi pemain import dari Brazil tiba untuk pemilihan. Erison Da Silva Santos Carnietto yang sebelum ini bermain untuk kelab Slavia Sofia di Bulgaria akan diuji. 3 pemain import akan diguna Terengganu untuk saingan di pentas antarabangsa ini. Tarikh tutup pendaftaran pemain import untuk Piala AFC pada 6 Februari 2012.

Timbul persoalan dari peminat-peminat Terengganu, adakah Doe dan Baiano mahu beraksi di Liga Super Malaysia? Ini kerana taraf liga kita masih ditakuk rendah. Doe yang pernah beraksi bersama kelab New York Red Bulls (Major League Soccer), DC United (Major League Soccer), Al-Ahly (Mesir) dan Baiano dengan kelab divisyen 1 Bulgaria, Slavia Sofia, mungkin merasakan mereka terlalu professional untuk liga tempatan kita. Jika sebaliknya berlaku, dan mereka ingin bermain dengan pasukan Terengganu, 1 bonus yang amat besar untuk pasukan kesayangan kita. Peminat-peminat pasukan Terengganu berharap Terengganu akan dapat pemain import yang berkualiti.

TXT
28-12-2011, 07:54 PM
Deo senjata baharu

http://i1131.photobucket.com/albums/m544/TuaLanG85/su_021-11.jpg
AKSI lincah Deo (kiri) ketika menentang Perlis di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, Kuala Terengganu kelmarin.

TIDAK sampai lima jam selepas menjejakkan kaki ke bumi Terengganu, penyerang import dari Liberia, Francis Forkey Deo sudah menjadi idola peminat bola sepak negeri itu.

Semuanya gara-gara aksi menakjubkan yang dipamerkan pemain berusia 26 tahun itu apabila meledak hatrik ketika membantu Terengganu membelasah Perlis 6-0 pada aksi persahabatan kelmarin.

Deo yang sebelum ini bermain untuk kelab Al-Ahly dalam Liga Mesir, tiba di Terengganu kira-kira pukul 4 petang kelmarin untuk diuji dalam usaha memantapkan skuad Penyu bagi menghadapi saingan Piala Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC).

Selain mewakili Al-Ahly, Deo juga pernah menyarung jersi New York Red Bulls dan Minnesota Thunder sebelum berhijrah ke DC United dalam Liga Bola Sepak Major Amaerika (MLS).

Ketua jurulatih Terengganu, Mat Zan Mat Aris berkata, beliau sendiri terkejut dengan aksi memberangsangkan yang disajikan Deo sekalipun baharu tiba di Terengganu beberapa jam sebelum perlawanan berlangsung.

“Dia seolah-olah seperti sudah lama berada dalam pasukan apabila berjaya membentuk keserasian yang baik dengan pemain tempatan.

“Malah, Deo juga telah membuktikan keupayaannya selaku penyerang apabila meledak hatrik pada perlawanan itu,” kata Mat Zan kepada Kosmo! semalam.

Bagaimanapun, Mat Zan menjelaskan, prestasi sebenar Deo hanya akan dipantau sepenuhnya apabila dia diturunkan pada perlawanan persahabatan menentang Kelantan, Sabtu ini.

“Kita sebenarnya akan mencuba beberapa lagi pemain import bagi menguatkan pasukan apabila kami beraksi dalam Piala AFC,” jelasnya.

Sementara itu, Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu (PBSNT), Datuk Che Mat Jusoh berkata, cabaran Terengganu dalam Liga Malaysia (Liga-M) kini hanya diperkuatkan dengan seorang pemain import iaitu dari Gambia, Mohamadau Suamareh selepas pendaftaran bintang Brazil, Bercio Nunes Machado ditarik balik.

Namun katanya, untuk saingan Piala AFC, kuota bagi pemain import yang dibenarkan adalah tiga orang dengan tarikh akhir pendaftaran adalah pada Februari depan.

TXT
28-12-2011, 09:56 PM
napok ade peningkatang doh sek iter :)cgrock

TXT
29-12-2011, 01:27 AM
Salam followers/forumers GSN

InsyaAllah musim terbaru radio GSN.FM akan berkumandang seperti biasa bersama pengulas-pengulas baru dan lama. Dan yang terbaru kami akan menyediakan slot terbaru kepada anda di FB iaitu E-Stadium dimana E-Stadium ini petugas akan membuat laporan perlawanan dari minit ke minit.
Dan WALL GSN akan ditutup sepanjang 90 minit untuk memberi ruang kepada penyokong luar dan anda hanya perlu REFRESH sahaja Fan Page GSN ini.
E-Stadium ini dulu dibuat diruangan forum dan masih dalam perbincangan AJK terlibat.

Contoh :

Minit 1' : Blalala..
Minit 2' : Frankie Doe gelecoh sembang muka kat tar
Minit 3' : Perlawanan dihentikan kerana blalalal..
Minit 4' : GOLLLLLLL tapi offside..

Dan seterusnya. Harap awok-awok paham belaka doh konsep E-Stadium ni. Jadi dok perlulah kite letok se se jadi bolok suok page. Setuju dok ni? Dok setuju pong nk wat gok. Huhu. Kalu ada cadangan kabo ah deh untuk meningkatkan kualiti kita - V2

kapak
29-12-2011, 08:22 AM
pujuk ar forkey tu suruh main. bagi la gaji 200k seminggu :))

TXT
29-12-2011, 08:40 AM
pujuk ar forkey tu suruh main. bagi la gaji 200k seminggu :))

suruh r DCMJ pujuk forkey tu :))

TXT
29-12-2011, 10:23 AM
Berikut adalah info tiket perlawanan pra musim melibatkan pasukan Kelantan menentang Terengganu di Stadium Sultan Muhamad Ke-IV, Kota Bharu pada 31 Disember 2011.

Harga Tiket

RM5 - Kanak-Kanak
RM10 - Terbuka
RM15 - Astaka 2 (Batu)
RM20 - Astaka Utama (Kerusi)

Tiket akan mula dijual pada 30 Disember bermula jam 10 Pagi di Kaunter Tiket Stadium.
Sila dapatkan tiket di kaunter sah, elakkan dari mendapatkan tiket dari Ulat/Orang tengah.

Thanks To REDS FC NEWS

~xv

TXT
29-12-2011, 10:35 AM
Pusingan Pertama...

10.01.12 (Selasa) Perak FA vs Terengganu FA - Stadium Perak FA, Ipoh

14.01.12 (Sabtu) Terengganu FA vs Felda United - Stadium SINS KT

17.01.12 (Selasa) Sarawak vs Terengganu FA - Stadium Negeri Sarawak

21.01.12 (Sabtu) Terengganu FA vs T-Team FC - Stadium SINS KT

28.01.12 (Sabtu) Lions XII FC vs Terengganu FA - Stadium Jalan Besar, Singapura

07.02.12 (Selasa) Terengganu FA vs Selangor PKNS FC - Stadium SINS KT

11.02.12 (Sabtu) Kelantan FA vs Terengganu FA - Stadium SMIV KB

14.02.12 (Selasa) Terengganu FA vs Kedah FA - Stadium SINS KT

03.03.12 (Sabtu) Kuala Lumpur FA vs Terengganu FA - Stadium Hang Jebat, Melaka

17.03.12 (Sabtu) Terengganu FA vs Sabah FA - Stadium SINS KT

31.03.12 (Sabtu) Terengganu FA vs Johor FC - Stadium SINS KT

07.04.12 (Sabtu) Selangor FA vs Terengganu FA - Stadium Nasional Bukit Jalil KL

14.04.12 (Sabtu) Terengganu FA vs Negeri Sembilan FA - Stadium SINS KT

Pusingan Kedua

17.04.12 (Selasa) Negeri Sembilan FA vs Terengganu FA - Stadium Paroi, Negeri Sembilan

05.05.12 (Sabtu) Terengganu FA vs Perak FA - Stadium SINS KT

12.05.12 (Sabtu) Felda United FC vs Terengganu FA - Stadium Hang Jebat, Melaka

15.05.12 (Selasa) Terengganu FA vs Sarawak FA - Stadium SINS KT

16.06.12 (Sabtu) T-Team FC vs Terengganu FA - Stadium SINS KT

03.07.12 (Selasa) Terengganu FA vs Kuala Lumpur FA - Stadium SINS KT

07.07.12 (Sabtu) Sabah FA vs Terengganu FA - Stadium Likas Sabah

10.07.12 (Selasa) Johor FC vs Terengganu FA - Stadium JCorp Pasir Gudang

14.07.12 (Sabtu) Terengganu FA vs Selangor FA - Stadium SINS KT

Piala FA 2012

Pusingan Pertama

18.02.12 (Sabtu) Terengganu FA vs PDRM - Stadium SINS KT

Ran
29-12-2011, 10:37 AM
ado live astrok dok..

TXT
29-12-2011, 10:55 AM
ado live astrok dok..

xdok Live boh
sumber dr GSN kabo

TXT
29-12-2011, 01:47 PM
Pra-Musim: Terengganu sedia diuji Kelantan (http://terengganufansclub.blogspot.com/2011/12/pra-musim-terengganu-sedia-diuji.html)

2 pasukan gergasi pantai timur akan menguji kekuatan pasukan masing-masing dalam satu siri perlawanan persahabatan pramusim pada 31 Disember 2011 ini. Perlawanan yang akan berlangsung di Stadium Sultan Muhammad Ke IV Kota Bharu itu dijangka akan menarik puluhan ribu penyokong walaupun ini hanyalah perlawanan persahabatan.

Untuk saingan 2012, kedua-dua pasukan ini juga akan berentap pada saingan Piala AFC dimana Terengganu diundi dlm kumpulan F bersama-sama Kitchee (HKG), Song Lam Nghe An (VIE) dan Tampines Rovers (SIN) manakala Kelantan diundi dalam kumpulan H bersama pasukan Ayeyawady (MYA), Arema Indonesia (IDN) dan Navibank Saigon (VIE).

Perlawanan ini juga merupakan penutup bagi tahun 2011 sebelum sepak mula akan dilangsungkan pada 10 Januari 2012. Kelantan akan memulakan kempen 2012 pada 7 Januari 2012 untuk merebut Piala Sumbangsih menentang Negeri Sembilan.

Rekod pertemuan terakhir kedua-dua pasukan ini menunjukkan pasukan Terengganu mencatatkan keputusan seri dengan jaringan 2-2 di Kota Bharu dalam saingan peringkat suku akhir Piala Malaysia 2011. –Terengganu FC-

TXT
29-12-2011, 01:58 PM
mesti penuh SSMIV sabtu ni

TXT
29-12-2011, 02:32 PM
yang berkelapangan blh la gi pdg koloh ss ptg ni.. sorang lg import sapa.. nana eshun dari ghana..ajin main club udinese 1999-2001 dan borussia dortmund 2001-2002.. tgk la stare mane kudrat die.. kalu ok signnn.. kalu brt nanang.. ato blk pe skale.. die main posisi mid nge striker -hh-

kapak
29-12-2011, 05:19 PM
we want doe forkey
we want doe forkey
we want doe forkey
we want doe forkey
we want doe forkey

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/93/Francis_Doe_cropped.jpg

TXT
29-12-2011, 05:23 PM
we want doe forkey
we want doe forkey
we want doe forkey
we want doe forkey
we want doe forkey

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/93/Francis_Doe_cropped.jpg

ramai tul nk dia
tp ptg ni ada lg sesi pemilihan pemaing import kat skoloh SS

pokjeff
30-12-2011, 09:33 AM
we want doe forkey
we want doe forkey
we want doe forkey
we want doe forkey
we want doe forkey

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/93/Francis_Doe_cropped.jpg

ni kira peminat jtuh cnta pandang pertama la ni..tp ok la first main skor hatrik doh..pdahal bru sapa je

TXT
30-12-2011, 10:51 AM
ni kira peminat jtuh cnta pandang pertama la ni..tp ok la first main skor hatrik doh..pdahal bru sapa je

style drogba pon ade ye tu

kapak
30-12-2011, 11:20 AM
style drogba pon ade ye tu

aku tgk mcm eto'o

TXT
30-12-2011, 11:30 AM
aku tgk mcm eto'o

gaya rmbt ngan tubuh ye napok pe drogba :))

pokjeff
30-12-2011, 11:43 AM
cmpur ni drogba ngn eto..

TXT
30-12-2011, 11:56 AM
cmpur ni drogba ngn eto..

hrp2 ye maing molek la

TXT
30-12-2011, 08:38 PM
pendaftaran ahli Terengganu FC dbuka skrang..dftar free je..just byar untuk baju,sticker,kad dan majalah RM50.00 sahaja..ahli klab yang brdftar lyak scara automatik mndapat dskaun untuk season pass byk 20% iaitu dgn byaran RM80.00 smusim..(harga normal rm100)..kpada yang brminat dan ingin mngetahui lbih lnjut boleh hbungi phak kami di talian..0199826429(king) dan 0199777747(rashid).. tertakluk kpada syarat dan terma..-king-

TXT
30-12-2011, 08:39 PM
perbincangan dgn doe dan biano sdg diusahakan.. jika kedua-dua pemain ini bermain dengan baik dan setuju dgn syrt2 pbsnt, Trg akan mengikat kedua2 import ini secepat mgkn.. doe dan baiano akan dinilai pd frenly esk.. ptg mareng bkn nana eshun.. hok mari mareng import dari croatia

TXT
30-12-2011, 09:38 PM
Majlis Anugerah Pemain Pilihan GSN 2011 (TERENGGANU & T-TEAM) akn diadakn pd 07.01.2012.. Pemenang Ditentukan Hasil Undian Anda & Jawatankuasa Panel Gsn Siapakh Yang Terpilih.. Sama2 kita nantikan..

TXT
30-12-2011, 09:39 PM
Pra-musim: esok terenganu akan lwan klantan di kota bharu..last frenly sblum sepak mula musim 2012..kalu yang brksempatan tu blh r g tgk bg skongan ke terengganu..buleh tgk pmain import doe ngn baiano main..tgk stare mane kudrat diorang..pkat g rmai2..-king-

carlos_vinyard
30-12-2011, 09:55 PM
hehe, sbb kaloh kot :-?

FINAL FA 2011 dh ditentukan oleh FAM utk isi slot AFC Cup... klu kelantan menang jugak FA Cup tu, maka hanya 1 team saja yg akan wakil Malaysia dalam AFC Cup.... bULLs.hi.et FAM

TXT
30-12-2011, 10:33 PM
frenly last thn ning sek iter
lawang klatang baru blh tgk stare mane sek kiter lening

TXT
31-12-2011, 10:09 AM
Friendly Pra Musim : 31.12.2011, Sabtu, 845pm, SSMIV

Kelantan vs TERENGGANU
Kepada awok2 kita yg ke KB ari ni, hati2 di jalnraya.. Moga selamat g & selamat balik...
~XII

TXT
31-12-2011, 03:51 PM
blh tgk gandingan pemaing import baru malang ning
harak muslim pair nge juki

kapak
31-12-2011, 04:19 PM
byk projek mlm ni.. game ganu ada, MU ade
coundown pun byk

TXT
31-12-2011, 04:21 PM
byk projek mlm ni.. game ganu ada, MU ade
coundown pun byk

game Tranung dulu :)cgrock

kapak
31-12-2011, 04:27 PM
game Tranung dulu :)cgrock

klu main kt bando konpem gi tgk dh

TXT
31-12-2011, 04:39 PM
klu main kt bando konpem gi tgk dh

tu r time kawang duk kg ni la adok game kt bando :(

saga merah
31-12-2011, 05:13 PM
pantai timur mali....

TXT
31-12-2011, 05:16 PM
pantai timur mali....

Clash of East Coast Titans :)cgrock

TXT
31-12-2011, 05:35 PM
Kelantan FA vs Terengganu FA

8.45 malam
Stadium Sultan Muhammad Ke-IV
Grand Stand A = RM 20
Grand Stand B = RM 15
Open = RM 10
Child = RM 5

TXT
31-12-2011, 05:49 PM
TSAM mmg terbaik bab penjenamaan pasukan
doh DCMJ gane balah
adok pomot lasung
gane la penyokong nok bertamboh g stadiung

TXT
31-12-2011, 07:24 PM
sejam lbh lg sblm sepak mula Kelantan vs Terengganu

TXT
31-12-2011, 07:29 PM
selamat maju jaya buat pasukan Terengganu kite utk perlawanan prsahabatan mlm ini...juga selamat pergi dan pulang buat semua penyokong kite disana... -AA

TXT
31-12-2011, 08:23 PM
Kesebelasan utama Terengganu malam ni

Sarbinee
Muslim ahmad
Ismail faruki
Manaf mamat
Marlizam mohd
Zubir azmi
Shukor jusoh
Francis Forky Doe
Ashaari
Faizal Mohd
Erison Da Silva

GEDEBE
31-12-2011, 08:31 PM
ada siaran lasung dok game ni???

TXT
31-12-2011, 08:33 PM
ada siaran lasung dok game ni???

adok LIVE boh

TXT
31-12-2011, 08:47 PM
Kelantan vs Terengganu

1st Eleven : Apex, Subra, Azizi, Daudsu, Zamri, Indra, Shakir (c), Ghaddar, Farhan, Matyo, Antwi.

vs.

1st Eleven : Sabi, Mazlizam, Muslim, Faizal, Zubir, Syukor, Saha, Ismail, Manaf, Forkey Doe, Erison Da Silva

TXT
31-12-2011, 09:12 PM
Tranung banyok attack lening

TXT
31-12-2011, 09:15 PM
Kelantan FA 0 - 0 Terengganu FA

masing2 byk menyerang

TXT
31-12-2011, 09:17 PM
kedudukan masih 0-0...
Terengganu lebih banyak mendominasi perlawanan dan terlepas beberapa peluang untuk mendahului...
aperpun mendoakan semoga terengganu mempamerkan aksi yang mantap mlm ni...-ami

TXT
31-12-2011, 09:29 PM
Keputusan masih lagi trg 0 kelantan 0...game diberhentikan ekoran hujan lebat di ssmIV....at

TXT
31-12-2011, 09:33 PM
Perlawanan Di Batalkan kerana hujan lebat dan padang di takungi air

pokding
31-12-2011, 09:35 PM
Perlawanan Di Batalkan kerana hujan lebat dan padang di takungi air

aloss hujan pulop...baik kawe layan MU vs Blackburn...:((

TXT
31-12-2011, 09:37 PM
aloss hujan pulop...baik kawe layan MU vs Blackburn...:((

smbg game MU vs BB la pulok #:-S

Mitokondrion
31-12-2011, 09:38 PM
hehehe.. nk wt cmner ujan lbat ni.. ekeke