PDA

View Full Version : ★ Pinjaman Bank Rakyat 3.3% ~ Telekom, Tnb, IWK, UPM, Felda ~Gov Kontrak


Pages : 1 2 [3] 4 5 6 7

gmsatria
04-06-2012, 09:35 PM
overlap mbsb waslah boleh tt?

syukranjz
04-06-2012, 09:35 PM
soalan bro yg no 0 tuh....kawe jwb dulu...den main strategy game je...Civ V...Phroah...dan lain2 lagi...

Jawapan soklan 1 bro .....gaji minimum kn RM800...keje sebulan pun boleh dgn syarat dah ada satu pyslip...payslip melalui AG (Akauntan Negara) :)paid

ok, bereh..:D
Soalan 2: Wat mase ni xde lg..hehe

aYaLa
04-06-2012, 09:39 PM
Terbaekk utk org gomen..
Kesian kawan yg swasta ni..

abangbeca
04-06-2012, 09:51 PM
overlap mbsb waslah boleh tt?

boleh boss....tp kn tgk baper settlement dia...sbb waslah punya settlement dah mcm kowaja :o

abangbeca
04-06-2012, 09:52 PM
ok, bereh..:D
Soalan 2: Wat mase ni xde lg..hehe

apa yg xder lagik tuh boss?? :o

abangbeca
04-06-2012, 09:54 PM
Terbaekk utk org gomen..
Kesian kawan yg swasta ni..

ader pro n kontra boss...kdg2 apa yg kita nmpak baik tu belum tentu baikk...cthnya...mmg staff kerajaan senang2 buat loan tp berapa byk loan yg diorg dpt tuh boleh mendoublekan balik pendapatan diorg dan berapa banyak yg telah kantoi dlm menguruskan loan sblm nih...:-?

dlm erti kata lain..staf kerajaan yg muda mudi dah byk hutang berbanding swasta:(

MOD jr.
04-06-2012, 09:55 PM
kejam betul la bank people ni... kasi terus la 3.98... baru ada akal :))

abangbeca
04-06-2012, 09:57 PM
kejam betul la bank people ni... kasi terus la 3.98... baru ada akal :))

aku dah minta diorg bg 1% jer...tp x lepas :eek:

207009
04-06-2012, 10:47 PM
Bro dah whatapps..document semua dah ready ni..boleh submit esok tak

Ran
04-06-2012, 10:47 PM
bro..klu sblm ni aku ada buat loan contohnya 50k pd 2010 ngn bank dot3..klu nk overlap kna buat brp ribu ngn bank rkyat..klu buat 50k jgk ada balance lg x utk aku..tq

abangbeca
04-06-2012, 11:11 PM
bro..klu sblm ni aku ada buat loan contohnya 50k pd 2010 ngn bank dot3..klu nk overlap kna buat brp ribu ngn bank rkyat..klu buat 50k jgk ada balance lg x utk aku..tq

klu mcm nih kn tgk baper banyak settlement kat bank dot dot tuh dulu boss :))

207009
04-06-2012, 11:27 PM
Bro dah tak boleh nk reply pm..mailbox bro dah full

abangbeca
04-06-2012, 11:36 PM
Bro dah tak boleh nk reply pm..mailbox bro dah full

ok dah clear....#:-S
next time klu penuh...boss email jer ekkk:)cgrock

abangbeca
04-06-2012, 11:38 PM
tido dulu geng...mata ngantuk nih...sapa2 nk tnya leh tanya kt sini @ pm...esok den reply.....

salam.....

layan youtube nih dulu

http://www.youtube.com/watch?v=TCPpAbz5whk&feature=related

kedip
05-06-2012, 10:16 AM
effective 1 jun 2012????
baru pas buat ngn bank rkyt 4.95% 31 mei 2012....
rugi tul..
kalo nk overlap mbsb yg bru ckup sethn blh ke?
:((:((:((:((:((:((

abangbeca
05-06-2012, 10:36 AM
effective 1 jun 2012????
baru pas buat ngn bank rkyt 4.95% 31 mei 2012....
rugi tul..
kalo nk overlap mbsb yg bru ckup sethn blh ke?
:((:((:((:((:((:((

Bleh bos klu nk overlap loan mbsb dpt rate 3.98...so tuan akan ada 2 acc bnk rkyt..satu rate 4.95...satu lg rate 4.95

leftenan_TLDM
05-06-2012, 10:44 AM
tentera blh ker bos

kedip
05-06-2012, 10:54 AM
Bleh bos klu nk overlap loan mbsb dpt rate 3.98...so tuan akan ada 2 acc bnk rkyt..satu rate 4.95...satu lg rate 4.95

np dua2 4.95? huhuhu
ade repayment table x?
byk soklan dlm kepala ni
pelan2 sya tnya ye
:D:D:D:D:D

adela1183
05-06-2012, 11:00 AM
nape aku tak bukak table tu..?
bro boleh convert ke pdf dulu tak?

Ran
05-06-2012, 11:09 AM
Baru jap call bsn..asalnya nk tnya klu nk buat full settlement brp jumlahnya..terus dia bg taklimat kat aku..dia kata b.rkyat mn ada buat 3.98 tuh..insuran xde..bla bla bla..aku dh nk ltak tepon tp sbr je jgk..last2 aku xleh tahu jgk amoun yg perlu dijelaskn klu nk buat full settelment tuh..dia putar kot tuh, belit kot ni..hampeh..camne eh..aku nk tahu dulu figure nye..baru blh rancang brp yg nk buat ngn b.rkyat nih..huhuh...

abangbeca
05-06-2012, 11:11 AM
tentera blh ker bos

Tentera ugat dah x bg potong biro boss..tp dgr rumours bgtau bnk islam boleh but tp tuan kn tkr acc gaji msk bnk islam baru diorg leh buat auto debit

abangbeca
05-06-2012, 11:13 AM
np dua2 4.95? huhuhu
ade repayment table x?
byk soklan dlm kepala ni
pelan2 sya tnya ye
:D:D:D:D:D

Sorry bos typing error...satu acc rate 3.98 satu lg rate 4.95

Repayment table kat depan tuepun klu admin x delete :))

abangbeca
05-06-2012, 11:15 AM
nape aku tak bukak table tu..?
bro boleh convert ke pdf dulu tak?

Yer ker x leh?? :-?
Klu nk convert ke pdf mlm nnti kawe buat...la ni online gn tepon jer x leh nk upload ke cg..sorry tuan :(

amazinggold88
05-06-2012, 11:17 AM
nape aku tak bukak table tu..?
bro boleh convert ke pdf dulu tak?

den bkk bleh jek bos:D:D

leftenan_TLDM
05-06-2012, 11:17 AM
Tentera ugat dah x bg potong biro boss..tp dgr rumours bgtau bnk islam boleh but tp tuan kn tkr acc gaji msk bnk islam baru diorg leh buat auto debit

tu lah sblm ugat kaco ni....dah submit kat bank islam 2minggu lepas tp xde feedback lagi....

abangbeca
05-06-2012, 11:18 AM
Baru jap call bsn..asalnya nk tnya klu nk buat full settlement brp jumlahnya..terus dia bg taklimat kat aku..dia kata b.rkyat mn ada buat 3.98 tuh..insuran xde..bla bla bla..aku dh nk ltak tepon tp sbr je jgk..last2 aku xleh tahu jgk amoun yg perlu dijelaskn klu nk buat full settelment tuh..dia putar kot tuh, belit kot ni..hampeh..camne eh..aku nk tahu dulu figure nye..baru blh rancang brp yg nk buat ngn b.rkyat nih..huhuh...

Haha...mmg suma bank cmtuh boss..dia x nk cust larik...bos kt mana..walk in je ke hq..seminggu dh dpt settlement...boss leh check ngan hq @ jln tngsi tnya ada x pakej aslah plus dgn aslah prima...klu xdak..bak main no akaun kawe bg 100...

amazinggold88
05-06-2012, 11:19 AM
Haha...mmg suma bank cmtuh boss..dia x nk cust larik...bos kt mana..walk in je ke hq..seminggu dh dpt settlement...boss leh check ngan hq @ jln tngsi tnya ada x pakej aslah plus dgn aslah prima...klu xdak..bak main no akaun kawe bg 100...

jap lgi den pm ye akaun bnk:">:">

abangbeca
05-06-2012, 11:20 AM
tu lah sblm ugat kaco ni....dah submit kat bank islam 2minggu lepas tp xde feedback lagi....

Dtg ugat....masuk opis panjar...call kawe...nnti kawe bgtau nk deal ngan sapa :D

abangbeca
05-06-2012, 11:21 AM
jap lgi den pm ye akaun bnk:">:">

Callnk rkyt dulu bos tnya ader ke idak :eek:

leftenan_TLDM
05-06-2012, 11:24 AM
Dtg ugat....masuk opis panjar...call kawe...nnti kawe bgtau nk deal ngan sapa :D

nk tukor akaun gaji dah setel dah....tapi kalo ade lubang loan lain bagus jugak....bos tentera gak ker....

kedip
05-06-2012, 11:28 AM
effective 1 jun 2012????
baru pas buat ngn bank rkyt 4.95% 31 mei 2012....
rugi tul..
kalo nk overlap mbsb yg bru ckup sethn blh ke?
:((:((:((:((:((:((

np laa pegawai 2 x bgtau ade pakej 3.98% @ 1 jun 2012?
kalo x dh amik dh pakej tuh
bkn lame pn
sehari je bezanye
:(

Abu nawas
05-06-2012, 11:31 AM
np laa pegawai 2 x bgtau ade pakej 3.98% @ 1 jun 2012?
kalo x dh amik dh pakej tuh
bkn lame pn
sehari je bezanye
:(

sebelum ni dah terkena...wife buat loan bank raykat rate 5.25%, sehari lepas dapat duit rate turun ke 4.95%....:(

bank nak untung lebih..sebab tu tak bagitau...:D

adela1183
05-06-2012, 11:41 AM
den bkk bleh jek bos:D:D

apa kata tn convertkan, hehe..:D:D:D
maklum la..canggih sgt komputer aku ni..smp nak buka pun tak boleh..

abangbeca
05-06-2012, 12:12 PM
nk tukor akaun gaji dah setel dah....tapi kalo ade lubang loan lain bagus jugak....bos tentera gak ker....

Kawe bkn tntra tp ada gak lah bintang :D

abangbeca
05-06-2012, 12:14 PM
np laa pegawai 2 x bgtau ade pakej 3.98% @ 1 jun 2012?
kalo x dh amik dh pakej tuh
bkn lame pn
sehari je bezanye
:(

Bkn x nk bgtau tp dia x tau sbb hanya peg atasan yg tau dulu lepas abis meetg...tp hari nih dah semua bnk rkyt tgh prepare table dan promo...

kedip
05-06-2012, 12:17 PM
apa kata tn convertkan, hehe..:D:D:D
maklum la..canggih sgt komputer aku ni..smp nak buka pun tak boleh..

wa try ye...
bkn pandai pn bab2 camnih...
sori kalu gambo x best
:)):)):)):))

achoy76
05-06-2012, 12:27 PM
nape takbleh view file tt.....

oldskoolrocka
05-06-2012, 12:36 PM
ipta sebulan payslip gaji boleh apply x.haha

abangbeca
05-06-2012, 01:36 PM
ipta sebulan payslip gaji boleh apply x.haha

Ipta mana boss?

aman_pd
05-06-2012, 01:38 PM
3.98% kalau nak tutup hutang bank lain..

ingat rate utk overlap dgn bank rakyat jugak..

rugi wife aku x buat ngan mbsb 3.99% sempena hari guru bulan lepas

abangbeca
05-06-2012, 04:10 PM
3.98% kalau nak tutup hutang bank lain..

ingat rate utk overlap dgn bank rakyat jugak..

rugi wife aku x buat ngan mbsb 3.99% sempena hari guru bulan lepas

Yup boss...rate 3.98 klu nk tutp loan bnk lain...klu bnk rkyt sendiri rate 4.48...
Sebenarnya x rugi klu tuan x buat rate 3.99 mbsb tuh..tuan kn kaji balik...:D

prince_darken
05-06-2012, 04:13 PM
Tingin nk wt overlap gak ni...masa aku wt awal taun 2011 kat bank ehem2 rate 4.99%...ni kalu dpt wt overlap syok ni..beza byk ni..nk kna ushar tgk kt bank rakyat area perak...terbaik la bank rakyat....

kedip
05-06-2012, 05:15 PM
kalo fresh loan bape ratenye bos?

abangbeca
05-06-2012, 06:10 PM
kalo fresh loan bape ratenye bos?

4.48%...mbsb 4.5% lock period 5 thn :D

japoniser
05-06-2012, 06:11 PM
bang iwk leh tak bang?

abangbeca
05-06-2012, 06:27 PM
bang iwk leh tak bang?

Iwk boleh bos tp hg jer yg x boleh :eek:

japoniser
05-06-2012, 06:37 PM
hahaha...xpa xpa...ang reject aku no

keceper
05-06-2012, 09:14 PM
Salam...

kalau kes saya ne..loan dengan MBSB pakej waslah last year buat...99k...4.99% ..klu buat dgn bnk rakyat ne 3.98% utk overlap boleker?

abangbeca
05-06-2012, 09:17 PM
Salam...

kalau kes saya ne..loan dengan MBSB pakej waslah last year buat...99k...4.99% ..klu buat dgn bnk rakyat ne 3.98% utk overlap boleker?

Blh bos tp better check baki settlement mbsb brp tkut x lepas nk overlap dgn bnk rkyat...sbb settlement waslah tinggi #:-S

car_they
05-06-2012, 09:24 PM
blaklist kete kena lelong dalam 20k boleh ker.. hahahah

abangbeca
05-06-2012, 10:46 PM
blaklist kete kena lelong dalam 20k boleh ker.. hahahah

boleh tuan janji duit loan yg tuan dpt nanti kena settle loan keta tuh :))

loan_track
05-06-2012, 11:07 PM
Bump ckit..

kedip
05-06-2012, 11:12 PM
4.48%...mbsb 4.5% lock period 5 thn :D

kalo bulan mei dh wat ngn bnk rkyt 4.95% blh ke nk wat loan pakej ni plak?
#:-S#:-S#:-S

abangbeca
05-06-2012, 11:15 PM
Bump ckit..

toce toce :)cgrock:)cgrock

abangbeca
05-06-2012, 11:16 PM
kalo bulan mei dh wat ngn bnk rkyt 4.95% blh ke nk wat loan pakej ni plak?
#:-S#:-S#:-S

klu dah start potong biro buleh boss :D

kedip
05-06-2012, 11:23 PM
klu dah start potong biro buleh boss :D

maknanya dlm 2-3 bln lg blh la buat????
:((:((:((:((:((

abangbeca
05-06-2012, 11:30 PM
maknanya dlm 2-3 bln lg blh la buat????
:((:((:((:((:((

mcm tuh lahhh nampak gayanya :((:((:((

piratesboy
06-06-2012, 08:46 AM
salam bro.. aku ada 2 loan.. loan pertama bank rakyat 5.72%, baki dlm 13k dan loan kedua bsn 4.99% (yg nie baru je buat dlm bulan feb tahun nie) agak-2 bole ke overlap kedua-duanya guna bank rakyat 3.98%? :-?

abangbeca
06-06-2012, 09:13 AM
salam bro.. aku ada 2 loan.. loan pertama bank rakyat 5.72%, baki dlm 13k dan loan kedua bsn 4.99% (yg nie baru je buat dlm bulan feb tahun nie) agak-2 bole ke overlap kedua-duanya guna bank rakyat 3.98%? :-?

Yg bnk rkyt tuh blh overlap...yg bsn tuh kn check dulu...klu dah start ptg dlm payslip boleh lar buat overlap dgn bnk rkyt

anief2020
06-06-2012, 09:51 AM
Den nk oberlap..nnt mlm den emel ic n payslip..ofer ni smp bile?

S4pHTuner
06-06-2012, 10:05 AM
TT..
teman skg mmg ade wat loan ngn B.rakyat..
awl tahun ni..
20thun bln2 dlm 600.00..
so klau nk overlap mcmne ye? :)
bleh PM x?

piratesboy
06-06-2012, 11:57 AM
Yg bnk rkyt tuh blh overlap...yg bsn tuh kn check dulu...klu dah start ptg dlm payslip boleh lar buat overlap dgn bnk rkyt

yg bsn tu dah start potong 2 kali dah.. cuma nak confirm balik, bole ke overlap b rakyat ke b rakyat dan dpt interest 3.98%?

abangbeca
06-06-2012, 12:25 PM
Den nk oberlap..nnt mlm den emel ic n payslip..ofer ni smp bile?

Pakej baru je kuaq boss...lmbt lg kut tutup..

MOD jr.
06-06-2012, 12:28 PM
ni post aku yg ke 4... aku tak kire.. ko pegi cakap kat bos bank people.. loan baru pun 3.98%...!!!! ramai budak gomen dah ketar tangan nak serbu bank people ni... :)) :)) :)) :))

abangbeca
06-06-2012, 12:28 PM
TT..
teman skg mmg ade wat loan ngn B.rakyat..
awl tahun ni..
20thun bln2 dlm 600.00..
so klau nk overlap mcmne ye? :)
bleh PM x?

Apa kata tuan email @ sms teman...pm den dah full...malas nk delete..gn email jer

abangbeca
06-06-2012, 12:29 PM
yg bsn tu dah start potong 2 kali dah.. cuma nak confirm balik, bole ke overlap b rakyat ke b rakyat dan dpt interest 3.98%?

Tuan kerja mana? Klu keja under kementerian..dpt lah rate 3.98 tu klu overlap bsn

abangbeca
06-06-2012, 12:30 PM
ni post aku yg ke 4... aku tak kire.. ko pegi cakap kat bos bank people.. loan baru pun 3.98%...!!!! ramai budak gomen dah ketar tangan nak serbu bank people ni... :)) :)) :)) :))

Kawe x dok saham kat people bank nih x leh nk tulunggg :eek:

abangbeca
06-06-2012, 07:35 PM
Salam maghrib semua...yg mana nk pm den x lepas minta email kpd kawe personaloan2011@gmail.com sbb pm kt cg agak melecehkan...dan di bwh ada sedikit peringtan

Klu tnya melalui email - sila sertakan nick cg anda dan nombor telefon utk mudah dijejaki

Klu tanya melalui sms - sila sertakan nick cg anda dan email anda agr senang dijejaki

P/s yg mana saya blum reply dlm email @ sms minta sms sy dgn kadar segera...mohon maaf andai terlewat respons disebabkan hari ni den ada exam jabatan....esok boleh start bekerja semula...

abangbeca
06-06-2012, 07:48 PM
Update : Staff bwh kerajaan persekutuan tetap yg print slip gaji di www.anm.gov.my boleh buat dgn den x kira di mana anda berada...servis 1 Malaysia....

abangbeca
06-06-2012, 07:49 PM
Utk swasta yg panel dgn bnk rkyt..kawe ambik area Kl n Selangor jer

prince_darken
06-06-2012, 08:00 PM
Update : Staff bwh kerajaan persekutuan tetap yg print slip gaji di www.anm.gov.my boleh buat dgn den x kira di mana anda berada...servis 1 Malaysia....

huhuhu mcm best je kata2 tt ni..

abangbeca
06-06-2012, 08:23 PM
huhuhu mcm best je kata2 tt ni..

Lg best klu duit loan dah msk dlm acc boss :))

abangbeca
06-06-2012, 08:30 PM
Bump bump....salam isyakk...

abangbeca
06-06-2012, 09:40 PM
Tendang naik atas balikk...

loan_track
06-06-2012, 10:45 PM
Tendang naik atas balikk...

aku tolong tanduk masok gol..:eek::)) tibai 1 malaysia tu xtahan..ekekeke..:D

shah_azli
06-06-2012, 11:03 PM
salam TT

mohon penjelasan..

kwn ade personal loan sblm ni

agro bank (4.5% kot thn 2009) & bank rakyat (4.8% thn 2007)

so skrg ingt nk tutup hutang lama tu sbb interest rate yg lama tu tggi skit & nk dptkn cash skit...

so..kwn bole dpt rate yg mn?? 3.98% tu bole ke sbb kwn nk buat loan lbh sbb nk dptkn cash..

bape maksimum bole buat loan kalo gaji dlm 3k?

bape servis cas yg tuan kena kn ??

abangbeca
07-06-2012, 06:42 AM
aku tolong tanduk masok gol..:eek::)) tibai 1 malaysia tu xtahan..ekekeke..:D

Ptg kelmrin jmpa bdk bnk dia kt dia angkat jugak klu luar kl pun x yah adjust alamat...doc cam biasa..ic ngan pyslip jer dulu...huhuhu

abangbeca
07-06-2012, 07:07 AM
salam TT

mohon penjelasan..

kwn ade personal loan sblm ni

agro bank (4.5% kot thn 2009) & bank rakyat (4.8% thn 2007)

so skrg ingt nk tutup hutang lama tu sbb interest rate yg lama tu tggi skit & nk dptkn cash skit...

so..kwn bole dpt rate yg mn?? 3.98% tu bole ke sbb kwn nk buat loan lbh sbb nk dptkn cash..

bape maksimum bole buat loan kalo gaji dlm 3k?

bape servis cas yg tuan kena kn ??

Bos check PM :D

black_santa8785
07-06-2012, 09:18 AM
bos.. cek email... aku dh antar.. ahmadabbaszainol@gmail.com

sazleej
07-06-2012, 09:44 AM
Bro.. pm for detail plssss

brainzjam
07-06-2012, 10:07 AM
blacklist still blh mohon ker tt??pernah ada loan dgn bank rakyat..blh overlap??

abangbeca
07-06-2012, 10:12 AM
bos.. cek email... aku dh antar.. ahmadabbaszainol@gmail.com

Jap boss kawe check

abangbeca
07-06-2012, 10:13 AM
Bro.. pm for detail plssss

Bro...suma details kt dpn...klu ada apa2 boleh pm den :D

abangbeca
07-06-2012, 10:14 AM
blacklist still blh mohon ker tt??pernah ada loan dgn bank rakyat..blh overlap??

Pm den blacklist apa :)paid

abangbeca
07-06-2012, 10:21 AM
bos.. cek email... aku dh antar.. ahmadabbaszainol@gmail.com

Kawe dah reply dkt email boss.. :)cgrock

black_santa8785
07-06-2012, 10:35 AM
Kawe dah reply dkt email boss.. :)cgrock

wokeh... sy sudey balas... hehehe

abangbeca
07-06-2012, 01:46 PM
Updated : Badan berkanun tetap sebulan keje..ada payslip sbln dah boleh buat..x yah tggu complete doc..just ic dan latest payslip jer ....

oldskoolrocka
07-06-2012, 01:47 PM
Updated : Badan berkanun tetap sebulan keje..ada payslip sbln dah boleh buat..x yah tggu complete doc..just ic dan latest payslip jer ....

mmg sedap ni..cuma ade blcklist kad kredit..boleh buat gak bos?dia trus bayarkn kad kredit tu pn ok..

ABUZIKIN
07-06-2012, 01:52 PM
saye boleh buat tak bos...

abangbeca
07-06-2012, 02:04 PM
mmg sedap ni..cuma ade blcklist kad kredit..boleh buat gak bos?dia trus bayarkn kad kredit tu pn ok..

Boleh boss...

abangbeca
07-06-2012, 02:05 PM
saye boleh buat tak bos...

Sorry bos...apa email bos...kut2 terlepas pandang :-?

ABUZIKIN
07-06-2012, 02:08 PM
mdrozikin@yahoo.com

abangbeca
07-06-2012, 02:17 PM
Ader berita terbaru akan menyusul.....tunggu !!!

ABUZIKIN
07-06-2012, 02:20 PM
ok sayer tungguuuuuuuuuu

shafixxx
07-06-2012, 02:23 PM
tibai 1 malaysia means dah boleh area JB ke bro ? :D

abangbeca
07-06-2012, 02:27 PM
Updated >>> staff fully gov yg dah ada existing loan ngan bnk rkyt boleh nego rate..bkn dpt rate 4.48%...tp area Kl n Selangor jer...Terbaekkkk:)cgrock:)cgrock

abangbeca
07-06-2012, 02:30 PM
tibai 1 malaysia means dah boleh area JB ke bro ? :D

Insyallah boleh bos :D tp fully government je yg print payslip dr AG

abangbeca
07-06-2012, 02:31 PM
ok sayer tungguuuuuuuuuu

Updated >>> staff fully gov yg dah ada existing loan ngan bnk rkyt boleh nego rate..bkn dpt rate 4.48%...tp rate 3.98 uk Kl n Selangor jer...Terbaekkkk:)cgrock:)cgrock

P/s kuota utk nego rate 3 billion jer sapa cpt dia dpt

oldskoolrocka
07-06-2012, 02:31 PM
hrp ade rezki den..

shafixxx
07-06-2012, 02:39 PM
Insyallah boleh bos :D tp fully government je yg print payslip dr AG

saya universiti :(
sedihhhhhh :((
badan berkanun

japoniser
07-06-2012, 02:43 PM
aku menyebok sat dkt sini..hehe

syukranjz
07-06-2012, 02:45 PM
Bro Soalan setrusnye:
Ape kelebihan wat loan ngan Bank Rakyat yg xde di bank2 lain... senang citer knp sy perlu pilih Bank rakyat...?

abangbeca
07-06-2012, 02:47 PM
Updatedddddd !!!!!

Pembiayaan Peribadi Bank Kerjasama Rakyat Malaysia

Klu overlap dari bnk lain rate >>>> 3.98% utk 20 thn (FULLY GOVERNMENT SHJ)

Klu overlap loan bank rakyat >>>> 3.98% utk 20 thn (TERHAD)

Klu fresh loan dgn bnk rkyat >>>>>> 4.48% utk 20 thn

PEMBETULAN : Payout 97% - 98% sbb duti setem dan insurans wajib..klu pakej 4.95% baru payout 100%

Servis den hanya Klang Valley shj...Kelulusan 24 jam...duit disbursre hari seterusnya

Cth ; Submit doc hari Isnin pkl 10 pg...sign aggreement ptg hari yg sama...duit masuk esok..

Cth : Submit doc hari Isnin pkl 2 ptg...sign aggreement hari Selasa..duit dpt hari Selasa

Effective esok 1 Jun 2012
Table esok baru dpt

Cara2 Memohon

1 - Fax @ Email payslip dan ic dkt den
2 - Doc n borang biro bawa masa sign agreement

Mudah dan Pantas

UPDATE : ADA SATU BULAN PAYSLIP PUN BOLEH APPLY TANPA PENJAMIN << KERAJAAN SAHAJA
Wan
0122784538
personaloan2011@gmail.com

Table Dah Ada

abangbeca
07-06-2012, 02:51 PM
Bro Soalan setrusnye:
Ape kelebihan wat loan ngan Bank Rakyat yg xde di bank2 lain... senang citer knp sy perlu pilih Bank rakyat...?

Den suka soklan nih...:))

Sebelum den jawab den bg satu soklan kt demo :D

Demo cari bnk mana bg rate lagik murah dr Bank Rakyat???:)

Kelebihan Bank Rakyat:-

Tiada lock in period
Tiada caj penalti klu bro settle awal
Tiada yuran koperasi
Proses cepat dan mudah
Peluang menang hadiah

Yg tuh jer yg ada dlm kepala kawe skrg nih....:D

abangbeca
07-06-2012, 02:52 PM
aku menyebok sat dkt sini..hehe

Nak bump ker nak naik post ang :eek:

shafixxx
07-06-2012, 02:53 PM
Den suka soklan nih...:))

Sebelum den jawab den bg satu soklan kt demo :D

Demo cari bnk mana bg rate lagik murah dr Bank Rakyat???:)

Kelebihan Bank Rakyat:-

Tiada lock in period
Tiada caj penalti klu bro settle awal
Tiada yuran koperasi
Proses cepat dan mudah
Peluang menang hadiah

Yg tuh jer yg ada dlm kepala kawe skrg nih....:D

masih sedih sebab pekerja goverment tetap tapi universiti :((

arumbulak
07-06-2012, 02:53 PM
bila start promosi nie? bank rakyat kat sibu ada promosi mcm nie tak?

abangbeca
07-06-2012, 02:54 PM
saya universiti :(
sedihhhhhh :((
badan berkanun

Bos keje baper lama? Kawe dah check boss punya...meh sms kawe...dlm toilet pun kawe reply :eek:

abangbeca
07-06-2012, 02:55 PM
bila start promosi nie? bank rakyat kat sibu ada promosi mcm nie tak?

Start 1 jun boss tp den ada dgr cite ada gak cawangan yg belum start :-?

syukranjz
07-06-2012, 02:59 PM
Den suka soklan nih...:))

Sebelum den jawab den bg satu soklan kt demo :D

Demo cari bnk mana bg rate lagik murah dr Bank Rakyat???:)

Kelebihan Bank Rakyat:-

Tiada lock in period
Tiada caj penalti klu bro settle awal
Tiada yuran koperasi
Proses cepat dan mudah
Peluang menang hadiah

Yg tuh jer yg ada dlm kepala kawe skrg nih....:D

Bank2 lain den x brape nk fhm.. 3.98 bank islam.. tp floating rate..

shafixxx
07-06-2012, 03:02 PM
Bos keje baper lama? Kawe dah check boss punya...meh sms kawe...dlm toilet pun kawe reply :eek:

cantikkk.sama laa tgh mlabur kat ASB ni.:eek::))

seronok
07-06-2012, 03:04 PM
betul ke fresh loan ngan bank rakyat 4.48??
aku baru tepon depa kata sama jer 4.95

abangbeca
07-06-2012, 03:10 PM
Bank2 lain den x brape nk fhm.. 3.98 bank islam.. tp floating rate..

Hehehe...tuan check balik caj 2% biro angkasa dah msk table bnk islam ker blum??? :D

abangbeca
07-06-2012, 03:12 PM
betul ke fresh loan ngan bank rakyat 4.48??
aku baru tepon depa kata sama jer 4.95

Boss...pakej lama still ada...tmbah lg 2 pakej..mai lempar kat kawe nk tgk betul ker idak..klu salah...duit loan boss ambik..kawe byr bulan2 pun xper kat boss...itu klu xder lah rate 3.98%

shafixxx
07-06-2012, 03:14 PM
mana abam ni tak reply mesej den lagi ni :D

syukranjz
07-06-2012, 03:30 PM
Hehehe...tuan check balik caj 2% biro angkasa dah msk table bnk islam ker blum??? :D

tu sy nk tuan jelaskan knp kne pilih bank rakyat..hehe..
jd berbaloi la sy ambik bank rakyat ni..?

abangbeca
07-06-2012, 04:03 PM
mana abam ni tak reply mesej den lagi ni :D

Msg gn apa boss? Msg? Email? Fax? Whatsup?:-?

abangbeca
07-06-2012, 04:04 PM
tu sy nk tuan jelaskan knp kne pilih bank rakyat..hehe..
jd berbaloi la sy ambik bank rakyat ni..?

Mmg berbaloiii :)paid

abangbeca
07-06-2012, 06:57 PM
Bump bump !!

207009
07-06-2012, 07:10 PM
saya dah apply dgn tt..servis mmg terbaik..selalu update customer status permohonan..pastu boleh check ngan banker pulak tu apa status permohonan kite..memang the best la..

tp sekarang ni loan belum approve lg...kalau tak approve kene bg testi lain la pulak! hahahah...sama sama kite tunggu esok ok tt. tengkiu

LIGAN
07-06-2012, 07:12 PM
wahh...betul ker overlap bank rakyat 3.98%?kawan sebelum ni ada buat bank rakyat dlm 2 tahun lepas...rate tak silap 5% ke atas kan??tu termasuk badan berkanun tak??promosi ni sampai bila???kawan nak tgu gaji kawan naik bulan 10 ni...baru banyak sket dapat wat loan tu ye tak???sempat tak tuan kalau kawan tgu bulan 10?

207009
07-06-2012, 07:12 PM
Den suka soklan nih...:))

Sebelum den jawab den bg satu soklan kt demo :D

Demo cari bnk mana bg rate lagik murah dr Bank Rakyat???:)

Kelebihan Bank Rakyat:-

Tiada lock in period
Tiada caj penalti klu bro settle awal
Tiada yuran koperasi
Proses cepat dan mudah
Peluang menang hadiah

Yg tuh jer yg ada dlm kepala kawe skrg nih....:D

bro peluang menang hadiah tu mcm mana??:-?

shahz09z
07-06-2012, 07:24 PM
nak tanya sket tt,

saya ada buat personal loan dgn public bank dan bank rakyat. masih boleh apply 3.98% ke 4.48%? dan satu lagi kalau potongan gaji kasar saya lebih 60% ada can dapat ker?

p/s: saya keja badan berkanun..

elan
07-06-2012, 07:28 PM
Updated >>> staff fully gov yg dah ada existing loan ngan bnk rkyt boleh nego rate..bkn dpt rate 4.48%...tp area Kl n Selangor jer...Terbaekkkk:)cgrock:)cgrock

Boss, aku punya nego sampai 3.98 boleh tak?:eek::eek::eek:

piratesboy
07-06-2012, 08:49 PM
Salam T.T...

Saya dah send email.. pls check ye.. TQ..:D

abangbeca
07-06-2012, 10:11 PM
saya dah apply dgn tt..servis mmg terbaik..selalu update customer status permohonan..pastu boleh check ngan banker pulak tu apa status permohonan kite..memang the best la..

tp sekarang ni loan belum approve lg...kalau tak approve kene bg testi lain la pulak! hahahah...sama sama kite tunggu esok ok tt. tengkiu

Tq boss..esok den follow up kaw2 nyer...sabor2...:)paid

abangbeca
07-06-2012, 10:15 PM
wahh...betul ker overlap bank rakyat 3.98%?kawan sebelum ni ada buat bank rakyat dlm 2 tahun lepas...rate tak silap 5% ke atas kan??tu termasuk badan berkanun tak??promosi ni sampai bila???kawan nak tgu gaji kawan naik bulan 10 ni...baru banyak sket dapat wat loan tu ye tak???sempat tak tuan kalau kawan tgu bulan 10?

2 thn lps rate bnk rkyt 5.25% tuan...tp yg skrg nih ada 3 rate...4.95%...4.48% dan 3.98%....

Badan berkanun dpt rate 4.48% tp klu buat ngan kawe...kawe blh jampi dgn bank bg rate 3.98% tp TERHAD jer...klu tuan nk overlap bln 10 nnti rasa x smpat dpt rate 3.98%..mgkn dpt 4.48% jer...

abangbeca
07-06-2012, 10:17 PM
bro peluang menang hadiah tu mcm mana??:-?

Hehehe...selalunya dkt pamplet diorg ada buat loan dpt hadiah lak tp cam ssh je nk menang...so jgn terlalu mngharap..klu dpt rezeki lah tuh :D

abangbeca
07-06-2012, 10:18 PM
Salam T.T...

Saya dah send email.. pls check ye.. TQ..:D

Dah reply boss :)cgrock

abangbeca
07-06-2012, 10:21 PM
nak tanya sket tt,

saya ada buat personal loan dgn public bank dan bank rakyat. masih boleh apply 3.98% ke 4.48%? dan satu lagi kalau potongan gaji kasar saya lebih 60% ada can dapat ker?

p/s: saya keja badan berkanun..

Ok tuan...lets me explain :)) bdn berkanun klu buat kt bnk rkyt xkan dpt rate 3.98%...sbb tu rate utk staff kerajaan persekutuan shj...tp klu buat ngan kawe...kawe blh bg rate 3.98% tuh depend pd bdn berkanun mana tuan kerja...x kisah potongan dh over 60% ker x sbb suma kn wat calculation dulu baru tau tuan lepas ker idak loan tuan :)

ah fan
07-06-2012, 10:23 PM
jgn lupe bro kwn punye..hehe..

abangbeca
07-06-2012, 10:24 PM
Boss, aku punya nego sampai 3.98 boleh tak?:eek::eek::eek:

Dah siap nego 3.98% utk boss dah..x yah msg kawe pun kawe awal2 dah bg special rate punya..klu p tmpt lain x dpt lahh :))

abangbeca
07-06-2012, 10:31 PM
jgn lupe bro kwn punye..hehe..

Demo ready jer..tggu kawe serang nnti...kekeke..isnin ada org antar form boss:)cgrock

ah fan
07-06-2012, 10:37 PM
Demo ready jer..tggu kawe serang nnti...kekeke..isnin ada org antar form boss:)cgrock

bereh boh..:)paid

abangbeca
07-06-2012, 11:19 PM
Maaaiiilll tlg lambung naik atas japp

BumP bump !!

kasem_hashim
08-06-2012, 09:30 AM
salam jumaat tn. Mcm mana dgn sy punye tn? ade ape2 brite ke?

adela1183
08-06-2012, 09:41 AM
Updated >>> staff fully gov yg dah ada existing loan ngan bnk rkyt boleh nego rate..bkn dpt rate 4.48%...tp area Kl n Selangor jer...Terbaekkkk:)cgrock:)cgrock

betul ka ni..~X(~X( nnt kawan roger..nak kurangkan monthly je ni..

adela1183
08-06-2012, 09:58 AM
insuran cover berapa tahun ni? 10 ke 20 tahun?

abangbeca
08-06-2012, 10:27 AM
salam jumaat tn. Mcm mana dgn sy punye tn? ade ape2 brite ke?

Jap kawe tgk boss punya kes..ada sms kawe kan td :-?

abangbeca
08-06-2012, 10:30 AM
insuran cover berapa tahun ni? 10 ke 20 tahun?

Insurans cover depend pd brp lama tuan punya loan..klu 20 thn..insurans pun cover byk tuh...minta maaf ckp jika tuan ditakdirkan dipanggil mengadap Ilahi...so hutang tuan dgn Bank Rakyat akan lupus..family x perlu tanggung htg tuan..sbb Bank Rakyat x nk cust minta dgn keadaan berhutang :)

abangbeca
08-06-2012, 10:31 AM
betul ka ni..~X(~X( nnt kawan roger..nak kurangkan monthly je ni..

Betul tuan..tp kawe cover area Kl n Selangor jer :D

adela1183
08-06-2012, 11:07 AM
Betul tuan..tp kawe cover area Kl n Selangor jer :D

putrajaya x termasuk ka? tu between kl n selangor tu..:D:D

adela1183
08-06-2012, 11:08 AM
Insurans cover depend pd brp lama tuan punya loan..klu 20 thn..insurans pun cover byk tuh...minta maaf ckp jika tuan ditakdirkan dipanggil mengadap Ilahi...so hutang tuan dgn Bank Rakyat akan lupus..family x perlu tanggung htg tuan..sbb Bank Rakyat x nk cust minta dgn keadaan berhutang :)

tu yg tanye tu..ada bank lain cover setakat 10 tahun ja..

abangbeca
08-06-2012, 01:33 PM
putrajaya x termasuk ka? tu between kl n selangor tu..:D:D

Cover bos...seremban pun den boleh cover lagik :))

abangbeca
08-06-2012, 01:34 PM
tu yg tanye tu..ada bank lain cover setakat 10 tahun ja..

Jgn buat ngan bank lain..buat lah ngan kawe... ;)

abangbeca
08-06-2012, 02:34 PM
Bump lepas jumaat !!

adela1183
08-06-2012, 03:31 PM
Jgn buat ngan bank lain..buat lah ngan kawe... ;)

ada komisyen tak, friend get friend mcm card credit bank rakyat...? hehe..:D:D:D

hannuz1010
08-06-2012, 03:46 PM
sign kat mane eh..

abangbeca
08-06-2012, 07:31 PM
ada komisyen tak, friend get friend mcm card credit bank rakyat...? hehe..:D:D:D

Yg nih kn pm @ sms kawe :)paid

abangbeca
08-06-2012, 07:32 PM
sign kat mane eh..

Kat bank lah tuan :D

ibnuzain85
08-06-2012, 08:41 PM
btol ke bleh dapat 3.98 kalau overlap dari bank rakyat jugak...

abangbeca
08-06-2012, 09:01 PM
btol ke bleh dapat 3.98 kalau overlap dari bank rakyat jugak...

betoi lar boss...xkan kawe nk tipu kut ~X(

ibnuzain85
08-06-2012, 09:37 PM
klu dok utara boleh ke bro? dapat ka kalau p cawangan bank rakyat ja?

elan
09-06-2012, 12:03 AM
Dah siap nego 3.98% utk boss dah..x yah msg kawe pun kawe awal2 dah bg special rate punya..klu p tmpt lain x dpt lahh :))

Aku tolong up sikit untuk tt. 3.98 tu terbaikkkk...

abykly
09-06-2012, 02:52 AM
saya kat port dickson boleh cover skali tak...


Cover bos...seremban pun den boleh cover lagik :))

abangbeca
09-06-2012, 10:05 AM
klu dok utara boleh ke bro? dapat ka kalau p cawangan bank rakyat ja?

Dok utara boleh bro..tp kn fully gov tetap jer..tp luar kl n selangor kawe hold kejap..nk settle yg mana ada dulu...klu p cawangan pun boleh tp x sure demo leh dpt rate 3.98% ker x :D

abangbeca
09-06-2012, 10:06 AM
Aku tolong up sikit untuk tt. 3.98 tu terbaikkkk...

Tq boss...:)paid

abangbeca
09-06-2012, 10:06 AM
saya kat port dickson boleh cover skali tak...

Boleh boss tp kn fully government payslip AG saja

abangbeca
09-06-2012, 11:02 AM
Updated :

http://img855.imageshack.us/img855/461/59664631.png (http://imageshack.us/photo/my-images/855/59664631.png/)

bananaphone
09-06-2012, 11:40 AM
cikgu boleh apply x.

shahz09z
09-06-2012, 12:22 PM
Ok tuan...lets me explain :)) bdn berkanun klu buat kt bnk rkyt xkan dpt rate 3.98%...sbb tu rate utk staff kerajaan persekutuan shj...tp klu buat ngan kawe...kawe blh bg rate 3.98% tuh depend pd bdn berkanun mana tuan kerja...x kisah potongan dh over 60% ker x sbb suma kn wat calculation dulu baru tau tuan lepas ker idak loan tuan :)

kalau begitu saya boleh cuba apply. lagipun kenaikan gaji tahunan saya pada bulan 7.kerja kat ipta jer

abangbeca
09-06-2012, 02:04 PM
cikgu boleh apply x.

Boleh tuan klu under kem pelajaran

abangbeca
09-06-2012, 02:05 PM
kalau begitu saya boleh cuba apply. lagipun kenaikan gaji tahunan saya pada bulan 7.kerja kat ipta jer

Boleh tuan....

emmarro
09-06-2012, 02:19 PM
Dok utara boleh bro..tp kn fully gov tetap jer..tp luar kl n selangor kawe hold kejap..nk settle yg mana ada dulu...klu p cawangan pun boleh tp x sure demo leh dpt rate 3.98% ker x :D

sy pon dok utara gak..dh ada loan dgn b.rakyat..klu bleh nk overlap:)..tp tt hold plak~X(..klu dh boleh pm sy..lg 1 klu dh appv loan, kena p tmpt tt ke nk sign aggrement @ boleh hntr borang ke caw. terdekat peminjam??

abangbeca
09-06-2012, 02:23 PM
sy pon dok utara gak..dh ada loan dgn b.rakyat..klu bleh nk overlap:)..tp tt hold plak~X(..klu dh boleh pm sy..lg 1 klu dh appv loan, kena p tmpt tt ke nk sign aggrement @ boleh hntr borang ke caw. terdekat peminjam??

Kena dtg sini boss....maleh kawe nk antar agreement kat utara...:))

207009
11-06-2012, 11:47 AM
Saspen pulak tunggu approval ni..arini ke esok dpt ni..

abangbeca
11-06-2012, 08:40 PM
Saspen pulak tunggu approval ni..arini ke esok dpt ni..

Insyaallah...esok dpt bro...klu bro suspen...kawe lg suspend :D

arumbulak
11-06-2012, 10:31 PM
sy nie jauh sgt kat sarawak nie..b.rakyat kat sarawak dah buat promosi 3.98 mcmnie jugak ke?

ibnuqadir
11-06-2012, 11:32 PM
bro kalau keje bsn amacam bro, 1 bulan payslip pun ok?

bolabola_la
12-06-2012, 09:23 AM
dah ada yang berjaya ker? aku try tanya bank rakyat cawangan kuantan diorg jawap tiada produk personal loan bank rakyat yang camni... cam suspen jer plak rasa..

abangbeca
12-06-2012, 10:17 AM
dah ada yang berjaya ker? aku try tanya bank rakyat cawangan kuantan diorg jawap tiada produk personal loan bank rakyat yang camni... cam suspen jer plak rasa..

Suruh staff tuh berenti jer :))

Klik kat bwh sini boss

http://www.bankrakyat.com.my/web/guest/aslah

Ran
12-06-2012, 01:15 PM
Boh..kawe musykil skit..nok tnya nih..

Layak ke ambo dpt rate 3.98 klu ambo nok buat loan tp nok overlap loan bini ambo dkt bank lain..

Klu xlayak..

Boleh ke bini ambo dpt 3.98 tuh klu Overlap bank lain tp sbelum ni dio ado pnh buat jgk ngn b.rkyat jgk..

abangbeca
12-06-2012, 09:36 PM
Boh..kawe musykil skit..nok tnya nih..

Layak ke ambo dpt rate 3.98 klu ambo nok buat loan tp nok overlap loan bini ambo dkt bank lain..

Klu xlayak..

Boleh ke bini ambo dpt 3.98 tuh klu Overlap bank lain tp sbelum ni dio ado pnh buat jgk ngn b.rkyat jgk..

kawe pun x pahe apa demo tulis :((

demo sms kawe lar senang...xpun call je:D

Hairan
12-06-2012, 11:03 PM
Saya black list banyak bank. NPL dekat 200k. paling banyak kat bank rakyat. housing 130K+.. boleh ke?. Keja gomen gaji 1500+

abangbeca
13-06-2012, 10:13 AM
Saya black list banyak bank. NPL dekat 200k. paling banyak kat bank rakyat. housing 130K+.. boleh ke?. Keja gomen gaji 1500+

Perghh byk tuh tuan...bank rkyt sng jer prinsip dia tuan..jgn sesekali blacklist ngan dia..klu blacklist ngan dia konpom apa2 loan x lepas...

So utk kes tuan, sy x leh handle..sorry bebanyak. :(

kunci
13-06-2012, 10:38 AM
Bro.. kalo apply tru bro...
nanti nak sign kene gi mana punya cawangan?

abangbeca
13-06-2012, 10:54 AM
Bro.. kalo apply tru bro...
nanti nak sign kene gi mana punya cawangan?

Sms kawe boss...

m.raiful
13-06-2012, 05:58 PM
salam..boleh tlg kira kelayakan aku?
nak overlap dari dua bank lain...

vios10
13-06-2012, 07:26 PM
semua cawangan bank rakyat bleh dpt rate 3.98 ke tuan?atau hanya deal dgn tuan sahaja?

bananaphone
13-06-2012, 07:40 PM
klu dah ada loan bank rakyat..nk ovlap lg boleh dpt rate 3.98 ni x..pastu payout brape..sbb diwajibkan ambik Takaful kan...

amivortex
13-06-2012, 09:57 PM
Kalau nak reloan n cover loan bnk rakyat sbkm ni, msh pakai rate 3.98 ke?

aizan811
14-06-2012, 10:00 AM
Salam tuan, pls cek email..tq

lubokduit
14-06-2012, 11:28 AM
kalu overlap nak kena ambil settlement ker dari bank lain..?

m.raiful
14-06-2012, 11:42 AM
klu dah ada loan bank rakyat..nk ovlap lg boleh dpt rate 3.98 ni x..pastu payout brape..sbb diwajibkan ambik Takaful kan...

soalan yg sama...payout ntuk takaful dlm brpa? tempoh?

kasem_hashim
14-06-2012, 04:32 PM
terbaik lah service TT :)cgrock:)cgrock:)cgrock kwn nyer dh approve :D:D:D

Terima kaseh TT....

japoniser
14-06-2012, 04:46 PM
terbaik lah service TT :)cgrock:)cgrock:)cgrock kwn nyer dh approve :D:D:D

Terima kaseh TT....

tahniah tuan..sy pon baru terima berita gembira tuan punya loan

gomosokmo
14-06-2012, 04:58 PM
terbaek dr TT.. cpat2 sapa nak wat loan... promosi baeekk punyerrr

kasem_hashim
14-06-2012, 05:09 PM
tahniah tuan..sy pon baru terima berita gembira tuan punya loan

aik cpt tsebar yek brita hehehehe

geng dgn TT ke tn japoniser :):):)

abangbeca
14-06-2012, 09:31 PM
salam..boleh tlg kira kelayakan aku?
nak overlap dari dua bank lain...

Email payslip kt kawe dulu boss

personaloan2011@gmail.com

abangbeca
14-06-2012, 09:33 PM
semua cawangan bank rakyat bleh dpt rate 3.98 ke tuan?atau hanya deal dgn tuan sahaja?

Boleh call kawe utk keterangan lanjut..klu kawe citer sini takut demo x paham

abangbeca
14-06-2012, 09:35 PM
klu dah ada loan bank rakyat..nk ovlap lg boleh dpt rate 3.98 ni x..pastu payout brape..sbb diwajibkan ambik Takaful kan...

Boleh tuan tp dengan syarat dah 2 kali overlap ngan bank rkyt...payout lbh krg 98%

abangbeca
14-06-2012, 09:37 PM
Kalau nak reloan n cover loan bnk rakyat sbkm ni, msh pakai rate 3.98 ke?

Depend pd brp kali tuan dah overlap dgn bnk rkyt sblm nih :D

abangbeca
14-06-2012, 09:38 PM
kalu overlap nak kena ambil settlement ker dari bank lain..?

Kena lah tuan, klu x mcm mana nk byr settlement nnti xder black n white

abangbeca
14-06-2012, 09:46 PM
soalan yg sama...payout ntuk takaful dlm brpa? tempoh?

Payout 98%....

Insurans nih subjektif kn tgk table

ibnuzain85
14-06-2012, 10:50 PM
tuan, klu overlap kali ke 2 kali dengan bank rakyat boleh dpt 3.98 ka?
mana2 cawangan ka boleh mcm tu?

arumbulak
15-06-2012, 05:47 PM
semlm pergi ke cawangan b.rakyat sibu, sarawak..sy ingat nak buat overlap loan b.rakyat jugak utk rate 3.98%..tp pengawai tu cakap tak boleh buat..utk overlap loan b.rakyat juga kena guna rate 4.48%..3.98% tu hanya utk overlap loan dr bank lain je..last2 terpaksa minta settlement statement utk buat loan mbsb je..

abangbeca
15-06-2012, 09:59 PM
tuan, klu overlap kali ke 2 kali dengan bank rakyat boleh dpt 3.98 ka?
mana2 cawangan ka boleh mcm tu?

Yg nih kawe rasa x semua..tp dgn den boleh insyaallah...apa2 pun better tuan tnya dulu bnk rkyt terdekat..klu x leh roger kawe :D

abangbeca
15-06-2012, 10:01 PM
semlm pergi ke cawangan b.rakyat sibu, sarawak..sy ingat nak buat overlap loan b.rakyat jugak utk rate 3.98%..tp pengawai tu cakap tak boleh buat..utk overlap loan b.rakyat juga kena guna rate 4.48%..3.98% tu hanya utk overlap loan dr bank lain je..last2 terpaksa minta settlement statement utk buat loan mbsb je..

Klu tuan dok dkt ngan kawe insyaallah kawe leh tlg..ada cara dia tuan :)

abangbeca
15-06-2012, 11:00 PM
Pembiayaan Peribadi Bank Kerjasama Rakyat Malaysia

Klu overlap dari bnk lain rate >>>> 3.98% utk 20 thn (FULLY GOVERNMENT SHJ)

Klu overlap loan bank rakyat >>>> 3.98% utk 20 thn (TERHAD)

Klu fresh loan dgn bnk rkyat >>>>>> 4.48% utk 20 thn

PEMBETULAN : Payout 97% - 98% sbb duti setem dan insurans wajib..klu pakej 4.95% baru payout 100%

Servis den hanya Klang Valley shj...Kelulusan 24 jam...duit disbursre hari seterusnya

Cth ; Submit doc hari Isnin pkl 10 pg...sign aggreement ptg hari yg sama...duit masuk esok..

Cth : Submit doc hari Isnin pkl 2 ptg...sign aggreement hari Selasa..duit dpt hari Selasa

Effective esok 1 Jun 2012
Table esok baru dpt

Cara2 Memohon

1 - Fax @ Email payslip dan ic dkt den
2 - Doc n borang biro bawa masa sign agreement

Mudah dan Pantas

UPDATE : ADA SATU BULAN PAYSLIP PUN BOLEH APPLY TANPA PENJAMIN << KERAJAAN SAHAJA
Wan
0122784538
personaloan2011@gmail.com

Table Dah Ada

http://img855.imageshack.us/img855/461/59664631.png (http://imageshack.us/photo/my-images/855/59664631.png/)


http://img846.imageshack.us/img846/5274/rate398bankrakyat.th.png (http://imageshack.us/photo/my-images/846/rate398bankrakyat.png/)
http://img855.imageshack.us/img855/3680/rate448bankrakyat.th.png (http://imageshack.us/photo/my-images/855/rate448bankrakyat.png/)

ah fan
15-06-2012, 11:31 PM
den punye jgn lupe bro...

abangbeca
15-06-2012, 11:40 PM
den punye jgn lupe bro...

bos punya isnin diaorg start process...arinih offline...xleh nk key dlm sistem :D

ayie206
16-06-2012, 07:27 AM
Deposit potong berapa bulan tuan?

abangbeca
16-06-2012, 07:39 AM
Deposit potong berapa bulan tuan?

X potong boss...

ayie206
16-06-2012, 07:47 AM
X potong boss...

Wahhh cunnn.. Dari potongan bulanan kat jadual pembayaran tu ada tambahan apa2 lagi t tak? Contoh potongan yuran koperasi ker?

abangbeca
16-06-2012, 11:03 AM
Wahhh cunnn.. Dari potongan bulanan kat jadual pembayaran tu ada tambahan apa2 lagi t tak? Contoh potongan yuran koperasi ker?

Xder bos...apa yg tulis kt table tuh yg tuh lar kena potong bln2...

ah fan
16-06-2012, 03:37 PM
bos punya isnin diaorg start process...arinih offline...xleh nk key dlm sistem :D

orait..hrp2 xde problem..xsabar nk tau result:D

best4u
16-06-2012, 04:05 PM
saya nak buat overlap bankrakyat saje blh tak.

abangbeca
16-06-2012, 04:18 PM
saya nak buat overlap bankrakyat saje blh tak.

Orait tuan...nnti email ic dan payslip dkt saya..

abangbeca
16-06-2012, 04:19 PM
orait..hrp2 xde problem..xsabar nk tau result:D

Kawe pun :D

ah fan
16-06-2012, 08:33 PM
Kawe pun :D

dpt settle mggu dpn sblum kwn g kursus lg cantik..keh3:p

syuq79
16-06-2012, 08:54 PM
salam tt.. sy ade buat personal loan ngan bankrakyat.. igt nk try wat overlap..kire br 1st try la nk overlap..agak2 blh dpt x rate 3.98% tu?..

BaLL78
16-06-2012, 09:12 PM
adeh...swk xda ka bro?

Ardy
16-06-2012, 09:16 PM
Salam Tuan,

saya nak overlap coshare boleh x? sebelum ni saya pinjam dgn Kuwait Finance House

rimau_belang
16-06-2012, 09:17 PM
abg beca try la adjust2 dgn pengarah UGAt hehehe

abangbeca
16-06-2012, 09:35 PM
salam tt.. sy ade buat personal loan ngan bankrakyat.. igt nk try wat overlap..kire br 1st try la nk overlap..agak2 blh dpt x rate 3.98% tu?..

Minta hubungi kawe di talian 0122784538

abangbeca
16-06-2012, 09:36 PM
adeh...swk xda ka bro?

Sarawak setakat laa nih kabel x berani beroperasi lg tuan :D

abangbeca
16-06-2012, 09:37 PM
Salam Tuan,

saya nak overlap coshare boleh x? sebelum ni saya pinjam dgn Kuwait Finance House

Boleh je tuan..minta email payslip ke personaloan2011@gmail.com

arumbulak
16-06-2012, 09:38 PM
Klu tuan dok dkt ngan kawe insyaallah kawe leh tlg..ada cara dia tuan :)

mcmne cara tu bro? bagitaulah..mane tau sy leh buat loan ngan bro.. perlu tandatangan ketua jabatan tak?

abangbeca
16-06-2012, 09:39 PM
abg beca try la adjust2 dgn pengarah UGAt hehehe

Nk no tepon pengarah ugat ker??

abangbeca
16-06-2012, 09:40 PM
mcmne cara tu bro? bagitaulah..mane tau sy leh buat loan ngan bro.. perlu tandatangan ketua jabatan tak?

Minta call kawe..ada bnda boleh explain kt sini...ada bnda x boleh :D

abangbeca
17-06-2012, 07:48 AM
Assalammuailaikum ........

highfidelity
17-06-2012, 12:45 PM
klu fresh loan,utk 10tahun brp ratenya?ada table x?

abangbeca
17-06-2012, 12:56 PM
klu fresh loan,utk 10tahun brp ratenya?ada table x?

Table kat depan boss..rate 4.48%

alberq
17-06-2012, 02:07 PM
dah email abg beca

kasem_hashim
18-06-2012, 11:53 AM
dpt settle mggu dpn sblum kwn g kursus lg cantik..keh3:p

mesti sempat nyer la bro..psl den punya pon dh lps spt yg d janjikan TT hehehehehe

:D:D:D

oldskoolrocka
18-06-2012, 02:59 PM
bro..den ade sms td..

midi112
18-06-2012, 03:11 PM
salam.. teman baru 3 bulan overlap dgn bank rakyat.. nk overlap balik dgn 3.98 ni boleh??

abangbeca
18-06-2012, 03:17 PM
salam.. teman baru 3 bulan overlap dgn bank rakyat.. nk overlap balik dgn 3.98 ni boleh??

Boleh boss..email pyslip kt personaloan2011@gmail.com
Letak no phone sekali

oldskoolrocka
18-06-2012, 03:31 PM
bro..xreply pn sms den..

abangbeca
18-06-2012, 03:45 PM
bro..xreply pn sms den..

Nombor apa ekk...??:-?

jedi_master
18-06-2012, 05:49 PM
kalau lebih 60% boleh tak :)

ah fan
18-06-2012, 07:17 PM
mesti sempat nyer la bro..psl den punya pon dh lps spt yg d janjikan TT hehehehehe

:D:D:D

den punye spesel kes..haha:D


p/s:TT den punye apa cerita?hehe..rasa lmbt benar masa berlalu:((

207009
18-06-2012, 07:47 PM
alhamdulillah loan saya dah lulus minggu lepas..

bro beca mmg terbaaik..servis mmg tiptop..loan insyallah mmg boleh lulus cepat, updatekan kita status permohonan hampir setiap hari sampai loan lulus..sng crite mmg 5 bintang la saya bagi..
thanks bro!

haikal84
18-06-2012, 07:54 PM
huhu..tak berani nak wat pinjaman lagi

japoniser
18-06-2012, 09:02 PM
den punye spesel kes..haha:D


p/s:TT den punye apa cerita?hehe..rasa lmbt benar masa berlalu:((

aik..aku rasa br brp hari...sabor ah fan...ader tuh...:)

poknik769
18-06-2012, 09:50 PM
Boh, chek pm ter... :D

abangbeca
18-06-2012, 10:20 PM
kalau lebih 60% boleh tak :)

Kena oberlap lah tuan :D

abangbeca
18-06-2012, 10:22 PM
den punye spesel kes..haha:D


p/s:TT den punye apa cerita?hehe..rasa lmbt benar masa berlalu:((

Demo punya sabare...:D td dah msk mgkn sok process...apa2 kawe update..klu kawe x update demo update kat kawe :))

abangbeca
18-06-2012, 10:24 PM
alhamdulillah loan saya dah lulus minggu lepas..

bro beca mmg terbaaik..servis mmg tiptop..loan insyallah mmg boleh lulus cepat, updatekan kita status permohonan hampir setiap hari sampai loan lulus..sng crite mmg 5 bintang la saya bagi..
thanks bro!

Tq boss...:)

Bro pun cust terbaik den..selalu update kat kawe :)cgrock

abangbeca
18-06-2012, 10:25 PM
aik..aku rasa br brp hari...sabor ah fan...ader tuh...:)

Baguih assistant aku nih :eek:
Baru brp hari nyer...arinih bru msk bnk :D

abangbeca
18-06-2012, 10:27 PM
Boh, chek pm ter... :D

Boss..klu kat pm lmbat ckit kawe nk reply..tp klu sms ngan email mmg kawe laju reply...nnti kawe tgk yg boss punya

abangbeca
18-06-2012, 10:29 PM
Boh, chek pm ter... :D

Xder pun tan sri:-?

alberq
18-06-2012, 10:36 PM
Xder pun tan sri:-?

bos mcmana sy punya? dah send email

ah fan
18-06-2012, 10:44 PM
aik..aku rasa br brp hari...sabor ah fan...ader tuh...:)

keh3..mana tahan bro..gigil dh ni..:p

ah fan
18-06-2012, 10:46 PM
Demo punya sabare...:D td dah msk mgkn sok process...apa2 kawe update..klu kawe x update demo update kat kawe :))

orait..no hal..harap2 cpt la depa proses..takut den dh kena g kursus je nti..keh3..:D

edy1405
19-06-2012, 01:03 AM
promosi ni sampai bila

abangbeca
19-06-2012, 06:56 AM
promosi ni sampai bila

Xde tarikh tutup boss...

kizwan
19-06-2012, 01:20 PM
chupp..nak tanya sket.nak overlap mbsb waslah kat bank rakyat (aslah prima) boleh gak ker? bukan lock in period 5 thn ke?

ayie206
19-06-2012, 02:16 PM
salam tuan.. kalau full sttlement stetement overlap bank ambik atau kita ambikkan sendiri?

abangbeca
19-06-2012, 02:43 PM
chupp..nak tanya sket.nak overlap mbsb waslah kat bank rakyat (aslah prima) boleh gak ker? bukan lock in period 5 thn ke?

Boleh boss klu nk overlap waslah tp dgn syarat settlement mesti x lebih dari jmlah yang layak loan ngan bnk rkyt...waslah ader lock 5 thn..so klu settle krg dr 5 thn kena penalti ngan mbsb boss :D