PDA

View Full Version : Roti Canai Mamak - Patut la sedap....


Bro_Izantie
24-04-2011, 06:22 PM
Assalamualaikum,

Tiada niat mengganggu anda semua sedang bekerja sempena musim gaji awal & minggu bonus pasti ceria semua..
cuma saya ingin berkongsi apa yg saya lihat dengan mata kepala sendiri.

Kejadian Pertama: (Ia berlaku jumaat lepas)
Kebiasaannya wife akan sediakan sarapan & bekalan untuk anak2 ke sekolah seawal 4.30pagi. Oleh kerana di suatu pagi
Jumaat hujan renyai2 pula, sy bangun 5.15am dan bercadang nak beli roti telor & roti boom untuk sarapan & bekalan anak sekolah
saya ke kedai mamak 24jam "restoran _______ korner"
disebabkan cuaca sejuk, saya guna la toilet restoran tu..bila keluar toilet yg bersebelahan stor bawang tepung gandum susu
terdengar orang gelak2...saya pun menolak lah pintu papan plywood stor tu...alangkah terkejut saya 2 lelaki mamak ni sedang
memijak-mijak tepung bercampur telur dgn susu dalam sebuah besen aluminium berkaki ayam berkain sarong putih
(anda mungkin pernah tengok ASTRO macam mana anggur dipijak ramai di Francis untuk jadikan arak)
saya tegur " apa u bikin"
sorang tu boleh cakap melayu pelat 'esok pagi punya'
saya tanya lagi " itu untuk apa'
dia jawab 'roti canai'
saya pun blaa coz awal pagi tokeh dia xder...bila saya cerita pada kawan yg juga tuan punya kedai tomyam pandan indah..
kawan saya jawab 'yg pijak dengan kaki tu lah bangsa kita suka makan pagi-pagi siap minta banjir/tampal'
Aduan telah dibuat tetapi restoran tu masih beroperasi lagi maklum lah MPAJ milik siapa...sedangkan berpuluh-puluh rumah urut
disko pub tumbuh macam cendawan di Pandan Indah inikan kes tepung di uli dgn kaki...


Kejadian Kedua
Ini pengalaman dgn mata kepala adik lelaki saya di sebuah restoran mamak _________ gelas besar di Cheng, Melaka.
lepas dia tengok bola Chelsea lewat 5pagi, dia pun pergi belakang restoran untuk ambil kereta coz masa game tu
parking penuh...kata adik saya, dia ternampak 3 lelaki mamak ni memijak2 tepung roti canai juga dalam besen

Kejadian Ketiga
Ini cerita dr sahabat saya ahad lepas dia terserempak di restoran ________ bandar tasik selatan
Juga mamak memijak pijak tepung roti canai di bahagian dapur belakang yg berkepungkan kerusi2 plastik yg bersusun..
kata kawan sy...mereka siap gesel-geselkan tepung tu dengan tumit dan betis.

Saya berharap anda teliti dulu ...jika boleh...

Saya suka bersantai di Mamak coz skrin besar, luas, pekerja dia xmasuk campur apa sahaja urusan kita xmacam restoran
tomyam yg xboleh santai lama-lama.

mohtazul@yahoo.com


p/s: Aku Copaste dari email...:D:D:D

VeilSupra
24-04-2011, 06:24 PM
wahh.. pttla roti canai mamak sedap. kalau bangsa lain buat xsedap. :))

gengjawa
24-04-2011, 06:26 PM
kat banting pun ada mcm nie
dah pernah kena rush
wak pun dah xmau makan roti canai kedai mamak lagi
better cari restoren melayu jer

Bro_Izantie
24-04-2011, 06:26 PM
wahh.. pttla roti canai mamak sedap. kalau bangsa lain buat xsedap. :))

bagi aku melayu gak buat yg sedap...:D:D:D

Bro_Izantie
24-04-2011, 06:27 PM
kat banting pun ada mcm nie
dah pernah kena rush
wak pun dah xmau makan roti canai kedai mamak lagi
better cari restoren melayu jer

betol tu wak...dan kat KL ni bersepah2 kedai mamak kapir yg gantung ayat2 Quran....:mad::mad::mad:

VeilSupra
24-04-2011, 06:29 PM
adoi.. kalo terbyg dgn kaki diorg.. pastu diorg ni mmg jenis jrg mandi. :-t

gengjawa
24-04-2011, 06:29 PM
bagi aku melayu gak buat yg sedap...:D:D:D

betol tu
org melayu punya roti canai lagi sedap:)paid:)paid

Ahmad07
24-04-2011, 06:30 PM
banyak gak aku dengar bende2 cenggini sblum ni...

gengjawa
24-04-2011, 06:32 PM
banyak gak aku dengar bende2 cenggini sblum ni...

diaorg kata letih nk uli pakai tangan
so pakai kaki ler..

Bro_Izantie
24-04-2011, 06:32 PM
adoi.. kalo terbyg dgn kaki diorg.. pastu diorg ni mmg jenis jrg mandi. :-t

masa pijak pakai kain sarong....eeiiiii...cuba bayangkan...korang kalau nak kepastian, email kat brader tu...

kerunai
24-04-2011, 06:33 PM
Kat tepen pun penah jadi,tepi pej tanah..cam taik dowh..

Bro_Izantie
24-04-2011, 06:34 PM
diaorg kata letih nk uli pakai tangan
so pakai kaki ler..

giler...buka 24/7....sehari bole beribu keping manusia melahap...mana sempat uli pakai tangan...:eek::eek::eek:

Joe1911
24-04-2011, 06:34 PM
tak mkn dah roti canai lps nih,wekkk...

SayaAndaKita®
24-04-2011, 06:35 PM
adoi.. kalo terbyg dgn kaki diorg.. pastu diorg ni mmg jenis jrg mandi. :-t

:eek:roti canai organik, patut pun sedap, segala organik ada kat jari jemari :p tur penambah perisa.

Bro_Izantie
24-04-2011, 06:36 PM
tak mkn dah roti canai lps nih,wekkk...

sekali pun cerita ni tak benar, tp pikir logik la....:)):)):))

ForexGaban_83
24-04-2011, 06:36 PM
kat tempat aku pun cam ni gak..restoran tu kena serbu pihak berkuasa....pastu mamak tu kena soal siasat...

pihak berkuasa: kenapa awak uli tepung guna kaki?
mamak: uli tepung banyak2 guna tangan tidak dapat....mesti guna kaki.

semenjak hari kejadian, pengunjung restoran tu menjadi berkurangan....

tak lama pastu dlm 2 bulan....restoran tu penuh balik....

VeilSupra
24-04-2011, 06:37 PM
lagi 1 aku pasan, diorg salu letak tepung yg dah diuli kat dlm besen, atas lantai je. xde tutup2. mesti pas lenyek guna kaki. pastu diorg uli dlm kol 4-5pagi. time org xramai. wargh.. :((

CyberMachine
24-04-2011, 06:38 PM
kat tempat aku pun cam ni gak..restoran tu kena serbu pihak berkuasa....pastu mamak tu kena soal siasat...

pihak berkuasa: kenapa awak uli tepung guna kaki?
mamak: uli tepung banyak2 guna tangan tidak dapat....mesti guna kaki.

semenjak hari kejadian, pengunjung restoran tu menjadi berkurangan....

tak lama pastu dlm 2 bulan....restoran tu penuh balik....

pakai manderem siam kot.....:-?:-?

VeilSupra
24-04-2011, 06:40 PM
kat tempat aku pun cam ni gak..restoran tu kena serbu pihak berkuasa....pastu mamak tu kena soal siasat...

pihak berkuasa: kenapa awak uli tepung guna kaki?
mamak: uli tepung banyak2 guna tangan tidak dapat....mesti guna kaki.

semenjak hari kejadian, pengunjung restoran tu menjadi berkurangan....

tak lama pastu dlm 2 bulan....restoran tu penuh balik....

dah tradisi org malaysia mbesar ngn roti canai.. nak wat cmner kan..

gengjawa
24-04-2011, 06:41 PM
lagi 1 aku pasan, diorg salu letak tepung yg dah diuli kat dlm besen, atas lantai je. xde tutup2. mesti pas lenyek guna kaki. pastu diorg uli dlm kol 4-5pagi. time org xramai. wargh.. :((

betol la nie
time mcm nie la dia org ambil peluang

eboss
24-04-2011, 06:41 PM
Assalamualaikum,

Tiada niat mengganggu anda semua sedang bekerja sempena musim gaji awal & minggu bonus pasti ceria semua..
cuma saya ingin berkongsi apa yg saya lihat dengan mata kepala sendiri.

Kejadian Pertama: (Ia berlaku jumaat lepas)
Kebiasaannya wife akan sediakan sarapan & bekalan untuk anak2 ke sekolah seawal 4.30pagi. Oleh kerana di suatu pagi
Jumaat hujan renyai2 pula, sy bangun 5.15am dan bercadang nak beli roti telor & roti boom untuk sarapan & bekalan anak sekolah
saya ke kedai mamak 24jam "restoran _______ korner"
disebabkan cuaca sejuk, saya guna la toilet restoran tu..bila keluar toilet yg bersebelahan stor bawang tepung gandum susu
terdengar orang gelak2...saya pun menolak lah pintu papan plywood stor tu...alangkah terkejut saya 2 lelaki mamak ni sedang
memijak-mijak tepung bercampur telur dgn susu dalam sebuah besen aluminium berkaki ayam berkain sarong putih
(anda mungkin pernah tengok ASTRO macam mana anggur dipijak ramai di Francis untuk jadikan arak)
saya tegur " apa u bikin"
sorang tu boleh cakap melayu pelat 'esok pagi punya'
saya tanya lagi " itu untuk apa'
dia jawab 'roti canai'
saya pun blaa coz awal pagi tokeh dia xder...bila saya cerita pada kawan yg juga tuan punya kedai tomyam pandan indah..
kawan saya jawab 'yg pijak dengan kaki tu lah bangsa kita suka makan pagi-pagi siap minta banjir/tampal'
Aduan telah dibuat tetapi restoran tu masih beroperasi lagi maklum lah MPAJ milik siapa...sedangkan berpuluh-puluh rumah urut
disko pub tumbuh macam cendawan di Pandan Indah inikan kes tepung di uli dgn kaki...


Kejadian Kedua
Ini pengalaman dgn mata kepala adik lelaki saya di sebuah restoran mamak _________ gelas besar di Cheng, Melaka.
lepas dia tengok bola Chelsea lewat 5pagi, dia pun pergi belakang restoran untuk ambil kereta coz masa game tu
parking penuh...kata adik saya, dia ternampak 3 lelaki mamak ni memijak2 tepung roti canai juga dalam besen

Kejadian Ketiga
Ini cerita dr sahabat saya ahad lepas dia terserempak di restoran ________ bandar tasik selatan
Juga mamak memijak pijak tepung roti canai di bahagian dapur belakang yg berkepungkan kerusi2 plastik yg bersusun..
kata kawan sy...mereka siap gesel-geselkan tepung tu dengan tumit dan betis.

Saya berharap anda teliti dulu ...jika boleh...

Saya suka bersantai di Mamak coz skrin besar, luas, pekerja dia xmasuk campur apa sahaja urusan kita xmacam restoran
tomyam yg xboleh santai lama-lama.

mohtazul@yahoo.com


p/s: Aku Copaste dari email...:D:D:D

1) tak ada bukti bergambar tak berani nak sokong

2) kalau kedai mamak tu dah buka dan dah ada pelanggan apsal mamat yg sebarkan email tu tak minta para pelanggan lain tengok sama...tak kan nak main diam ajer dan lepas tu pi kasi tau kat tauke tomyam lak

ForexGaban_83
24-04-2011, 06:42 PM
pakai manderem siam kot.....:-?:-?

cuba bayangkan tepung tu diuli dengan kaki pastu di tenyeh2 kat betis yg berbulu...

eboss
24-04-2011, 06:42 PM
betol tu wak...dan kat KL ni bersepah2 kedai mamak kapir yg gantung ayat2 Quran....:mad::mad::mad:

kononnya kalau nak tau kedai mamak milik orang india tengok nama kedai..kalau ada perkataan Jaya..tu india punya lah :-?

Cynical_Cakcibor
24-04-2011, 06:43 PM
W'slm TT ..thanks for the revelation .. aku tau lama dah pasai pekerja2 kedai mamak uli tepung dengan kaki ni .. di Perak memang ada kawan2 aku ternampak... bila aku bagitau yang kedai mamak ni kotor ... ada yang dok pertahan kedai mamak ( termasuk lam CG ni :D )... makanan lazat la .. servis bagus la .. lebih baik dari kedai melayu .. aku dah lama boikot kedai mamak ni ..

Bro_Izantie
24-04-2011, 06:47 PM
1) tak ada bukti bergambar tak berani nak sokong

bole diusahakan kalau ada skuad pengintip cgrians....kontek pengirim email tu..:D:D:D

2) kalau kedai mamak tu dah buka dan dah ada pelanggan apsal mamat yg sebarkan email tu tak minta para pelanggan lain tengok sama...tak kan nak main diam ajer dan lepas tu pi kasi tau kat tauke tomyam lak

kan dia dah sebar kat email ni bro....dia hanya mampu citer kat tokey tomyam jer la...tp mujur dia tak bgtau kedai tomyam mana kan?hmmm:-?:-?:-?

HakuLar
24-04-2011, 06:47 PM
aku anti kedai mamak.. nmpk je bersih, tp x tau kt blkg mcmana diorg buat..

amy@promatt
24-04-2011, 06:48 PM
korg belasah jer mamak2 nie.....hahahaha.....baru2 nie aku baling sekotak rokok....coz diorg boleh nk ckp tamil...pastue 3 org dtg bergilir2 suruh aku beli rokok..cam paksa plak...mula2 aku mls nk lyn....coz aku mmg jenis mls nk cari gaduh nie.....tpi dh cam perli pulak.....aku baling sekotak tue...aku ingat nk buat rare skit suruh hisap 20 btg sekaligus..tpi xjdi plak....coz yg pelik masa tue ramai plak yg support....huhuhuhu.....jgn bg muka sgt kat diorg nie...sbb diorg ingat masih ddk kat tamil nadu lg...terbawak2 xreti nk hormat org....

faizal
24-04-2011, 06:48 PM
scam,
cita pun mcm karangan

zuyyin
24-04-2011, 06:48 PM
Sama le aku tak makan tapi minum teh ade le

ForexGaban_83
24-04-2011, 06:50 PM
tapi kenapa diaorang(pekerja kedai mamak) tak guna mesen uli tepung yg slalu kedai bakery guna tu?

yusree037
24-04-2011, 06:50 PM
Pe2hal pun duit memungkinkan segalanya!!

ckama33
24-04-2011, 06:50 PM
memang depa ngadun camni pun.... untuk memudahkan mereka menyiapkan kerana tepung roti canai kan banyak...

Bro_Izantie
24-04-2011, 06:51 PM
kononnya kalau nak tau kedai mamak milik orang india tengok nama kedai..kalau ada perkataan Jaya..tu india punya lah :-?

lagi satu bole tanya..kalau takder jual kari lembu tu.....memang sah!!!!

jahar79
24-04-2011, 06:52 PM
loya tekak aku...

aceghah
24-04-2011, 06:54 PM
aku mmg dr dlu lg anti kedai mamak ni..dorg pnye islam pun aku ragu2..ayat suci alquran main gantung je..cube suruh mengucap dia tau ke x..

alonso
24-04-2011, 06:55 PM
eiii yuuckkkssss
takmo roti canai mamak lg daaaaa

bob76
24-04-2011, 07:04 PM
korg belasah jer mamak2 nie.....hahahaha.....baru2 nie aku baling sekotak rokok....coz diorg boleh nk ckp tamil...pastue 3 org dtg bergilir2 suruh aku beli rokok..cam paksa plak...mula2 aku mls nk lyn....coz aku mmg jenis mls nk cari gaduh nie.....tpi dh cam perli pulak.....aku baling sekotak tue...aku ingat nk buat rare skit suruh hisap 20 btg sekaligus..tpi xjdi plak....coz yg pelik masa tue ramai plak yg support....huhuhuhu.....jgn bg muka sgt kat diorg nie...sbb diorg ingat masih ddk kat tamil nadu lg...terbawak2 xreti nk hormat org....

nie restoren mamak mana yg ko kena nie amy??:-?:)) hmm sib baiklaa kalau kat BBU tempat aku nie...roti yg power2 org melayu punya..tapi cuma ada time sarapan je...:(

bob76
24-04-2011, 07:06 PM
kononnya kalau nak tau kedai mamak milik orang india tengok nama kedai..kalau ada perkataan Jaya..tu india punya lah :-?

x jugak laa bro..kat tmpt aku nie..kalu kat jb mmg famous la mamak nie..restoren osman...owner dia mmg pure india mari punya...aku ingat lebih 10 restoren dia kat jb nie...

GnoLa ®
24-04-2011, 07:09 PM
:D:D:D

sib baik kt melaka ni, bnyk org melayu niaga roti canai...
jauh lebih sedap kuah dia klu nk compare ngan kedai mamak ni...

kt batu berendam ada satu kedai ni, tiap2 pagi full house!!!
terkenal dgn roti tampal dia...

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

yon777
24-04-2011, 07:11 PM
Bukan kata roti canai mamak jer..
ROTI bun pun terok cara pembuatannye..
Aku makan roti Gardenia jer.. roti lain aku x caya..

Korang bayangkanlah kat kilang-kilang makanan skang banyak pekerja asing yg tak reti jaga kebersihan.. ikut suka harkk tuih harkk tuih sana sini..

roti canai uli ngan kaki kat mana2 pun ada..
uli ngan tangan pun ada sampai ke lengan..
pastu siap kais-kais yg kat lengan tu masuk balik dlm tepung uli..
Hahah.. bayangkanlah dgn AURA peluhnye yg menjadi perasa tambahan dlm roti tu..

ROTI BANJIR SATUpp!!
:eek:

Husaini07
24-04-2011, 07:13 PM
tobat x mkn dah pas ni roti canai kdai mamak..
pndan indah, dkt lak 2 dgn umh aku

jahar79
24-04-2011, 07:13 PM
:D:D:D

sib baik kt melaka ni, bnyk org melayu niaga roti canai...
jauh lebih sedap kuah dia klu nk compare ngan kedai mamak ni...

kt batu berendam ada satu kedai ni, tiap2 pagi full house!!!
terkenal dgn roti tampal dia...

:)cgrock:)cgrock:)cgrock


aku tau... kedai depan tmn melaka baru tu kan...dekat ngan sekolah sultan muhammad...:D

SayaAndaKita®
24-04-2011, 07:15 PM
Bukan kata roti canai mamak jer..
ROTI bun pun terok cara pembuatannye..
Aku makan roti Gardenia jer.. roti lain aku x caya..

Korang bayangkanlah kat kilang-kilang makanan skang banyak pekerja asing yg tak reti jaga kebersihan.. ikut suka harkk tuih harkk tuih sana sini..

roti canai uli ngan kaki kat mana2 pun ada..
uli ngan tangan pun ada sampai ke lengan..
pastu siap kais-kais yg kat lengan tu masuk balik dlm tepung uli..
Hahah.. bayangkanlah dgn AURA peluhnye yg menjadi perasa tambahan dlm roti tu..

ROTI BANJIR SATUpp!!
:eek:


itu kasi roti rapuh:))

GnoLa ®
24-04-2011, 07:19 PM
aku tau... kedai depan tmn melaka baru tu kan...dekat ngan sekolah sultan muhammad...:D

ya betullllllllllllllll...
dkt ngan kilang tmpt keje aku...
:D:D:D

wan676
24-04-2011, 07:21 PM
adoi.. kalo terbyg dgn kaki diorg.. pastu diorg ni mmg jenis jrg mandi. :-t

tu satu hal, yang pergi tandas, kencing2 berdiri, mesti terkena kaki juga tu, mana basuh kaki tu.Tut dia pon silap2 jenis xbasuh. ~X( ~X( ~X( eii bayangkan oii.. gelinya kaki tu pijak2 tepung.....

yon777
24-04-2011, 07:21 PM
itu kasi roti rapuh:))

... dan rasa LEMAK-LEMAK MASIN gitu..

AuraSuccess_88
24-04-2011, 07:25 PM
wah..dosa tu depa wat gitu n kotor...

jahar79
24-04-2011, 07:28 PM
ya betullllllllllllllll...
dkt ngan kilang tmpt keje aku...
:D:D:D




aku dulu pernah makan kat kedai melayu tu...

dan bagi aku situ lagi sedap dpd kedai mamak..

Ahwazi Mustafa
24-04-2011, 07:28 PM
kat tempat aku ni roti canai melayu buat, sedap giler... :)

wan676
24-04-2011, 07:33 PM
layan la dulu mamak ni.. :mad: :mad:
http://shareimage.org/images/od32xo2o5dni3vyysssd_thumb.jpg (http://shareimage.org/viewer.php?file=od32xo2o5dni3vyysssd.jpg)

http://shareimage.org/images/0pt8uxpmcv88g53yez6_thumb.jpg (http://shareimage.org/viewer.php?file=0pt8uxpmcv88g53yez6.jpg)

:-?

galahpanjang
24-04-2011, 07:34 PM
aku pn penah tgk depan mata aku kes macam ni..
kt tempat aku ade satu restoran mamak namanya Al-*****ak...
tp aku malas nk kecoh2,terus blah je..sejak tu aku x mkn da kt situ..

kt tempat aku xde melayu yg meniaga roti canai,tp ade satu kedai indon memang sedap...lg murah dari mamak..

GASTER123
24-04-2011, 07:35 PM
mengelikan sungguh..

GnoLa ®
24-04-2011, 07:36 PM
tak ramai org kita yg berani meniaga roti canai ni kt KL...
sbb saingan dgn mamak ni...

payaluas
24-04-2011, 07:37 PM
ayaq tangan la sedap...tapi ayaq kaki lg sedap oooo....haha

fareast262
24-04-2011, 07:38 PM
bro...
kalau setakat bro nak hide info kedai mamak...
serupa tak payah citer bro...

meh nih aku btau...
semua kedai mamak buat cam tue...
mn nak larat pakai tangan beb...
customer ratusan sehari nak handle..

ko btau jerk kedai mamak tue...
lagipon bukan depa bca thread nih...
so sng la forumer kiter tak g ctu termasuk aku nih...

GnoLa ®
24-04-2011, 07:38 PM
aku dulu pernah makan kat kedai melayu tu...

dan bagi aku situ lagi sedap dpd kedai mamak..

mmg sedap...
termasuk leh cuci mata ushar kodoks tiap2 pagi...

:eek::eek::eek:

akukurt
24-04-2011, 07:40 PM
Kejadian Pertama

Alif Corner.. ye ke?? huhu

eizzbizz
24-04-2011, 07:44 PM
roti canai mamak kaki berbulu lebat = i loikeee

eizzbizz
24-04-2011, 07:45 PM
Kejadian Pertama

Alif Corner.. ye ke?? huhut
kalo pandan indah = stevxxxxxxxxxxxxx conrner la yekkk

ar_shad87
24-04-2011, 07:47 PM
risau lak nak makan kat kedai mamak lepas ni

jerryl ke
24-04-2011, 07:50 PM
kat wangsa maju sek 2, dekat brj member aku ade nampak gak kejadian cam tt nie citer...haha...ak pergi sana tak makan da roti canai nie, makan nasi lemak je....

carnationmyra
24-04-2011, 07:51 PM
eeee...yew!! ada logik jugak dorg pijak2...sebab kan ramai customer dorg suka mam roti canai...nak uli guna tangan memang lenguh la....

perantauan
24-04-2011, 07:51 PM
teruk giler, nasib baik kawasan aku roti canai melayu buat

wanel
24-04-2011, 07:51 PM
wooooo kalo camtu mungkin ada yang penah termakan bulu kaki dalam roti canai?!?! eeeee

carnationmyra
24-04-2011, 07:58 PM
wooooo kalo camtu mungkin ada yang penah termakan bulu kaki dalam roti canai?!?! eeeee

cagu pun....!! ~X(

safariatech
24-04-2011, 08:00 PM
sokong restoran melayu...

kuraku
24-04-2011, 08:05 PM
peh..malam ni nak order banjir la satu. yum2.

ami.goldenmaya
24-04-2011, 08:09 PM
xbrani dah nak makan kt mamak...

ami.goldenmaya
24-04-2011, 08:11 PM
tp kt kg aku memang btul....ada kes kdai mamak tu kne rush pasal hal yg same lah,leh kantoi tu sb kt roti canai tu ada bulu kerinting...apa agak nye kn...jeng jeng jeng...(aku speculate bulu kaki lah,jgn pikir len plak,hahahahah)

wan676
24-04-2011, 08:28 PM
pasni aku nk kurang makan roti canai mamak ni, kalu boleh nk stop terus.memang tau yg mamak ni pengotor dari dulu. pas dgr cite ni, lagi la nk boikot mamak ni

gambusbangi
24-04-2011, 09:01 PM
apa nak diherankan aku g india diaorg masak air pon tp jalan je...warung teh tengah2 divider...

smithmagge
24-04-2011, 09:06 PM
wahh.. pttla roti canai mamak sedap. kalau bangsa lain buat xsedap. :))

aku tak tahu macamana korang boleh cakap roti canai mamak sedap...
letak je seminit dh jd liat macam plastik......
Aku suka makan roti canai orang melayu buat garing lembut walau dh sejuk...
aku memang anti kedai mamak pengotor... harap depan je bersih dapur sendiri mau ingat la...

tOksiak
24-04-2011, 09:18 PM
aklau kt pndan indah ada 2 restotran yg ujung namanya ada Corner....Steven Corner dgn La'ziz Corner.....yg steven tu sah2 dah hindu......

VeilSupra
24-04-2011, 09:38 PM
aku tak tahu macamana korang boleh cakap roti canai mamak sedap...
letak je seminit dh jd liat macam plastik......
Aku suka makan roti canai orang melayu buat garing lembut walau dh sejuk...
aku memang anti kedai mamak pengotor... harap depan je bersih dapur sendiri mau ingat la...

aku sindir je tu bro.. maksud terbalik sbnrnya. aku pun suka roti canai kita2 yg tebar, rangup dan garing.

rayz
24-04-2011, 09:40 PM
ustaz aku pun cerita benda sama masa sekolah dulu.dia dok teropong kedai mamak sbb rumah sebelah kedai mamak.

wak_handalan
24-04-2011, 09:47 PM
kat banting pun ada mcm nie
dah pernah kena rush
wak pun dah xmau makan roti canai kedai mamak lagi
better cari restoren melayu jer

restoran mamak yg mne 1..cecite..cecite

tebbaloi
24-04-2011, 10:02 PM
sumpah lepas ni aku takkan makan roti kedai mamak :(( :(( :((

mohamad71
24-04-2011, 10:13 PM
Bukan di semenanjung je kes macam ni di sabah pun berlaku juga,bukan tujuan nak fitnah tapi ada orang nampak mamak-mamak ni uli tepung guna kaki.Heheh
bayangkan mamak tu ada "athletes foot".

onerich
24-04-2011, 10:26 PM
diaorg kata letih nk uli pakai tangan
so pakai kaki ler..

ya laaa...kesian kat diaorang kan...kan...kan....kat diri kita sapa nak kesian....bayar RM sekeping roti dipijak kaki...~X(

gersangnye
24-04-2011, 10:33 PM
patut TT amik gambar ke rakam video ke...pastu upload kat youtube n facebook..confirm satu malaysia kecoh...baru goyang mamak...adoi rugi TT...

tjbumi
24-04-2011, 10:43 PM
Bukan sekarang nie ada mesin uli tepung ker.... Patut le ramai orang makan kat kedai mamak.... perisa hebat...

shadow
24-04-2011, 10:50 PM
Ohh resepi rahsia ni.tu la pasal melayu suka makan mamak ni.dah kene air kaki bukan air tangan dah haha

stevie-g
24-04-2011, 11:00 PM
aklau kt pndan indah ada 2 restotran yg ujung namanya ada Corner....Steven Corner dgn La'ziz Corner.....yg steven tu sah2 dah hindu......

kat SS15, subang pun ramai melayu makan minum kat restoran Silva......nama xde ciri2 muslim langsung tp mgkn sebab dia punya restoran sebijik mcm kdai mamak sedangkn ownernya hindu tu cust kami.......#:-S

Bro_Izantie
24-04-2011, 11:02 PM
bro...
kalau setakat bro nak hide info kedai mamak...
serupa tak payah citer bro...

meh nih aku btau...
semua kedai mamak buat cam tue...
mn nak larat pakai tangan beb...
customer ratusan sehari nak handle..

ko btau jerk kedai mamak tue...
lagipon bukan depa bca thread nih...
so sng la forumer kiter tak g ctu termasuk aku nih...

bro...meh aku nak bgtau...aku cedok dari email jer....tepek kat sini...nak kongsikan dengan korang..

rumahemas4u
24-04-2011, 11:02 PM
Ohh resepi rahsia ni.tu la pasal melayu suka makan mamak ni.dah kene air kaki bukan air tangan dah haha

sudah tukarrr lah macaaa...:D

zamreda
24-04-2011, 11:04 PM
bestnya makan roti canai diuli kaki....

world
24-04-2011, 11:07 PM
masa pijak pakai kain sarong....eeiiiii...cuba bayangkan...korang kalau nak kepastian, email kat brader tu...

ha ha .. ni jadi kes makan roti kangkang nih ... :eek::eek::eek:

Bro_Izantie
24-04-2011, 11:10 PM
patut TT amik gambar ke rakam video ke...pastu upload kat youtube n facebook..confirm satu malaysia kecoh...baru goyang mamak...adoi rugi TT...

teringiin aku nak buat...tguu masa dan ketika jika diizinkan...:mad::mad::mad:

pegulza85
24-04-2011, 11:10 PM
mamak pun orang Islam gak

nape la korang fitnah bukan-bukan nih

benda lain nak pulak bukti bagai

MonyetInvest
24-04-2011, 11:11 PM
Kalau betullah...
fuyyoooo..
makan air celah kangkang mamakla jwabnyer

eboss
24-04-2011, 11:12 PM
teringiin aku nak buat...tguu masa dan ketika jika diizinkan...:mad::mad::mad:

jom buat operasi bersepadu warga CG..siap camera...video..lappy...kasi upload terus...siaran terus menerus :))

duit_tepi
24-04-2011, 11:15 PM
dah byk kali aku dengar kes pijak2 ni nak uli roti. kl ada gambor lagi mengegarrrrrrr.. :)):))

kalamsiber
24-04-2011, 11:16 PM
banzai.., xpe kot, sbb pastu dah kena masak balik ekekekek

Bro_Izantie
24-04-2011, 11:16 PM
mamak pun orang Islam gak

nape la korang fitnah bukan-bukan nih

benda lain nak pulak bukti bagai

fitnah? :-?:-?:-?...cuba ko sendiri pegi siasat..pastu post kat sini...

Bro_Izantie
24-04-2011, 11:18 PM
jom buat operasi bersepadu warga CG..siap camera...video..lappy...kasi upload terus...siaran terus menerus :))

apa kat bro eboss in charge...:)):)):))

pegulza85
24-04-2011, 11:20 PM
fitnah? :-?:-?:-?...cuba ko sendiri pegi siasat..pastu post kat sini...

ceh, sendiri tuduh, suruh orang lain siasat pulak

dah fitnah tu, fitnah je la.. ko sendiri x pasti berita yang ko sebarkan tu kan???

bro, kalo kita tutup pintu rezeki orang lain, Allah akan tutup rezeki kita gak bro.. sesama Islam pulak tuuuu

akukurt
24-04-2011, 11:23 PM
roti canai mamak kaki berbulu lebat = i loikeee

den pun loike... perisa bulu kaki mamak roti canai banjir.. terbaek

eboss
24-04-2011, 11:28 PM
apa kat bro eboss in charge...:)):)):))

aku ok ajer...esok aku tengok tarikh mana yang sesuai..lepas tu buka tread...sapa yg nak join...dan nama restoran yg nak ambush :))

Bro_Izantie
24-04-2011, 11:29 PM
ceh, sendiri tuduh, suruh orang lain siasat pulak

dah fitnah tu, fitnah je la.. ko sendiri x pasti berita yang ko sebarkan tu kan???

bro, kalo kita tutup pintu rezeki orang lain, Allah akan tutup rezeki kita gak bro.. sesama Islam pulak tuuuu

Aku tak nak cari pasal kat sini...tjuan aku bukan nak menuduh...ko bole baca balik kat first page...ada alamat email aku tepek..itu sumbernyer...ko bole tanya kat dia...tp ko penah terpikir tak kekadang apa benda yg trtulis tu ada benarnya?

d-10
24-04-2011, 11:29 PM
geli weh.. sib bek mamak bkn temat kegemaran

Bro_Izantie
24-04-2011, 11:30 PM
aku ok ajer...esok aku tengok tarikh mana yang sesuai..lepas tu buka tread...sapa yg nak join...dan nama restoran yg nak ambush :))

bole ajak si pegulza85 skali...dia kurang yakin lagi tuu..

private_eye217
24-04-2011, 11:32 PM
kadang2 tu korang pasti ke mamak tu btl2 islam..jgn percaya sgt..asal ramai jer masuk mkn...

pegulza85
24-04-2011, 11:37 PM
Aku tak nak cari pasal kat sini...tjuan aku bukan nak menuduh...ko bole baca balik kat first page...ada alamat email aku tepek..itu sumbernyer...ko bole tanya kat dia...tp ko penah terpikir tak kekadang apa benda yg trtulis tu ada benarnya?

prrrfffttthhhh

bukan nak menuduh?? baca balik la komen2 ko dalam thread ko sendiri nihhhh..

dah la menuduh, ko sebarkan pulak bagi satu malaya nih baca..

ko x takut ke sebarkan berita yang salah?? aku tau, ko sendiri pon x sure kesahihan cerita tu kan?? habis tu, nape sebarkan??

dari dulu aku dengar cerita buruk pasal kedai mamak nih, yang peliknya, cerita sama, tapi macam2 versi.. adehhh

orang melayu kampung/felda/flat macam korang nih la percaya neil armstrong dah masok Islam hahahaha senang percaya pada khabar angin..

apa kebenaran cerita yang ko bawak tu??


kalau kita sendiri x mampu nak uli beribu-ribu roti canai dalam satu hari, jangan la anggap orang lain x mampu buat camtu..

orang lain bukannya pemalas dan x mampu berfikir macam kita.. setiap benda ada caranya

dah2 la sebarkan fitnah nih wahai melayu

Bro_Izantie
24-04-2011, 11:46 PM
prrrfffttthhhh

bukan nak menuduh?? baca balik la komen2 ko dalam thread ko sendiri nihhhh..

dah la menuduh, ko sebarkan pulak bagi satu malaya nih baca..

ko x takut ke sebarkan berita yang salah?? aku tau, ko sendiri pon x sure kesahihan cerita tu kan?? habis tu, nape sebarkan??

dari dulu aku dengar cerita buruk pasal kedai mamak nih, yang peliknya, cerita sama, tapi macam2 versi.. adehhh

orang melayu kampung/felda/flat macam korang nih la percaya neil armstrong dah masok Islam hahahaha senang percaya pada khabar angin..

apa kebenaran cerita yang ko bawak tu??


kalau kita sendiri x mampu nak uli beribu-ribu roti canai dalam satu hari, jangan la anggap orang lain x mampu buat camtu..

orang lain bukannya pemalas dan x mampu berfikir macam kita.. setiap benda ada caranya

dah2 la sebarkan fitnah nih wahai melayu

:mad::mad::mad:woi melayu, ko kalau tak suka ngan thread ni boleh BLAH!!! Yang ko sibuk sangat nak defend ni pehal? sedara mara ko ker? Kami tau ko org kaya kelas atasan jangan nak hina kasta mcm ni!!! Aku post kat sini utk info...aku sediakan sumber emailnya, kalau tak puas hati ko bole tanya kat email yg aku bagi tu!!!

Bro_Izantie
24-04-2011, 11:47 PM
oh....masih budak....

Bro_Izantie
24-04-2011, 11:49 PM
thread closed!!!!!!!!!!!!!!!!

pegulza85
24-04-2011, 11:53 PM
:mad::mad::mad:woi melayu, ko kalau tak suka ngan thread ni boleh BLAH!!! Yang ko sibuk sangat nak defend ni pehal? sedara mara ko ker? Kami tau ko org kaya kelas atasan jangan nak hina kasta mcm ni!!! Aku post kat sini utk info...aku sediakan sumber emailnya, kalau tak puas hati ko bole tanya kat email yg aku bagi tu!!!

prffftthhhhhh..

ye, diorang sedara mara aku.. bukankah semua orang Islam itu adalah bersaudara??? betul x tuan??

mengaku je la tuan, yang tuan tu dah sebarkan fitnah..

paling senang pun, suruh la mod tutup jer thread sampah nih..

thread hasutan macam ni la yang meracun otak orang melayu..

bila x boleh jawab, mula la off topik.. gua memang sengaja provok lu bhai hahaha.. memang tipikal pemikiran orang melayu kampung/felda/flat.. jasad jer kat bandar, tapi pemikiran masih kat ulu bertam hilir lagi hahaha

saya dah malas dengan khabar angin terutama dari emel macam nih bro.. yang rosak nanti, orang Islam gak..
:):):):):):):):)

pegulza85
24-04-2011, 11:55 PM
thread closed!!!!!!!!!!!!!!!!

memang patut close dari awal lagi

nice la bro, sebelum fitnah tersebar luas :)paid:)paid:)paid:)paid:)paid:)paid:)paid:)paid

neosa
24-04-2011, 11:55 PM
kalo kat pandan indah mcm steven corner je.. kalo steven corner bukan mamak.. tp keeling..

dreg_rm
25-04-2011, 12:01 AM
ni bari tau mamak buat roti canai camni, ingatkan kat india je rupanya sini sama ma..huhu

Bro_Izantie
25-04-2011, 12:01 AM
ntah berapa banyak la air kaki mamak ko telan..bersempena thread fitnah ni InsyaAllah satu hari nanti kebenaran akan tiba..

pegulza85
25-04-2011, 12:05 AM
ntah berapa banyak la air kaki mamak ko telan..bersempena thread fitnah ni InsyaAllah satu hari nanti kebenaran akan tiba..

ok la bro

http://thearroyostrain.com/How%20To/Yawning.jpg

zhafcare
25-04-2011, 12:11 AM
aku x suka roti mamak...
liat...

eboss
25-04-2011, 12:17 AM
aku x suka roti mamak...
liat...

kasi gian skit :eek:

http://farm1.static.flickr.com/44/192037422_a1f4608636.jpg

VAMP
25-04-2011, 12:19 AM
thread been closed, as requested by thread stater.