PDA

View Full Version : Jom Bincang - Senarai Bisnes Dengan Modal Bawah RM2000 dam ROI Mingguan 20 - 80%


Pages : 1 [2]

quasar10
15-10-2011, 10:32 PM
jual jam, dompet & tali pinggang macam awang hitam buat. sehari boleh jual 5-6 belt, rm200 untung..

rambootan
18-10-2011, 05:02 PM
ko try google bro...tulis je pembekal otak2...mesti ade nye..9/10 rezki tu datang dari perniagaan...xsalah mencuba..bkn 10k modal pon..gud luck bro :)paid

bro kat mana nak dapatkan dapur utk masak otak2 tu bro???

redtea
19-10-2011, 05:52 PM
Aku jual kerepek sejak 2004 lagik..kerepek ambik kat banting..

thn 2009 aku mula edarkan packaging rm1.50,tolak kat kedai2 runcit, depa jual rm1.80 dan ada gak pekedai jual rm2..memang best business ni...cuma time tu aku masih lagik beekrja..buat hujung minggu aje..

selalu setiap pagi sabtu aku gerak ke kedai2 area felda..kuar dlm kul 9 pagi..dlm kul 3 abis..

total collection between rm650 - rm1000..

aku buat kat pahang nun, sabtu dan ahad shj..hari lain aku keje kat KL..so pas keje Jumaat aku bergerak ke Pahang, petang ahad aku balik ke KL semula..punya laa penat..

sempat gak aku run business ni 8 bulan..

redtea
19-10-2011, 06:02 PM
opps lupa nak bagitau..modal tak sampai pun rm1000

barang :-
1) beli kerepek dlm 10 kilo +-RM300
2) Plastik jernih size 08 (tebal) 4 kilo RM30
3) Plastik Sealer 12" RM70 X 2 unit = RM140
4) Digital Scale RM80 - RM100
5) Penceduk (kalo guna tangan, kurang terjamin kebersihan dan ketahanan)RM5 X 2 unit = RM10
6) bakul Plastik big size = RM20, beli la dlm 5 atau 6 biji Anggaran RM100. Ni perlu kena susun cantik2..kalo main campak aje, kepek hancur, kedai takmo ambik..
7) hole punch yg cam ketip tiket bas tu..oldtimer ingat ni:) RM10
8) tali tuk ikat platik kepek, kadang2 kedai nak gantung RM10
9) lain2 perkara anggaran RM50
10 ) oh yer minyak van/kete RM30 unt 1 hari pusingan..

itu aje aa...selalunya sabtu boleh daa cover modal ahad bleh untung...

keymee
22-10-2011, 05:27 AM
opps lupa nak bagitau..modal tak sampai pun rm1000

barang :-
1) beli kerepek dlm 10 kilo +-RM300
2) Plastik jernih size 08 (tebal) 4 kilo RM30
3) Plastik Sealer 12" RM70 X 2 unit = RM140
4) Digital Scale RM80 - RM100
5) Penceduk (kalo guna tangan, kurang terjamin kebersihan dan ketahanan)RM5 X 2 unit = RM10
6) bakul Plastik big size = RM20, beli la dlm 5 atau 6 biji Anggaran RM100. Ni perlu kena susun cantik2..kalo main campak aje, kepek hancur, kedai takmo ambik..
7) hole punch yg cam ketip tiket bas tu..oldtimer ingat ni:) RM10
8) tali tuk ikat platik kepek, kadang2 kedai nak gantung RM10
9) lain2 perkara anggaran RM50
10 ) oh yer minyak van/kete RM30 unt 1 hari pusingan..

itu aje aa...selalunya sabtu boleh daa cover modal ahad bleh untung...

Wah..best gak ni.bro bleh kasi detail tentang untung rugi?cara nak pasarkan/deal dengan tuan kedai?nape bro dah stop biz ni?

donat88
22-10-2011, 06:20 AM
Mantap gitu..sapa minat nak biz sambal goreng tempe..nanti aku share..ni member ofis buat..

clorox_bersih
22-10-2011, 09:42 AM
mcm mn 2?xfhm la

jual cili boh la..hahaha...
ye la,beli cili kering lepas tu giling (lagi kaw kaw) tak pun blender je..
then bungkus,jual..
sekarang ni sebungkus pun da dekat 2 ringgit rasanya

quasar10
22-10-2011, 11:23 AM
jual cili boh la..hahaha...
ye la,beli cili kering lepas tu giling (lagi kaw kaw) tak pun blender je..
then bungkus,jual..
sekarang ni sebungkus pun da dekat 2 ringgit rasanya

kalau seller cili boh muka cam avatar clorox_bersih, rasa2 jual mahal pon org beli...

ulam
26-10-2011, 12:14 PM
More biz plan pls... :))

ana_revell
29-10-2011, 03:27 PM
salam jadilah ahli di revell pasti tak akan rugi.

asyar76
30-10-2011, 12:59 PM
up lagik! pls bg more biz plan. :))

aku ingat nak startkan satu offline biz kecik.

Elis
03-11-2011, 05:53 PM
jual burger je....modal kecil je bro

ana_revell
04-11-2011, 12:42 AM
jom kelaman saya dan jadilah ahli berbayar.

kaYaIlmu
04-11-2011, 08:17 AM
aku up lagi thread nie..mari2 kongsi lagi...

afiqarbae
10-11-2011, 01:00 PM
saya ada bisnes bwh rm2000. pulangan boleh cecah 100%.. yang pasti bukan MLM.haha Cume bisnes internet, software development.

kaYaIlmu
12-11-2011, 09:33 PM
sape2 ade lagi idea biz bawah rm2000...

Datuk
13-11-2011, 06:23 PM
Jual pizza tepi jalan. banyak nampak kat stesen bas di pantai timur. ramai jugak customer yg beratur.

myfxadvior
14-11-2011, 04:37 PM
jual belon dgn pistol bubble... roi 300-400%...

myfxadvior
14-11-2011, 04:38 PM
business char kuew teaw... roi 1000%...

lizzqute
15-11-2011, 01:09 PM
mana TT ni, dh pakai ke blom RM2500 tu ? kalo belum pm gua, gua tlg beb

Dah pakai la Kerunai RM2500 tu.... Saya buat Fertigasi Cili 568tak berbumbung untuk 500 pokok..:D:D:D...

Apa apa pon... teroskan bagi IDEA... sebab saya tengah kumpul modal RM2500 untuk next business.... :)paid:)paid:)paid

Best betul korang punya IDEA business.... Saya tertarik dengan Business CIli la... :">:">:">

lizzqute
15-11-2011, 01:24 PM
Derang makan gaji mane tau ape. contoh terjadi kat saya lah...
mintah 20K, buat proposal 20K... tgk bukan main... pastu lulus 7ribu je.... bayangkan lah... macam nak gila plan 20 ribu pastu dapat banyak 2 jer...memang lingkuplah...

Tak payah la harapkan PUNB tu... depa tu Boddoh tuli... bukan tau business pon.... Kita mulakan dengan modal kecil, kita cuba gandakan sehingga jadi besar dan berganda.. Yang penting ikhlas dan sabar... :):):) Tak Payah harapkan kera-jaan...

decalXsia
15-11-2011, 08:11 PM
jd ejen streamyx n unifi..modal x sampai pon 500..kuarkn duit tuk wt flyers ke hape ke..klo nk lg jimat pomot gne online je..

izul emas
15-11-2011, 08:32 PM
tumpang2 tanyer...ROI tuh ape???...hehe...

zam757
15-11-2011, 08:41 PM
tumpang2 tanyer...ROI tuh ape???...hehe...
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs286.snc3/27977_126138614064758_128355057212158_321357_13188 90_n.mp3 Ko nau ROI tu apa, ko klik kat siggy aku, kalau xtau jugok, ko kolingx aku anytime

kaYaIlmu
15-11-2011, 08:56 PM
BUMP2...curah lagi idea bisnes rm2500 ...aku tgh kumpul modal utk biz jgak nie ...

k-rollmobile
15-11-2011, 09:54 PM
kalo biz proses ayam ok x..
cili boh ke..
proses sntan klapa ke..

zack2terer
15-11-2011, 10:26 PM
Salam,

Promosi Rakan Niaga Al-Wahida : Dengan RM2000 anda dapat barang bernilai RM4450 dan untung jualan bersamaan 84%...Company trading..Bukan MLM

Produk :http://www.alwahida4u.com (http://www.alwahida4u.com)

Call / SMS : Zaffril 0341310405 / 0126516289


ALHAMDULILLAH PADA BULAN OKTOBER 2011 4 PRODUK TERKINI KAMI MENCATAT JUALAN PERTAMA 4000 UNIT...

:D

V RAPAT JUICE (http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=272811)

B FIRM JUICE (http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=272814)

GLUTA VITA (http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=272822)

COLLA VITA (http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=272820)

TARGET BULAN NOVEMBER 2011 = 10 000 UNIT :D:D


4000 unit je jual?sikit nyerrr...

4000 unit x RM 25(Harga Pemborong) = RM 100 000.00...

Pemborong jual direct to customer
RM50 X 4000 = RM 200 000.00

Untung : RM 200 000.00 - RM 100 000.00 = RM 100 000.00 = 100%!

Ini untuk 4 produk di atas sahaja..Kita ada 30 produk...




Rakan Niaga Diperlukan :

Stokis : Masih Banyak Kekosongan
Pemborong Negeri : 14 Negeri Dalam Malaysia
Pemborong Negara : Indonesia, Singapore, Brunei

zamy143
15-11-2011, 10:30 PM
PERNIAGAAN

1 hari buka
lama2 bosan tinggal

aper lah

ayie206
18-11-2011, 04:30 PM
niaga apam balik.. :)paid

emailmania
18-11-2011, 05:05 PM
Niaga Produk Lintah camna ?

Elis
18-11-2011, 05:29 PM
Niaga Produk Lintah camna ?

aku ada produk lintah kalau mau...mmg laku kat utara ni :))

apiez_85
05-12-2011, 11:21 PM
tgh cuba salah satu cara dalam ni..harap2 berhasil

muhaiminalias
05-12-2011, 11:39 PM
Mana ader bisnes yg perfect... Kalau ader semua org buat biz tu. Sebenarnya setiap biznes ada krlebihan dan kelemahan..

kaYaIlmu
06-12-2011, 12:15 AM
tgh cuba salah satu cara dalam ni..harap2 berhasil

cara ape tu bro??..kongsi la sket..:D

Silveray
09-12-2011, 11:22 AM
bump :)cgrock

WMComm
09-12-2011, 11:31 AM
kalo RM10. dalam 40sen ke 10sen ikut operator.
rendah sangat.

untuk dealer,rm0.35 paling tinggi untuk rm10.
untuk modal rm2000 untung rm70.
itu kalau jual sendiri.

kalau runner,untung rm0.10 paling tinggi untuk rm10.
untuk modal rm2000 untung rm20.
itu kalau boleh let go dalam 1 hari.

biz prepaid untung kecil tapi jualan pantas dan hangat.
biz prepaid untung besar jika modal besar.
biz prepaid untung kecil tapi menjadi keperluan harian untuk pengguna prepaid.

~mag~
10-12-2011, 05:20 PM
tgh cuba salah satu cara dalam ni..harap2 berhasil

Cuba yg mana satu? Nanti kongsi la ok ke tak...

~mag~
10-12-2011, 05:22 PM
aku ada produk lintah kalau mau...mmg laku kat utara ni :))

Cite la sikit, mcm mana boleh untung 100%

sheila
10-12-2011, 05:32 PM
jual broadband SKMM.
Dulu aku modal RM500 je. Kawan aku RM500. Sekarang aku dah ada modal RM6000 lebih. Hehehe. Dan tgh tambah lagi stok:)paid

~mag~
10-12-2011, 05:35 PM
tumpang2 tanyer...ROI tuh ape???...hehe...

Return of investment...

Miss_Sunshine
10-12-2011, 07:13 PM
boleh gak rujuk cni;

real business from home - global procurement consulting

http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=97012


modal utk set up bisnes tak sampai RM 1K jadi consultant in international trade . budak kolej dah ada yg buat dari hostel kolej. bukan e-bay, bukan forex, bukan affiliate, bukan saham/stocks, bukan niaga atas angin. solid business yg gunakan information yg freely available kat internet thru B2B portals mcm alibaba.com, ecplaza.net, etc.

yg ajar ni melayu jugak , brader ni dah 13 tahun buat bisnes ni online . dia dah kaye jadi sekarang ni dia ajar budak2 kat melayuniaga.com ni free jer. bukan skim cepat kaya tapi kena usaha la. semangat kena kuat. dia dah melangkah jauh tapi masih lagi ingat nak tolong anak bangsa . salute!!!

Link tu macam tak wujud dah. Leh bagi pencerahan tentang biz ni?:-?

kapalangkasa
10-12-2011, 07:23 PM
bisnes yg saya buat la.. rm260 jer..

kaYaIlmu
10-12-2011, 10:15 PM
bisnes yg saya buat la.. rm260 jer..

biz ape tu bro??..explain la skit...untungnya camne?..produk??:-?

Elis
12-12-2011, 10:00 PM
Cuba tuan puan klik kat link di bawah tu,biz ni mmg bgs produk senang jalan..pasti untung..setakat mau wang tambahan 4 angka sebulan mmg boleh syarat dia kena rajin dan usaha je..modal 1k pun dah cukup kalau 2k lagi bgs la lg tinggi income masyuk..aku buat perkongsian atas pengalaman sendiri , kalau tuan puan betul mau tau sila la klik kat link signature aku yang no 1.tq

hairl
12-12-2011, 10:14 PM
niaga frozen foods pun ok gak

zalnet
27-04-2012, 08:41 AM
nice thread....tengah cari idea/peluang...

zalnet
27-04-2012, 08:43 AM
Ada x bisnes yg kalau kita buat memang menajdi hehe...(Aku rasa x sesuai soklan ni :)) )

green_maskman
27-04-2012, 12:20 PM
Tambah Lagi..... Jual Cili Giling @ Cili Blender - ROI 60%

bro stp idea geng cg update dkt 1st page... idea nie bernilai jutaan ringgit:)cgrock:)cgrock