PDA

View Full Version : Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd (780794-T) - ceramicclub.net [Part 1]


Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 [287] 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361

kapak
28-01-2009, 05:08 AM
xleh tido ar

selema skit

tokmat™
28-01-2009, 05:09 AM
Salam hari Rabu & selamat solat Subuh..... ;)

kapak
28-01-2009, 05:13 AM
Salam hari Rabu & selamat solat Subuh..... ;)

kt sabah dh subuh kan? :D

RMBIZZ
28-01-2009, 05:16 AM
hai..
smpai xbley tido ingt ceramic ni..
parah2..


Tu le masalahnya...Mcmn nak buat?
CERAMIC memang MANTAP .Hinga menjelma dalam mimpi

princesshuzna
28-01-2009, 05:16 AM
Salam hari Rabu & selamat solat Subuh..... ;)

wsalam..
awl solat subuh..
kt sna awl ya..

kapak
28-01-2009, 05:39 AM
gooooollll

3 - 0

Joe Kedah
28-01-2009, 05:43 AM
wsalam..
awl solat subuh..
kt sna awl ya..

Isk..nko nie xtido ke huzna ? :-?
Penyakit xleh tido kot ? :D

ok, aku ada 4'800 ev..sapa nak pm aku kay..

MBB only ! :)paid

kapak
28-01-2009, 05:44 AM
4 - 0

hahahahha

hazwan17
28-01-2009, 05:49 AM
4 - 0

hahahahha

5 da bro.......

kapak
28-01-2009, 05:52 AM
5 - 0

wakakakaka

kapak
28-01-2009, 05:52 AM
5 da bro.......

live kt aku lambat skit la

carjunk_boyz
28-01-2009, 06:06 AM
meh join ceramic di subuh hari..
pembuka pintu rezki pada anda..
klik siggy di bawah..
atau hubungi saye tuk maklumat lebih lanjut..

hazwan17
28-01-2009, 06:15 AM
live kt aku lambat skit la

yay!!!menang besar
bleh tido dlm senyum camni....
hahaha solat subo dlu...
jom ceramic hehe

carjunk_boyz
28-01-2009, 06:16 AM
KONSEP TRADING "SELL BACK POLICY" YANG MENGUNTUNGKAN
DAN 0% RISIKO!!!

PROMOSI PAKEJ USAHAWAN!!!
PAKEJ USAHAWAN MEMANG HEBAT!!!
KERJA ANDA SETIAP BULAN, BANK IN CEK DAN AMBIL BONUS
YANG TAK PANDAI MENAJA PUN...BOLEH DAPAT BONUS SETIAP BULAN!!!
SEMUDAH ABC!!!

Pakej RM900 :
Anda diberikan 2 keping cek bernilai RM500 setiap satu. Untung RM100. Modal + keuntungan selepas 2 Bulan

Pakej RM1800 :
Anda diberikan 2 keping cek bernilai RM1800 setiap satu. Untung RM200. Modal + keuntungan selepas 2 Bulan

Pakej RM3800 :
Anda diberikan 3 keping cek bernilai RM1500 setiap satu. Untung RM700. Modal + keuntungan selepas 3 Bulan


Syarikat Tempatan Beroperasi Secara SAH dan Mengikut Undang-undang!
BUKAN SKIM CEPAT KAYA!!! TAPI KALAU NAK KAYA IKUT SISTEM KAMI!!!
HUBUNGI KAMI SEKARANG!!!

Send SMS NAMA & LOKASI ANDA KE
0126221650/0198253935


WOW!!! BONUS DAPAT "ADVANCE"

carjunk_boyz
28-01-2009, 06:19 AM
Ceramic Business Club (CBC) adalah berkonsepkan Loyalty Programme (contoh Loyalty Program lain yg popular adalah seperti Bonuslink, Mesra Petronas, dan Jusco Card).
Syarikat yang beribu pejabat di Ampang ini menjalankan perniagaan trading barangan berasaskan ceramic di bawah jenama 'Asia Ceramic Marketing'. Paling istimewanya, syarikat ini memperkenalkan Plan Sell Back Policy yg unik dan menguntungkan ahlinya!Bisnes yg sah, halal, dan selamat!


PERINGATAN!!! Ini bukan Skim Cepat Kaya atau Saham Internet!


Pendaftaran sebagai ahli hanyalah RM155 sahaja seumur hidup. Keistimewaan sebagai ahli adalah anda akan mendapat Khairat kematian(CCP), PA Ansurans(RM15000), menyertai Program Komuniti menyumbang sekolah2(CCP), dan yang paling istimewa adalah anda layak untuk menyertai sell back system yang diperkenalkan oleh syarikat..hanya untuk ahli sahaja...

Apakah yang anda akan dapat setelah menyertai kami?


Dengan hanya membeli pakej di bawah ini:

Anda boleh menyertai kami di CeramicBusinessClub dengan membeli mana-mana Pakej Booster yang mengandungi Produk Ceramic seperti ditunjukkan di bawah ini. Anda diberikan 2 pilihan sama ada ingin menjual sendiri produk tersebut (Trading) ataupun meminta syarikat menjualkan untuk anda (Franchise) dengan keuntungan yang telah ditetapkan:

-----------------------------------------------------------------------------


Pakej Booster A:
RM900 (Produk Tea Set) + RM155 (Keahlian Privilege Seumur Hidup)
Jika bersetuju dgn sell back option, syarikat akan beli semula dengan harga RM1000 dengan mengeluarkan 2 keping cek RM500 (500+500=1000)
UNTUNG RM100!!



Pakej Booster B:
RM1,800 (Produk Dinner Set) + RM155 (Keahlian Privilege Seumur Hidup)
Jika bersetuju dgn sell back option, syarikat akan beli semula dengan harga RM2000 dengan mengeluarkan 2 keping cek RM2000 (1000+1000=2000)
UNTUNG RM200!!



Pakej Booster C:
RM3,800 (Produk Tea Set+Dinner Set+Warmer Set) + RM155 (Keahlian Privilege Seumur Hidup)
Jika bersetuju dgn sell back option, syarikat akan beli semula dengan harga RM4500 dengan mengeluarkan 3 keping cek RM1500 (1500+1500+1500=4500)
UNTUNG RM700!!


amacam? best kan? berminat nak rgster jgn malu klik sini
http://www.jutawanceramic.com/carjunk_boyz

kapak
28-01-2009, 06:20 AM
bola dh abis..

berceramic plk:D

ipannapi
28-01-2009, 06:34 AM
ape produk2 yg ceramic ni jual eh?
ako tgk gambar tak bnyak sgt barangnye..
huhu..

ipannapi
28-01-2009, 06:35 AM
ape produk2 yg ceramic ni jual eh?
ako tgk gambar tak bnyak sgt barangnye..
pastu nak tanye.. bank negara takda syak ape2 kat asia ceramic nih? saper nak terangkan ako angkat tangan.. heheh..

acidrock
28-01-2009, 06:59 AM
ape produk2 yg ceramic ni jual eh?
ako tgk gambar tak bnyak sgt barangnye..
pastu nak tanye.. bank negara takda syak ape2 kat asia ceramic nih? saper nak terangkan ako angkat tangan.. heheh..

Ada banyak, tidak sekadar terhad kepada tea set, dinner set dan warmer set sahaja. Sebaliknya dengan kewujudan emart pertama di Ampang dan lagi 2 di Terengganu serta Johor akan dirasmikan tak lama lagi. Asia Ceramic telah meluaskan produk penjualannya yang tidak hanya terhad kepada barangan seramik semata-mata.

Syarikat turut menjual 4 jenis barangan di emart iaitu:-

-Barangan runcit
-Barangan koleksi (baju, topi etc)
-Barangan seramik sendiri (pinggan mangkuk, ashtray, cawan. Eh, banyak lew.
-Cafe comel, mesin minuman layan diri (kopi, teh sume ade)

Coming soon. Kopi mantap. Mai seteko. Huhuhu

acidrock
28-01-2009, 07:05 AM
Jawapan berkenaan bank negara....

Saudara ipannapi setentunya faham apa maksud perniagaan bukan. Adakah jika kita membeli barangan dan menjual barangan di internet dikira sebagai satu kesalahan.

ATAU

Adakah terdapat sebarang perniagaan yang melibatkan urusniaga jual beli (contoh kedai makan, kedai runcit dsb) yang mempunyai lesen BNM?

Perlu difahami konsep di CBC adalah kita membeli produk tersebut dan dengan persetujuan kita juga, menjualnya kepada syarikat. Adakah konsep ini salah?

Sebaik saja kita membeli, barangan tersebut telahpun bertukar hakmilik kepada kita bukan. Dan telah menjadi hak kita untuk menjualnya kepada sesiapa pun demi mendapatkan sedikit keuntungan.

ammyjutawan
28-01-2009, 08:08 AM
PREVIEW CERAMIC BISNES CLUB :

TARIKH : 6hb FEBRUARI 2009 (Jumaat)
MASA : 9.00 MALAM
TEMPAT : BILIK SEMINAR, ARAS 3, BANGUNAN WISMA UNIKEB, BANGI SELANGOR

SPEAKER : MOHD ZULHILMI BIN ABDUL GHAFAR ( jutaoneprepaid / admin jutawanceramic )

CONTACT PERSON :
Suhaimi ( ammyjutawan ) : 012-7584121
Shah ( mic_checkus ) : 012-3190066
Zahidi : 019-2725263

SEMUA DIJEMPUT HADIR.SEMUA GROUP BOLEH HADIR DAN BAWA PROSPEK MASING-MASING.... PREVIEW INI TERBUKA.BAGI NEWBIES YANG MASIH BELUM MENJADI AHLI CERAMIC,JUGA DIJEMPUT HADIR KE PREVIEW INI DAN MEMBERI NAMA KEPADA MANA2 CONTACT PERSON DI ATAS DENGAN CARA SMS ATAU CALL. TQ

JAMUAN RINGAN DISEDIAKAN....

http://i281.photobucket.com/albums/kk210/ammyjutawan/map_unikeb-2.gif

akay
28-01-2009, 08:29 AM
iklan je byk lam ni..

rasanye ade soklan page2 blakang tu x terjawab..

MOD jr.
28-01-2009, 08:30 AM
salam n selamat pagi...jom ceramic :D

ilhamjabil
28-01-2009, 08:32 AM
iklan je byk lam ni..

Rasanye ade soklan page2 blakang tu x terjawab..

apa soklan yang tuan nak tanya:D

sy sedia jawab:)

acidrock
28-01-2009, 08:39 AM
apa soklan yang tuan nak tanya:D

sy sedia jawab:)

Tak larat nak selak page belakang deh. Demam tak kebah lagi ni. Rasanya boleh je terjawab kat gallery faq

MOD jr.
28-01-2009, 08:40 AM
ramai betul tuan kat sini :D

aziz2020
28-01-2009, 08:43 AM
selamat pagi,huh lame x jgok forum

akay
28-01-2009, 08:46 AM
yup..
sebab statement yg bawah ni kata francais yg sah..

Join je terus dapat cek rm1000, 2000 atau 4500! Program keahlian dgn sell back policy yang amat2 menguntungkan.. bleh dpat bonus walau xde downline...xyah cari2 org... bisnes trading dan franchise yg sahih lgi sah! mai klik sini,
http://www.jutawanceramic.com/mrbo75



tu soklan nye

azume
28-01-2009, 08:51 AM
tu soklan nye

Mana soalan nye???:-?

code7
28-01-2009, 08:51 AM
best nyer ceramic.. dpt bonus lagik..
so sesapa yang nak topup EV aku leh jual 1200ev sementara stok masih ada..
just contact me via YM ; half_tonez@yahoo.com atau call/sms 0193396658

akay
28-01-2009, 08:52 AM
Mana soalan nye???:-?

tentang francais yg sah..

MOD jr.
28-01-2009, 08:55 AM
macam2 soalan diajukan kat ceramic...huhu mana otai nih :D

akay
28-01-2009, 08:58 AM
Anda boleh menyertai kami di CeramicBusinessClub dengan membeli mana-mana Pakej Booster yang mengandungi Produk Ceramic seperti ditunjukkan di bawah ini. Anda diberikan 2 pilihan sama ada ingin menjual sendiri produk tersebut (Trading) ataupun meminta syarikat menjualkan untuk anda (Franchise) dengan keuntungan yang telah ditetapkan:

bole terangkan konsep francais kat ayat bold tu?
tang mana yang di francaiskan..

iamloco
28-01-2009, 08:58 AM
Pelbagai soalan/kemusykilan berserta jawapan ada di SINI (http://galleryfaqcbc.blogspot.com/)

ipannapi
28-01-2009, 08:59 AM
kalo ako cadangkan jual barang ceramic yg cun2 cket bley tak..
ako tgk benda yg jual tu mcm takda mood nak beli..
kalo cun.. jual mahal pun laku.. betoi tak?

akay
28-01-2009, 09:03 AM
Pelbagai soalan/kemusykilan berserta jawapan ada di SINI (http://galleryfaqcbc.blogspot.com/)


sad to say..

persoalan sy kat atas tu xde pon jawapan nye dlm link yg diberi..

plannerman
28-01-2009, 09:06 AM
rupenye check ku diclearkan pd hari yg sama...huhuhu CBC:)paid:)paid:)paid

azume
28-01-2009, 09:20 AM
tentang francais yg sah..

Kefahaman awal ialah Konsep Franchais & ACM buat Bisnes Trading.
Bukan Franchais yang Sah (sebab ACM mmg tiada lesen franchais)

Petikan dari Ceramic Business Club; About Us
Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd (780794-T) is a trading and e-commerce company that produces compositions of ceramic and pottery products. With the emergence of e-commerce, we magnify the use of electronic communications and digital information processing technology in business transactions to create, transform, and redefine relationships for value creation between our Company and our Distributors

mizemall.com
28-01-2009, 09:21 AM
Nampaknya ramai yg aku tak kenal kat sini , skrg makin bertambah ramai dan harap bertambah maju CBC ehehhe

mizemall.com
28-01-2009, 09:23 AM
kalu area Melaka meh join aku......... pasti berbaloi..... kuasa ditangan anda!!!

fms
28-01-2009, 09:23 AM
kalo ako cadangkan jual barang ceramic yg cun2 cket bley tak..
ako tgk benda yg jual tu mcm takda mood nak beli..
kalo cun.. jual mahal pun laku.. betoi tak?

jual lampu ke??
lampu laku gak..

akay
28-01-2009, 09:23 AM
Kefahaman awal ialah Konsep Franchais & ACM buat Bisnes Trading.
Bukan Franchais yang Sah (sebab ACM mmg tiada lesen franchais)

Petikan dari Ceramic Business Club; About Us
Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd (780794-T) is a trading and e-commerce company that produces compositions of ceramic and pottery products. With the emergence of e-commerce, we magnify the use of electronic communications and digital information processing technology in business transactions to create, transform, and redefine relationships for value creation between our Company and our Distributors


so statement mengatakan ceramic adalah francais adalah salah dan ini bole mengelirukan org..
dan mmg tak napak pon camne konsep francais ni di aplikasikan dlm ceramic ni

tokmat™
28-01-2009, 09:24 AM
Kalau ada yg nak berseramik dgn saya... amatlah dialu-alukan.... :)

marvelous
28-01-2009, 09:26 AM
so statement mengatakan ceramic adalah francais adalah salah dan ini bole mengelirukan org..
dan mmg tak napak pon camne konsep francais ni di aplikasikan dlm ceramic ni

betul dah tu...tp wujud jugak franchise kat sini :)

iamloco
28-01-2009, 09:27 AM
so statement mengatakan ceramic adalah francais adalah salah dan ini bole mengelirukan org..
dan mmg tak napak pon camne konsep francais ni di aplikasikan dlm ceramic ni

siape yg keluarkan statement ni? :-?

manmd
28-01-2009, 09:28 AM
so statement mengatakan ceramic adalah francais adalah salah dan ini bole mengelirukan org..
dan mmg tak napak pon camne konsep francais ni di aplikasikan dlm ceramic ni

franchise melalui ceramic e-Mart..:)cgrock

akay
28-01-2009, 09:28 AM
betul dah tu...tp wujud jugak franchise kat sini :)


wujud camne tu ye?

akay
28-01-2009, 09:30 AM
siape yg keluarkan statement ni? :-?

kena la selak2 page blakang..

xperlu da rasanya sy quote menda yg sama 2-3 kali..

akay
28-01-2009, 09:31 AM
franchise melalui ceramic e-Mart..:)cgrock

e-mart?

camne tu..

sapa francaisi n sape francaisor?

mizemall.com
28-01-2009, 09:32 AM
Kalau anda mecari hots gadjet klik pd my web store di bawah ni....

izack1981
28-01-2009, 09:32 AM
so statement mengatakan ceramic adalah francais adalah salah dan ini bole mengelirukan org..
dan mmg tak napak pon camne konsep francais ni di aplikasikan dlm ceramic ni

Franchise menurut Kamus Dewan bermaksud "Hak yang diberikan oleh sesebuah syarikat untuk menjual atau memasarkan produk melalui sistem yang ditentukan".

Jika kita lihat pada contoh perniagaan yang telah berjaya dalam perniagaan sistem franchise ini ialah seperti KFC, McDonald's dan Seven Eleven.
Cuba lihat McDonald's, dengan hanya sebiji Burger mereka berjaya membuka market ke seluruh dunia. Berlumba-lumba individu yang ingin membuka franchise ini kerana sistem mereka telah terbukti berjaya. Jika dilihat pada sistem mereka, pemilik Franchise McDonald's ini didapati tidak pernah sekali pun menjual, membungkus atau menjadi juruwang di kaunter franchise mereka. Sebaliknya yang melakukan tugas-tugas tersebut adalah SISTEM FRANCHISE itu sendiri! Syarikat McDonald's telah menyediakan sistem (tugas mempromosi, kursus untuk pekerja, menu hidangan, harga hidangan) yang akan membuat jualan untuk pemilik McDonald's tadi.

Perkara ini sama juga seperti yang dilakukan oleh Ceramic Business Club. Apabila anda memilih Pakej Booster dan option sell back kepada syarikat untuk tugas membuat jualan, pihak Ceramic Business Club yang akan menjualkan produk tersebut untuk anda dan anda akan diberikan keuntungan hasil jualan tadi seperti yang telah ditetapkan oleh pihak syarikat. Melalui kaedah Franchise ini, bukan anda yang membuat jualan, sebaliknya Sistem Franchise Ceramic Business Club yang akan membuat jualan untuk anda. Nampak persamaan tak dengan McDonald's?

marvelous
28-01-2009, 09:39 AM
Franchise menurut Kamus Dewan bermaksud "Hak yang diberikan oleh sesebuah syarikat untuk menjual atau memasarkan produk melalui sistem yang ditentukan".

Jika kita lihat pada contoh perniagaan yang telah berjaya dalam perniagaan sistem franchise ini ialah seperti KFC, McDonald's dan Seven Eleven.
Cuba lihat McDonald's, dengan hanya sebiji Burger mereka berjaya membuka market ke seluruh dunia. Berlumba-lumba individu yang ingin membuka franchise ini kerana sistem mereka telah terbukti berjaya. Jika dilihat pada sistem mereka, pemilik Franchise McDonald's ini didapati tidak pernah sekali pun menjual, membungkus atau menjadi juruwang di kaunter franchise mereka. Sebaliknya yang melakukan tugas-tugas tersebut adalah SISTEM FRANCHISE itu sendiri! Syarikat McDonald's telah menyediakan sistem (tugas mempromosi, kursus untuk pekerja, menu hidangan, harga hidangan) yang akan membuat jualan untuk pemilik McDonald's tadi.

Perkara ini sama juga seperti yang dilakukan oleh Ceramic Business Club. Apabila anda memilih Pakej Booster dan option sell back kepada syarikat untuk tugas membuat jualan, pihak Ceramic Business Club yang akan menjualkan produk tersebut untuk anda dan anda akan diberikan keuntungan hasil jualan tadi seperti yang telah ditetapkan oleh pihak syarikat. Melalui kaedah Franchise ini, bukan anda yang membuat jualan, sebaliknya Sistem Franchise Ceramic Business Club yang akan membuat jualan untuk anda. Nampak persamaan tak dengan McDonald's?


Penjelasan yang mantoooop oleh otai :)

azume
28-01-2009, 09:43 AM
so statement mengatakan ceramic adalah francais adalah salah dan ini bole mengelirukan org..
dan mmg tak napak pon camne konsep francais ni di aplikasikan dlm ceramic ni

"Statement yang mengatakan Ceramic adalah Franchais" pernah dibangkitkan sebelum ini, mungkin anda terlepas pandang (Thread ni tak tunggu orang) @ User baru yang dapat salah info. Admin pon pernah pesan guna ayat perlu tepat, bila salah ambil info orang akan dapat missleading info.:( Bila dah dapat salah info, akan datanglah berbagai-bagai soalan yang pelik-pelik...

Petikan dari JutawanCeramic;
Pilihan "Sell Back Policy" Yang Sungguh Unik!
Menawarkan pilihan Sell Back Option ke atas produk-produk ceramic yang telah dijual kepada semua Distributor-Distributor CBC pada harga yang lebih tinggi daripada harga yang dibeli oleh Distributor!

Dengan Sell Back Policy ini, anda boleh menjualkan produk yang telah dibeli sebelumnya kepada syarikat (syarikat yang menjadi pelanggan anda) dan syarikat akan membayarnya secara Installment/Ansuran kepada anda mengikut syarat dan terma yang telah ditetapkan.

Melalui Sistem Table Repurchase (Jadual Kerja Tahunan) yang telah disediakan untuk kesemua ahli, anda boleh menjana keuntungan melalui profit sell back sebanyak RM100, RM200 atau RM700 berterusan setiap bulan bergantung kepada pemilihan pakej produk yang anda lakukan!

Ini statement paling tepat mengenai cabang income CBC

Boleh saya tanya pula,
Apa yang anda tau dengan konsep franchais?

akay
28-01-2009, 09:47 AM
Franchise menurut Kamus Dewan bermaksud "Hak yang diberikan oleh sesebuah syarikat untuk menjual atau memasarkan produk melalui sistem yang ditentukan".

Jika kita lihat pada contoh perniagaan yang telah berjaya dalam perniagaan sistem franchise ini ialah seperti KFC, McDonald's dan Seven Eleven.
Cuba lihat McDonald's, dengan hanya sebiji Burger mereka berjaya membuka market ke seluruh dunia. Berlumba-lumba individu yang ingin membuka franchise ini kerana sistem mereka telah terbukti berjaya. Jika dilihat pada sistem mereka, pemilik Franchise McDonald's ini didapati tidak pernah sekali pun menjual, membungkus atau menjadi juruwang di kaunter franchise mereka. Sebaliknya yang melakukan tugas-tugas tersebut adalah SISTEM FRANCHISE itu sendiri! Syarikat McDonald's telah menyediakan sistem (tugas mempromosi, kursus untuk pekerja, menu hidangan, harga hidangan) yang akan membuat jualan untuk pemilik McDonald's tadi.

Perkara ini sama juga seperti yang dilakukan oleh Ceramic Business Club. Apabila anda memilih Pakej Booster dan option sell back kepada syarikat untuk tugas membuat jualan, pihak Ceramic Business Club yang akan menjualkan produk tersebut untuk anda dan anda akan diberikan keuntungan hasil jualan tadi seperti yang telah ditetapkan oleh pihak syarikat. Melalui kaedah Franchise ini, bukan anda yang membuat jualan, sebaliknya Sistem Franchise Ceramic Business Club yang akan membuat jualan untuk anda. Nampak persamaan tak dengan McDonald's?



According to the FA 98, a franchise is a contract or an agreement between two or more persons by which the franchisor grants the franchisee the right to operate a business according to the franchise system as determined by the franchisor. Every franchise business in Malaysia is made compulsory to register with ROF, the Registrar of Franchise, authorised by the Franchise Act 1998. Incompliance is considered as an offence.


mcm jauh je ngan definition yg ade..
dlm definition yg bwh tu francaise yg akan operate bisnes..
so dlm keadaan mc d td yg menjual adelah francaisee bukan nye francaisor x seperti ceramic yg mana francaisor yg kena menjual semula item2 yg di beli semula dr ahli2

berkat ceramic
28-01-2009, 09:48 AM
Assalamualaikum dan selamat pagi semua... :)
muz baru masuk ofis nie.. sihat2 semua..?? :)

fms
28-01-2009, 09:50 AM
sape ade EV 155??
aku nak beli..m2u bole ke?

izack1981
28-01-2009, 09:51 AM
e-mart?

camne tu..

sapa francaisi n sape francaisor?

Francaisor adalah orang yang memberi hak francais kepada pemegang francais (francaisi) mengikut sistem yang ditentukan oleh francaisor selama tempoh yang ditentukan olehnya. Ianya meliputi cap dagangan, sistem, harta intelektual dan perkara lain yang berkaitan dengan perniagaan francaisnya dan mereka perlu berdaftar dengan Pendaftar Francais. Mereka juga bertanggungjawab melatih dan mendidik penerima francais cara menguruskan perniagaan, mengendalikan produk dan perkhidmatan sedangkan pembekal hanyalah mengedarkan produk mereka tanpa perlu mengikut sistem tertentu. Dalam kes ini Nestle bukanlah francaisor. Dalam hal ini, CBC adalah franccaisor dan pemilik e-mart adalah francaisi.
:)cgrock:)paid:)paid:)paid:)paid

akay
28-01-2009, 09:53 AM
"Statement yang mengatakan Ceramic adalah Franchais" pernah dibangkitkan sebelum ini, mungkin anda terlepas pandang (Thread ni tak tunggu orang) @ User baru yang dapat salah info. Admin pon pernah pesan guna ayat perlu tepat, bila salah ambil info orang akan dapat missleading info.:( Bila dah dapat salah info, akan datanglah berbagai-bagai soalan yang pelik-pelik...




so fact nye bukan francais la kan..
hopefully kena la betulkan mana2 post yg misleading tu..
and kena keep remind ur member not to give statement yg bole mengelirukan..

miela78
28-01-2009, 09:54 AM
salam semua
selamat pagi....jomberseramikngan miela...klik siggy di bawah

akay
28-01-2009, 09:54 AM
Francaisor adalah orang yang memberi hak francais kepada pemegang francais (francaisi) mengikut sistem yang ditentukan oleh francaisor selama tempoh yang ditentukan olehnya. Ianya meliputi cap dagangan, sistem, harta intelektual dan perkara lain yang berkaitan dengan perniagaan francaisnya dan mereka perlu berdaftar dengan Pendaftar Francais. Mereka juga bertanggungjawab melatih dan mendidik penerima francais cara menguruskan perniagaan, mengendalikan produk dan perkhidmatan sedangkan pembekal hanyalah mengedarkan produk mereka tanpa perlu mengikut sistem tertentu. Dalam kes ini Nestle bukanlah francaisor. Dalam hal ini, CBC adalah franccaisor dan pemilik e-mart adalah francaisi.
:)cgrock:)paid:)paid:)paid:)paid


so CBC ni registered ke ngan MFA?

miela78
28-01-2009, 09:56 AM
so fact nye bukan francais la kan..
hopefully kena la betulkan mana2 post yg misleading tu..
and kena keep remind ur member not to give statement yg bole mengelirukan..

hehehe nak tanya mrakaysni joint kalum,,,,
kalulum jomjoin mielabuat ceramik
http://www.jutawanceramic.com/mrbo75

akay
28-01-2009, 09:57 AM
hehehe nak tanya mrakaysni joint kalum,,,,
kalulum jomjoin mielabuat ceramik
http://www.jutawanceramic.com/mrbo75

sorry..

tak paham ur posting :-?

miela78
28-01-2009, 09:59 AM
e-mart?

camne tu..

sapa francaisi n sape francaisor?

akays leh bukak web kat bawah ni kalu nak tau lebh detail hehehehe
www.jutawanceramic.com/mrbo75
www.ceramicclub.net

hanamichie
28-01-2009, 10:00 AM
aduhai... ah mula iklan2 balik kat sini.. kadang2 tu penuh 1 page iklan korang jer huhuhu

miela78
28-01-2009, 10:00 AM
sorry..

tak paham ur posting :-?

klau lum joint joint ngan miela ...buat ceramik hehehe
:):):):):):):)

berkat ceramic
28-01-2009, 10:01 AM
Penjelasan tentang Ceramic Business Club yang dijalankan oleh ACM.

"Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd (780794-T) is a trading and e-commerce company that produces compositions of ceramic and pottery products."
rujukan: www.ceramicclub.net

CBC menjalankan perniagaan trading melalui privilege membership. Privilege membership adalah merupakan cabang utama dalam CBC. Berhubung tentang Franchise.

Yaa...! mmg CBC adalah menjalankan franchise melalui rangkaian Ceramic e-Mart yg merupakan rangkaian kedai serbaneka yg ditawarkan kepada ahli2 sahaja dalam usaha membantu dan memupuk ahli menjadi usahawan berjaya. Ini merupakan salah satu cabang perniagaan CBC.

akay
28-01-2009, 10:02 AM
akays leh bukak web kat bawah ni kalu nak tau lebh detail hehehehe
www.jutawanceramic.com/mrbo75
www.ceramicclub.net


da bukak n da tanya pon kat page belakang2..

fms
28-01-2009, 10:03 AM
sape ade EV 200..
nak beli skang..

berkat ceramic
28-01-2009, 10:03 AM
22nd Jan 2009 : CBC e-Mart Closed for CNY
--------------------------------------------------------------------------
Kindly take note that CBC e-Mart will be closed for Chinese New Year from 24th January 2009 till 27th January 2009.

Thank you.

berkat ceramic
28-01-2009, 10:06 AM
so CBC ni registered ke ngan MFA?

Tn Akay nie tahu ke syarat2 nak berdaftar dgn MFA..???

akay
28-01-2009, 10:08 AM
Tn Akay nie tahu ke syarat2 nak berdaftar dgn MFA..???


kenapa? :-?

berkat ceramic
28-01-2009, 10:11 AM
kenapa? :-?

untuk mane2 perniagaan franchise memohon lesen franchise perlu lah menjalankan operasi sekurang2nya 3 tahun. baru boleh mohon..

Ahwazi Mustafa
28-01-2009, 10:17 AM
muzaphar, MFA tu apa??

akay
28-01-2009, 10:19 AM
untuk mane2 perniagaan franchise memohon lesen franchise perlu lah menjalankan operasi sekurang2nya 3 tahun. baru boleh mohon..


tidak ade pon mention by MFA kena sekurang2 3 tahun operated..
then kalu betul kena 3 taun operated so ceramic still xleh guna wording francais yg sah..

akay
28-01-2009, 10:20 AM
muzaphar, MFA tu apa??

malaysian franchise association

puppet
28-01-2009, 10:21 AM
Assalamualaikum smua,

Smoga warga CBC murah2 rezeki smua pagi ni:):):)

fms
28-01-2009, 10:25 AM
Zul ade ke ni??
nak mintak dier aktifkan website downline aku..

kapak
28-01-2009, 10:26 AM
malaysian franchise association

eh, otai newbies pun ade:D

manmd
28-01-2009, 10:30 AM
eh, otai newbies pun ade:D

tu la maknanya dah lebih2 otai...

post byk giler..dah mcm lagendry tu...:)cgrock

tokmat™
28-01-2009, 10:37 AM
Memang sebaiknya kat thread ini lebihkan kepada info CBC yg mantap berbanding giat mempromosikan link referral kita.... :)

Nak promote, sesekali je agar info & diskusi penting tidak tertinggal oleh para newbies sepeti sia ni..... :D

Explorer07
28-01-2009, 10:39 AM
tu la maknanya dah lebih2 otai...

post byk giler..dah mcm lagendry tu...:)cgrock

Tu yang aku kompius tu, leh ke cam ni.:-?:-?:-?

klau boleh aku nak jadi legendary member lah.:D:D:D

Sesiapa yang berminat nak berceramic boleh contact aku,

kita boleh sembang2 tak der hal nyer.

:)paid:)paid:)paid

puppet
28-01-2009, 10:40 AM
Memang sebaiknya kat thread ini lebihkan kepada info CBC yg mantap berbanding giat mempromosikan link referral kita.... :)

Nak promote, sesekali je agar info & diskusi penting tidak tertinggal oleh para newbies sepeti sia ni..... :D

betol tu TM...sia pon stuju :D:D:D:D

berkat ceramic
28-01-2009, 10:46 AM
muzaphar, MFA tu apa??

Malaysia Franchise Association

Ahwazi Mustafa
28-01-2009, 10:47 AM
dah makin ramai muka baru kat thread ni.. :D

Ahwazi Mustafa
28-01-2009, 10:48 AM
Malaysia Franchise Association

muzhafar, ayah mu doktor ke??

plannerman
28-01-2009, 10:50 AM
betol tu TM...sia pon stuju :D:D:D:D

stuju stuju... CBC :)paid:)paid:)paid

vious7
28-01-2009, 10:51 AM
http://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gifhttp://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gifhttp://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)


http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifBUSINESS CERAMIC! http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif
http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifSANTAI, MUDAH, DAN UNTUNG!!http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)


http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/award.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)



http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/22sh5g1alzt8q5to9pbv.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/asking.gifRM1000, http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/calculation.gifRM2000,http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/money.gifRM4500
(http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/cbcjd8.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/66gh3lgquo1f6f8bb2.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)


http://image.prepaidcard2u.net/images/dh98bmo2w0dvzwk5pqjy.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)





http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifYM iD: vious_1 SMS/Call Now : 012-671 8636 http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)




TQVM (http://www.jutawanceramic.com/vious7)



Regards,
Vious7 (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

marvelous
28-01-2009, 10:52 AM
sape ade EV 200..
nak beli skang..

ada 100 nak let go..nak k?

MOD jr.
28-01-2009, 10:53 AM
tidak ade pon mention by MFA kena sekurang2 3 tahun operated..
then kalu betul kena 3 taun operated so ceramic still xleh guna wording francais yg sah..

ok la..takleh guna...:D

berkat ceramic
28-01-2009, 10:56 AM
tidak ade pon mention by MFA kena sekurang2 3 tahun operated..
then kalu betul kena 3 taun operated so ceramic still xleh guna wording francais yg sah..

tn nie pegawai MFA ke..?? kalu kita tak tahu,harap kita jgn buat2 tahu..

MOD jr.
28-01-2009, 10:57 AM
tn nie pegawai MFA ke..?? kalu kita tak tahu,harap kita jgn buat2 tahu..

aku ingat NFA forex tadi :p:p nasib baik MFA pa :D jwab comel pa..:D

berkat ceramic
28-01-2009, 10:58 AM
ok la..takleh guna...:D

biase la tu mod.. ramai yg rase dirinye tahu tentang semua perkara. Kalu dia pegawai MFA,xpe la.. kita akur la xleh guna kan..

MOD jr.
28-01-2009, 11:00 AM
biase la tu mod.. ramai yg rase dirinye tahu tentang semua perkara. Kalu dia pegawai MFA,xpe la.. kita akur la xleh guna kan..

hehe senyum sokmo pe aku nih :D pitih masuk dalam poket kite :p.. aku kalau die tanya kanun tanah negara, akta kerja 1955 aku buleh la jawab...:D

akay
28-01-2009, 11:01 AM
tn nie pegawai MFA ke..?? kalu kita tak tahu,harap kita jgn buat2 tahu..

bukan keja ngan MFA or any regulated body pon cuma bila baca posting member2 ceramic ni then relate kan ngan francais timbul kekeliruan..

selain tu ade juga yg posting menyatakan bahawa adalah francais sah dan sahih..

so bila ade nye posting begitu tak salah rasanya sy bertanya..

kalu betul sah dan sahih maka bagus la utk ceramic ni..

kalu kalu misleading nye statement tuan sendri pon tau akibatnye kepada bisnes ceramic ni kan..

MOD jr.
28-01-2009, 11:08 AM
http://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gifhttp://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gifhttp://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)


http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifBUSINESS CERAMIC! http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif
http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifSANTAI, MUDAH, DAN UNTUNG!!http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)


http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/award.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)



http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/22sh5g1alzt8q5to9pbv.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/asking.gifRM1000, http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/calculation.gifRM2000,http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/money.gifRM4500
(http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/cbcjd8.gif (http://www.jutawanceramic.com/ayamod)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/66gh3lgquo1f6f8bb2.jpg (http://www.jutawanceramic.com/ayamod)


http://image.prepaidcard2u.net/images/dh98bmo2w0dvzwk5pqjy.gif (http://www.jutawanceramic.com/ayamod)





http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifYM iD: agnes_puddings SMS/Call Now : 016-986 9443 http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif (http://www.jutawanceramic.com/ayamod)




TQVM (http://www.jutawanceramic.com/ayamod)



Regards,
Vious7 (http://www.jutawanceramic.com/ayamod)

berkat ceramic
28-01-2009, 11:10 AM
bukan keja ngan MFA or any regulated body pon cuma bila baca posting member2 ceramic ni then relate kan ngan francais timbul kekeliruan..

selain tu ade juga yg posting menyatakan bahawa adalah francais sah dan sahih..

so bila ade nye posting begitu tak salah rasanya sy bertanya..

kalu betul sah dan sahih maka bagus la utk ceramic ni..

kalu kalu misleading nye statement tuan sendri pon tau akibatnye kepada bisnes ceramic ni kan..

terima kasih atas perkara ini..

muz pun ada perasan dengan misleading nie. muz xsalahkan mereka sbb mereka masih baru.. dan masih ade yg masih belajar. Macam kita sekolah jugak,ada bab 1, ada bab2 dan seterusnya..

manusia tidak sempurna. Same2 kita merperingat dan tegur antara satu same lain.

MOD jr.
28-01-2009, 11:10 AM
bukan keja ngan MFA or any regulated body pon cuma bila baca posting member2 ceramic ni then relate kan ngan francais timbul kekeliruan..

selain tu ade juga yg posting menyatakan bahawa adalah francais sah dan sahih..

so bila ade nye posting begitu tak salah rasanya sy bertanya..

kalu betul sah dan sahih maka bagus la utk ceramic ni..

kalu kalu misleading nye statement tuan sendri pon tau akibatnye kepada bisnes ceramic ni kan..

tuan newbies....yg posting pasal francis tu adalah ahli baru yg maybe kurang lagi pengetahuan pasal ni dan mereka so excited pasal ceramic :) ...kenapa nampak bende tu je? bende lain kan lagi banyak dalam posting terdahulu? takkan malas kot ? yg buruk rajin la pulak ek :D

berkat ceramic
28-01-2009, 11:12 AM
muzhafar, ayah mu doktor ke??

muz mcm penah nampak je muke black_chocolatex... hehehehe.. :D:D

MOD jr.
28-01-2009, 11:12 AM
ada certain org die faham 100% pasal ceramic tapi tidak dalam aplikasi sistem francis dalam ceramic...ada cetain yg faham sistem bonus dari booster :) ..ok

MOD jr.
28-01-2009, 11:13 AM
pa, center buke ke?

akay
28-01-2009, 11:14 AM
tuan newbies....yg posting pasal francis tu adalah ahli baru yg maybe kurang lagi pengetahuan pasal ni dan mereka so excited pasal ceramic :) ...kenapa nampak bende tu je? bende lain kan lagi banyak dalam posting terdahulu? takkan malas kot ? yg buruk rajin la pulak ek :D


better betanya yg buruk sebab yg da napak cantik dan lawa org xnak bertanya da..

actually byk lagi isu nak tanya cuma maybe next time..

nati ade lak yg kata ngacau bisnes org..

akay
28-01-2009, 11:16 AM
ada certain org die faham 100% pasal ceramic tapi tidak dalam aplikasi sistem francis dalam ceramic...ada cetain yg faham sistem bonus dari booster :) ..ok

itu yg betul pada pandangan sy..

mengaplikasi kan sistem francais rather than ckp ceramic adalah francais

plannerman
28-01-2009, 11:17 AM
hehe senyum sokmo pe aku nih :D pitih masuk dalam poket kite :p.. aku kalau die tanya kanun tanah negara, akta kerja 1955 aku buleh la jawab...:D

betul 2... ku pun senyum jek :D.. kanun tanah negara seksyen 124A ok gak, taula sikit2 :D. x pun akta 172, xpun UKBS1984. hehehe:D.. yg penting, kita betukar pandangan. yg ku ini pun masih mencari pengetahuan. ku pun jalan sorg2 dulu ni, janji cbc :)paid. hehehe

berkat ceramic
28-01-2009, 11:18 AM
pa, center buke ke?

buke mod.. mari la.. :)

MOD jr.
28-01-2009, 11:18 AM
better betanya yg buruk sebab yg da napak cantik dan lawa org xnak bertanya da..

actually byk lagi isu nak tanya cuma maybe next time..

nati ade lak yg kata ngacau bisnes org..

elok la...tanya selalu yg buruk2..pastu org cop kite...akay buruk nanti :">:D...

cileque83
28-01-2009, 11:19 AM
http://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gifhttp://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gifhttp://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gif (http://www.jutawanceramic.com/cileque8310)


http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifBUSINESS CERAMIC! http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif
http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifSANTAI, MUDAH, DAN UNTUNG!!http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif (http://www.jutawanceramic.com/cileque8310)

MOD jr.
28-01-2009, 11:19 AM
itu yg betul pada pandangan sy..

mengaplikasi kan sistem francais rather than ckp ceramic adalah francais

org baru la bro :) standard la... cakap berapi2 sebab tengah excited :) so..sorry la untuk newbies ceramic nih :) ok :)cgrock

swara_muslim
28-01-2009, 11:20 AM
tuan newbies....yg posting pasal francis tu adalah ahli baru yg maybe kurang lagi pengetahuan pasal ni dan mereka so excited pasal ceramic :) ...kenapa nampak bende tu je? bende lain kan lagi banyak dalam posting terdahulu? takkan malas kot ? yg buruk rajin la pulak ek :D

salam tuan ayamod...jgn salahkan org baru je dlm kurang pengatahuan pasal ni..org lama pun ada yg buat salah yg sama..soal faham atau tidak bukan bergantung ada baru atau lama tuan..:D

MOD jr.
28-01-2009, 11:21 AM
betul 2... ku pun senyum jek :D.. kanun tanah negara seksyen 124A ok gak, taula sikit2 :D. x pun akta 172, xpun UKBS1984. hehehe:D.. yg penting, kita betukar pandangan. yg ku ini pun masih mencari pengetahuan. ku pun jalan sorg2 dulu ni, janji cbc :)paid. hehehe

124a ape ek? aku dah lupe la ehehhe lame tul tinggal national land code nih :p

MOD jr.
28-01-2009, 11:22 AM
salam tuan ayamod...jgn salahkan org baru je dlm kurang pengatahuan pasal ni..org lama pun ada yg buat salah yg sama..soal faham atau tidak bukan bergantung ada baru atau lama tuan..:D

rasenya bro ni salah anggap ngan statement saya...cuba ulang 8 kali lagi ape yg saya tulis :D

swara_muslim
28-01-2009, 11:23 AM
org baru la bro :) standard la... cakap berapi2 sebab tengah excited :) so..sorry la untuk newbies ceramic nih :) ok :)cgrock

klu kita ditegur jgn salahkn siapa yg buat silap tu...cuma betulkan aje apa yang silap.kita manusia tak akn sempurna..sama2 la membaiki apa yg silap:D

MOD jr.
28-01-2009, 11:23 AM
bz sket pa..org hq putrajaya mari office...insyAllah esok luse kite lawan pool :D

daicbc
28-01-2009, 11:24 AM
slam...nak tyn,katakan aku nk buka masuk ceramic ni,aku register nama aku,pastu akaun bank org len punya,leh x?ada sapa2 boleh tlg jwb?hehehehehe

akay
28-01-2009, 11:24 AM
elok la...tanya selalu yg buruk2..pastu org cop kite...akay buruk nanti :">:D...


tak kisah pon org nak cop ape as long as pertanyaan sy bukan merapu or provok other parties..

pertanyaan base pada yang tersurat kat sini..

lagi pun it's just pendapat yg tak semestinya betul or salah..

MOD jr.
28-01-2009, 11:25 AM
klu kita ditegur jgn salahkn siapa yg buat silap tu...cuma betulkan aje apa yang silap.kita manusia tak akn sempurna..sama2 la membaiki apa yg silap:D

dah explain dah...tapi makin explain makin aneh bunyinya :)):))

berkat ceramic
28-01-2009, 11:25 AM
salam tuan ayamod...jgn salahkan org baru je dlm kurang pengatahuan pasal ni..org lama pun ada yg buat salah yg sama..soal faham atau tidak bukan bergantung ada baru atau lama tuan..:D

diharapkan jgn kita menuding jari kepada sesape ok.. :). Mane ade manusia yg PERFECT. Sbb tu kalu muz post tadi muz xsalahkan sape2. Same2 kita mngigat n menasihat antara satu same lain... yg penting..

anda semua mmg best n power..!!!! :D:D:)paid:)paid:)paid

swara_muslim
28-01-2009, 11:26 AM
rasenya bro ni salah anggap ngan statement saya...cuba ulang 8 kali lagi ape yg saya tulis :D

maaf tuan klu statement sy tersilap fhm apa yg tuan tulis:D

junior27
28-01-2009, 11:26 AM
salam pagi buat semua...pejam celik pejam celik dah nak masuk bulan baru... dah sebulan kita berada ditahun baru... apakah pekara yg anda semua inginkan sudah mula dilihat? berapa peratuskah azam baru kita tercapai? so pada para tetamu yang masih pandang-pandang jeling-jeling tu.... ayuh lah kita bersama-sama mengorak langkah....

kapak
28-01-2009, 11:26 AM
bz sket pa..org hq putrajaya mari office...insyAllah esok luse kite lawan pool :D

main pool saje sek mung:D

MOD jr.
28-01-2009, 11:27 AM
tak kisah pon org nak cop ape as long as pertanyaan sy bukan merapu or provok other parties..

pertanyaan base pada yang tersurat kat sini..

lagi pun it's just pendapat yg tak semestinya betul or salah..

kalau dah termasuk bab feeling campur soal busines sket dan sikap koya pandai tu dah tergolong dalam geng2 subjektif :D..mintak maaf saya terpaksa menggunakan bahasa melayu tahap tinggi :D ..so better fokus pada ceramic je la :D

berkat ceramic
28-01-2009, 11:27 AM
slam...nak tyn,katakan aku nk buka masuk ceramic ni,aku register nama aku,pastu akaun bank org len punya,leh x?ada sapa2 boleh tlg jwb?hehehehehe

kena pakai akaun bank tuan punyer badan.. :)

swara_muslim
28-01-2009, 11:28 AM
diharapkan jgn kita menuding jari kepada sesape ok.. :). Mane ade manusia yg PERFECT. Sbb tu kalu muz post tadi muz xsalahkan sape2. Same2 kita mngigat n menasihat antara satu same lain... yg penting..

anda semua mmg best n power..!!!! :D:D:)paid:)paid:)paid

yer betul tuan...yg ptg cbc memang power!!:D

berkat ceramic
28-01-2009, 11:29 AM
bz sket pa..org hq putrajaya mari office...insyAllah esok luse kite lawan pool :D

esok bleh la.. luse xleh dah.. kawe n zul gi ambik SLK.. :)

MOD jr.
28-01-2009, 11:29 AM
diharapkan jgn kita menuding jari kepada sesape ok.. :). Mane ade manusia yg PERFECT. Sbb tu kalu muz post tadi muz xsalahkan sape2. Same2 kita mngigat n menasihat antara satu same lain... yg penting..

anda semua mmg best n power..!!!! :D:D:)paid:)paid:)paid

abg swara cakap kite ni kena ibarat cubit peha kiri peha kanan rasa la :D hehe tapi kalau cubit peha kiri aku ..aku back handje ngan kaki kanan :)):)):p

plannerman
28-01-2009, 11:30 AM
124a ape ek? aku dah lupe la ehehhe lame tul tinggal national land code nih :p

tukar syarat & pecah smpadan secara serentak tuan...:D kalau ku x silap la.. :) ...

ku ni newbies jg, byk gak info sgt beguna dlm cg ni. yg mn x faham 2 ku selalu semak blkg2... janji cbc :)paid

MOD jr.
28-01-2009, 11:30 AM
esok bleh la.. luse xleh dah.. kawe n zul gi ambik SLK.. :)

owh..kemah kemah :D bowok kete molek boh..road block stambong lening...:)

swara_muslim
28-01-2009, 11:30 AM
kalau dah termasuk bab feeling campur soal busines sket dan sikap koya pandai tu dah tergolong dalam geng2 subjektif :D..mintak maaf saya terpaksa menggunakan bahasa melayu tahap tinggi :D ..so better fokus pada ceramic je la :D

hehehe...sbr tuan ayamod:D

MOD jr.
28-01-2009, 11:31 AM
tukar syarat & pecah smpadan secara serentak tuan...:D kalau ku x silap la.. :) ...

ku ni newbies jg, byk gak info sgt beguna dlm cg ni. yg mn x faham 2 ku selalu semak blkg2... janji cbc :)paid

tak faham jgn tanya banyak sangat saya ..ko jadi ajaran sesat :D...owh pecah sempadan...fuh ingatan bro bagus la :) salutee

MOD jr.
28-01-2009, 11:33 AM
hehehe...sbr tuan ayamod:D

lak..same2 kite mane maroh boh :D ..same2 kite sayang menyayangi sokmo :D

swara_muslim
28-01-2009, 11:35 AM
lak..same2 kite mane maroh boh :D ..same2 kite sayang menyayangi sokmo :D

hehe btl boh...syg menyayangi antara satu sama lain..:)

cileque83
28-01-2009, 11:36 AM
esok bleh la.. luse xleh dah.. kawe n zul gi ambik SLK.. :)

Pergh..dah dapat pakai SLK
So, korang2 yang duk perhati, meh join kami.
Mantap...

daicbc
28-01-2009, 11:36 AM
slam...nak tyn,katakan aku nk buka masuk ceramic ni,aku register nama aku,pastu akaun bank org len punya,leh x?ada sapa2 boleh tlg jwb?hehehehehe

MOD jr.
28-01-2009, 11:36 AM
hehe btl boh...syg menyayangi antara satu sama lain..:)

saje je wat kecoh pagi2 ni sket :eek::eek: baru ramai sket org view hehehe :D

akay
28-01-2009, 11:36 AM
kalau dah termasuk bab feeling campur soal busines sket dan sikap koya pandai tu dah tergolong dalam geng2 subjektif :D..mintak maaf saya terpaksa menggunakan bahasa melayu tahap tinggi :D ..so better fokus pada ceramic je la :D


bab feeling dan golongan subjektif camne tu ye?

berkat ceramic
28-01-2009, 11:37 AM
abg swara cakap kite ni kena ibarat cubit peha kiri peha kanan rasa la :D hehe tapi kalau cubit peha kiri aku ..aku back handje ngan kaki kanan :)):)):p

sebenarnya ape yg muz nampak tuan2 semua jage thread dan bisnes nie.. Satu usaha dan tindakan yg bagus yg bagus.. :). sbb tu muz kate korang nie mmg best n power..!! :D:D:)paid:)paid

Masih byk perkara yg perlu dilakukan utk kita mantapkan lagi komuniti kita. Sbb tu center akan buat program2 untuk memantapkan diri2 ahli mcm program santai redang, pertandingan futsal dan seminar2.. tu blom kuar kopi mantap lagi tu.. hahaahah.. :eek::eek:.

Ahli2 baru 13000,masih boleh diperbetulkan kalu dah 130000,makk aiiii.. penat tu.. #:-S. Kalu siang kita boleh nampak lagi lubang, kalu dah larut mlm,xnampak tu lubang.. :o. Ape2 pun, term2 kita kena jage. :).

azume
28-01-2009, 11:39 AM
salam tuan ayamod...jgn salahkan org baru je dlm kurang pengatahuan pasal ni..org lama pun ada yg buat salah yg sama..soal faham atau tidak bukan bergantung ada baru atau lama tuan..:D

Hehehe, ambil perkara ni sebagai iktibar.....
Orang baru dapat info dari orang lama,
mungkin dapat salah info...

Harap yang lain, berpada-pada la bila buat promosi.
Sila rujuk laman web JC atau pun laman web ceramicclub.net
sebagai panduan...

CBC
:)paid
CBC
:)paid

MOD jr.
28-01-2009, 11:40 AM
sebenarnya ape yg muz nampak tuan2 semua jage thread dan bisnes nie.. Satu usaha dan tindakan yg bagus yg bagus.. :). sbb tu muz kate korang nie mmg best n power..!! :D:D:)paid:)paid

Masih byk perkara yg perlu dilakukan utk kita mantapkan lagi komuniti kita. Sbb tu center akan buat program2 untuk memantapkan diri2 ahli mcm program santai redang, pertandingan futsal dan seminar2.. tu blom kuar kopi mantap lagi tu.. hahaahah.. :eek::eek:.

Ahli2 baru 13000,masih boleh diperbetulkan kalu dah 130000,makk aiiii.. penat tu.. #:-S. Kalu siang kita boleh nampak lagi lubang, kalu dah larut mlm,xnampak tu lubang.. :o. Ape2 pun, term2 kita kena jage. :).

hehe good thinking :D ..cepat2 la buat futsal..dok sabor nih :D

puppet
28-01-2009, 11:41 AM
owh..kemah kemah :D bowok kete molek boh..road block stambong lening...:)

ayamod ni tranung beloh mane?? :-?:-?

azume
28-01-2009, 11:42 AM
slam...nak tyn,katakan aku nk buka masuk ceramic ni,aku register nama aku,pastu akaun bank org len punya,leh x?ada sapa2 boleh tlg jwb?hehehehehe

No bank jer tak boleh Share,
So dah register ker blum???

akay
28-01-2009, 11:42 AM
last soklan wat arini..

and sorry 1st kalu soklan ni ade yg tak senang..

betul ke ceramic ni bukan bertujuan pelaburan?

MOD jr.
28-01-2009, 11:42 AM
Hehehe, ambil perkara ni sebagai iktibar.....
Orang baru dapat info dari orang lama,
mungkin dapat salah info...

Harap yang lain, berpada-pada la bila buat promosi.
Sila rujuk laman web JC atau pun laman web ceramicclub.net
sebagai panduan...

CBC
:)paid
CBC
:)paid

so pada upline...updated la info pada rakan2 anda yg lain :) ok...kalau betul2 tak faham jugak..leh kontek center terengganu ..insyAllah Tuan Muz leh jawab semua :)

cileque83
28-01-2009, 11:42 AM
slam...nak tyn,katakan aku nk buka masuk ceramic ni,aku register nama aku,pastu akaun bank org len punya,leh x?ada sapa2 boleh tlg jwb?hehehehehe

Rasenye soklan ni dah jawab tadi.
Jawapan tadi rasenye..TAK BOLEH..kene pakai akaun tuan punyer badan.
Kalo nak register lagi, gune name mak ke ayah ke, adik beradik yang lain la bro.
Kite dah join ke belum nie?

swara_muslim
28-01-2009, 11:42 AM
saje je wat kecoh pagi2 ni sket :eek::eek: baru ramai sket org view hehehe :D

heheheh gimik demo jadi boh

plannerman
28-01-2009, 11:43 AM
Pergh..dah dapat pakai SLK
So, korang2 yang duk perhati, meh join kami.
Mantap...

SLK ???.. ku ni baru je p tengok V6.. camana nk kejar SLK ni:((:((

daicbc
28-01-2009, 11:44 AM
slam...nak tyn,katakan aku nk buka masuk ceramic ni,aku register nama aku,pastu akaun bank org len punya,leh x?ada sapa2 boleh tlg jwb?hehehehehe

MOD jr.
28-01-2009, 11:44 AM
SLK ???.. ku ni baru je p tengok V6.. camana nk kejar SLK ni:((:((

:o:o v6? power aa bro..aku ex5 kaler merah..entah bile nak tukar ~X(~X(

azume
28-01-2009, 11:44 AM
last soklan wat arini..

and sorry 1st kalu soklan ni ade yg tak senang..

betul ke ceramic ni bukan bertujuan pelaburan?

Jangan la macam tu, tanya la lagi....
Boleh ahli CBC refresh kembali apa ada dengan Bisnes Trading CBC,
bukannya pelaburan :">

Apa pula term pelaburan ikut Akay yer????

miela78
28-01-2009, 11:47 AM
perhgggg zul dah pakai slk...miela tumpang sebelah heh

berkat ceramic
28-01-2009, 11:47 AM
so pada upline...updated la info pada rakan2 anda yg lain :) ok...kalau betul2 tak faham jugak..leh kontek center terengganu ..insyAllah Tuan Muz leh jawab semua :)

huhuhuu... post dalam nie lagi bagus.. boleh bertukar pandangan n pendapat disamping kita menjawap soalan.. Kalu kol,hanya sorang je yg tahu.. kalu dalam cg,ramai yg boleh tahu.. :). Anyway,muz xde lah boleh jawap semua.. muz org biase je.. :">

MOD jr.
28-01-2009, 01:42 PM
huhuhuu... post dalam nie lagi bagus.. boleh bertukar pandangan n pendapat disamping kita menjawap soalan.. Kalu kol,hanya sorang je yg tahu.. kalu dalam cg,ramai yg boleh tahu.. :). Anyway,muz xde lah boleh jawap semua.. muz org biase je.. :">

takpe call je..abg pa ni gentleman :"> pastu post aa kat sini :D

vious7
28-01-2009, 01:44 PM
http://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gifhttp://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gifhttp://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)


http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifBUSINESS CERAMIC! http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif
http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifSANTAI, MUDAH, DAN UNTUNG!!http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)


http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/award.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)



http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/22sh5g1alzt8q5to9pbv.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/asking.gifRM1000, http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/calculation.gifRM2000,http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/money.gifRM4500
(http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/cbcjd8.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/66gh3lgquo1f6f8bb2.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)


http://image.prepaidcard2u.net/images/dh98bmo2w0dvzwk5pqjy.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)





http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifYM iD: vious_1 SMS/Call Now : 012-671 8636 http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)




TQVM (http://www.jutawanceramic.com/vious7)



Regards,
Vious7 (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

akay
28-01-2009, 01:47 PM
Jangan la macam tu, tanya la lagi....
Boleh ahli CBC refresh kembali apa ada dengan Bisnes Trading CBC,
bukannya pelaburan :">

Apa pula term pelaburan ikut Akay yer????


sebab tgk pada printout SSM yg ade lam webpage ceramic tu nature of bisnes dia salah satu nye adalah bertujuan investment..
bukan tuduhan okay cuba tgk kat pic bwh then tgk kat tujuan perniagaan yg no 3 tu..
http://image.prepaidcard2u.net/images/3xx1hr7uel97gsw9k923.jpg

carjunk_boyz
28-01-2009, 01:53 PM
slam...nak tyn,katakan aku nk buka masuk ceramic ni,aku register nama aku,pastu akaun bank org len punya,leh x?ada sapa2 boleh tlg jwb?hehehehehe

xbleh la..
kena daftar name same dgn pemegang akaun bank..

carjunk_boyz
28-01-2009, 02:00 PM
yg masih blom daftar dgn bisnez ceramic ni..
meh daftar dgn saye..
klik kat siggy dibawah..
atau pon kite leh pm ngn ym..
cite2 ape yg patot..
rugi woo klu xjoin bisnez ni..
pendek cite sape join mmg untung..

fms
28-01-2009, 02:01 PM
sebab tgk pada printout SSM yg ade lam webpage ceramic tu nature of bisnes dia salah satu nye adalah bertujuan investment..
bukan tuduhan okay cuba tgk kat pic bwh then tgk kat tujuan perniagaan yg no 3 tu..
http://image.prepaidcard2u.net/images/3xx1hr7uel97gsw9k923.jpg

btol la mcm investment sbb ade return..beli pakej RM900 dpt RM1,000..RM100 ialah return kpd modal kita RM900 tadi..

ekinwewe
28-01-2009, 02:01 PM
wah, org baru..
umo brp???:D:D:D

aah...org baru..
mntk tunjuk ajr...hehe..
uMUR???...tgk profile ekin erk

carjunk_boyz
28-01-2009, 02:04 PM
Ceramic Business Club adalah Jenama Perniagaan yang dimiliki oleh Asia Ceramic Marketing (M) Sdn Bhd yang beroperasi di Ampang, Selangor. Syarikat ini menjalankan perniagaan trading produk dan barangan berasaskan seramik secara 'e-commerce' & 'conventional'. Keunikan Ceramic Business Club (CBC) ini ialah ianya menawarkan polisi Sell Back Option kepada mana-mana Privilege Membernya yang tidak mampu membuat penjualan produk-produk yang telah dibeli. Selain itu, CBC juga menawarkan Anugerah Kesetiaan Pembelian & Penebusan Baucer Membeli-belah dan Fast Food terkemuka seperti Giant Hypermarket, BH Petrol, Parkson, KFC dan Pizza Hut kepada setiap ahli kelab menerusi E-Mall yang disediakan khas untuk semua Distributor.

Setelah menjadi Distributor CBC dengan keahlian RM155 seumur hidup, anda berhak membuat pembelian barangan ceramic dengan membeli mana-mana Produk Ceramic yang telah dipakejkan seperti ditunjukkan di bawah ini:

BELI DAN JUAL BALIK
PAKEJ A 1 TEA SET 14 pcs rm900
-Asia Ceramic akan membeli semula produk A anda tadi pada
harga yang lebih tinggi iaitu rm1000 (untung rm100)
-Anugerah kesetiaan baucer kfc,pizza,giant,parkson dll rm60 dengan pembelian 4 kali berturut-turut
-Bayaran dibuat melalui 2keping cek rm500+500 yang dihantar melalui, kurier dalam mase 10 hari bekerja dari tarikh purchase dibuat

PAKEJ B DINNER SET 36 pcs rm1800
-Asia Ceramic akan membeli semula produk A anda tadi pada
harga yang lebih tinggi iaitu rm2000 (untung rm200)
-Anugerah kesetiaan baucer kfc,pizza,giant,parkson dll rm100 dengan pembelian 4 kali berturut-turut
-Bayaran dibuat melalui 2keping cek rm1000+1000 yang dihantar melalui, kurier dalam mase 10 hari bekerja dari tarikh purchase dibuat

PAKEJ C DINNER SET 36 pcs + WARMER SET 15 pcs + TEA SET 14 pcs rm3800
-Asia Ceramic akan membeli semula produk A anda tadi pada
harga yang lebih tinggi iaitu rm4500 (untung rm700)
-Anugerah kesetiaan baucer kfc,pizza,giant,parkson dll rm200 dengan pembelian 4 kali berturut-turut
-Bayaran dibuat melalui 3keping cek rm1500+1500+1500 yang dihantar melalui, kurier dalam mase 10 hari bekerja dari tarikh purchase dibuat

jadi,ape tggu lagi..
rebutlah peluang ini dengan join serta merta tanpa berfikir panjang..
bisnez yang tiada risiko..
buat secara santai..
tiada tekanan untuk menaja..
turut berpeluang menerima bonus mingguan yang masuk tanpa henti..

untuk maklumat lanjut..
sila layari website ini
http://www.jutawanceramic.com/carjunk_boyz

carjunk_boyz
28-01-2009, 02:10 PM
9 guest yg blom join lagi..
meh join bersama saye..
saye akan beri tunjuk ajar kpd anda sehingga berjaya seperti saye..
hubungi saye atau klik website di siggy tuk pendaftaran percuma..

carjunk_boyz
28-01-2009, 02:12 PM
http://image.prepaidcard2u.net/images/f8oyt18gvhav4qt21oj.gif

carjunk_boyz
28-01-2009, 02:18 PM
cepat2..
join ceramic bersama saye..
bnyk kelebihan dan manfaat yg anda akan dapat..
nak tahu??
meh pm saye kat ym..
saye tgh free skunk tuk sesi penerangan..

ekinwewe
28-01-2009, 02:19 PM
Jom seramik ngn ekin...
Klik siiggy kt bwh...

carjunk_boyz
28-01-2009, 02:21 PM
join ceramic bersama carjunk_boyz..
klik link kat siggy di bwah tu..
atau leh pm saye di ym..
juga boleh trus hubungi saye..

vious7
28-01-2009, 02:22 PM
http://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gifhttp://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gifhttp://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifBUSINESS CERAMIC! http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif
http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifSANTAI, MUDAH, DAN UNTUNG!!http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)


http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/award.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)



http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/22sh5g1alzt8q5to9pbv.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/asking.gifRM1000, http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/calculation.gifRM2000,http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/money.gifRM4500
(http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/cbcjd8.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/66gh3lgquo1f6f8bb2.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)


http://image.prepaidcard2u.net/images/dh98bmo2w0dvzwk5pqjy.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)





http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifYM iD: vious_1 SMS/Call Now : 012-671 8636 http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)




TQVM (http://www.jutawanceramic.com/vious7)



Regards,
Vious7 (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

jbboykiller
28-01-2009, 02:22 PM
jom seramik dgn sy..

ilhamjabil
28-01-2009, 02:23 PM
kena pakai akaun bank tuan punyer badan.. :)

register boleh..downline sy dah buat...:D
cuma jangan masuk cek dalam ac tu sebab lain nama:)
ac tu cuma untuk claim atau jual ev pada ofis...10 hari pej kuar cek atas nama dan ac tuh:D:D

vious7
28-01-2009, 02:27 PM
http://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gifhttp://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gifhttp://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)


http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifBUSINESS CERAMIC! http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif
http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifSANTAI, MUDAH, DAN UNTUNG!!http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)


http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/award.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)



http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/22sh5g1alzt8q5to9pbv.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/asking.gifRM1000, http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/calculation.gifRM2000,http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/money.gifRM4500
(http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/cbcjd8.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/66gh3lgquo1f6f8bb2.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)


http://image.prepaidcard2u.net/images/dh98bmo2w0dvzwk5pqjy.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)





http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifYM iD: vious_1 SMS/Call Now : 012-671 8636 http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)




TQVM (http://www.jutawanceramic.com/vious7)



Regards,
Vious7 (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

endingman86
28-01-2009, 02:36 PM
salam warga ceramic....

Joe Kedah
28-01-2009, 02:38 PM
Ada 4.8k EV utk dijual..sapa2 nak pm aku kay ! :)paid

plannerman
28-01-2009, 03:01 PM
:o:o v6? power aa bro..aku ex5 kaler merah..entah bile nak tukar ~X(~X(

power apenye tuan, p teman member yg nk beli (sesambil tengok skali la)...hehehehe:D:D ku pun pakai exlima juga, color darkblue. stp jek..:">:">. xde sesape org manjung yg berminat ngn CBC ke? mai la jenguk2...cbc:)paid

ammyjutawan
28-01-2009, 03:04 PM
askum semua... apa khabar.... apa jer berita terbaru yang korang nak sampaikan,ataupun soalan2 yang hot2???

MOD jr.
28-01-2009, 03:05 PM
Ada 4.8k EV utk dijual..sapa2 nak pm aku kay ! :)paid

fuh.banyak tu :D ..bro endingman..ha ape lagi?sambar la :D

tokmat™
28-01-2009, 03:07 PM
Bila agaknya sia boleh jual EV pada geng CBC lain ni....? :D

ammyjutawan
28-01-2009, 03:08 PM
Ada 4.8k EV utk dijual..sapa2 nak pm aku kay ! :)paid

aku dah pm ko nak beli ev

MOD jr.
28-01-2009, 03:11 PM
http://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gifhttp://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gifhttp://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

ceramic

MOD jr.
28-01-2009, 03:12 PM
Bila agaknya sia boleh jual EV pada geng CBC lain ni....? :D

minggu depan tu boleh kot :">

vious7
28-01-2009, 03:13 PM
http://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gifhttp://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gifhttp://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)


http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifBUSINESS CERAMIC! http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif
http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifSANTAI, MUDAH, DAN UNTUNG!!http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)


http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/award.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)



http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/22sh5g1alzt8q5to9pbv.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/asking.gifRM1000, http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/calculation.gifRM2000,http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/money.gifRM4500
(http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/cbcjd8.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/66gh3lgquo1f6f8bb2.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)


http://image.prepaidcard2u.net/images/dh98bmo2w0dvzwk5pqjy.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)





http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifYM iD: vious_1 SMS/Call Now : 012-671 8636 http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)




TQVM (http://www.jutawanceramic.com/vious7)



Regards,
Vious7 (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

kapak
28-01-2009, 03:17 PM
askum semua... apa khabar.... apa jer berita terbaru yang korang nak sampaikan,ataupun soalan2 yang hot2???

dh dapat kete baru ke? :D

berkat ceramic
28-01-2009, 03:17 PM
register boleh..downline sy dah buat...:D
cuma jangan masuk cek dalam ac tu sebab lain nama:)
ac tu cuma untuk claim atau jual ev pada ofis...10 hari pej kuar cek atas nama dan ac tuh:D:D

peraturan syarikat menyatakan seorang hanya boleh daftar satu akaun sahaja.. same la dgn akaun,nak daftar pun nak pakai org len ka..?? TQ

MOD jr.
28-01-2009, 03:18 PM
http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/asking.gifRM1000, http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/calculation.gifRM2000,http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/money.gifRM4500
(http://www.jutawanceramic.com/vious7)

tokmat™
28-01-2009, 03:18 PM
minggu depan tu boleh kot :">
RC pun baru 1 orang ni tuan..... :)) :)) :))

MOD jr.
28-01-2009, 03:18 PM
dh dapat kete baru ke? :D

mung beli kete nder boh? :D

MOD jr.
28-01-2009, 03:19 PM
RC pun baru 1 orang ni tuan..... :)) :)) :))

:D:D dapat jugak :D ok la..saya 2 org :D kena la kite :)

ammyjutawan
28-01-2009, 03:20 PM
dh dapat kete baru ke? :D

belum lagi... bulan depan kot...

Joe Kedah
28-01-2009, 03:20 PM
Ada 4.8k EV utk dijual..sapa2 nak pm aku kay ! :)paid

Jual 1940 to ammyjutawan..:)paid

Baki lg 2'860 EV utk dijual..

MOD jr.
28-01-2009, 03:20 PM
http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/asking.gifRM1000, http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/calculation.gifRM2000,http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/money.gifRM4500
(http://www.jutawanceramic.com/vious7)

tokmat™
28-01-2009, 03:20 PM
:D:D dapat jugak :D ok la..saya 2 org :D kena la kite :)
tuan lebih 1 orang tu..... :D

MOD jr.
28-01-2009, 03:21 PM
tuan lebih 1 orang tu..... :D

kite kongsi2 :p

Joe Kedah
28-01-2009, 03:21 PM
belum lagi... bulan depan kot...

Org kaya ceramic nih ! :)cgrock

Joe Kedah
28-01-2009, 03:22 PM
tuan lebih 1 orang tu..... :D

Yg nie pulak bakal org kaya ceramic..:D

Well done Tok Mat ..

kapak
28-01-2009, 03:29 PM
mung beli kete nder boh? :D

aku cadang nk beli kapal selam

tokmat™
28-01-2009, 03:32 PM
Yg nie pulak bakal org kaya ceramic..:D

Well done Tok Mat ..
Mudahan mustajablah doa tuan petang2 hari yg mendung begini....
Amin....... :)

vacivilized
28-01-2009, 03:33 PM
Salam seramik sume :D:D

tokmat™
28-01-2009, 03:33 PM
Yg nie pulak bakal org kaya ceramic..:D

Well done Tok Mat ..
Mudahan mustajablah doa tuan petang2 hari yg mendung begini....
Amin....... :)

kasmarol
28-01-2009, 03:35 PM
nmpaknye dah buke cawangan kat kerteh!!senag la nak clain boucer nnti :D:D

MOD jr.
28-01-2009, 03:35 PM
aku cadang nk beli kapal selam

aku beli doh..ada 2 utir dumoh..kapal selam honda sutir..kapal selam suzuki beh sutir :">

arowana
28-01-2009, 03:38 PM
salam...

tumpang lalu nakt berteduh kat sini... hujan lebat tue..

vious7
28-01-2009, 03:40 PM
http://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gifhttp://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gifhttp://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)


http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifBUSINESS CERAMIC! http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif
http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifSANTAI, MUDAH, DAN UNTUNG!!http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)


http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/award.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)



http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/22sh5g1alzt8q5to9pbv.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/asking.gifRM1000, http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/calculation.gifRM2000,http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/money.gifRM4500
(http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/cbcjd8.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/66gh3lgquo1f6f8bb2.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)


http://image.prepaidcard2u.net/images/dh98bmo2w0dvzwk5pqjy.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)





http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifYM iD: vious_1 SMS/Call Now : 012-671 8636 http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)




TQVM (http://www.jutawanceramic.com/vious7)



Regards,
Vious7 (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

Dianey
28-01-2009, 03:40 PM
Ramai nye kat sini... meriah :)

.

Joe Kedah
28-01-2009, 03:42 PM
Baki lg 2'860 EV utk dijual..

:D

ammyjutawan
28-01-2009, 03:44 PM
PREVIEW CERAMIC BISNES CLUB :

TARIKH : 6hb FEBRUARI 2009 (Jumaat)
MASA : 9.00 MALAM
TEMPAT : BILIK SEMINAR, ARAS 3, BANGUNAN WISMA UNIKEB, BANGI SELANGOR

SPEAKER : MOHD ZULHILMI BIN ABDUL GHAFAR ( jutaoneprepaid / admin jutawanceramic )

CONTACT PERSON :
Suhaimi ( ammyjutawan ) : 012-7584121
Shah ( mic_checkus ) : 012-3190066
Zahidi : 019-2725263

SEMUA DIJEMPUT HADIR.SEMUA GROUP BOLEH HADIR DAN BAWA PROSPEK MASING-MASING.... PREVIEW INI TERBUKA.BAGI NEWBIES YANG MASIH BELUM MENJADI AHLI CERAMIC,JUGA DIJEMPUT HADIR KE PREVIEW INI DAN MEMBERI NAMA KEPADA MANA2 CONTACT PERSON DI ATAS DENGAN CARA SMS ATAU CALL. TQ

JAMUAN RINGAN DISEDIAKAN....

http://i281.photobucket.com/albums/kk210/ammyjutawan/map_unikeb-2.gif

berkat ceramic
28-01-2009, 03:44 PM
lapornyer....

miela78
28-01-2009, 03:47 PM
gi lerrr makan lu nanti kembung tu

ilhamjabil
28-01-2009, 03:55 PM
peraturan syarikat menyatakan seorang hanya boleh daftar satu akaun sahaja.. Same la dgn akaun,nak daftar pun nak pakai org len ka..?? Tq

bukan org len...:Dhehe kan ada yang daftar tu..anak isteri suami..dannn:D
APA SALAHNYA NAK GUNA AC IBU KAN ADA ANAK YG TAK CUKUP UMUR:)

berkat ceramic
28-01-2009, 03:57 PM
gi lerrr makan lu nanti kembung tu

jap lagi kot.. sipakan keje kat ofis dulu.. hehehe.. :D

kapak
28-01-2009, 04:00 PM
aku beli doh..ada 2 utir dumoh..kapal selam honda sutir..kapal selam suzuki beh sutir :">

kapa selang kt umoh aku jenih honda kak je:))

ilhamjabil
28-01-2009, 04:01 PM
:o:o v6? Power aa bro..aku ex5 kaler merah..entah bile nak tukar ~x(~x(

tak payahla v6 BANYAK MASAALAH TERUK MAINTAIN...exco PUN sekarang tak pakai v6 dah..:D
sekarang DIA ORG PAKAI CAMRY:D:D:D

ammyjutawan
28-01-2009, 04:02 PM
tak payahla v6 BANYAK MASAALAH TERUK MAINTAIN...exco PUN sekarang tak pakai v6 dah..:D
sekarang DIA ORG PAKAI CAMRY:D:D:D

pkai kereta sorong sudah
hahahah

berkat ceramic
28-01-2009, 04:03 PM
tak payahla v6 BANYAK MASAALAH TERUK MAINTAIN...exco PUN sekarang tak pakai v6 dah..:D
sekarang DIA ORG PAKAI CAMRY:D:D:D

pakai camry je.. heehhe.. :D

ammyjutawan
28-01-2009, 04:04 PM
insyaallah sabtu ni aku baru sampai bangi....

miela78
28-01-2009, 04:05 PM
jap lagi kot.. sipakan keje kat ofis dulu.. hehehe.. :D

hehehe ramai yg daftar tapi tak upgrade lagi ni

camner erk muz

miela78
28-01-2009, 04:07 PM
pakai camry je.. heehhe.. :D

hehehehe berapa k muz camry tu
bulan2 berapa erk

MOD jr.
28-01-2009, 04:08 PM
kapa selang kt umoh aku jenih honda kak je:))

honda kak aku takdok doh..lego ke saing aku :D rm800 tanpa bong depang nge lakang..dokdang mikir aku :eek::eek: doh pitih banyok ceramic..beli la hok baru sutir :D

MOD jr.
28-01-2009, 04:09 PM
hehehe ramai yg daftar tapi tak upgrade lagi ni

camner erk muz

powernya miela..dah sepah2 dah daftar :) tunju ajar ku sifu :">

MOD jr.
28-01-2009, 04:10 PM
tak payahla v6 BANYAK MASAALAH TERUK MAINTAIN...exco PUN sekarang tak pakai v6 dah..:D
sekarang DIA ORG PAKAI CAMRY:D:D:D

comry dok tahan lame..besi lembut :p:p:p tebakor stopa bace statement aku :)) gurau je pa :D

MOD jr.
28-01-2009, 04:11 PM
http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/asking.gifRM1000, http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/calculation.gifRM2000,http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/money.gifRM4500
(http://www.jutawanceramic.com/vious7)

skullstar
28-01-2009, 04:11 PM
salam.... 200ev diperlukan segera... plz ym saya.. irwan.homebiz tq

daicbc
28-01-2009, 04:11 PM
salam semua...apa aktiviti petang ni?

kapak
28-01-2009, 04:14 PM
honda kak aku takdok doh..lego ke saing aku :D rm800 tanpa bong depang nge lakang..dokdang mikir aku :eek::eek: doh pitih banyok ceramic..beli la hok baru sutir :D

pitih banyok do'oh pong payoh gok:))

miela78
28-01-2009, 04:15 PM
salam semua...apa aktiviti petang ni?

salam...dah join ker lum kalu lum jom bersama miela disini

miela78
28-01-2009, 04:17 PM
mai...jomm come with miela

miela78
28-01-2009, 04:18 PM
mai...jomm come with miela

guest kat luar tu yg seramai 20 orang jom bersama miela dalam ceramik

MOD jr.
28-01-2009, 04:19 PM
pitih banyok do'oh pong payoh gok:))

tu kater..:)):)) miela tu awok2 mung ke? kuat guh ye ngepeng :D

ammyjutawan
28-01-2009, 04:21 PM
salam...dah join ker lum kalu lum jom bersama miela disini

downline kapak tu.... merangkap geng kapak.... jaga2 bahaya tu... nanti kene kapak

usahawan_ceramic
28-01-2009, 04:22 PM
mai...jomm come with miela

nak bersama miela boleh?.... minum minum minum... makan makan makan... huhu...

ammyjutawan
28-01-2009, 04:23 PM
ingatkan bercuti di johor ni dapat rehat kejap.... tengok2 ari2 sibuk.... ada jer yg nak jumpa table talk la,beli starter kit la.... huhuhuhu.... tunggu balik bangi la beb.... batu pahat aku malas kacau..... biar jer otai2 batu pahat yang jaga korang

miela78
28-01-2009, 04:23 PM
boleh tak dok masaaloh hehehe,, us belanjo la deh

kapak
28-01-2009, 04:23 PM
tu kater..:)):)) miela tu awok2 mung ke? kuat guh ye ngepeng :D

nok kate ade pilihang raye, lame doh abih:))

kapak
28-01-2009, 04:24 PM
downline kapak tu.... merangkap geng kapak.... jaga2 bahaya tu... nanti kene kapak

kapak ni bersopan santun :">

MOD jr.
28-01-2009, 04:25 PM
nok kate ade pilihang raye, lame doh abih:))

cari ke org sorang jenih gitu :p:p untung2

vious7
28-01-2009, 04:25 PM
http://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gifhttp://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gifhttp://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)


http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifBUSINESS CERAMIC! http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif
http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifSANTAI, MUDAH, DAN UNTUNG!!http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)


http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/award.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)



http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/22sh5g1alzt8q5to9pbv.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/asking.gifRM1000, http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/calculation.gifRM2000,http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/money.gifRM4500
(http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/cbcjd8.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/66gh3lgquo1f6f8bb2.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)


http://image.prepaidcard2u.net/images/dh98bmo2w0dvzwk5pqjy.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)





http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifYM iD: vious_1 SMS/Call Now : 012-671 8636 http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)




TQVM (http://www.jutawanceramic.com/vious7)



Regards,
Vious7 (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

Goomo
28-01-2009, 04:25 PM
...............

MOD jr.
28-01-2009, 04:26 PM
...............

salam bos :) ape kabar?

vanda
28-01-2009, 04:26 PM
finally..hai dayat..berbaloi penat2 pg cni

MOD jr.
28-01-2009, 04:27 PM
http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/asking.gifRM1000, http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/calculation.gifRM2000,http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/money.gifRM4500
(http://www.jutawanceramic.com/vious7)

Goomo
28-01-2009, 04:28 PM
hehe baik bohh..dme guane...active dme...

ammyjutawan
28-01-2009, 04:29 PM
finally..hai dayat..berbaloi penat2 pg cni

sapo lak ni.... bagilah salam dulu... newbies first post tu

Joe Kedah
28-01-2009, 04:31 PM
Baki 2'860 EV utk dijual.. :D

daicbc
28-01-2009, 04:31 PM
finally..hai dayat..berbaloi penat2 pg cni

wa...tq kepada vanda yg bru masuk tu...selamat menyertai CBC...huhuhu

ammyjutawan
28-01-2009, 04:32 PM
wa...tq kepada vanda yg bru masuk tu...selamat menyertai CBC...huhuhu

sapo ni dayat... awek hang ker???

kapak
28-01-2009, 04:33 PM
finally..hai dayat..berbaloi penat2 pg cni

oo ni ke kakak ipar dayat?

welkam in da club :D

puppet
28-01-2009, 04:37 PM
slamat ptg warga ceramic....

daicbc
28-01-2009, 04:39 PM
sapo ni dayat... awek hang ker???

kakak ipar aku tue...huhuhu

vious7
28-01-2009, 04:40 PM
http://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gifhttp://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gifhttp://i83.photobucket.com/albums/j305/ayie007/handmo1.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)


http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifBUSINESS CERAMIC! http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif
http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifSANTAI, MUDAH, DAN UNTUNG!!http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)


http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/award.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)



http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/22sh5g1alzt8q5to9pbv.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/asking.gifRM1000, http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/calculation.gifRM2000,http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/money.gifRM4500
(http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/cbcjd8.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

http://i260.photobucket.com/albums/ii19/vious7/66gh3lgquo1f6f8bb2.jpg (http://www.jutawanceramic.com/vious7)


http://image.prepaidcard2u.net/images/dh98bmo2w0dvzwk5pqjy.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)





http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gifYM iD: vious_1 SMS/Call Now : 012-671 8636 http://img132.imageshack.us/img132/9877/37821694ff2.gif (http://www.jutawanceramic.com/vious7)




TQVM (http://www.jutawanceramic.com/vious7)



Regards,
Vious7 (http://www.jutawanceramic.com/vious7)

daicbc
28-01-2009, 04:40 PM
oo ni ke kakak ipar dayat?

welkam in da club :D

kakak ipar aku lah tue...huhuhu

vanda
28-01-2009, 04:41 PM
sapo lak ni.... bagilah salam dulu... newbies first post tu

Assalammualaikum sume..sori2..sy org baru..1st time join forum cm ni..

taro2222
28-01-2009, 04:44 PM
Assalammualaikum sume..sori2..sy org baru..1st time join forum cm ni..

welcome to ceramic vanda

iamloco
28-01-2009, 04:45 PM
http://i46.photobucket.com/albums/f104/dawuz/787094be4b4ee0d70691b0798056558d.gif http://i46.photobucket.com/albums/f104/dawuz/787094be4b4ee0d70691b0798056558d.gif MARI JOIN BUSINESS CERAMIC! SANTAI, MUDAH, DAN UNTUNG!! (http://www.jutawanceramic.com/dausisloco) http://i46.photobucket.com/albums/f104/dawuz/787094be4b4ee0d70691b0798056558d.gif http://i46.photobucket.com/albums/f104/dawuz/787094be4b4ee0d70691b0798056558d.gif

http://i46.photobucket.com/albums/f104/dawuz/AnimatedMoney.gif


http://i46.photobucket.com/albums/f104/dawuz/0oa7px3dfgdf7.jpg

http://img32.picoodle.com/img/img32/3/1/7/f_sinarharianm_d232951.jpg


http://i46.photobucket.com/albums/f104/dawuz/cbcjd8.gif
http://i46.photobucket.com/albums/f104/dawuz/bannerceramic6.gif

KLIK SIGGY UNTUK MAKLUMAT LANJUT!!
http://i46.photobucket.com/albums/f104/dawuz/SDFDSF35R.jpg

arowana
28-01-2009, 04:45 PM
Assalammualaikum sume..sori2..sy org baru..1st time join forum cm ni..

ada apa2 masalah, geng2 ceramic kat sini smua bleh membantu.. welcome...

Joe Kedah
28-01-2009, 04:46 PM
900EV sold to Ayamod.

Baki 1'960EV lg..:D

marvelous
28-01-2009, 04:46 PM
Assalammualaikum sume..sori2..sy org baru..1st time join forum cm ni..

post ke-2 terus ke sini...bagus...:)