PDA

View Full Version : [HELP]macamana nak refinance superbike


ahyie83
06-04-2011, 09:00 PM
salam

minta pendapat rakan2 CG yg biasa ngan urusan refinance motor...citer aku mcm ni, aku dah beli superbike rm40k.....tp aku baru byr 20k kpd owner....so balance 20k lg..

so, aku nak refinance utk 20k lg....ada x sape2 yg tahu bank 0r kedai mana yg bleh utk setel masalah ni....

sbrg pendapat dr rakan2 cg, amat2 lah dialukan n aku dahului dgn ucapan JUTAAN TERIMA KASIH

rockapalooza
09-04-2011, 09:05 AM
soalan pertama: bolehke refinance superbike?
cara paling mudah, dengan buat personal loan sebanyak 20k tu..
biasanya kedai-kedai yang jual moto besar ni diorang submit untuk loan moto ni kat bsnc. in house loan pun ade. tapi interest tinggila... sampai 10%... klu duduk area KL boleh pergi tanya kat SBM Motorsport kat pandan indah.