PDA

View Full Version : Simpan 5 Tahun je.. Pastu Boleh Rileks!! dan dapat DOUBLE!!


gUeSs
20-02-2011, 08:44 PM
As Salam

Kwn dok pikir2
nape ada org pening pasal ASB
buat loan byr smpai 20thn..
sedangkan ada option lain
yg lebih baik dr tu..
Sebagai PLAN PERSARAAN kita

Mcm ni lah..
kwn citer serba sedikit ya..

Nama plan ni ialah PruCash Double Reward
Pendek kata korang akan dpt double lah benefitnya

So, kwn pendekkn citer
kwn buat satu contoh ya..

Umur : 34thn
Term : 25thn (*sedang elok la korang bersara klu skrg umur 30)
Sum Assured : rm20k
Monthly : RM683.85 (lbh kurang mcm byr keta sebulan je)
Berapa lama: 5 tahun je bayar!

BENEFITNYA?
5 tahun pertama = tiap2 hujung tahun terima bonus RM600
tahun ke-6 hingga ke-25 = bonus jd Double iaitu korang akan terima RM1200 tiap2 hujung tahun.
sampai tempoh matang...
Nilai tunai yg korang akan dapat ialah RM56979

Skrg, cuba korang campurkn dengan bonus yg korang dpt tiap2 tahun dgn nilai tunai serahan tu..
Jumlahnya semua yg korang terima ialah RM83979
So, mcmana?? Berbaloi tak pelan persaraan ni klu compare dgn simpanan ASB yg anda buat??

Ada lagi benefit??
Ya, anda juga dilindungi..
simpanan selamat
kalau trjadi apa2 pada korang,
anak2 korang boleh terus dpt bonus tu..
Berbaloi takk???

tak ada medical card?? add on je.. :D

**andaikata sy tak reply dlm thread ni lbh dr 10minit,
sila terus chat dgn sy k, BBM @ Gtalk

gUeSs
20-02-2011, 08:48 PM
kalau ada yg berminat
Detail kwn ada kat bwh nunn..

Pertanyaan anda akan dilayan sebaik mungkin
kwn sedia berkhidmat utk anda :)paid:)paid

hafiz5009
20-02-2011, 08:52 PM
cuba explain ngn detail lg bro

IstiqamahGOLD
20-02-2011, 08:53 PM
Mcm2 sistem baru direka untuk meraih penyertaan orang ramai masyarakat marhaen terutamanya. :)

General Juhziz
20-02-2011, 08:59 PM
As Salam

Kwn dok pikir2
nape ada org pening pasal ASB
nak buat loan bagai ya..
sedangkan ada option lain
yg lebih baik dr tu..

Mcm ni lah..
kwn citer serba sedikit ya..

Nama pakej ni ialah PruCash Double Reward
Pendek kata kalo saving akan dapat double lah

So, kwn pendekkn citer
kwn buat satu contoh ya.. Term 15thn*

Korang invest RM700 sebulan selama 5 tahun shj
Dalam masa yg sama, tiap2 tahun korang akan dpt RM600 setahun bonus selama 5 tahun pertama tu.
Mula tahun ke-6 je, korang dah tak payah invest apa2 lg dah..
rehat je gi buat keja lain.. korang tunggu je tiap2 tahun bonus RM1200 hingga tahun ke 15.
Amacam??

So, bila sampai je tempoh 15thn tu
saving anda akan jd double
maknanya jumlah yg anda laburkn lbh kurang RM42000 kan..
Dan skrg jumlah yg akan anda dpt pula ialah lbh kurang RM80k++ (campur dgn yg korang dh terima tiap2 tahun tu).

So, simpanan korang berganda,
dan korang pun mendapat protection insuran PRUDENTIAL..
tak ada medical card?? add on je.. :D

den nk prubsn punye leh x?? 200 mampu lh, tp stahun 700 gle ar~X(

gUeSs
20-02-2011, 09:06 PM
haha... yg penting ini bukan MLM ke apa yea.. :D

Ini adalah option utk pelaburan
yg disediakan oleh PRUDENTIAL
sbg pilihan kpd sistem saving yang lain..
yg lebih baik dr yg sedia ada..

Ok, TERM utk investment ni minima ialah 15thn dan ke atas
dalam masa term tu, anda juga akan dilindungi
bermakna anda & saving anda berada dlm keadaan selamat :)
PruBsn pun ada, tapi nama je lain
TakafulCash Double Reward kalo tak silap

dari segi nilai investment pula
yg paling minima pun lbh kurang RM600++ (6ratus lebih) sebulan
kurang drp tu mmg takda.. :((
kiranya kalo korang ada duit selepuk utk sekaligus ke
atau selepuk tiap2 tahun pun takpa..
just utk 5 tahun je.. then terus lepak nganga dpt duit je..:))

sprinter
20-02-2011, 09:07 PM
cube kasik pencerahan lbh detail lg bole x

gUeSs
20-02-2011, 09:08 PM
kalo bajet RM200
bro blh wat saving kat PruLink One
amik Medical card sekali
then balance drp insurans charges tu
akan masuk dlm saving direct.. :D
so Total Cash Value Tuan pun akan jd lebih tinggi..

gUeSs
20-02-2011, 09:11 PM
cube kasik pencerahan lbh detail lg bole x

kat bhg mana yg Tuan kurang jelas tu..
nanti kwn tlg cerahkan.. :)

hafiz5009
20-02-2011, 09:11 PM
yg investment tu mcmne bro..

gUeSs
20-02-2011, 09:15 PM
Investment tu..
Tuan cuma labur/simpan selama 5 tahun shj.
Minima ialah RM600 lebih
dan maksima terpulang pd Tuan sendiri..

5 tahun pertama Tuan bayar tu
tiap2 tahun tuan akan terima bonus RM600.
dan start tahun ke-6 hingga tahun ke-15
tuan akan terima bonus RM1200 setahun
ini yg paling minima lah.. based on RM700 sy buat td.. :)

Pastu bila smpai tahun ke-15
Total semua yg Tuan akan dpt ialah DOUBLE
dr jumlah pelaburan yg tuan buat tu.. :D

gUeSs
20-02-2011, 09:20 PM
cubalah tuan buat kira2..
compare dgn ASB ke apa kan..
mana yg lebih bernilai utk anda

anda nak medical card
just add on je...
so, saving anda tak terjejas apapun
kalo ada utk kos perubatan ke apa..

gUeSs
20-02-2011, 09:25 PM
kalo ada yg berminat
kwn boleh kirakan utk tuan2..

just email@sms@chat kwn
dan beri detail:
- tarikh lahir
- merokok@tidak
- pekerjaan
- jantina
- bajet tuan2 (minima antara RM600-RM700 sebulan)

tu je.. nanti kwn buatkn quotation
dan emailkn pd tuan2 :D

gUeSs
20-02-2011, 09:30 PM
kalo tuan2 nk byr selepuk pun
lagi bagus...
mgkin ada duit2 yg terlebih tu :D
blh la invest kat sini..

ada jgk yg wat private loan
then invest dlm Double Reward nih
so tak yah pening2..
maintain je byr installment dgn bank
pastu bonus tahunan tu wat byr roadtax.. hehe :D

pertiwi
20-02-2011, 09:36 PM
menarik..tp lom mampu nak bayar sekali banyak tuh..huhuhuhu paling minima rm600 sebulan ye tt?

gUeSs
20-02-2011, 09:39 PM
menarik..tp lom mampu nak bayar sekali banyak tuh..huhuhuhu paling minima rm600 sebulan ye tt?

yea tuan..
lbh kurang mcm tulah adanya :D
sbb kita byr pun 5 tahun pertama je
pastu blh lepak2 bwh pokok
makan jambu.. haha:))
hujung tahun je dpt bonus mcm org keja gomen gak :D

gUeSs
20-02-2011, 09:41 PM
Contoh:
5 tahun pertama Bonus RM1000
so, tahun ke-6 hingga ke-15
Bonus pun jd RM2000 tiap2 tahun

dah namanya pun Prucash double Reward
so dia bagi double je semua.. hehe :D

miana87
20-02-2011, 09:43 PM
sy keja area kl .. sila pm sy mane leh jmp .. penerangan selengkap nya :D

Q-pid
20-02-2011, 09:43 PM
TT, tanya sikit...

1- boleh ke bayar sekali selepuk (5 taun x 700 = 42k)
and then kalau boleh setiap taun selama 15 taun makan 1200 la ye?

2- bab yg merokok tu camna lak eh? katakan ade 3 org... A isap 1-5 btg, B isap 6-20 btg, C isap 1-2 kotak sehari...ade different ke dr segi insuran nih?

salah harap maaf, just nk tanya je...

pertiwi
20-02-2011, 09:44 PM
Contoh:
5 tahun pertama Bonus RM1000
so, tahun ke-6 hingga ke-15
Bonus pun jd RM2000 tiap2 tahun

dah namanya pun Prucash double Reward
so dia bagi double je semua.. hehe :D

boleh ke kalau bayar setahun, pastuh bonus jolok kat bayaran tahun seterusnya?:"> apepun aku reserve je la yek....dah ada duit aku carik balik thread ni #:-S

gUeSs
20-02-2011, 09:46 PM
sy keja area kl .. sila pm sy mane leh jmp .. penerangan selengkap nya :D

jap lg sy PM tuan :D

syahays
20-02-2011, 09:47 PM
menarik ni tt..kalu let say jadi pape la..pas2 kita claim plak insuran...masih valid ka???

gUeSs
20-02-2011, 09:49 PM
TT, tanya sikit...

1- boleh ke bayar sekali selepuk (5 taun x 700 = 42k)
and then kalau boleh setiap taun selama 15 taun makan 1200 la ye?

2- bab yg merokok tu camna lak eh? katakan ade 3 org... A isap 1-5 btg, B isap 6-20 btg, C isap 1-2 kotak sehari...ade different ke dr segi insuran nih?

salah harap maaf, just nk tanya je...

boleh je tuan..
nk byr selepuk 5 tahun boleh..
nk byr selepuk tiap2 tahun pun boleh..
takda masalah

Bonus akan dpt jgk tiap2 tahun
tuan tadah tangan je.. :D

Bab merokok pulak
tuan just declare shj samada merokok atau tidak
sebabnya, kita khuatir
jika sesuatu berlaku akibat dr merokok ni
tapi tuan kata tak merokok
dan doc kata pulak sebaliknya
nanti akan menjejaskan claim tuan..

gUeSs
20-02-2011, 09:50 PM
menarik ni tt..kalu let say jadi pape la..pas2 kita claim plak insuran...masih valid ka???

stil valid tuan..
kita akan attach dgn insurans basic
tapi apa2 hal pun kalo tuan nk tambah lauk
takda masalah..
medical card sedia membantu.. :D

gUeSs
20-02-2011, 10:03 PM
boleh ke kalau bayar setahun, pastuh bonus jolok kat bayaran tahun seterusnya?:"> apepun aku reserve je la yek....dah ada duit aku carik balik thread ni #:-S

Boleh je tuan
duit bonus tu hak tuan nk buat apapun
nk jolok ke tak nak jolok
tuan tentukan sendiri.. :D

gUeSs
20-02-2011, 11:19 PM
sy keja area kl .. sila pm sy mane leh jmp .. penerangan selengkap nya :D

sy dh PM tuan..
Tuan blh tentukan masa dan tempat
sy akan turun jumpa tuan :D

silentmillionaire
20-02-2011, 11:49 PM
mcm best je TT... so purata keuntungan setahun dalam 15 tahun tu brapa percent TT?

DanielAriffin
20-02-2011, 11:52 PM
Salam...
aku dah buat loan asb 200k max.. so prucash ni aku akan ambil lepas aku dapat durian runtuh dari claim insurance... kalau buat sum covered 200k syok oooo...

gUeSs
20-02-2011, 11:57 PM
mcm best je TT... so purata keuntungan setahun dalam 15 tahun tu brapa percent TT?

spare~ statement silap

gUeSs
20-02-2011, 11:59 PM
Salam...
aku dah buat loan asb 200k max.. so prucash ni aku akan ambil lepas aku dapat durian runtuh dari claim insurance... kalau buat sum covered 200k syok oooo...

huh.. mmg kaya merembes la tuan nanti.. :)paid
jgn lupa contact kwn pas dpt durian runtuh tu..:D
klu yg runtuh tu muda2 pun takpa..:))

katani17
21-02-2011, 12:01 AM
kalo bajet RM200
bro blh wat saving kat PruLink One
amik Medical card sekali
then balance drp insurans charges tu
akan masuk dlm saving direct.. :D
so Total Cash Value Tuan pun akan jd lebih tinggi..

ada 3 soalan

1) yang nie beza dengan prulink one ker?
2) ker guna method prulink one+ REIT?
3) Prulink One + Pru Save 95% Allocate?

gUeSs
21-02-2011, 12:07 AM
ada 3 soalan

1) yang nie beza dengan prulink one ker?
2) ker guna method prulink one+ REIT?
3) Prulink One + Pru Save 95% Allocate?


maksud 'yg ni' tu prucash double reward ke tuan?
atau maksud kpd apa yg tuan quotkan tu?

katani17
21-02-2011, 12:09 AM
maksud 'yg ni' tu prucash double reward ke tuan?
atau maksud kpd apa yg tuan quotkan tu?

maksud saya method prucash double reward nie sama mcm prulink one? Adakah perbezaan dari harga starting 600 tuje?. Mmg melabur kat local fund n global fund?

DanielAriffin
21-02-2011, 12:13 AM
huh.. mmg kaya merembes la tuan nanti.. :)paid
jgn lupa contact kwn pas dpt durian runtuh tu..:D
klu yg runtuh tu muda2 pun takpa..:))

Salam..
tak kaya la.. bleh hidup selesa pon okey dah... esok aku pon ada cleint ambik prucash.. :">

gUeSs
21-02-2011, 12:14 AM
maksud saya method prucash double reward nie sama mcm prulink one? Adakah perbezaan dari harga starting 600 tuje?. Mmg melabur kat local fund n global fund?

method tak sama tuan
PruCash Double Reward (PCDR) is investment
Prulink one is Protection

PCDR invest in global fund :D

Tapi prulink one ada separate part utk saver
kat part ni yg client utg sbb agent komisyen kecil
part saver tu akan besarkn total cash value tuan nanti

matnoor78
21-02-2011, 12:18 AM
so apa jadi selepas 15 tahun ye? insuran/medical card yg dibeli tu dah tak cover/insure kita lagi dah ke mcm mana?

gUeSs
21-02-2011, 12:22 AM
so apa jadi selepas 15 tahun ye? insuran/medical card yg dibeli tu dah tak cover/insure kita lagi dah ke mcm mana?

Ok, setiap PCDR yg tuan ambil
kita kena attach dgn basic plan

dr segi investment PCDR
jika tuan ambil term 15yrs
so smpai masanya after 15yrs tu
tuan dptlah duit pelaburan tuan

dan basic plan yg tuan ambil tu pun akan tamat mengikut
term investment tuan tu..

DanielAriffin
21-02-2011, 12:22 AM
so apa jadi selepas 15 tahun ye? insuran/medical card yg dibeli tu dah tak cover/insure kita lagi dah ke mcm mana?

Salam...
Benda ni tak attach medical card la.. pure investment.. kalau medical card kita buat insurance or takaful.. plus la elaun ward 800 sehari ke.. baru sodap..

gUeSs
21-02-2011, 12:24 AM
Salam...
Benda ni tak attach medical card la.. pure investment.. kalau medical card kita buat insurance or takaful.. plus la elaun ward 800 sehari ke.. baru sodap..

medical card tu depend pd client tuan
klu client nak kita add on je
yg penting kena attach dgn basic plan :)

katani17
21-02-2011, 12:24 AM
method tak sama tuan
PruCash Double Reward (PCDR) is investment
Prulink one is Protection

PCDR invest in global fund :D

Tapi prulink one ada separate part utk saver
kat part ni yg client utg sbb agent komisyen kecil
part saver tu akan besarkn total cash value tuan nanti

Yang highlight tue sama dengan net projected value ker? Yang nie untuk investment ? Yang nie ada campur REIT skali ker?

matnoor78
21-02-2011, 12:25 AM
boleh tak jelaskan detail pasal statement ni: " dan basic plan yg tuan ambil tu akan terus jalan
sehingga tuan berumur 70thn (*based on ur request)"

gUeSs
21-02-2011, 12:34 AM
boleh tak jelaskan detail pasal statement ni: " dan basic plan yg tuan ambil tu akan terus jalan
sehingga tuan berumur 70thn (*based on ur request)"

sori tuan
sy dh betulkan semula statement sy sblm ni..

basic plan tu akan tamat
mengikut term investment yg tuan ambil
melainkan klu tuan ambil medical card,
ia akan cover sehingga tuan berumur 70thn
dan ia adalah 2 polisi yg berlainan
hrp maklum ya..

gUeSs
21-02-2011, 12:39 AM
Yang highlight tue sama dengan net projected value ker? Yang nie untuk investment ? Yang nie ada campur REIT skali ker?

part yg saver tu akan dicampurkn sekali dgn total value
dan nilainya akan jadi lebih tinggi dari biasa
senang citer,
katalah premium tuan rm200
rm150 utk medical card
dan rm50 lagi utk saver
so, komisen agent hanya lebih di medical card shj
manakala bhg saver tu komisen agent hanya ciput. :D
jadi saver tuan tu selamatlah adanya dr gangguan agent..:D

kwn x brp fhm dgn istilah REIT ni..
apa dia ya tuan?
sory sbb tak jumpa lg dlm kitab :D

katani17
21-02-2011, 12:46 AM
part yg saver tu akan dicampurkn sekali dgn total value
dan nilainya akan jadi lebih tinggi dari biasa
senang citer,
katalah premium tuan rm200
rm150 utk medical card
dan rm50 lagi utk saver
so, komisen agent hanya lebih di medical card shj
manakala bhg saver tu komisen agent hanya ciput. :D
jadi saver tuan tu selamatlah adanya dr gangguan agent..:D

kwn x brp fhm dgn istilah REIT ni..
apa dia ya tuan?
sory sbb tak jumpa lg dlm kitab :D

reit- stand for real estate investment trust.

Sbb ada agent rekomend bab saving masuk half local fund+ half gloabal fund plus REit. Lagi berdesup perginya. Yang nie target return bp ek? Average dia 12% to 13% ke?

gUeSs
21-02-2011, 12:53 AM
reit- stand for real estate investment trust.

Sbb ada agent rekomend bab saving masuk half local fund+ half gloabal fund plus REit. Lagi berdesup perginya. Yang nie target return bp ek? Average dia 12% to 13% ke?

average dlm 12.5% tuan..
lagi panjang term.. lg lebih komisennya :D
kwn tak pasti plak samada blh invest campur2 tu
sbb bonus dia dah grenti dan double
slps thun ke 5 :">
dan setahu sy dia invest in global fund
tapi klu sy silap soryla ya
esok sy chek quotation.. :)

gUeSs
22-02-2011, 01:17 PM
Kawan cuba jelaskan lg ya..

Nama plan ni ialah PruCash Double Reward
Pendek kata korang akan dpt double lah benefitnya

So, kwn pendekkn citer
kwn buat satu contoh ya..

Umur : 34thn
Term : 25thn (*sedang elok la korang bersara klu skrg umur 30)
Sum Assured : rm20k
Monthly : RM683.85 (lbh kurang mcm byr keta sebulan je)
Berapa lama: 5 tahun je bayar!

BENEFITNYA?
5 tahun pertama = tiap2 hujung tahun terima bonus RM600
tahun ke-6 hingga ke-25 = bonus jd Double iaitu korang akan terima RM1200 tiap2 hujung tahun.
sampai tempoh matang...
Nilai tunai yg korang akan dapat ialah RM56979

Skrg, cuba korang campurkn dengan bonus yg korang dpt tiap2 tahun dgn nilai tunai serahan tu..
Jumlahnya semua yg korang terima ialah RM83979
So, mcmana?? Berbaloi tak pelan persaraan ni klu compare dgn simpanan ASB yg anda buat??

Ada lagi benefit??
Ya, anda juga dilindungi..
simpanan selamat
kalau trjadi apa2 pada korang,
anak2 korang boleh terus dpt bonus tu..
Berbaloi takk???

tak ada medical card?? add on je..

**andaikata sy tak reply dlm thread ni lbh dr 10minit,
sila terus chat dgn sy k, BBM @ Gtalk

aidiryatim
22-02-2011, 01:26 PM
Kawan cuba jelaskan lg ya..

Nama plan ni ialah PruCash Double Reward
Pendek kata korang akan dpt double lah benefitnya

So, kwn pendekkn citer
kwn buat satu contoh ya..

Umur : 34thn
Term : 25thn (*sedang elok la korang bersara klu skrg umur 30)
Sum Assured : rm20k
Monthly : RM683.85 (lbh kurang mcm byr keta sebulan je)
Berapa lama: 5 tahun je bayar!

BENEFITNYA?
5 tahun pertama = tiap2 hujung tahun terima bonus RM600
tahun ke-6 hingga ke-25 = bonus jd Double iaitu korang akan terima RM1200 tiap2 hujung tahun.
sampai tempoh matang...
Nilai tunai yg korang akan dapat ialah RM56979

Skrg, cuba korang campurkn dengan bonus yg korang dpt tiap2 tahun dgn nilai tunai serahan tu..
Jumlahnya semua yg korang terima ialah RM83979
So, mcmana?? Berbaloi tak pelan persaraan ni klu compare dgn simpanan ASB yg anda buat??

Ada lagi benefit??
Ya, anda juga dilindungi..
simpanan selamat
kalau trjadi apa2 pada korang,
anak2 korang boleh terus dpt bonus tu..
Berbaloi takk???

tak ada medical card?? add on je..

**andaikata sy tak reply dlm thread ni lbh dr 10minit,
sila terus chat dgn sy k, BBM @ Gtalk

tumpang tny... kt mane yer yg jadi RM80K++ tu..
saya kira xdpt pn...
RM683.85*60bln+600*5thn+1200*20thn=RM68031~X(

lg 1, cuba bandingkn ngan loan ASB dgn byrn RM680 blnn

gUeSs
22-02-2011, 01:30 PM
tumpang tny... kt mane yer yg jadi RM80K++ tu..
saya kira xdpt pn...
RM683.85*60bln+600*5thn+1200*20thn=RM68031~X(

sum assured to pun dia akan bagi sekali tuan. :D
campurkan lagi dgn 20k sum assured

Kira2 ASB sy tak pasti sgt
brp interestnya dll lg
tapi yg pastinya lbh berbaloi la dr ASB

gUeSs
22-02-2011, 01:35 PM
simpanan selamat
terima bonus tiap2 tahun
kalau apa2 jadi atas pembayar
insurans akan tlg continue
anak2 akan terus dpt bonus
maknanya simpanan tuan2 pun tak terhenti
bila tuan dah tak ada.. :D

Aliko Labuan
22-02-2011, 01:47 PM
TT agen sepenuh masa PRU ni ke?

Pastikan T&C bonus tu clear betul2.

I pernah kena dengan agen MAA,ckp selepas 5 tahun,setiap tahun pas tu akan dapat bonus,dah genap 5 tahun ada pula masalah lain sekiranya kita amik bonus tersebut. Terus i surender,biar rugi dari teru ditipu utk 20 tahun seterusnya.
I rasa MAA tak tipu,tapi agen yg penipu.
Tapi kalau tiada hidden T&L, good luck utk TT.

aidiryatim
22-02-2011, 01:49 PM
sum assured to pun dia akan bagi sekali tuan. :D
campurkan lagi dgn 20k sum assured

Kira2 ASB sy tak pasti sgt
brp interestnya dll lg
tapi yg pastinya lbh berbaloi la dr ASB

20k tu mmg masuk dlm acc ker ?

gUeSs
22-02-2011, 01:51 PM
TT agen sepenuh masa PRU ni ke?

Pastikan T&C bonus tu clear betul2.

I pernah kena dengan agen MAA,ckp selepas 5 tahun,setiap tahun pas tu akan dapat bonus,dah genap 5 tahun ada pula masalah lain sekiranya kita amik bonus tersebut. Terus i surender,biar rugi dari teru ditipu utk 20 tahun seterusnya.
I rasa MAA tak tipu,tapi agen yg penipu.
Tapi kalau tiada hidden T&L, good luck utk TT.

Terima kasih tuan atas keprihatinan..:)
Bonus tu kiraan dia utk 5 tahun pertama ialah 3% drp sum assured
dan lepas tu naik jd 6% mula tahun ke-6 dan seterusnya.
Bonus mmg akan diberi setiap hujung tahun
Surrender value pun blh tgk dlm schedule quotation :D

kwn fulltime agent :D

aidiryatim
22-02-2011, 01:54 PM
loan ASB utk 105k, byr RM600blnn, byr 2thn jerk... pastu rolling byr ansuran guna dividen... agak2 mane lebih baik dr byr 5thn nih?

gUeSs
22-02-2011, 01:55 PM
20k tu mmg masuk dlm acc ker ?

ya tuan..
klu tak jd apa2 ke atas kita..
sum assured 20k tu mmg akan masuk dlm acc kita

Tapi jika sesuatu brlaku sblm tmpoh matang (meninggal @ lumpuh)
Tuan akan dpt double sum assured tu, jd 40k
anak2 tuan pulak akan terus dpt bonus tu smpai lah tahun ke-25 :D

gUeSs
22-02-2011, 02:02 PM
loan ASB utk 105k, byr RM600blnn, byr 2thn jerk... pastu rolling byr ansuran guna dividen... agak2 mane lebih baik dr byr 5thn nih?

kwn tak pasti berkaitan ASB

Tapi kwn cuba senaraikn kelebihan PruCash Double Reward.
Yg bhg ASB tu tuan2 tlg isikan ya.


ASB
Kelebihan:
-

Kekurangan:
-

PruCash Double Reward
Kelebihan:
- simpanan anda selamat
- nilai tunai anda terjamin
- plan persaraan yg terbaik
- tidak menjejaskn simpanan andai sesuatu berlaku
- waris akan berterusan menerima bonus
- mati@lumpuh akan menerima pampasan DOUBLE
- nanti kwn tambah lg...:D

Kekurangan:
- kena byr mcm byr keta (so, brkorban la dulu utk 5 thn)
- errrr apa lg ehh :)

aidiryatim
22-02-2011, 02:12 PM
kwn tak pasti berkaitan ASB

Tapi kwn cuba senaraikn kelebihan PruCash Double Reward.
Yg bhg ASB tu tuan2 tlg isikan ya.


ASB
Kelebihan:
-

Kekurangan:
-

PruCash Double Reward
Kelebihan:
- simpanan anda selamat
- nilai tunai anda terjamin
- plan persaraan yg terbaik
- tidak menjejaskn simpanan andai sesuatu berlaku
- waris akan berterusan menerima bonus
- mati@lumpuh akan menerima pampasan DOUBLE
- nanti kwn tambah lg...:D

Kekurangan:
- kena byr mcm byr keta (so, brkorban la dulu utk 5 thn)
- errrr apa lg ehh :)

xkn tuan sbgi agent xtau kelebihan/kekurangan pesaing...:-?

gUeSs
22-02-2011, 02:16 PM
xkn tuan sbgi agent xtau kelebihan/kekurangan pesaing...:-?

bkn mcm tu tuan..
ini forum terbuka dan kwn lihat
ramai juga yg dah melabur dlm ASB
jd biarlah rakan2 yg dh melabur tu
utarakan apa kelebihannya..
klu kwn yg beri, nanti jd bias plak tuan :)

Lbh teruk nanti, ada smpai x puashati ke apa..
jd ada lbh baik biar rakan lain
yg tlg isikan kelebihan ASB tu..:)

Jadi mudah utk kwn jelaskan nanti
di mana lebih & kurangnya
dan knpa PruCash Double Reward
wajib dijadikan pilihan utama.. :D

Keyrul37
22-02-2011, 02:23 PM
yea tuan..
lbh kurang mcm tulah adanya :D
sbb kita byr pun 5 tahun pertama je
pastu blh lepak2 bwh pokok
makan jambu.. haha:))
hujung tahun je dpt bonus mcm org keja gomen gak :D

ayat tak leh blah.. mmg la 5thn tp jgn la ckp je..600 sebulan xramai org mampu..

mintak maap la tt, aku pun masuk prubsn takafulink..

gUeSs
22-02-2011, 02:27 PM
ayat tak leh blah.. mmg la 5thn tp jgn la ckp je..600 sebulan xramai org mampu..

mintak maap la tt, aku pun masuk prubsn takafulink..

bila kita pandang dr segi sudut menyimpan
ianya mmg nampak angka yg besar

Tapi cuba tuan sndiri fikir mcm tuan byr keta
ada yg byr keta smpai 9thn smpai RM1500 sebulan
ada 2 bijik plak tu keta kan..
so, apa salahnya kita tune cara kita brfikir..
twistkn payment tu kpd simpanan plak..
5 tahun je tuan
sbg pelan persaraan tuan nanti :D

gUeSs
22-02-2011, 02:34 PM
Kwn bukan ckp kosong tuan
kwn sndiri korbankan sebijik keta kwn
bulan2 byr RM730
so duit tu kwn twistkn masuk dlm PruCash Double Reward

skrg pakai satu keta je.. :D
*(brkorban utk 5thn, pastu tunggula brand new nanti.. hehe)

aidiryatim
22-02-2011, 02:39 PM
kwn tak pasti berkaitan ASB

Tapi kwn cuba senaraikn kelebihan PruCash Double Reward.
Yg bhg ASB tu tuan2 tlg isikan ya.


ASB
Kelebihan:
-

Kekurangan:
-

PruCash Double Reward
Kelebihan:
- simpanan anda selamat
- nilai tunai anda terjamin
- plan persaraan yg terbaik
- tidak menjejaskn simpanan andai sesuatu berlaku
- waris akan berterusan menerima bonus
- mati@lumpuh akan menerima pampasan DOUBLE
- nanti kwn tambah lg...:D

Kekurangan:
- kena byr mcm byr keta (so, brkorban la dulu utk 5 thn)
- errrr apa lg ehh :)

ok.. harap lepas ni tuan terangkn knp perlu dijadikan pilihan utama selain loan ASB.

loan ASB
kelebihan
byrn blnn lebih rendah tetapi dgn perlindungan maksimum berbanding skim "DOUBLE" nih..
xperlu tunggu 5thn, tetapi cukup sekurang2nya 2thn byrn blnn..yg lain guna dividen jer.
boleh cancel loan bila2 masa...caj sudah tertera di LO

kekurangan
tidak menyembunyikan caj2 atau seringkali tidak perlu merujuk quotation utk maklumat pengeluaran.

gUeSs
22-02-2011, 03:12 PM
ok.. harap lepas ni tuan terangkn knp perlu dijadikan pilihan utama selain loan ASB.

loan ASB
kelebihan
byrn blnn lebih rendah tetapi dgn perlindungan maksimum berbanding skim "DOUBLE" nih..
xperlu tunggu 5thn, tetapi cukup sekurang2nya 2thn byrn blnn..yg lain guna dividen jer.
boleh cancel loan bila2 masa...caj sudah tertera di LO

kekurangan
tidak menyembunyikan caj2 atau seringkali tidak perlu merujuk quotation utk maklumat pengeluaran.

ok terima kasih tuan utk maklumat tu..

sblm tu izinkn kwn brtanya ckit based on loan 100k tu ya..
1. Pinjaman tu utk berapa lama?
1. perlindungan maksimum tu apa dia, perlindungan dr segi apa dan brp nilainya?
2. 2thn pertama utk byr monthly, pastu guna dividen utk byr.. so, bila masanya yg tuan dpt rasa bonusnya?
3. Surrender value dlm PCDR ni pun sedia ada dijelaskn.. so, blh juga cancel bila2 masa..
4. Andainya berlaku apa2 pd tuan, mati @ lumpuh.. macamana statusnya loan asb tuan?
5. Semua T&C ada dlm polisi, PCDR pun mengamalkn nilai yg sama. No hidden caj :D

http://www2.prudential.com.my/corporate/life_products/pdf/brochures/pcdr_bm.pdf

gUeSs
22-02-2011, 03:18 PM
Tuan2 yg berminat atau masih kompius
boleh emailkn pada kwn detail tuan2
kwn blh buatkn FREE quotation ut tuan2
dan beri penjelasan sebaik mungkin
smpailah tuan2 berpuas hati.. :D

eday84
22-02-2011, 03:41 PM
wawawaw
duit duit nieee
hurmm bile nk mula ek ehhe
ermm..
tt tgl emel detail kat saya m_hidzir(at)yahoo.com

gUeSs
22-02-2011, 03:46 PM
wawawaw
duit duit nieee
hurmm bile nk mula ek ehhe
ermm..
tt tgl emel detail kat saya m_hidzir(at)yahoo.com

nk detail apa ni tuan?:-?
detail kwn ke detail brkenaan pelaburan? hehe:D
klu brkenaan pelaburan,
sy blh terus buatkn quiotation utk tuan
pastu sy blh emailkn dan tuan blh tgk
lebih detail...:)paid
tapi tuan PM la pada kwn detail tuan dulu
baru blh buat quotation.. :D

CH4
22-02-2011, 03:47 PM
mantap......saya meti plih....
lps 5thn xpyh byr ker???

gUeSs
22-02-2011, 03:56 PM
mantap......saya meti plih....
lps 5thn xpyh byr ker???

ya, betul tu tuan...
lepas 5 tahun,
tuan x pyh byr apa2 lg..
tuan tunggu je bonus tiap2 hujung tahun :D
lg panjang term
lg byk cash value tuan..

emailkan detail tuan,
nanti kwn buatkn quotation..:)paid

gUeSs
22-02-2011, 03:59 PM
kwn nk kuar dulu jumpa client..
nanti kita sambung semula ya

apa2 hal blh email pd kwn
kwn akan reply asap :D

gUeSs
22-02-2011, 08:56 PM
Jom kita menyimpan..
Berbaloi2...:)cgrock

aeddyz_2649
22-02-2011, 09:29 PM
TT..pakej yang mane paling ok dan yang TT bleh suggestkan dr produk TT..?

gUeSs
22-02-2011, 09:36 PM
TT..pakej yang mane paling ok dan yang TT bleh suggestkan dr produk TT..?

Kalau ikutkn pengalaman saya
Ada 2 produk yg mmg HOT

1. Prulink One http://www2.prudential.com.my/corporate/life_products/pdf/brochures/PRUlink_one_bm.pdf
2. PruCash Double Reward http://www2.prudential.com.my/corporate/life_products/pdf/brochures/pcdr_bm.pdf

Prulink One
- Elaun wad RM400/day
- Elaun MC RM100/day
- Kos rawatan pesakit luar (kemalangan kecil)
- Kos perubatan sehingga RM500k (PHL100)
- auto saving
- dan lain2 lg

PruCash Double Reward
-mcm yg kita dah bincang sblm2 ni :D

gUeSs
22-02-2011, 09:38 PM
Kalau tuan berminat,
emailkan shj detail dulu
nanti kwn buatkn quotation utk tuan semak :D

Detail spt berikut:
- trkh lahir
- jantina
- pekerjaan
- status merokok
- budget tuan sebulan

tak jadi tak apa,
asalkn kwn dh beri service terbaik
pastu pilihan di tgn tuan2 sendiri :D

NEMO
22-02-2011, 09:50 PM
As Salam

Kwn dok pikir2
nape ada org pening pasal ASB
buat loan byr smpai 20thn..
sedangkan ada option lain
yg lebih baik dr tu..
Sebagai PLAN PERSARAAN kita

Mcm ni lah..
kwn citer serba sedikit ya..

Nama plan ni ialah PruCash Double Reward
Pendek kata korang akan dpt double lah benefitnya

So, kwn pendekkn citer
kwn buat satu contoh ya..

Umur : 34thn
Term : 25thn (*sedang elok la korang bersara klu skrg umur 30)
Sum Assured : rm20k
Monthly : RM683.85 (lbh kurang mcm byr keta sebulan je)
Berapa lama: 5 tahun je bayar!

BENEFITNYA?
5 tahun pertama = tiap2 hujung tahun terima bonus RM600
tahun ke-6 hingga ke-25 = bonus jd Double iaitu korang akan terima RM1200 tiap2 hujung tahun.
sampai tempoh matang...
Nilai tunai yg korang akan dapat ialah RM56979

Skrg, cuba korang campurkn dengan bonus yg korang dpt tiap2 tahun dgn nilai tunai serahan tu..
Jumlahnya semua yg korang terima ialah RM83979
So, mcmana?? Berbaloi tak pelan persaraan ni klu compare dgn simpanan ASB yg anda buat??

Ada lagi benefit??
Ya, anda juga dilindungi..
simpanan selamat
kalau trjadi apa2 pada korang,
anak2 korang boleh terus dpt bonus tu..
Berbaloi takk???

tak ada medical card?? add on je.. :D

**andaikata sy tak reply dlm thread ni lbh dr 10minit,
sila terus chat dgn sy k, BBM @ Gtalk

boleh tunjukkan pengiraaan mcmmane leh dpt RM83979 tu?

gUeSs
22-02-2011, 09:52 PM
boleh tunjukkan pengiraaan mcmmane leh dpt RM83979 tu?

Boleh tuan..
beri sy email tuan dan
kwn akan emailkn contoh quotation tersebut :D

NEMO
22-02-2011, 09:59 PM
klu ikut logiknya
tuan menyimpan RM42k utk 5 tahun
(based on rm700/month)

Dalam masa 10thn selepas tu
tuan akan dpt Double
means total RM +-84k

dah malam2 ni tak jumpa plak calculator ~X(
esok kwn kirakan ehh :)paid

so keuntungan 100% selepas 10 tahun..

average return tahunan 10% setahun...better dari menyimpan di ASB...yg return dlm 7% setahun

namun...kalu fikir dari segi kecairan...ASB lagi ok...sebb kat sini bonus je leh kuarkan...

gUeSs
22-02-2011, 10:10 PM
so keuntungan 100% selepas 10 tahun..

average return tahunan 10% setahun...better dari menyimpan di ASB...yg return dlm 7% setahun

namun...kalu fikir dari segi kecairan...ASB lagi ok...sebb kat sini bonus je leh kuarkan...

Statement kwn yg tuan quote tu
kurang tepat sebenarnya..
kwn dah emailkn tuan cth quotation yg tepat dan
tuan blh refer kat situ ya.. :D

gUeSs
22-02-2011, 10:16 PM
Tuan2 yg dpt email dr kwn
sila chek m/s 6 ya
kotak yg last "maturity benefit"
TUan2 lihat pd kotak yg last
S=O+P+Q+R
dan refer Senario A
Itulah total yg tuan akan dpt selain dr yearly bonus.

rodziosman
22-02-2011, 10:25 PM
akum..
ini halal ke boss..macam was-was aje.....
boleh jelaskan...

redzuann80
22-02-2011, 10:43 PM
kalo ada yg berminat
kwn boleh kirakan utk tuan2..

just email@sms@chat kwn
dan beri detail:
- tarikh lahir
- merokok@tidak
- pekerjaan
- jantina
- bajet tuan2 (minima antara RM600-RM700 sebulan)

tu je.. nanti kwn buatkn quotation
dan emailkn pd tuan2 :D

bro bleh buatkan quotation utk sy x.....

- tarikh lahir =03/09/80
- merokok@tidak =tidak
- pekerjaan = juruteknik
- jantina =lelaki
- bajet tuan2 =600

gUeSs
22-02-2011, 10:45 PM
PCDR dun have sharia counter
it's same like ASB
investment in Global Fund
Im not the one who decide Halal or Haram sir
The choice at your hand to decide

even ASB is running for those do not know
how to trade in open market and government
have been provide a secure method for the investor.

NEMO
22-02-2011, 10:46 PM
tumpang tny... kt mane yer yg jadi RM80K++ tu..
saya kira xdpt pn...
RM683.85*60bln+600*5thn+1200*20thn=RM68031~X(

lg 1, cuba bandingkn ngan loan ASB dgn byrn RM680 blnn

sum assured to pun dia akan bagi sekali tuan. :D
campurkan lagi dgn 20k sum assured

Kira2 ASB sy tak pasti sgt
brp interestnya dll lg
tapi yg pastinya lbh berbaloi la dr ASB


xjelas la bro..kalu tambah 20k pun..jadi rm88031....camne bro kire RM83979


adakah modal kite hanya RM683.85*60bln = rm41031

dan total yg kita dpt lepas 25 tahun rm83,979?

gUeSs
22-02-2011, 10:46 PM
bro bleh buatkan quotation utk sy x.....

- tarikh lahir =03/09/80
- merokok@tidak =tidak
- pekerjaan = juruteknik
- jantina =lelaki
- bajet tuan2 =600

Tuan tlg beri email addrs.. :)

gUeSs
22-02-2011, 10:49 PM
xjelas la bro..kalu tambah 20k pun..jadi rm88031....camne bro kire RM83979


adakah modal kite hanya RM683.85*60bln = rm41031

dan total yg kita dpt lepas 25 tahun rm83,979?

Apa yg tuan quote tu bukan fix figure..
sy kirakn lebih kurang shj..
tapi apa yg tuan faham tu dah betul lah

Cuba tuan semak dlm quotation tu
m/s 6 last box
kat situ semuanya ada.
box kanan sekali total dlm column Senario A + Total Bonus Yearly

Total premium paid to date = jumlah yg anda dah byr selama 5 tahun

Total yg anda dpt:
Total maturity benefit = senario A
dicampur dgn total survival benefit
= Jumlah duit yg anda dpt.

redzuann80
22-02-2011, 11:00 PM
Tuan tlg beri email addrs.. :)

redzuan80@hotmail.com

gUeSs
22-02-2011, 11:21 PM
redzuan80@hotmail.com

Kwn dah emailkn tuan :)cgrock

NEMO
22-02-2011, 11:25 PM
Apa yg tuan quote tu bukan fix figure..
sy kirakn lebih kurang shj..
tapi apa yg tuan faham tu dah betul lah

Cuba tuan semak dlm quotation tu
m/s 6 last box
kat situ semuanya ada.
box kanan sekali total dlm column Senario A + Total Bonus Yearly

Total premium paid to date = jumlah yg anda dah byr selama 5 tahun

Total yg anda dpt:
Total maturity benefit = senario A
dicampur dgn total survival benefit
= Jumlah duit yg anda dpt.

ok...nampak..

gUeSs
22-02-2011, 11:26 PM
ok...nampak..

okeh beres tuan :)cgrock
kalo brminat dun hesitate to contact me ya! :D

kawebiz
03-03-2011, 11:45 AM
Tuan2 yg dpt email dr kwn
sila chek m/s 6 ya
kotak yg last "maturity benefit"
TUan2 lihat pd kotak yg last
S=O+P+Q+R
dan refer Senario A
Itulah total yg tuan akan dpt selain dr yearly bonus.

email sy juga
kaweku(at)gmail.com

gUeSs
03-03-2011, 11:50 AM
email sy juga
kaweku(at)gmail.com

Tlg berikan sy detail tuan

T/lahir:
jantina:
Pekerjaan:
Status merokok:

TQ :D

AuraSuccess_88
01-04-2011, 04:44 AM
ramai yg sukar tuk bayar rm700 sbulan..dengan keadaan skrg nie memang tidak mencukupi ajer tiap2 bulan...itu ini naik..

zikril86
01-04-2011, 09:29 AM
Terlalu MAhal.. terutama untuk orang yang baru bekerja seperti saya ...
anyway good investment skim...

alphaOne
15-05-2012, 10:27 AM
Kalau tuan berminat,
emailkan shj detail dulu
nanti kwn buatkn quotation utk tuan semak :D

Detail spt berikut:
- trkh lahir
- jantina
- pekerjaan
- status merokok
- budget tuan sebulan

tak jadi tak apa,
asalkn kwn dh beri service terbaik
pastu pilihan di tgn tuan2 sendiri :D
salam
saya lelaki, 26thn, x merokok.
boleh x kirakan premium bulanan saya
utk prucash double reward
tempoh bayaran 5thn
tempoh polisi 40thn..
terima kasih
@ emel sy centralremrad@yahoo.com

General Juhziz
15-05-2012, 12:19 PM
100/month leh x??

apambalik84
15-05-2012, 01:46 PM
dari segi nilai investment pula
yg paling minima pun lbh kurang RM600++ (6ratus lebih) sebulan
kurang drp tu mmg takda.. :((
kiranya kalo korang ada duit selepuk utk sekaligus ke
atau selepuk tiap2 tahun pun takpa..
just utk 5 tahun je.. then terus lepak nganga dpt duit je..:))

bole tunjuk pengiraan lain utk payment rm1200 sebulan?

akyanaza
15-05-2012, 02:18 PM
PCDR dun have sharia counter
it's same like ASB
investment in Global Fund
Im not the one who decide Halal or Haram sir
The choice at your hand to decide

even ASB is running for those do not know
how to trade in open market and government
have been provide a secure method for the investor.

huhuhuuh...teringin gak nk amik...last2 tak halal rupenye....saya mesti tak pileeyyy

markbomoh123
18-05-2012, 12:02 AM
Salam...
aku dah buat loan asb 200k max.. so prucash ni aku akan ambil lepas aku dapat durian runtuh dari claim insurance... kalau buat sum covered 200k syok oooo...

Bro tak offer cam TT ke ?

darkmelt
18-05-2012, 01:57 AM
emailkan kira2 tu kat saya jua.. mohd_juhaidi@hotmail.com

kuman2k
08-06-2012, 05:38 PM
huhuhuuh...teringin gak nk amik...last2 tak halal rupenye....saya mesti tak pileeyyy

tahniah. itu perkara pertama yg mesti di periksa dahulu. bukan nak mengata tapi ramai yg pandang sepi hal ini - from both sides (yg menawarkan dan yg menyertai). utk hal yg samar2 pun di suruh kita tinggalkan apatah lg yg jelas kedudukannya.

kpd yg berminat boleh aje ambil rider/produk takaful saver (dia mcm unit trust rasanya). takde lah hebat return nya mcm pcdr tapi prestasi nya harus lebih kurang mcm u/t lain.

RMteam
08-06-2012, 05:41 PM
25 tahun untuk dapat RM83k jer
huhuhu

Waldner87
09-06-2012, 11:49 PM
25 tahun untuk dapat RM83k jer
huhuhu

maybe sbb dpt cover insurance...
:-?

eeebob
10-06-2012, 01:09 AM
Nampak plan macam menarik jugak... cuma monthly agak tinggi... tapi tengok thread dah setahun sunyi... agak-agak tuan tanah masih minat ke nak promote produk ni...

alphaOne
10-06-2012, 02:03 AM
mcm better bt lasb sbb byrn bulanan sikit tp return lebih byk
kl yg nie dh letak byk modal awal2 tapi return x sekencang mane

mick2030
10-06-2012, 02:23 AM
As Salam

Kwn dok pikir2
nape ada org pening pasal ASB
buat loan byr smpai 20thn..
sedangkan ada option lain
yg lebih baik dr tu..
Sebagai PLAN PERSARAAN kita

Mcm ni lah..
kwn citer serba sedikit ya..

Nama plan ni ialah PruCash Double Reward
Pendek kata korang akan dpt double lah benefitnya

So, kwn pendekkn citer
kwn buat satu contoh ya..

Umur : 34thn
Term : 25thn (*sedang elok la korang bersara klu skrg umur 30)
Sum Assured : rm20k
Monthly : RM683.85 (lbh kurang mcm byr keta sebulan je)
Berapa lama: 5 tahun je bayar!

BENEFITNYA?
5 tahun pertama = tiap2 hujung tahun terima bonus RM600
tahun ke-6 hingga ke-25 = bonus jd Double iaitu korang akan terima RM1200 tiap2 hujung tahun.
sampai tempoh matang...
Nilai tunai yg korang akan dapat ialah RM56979

Skrg, cuba korang campurkn dengan bonus yg korang dpt tiap2 tahun dgn nilai tunai serahan tu..
Jumlahnya semua yg korang terima ialah RM83979
So, mcmana?? Berbaloi tak pelan persaraan ni klu compare dgn simpanan ASB yg anda buat??

Ada lagi benefit??
Ya, anda juga dilindungi..
simpanan selamat
kalau trjadi apa2 pada korang,
anak2 korang boleh terus dpt bonus tu..
Berbaloi takk???

tak ada medical card?? add on je.. :D

**andaikata sy tak reply dlm thread ni lbh dr 10minit,
sila terus chat dgn sy k, BBM @ Gtalk

Pendapat saya... Insuran / Takaful is for protection.... Kalau mmg niat nak saving or investment, maybe Insurance bukan medium terbaik....

Pengiraan kasar saya:
RM683.85 x 12 bulan = RM8206.2
RM8602.6 x 5 tahun = RM41,031
RM41,031 x 7% setahun x 20 years (compounded) = RM158,777

Tapi kalau join pru cash ni, dapat pulangan RM83,979
(Less RM74,798 from simpan kat ASB)

So kalau nawaitu memang nak wat beranakkan duit, maybe boleh simpan kat ASB. Protection plak, amik la term insurance. Nak lagi best, amik takafulink dgn Bro DanielAriffin, rembat sekali elaun wad rm800 semalam... Dapat duit extra claim elaun wad, leh pump masuk ASB (or loan ASB), dan sebagainya...


Just my 2 cents...

belagaklabah
10-06-2012, 03:54 AM
**** anjing aku taknak beli .

999.9
10-06-2012, 12:46 PM
betul tu kalau insuran biar buat insuran shj, kalau pelaburan buat pelaburan shj

ash79
15-06-2012, 10:38 PM
email aku bro memey1979@gmail.com