PDA

View Full Version : Bursa Saham Kuala Lumpur (FBMKLCi)


Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51

CEO
12-06-2008, 09:05 AM
mems cam ok je klu nk bli ni..tp xleh smpn lme2 la..untung 5c jdla..:D

CEO
12-06-2008, 09:18 AM
mrket cam hambar je..byk bosan lor..xde org nk jual saham murah2 ke??
esk klu drop lg,mau panik selling nnt..:))

wings
12-06-2008, 09:21 AM
nampak cam xmenarik je market ai ni

CEO
12-06-2008, 09:25 AM
nampak cam xmenarik je market ai ni

klu esk trun sampai 1215..mmg trukla jatuhnye nnt..ramai org akn gulung tikar..~X(

jijoo
12-06-2008, 09:27 AM
nampak gaya aku nak tukar ke cimb itrade plak..... geram aku guna m2u nie sbb pagi2 nie susah tul nak connect.... adeiiii... hampeehhhhh......

spixon
12-06-2008, 09:28 AM
mems cam ok je klu nk bli ni..tp xleh smpn lme2 la..untung 5c jdla..:D

MEMS aku tunggu kat 5c...market tak elok....kalau naik pun sure jatuh lagi rendah...sebab yg masuk mesti nak lari...pastu takde org nak beli... 5c kira ok laa...jadi jeruk murah

wings
12-06-2008, 09:34 AM
klu esk trun sampai 1215..mmg trukla jatuhnye nnt..ramai org akn gulung tikar..~X(

market xmenentu sekarang,mungkin aku pon akan gulung tikar:((

spixon
12-06-2008, 09:36 AM
nampak macam steel counter nak jalan je ni...tapi hati...mana tahu nak trap org je ni

rexcy
12-06-2008, 09:37 AM
hujung bulan ni kan QTR 4 punya result, mesti dah bocor lebih awal..

wings
12-06-2008, 09:38 AM
nampak gaya aku nak tukar ke cimb itrade plak..... geram aku guna m2u nie sbb pagi2 nie susah tul nak connect.... adeiiii... hampeehhhhh......

nak tanye sikit,berape fee untuk jual beli di m2u ni?,
apa beza dengan cimb itrade?:-?

CEO
12-06-2008, 09:45 AM
nampak gaya aku nak tukar ke cimb itrade plak..... geram aku guna m2u nie sbb pagi2 nie susah tul nak connect.... adeiiii... hampeehhhhh......

aku ok je..itradecimb leh trade melalui hp kan?
ade sesape leh tnjr ajr x??
klu n95 8gb leh sapot kan??:D

spixon
12-06-2008, 11:01 AM
aku ok je..itradecimb leh trade melalui hp kan?
ade sesape leh tnjr ajr x??
klu n95 8gb leh sapot kan??:D

iTradeCimb ader terma kan...kena letak 10k baru leh dapat brokerage murah....tapi ITrade guna java la...berat...RHB guna activex ringan je...cuna brokerage mahal....sekali trade rm30 tu pun dah mintak murah

spixon
12-06-2008, 11:04 AM
off topic :: ni iphone nak kuar 3G ni...murah je dalam USD199...tapi kena unlock laa nak guna kat malaysia....besar sikit screen nak guna HP...:)

pro_kon
12-06-2008, 11:18 AM
Currently Active Users Viewing This Thread: 6 (5 members and 1 guests)
pro_kon, bart72, spixon, CEO, mytrade

mytrade is here. welcome2. welcome back. balik dr medan perjuangan tuh hehehe..

spixon
12-06-2008, 11:35 AM
KPS ni power laa...

nkkenterprise
12-06-2008, 12:04 PM
nampak gaya aku nak tukar ke cimb itrade plak..... geram aku guna m2u nie sbb pagi2 nie susah tul nak connect.... adeiiii... hampeehhhhh......

lagi satu, sejak 2 hari lpas, status sell n buy untuk warrant adalah...please call helpdesk/dealer to verify. aku call kat mayabank, dia kata lpas kul 9 tau 2.30 baru boleh q. apa nihhh... kalau q lpas kul 9 tau 2.30 mesti orang yang paling last dalam q tu...hahaha :(( sapa2 mengalami situasi macam ni.

CEO
12-06-2008, 12:10 PM
lagi satu, sejak 2 hari lpas, status sell n buy untuk warrant adalah...please call helpdesk/dealer to verify. aku call kat mayabank, dia kata lpas kul 9 tau 2.30 baru boleh q. apa nihhh... kalau q lpas kul 9 tau 2.30 mesti orang yang paling last dalam q tu...hahaha :(( sapa2 mengalami situasi macam ni.

aku! :D tp hari ni dh ok..ko suwo je dorg key in utk ko..:)
aku igt nk tkr broker la..RHB ke CIMB yg leh trade pkai hp tu??

nkkenterprise
12-06-2008, 12:17 PM
aku! :D tp hari ni dh ok..ko suwo je dorg key in utk ko..:)
aku igt nk tkr broker la..RHB ke CIMB yg leh trade pkai hp tu??

aku da suruh dia key in, jawapan dia... hanya boleh key in lepas kul 2.30 petang ni...:((

pro_kon
12-06-2008, 12:23 PM
lagi satu, sejak 2 hari lpas, status sell n buy untuk warrant adalah...please call helpdesk/dealer to verify. aku call kat mayabank, dia kata lpas kul 9 tau 2.30 baru boleh q. apa nihhh... kalau q lpas kul 9 tau 2.30 mesti orang yang paling last dalam q tu...hahaha :(( sapa2 mengalami situasi macam ni.

ye la.. aku pun kena smlm. try q drpd pg, last2 smpi tgh hari mcm tu je. bila aku call diaorg ckp aseambanker yg block. pas tu kena key in blk, tp q kat blkg ler.. :mad:
hr ni dah ok... :D

pro_kon
12-06-2008, 12:24 PM
teruk tul la market la ni... dok tepi je la..

CEO
12-06-2008, 12:24 PM
aku da suruh dia key in, jawapan dia... hanya boleh key in lepas kul 2.30 petang ni...:((

owh simpati dgn ko..:( tahla skg mbb nyer server cam slow..bersabar jela :D

nkkenterprise
12-06-2008, 12:27 PM
ye la.. aku pun kena smlm. try q drpd pg, last2 smpi tgh hari mcm tu je. bila aku call diaorg ckp aseambanker yg block. pas tu kena key in blk, tp q kat blkg ler.. :mad:
hr ni dah ok... :D

silap2 ada sindiket kottt... melaun2 tu q banyak2 kat buy n sell banyak2...lpas tu baru la kita q kat belakang dia orang...hahah lpas tu melaun2 ni buat lakonan buy n sell saham sendiri berkilo-kilo lagi tu buy up...mata kita pun terbeliak...kakakak... nak bagi nampak yang saham tu aktif n nak paksa kita buy up:D ...

Mnazri2008
12-06-2008, 12:29 PM
meh ...nak cerita sikit pasal itradecimb. daftar online dan buka trading akaun. pas tu kita buat linking. melalui online, boleh set up guna hp. boleh nampak price kat hp.

CEO
12-06-2008, 12:32 PM
meh ...nak cerita sikit pasal itradecimb. daftar online dan buka trading akaun. pas tu kita buat linking. melalui online, boleh set up guna hp. boleh nampak price kat hp.

ok dh pm bos..:D

spixon
12-06-2008, 02:17 PM
Shanghai dah pecah 3k lagi....kalau tak rebound up...boleh g 2K tu...kalau china 2k malaysia akan ke 950....

CEO
12-06-2008, 03:11 PM
Shanghai dah pecah 3k lagi....kalau tak rebound up...boleh g 2K tu...kalau china 2k malaysia akan ke 950....

950? :o
klu china down, hkse pon kena jg kan?
wah trukla cmni, ekonomi meleset la nnt #:-S

pro_kon
12-06-2008, 04:19 PM
950? :o
klu china down, hkse pon kena jg kan?
wah trukla cmni, ekonomi meleset la nnt #:-S

recession? :-? :o

CEO
12-06-2008, 07:32 PM
recession? :-? :o

cmne nk sell sime-cb ni geng??dh xde buyer ke??bile last date die? 2 weeks b4 maturity kan??

michel
12-06-2008, 07:41 PM
Salam,

:)cgrock saya baru dlm cg forum ni. nak tanya sikit.

Online trading mane yang ok? cheapest fee?
maybank share trading? cimb itrade? hlebroking?

CEO
12-06-2008, 09:08 PM
Salam,

:)cgrock saya baru dlm cg forum ni. nak tanya sikit.

Online trading mane yang ok? cheapest fee?
maybank share trading? cimb itrade? hlebroking?

bro cube sume dlu la..:p
gurau je :D
sy tau maybank je..min brokerage fees RM28..tp skg server die cm lembap je :">

Mnazri2008
12-06-2008, 10:35 PM
bro cube sume dlu la..:p
gurau je :D
sy tau maybank je..min brokerage fees RM28..tp skg server die cm lembap je :">

cimb min 12 jer

CEO
12-06-2008, 10:40 PM
cimb min 12 jer

aduh silap lak..yg RM28 tu utk beli + jual..0.42% stiap urusniaga..
klu RM12 maknanya beli + jual br RM24 la ye?? wah murah tu..:D

jijoo
13-06-2008, 12:00 AM
untuk info semua .... terdapat kaunter yg sebelum nie disenaraikan sebagai patuh syariah... tetapi setelah disemak (senarai patuh syariah mei 2008) di dapati antara kaunter yg telah dinyahsenaraikan dari senarai patuh syariah adalah seperti berikut :

1. Aliran Ihsan Resources Bhd

2. Daiman Development Bhd

3. Equine Capital Bhd

4. Hexza Corporation Bhd

5. Kuchai Development Bhd

6. Land & General Bhd

7. Metro Kajang Holdings Bhd

8. Pan Malaysian Industries Bhd

9. Perduren (M) Bhd

10. Suiwah Corporation Bhd

11. Sunway Holdings Bhd

12. Widetech (M) Bhd

anda semua boleh rujuk di :
http://www.sc.com.my/eng/html/icm/sas/sc_syariahcompliant.pdf

adeiiii.. kene cepat2 lupuskan L&G aku nie....

sekian, terima kasih....

bojed
13-06-2008, 12:26 AM
Kalau guna m2u, lagi senang nak check counter yang syariah-compliant. Dia ada tanda o kecik di hujung tu.

Btw, sape2 yang baru terjun bidang saham ni, boleh dapatkan ebook panduan bermain saham dari encik CEO kita yang gagah berkung fu itu.

Memang berbaloi :)cgrock :)paid :D

jijoo
13-06-2008, 12:28 AM
dulu masa aku beli memang kat m2u tu ada tanda o dan sebelum nie L&G memang dalam senarai patuh syariah... tapi sbb aku terleka kot.... sehingga tak perasan sekarang nie dah tak der tanda 'o' kat belakang tu...

li2001
13-06-2008, 12:53 AM
untuk info semua .... terdapat kaunter yg sebelum nie disenaraikan sebagai patuh syariah... tetapi setelah disemak (senarai patuh syariah mei 2008) di dapati antara kaunter yg telah dinyahsenaraikan dari senarai patuh syariah adalah seperti berikut :

1. Aliran Ihsan Resources Bhd

2. Daiman Development Bhd

3. Equine Capital Bhd

4. Hexza Corporation Bhd

5. Kuchai Development Bhd

6. Land & General Bhd

7. Metro Kajang Holdings Bhd

8. Pan Malaysian Industries Bhd

9. Perduren (M) Bhd

10. Suiwah Corporation Bhd

11. Sunway Holdings Bhd

12. Widetech (M) Bhd

anda semua boleh rujuk di :
http://www.sc.com.my/eng/html/icm/sas/sc_syariahcompliant.pdf

adeiiii.. kene cepat2 lupuskan L&G aku nie....

sekian, terima kasih....

wah dah ada senarai yg baru rupanya. Kena ubah lagi letih betul la. TQ bro.

wings
13-06-2008, 01:24 AM
Kalau guna m2u, lagi senang nak check counter yang syariah-compliant. Dia ada tanda o kecik di hujung tu.

Btw, sape2 yang baru terjun bidang saham ni, boleh dapatkan ebook panduan bermain saham dari encik CEO kita yang gagah berkung fu itu.

Memang berbaloi :)cgrock :)paid :D

:)paid je??

free ebook xde ke en CEO??:D :D :)cgrock

wings
13-06-2008, 01:34 AM
cimb min 12 jer

murah tol..min 12 untuk jual atau beli je ke atau brape %fee??

pas tu xde + fee lain2 ke?

klo nak key-in utk jualbeli saham tu sendiri ke gn itrade atau remeseir?

server dia cmner skrg,ok x?atau lembat cm m2u


sory manyak tanye...budak baru blaja:">

Mnazri2008
13-06-2008, 08:34 AM
murah tol..min 12 untuk jual atau beli je ke atau brape %fee??

pas tu xde + fee lain2 ke?

klo nak key-in utk jualbeli saham tu sendiri ke gn itrade atau remeseir?

server dia cmner skrg,ok x?atau lembat cm m2u


sory manyak tanye...budak baru blaja:">

Ringkaskan cerita :

Brokerage charge :

1. Guna remisier 0.6% atau min RM40 sekali transaction tak kiralah samada beli atau jual. Maksudnya remisier yg tolong key in.

2. Guna online. Key in sendiri dan minta guideline dari broker.
Charge dia 0.42% atau RM12 sekali transaction tak kiralah samada beli atau jual.

Ada setengah broker masih charge RM28 utk online trading.

ok clear?

jijoo
13-06-2008, 08:58 AM
KUALA LUMPUR (Dow Jones)--The Malaysian government has decided against awarding a concession to UEM World Bhd. (1775.KU) to manage the Second Penang Bridge, but will instead offer the contract in a tender, online news provider The Malaysia Insider reported Thursday, citing government officials.

The decision was reached at a high-level meeting among officials of the Finance Ministry and Economic Planning Unit, according to the report.

The move is expected to save the government up to MYR18 billion over 45 years and result in more flexibility in levying toll charges, the report said.

"The system gives the government much more flexibility. The idea is that the company getting the contract to manage the bridge should be allowed to make a reasonable profit and the government should also have a share of the revenue," the report quoted an official as saying.

sepatutnya dah lama dah kerajaan buat apa2 projek guna open tender.... baru leh jimat duit kerajaan... dan tak payah nak naikkan minyak lagi....bayangkan betapa banyaknya kerajaan boleh jimat dengan open tender nie iaitu sebanyak 18 billion tuuu....

CEO
13-06-2008, 09:23 AM
aku tgk market boring sgt..
tp aku ade plan lain..utk cari fund sndiri..
wat biz masyukk punye..modal RM10 je..
berminat pm aku ye :D

sorry of topic :)

mr.bro
13-06-2008, 09:27 AM
allop...aku bukak thread nie nak discuss saper yg pernah main saham melalui maybank2u?....mcm mana nk buat?....aku try xleh register....or kena register kat bank dulu?

:)cgrock :)cgrock :)cgrock :)cgrock :)cgrock


utk bro & sis marilah sama2 kt tmbah pendapatan kita
usaha itu tangga kejayaan klik http://btr2u.com/?x=zeral.

spixon
13-06-2008, 09:46 AM
Ringkaskan cerita :

Brokerage charge :

1. Guna remisier 0.6% atau min RM40 sekali transaction tak kiralah samada beli atau jual. Maksudnya remisier yg tolong key in.

2. Guna online. Key in sendiri dan minta guideline dari broker.
Charge dia 0.42% atau RM12 sekali transaction tak kiralah samada beli atau jual.

Ada setengah broker masih charge RM28 utk online trading.

ok clear?


bukak 2 securiti la...satu murah satu mahal....kadang buat hal gak securiti ni....aku guna rhbinvest tapi kena charge rm28 campur semua dalam rm30 la....aku nak bukak cimb la...murah...hehe

rexcy
13-06-2008, 10:19 AM
bukak 2 securiti la...satu murah satu mahal....kadang buat hal gak securiti ni....aku guna rhbinvest tapi kena charge rm28 campur semua dalam rm30 la....aku nak bukak cimb la...murah...hehe

pakai ler hongleong lagi murah RM12 jer (total rm24).
lar ni aku pakai hlb ngan cimb. cimb ni power skit ler tools nak buat research kalu intraday. hlb aku guna utk buat fundamental analysis, news..

CEO
13-06-2008, 10:21 AM
nape apple-c1 murah tu?
pluang ni kan?

mytrade
13-06-2008, 10:25 AM
Aku baru balik bercuti isnin lepas....cuti kawin....tp masa cuti ada jugak g cc tgk web bursa....market crash giler...sib baik akupunya dialog dah jual jual sblm crash...klu tk mmg nazak ler...
Tgk market mmg teruk bebenor...volume makin ciput....aku tgk ramai yg dah senya...monarza, ajin krissmerah dan ramia lagi yg aktif dah menyepi....
Aku pun dah malas nk tgk market...byk mende nk setel...dgn minyak yg makin naik....rege barang pun naik...bimbang plak tgk ekonomi skang....so aku akan pencen main saham .dah call remisier soh cashout smua duit......risk agak tinggi skang....tgk la nanti klu market kembali pulih aku akan kembali...
Pada kengkawan yg masih stay....semoga berjaya....yg ada cash tu leh la cari kaunter2 yg dah murah dan simpan....cari kaunter yg kuat FD...skang TA dah tkleh pakai dah....sbbb volume kurang...

Mnazri2008
13-06-2008, 10:37 AM
Aku baru balik bercuti isnin lepas....cuti kawin....tp masa cuti ada jugak g cc tgk web bursa....market crash giler...sib baik akupunya dialog dah jual jual sblm crash...klu tk mmg nazak ler...
Tgk market mmg teruk bebenor...volume makin ciput....aku tgk ramai yg dah senya...monarza, ajin krissmerah dan ramia lagi yg aktif dah menyepi....
Aku pun dah malas nk tgk market...byk mende nk setel...dgn minyak yg makin naik....rege barang pun naik...bimbang plak tgk ekonomi skang....so aku akan pencen main saham .dah call remisier soh cashout smua duit......risk agak tinggi skang....tgk la nanti klu market kembali pulih aku akan kembali...
Pada kengkawan yg masih stay....semoga berjaya....yg ada cash tu leh la cari kaunter2 yg dah murah dan simpan....cari kaunter yg kuat FD...skang TA dah tkleh pakai dah....sbbb volume kurang...

ok. good move bro. part yg best tu, statement yg last sekali. Pakai FA , bila nak beli syer skrg ni. I agree.

pro_kon
13-06-2008, 10:39 AM
cmne nk sell sime-cb ni geng??dh xde buyer ke??bile last date die? 2 weeks b4 maturity kan??

pancing aje bro.. :D

pro_kon
13-06-2008, 10:46 AM
Ringkaskan cerita :

Brokerage charge :

1. Guna remisier 0.6% atau min RM40 sekali transaction tak kiralah samada beli atau jual. Maksudnya remisier yg tolong key in.

2. Guna online. Key in sendiri dan minta guideline dari broker.
Charge dia 0.42% atau RM12 sekali transaction tak kiralah samada beli atau jual.

Ada setengah broker masih charge RM28 utk online trading.

ok clear?

charges cimb sama cam m2u? :-?

pro_kon
13-06-2008, 10:52 AM
confirm la server m2u skrg ni dah lembab giler... dah la market tgh slow, xde vol, server m2u lembab plak, tensi2..

CEO
13-06-2008, 10:55 AM
confirm la server m2u skrg ni dah lembab giler... dah la market tgh slow, xde vol, server m2u lembab plak, tensi2..

tau xperw ~X(
aku dh angkut apple-c1..tgk cmne klu ade rezki..syukurla :D

spixon
13-06-2008, 11:00 AM
Kawan2 rasanya IE-wr ni leh buat mother dia gerak tak masa listing nanti?

pro_kon
13-06-2008, 11:12 AM
tau xperw ~X(
aku dh angkut apple-c1..tgk cmne klu ade rezki..syukurla :D

ko beli kat brp? expiry 03 jul bro.. hati2. ada otai ckp jgn main call warrant dah.. :) bahayo..

KrisSMerah
13-06-2008, 03:00 PM
Ta-wb murah murah murah

pro_kon
13-06-2008, 03:23 PM
Ta-wb murah murah murah

TA syrkt finance la bro.. non syarie plak tu.. takut..

spixon
13-06-2008, 03:30 PM
TA syrkt finance la bro.. non syarie plak tu.. takut..

hehe,...aku pun main syariah je....

matttiya88
13-06-2008, 03:30 PM
ade ebook ke pasal program tersebut...

wings
13-06-2008, 03:53 PM
bursa-cj nampak murah je...volume pon melampau tu..
bursa ni lulus syariah x??:-?

bojed
13-06-2008, 04:36 PM
Cimb itrade xde kemudahan utk tau syariah-compliant counters kan?

Aku duk gune itrade juga ni, jenuh nak klik satu2 counter pastu nak tgk whether boleh dibeli or tak.

Aiyoo market ini hari banyak teruk laa.. ada sapa2 yg untung hari ni? ~X(

pro_kon
13-06-2008, 04:38 PM
bursa-cj nampak murah je...volume pon melampau tu..
bursa ni lulus syariah x??:-?

bursa ni pun non syarie.. :)

spixon
13-06-2008, 05:07 PM
bursa ni pun non syarie.. :)

pergh ingat lagi masa kekawan kerja bursa dapat berlot lot kat harga mula2 open...tapi sebab bukan syariah...batal niat nak beli....hehe

jijoo
13-06-2008, 06:02 PM
Cimb itrade xde kemudahan utk tau syariah-compliant counters kan?

Aku duk gune itrade juga ni, jenuh nak klik satu2 counter pastu nak tgk whether boleh dibeli or tak.

Aiyoo market ini hari banyak teruk laa.. ada sapa2 yg untung hari ni? ~X(

itrade lagi senang nak tau syariah-compliant counters.... pergi kat "filtre" --> syariah.... terus dia hanya listkan kaunter syariah jer.....

bojed
13-06-2008, 06:19 PM
itrade lagi senang nak tau syariah-compliant counters.... pergi kat "filtre" --> syariah.... terus dia hanya listkan kaunter syariah jer.....

Tq banyak2 Tuan! :)cgrock

Tapi lepas aku pilih syariah tu dan type genting, ada juga.

Kenapa ye? Dia x filter ke search tu?

ajin_06
13-06-2008, 09:29 PM
Aku baru balik bercuti isnin lepas....cuti kawin....tp masa cuti ada jugak g cc tgk web bursa....market crash giler...sib baik akupunya dialog dah jual jual sblm crash...klu tk mmg nazak ler...
Tgk market mmg teruk bebenor...volume makin ciput....aku tgk ramai yg dah senya...monarza, ajin krissmerah dan ramia lagi yg aktif dah menyepi....
Aku pun dah malas nk tgk market...byk mende nk setel...dgn minyak yg makin naik....rege barang pun naik...bimbang plak tgk ekonomi skang....so aku akan pencen main saham .dah call remisier soh cashout smua duit......risk agak tinggi skang....tgk la nanti klu market kembali pulih aku akan kembali...
Pada kengkawan yg masih stay....semoga berjaya....yg ada cash tu leh la cari kaunter2 yg dah murah dan simpan....cari kaunter yg kuat FD...skang TA dah tkleh pakai dah....sbbb volume kurang...

aku pun dah cash out sume deposit... cuma simpan je stock yg ada buat jeruk kelubi...:))
aku stop dulu main market, tgk pivot point pun mmg tak boleh masuk, apa lagi TA.
time ni kena concentrate kat family dulu... masa bujang2 dulu takde hal, not much commitment, kalu losses pun taklah rasa sgt, since expenses utk diri sendiri je, kalu mkn megi pun takde hal...:D :D
skang nih byk nak kena ubah calculation kat monthly expenses... sian kat ko, lepas kawin je terus minyak naik, itu ini sume naik....

ajin_06
13-06-2008, 09:38 PM
bursa-cj nampak murah je...volume pon melampau tu..
bursa ni lulus syariah x??:-?

bursa non-syariah.
bursa-cj - exercise price = 13.82, ratio = 50. expiry date = 07/11/2008 (147 days)
mothershare price = 8.10.

pk2 laa dgn market mcm ni.... kalu dia jatuh 0.005 dlm masa terdekat baru boleh angkut, 0.01 jual...
kalu bursa buat magic panjat balik atas RM13.00 mmg kaya laa...:-?

yg aku tgk takde satu pun cash settlement warrant yg boleh main, sebab byk underlying dgn exercise price jauh gila2...

ajin_06
13-06-2008, 09:41 PM
Ta-wb murah murah murah

angkut jgn tak angkut bro... KENCANA yg aku ckp tuh standby je kalu ko ada limit dan kalu ko berani....:)cgrock

ajin_06
13-06-2008, 09:54 PM
Salam,

:)cgrock saya baru dlm cg forum ni. nak tanya sikit.

Online trading mane yang ok? cheapest fee?
maybank share trading? cimb itrade? hlebroking?

try hlebroking laa.. skrg ni dah boleh sign-up kat mana2 cawangan hong leong bank. kalu sign-up kat hlg securities (level 7, menara hla, kl) tak payah bayar cds account opening, company yg bear the cost. cuma bawak 3 keping photostat ic je, isi form. that's all...
brokerage 0.42%, minimum RM12.00, clg fee + stamp duty standard charges. limit kitorang bagi double dr deposit.
platform pun laju, jarang disconnected, tak slow mcm maybank2u (kwn2 sini yg kata camtu, sorry kalu tak betul, not meaning to kutuk other company...). kalu takde pc/laptop, mobile trading ada, boleh trade jugak guna hp...

CEO
13-06-2008, 10:16 PM
try hlebroking laa.. skrg ni dah boleh sign-up kat mana2 cawangan hong leong bank. kalu sign-up kat hlg securities (level 7, menara hla, kl) tak payah bayar cds account opening, company yg bear the cost. cuma bawak 3 keping photostat ic je, isi form. that's all...
brokerage 0.42%, minimum RM12.00, clg fee + stamp duty standard charges. limit kitorang bagi double dr deposit.
platform pun laju, jarang disconnected, tak slow mcm maybank2u (kwn2 sini yg kata camtu, sorry kalu tak betul, not meaning to kutuk other company...). kalu takde pc/laptop, mobile trading ada, boleh trade jugak guna hp...

bak kata iklan bank rakyat : Saya Mesti Pilih! :)cgrock

ajin_06
13-06-2008, 10:23 PM
dah lama aku tak post chart + daily/weekly pivot calculation. ni suka2 mau post KENCANA, kot2 laa ada yg interested nak simpan share nih..

http://i281.photobucket.com/albums/kk238/ajin_06/kencana-1.png

http://i281.photobucket.com/albums/kk238/ajin_06/kencana1.png

http://i281.photobucket.com/albums/kk238/ajin_06/kencana2.png

feza2020
13-06-2008, 10:38 PM
itrade lagi senang nak tau syariah-compliant counters.... pergi kat "filtre" --> syariah.... terus dia hanya listkan kaunter syariah jer.....

saya guna mb2u online premier mudharabah account. So automatic die akan keluar warning kalau kita select buy utk kaunter non-syariah. senang kan :D

wings
14-06-2008, 02:24 AM
Ringkaskan cerita :

Brokerage charge :

1. Guna remisier 0.6% atau min RM40 sekali transaction tak kiralah samada beli atau jual. Maksudnya remisier yg tolong key in.

2. Guna online. Key in sendiri dan minta guideline dari broker.
Charge dia 0.42% atau RM12 sekali transaction tak kiralah samada beli atau jual.

Ada setengah broker masih charge RM28 utk online trading.

ok clear?

charges cimb sama cam m2u? :-?

ooo..kira cimb nga m2u sama jela fee dia..

ni satu lagi bebudak nak tanye,bebudak under 21 age bole reg x kat cimb atau m2u?.,:D

aku tnye kat 2mu 2tahun lps under 21 xbole reg,skrg cmne ek?:-?

wings
14-06-2008, 02:41 AM
try hlebroking laa.. skrg ni dah boleh sign-up kat mana2 cawangan hong leong bank. kalu sign-up kat hlg securities (level 7, menara hla, kl) tak payah bayar cds account opening, company yg bear the cost. cuma bawak 3 keping photostat ic je, isi form. that's all...
brokerage 0.42%, minimum RM12.00, clg fee + stamp duty standard charges. limit kitorang bagi double dr deposit.
platform pun laju, jarang disconnected, tak slow mcm maybank2u (kwn2 sini yg kata camtu, sorry kalu tak betul, not meaning to kutuk other company...). kalu takde pc/laptop, mobile trading ada, boleh trade jugak guna hp...

klo guna cimb atau m2u xde double deposit ke?:-?

untuk yg double diberi tu for 3day trade only atau cmne?

klo guna remeseir brape kene fee?


cmni la prangai bebudak baru blaja.maaaanyak la soalannye.huhu:D

ableze_joepardy
15-06-2008, 08:31 PM
emm aku baru je usha2 ttg fibo retracement n diagonal support resistance.. nak tanye btl ke cara aku buat ni..

fibo retracement
http://i252.photobucket.com/albums/hh9/ableze_joepardy/2008Jun-KLCI-640x219-1.png

diagonal support and resistant
http://i252.photobucket.com/albums/hh9/ableze_joepardy/dsnr-2.png


mtk tunjuk ajar sifu2..

CEO
16-06-2008, 09:10 AM
Selamat pagi kawan2 :D
hari ni market hijau je ekoran DJ naik 165 point mggu lepas..
jual skg elok ni..

spixon
16-06-2008, 09:49 AM
market lembik laaa....anak bill gates leh goreng bursa kalau banyak ni je vol

CEO
16-06-2008, 11:24 AM
market lembik laaa....anak bill gates leh goreng bursa kalau banyak ni je vol

tula pasal,skg aku buat biz sampingan je..heheh :D

mytrade
16-06-2008, 11:57 AM
aku dah kuarkan smua cash dlm akaun...tk best dah nk main saham...

wings
16-06-2008, 12:01 PM
tula pasal,skg aku buat biz sampingan je..heheh :D

yela.,xleh nak hidup la nga saham sekarang ni.aku pon tgh cari biz sampingan je jgk..huhu

KrisSMerah
16-06-2008, 12:09 PM
aku dah kuarkan smua cash dlm akaun...tk best dah nk main saham...

nak bayo duit kemah ke? :D

aku slow motion dulu. musim tengkujuh lagi market ni. biasanya tgh tahun market rancak. emmmm

spixon
16-06-2008, 12:28 PM
12 point up....kalau manipulasi camni susah la market malaysia....kena tukar cara kira composite ni....yg lain semua tidooo

ikscentre
16-06-2008, 12:50 PM
hmm..main saham ke ape.. ekonomi pun teruk skrg nih.. niage kt pasar malam lah lg puas hati... :))

pro_kon
16-06-2008, 02:39 PM
hmm..main saham ke ape.. ekonomi pun teruk skrg nih.. niage kt pasar malam lah lg puas hati... :))

kat psr mlm niaga apa bro.. :D

spixon
16-06-2008, 03:08 PM
nampaknya china mcm nak bunkus je

Mnazri2008
16-06-2008, 03:52 PM
jgn la marah2. Market mcm ni biasalah. Time market hot...semua org suka walaupun time tu buat loss. Tapi ...bila time market slow ..semua orang frust ..walaupun time tu buat untung. Apa-apa pun...kena ingat "Kita yang buat market tu....bukan Market buat kita"

spixon
16-06-2008, 04:05 PM
jgn la marah2. Market mcm ni biasalah. Time market hot...semua org suka walaupun time tu buat loss. Tapi ...bila time market slow ..semua orang frust ..walaupun time tu buat untung. Apa-apa pun...kena ingat "Kita yang buat market tu....bukan Market buat kita"

ada buat untung ke bro....counter mana?...kongsi2 la...ahak :D

mytrade
16-06-2008, 04:59 PM
nak bayo duit kemah ke? :D

aku slow motion dulu. musim tengkujuh lagi market ni. biasanya tgh tahun market rancak. emmmm

dulu sorang jer....rugi pun takper leh sengih2 lagik...lani dah bela anak orang kena pikio panjang....
duit khemah, penanggah, lembu dah settle...
skang ni kira duit pasca kenduri....
dok kiro duit utk api dapur aku...dulu leh lagi masak kat kedai...tp skang kedai dlm umah aku dah bukak...klu order jer tp tempayan beras kosong..nk makan mende...:))
sib baik ler surat beranak keta aku date 9 April...dapat ler tampung sikit2...klu beranak awai bulan 3 meleleh nk tunggu tahun depan...:))
bila dapat cash subsidi ni nyesal lak tk renew surat beranak kapcai buruk tu...

ajin_06
16-06-2008, 07:35 PM
klo guna cimb atau m2u xde double deposit ke?:-?

untuk yg double diberi tu for 3day trade only atau cmne?

klo guna remeseir brape kene fee?


cmni la prangai bebudak baru blaja.maaaanyak la soalannye.huhu:D

yup. double limit tuh for 3 day.

guna remisier standard charges laa, RM40 minimum.

iswarahijau
16-06-2008, 10:58 PM
dulu sorang jer....rugi pun takper leh sengih2 lagik...lani dah bela anak orang kena pikio panjang....
duit khemah, penanggah, lembu dah settle...
skang ni kira duit pasca kenduri....
dok kiro duit utk api dapur aku...dulu leh lagi masak kat kedai...tp skang kedai dlm umah aku dah bukak...klu order jer tp tempayan beras kosong..nk makan mende...:))
sib baik ler surat beranak keta aku date 9 April...dapat ler tampung sikit2...klu beranak awai bulan 3 meleleh nk tunggu tahun depan...:))
bila dapat cash subsidi ni nyesal lak tk renew surat beranak kapcai buruk tu...

welcome back bro

jijoo
17-06-2008, 08:17 AM
ada otai dah nak pencen main saham ker?.... kita orang baru nie plak camner?... aku ... go for long term... dari company yg kukuh fundalmantel dan ada bagi bonus.... dan pasti kan duit yg dilabur adalah duit yg tak pakai untuk masa terdekat.... jangan guna duit saving... atau duit emergency atau duit loan... tu bagi pendapat aku la.... orang plak camner?

iswarahijau
17-06-2008, 09:54 AM
hmmm market beku lagi hari ni.bila la boleh cari makan ni

spixon
17-06-2008, 11:19 AM
itu shanghai akan pergi ke 2500 la....

jijoo
17-06-2008, 01:51 PM
market sungguh membosankan ari nie.. volume tak ada...kita tengok petang karang macam mana bila market nak close...

KrisSMerah
17-06-2008, 02:43 PM
market sungguh membosankan ari nie.. volume tak ada...kita tengok petang karang macam mana bila market nak close...

rege trade semua 243 juta. dah dekat pukul 3 ptg. mcm xde org kat market. jgn ler gatal2 nak kontra time musim camni. nahas nanti

pro_kon
17-06-2008, 04:04 PM
ci jatuh lg 10 pts beb.......... nangis...

spixon
17-06-2008, 04:07 PM
hmmm...china drop...malaysia ikut....DJ drop malaysia ikut....china naik malaysia tak ikut....DJ naik malaysia tak ikut....hehehe

sabar2...tunggu CI kat 1000 ribu....tgk China macam mana....jatuh ke 2000 ke tak

ajin_06
17-06-2008, 11:15 PM
ada otai dah nak pencen main saham ker?.... kita orang baru nie plak camner?... aku ... go for long term... dari company yg kukuh fundalmantel dan ada bagi bonus.... dan pasti kan duit yg dilabur adalah duit yg tak pakai untuk masa terdekat.... jangan guna duit saving... atau duit emergency atau duit loan... tu bagi pendapat aku la.... orang plak camner?

rasanya kalu sape2 yg dah biasa main saham, mmg takkan ada istilah pencen, walaupun rugi berguni2... most of them laa pd pendapat aku.. (including me....:)) )
cuma bila market tak baik, instinct tu ttp ada mengatakan better sideline dulu until market come back. kalu masuk jugak, walaupun niat tu nak pickup utk long term, for me it's not worth it, since all of the tools (TA) that we are using to detect the movement rata2 menjurus ke bwh mcm x ada ending.
masa ni aku lebih senang tumpukan perhatian kat family, kalu ada duit, boleh simpan sikit2 utk standby bila ada opportunity utk market come back. we don't know how long it takes for the market to back on track. maybe 1 week, 1 month, 1 year... just wait and see.
aku suggest utk yg baru terjun bidang ni, ni lah masa terbaik utk korang bukak buku, belajar technical analysis setakat mana yg korang mampu faham..

Mnazri2008
18-06-2008, 09:00 AM
rasanya kalu sape2 yg dah biasa main saham, mmg takkan ada istilah pencen, walaupun rugi berguni2... most of them laa pd pendapat aku.. (including me....:)) )
cuma bila market tak baik, instinct tu ttp ada mengatakan better sideline dulu until market come back. kalu masuk jugak, walaupun niat tu nak pickup utk long term, for me it's not worth it, since all of the tools (TA) that we are using to detect the movement rata2 menjurus ke bwh mcm x ada ending.
masa ni aku lebih senang tumpukan perhatian kat family, kalu ada duit, boleh simpan sikit2 utk standby bila ada opportunity utk market come back. we don't know how long it takes for the market to back on track. maybe 1 week, 1 month, 1 year... just wait and see.
aku suggest utk yg baru terjun bidang ni, ni lah masa terbaik utk korang bukak buku, belajar technical analysis setakat mana yg korang mampu faham..



Ya, betul tu. Ambil peluang ni untuk memahami dan TA dan FA. The bull will come back.

CEO
18-06-2008, 09:12 AM
wah apple-c1 naik..:D
rase2 leh pegi sampai mane ye??

CEO
18-06-2008, 09:38 AM
wah apple-c1 naik..:D
rase2 leh pegi sampai mane ye??

tu dia skali 8000+ org angkt kt 0.025
wah masyukk aku nnt..yahoo! :D

spixon
18-06-2008, 09:39 AM
Sekarang ni masa untuk play paper trade je....angan2 beli....biarkan semua counter jatuh ke 0.05c pastu beli satu lori... paper trade aku sejak awal tahun takde yg hijau semua merah je...kalau paper trade ko leh tracking senang

KrisSMerah
18-06-2008, 09:43 AM
hmmm...china drop...malaysia ikut....DJ drop malaysia ikut....china naik malaysia tak ikut....DJ naik malaysia tak ikut....hehehe

sabar2...tunggu CI kat 1000 ribu....tgk China macam mana....jatuh ke 2000 ke tak

tambah skit. dow naik, hang seng ikut, malaysia buat dekk. dow jatuh skit, hang seng jatuh skit, malaysia jatuh byk :))

the sun kuar berita something pasal sabahan ni. akan ada satu pengumuman dr depa. makin bergolak la politikal situation kita. kene news buruk, alamat tergolek la bursa arini

jaga2 ler

CEO
18-06-2008, 09:47 AM
klu tgk graf mak apple, mlm ni leh naik lg,mayb smpai 184..klu tul la, esk ank die cecah 4sen la jwbnye :D Insya-Allah

spixon
18-06-2008, 09:59 AM
aku harap PR akan berkuasa....hidup PR

spixon
18-06-2008, 10:10 AM
lagi cepat shanghai ke 2000 lagi bagus....lagi cepat bursa ke 1000 lagi bagus

spixon
18-06-2008, 10:25 AM
YGL ni power betul hold.....aku tunggu bawah 10c tak dapat2

wings
18-06-2008, 10:55 AM
klu tgk graf mak apple, mlm ni leh naik lg,mayb smpai 184..klu tul la, esk ank die cecah 4sen la jwbnye :D Insya-Allah

murah rezeki la ko CEO kali ni

spixon
18-06-2008, 11:32 AM
Shanghai & hangseng hijau......hangtuah merah lagi ni

CEO
18-06-2008, 11:35 AM
murah rezeki la ko CEO kali ni

syukur alhamdulillah..tapi aku nak target 0.030 ni..masyuk lebey skit..aku ade masa sampai kul 4pm ni je..klu x kne force sell..adoi :))

spixon
18-06-2008, 12:26 PM
lagi banyak lak turun ni...1000 coming

jijoo
18-06-2008, 12:33 PM
sebelum apa2 pengumuman yg akan dibuat oleh parti SAPP... aku dah lupuskan semua stok aku.... hhehehe... ada la jugak loss... takut pengumuman yg tak baik... nanti loss lagi teruk.... sekarang nie aku pun duk tepi jer...

CEO
18-06-2008, 12:47 PM
sebelum apa2 pengumuman yg akan dibuat oleh parti SAPP... aku dah lupuskan semua stok aku.... hhehehe... ada la jugak loss... takut pengumuman yg tak baik... nanti loss lagi teruk.... sekarang nie aku pun duk tepi jer...
apsal market drop smpai bwh sapot level ni 1213
parti sapp ni bsr ke?kul baper die nk umumkan?
cmni aku kne jual la apple ble open nnt
pastu tggu mrkt down btm, br msk blk
cmne kwn2, mrkt dh truk ni kan?masenye utk kte bercuti sekejap ye?

jijoo
18-06-2008, 01:08 PM
supp akan buat pengumuman pada pukul 2.00 kejab lagi... tu kalau ikut berita dari the star la.... boleh baca di sini.... http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2008/6/18/nation/21580986&sec=nation .... bergolak lagi pilitik malaysia nie .... klci akan jatuh lagiiiii.... haiiiiyaaaaaaa....

CEO
18-06-2008, 02:08 PM
supp akan buat pengumuman pada pukul 2.00 kejab lagi... tu kalau ikut berita dari the star la.... boleh baca di sini.... http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2008/6/18/nation/21580986&sec=nation .... bergolak lagi pilitik malaysia nie .... klci akan jatuh lagiiiii.... haiiiiyaaaaaaa....

cmne bro??

jijoo
18-06-2008, 02:17 PM
tak der apa2 berita lagi... kat tempat kerja aku tak der tv... aku cuma bergantung kat internet nie jer nak dapatkan berita nie... setakat nie tak der apa2 lagii... kita sama2 tunggu... kot sapa2 kat dalam nie dah ada berita... sila kongsi2 kan...

CEO
18-06-2008, 02:26 PM
tak der apa2 berita lagi... kat tempat kerja aku tak der tv... aku cuma bergantung kat internet nie jer nak dapatkan berita nie... setakat nie tak der apa2 lagii... kita sama2 tunggu... kot sapa2 kat dalam nie dah ada berita... sila kongsi2 kan...

xpe 1 cara je nk tgk berita tu betul @ palsu, kte tgk mrket open cmne nnt..:D

jijoo
18-06-2008, 02:37 PM
Ahli Parlimen Parti Progresif Sabah akan mengusulkan undi tidak percaya terhadap Perdana Menteri, Datuk Seri Ahmad Badawi apabila Dewan Rakyat bersidang Isnin ini.

Ini merupakan kali pertama dalam sejarah negara, usul tidak percaya akan dikemukakan terhadap perdana menteri....

adeiii.. bergolak lagi pilitik malaysia niee.....

CEO
18-06-2008, 02:38 PM
Ahli Parlimen Parti Progresif Sabah akan mengusulkan undi tidak percaya terhadap Perdana Menteri, Datuk Seri Ahmad Badawi apabila Dewan Rakyat bersidang Isnin ini.

Ini merupakan kali pertama dalam sejarah negara, usul tidak percaya akan dikemukakan terhadap perdana menteri....

adeiii.. bergolak lagi pilitik malaysia niee.....

aku dh selamt tolak apple-c1 @ 0.025 untung RM300+ saje :D

spixon
18-06-2008, 02:42 PM
haha....market terjun bebas ni....sape berani tadah....mana tahu esok buat lagi statement batal lak nak usul tak percaya..hahaha

jijoo
18-06-2008, 02:43 PM
huaaaa.... dah jatuh 16 mata dahh...

CEO
18-06-2008, 02:46 PM
haha....market terjun bebas ni....sape berani tadah....mana tahu esok buat lagi statement batal lak nak usul tak percaya..hahaha

ko ni memandai je..tu nmpk cm kne ugut je nnt..hahah :eek:
tggu la mrket x menentu lg..aku nk tgk dlu la..
tp sygla klu mlm ni apple naik, esk ank die apple-c1 mest pecut pnye la..
haih nk wat cmne, fund x ckup nk pickup ptg ni..ape2 pun aku ttp bersyukurla :)

jijoo
18-06-2008, 02:49 PM
haha....market terjun bebas ni....sape berani tadah....mana tahu esok buat lagi statement batal lak nak usul tak percaya..hahaha

tu kita tunggu esok plakkk... kalau batal... aku dah ada fund nak tangkap.... hehhehehhehe....

spixon
18-06-2008, 03:05 PM
hhahaha...tunggu kat 1000 ye

pro_kon
18-06-2008, 03:15 PM
go.. go.. go.. DOWN..

pro_kon
18-06-2008, 03:17 PM
1000.. here klci comes..

CEO
18-06-2008, 03:34 PM
1000.. here klci comes..

klu dah 1000, ape akn terjadi???:((

pro_kon
18-06-2008, 03:39 PM
klu dah 1000, ape akn terjadi???:((

market akan suspend b4 that.. rege jd murah.. SALE.. tp sapa x sempat lupuskan, nangis la nak tunggu naik blk :(( :(( :((

spixon
18-06-2008, 03:52 PM
kalau dah 1000 akan testing break 1000....masa kat 1000 tu leh la beli sikit2..buat lepas geram

jijoo
18-06-2008, 03:54 PM
kene tunggu sehingga ari isnin nak camner.... tengok apa jadi kat market bila parti progresif sabah buat usul tak percaya kat pm... tengok respon market kita camner... so.. sekarang nie aku duk sebelah jer dulu... tunggu ari isnin nanti camner....

jijoo
18-06-2008, 04:09 PM
tapi.. aku tengok pelabur asing masih lagi tak keluar dari market ... mungkin diaorang masih lagi yakin PM boleh tangani masalah nie..... kalau tak.. sure ramai pelabur asing dah keluar sekarang.... tak pun.. mungkin tengok esok macam mana...

KrisSMerah
18-06-2008, 04:13 PM
try lah jugak ta wb ni. murah sesangat ni 0.135 :D

CEO
18-06-2008, 04:15 PM
try lah jugak ta wb ni. murah sesangat ni 0.135 :D

non-syariah kan?ok ke?

spixon
18-06-2008, 04:16 PM
minggu depan la market ok kot...lepas sidang rakyat...

spixon
18-06-2008, 04:18 PM
tapi.. aku tengok pelabur asing masih lagi tak keluar dari market ... mungkin diaorang masih lagi yakin PM boleh tangani masalah nie..... kalau tak.. sure ramai pelabur asing dah keluar sekarang.... tak pun.. mungkin tengok esok macam mana...

mana ko tahu pelabur asing tak kuar lagi...cite sikit nak belajar ni :)

spixon
18-06-2008, 04:21 PM
siapa hari tu nak beli asiapac...sekarng dah break 11c

CEO
18-06-2008, 04:34 PM
siut nye sime-cb,rugi aku :D

CEO
18-06-2008, 05:03 PM
ya tu dia, mrket close 1411..esk nk bli ape ye??
PJI ok x kwn2?

pro_kon
18-06-2008, 05:04 PM
siut nye sime-cb,rugi aku :D

brp lot ada kat situ bro..

pro_kon
18-06-2008, 05:12 PM
ya tu dia, mrket close 1411..esk nk bli ape ye??
PJI ok x kwn2?

biar beno ko ni.. mrkt close kat 1211 la... :D
PJI ye.. mmmmmmmmm... tu mother company utk company aku tu.. rasanya xde yg best sgt pun.. bonus pun x declare lg.. :)) :)) :))

spixon
18-06-2008, 05:19 PM
ya tu dia, mrket close 1411..esk nk bli ape ye??
PJI ok x kwn2?

PJI ni aku tunggu kat 2c :)

CEO
18-06-2008, 05:21 PM
brp lot ada kat situ bro..

nape bro nk bli ke?sy offer murah2 je ni..500 lot le :((

CEO
18-06-2008, 05:21 PM
PJI ni aku tunggu kat 2c :)

2c nk tgu smpai ble bro?:(

iswarahijau
18-06-2008, 06:15 PM
tunggu break 1200 dulu,kasi turun 1160 baru nak masuk balik. skrg pun byk saham2 murah2 wooo...berair mulut tgk.tp bimbang gak hari isnin ni depa nak buat no confedence motion kat parliament. duk tepi lu

CEO
18-06-2008, 07:32 PM
kte bli saham luar neg la, cth cm apple-c1,citigp, dll.Insya-Allah die xde effect dgn mrkt kte..tul x?:D

pro_kon
19-06-2008, 02:49 AM
nape bro nk bli ke?sy offer murah2 je ni..500 lot le :((

hehehe.. sell q selalunya dekat2 50k lot tuh.. sabar aje la.. :p :((

CEO
19-06-2008, 07:54 AM
hehehe.. sell q selalunya dekat2 50k lot tuh.. sabar aje la.. :p :((

still got time :D
DJ drop 131, mrkt sure truk, mayb smpai 1190
inilah masanya kte nk shoping, jom kte senaraikan saham2 yg mega sale! :))

jijoo
19-06-2008, 08:11 AM
kaunter yg mungkin dalam senarai aku... airasia, mrcb, scomi, ... hmmm... apa lagi ekkkk?....

CEO
19-06-2008, 08:57 AM
kaunter yg mungkin dalam senarai aku... airasia, mrcb, scomi, ... hmmm... apa lagi ekkkk?....

airasia smlm ade news kt berita tv3, dorg introduce mknan pns dlm pswat kn,ade efek ke?
aku ade fund 2k je ni..kasila stock yg murh2 skit,ade diskaun nye.:))

iswarahijau
19-06-2008, 08:59 AM
kaunter yg mungkin dalam senarai aku... airasia, mrcb, scomi, ... hmmm... apa lagi ekkkk?....

ranhill pun ok bro, leader,faber,liondiv....pehhh mega sale. confirm merah hari ni DJ merah semalam.tapi pecah ke dak 1200 remain to be seen

jijoo
19-06-2008, 09:02 AM
amacam dengan kaunter TIME?..... diaorang kata nak keluar dari PN17..... mesyuarat semalam kata diaorang nak lupuskan hutang secepat mungkin....

CEO
19-06-2008, 09:08 AM
aku tgh tawar-menawar nk bli cnooc-c4 @ 0.035 :D

jijoo
19-06-2008, 09:13 AM
klci bukak jatuh 13 mata.... adeiiiiii....

CEO
19-06-2008, 09:14 AM
xde buyer nk bli sime-cb aku ke?dh byk bg diskaun ni..heheh :))

spixon
19-06-2008, 09:22 AM
2c nk tgu smpai ble bro?:(

hehehh..jgn bimbang....dah 0.035c tu...kalau cecah 0.03 sure nak testing pecah 0.03...market teruk ni...1000 coming...harga akan lebih rendah dari tahun 2005 tu...:)

pro_kon
19-06-2008, 09:22 AM
still got time :D
DJ drop 131, mrkt sure truk, mayb smpai 1190
inilah masanya kte nk shoping, jom kte senaraikan saham2 yg mega sale! :))

mrkt buka terus pecah support 1200. skrg main kat situ aje.. bole try anak2 tenaga, jap lg tariff letrik nak naik.. :))

iswarahijau
19-06-2008, 09:24 AM
amik ko,dah pecah 1200

spixon
19-06-2008, 09:24 AM
sape la jual LBS pagi2 buta kat 0.27 tu....tukar tangan ke apa ni...

CEO
19-06-2008, 09:27 AM
hehehh..jgn bimbang....dah 0.035c tu...kalau cecah 0.03 sure nak testing pecah 0.03...market teruk ni...1000 coming...harga akan lebih rendah dari tahun 2005 tu...:)
tul gak tu, cume tggu masa jela..:)

mrkt buka terus pecah support 1200. skrg main kat situ aje.. bole try anak2 tenaga, jap lg tariff letrik nak naik.. :))
aku tgk tenaga-cj klu 0.030 leh angkt la :D

iswarahijau
19-06-2008, 09:27 AM
ayo-yo,kalau betul dia cakap akan bertukar tangan 2kali pemerintahan.BN to PR kembali pada BN balik. KLSE time tu mesti pecah 1000 balik..back to the stone age..hahha

0113 GMT [Dow Jones] Malaysia PM continues to "cling on" to power even as pressure mounts on "wounded" ruling coalition, says UBS; "the loose opposition coalition...threatens to topple the government" via defections. House says its recent visit to Malaysia suggests locals expect messy transition with opposition led by Anwar likely to displace government within next 3 months; but are also questions about opposition coalition's ability to stay together "given the eclectic mix of parties in a hastily assembled coalition formed more as an alternative to the ruling coalition rather than one that gravitates through similar ideologies." Could mean a short-lived replacement government before the more fluid BN coalition comes back after leadership makeover; while "foreign investors are still sanguine even if the BN coalition falls - most views remain positive on Anwar as a pro-market leader - we do not think foreign investors are pricing in a messy transition of power which could drag for a few years." Says MYR is perhaps undervalued but risks from domestic politics may hamper near-term gains, especially if foreign funds are sidelined.(RXM)

pro_kon
19-06-2008, 09:39 AM
ayo-yo,kalau betul dia cakap akan bertukar tangan 2kali pemerintahan.BN to PR kembali pada BN balik. KLSE time tu mesti pecah 1000 balik..back to the stone age..hahha

0113 GMT [Dow Jones] Malaysia PM continues to "cling on" to power even as pressure mounts on "wounded" ruling coalition, says UBS; "the loose opposition coalition...threatens to topple the government" via defections. House says its recent visit to Malaysia suggests locals expect messy transition with opposition led by Anwar likely to displace government within next 3 months; but are also questions about opposition coalition's ability to stay together "given the eclectic mix of parties in a hastily assembled coalition formed more as an alternative to the ruling coalition rather than one that gravitates through similar ideologies." Could mean a short-lived replacement government before the more fluid BN coalition comes back after leadership makeover; while "foreign investors are still sanguine even if the BN coalition falls - most views remain positive on Anwar as a pro-market leader - we do not think foreign investors are pricing in a messy transition of power which could drag for a few years." Says MYR is perhaps undervalued but risks from domestic politics may hamper near-term gains, especially if foreign funds are sidelined.(RXM)

red alert.. red alert..

spixon
19-06-2008, 09:48 AM
pecah gak 1200 dengan bangganya...support2 kat 1200 tapi tak kuat

CEO
19-06-2008, 09:55 AM
pji 0.030
ade chance ni dpt 0.025, cpt que..heheh :D

spixon
19-06-2008, 09:57 AM
pji 0.030
ade chance ni dpt 0.025, cpt que..heheh :D

lom g...tgk ada tak penjualan secara terus kat 0.03c

CEO
19-06-2008, 10:01 AM
aku rase truk ari ni..mrkt leh drop 30 point ni..mayb lebih..haih aku dh xleh pk skg..~X( ~X( ~X(

iswarahijau
19-06-2008, 10:11 AM
aku rase truk ari ni..mrkt leh drop 30 point ni..mayb lebih..haih aku dh xleh pk skg..~X( ~X( ~X(

gile ah,tengahari ni tobat mass selling.esok jumaat takda volume tobat lagi down. isnin ni lagi..aduh.. aku ada lagi hold dialog,scomi and jaks. tgh duk nujum nak cut loss ke tunggu naik balik..nampak macam semakin cerah menuju ke 1000..:mad:

spixon
19-06-2008, 10:15 AM
aku rase truk ari ni..mrkt leh drop 30 point ni..mayb lebih..haih aku dh xleh pk skg..~X( ~X( ~X(

aku target 25 point jatuh ni...

CEO
19-06-2008, 10:30 AM
PJI ni kene saman dgn MBB kan??spela p goreng 4c tu??

spixon
19-06-2008, 10:38 AM
PJI ni kene saman dgn MBB kan??spela p goreng 4c tu??

ada makan2 kat 4c....tapi hati2 jgn tertipu...:)

CEO
19-06-2008, 10:40 AM
ada makan2 kat 4c....tapi hati2 jgn tertipu...:)

xpe kte tgk je die mkn byk2..kg termuntah blk..heheh :))

mr.bro
19-06-2008, 11:22 AM
Nak Join Cam Ner

mr.bro
19-06-2008, 11:23 AM
Bagi La Tau,kot2 Ok

spixon
19-06-2008, 11:28 AM
Nak Join Cam Ner
Nak Join apa bro?

wings
19-06-2008, 11:35 AM
xpe kte tgk je die mkn byk2..kg termuntah blk..heheh :))

ko xmkn pe2 ke CEO hri ni??
pji cmne?apple?:)

wings
19-06-2008, 11:41 AM
Nak Join Cam NerNak Join apa bro?


klo nak join forum ni join jela..huhu:D

spixon
19-06-2008, 11:47 AM
ko xmkn pe2 ke CEO hri ni??
pji cmne?apple?:)

jgn tanya CEO ni....nanti dia geram... balun PJI kat 4c kang...:))

CEO
19-06-2008, 12:50 PM
aku blm bli lg, xde seller la :D
pji xmola, takut wo ade jerangkap samar :))

pro_kon
19-06-2008, 12:58 PM
jom la kita makan dulu...
hr ni lunch rojak sbg jy beb......

pro_kon
19-06-2008, 12:59 PM
apple-c1 pun ada can kalau nak untung skit.. tp sudah dekat expiry lorrrr......

CEO
19-06-2008, 01:23 PM
apple-c1 pun ada can kalau nak untung skit.. tp sudah dekat expiry lorrrr......

xyahla emak die trun mlm td..lg pn org dh hold kt 3c skg..untg skit je tu :D

jijoo
19-06-2008, 01:38 PM
aku target 25 point jatuh ni...

aku ingatkan naik jer orang target.... turun pun ada target gak rupanya.... :-?

pro_kon
19-06-2008, 03:05 PM
Dear ChartNexus user,

At our Stock Selection with ChartNexus XPertTrader seminar last night,
we shared our views on the plantation sector. More interestingly, as
a surprise bonus to those who attended, we shared on how to trade
stocks which were poised for a rebound. IOICORP was used as a case
study to showcase how do we time our entry for this short-term
opportunity.

Good news for those who have missed the last seminar. We will be
organising the next seminar on 28th June 2008, Saturday, 9:30am at
CyberTorium, Menara Star to recap what we have shared last night and
more importantly, what are the sectors and stocks to watch out for in
our market outlook presentation.

To register for your free seat, please visit the following link
http://www.chartnexus.com/events/details.php?eid=1604

Seminar Details:
Date : 28 Jun 2008 (Saturday) *Limited seats*
Time : 9:30am - 12:00pm
Venue : Menara Star
CyberTorium, Level 2,
15 Jalan 16/11,
46350 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan


Always our best,
ChartNexus Team

iswarahijau
19-06-2008, 03:05 PM
mak aih,ranhill bawah singgit..gilos...megasale..nak beli...taknak beli dan tunggu....nak beli..taknakbeli dan tunggu...huhu

pro_kon
19-06-2008, 03:35 PM
DJ Malaysia PM Calls Emergency Meeting After No-Confidence Move

--------------------------------------------------------------------------------



KUALA LUMPUR (AFP)--Malaysian Prime Minister Abdullah Ahmad Badawi will hold an emergency meeting on Thursday to rally support following a call for a no-confidence vote against the premier from within his coalition.

Sabah Progressive Party President Yong Teck Lee made the unprecedented call on Wednesday in a serious blow to Abdullah, who has faced pressure to quit since disastrous general elections in March.

Muhammad Muhammad Taib, UMNO's information chief, told AFP that they decided last night to hold the emergency meeting after SAPP's announcement. It will be held at 0630 GMT.

"We will be discussing, obviously, the SAPP's call for a vote of no-confidence against the prime minister. The party has painted a very misleading picture," said Muhammad, one of Abdullah's trusted lieutenants.

He condemned Yong, saying other coalition members "would rally behind Abdullah" at the gathering to be attended by at least 44 coalition party leaders.

"It is totally out of line. He should have used the forums within the 14-party Barisan Nasional coalition to voice his dissatisfaction instead of declaring ultimatums through the press.

But a senior leader of Abdullah's dominant United Malays National Organization said the Sabah party's move revealed the extent of the crisis facing UMNO.

"The top leadership of BN and of UMNO has lost all credibility, and our component parties are rethinking their relationship with us. This should come as no surprise except to those who have been living in complete denial," Tengku Razaleigh Hamzah, a 71-year-old former finance minister, said late Wednesday in a statement.

"In its management of the economy this leadership has lacked vision and shown a disturbing inability to plan and execute," added Razaleigh, who made a failed challenge against Abdullah in 2004 and will take him on again in the December party election.

Analysts said the move for a no-confidence vote when parliament opens Monday could trigger a ripple effect of dissent within the 14-party Barisan Nasional coalition.

SAPP, which has two members in parliament, said it would decide on Friday whether to quit the coalition. It left open the prospect of joining the opposition alliance led by former deputy premier Anwar Ibrahim.

Anwar has ambitions of forming a new administration with the help of defecting government lawmakers. After the March polls that gave the opposition a third of parliamentary seats, just 30 lawmakers are needed to switch sides.

Anwar congratulated SAPP's "bravery," while Abdullah made a brief response to it, saying Yong was motivated by personal gain.

UMNO figures said the vote wouldn't "see the light of day" because of parliamentary rules that make it easy for the ruling party to block the motion.




(END) Dow Jones Newswires

June 19, 2008 01:42 ET (05:42 GMT)

Copyright (c) 2008 Dow Jones & Company, Inc.

KrisSMerah
19-06-2008, 03:35 PM
mak aih,ranhill bawah singgit..gilos...megasale..nak beli...taknak beli dan tunggu....nak beli..taknakbeli dan tunggu...huhu

jgn beli dulu. krajaan yg ko sanjung bakal tumbang. markut akan x stabil buat seketika :D

rege share leh jadi lowest of the 5 years. kalau cash byk silakan la :D

jijoo
19-06-2008, 03:36 PM
nak kene tunggu lepas isnin minggu depan baru leh tengok2 sama nak shopping atau pun tak... sekarang nie duk sebelah jer...

jijoo
19-06-2008, 03:37 PM
ranhill dah jatuh paras terendah 52 minggu.... hmmm.. menarik gak tuuu.... aku pun tengah pk... nak tunggu lagi ker... nak sapu jerrr... orang lain camner?

jijoo
19-06-2008, 03:40 PM
PJI dah bawah 4c dahh..... ada orang angkut tak?

spixon
19-06-2008, 03:42 PM
Sabar2 market tak stabil...akan rendah lagi ni ...shanghai tu tak tahan jatuh tu....

spixon
19-06-2008, 03:51 PM
23 dah....lagi 2 point 25 hmmm

spixon
19-06-2008, 04:00 PM
nampaknya MEMS akan pecah 0.085 ni....leh ke dapat kat 5c

iswarahijau
19-06-2008, 04:04 PM
jgn beli dulu. krajaan yg ko sanjung bakal tumbang. markut akan x stabil buat seketika :D

rege share leh jadi lowest of the 5 years. kalau cash byk silakan la :D

hehehe aku tak jadi beli pun,jadi pemerhati je..aku tunggu 1150 pastu tgk keadaan.kalau sentimen tak ok,aku quit. tapi dgn tekanan inflasi global dan politik ni,tak mustahil support kukuh 1150 boleh pecah sekelip mata. ngeri woo balik ke zaman 1000 balik. bro krissmerah,agak2 bp point KLSE bila bottom down?

Sony_Boy
19-06-2008, 04:09 PM
wah, udang bakar ari ni ek? hehehe...

CEO
19-06-2008, 04:15 PM
ngeri siut mrket mggu ni..:(

sardins
20-06-2008, 08:10 AM
smalam us ijau, minyak dah turun dekat 5 dolar usd. Bleh riki2 skit.

jijoo
20-06-2008, 09:09 AM
ari nie nampak macam ok jer market kita.... tapi ari nie jugak sapp ada general meeting.... hasil meeting tersebut mungkin akan pengaruhi market kita lagiii.... aku masih lagi duk tepi dulu... tengok minggu depan camner....

iswarahijau
20-06-2008, 09:31 AM
hmmmm....mcm hijau sementara je ni .everything blue chip...

spixon
20-06-2008, 09:33 AM
Sape sini guna Hong Leong Online untuk trade?

spixon
20-06-2008, 10:21 AM
up 10 point takde vol....pastu 2nd 3rd liner tak gerak....bila merah 2nd 3rd pun merah gak...hmmm

jijoo
20-06-2008, 10:34 AM
klci naik sbb saham bluechip.... spt maybank, sime...

spixon
20-06-2008, 11:03 AM
sape leh tolong aku periksa kan LBS-wa bila expired ngan execise price?

spixon
20-06-2008, 11:28 AM
sape leh tolong aku periksa kan LBS-wa bila expired ngan execise price?

ok takpe aku dah jumpa 10 tahun execise rm1...
tunggu lbs-wa ni kat 2c simpan jadi jeruk

spixon
20-06-2008, 04:22 PM
semua tido ke....PJI ni semalam makan2 hari ni muntah darah...hehehe...2c ader harapan

PeRwaRis
20-06-2008, 04:49 PM
aku ngan downline aku first time received "margin call" today..

shares drop further today :((

KrisSMerah
20-06-2008, 04:54 PM
ari nie nampak macam ok jer market kita.... tapi ari nie jugak sapp ada general meeting.... hasil meeting tersebut mungkin akan pengaruhi market kita lagiii.... aku masih lagi duk tepi dulu... tengok minggu depan camner....

tau xpe. kalau ada duit beli jee dulu. simpan

Sape sini guna Hong Leong Online untuk trade?

ajin. dia merangkap tokan HL skali tu

nkkenterprise
21-06-2008, 12:42 PM
berhati-hati kat jalan raya...jalan raya sekarang ni banyak lubang...hahaha... asiapac recommended... susah nak jatuh... sebab untung banyak...tapi bila market dah ok...trus melonjak ni... mari kita perhatikan...

CEO
21-06-2008, 01:13 PM
berhati-hati kat jalan raya...jalan raya sekarang ni banyak lubang...hahaha... asiapac recommended... susah nak jatuh... sebab untung banyak...tapi bila market dah ok...trus melonjak ni... mari kita perhatikan...

gila la DJ drop 200+ points..kebarangkalian isnin ni market akn drop smpai 1180..aku gune logik akal je ni :))

jijoo
21-06-2008, 04:50 PM
aku ngan downline aku first time received "margin call" today..

shares drop further today :((

ko dengan downline ko?... apa maksud downline ko?.... cam mlm jer nieee....

CEO
21-06-2008, 05:42 PM
ko dengan downline ko?... apa maksud downline ko?.... cam mlm jer nieee....

tah..pelik aku..klu nk cari downline sgt..meh klik siggy aku..leh buat duit gak..heheh :)) :D

nkkenterprise
21-06-2008, 09:57 PM
tah..pelik aku..klu nk cari downline sgt..meh klik siggy aku..leh buat duit gak..heheh :)) :D


hahahaha.... aku punya pun boleh klik kat bawah ni....:)) aku rasa cari duit cara ni lagi untung daripada main saham sekarang ni. DJ jatuh teruk ni. aku rasa hari isnin ni mesti banyak yang kena panggang...merah membara...:)) sapa2 yang banayk hold tu... muka dia mesti cam nak terbakar...tapi relax :)cgrock

spixon
22-06-2008, 04:36 PM
nampak semua tahu apa akan jadi isnin....sure kena tikam punya

sekarang ni strategi aku main setengah sen...

naik 1/2c cabut....banyak counter leh buat camtu.... tu yg bukak HLebroking murah brokerage....hehehe

CEO
22-06-2008, 06:16 PM
nampak semua tahu apa akan jadi isnin....sure kena tikam punya

sekarang ni strategi aku main setengah sen...

naik 1/2c cabut....banyak counter leh buat camtu.... tu yg bukak HLebroking murah brokerage....hehehe

mcm cara aku la..main kontra lg tu..tapi ssh la xdak volume..server lembap lak tu..hahah :))
mggu ni leh shopping skit2..:D

jijoo
22-06-2008, 06:35 PM
nampak semua tahu apa akan jadi isnin....sure kena tikam punya

sekarang ni strategi aku main setengah sen...

naik 1/2c cabut....banyak counter leh buat camtu.... tu yg bukak HLebroking murah brokerage....hehehe

betul ke HLebroking paling murah?... nampak gaya... aku pun kene tukar gak nie ..... hehehehh....

anepX-77
22-06-2008, 11:09 PM
http://i293.photobucket.com/albums/mm49/khairolrashid/AirAsia.jpg

MACD besilang dah...bleh pakai ke tanda ni...:-? Tengok je la..

KrisSMerah
22-06-2008, 11:46 PM
http://i293.photobucket.com/albums/mm49/khairolrashid/AirAsia.jpg

MACD besilang dah...bleh pakai ke tanda ni...:-? Tengok je la..

x semestinya maggi. lom tentu silang jee naik. technically memang gitu. kene tgk gak keadaan semasa. news, politik, dow jones, hang seng.

aku rasa esok rebah lagi market kita ni

wings
23-06-2008, 01:38 AM
mcm cara aku la..main kontra lg tu..tapi ssh la xdak volume..server lembap lak tu..hahah :))
mggu ni leh shopping skit2..:D

ko shopping apa mggu ni?,aku tgk mrket pon dh meluaet...

nkkenterprise
23-06-2008, 03:17 AM
ko shopping apa mggu ni?,aku tgk mrket pon dh meluaet...

esok boleh shopping...tapi pasang jaring kat bawah ja... jangan jaring bocor dah lah. maklum lah kemungkinan esok banyak yang jatuh mengejut. :)) banyak orang nak jual... kita beli. banyak yang nak beli... kita pula jual :)cgrock

CEO
23-06-2008, 07:38 AM
ko shopping apa mggu ni?,aku tgk mrket pon dh meluaet...

aku aim ank2 tenaga..:D
apple pasti jatuh ari ni..mayb 0.015~0.020 tp jgn bli..x lme lg jd 1/2c je tu :))
pji rs cam ok je..tp tggu rege plg mrh dlu..mayb 2c
pndai2 la cari & rebut pluang yg ada..ok gudluk all :D

CEO
23-06-2008, 10:37 AM
market tido..kwn2 pon tido lg ke?? :D

CEO
23-06-2008, 10:43 AM
Currently Active Users Viewing This Thread: 10 (4 members and 6 guests)
CEO, mytrade, jijoo, spixon

jomle borak2..target kaunter ape..ade news ke..ape2 ke kte kongsi kt sni k :D

anepX-77
23-06-2008, 10:52 AM
Nak shopping tapi tak berani la....:-?

spixon
23-06-2008, 11:13 AM
same la aku...takde panic selling ni...takleh nak beli murah....semua tunggu dan lihat....

CEO
23-06-2008, 11:15 AM
wah ade org dh goreng apple ni..
klu emak die turun lg mlm ni..
masakla esk nk jualnye..:D

spixon
23-06-2008, 11:46 AM
nampak macam nak ke 20 point drop ni

nkkenterprise
23-06-2008, 11:57 AM
aku aim ank2 tenaga..:D
apple pasti jatuh ari ni..mayb 0.015~0.020 tp jgn bli..x lme lg jd 1/2c je tu :))
pji rs cam ok je..tp tggu rege plg mrh dlu..mayb 2c
pndai2 la cari & rebut pluang yg ada..ok gudluk all :D

aku setuju..PJI ni harga dia dah rendah. sekali dia terminum tongkat ali... tak larat tgok volume n dia...hahaha... mesti kena goreng. jangan risau. :)cgrock

nkkenterprise
23-06-2008, 11:59 AM
nampaknya harga saham dah murah2 n susah nak turun mengejut. market seteruk manapun, dia takkan turun mengejut... tapi kalau market dah ok...mereka akan naikkan harga saham tu setinggi yang boleh :)

CEO
23-06-2008, 12:15 PM
nampaknya harga saham dah murah2 n susah nak turun mengejut. market seteruk manapun, dia takkan turun mengejut... tapi kalau market dah ok...mereka akan naikkan harga saham tu setinggi yang boleh :)

tula pasal, nk ikutkan TA pn cm dh x tul sgt..
men ikut nasib je, alahai cm judi la plak..~X(

jijoo
23-06-2008, 12:35 PM
tula pasal, nk ikutkan TA pn cm dh x tul sgt..
men ikut nasib je, alahai cm judi la plak..~X(

kalau TA tak betul... masih lagi ada FA..... guna FA la plak..... cari company yg kukuh... bagi aku ... airasia mungkin agak kukuh sbb si Tony tu pernah kata... kalau minyak naik sampai USD 200 setong baru la airasia mungkin ada sedikit masalah... kaunter airasia mungkin jadi perhatian aku... PJI pun ok gak kot bagi aku... tapi tunggu harga terendah... ranhill pun dah bawah RM1.00... boleh usha2 gak nie...kalau ada fund... gamuda bagi aku cukup menarik... tu pendapat aku ... tq... komen dari ahli2 lain camner?

jijoo
23-06-2008, 12:39 PM
kalau ikutkan new dari biz.thestar.... kaunter semiconductor mungkin agak menarik..

HIGH demand for global semiconductors has SJ Securities bullish about VisDynamics Holdings Bhd.

According to the research house, worldwide semiconductor manufacturing equipment billings reached US$10.56bil in the first quarter of 2008.

“Regions including North America, Korea and China posted strong quarter-on quarter growth despite the current economic environment,” it said.

SJ Securities added that the weakening ringgit would provide VisDynamics with a better competitive edge as a substantial portion of the company's products are exported.

CEO
23-06-2008, 03:12 PM
gile la apple ni..ade org pulun abis pnye..:D

jijoo
23-06-2008, 03:20 PM
down gamuda down.... hehehhehehe... nampaknya gamuda leh turun bawah RM2.00 nie.. heheheheheh

wings
23-06-2008, 03:22 PM
pji buleh turun lagi ke ni?.aku tgh tggu jpi je ni..:D

spixon
23-06-2008, 03:33 PM
YGL ni aku rasa senang nak main 1/2c

CEO
23-06-2008, 04:29 PM
tenaga-cj leh wat duit ni..spe brani, cbela..:D

anepX-77
23-06-2008, 11:33 PM
YGL ni aku rasa senang nak main 1/2c

Vol takde ni bleh ke main 1/2c ni...:-?

li2001
24-06-2008, 02:30 AM
time2 politik tak stabil mcm sekarang ni ditambah dgn harga minyak naik ok ke nak masuk? Rasanya rilek tepi dulu lg ok. Tapi kalau yg untung sapu terus

CEO
24-06-2008, 07:35 AM
DJ drop -0.33 skit je..market kte pon mayb akn hijau +1~3 lebey..
apple-c1 akn trun 0.010~0.015 sbb mak die jatuh $2 lebey mlm td..
:D cari biz lain la utk sementara waktu ni..:D

wings
24-06-2008, 09:32 AM
market hampeh je nmpk...~X(

spixon
24-06-2008, 09:47 AM
Vol takde ni bleh ke main 1/2c ni...:-?

boleh ko tgk patern...kat 0.14 tu ok dah tu :)

spixon
24-06-2008, 09:51 AM
tgk hari ni...bila marker terkejut semua q 1/2 up dari semalam....
hehehe...sekarang time tgk pattern

iswarahijau
24-06-2008, 10:02 AM
hmmm..sustainable ke kenaikan ni...rasanya trend still bearish mgu ni

nkkenterprise
24-06-2008, 10:55 AM
hmmm..sustainable ke kenaikan ni...rasanya trend still bearish mgu ni
boleh beli...tapi tunggu kat bawah and pasang jaring. tak perlu buy up...masih tak stabil lagi... berhati-hati:)cgrock

nkkenterprise
24-06-2008, 10:59 AM
mana semua kawan-kawan ni...tak kan dah patah semangat... tau dok termenung kat kaki lima, memikir masa depan :)

nkkenterprise
24-06-2008, 11:04 AM
rasa-rasanya linear-w ni boleh naik lepas AGM:
Notice of Fourteenth Annual General Meeting
NOTICE IS HEREBY GIVEN THAT the Fourteenth Annual General Meeting of Linear
Corporation Berhad will be convened and held at the Seminar Hall, Ground Floor,
No. 20A, Jalan Perusahaan, Prai Industrial Estate 4, 13600 Prai, Penang,
Malaysia on Monday, 30 June 2008 at 2.30 p.m.

boleh tunggu kat 0.005....

spixon
24-06-2008, 11:22 AM
PJI ni kalau dapat kat 0.03 selamat....tapi kena q paling awal....aku akan test lepas HLeong punya acc. siap...

anepX-77
24-06-2008, 11:59 AM
boleh ko tgk patern...kat 0.14 tu ok dah tu :)

Main 1/2 c nak untung 0.4 % pun kene volume kurang2 20,000 unit tu bro...#:-S
Cadangan counter lain takde ke...:D

spixon
24-06-2008, 12:09 PM
Main 1/2 c nak untung 0.4 % pun kene volume kurang2 20,000 unit tu bro...#:-S
Cadangan counter lain takde ke...:D

dapat gak rm60++ tu...hehe...semua counter murah je...
PJI ni CEO punya favorite... kat2 0.03 ni ok aku tgk...break lari
ASIAPAC ni aku tak ingat sape nye favorite tapi masa market merah boleh cuba low kat 10c ok tu...kalau pecah 10c faham2 je laa.

MEMS ni kat 0.08 kalau pecah lari
PATIMAS ni kat 0.065 kalau pecah lari gak...

ni semua kena q sebelum subuh...hehehe

mytrade
24-06-2008, 12:32 PM
KNM-ca pun okay ...expired Nov 08 kot.....tp arini dah naik sbb mak dia nk pi meeting...klu tgk range dia main pada 0.065-0.010...sapa nk leh try pancing dasar pada 0.07..

PJI ni company besar tp yg boring sbb byk hutang....sbb tu share dia turun jer ....dah nk sampai dasar dah....volume besar kadang sbb ada yg dok tabur umpan kot....klu jenis ni kena pancing rendah dapat untung 1/2 dah leh jual..tp kena volume byk ler...tgk trend leh nampak volume dia besar pada tiap bulan mengambang..

spixon
24-06-2008, 01:29 PM
KNM-ca pun okay ...expired Nov 08 kot.....tp arini dah naik sbb mak dia nk pi meeting...klu tgk range dia main pada 0.065-0.010...sapa nk leh try pancing dasar pada 0.07..

PJI ni company besar tp yg boring sbb byk hutang....sbb tu share dia turun jer ....dah nk sampai dasar dah....volume besar kadang sbb ada yg dok tabur umpan kot....klu jenis ni kena pancing rendah dapat untung 1/2 dah leh jual..tp kena volume byk ler...tgk trend leh nampak volume dia besar pada tiap bulan mengambang..

bulan mengambang bagus tapi kalau datag bulan sendiri mau ingat laaa :eek:

spixon
24-06-2008, 02:23 PM
Mari kita bincang pasal recession ni...

korang rasa kita akan jadi macam tahun 1997/98 atau tahun 2000/2001

kalau jadi macam tahun 1997/98 makna nye semua stock akan jatuh tinggal 0.05c je... semua kena

tapi kalau tahun 2000/2001 masa teknologi stock burst...jatuh tak sampai 0.05c???

setakat ni takde limit down beramai2 lagi.....tungu dan lihat...
kantoi tol kali ni

pro_kon
24-06-2008, 02:32 PM
rasa-rasanya linear-w ni boleh naik lepas AGM:
Notice of Fourteenth Annual General Meeting
NOTICE IS HEREBY GIVEN THAT the Fourteenth Annual General Meeting of Linear
Corporation Berhad will be convened and held at the Seminar Hall, Ground Floor,
No. 20A, Jalan Perusahaan, Prai Industrial Estate 4, 13600 Prai, Penang,
Malaysia on Monday, 30 June 2008 at 2.30 p.m.

boleh tunggu kat 0.005....

kaunter linear, pecd n liqua aku try beli guna m2u dr dulu lg x bole la.. apa sbb ye.. :-?

jijoo
24-06-2008, 03:44 PM
kalau kaunter linear bleh guna m2u.... tapi pecd ngan liqua aku pun tak leh gak... hmmm... ada sapa2 yg tau?... m2u kata utk "cash product" jer... apa maksud dia?