PDA

View Full Version : Toyol.................


aizataffandi
27-07-2007, 09:20 AM
salam warrga carigold....

jom kiter berdiskus bab budak kecik nie.....

ader saper tau ark ruper dier camner????takut nyer....

nie paling penting....camner cara nak elakkan dier dari terus mengganas???

jom sama2 share tips kat sini thanx....

fine net
27-07-2007, 09:30 AM
salam warrga carigold....

jom kiter berdiskus bab budak kecik nie.....

ader saper tau ark ruper dier camner????takut nyer....

nie paling penting....camner cara nak elakkan dier dari terus mengganas???

jom sama2 share tips kat sini thanx....

rupe die ade iras2 beckham ckit...cara x nk kasi mengganas...kasi die sebiji bola sepak...kasi die tendang2....

aku pn x tahu...

gurau2 je...

hehehehe......

:)cgrock :)cgrock :)cgrock

aizataffandi
27-07-2007, 09:35 AM
rupe die ade iras2 beckham ckit...cara x nk kasi mengganas...kasi die sebiji bola sepak...kasi die tendang2....

aku pn x tahu...

gurau2 je...

hehehehe......

:)cgrock :)cgrock :)cgrock

adushh....tp mmg ader petua aku dengar letak kacang hijau...kasik mende tu leka main kacang tu.....huhuhu....

L.O.V.E
27-07-2007, 09:37 AM
adushh....tp mmg ader petua aku dengar letak kacang hijau...kasik mende tu leka main kacang tu.....huhuhu....

lin pun penah dengar gak.. letak kat simpang empat sbb dgr org selalu buang diorg kat situ..

L.O.V.E
27-07-2007, 09:40 AM
member penah gi tengok kat jalan area air terjun kat hulu langat, lupa lak nama air terjun dier.. dier kata kat situ banyak budak kecik nie sbb tuannya rajin buang kat sini..:D :D

MAT PREPAID
27-07-2007, 10:34 AM
lin pun penah dengar gak.. letak kat simpang empat sbb dgr org selalu buang diorg kat situ..

kalu kat simpang 4,bukan takat toyol...bahkan setan,iblis dan jin sumanye berkumpul kat situ....so berhati2 le bila berada kat simpang 4,itu mmg tempat dia org berkumpul.ramai jugak org buang jin2 peliharaan kat situ....ini biasenye gangguan2 kecik....:-? :-?

ammar5
27-07-2007, 10:39 AM
bdk kecik curik duit nie ek.........:eek:

MAT PREPAID
27-07-2007, 10:47 AM
bdk kecik curik duit nie ek.........:eek:
dulu rumah aku pernah dimasuki toyol tapi dia tak curi apa2....cuma dia suka gigit jari kaki abg ipar aku...hisap darah!!!sbbnye tuan dia tak bagi dia makan.....lapar beb...

mattop
27-07-2007, 10:48 AM
dia makhluk tuhan jugak....

toyol nie kita yg panggil...

kalau kecik kita panggil toyol... kalau tinggi kita panggil hantu galah... kalau pompuan cantik kita panggil pontianak....

semua nie sebenarnya sama jer... dari golongan jin...

toyol nie biasanya bertuan.... dan akan sentiasa taat pada tuan nya. dan mereka ada perjanjian.....



salam warrga carigold....

jom kiter berdiskus bab budak kecik nie.....

ader saper tau ark ruper dier camner????takut nyer....

nie paling penting....camner cara nak elakkan dier dari terus mengganas???

jom sama2 share tips kat sini thanx....

L.O.V.E
27-07-2007, 10:48 AM
dulu rumah aku pernah dimasuki toyol tapi dia tak curi apa2....cuma dia suka gigit jari kaki abg ipar aku...hisap darah!!!sbbnye tuan dia tak bagi dia makan.....lapar beb...

:o :o :-SS :-SS ngeri nya

MAT PREPAID
27-07-2007, 11:00 AM
segelintir pak aji yg pi mekah tu....ada tujuan lain....nak cari toyol.kat dlm masjidil haram tu mmg ade tiang jin.sape2 yg mmg brhajat nak bawe balik toyol boleh dapat nye di situ.masa aku kat sana mmg ramai yg tanya mana satu tiang jin....tapi aku cakap tak tau je...bukan pe x nak bersubahat.dah tau niat mereka tu mmg nak cari jin/toyol.manusia ni dah pi haji...umrah...tapi masih lagi menyekutukan ALLAH.dah le tu dlm masjidil haram lagi.:mad: :mad:

SedBen
27-07-2007, 11:04 AM
bachokkkkkkk.....:D :)paid

TOK JANGGUT
27-07-2007, 11:14 AM
senang je kacang la .
petuanya yang paling mujarab buat gini:
BACA AYAT2 SUCI AL-QURAN TIAP2 HARI DALAM RUMAH
GTEE DIA TAK MAI jgn kata nak mai hampiaq pun dak

mattop
27-07-2007, 11:16 AM
amalkan 3 qul dan ayat kursi.... Insyallah dengan izinNya, kita akan dilindungi...

senang je kacang la .
petuanya yang paling mujarab buat gini:
BACA AYAT2 SUCI AL-QURAN TIAP2 HARI DALAM RUMAH
GTEE DIA TAK MAI jgn kata nak mai hampiaq pun dak

masreemie
27-07-2007, 11:24 AM
amalkan 3 qul dan ayat kursi.... Insyallah dengan izinNya, kita akan dilindungi...

Insya allah... :D

L.O.V.E
27-07-2007, 11:28 AM
bachokkkkkkk.....:D :)paid

sapa ader citer tuh eh.. teringin nak tengok :D

SedBen
27-07-2007, 11:42 AM
sapa ader citer tuh eh.. teringin nak tengok :D

aku ingat aku sorg jek yg tgk :D

mattop
27-07-2007, 11:45 AM
maner bole luper.... lama dah citer tuh....

aku ingat aku sorg jek yg tgk :D

mattop
27-07-2007, 11:50 AM
toyollll....
dia datang pada ku berlari2....
tolonggg......
kemana ku kan pergi...

toyolll...
kenapa pula aku yg kau cari....
tolong...
rupanya hodoh.. huwoo.. huwoo....

kepala botak matanya terbeliak
giginya bertaring merata-rata....

sambung lah.... :))

L.O.V.E
27-07-2007, 11:52 AM
:D :D
http://img127.imageshack.us/img127/7275/toyol1jv4.jpg
http://img127.imageshack.us/img127/790/toyol2af9.jpg
citer ni sedben.. baachookkk:-SS :-SS

SedBen
27-07-2007, 11:56 AM
:D :D
http://img127.imageshack.us/img127/7275/toyol1jv4.jpg
http://img127.imageshack.us/img127/790/toyol2af9.jpg
citer ni sedben.. baachookkk:-SS :-SS

mane ko dpt ek?
lame tak nengok :D

masreemie
27-07-2007, 11:57 AM
mane ko dpt ek?
lame tak nengok :D

citer apa ni? naper masz tak penah dgr pun?

L.O.V.E
27-07-2007, 11:58 AM
mane ko dpt ek?
lame tak nengok :D

gamabr jer ader ahh.. curik forum sebelah..:p

L.O.V.E
27-07-2007, 11:59 AM
citer apa ni? naper masz tak penah dgr pun?

time tu masz minum susu botol lagi kot :eek: :eek:

SedBen
27-07-2007, 12:00 PM
time tu masz minum susu botol lagi kot :eek: :eek:

tak pun susu yg 1 lagi kot..:">

masreemie
27-07-2007, 12:01 PM
tak pun susu yg 1 lagi kot..:">

ooo... sedap je sedben tambah lauk tau... tak baik tau... ahaks.... masz ngan lyn beza staun je la... huhu...

L.O.V.E
27-07-2007, 12:02 PM
tak pun susu yg 1 lagi kot..:">

:)) :)) time tu lyn tadika lg kot... masih menyusu sus lagi 1 gak :eek: :eek: :eek:

SedBen
27-07-2007, 12:02 PM
ooo... sedap je sedben tambah lauk tau... tak baik tau... ahaks.... masz ngan lyn beza staun je la... huhu...

Susu yang 1 lagik tu susu tin lor..
isk apo yg dio dok pikio ntoh :-?

L.O.V.E
27-07-2007, 12:03 PM
ooo... sedap je sedben tambah lauk tau... tak baik tau... ahaks.... masz ngan lyn beza staun je la... huhu...

:eek: :eek: yer ahh lyn tadika masz 5 taun mana tgk tb tengok katun smurf agaknya :)) :))

L.O.V.E
27-07-2007, 12:03 PM
Susu yang 1 lagik tu susu tin lor..
isk apo yg dio dok pikio ntoh :-?

:eek: :eek: :eek: susu ibu pun malu nak sebut :eek: :eek:

masreemie
27-07-2007, 12:04 PM
Susu yang 1 lagik tu susu tin lor..
isk apo yg dio dok pikio ntoh :-?

iyolah tu... huhu.... :eek: :eek: :eek:

SedBen
27-07-2007, 12:05 PM
Berbalik pade topik asal, sape ade bela toyol? aku nak pinjam sat nak suruh dia pegi rampok Manz_King!! :(scam

masreemie
27-07-2007, 12:05 PM
seram ker citer ni?

L.O.V.E
27-07-2007, 12:06 PM
Berbalik pade topik asal, sape ade bela toyol? aku nak pinjam sat nak suruh dia pegi rampok Manz_King!! :(scam

berani ker.. kang dier isap ibu jari kang :-SS :-SS

L.O.V.E
27-07-2007, 12:07 PM
seram ker citer ni?
citer antu dulu2 memang ahh seram masz :-SS :-SS

SedBen
27-07-2007, 12:07 PM
berani ker.. kang dier isap ibu jari kang :-SS :-SS

ibu jari ade susu ker? :-?

L.O.V.E
27-07-2007, 12:08 PM
ibu jari ade susu ker? :-?

:eek: :eek: :eek: toyol advance tak isap susu.. isap darah jer:eek: :eek:

12daily_pro
27-07-2007, 12:20 PM
-ytw7zRfFHM

L.O.V.E
27-07-2007, 12:25 PM
-ytw7zRfFHM

video apa ni:o :o

aizataffandi
27-07-2007, 02:28 PM
nie antara beberapa syarat yang aku tau saper nak bela toyol nie....

1)kene dah kawin........

2)bini dier akan jd emak kepada toyol niee...

3)setiap malam toyol nie nak menetek...tak kesah arr ader susu ker tak...(nie
seram nie)...miahahaha....

4)tak ley berlagak mewah....kene low profile jer.....

5)TAK LEY TINGGAL SOLAT....hahaha...mcm tak caya..tp tu lah kenyataan nyer.....

6)toyol akan curik ikut rege orang tu beli dier...klau rm 1000...satu malam dier bawak balik banyak tu......

nie jer laa kot yang aku tau...~X( ~X( ~X(

L.O.V.E
27-07-2007, 03:05 PM
nie antara beberapa syarat yang aku tau saper nak bela toyol nie....

1)kene dah kawin........

2)bini dier akan jd emak kepada toyol niee...

3)setiap malam toyol nie nak menetek...tak kesah arr ader susu ker tak...(nie
seram nie)...miahahaha....

4)tak ley berlagak mewah....kene low profile jer.....

5)TAK LEY TINGGAL SOLAT....hahaha...mcm tak caya..tp tu lah kenyataan nyer.....

6)toyol akan curik ikut rege orang tu beli dier...klau rm 1000...satu malam dier bawak balik banyak tu......

nie jer laa kot yang aku tau...~X( ~X( ~X(

sapa lah yang sanggup bela tu.

aizataffandi
27-07-2007, 03:25 PM
sapa lah yang sanggup bela tu.

ader jer yang sanggup demi hidup mewah kat dunia...orang jenis mcm nie tak kenal halal n haram..tak takut azab kubur n azab akhirat...nie laa super hero yang di cari2....manusia2...#:-S #:-S

mattop
27-07-2007, 03:27 PM
mudah2an kita dihindarkan dan dijauhkan daripada dugaan yg sedemikian....:)

ader jer yang sanggup demi hidup mewah kat dunia...orang jenis mcm nie tak kenal halal n haram..tak takut azab kubur n azab akhirat...nie laa super hero yang di cari2....manusia2...#:-S #:-S

L.O.V.E
27-07-2007, 03:28 PM
ader jer yang sanggup demi hidup mewah kat dunia...orang jenis mcm nie tak kenal halal n haram..tak takut azab kubur n azab akhirat...nie laa super hero yang di cari2....manusia2...#:-S #:-S
nyusahkan ader ahh.. tapi org dulu2 suke lah ek benda2 camni..

sonche
27-07-2007, 03:40 PM
nie antara beberapa syarat yang aku tau saper nak bela toyol nie....

1)kene dah kawin........

2)bini dier akan jd emak kepada toyol niee...

3)setiap malam toyol nie nak menetek...tak kesah arr ader susu ker tak...(nie
seram nie)...miahahaha....

4)tak ley berlagak mewah....kene low profile jer.....

5)TAK LEY TINGGAL SOLAT....hahaha...mcm tak caya..tp tu lah kenyataan nyer.....

6)toyol akan curik ikut rege orang tu beli dier...klau rm 1000...satu malam dier bawak balik banyak tu......

nie jer laa kot yang aku tau...~X( ~X( ~X(

Ada pulak ko bukak thread kat sini. Ko kena lagi ke dgn toyol? ataupun ni kisah yg ko bgtau aku tu?

Aku tulis sekali lagi petua yg aku dh bgtau ko hari tu. Kalau ada duit, letak dalam plastik then simpulkan plastik tu. Confirm toyol takleh bukak sebab dia tak reti bukak simpulan.

Member mak aku pernah toyol curi duit. Dia letak dalam sampul surat then staple. Esoknya bila bukak, hilang separuh je, kalau 1000 hilang 500. Then dia simpan dalam surah yasin, keesokannya sama, hilang separuh. Then member dia bagi tips di atas, terus takde masalah. Siap terserempak lagi dengan budak kecik tu tgh terkial2 nk bukak simpulan plastik tu.

Wallahua'lam.

L.O.V.E
27-07-2007, 03:46 PM
Ada pulak ko bukak thread kat sini. Ko kena lagi ke dgn toyol? ataupun ni kisah yg ko bgtau aku tu?

Aku tulis sekali lagi petua yg aku dh bgtau ko hari tu. Kalau ada duit, letak dalam plastik then simpulkan plastik tu. Confirm toyol takleh bukak sebab dia tak reti bukak simpulan.

Member mak aku pernah toyol curi duit. Dia letak dalam sampul surat then staple. Esoknya bila bukak, hilang separuh je, kalau 1000 hilang 500. Then dia simpan dalam surah yasin, keesokannya sama, hilang separuh. Then member dia bagi tips di atas, terus takde masalah. Siap terserempak lagi dengan budak kecik tu tgh terkial2 nk bukak simpulan plastik tu.

Wallahua'lam.

mesti kiut kan..:D :D

sonche
27-07-2007, 03:49 PM
mesti kiut kan..:D :D

Entahla. :D Kalau kiut pun aku taknak jumpa kalau dh title jin. :p

MAT PREPAID
27-07-2007, 03:49 PM
nie antara beberapa syarat yang aku tau saper nak bela toyol nie....

1)kene dah kawin........

2)bini dier akan jd emak kepada toyol niee...

3)setiap malam toyol nie nak menetek...tak kesah arr ader susu ker tak...(nie
seram nie)...miahahaha....

4)tak ley berlagak mewah....kene low profile jer.....

5)TAK LEY TINGGAL SOLAT....hahaha...mcm tak caya..tp tu lah kenyataan nyer.....

6)toyol akan curik ikut rege orang tu beli dier...klau rm 1000...satu malam dier bawak balik banyak tu......

nie jer laa kot yang aku tau...~X( ~X( ~X(
kalu betul solatnye.....org tu takkan buat atau terlibat dgn benda2 mcm ni.....ni makne nye solat dia tu??????:-? :-?

metaaura
27-07-2007, 04:06 PM
macam2.. takyah la nak kacang2 tu.. beramal dengan ayat2 suci Allah swt yakin tawakal insyallah selamat dunia akhirat AMIN

mijie
27-07-2007, 04:15 PM
erm..sebut pasal toyol...ni...ada pernah orang bagi tau pasal petua ni....bela ikan puyu...kalau toyol msk umah,,,dia akan leka duk main ngan ikan puyu...sampai lupa kerja nya nak curi duit...
lepas ada satu lag petua...
ni klakar skit.....tp tak tau betul ker idak...

toyol akan leka kalau ada papan carom..si toyol ni...suka main karom kot...

tp yang nyata umah aku pernah terjadi...semua budak umah hilang duit dalam satu malam....banyak gak hilang....tp duit tak amik semua la...

sorang member aku ada 180...dlm dompet..tp tinggal 30 jer
sorang lagi..ada 300 tinggal 80
sorang lagi 200 tp tinggal 50..
yang aku lak..ada 200...tp tak hilang langsung..

lepas tu yang herannya...malam tu member aku tidor kul 4 pagi..dan ada sorang lagi member aku dah jaga kul 6 pagi...so ..in between dua jam jer duit2 hilang....

tak tau la...toyol ke idak...

*jangan korang cuba2 tuduh aku....

metaaura
27-07-2007, 04:19 PM
aahh.. sah la tu mijie hahaha.. ang sorang tak hilang.. ekekek.. saje gurau2.. kalo hilang duit je toyol, kesian kat dia ekekek.

mijie
27-07-2007, 04:25 PM
aahh.. sah la tu mijie hahaha.. ang sorang tak hilang.. ekekek.. saje gurau2.. kalo hilang duit je toyol, kesian kat dia ekekek.

itulah...aku cm syak kerja toyol jer..sbb malam tu...laptop ada dua biji kat ruang tamu...1 kat meja..pastu kat dalam bilik ada lagi sebiji....kat ruang tamu tu..ado sony ps2...pstu handphone nokia n85,sony erikson w900I....ntah banyak lagi la barang berharga..tp satu pun tak usik...heran2.....

tp ada orang ckp....orang masuk..ntahlah...polis dah dtg siasat..tp haram...takder aper2 pun

sonche
27-07-2007, 04:25 PM
erm..sebut pasal toyol...ni...ada pernah orang bagi tau pasal petua ni....bela ikan puyu...kalau toyol msk umah,,,dia akan leka duk main ngan ikan puyu...sampai lupa kerja nya nak curi duit...
lepas ada satu lag petua...
ni klakar skit.....tp tak tau betul ker idak...

toyol akan leka kalau ada papan carom..si toyol ni...suka main karom kot...

tp yang nyata umah aku pernah terjadi...semua budak umah hilang duit dalam satu malam....banyak gak hilang....tp duit tak amik semua la...

sorang member aku ada 180...dlm dompet..tp tinggal 30 jer
sorang lagi..ada 300 tinggal 80
sorang lagi 200 tp tinggal 50..
yang aku lak..ada 200...tp tak hilang langsung..

lepas tu yang herannya...malam tu member aku tidor kul 4 pagi..dan ada sorang lagi member aku dah jaga kul 6 pagi...so ..in between dua jam jer duit2 hilang....

tak tau la...toyol ke idak...

*jangan korang cuba2 tuduh aku....

:eek: DAripada letak papan karom baik letak meja snooker terus! confirm semua toyol2 lepak kat rumah kita. :eek:

tomie
27-07-2007, 06:33 PM
zaman milenium ni..setahu aku toyol cuma ada kat satu tempat jer...iaitu kat dalam bilik peperiksaan...TOYOL EXAM... :eek:

DanielAriffin
27-07-2007, 08:49 PM
Ada pulak ko bukak thread kat sini. Ko kena lagi ke dgn toyol? ataupun ni kisah yg ko bgtau aku tu?

Aku tulis sekali lagi petua yg aku dh bgtau ko hari tu. Kalau ada duit, letak dalam plastik then simpulkan plastik tu. Confirm toyol takleh bukak sebab dia tak reti bukak simpulan.

Member mak aku pernah toyol curi duit. Dia letak dalam sampul surat then staple. Esoknya bila bukak, hilang separuh je, kalau 1000 hilang 500. Then dia simpan dalam surah yasin, keesokannya sama, hilang separuh. Then member dia bagi tips di atas, terus takde masalah. Siap terserempak lagi dengan budak kecik tu tgh terkial2 nk bukak simpulan plastik tu.

Wallahua'lam.

Hello geng...
kekeke terpangil aku untuk coret sepatah 2 kata... sebenarnya ni benda halus tu bukan dia tak buleh simpulan tu.. sebenarnya dia tak buleh melepasi kawasan yg vaccum(kedap udara)so tempat yg kedap udara macam peti besi toyol2 tak buleh masuk... pasal tu duit bank tak lesap duit..

SedBen
27-07-2007, 09:41 PM
Kalau ada duit, letak dalam plastik then simpulkan plastik tu. Confirm toyol takleh bukak sebab dia tak reti bukak simpulan.

Wallahua'lam.

Awat dia tak angkut duit n skali plastik tu terus..lagi mau bukak simpulan gaks :))

metaaura
27-07-2007, 09:43 PM
zaman milenium ni..setahu aku toyol cuma ada kat satu tempat jer...iaitu kat dalam bilik peperiksaan...TOYOL EXAM... :eek:

bro tomie macam biase je hahaha :eek: :eek:

metaaura
27-07-2007, 09:51 PM
Hello geng...
kekeke terpangil aku untuk coret sepatah 2 kata... sebenarnya ni benda halus tu bukan dia tak buleh simpulan tu.. sebenarnya dia tak buleh melepasi kawasan yg vaccum(kedap udara)so tempat yg kedap udara macam peti besi toyol2 tak buleh masuk... pasal tu duit bank tak lesap duit..
huhuh dasat la.. da buat kajian.. bagus.. 1 info menarik

sonche
27-07-2007, 10:10 PM
Hello geng...
kekeke terpangil aku untuk coret sepatah 2 kata... sebenarnya ni benda halus tu bukan dia tak buleh simpulan tu.. sebenarnya dia tak buleh melepasi kawasan yg vaccum(kedap udara)so tempat yg kedap udara macam peti besi toyol2 tak buleh masuk... pasal tu duit bank tak lesap duit..

Logik jugak explanation ko. Kalau tak, lama dh org suruh toyol curik kat bank.
Ramai member2 aku yg bisnes ni guna petua simpul dalam plastik ni. Setakat ni alhamdulillah selamat.

akuler
28-07-2007, 02:18 AM
baaachokkkkkkkkk .. mari bachokk.

Yang penting kiter jangan takut ngan jin2 ni semo. Kite kan khalifah di muke bumi.

mijie
28-07-2007, 09:12 AM
baaachokkkkkkkkk .. mari bachokk.

Yang penting kiter jangan takut ngan jin2 ni semo. Kite kan khalifah di muke bumi.

betul tu...yang penting..kita kena percaya pada ILahi yang mencipta segala mahluk...

nazim5123
30-07-2007, 02:38 AM
jika anda tau saper yang bela toyol anda cari tulang **** hancurkan kemudian tanam dirumah orang yang bela toyol tu anda akn lihat betapa menggelabahnya tuan toyol tu

tahukah anda mengapa toyol hanya mencuri dirumah orang islam sebab ia berasal dari tanah haram ia tidak akan mengambil apa yang haram walaupun caranya tu haram jadah

kot tak caya cuba tinggal kat tempat banyak toyol kemudian cari tulang **** untuk mengepit duit anda toyol tak akn mencuri duit tersebut

kot simpan dalam yasin dia boleh curi sebab kat rumah ayah nya pun ada yasin

memangla tuan nya sembahyang tak tinggal tapi pernahkah anda melihat mereka sembahyang mereka solat dalam keadaan yang sangatla tak khusuknya

banyak lagi yang saya nak citer tentang toyol tapi lain kali jerla

L.O.V.E
30-07-2007, 08:41 AM
jika anda tau saper yang bela toyol anda cari tulang **** hancurkan kemudian tanam dirumah orang yang bela toyol tu anda akn lihat betapa menggelabahnya tuan toyol tu

tahukah anda mengapa toyol hanya mencuri dirumah orang islam sebab ia berasal dari tanah haram ia tidak akan mengambil apa yang haram walaupun caranya tu haram jadah

kot tak caya cuba tinggal kat tempat banyak toyol kemudian cari tulang **** untuk mengepit duit anda toyol tak akn mencuri duit tersebut

kot simpan dalam yasin dia boleh curi sebab kat rumah ayah nya pun ada yasin

memangla tuan nya sembahyang tak tinggal tapi pernahkah anda melihat mereka sembahyang mereka solat dalam keadaan yang sangatla tak khusuknya

banyak lagi yang saya nak citer tentang toyol tapi lain kali jerla

:o :o expertnya nazim:-? :-?

CikSukan
30-07-2007, 08:01 PM
:o :o expertnya nazim:-? :-?

Kalau awak nak tahu dia mungkin berasal dari Kg.Batu Talam Raub..:D

TamingSari
30-07-2007, 08:22 PM
kenapa ramai org percaya yg toyol ni byk kat tanah haram.. sape lah wat citer ni.. mcm2 versi aku jumpa.. paling syok org gi haji beli besi yg cucuk kebab tu.. pastu puja tuk dapatkan toyol... meh sape yg kata toyol dari tanah haram tolong buktikan ... tanah haram tu.. bukan tempat bende2 camni :-?

zkry
30-07-2007, 08:26 PM
Kalau awak nak tahu dia mungkin berasal dari Kg.Batu Talam Raub..:D

Apa kene mengena Kg Batu Talam, Raub tu dengan toyol, laling...:-? :-? :-?

CikSukan
30-07-2007, 08:30 PM
Apa kene mengena Kg Batu Talam, Raub tu dengan toyol, laling...:-? :-? :-?

Dalam Buku Bercakap dengan Jin -Tamar Jalis ada kisah Toyol dan Kg.Batu Talam..lagipun kg ni terkenal ape dengan ilmu mistiknye..

akuler
31-07-2007, 12:55 AM
kenapa ramai org percaya yg toyol ni byk kat tanah haram.. sape lah wat citer ni.. mcm2 versi aku jumpa.. paling syok org gi haji beli besi yg cucuk kebab tu.. pastu puja tuk dapatkan toyol... meh sape yg kata toyol dari tanah haram tolong buktikan ... tanah haram tu.. bukan tempat bende2 camni :-?

ntah aku pon pelik ramai ckp toyol dr tanah haram. Sudu beli kat pasar malam ari ahad kg medan kalo puja pon leh jadi toyol. Setan/Jin ni memang suke nak sesat kan orang Islam.

TamingSari
31-07-2007, 02:25 AM
ntah aku pon pelik ramai ckp toyol dr tanah haram. Sudu beli kat pasar malam ari ahad kg medan kalo puja pon leh jadi toyol. Setan/Jin ni memang suke nak sesat kan orang Islam.

klu kat soul society tak pe laa :eek:

nazim5123
02-08-2007, 12:11 AM
kenapa ramai org percaya yg toyol ni byk kat tanah haram.. sape lah wat citer ni.. mcm2 versi aku jumpa.. paling syok org gi haji beli besi yg cucuk kebab tu.. pastu puja tuk dapatkan toyol... meh sape yg kata toyol dari tanah haram tolong buktikan ... tanah haram tu.. bukan tempat bende2 camni :-?

no komen........... tapi kat tanah haram adalah tanah penuh ujian cuba fahami makna ujian, anda akan dapat jawapan anda............


saya bukan datang dari batu gajah tapi sabak bernam........

saya banyak tau pasal toyol ni sebab kat kg saya dulu ramai yang bela bendani

anda tau naper toyol boleh curi duit yang diletak dalam quran ?

jawapannya mudah jin terdiri dari pelbagai agama islam ,yahudi , nasrani & lain lain...

macam manusia la nama jer islam tapi rukun islam pun tak didirikan begitu juga dengan jin lebih kurang sama jer kelaku

nama jer islam tapi ...............

nazim5123
04-08-2007, 01:17 AM
okey kiita sambung balik cara nak elakkan toyol letakkan bulu ari ari dan bulu ketiak kat tempat kita simpan duit .........

menurut cerita apabila budak kecik tu terpegang dia akan kata eeeiiii kotar betulla manusia ni dan dia blah

selain tu letakkan duit dibawah paras bumi tapi jangan ditanam menurut cerita semua makhluk halus lebih senang disebut jin tidak menjejak tanah hanya manusia jer n binatang yang jejak tanah jadi toyol tak berkemampuan untuk ambil duit tu...........

sebenarnya sebelum nabi allah adam dijadikan bumi ini dihuni oleh para jin ..........

mereka kebanyakannya engkar dan tidak mahu menurut arahan n perintah tuhan sebagai balasan tuhan telah menurunkan malaikat untuk membenteras kefasikan mereka ..........

salah satunya bernama azazil beliau telah ditangkap dan diarah bertaubat dan beliau telah melakukan nya dengan taatnya dan telah beribadat beribu ribu tahun..........

sehingga beliau mendapat kedudukan yang lebih mulia dari para malaikat sehinggalah pada suatu hari............

malaikat jibrail telah pergi ke luh mahfuz beliau telah melihat diatas luh mahfuz tertulis satu hamba tuhan yang terlalu taat tapi menjadi derhaka akhirnya ,malaikat jibrail telah menangis semaunya kerana ketakutan.........

kemudian mikail telah terserempak dengan jibrail beliau telah bertanya mengapa jibrail menangis ?

jibrail menyatakan apa yang telah dilihat di luh mahfuz........

mikail pula yang menangis maka dua dua malaikat tu saling menangis dan seterusnya semua malaikat nangis ketakutan..........

maka bermuafakatla mereka berjumpa dengan azazil supaya di doakan supaya tidak tergolong penderhaka tersebut .......

maka mereka pun berjumpalah dengan azazil .........

mereka pun menyatakan kepada azazil tentang masalah tersebut dan meminta azazil mendoakan mereka.........

maka tercetuslah ujub dan summaah lagi takbur dihati azazil apabila malaikat yang mulia meminta doa darinya yang asalnya hanyalah seorang penderhaka yang telah bertaubat berbanding dengan malaikat yang tak pernah berbuat dosa..........

maka mendoakanlah azazil akan mereka sehingga terlupa ia mendoakan dirinya.........tu yang lawak tak menjadi tu......

beberapa lama kemudian ..........

Tuhan merancang untuk menjadikan manusia khalifah dimuka bumi............

sampailah cerita Allah memerintah semua malaikat sujud kepada adam merekapun sujud kecuali azazil ia sombong dan bersikap engkar ............maka jadilah ia golongan kafirun.......

azazil tulah iblis.........

ia telah disingkirkan ke bumi malah selepas manusia menjadi khalifah dimuka bumi mereka iaitu para jin berkongsi tempat dengan kita cuma di tempat yang tersingkir.........

iaitu tidak berjejak kebumi tu sebab jin n toyol tak jejak bumi namun ada kalangan jin yang kena tanam didalam bumi merekani selalunya kena tanam dengan tujuan untuk dipenjarakan.........

dari situlah teori orang dulu dulu menyimpan duit dibawah paras bumi wallahu subhanahu wataala aalamu demi alllah dan maha suci bagi nya dialah yang lebih mengetahui,,,,,,,,,,,,

melalui ceritani diharap kita tahu sebab sebab mereka sangat berdendam dengan kita...........

selaintu cara nak atasi masalah toyol tu ialah............

nantilah lain kali saya sambung insyaallah........

saya akn cuba ceritakan juga apa apa yang berkenaan dengan toyol n makhluk halus dari apa yang saya tau antaranya percayakah anda kadang kadang separuh manusia telah membela toyol secara tak sengaja bagaimana yer lain kalilah...........

........ insyaalah..............

oh yer citer tentang azazil tu tak detail saya ringkaskan dari kitab kasyaful ghaibiah, jawahirul mauhub , tafsir al quran( maaf saya pun dah lupa judulnya) tapi kot nak citer detail carilah kat tempat rujukan saya yer...........

fine net
04-08-2007, 01:18 AM
okey kiita sambung balik cara nak elakkan toyol letakkan bulu ari ari dan bulu ketiak kat tempat kita simpan duit .........

menurut cerita apabila budak kecik tu terpegang dia akan kata eeeiiii kotar betulla manusia ni dan dia blah

selain tu letakkan duit dibawah paras bumi tapi jangan ditanam menurut cerita semua makhluk halus lebih senang disebut jin tidak menjejak tanah hanya manusia jer n binatang yang jejak tanah jadi toyol tak berkemampuan untuk ambil duit tu...........

sebenarnya sebelum nabi allah adam dijadikan bumi ini dihuni oleh para jin ..........

mereka kebanyakannya engkar dan tidak mahu menurut arahan n perintah tuhan sebagai balasan tuhan telah menurunkan malaikat untuk membenteras kefasikan mereka ..........

salah satunya bernama azazil beliau telah ditangkap dan diarah bertaubat dan beliau telah melakukan nya dengan taatnya dan telah beribadat beribu ribu tahun..........

sehingga beliau mendapat kedudukan yang lebih mulia dari para malaikat sehinggalah pada suatu hari............

malaikat jibrail telah pergi ke luh mahfuz beliau telah melihat diatas luh mahfuz tertulis satu hamba tuhan yang terlalu taat tapi menjadi derhaka akhirnya ,malaikat jibrail telah menangis semaunya kerana ketakutan.........

kemudian mikail telah terserempak dengan jibrail beliau telah bertanya mengapa jibrail menangis ?

jibrail menyatakan apa yang telah dilihat di luh mahfuz........

mikail pula yang menangis maka dua dua malaikat tu saling menangis dan seterusnya semua malaikat nangis ketakutan..........

maka bermuafakatla mereka berjumpa dengan azazil supaya di doakan supaya tidak tergolong penderhaka tersebut .......

maka mereka pun berjumpalah dengan azazil .........

mereka pun menyatakan kepada azazil tentang masalah tersebut dan meminta azazil mendoakan mereka.........

maka tercetuslah ujub dan summaah lagi takbur dihati azazil apabila malaikat yang mulia meminta doa darinya yang asalnya hanyalah seorang penderhaka yang telah bertaubat berbanding dengan malaikat yang tak pernah berbuat dosa..........

maka mendoakanlah azazil akan mereka sehingga terlupa ia mendoakan dirinya.........tu yang lawak tak menjadi tu......

beberapa lama kemudian ..........

Tuhan merancang untuk menjadikan manusia khalifah dimuka bumi............

sampailah cerita Allah memerintah semua malaikat sujud kepada adam merekapun sujud kecuali azazil ia sombong dan bersikap engkar ............maka jadilah ia golongan kafirun.......

azazil tulah iblis.........

ia telah disingkirkan ke bumi malah selepas manusia menjadi khalifah dimuka bumi mereka iaitu para jin berkongsi tempat dengan kita cuma di tempat yang tersingkir.........

iaitu tidak berjejak kebumi tu sebab jin n toyol tak jejak bumi namun ada kalangan jin yang kena tanam didalam bumi merekani selalunya kena tanam dengan tujuan untuk dipenjarakan.........

dari situlah teori orang dulu dulu menyimpan duit dibawah paras bumi wallahu subhanahu wataala aalamu demi alllah dan maha suci bagi nya dialah yang lebih mengetahui,,,,,,,,,,,,

melalui ceritani diharap kita tahu sebab sebab mereka sangat berdendam dengan kita...........

selaintu cara nak atasi masalah toyol tu ialah............

nantilah lain kali saya sambung insyaallah........

saya akn cuba ceritakan juga apa apa yang berkenaan dengan toyol n makhluk halus dari apa yang saya tau antaranya percayakah anda kadang kadang separuh manusia telah membela toyol secara tak sengaja bagaimana yer lain kalilah...........

........ insyaalah..............

oh yer citer tentang azazil tu tak detail saya ringkaskan dari kitab kasyaful ghaibiah, jawahirul mauhub , tafsir al quran( maaf saya pun dah lupa judulnya) tapi kot nak citer detail carilah kat tempat rujukan saya yer...........

pnjangnye...penat tu nk bca....:(

sonche
26-08-2007, 11:36 PM
okey kiita sambung balik cara nak elakkan toyol letakkan bulu ari ari dan bulu ketiak kat tempat kita simpan duit .........

menurut cerita apabila budak kecik tu terpegang dia akan kata eeeiiii kotar betulla manusia ni dan dia blah

selain tu letakkan duit dibawah paras bumi tapi jangan ditanam menurut cerita semua makhluk halus lebih senang disebut jin tidak menjejak tanah hanya manusia jer n binatang yang jejak tanah jadi toyol tak berkemampuan untuk ambil duit tu...........

sebenarnya sebelum nabi allah adam dijadikan bumi ini dihuni oleh para jin ..........

mereka kebanyakannya engkar dan tidak mahu menurut arahan n perintah tuhan sebagai balasan tuhan telah menurunkan malaikat untuk membenteras kefasikan mereka ..........

salah satunya bernama azazil beliau telah ditangkap dan diarah bertaubat dan beliau telah melakukan nya dengan taatnya dan telah beribadat beribu ribu tahun..........

sehingga beliau mendapat kedudukan yang lebih mulia dari para malaikat sehinggalah pada suatu hari............

malaikat jibrail telah pergi ke luh mahfuz beliau telah melihat diatas luh mahfuz tertulis satu hamba tuhan yang terlalu taat tapi menjadi derhaka akhirnya ,malaikat jibrail telah menangis semaunya kerana ketakutan.........

kemudian mikail telah terserempak dengan jibrail beliau telah bertanya mengapa jibrail menangis ?

jibrail menyatakan apa yang telah dilihat di luh mahfuz........

mikail pula yang menangis maka dua dua malaikat tu saling menangis dan seterusnya semua malaikat nangis ketakutan..........

maka bermuafakatla mereka berjumpa dengan azazil supaya di doakan supaya tidak tergolong penderhaka tersebut .......

maka mereka pun berjumpalah dengan azazil .........

mereka pun menyatakan kepada azazil tentang masalah tersebut dan meminta azazil mendoakan mereka.........

maka tercetuslah ujub dan summaah lagi takbur dihati azazil apabila malaikat yang mulia meminta doa darinya yang asalnya hanyalah seorang penderhaka yang telah bertaubat berbanding dengan malaikat yang tak pernah berbuat dosa..........

maka mendoakanlah azazil akan mereka sehingga terlupa ia mendoakan dirinya.........tu yang lawak tak menjadi tu......

beberapa lama kemudian ..........

Tuhan merancang untuk menjadikan manusia khalifah dimuka bumi............

sampailah cerita Allah memerintah semua malaikat sujud kepada adam merekapun sujud kecuali azazil ia sombong dan bersikap engkar ............maka jadilah ia golongan kafirun.......

azazil tulah iblis.........

ia telah disingkirkan ke bumi malah selepas manusia menjadi khalifah dimuka bumi mereka iaitu para jin berkongsi tempat dengan kita cuma di tempat yang tersingkir.........

iaitu tidak berjejak kebumi tu sebab jin n toyol tak jejak bumi namun ada kalangan jin yang kena tanam didalam bumi merekani selalunya kena tanam dengan tujuan untuk dipenjarakan.........

dari situlah teori orang dulu dulu menyimpan duit dibawah paras bumi wallahu subhanahu wataala aalamu demi alllah dan maha suci bagi nya dialah yang lebih mengetahui,,,,,,,,,,,,

melalui ceritani diharap kita tahu sebab sebab mereka sangat berdendam dengan kita...........

selaintu cara nak atasi masalah toyol tu ialah............

nantilah lain kali saya sambung insyaallah........

saya akn cuba ceritakan juga apa apa yang berkenaan dengan toyol n makhluk halus dari apa yang saya tau antaranya percayakah anda kadang kadang separuh manusia telah membela toyol secara tak sengaja bagaimana yer lain kalilah...........

........ insyaalah..............

oh yer citer tentang azazil tu tak detail saya ringkaskan dari kitab kasyaful ghaibiah, jawahirul mauhub , tafsir al quran( maaf saya pun dah lupa judulnya) tapi kot nak citer detail carilah kat tempat rujukan saya yer...........

Mana sambungan cerita ni? :D

armins_eye
27-08-2007, 05:27 PM
Selepas tu apa pula cik ???

Macamana kita nak tahu yang di antara kita ada yang tidak sengaja membela toyol ? Padahal at the same time, dia tak tahu yang dia tengah bela toyol ? Ye ke?

Boleh ceritakan tak cik ?

myzizul31
28-08-2007, 10:37 PM
eiiii...takutnyer aku...seramnyer

myzizul31
28-08-2007, 10:38 PM
macamnaaanie nak jauhkan diri drp benda-benda mcmnie????

abas_6439
04-09-2007, 04:15 PM
macamnaaanie nak jauhkan diri drp benda-benda mcmnie????

solat je la zikir habis cerita

Kurma
04-09-2007, 08:55 PM
:D zaman milenium ni..setahu aku toyol cuma ada kat satu tempat jer...iaitu kat dalam bilik peperiksaan...TOYOL EXAM... :eek:

:D :D :D :eek: :))

Kurma
04-09-2007, 08:57 PM
Selepas tu apa pula cik ???

Macamana kita nak tahu yang di antara kita ada yang tidak sengaja membela toyol ? Padahal at the same time, dia tak tahu yang dia tengah bela toyol ? Ye ke?

Boleh ceritakan tak cik ?

min ajar dia memorex tur:"> :"> :"> tak yah pakai EA terkebil2 dia dok depan pc..

tapi apa2 pun sama2lah kita kuatkan tauhid kita kepada Allah...insyAllah selamat

Alirkan sifat2 Allah di dalam darah daging kita....amallah dan basahkan lidahmu dengan zikir "Asma Ul Husna"

kehebatan manusia semasa dicipta ialah tunduk hormat semua hamba2 Allah yg lain kecuali iblis....

kelebihan Allah berikan kepada hambaNya yg bertakwa akan melebihi ketakwaan para2 malaikat...kerana berdoa barisan malaikat di langit dan di bumi pada mana2 manusia yg bertakwa...contoh terdekat ialah bulan ramadhan...Allah dgn sifat pemurah mengandakan pahala mana2 hambanya yg dapat meningkat amalan ibadah di bulan ini sehingga amalan yg dilakukan dgn penuh tawadduk melebihi amalan yg mampu dilakukan dgn usia maksimun manusia...semoga2 amalan ini juga menjadi pendinding kepada kejahatan iblis dan sekutunya.

InsyAllah marilah kita mengelakkan diri kita dr manusia yg di dalam kerugian seperti di dalam surah Al- asr

lah7257
04-09-2007, 09:27 PM
tak tau la bentu dia tu macam mana.

ErieAdn
04-09-2007, 09:41 PM
Selepas tu apa pula cik ???

Macamana kita nak tahu yang di antara kita ada yang tidak sengaja membela toyol ? Padahal at the same time, dia tak tahu yang dia tengah bela toyol ? Ye ke?

Boleh ceritakan tak cik ?

min ajar dia memorex tur:"> :"> :"> tak yah pakai EA terkebil2 dia dok depan pc..

A'ah Min...ko ajar jerk dia sampai pandai.. kalo tak pandai gak kasi jerk ebook ko kat dia..Pastu sruh dia masuk forum CG nih kasi signal kat kita plak hari-hari..Maklumlaa, toyol ni kan pandai cari duit.. so boleh laa bukak thread 'Signal toyol' plak pasni.. biar abih dia curik Pips plak pasni...:eek: :eek: :eek: :))

:)cgrock :)cgrock

mrzamm
04-09-2007, 09:46 PM
aku ade gak terime gambo2 c toyol ni dari awek aku, die dpt dari group kwn2 die... budak ni lebih kurang 1/2 kaki je tingginye tapi mata die ni merah mcm lampu trafik

akuler
04-09-2007, 10:02 PM
aku ade gak terime gambo2 c toyol ni dari awek aku, die dpt dari group kwn2 die... budak ni lebih kurang 1/2 kaki je tingginye tapi mata die ni merah mcm lampu trafik

post ler gamba toyol tu. aku nak nengok camner ruper toyol.

ErieAdn
04-09-2007, 10:02 PM
aku ade gak terime gambo2 c toyol ni dari awek aku, die dpt dari group kwn2 die... budak ni lebih kurang 1/2 kaki je tingginye tapi mata die ni merah mcm lampu trafik

Kalo ader attach laa skali...boleh ramai2 sini tengok toyol..:o

Alva_83
05-09-2007, 11:39 AM
dia makhluk tuhan jugak....

toyol nie kita yg panggil...

kalau kecik kita panggil toyol... kalau tinggi kita panggil hantu galah... kalau pompuan cantik kita panggil pontianak....

semua nie sebenarnya sama jer... dari golongan jin...

toyol nie biasanya bertuan.... dan akan sentiasa taat pada tuan nya. dan mereka ada perjanjian.....



HMMMMMM ni ada kes benar berlaku...

TAmAN TUN,KL 1994 jam lebih kurang 3 pagi:- Nenek aku pernah kene ngan toyol nie...dia tak curik duit tp dia amik jam rolex pakcik aku,serpihan ayat yasin n dia amik darah nenek aku sikit...dia gigt kaki nenek aku...


emas sume tak amik....but yg klaka nyer mase tu mlm sume tido dah..dia g dapur dulu mkn roti canai dulu....coz pagi tu kitaorg nampak roti canai bertabur kat lantai dgn dia masuk kan roti canai tu kat dlm akuarium ikan emas nenek aku..(mati ikan tu)

toyol tu berdiri kat atas katil dia..tp dia kaku tak leh nak buat aper....esok dia br citer kat kitaorg coz dia tak nak takutkan cucu cucu dia....mlm tu aku n cousin aku tido dlm bilik nenek aku gak semasa kejadian..tp haram tak sedar pun......

esok pagi aku nampak kaki nenek aku luka and cousin aku lak turun ke dapur nampak roti canai sume bertabur kat lantai. lepas tu kami pun g report polis apabila nenek aku cerita hal mlm td dan mengakibatkan jam yg hilang tue,tp pakcik aku tak caya sume tue...tp kalau ikut logik,takde bekas pecah masuk pun atau fingerprint pun...
then mlm tu g jumpe ustaz......dia kata ada org hantar sebenar nyer..dan brg2 mcm jam tu digunakan utk buat guna2...selang sehari pakcik aku sakit tenat tibe2..but nenek aku tak pulak(mungkin dia slalu mengaji).....
Ustaz tu pun ada pesan..kalau boleh mlm tido selimut kaki seeloknyer....kalau boleh kain pelekat. Dia tak boleh nak curik brg kepunyaan kita atau nak hisap darah kaki kita.
"cikgu" la ckp nie.....



So Moral of the story....Selimut la kaki semasa tido. Selain tu kita boleh mengelakkan dari sejuk kaki...aku sampai ari ni kalau takde selimut takleh tido...

sonche
05-09-2007, 11:56 AM
HMMMMMM ni ada kes benar berlaku...

TAmAN TUN,KL 1994 jam lebih kurang 3 pagi:- Nenek aku pernah kene ngan toyol nie...dia tak curik duit tp dia amik jam rolex pakcik aku,serpihan ayat yasin n dia amik darah nenek aku sikit...dia gigt kaki nenek aku...


emas sume tak amik....but yg klaka nyer mase tu mlm sume tido dah..dia g dapur dulu mkn roti canai dulu....coz pagi tu kitaorg nampak roti canai bertabur kat lantai dgn dia masuk kan roti canai tu kat dlm akuarium ikan emas nenek aku..(mati ikan tu)

toyol tu berdiri kat atas katil dia..tp dia kaku tak leh nak buat aper....esok dia br citer kat kitaorg coz dia tak nak takutkan cucu cucu dia....mlm tu aku n cousin aku tido dlm bilik nenek aku gak semasa kejadian..tp haram tak sedar pun......

esok pagi aku nampak kaki nenek aku luka and cousin aku lak turun ke dapur nampak roti canai sume bertabur kat lantai. lepas tu kami pun g report polis apabila nenek aku cerita hal mlm td dan mengakibatkan jam yg hilang tue,tp pakcik aku tak caya sume tue...tp kalau ikut logik,takde bekas pecah masuk pun atau fingerprint pun...
then mlm tu g jumpe ustaz......dia kata ada org hantar sebenar nyer..dan brg2 mcm jam tu digunakan utk buat guna2...selang sehari pakcik aku sakit tenat tibe2..but nenek aku tak pulak(mungkin dia slalu mengaji).....
Ustaz tu pun ada pesan..kalau boleh mlm tido selimut kaki seeloknyer....kalau boleh kain pelekat. Dia tak boleh nak curik brg kepunyaan kita atau nak hisap darah kaki kita.
"cikgu" la ckp nie.....



So Moral of the story....Selimut la kaki semasa tido. Selain tu kita boleh mengelakkan dari sejuk kaki...aku sampai ari ni kalau takde selimut takleh tido...

Aku rasa tau kenapa kena pakai kain pelikat time tido. Sebab nanti terlondeh, toyol tu malu la. :p Aku teka je.

Alva_83
06-09-2007, 10:47 AM
Awat dia tak angkut duit n skali plastik tu terus..lagi mau bukak simpulan gaks :))

aku rasa dia nak kira dulu amount duit tu....nanti tak cukup nak bg tuan dia,dia kene pelangkung........


sstu haram dia tak dpt....so baik dia kira siap2 nak amik komisen dia....heheheee:D :D :D :D :D

Alva_83
06-09-2007, 10:49 AM
Aku rasa tau kenapa kena pakai kain pelikat time tido. Sebab nanti terlondeh, toyol tu malu la. :p Aku teka je.

make sense gak...hahhaa:)) :)) :)) :)) :))

Erynazal82
06-09-2007, 02:50 PM
So Moral of the story....Selimut la kaki semasa tido. Selain tu kita boleh mengelakkan dari sejuk kaki...aku sampai ari ni kalau takde selimut takleh tido...[/QUOTE]



U bkn kalau tido x selimut langsung ke?Dgn kain pelikat kat kepala.:eek: :)) :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

AiRbAtUcAmPuR
06-09-2007, 02:55 PM
tumpang lalu...korang pnah dengar tentang toyol bagi duit kat org yang dia kacau..family aq pnah alami nye.......misteri...

Alva_83
06-09-2007, 03:09 PM
tumpang lalu...korang pnah dengar tentang toyol bagi duit kat org yang dia kacau..family aq pnah alami nye.......misteri...



misteri nusantara tue....:D

Alva_83
06-09-2007, 03:10 PM
So Moral of the story....Selimut la kaki semasa tido. Selain tu kita boleh mengelakkan dari sejuk kaki...aku sampai ari ni kalau takde selimut takleh tido...



U bkn kalau tido x selimut langsung ke?Dgn kain pelikat kat kepala.:eek: :)) :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:[/QUOTE]



ai ai ai aphal pulak..keselamatan ok..:mad: :mad: :mad:

AiRbAtUcAmPuR
06-09-2007, 03:17 PM
toyol nie dalam kategori antu yang lmah n peramah..snang je nk buli dia..
p/s: aq xbela toyol ye..

pink_honey
07-09-2007, 11:09 AM
msih adekah toyol ni..
akut la..
dlu2 kwn kite cte kat asrama..
toyol suke kire kasut kat luar bilik asrama tu..
pastu die salah kire die ulang blk..
sore die cm sore bdk kecik..
"1..2..3..4.........."

nazim5123
09-09-2007, 11:51 PM
eh ada lagi ker orang kat sini.........

hehehe lama tak kesini menjak pc rosak...

adakah anda peminat barang barang antik jika anda berminat berhati hatilah kerana seseorang yang membela toyol pasti memegang satu satu benda sebagai syarat yang menunjukkan dia adalah pemelihara

antara barang perantaraan tersebut ialah patung berbentuk budak, janin bayi yang dikeringkan, keris yang digelar keris toyol pada keris tersebut ada gambar patung, batu sebagai perantaraan dll

oleh itu dalam keghairahan kita memenuhi hobi pada barang antik kita perlulah berhati hati dalam memilih barang antik jangan sampai tersilap pilih mengakibatkan kita memelihara toyol secara tak sengaja

dan inilah yang dimaksudkan oleh saya berkenaan memelihara toyol secara tak sengaja yang selalu terkena pada peminat barangan antik

apakah keburukan memelihara toyol secara tak sengajani? kita sambung lain kalilah........

insyaalllah jika ada masa lain kali saya juga nak citer sebab manusia memelihara toyol kita hanya selalu mendengar untuk mencuri tapi sebenarnya terdapat sebab lain manusia memelihara toyol

apa dia?..........

nantikan kisah selanjutnya tentang toyol

abas_6439
10-09-2007, 01:12 PM
nak video takde gambar pun cukup laaa

Halftime5
10-09-2007, 01:27 PM
pin pin...
tumpang lalu...
saya pernah nampak skali je tapi kat area port dickson..
sape2 yang nak tgk bley tgk time malam kat atas pokok kelapa..
mungkin yang bertuah je kot dapat tengok..
tapi mang menggeletar la kaki tu sampe nak basah seluar..
huhu..

Alva_83
10-09-2007, 04:33 PM
msih adekah toyol ni..
akut la..
dlu2 kwn kite cte kat asrama..
toyol suke kire kasut kat luar bilik asrama tu..
pastu die salah kire die ulang blk..
sore die cm sore bdk kecik..
"1..2..3..4.........."

dia tau kire ker....apsal tak mintak keje bank jer instead mencurik..!!!:p :p :D :D :D :D

AiRbAtUcAmPuR
10-09-2007, 05:03 PM
sbb klu dia keje bank duit ko r akan d sonlap kn dl..hehehe ( ktawa mcm toyol )...

Alva_83
11-09-2007, 10:15 AM
sbb klu dia keje bank duit ko r akan d sonlap kn dl..hehehe ( ktawa mcm toyol )...



patut ler duit kat maybank aku short singgit slalu..!!!!

hehehehe:D :D :D

epit84
11-09-2007, 10:27 AM
toyol...ni cite masa zaman sekolah2 dulu nih...kat asrama la..ramai bebudak ilang duit...ada yg ckp toyol yg curik sbb ada bdk nampak...jd byk la petua simpan duit nak elak dr dicuri si toyol nih...antaranya simpan duit dlm Quran...ingatkan dah selesai...rupanya lagi ramai yg ilang duit...hahaha mana taknya...dah sume tahu duit simpan kat mana...bukan stakat toyol...sume kaum kerabat toyol & orang yang bagi petua tu skali yg rembat......hahaha

mazlina
20-01-2008, 12:58 AM
tak berapa lame dulu sehingga sekarang kawasan perumahan aku dilanda kes2 kecurian dari toyol....nak dijadikan cerita...satu malam aku demam panas...aku meracau bhasa ape tah...tak bes langsung bahasa tu...mak aku pun gelabah..jd dia bacakan ayat suci...then ketika itulah aku nampak seekor busAk kecik yang kurus mengcangkung epan aku...seram gak ar muke die..mata die merah..air liur melelh yeks...then aku tengok menatang tu brasap dan membara cam bara api...lame2 dia pun ilang...ni bukan cerita tipu ek..alo tak percaya pun...tak kisah...

princesskhan
20-01-2008, 01:05 AM
tak berapa lame dulu sehingga sekarang kawasan perumahan aku dilanda kes2 kecurian dari toyol....nak dijadikan cerita...satu malam aku demam panas...aku meracau bhasa ape tah...tak bes langsung bahasa tu...mak aku pun gelabah..jd dia bacakan ayat suci...then ketika itulah aku nampak seekor busAk kecik yang kurus mengcangkung epan aku...seram gak ar muke die..mata die merah..air liur melelh yeks...then aku tengok menatang tu brasap dan membara cam bara api...lame2 dia pun ilang...ni bukan cerita tipu ek..alo tak percaya pun...tak kisah...

Pelik gak crita ngko ni... :o

En. Rhoma Irama
20-01-2008, 01:38 AM
toyol tak rasuk org... curi duit je, pastu isap darah tuan dia

tanjung
20-01-2008, 03:10 AM
teringat cerita toyol dulu-dulu... seram jugak kalau fikir kan...:p

ijakstory
21-01-2008, 12:34 PM
Teringat criter mastika, 2 lelaki pernah
jumpa toyol dalam trailer dekat plaza tol (tak
ingat kat mana).. mula2 ingat budak kecik nak
mencuri, diorang tarik budak tu yg sedang
menyorok bawah kerusi. Diorang rasa pelik, badan
budak tu melekit (macam daging siput)

tarik punya tarik! hah! ambik kau..
keluar bentuk toyol berbadan hitam..buruk gila
2 lelaki tu, terus berpelukan kerana takut. kehkehkeh:))
toyol tu hilang tapi tertinggal plak duit syiling+kertas
dalam pembungkus kain yg dia curinya.. (rembat kat kaunter
plaza tol tu kot?)

last2, tak tahu duit sapa.. 2 lelaki tu pun pulangkan duit tu
pada org yg jaga kaunter (org plaza tu pun pening dengar
criter lelaki tu).. end story

miss spentoad
24-01-2008, 05:59 PM
try la kasi die gula2 ke,chewingum ke...mesti dia tak kacau..hehe..sorry bro aku tak tau....

irsaffy
24-01-2008, 06:42 PM
toyol skrg nih dh tak curi duit lg dh..dier dh pandai trade forex..siap main pair GJ lg..:D :D

irsaffy
24-01-2008, 06:49 PM
dulu2 time blajar kt uitm.. setiap kali exam mesti kena buat toyol..time tu jer bela toyol..:D :D

irsaffy
24-01-2008, 07:04 PM
21299

21300

toyol yg ditemui di Pekan Pahang pada tahun 2006...
Makhluk yang berukuran kira-kira 15 sentimeter tinggi dan sebesar penumbuk orang dewasa itu berada di dalam botol serbuk minuman bersaiz 980 gram. Badan makhluk itu berwarna kehijau-hijauan dengan matanya merah saga, manakala badannya diselimuti kain hitam serta diikat dengan tali putih..makhluk nih sbrnya telah dibuang oleh tuannya..betul atau tak wallahualam..

leya
26-01-2008, 02:18 PM
Kat Umah Aku Latak Kacang Ijau....hehehe.....

putribunian
29-01-2008, 09:56 AM
dulu2 wktu kecik2...aku ingat kan toyol ni mcm bebudak dajah satu jer...rupe nye lebih kecik ek....xkiut lgsung plak tu..hehehe

abiehadie
31-01-2008, 03:34 PM
aku x pernah nmpak budak kecik nih, tp masa kat kampung aku 2 tahun lepas.. sblm masuk waktu solat magrib, aku terjumpa tapak2 kaki budak kecik dr bilik air smpai ke tengah rumah.. Yg pelik, kat rumah nenek aku x ada budak kecik, rumah jiran jauh2 sume.. N yg lg pelik tapak kaki tu kecik sgt.. lebih kecik dr tpk kaki baby.. nk kata tapak kaki kucing 100% x sama, sbb tapak kaki tu sbijik tapak kaki manusia cuma kecik je..
bile aku tnya nenek aku, dia ckp "anak kerak la tu, biarkan je, dia tumpang lalu je tu"
aku sikit punyer confius.. anak kerak tu haper? species toyol ke?:-?
n bile aku tnya detail kat nenek aku, dia x mau citer, just bgtau ada 3 beradik anak kerak tu..~X( siap ada adik beradik lagi tuh.. seram..
tegak gak la bulu ketiak aku masa tu..

sonche
31-01-2008, 08:18 PM
aku x pernah nmpak budak kecik nih, tp masa kat kampung aku 2 tahun lepas.. sblm masuk waktu solat magrib, aku terjumpa tapak2 kaki budak kecik dr bilik air smpai ke tengah rumah.. Yg pelik, kat rumah nenek aku x ada budak kecik, rumah jiran jauh2 sume.. N yg lg pelik tapak kaki tu kecik sgt.. lebih kecik dr tpk kaki baby.. nk kata tapak kaki kucing 100% x sama, sbb tapak kaki tu sbijik tapak kaki manusia cuma kecik je..
bile aku tnya nenek aku, dia ckp "anak kerak la tu, biarkan je, dia tumpang lalu je tu"
aku sikit punyer confius.. anak kerak tu haper? species toyol ke?:-?
n bile aku tnya detail kat nenek aku, dia x mau citer, just bgtau ada 3 beradik anak kerak tu..~X( siap ada adik beradik lagi tuh.. seram..
tegak gak la bulu ketiak aku masa tu..

anak kerak ngan toyol lain. aku pernah dengar gak nama anak kerak ni, kan zaman2 dulu orang pelihara benda2 hantu ni utk macam2 tujuan. Sekarang ni takde dah.

Megat Sri Rama
01-02-2008, 06:36 AM
huuu... menarik, menarik.

rafina_80
01-02-2008, 08:42 AM
kalu kat simpang 4,bukan takat toyol...bahkan setan,iblis dan jin sumanye berkumpul kat situ....so berhati2 le bila berada kat simpang 4,itu mmg tempat dia org berkumpul.ramai jugak org buang jin2 peliharaan kat situ....ini biasenye gangguan2 kecik....:-? :-?

betul ke mat?tak tau pun selama ni..:o

Nazrilla
13-02-2008, 04:50 PM
betol tu..aku pun ader dgr gak nenek2 aku ckp g2..kasi dier leka2...kalo dah pg,dier blah da..

daoss
13-03-2008, 08:06 PM
ooOoo patutla kat kampung aku banyak bdk kecik, upenye diorang buang kat simpang..ni bdk kecik boleh nampak punye..slalu lepak kat jalan, kasi ggu orang mau jalan.

nuarbiz
13-03-2008, 08:15 PM
toyo yang kecil2 nie x bahaya..

Better Option 2u
13-03-2008, 08:19 PM
sumer2 nie...nama jer beza2...sebab rupa bentuk yg diserupainya..berlainan...actually sumer nyer : syaitan aka iblis...

yang dok kat jalanraya...panggey hantu raya!
yang dok kat laut...panggey hantu laut!

tolong saper2 sambung lagi...:)

His777ham
13-03-2008, 11:41 PM
Apa yg aku taw nak elakan toyol curi duit..simpan duit dlm peti besi..toyol nie takut kat peti besi..rujuk citer omputeh...

sebab tu kat bank toyol x de masuk curi duit..sebab peti besi..
tak caya cuba isi duit dlm peti besi..pastu taruk kat kws yg ade toyol..insyaAllah duit tu x kan ilang..kecuali ada org yg curi..

ijakstory
14-03-2008, 06:43 PM
Apa yg aku taw nak elakan toyol curi duit..simpan duit dlm peti besi..toyol nie takut kat peti besi..rujuk citer omputeh...

sebab tu kat bank toyol x de masuk curi duit..sebab peti besi..
tak caya cuba isi duit dlm peti besi..pastu taruk kat kws yg ade toyol..insyaAllah duit tu x kan ilang..kecuali ada org yg curi..

peti besi? boleh try ni.. :-?

diniya
15-03-2008, 01:02 PM
Toyol Oh Toyol...

SilVerPoinT
27-06-2008, 06:13 PM
spatut nye bagi dia guli...

kalu bola sepak besa sgt

zainurin1
28-06-2008, 12:17 AM
Bab toyol ni rasenye aku adala experience cikit ..masa nak gi sekolah dulu sekitar tahun 80an ..keluar rumah waktu pagi jam 6.00 am ..ketika tu gelap..masa nak keluar rumah nak gi stesyen bas.aku ada nampak dua bola mata merah macam basikal kecil lalu depan rumah ..cuma nampak mata jer..aku pun terfikir takkan pagi2 ada basikal lalu depan umah..kemudian baru teringat tentang toyol...lagi satu kalau nak tangkap toyol aku dengar orang cakap ..guna ketam dua alam (ketam batu ) masukkan dalam botol plastik..toyol ni ,,kalau dia nampak ketam tu dia akan main2 dan lupa terus masuk dalam botol tu ..lalu ko tutupla botol tersebut..ini semua pada yg berani jer..aku minat menda2 cam ni..boleh cuba jika ditempat anda ada toyol....

mohamedhidayat
24-11-2012, 09:09 PM
Aku ni ada la bisnes sikit2...hri2 kna cri CDM klu x berterabur la duit kt rmh. Tp klu mmg dh xsmpt @ mesin tu ada problem, terpaksala aku main letak je kat rmh. Akhir2 ni aku perasan tu mcm ada yg usik timbunan duit tu sedangkan aku sorang je yg dduk rmh ni...ada ke ni angkara toyol?

k_a_a
25-11-2012, 08:47 AM
Aku ni ada la bisnes sikit2...hri2 kna cri CDM klu x berterabur la duit kt rmh. Tp klu mmg dh xsmpt @ mesin tu ada problem, terpaksala aku main letak je kat rmh. Akhir2 ni aku perasan tu mcm ada yg usik timbunan duit tu sedangkan aku sorang je yg dduk rmh ni...ada ke ni angkara toyol?

Kau guna la peti besi simpan.. "safe" yg ada nombor kod tu.. toyol tak pandai kut tekan2 butang ni.. kuno lagi si toyol ni..