PDA

View Full Version : Antara Exora, Stream, Wish, Grandis, Premacy..mana satu pilihan anda ?


Pages : [1] 2

toyist83
27-11-2010, 01:45 PM
Dalam pertambahan ahli keluarga, kereta sedan tidak lagi sesuai digunakan jadi terpaksalah beralih kepada MPV yg memberikan lebih keselesaan. Manakah satukah MPV pilihan anda dan sebab kenapa anda memilih MPV tersebut.http://www.theautochannel.com/news/2009/04/16/457138.1-lg.jpg
http://gallery.clubsnap.com/data/2/stream-02.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e2/Toyota_Wish_01.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/dc/Mitsubishi_Grandis_rear_20071102.jpg
http://carguideblog.com/wp-content/uploads/2011-Mazda-Premacy-Mazda5-2.jpg

aznor59
27-11-2010, 01:53 PM
pilihan ku tetap WISH...jimat minyak n best....

isz_shinigami
27-11-2010, 02:06 PM
gilos..aku vote utk stream..smart shial....

damreza
27-11-2010, 02:16 PM
stream smart giler..wish abe kawe ade doh..yg spoil aircond depan jer ade tempat penumpang takder panas ler :o

kerunai
27-11-2010, 02:24 PM
ko tanya le ada sorang 'raja keta' kt CG ni ///...semua keta dia ckp dia dh naik ...mesti dia akan cakap EXORA ...hahahah


kocuba teka la sapa raja keta CG tu..hahahhaha

butterfingers
27-11-2010, 02:28 PM
tt wt la poll..hehe

jerami
27-11-2010, 02:35 PM
Wah..

aku memang ada angan nak capai 1 nie.. tp still tercari-cari yg mn berkenanan di hati dan poket nie..

Aku rasa elok TT tambah lg 1.. TOYOTA INNOVA... sebab dlm kelas yg sama dan lebih kurang pricenya..

toyist83
27-11-2010, 02:41 PM
Wah..

aku memang ada angan nak capai 1 nie.. tp still tercari-cari yg mn berkenanan di hati dan poket nie..

Aku rasa elok TT tambah lg 1.. TOYOTA INNOVA... sebab dlm kelas yg sama dan lebih kurang pricenya..

Sori bro..x leh nak add dah..dah ada org poll..

Zul.H
27-11-2010, 05:14 PM
TT..bajet berapa??...

tokputih
27-11-2010, 05:16 PM
cherry easter adalah pilihan tok

abahmu
27-11-2010, 05:18 PM
stream lawa...klu ada duit blh le amik yg ni..klu kurang mampu terpaksa le amik yg murah2 mcm exora dan alza.

Zul.H
27-11-2010, 05:22 PM
rege exora/citrra hampir sama...70K

rege ribena dalam 90 K

rege wish/grandis adalah lebih drp 2 kali ganda rege exora @ 160K...


jadi, kalu nak kata best...rege boleh jadi kayu pengukur...

kalau ada bajet..amik lah estima recond model baru ACR 50..baru 155k....mantap..nampak mewah..minyak ok lah utk 2.4..mentenen murah...tak caya? tanyalah org yg dah pakai...jgn tanya orang yg tak pakai...

abahmu
27-11-2010, 05:26 PM
rege exora/citrra hampir sama...70K

rege ribena dalam 90 K

rege wish/grandis adalah lebih drp 2 kali ganda rege exora @ 160K...


jadi, kalu nak kata best...rege boleh jadi kayu pengukur...

kalau ada bajet..amik lah estima recond model baru ACR 50..baru 155k....mantap..nampak mewah..minyak ok lah utk 2.4..mentenen murah...tak caya? tanyalah org yg dah pakai...jgn tanya orang yg tak pakai...

ada duit lg sambar alphard..boleh buat bangbus dlm tu :))

Zul.H
27-11-2010, 05:28 PM
kalau bajet bawah 100K...

nak baru amik lah exora...

ribena ????...mmmm..overprice lah rasanya..kabin kecik..2nd row dok 2 org dah rasa sendat?..not in my list..better buy Alza

kalau tak kisah baru atau seken..cuba pertimbangkan Wish sekenhand...berbaloi...smart..kabin luas...minyak sep..mentenen murah..nampak mewah..

p/s : dah ada therad mcama ni dulu, cuba lah selak2 yer..dah didebatkan dengan panjang lebar...

adamma
27-11-2010, 05:30 PM
rondo xde ke? lawa gk..eden mampu alza je.. huhu

dreamchaser
27-11-2010, 05:38 PM
pilihan ku WISH...jimat minyak,simple dan smart

nashburn
27-11-2010, 05:47 PM
pilihan saya Chevy Nabira. Takde dalam list
kete memang sedap mcm bawak BMW

numanuma
27-11-2010, 05:48 PM
odisey .. tak penah naik, tapi berangan nak beli :))

jet70
27-11-2010, 06:05 PM
lihat bil anak < 5 elok amik ..stream mantap bergaya..memamgh cun atau wish saingan stream minyak lbh ok

klu cadang nk tambah anak atau..hehe bil > 5 baik amik terus odissey atau grandis (sporty n lebih luas) tapi pilihan ku klu ada bajet amik recond estima acr 50 atau alphad..

shamil91
27-11-2010, 06:18 PM
Exora pilihanku... murah ! Support buatan Malaysia.. hehe

Dobit127
28-11-2010, 07:36 AM
aku pakai iswara jer..... bils nak balik kampung ramai2... p sewa MPV mane2..abis RM1k jer sewa seminggu...sebab waktu lain x pakai mana sangat pon...sorang jer bawak kebanyakan waktu...

itu aku ler...

mohan2110
28-11-2010, 07:55 AM
Wish... Toyota dengan prestasi enjin yang memang tak perlu diragui

SOUL86F
28-11-2010, 08:08 AM
ko tanya le ada sorang 'raja keta' kt CG ni ///...semua keta dia ckp dia dh naik ...mesti dia akan cakap EXORA ...hahahah


kocuba teka la sapa raja keta CG tu..hahahhaha

aku tau..aku tau...:eek::eek:

tokmat™
28-11-2010, 08:37 AM
pilihan MPV ye.... :)cgrock
Alphard, Estima, Ipsum, Innova, Avanza, Elysion & Odyssey tak ada ke...? :D

toyist83
28-11-2010, 10:39 AM
TT..bajet berapa??...

Bajet aku atau bajet ko ? aku dah ada.. ikut suka kau mana yg berkenan..

toyist83
28-11-2010, 10:45 AM
Haizzzz.....macam x caya aku...Exora antara pilihan teramai...Kenapa ye ?

abangjedi
28-11-2010, 11:13 AM
pilihan hati cherry 2.4 enjin grandis, kalo x dpt pun exora pun ok.

Zul.H
28-11-2010, 11:13 AM
Bajet aku atau bajet ko ? aku dah ada.. ikut suka kau mana yg berkenan..


Bajet TT ler.... kan tanda soal tuh...soalan tanya ler...
:p



kalau ko da ader..thread ni utk aper?...utk servay2 jer ker?...:D


pengalaman aku ngan toyota wish dan estima mmg melebihi expectation dan sangat2 puas hati...:)paid...dari segi rupas paras, mentenen dan FC...cuma buat permulaan regenya agak tinggi sikit lah..... tetapi alah membeli tatpi menang memakai..:)cgrock

adamms
28-11-2010, 11:18 AM
aku rasa exora lagi besar dari wish dan stream. lagi selesa kalau bawa ramai.

had_stylez
28-11-2010, 12:47 PM
haa..bgoz2..pilih mne yg brkenan dulu..pstu klau da brkenan nk beli leh jmpe aq..leh kasi arga murh2..tpi CASH only..huhu..mau?? PM me ok...salam.... :)cgrock:)cgrock:)cgrock

paktam
28-11-2010, 12:56 PM
aku target nak pakai alphart..buat kira2..tak mampu plak..terpaksa la target kereta malaysia je..huhu..

vc2216
28-11-2010, 01:09 PM
Toyota Wish pilihan daku..dah 3 tahun guna...memang xbyk bg masalah...best

desmoquattro
28-11-2010, 01:58 PM
kalau banyak duit, semua org nak pakai wish..semua sbb pandang tinggi kat jenama luar/established...xkira handling ok ke x ok..or quality low or on par...just my 2 cents.

mohdradzi
28-11-2010, 02:08 PM
wah ... bagus ler thread ni ... aku pun tengah survey mpv ie ... maklumlah .. anak semakin bertambah ... alhamdullillah

... nak cari yg selesa dan berbaloi untuk membelinya ... :)

.... Honda Elysion ... tak ada orang nak komen ker ...?
.... tengah cari info ni ... :-?

iamloco
28-11-2010, 02:12 PM
toyota wish dah ramai org pakai. pakai la stream :D

chrome76
28-11-2010, 02:24 PM
err hyundai starex takde masuk senarai ker?? bleh muat 11 org.. enjin 2.5 diesel.. harga baru 148K lebih kurang estima tapi saiz dia saiz alphard.. aku dok pakai hyundai accent dah nak masuk 6 tahun dah takdak masalah major lagi kete aku.. so nk try plak starex ni..

zahiruddin
28-11-2010, 03:20 PM
rege exora/citrra hampir sama...70K

rege ribena dalam 90 K

rege wish/grandis adalah lebih drp 2 kali ganda rege exora @ 160K...


jadi, kalu nak kata best...rege boleh jadi kayu pengukur...

kalau ada bajet..amik lah estima recond model baru ACR 50..baru 155k....mantap..nampak mewah..minyak ok lah utk 2.4..mentenen murah...tak caya? tanyalah org yg dah pakai...jgn tanya orang yg tak pakai...

ACR50 RM155k tu kat mana nak dapat bos?:-?

ABL621
28-11-2010, 03:56 PM
teman mampu beli estima ACR30 jer....nak beli ACR50 x mampu lagi.....
itupun sebab dpt rege murah RM17k...beli kt jepun....:):)
bwk blk m'sia nnt x tau lak kene braper tax nyer....

tokmat™
28-11-2010, 05:39 PM
wah ... bagus ler thread ni ... aku pun tengah survey mpv ie ... maklumlah .. anak semakin bertambah ... alhamdullillah

... nak cari yg selesa dan berbaloi untuk membelinya ... :)

.... Honda Elysion ... tak ada orang nak komen ker ...?
.... tengah cari info ni ... :-?
Honda Elysion memang nampak mantap, tegap serta mewah.... :)
Harga pun ok jugak...
Kalau mampu,, apa salahnya miliki MPV ni.... :)

arul57
28-11-2010, 07:21 PM
perodua alza la, rodtex pun jimat. enjin 1.5 je tp Dvvt, power gak. rege pun murah. tp tgk selera TT tggi gak, tepok dada tanya la baget anda, hehe

adoila
28-11-2010, 07:31 PM
untuk pengetahuan semua, exora yang jual kat msia ni sama kualiti mcm yg dijual kat eropah...dari safety ke semua segi...

proton tak macam dulu dah kat sini cikai kat luar power...

mcm mana aku tau? alhamdulillah aku pakai satu...

sekoyen
28-11-2010, 09:45 PM
alpat, peugeot 5008, mazda 5 tak masuk list ke.. hehehe...

tengok 5008.. perghh..

tebbaloi
28-11-2010, 09:57 PM
pilihan hati cherry 2.4 enjin grandis, kalo x dpt pun exora pun ok.

hoho.. ini pilihan terbaik.. mpv idaman ni :"> :"> :">

tapi takde lak dalam list.. apasal tak angkat chery enjin acteco 2.0 bro? acteco tu pembuat enjin sahaja based kat europe.. BMW & VW semua pakai acteco (enjin chery tu)

peruzz
28-11-2010, 10:00 PM
EXORA tu patutnya TT xyah la listkan.. x standard dgn yg laen2 tu..:)):))..

tebbaloi
28-11-2010, 10:03 PM
http://gallery.clubsnap.com/data/2/stream-02.jpg

nanti bila jadi manager aku sambar RSZ ni :(( :(( :(( tapi apakan daya skrang kuli batak je :(( :(( pencacai tak sedar diri :((

peruzz
28-11-2010, 10:05 PM
alpat, peugeot 5008, mazda 5 tak masuk list ke.. hehehe...

tengok 5008.. perghh..

smart giler siut 5008.. gila babas smart.. bumbung dh mcm xde je.. nmpk langit luas..

mohdradzi
28-11-2010, 10:13 PM
smart giler siut 5008.. gila babas smart.. bumbung dh mcm xde je.. nmpk langit luas..

eerrrmmm .. sapa tahu harga peugeot 5008 tu .. on the road berapa..?

... nampak memang menarik ... :)

random1
28-11-2010, 10:20 PM
http://gallery.clubsnap.com/data/2/stream-02.jpg

nanti bila jadi manager aku sambar RSZ ni :(( :(( :(( tapi apakan daya skrang kuli batak je :(( :(( pencacai tak sedar diri :((

hmm memang menarik stream,harga dekat 160k ,

matt71
28-11-2010, 10:38 PM
teman boleh tengok je le.

sekoyen
28-11-2010, 10:55 PM
eerrrmmm .. sapa tahu harga peugeot 5008 tu .. on the road berapa..?

... nampak memang menarik ... :)

165k jer.. tengok sini http://paultan.org/2010/11/26/peugeot-5008-set-for-klims-launch-rm165k-estimated/

aku dah masuk tabung rm5 tadi... tinggal nak kumpul lagi rm164,995 jer ni... :p

mohdradzi
28-11-2010, 10:59 PM
165k jer.. tengok sini http://paultan.org/2010/11/26/peugeot-5008-set-for-klims-launch-rm165k-estimated/

aku dah masuk tabung rm5 tadi... tinggal nak kumpul lagi rm164,995 jer ni... :p

...tq bro...
...rm5 ... ok tu ... sebagai pemulaan ... tanda jadi ... :D:D

hafizan78
28-11-2010, 11:55 PM
Body mantap Stream baru, Wish yang baru nie xlawa mana... Malaysia dah masuk ke?
Harga mantap Exora dan accessories banyak.... Ikut kemampuan:D

tadi jengok kat mudah... Estima ACR50 nie boleh dapat RM159K unregistered... masuk tahun depan mahu turun lagie... sabar semua...

toyist83
29-11-2010, 07:26 AM
Bajet TT ler.... kan tanda soal tuh...soalan tanya ler...
:p



kalau ko da ader..thread ni utk aper?...utk servay2 jer ker?...:D


pengalaman aku ngan toyota wish dan estima mmg melebihi expectation dan sangat2 puas hati...:)paid...dari segi rupas paras, mentenen dan FC...cuma buat permulaan regenya agak tinggi sikit lah..... tetapi alah membeli tatpi menang memakai..:)cgrock

Laa ko ni...kalu aku dah ada, x leh ker aku nak buat sutvey..mana tahu aku terdiri dari kalangan orang bukan kebanyakkan ? aku dah test wish dgn stream... tp wish 1.8 dgn stream 2.0...aku rasa stream lagi power tp wish luas sikit laa..
aku tetap dgn stream..ko ? dah sambar belum ? pas tu join la Wishclub dan boleh buat TT ke seleruh malaysia...syok broo..

toyist83
29-11-2010, 07:30 AM
wah ... bagus ler thread ni ... aku pun tengah survey mpv ie ... maklumlah .. anak semakin bertambah ... alhamdullillah

... nak cari yg selesa dan berbaloi untuk membelinya ... :)

.... Honda Elysion ... tak ada orang nak komen ker ...?
.... tengah cari info ni ... :-?

Wah bro..kalu ko nak sambar Honda Elysion n bajet ko cukup..tunggu apa lagi..sambar jer..Tabik arr bro kat ko...ni dah kira high class ni..kat jalanraya mesti MPV lain jeles kat ko..

peruzz
29-11-2010, 07:34 AM
hmm memang menarik stream,harga dekat 160k ,

alaa.. skang 125k++ dh dpt.. tp recond r.. ok pe.. ak suke gak stream ni.. steady je tgok rupa dia.

toyist83
29-11-2010, 07:35 AM
hmm memang menarik stream,harga dekat 160k ,

Rege 2nd hand dah boleh dpt kat 130k..jenguk2lah...

peruzz
29-11-2010, 07:37 AM
Body mantap Stream baru, Wish yang baru nie xlawa mana... Malaysia dah masuk ke?
Harga mantap Exora dan accessories banyak.... Ikut kemampuan:D

tadi jengok kat mudah... Estima ACR50 nie boleh dapat RM159K unregistered... masuk tahun depan mahu turun lagie... sabar semua...

huhu... sekejap je acr50 tu dh turun tang tu.. dh sm ngan harga estima lama pd 4 thn lpas..

toyist83
29-11-2010, 07:37 AM
hmm memang menarik stream,harga dekat 160k ,

tak per bro...moga cita2 ko nak capai ni jadi nyata...siapa tahu ..rezeki tuhan yg bagi...bukan manusia yg bagi..

toyist83
29-11-2010, 07:40 AM
Body mantap Stream baru, Wish yang baru nie xlawa mana... Malaysia dah masuk ke?
Harga mantap Exora dan accessories banyak.... Ikut kemampuan:D

tadi jengok kat mudah... Estima ACR50 nie boleh dapat RM159K unregistered... masuk tahun depan mahu turun lagie... sabar semua...

Wish baru dah masuk mesia....aku macam lava wish lama..lampu2 dia sepet2 jer..

peruzz
29-11-2010, 07:40 AM
Wah bro..kalu ko nak sambar Honda Elysion n bajet ko cukup..tunggu apa lagi..sambar jer..Tabik arr bro kat ko...ni dah kira high class ni..kat jalanraya mesti MPV lain jeles kat ko..

x suke r ak elysion.. ak cuma suke tang tombol pintu dia je.. tu pn klu elysion tu kaler putih:D:D

ignorexx
29-11-2010, 08:08 AM
amik elgrand la tt oiiiiii

layanjelah
29-11-2010, 11:51 AM
kalau aku ade 150k, pilihan pertama peugeot 5008, kedua mazda 5. sbb ape? MINAT....

http://assets6.paultan.org/image/5008-main.jpg

PiChA
29-11-2010, 11:54 AM
stream.... dpt stream model lame pun ok....

putrilinz
29-11-2010, 12:21 PM
wish 1.8
sbb kedai spare part melayu yg control..
so xkene tipu dgn cina..then org melayu jenis yg biz..bkn melayu tipu melayu..enjin ok..luas..minyak jimat..
join wish club pn best..otai2 wish pn semua baik2..

hoyeea
29-11-2010, 02:13 PM
wish 1.8
sbb kedai spare part melayu yg control..
so xkene tipu dgn cina..then org melayu jenis yg biz..bkn melayu tipu melayu..enjin ok..luas..minyak jimat..
join wish club pn best..otai2 wish pn semua baik2..

yesssza aku pun minat wish gak,cuma duit nyer jer belum cukup nak angkat,ada lubang wish murah2 x?

bad_103
29-11-2010, 02:42 PM
chery eastar best~hehe

layanjelah
29-11-2010, 04:15 PM
yesssza aku pun minat wish gak,cuma duit nyer jer belum cukup nak angkat,ada lubang wish murah2 x?

dgr crita mutiara motor JB tawar harga dan servis yg baik.ramai budak kl beli kat sana berbanding d NAZA WORLD. boleh demand aksesori pula kete yg kita nak beli tu....ni web dia http://www.mutiaramotors.com/all_mutiaramotors_cars.asp

pokding
29-11-2010, 08:52 PM
saya pilih alza......kereta juga mpv...hehe

skyhill
29-11-2010, 09:17 PM
ramai gak yang pilih exora - clone wish ni...

toyist83
29-11-2010, 09:58 PM
stream.... dpt stream model lame pun ok....

Bro...Stream 2.0 2003...75k..mau ?

nastrade
29-11-2010, 10:12 PM
Rondo tak masuk list ke?

Hidier
30-11-2010, 05:16 PM
aku minat wish and stream..
tapi just baru mampu utk grand livina...
hari ni dapat..alhamdulillah :)

revolver
01-12-2010, 07:37 PM
premacy
http://www.waymotor.com/img/1483-Mazda-Premacy-Cool-Style-Concept-Car.jpg

grandis
http://www.garson.co.jp/aero_n/eu/popup/images/grandis_eu_na4w_f.jpg

wish
http://www.jglaze.com/jGlaze/wishko/wish003.jpg

stream
http://images.freshnessmag.com/wp-content/uploads/2009/07/02_mugen_stream-570x356.jpg

takimi
14-01-2011, 04:34 PM
stylo giler stream...

car_they
14-01-2011, 04:36 PM
cherry easter adalah pilihan tok

tok pakai cherry ester ker?

syam dungun
14-01-2011, 04:54 PM
Stakat ni ak prnh bwk grand livina n wish je..
T ad duit, nk beli stream r plak..
:)

azanney
14-01-2011, 04:58 PM
http://ultimatecarblog.blogs.com/photos/uncategorized/mpv.jpg

lan_mcd
14-01-2011, 05:25 PM
meleleh tengok stream wooooo =P~=P~=P~8->

zinedine
14-01-2011, 06:34 PM
TT tanya la sorang penganut agama VTEC mazhab JDM buruk Type-R 1995 kat forum CG ni. Dia alim dlm ilmu agama VTEC. Mesti dia cakap stream punya. Selain dari menyebarkan agama VTEC kat forum ni, dia juga langgar hakcipta jual set high end karaoke sendiri di rumah secara haram tanpa lesen. Ada orang tu. Cuba teka sapa penganut agama VTEC tu. Sesapa yg tak menganut agama VTEC macam dia, akan dianggap sebagai mampuss.

toyist83
14-01-2011, 06:43 PM
Bagi yang kaya tp masih belum pada tahap kaya raya mereka akan pilih wish@stream@grandis..
Bagi yang ada duit cukup2 makan aku rasa mereka akan sapu exora@livina@rondo@easter..
bagi yang kaya tahap gaban pula selera mereka bukan disini..

toyist83
14-01-2011, 06:46 PM
TT tanya la sorang penganut agama VTEC mazhab JDM buruk Type-R 1995 kat forum CG ni. Dia alim dlm ilmu agama VTEC. Mesti dia cakap stream punya. Selain dari menyebarkan agama VTEC kat forum ni, dia juga langgar hakcipta jual set high end karaoke sendiri di rumah secara haram tanpa lesen. Ada orang tu. Cuba teka sapa penganut agama VTEC tu. Sesapa yg tak menganut agama VTEC macam dia, akan dianggap sebagai mampuss.

Vtec dah x laku bro.. paling komang pun i-vtec..
Vtec-vtec ni lambat la bro..
banyak beza antara vtec dgn i-vtec.. almost decade honda didn't produce vtec engine bro..

lan_mcd
14-01-2011, 06:48 PM
TT tanya la sorang penganut agama VTEC mazhab JDM buruk Type-R 1995 kat forum CG ni. Dia alim dlm ilmu agama VTEC. Mesti dia cakap stream punya. Selain dari menyebarkan agama VTEC kat forum ni, dia juga langgar hakcipta jual set high end karaoke sendiri di rumah secara haram tanpa lesen. Ada orang tu. Cuba teka sapa penganut agama VTEC tu. Sesapa yg tak menganut agama VTEC macam dia, akan dianggap sebagai mampuss.

siapakah???..... :-?:-?

lan_mcd
14-01-2011, 06:49 PM
Vtec dah x laku bro.. paling komang pun i-vtec..
Vtec-vtec ni lambat la bro..
banyak beza antara vtec dgn i-vtec.. almost decade honda didn't produce vtec engine bro..

owhhh yeke??...

toyist83
14-01-2011, 06:53 PM
owhhh yeke??...

Sememangnya...
kalau vtec jer enjin kena mengaum/bising@rpm kena tinggi dulu baru vtec jalan..
Tp dgn i-vtec asal tekan pedal myk jer kereta terus mencanak kedepan tanpa binyi bising enjin@enjin senyap jer..
so vtec is out of date.. jgn nak berangan..

syukranjz
14-01-2011, 07:51 PM
grand livina 1

SirLancelot
14-01-2011, 09:52 PM
Wish best...

eddy76
15-01-2011, 12:49 AM
Den pakai stream yang lama je 1.7 tapi minat tgk stream RSZ memang segak kalau ada yang 2nd pun jadilah nak rembat satu.

MEL_5647
15-01-2011, 07:15 AM
steam best giler..

lan_mcd
15-01-2011, 07:59 AM
Sememangnya...
kalau vtec jer enjin kena mengaum/bising@rpm kena tinggi dulu baru vtec jalan..
Tp dgn i-vtec asal tekan pedal myk jer kereta terus mencanak kedepan tanpa binyi bising enjin@enjin senyap jer..
so vtec is out of date.. jgn nak berangan..

untuk yang berduit seperti saudara boleh la bercerita pasal i-vtec ni... semestinya i-vtec ni teknologi terkini untuk model2 baru kereta honda yang harganya agak mahal dipasaran... bagi yang kurang berkemampuan hanya vtec dijadikan sandaran... apa2 pun tanpa yang lama takkan ada yang baru saudara..
berminat pada ayat saudara "jgn nak berangan" bermaksud apa ye??...
sila kasi pencerahan sikit...

hazri99
15-01-2011, 12:15 PM
citra best..hahaha

chaphoo
15-01-2011, 03:49 PM
wish...pakai toyota kalau nak jimat..

toyist83
17-02-2011, 01:54 AM
stream jimat juga... stream lebih power..

panglima
22-02-2011, 12:17 AM
Camne plak dgn toyota innova??
ader saper tau rege baru n second dpt berapa??

vwgti
22-02-2011, 12:30 AM
kalau ikut gambo tu, honda stream jadi pilihan aku...tapi toyota wish pun not bad gak

najibmisbah
23-02-2011, 09:14 AM
ko tengok duit poket dulu.teman pakai exora 1.6(Manual), buat masa nie tiada problem.

jackbeans
23-02-2011, 10:28 PM
grandis la best..

bourne
28-02-2011, 12:20 PM
wish...mesti pilley :D:D:D

sekam padi
28-02-2011, 12:21 PM
aku cuma mampu pakai Avanza 1.3 ajerrrr....:(:(:(

girlsilver
28-02-2011, 12:24 PM
estima & alphard xde hehehe xvote la cmni :)):))

tp berkenan gk kat stream :)cgrock

girlsilver
28-02-2011, 12:25 PM
aku cuma mampu pakai Avanza 1.3 ajerrrr....:(:(:(

xkisah ler keta ape bro...jnji selesa & mampu dibayar
jgn sbb nk bergaya tp xmampu then papa #:-S#:-S

slayerz
28-02-2011, 12:33 PM
stream the best...

sygdanish7
28-02-2011, 12:42 PM
ikut hati nak pakai wish, ikut poket pakai alza je la.. huhuhuhu

gUeSs
28-02-2011, 01:17 PM
aku minat alza
tapi kecik plak
tak sesuai utk family
pd aku ia mcm keta biasa cuma luas ckit

exora? aku dah test jalan jauh
handling superb
better than stream (why? sbb aku ex-owner stream) hehe

stream? best jgk..
overall of coz better than exora :D
better amik 2.0 sbb ada blower kat blkg
1.7 takde.. panas beb! (aku nyer dulu 1.7)

apa2 pun.. bg yg mencari mpv
ikhlas aku nasihatkn
carilah yg ada blower kat blkg...
kalo tak sian la sapa2 yg naik kat blkg tu..
drebar ngan co-pilot mmg selesa
yg blkg... angin pun sepoi2 bahasa je.. :D

adamdaniel81
28-02-2011, 03:13 PM
i love HONDA STREAM RSZ 1.8cc!!!

syam82s
22-03-2011, 03:04 AM
beli jer semua sekali.duit x jadi masalah.

syam82s
22-03-2011, 03:04 AM
nk dpt percuma pun blh..mengapa??x percaya??

kickdafella
22-03-2011, 11:11 AM
odisey .. tak penah naik, tapi berangan nak beli :))

LIKE..memng best aku naik,ad duit lebih memng mau beli ny....

toyist83
22-03-2011, 11:23 AM
aku minat alza
tapi kecik plak
tak sesuai utk family
pd aku ia mcm keta biasa cuma luas ckit

exora? aku dah test jalan jauh
handling superb
better than stream (why? sbb aku ex-owner stream) hehe

stream? best jgk..
overall of coz better than exora :D
better amik 2.0 sbb ada blower kat blkg
1.7 takde.. panas beb! (aku nyer dulu 1.7)

apa2 pun.. bg yg mencari mpv
ikhlas aku nasihatkn
carilah yg ada blower kat blkg...
kalo tak sian la sapa2 yg naik kat blkg tu..
drebar ngan co-pilot mmg selesa
yg blkg... angin pun sepoi2 bahasa je.. :D

Awak test exora vs stream 1.7..

aku pulak test exora 1.6 vs stream 2.0..

aku boleh kata 99% berpihak kepada stream..

1% untuk exora iaitu pada harganya...

aku dulu mujur x teramik stream 1.7 sb ramai kata less power..

tp stream 2.0 melebihi segalanya..power, handling, less fuel consumption, etc.....

gUeSs
22-03-2011, 11:54 AM
Awak test exora vs stream 1.7..

aku pulak test exora 1.6 vs stream 2.0..

aku boleh kata 99% berpihak kepada stream..

1% untuk exora iaitu pada harganya...

aku dulu mujur x teramik stream 1.7 sb ramai kata less power..

tp stream 2.0 melebihi segalanya..power, handling, less fuel consumption, etc.....


kwn cuma prefer dr segi handling
exora is superb than stream..

apa pun.. as mpv user
kwn prefer yg ada double blower
dpn & belakng.. :D
baru namanya MPV.. :)paid

toyist83
22-03-2011, 08:34 PM
kwn cuma prefer dr segi handling
exora is superb than stream..

apa pun.. as mpv user
kwn prefer yg ada double blower
dpn & belakng.. :D
baru namanya MPV.. :)paid


Stream pun tgk model la...
ada yg ada dan ada yg x de...macam wish jugak la..
Semua CBU jepun jarang yg ada sb kat jepun mmg dah sejuk...

bobmarley
22-03-2011, 08:36 PM
Stream pun tgk model la...
ada yg ada dan ada yg x de...macam wish jugak la..
Semua CBU jepun jarang yg ada sb kat jepun mmg dah sejuk...

bang masukan honda odeyseyy sekali:D
honda 2 ekon dia mmg marbeles.
setiap row ada ekon dkt tgh#:-S

firdaus4868
22-03-2011, 08:39 PM
grandis spec siap..perggh

zahiruddin
23-03-2011, 10:02 AM
ambik wish sbb murah dan mmg jimat minyak...

mojotudam
23-03-2011, 10:10 AM
exora turbo akan keluar tak lama lagi. kepish kepish :D

xerocracker
23-03-2011, 10:33 AM
bang masukan honda odeyseyy sekali:D
honda 2 ekon dia mmg marbeles.
setiap row ada ekon dkt tgh#:-S

sokong!! mmg terbaek..aku penah bawak kereta kawan..tapi $$$$ lagi masyuk la kena..sbb bleh tahan gak harganya..lagi2 yang baru 2..dah la design smart gile.. :)paid

eday84
11-04-2011, 11:51 AM
huhu bile nk ada mpv ni

prw
11-04-2011, 12:36 PM
kawe pilih toyota wish

ikanbilis
06-05-2011, 05:33 PM
alepakk xde ke...:D

yustaiping2
15-05-2011, 09:43 PM
vote 4 exora

ahzmy
22-05-2011, 07:02 PM
Sekarang ni banyak sangat wish ni atas jalan kat terengganu...macam kereta exora je...berlambak...macam harga murah giler ramai mampu pakai wish...aku vote honda stream...susah nak jumpa

mfnmr
23-05-2011, 11:05 AM
aku vote wish new generation..x ramai pakai lagi...kempunan le nak menunggu nie...uhuhuh

babyblacky
23-05-2011, 12:25 PM
if nk mrh maintanence better angkat exora..
lgpn nk makeup skirting, bodykit pn dh murah...

ahmad100
23-05-2011, 12:29 PM
My opinion TT, try Cherry Eastar :)

toyist83
15-06-2011, 11:15 PM
aku vote wish new generation..x ramai pakai lagi...kempunan le nak menunggu nie...uhuhuh


time mata sepet plak skang ni...
o nak menunggu apa lagi bro..
ada duit samber je..

eizzbizz
20-06-2011, 12:42 PM
ambe tgok banyak yg vote kete idaman .. dan mcm2 pujian diberi pada kete idaman tersebut ..tetapi adakah mereka2 ini sudah miliki/naik atau test drive ..???

ejoybaik
20-06-2011, 02:26 PM
toyota ipsium tak menarik perhatian TT ker...?

syam82s
20-06-2011, 07:06 PM
tt buat poll...senang nak tau .... :)

mandrake
20-06-2011, 07:39 PM
Tgk poket sendiri, ada duit ambik paling bagus paling mahal. Kalau ciput ambik exora mcm aku...

Man bugis
20-06-2011, 07:54 PM
bg aku biar lah proton..spearpat pun senang nak dapat

emoney
20-06-2011, 08:24 PM
Tgk poket sendiri, ada duit ambik paling bagus paling mahal. Kalau ciput ambik exora mcm aku...

Yup..kalau nak compare pun..dari segi harga dah kalah...tapi bagi pokcik Exora still terbaik dalam class nya....:)cgrock

Rayyan Booth
20-06-2011, 08:29 PM
My opinion TT, try Cherry Eastar :)

saya stuju ngan ahmad100. TT patut try Cherry Eastar. enjin mitsubishi, harga diluar jangkaan. very d cheap. heheh...:))

malaysia
18-07-2011, 11:29 PM
dlm vote try masukkan peugeot 3008

Apa2Ntah
21-07-2011, 02:42 PM
Untuk ruang, Exora ler....

abg k
26-07-2011, 05:09 PM
orang umah minat grandis, aku minat estima/stream, poket aku minat exora..hehehe

abg k
26-07-2011, 05:12 PM
Ingat ptg ni nak singgah tengok Exora..hehee

are chik
26-07-2011, 06:15 PM
caldina bukan keluarga mpv ke??:-?:-?
aku vote 4 caldina..:)cgrock:)cgrock

cyberalam
26-07-2011, 10:48 PM
Sabo bro.. Exora turbo dh nk kuar tu..

besikal
28-07-2011, 12:09 AM
Exora oh Exora

najibmisbah
28-07-2011, 12:14 AM
beli le ikut kemampuan

adrawza
28-07-2011, 12:19 AM
Dalam pertambahan ahli keluarga, kereta sedan tidak lagi sesuai digunakan jadi terpaksalah beralih kepada MPV yg memberikan lebih keselesaan. Manakah satukah MPV pilihan anda dan sebab kenapa anda memilih MPV tersebut.http://www.theautochannel.com/news/2009/04/16/457138.1-lg.jpg
http://gallery.clubsnap.com/data/2/stream-02.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e2/Toyota_Wish_01.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/dc/Mitsubishi_Grandis_rear_20071102.jpg
http://carguideblog.com/wp-content/uploads/2011-Mazda-Premacy-Mazda5-2.jpg

semat betui lar stream..:((

markbomoh123
28-07-2011, 02:43 AM
Duit pun cukup cukup ni jer...simpan dulu beranak pinak sampai boleh sapu Wish @ Stream he he...

emoney
28-07-2011, 11:59 AM
semat betui lar stream..:((

ongkos nya pun smart jugak....:)):)):))

adrawza
28-07-2011, 01:08 PM
ongkos nya pun smart jugak....:)):)):))

ongkosnya agak semak untuk difikirkan..:((:(scam

abg k
28-07-2011, 01:12 PM
Sabo bro.. Exora turbo dh nk kuar tu..


yer ke bro..bila agaknya yer. Nak jumpa salesman ptg nie.nak bg dokumen2 utk loan:-?

alonso
01-08-2011, 03:14 PM
sani ekspress la best...laju pn laju

hafizan78
01-08-2011, 03:37 PM
Buat masa nie, Exora juga pilihan aku...

rc36v4
01-08-2011, 03:43 PM
Yup..kalau nak compare pun..dari segi harga dah kalah...tapi bagi pokcik Exora still terbaik dalam class nya....:)cgrock
dan exora ada blower smpai 3rd row....wish tak dak, so anak2 selalu komplen kalau dok blakang pasal panas...so vote 4 exora....

hafizan78
01-08-2011, 03:44 PM
dan exora ada blower smpai 3rd row....wish tak dak, so anak2 selalu komplen kalau dok blakang pasal panas...so vote 4 exora....

betul2 untuk perjalanan jauh selesa dengan keluasan penumpang dan bagasi...:D

hafizan78
01-08-2011, 03:49 PM
http://geartinggi.com/wp-content/uploads/2010/07/Proton-Exora-President.002.jpg

gersangnye
01-08-2011, 03:51 PM
kalau tidak melibatkan bajet...gua pilih wish...smart....luas dari stream...tapi kalau ikut bajet...gua pilih exora...tapi kalau beri option...gua pilih yang ni..

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSiP51Cqgi6H8OfboCAjc3I-OgDtD_KfteBtWdRapDb0qkDxRqVLQ

odyssey

gersangnye
01-08-2011, 03:54 PM
yer ke bro..bila agaknya yer. Nak jumpa salesman ptg nie.nak bg dokumen2 utk loan:-?

tak silap gua ujung tahun ni...:D...tapi kalau tak cukup bajet...beli je dulu...nanti convert le...:))

pogee752
01-08-2011, 04:04 PM
Duit pun cukup cukup ni jer...simpan dulu beranak pinak sampai boleh sapu Wish @ Stream he he...

Dulu tgk stream minat. Tapi last2 beli wish sebab stream kecik je space dia.hmm.

maxbiz77
01-08-2011, 04:09 PM
vote for exora turbo + cvt ujung thn nih! :)

ckmuin86
01-08-2011, 10:45 PM
hehe Stream RSZ mmg cun meleleh huhu

xsweat
01-08-2011, 10:56 PM
caldina gt4

onlinetrader
03-08-2011, 06:16 AM
cherry eastar la
enjin mitsu/airbag/sunroof etc
besar dan murah hehe
pastu wat camnie

http://2.bp.blogspot.com/-xAfAtsNmq-E/TcjqO8Mjt5I/AAAAAAAACo8/KRl25xlBar8/s1600/Chery+Eastar+Cross.JPG

KaZZ
03-08-2011, 07:23 AM
vote for exora turbo + cvt ujung thn nih! :)

adoi ye ke nak ada exora cvt? turbo tu aku tak heran sangat tak perlu pun tak apa...keciwa betul la pengguna exora yg dah senior di anak tirikan :((

zaralove
03-08-2011, 07:48 AM
based on desigan...stream..

korenyior
03-08-2011, 07:57 AM
semua lawa.duit je tak lawa.huhu

mr.bro
03-08-2011, 07:59 AM
avanza x dak ka....

FwiMfi
03-08-2011, 08:03 AM
kalaw ade caldina...sy nk vote 4 caldina...
tp stream pon ok la kot...

maxbiz77
03-08-2011, 08:30 AM
adoi ye ke nak ada exora cvt? turbo tu aku tak heran sangat tak perlu pun tak apa...keciwa betul la pengguna exora yg dah senior di anak tirikan :((

yep.. mmg ada cvt. ada 2 version. exora turbo & exora turbo + cvt. sumber dr member aku yg keja kat kilang proton. kalu dia tipu.. maka aku tertipu dan korang semua pun ikut tertipulah juga. :D

puyol
03-09-2011, 12:52 PM
yep.. mmg ada cvt. ada 2 version. exora turbo & exora turbo + cvt. sumber dr member aku yg keja kat kilang proton. kalu dia tipu.. maka aku tertipu dan korang semua pun ikut tertipulah juga. :D

Bila nak release Exora Turbo?
Lambat benar nak release.

puyol
03-09-2011, 12:55 PM
Mazda5

http://media2.paultan.org/w/mazda5-1.jpg

http://media2.paultan.org/w/mazda5-4.jpg

http://media2.paultan.org/w/mazda5-3.jpg

http://media2.paultan.org/w/mazda5-2.jpg

Fully imported from Japan.

puyol
03-09-2011, 01:04 PM
Mazda8

http://static2.paultan.org/Mazda_MPV_002-450x327.jpg

http://static2.paultan.org/Mazda_MPV_003-450x210.jpg

http://static2.paultan.org/Mazda_MPV_006-450x200.jpg

http://paultan.org/photo/cache/Mazda-8-MPV-Japan/mpv06_040s_770.jpg

Fully imported from Japan.

puyol
03-09-2011, 01:10 PM
Peugeot 5008

http://media2.paultan.org/w/5008-1-450x271.jpg

http://media2.paultan.org/w/5008-2-450x305.jpg

http://media2.paultan.org/w/5008-3-450x253.jpg

http://media2.paultan.org/w/5008-4-450x286.jpg

http://media2.paultan.org/w/5008-5-450x295.jpg

http://media2.paultan.org/i/peugeot-5008-3.jpg

http://media2.paultan.org/i/peugeot-5008-4.jpg

http://media2.paultan.org/i/peugeot-5008-6.jpg

waxco7
04-09-2011, 06:48 PM
nak beli ikut la bajet..
kalau aku, mmg exora aku pilih.. sebab?
proton dah design kereta tu dgn secukup rasa.. maksud aku disini :
space - sama taraf dgn inova, stream, wish dan seangkatannya..
ergonomik - meletakkan ciri2 mesra pemandu dan penumpang. salah stu contoh aircond dia.. setiap ceruk ada..
engine - 1.6 je!! cukup la tu.. jimat.. pickup? mmg kurang sket la.. siket je la.. sebab dia dah kira untuk berat keseluruhan penumpang! nak race? beli la evo atau lamborgini..
spare part - tak payah risau.. mesti ada dan bleh dapat dgn cepat berbanding model yg pelik2 tu.. mau makan minggu atau bulan nak dapatkan spare part dia..
harga - masih murah dan rendah berbanding dari negara jiran! huhu.. :D

cyberalam
04-09-2011, 11:02 PM
masih menanti peningkatan lain yang dilakukan oleh proton utk exora versi turbo...

unos9914
05-09-2011, 12:15 AM
nak beli ikut la bajet..
kalau aku, mmg exora aku pilih.. sebab?
proton dah design kereta tu dgn secukup rasa.. maksud aku disini :
space - sama taraf dgn inova, stream, wish dan seangkatannya..
ergonomik - meletakkan ciri2 mesra pemandu dan penumpang. salah stu contoh aircond dia.. setiap ceruk ada..
engine - 1.6 je!! cukup la tu.. jimat.. pickup? mmg kurang sket la.. siket je la.. sebab dia dah kira untuk berat keseluruhan penumpang! nak race? beli la evo atau lamborgini..
spare part - tak payah risau.. mesti ada dan bleh dapat dgn cepat berbanding model yg pelik2 tu.. mau makan minggu atau bulan nak dapatkan spare part dia..
harga - masih murah dan rendah berbanding dari negara jiran! huhu.. :D

ayat ni best...hehe:)cgrock

moneysuccessbiz
09-09-2011, 11:21 AM
Kalau Wish second 1.8 atau civic 1.8 sec atau amik city baru...aku pening gak..bajet bwh rm100k..mana satu nak pilih..wish sec banyak dlm mudah..tapi takut condition lak..lagi satu kenapa toyota caldina jarang org pakai..masa geng2 696...

shahchenko
19-09-2011, 01:02 PM
bila nak kuar EXORA TURBO?

ignorexx
19-09-2011, 01:05 PM
bila nak kuar EXORA TURBO?

taun depan konpom kot

toyist83
19-09-2011, 01:10 PM
bila nak kuar EXORA TURBO?

bila dah kuat exora turbo..

cam x de pengalaman je.. boleh ke..

..

playgun
24-09-2011, 10:39 AM
Kalau Wish second 1.8 atau civic 1.8 sec atau amik city baru...aku pening gak..bajet bwh rm100k..mana satu nak pilih..wish sec banyak dlm mudah..tapi takut condition lak..lagi satu kenapa toyota caldina jarang org pakai..masa geng2 696...

Pada pendapat kawan, kaji keperluan dan penggunaanya 3@4 tahun akan datang.ketiga-tiga kereta dlm kategori yg berbeza.listkan keutamaan tn dan dr situ baru pilih mana yg bersesuaian dgn diri kita. Setiap org berbeza kepentingan keperluannya. Ada yg nak yg baru jer senang tak yah pikir pasal rosak, ada yg tgk rupa pun ok 2nd @ 3rd hand pun takpe. Peace.

afifdaud
24-09-2011, 10:42 AM
den vote mitsubishi grandis... :)cgrock

azriusre
24-09-2011, 11:20 AM
Kalau WISH macam mana pulak, Target nak pakai Wish tu. So sapa sapa yang dah pakai tu share la kat sini...:D

playgun
24-09-2011, 11:34 AM
wish minyak mmg safe.JB-Kel balik raya ari tu dlm $100-90 jer. Kalau standard, conering mmg ada rasa buai sikit (jln JB-Mersing). Klau nak syok tukar jer rim,adjustable @ spring tp comfort tu mesti la ada kurang skit.Pasal nak pickup & laju tu mmg tak kisah terpulang masing, nak rapat tiang pun boleh kalau berani.Cruising kat highway 120~140km/h steady jer, ikut 110km/j lg steady. Peace no war.

BizClub
27-09-2011, 08:13 AM
wish yg baru 2010 smart la...stream pun ranggi je adoii

CH4
27-09-2011, 08:42 AM
bila nak kuar EXORA TURBO?

Tgh tunggu exora turbo:)paid:)paid

rocco
27-09-2011, 08:56 AM
baru sambar wish...

skywrx03
27-09-2011, 01:04 PM
pilihanku..

http://i747.photobucket.com/albums/xx117/skywrx03/2009-toyota-wish-3.jpg

Tokera
27-09-2011, 05:04 PM
Kalau Wish second 1.8 atau civic 1.8 sec atau amik city baru...aku pening gak..bajet bwh rm100k..mana satu nak pilih..wish sec banyak dlm mudah..tapi takut condition lak..lagi satu kenapa toyota caldina jarang org pakai..masa geng2 696...

rasanya Caldina pakai minyak 97 je..
minyak 95 bikin jem enjin..

ambe kalau diberi pilihan untuk MPV tentulah Honda Odyssey... terbaik..

Asmat
21-10-2011, 03:11 AM
X sama spec..mcmna nk pilih..

hitman7
21-10-2011, 07:34 PM
Sayer pilih ezora, dia murah dari yg lain dan economy jugak penyenglenggaraan dia

cik_piz
30-10-2011, 12:29 PM
dah konpom ke exora turbo nak kuar hujung tahun ni?

zinedine
07-11-2011, 11:29 AM
dah konpom ke exora turbo nak kuar hujung tahun ni?

Konpom. Kawan kpd nenek aku yg keje yg bhgn pengeluaran kata, 15 disember ni dilancarkan secara rasmi.

detektif conan
09-11-2011, 12:23 AM
grand livina impuls cun beb

detektif conan
09-11-2011, 09:14 AM
aku nak alphard estima elegrand peugeot 5008

najibmisbah
09-11-2011, 09:28 AM
teman gaji ciput jeee...
buat masa nie teman guna exora 1.6(mt)...
penyelenggaraan okey jeee
tak luak gaji teman yang ciput nieee

bengang2003
09-11-2011, 09:31 AM
tunggu exora keluar enjin turbo..then masa tu dia akan sapu habis semua mpv lain...

aku? dari 2007 pakai citra.

Zulkefli Mahmud
09-11-2011, 09:36 AM
peugeout 5008

detektif conan
09-11-2011, 09:43 AM
tunggu exora keluar enjin turbo..then masa tu dia akan sapu habis semua mpv lain...

aku? dari 2007 pakai citra.

:)paid tgk dlm carta mpv plg laris di msia kategori non nasional kat bh dah lm grand livina no 1 klu keta vios no 1 pilihan kat msia lah :)cgrock

bengang2003
09-11-2011, 10:09 AM
:)paid tgk dlm carta mpv plg laris di msia kategori non nasional kat bh dah lm grand livina no 1 klu keta vios no 1 pilihan kat msia lah :)cgrock

livina memang cun beb..kena yang dapat sentuhan impul..bini aku siap cakap kenapa dulu kita tak beli livina?

:mad:memang nak kena marahla bini aku sebab 2007 mpv mampu milik citra aje di samping toyota avanza..masa tu mana ada livina lagik:)cgrock

Brad Pitt
09-11-2011, 10:18 PM
Go for Wish...=)

NixLee
09-11-2011, 10:23 PM
estima bro....:D

detektif conan
10-11-2011, 01:34 AM
livina memang cun beb..kena yang dapat sentuhan impul..bini aku siap cakap kenapa dulu kita tak beli livina?

:mad:memang nak kena marahla bini aku sebab 2007 mpv mampu milik citra aje di samping toyota avanza..masa tu mana ada livina lagik:)cgrock

:eek::eek: yup btul livina kuar akhir 2007 versi impul 2009 aku minat gler impul version .... trade in lah geng :)cgrock:)cgrock:D

Huruf
24-01-2012, 07:41 PM
tt saya suke mazda CX7, kedua harrier tapi malangnye kat poll xde.
tapi untuk poll ni saya vote Mitsubishi

abahmu
22-03-2012, 12:04 AM
tt saya suke mazda CX7, kedua harrier tapi malangnye kat poll xde.
tapi untuk poll ni saya vote Mitsubishi

tu kategori SUV dah :))

puyol
22-03-2012, 01:06 AM
Elok ke model recond ni?

Alphard, Estima, Vellfire, Wish..

burukayangan
22-03-2012, 08:40 AM
Mazda 5 pun ok gak...harga sama ngan stream

CL's
24-04-2012, 12:43 PM
Aku vote honda odysey...
RB3....:):)

http://4.bp.blogspot.com/-HX5TNsLIS1o/TfB0fCGzLDI/AAAAAAAACxA/lAn8HI6zHVI/s1600/ODYSSEY%2BRB3.jpg

kerunai
24-04-2012, 06:54 PM
aku atas pagar jek ...hehehehe

pejoi_02
24-04-2012, 06:54 PM
Stream tetap di hati

wangmasuk
24-04-2012, 06:56 PM
Aku pakai MPV Renault Espace je...:)cgrock

danx
24-04-2012, 06:59 PM
Stream rsz cunnn gilerr

toyist83
24-04-2012, 07:09 PM
Aku vote honda odysey...
RB3....:):)

http://4.bp.blogspot.com/-HX5TNsLIS1o/TfB0fCGzLDI/AAAAAAAACxA/lAn8HI6zHVI/s1600/ODYSSEY%2BRB3.jpg

ini keleta jalan kat malaysia buleh hancussss..
jalan lobang sana lobang sini..

mns9178
24-04-2012, 07:42 PM
Aku vote honda odysey...
RB3....:):)

http://4.bp.blogspot.com/-HX5TNsLIS1o/TfB0fCGzLDI/AAAAAAAACxA/lAn8HI6zHVI/s1600/ODYSSEY%2BRB3.jpg

mekap mcm ni jwbnya tak balik rumah la...
mau sangkut bonggol-bonggolan kat perumahan aku ni~X(

awang millionaire
24-04-2012, 10:07 PM
Aper theme...than baru senang buat pilihan...e.i...space...ROI, engine...or what

awang millionaire
24-04-2012, 10:09 PM
mekap mcm ni jwbnya tak balik rumah la...
mau sangkut bonggol-bonggolan kat perumahan aku ni~X(

Pakai air bellow ni bro..cam trailer aku...sebilij...rm680

En.Zam
24-04-2012, 10:12 PM
wish la cun...

NixLee
24-04-2012, 10:15 PM
mengikut belanjawan skrg ni..... yg mampu hanyalah exora....:)):))

lost_soul2878
24-04-2012, 11:07 PM
Aku vote honda odysey...
RB3....:):)

http://4.bp.blogspot.com/-HX5TNsLIS1o/TfB0fCGzLDI/AAAAAAAACxA/lAn8HI6zHVI/s1600/ODYSSEY%2BRB3.jpg


mekap mcm ni jwbnya tak balik rumah la...
mau sangkut bonggol-bonggolan kat perumahan aku ni~X(

ini macam punye mekup kalo masuk opis kul 8 pagi mau kul 5 pagi dah keluar umah, keluar opis kul 5, sampai umah 2 pg :eek::eek::eek: mandi2 tukar baju pi opis balik semula :))

gersangnye
25-04-2012, 08:46 AM
Dalam pertambahan ahli keluarga, kereta sedan tidak lagi sesuai digunakan jadi terpaksalah beralih kepada MPV yg memberikan lebih keselesaan. Manakah satukah MPV pilihan anda dan sebab kenapa anda memilih MPV tersebut.http://www.theautochannel.com/news/2009/04/16/457138.1-lg.jpg

Best option..murah...menang dari segi space...CFE Turbo...ada power..

http://gallery.clubsnap.com/data/2/stream-02.jpg

Nak gaya...leh amik...kalau pikir family...takyah...sempit

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e2/Toyota_Wish_01.jpg

Smart...kalau suka import, aku vote dia second best after grandis dari segi space

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/dc/Mitsubishi_Grandis_rear_20071102.jpg

Mahal...tapi luas gak...

http://carguideblog.com/wp-content/uploads/2011-Mazda-Premacy-Mazda5-2.jpg

Mahal....sempit skit..mcm stream....


Kalau Family adalah objektifnya...aku punya

1. Grandis
2. Exora CFE
3. Wish
4. Stream
5. Premacy

toyist83
25-04-2012, 10:32 AM
mengikut belanjawan skrg ni..... yg mampu hanyalah exora....:)):))

ko kan baru naik gaji masih nak berjimat ke ? :D:D:D

eizzbizz
08-06-2012, 08:43 PM
aku pkai exo cfe...last week kl ke trengganu... smooth je..pick up pn best..kat karak/bentong...unser..innova..livina..cicir je..lg 6 bulan x tau la ape citer nyer...positif or negatif

mumoftwo
08-06-2012, 10:18 PM
hhmmmm i'm driving stream now..tapi 1.7 jer year 2003...planning to tukar stream baru...walaupun stream baru nampak kecik dari yg pakai skrg...tapi aritu test drive...hhmmm rasa sgt best....tgh mengumpul d/paymnt nih...for the kids nyer keselesaan...insyaAllah

pogee752
08-06-2012, 11:40 PM
aku guna kete wish jadi aku vote wish...tu pun bank bagi pinjam..

toyist83
09-06-2012, 12:35 PM
hhmmmm i'm driving stream now..tapi 1.7 jer year 2003...planning to tukar stream baru...walaupun stream baru nampak kecik dari yg pakai skrg...tapi aritu test drive...hhmmm rasa sgt best....tgh mengumpul d/paymnt nih...for the kids nyer keselesaan...insyaAllah

bro.. ko pakai RN1 1.7 mmg x brape best..
cuba ko try RN3 2.0 mmg best... twin camp lg tu..
Stream baru soch jew... mana boleh lawan.. aku pakai RN3 aku tahu lar :D :D :D

toyist83
09-06-2012, 12:37 PM
Aku vote honda odysey...
RB3....:):)

http://4.bp.blogspot.com/-HX5TNsLIS1o/TfB0fCGzLDI/AAAAAAAACxA/lAn8HI6zHVI/s1600/ODYSSEY%2BRB3.jpg

hah kalau yg ni segala lobang meleleh ayaq keluaq...:eek:

mygol
09-06-2012, 12:45 PM
bro.. ko pakai RN1 1.7 mmg x brape best..
cuba ko try RN3 2.0 mmg best... twin camp lg tu..
Stream baru soch jew... mana boleh lawan.. aku pakai RN3 aku tahu lar :D :D :D

Aku sokong.....:)cgrock:)cgrock:)cgrock

wbn9238
09-06-2012, 02:00 PM
aku vote for wish....minyak jimat,selesa utk bawa 5-6 org..amd maintenance pun murah

SirMode
12-06-2012, 02:44 PM
Ada yg pakai kia rondo tak kt sini. Kalau ada boleh bg feedback kt sini interm of fc, maintanance, after sale servis.

kaylis
16-06-2012, 05:50 AM
kalau aku, aku pilih exora cfe bold....paling murah, power, aircond sejuk sampai belakang, handling mantap dan yg penting lapang dan luas....itu yg penting bila beli mpv, kalau tak nak features ni, baik amik keter biasa jerrr....

Lenkcai
16-06-2012, 06:05 AM
vote grandis pasal besar dan selesa , tapi aku tak mampu pakai pun

akumakangaji
16-06-2012, 08:00 AM
pilihan saya Chevy Nabira. Takde dalam list
kete memang sedap mcm bawak BMW

yup..murah je kalau 2nd

akumakangaji
16-06-2012, 08:01 AM
sharan ada consider x?

gombakman
16-06-2012, 09:21 AM
aku suka keta aku....Grand Livina....boleh la bawak 2 bijik basikal aku.

Tapi kalau famili ramai x sesuai kot GL ni....baik Exora lagi.

Brad Pitt
16-06-2012, 10:29 PM
Sebenarnyer...kemampuan menentukan segalanyer...kalau byk duit,tenth nk yg mahal n jenama import...kalau budget ambil la yg mampu n x membebankan...janji puas dihati anda...:">:">

moujen
17-06-2012, 07:40 AM
aku pilih yg paling murah ...exora kot

puyol
17-06-2012, 10:44 AM
sharan ada consider x?

Boleh jer. S-Max pun mantap jugak 2.0 EcoBoost..
Pug 5008 pakai 1.6 turbo.. road tax pun murah. harga dalam RM155k.

nazry
18-06-2012, 08:24 AM
aku vote for wish....minyak jimat,selesa utk bawa 5-6 org..amd maintenance pun murah

aircond seat kt blkg skali ada rasa tk broo?

nazry
18-06-2012, 08:26 AM
kalau aku, aku pilih exora cfe bold....paling murah, power, aircond sejuk sampai belakang, handling mantap dan yg penting lapang dan luas....itu yg penting bila beli mpv, kalau tak nak features ni, baik amik keter biasa jerrr....

minyak jimat tk bro?
nape aku rs mcm tk best je bile nk consider keluaran mesia ni..adeiii ~X(~X(

syahays
18-06-2012, 11:36 AM
minyak jimat tk bro?
nape aku rs mcm tk best je bile nk consider keluaran mesia ni..adeiii ~X(~X(

kekeke...den penah test drive exora cfe ni...
bez la..xde la cam proton2 keluaran lepas tu..
yang ni ada rasa lain cket..

bayangankelam
18-06-2012, 01:19 PM
kekeke...den penah test drive exora cfe ni...
bez la..xde la cam proton2 keluaran lepas tu..
yang ni ada rasa lain cket..

btul tu bro, belum cuba belum tahu..

exora bold ni ada kelasnya tersendiri. berbeza dgn kereta2 proton sebelum ni. tp bab harga aku kureng berkenan sikit....

KingSiong
18-06-2012, 03:00 PM
minyak jimat tk bro?
nape aku rs mcm tk best je bile nk consider keluaran mesia ni..adeiii ~X(~X(

salam. exora bold cps manual rm 0.19 per km (ron 95)
aku baru ambil. rm 65k.

trade in dgn avanza. avanza boleh guna heavy duty , Exora soft skit. baru gasak skit , dah bunyi uk uikk ukikkk ( belum sampai 2 bulan ).

nas5hat aku , sapa nak guna lasak , elakkan exora

riezzaal
19-06-2012, 04:51 PM
Exora bold tak masuk dalam list lagi ke....

matasme80
22-06-2012, 11:07 PM
Ak pernah bawak wish je antara yg tersenarai, wish r best...

matasme80
22-06-2012, 11:07 PM
ehh silap, livina pun pernah bwk.. Tapi, wish lg best...

CH4
12-07-2012, 10:41 PM
fuhh ari ni sampai exora bold cfe...harap semua ok...

danzig_08
16-07-2012, 12:55 PM
fuhh ari ni sampai exora bold cfe...harap semua ok...

camner bro ok ke tak ok hehehe

danzig_08
16-07-2012, 12:58 PM
salam. exora bold cps manual rm 0.19 per km (ron 95)
aku baru ambil. rm 65k.

trade in dgn avanza. avanza boleh guna heavy duty , Exora soft skit. baru gasak skit , dah bunyi uk uikk ukikkk ( belum sampai 2 bulan ).

nas5hat aku , sapa nak guna lasak , elakkan exora

aku dah pakai exora dah setahun setengah xda lak bunyi2an
mungkin nasib kot sape dapat prouct yg ada defect...
memang aku lenjan abess
tp kalo dlm warranty g claim jer ape yg patut
kalo boleh deal ngan org kt SC lg bagus
mcm member aku dah nk masuk 3 thn
die claim suspension kasi tukar baru
padahal xda masalah pun..
saje nk claim sbl abes warranty

a2emay
16-07-2012, 01:00 PM
Wishhh.... Lasak n jimat minyak... Selesa pn selesa

danzig_08
16-07-2012, 01:03 PM
Wishhh.... Lasak n jimat minyak... Selesa pn selesa

dgr kata wish model baru ni model 2011 kalo xsilap
ada conducting aircond sampai blakang kan...

detektif conan
17-07-2012, 12:58 AM
Dalam pertambahan ahli keluarga, kereta sedan tidak lagi sesuai digunakan jadi terpaksalah beralih kepada MPV yg memberikan lebih keselesaan. Manakah satukah MPV pilihan anda dan sebab kenapa anda memilih MPV tersebut.http://www.theautochannel.com/news/2009/04/16/457138.1-lg.jpg
http://gallery.clubsnap.com/data/2/stream-02.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e2/Toyota_Wish_01.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/dc/Mitsubishi_Grandis_rear_20071102.jpg
http://carguideblog.com/wp-content/uploads/2011-Mazda-Premacy-Mazda5-2.jpg

klu aku kaya aku beli semua kecuali exora :)):)):))

Brad Pitt
17-07-2012, 08:55 AM
beli yg mahal....tentu puas hati punyer:)paid:)paid~X(

danzig_08
17-07-2012, 08:59 AM
klu aku kaya aku beli semua kecuali exora :)):)):))

memeyla exora ni utk org kebanyakan nk pakai mpv jer
kalo kaya laaa kan....
hakikatnya sendiri mau igt...

detektif conan
17-07-2012, 11:14 AM
beli yg mahal....tentu puas hati punyer:)paid:)paid~X(

btui2 aku nak beli elgrand @ vellfire confirm ati puas tgk luaran pun dah geram :D:D:D

blink_182
17-07-2012, 05:02 PM
btui2 aku nak beli elgrand @ vellfire confirm ati puas tgk luaran pun dah geram :D:D:D

Vellfire cun....alphard Model 2009 ketas baru pun cun....rege dlm 200k kalo tgk kt mudah...

Kalo dpt byr muke 30k best

Tapi aku rase nk amik 4x4 dulu la

Sbb nye modal yg ade tu aku nk wat biz heheheh

kemolok
10-09-2012, 11:53 PM
Wish tak best ke..dah lama ngidam nak pakai

duebakat
11-09-2012, 12:12 AM
streammm..umphh