PDA

View Full Version : slip gaji Akauntan Negara Malaysia


nirwana
25-10-2010, 06:14 PM
nampaknya slip gaji bermula oktober 2010 kena print out sendiri
ni websitenya
www.anm.gov.my


mula2 klik spt d bawah
http://img841.imageshack.us/img841/1142/egaji.jpg


pastu klik Pertama Kali Mendaftar
http://img704.imageshack.us/img704/2088/egaji1.jpg





kemudian masukkan Medan wajib diisi
http://img218.imageshack.us/img218/3250/egaji2.jpg

kemudian klik Penyata Gaji sendiri

http://img841.imageshack.us/img841/5834/egaji3.jpg


pastu klik OCT 2010 (C01)

http://img5.imageshack.us/img5/271/egaji4.jpg




nampaknya laman utama yang baru pulak
klik je arrow merah dan ikut arahannya :)cgrock

http://img69.imageshack.us/img69/9879/barud.jpg

nirwana
25-10-2010, 06:24 PM
kemudian klik Penyata Gaji sendiri

http://img841.imageshack.us/img841/5834/egaji3.jpg

donat88
25-10-2010, 06:28 PM
betul3 nak jimat..aku ingatkan blh ubah gaji sendiri..masa mula2 ditaklimatkan..hehe

adil2604
25-10-2010, 06:29 PM
tq TT...berguna gak nie..

untitoxin
25-10-2010, 06:35 PM
cool...bleh cri bug :)

ANAZUHUD
25-10-2010, 06:36 PM
ai..td den baru dapat slip gaji yang betul mcm biasa kita dapat tue kiro bulan 11 kot nt baru kono print??

nirwana
25-10-2010, 06:37 PM
pastu klik OCT 2010 (C01)

http://img5.imageshack.us/img5/271/egaji4.jpg

nirwana
25-10-2010, 06:39 PM
ai..td den baru dapat slip gaji yang betul mcm biasa kita dapat tue kiro bulan 11 kot nt baru kono print??


oh ye ke :)

boblynn02
25-10-2010, 06:41 PM
Bagus la benda ni..

TamingSari
25-10-2010, 06:47 PM
ingtkan satu pendedahan tadi :)

abgG
25-10-2010, 06:53 PM
ai..td den baru dapat slip gaji yang betul mcm biasa kita dapat tue kiro bulan 11 kot nt baru kono print??

betul tu..kalau ikutkan taklimat AG baru ni...bln 11 ko kena print sendiri...:D

yg ada PTJ sendiri...ada kerja la sikit...~X(

amazinggold88
25-10-2010, 06:57 PM
btl2 nk jimat nie

satriahitam
25-10-2010, 06:58 PM
interface cam kenai jerk... hmm.. mana dia dpt interface tu erk...

bazsh
25-10-2010, 07:13 PM
Aku dah register last month
Aku rasa better gak mcmn ni
Mengurangkan penggunaan kertas & kebarangkalian hilang slip gaji asal :)

tokputih
25-10-2010, 07:29 PM
masalahnya kalau nak wat loan camner yer... derang boleh terima ker slip camni...

yayas
25-10-2010, 07:49 PM
betul tu..kalau ikutkan taklimat AG baru ni...bln 11 ko kena print sendiri...:D

yg ada PTJ sendiri...ada kerja la sikit...~X(


PTJ tu apa ehh :-?

IFX_Sarawak
25-10-2010, 07:50 PM
masalahnya kalau nak wat loan camner yer... derang boleh terima ker slip camni...

Rasanya boleh. Kawan aku dah tanya Bank Rakyat tentang benda ni...kawan aku kata print je...dia org terima...kalau dia org tak caya...login je depan pegawai bank tu... :p :">

yayas
25-10-2010, 07:50 PM
masalahnya kalau nak wat loan camner yer... derang boleh terima ker slip camni...

ada cop pengesahan majikan boleh kot :-?

yayas
25-10-2010, 07:52 PM
Aku dah register last month
Aku rasa better gak mcmn ni
Mengurangkan penggunaan kertas & kebarangkalian hilang slip gaji asal :)


dah register eh...bagus2 :)cgrock

jaih
25-10-2010, 07:55 PM
satu JANM dah boleh jimat beribu2 ringgit sebulan.. kos secara kasar... 1 keping payslip dlm RM0.40..cth JANM Pahang kena keluar 40K slip /month = RM16000/month .. itu slip shj.. tak termasuk lain2 kos.. sprt printing report master payroll... dsb...kos printing lagi..

mmg satu penjimatan yg banyak.. cuma satu nak komplen... ruangan figure kat gaji tuh senang2 jer leh edit ngan potoshop...pasal background plain..

Zul34
25-10-2010, 07:58 PM
lg bgus camni
snang bila nk gunakan, hehe

RizMa
25-10-2010, 08:09 PM
Untuk info korang: Pendedahan kepada e-penyata ni adalah disebabkan mulai tahun hadapan korang xkan diberi slip gaji dan akan mula berbuat kuasa penggunaan HRMIS utk pembayaran gaji..ANM akan integrate kan sistem ni dgn HRMIS..ini apa yg aku dengar masa taklimat HRMIS bulan 8 dulu..
SKang sistem pencen pun dah guna HRMIS...


Harap korang xterkejut pasni

so, pasni pastikan korang bertindak meng updatekan maklumat HRMIS korang bg mereka yg bekerja kerajaan je lah k....

jaih
25-10-2010, 08:10 PM
yups... HRMIS penting untuk update... pasal dah ada pilot site projek buat TNT pakai HRMIS..

GamezStar
25-10-2010, 08:12 PM
system ni da byk company2 besa guna da ... semua by online ... nak cuty pon by online ... dasat2

Zul34
25-10-2010, 08:13 PM
Untuk info korang: Pendedahan kepada e-penyata ni adalah disebabkan mulai tahun hadapan korang xkan diberi slip gaji dan akan mula berbuat kuasa penggunaan HRMIS utk pembayaran gaji..ANM akan integrate kan sistem ni dgn HRMIS..ini apa yg aku dengar masa taklimat HRMIS bulan 8 dulu..
SKang sistem pencen pun dah guna HRMIS...


Harap korang xterkejut pasni

so, pasni pastikan korang bertindak meng updatekan maklumat HRMIS korang bg mereka yg bekerja kerajaan je lah k....


HRMIS tu apa bnda bro:o

x prnh dgr pun

jaih
25-10-2010, 08:16 PM
HRMIS tu apa bnda bro:o

x prnh dgr pun

aku pun tok ingat dah nama penuh dia huaahaha... tp system utk human resource laa.. semua maklumat penjawat awam dok dalam tuh...
buku servis la... data peribadi laa. keputsan PTK laa.. mcm2 adaaa

abangbeca
25-10-2010, 08:32 PM
PTJ tu apa ehh :-?

Pusat Tanggung Jawab...maknanya pusat yg handle jabatan tuh....:D

elan
25-10-2010, 08:34 PM
HRMIS tu apa bnda bro:o

x prnh dgr pun

H=Human
R=Resource
M=Managment
I=Information
S=System..

kalau tak silap aku le...

yang tanya PTJ tadi tu
PTJ=Pusat Tanggung Jawab

aliQue
25-10-2010, 08:47 PM
Owh..company aku dah lama buat mcm ni. Claim ke cuti ke semua kena through sistem or print borg sendiri..

RizMa
25-10-2010, 08:51 PM
HRMIS tu apa bnda bro:o

x prnh dgr pun

HRMIS tu, (Human Resources Management Information System)
Sistem pengurusan Maklumat Sumber Manusia

ko buka web www.eghrmis.gov.my

Hanya utk penjawat awam shj..
bakal menggabungkan semua kerja2 sumber manusia yg ada..mcm jaih cakap

gaji, ptk, landasan kerjaya, buku BRP, naik pangkat MBJ dan sbgnya

firdaus90
25-10-2010, 08:52 PM
dunia semakin mju.....

janggut_X
25-10-2010, 09:22 PM
mati mati den ingat akauntan negaro punyo slip gaji..

malayneums
25-10-2010, 09:38 PM
aku xsuka betul hrmis tuh.. ntah apa2la sistem dia... byk sgt nak diklik...
rupa paras buruk plak tuh.... nak akses pun lombab dr opis aku...haihh...

jaih
25-10-2010, 10:19 PM
aku xsuka betul hrmis tuh.. ntah apa2la sistem dia... byk sgt nak diklik...
rupa paras buruk plak tuh.... nak akses pun lombab dr opis aku...haihh...

yupss sub menu byk sgt.. not so user friendly laa.. terutama kat makcik2 yg dah standby nak pencen.. jenuh kena wat isytihar harta utk diaorg huhuh...

yayas
25-10-2010, 10:22 PM
link lembab macam nak mapuh :mad:

malayneums
25-10-2010, 10:26 PM
yupss sub menu byk sgt.. not so user friendly laa.. terutama kat makcik2 yg dah standby nak pencen.. jenuh kena wat isytihar harta utk diaorg huhuh...

tau takpe...lagi plak nak integrate dgn gaji...
mak aih... letih betul nk ngadap nih...:((:((
napela diaorg tak buat mesra pengguna skit...
kata pilot projek...
aku yg muda ni pun malas nak membukak nya..
apatah lagi yg tua2 tuh...:D:D

zerkz
25-10-2010, 10:27 PM
ingtkan satu pendedahan tadi :)
tu la aku ingtkan tnjuk gaji akauntan negara td.. Sus pen je. Thq la tt..

CL's
25-10-2010, 10:28 PM
ai..td den baru dapat slip gaji yang betul mcm biasa kita dapat tue kiro bulan 11 kot nt baru kono print??
sama la kita...
baru dpat tadi...
selalunya tunggu 2 minggu baru dpt slip gaji lepas gaji masuk...
nie cepat plak...

yayas
25-10-2010, 10:31 PM
hari ni staff aku buka link tu jenuh nunggu
apa la :o

jaih
25-10-2010, 10:35 PM
tu la aku ingtkan tnjuk gaji akauntan negara td.. Sus pen je. Thq la tt..

slip gaji dato salleh ka ?? huhuhu..... tahun nih last dia pegang jadi AN... tunggu tgk tahun depan... ada 2-3 org dok fight jawatan tuh hu


bukan nak kondem webpage jabtan sendiri .. tp bandwith webpage AG mmg sumbat.. aku yg kat AG sendiri pun kekadang sangkut nak bukak

nirwana
25-10-2010, 10:36 PM
byk org buka link tu ari ni
tu yg jadik slow macam siput :))

REMEDY KARUNG GUNI
25-10-2010, 10:45 PM
pfis aku dh lama guna sistem ni...nk jimat jertas katanya

yusry2007
25-10-2010, 11:52 PM
nie untuk gomen jerk ekk.. sedihnya..

malayneums
26-10-2010, 12:12 AM
nie untuk gomen jerk ekk.. sedihnya..

apa yg sedihnya? kalo xpakai lg bagus... menyusahkan...
bkn apa, dgn line utk akses yg lembab dgn sistem dia yg xmesra alam tu yg xbest...

asyraf77
26-10-2010, 12:21 AM
ada sistem ni jadi semakin mudah pasni..cuma server agak slow..
HRMIS pulak,lembab dan memeningkan aku..

narutokun
26-10-2010, 12:35 AM
dorg kene upgrade server lagi besar ni..
dah tau semua akan pakai bende ni..
upgrade la siap2..ni menyakitkan hati je..
lebih bazirkan kertas..haha

euphoria
26-10-2010, 12:37 AM
baru nk guna ke atau dah lama guna slip gaji be print ni...ekekeke

are lee
26-10-2010, 12:39 AM
cantik pantun...hahahaha

euphoria
26-10-2010, 12:42 AM
niii..nak bg org gomen celik IT sikit..hehe

modengster
26-10-2010, 12:44 AM
tajuk wat saspen...
ingat nak bongkar gaji akauntan negara berapa sen sebulan tadi...

nsriza
26-10-2010, 07:09 AM
Mmm , pernah deploy sistem ni. mmg byk company yg pakai jenis ni sbb senang nak custom.

Biasanya mmg perlahan bila masuk dr luar sbb semakan keselamatan.

Bagus le, mmg byk jimat kos.

matalim
26-10-2010, 07:26 AM
kalu dah pencen leh print gak ek?:D

yayas
26-10-2010, 07:42 AM
dorg kene upgrade server lagi besar ni..
dah tau semua akan pakai bende ni..
upgrade la siap2..ni menyakitkan hati je..
lebih bazirkan kertas..haha


butut butut
aku setuju :)

bemban
26-10-2010, 02:28 PM
bagus apanya, kalau leh kata tak setuju nak kata la, sebenaqnya depa nak jimatkan gila2 duit depa, leh jimat kertas ngan dakwat, penjawat awam kena bayaq sendiri kalu nak slip gaji, terutamanya yang nak buat personal loan keh keh kan dah terkona den. jimat juta2 tu

honda_primo
26-10-2010, 03:18 PM
kt ttmpat keje aku(swasta lah) dh lama apply system nih,dr aku mula2 msk keja..bleh print slip gaji smpai setahn yg lepas2)..mmg best..mcm nih la br canggih skit..ni dh berapa zaman dk pakai yg carbon printed pnya..

sedanfx
26-10-2010, 03:19 PM
kenapa kawe xleh nk register? dah masuk no gaji ape semua? kawe dr pdrm

hany79
26-10-2010, 03:33 PM
pdrm bukan bawah ag..kementerian yg selain dr s.a.d bole register

areff
03-11-2010, 11:57 AM
nie utk federal je ker? klu yg kerja dgn kerajaan negeri terlibat jgk ker?

gengjawa
03-11-2010, 12:02 PM
elok la boleh print sendiri
satu pembaharuan

yayas
02-12-2010, 03:06 PM
aku check kat sini utk bulan november...rupa-rupanya bonus dah masuk :)paid

arul57
05-01-2011, 06:36 PM
jimat kertas, pokok pun semakin kurang ditebang.

kaishi
02-04-2011, 09:34 PM
aku pening la, tak boleh nak daftar, padahal aku da masukkan no.gaji dah.

AuraSuccess_88
02-04-2011, 09:39 PM
ingtkan ape td.huhu

SiRentap
02-04-2011, 09:44 PM
sistem GFMAS tuh tak pakai lagi ker TT? ...buang duit rakyat tol la gomen ni..tak sampai 5 tahun lagi dah pakai sistem baru pulok..

rumahemas4u
02-04-2011, 09:45 PM
terbaikkk untuk TT.

:)cgrock

ckmuin86
12-05-2011, 08:28 PM
hati2 ngan password anda..jangan dedahkan kepada sesiapa

bizplan
12-05-2011, 08:30 PM
sistem GFMAS tuh tak pakai lagi ker TT? ...buang duit rakyat tol la gomen ni..tak sampai 5 tahun lagi dah pakai sistem baru pulok..

GFMAS? rasanya tu bukan sistem penyata gaji...

boey
12-05-2011, 08:42 PM
ingatkan akauntan negara punya slip gaji..

skYnEt-gEnIUs
12-05-2011, 08:46 PM
manenyeee akauntan punye slip?

Mitokondrion
12-05-2011, 08:48 PM
bgus ni.. thanks tt..

tebbaloi
12-05-2011, 10:00 PM
thanks TT.. mudah nak print out dan emel.. dan senang berurusan dengan staff gov ni.. hehe
sangat memudahkan kerja kami sebagai ejen kad kredit :)paid

everything is online and 100% permohonan secara talian!!

nirwana
19-08-2011, 11:55 PM
bonus dpt
gaji ogos dpt
boleh belanja raya

bonus dpt
gaji ogos dpt
boleh belanja raya :)paid


http://img8.imageshack.us/img8/5070/bonuski.jpg



http://img819.imageshack.us/img819/3485/gajiogos.png

SiRentap
20-08-2011, 12:11 AM
GFMAS? rasanya tu bukan sistem penyata gaji...

oo yer ker...dulu mmg print slip gaji dari GFMAS ..

SiRentap
20-08-2011, 12:11 AM
besar gaji RM5K tuu..ni mesti pangkat tinggi ni :D

nirwana
20-08-2011, 12:16 AM
besar gaji RM5K tuu..ni mesti pangkat tinggi ni :D


ishh ishh sikit bawah :)

bumantara
20-08-2011, 12:25 AM
ni gred 48 nih hehe

mentos
20-08-2011, 12:33 AM
nape try login takleh ek :p hehe.. ops..

jaih
20-08-2011, 12:55 AM
salute ah nirwana... potongan angkasa 6 hengget ja...

nirwana
20-08-2011, 01:10 AM
nampaknya slip gaji bermula oktober 2010 kena print out sendiri
ni websitenya
www.anm.gov.my


mula2 klik spt d bawah
http://img841.imageshack.us/img841/1142/egaji.jpg


pastu klik Pertama Kali Mendaftar
http://img704.imageshack.us/img704/2088/egaji1.jpg


kemudian masukkan Medan wajib diisi
http://img218.imageshack.us/img218/3250/egaji2.jpg


nampaknya laman utama yang baru pulak
klik je arrow merah dan ikut arahannya :)cgrock

http://img69.imageshack.us/img69/9879/barud.jpg

jaih
20-08-2011, 01:12 AM
biasa laa dato AG baru kan.. kena laa tukar webpage... heheh

nirwana
20-08-2011, 01:13 AM
nampaknya slip gaji bermula oktober 2010 kena print out sendiri
ni websitenya
www.anm.gov.my


mula2 klik spt d bawah
http://img841.imageshack.us/img841/1142/egaji.jpg


pastu klik Pertama Kali Mendaftar
http://img704.imageshack.us/img704/2088/egaji1.jpg


kemudian masukkan Medan wajib diisi
http://img218.imageshack.us/img218/3250/egaji2.jpg



nampaknya laman utama yang baru pulak
klik je arrow merah dan ikut arahannya :)
nampaknya laman utama yang baru pulak
klik je arrow merah dan ikut arahannya :)cgrock

http://img69.imageshack.us/img69/9879/barud.jpg

asby
20-08-2011, 01:38 AM
biasa laa dato AG baru kan.. kena laa tukar webpage... heheh

kuat org ag komen..hehe

muhafis
22-08-2011, 10:19 AM
bonus dpt
gaji ogos dpt
boleh belanja raya

besar nye gaji niwana, takyah
keje singapore dah leh dapat gaji gini,
murah rezeki yerk.. :):)

dan50
22-08-2011, 10:24 AM
sila beri saya no. gaji dan no. IC anda, dalam masa 5 minit anda pun dah x boleh access rekod gaji anda

SiRentap
22-08-2011, 10:32 AM
sila beri saya no. gaji dan no. IC anda, dalam masa 5 minit anda pun dah x boleh access rekod gaji anda

ko keja AG ker ni? :-?

ketabaru
22-08-2011, 10:32 AM
sila beri saya no. gaji dan no. IC anda, dalam masa 5 minit anda pun dah x boleh access rekod gaji anda

nak hack ke bro?? tak baik...buat keje lg bpaedah bln pose ni..

Duffayoi14
22-08-2011, 10:34 AM
sila beri saya no. gaji dan no. IC anda, dalam masa 5 minit anda pun dah x boleh access rekod gaji anda

buat ape kasi???

bgus sngt ke

jaih
22-08-2011, 10:37 AM
kuat org ag komen..hehe

yak boktam ..... :)):)) kawe tukang kebun jah di AG nih

nirwana
22-08-2011, 10:22 PM
Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Bagi Tahun 2011
( Satu Tarikh Gaji untuk Semua Negeri )


http://img811.imageshack.us/img811/8607/gaji.jpg

nirwana
22-08-2011, 10:33 PM
besar nye gaji niwana, takyah
keje singapore dah leh dapat gaji gini,
murah rezeki yerk.. :):)


tak la besar sgt :)
takyah keje singapore
tempat kita byk keje :)paid

fotosintesis
22-08-2011, 10:43 PM
sorry nk tanya sket, apa beza ANM ngan emaklum sbb ot claim dia bg emaklum plak

SiRentap
22-08-2011, 10:47 PM
sorry nk tanya sket, apa beza ANM ngan emaklum sbb ot claim dia bg emaklum plak

yg aku tahu ..emaklum tuh bila claim dah masuk email akan dihantar sbg pemberitahuan

fotosintesis
22-08-2011, 10:51 PM
yg aku tahu ..emaklum tuh bila claim dah masuk email akan dihantar sbg pemberitahuan

aik ada yg dapat melalui email ke emaklum ni, aku dapat melalui sms. tapi da 2 3 ari masuk claim baru dapat sms, duit lam acc pon da abis hihihihi

SiRentap
22-08-2011, 10:59 PM
aik ada yg dapat melalui email ke emaklum ni, aku dapat melalui sms. tapi da 2 3 ari masuk claim baru dapat sms, duit lam acc pon da abis hihihihi

ohh..dulu mmg email..dah upgrade melalui sms kot ...pasal lewat 2 3 hari tuh server problem kot.. ..aku pernah keje dgn vendor AG dulu sbb tuh aku tahu :D

hemorrhage
22-08-2011, 11:05 PM
sorry nk tanya sket, apa beza ANM ngan emaklum sbb ot claim dia bg emaklum plak

emaklum tuh under JANM...

ohh..dulu mmg email..dah upgrade melalui sms kot ...pasal lewat 2 3 hari tuh server problem kot.. ..aku pernah keje dgn vendor AG dulu sbb tuh aku tahu :D

setau aku emaklum akn di anta thru email, sms or fax...
tp skg thru fax dh disabled...
bkn setakat claim ot jek yg gune emaklum...
ape saje payment yg melibatkan dpd pihak JANM mmg dorg akan gune emaklum tuk bg notification kpd penerima payment...

jaih
22-08-2011, 11:07 PM
sorry nk tanya sket, apa beza ANM ngan emaklum sbb ot claim dia bg emaklum plak

Ok ambo cito serbo sikit pasal system dlm JANM nih.. e-maklum nih system utk bui notification pasal bayaran yang dah dibuat dimana maklumat EFT dan nama penerima ada dlm notis tuh... system nih adalah salah satu cabang dari system espkb masa memula dulu.. skang nih dia dah join ngan GFMAS...proses byrn dlm gomen lebih kurang gini laa


e-SPKB(PTJ sedia baucer) =>GFMAS(JANM proses baucer bayaran)=>EFT(bank penerima bayaran.emaklum)

jaih
22-08-2011, 11:08 PM
emaklum tuh under JANM...



setau aku emaklum akn di anta thru email, sms or fax...
tp skg thru fax dh disabled...
bkn setakat claim ot jek yg gune emaklum...
ape saje payment yg melibatkan dpd pihak JANM mmg dorg akan gune emaklum tuk bg notification kpd penerima payment...

pakai fax cost tingggi ooooo ... ribu riban JANM abih utk fax shj sebulan huhuh...sebab tuh disable

jaih
22-08-2011, 11:11 PM
ohh..dulu mmg email..dah upgrade melalui sms kot ...pasal lewat 2 3 hari tuh server problem kot.. ..aku pernah keje dgn vendor AG dulu sbb tuh aku tahu :D

xybase kaa heheh

hemorrhage
22-08-2011, 11:13 PM
Ok ambo cito serbo sikit pasal system dlm JANM nih.. e-maklum nih system utk bui notification pasal bayaran yang dah dibuat dimana maklumat EFT dan nama penerima ada dlm notis tuh... system nih adalah salah satu cabang dari system espkb masa memula dulu.. skang nih dia dah join ngan GFMAS...proses byrn dlm gomen lebih kurang gini laa


e-SPKB(PTJ sedia baucer) =>GFMAS(JANM proses baucer bayaran)=>EFT(bank penerima bayaran.emaklum)

hah tu dia...
org AG dh bukak cite...
detail abis ha...
:)cgrock

pakai fax cost tingggi ooooo ... ribu riban JANM abih utk fax shj sebulan huhuh...sebab tuh disable

elok ar pun bro...
kdg ade yg tk amik kisah pon psl emaklum tuh...
so kalo fax mayb dh terbazir kertas jek...
so paperless mmg lg efficient... ~

fotosintesis
22-08-2011, 11:16 PM
Ok ambo cito serbo sikit pasal system dlm JANM nih.. e-maklum nih system utk bui notification pasal bayaran yang dah dibuat dimana maklumat EFT dan nama penerima ada dlm notis tuh... system nih adalah salah satu cabang dari system espkb masa memula dulu.. skang nih dia dah join ngan GFMAS...proses byrn dlm gomen lebih kurang gini laa


e-SPKB(PTJ sedia baucer) =>GFMAS(JANM proses baucer bayaran)=>EFT(bank penerima bayaran.emaklum)

oh tq2 skang br phm. hihihi

jaih
22-08-2011, 11:18 PM
tp biasa laa notis emaklum nih mmg lambat sket... pasal JANM dok tackle cepat pymt jaa.. notis lmbt takper..
teringat masa memula dulu.. guna pc jaa utk runn emaklum.. connection plop pakai dial up ja.. :))

SiRentap
22-08-2011, 11:30 PM
xybase kaa heheh

tak aku company yg satu legi tuh wat GFMAS :D ..tapi aku dah resign lama dah :D

jaih
22-08-2011, 11:31 PM
tak aku company yg satu legi tuh wat GFMAS :D ..tapi aku dah resign lama dah :D

oraitt .. tau dah heheh.. :D

nirwana
24-08-2011, 12:33 AM
Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Bagi Tahun 2011
( Satu Tarikh Gaji untuk Semua Negeri )


http://img811.imageshack.us/img811/8607/gaji.jpg


esok boleh menuai :)paid

shah_azli
24-08-2011, 01:22 AM
esok boleh menuai :)paid

x dan nk menuai..tailong dah tuai dulu..huhuhuhu

rem.billion
24-08-2011, 04:05 AM
hahahahaa...alongg dah sapu dulu ker....

nirwana
16-09-2011, 02:24 AM
hahahahaa...alongg dah sapu dulu ker....


pak long dtg dulu ke :o

syaq90
16-09-2011, 02:31 AM
NICE tt..SATU BERITA YANG BERGUNA..

nirwana
16-09-2011, 02:34 PM
Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Bagi Tahun 2011
( Satu Tarikh Gaji untuk Semua Negeri )


http://img811.imageshack.us/img811/8607/gaji.jpg


6 ari lg dpt gaji sept he3 :)

msazmer
16-09-2011, 02:43 PM
22 sept ni masuk...yg bestnya tunggakan aku dpt bulan ni....hhuhuhu

nirwana
16-09-2011, 02:47 PM
22 sept ni masuk...yg bestnya tunggakan aku dpt bulan ni....hhuhuhu


bestnya dpt tunggakan :)paid:)paid

Viper911
16-09-2011, 02:59 PM
bagus gaji begini...senang nak buat.

jaih
16-09-2011, 08:01 PM
update :

Slip gaji Sept 09 dah kuar.. .so bleh lah view n print .. sebelum
server AG jem pada hari gaji nanti

msazmer
16-09-2011, 08:13 PM
update :

Slip gaji Sept 09 dah kuar.. .so bleh lah view n print .. sebelum
server AG jem pada hari gaji nanti

dh kuar ke? biar betul...aku check takde pun....:-?

jaih
16-09-2011, 08:14 PM
dh kuar ke? biar betul...aku check takde pun....:-?

aik... aku check yg aku punya (AG Putrajaya) n mem punya (AG Pahang) ada jaaa... bro AG mana nih.. slow benar proses gaji nih hehehe

bila bro check.. aku baru jaa check jap tadi..

nirwana
16-09-2011, 10:08 PM
update :

Slip gaji Sept 09 dah kuar.. .so bleh lah view n print .. sebelum
server AG jem pada hari gaji nanti


dah kuar slip gaji bln Sept rupanya
tunggu wang masuk bank pulak pd 22 Sept 11

http://img695.imageshack.us/img695/2394/sept09y.jpg

tyco
16-09-2011, 10:13 PM
dah kuar slip gaji bln Sept rupanya
tunggu wang masuk bank pulak pd 22 Sept 11

http://img695.imageshack.us/img695/2394/sept09y.jpg
ni doc ke :D

zerkz
16-09-2011, 10:20 PM
dah kuar slip gaji bln Sept rupanya
tunggu wang masuk bank pulak pd 22 Sept 11

http://img695.imageshack.us/img695/2394/sept09y.jpg

ni mau gred 48 ke atas ni...

ke bro pegawai penyimpan slip gaji tuk satu PTJ? memg leh view semua staff jabatan punya gaji.. huhu...

ngutik
16-09-2011, 10:35 PM
dah kuar slip gaji bln Sept rupanya
tunggu wang masuk bank pulak pd 22 Sept 11

http://img695.imageshack.us/img695/2394/sept09y.jpg

gaji PTD M44 nie..

nirwana
16-09-2011, 10:42 PM
ni mau gred 48 ke atas ni...

ke bro pegawai penyimpan slip gaji tuk satu PTJ? memg leh view semua staff jabatan punya gaji.. huhu...


sy pegawai biasa je
boleh view slip gaji sendiri
d bawah gaji bln lepas dlm bank
nak tayang dulu sebelum wang abis kuar :)
anda tak mau tayang ke :-?


http://img231.imageshack.us/img231/628/cimb.jpg

waktong.UMOFX
16-09-2011, 10:42 PM
dh kuar ke? biar betul...aku check takde pun....:-?

slip gaji ikut AG masing2 run script...kalu proses awal..ada la..mcm setengah AG masih ada yg belum run lg

yayas
16-09-2011, 10:50 PM
sy pegawai biasa je
boleh view slip gaji sendiri
d bawah gaji bln lepas dlm bank
nak tayang dulu sebelum wang abis kuar :)
anda tak mau tayang ke :-?


http://img231.imageshack.us/img231/628/cimb.jpg


aku malu nak tayang gaji aku
pasal gaji bersih RM500 je :((:((

supermas-fx
16-09-2011, 11:30 PM
aku malu nak tayang gaji aku
pasal gaji bersih RM500 je :((:((


gaji ambo d potong cukai pendapatan,
potong angkasa, potong pinjaman perumahan, tabung haji,
tolak ansuran kereta dll tinggal RM1000/=
setengah bulan kering kontang :((:((

SiRentap
16-09-2011, 11:35 PM
besarnya gaji cun plak tuh...:D RM5K

SayaBudakBaruBelajar
16-09-2011, 11:41 PM
Ag aku tak masok lg huhuhuhu

spellbinder
16-09-2011, 11:50 PM
mak aih..siap tayang payslip kat dlm ni...

yayas
16-09-2011, 11:53 PM
mak aih..siap tayang payslip kat dlm ni...


aku boleh tayang popit forex je :))

spellbinder
17-09-2011, 12:06 AM
aku boleh tayang popit forex je :))

takut jadi riak je bro...:))

msazmer
17-09-2011, 12:39 AM
tu blm aku tayang aku punya lagi...

supermas-fx
17-09-2011, 06:50 AM
tu blm aku tayang aku punya lagi...


gaji aku RM10,000 sebulan
malas aku nak tayang :)

nirwana
19-09-2011, 10:39 PM
gaji aku RM10,000 sebulan
malas aku nak tayang :)


bawa sini rm1000
cukup bulan ni sy bayar :)

zydy
19-09-2011, 10:42 PM
lama dah ni...orang dah guna,member aku siap buat slip edit lagi buat loan...lagi gila,senang ja nak buat

nirwana
20-09-2011, 12:46 AM
lama dah ni...orang dah guna,member aku siap buat slip edit lagi buat loan...lagi gila,senang ja nak buat


hehe boleh edit slip gaji :(scam

nirwana
22-09-2011, 04:57 PM
Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Bagi Tahun 2011
( Satu Tarikh Gaji untuk Semua Negeri )


http://img811.imageshack.us/img811/8607/gaji.jpg


dah masuk gaji bulan sept rupanya :)paid:)paid

nirwana
21-10-2011, 11:08 AM
awal gaji bulan okt
20/10/11 dah dpt :)paid

Ran
21-10-2011, 11:15 AM
awal gaji bulan okt
20/10/11 dah dpt :)paid

aih..dh masuk ker..xprasan pun aku,duk ingtkan mnggu dpn..

nirwana
21-10-2011, 11:47 AM
awal gaji bulan okt
20/10/11 dah dpt :)paid


dpt awal abis pun awal :))

ckmuin86
21-10-2011, 09:29 PM
ooo gaji die gred 44 tue..elaun rumah rm400..tapi mana ITKA???

nirwana
20-11-2011, 11:44 AM
Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Bagi Tahun 2011
( Satu Tarikh Gaji untuk Semua Negeri )


http://img811.imageshack.us/img811/8607/gaji.jpg


gaji nov 24/11/2011
empat ari lagi :)paid
dan empat ari lagi jugak aku kawin <:-P

jaih
20-11-2011, 11:47 AM
ada 2 countdown nih.. haha.. ari gaji n ari kawen...
yg mana plg excited hahahah... tahniah t,t

jack sparrows
20-11-2011, 11:47 AM
gaji nov 24/11/2011
empat ari lagi :)paid
dan empat ari lagi jugak aku kawin <:-P

Taniah la dh nk kawin... Kawin pay day lak tuh:):)paid

nirwana
20-11-2011, 11:57 AM
ada 2 countdown nih.. haha.. ari gaji n ari kawen...
yg mana plg excited hahahah... tahniah t,t


Taniah la dh nk kawin... Kawin pay day lak tuh:):)paid


mekasih tuan
nak tamat zaman bujang :)

jinlapar
20-11-2011, 12:01 PM
perghh gaji abe wana setahun gaji kawe huhuhu

damreza
20-11-2011, 12:01 PM
mekasih tuan
nak tamat zaman bujang :)

tahniah nak mendirikan rumahtangga, saya pada bulan 10/2011 lepas he3 :)cgrock

nirwana
20-11-2011, 12:53 PM
perghh gaji abe wana setahun gaji kawe huhuhu


abe jin kecek pelawok :))

kucimkerom
20-11-2011, 12:58 PM
owh..ni ssh kdiri nm nye..

nirwana
20-11-2011, 01:22 PM
perghh gaji abe wana setahun gaji kawe huhuhu


di bawah gaji tahunan saya 2010

Gaji RM53,829.48
Elaun RM11,800.00
Jum RM65,629.48

http://img839.imageshack.us/img839/8607/gaji.jpg


p/s semuanya terdapat di sini www.anm.gov.my

ilhamic
20-11-2011, 01:33 PM
web HRMIS x mesra pengguna je aku tgk..
dah la kena pakai yg IE punyer..kuno dah..

md24
20-11-2011, 01:46 PM
web HRMIS x mesra pengguna je aku tgk..
dah la kena pakai yg IE punyer..kuno dah..

kawan rasa developer system tu tak blaja abes konsep HCI..
H - Human
C - Computer
I - Interaction

:):):)

azrul7238
20-11-2011, 02:06 PM
di bawah gaji tahunan saya 2010

Gaji RM53,829.48
Elaun RM11,800.00
Jum RM65,629.48

http://img839.imageshack.us/img839/8607/gaji.jpg


p/s semuanya terdapat di sini www.anm.gov.my

ni Gred brape ni? 44@48?

supermas-fx
26-07-2012, 10:14 AM
bulan ogos gaji awal ehh :)

http://img32.imageshack.us/img32/8607/gaji.jpg


dan para pesara lagi awal :)

http://img692.imageshack.us/img692/8951/pencen.jpg

yayas
26-07-2012, 10:22 AM
bayaran bonus raya 9 ogos tak masuk jadual ke :)paid

Ran
26-07-2012, 10:42 AM
bulan sept kembali ke 25hb..mkn pasir laa nmpknya tgh bulan klu xcontrol elok2 nih..huhu

yayas
26-07-2012, 10:44 AM
bulan sept kembali ke 25hb..mkn pasir laa nmpknya tgh bulan klu xcontrol elok2 nih..huhu



hehe betul betul :)

arizo razzo
26-07-2012, 10:49 AM
swasta dah lama buat nih, heheheehe

jaketworld
30-07-2012, 11:24 PM
untungnya jadi orang gomennn.. dapat bonus raya