PDA

View Full Version : Air Zam-Zam 10 Liter (Kami merupakan pemborong direct dari Mekah)


Pages : [1] 2

ahib0205
30-09-2010, 11:51 PM
stok air zam-zam dah sampai

Insya Allah takkan putus

http://i528.photobucket.com/albums/dd323/ahib0205/AZ-ZAIN%20SHAH%20ALAM/SAM_7384.jpg



http://i528.photobucket.com/albums/dd323/ahib0205/AZ-ZAIN%20SHAH%20ALAM/SAM_2575.jpg

http://i528.photobucket.com/albums/dd323/ahib0205/AZ-ZAIN%20SHAH%20ALAM/SAM_2574.jpg

Sebotol Air Zam-Zam = 10 Liter

RM 110

Hubungi 013-2785103

:)cgrock




UPDATE ALAMAT KEDAI :)


http://img27.imageshack.us/img27/8390/sam2184.jpg


http://3.bp.blogspot.com/_9dpU5ur0x3I/TDwlkp6CwtI/AAAAAAAAAPM/4eA7SPntL7U/S1600-R/peta+az-zain.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_9dpU5ur0x3I/TDwmh-nKzQI/AAAAAAAAAPc/A8Kv5PqQO3U/S748/azzain+shah+alam.jpg

ahib0205
30-09-2010, 11:52 PM
Fatawa: Memperniagakan Air Zamzam

Soalan :

Apakah hukumnya dari segi syara’ tentang Air Zamzam yang telah dibotolkan dari Makkah Al-Mukarramah, yang akan dibawa masuk oleh sebuah syarikat untuk diedarkan, diperdagangkan dan dijual di Negara Brunei Darussalam?



Jawapan :

Adalah harus memindahkan Air Zamzam dari Makkah atau tanah haram kepada tanah halal atau keluar dari Makkah. Air Zamzam ini banyak mempunyai kelebihan sebgaimana yang diterangkan dalam hadis-hadis, kerana itu orang-orang Islam mengambil manfaat daripada kelebihan Air Zamzam itu.

Setakat ini kita belum jumpa keterangan khusus mngenai hukum jual beli Air Zamzam itu. Bagaimanapun berdasarkan kaedah :

اَلأَصْلُ فِى الأَشْيَاءِ الِإبَاحَةُ , حَتَّى يَدُلُّ الدَّلِيلُ عَلَى التَّحْرِيمِ

Ertinya : “ Asal suatu perkara itu adalah harus, sehingga ada dalil syara’ yang mengharamkannya.”

Maka berdasarkan kaedah ini, harus Air Zamzam itu diperdagangkan atau dijual dan dibeli.


Negara asal : Brunei darussalam
Negeri : Brunei
Badan yang mengisu fatwa : Jabatan Mufti Kerajaan ,Jabatan Perdana Menteri, Negara Brunei Darussalam
Penulis/Ulama : Ustaz Awang Haji Abdul Aziz bin Juned & Dr. Hj. Ismail b. Omar Abdul Aziz

sumber: http://infad.usim.edu.my/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=3187&mode=thread&order=0&thold=0
Tarikh Diisu : 1994

ejalmlk
30-09-2010, 11:55 PM
bagus nieee tuan ... wat minum jadi amalan ... insyaallah badan pun sihat

ahib0205
30-09-2010, 11:57 PM
bagus nieee tuan ... wat minum jadi amalan ... insyaallah badan pun sihat

:)

Kelebihan Air Zam-Zam memang tidak dinafikan lagi :)


''Tak makan ubat pun takpa, Air Zamzam kan ada" jawab seorang jemaah semsa mendapat rawatan di klinik Maktab.

"Pak Cik dah seminggu tak makan ubat!'' Ujar seorang lagi jemaah.

''Nak test...Ustaz kata Air Zamzam tu ubat segala ubat'' Tambahnya lagi dengan penuh yakin.

“Tapi..saya periksa tekanan darah Pak Cik dan paras gula ni tinggi sangat.” Aku mula sangsi dengan jemaah yang berkata demikian.

Apa bentuk nasihat yang patut aku berikan kepada jemaah haji sebegini. Mengiyakan pegangan mereka seolah-olah membiarkan mereka ingkar dari memakan ubat Kencing Manis atau Darah Tinggi. Menidakkan fahaman yang mereka pegang, seolah-olah menolak sabdaan Nabi mengenai khasiat Air Zam-zam! Malah ada diantara mereka yang meninggalkan terus dari memakan ubat penyakit kronik yang mereka alami sepanjang hidup mereka. Kefahaman yang mereka perolehi ini menyulitkan pihak perubatan untuk member nasihat dan memberi hujah yang kukuh. Mengakibatkan penyakit yang mereka alami sebelum ini menyerang kembali dan akhirnya mengganggu ibadah haji dan umrah yang mereka tunaikan.

Air Zamzam ada disegenap tempat di Tanah Suci. Memperolehinya begitu senang sekali samada di hotel tempat menginap mahupun di dalam Masjidil Haram. Pendek kata jika ubat kencing manis yang sepatutnya dimakan tiga kali sehari boleh ditukar begitu sahaja dengan Air Zamzam bergelas-gelas, lebih dari tiga.
Keyakinan Air Zamzam Sebagai Ubat.

Tidak dinafikan bahawa Air Zamzam mempunyai keistimewaan yang tersendiri, sehingga Nabi pernah menyebut akan keistimewaan ini.

ماءزمزم لماشرب له
Ertinya: Air Zamzam itu diminum mengikut apa yang diniatkan atau dikehendaki. " (Diriwayatkan dari Jabir, lbnu Abbas, lbnu Umar dan Muawiyah)

Kelebihan ini tidak akan diperolehi pada air lain diatas dunia ini. Seorang pengkaji bernama Tariq Husin pernah mengkaji kelebihan air zam zamzam ini. beliau menyatakan bahawa air Zamzam ini mengandungi garam mineral seperti kalsium dan Magnesium yang tinggi. Sesuai untuk jemaah haji mengerjakan kerja-kerja haji dan Umrah. Amat menakjubkan juga Air Zamzam mengandungi florida dan klorin yang paling sesuai untuk semua makhluk . Sedangkan air Zamzam ini adalah air yang asli, tidak pernah dirawat atau diproses oleh teknologi terkini.

Ahli-ahli ilmu telah meluaskan huraian mereka mengenai dengan hadis di atas. Al-Munawa Rahimahullah Ta'ala telah berkata:
"Air Zam zam ialah penghulu segala air, paling mulia, paling berharga dan paling disukai. Allah Ta'ala telah memberi minum dan menolong putera kekasihnya, Nabi Ismail bin Nabi Ibrahim Alaihissalam dengan air Zamzam. Maka begitulah pertolongan yang seperti itu juga boleh diperolehi oleh orang-orang yang selepas baginda, iaitu bagi sesiapa sahaja yang meminumnya dengan niat ikhlas, termasuk juga kita. Ramai para ulama telah meminumnya kerana sesuatu hajat, dan mereka itu berhasil memperolehinya. "

Berkata al-lmam an-Nawawi Rahimahullah sebagai mengulas hadis di atas:

"Maknanya, barangsiapa yang minum kerana sesuatu hajat, nescaya memperolehi hajatnya itu, Hal ini, telah dicuba oleh para ulama dan orang-orang saleh bagi segala hajat mereka, sama ada hajat akhirat mahupun hajat dunia, dan Alhamdulillah, semuanya telah memperolehinya. " (Lihat Tahzibul Asma Wal~Lughat 3/139).

Al- 'Allamah lbnul Qayyim al-Jauziah Rahimahullah pula berkata:

"Saya dan juga orang-orang lain sudahpun mencuba berubat dengan air Zamzam. Saya telah berubat dengannya dalam banyak penyakit, dan sembuh dengan izin Allah. Demikian juga saya sudah menyaksikan orang yang menggantikan makanan biasa dengan air Zamzam hampir setengah bulan atau lebih , tetapi tidak merasa lapar. Bahkan dia juga tawaf bersama orang ramai, mampu menggauli isterinya dan berpuasa."

Menambah lagi al-'Allamah: "Telah berlaku kepada diri saya sewaktu di Mekah, saya jatuh sakit, dan pada masa itu benar-benar ketiadaan ubat dan doktor. Maka saya pun berubat sendiri dengan al-Fatihah. Saya ambil air Zamzam, dan saya bacakan di atasnya berulang kali, kemudian saya minum, lalu saya mendapati kesembuhan yang sempurna. Semenjak itu saya melakukannya atas banyak penyakit dan semuanya memberi sebesar-besar manfaat." (Lihat Zadul Ma'ad 4/718)

Air Zamzam tiada keistimewaan jika tidak berusaha
Meminum air zamzam untuk mendapatkan manafaat dunia atau akhirat tidak akan berhasil jika tidak kena cara dan tidak mematuhi konsep memohon sesuatu permintaan. Rezeki tidak akan datang bergolek tanpa usaha. Begitu juga dengan berubat, ia tidak akan berhasil tanpa melakukan usaha lain. Kalau betul kita merasakan cukup dengan air zamzam sahaja boleh menyembuhkan penyakit, Kerajaan Arab Saudi sepatutnya mengharamkan hospital dan farmasi. Malah Kacip Fatimah dan Minyak Dhab tidak perlu dijual di Bukit Uhud.

Konsep sebenar yang perlu ada bagi seorang muslim adalah air zamzam itu adalah salah satu ikhtiar dalam berubat. Cuba perhatikan betul-betul tulisan Ibnul Qayyim
...Telah berlaku kepada diri saya sewaktu di Mekah, saya jatuh sakit, dan pada masa itu benar-benar ketiadaan ubat dan doktor. Maka saya pun berubat sendiri dengan al-Fatihah. Saya ambil air Zamzam, dan saya bacakan di atasnya berulang kali......
Maksudnya beliau telah berusaha mencari ubat dan doktor serta sudah tiada ikhtiar lain dalam menyembuhkan penyakit yang dialami. Air Zamzam menjadi alat untuk berubat pada saat itu. Ianya juga perlu di sertai dengan niat dan keyakinan yang tinggi akan janji Rasulullah tersebut.

Konsep ini sama juga dengan permohonan-permohon an lain semasa meminum air zam-zam. Cuba lihat apa yang dinukilkan oleh Imam Al-Jalal Assayuti;
"Dengan memuji Allah Ta'ala, saya sudah musafir ke negeri-negeri Syam, Hijaz, Yaman, India dan Maghribi. Apabila saya menunaikan haji, saya telah minum air Zamzam bagi beberapa perkara yang berikut, antaranya: Agar saya sampai (mahir) dalam ilmu fiqeh sehingga mencapai mertabat Asy-Syeikh Sirajuddin al-Bulqini. Dalam ilmu hadis sehingga saya mencapai mertabat al-Hafiz lbnu Hajar." (Lihat Husnul Muhadharah 1/215 dan 2/296).
Imam As Sayuti tidak menjadi ulamak besar semata-mata dengan meminum air zamzam, tetapi perlulah disusuli dengan mengadap guru, menelaah kitab dan mengikuti perbincangan ilmiah. Ilmu tidak datang bergolek tanpa usaha, ikhtiar, doa dan tawakkal. Air Zamzamlah sebagai pemacu kepada usaha dan ikhtiar itu.

Inilah ulasan saya ketika bersemuka dengan jemaah haji yang mmeberikan alasan meminum Air Zamzam menggantikan ubat biasanya

shiditrader
01-10-2010, 12:10 AM
up sikit tuk TT!!!

my.name.is.nad
01-10-2010, 03:59 AM
kalau TT kat kuching mmg saya dah beli dah

ahib0205
01-10-2010, 12:40 PM
up sikit tuk TT!!!

terima kasih bro shidi :)

kalau TT kat kuching mmg saya dah beli dah

terima kasih nad. saya kat area shah alam.


:)cgrock

mathafiz
01-10-2010, 06:19 PM
sebotol? nampak mcm plastik je? :-?

TT
01-10-2010, 06:34 PM
area jb ade x sape2 jual..ak tertarik baca 1 cerita sahabat nabi yg minum air zamzam ni jd gemuk..ak pn nk gemukkn badan ni..minum appeton xde effect lgsg

ahib0205
01-10-2010, 06:45 PM
sebotol? nampak mcm plastik je? :-?

er...

ok la khas untuk bro.

sebotl plastik air zam-zam = 10 liter

RM 110


:)cgrock

ZAL77
01-10-2010, 08:37 PM
salam,

bro kalau pos berapa harga? ke melaka.............

ahib0205
02-10-2010, 11:45 AM
salam,

bro kalau pos berapa harga? ke melaka.............

nak pos ke? nanti saya cuba tanya pejabat pos :)

kalau ambik dalam 5 botol ke boleh la saya ke sana hantar :)cgrock

ahib0205
03-10-2010, 02:32 PM
Orang Shah Alam ada sapa nak?

ahib0205
05-10-2010, 11:38 PM
Sesiapa yang mencari-cari kini boleh didapati di Shah Alam

ahib0205
07-10-2010, 04:57 PM
Hubungi 013-2785103 untuk pertanyaan lanjut

Jutawan
08-10-2010, 11:25 AM
Menarik juga nie, minuman As-Sunnah untuk kesihatan.

soleq
08-10-2010, 11:28 AM
shah alam area mana TT?

ahib0205
08-10-2010, 11:40 AM
shah alam area mana TT?

Nak COD kat Shah Alam Seksyen 15

atau Shah Alam Seksyen 25


:)cgrock

helmi1984
08-10-2010, 12:02 PM
TT xjual 1liter ke?nak bg kat anak ms lahir nnt ni.

ahib0205
08-10-2010, 12:40 PM
TT xjual 1liter ke?nak bg kat anak ms lahir nnt ni.

1 Liter takde la bang. 500mL ada. RM10 boleh ke? :)

ahib0205
09-10-2010, 11:44 AM
Stock Air Zam-Zam masih ada lagi.

Saya berada di Seksyen 15 untuk siapa yang mahu COD :)

ahib0205
10-10-2010, 10:31 AM
Siapa nak COD area Cheras BAtu 10 hari ni? hubungi 013-2785103 sebelum pukul 3 petang hari ni :)

Toxic2010
10-10-2010, 11:40 AM
er...

ok la khas untuk bro.

sebotl plastik air zam-zam = 10 liter

RM 110


:)cgrock

Harga ini termasuk dengan harga pos ke?

wak
10-10-2010, 06:19 PM
salam

yo bro, tarak ronda2 area sg buloh ker?? kalo ada bwk la skali..

err..sec15 s.alam tu yg kat ner ek?

ahib0205
10-10-2010, 08:11 PM
Harga ini termasuk dengan harga pos ke?

Harga COD tu bro. Saya prefer COD sahaja :)


salam

yo bro, tarak ronda2 area sg buloh ker?? kalo ada bwk la skali..

err..sec15 s.alam tu yg kat ner ek?

area sg. buloh? :-?

wak nak berapa botol?

nak pergi seksyen 15 mudah je.

1) ikut FEDERAL HIGHWAY menghala ke KLANG

2) Terus sampai jumpa Petronas sebelah kiri, dan bagi signal kiri dan himpit ke kiri

3) EXIT kiri tu dan akan nampak tulisan Kawasan Perindustrian Seksyen 15

4) Terus dan sampai jumpa Bulatan dan amik pukul 9 (ke kiri)

5) Bagi signal kiri lagi dan masuk simpang pertama (Tengok sebelah kiri akan nampak UMW TOYOTA)

:)cgrock

riz79fx
10-10-2010, 09:29 PM
saya dari kuching...nak order 2 liter boleh tak?

ahib0205
10-10-2010, 09:56 PM
saya dari kuching...nak order 2 liter boleh tak?

Air Zam-zam yang ada 500mL dan 10L.

Kalau bro nak 2 Liter = 4 botol Air Zam-Zam yang 500mL



Sebotol 500mL = RM10

Maka 4 botol = RM40

Tapi semua kos pos dibiyai oleh bro ye...

Esok saya pergi tanya pejabat pos berapa kosnye ye :)

wak
10-10-2010, 10:06 PM
Harga COD tu bro. Saya prefer COD sahaja :)




area sg. buloh? :-?

wak nak berapa botol?

nak pergi seksyen 15 mudah je.

1) ikut FEDERAL HIGHWAY menghala ke KLANG

2) Terus sampai jumpa Petronas sebelah kiri, dan bagi signal kiri dan himpit ke kiri

3) EXIT kiri tu dan akan nampak tulisan Kawasan Perindustrian Seksyen 15

4) Terus dan sampai jumpa Bulatan dan amik pukul 9 (ke kiri)

5) Bagi signal kiri lagi dan masuk simpang pertama (Tengok sebelah kiri akan nampak UMW TOYOTA)

:)cgrock

adehhh.... x baper cam sec 15 nih.. x per. nanti wak usha line ke sana eh...

riz79fx
10-10-2010, 11:26 PM
Air Zam-zam yang ada 500mL dan 10L.

Kalau bro nak 2 Liter = 4 botol Air Zam-Zam yang 500mL



Sebotol 500mL = RM10

Maka 4 botol = RM40

Tapi semua kos pos dibiyai oleh bro ye...

Esok saya pergi tanya pejabat pos berapa kosnye ye :)

wah bagus tu,,k tanya postage dier berapa dulu ..

ahib0205
10-10-2010, 11:27 PM
adehhh.... x baper cam sec 15 nih.. x per. nanti wak usha line ke sana eh...

Orait. apa-apa kasi halo no ni dulu ye wak 013-2785103 :)cgrock

ahib0205
12-10-2010, 07:19 AM
Terima kasih kepada ahli forum carigold.com yang datang COD di Shah Alam petang semalam :)

Siapa ye tu? :D

ulatbuku
12-10-2010, 07:24 AM
up utk tt pg ni.hehe

ulatbuku
12-10-2010, 07:29 AM
tt, sy nk tanye.bgaimana blh dpt stock air zam zam berbotol2 ni? Tt g amik ke mekah ke.atau oder trus htr kt m'sia?

ahib0205
15-10-2010, 07:52 AM
tt, sy nk tanye.bgaimana blh dpt stock air zam zam berbotol2 ni? Tt g amik ke mekah ke.atau oder trus htr kt m'sia?

air zam-zam datang daripada mekah terus. dan di seal. jika terima yang terbuka, boleh pulang balik :)

haudli
15-10-2010, 08:59 AM
paling murah ni..dalam pasaran pun rm140 paling rendah harga..

ahib0205
15-10-2010, 02:41 PM
paling murah ni..dalam pasaran pun rm140 paling rendah harga..

tolong tolong je untuk siapa yang berhajat :)

helmi1984
15-10-2010, 03:59 PM
Terima kasih kepada ahli forum carigold.com yang datang COD di Shah Alam petang semalam

Siapa ye tu?

saya la ahib.hehehehe. sori lambat bg respons. skang wife dah senang ati ada air zam2 nak bagi bayi yg bakal lahir. TQ ahib

miskhi
15-10-2010, 10:48 PM
ade lagi x bro...kalau boleh antar kat seksyen 7 ok gak...aku ade moto jer..maklum la student...tapi ari isnin baru ade shah alam la

wak
16-10-2010, 02:49 AM
incik, kedai bukak tiap ari ker?

ahib0205
16-10-2010, 06:51 PM
saya la ahib.hehehehe. sori lambat bg respons. skang wife dah senang ati ada air zam2 nak bagi bayi yg bakal lahir. TQ ahib

Owh saudara ke yang datang? :D

Tahniah! Bertambah rezeki keluarga :)

Nanti nak lagi bagitau ye :)cgrock

ahib0205
16-10-2010, 06:54 PM
ade lagi x bro...kalau boleh antar kat seksyen 7 ok gak...aku ade moto jer..maklum la student...tapi ari isnin baru ade shah alam la

isnin ni nak? malam kalau saya hantar boleh tak? kalau confirm sms saya 013-2785103

:)cgrock

anbusan
16-10-2010, 06:54 PM
bleh pos ke ahaha....bapak aku tgh sakit ni kat muar huhu

ahib0205
16-10-2010, 06:56 PM
incik, kedai bukak tiap ari ker?

setiap hari (7 hari seminggu)

daripada jam 9 pagi hingga 9 malam :)

:)cgrock

ahib0205
17-10-2010, 11:11 PM
Esok ada sapa yang ak COD area SUBANG? ARA DAMANSARA? KG. MELAYU SUBANG? SUBANG BISTARI?

Hubungi 013-2785103 untuk tempahan sebelum 8 pagi esok :)

ahib0205
18-10-2010, 07:16 AM
Esok ada sapa yang ak COD area SUBANG? ARA DAMANSARA? KG. MELAYU SUBANG? SUBANG BISTARI?

Hubungi 013-2785103 untuk tempahan sebelum 8 pagi esok :)

ada lagi yang nak tempah? :)

ahib0205
19-10-2010, 07:32 AM
Sejarah Air Zam Zam

http://www.youtube.com/watch?v=S-UQLOcmvqg&feature=player_embedded#!

wak
28-10-2010, 11:49 PM
salam.

geng, stok ada lagik x?

kalo ada lg, wak nak buking 2...

ahib0205
01-11-2010, 08:05 PM
salam.

geng, stok ada lagik x?

kalo ada lg, wak nak buking 2...

macam mana wak? dah dapat ke belum? :-?

ahib0205
03-11-2010, 11:09 PM
Air Zam Zam Shah Alam.

lebih kurang jam 9 malam tadi ada seorang pesakit kanser cuba untuk mengamalkan Air Zam Zam.

Moga tercapai hajat... Insya Allah

ahib0205
08-11-2010, 03:07 PM
Sekitar Shah Alam, Kg. Melayu Subang, Subang Bistari ada yang nak Air Zam Zam?

Hubungi 013 -2785 103 :)

bujanglapok
08-11-2010, 03:10 PM
area KL buleh hantar tak bro..

mamaimran
08-11-2010, 04:31 PM
Insyallah kalau sempat nak pg kekedai TT lepas magrib nanti.

ahib0205
10-11-2010, 03:34 PM
area KL buleh hantar tak bro..

KL kat mana bro? Details sikit lagi bro :D manatau saya terlajak ke sana boleh la singgah.


Insyallah kalau sempat nak pg kekedai TT lepas magrib nanti.

mama dah dapatkan Air Zam Zam ke? :)

ahib0205
12-11-2010, 02:14 PM
Air Zam Zam masih ada lagi.

Hubungi 013-2785103 :)cgrock

rayray
15-11-2010, 11:59 PM
Bro, ade hantar kat area KLCC tak?

rayray
16-11-2010, 12:33 AM
Bro air zam zam ade lagi stok ke? Nak 1 botol le?

basco
16-11-2010, 01:46 AM
baru je dpt dr mekah,2 hari lepas...rm160.kalo xsilap?

di hantar oleh citylink..

tp kopius resitnye mcm bkn dr mekah je...

cuma tulis city link global port klang.

bole tolong jelaskn pada sapa yg tau...infonye??

basco
18-11-2010, 08:43 PM
sonyap jer....

ahib0205
18-11-2010, 09:59 PM
baru je dpt dr mekah,2 hari lepas...rm160.kalo xsilap?

di hantar oleh citylink..

tp kopius resitnye mcm bkn dr mekah je...

cuma tulis city link global port klang.

bole tolong jelaskn pada sapa yg tau...infonye??

botol tu sama dengan bawah ni ke bro? :-?


http://i528.photobucket.com/albums/dd323/ahib0205/AZ-ZAIN%20SHAH%20ALAM/SAM_2575.jpg

ahib0205
18-11-2010, 10:02 PM
Bro air zam zam ade lagi stok ke? Nak 1 botol le?

stok masih ada lagi.

baru tadi ada sahabat kita dari Kuala Lumpur datang borong 7 botol. (Harga istimewa diberikan) :)


Hubungi 013-2785103 :)cgrock

ahib0205
20-11-2010, 02:20 PM
Air Zam Zam di datang terus dari Mekah.

Stok masih ada lagi. Hubungi saya jika berminat

ahib0205
25-11-2010, 10:17 AM
Kami merupakan pembekal Aiz Zam Zam.

Hubungi kami jika berminat untuk mendapatkan bekalan Air Zam Zam

ejoybaik
25-11-2010, 11:17 AM
kasi bump sket utk barang baik ni...

ahib0205
02-12-2010, 11:44 AM
saya la ahib.hehehehe. sori lambat bg respons. skang wife dah senang ati ada air zam2 nak bagi bayi yg bakal lahir. TQ ahib

terima kasih banyak kepada bro helmi kerana sekali lagi datang dapatkan Air Zam Zam :)

Moga mudah segala urusan bro :)cgrock

helmi1984
02-12-2010, 01:29 PM
sama2 ahib.

ekmal
02-12-2010, 02:28 PM
salam tuan,

teman nak beli 500ml punyer.PM details ye,htr ke ganu.

ahib0205
08-01-2011, 01:11 PM
terima kasih kepada semua pelanggan air zam zam

air zam zam 10 liter masih ada lagi

sila hubungi 013-2785103 untuk maklumat lanjut


terima kasih juga kepada pentadbiran carigold.com

:)cgrock

ahib0205
24-01-2011, 07:21 PM
Ada sesiapa yang berminat untuk menjadi pengedar boleh PM saya atau hubungi 013-2785103

Air Zam Zam 10 liter hanya RM 110 (upah perkhidmatan) untuk amalan seisi keluarga :)cgrock

hazaOne
24-01-2011, 08:18 PM
Ada sesiapa yang berminat untuk menjadi pengedar boleh PM saya atau hubungi 013-2785103

Air Zam Zam 10 liter hanya RM 110 (upah perkhidmatan) untuk amalan seisi keluarga :)cgrock

salam tuan, stok ade lg ke?

ahib0205
25-01-2011, 06:01 PM
salam tuan, stok ade lg ke?

masih ada lagi

tuan nak berapa botol? :)

P/s: ada org kedah nak air zam-zam tak? :-?

ahib0205
31-01-2011, 11:40 PM
berminat menjadi pengedar? PM saya :)

MusafirJalanan
02-02-2011, 01:57 PM
sehari elok minum air zam zam berapa gelas?
sunnah Nabi berapa gelas minum sehari?

my.name.is.nad
06-02-2011, 10:23 PM
Pos ke kuching berapa bos?

ahib0205
07-02-2011, 06:06 PM
Pos ke kuching berapa bos?

nad, untuk pos ke sabah/sarawak kos sebotol RM143.

kalau untuk semenanjung malaysia kos pos sebotol RM33

guna http://www.kangaroo.com.my/index.html

ahib0205
07-02-2011, 06:23 PM
sehari elok minum air zam zam berapa gelas?
sunnah Nabi berapa gelas minum sehari?

saya tak dapat jawab la soalan bro ni.

sapa-sapa arif tolong boleh tak? :D

ahib0205
08-02-2011, 07:18 AM
berminat menjadi pengedar? PM saya :)

TERIMA KASIH

kepada mereka yang berminat untuk menjadi pengedar :)

Ada lagi yang berminat? Hubungi 013-2785103 :)cgrock

ahib0205
09-02-2011, 08:30 AM
nad, untuk pos ke sabah/sarawak kos sebotol RM143.

kalau untuk semenanjung malaysia kos pos sebotol RM33

guna http://www.kangaroo.com.my/index.html



Terima kasih kepada Pn. Ani dari KL yang telah memaklumkan Air Zam-Zam telah sampai ke rumah emaknya di Pulau Pinang semalam :)

Saya pos 7 Febuari 2011 samai penang 8 Febuari 2011

:)cgrock

P/s: ada sapa tau servis kos pos yang lagi murah, tolong maklumakan ye :)

ahib0205
10-02-2011, 06:43 PM
malam ni jam 8 mlm ada nak datang kedai untuk dapatkan 2 botol.

Terima kasih kepada semua :)

ahib0205
11-02-2011, 04:24 PM
ada lagi yang berhajat untuk dapatkan Ari Zam-Zam?

zamreda
11-02-2011, 10:42 PM
ade gak yng edar airzam2 nie...

ahib0205
12-02-2011, 07:39 AM
ade gak yng edar airzam2 nie...

terima kasih berminat bro :)

ahmadfarid
12-02-2011, 09:06 AM
bgus22...
hehe

ahib0205
12-02-2011, 03:32 PM
bgus22...
hehe

terima kasih bro :)cgrock

ahib0205
14-02-2011, 12:02 AM
terima kasih kepada bro amer87 geng carigold.com datang ke kedai tadi untuk dapatkan sebotol air zam-zam 10 liter :)

ahib0205
15-02-2011, 05:07 AM
Orang Kedah ada berhajat nak dapatkan bekalan Air Zam Zam pada bulan March 2011 ni boleh hubungi saya 013-2785103

Saya akan berada di Kedah :)cgrock

ahib0205
16-02-2011, 03:58 PM
Orang Kedah ada berhajat nak dapatkan bekalan Air Zam Zam pada bulan March 2011 ni boleh hubungi saya 013-2785103

Saya akan berada di Kedah :)cgrock


sebelum nak kedah lalau perak, seberang perai, dan lain-lain. sapa berhajat tu boleh la.

saya ikut lebuhraya plus :)

chesnatesz
16-02-2011, 04:06 PM
bro kedai kat mane??
aku selalu beli air zam2 yang jual dlm botol mineral kecik tuh..
penat gak asek kuar 12hengget skali beli..
baru dpt dlm 600ml..

ahib0205
16-02-2011, 04:21 PM
bro kedai kat mane??
aku selalu beli air zam2 yang jual dlm botol mineral kecik tuh..
penat gak asek kuar 12hengget skali beli..
baru dpt dlm 600ml..


kat sini kedainye :) jemput la datang ye. bro pakat la dengan kawan-kawan ambik dalam 5 botol, saya bagi harga borong

:)cgrock

http://3.bp.blogspot.com/_9dpU5ur0x3I/TDwlkp6CwtI/AAAAAAAAAPM/4eA7SPntL7U/S1600-R/peta+az-zain.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_9dpU5ur0x3I/TDwmh-nKzQI/AAAAAAAAAPc/A8Kv5PqQO3U/S748/azzain+shah+alam.jpg

ahib0205
18-02-2011, 07:31 AM
stock bekalan air zam zam masih ada lagi :)

pertanyaan lanjut hubungi 013-2785103

ahib0205
19-02-2011, 07:40 AM
Maaf lambat upload gambar :)

Ini antara Air Zam-Zam yang diletakan di rak Az-Zain Shah Alam :)

http://i528.photobucket.com/albums/dd323/ahib0205/AZ-ZAIN%20SHAH%20ALAM/SAM_3812.jpg

ahib0205
24-02-2011, 06:38 AM
ALhamdulillah kos pos menggunakan perkhidmatan KTM ke semenanjung Malaysia sahaja (tak termasuk sabah dan sarawak) kini hanya RM20 sebotol

:)

berminat hubungi 013-2785103 untuk tempahan

ahib0205
06-03-2011, 09:22 AM
lama takde orang oder :D

mai sapa nak oder, bagi masa dalam 2-3 hari insya Allah sampai depan rumah guna pos KTM :)

ahib0205
09-03-2011, 05:33 PM
Perkhidmatan pos Air Zam-zam 10 liter ke semenanjung Malaysia :)

ahib0205
13-03-2011, 08:39 PM
Terima kasih kepada bro darthspoket kerana telah dapatkan Air Zam-Zam 10 liter kali ke-2 :)

hafiy
13-03-2011, 09:44 PM
bump untuk TT, barang bagus ni. Pakat mai beli :)

ahib0205
14-03-2011, 04:12 PM
bump untuk TT, barang bagus ni. Pakat mai beli :)

terima kasih bro :)cgrock

ahib0205
15-03-2011, 12:22 PM
Minggu ni ada lagi yang berhajat?

Boleh terus hubungi saya 013 - 2785 103

my.name.is.nad
15-03-2011, 12:30 PM
kalau 10 liter persamaan 1000 ml kan ..?

mr_x6006
15-03-2011, 01:17 PM
kalau 10 liter persamaan 1000 ml kan ..?

1 Liter bersamaan dgn 1000ml bro.. :">

ahib0205
15-03-2011, 09:47 PM
kalau 10 liter persamaan 1000 ml kan ..?

10 liter = 10 000 ml sis :)cgrock

ahib0205
17-03-2011, 08:31 PM
Telaga zam-zam merupakan satu-satunya sumber air bersih dari bawah tanah di Mekah satu ketika dahulu. Umat Islam sangat mengambil berat tentang air zamzam ini untuk air wuduk dan perubatan.

Kini kita berpeluang untuk menikmati sebaik-baik air di atas muka bumi ini iaitu air zam zam dari Makkah.

Satu botol Air Zam Zam berisi 10 liter dibawa terus dan tidak dibungkus semula di Malaysia.

Untuk perkhidmatan pos ke semenanjung Malaysia sahaja anda perlu tambah RM20.

Hubungi 013-2785103 untuk maklumat lanjut :)

:)cgrock

ahib0205
18-03-2011, 06:01 PM
Tempahan Air Zam Zam boleh dibuat lagi :)

eunos
21-03-2011, 12:10 AM
Tempahan Air Zam Zam boleh dibuat lagi :)

kena tempah brp lama nak dpt?
ready stock ade tak..??

baru je beli smlm

3 botol = 30 liter

ahib0205
21-03-2011, 08:24 AM
kena tempah brp lama nak dpt?
ready stock ade tak..??

baru je beli smlm

3 botol = 30 liter


Ready Stock senstiasa ada insy Allah :)

kalau datang kedai, terus boleh dapat.

kalau nak pos anggaran masa 3 hari bekerja sampai (saya guna pos ktm)

kalau bro beli borong 5 botol, dapat harga lain :)

berminat hubungi saya ye 013-2785103

:)cgrock

ahib0205
22-03-2011, 08:00 AM
Bump pagi ni.

Nak oder hubungi saya 013-2785103

nak pos tambah RM20 ye :)

surfaddict
24-03-2011, 11:17 PM
ahib..htr ke rumah aku boleh? Call aku nombor lama tu.. :)

ahib0205
26-03-2011, 06:44 PM
ahib..htr ke rumah aku boleh? Call aku nombor lama tu.. :)


Terima kasih kerana berminat sis :)


:)cgrock

ahib0205
30-03-2011, 09:21 PM
terima kasih kepada saudara daripada puchong yang berhubung dengan saya :)

ahib0205
02-04-2011, 07:52 AM
Terima kasih kepada saudara dari Kapar, Klang yang menghubungi :)

hyrulxxx
04-04-2011, 02:54 PM
salam bro .. air zam zam ada stok tak ? tgk arr kalau dan ptg2 karang aku pegi kedai ..

ahib0205
04-04-2011, 03:11 PM
salam bro .. air zam zam ada stok tak ? tgk arr kalau dan ptg2 karang aku pegi kedai ..

Salam.

Insya Allah sentiasa ada...

Kedai buka dari 9 pagi hingga 9 malam :)

Bro nak berapa botol?

Apa-apa boleh hubungi saya ye 013-2785103

:)cgrock

hyrulxxx
04-04-2011, 03:58 PM
Salam.

Insya Allah sentiasa ada...

Kedai buka dari 9 pagi hingga 9 malam :)

Bro nak berapa botol?

Apa-apa boleh hubungi saya ye 013-2785103

:)cgrock

sikit je .. nak pakai sendiiri

ahib0205
05-04-2011, 06:46 AM
sikit je .. nak pakai sendiiri

terima kasih bro hyrul :)

:)cgrock

ahib0205
07-04-2011, 02:03 PM
ADAB MEMINUM AIR ZAM-ZAM


Terdapat beberapa adab atau peraturan bagaimana meminum air Zamzam itu, antaranya:

Daripada Abdullah bin Abi Mulaikah, katanya:

Seorang laki-laki telah datang menemui lbnu Abbas. Lalu bertanya lbnu Abbas: "Tuan datang dari mana?"

Lelaki itu menjawab: "Saya baru lepas minum air Zamzam".

Tanya lbnu Abbas lagi: "Adakah tuan minum itu mengikut cara yang sepatutnya'?"

Lelaki itu tidak menjawab, sebaliknya bertanya pula kepada lbnu Abbas: "Bagaimanakah carariya wahai lbnu Abbas?"

Maka lbnu Abbas pun menjelaskan: "Apabila minum air Zamzam hendaklah menghadap kiblat, sebutkan nama Allah (baca Bismillah) dan bernafas di luar bijana ,kemudian baru teguk lagi,dan (sesudah selesai minum) ucapkan pujian kepada Allah (baca Alhamdulillah).

Sesungguhnya Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam ada bersabda: "Perbezaan diantara kita dan orang ramai (kaum munafik) ialah bahawa mereka itu tidak suka meneguk (minum) air zamzam." (Hadis riwayat Addara Qutni dan lbnu Majah).

Daripada 'Ikramah meriwayatkan, bahawa adalah lbnu Abbas Radhiallahu Anhuma apabila minum air Zamzam beliau berdoa (ertinya) :

"Ya Allah ya Tuhanku! Aku bermohon kepadaMu supaya dikurniakan ilmu yang memberi manfaat, rezeki yang luas dan kesembuhan daripada segala penyakit." (Diriwayatkan oleh ad-Dara Qutni dan lbnu Majah).

Dalam bahasa Arabnya doa itu berbunyi:

Menurut riwayat, lbnu Abbas adalah terkenal seorang sababat yang sangat mendalam ilmunya, luas rezekinya dan tidak pernah sakit kecuali penyakit tua.

Syeikh Jamaludin Muhammad Jarullah bin Muhammad Nuruddin dalam kitabnya 'al-Jamiul Latif fi Fadhli Makkah' dalam bab Adab minum air Zamzam berkata:

"Berkata seorang ulama Rahimahullah, sesiapa yang hendak meminum air Zamzam, eloklah dia mengambil bekas yang berisi air Zamzam dengan mengadap kiblat, kemudian berkata: Ya Allah, sesungguhnya telah sampai kepadaku daripada nabiMu Sallallahu 'Alaihi Wasallam, bahawa baginda bersabda:

Maka Ya Allah, aku meminum air Zamzam ini untuk............. (sebutkan apa yang dikehendaki). Selepas itu diminum seteguk,kemudian bernafas diluar bijana itu, Dan begitulah dilakukan sebanyak tiga kali. Setiap kali meneguknya dibaca Basmalah dan setiap kali selesai dibaca Hamdalah.

Beginilah cara meminum air Zamzam yang diriwayatkan daripada lbnu Abbas dan doa yang di atas dibaca ketika meminumnya.

http://www.brunet.bn/gov/mufti/alhadaf/dis97/h_petik.gif

Sumber (http://www.salamcyber.com/blog/view/49/)

ahib0205
12-04-2011, 04:09 PM
segala pertanyaan boleh hubungi saya 013-2785103

ahib0205
16-04-2011, 05:47 AM
Pesanan dari Terenganu telah di pos. Semoga selamat sampai :)

ahib0205
27-04-2011, 10:18 AM
Alhamdulillah Air Zam Zam telah selamt sampai ke Terengganu hari ini

Namun menagambil masa hampir 2 minggu kerana permasalahan pengurusan pos KTM.

Terima kasih kepada En Ahmad Safii kerana memahami dan sanggup tunggu :)

:)cgrock

ahib0205
29-04-2011, 12:11 PM
Untuk maklmuan semua, charge pengangkutan baru dinaikkan kepada RM5

Namun tuan-tuan dan puan-puan boleh dapatkan Air Zam Zam dengan harga yang masih sama jika datang ke kedai AZ-ZAIN SHAH ALAM Seksyen 15.

Sila gunakan kod AHIB semasa pembayaran ingin dibuat di kaunter :)

Sebarang pertanyaaan boleh hubungi saya 013-2785103

Sekian terima kasih

:)cgrock

ahib0205
02-05-2011, 09:23 AM
Air Zam Zam 10 Liter untuk emalan seharian :)

ahib0205
06-05-2011, 10:59 AM
Air Zam Zam 10 Liter untuk emalan seharian :)

untuk amalan.


tersilap taip la pulak :">

ahib0205
10-05-2011, 09:01 AM
Bagi yang hendak datang terus ke kedai pun boleh takde masalah :)


http://img27.imageshack.us/img27/8390/sam2184.jpg


http://3.bp.blogspot.com/_9dpU5ur0x3I/TDwlkp6CwtI/AAAAAAAAAPM/4eA7SPntL7U/S1600-R/peta+az-zain.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_9dpU5ur0x3I/TDwmh-nKzQI/AAAAAAAAAPc/A8Kv5PqQO3U/S748/azzain+shah+alam.jpg

ahib0205
21-05-2011, 01:09 AM
terima kasih kepada bro darthspoket sekali lagi dapatkan air zam zam

saya minta maaf sebab lewat sampai guna perkhidmatan ktm. tapi itu yang paling murah setakat ni :)

ahib0205
23-05-2011, 09:38 AM
sapa nak datang kedai terus pun boleh :)

ahib0205
24-05-2011, 08:33 PM
air zam zam diambil dari telaga zam zam.

Terdapat adab atau cara untuk minum air zam zam

khasiat air zam zam memang tidak dapat ditandingi oleh semua jeni air di dunia!

kita juga sedia maklum berkenaa molekul air zam zam yang amat cantik dan ajaib :)

sekali lagi keajaiban air zam zam tiada tandingan!

:)cgrock

ahib0205
26-05-2011, 10:50 AM
sejarah air zam zam :)

:)cgrock


http://www.youtube.com/watch?v=S-UQLOcmvqg



Pengenalan

Telaga Zamzam (atau Zamzam Well, atau Zamzam; B. Arab: زمزم) ialah telaga biasa yang terletak di dalam Masjidil Haram di Makkah, hampir dengan Kaabah, tempat paling suci dalam Islam.

Telaga zam-zam merupakan satu-satunya sumber air bersih dari bawah tanah di Mekah satu ketika dahulu. Umat Islam sangat mengambil berat tentang air zamzam ini untuk air wuduk dan perubatan.

Sejarah

Umat Islam percaya telaga zam-zam dibina oleh Siti Hajar isteri kedua Nabi Ibrahim a.s dan ibu kepada anak Nabi Ibrahim iaitu Nabi Ismail.Siti Hajar dan anak kecilnya Nabi Ismail kehausan di kawasan gurun kering kontang . Lantaran itu Siti Hajar berlari anak 7 kali antara Safa dan Marwa untuk mendapatkan air untuk anak kecilnya itu.Allah menghantar malaikai Jibrail untuk mengeluarkan air suci dari tengah-tengah padang pasir itu. Lokasinya ialah tempat Nabi Ismail menghentak-hentak kaki dan menangis. Siti Hajar mengepong kawasan mata air itu dengan batu-batu dan memanggil zamzam yang bermaksud 'kepung air'. Ketika itu Mekah belum ada penduduk.

Datuk Nabi Muhamad s.a.w bernama Abdul Muttalib telah menjaga, mengurus dan menjaga keselamatan satu-satunya sumber air di kota Mekah zaman pra Islam.

Perkataan "zamzam" dipercayai berasal daripada ungkapan "zomk-zomk" bermakna "berhenti mengalir" - yang diluahkan oleh Siti Hajar dalam percubaannya menakung air yang berhamburan keluar.

Menurut hadis, Abu Tharr Al-Ghifari, sahabat Nabi Muhammad S.A.W, berkata semasa beliau mula-mula tiba di Mekah pada zaman permulaan Islam, beliau hidup dengan meminum air zamzam selama sebulan.

Maklumat fizikal

Telaga zamzam dalamnya 30 meter sahaja dan kedalaman air hanya 3.32 meter. Dapat bayangkan. Ada beberapa punca mata air di bawah 13 meter.

Ujian mengeluarkan air pada kelajuan 8000 liter/second selama tempoh 24 jam menunjukkan paras air surut dari para 3.23 meter kepada 12.72 meter dan kemudian 13.39 meter selepas itu. Paras air kembali normal ke paras 3.9 meter selepas 11 minit.

Air zamzam kini

Semasa ibadah umrah dan haji, para jemaah telah meniru larian Siti Hajar dari Safa ke Marwa sebanyak 7 kali yang dikenali ebagai ibadah Sae'i. Air zamzam dapat mengubat penyakit mental. Jenazah yang meninggal dunia dimandikan dengan air zamzam.

Jabatan Geologi Arab Saudi telah membuat kajian tentang cara pengurusan air zamzam dan menambah jumlah air bagi menampung keperluan jemaah semasa menunaikan haji, membawa balik untuk saudara-mara dan pelbagai tujuan lain.

Kajian menunjukkan air zamzam mengandungi pelbagai mineral seperti kalsium, magnesium dan fluorida.

Pengurusan air zamzam

Air zamzam asli tidak boleh dieksport secara sah dari Arab Saudi untuk dijual secara komersial. Oleh itu jemaah mengisi botol dan bekas air mereka untuk dibawa pulang serta diagihkan kepada sanak saudara. Setiap jemaah dihadkan membawa lima gelen (kira-kira 20 liter).

Tempat mengambil air zamzam berhampiran Masjidil Haram mempunyai dua bahagian. Bahagian pertama dilengkapi 14 pili yang boleh digunakan secara percuma oleh orang ramai manakala yang kedua pula dipasang pili tiga kali ganda daripada jumlah itu dan dikendalikan oleh syarikat swasta berlesen yang mengenakan sedikit bayaran untuk mengisi botol dan tong air jemaah.

Biasanya syarikat ini mengenakan bayaran hanya SR10 untuk botol 10 liter untuk keselesaan jemaah dari berebut-rebut. Kaedah ini lebih baik dan jarang yang berani menipu.

Namun akhbar Arab News melaporkan ahli "zamzam mafia" yang terdiri dari orang Mynamar, Bangladesh dan Afrika beratur di pili awam sejak awal pagi. Mereka lengkap dengan tong dan ambil masa lama. Sedangkan jemaah lain menyediakan tong kecil sahaja. Mereka tidak rasa bersalah melakukannya dan merupakan rezeki halal bulan Ramadan.

Ada yang merungut kerana air zamzam yang dibeli tidak tulen atau telah dicampur dengan air lain.

ahib0205
30-05-2011, 10:59 AM
Untuk maklmuan semua, charge pengangkutan baru dinaikkan kepada RM5

Namun tuan-tuan dan puan-puan boleh dapatkan Air Zam Zam dengan harga yang masih sama jika datang ke kedai AZ-ZAIN SHAH ALAM Seksyen 15.

Sila gunakan kod AHIB semasa pembayaran ingin dibuat di kaunter :)

Sebarang pertanyaaan boleh hubungi saya 013-2785103

Sekian terima kasih

:)cgrock


up untuk maklumam semua :)

ahseng
14-07-2011, 04:19 PM
Assalammualikum,

Air Zamzam ada stok lagi tak? bleh hantar ke penang?

terima kasih

ahib0205
01-08-2011, 01:23 PM
terima kasih kepada bro nagagila sudi datang kedai tadi :)

:)cgrock

Jutawan
02-08-2011, 02:16 PM
Bukan kurma sahaja menjadi kegilaan di bulan Ramadhan, air zam-zam juga. Kalu cod kat kedai RM110 ker 10 liter tuh?

ahib0205
15-09-2011, 04:50 PM
buat sementara waktu khidmat pos ditangguhkan

siapa yang ingin mendapatkan air zam zam boleh datang ke kedai az-zain shah alam

ahib0205
09-11-2011, 07:04 AM
dijemput datang ke kedai az-zain shah alam untuk dapatkan air zam zam 10 liter

selain air zam zam 10 liter hanya RM110

terdapat juga air zam zam 500ml


:)cgrock

ahib0205
10-12-2011, 09:17 PM
dapatkan air zam-zam 10 liter dengan pos atau COD dengan rakan kita di bawah ini

:)cgrock


Salam warga CG!

gambar botol pek baru Air Zam-zam 10L ada di bawah.

*COD - RM115
**Pos - RM120

*COD adalah bagi kawasan Shah Alam dan Subang Jaya SAHAJA.
**Pos ke semenanjung Malaysia sahaja setakat ini. (perkhidmatan pos untuk kawasan tertentu sahaja. sila maklumkan kawasan anda dahulu. harap maklum)

Sebarang pertanyaan dan urusan serterusnya, sila Hubungi 013-7195173

ahib0205
11-12-2011, 10:42 PM
10 liter air zam zam boleh di dapatkan di Az-Zain Shah Alam, Seksyen 15

jika 500ml = RM10

10 liter = RM110 sahaja


Jika berminat dapatkan lebih dari 5 tong, Insya Allah harga akan dikurangkan lagi

Dapatkan Ari zam zam 10 liter yang dibawa secara terus dari Mekah tanpa dicampur dengan air lain

ahib0205
15-12-2011, 07:54 AM
Jika telah sampai di Seksyen 15 Shah Alam, anda boleh datang ke Az-Zain Shah Alam untuk dapatkan 10 liter Air Zam Zam

Kami merupakan pemborong Air Zam Zam 10 liter

hubungi 013-3935103 untuk maklumat lanjut

ahib0205
19-12-2011, 08:23 AM
Tempahan Air Zam Zam boleh dibuat pada hari ini

Air Zam Zam 10 liter masih banyak ada di kedai.

Sila hubungi 013-3935 103 untuk maklumat lanjut

Kajian Semula Hukum Penjualan Air Zam-Zam
Keputusan:

Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-77 yang bersidang pada 10 - 12 April 2007 telah membincangkan Kajian Semula Hukum Penjualan Air Zam-Zam. Muzakarah telah memutuskan bahawa berdasarkan nas-nas daripada hukum syarak, Islam membenarkan penjualan, perdagangan atau urusniaga air zam-zam. Walaubagaimanapun pihak pemerintah boleh mengenakan sekatan sekiranya terdapat pihak yang mencemarkan kesucian dan kemuliaan air tersebut.
Keputusan (English):

Review On Selling Of Zam Zam Water

Decision:

The 77th Muzakarah (conference) of the Fatwa Committee National Council of Islamic Religious Affairs Malaysia held on 10th-12th April 2007 has discussed a review on rulings on selling of zam-zam water. Based on textual evidences, the Committee has decided that Islam permits the selling, trading and business of zam-zam water. However, the authority has to prevent any party trying to compromise the purity and sanctity of the zam-zam water.

sumber: http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-kebangsaan/kajian-semula-hukum-penjualan-air-zam-zam

ahib0205
28-01-2012, 04:41 PM
Promosi Air Zam Zam ada di thread sebelah :)

:)cgrock

Alhamdulillah dapat stok dengan harga lebih murah. Saya pun jual murah jugak!:)cgrock
Salam warga CG!
HARGA BARU TERKINI MULAI JANUARI 2012!

gambar botol pek baru Air Zam-zam 10L ada di bawah.

*COD - RM115RM110
Pos ke LEMBAH KLANG RM120RM115
**Pos ke LAIN-LAIN KAWASAN RM135RM130

*COD adalah bagi kawasan Shah Alam dan Subang Jaya SAHAJA.
**Pos ke seluruh Malaysia.

Sebarang pertanyaan dan urusan serterusnya, sila Hubungi 013-7195173

Jutawan
20-03-2012, 12:17 PM
Memang berminat nak dapatkan air zam-zam neh. Nak sembuhkan penyakit paru-paru berkuman yang dihadapi isteri.

ahib0205
20-03-2012, 01:22 PM
Memang berminat nak dapatkan air zam-zam neh. Nak sembuhkan penyakit paru-paru berkuman yang dihadapi isteri.

bro duduk mana? :)

ahib0205
19-06-2012, 10:50 AM
ada sapa nak COD hari ni untuk kawasan sekitar bawah ni :D

PUCHONG, PUTRAJAYA, SEPANG F1, BANDAR BARU SALAK TINGGI, BANDAR ENSTEK

sila hubungi saya untuk confirmkan sebelum jam 12 tengahari ini

013-2785 103

carigol
19-06-2012, 11:04 AM
10 liter tu satu botol kah atau beberapa botol.

Tamindari
19-06-2012, 11:59 AM
minum air zam-zam dengan berdoa
http://www.youtube.com/watch?v=uKiTr1xtrnI

ahib0205
19-06-2012, 12:45 PM
10 liter tu satu botol kah atau beberapa botol.

terima kasih kerana bertanya

satu botol 10 Liter

carigol
19-06-2012, 01:35 PM
terima kasih kerana bertanya

satu botol 10 Liter

saya berminat membeli air zam zam yang original yg tidak ada sesiapa menjampi.

berapa special harga boleh beri

ahib0205
19-06-2012, 05:33 PM
saya berminat membeli air zam zam yang original yg tidak ada sesiapa menjampi.

berapa special harga boleh beri


saya sudah PM tuan untuk maklumat lanjut :)

ahib0205
28-06-2012, 01:49 AM
COD di kawasan Shah Alam

10 liter = RM 110

Hubungi saya 013-2758 103

ahib0205
01-07-2012, 01:57 PM
COD di kawasan Shah Alam

10 liter = RM 110

Hubungi saya 013-2758 103


malam ni sapa nak COD area kg pandan, ampang comfirmkan dengan saya sebelum magrib


:)paid

ahib0205
01-07-2012, 11:19 PM
malam ni sapa nak COD area kg pandan, ampang comfirmkan dengan saya sebelum magrib


:)paid


Terima kasih kepada semua yang berurusan.

Penghantaran selesai :)paid


Esok sapa nak COD area puchong, putrajaya, bandar baru salak tinggi, sepang F1 dan kawasan sekitra sila hubungi saya sebelum subuh esok untuk confirmkan

:)cgrock

2njang
01-07-2012, 11:34 PM
gud lux TT..kt pekan RABU aloq staq mmbe aku ckp 100 jer

ahib0205
02-07-2012, 03:59 AM
gud lux TT..kt pekan RABU aloq staq mmbe aku ckp 100 jer

bro nak 100 saya pun boleh bagi :)

*tertakhluk kepada terma dan syarat

mdazreen
02-07-2012, 12:22 PM
saya berminat membeli air zam zam yang original yg tidak ada sesiapa menjampi.

berapa special harga boleh beri

Assalamualaikum TT...so yg TT jual ni yg berjampi ke cane.. Kedai TT ni kat area Public Bank tu ye..

Tq..:)cgrock

ahib0205
02-07-2012, 09:06 PM
Assalamualaikum TT...so yg TT jual ni yg berjampi ke cane.. Kedai TT ni kat area Public Bank tu ye..

Tq..:)cgrock


masuk simpang pertama yang petronas tu

kalau masuk simpang public bank tu dah terlepas nanti nak kena pusing balik jauh


air ni takde jampi apa-apa direct borong dari sana

stok baru sampai lebih 100 botol.

sapa nak jadi pengedar bagtau

:)cgrock

juweialhaj
02-07-2012, 09:40 PM
masuk simpang pertama yang petronas tu

kalau masuk simpang public bank tu dah terlepas nanti nak kena pusing balik jauh


air ni takde jampi apa-apa direct borong dari sana

stok baru sampai lebih 100 botol.

sapa nak jadi pengedar bagtau

:)cgrock

tak paham kenapa ada yg nak jampi?
supaya orang beli lagi ke? aduhh parokkk ~X(

ahib0205
02-07-2012, 09:51 PM
tak paham kenapa ada yg nak jampi?
supaya orang beli lagi ke? aduhh parokkk ~X(


bukan macam tu bro

maksud dia tanya kot-kot air zam-zam ni dah siap di bacakan atau dijampi oleh ustaz mana-mana ke

saya pun bgtau la saya ambil borong. baru ni sampai satu lori :)cgrock

achmadalbab
02-07-2012, 09:53 PM
Diskaun berapa

ahib0205
02-07-2012, 09:53 PM
Diskaun berapa

nak berapa botol?

duk area mana?

ahib0205
03-07-2012, 09:27 AM
Siapa lagi yang berminat nak jadi pengedar tanpa modal boleh PM saya

:)cgrock

ahib0205
04-07-2012, 06:32 PM
malam ni sapa nak COD boleh di area kg melayu subang, subang perdana, subang bistari dan kawasan sekitar

hubungi saya

ahib0205
05-07-2012, 12:16 PM
hari ni siapa yang ingin COD lagi area Damansara, Petaling Jaya dan Kawasan sekitar

Sila hubungi saya :)

ahib0205
07-07-2012, 12:16 PM
Siapa berminat untuk dapatkan air zam zam di kawasan Sg. Buloh dan sekitar boleh hubungi saya 013-2785 103

ahib0205
11-07-2012, 03:06 PM
khas promosi sempena ramadhan untuk siapa nak jadi dropshipper datang kedai ambil sendri minimum 5 botol atau nak saya hantar pun boleh

pm atau message untuk tau lanjut

:)cgrock

ahib0205
23-07-2012, 03:49 PM
Minimum 2 botol COD area KL

Sebotol 10 Liter Air Zam Zam = RM 110

Hubungi 013-2785 103

miragitsu
24-07-2012, 09:12 AM
tuan...

nak order air zam2 10liter 2x..pm saya rege ya..
bleh anto ke area kl sentral or menjalara?

ahib0205
24-07-2012, 10:31 AM
tuan...

nak order air zam2 10liter 2x..pm saya rege ya..
bleh anto ke area kl sentral or menjalara?

dah PM bro

kalau ada apa nak tanya terus untuk saya jawab boleh sms saya 013-2785 103

azanney
24-07-2012, 10:43 AM
menarik ni...parking dulu...

ahib0205
24-07-2012, 04:51 PM
Ada orang pahang area kuantan, temerloh, maran yang nak air zam zam ni esok sahaja?

hubungi sebelum jam 12 malam

013-2785 103

ahib0205
25-07-2012, 03:21 AM
menarik ni...parking dulu...

terima kasih kerana berminat bro :)

ahib0205
27-07-2012, 03:29 PM
esok pagi siapa nak di sekitar kawasan jalan yap kwan seng?

ahib0205
30-07-2012, 07:14 AM
tuan...

nak order air zam2 10liter 2x..pm saya rege ya..
bleh anto ke area kl sentral or menjalara?

Urusan dah selesai dengan bro miragitsu COD di Manjalara 2 Botol

Terima kasih bro


Untuk makluman semua, bro ni memberikan Air Zam Zam untuk anak-anak dan kesannya anak sentiasa sihat dan susah dapat penyakit dengan izin Allah

miragitsu
30-07-2012, 09:08 AM
Urusan dah selesai dengan bro miragitsu COD di Manjalara 2 Botol

Terima kasih bro


Untuk makluman semua, bro ni memberikan Air Zam Zam untuk anak-anak dan kesannya anak sentiasa sihat dan susah dapat penyakit dengan izin Allah

:"> terbaik bro...dgn izin Allah gak

ahib0205
31-07-2012, 02:29 PM
Air Zam Zam hanya ada 10 Liter sahaja

Kami merupakan pemborong Air Zam Zam dibawa khas dari Mekah

ahib0205
01-08-2012, 11:30 AM
ada lagi yang nak COD untuk di kawasan Shah Alam?

ahib0205
01-08-2012, 03:53 PM
malam ni orang KL ada nak order?

kebetulan lalu sana

siapa nak tolon sms saya 013-2785103 :)cgrock

ahib0205
02-08-2012, 11:31 AM
malam ni sapa nak COD di kawasan Putrajaya?

Hubungi 013-2785 103

Raja Laut
02-08-2012, 11:41 AM
sabah tkder agen ke bro??..

ahib0205
02-08-2012, 11:42 AM
sabah tkder agen ke bro??..

takde bro

semalam baru pos ke sabah 2 botol

Raja Laut
02-08-2012, 12:11 PM
takde bro

semalam baru pos ke sabah 2 botol

botol ka gelen??..

ahib0205
02-08-2012, 12:14 PM
botol ka gelen??..

2 botol bro

1 botol = 10 liter

bro berminat nak dapatkan air zam zam ni? :)

Raja Laut
02-08-2012, 12:19 PM
2 botol bro

1 botol = 10 liter

bro berminat nak dapatkan air zam zam ni? :)

minat sgt..tu la tanyer2 jer..nak tgk harga..cni lbh rm10 je dpt segelen tu 10 liter..biase ambik kat kk..cuma nak tahu lbh lanjut tentang ori ke tak ori tu..klu ade info leh share bro..

ahib0205
02-08-2012, 12:30 PM
minat sgt..tu la tanyer2 jer..nak tgk harga..cni lbh rm10 je dpt segelen tu 10 liter..biase ambik kat kk..cuma nak tahu lbh lanjut tentang ori ke tak ori tu..klu ade info leh share bro..


Owh boleh takde masalah nak tanya apa pun :)


Pos ke SABAH & SARAWAK

sebotol Air Zam Zam (10 Liter) = RM 152


Berkenaan ori tak ori tu mungkin bro boleh test menggunakan alkaline tester untuk tengok kandungan Ph

Untuk makluman bro, kami merupakan pemborong direct dari Mekah.

Stok Air Zam Zam datang dalam kontena dan seteleh tiba di pelabuhan Klang, kami akan terus bawa ke kedai Az-Zain di Seksyen 15 tu

Berbalik kepada ketulenan sebenar Air Zam Zam tu, setakat itu yang saya tau

ada apa nak tanya lagi silakan :)

ahib0205
02-08-2012, 12:37 PM
malam ni sapa nak COD di kawasan Putrajaya?

Hubungi 013-2785 103


Malam ni saya akan pergi ke Persint 11 Putrajaya

Untuk penghantaran di kawasan sekitar, sila hubungi saya sebelum waktu berbuka puasa hari ini :)

ahib0205
03-08-2012, 09:51 AM
Malam ni saya akan pergi ke Persint 11 Putrajaya

Untuk penghantaran di kawasan sekitar, sila hubungi saya sebelum waktu berbuka puasa hari ini :)


semalam selamat dibuat penghantaran

Untuk malam siapa nak penghantaran Air Zam Zam ke kawasan Kuala Lumpur, Shah Alam dan sekitarnya

Minimum order 2 btol Air Zam Zam 10 Liter

Hubungi 013-2785 103 :)cgrock

ahib0205
04-08-2012, 09:48 AM
petang ni lepas area siapa ingin COD kawasan Subang Medical Centre, Sunway Pyramid, Shah Alam dan kawasan sekita boleh hubungi saya

Tiada minimum order dikenakan kerana kebetulan saya melalui kawasan tersebut.

Sila hubungi 013 2785 103 untuk tempahan sebelum zohor

Air Zam Zam sebotol 10 liter = RM110 sahaja

Syahforever
04-08-2012, 10:02 AM
Ooh sebotol 500 ML.. orait dah ni.

Berminat utk dapatkan 2 liter (4 botol). Minta TT hantar detail kepada saya.

keepitreal
04-08-2012, 10:04 AM
sayalah yang baru call...kalau dtg putrajaya bawak 2 botol utk saya

ahib0205
04-08-2012, 10:09 AM
sayalah yang baru call...kalau dtg putrajaya bawak 2 botol utk saya

Owh bro

ok2 saya plan lepas asar ok tak bro?


Ok siapa yang nak Air Zam Zam di kawasan Putrajaya Persinct 9 petang ni sila hubunngi untuk tempahan

Sekarang ada 2 botol, kalau ada lagi order saya boleh bagi kurang sikit

cukup la sekadar duit minyak dan tol je dari shah alam


OK siapa nak sila sms atau call saya

013-2785 103


:)cgrock

keepitreal
04-08-2012, 10:11 AM
Owh bro

ok2 saya plan lepas asar ok tak bro?


Ok siapa yang nak Air Zam Zam di kawasan Putrajaya Persinct 9 petang ni sila hubunngi untuk tempahan

Sekarang ada 2 botol, kalau ada lagi order saya boleh bagi kurang sikit

cukup la sekadar duit minyak dan tol je dari shah alam


OK siapa nak sila sms atau call saya

013-2785 103


:)cgrock

ok saya bila bila masa pun ok....

northbioasli
04-08-2012, 10:11 AM
air zam zam...air yang penuh barakah..:)cgrock:)cgrock:)cgrock

ahib0205
04-08-2012, 10:22 AM
Ooh sebotol 500 ML.. orait dah ni.

Berminat utk dapatkan 2 liter (4 botol). Minta TT hantar detail kepada saya.

Untuk makluman bro, Air Zam Zam yang datang terus dari sana ke MAlaysia hanya botol 10 liter sahaja

yang ada jual lain-lain tu di botolkan semula

ok saya PM bro

ahib0205
04-08-2012, 10:26 AM
ok saya bila bila masa pun ok....


ok nanti sebelum saya nak bertolak ke Putrajaya saya akan sms bro untuk makluman

:)cgrock

ahib0205
04-08-2012, 10:15 PM
ok saya bila bila masa pun ok....

Dah berjaya COD di Petronas Presint 9 Putrajaya petang tadi :)cgrock


Terima kasih bro :)paid

ahib0205
05-08-2012, 09:40 PM
esok orang KL ada nak Air Zam-Zam?

Saya cuti, maka boleh hantar waktu pejabat

ahib0205
06-08-2012, 12:33 PM
Harini sekitar kawasan IKEA, Shah Alam dan Kuala Lumpur
siapa nak hubungi 013-2785 103

xlannn
06-08-2012, 12:39 PM
cadangan kpd tt, letak gps koordinat supaya orag luar senang cari.

ahib0205
07-08-2012, 08:31 AM
cadangan kpd tt, letak gps koordinat supaya orag luar senang cari.

terima kasih atas cadangan :)cgrock

kalau nak datang kedai beli, ini lokasi GPS


3.064079,101.523933


Lat. 3.064079
Long. 101.523933

Mr.E
07-08-2012, 08:34 AM
menarik ni,da lama carik air zam-zam..

ahib0205
07-08-2012, 08:35 AM
hari ni siapa nak COD di sekitar kawasan UM, Kepong dan KL sila hubungi 013-2785103 sebelum zohor untuk urusan penghantaran



:)cgrock

ahib0205
07-08-2012, 11:44 AM
hari ni siapa nak COD di sekitar kawasan UM, Kepong dan KL sila hubungi 013-2785103 sebelum zohor untuk urusan penghantaran



:)cgrock



satu tempat lagi Taman Kinrara Sek 3, Puchong


sms/call saya untuk penghantaran dibuat hari ini :)

ahib0205
07-08-2012, 05:51 PM
untuk malam ni siapa nak COD boleh sms untuk kita aturkan pertemuan

013-2785103

ahib0205
08-08-2012, 05:08 AM
menarik ni,da lama carik air zam-zam..

saya dah PM bro :)

ahib0205
08-08-2012, 01:08 PM
putrajaya putrajaya petang ni sapa nak boleh sms 013-2785103


sekarang puchong sapa nak segera sms

ahib0205
08-08-2012, 04:56 PM
ok malam ni kajang sapa nak tolong sms/call saya sebelum isyak

saya nak hantar di kawasan TESCO KAJANG

hubungi jika berminat 013-2785103

terima kasih kepada yang call tadi

ahib0205
08-08-2012, 11:28 PM
ok malam ni kajang sapa nak tolong sms/call saya sebelum isyak

saya nak hantar di kawasan TESCO KAJANG

hubungi jika berminat 013-2785103

terima kasih kepada yang call tadi


ok dah setel

terima kasih kepada guest carigold.com :D

nanti daftar la join kami kat sini :)cgrock



untuk esok kawasan puchong, putrajaya, dan sekitar boleh confirmkan dengan saya sebelum jam 8.30 pagi esok

013-2785 103

:)paid

ahib0205
09-08-2012, 10:11 AM
ok dah setel

terima kasih kepada guest carigold.com :D

nanti daftar la join kami kat sini :)cgrock



untuk esok kawasan puchong, putrajaya, dan sekitar boleh confirmkan dengan saya sebelum jam 8.30 pagi esok

013-2785 103

:)paid

ok last call puchong, putrajaya percint 9

:)paid

ahib0205
09-08-2012, 01:40 PM
ok last call puchong, putrajaya percint 9

:)paid


untuk malam ni pulak siapa nak untuk COD boleh hubungi saya

013-2785103

ahib0205
10-08-2012, 11:19 AM
sebelum jumaat siapa nak cod hubungi saya

kawasan bandar enstek, sepang, putrajaya dan sekitar

thawwaff
10-08-2012, 11:21 AM
Bump utk TT..

ahib0205
10-08-2012, 04:53 PM
Bump utk TT..

terima kasih bro

ok untuk malam ni siapa nak boleh terus sms/call saya

sampai depan rumah saya boleh hantar :)

ahib0205
11-08-2012, 07:57 AM
ok pagi2 ni ada sapa berminat tak nak dapatkan air zam zam?

ahib0205
12-08-2012, 06:16 AM
cod harini?

013-2785103

ahib0205
12-08-2012, 01:53 PM
Putrajaya promosi percuma kos penghantaran petang hari ni sahaja!

order sebelum jam 2.30ptg

hubungi terus 013-2785 103

ahib0205
12-08-2012, 02:53 PM
Putrajaya promosi percuma kos penghantaran petang hari ni sahaja!

order sebelum jam 2.30ptg

hubungi terus 013-2785 103


last call sebelum nak bertolak

ada lagi tak yang nak ?

putrajaya putrajaya putrajaya :)cgrock

ahib0205
14-08-2012, 10:59 AM
sekarang siapa nak saya boleh singgah di puchong, putrajaya, sepang F1, bandar enstek dan kawasan sekita

hubungi 013-2785 103

ahib0205
15-08-2012, 01:20 PM
COD malam ni area putrajaya, puchong dan kawasan sekitar

ahib0205
16-08-2012, 10:34 AM
COD malam ni sekitar JELATEK KL

hubungi 013 2785 103

ahib0205
16-08-2012, 04:42 PM
COD malam ni sekitar JELATEK KL

hubungi 013 2785 103


Ada lagi orang KL yang nak? :)cgrock

ahib0205
16-08-2012, 06:19 PM
tambah lagi dese petaling

ok malam ni siapa nak kena confirm sebelum jam 8 malam

terus sms/call saya

ahib0205
17-08-2012, 09:12 AM
last penghantaran untuk dibuat sebelum raya

malam ni area KL lagi siapa nak?

ahib0205
17-08-2012, 11:49 AM
untuk COD di kawasan temerloh dan maran pahang nak air zam zam ni pada esok, sila hubungi saya 013-2785 103

ahib0205
24-08-2012, 08:38 AM
siapa nak cod harini?

ahib0205
26-08-2012, 11:52 AM
klang, cheras harini untuk cod

ahib0205
07-09-2012, 05:08 AM
sekarang siapa nak saya boleh singgah di puchong, putrajaya, sepang F1, bandar enstek dan kawasan sekitar

hubungi 013-2785 103

pagi saya akan lalu jalan ke ke sana

Cyberjaya pun boleh

:)cgrock

skYnEt-gEnIUs
07-09-2012, 07:35 AM
kasi bumppppppppppppp...

ahib0205
08-09-2012, 02:20 PM
kasi bumppppppppppppp...

terima kasih bro :)

harini sapa nk bgtau ye

smileyjawa
08-09-2012, 02:25 PM
kedai kat bangi ada jual tak bro?

ahib0205
08-09-2012, 02:31 PM
kedai kat bangi ada jual tak bro?

tu tak pasti sebab bukan kedai saya

kalau nak saya hantar depan rumah bro RM115 sebotol

atau bro boleh datang ke kedai di shah alam :)

skYnEt-gEnIUs
08-09-2012, 04:52 PM
kasi bumppppppppppppppp.....

ahib0205
09-09-2012, 09:21 AM
kasi bumppppppppppppppp.....

terima kasih daun keladi

sapa nak order lagi untuk hari ini?

:)paid

ahib0205
10-09-2012, 09:03 PM
terima kasih yang membeli semalam COD di bukit antarabangsa

:)cgrock

smileyjawa
11-09-2012, 10:54 AM
tu tak pasti sebab bukan kedai saya

kalau nak saya hantar depan rumah bro RM115 sebotol

atau bro boleh datang ke kedai di shah alam :)

bro, saya dah PM alamat.

ahib0205
11-09-2012, 12:01 PM
bro, saya dah PM alamat.

ok dah terima

insya Allah sempat harini saya pergi hantar :)

ahib0205
12-09-2012, 10:39 PM
bro, saya dah PM alamat.

terima kasih COD dengan saya tadi :)cgrock

ahib0205
14-10-2012, 08:58 AM
stok air zam-zam dah sampai

Insya Allah takkan putus

http://i528.photobucket.com/albums/dd323/ahib0205/AZ-ZAIN%20SHAH%20ALAM/SAM_7384.jpg




terima kasih kepada pelanggan dari setiawangsa malam tadi

beliau dapatkan 2 botol air zam zam 10 liter khas untuk isteri tersayang nak dekat bersalin :)

:)cgrock

sconsult
14-10-2012, 09:03 AM
tahniah tt...
aku prefer guna air zamzam ni utk medium rawatan
selama ni guna air masak je!

orgkrs
14-10-2012, 09:15 AM
oooo...kalau kat KL ok ler rege tu...

yinbyungheon
14-10-2012, 09:18 AM
boleh ke berniaga air FREE zam zam ni???

ahib0205
14-10-2012, 10:08 AM
boleh ke berniaga air FREE zam zam ni???

kalau pergi ke mekah, nak bawak balik air zam-zam ke malaysia berapa charge yang akan dikenakan ye bro? :)

sconsult
14-10-2012, 10:30 AM
boleh ke berniaga air FREE zam zam ni???

boleh......

ahib0205
16-10-2012, 08:06 AM
Jemput datang ke kedai terus untuk dapatkan harga lebih murah :)

stok air zam-zam dah sampai

Insya Allah takkan putus

http://i528.photobucket.com/albums/dd323/ahib0205/AZ-ZAIN%20SHAH%20ALAM/SAM_7384.jpg

ahib0205
23-10-2012, 02:41 PM
terima kasih kepada yang telah menguhubungi saya tadi

ahib0205
25-10-2012, 12:04 AM
terima kasih kepada pelanggan CG di cheras yang dah selamat saya hantar terus di hadapan rumah :)

ahib0205
27-10-2012, 10:42 PM
tahniah tt...
aku prefer guna air zamzam ni utk medium rawatan
selama ni guna air masak je!

tahniah juga untuk bro kerana meneruskan perubatan islam :)cgrock

ahib0205
30-10-2012, 10:46 PM
siapa nak borong air zam-zam pun boleh takde masalah :)cgrock

ahib0205
01-11-2012, 10:32 AM
mlm ni siapa nak saya hantar boleh terus hubungi 013-2785 103

ahib0205
02-11-2012, 07:43 AM
stok air zam-zam dah sampai

Insya Allah takkan putus

http://i528.photobucket.com/albums/dd323/ahib0205/AZ-ZAIN%20SHAH%20ALAM/SAM_7384.jpg



http://i528.photobucket.com/albums/dd323/ahib0205/AZ-ZAIN%20SHAH%20ALAM/SAM_2575.jpg

http://i528.photobucket.com/albums/dd323/ahib0205/AZ-ZAIN%20SHAH%20ALAM/SAM_2574.jpg

Sebotol Air Zam-Zam = 10 Liter

RM 110

Hubungi 013-2785103

:)cgrock




UPDATE ALAMAT KEDAI :)


pemborong, pengedar dan sebagainya jemput datang terus ke kedai :)cgrock

prudov
02-11-2012, 07:45 AM
tt air zamzam ni buat mandi blh ke?

ocean gurl80
08-11-2012, 04:44 PM
salam,,kalau nk beli kurang dr 10 liter blh tk? ada member tanya ni,,dia nk beli dlm 2 liter je,,blh tk?

pm saya pleasee

ahib0205
10-11-2012, 08:39 PM
tt air zamzam ni buat mandi blh ke?

salam,,kalau nk beli kurang dr 10 liter blh tk? ada member tanya ni,,dia nk beli dlm 2 liter je,,blh tk?

pm saya pleasee

boleh takde masalah :)

kha1i1
10-11-2012, 08:51 PM
Jemput datang ke kedai terus untuk dapatkan harga lebih murah :)

Harga kat kedai brape sbotol?

Ni yg jenis botol putih atau botol cerah (dari kilang zamzam)

ahib0205
10-11-2012, 10:02 PM
Harga kat kedai brape sbotol?

Ni yg jenis botol putih atau botol cerah (dari kilang zamzam)

botol cerah :)

avonia81
14-11-2012, 11:59 AM
air zam-zam terbaik..