PDA

View Full Version : Toyota Caldina


azrul4306
31-05-2007, 10:28 AM
:)paid Salam. hi kwn2 ni nk tanya ttg toyota caldina na 0r gt 4.. sape2 yg tau psl ni leh syer x?:)cgrock

nurul
31-05-2007, 11:14 AM
a'a share lar sama..
minat gak caldina.. :)

brownknight
31-05-2007, 11:22 AM
:)paid Salam. hi kwn2 ni nk tanya ttg toyota caldina na 0r gt 4.. sape2 yg tau psl ni leh syer x?:)cgrock

Waalaikumassalaam,

Yang Ni Ker?

6303

Bakal Adik Ipar Brown Ade Kete Camni,
Brown X Minat Pun...
Bukannye Ape,
Brown Xde Nafsu Ke Arah Kenderaan :P

WaAllahuAlam

zed82
14-06-2007, 03:42 PM
huh..MPV yg paling lawa pd aku..nampak sporty.. buat race pon ok gak ni..:-?

Mr.DJ
14-06-2007, 04:04 PM
Waalaikumassalaam,

Yang Ni Ker?

http://www.japanesesportcars.com/galleries/data/media/66/caldina_trd.jpg

Bakal Adik Ipar Brown Ade Kete Camni,
Brown X Minat Pun...
Bukannye Ape,
Brown Xde Nafsu Ke Arah Kenderaan :P

WaAllahuAlam

Yee Pahlawan Coklat kembali lagi..:D...jadi ape yg ko minat jalan kaki ke?...

zed82
14-06-2007, 04:14 PM
Yee Pahlawan Coklat kembali lagi..:D...jadi ape yg ko minat jalan kaki ke?...

dia minat naik bas ler..ko tak nampak kat avatar dia tuh.. dalam bas ekspress.. :eek: :eek:

deanz
14-06-2007, 04:14 PM
huh..MPV yg paling lawa pd aku..nampak sporty.. buat race pon ok gak ni..:-?

bukan MPV bro.....SUV.....memang cantik caldina..tgh berangan nak sambar la ni...heheheh

zed82
14-06-2007, 04:23 PM
bukan MPV bro.....SUV.....memang cantik caldina..tgh berangan nak sambar la ni...heheheh

oo..SUV... aku main entam jer..asal nampak mcam mpv dah ler..:D

dainielhaikal
14-06-2007, 04:30 PM
My dream car ....


:(( :(( :(( :((

edierzs
14-06-2007, 04:31 PM
toyota caldina gt & modified...

dainielhaikal
14-06-2007, 04:33 PM
arghhhh....


@-) @-) @-) @-) @-)

zed82
14-06-2007, 04:42 PM
yg warna silver tu cun..

goldtrader
14-06-2007, 04:55 PM
seronok aje tgk orang2 mampu kat CG ni ... bincang pasai keta .. aku jugak lah yang pakai beskal jepun

dainielhaikal
14-06-2007, 04:58 PM
seronok aje tgk orang2 mampu kat CG ni ... bincang pasai keta .. aku jugak lah yang pakai beskal jepun

okey lagi .
Aku beskal jepun pun tak mampu nak pakai. Yang mampu hanya boleh beli selipar jepun saja :)

nurul
14-06-2007, 05:11 PM
not bad .. :)

zed82
14-06-2007, 05:11 PM
seronok aje tgk orang2 mampu kat CG ni ... bincang pasai keta .. aku jugak lah yang pakai beskal jepun

susah tu nak cari beskal jepun skrg ni.. brg antik tu...kalau jual mesti dapat beli toyota caldina..:D

goldtrader
14-06-2007, 05:14 PM
sobonae caldina ni dah lamo pakcik minat .. tunggu laa tahun dopan pakcik boli laa GT4 Z series seketul .. insya allah

dainielhaikal
14-06-2007, 05:18 PM
not bad .. :)

i buy and u wanna ride with me? :-?

zed82
14-06-2007, 05:19 PM
sobonae caldina ni dah lamo pakcik minat .. tunggu laa tahun dopan pakcik boli laa GT4 Z series seketul .. insya allah

brape rege nye tu bro... saje nak tau? lagi mahal dari EVO 7 ke?

goldtrader
14-06-2007, 05:21 PM
keta tu takde model baru sumernya recon .. ntah nama toyota tak juai keta baru kat pasaran malaysia ... harga lebih RM15+ +++ .. tahun depan lagi murah kot ...

nurul
14-06-2007, 05:23 PM
i buy and u wanna ride with me? :-?

u buy for urself or u buy for me? :-?

zed82
14-06-2007, 05:24 PM
emm.. lebih kurang rege lama kalo cam tu.. ok la tu..

pokcak
14-06-2007, 05:54 PM
seronok aje tgk orang2 mampu kat CG ni ... bincang pasai keta .. aku jugak lah yang pakai beskal jepun

geng basikal jepun ni.. trend skrng. mau jalan2 beriringan buleh la royat sini. :D

**dialog aku di atas adalah offtopic. sori mori. :D

goldtrader
14-06-2007, 05:59 PM
demo mat rempit beskal jepun jugok ke ?? bleh laa kito bergatis gatis beriringan

syaq
22-06-2007, 02:38 PM
salah satu kereta idaman den ni...hehehe...

nurul
22-06-2007, 02:41 PM
ramai minat caldina nih :)

jom beli sama sama

MasterZen
22-06-2007, 02:43 PM
Sapa tgh riki-2 keta nie boleh le aku rekemen kan... jumpa sedara aku kerja kat Naza World Kg Baru!

adamma
22-06-2007, 02:45 PM
aku pun minat keta caldina ni, tgk lmpu blkg dia, keta ni rendah je

sangbogol
13-12-2007, 01:54 PM
keta nih mmg lawa bg aku...aku pon dok try servey gak harga dia...tapi bkn yg pakai turbo la. Klau ada jumpa second hand rega bwh 100k boleh dipertimbangkan la.......nak beli ke x

kanzzs
13-12-2007, 04:46 PM
Sapa tgh riki-2 keta nie boleh le aku rekemen kan... jumpa sedara aku kerja kat Naza World Kg Baru!


ada komisen tak??:D :D :D

MasterZen
13-12-2007, 04:53 PM
ada komisen tak??:D :D :D

Setau aku introducer dpt le seciput-dua komisyen... :D

NEMO
13-12-2007, 05:03 PM
bape hiinggit kete ni~X(

abahmu
13-12-2007, 05:12 PM
dh order dh..tp x smpai2 lg....x tau knape...sbb aku x byr lg kot :)) :)) :))

RMteam
13-12-2007, 05:16 PM
sapa kat sini jual keta ni aku nak beli sekilo boleh ker? ekkekeke

NEMO
13-12-2007, 05:23 PM
sapa kat sini jual keta ni aku nak beli sekilo boleh ker? ekkekeke

bang kete ni xjual pakai kilo..pakai kati..bape kati nak

gym_midas
13-12-2007, 06:44 PM
bang kete ni xjual pakai kilo..pakai kati..bape kati nak



aku dh ode dah satu.......tapi datang salah kaler.....aku ode warna hitam......datang warna putih,......abis aku mengamuk kt showroom tu.....terus aku merajuk tk jadi beli.....padan muka aku............

:)) :)) :)) :)) :))



le caye ke

NEMO
13-12-2007, 06:51 PM
aku dh ode dah satu.......tapi datang salah kaler.....aku ode warna hitam......datang warna putih,......abis aku mengamuk kt showroom tu.....terus aku merajuk tk jadi beli.....padan muka aku............

:)) :)) :)) :)) :))



le caye ke

dah beso pun merajuk jugak:eek:

gym_midas
13-12-2007, 07:03 PM
dah beso pun merajuk jugak:eek:



auuuw.....meow,meow,meow


:"> :"> :"> :"> :">

elmyda
14-12-2007, 12:58 AM
kalau sapa2 nk beli kete nih, pastikan ambik model GT4 N spec..

baru la puas hati..

mantoya
14-12-2007, 01:16 AM
toyota caldina gt & modified...

perghhhhhhh...memang caralah...nampak sport

Ijoy Sheva 7
14-12-2007, 04:49 AM
smart jugak kan tp xpenah pon tgk kat jalan...

aliQue
14-12-2007, 07:30 AM
smart jugak kan tp xpenah pon tgk kat jalan...

eish..da byk da..baru je nak popular kat malaysia..kat tmpt aku baru sorg pki..tokei cina butik mana ntah..wish xyah ckpla..bersepah..huhuhu..

franklampard
14-12-2007, 09:14 AM
keta idaman aku....

Sony_Boy
14-12-2007, 11:35 AM
keta nih mmg lawa bg aku...aku pon dok try servey gak harga dia...tapi bkn yg pakai turbo la. Klau ada jumpa second hand rega bwh 100k boleh dipertimbangkan la.......nak beli ke x

kena tunggu sampai 2009 baru rega tuh bawah 100k kalau model 2002, ke ke ke..

elmyda
14-12-2007, 12:09 PM
takyah la tunggu kalau nak masuk 2010. model ni tak salah aku dr tahun 2002 pn dah ada. selalu dlm 5-7thn mesti pengeluar kete keluarkan latest design utk tiap2 model.

masa tuh mmg la harga akan drop tp masa yg sama bank pn tknk cover loan tinggi2. tmbh2 model2 kete yg sedap dibawak ke trek cmnih.

apa2pn currently harga GT4 thn 2003 skrg masih dalam lingkungan rm140-rm150k. itu dah 4thn, kalau 2009 pn aku tak rasa harga dia akan drop bawah rm100k.

Wish aku yg thn 2005 pn ada dlm rm12xk lg..

teringin pakai? aku pn teringin. tp bila ingatkan 2.0 turbo.. 4 wheel drive.. tak sanggup la aku utk long term.. minyak & maintenance.. ishk ishk baik aku beli rmh la..

Sony_Boy
14-12-2007, 12:17 PM
itu member bilang nonturbo nyer model.. gt4 sakit wo, he he he..

beautifulmind
14-12-2007, 12:26 PM
yg bukan turbo..standard..

berapa riyal?

cheers!!

Sony_Boy
14-12-2007, 12:32 PM
yg bukan turbo..standard..

berapa riyal?

cheers!!

dlm paper aku tengok model 2002 ZT ada la dlm RM120K++..

elmyda
14-12-2007, 02:38 PM
apalan.. pakai caldina nak pakai engine standard. camtu baik aku ambik civic ka..

kete2 gempaq camnih kena la full spec.. recaro seat, lsd, br best..

mrafif
14-12-2007, 02:44 PM
Jom kite oder Caldina ramai ramai nak..


boleh dapat murah skit.. :D

DDos
14-12-2007, 02:52 PM
kat tempat aku ada sorang pakai ni plate M** 5555, pick up kat traffic light laju gile, aku baru nak tekan minyak, dia dah ilang 200 meter ke depan :D

memang power kete ni

elmyda
15-12-2007, 05:12 PM
aik.. mcm no plate aku je.. hehehehe..

sangbogol
19-12-2007, 12:22 PM
yer ka power member aku kata dia tgk keta nih main main ngan turbo apa tah kalah jer..........

elmyda
20-12-2007, 03:14 AM
power utk kelas dia la kot..

kita ni klau nak ckap kete sapa power yg tk power, ada ramai lg yg power. janji keluar duit je..

aku kalau beli pn utk kepuasan sendiri, comfort driving..

atuque1
27-12-2007, 01:29 PM
Member aku ada beli dah Caldina GT. 260bhp tuuu.... Memang class!!!. Kalah C200K aku (160 bhp jer)....

joelabu
27-12-2007, 01:51 PM
Member aku ada beli dah Caldina GT. 260bhp tuuu.... Memang class!!!. Kalah C200K aku (160 bhp jer)....

Caldina GT4 nie pakai engine levin xsilap aku 3S-GTE ...engine dari legendary car mr2/celica-gt4..tu sbb power..disebalik tu..dia ada turbo pulak tu...lupa na ckp jugak.. yg 260bhp tu bukan stock nyer..itu dah tune nyer version.. ada dua jenis caldina..satu 1.8 dan satu lagi 2.0..yg 2.0 yg turbo nyer...xsilap aku tuner yg 260bhp tu TRD..tu sbb boleh pergi...

kereta ni kategori wagon sports car...

elmyda
27-12-2007, 08:01 PM
Member aku ada beli dah Caldina GT. 260bhp tuuu.... Memang class!!!. Kalah C200K aku (160 bhp jer)....


hehehe.. kalau ikut jiwa muda mmg la best caldina nih.. tp makesure poket pn sentiasa berisi..

tp entah psl apa skrg ni aku dh mula minat Mercedes.. dh masuk kategori tua kot? :D

FarinaRacer
16-02-2008, 01:36 PM
aku dah pakai caldina nie, kalau korang nak tau meh aku cerita serba sedikit model yg ada :

1. Version NA 1.8 (enjin sama ngan wish)120k++
2. Version 2.0 NA (enjin sama ngan wish) 130k++
3. Version GT4 Turbo 150k++
GT4 Turbo C Edition 150k++
GT4 Tuirbo N Edition (LSD, Recaro) 150k++ (Aku pakai yg ini)

Harga tu ada mcm2 ikut spec, ikut condition, ikut siapa yg jual etc. Tapi untuk year 2002 unregistered GT4 boleh ler dapat 140k++. Untuk yg registered GT4 dalam below 140k. Untuk model 2004 ke atas harga mmg atas 160k - 180k.

Nak beli caldina skrg dah mudah, harga boleh dgr lagi tak mcm dulu RM180k++. Ada dalam 15k cash dah boleh on the road, tapi siap ler RM1.5k++ monthly untuk installment

Full spec biasanya dtg dgn sunroof dan camera depan belakang.

Ramai yg kata maintenance kereta nie mahal. Bagi aku biasa jer dgn kereta lain. Kami guna minyak yg sama dgn kereta lain, cukup masa tukar minyak hitam. JDM ma he he...

Tapi kereta rare nie, parts2 ada lah mahal sikit.cth brake pad toyota dalam rm200. cermin satu set 5 keping rm1250.

Bodyparts pun dah banyak di malaysia so tak ada masalah.

Dari segi minyak untuk model NA sama mcm wish ..RM100 boleh pergi 600-700km. Yg turbo plak RM100 boleh dapat dalam 300 - 480km bergantung pada corak pemanduan. Kalau highway boleh pergi sampai 600km untuk RM100 bawak dalam average 140kmh.

Dari segi category, caldina di kategorikan sebagai sports wagon, so tax dia murah sikit banding dgn MPV (wish, stream etc). 4 seater, bonnet blkg panjang dan luas.Speed limit 180kmh, so kalau ada yg pakai perdana boleh lah cucuk GT4 ..

Rata2 kawan2 yg pakai caldina sebab dah ada family, nak space luas sikit dan ada power. Kalau yg kaki race betul, caldina tak sesuai, body heavy. Racer elok pilih evo, imprezza, skyline etc

Kalau dah minat sangat, jom join caldinaclub.com, lepak dgn kami dulu get the feeling first and decide ..he he..racun2.

nofa
16-02-2008, 01:43 PM
aku dggr org duk citer caldina gt4 nie 4wd yea betul ke

azraneus
16-02-2008, 01:57 PM
kete ni mcm wish je.....aku baru je testing wish semalam....aircond teruk la, lambat sampai belakang

kni
16-02-2008, 02:20 PM
dengar citer.. tokey yg perkenal teknik 99% profit kat UCAD pakai keta ni...:)

nofa
16-02-2008, 02:24 PM
dengar citer.. tokey yg perkenal teknik 99% profit kat UCAD pakai keta ni...:)

ye ke aku dgr pun cam tu lah.......... n tgk dah pun heheheh cun beb colour hitam x silap aku:D

burukayangan
23-02-2008, 12:04 PM
KE 20 aku leh joint x caldina,boleh la..toyota gak

PuTRa78
27-02-2008, 03:55 PM
cepat2 beli caldina, rege dh murah skrg.. seblm caldina model baru kuar..

1000 Dinar
15-07-2008, 03:59 PM
huhuhu kete idamanku

anida80
15-07-2008, 06:53 PM
cantik giler....x jadilah pakai subaru...tukar caldina pulak..ehehe

ghettoriot
02-11-2008, 07:25 PM
cepat2 beli caldina, rege dh murah skrg.. seblm caldina model baru kuar..

nak kuar lagi baru ker
:-?

ulam
02-11-2008, 07:36 PM
Keta idaman aku selain dari wish...

ekau
02-11-2008, 07:53 PM
budak2 geng hai-o ramai pakai keta nie..dah nampak mcm pakai wira jer dia orang..memang gempak..

spidertech
02-11-2008, 08:19 PM
budak2 geng hai-o ramai pakai keta nie..dah nampak mcm pakai wira jer dia orang..memang gempak..

Try turun selayang setiap selasa & jumaat. meleleh je tgk. bdk2 muda. kalah kedai kereta. dah lebih 50 biji caldina dikeluarkan oleh bdk2 hai-o 369. Sape2 yg teringin nx test drive bleh pm aku.:D

ladyhera
02-11-2008, 08:31 PM
siapa yg suka keta laju2 or sporty leh la pakai keta ni....

jiwa muda... sesuai......

p/s : vroommmpishhhhhhhhhhhh

mrafif
02-11-2008, 08:38 PM
huih.. biler le nak leh pakai keter nih.. ish3..

Shuko
02-11-2008, 08:49 PM
:)paid Salam. hi kwn2 ni nk tanya ttg toyota caldina na 0r gt 4.. sape2 yg tau psl ni leh syer x?:)cgrock

Caldina beli GT4 la best.
Harga pun baru 120k je kalau beli kat pengusaha pegimport kereta terpakai a.k.a recond ;p

Syiok kete tuh. Tapi kalau sape2 yg savingb eli Myvi jek

JeBaTeRaWiS
02-11-2008, 08:54 PM
ada banyak version caldina nih...
ada caldina 2 weel.. ada caldina 4 wheel..

k...
aku citer dari awal..

Caldina ada 3 generasi..
generasi pertama tahun 92-97

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/80/1992_Toyota_Caldina_01.jpg/250px-1992_Toyota_Caldina_01.jpg

generasi kedua tahun 97-2002

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a9/1997_Toyota_Caldina_01.jpg/250px-1997_Toyota_Caldina_01.jpg

generasi ketiga tahun 2002-????

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/52/2002_Toyota_Caldina_01.jpg/250px-2002_Toyota_Caldina_01.jpg

JeBaTeRaWiS
02-11-2008, 09:08 PM
General information

Model: Toyota Caldina
Year : 2005
Category: Cabriolets/sport cars
Rating: 75.7 out of 100. Show full rating and compare with other cars

Main features, safety and ecconomy

Engine size : 1770 ccm (108.01 cubic inches)
Fuel type : Gasoline
Seats : 5
Drive : Front wheels
Transmission : Automatic, 4-speed
Airbags : 9

Engine and transmission

Engine location: Front, transverse
Displacement: 1770 ccm (108.01 cubic inches)
Engine type: Inline, 4 cylinder
Max power: 129.00 PS (95 kW or 127 HP) at 6000 Rev. per min.
Max torque: 167.00 Nm (17.0 kgf-m or 123.2 ft.lbs) at 4200 Rev. per min.
Compression: 10.0:1
Bore x stroke: 79.0 x 91.5 mm (3.1 x 3.6 inches)
Fuel system: Injection
Valves per cylinder: 4
Fuel control: Double overhead cam (DOHC)
Lubrication system: Wet sump
Cooling system: Liquid
Gearbox: Automatic, 4-speed


Speed and acceleration

Power/weight ratio: 0.1036 PS/kg
Exterior and interior
Max no. of doors: 5
Passenger space: 4690 litres (1,239 gallons)


Steering, brakes and tires

Turn circle: 12 m (456.7 inches)
Front brakes: Disks
Rear brakes: Disks
Front tire dimensions: 195/65-R15
Rear tire dimensions: 195/65-R15


Dimensions and weight

Weight: 1245 kg (2,744.8 pounds)
Overall length: 4640 mm (182.7 inches)
Overall width: 1750 mm (68.9 inches)
Overall height: 1490 mm (58.7 inches)
Ground clearance: 160 mm (6.3 inches)
Wheelbase: 2710 mm (106.7 inches)
Fuel capacity: 50.0 litres (13.21 gallons)

ulam
02-11-2008, 09:31 PM
wat masa skrg nie, mampu milik belum lagi..
Mampu tgk jer... :)

JeBaTeRaWiS
02-11-2008, 09:37 PM
wat masa skrg nie, mampu milik belum lagi..
Mampu tgk jer... :)

mampu klu bwt biz bro..

adamma
02-11-2008, 10:02 PM
biz ape tu...hehehehe

xxx
03-11-2008, 10:19 AM
memang best

dragger
03-11-2008, 10:41 AM
cepat2 beli caldina, rege dh murah skrg.. seblm caldina model baru kuar..

murah2 pn rega sama dgn Wish yg blh bwk 7 org.
tp mmg mantap Caldina ni.penah bwk modet ZT.selamba ja bwk rim 18"

Harimau_kumbang
03-11-2008, 11:04 AM
Caldina ngan wish mane ok ekkk?.. ingat nak amik satu..

xxx
03-11-2008, 01:24 PM
kalu design caldina lagi cantik. wish dh biasa sgt.

nash_d
03-11-2008, 04:07 PM
Caldina ngan wish mane ok ekkk?.. ingat nak amik satu..

mantap lg Caldina... tambah-tambah yang GT-4. Ada turbo rasanya... :D

zulco
03-11-2008, 04:13 PM
mantap lg Caldina... tambah-tambah yang GT-4. Ada turbo rasanya... :D

betul... aku setuju....

ghettoriot
03-11-2008, 04:17 PM
huh, gempak r kete nie

tomie
03-11-2008, 04:19 PM
sebenaqnya caldina ni berapa seats ek..??
nampak mcm panjang
mesti ada somting wrong ni...:-?


**cowi...ceq bab2 keta ni nubie cikit....kikiki :D :">

Cuppy Cakes
03-11-2008, 04:22 PM
aku baru jek sambar caldina punye mentol tail lamp..hahahaha

amirin19873
03-11-2008, 04:23 PM
kereta ni cun banget

taufic
03-11-2008, 04:30 PM
dah ramai sgt orang pakai caldina nie.. :D
boring la plak hehee..

Eyda
03-11-2008, 05:08 PM
mane ada ramai
kete ni mmg lawa giles aku suka giles wane
putih tapi x mampu

xxx
03-11-2008, 05:12 PM
caldina ni tuka rim besar je pon dah lawa. putih/hitam lawa:)cgrock memang nak beli kalau byk duit :))

jaih
03-11-2008, 05:16 PM
bagi aku ..caldina ni body memang bleh jual wat masa skang..tp interior mmg fail laa..coz simple sgt..padan laa ngan production keta tuh tak silap tahun 2003..so utk interior mmg out of date laa..utk keta rega 100K lebeh aku lebeh rela ambik camry dari caldina.

cth interior caldina
http://www.japanesenewcars.com/images/newcar-caldina-interior.jpg

http://www.auto.vl.ru/catalog_photos/toyota/caldina/toyota_caldina_8912.jpg

Rizza
04-11-2008, 04:03 PM
caldina zt and gt4
gt4 tu turbo,biase kalau ambik caldina
diorang akan ambik gt4
coz rase rugi je pakai engine biase,zt
rase mcm bwk wish je
tp gt4 mmg mantap,kalau nk lg cun gt4 n-spec
recaro seat and lsd g/box

orange76
04-11-2008, 04:32 PM
yes...GT4N-SPEC..lebih kurang 250HP..bagi aku ok le tu! tapi minyak kalau isi lebih kurang RM150 boleh dapat dalam 440km..DAH TRY!

dragger
04-11-2008, 04:40 PM
belum campur lg dgn voice navigation dgn FM radio yg x blh guna kt Malaysia. dpt dengar Hot FM 88.2 jer:-) bkn latest production 2007 ka?kalo GT4, RM150 blh dpt 440km, sure model ZT lg jimatkn?

orange76
04-11-2008, 05:01 PM
belum campur lg dgn voice navigation dgn FM radio yg x blh guna kt Malaysia. dpt dengar Hot FM 88.2 jer:-) bkn latest production 2007 ka?kalo GT4, RM150 blh dpt 440km, sure model ZT lg jimatkn?

betultu...model ZT lagi jimat sebab NA lagipun enjin dia D4vvti..

JeBaTeRaWiS
05-11-2008, 03:30 PM
sebenaqnya caldina ni berapa seats ek..??
nampak mcm panjang
mesti ada somting wrong ni...:-?


**cowi...ceq bab2 keta ni nubie cikit....kikiki :D :">

seat caldina blh 5 orang je...
bonet blakang besar..

JeBaTeRaWiS
05-11-2008, 03:32 PM
betultu...model ZT lagi jimat sebab NA lagipun enjin dia D4vvti..

rasa2, klu nak pakai ZT,
bek pakai wish je...

kelebihan caldina ada turbo n 4wd...
baru sedap..

tomie
05-11-2008, 03:34 PM
seat caldina blh 5 orang je...
bonet blakang besar..

uwa...
tak best ar lagu tu :((:((
design dah cun melencun
ingatkan 7 sit .... #:-S#:-S

dragger
05-11-2008, 03:37 PM
seat caldina blh 5 orang je...
bonet blakang besar..

kira kategori Sport Wagon la keta nih. mmg power.
aku tengok dlm mudah.com.my, ada org juai 95k ja. murah tu. hrp xdak something wrong somewhere la:">

audra_anifa
05-11-2008, 03:41 PM
bila la leh dapat nih..

dragger
05-11-2008, 03:43 PM
bila la leh dapat nih..

kelakar la avatar ko:D

insya Allah, rajin usaha tangga kejayaan.kipidap..

duan2278
05-11-2008, 10:45 PM
ana minat gak tgk toyota caldina ni, memang sport la tapi braper harga dia ek?

JeBaTeRaWiS
06-11-2008, 06:36 PM
kira kategori Sport Wagon la keta nih. mmg power.
aku tengok dlm mudah.com.my, ada org juai 95k ja. murah tu. hrp xdak something wrong somewhere la:">

GT4 ka kt mudah???

PuTRa78
07-11-2008, 11:51 AM
murah tu kalu rm95k.. :)

aku x rase yg tu gt4 tp.. :-?

Rizza
07-11-2008, 03:32 PM
bonet blakang die mmg besar
slalu kalau dh makeup2 ni
org taruk box kat blakang
mmg meletup letup la

aaril
07-11-2008, 03:42 PM
fuh caldina.....idaman ler slurppp..

jibam
07-11-2008, 03:54 PM
aku penah bwk caldina.. tapi dlm PS2 aja la...

Rizza
07-11-2008, 04:30 PM
yes...GT4N-SPEC..lebih kurang 250HP..bagi aku ok le tu! tapi minyak kalau isi lebih kurang RM150 boleh dapat dalam 440km..DAH TRY!


eh bro
tak smpai 250hp ni
220hp je
laju sgt tu 250

dragger
07-11-2008, 04:37 PM
aku penah bwk caldina.. tapi dlm PS2 aja la...
game apa yg ada Caldina nih?aku selalu bwk RX7, buat drift best woo :)

PuTRa78
07-11-2008, 05:23 PM
eh bro
tak smpai 250hp ni
220hp je
laju sgt tu 250

pls note gt4 punye stok enjin 2.0 liter turbo 3S-GTE confirm 260hp at flywheel..

at wheel x brp pasti, maybe dlm 180-220hp kot..

ps: 250hp at flywheel aka enjin xde la laju sgt.. :)

Ijoy Sheva 7
15-11-2008, 12:30 AM
aku penah bwk caldina.. tapi dlm PS2 aja la...

game ape yg ader kete nih? huhuhu....:eek::eek::eek:

ulam
15-11-2008, 09:29 AM
Still terpendam hasrat ku untuk memilikinya... :))

hilal
15-11-2008, 09:32 AM
peh aku memang minat kete ni..TETAPI...selepas aku tgk BMW X6 semalam.. minat ku telah bertukar...

ulam
15-11-2008, 09:40 AM
peh aku memang minat kete ni..TETAPI...selepas aku tgk BMW X6 semalam.. minat ku telah bertukar...

Cepat jer tukar minat kao erk..... :))

hilal
15-11-2008, 09:42 AM
Cepat jer tukar minat kao erk..... :))

tu yg payah tu bro..nasib baik minat kat bini aku belum tukar2 lagi...

ulam
15-11-2008, 09:50 AM
tu yg payah tu bro..nasib baik minat kat bini aku belum tukar2 lagi...

Klau tak ada yg kuar paper anu kena CUT!!!!!.... :eek: :eek: :eek:

b0t0x
15-11-2008, 10:09 AM
mantap siot kete ni...
aku mmg dok giler smpai mimpi2 lg pkai kete ni...
xde ke org nk bg kat aku sbijik..:((:((

joes
15-11-2008, 10:24 AM
cian dia....
aku tgh oder 2
nanti kasi ko 1 yer...

ulam
15-11-2008, 10:40 AM
Nah aku kasi...

http://i412.photobucket.com/albums/pp202/ismetulamraja/thumb-caldina.jpg

http://i412.photobucket.com/albums/pp202/ismetulamraja/thumb-caldina2.jpg

Nanti jgn lupa pulangkan erkk.... :p

b0t0x
15-11-2008, 10:45 AM
Nah aku kasi...

http://i412.photobucket.com/albums/pp202/ismetulamraja/thumb-caldina.jpg

http://i412.photobucket.com/albums/pp202/ismetulamraja/thumb-caldina2.jpg

Nanti jgn lupa pulangkan erkk.... :p

da kasi xkn nk balik bro..
nti bruk siku,haha
:)):))

b0t0x
15-11-2008, 10:46 AM
cian dia....
aku tgh oder 2
nanti kasi ko 1 yer...

xley yg real,yg mainan pn ok..
wat ubat rindu..:)):))

ulam
15-11-2008, 10:51 AM
da kasi xkn nk balik bro..
nti bruk siku,haha
:)):))

ocamtu erk..
x per kao amik terus ler aku ada bnyak lagi koleksi... :eek:

ghettoriot
18-11-2008, 06:54 PM
caldina 2009 x de ker

dragger
19-11-2008, 04:38 PM
bila lah Caldina nk turun bwh 100k nih? kalo turun pn aku x mampu lg wat masa ni. hu3

orange76
19-11-2008, 05:08 PM
caldina..mmg cun...

b0t0x
20-11-2008, 01:47 AM
bley caldina xkwin pn takpe...
hahaha....
ari2 dok plok cium die je....hahaha

z3t_ex
20-11-2008, 02:06 AM
bila lah Caldina nk turun bwh 100k nih? kalo turun pn aku x mampu lg wat masa ni. hu3

aik,aku ade t'nmpk caldi(A)na bwah 100k..:-?

ghettoriot
20-11-2008, 02:34 PM
aik,aku ade t'nmpk caldi(A)na bwah 100k..:-?

kat mane tuh bro
:-?

dragger
20-11-2008, 03:18 PM
aik,aku ade t'nmpk caldi(A)na bwah 100k..:-?
kt mudah.com.my ke?:-?
tp sbb beza sngt dgn harga pasaran, maybe got something wrong somewhere:D

ejalmlk
20-11-2008, 03:22 PM
aku minat sangat toyota caldina

z3t_ex
20-11-2008, 03:40 PM
kt mudah.com.my ke?:-?
tp sbb beza sngt dgn harga pasaran, maybe got something wrong somewhere:D

2nd value kot..tgk mileage lagik..

lavartos
21-11-2008, 10:31 PM
Aku akan pastikan next year aku pkai caldina.. huhuu..

zainul9
21-11-2008, 11:12 PM
kat dlm mudah.com (http://www.mudah.com.my/vi/1329610.htm?ca=6_s)

Price: RM 97 500 Reg. year: 2005 Mileage: 75 000 - 79 999
Kereta Toyota Caldina 2.0 AT Recond untuk dijual segera. First come first serve
Harga Fixed RM 97,500

zainul9
21-11-2008, 11:13 PM
Aku akan pastikan next year aku pkai caldina.. huhuu..

aku pun nak pakai gakkkkk!!!!!!!:))

zainul9
21-11-2008, 11:43 PM
http://i295.photobucket.com/albums/mm128/zainul9/9001682859.jpg

http://i295.photobucket.com/albums/mm128/zainul9/6096993497.jpg

http://i295.photobucket.com/albums/mm128/zainul9/9594238065.jpg

http://i295.photobucket.com/albums/mm128/zainul9/9668800081.jpg

http://i295.photobucket.com/albums/mm128/zainul9/9532295004.jpg

adusssss, mengancamnyaaaaa:-?

PuTRa78
22-11-2008, 12:51 AM
lemau nye kt dlm.. interior fesen lame tu, 6 yrs back.. :)

PuTRa78
22-11-2008, 12:57 AM
kat dlm mudah.com (http://www.mudah.com.my/vi/1329610.htm?ca=6_s)

Price: RM 97 500 Reg. year: 2005 Mileage: 75 000 - 79 999
Kereta Toyota Caldina 2.0 AT Recond untuk dijual segera. First come first serve
Harga Fixed RM 97,500

yg ni aku rase ZT ni.. tu psl murah..

lavartos
22-11-2008, 09:00 AM
Sib Bek Caldina tu 97k tu kat kedah.. Klu x aku dah usha dh rini..

dragger
02-12-2008, 09:20 AM
ujung minggu lepas, travel dari penang ke kuantan. jarak 1300 km cuma guna 100 liter petrol saja. mmg jimat la Caldina ZT. maveles.

hafis9984
12-12-2009, 04:57 PM
Waalaikumassalaam,

Yang Ni Ker?

6303

Bakal Adik Ipar Brown Ade Kete Camni,
Brown X Minat Pun...
Bukannye Ape,
Brown Xde Nafsu Ke Arah Kenderaan :P

WaAllahuAlam

haii bileee la leh pakai.. mampu nengok org bw kete ni je atas jln~X(..huhu

megatterawis
12-12-2009, 05:09 PM
salam semua,nak citer mmber aku ade pkai keta cardina nie tk sampai 3bln pkai gearbox dh rosak.smpai skrg tak siap2 lg repair.

lampor_2003
12-12-2009, 07:30 PM
skang da murah..dak kg aku ramai gak yg pakai..

shahru98
13-12-2009, 01:16 PM
lagi 2-3 tahun...out of trend la caldina ni...

blink_182
13-12-2009, 01:33 PM
lagi 2-3 tahun...out of trend la caldina ni...

jgn pk mcm tu bro...

kalo selalu berpikiran mcm ni...sampai bile bro x pakai kete

setiap tahun berjuta2 keta baru kua...

shahru98
13-12-2009, 02:09 PM
aku da ade kete, kete buruk je pun.. :D

tp tu mmg hakikat, trend ni ada mula, mesti ada penamat.

caldina ni dah lame bertapak kat mesia, skrg tgh hangat pakai caldina, sbb ni peak years dia.

aku pun minat gak ngan caldina nih, tapi sebab bende dah peak, jadi aku tolak tepi..

peminat2 caldina lain jgn terasa lak k. ape2 pun aku plg minat kat rx7, though itu mmg dah out of trend gile2. :D

peace!

gOdFeLLa
13-12-2009, 02:12 PM
toyota caldina gt & modified...

my dream car skrg ni..

blink_182
13-12-2009, 07:19 PM
honda civic 2.0@caldina@lancer 2.0

yg mane best ek

jaih
13-12-2009, 07:28 PM
honda civic 2.0@caldina@lancer 2.0

yg mane best ek

go for lancer 2.0 .. gagah perkasa ngan rim std pun dah 18' tp rega tayar sendiri mau ingat ler hehe

pijoe
13-12-2009, 07:29 PM
huhuhu...aku tengok je lah.... tak mampu lagi nak pakai....huhuhuhuhuh

dinda_umie
13-12-2009, 08:38 PM
sporty keta ni..dinda minat....sesuai utk executive muda... :)

din cacing
13-12-2009, 08:46 PM
Waalaikumassalaam,

Yang Ni Ker?

6303

Bakal Adik Ipar Brown Ade Kete Camni,
Brown X Minat Pun...
Bukannye Ape,
Brown Xde Nafsu Ke Arah Kenderaan :P

WaAllahuAlamhttp://www.dapatwang.com/?id=imanyana
aduh..idaman ku

jibam
13-12-2009, 08:48 PM
oo..SUV... aku main entam jer..asal nampak mcam mpv dah ler..:D

caldina bukan SUV atau MPV.. dia wagon...

fadah
17-12-2009, 02:25 AM
betul..
kategori wagon car

LADY85
17-12-2009, 02:27 AM
i pun minat.. tp skang nie dah amik civix plak... tahun depan nak amik caldona plak

neo_laguna
04-01-2010, 03:41 PM
tgk caldina ingat group hi-o...wahaha...ayat ayat power berlagak tak penah lekang...

yusry2007
04-01-2010, 04:08 PM
tgk caldina ingat group hi-o...wahaha...ayat ayat power berlagak tak penah lekang...

takper bro, berlagak pon dah dpt caldina.. kita2 nie bila lagi..

:D:D:D:D

alang1979
06-01-2010, 06:30 PM
minyak kau2 kete nie...
pasni harga minyak ikut cc keta plak atau rege kete...
hmmm...ada bran???

tuksidang
06-01-2010, 06:36 PM
tgk caldina ingat group hi-o...wahaha...ayat ayat power berlagak tak penah lekang...

aku tk buat hai-o pun dah pakai caldina..

haudli
06-01-2010, 07:06 PM
tuksidang pun pakai caldina gak..

alisha_qistina
06-01-2010, 07:18 PM
harga mahal...tp nampak mcm kecik je...
klau anak ramai x ok...

aes
08-01-2010, 09:42 AM
antara wagon yg plg cun pernah aku tgk .....

klu dpt kumpul cash 60k mmg blh beli (AP Student jepun) tp klu nak beli ikut harga kat malaysia skang rasa cam rugi plk

Pak Wan
08-01-2010, 09:54 AM
kete ni tak glamor pun kat jepun...

aes
08-01-2010, 09:55 AM
kete ni tak glamor pun kat jepun...

kat sana kete semua cantik2 .... kat sini balik2 tgk kete yg sama je .... malas nak mention brand

mr_x6006
09-01-2012, 09:46 PM
huh..MPV yg paling lawa pd aku..nampak sporty.. buat race pon ok gak ni..:-?

http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=6303&d=1181809713

CALDINA bukan kategori MPV bro.. :">

hemorrhage
09-01-2012, 09:59 PM
suke korek...
ahkahkahakhakhakhkha

kerkrong
10-01-2012, 12:04 AM
wagon la....

mantoya
20-12-2012, 08:07 PM
berape harga kete ni sekarang.....geram pulak aku tgk hari2 kat jalan..

r0sma
20-12-2012, 08:12 PM
minat sangat dengan kereta ni tapi tak mampu nak beli.

mantoya
20-12-2012, 10:23 PM
minat sangat dengan kereta ni tapi tak mampu nak beli.

samalah....mampu tengok je...:((:((

felixthemira
20-12-2012, 10:45 PM
GT4= turbo 2.0 ZT= na 2.0 ZZT= na 1.8

Minyak kalo GT4 tu paham2 la kalo dah nama nye turbo. kalo ZT minyaknye lebih kurang je kot cam 2.0 yg biasa.ni fb comunity dorang...kasi layan gambirun!! http://www.facebook.com/groups/caldinaclub/

FaZiL^aFiZi
20-12-2012, 10:51 PM
sapa la yg gatai korek....

caldina ni dah jemu la.. skang org trend pakai 4x4 la...

mr_x6006
13-04-2013, 06:33 AM
huh..MPV yg paling lawa pd aku..nampak sporty.. buat race pon ok gak ni..:-?

Caldina bukan dari kategori MPV bro..

Klu x salah aku dia dari jenis Sports wagon..

eizjoe
13-04-2013, 06:42 AM
minyak kuat ni bro

soud1881
29-07-2014, 04:22 AM
ujung minggu lepas, travel dari penang ke kuantan. jarak 1300 km cuma guna 100 liter petrol saja. mmg jimat la Caldina ZT. maveles.

Caldina ZT ni mentenen dia mmg senang ke bro dragger brbanding spec Turbo GT4 tu?

shazman73
29-07-2014, 07:20 PM
caldina sekarang ni dah murah banding masa aku bli dulu..mentenan caldina zt sgt jimat..cuma tukar minyak hitam dan oil filter je..klu dah cukup 30k km baru tukar minyak gear..sepanjang pakai x pernah rosak apa2..jimat sgt..

epbx
29-07-2014, 08:33 PM
huh..MPV yg paling lawa pd aku..nampak sporty.. buat race pon ok gak ni..:-?

Sori...rasanya dia wagon...bkn mpv

iqbaLevin
29-07-2014, 08:33 PM
baru je survey harga driveshaft sebelah dlm 2k...

top overhaul kos dkat 6k...

memang jimat...

shazman73
30-07-2014, 08:07 AM
yer ahh..barang2 dia mahal hahahaha tuko minyak itam dan oil filter je murah

mr_x6006
19-08-2014, 06:06 AM
baru je survey harga driveshaft sebelah dlm 2k...

top overhaul kos dkat 6k...

memang jimat...

Cari kat Halfcut mayb leh dpt murah kot..

tepets
19-08-2014, 08:04 AM
kalau barang half cut ni tahan la 5-6 bulan :)