PDA

View Full Version : Klon kad astro.


spidertech
23-09-2010, 11:45 AM
Kat Rumah aku ade 2 dekoder astro. Kalo nak tgk Astro kena main cabut2 kad. Soalan kat otai2..

1) bleh ke kite klon kad astro tersebut? so tak perlu le cabut2 kad kalo nak tgk.
2) kalo tak bleh klon.. mcm mn aku nak tgk 2 astro tanpa cabut kad..

terima kasih pada yg menjawab:)cgrock

Mureqs
23-09-2010, 12:21 PM
aku pun nak tau gak....

car_they
23-09-2010, 12:23 PM
up sikit lagi~~hahahah

underscore
23-09-2010, 12:24 PM
x boleh .... setiap kad ada nombor

-RIZUAN-
23-09-2010, 12:25 PM
cuba tanya pak nil

anuarul
23-09-2010, 12:32 PM
maksud nya 2 kad 2 pakej yg lain la?

fine net
23-09-2010, 12:34 PM
x boleh .... setiap kad ada nombor

msti bleh pnye bro...alang kad kredit dieorg bleh klon bro....

dr_alban
23-09-2010, 12:36 PM
pasal klon aku xtau lah.. aku beranggapan ko nak klon kad tu dan oleh tgk channel yg berlainan di kedua2 tv..

xpun ko guna konsep mcm kat kedai mamak..satu kedai sume channel sama.

faizk
23-09-2010, 12:37 PM
try pi tanye ananda :))

mokhaini
23-09-2010, 12:39 PM
kad klon yg boleh tgk semua channel tanpa byr mcmana bro .. ada ker

PainKiller
23-09-2010, 12:42 PM
kalu bole dah lama ada kad klon ni..huhu..

Mureqs
23-09-2010, 12:44 PM
msti bleh pnye bro...alang kad kredit dieorg bleh klon bro....

btul2...bleh wat ni..cuma blum jumpa je sapa leh leh wat...:-?

spidertech
23-09-2010, 12:48 PM
pasal klon aku xtau lah.. aku beranggapan ko nak klon kad tu dan oleh tgk channel yg berlainan di kedua2 tv..

xpun ko guna konsep mcm kat kedai mamak..satu kedai sume channel sama.

betul bro..
aku nak klon kad tu & bleh tgk channel yg berlainan di kedua2 Tv & bayar bil 1 je:D

bleh ke buat mcm tu?:D

BasicCX
23-09-2010, 12:52 PM
lepas astro upgrade kad pada cip gold masa dulu, semua kad astro tidak boleh di klon lagi...

chip555
23-09-2010, 12:56 PM
yang ni boleh kot ...

http://www.satboy.com/bilder/produkte/gross/126_2.jpg

janggut_X
23-09-2010, 12:57 PM
dulu ado ghasonyo kat klon.lamo dah dulu.pastu astro dah update kan.skang ni kalau tengok tibi ado kod kod kuar kek topi kanan.

moneyfinder
23-09-2010, 12:57 PM
cuba tgk ni :-

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=166500

pakai wireless...tp harga leh tahan la...xde dah main cabut2...

fine net
23-09-2010, 12:59 PM
btul2...bleh wat ni..cuma blum jumpa je sapa leh leh wat...:-?

tahu xpe bro...kad kredit yg membabit duit,bleh gune kt oversea rilex je dieorg klon..nie plak cume smart kad astro je...

-RIZUAN-
23-09-2010, 01:00 PM
ada apa2 cra tak nak klon jari untuk sistem fingertec

akukurt
23-09-2010, 01:01 PM
tak tau la buleh clone ke tak.. kene beli card reader edit sikit hex code.. buleh la kot

hanakirana
23-09-2010, 01:02 PM
ingat dah di klon... tp boleh ker?

dragger
23-09-2010, 01:04 PM
tp maxis postpaid ada buat 1-line 5 sim kad. hopefully blh apply utk astro jgk:-)

Mureqs
23-09-2010, 01:06 PM
tahu xpe bro...kad kredit yg membabit duit,bleh gune kt oversea rilex je dieorg klon..nie plak cume smart kad astro je...

tp pk2 blik,kad credit guna je kat mna2..org nak detect susah..tp smart kad ni kat umah je..senang2 la nak detect..:-?:-?nnti xpasal2 je..

azam575
23-09-2010, 01:09 PM
CUBA TRY GOOGLE PASAL DM500S DAN CARD SHARING ..... HEHEHEHHE

atau PLAMSAT

mustopa_a
23-09-2010, 01:29 PM
pakai satu saja dekoder.. satu tv pakai kabel bidio, satu lagi pakai kabel antena analog.. boleh saja nak tengok astro di 2 tv.. tapi satu channel saja ..dlm satu2 masa, macam kedai mamak..

azam575
23-09-2010, 01:52 PM
yup....

tapi ada cara bleh .... jadikan kad astro dpt full channel ... ada yang buleh sharing .... huhuhuhu...... tapi biasa nya ada kat forum bawah tanah... huhuhuhu

dragger
23-09-2010, 01:57 PM
yup....

tapi ada cara bleh .... jadikan kad astro dpt full channel ... ada yang buleh sharing .... huhuhuhu...... tapi biasa nya ada kat forum bawah tanah... huhuhuhu

:-? best kalo betul blh buat

HanG_TuaH
23-09-2010, 01:57 PM
pakai wireless buleh kot.. tgk kat CG nie pun ada yg jual.. kalo klon mungkin blom boleh lagi kot... hehehe

addiaz
23-09-2010, 02:46 PM
delate.......

abzgu
23-09-2010, 03:57 PM
Kat Rumah aku ade 2 dekoder astro. Kalo nak tgk Astro kena main cabut2 kad. Soalan kat otai2..

1) bleh ke kite klon kad astro tersebut? so tak perlu le cabut2 kad kalo nak tgk.
2) kalo tak bleh klon.. mcm mn aku nak tgk 2 astro tanpa cabut kad..

terima kasih pada yg menjawab:)cgrock

senang jer nk tengok dua2 tanpa cabut kad...
ramai da buat...
buka 2 akun ...abis citer..he he jng mare

RazerCopperhead
23-09-2010, 04:55 PM
Kat Rumah aku ade 2 dekoder astro. Kalo nak tgk Astro kena main cabut2 kad. Soalan kat otai2..

1) bleh ke kite klon kad astro tersebut? so tak perlu le cabut2 kad kalo nak tgk.
2) kalo tak bleh klon.. mcm mn aku nak tgk 2 astro tanpa cabut kad..

terima kasih pada yg menjawab:)cgrock

Bayar la bro utk akaun ke2, kalau duit xder, satu cukup la..

-RIZUAN-
23-09-2010, 04:56 PM
Bayar la bro utk akaun ke2, kalau duit xder, satu cukup la..

bisa ayatnyer

spidertech
23-09-2010, 07:43 PM
yup....

tapi ada cara bleh .... jadikan kad astro dpt full channel ... ada yang buleh sharing .... huhuhuhu...... tapi biasa nya ada kat forum bawah tanah... huhuhuhu

tuan ni mcm tahu je caranya.. kalo :"> nak cite kat sini jawab kat PM saya je..:D

spidertech
23-09-2010, 07:46 PM
tp pandai2 la tutp mulut..xpasal2 plak @str0 detact n ubah sistem.baru je merasa ni:)

Tuan ni pun tahu gak ni.. share le ngan saya.. hehehe:D

-pojie-
23-09-2010, 07:50 PM
nanti aku try tnye profesor klon..

halim2731
24-10-2010, 12:13 PM
Tak payah guna astro clone kad, sekarang Astro dah boleh guna cardsharing semua channel...melainkan hd tak boleh....boleh dapat juga Truvisions thailand.....kalau minat pm atau cal aku 0126309317

satfinder
23-11-2010, 10:35 PM
Klon Astro Card?...hehehe. agak keras tajuk yang dibahaskan. Tunggu sedara Pojie balik dari jumpa Prof. Clone

MuSaNgZ
20-12-2010, 08:20 PM
ada jual kerr,..nak angkat satu

GT
20-12-2010, 08:28 PM
Tak payah guna astro clone kad, sekarang Astro dah boleh guna cardsharing semua channel...melainkan hd tak boleh....boleh dapat juga Truvisions thailand.....kalau minat pm atau cal aku 0126309317

Kurang faham aku apa yg bro nak offer ni? Perjelaskan lebih mendalam, supaya kami faham dan berminat nak deal..:)cgrock

azimlife
20-12-2010, 08:37 PM
Kurang faham aku apa yg bro nak offer ni? Perjelaskan lebih mendalam, supaya kami faham dan berminat nak deal..:)cgrock

betul tuh....
aku pun nak tau jugak...:">