PDA

View Full Version : Mana nak cari char koey tiaw yg best?


slare
20-08-2010, 08:16 AM
Salam,

Ambo ada buka salah satu menu dia char koey tiaw (CKT) . setakat ini komen2 dari pelanggan beri maklum balas... setakat ok saja maknanya tak berapa kick lagi. Ambo sendiri pun akui tapi malangnya ambo tidak pernah rasa CKT yg betul2 dianggap sebagai power nak dijadikan benchmark.

ada siapa2 tahu tak kat mana sebelah lembah kelang ni dia punya CKT ni power?ambo nok gi rasa dan kalau betul2 power ambo rela bayar dan nak belajar ngan dia... harap kawan2 semua dapat bantu.:-?

azmi_tshirt
20-08-2010, 08:20 AM
amar char koey tiaw ttdi jaya..

addykl
20-08-2010, 08:21 AM
try CKT SANI sblh istana budaya rasanya power juga :D

Bro_Izantie
20-08-2010, 08:24 AM
Salam,

Ambo ada buka salah satu menu dia char koey tiaw (CKT) . setakat ini komen2 dari pelanggan beri maklum balas... setakat ok saja maknanya tak berapa kick lagi. Ambo sendiri pun akui tapi malangnya ambo tidak pernah rasa CKT yg betul2 dianggap sebagai power nak dijadikan benchmark.

ada siapa2 tahu tak kat mana sebelah lembah kelang ni dia punya CKT ni power?ambo nok gi rasa dan kalau betul2 power ambo rela bayar dan nak belajar ngan dia... harap kawan2 semua dapat bantu.:-?

cuba kat member aku di depan Giant Setiawangsa...tepi BSN..tp malam jer buka...Amir CKT...

EoneT76
20-08-2010, 08:25 AM
try pegi taman bunga raya dkt dgn TAR collage
aku tgk org bratur sikit punye panjang, aku x pernah rasa lagi....bukan tak mau rasa....tapi malas nak beratur ari tu aku lalu je la....mmg niat dihati nak gak try....tapi memandangkan tgk org beratur adalah dlm 30 - 40 meter ( aku rasa dlm 40-50 org) membantutkan keinginan aku.....

cuba la ko try.....kalau best bagitau sini

Anyway TT meniaga kat ner

slare
20-08-2010, 08:26 AM
wah pantas juga respons. tq pada semua. semuanya akan ambo lawati. Tapi dlm banyak2 ni, agak2 siapa yg sudi untuk kongsi dia punya resepi. ambo akan pergi berguru skali ngan tukang masak..he he

slare
20-08-2010, 08:29 AM
try pegi taman bunga raya dkt dgn TAR collage
aku tgk org bratur sikit punye panjang, aku x pernah rasa lagi....bukan tak mau rasa....tapi malas nak beratur ari tu aku lalu je la....mmg niat dihati nak gak try....tapi memandangkan tgk org beratur adalah dlm 30 - 40 meter ( aku rasa dlm 40-50 org) membantutkan keinginan aku.....

cuba la ko try.....kalau best bagitau sini

Anyway TT meniaga kat ner

Ambo ada bukak kat Taman Warisan Pertanian, Putrajaya. Ada budak yg jaga. Itulah cita2, nak tengok ada orang beratur panjang kat gerai kita tapi belum kesampaian. Ambo baru buka tak sampai sebulan lagi..

little_lily
20-08-2010, 11:46 AM
amar char koey tiaw ttdi jaya..

terbaik nie :)cgrock:)cgrock

lg satu, kt kg subang.. aperntah namer gerai dier

minamie1
20-08-2010, 11:49 AM
dekat keramat ada satu...
lupalah nama kedai dia..tt..
cubalah..ushar2:D

viper21my
20-08-2010, 11:52 AM
aisey, lagi satu pi kat Bukit Mertajam, tanya orang situ, dulu bukak dekat tepi longkang tak jauh dari summit, aku setakat ni rasa situ power, tapi yang atas2 ni tak rasa lagi,

bagi aku nak wat CKT, kena pandai main api la, and lagi satu, aku la ni nak wat CKT, goreng sendirik keke, nak beli sebab rata2 yang goreng, TELUR AYAM TAK BASUH, kang termasuk tahi ayam dalam CKT tu,,, dan dalam ISLAM pun, HARAM gunakan telur tak basuh,, so aku pun tak makan la


p/s: macam tu gak mertabak..

Rizz one
20-08-2010, 12:01 PM
CKT BOTAK kt seri kembangan, CKT bilion bandar teknologi kajang............dan satu lagi KTK aka Kuey Teow Kerang kat sek 4 tambahan bangi mmg power.

slare
20-08-2010, 12:13 PM
CKT BOTAK kt seri kembangan, CKT bilion bandar teknologi kajang............dan satu lagi KTK aka Kuey Teow Kerang kat sek 4 tambahan bangi mmg power.


buka tak puasa?

pyan.software
20-08-2010, 12:27 PM
Yeop CKT, Taman Seri Gombak. Kedainya depan masjid je. Botak CKT Seri Kembangan pun ok gak.

ganurianz
20-08-2010, 02:56 PM
buka tak puasa?

wah slare, sini pon ko menapak...alhamdulillah usaha untuk bisnes kedai makan ko...

kalau nak pi try test, ajak la aku skali, ble rasa+blaja sama... :)

ohusa
20-08-2010, 03:08 PM
apa beza char koay teow dgn koay teow kerang..?:-?

hafizuka
20-08-2010, 03:19 PM
CKT Pak Omar kat Kelana Jaya, best gak tu

Ramai member2 minat CKT kat Restoran Jaya tapi Cina yg masak, geli aku huhuhuh tapi diorang minat habis

Dua2 kat Kelana Jaya, leh try

pakaji
20-08-2010, 03:26 PM
kat bdr hussein onn..apatah nama kedai dia..dpan pasar mini kak nor..malam je bukak

rcav
20-08-2010, 04:44 PM
CKT Pak Omar kat Kelana Jaya, best gak tu

Ramai member2 minat CKT kat Restoran Jaya tapi Cina yg masak, geli aku huhuhuh tapi diorang minat habis

Dua2 kat Kelana Jaya, leh try

Pak Omar buka kat restoran D'Stall kat Dataran Glomac, Kelana Jaya.

CKT Cina gemok skrang buka kat restoran Jamal depan Wisma FAM, Kelana Jaya. Yg ni boleh turun ilmu pasal aku pernah dgr ada org berguru ngan dier. Dulu dier buka kat Restoran subang ria sama row ngan restoran jamal ni. Yg ni yg original & famous kat restoran subang ria.

underscore
20-08-2010, 04:52 PM
Salam,

Ambo ada buka salah satu menu dia char koey tiaw (CKT) . setakat ini komen2 dari pelanggan beri maklum balas... setakat ok saja maknanya tak berapa kick lagi. Ambo sendiri pun akui tapi malangnya ambo tidak pernah rasa CKT yg betul2 dianggap sebagai power nak dijadikan benchmark.

ada siapa2 tahu tak kat mana sebelah lembah kelang ni dia punya CKT ni power?ambo nok gi rasa dan kalau betul2 power ambo rela bayar dan nak belajar ngan dia... harap kawan2 semua dapat bantu.:-?

tt cuba cipta resepi sendiri,

biar berlainan dari orang lain punyer :D

itulah rahsia org2 yg berjaya dlm biz makanan

hafizuka
20-08-2010, 05:04 PM
Pak Omar buka kat restoran D'Stall kat Dataran Glomac, Kelana Jaya.

CKT Cina gemok skrang buka kat restoran Jamal depan Wisma FAM, Kelana Jaya. Yg ni boleh turun ilmu pasal aku pernah dgr ada org berguru ngan dier. Dulu dier buka kat Restoran Jaya sama row ngan restoran jamal ni. Yg ni yg original & famous kat restoran jaya.

Ada lagi ke kat D'stall? hari tu tgk tarak dah

marley
20-08-2010, 05:06 PM
TT..dtg penang seminggu..kita pusing rasa CKT power..byk yg POWER kt sini:D

Rizz one
20-08-2010, 05:32 PM
buka tak puasa?

CKT Buka, KTK hidir ada berniaga kat bazar ramadhan PKNS bangi.

Rizz one
20-08-2010, 05:39 PM
apa beza char koay teow dgn koay teow kerang..?:-?

memang berbeza rasenya.....

CKT ada udang 3 ketul + kerang ( ada kaler hitam & kaler merah kuahnya)

KTK ada kerang sahaja + kicap campuran yg istimewa & cili kicap @ cili jeruk

kalau salah tolong betulkan :-?

gnomefan
20-08-2010, 05:41 PM
yg kata kat TAR college tu, nama kedai dia Mali's corner.. terbaik la.. udang byk..sedap.. tp customer service agak terok... nak jadikan benchmark, ini yg terbaik la :D

Rizz one
20-08-2010, 05:43 PM
tt cuba cipta resepi sendiri,

biar berlainan dari orang lain punyer :D

itulah rahsia org2 yg berjaya dlm biz makanan

yang bezanya adalah penggunaan kicap, cili ,kuantiti udang & kuantiti kuey teow............kalau resepi bahan sedap, kompom CKT anda sedap

slare
20-08-2010, 05:43 PM
wah slare, sini pon ko menapak...alhamdulillah usaha untuk bisnes kedai makan ko...

kalau nak pi try test, ajak la aku skali, ble rasa+blaja sama... :)


La...sapo dia ni?takut tersilap slare lain kan..

rcav
20-08-2010, 06:59 PM
Ada lagi ke kat D'stall? hari tu tgk tarak dah
Tak sure la bro lama tak test power. dlm bulan posa ni ke tgk takde tu?

hafizuka
20-08-2010, 07:04 PM
dari 2 bulan lepas lagi dah tak nampak

ecram_93
20-08-2010, 07:15 PM
kalau da telanjur ke penang , TT singgah kat sg. dua , 'CKT TELOR AYAM D'BASUH' , memang terbaik !

misscordelia
20-08-2010, 08:08 PM
Bandar Damai Perdana Cheras ada satu gerai ;)

nieyl
20-08-2010, 08:13 PM
den ado jual kicap n sos CKT ni..leh tgk kat thread den..tq..hehehe :D

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=167252

eLL_momo
20-08-2010, 08:51 PM
dkt kerinchi..dkt2 lrt universiti tu CKT pon leh tahan gak..xtau skg ade g ke x..da lame xtrn sane..lg satu Mali's Corner..memang terbaek..pueh ati beb..heheh..kat area KL..Dua ni je kot yg syiok..

slare
20-08-2010, 10:52 PM
den ado jual kicap n sos CKT ni..leh tgk kat thread den..tq..hehehe :D

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=167252

rumah kat kawasan mana?ambo kalu best nak oda banyak2...

akukurt
20-08-2010, 11:01 PM
kat nilai mana sodap???

ohusa
20-08-2010, 11:09 PM
memang berbeza rasenya.....

CKT ada udang 3 ketul + kerang ( ada kaler hitam & kaler merah kuahnya)

KTK ada kerang sahaja + kicap campuran yg istimewa & cili kicap @ cili jeruk

kalau salah tolong betulkan :-?

thank you bro...

real_rolls
20-08-2010, 11:10 PM
kat medan selera taman melawatii

kaylis
20-08-2010, 11:11 PM
kat kl ni payah gak nak cari CKT yg sedap...last2 aku beli jerr perencah CKT kat Karnival Usahawan Desa baru2 ni kat Bukit Jalil...owner dia sendiri turun org Gurun, Kedah...siap dia tunjuk video cara nak buat CKT yg marbeless...aku beli laa sebotol 2L tu balik try kat umah ikut arahan, mmg betul pun, mmg sedap punnn...aku rasa lagi sedap aku masak dari kat kedai tuu...heheheheh....dah nak abih dahh perencah CKT tu, kena beli yg 20L laa pas ni...:)):))

jap aku cari brand dia...dah dapat aku post sini balikk...

slare
21-08-2010, 05:38 AM
kat kl ni payah gak nak cari CKT yg sedap...last2 aku beli jerr perencah CKT kat Karnival Usahawan Desa baru2 ni kat Bukit Jalil...owner dia sendiri turun org Gurun, Kedah...siap dia tunjuk video cara nak buat CKT yg marbeless...aku beli laa sebotol 2L tu balik try kat umah ikut arahan, mmg betul pun, mmg sedap punnn...aku rasa lagi sedap aku masak dari kat kedai tuu...heheheheh....dah nak abih dahh perencah CKT tu, kena beli yg 20L laa pas ni...:)):))

jap aku cari brand dia...dah dapat aku post sini balikk...


jangan lupa tepek kontek nama dia. ambo memang nak cuba. sebab bagi ambo sedap tak sedap bergantung pd sos dia je...

slare
21-08-2010, 10:12 AM
ini kawe ada jumpa video cara nak buat CKT yg best. very helpful and informative
atau pergi terus : http://www.youtube.com/watch?v=ZEtEGm5HtNU

ganurianz
22-08-2010, 12:02 AM
La...sapo dia ni?takut tersilap slare lain kan..

Mmm...ko ade stall makan kat taman warisan pertanian putrajaya kan?...

MrKacanG
22-08-2010, 12:04 AM
bg aku CKT kampung pelet kat BM...penang :)paid

wealthgainer
22-08-2010, 12:19 AM
Bro..kalo nak benchmark..gi jalan2 cari makan kat penang la... Kat lembah Klang ni CKT dia tak berapa menjadi..

eizzbizz
22-08-2010, 12:31 AM
try pegi taman bunga raya dkt dgn TAR collage
aku tgk org bratur sikit punye panjang, aku x pernah rasa lagi....bukan tak mau rasa....tapi malas nak beratur ari tu aku lalu je la....mmg niat dihati nak gak try....tapi memandangkan tgk org beratur adalah dlm 30 - 40 meter ( aku rasa dlm 40-50 org) membantutkan keinginan aku.....

cuba la ko try.....kalau best bagitau sini

Anyway TT meniaga kat ner

paling best CKT aku penah makan @ sini lah ...
tp nak ke Tokeh tu kongsi resepi ..??
tak salah aku CKT nih ada cawangan @ Danau kota ..

mr_turner
22-08-2010, 12:48 AM
dekat keramat ada satu...
lupalah nama kedai dia..tt..
cubalah..ushar2:D

kalau xcilap..malaya char kuey tiow..
mmg bess r...:)cgrock:)cgrock

haQ
22-08-2010, 12:53 AM
Lis char koay teow a.k.a sunny koay teow penang (http://www.bulandiary.com/famous-char-koay-teow-penang-halal/)

alpijat
22-08-2010, 02:28 AM
aku kalau nak mkn CKT aku pi Kunang2 tepi shell tmn melati mrr2,sebab CKT tu dia stail cina kering tak banjir

buntalamus2
22-08-2010, 02:36 AM
jitra.....bandar char kuey tiau

mazri_myie
22-08-2010, 08:48 AM
try kat tmn medan,pj..sdp gak situ

slare
22-08-2010, 11:11 AM
Mmm...ko ade stall makan kat taman warisan pertanian putrajaya kan?...


yap...share ngan kawan. do i know u?

slare
22-08-2010, 11:15 AM
Bro..kalo nak benchmark..gi jalan2 cari makan kat penang la... Kat lembah Klang ni CKT dia tak berapa menjadi..

mak engko... sampai cam tu sekali kualiti CKT kat KL?langsung 1 pun x menjadi? camna la rasa CKT kat penang ya?nanti kalu pi sana ambo mesti cuba :-?

nashburn
22-08-2010, 11:34 AM
mak engko... sampai cam tu sekali kualiti CKT kat KL?langsung 1 pun x menjadi? camna la rasa CKT kat penang ya?nanti kalu pi sana ambo mesti cuba :-?

kat KL ni memang tak berapa menjadi. aku asal penang dah 8 thn kat KL takde tempat kat KL ni yg betul2 sedap macam kat penang. makanan penang gak aku cari :)) try la pi penang round2 kat sana mana tau dapat ilham..

lg satu aku bagi family aku punya tips :D
1. udang + kerang tu kena fresh
2. rebus kepala udang, blend, tapis. guna utk perasa koeytiow. kalau mee dia pakai air daging.

p/s; telur jgn lupa basuh tt...

moni4u
22-08-2010, 11:44 AM
Salam TT,
Demo kat Putrajaya acu cuba try test CKT kat bandar baru bangi seksyen 4,
Aku selalu balik bangi memang tak sah tak pekena CKT kat situ,
Brader penang yang masak,
Tak silap aku nama gerai pulau mutiara,
Bukan restoren, gerai je tapi orang memang penuh jangan ckapla,
Bulan puasa ni tak tahu la brader tu bukak ke x..Try survey la..

Jalan 4/12a
Seksyen 4, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor

Search google map no ni 2.964557,101.7798

slare
22-08-2010, 12:32 PM
kat KL ni memang tak berapa menjadi. aku asal penang dah 8 thn kat KL takde tempat kat KL ni yg betul2 sedap macam kat penang. makanan penang gak aku cari :)) try la pi penang round2 kat sana mana tau dapat ilham..

lg satu aku bagi family aku punya tips :D
1. udang + kerang tu kena fresh
2. rebus kepala udang, blend, tapis. guna utk perasa koeytiow. kalau mee dia pakai air daging.

p/s; telur jgn lupa basuh tt...

tq banyak2 petua ni. tak tau bila nak pi penang. cuti sekolah baru ni dah pi bawak anak2 lawat muzium perang. memang best. masa tu tak bukak kedai lagi dan tak minat pulak CKT. kalau sekali lagi pi memang kawe akan try punya..:p

slare
22-08-2010, 12:34 PM
Salam TT,
Demo kat Putrajaya acu cuba try test CKT kat bandar baru bangi seksyen 4,
Aku selalu balik bangi memang tak sah tak pekena CKT kat situ,
Brader penang yang masak,
Tak silap aku nama gerai pulau mutiara,
Bukan restoren, gerai je tapi orang memang penuh jangan ckapla,
Bulan puasa ni tak tahu la brader tu bukak ke x..Try survey la..

Jalan 4/12a
Seksyen 4, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor

Search google map no ni 2.964557,101.7798

gerai yg banyak2 kat stesn minyak shell/maybank tu? nanti ambo gi check.

dinda_umie
22-08-2010, 01:17 PM
sedapnya char kueh tiaw...nyam..nyamm..

kama_rull
22-08-2010, 01:29 PM
amar char koey tiaw ttdi jaya..

confirm sedap....:)cgrock

viper21my
22-08-2010, 02:16 PM
kat KL ni memang tak berapa menjadi. aku asal penang dah 8 thn kat KL takde tempat kat KL ni yg betul2 sedap macam kat penang. makanan penang gak aku cari :)) try la pi penang round2 kat sana mana tau dapat ilham..

lg satu aku bagi family aku punya tips :D
1. udang + kerang tu kena fresh
2. rebus kepala udang, blend, tapis. guna utk perasa koeytiow. kalau mee dia pakai air daging.

p/s; telur jgn lupa basuh tt...

aku setuju sangat yang ni, ingat halal haram

naturehigh
22-08-2010, 03:14 PM
from penang with love!

kaylis
23-08-2010, 12:11 AM
jangan lupa tepek kontek nama dia. ambo memang nak cuba. sebab bagi ambo sedap tak sedap bergantung pd sos dia je...

ni blog dia, bole laa kalau nak kontek dia kalau nak beli...

http://otakucharkueyteow.blogspot.com/

slare
23-08-2010, 08:16 AM
ni blog dia, bole laa kalau nak kontek dia kalau nak beli...

http://otakucharkueyteow.blogspot.com/


thanks. :D

KilangCetak
23-08-2010, 01:30 PM
TT da penah try kueh tiow kat seksyen 15, bandar baru bangi???ok jugak situ...gerai kat parking depan restoran al-fariz...

kama_rull: kueh tiow kat ttdi jaya pun boleh tahan...selalu makan jugak ctu...

satu lg TT, kat restoran BBB tomyam, mgkn boleh cuba...

p/s: suka mkn char kueh tiow...hehehe

ganurianz
23-08-2010, 01:42 PM
yap...share ngan kawan. do i know u?

alamak nak ber i u pulak :p

kenal kat forum BJ je....carila kat thread ko pasal kedai utk disewa kat situ....nick aku sama je :-?

slare
23-08-2010, 11:18 PM
alamak nak ber i u pulak :p

kenal kat forum BJ je....carila kat thread ko pasal kedai utk disewa kat situ....nick aku sama je :-?

ooo...sori. lot taman warisan tu dah orang ambik.

slare
23-08-2010, 11:27 PM
TT da penah try kueh tiow kat seksyen 15, bandar baru bangi???ok jugak situ...gerai kat parking depan restoran al-fariz...

kama_rull: kueh tiow kat ttdi jaya pun boleh tahan...selalu makan jugak ctu...

satu lg TT, kat restoran BBB tomyam, mgkn boleh cuba...

p/s: suka mkn char kueh tiow...hehehe

ni dekat ngan rumah ambo. nanti nak pi try (dah banyak kali janji nak gi try tapi satu pun lum lagi..he he ). bulan posa beb. surau kat taman ambo ni kul 10.30pm baru habis. camna?:)

slare
28-08-2010, 02:00 PM
ni blog dia, bole laa kalau nak kontek dia kalau nak beli...

http://otakucharkueyteow.blogspot.com/

tadi baru call en norman. dia bagi tau ada ejen kat Presinct 8. petang ni nak gi angkat 1. nanti ambo report camna rasa dia... :-?

Higherbidder
30-08-2010, 10:03 PM
mak aku masak

slare
31-08-2010, 06:05 AM
tadi baru call en norman. dia bagi tau ada ejen kat Presinct 8. petang ni nak gi angkat 1. nanti ambo report camna rasa dia... :-?


semalam dah minta anak buah masak guna sos yg kawan kita suggest. ternyata memang best. warna agak gelap sikit.

sebelum dijadikan sbg resepi baru, ambo nak buat survey pandangan beberapa kawan lagi tapi bulan posa ni agak susah sikit. mungkin lepas posa boleh buat short survey sikit.

tq pd yg cadangkan guna jenama ni...:))

zulqarnain80
28-10-2010, 10:07 PM
aku suggest MAMU PENANG char koey tiaw di bukit indah ampang.setakat lembah kelang nie, dia la yang paling power bg aku n style dia pun dah x main api cam dlu lg.mula dulu aku ingat dia bdk bru blajar nk wat char koey tiaw tp tsilap la...rupanya sifu.dia pn ada ajar cara nk wat kicap

zulqarnain80
28-10-2010, 10:16 PM
aku suggest MAMU PENANG char koey tiaw di bukit indah ampang.setakat lembah kelang nie, dia la yang paling power bg aku n style dia pun dah x main api cam dlu lg.mula dulu aku ingat dia bdk bru blajar nk wat char koey tiaw tp tsilap la...rupanya sifu.dia pn ada ajar cara nk wat kicap

Kimie
28-10-2010, 10:17 PM
aku suggest MAMU PENANG char koey tiaw di bukit indah ampang.setakat lembah kelang nie, dia la yang paling power bg aku n style dia pun dah x main api cam dlu lg.mula dulu aku ingat dia bdk bru blajar nk wat char koey tiaw tp tsilap la...rupanya sifu.dia pn ada ajar cara nk wat kicap

pearghhh... bukit indah ampang? macam mana nak pegi bro kalau dari MRR2?

dia kat belah mana? sekarang ni bukak lagi tak? ~X(~X(

zulqarnain80
28-10-2010, 11:13 PM
amik je jln. ampang ke bkt belacan.smpai kat tmn kosas,belok kiri n cari caltex bukit indah.gerai die sbelah caltex je warna merah.tiap2 ari bdk 2 bukak tp klu lewat abis la.aku slalu x dpt makan

ariloso
29-10-2010, 12:08 AM
search dlm google map je la..mmg ckt c2 sedap

DarkBooter
29-10-2010, 12:15 AM
VOTE for malis....terbaekk r..

zerotech
29-10-2010, 12:25 AM
best la thread nih..
senang aku nak try CKT kat tempat berasingan sambil bawak family makan hehehehe...

insyiİ
29-10-2010, 12:28 AM
kalau nak masak sendiri...akak ada jual kicap + sambal dia....eheheheh

Kimie
29-10-2010, 02:11 AM
tercapai jugak cita2 aku makan char kuew teow harini.. tapi bukan kat ampang tu la.. azimuddin CKT kerinci..

awek2 kat situ, pearghh.. comel2 siut.. :D:D

Kimie
29-10-2010, 02:13 AM
VOTE for malis....terbaekk r..

malis pun ok jgak.. tapi bukan antara yang terbaik la.. tadi hujan, singgah mali, pearghh.. tetap ramai orang jgak..

ingat dulu masa belajar kat perlis, makan CKT kat depan bank,

sampai sekarang tak jumpa lagi yang boleh lawan dia..

Kimie
29-10-2010, 02:15 AM
amik je jln. ampang ke bkt belacan.smpai kat tmn kosas,belok kiri n cari caltex bukit indah.gerai die sbelah caltex je warna merah.tiap2 ari bdk 2 bukak tp klu lewat abis la.aku slalu x dpt makan

okeh bro.. dah nampak gmbaran sikit2..

minggu depan usha situ plak..

nanti aku rate..:)cgrock

Kimie
29-10-2010, 02:17 AM
kalau nak masak sendiri...akak ada jual kicap + sambal dia....eheheheh

okeh, noted.. beli kat kak insyi je nanti.. haritu nak beli kat sorang mmber CG, tapi siap ada fasa2 plak.. hehe.. :D

rijal2009
29-10-2010, 02:22 AM
test char koew teaw sempoi aloq setaq.. :))

ahlilnujum
29-10-2010, 02:37 AM
TT...kalu Pi seberang penang..pi singgah kat :-

1) sungai Dua butterworth..yg ni ramai org beratoq...
2) Pmtg Pauh- kat pekan lama pmtg pauh...yg ni pun dh lama
3) kg pelet - penanti...yg ni brutall punya...mmg best..udang x berkira sgt
4) Bkt Mertajam..yg dh lama dah...byk pengalaman..dari aku bujang sampai aku anak 3 dah...




kira semua marvelouss lah...pi jgn x pi..

Kimie
29-10-2010, 03:09 AM
TT...kalu Pi seberang penang..pi singgah kat :-

1) sungai Dua butterworth..yg ni ramai org beratoq...
2) Pmtg Pauh- kat pekan lama pmtg pauh...yg ni pun dh lama
3) kg pelet - penanti...yg ni brutall punya...mmg best..udang x berkira sgt
4) Bkt Mertajam..yg dh lama dah...byk pengalaman..dari aku bujang sampai aku anak 3 dah...




kira semua marvelouss lah...pi jgn x pi..

aduh, nak kene buat nota ni..

ampang kat caltex
perlis kat depan bank(tak tau ada lagi tak) :p
bukit mertajam,
permatang pauh
kg.pelet
sungai dua..


huhuh.. kalau ada coordinat GPS dengan gambar kan best.. :p

musashibest
29-10-2010, 03:31 AM
char koey tiaw yang best ialah yang pedas...baru terangkat

akukurt
29-10-2010, 03:47 AM
aritu ada gerai area stiawangsa, boleh tahan jugak la.. yang depan giant setiawangsa boleh tahan..

ada sesapa tau ckt yg kick tahap dewa area2 ni? lama tak makan ni.. nyam2

fikirmanz
29-10-2010, 04:00 AM
try pegi taman bunga raya dkt dgn TAR collage
aku tgk org bratur sikit punye panjang, aku x pernah rasa lagi....bukan tak mau rasa....tapi malas nak beratur ari tu aku lalu je la....mmg niat dihati nak gak try....tapi memandangkan tgk org beratur adalah dlm 30 - 40 meter ( aku rasa dlm 40-50 org) membantutkan keinginan aku.....

cuba la ko try.....kalau best bagitau sini

Anyway TT meniaga kat ner


ni r mali's corner..1 lg kdai ade dkt danau kota.sebaris ngn old town white kopi.kdg2 ade awek lawa bncuh air.huhuhu mmg t,baekkkk...:D

mr_turner
29-10-2010, 04:00 AM
aritu ada gerai area stiawangsa, boleh tahan jugak la.. yang depan giant setiawangsa boleh tahan..

ada sesapa tau ckt yg kick tahap dewa area2 ni? lama tak makan ni.. nyam2

kt pan giant 2 gerai malaya char kue tiow kah broo??
mmg tiptop ckt die..:)cgrock:)cgrock:)paid

ahlilnujum
29-10-2010, 04:05 AM
aduh, nak kene buat nota ni..

ampang kat caltex
perlis kat depan bank(tak tau ada lagi tak) :p
bukit mertajam,
permatang pauh
kg.pelet
sungai dua..


huhuh.. kalau ada coordinat GPS dengan gambar kan best.. :p


kat sebrang penang tu...x yah GPS..tanya..org penang kat situ..sure depa tau..punya..
kalu x tau..mmg dia bukan peminat CTK...:D:D:D

akukurt
29-10-2010, 05:46 AM
kt pan giant 2 gerai malaya char kue tiow kah broo??
mmg tiptop ckt die..:)cgrock:)cgrock:)paid

aa;h gerai itu ler... den rasa kat area2 situ, gerai tu je paling best.. den dlm operasi mencarik lagi best dari tu.. hehe...:">:p:D

emom86
29-10-2010, 09:11 AM
TT aku rasa kalu ko cari resepi dlm internet dan try n error itu lg bgs.. aku buat nasi kukus pun x blaja ngn sapa2 gk..

aku blaja try n error. koz kalu ko blaja ngn org x smstinya ko leh pndi n sedap mcm org tu buat.. makanan ne ko kna mahir dn pndi kawal die bru akan jd sedap. bkn aku nk ckp besar kalu kt pasar ramadan org beratur nk bli nc kukus.. padahal tmpt lain ada lg.. tp bkn bnda ne aku nk ckp.. yg aku nk ckp mknanya kalu resepi asal ko sdri buat InsyAAllah akan sedap.. InsyAAllah org akan beratur mcm ko nak.. hehehe:D

zulqarnain80
29-10-2010, 09:15 AM
member dia la kot kat perlis 2 sbb org panggil dia cikgu.dia pn org perlis gak

ariloso
29-10-2010, 09:26 AM
sy dah try ckt mrata tempat.mne org ckp mesti g tp rse nyer bro kt bkt indah ampg 2 la yg terbest.ktiaw kerang dia pn bleh fight dgn doli taiping.tp harga rm4 ler.vote 4 mamu ckt

slayer7815
29-10-2010, 09:29 AM
mali`s corner kat danau kota

angelababy
29-10-2010, 09:47 AM
lg satu, kt kg subang.. aperntah namer gerai dier

Kimie
30-10-2010, 12:16 AM
amik je jln. ampang ke bkt belacan.smpai kat tmn kosas,belok kiri n cari caltex bukit indah.gerai die sbelah caltex je warna merah.tiap2 ari bdk 2 bukak tp klu lewat abis la.aku slalu x dpt makan

bro, tempat yang bro cakap ni, harini dia bukak tak?

dia selalu buka sampai kul bape?

zulqarnain80
30-10-2010, 02:55 AM
CHAR bmaksud Goreng.CHAR KOEY TIAW bmaksud koey tiaw goreng @ koey tiaw kerang bg org cina.Orang utara mengenali char koey tiaw sbg koey tiaw yg basah, manakala koey tiaw kerang adalah yg kering.ke2 2nya letak udang & kerang.cma bezanya basah atau kering.Char koey tiaw bmula di Ipoh, Perak ttp popular di Penang.Api pulak sbg penarik je la..

zulqarnain80
30-10-2010, 02:59 AM
sori lmbt reply.mamu ckt buka dari 5pm-12.30am.klu abis tutup awal la.gua dpt mkn ari ni..nyam..nyamm

John_Uan
30-10-2010, 02:59 AM
Mali Corner Taman Bunga Raya Setapak.

mr_turner
30-10-2010, 03:00 AM
aa;h gerai itu ler... den rasa kat area2 situ, gerai tu je paling best.. den dlm operasi mencarik lagi best dari tu.. hehe...:">:p:D

haha..aku slalu lepak c2...brader 2 jenis masuk kapla lar...spoting..
haha

heryrock81
30-10-2010, 04:12 AM
ckt yg best dr utara smpai johor kat kl downtown cheras.nama dia penang pa ntah.mamat tu buka kt tepi velodrom.aku klu p sana mesti order smpai 4 pgn dgn awek aku.siap bwk bugkus lg.la nie dah hilang p mana taktau.mcm tu la org mlayu, skejap ada skejap hilang

RuthlessFairy
30-10-2010, 04:14 AM
mali`s corner kat danau kota

pedas benau

zulqarnain80
30-10-2010, 04:32 AM
ckt yg best dr utara smpai johor kat kl downtown cheras.nama dia penang pa ntah.mamat tu buka kt tepi velodrom.aku klu p sana mesti order smpai 4 pgn dgn awek aku.siap bwk bugkus lg.la nie dah hilang p mana taktau.mcm tu la org mlayu, skejap ada skejap hilang

bro, try cari mamu penang ckt bkt indah.rsenye dlu dia niaga kt downtown cheras.tokey dia 2 kurus2 ke?muka cam nubhan af

makangBudok
30-10-2010, 04:51 AM
bro, last time saya slalu mkn char kuew teow kat port klang.the best.dulu gerai kecil je tp skrng dengar kata dah bukak kedai.betul2 kat pekan port klang(dekat ngan stesen komuter).

bigfat
30-10-2010, 08:24 PM
kat lorong haji taib..

eastlah
30-10-2010, 08:49 PM
aduh, nak kene buat nota ni..

ampang kat caltex
perlis kat depan bank(tak tau ada lagi tak) :p
bukit mertajam,
permatang pauh
kg.pelet
sungai dua..


huhuh.. kalau ada coordinat GPS dengan gambar kan best.. :p

huhuhu..aku leh jadi GPS hang bro..
4 4 tempat nih aku leh bawakan..
aku dok penanti...

oldskoolrocka
30-10-2010, 08:59 PM
kt kelana jaya kat dataran glomac ade...sdp sehhh char kuew tiow special dia...hohoo

heryrock81
31-10-2010, 02:17 AM
bro, try cari mamu penang ckt bkt indah.rsenye dlu dia niaga kt downtown cheras.tokey dia 2 kurus2 ke?muka cam nubhan af

sy dah p bkt indah ampang hari nie.mmg betoi ckt kat downtown dulu.tkejut tokey dia tgok sy.tp sana ada 2 ckt.1 bm ckt n 1 lagi mamu la.tima kasih byk2 la mr zulkarnain..nti sy belanja ckt mamu k

zulqarnain80
01-11-2010, 08:42 AM
sy dah p bkt indah ampang hari nie.mmg betoi ckt kat downtown dulu.tkejut tokey dia tgok sy.tp sana ada 2 ckt.1 bm ckt n 1 lagi mamu la.tima kasih byk2 la mr zulkarnain..nti sy belanja ckt mamu k

ptg ni sy g.2 pgn k

emmet_fx
01-11-2010, 12:15 PM
Salam,

Ambo ada buka salah satu menu dia char koey tiaw (CKT) . setakat ini komen2 dari pelanggan beri maklum balas... setakat ok saja maknanya tak berapa kick lagi. Ambo sendiri pun akui tapi malangnya ambo tidak pernah rasa CKT yg betul2 dianggap sebagai power nak dijadikan benchmark.

ada siapa2 tahu tak kat mana sebelah lembah kelang ni dia punya CKT ni power?ambo nok gi rasa dan kalau betul2 power ambo rela bayar dan nak belajar ngan dia... harap kawan2 semua dapat bantu.:-?

meh belajar ngan aku ...

slare
02-11-2010, 01:06 PM
meh belajar ngan aku ...


dah lama tinggalkan benang ni. rupa2nya masing hidup. terima kasih atas tawaran. nanti saya kontek u melalui Hp..:)

slare
02-01-2011, 11:09 AM
Salam TT,
Demo kat Putrajaya acu cuba try test CKT kat bandar baru bangi seksyen 4,
Aku selalu balik bangi memang tak sah tak pekena CKT kat situ,
Brader penang yang masak,
Tak silap aku nama gerai pulau mutiara,
Bukan restoren, gerai je tapi orang memang penuh jangan ckapla,
Bulan puasa ni tak tahu la brader tu bukak ke x..Try survey la..

Jalan 4/12a
Seksyen 4, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor

Search google map no ni 2.964557,101.7798

semalam dah gi try memang betul best. cuba gak usha pekerja dia pandai x buat kicap dia. dia cakap, bos sorang je yg buat (rahsia). camna?kalu best pun x leh belajor.:-?

traderfox
02-01-2011, 11:15 AM
Jangan try Ah Meng CKT pulak TT...yg tu baru betul2 RAHSIA :eek::eek::eek:

Ps - ada satu CKT kat shah alam jalan kristal, boleh try tengok...Puncak Alam pun ada satu malatop punye:)paid

slare
02-01-2011, 11:18 AM
saya nak offer pd siapa2 yg teror buat CKT (termasuk sos dia) boleh join kawe di taman warisan. kawe dah dapat partner baru nasi kukus yg rasanya paling hot kat putrajaya (cook nasi kukus presinct 15. jadi utk lengkapkan lagi kawe hajat nak cari cook CKT yg power gak...boleh bincang pasal gaji , partner ke komisyen ko camna. ada rezeki kita kongsi2 no problem.

msazmer
02-01-2011, 11:43 AM
try pegi taman bunga raya dkt dgn TAR collage
aku tgk org bratur sikit punye panjang, aku x pernah rasa lagi....bukan tak mau rasa....tapi malas nak beratur ari tu aku lalu je la....mmg niat dihati nak gak try....tapi memandangkan tgk org beratur adalah dlm 30 - 40 meter ( aku rasa dlm 40-50 org) membantutkan keinginan aku.....

cuba la ko try.....kalau best bagitau sini

Anyway TT meniaga kat ner

gerai tu nama dia malis CKT...kat uptown danau kota pun dia ada bukak branch...

memang terbaik la aku rasa kalo area gombak, setapak....aku antara pengunjung setia kat sane...memang beratur panjang smp 30-40 meter...tp tukang masak ramai, servis pun bgus....kira cepat je kalo beratur 30-40 meter tu...

zam2010
02-01-2011, 12:36 PM
CHAR bmaksud Goreng.CHAR KOEY TIAW bmaksud koey tiaw goreng @ koey tiaw kerang bg org cina.Orang utara mengenali char koey tiaw sbg koey tiaw yg basah, manakala koey tiaw kerang adalah yg kering.ke2 2nya letak udang & kerang.cma bezanya basah atau kering.Char koey tiaw bmula di Ipoh, Perak ttp popular di Penang.Api pulak sbg penarik je la..


beza basah dgn kering jer kan...

ada 1 port...koey tiaw kerang...dekat jalan raja abdullah...
sebelah balai polis (xingat apa nama balai)
best gak...pakcik yg masak...kadang2 bini dia pn tolong skali..
dia guna koey tiaw kecik, bukan yg putih lebar2 tu..

klu dr kg baru, jumpa Universiti Kuala Lumpur blah kanan kt traffic light, trus kedepan...ke depan lg nanti blah kiri nampak kedainya sebelah kedai bundle, sebelah tu balai polis...

:D

penangboy
02-01-2011, 12:45 PM
kat batu ferringhi penang sedap nama dia mat mat salleh jepun arab suka makan char koey taw dia

slare
03-01-2011, 08:18 PM
hmm...susah gak nak cari sos yang best ya? tukang masak nasi kukus best kawe dah dapat. malam ni dia mula masuk. khamis ni mula resepi baru nasi kukus. harap2 kali ni rezeki murah... ini dah kira percubaan kawe kali ketiga. :-?

partner baru katanya ada kontek bagus ngan pasukan bola kelantan. kami dah rancang akan bawa satu team makan nasi kukus. Kalau jadi nanti kawe war warkan. tentu ramai yg nak jumpa norshahrul dan khairul fahmi...

Nama kedai pun dah tukar jadi "Nasi Kukus Red Warrior". ok tak? :D

kem5969
03-01-2011, 09:33 PM
try pegi taman bunga raya dkt dgn tar collage
aku tgk org bratur sikit punye panjang, aku x pernah rasa lagi....bukan tak mau rasa....tapi malas nak beratur ari tu aku lalu je la....mmg niat dihati nak gak try....tapi memandangkan tgk org beratur adalah dlm 30 - 40 meter ( aku rasa dlm 40-50 org) membantutkan keinginan aku.....

Cuba la ko try.....kalau best bagitau sini

anyway tt meniaga kat ner

kat situ stok aweks banyak .. 3 line beratur pun tak pe ..

msazmer
03-01-2011, 10:25 PM
kat situ stok aweks banyak .. 3 line beratur pun tak pe ..

tang tu memang aku setuju 100%...agaknya selain CKT memang sedap, awek2s tu mungkin salah satu strategi perniagaan kot...:))

rasyd
03-01-2011, 11:12 PM
beza basah dgn kering jer kan...

ada 1 port...koey tiaw kerang...dekat jalan raja abdullah...
sebelah balai polis (xingat apa nama balai)
best gak...pakcik yg masak...kadang2 bini dia pn tolong skali..
dia guna koey tiaw kecik, bukan yg putih lebar2 tu..

klu dr kg baru, jumpa Universiti Kuala Lumpur blah kanan kt traffic light, trus kedepan...ke depan lg nanti blah kiri nampak kedainya sebelah kedai bundle, sebelah tu balai polis...

:D

mcm menarik.boleh test la nanti

Ajidan
04-01-2011, 11:43 AM
Law Wan kat Kelana Jaya. Kat food court sederet dengan Giant.

qhalid
04-01-2011, 11:58 PM
sory to say this .. stakat nih aku rasa CKT kat area lembah klang nih tak btul2 kick mcm kat penang (selera aku la) .. semua claim CKT penang .. tapi satu pun x boleh lawan CKT penang .. bagi aku CKT paling sedap kat penang dekat depan tokong ular kat bayan baru (or bayan lepas sbb)

2poi
05-01-2011, 12:06 AM
kat parit buntar perak chaq kuey tiaw terbaik setakat ni

maranello_84
05-01-2011, 12:30 AM
kat malis corner, wangsa maju..nasi lemak ngan char kuey tiaw die terbaekkkk..!

naz84
05-01-2011, 12:55 AM
aisey, lagi satu pi kat Bukit Mertajam, tanya orang situ, dulu bukak dekat tepi longkang tak jauh dari summit, aku setakat ni rasa situ power, tapi yang atas2 ni tak rasa lagi,

bagi aku nak wat CKT, kena pandai main api la, and lagi satu, aku la ni nak wat CKT, goreng sendirik keke, nak beli sebab rata2 yang goreng, TELUR AYAM TAK BASUH, kang termasuk tahi ayam dalam CKT tu,,, dan dalam ISLAM pun, HARAM gunakan telur tak basuh,, so aku pun tak makan la


p/s: macam tu gak mertabak..

skang dh upgrade bro...dh ade kdai sniri...blakang alka ria:D @pn char keow teow sg dua(kt kulim pn ade cawangan dia)

bg aku dua kdai ni yg tip top coz aku dh besa mkn char keow teow kt blah kl n slangor ni..klu nk dibandingkan mmg sdap lg dua kdai ni..

Kak Jue
05-01-2011, 01:01 AM
kt bandar T.merah ade kedai choy kuetiu yg sedap,tp kedai tu buka seblah malam je,kalau kekelntan bolihlh cuba

pirez
05-01-2011, 01:31 AM
aku pernah makan kat amar CKT ttdi jaya dgn CKT taman bunga raya dua2 kira ok...Kalu nak power CKT belakang giant taman permata, CKT subang murni dgn CKT apartment idaman damansara damai

ferdy aduka
05-01-2011, 01:34 AM
ade 1 kt damansara damai..hehehe...tp xtaula sedap ke x...

pirez
05-01-2011, 01:35 AM
ade 1 kt damansara damai..hehehe...tp xtaula sedap ke x...

ade...kat apartment idaman...:D

slare
05-01-2011, 11:58 AM
kt bandar T.merah ade kedai choy kuetiu yg sedap,tp kedai tu buka seblah malam je,kalau kekelntan bolihlh cuba


memang best...saya dah try kedai dia sebelah kedai colek perut di pinggir bandar tanah merah kan? nama kedai lupa.

ohusa
05-01-2011, 12:02 PM
aku pernah makan kat amar CKT ttdi jaya dgn CKT taman bunga raya dua2 kira ok...Kalu nak power CKT belakang giant taman permata, CKT subang murni dgn CKT apartment idaman damansara damai

belakang giant taman permata belah mana? nama kedai?

d-10
05-01-2011, 12:04 PM
kt seksyen 24 s.alam, dpn kedai accessory kete..
gerai tepi longkang..
bg sy lg best dr amar CKT ttdi jaya

d-10
05-01-2011, 12:09 PM
--------dabel-------------

zam2010
05-01-2011, 03:00 PM
smlm dah pergi kedai yg kata mamu penang dekat Caltex, bukit indah, ampang...

abis kerja trus gerak, sampai jam 6pm tak bukak lg pulak...
harini nk try pergi lg la...lepas isyak try pergi...

mr_turner
05-01-2011, 03:54 PM
memang best...saya dah try kedai dia sebelah kedai colek perut di pinggir bandar tanah merah kan? nama kedai lupa.

owww..kt bandar baru 2..dkat nga nasik lemak burung puyuh...
mmg sdap kt situ..kene plai lada jeruk diee...fuhh

apekehe
06-01-2011, 10:03 AM
kat parit buntar perak chaq kuey tiaw terbaik setakat ni
setuju....parit buntaq is the best.......CKT SERAM............sape makan mesti seram....gerai tepi kuboq....hehehheheh

soyabean84
06-01-2011, 10:09 AM
CKT Mali dkt danau kota...

comelcomot
06-01-2011, 10:15 AM
kalau comel kat melati tu jela dekat ngn unitar tu

slare
06-01-2011, 04:08 PM
nak iklan sikit:

Hari ini saya telah membuka semula kedai saya kat taman warisan dgbn nama baru "Nasi Kukus Red Warrior". Alhamdulillah saya telah dapat cook yg saya kira terbaik di putrajaya/bangi. asal dia kerja kat Presinct 15 (presinct diplomatik). Pelanggan sanggup tunggu 2 jam.

Sedang berunding ngan kontek Pasukan Bola Kelantan untuk datang santap kat sini...Insyallah nampak cerah
:D
Pohon sokongan dari forumer kalau ada masa lapang silalah berkunjung ke gerai saya. Gerenti anda akan puas hati...terima kasih.

Scorpions10
06-01-2011, 04:12 PM
Bob corner kt sek.18 shah alam.

zam2010
06-01-2011, 04:21 PM
smlm dah pergi kedai yg kata mamu penang dekat Caltex, bukit indah, ampang...

abis kerja trus gerak, sampai jam 6pm tak bukak lg pulak...
harini nk try pergi lg la...lepas isyak try pergi...


dah pergi smlm dgn wife...sedap jugak la...
aku & wife makan 3 pinggan...:D
biasa la klu yg basah nie bahannya skit...xcukup sepinggan
harga rm4 sepinggan...

wife aku suka yg jenis basah & berkuah...aku lebih prefer basah2 kering...

so bagi aku...koey tiaw kt area jalan raja abdullah tu lebih kaw2..isi banyak, dlm pinggan tu nampak membukit...makan sepinggan kenyang...udang 3-4 ekor, klu isap kepala udang tu tak rasa busuk, freshh...kerang byk.. tp kena tunggu lama la...sbb customer ramai..:p

aduhh...lapar plak bila ingat balik...huhu :))


beza basah dgn kering jer kan...

ada 1 port...koey tiaw kerang...dekat jalan raja abdullah...
sebelah balai polis (xingat apa nama balai)
best gak...pakcik yg masak...kadang2 bini dia pn tolong skali..
dia guna koey tiaw kecik, bukan yg putih lebar2 tu..

klu dr kg baru, jumpa Universiti Kuala Lumpur blah kanan kt traffic light, trus kedepan...ke depan lg nanti blah kiri nampak kedainya sebelah kedai bundle, sebelah tu balai polis...

:D

widie
06-01-2011, 04:48 PM
wahh..dekat je dgn tempat tinggal ku..boleh lah mencuba ni..

slare
06-01-2011, 10:38 PM
alhamdullillah jualan hari pertama agak memberansangkan. rata2 pelanggan dan jemputan yang datang mengangkat jari tanda puas hati.
:)

alang_nizms
06-01-2011, 10:44 PM
blaja buat sendiri bro..terbaik punya..

syed_4321
07-01-2011, 02:27 AM
CKT sani kat seksyen 7 shah alam pun ok juga la..

NEMO
07-01-2011, 02:36 AM
kalau comel kat melati tu jela dekat ngn unitar tu
depan umah den...lg besh dari bunga raya tu

frxgroup8
07-01-2011, 02:45 AM
kat penang ada...

SF:Syukri
07-01-2011, 05:05 AM
buat sendiri la bro senag jer...

cikepong
07-01-2011, 05:35 AM
kalau kat melaka jalan nak ke pernu ada satu best.....udang besar2 murah pon murah...telor pon banyak...

yazryyahya
07-01-2011, 07:02 AM
kat Ipoh ada x CKT yg best ??

akmal_tawau
07-01-2011, 07:06 AM
Ambo ada bukak kat Taman Warisan Pertanian, Putrajaya. Ada budak yg jaga. Itulah cita2, nak tengok ada orang beratur panjang kat gerai kita tapi belum kesampaian. Ambo baru buka tak sampai sebulan lagi..

ckt kat pasar malam putrrajaya tu bro nampaknya ramai org tt. tu tt punye ke?:)

slare
07-01-2011, 03:33 PM
ckt kat pasar malam putrrajaya tu bro nampaknya ramai org tt. tu tt punye ke?:)


tak. ambo punya kat taman warisan. x buat pasar malam

slare
07-01-2011, 03:35 PM
buat sendiri la bro senag jer...

ambo ni masak air bulih la. paling kuat pun buat nasi goreng masa bini x. :))

afiqk
07-01-2011, 04:21 PM
klu kat kdah..SP..yg best key`s char kuew teow laa

SharmCos
09-01-2011, 01:12 PM
Aku nak makan CKT ni tgk gak koay teow tu sapa yg supply.. kalo cine nye sori la.. x lalu aihhhh

slare
10-01-2011, 03:52 PM
Aku nak makan CKT ni tgk gak koay teow tu sapa yg supply.. kalo cine nye sori la.. x lalu aihhhh


camna nak tahu cina atau non cina yg supply kerana CKT dah siap dok dlm pinggan

cik_kiah
11-01-2011, 03:14 AM
CKT bob corner kat bukit naga klang..mmg best..
________
Video Reviews (http://videoreviews.org)

neo_laguna
11-01-2011, 09:04 AM
saye bukan peminat ckt...tp klu tt nak try...the best in seremban,...try gi senAwang kat tmn sri pagi...kedai JUARA CHAR KUEY TIOW...sekali je saye mkn situ, mmg sedap...ramai giler duk lepak situ smpai tgh mlm...kwn saye ade kanl sorg pekeje die...sale sehari almost 1500 - 2000 klu ujung minggu...tak tau la betul tak...tp kedai tu mmg jual ckt je...masak live depan kedai...try la tt usha...

zuljaalaa
11-01-2011, 09:37 AM
CKT nak sedap kat penang la..
kat kl byk tempat aku rasa dah takde pon yang sedap.. kalau ada sedap pon tak leh challenge kat penang..
kalau kat penang belah seberang ada banyak yang sedap.. antaranya CKT permatang pauh, CKT sungai dua, CKT kampung pelet, CKT bandar perda pon ok gak.. kalau dalam pulau sani CKT sedap.. banyak cawangan.. CKT yang cina buat taktau la sedap ke dak sebab status halal tu diragui hehe

Dagang2u
26-01-2011, 05:27 PM
tak. ambo punya kat taman warisan. x buat pasar malam

Oh..TT ke yang meniaga situ...rasanya kena cari resepi yang sedap..saya pernah try kat situ tapi kurang sikit, sebab saya pernah rasa yang lebih sedap...Go for the best TT....try tanya orang penang..depa pandai ohhh.....tak caya g belah Nibong tebal. :D

polong
26-01-2011, 05:34 PM
Oh..TT ke yang meniaga situ...rasanya kena cari resepi yang sedap..saya pernah try kat situ tapi kurang sikit, sebab saya pernah rasa yang lebih sedap...Go for the best TT....try tanya orang penang..depa pandai ohhh.....tak caya g belah Nibong tebal. :D

nibong tebal ada byk jgk kedai CKT,cba kecikkan skop tue:D

alsar
17-05-2014, 08:40 PM
Paling BEST kat perlis, CKT Tok Wi.. dekat Paya, jalan menghala ke padang besar, sebelum sampai beseri

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1.0-9/10245362_731556693531697_8413373950364213947_n.jpg

Ada sotong (ada telur)
Ketam
Udang
Kerang besar-besar
Telur mata

Terbaekkkkkk!!!!

CKT Super

valquisser
19-05-2014, 03:32 PM
CKT nie kene masak satu2...xle msk byk2 wpun order byk takut quality xsm.
Bile masuk bahan terutamanya seasoning pun kene maintain biar rs x lari.

Encik Sponge
19-05-2014, 03:46 PM
Paling BEST kat perlis, CKT Tok Wi.. dekat Paya, jalan menghala ke padang besar, sebelum sampai beseri

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1.0-9/10245362_731556693531697_8413373950364213947_n.jpg

Ada sotong (ada telur)
Ketam
Udang
Kerang besar-besar
Telur mata

Terbaekkkkkk!!!!

CKT Super


Ni memang sengaja cari pasai ni... Hangin sungguh aku tgk kotiaw tu... Kompem ka sedap? tolak tpi ketam tu...Kalau betoi hujung minggu ni nak pi tgk... Area kaki lima maybank kangaq tu ada lagi dak?

Jeb
19-05-2014, 03:49 PM
Ni memang sengaja cari pasai ni... Hangin sungguh aku tgk kotiaw tu... Kompem ka sedap? tolak tpi ketam tu...Kalau betoi hujung minggu ni nak pi tgk... Area kaki lima maybank kangaq tu ada lagi dak?

peh gila punya carik pasal nih.. xnampak langsung kotiaw nya.. carik bro kasi hantam skit.. gua kat sini dah panas dah nih.. nak pg jauh lak. aku wakilkan ang jele.ehehehe

skunz
19-05-2014, 03:50 PM
Ambo ada bukak kat Taman Warisan Pertanian, Putrajaya. Ada budak yg jaga. Itulah cita2, nak tengok ada orang beratur panjang kat gerai kita tapi belum kesampaian. Ambo baru buka tak sampai sebulan lagi..


bleh try di bandar tasik kesuma semenyih..fasa 9c..hri2 penuh je..kalau tnya org semenyih, msti tau kdai ni...

sapit87
19-05-2014, 03:56 PM
Ni memang sengaja cari pasai ni... Hangin sungguh aku tgk kotiaw tu... Kompem ka sedap? tolak tpi ketam tu...Kalau betoi hujung minggu ni nak pi tgk... Area kaki lima maybank kangaq tu ada lagi dak?

dulu2 masa mlm raya selalu p lepak mkn CKT kat maybank tu..baru2 ni p tgk dah xdak dah,dgr kata dah pindah xtau la..tp hat ni melampau betul siap ada ketam bagai..brapa duit ni xtau la huhu

sapit87
19-05-2014, 03:58 PM
Ambo ada bukak kat Taman Warisan Pertanian, Putrajaya. Ada budak yg jaga. Itulah cita2, nak tengok ada orang beratur panjang kat gerai kita tapi belum kesampaian. Ambo baru buka tak sampai sebulan lagi..

bro cube Marlis CKT kat Danau kota..best in town..udang boleh tahan besaq2

nikyah
19-05-2014, 04:09 PM
bro cube Marlis CKT kat Danau kota..best in town..udang boleh tahan besaq2

udang dah kecik-kecik dah. dulu ada kerang, sekarang dah takde. huhu.

tapi rasa kira ok la lagi.

at least sebulan sekali makan sini.

nikyah
19-05-2014, 04:12 PM
Salam,

Ambo ada buka salah satu menu dia char koey tiaw (CKT) . setakat ini komen2 dari pelanggan beri maklum balas... setakat ok saja maknanya tak berapa kick lagi. Ambo sendiri pun akui tapi malangnya ambo tidak pernah rasa CKT yg betul2 dianggap sebagai power nak dijadikan benchmark.

ada siapa2 tahu tak kat mana sebelah lembah kelang ni dia punya CKT ni power?ambo nok gi rasa dan kalau betul2 power ambo rela bayar dan nak belajar ngan dia... harap kawan2 semua dapat bantu.:-?

Bagi ambo, rasa lebih kurang jah semua. hok penting, servis laju dan cepat, ada penarik dia (air sirap free atau udang lebih dll), dan senang parking.

Marlis/Malinja buat stail KFC. Layan diri. Beratur, order, tunggu masak, ambil dan bayar. Sebab tu nampak ramai beratur. Dan lebih mudah dia nak manage.

dinkedai4
19-05-2014, 04:15 PM
setuju....parit buntaq is the best.......CKT SERAM............sape makan mesti seram....gerai tepi kuboq....hehehheheh

setuju jugak....parit buntaq ckt paling sedap aku makan....

sapit87
19-05-2014, 04:30 PM
udang dah kecik-kecik dah. dulu ada kerang, sekarang dah takde. huhu.

tapi rasa kira ok la lagi.

at least sebulan sekali makan sini.

oh ya ka..aku pun dah lama x p mkn situ..kalu udang2 dah kecik2 pastu kerang pun dah xdak dah x cempion dah la CKT best in town ni

Encik Sponge
19-05-2014, 04:49 PM
dulu2 masa mlm raya selalu p lepak mkn CKT kat maybank tu..baru2 ni p tgk dah xdak dah,dgr kata dah pindah xtau la..tp hat ni melampau betul siap ada ketam bagai..brapa duit ni xtau la huhu

Ketam 2 ekoq, sotong ngan udang lagik... satg makan xrasa CKT pulak... Maybank kangar antara y terbaik...

peh gila punya carik pasal nih.. xnampak langsung kotiaw nya.. carik bro kasi hantam skit.. gua kat sini dah panas dah nih.. nak pg jauh lak. aku wakilkan ang jele.ehehehe

Hahaha... melampau betol dia punya CKT... bro kena try jugak nie... mana nak dapat... geram tgk gambaq ja xjadi....

myroadtax.com
19-05-2014, 05:17 PM
bleh try di bandar tasik kesuma semenyih..fasa 9c..hri2 penuh je..kalau tnya org semenyih, msti tau kdai ni...

Ni yang kat Pelangi Semenyih 2 tu ke? Kawasan rumah kedai baru tu ke?

Apa nama kedai bro? Hari Sabtu dan Ahad buka tak?

Tengok gambar yang ada ketam kat atas tu... adoi... teringin pula nak makan CKT walaupun kat Semenyih ni takde ketam.

alsar
19-05-2014, 10:48 PM
Ni memang sengaja cari pasai ni... Hangin sungguh aku tgk kotiaw tu... Kompem ka sedap? tolak tpi ketam tu...Kalau betoi hujung minggu ni nak pi tgk... Area kaki lima maybank kangaq tu ada lagi dak?

haha, kaki 5 KWSP tu sedap lagi ka? dulu masa dok sekolah lagi pi makan memang sedap...tapi pi pulak memang setahun lepas tu memang hampeh.hak original kwsp dulu memang terbaekkkk!

CKT Tok Wie ni still sedap lagi la..tapi xsesedap masa dia dok batu dua dulu... :D

alsar
19-05-2014, 10:50 PM
dulu2 masa mlm raya selalu p lepak mkn CKT kat maybank tu..baru2 ni p tgk dah xdak dah,dgr kata dah pindah xtau la..tp hat ni melampau betul siap ada ketam bagai..brapa duit ni xtau la huhu

ni CKT SUPER = RM12 sahaja. Sangat2 puas hati!

Encik Sponge
19-05-2014, 11:22 PM
ni CKT SUPER = RM12 sahaja. Sangat2 puas hati!

Y 12hinggit tu y mana? Maybank? Rasa kat maybank tu ada 1 hari tu p tgk dia buat xleh bungkus..kena order makan situ pasal bungkus xdan.Tu pon igt 4 5 tahun lepas dah pa... y maybank tu bukan pindah fudkot blakang tu ka?

pokyo
19-05-2014, 11:23 PM
aku biasa makan di gulam mee kota damansara, ok lah udang pun blh tahan besar

wak man
20-05-2014, 12:45 AM
Kalau kat pinggiran USJ ada satu kat depan Jasmin bistro (bukan jasmin bistro k) ada khemah bole tahan jugak.kalau tengahari ada Patin tempoyak power. kalau yg kat tasik titiwangsa tu Sani CKT pun ok gak wak dah rasa kat Penang dan yg kat situ bole tahan kau jugak. Kat Alam megah sek 28 ada satu lori niaga malam tepi jalan pun bole tahan gak ramai yg beratur tunggu. syarat CKT ni kena masak satu persatu walau ramai mcm mana pun. hu hu hu

safariatech
20-05-2014, 12:55 AM
Kerinchi.......tepi jln dekat lrt universiti

kopirait
20-05-2014, 01:15 AM
Paling BEST kat perlis, CKT Tok Wi.. dekat Paya, jalan menghala ke padang besar, sebelum sampai beseri

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1.0-9/10245362_731556693531697_8413373950364213947_n.jpg

Ada sotong (ada telur)
Ketam
Udang
Kerang besar-besar
Telur mata

Terbaekkkkkk!!!!

CKT Super

wahh terliur tengok.
ada alamat tak?

boleh ajak member naik perlis pekena char kuey teow. :D

sapit87
20-05-2014, 10:42 AM
ni CKT SUPER = RM12 sahaja. Sangat2 puas hati!

dia kat mana ni ek,slalu balik kg kat kangar xtau plak ada mcm ni..boleh bg landmark ke kordinat GPS ke..kne try ni huhu

alsar
21-05-2014, 10:33 PM
dia kat mana ni ek,slalu balik kg kat kangar xtau plak ada mcm ni..boleh bg landmark ke kordinat GPS ke..kne try ni huhu

tengok sini:

https://www.facebook.com/pages/Tokwi-grand-char-koew-teow/120289631512730

boyputra
08-07-2014, 11:04 AM
kne modal sket g penang bos..baru blh tau cmne CKT sebena hehe..CKT prmatang pauh power

jaih
08-07-2014, 11:12 AM
kne modal sket g penang bos..baru blh tau cmne CKT sebena hehe..CKT prmatang pauh power

aritu g try ckt kat Bukit mertajam..
CKT Abg Is..

yg area permatang pauh tuh kat mana kedainya..
nnt g penang plak bleh g melawat

greiga
08-07-2014, 11:13 AM
Yg mantap eh kat pokan batu kikir bro.. Dopan futsal..

maniac
08-07-2014, 11:14 AM
huhuhu..aku leh jadi GPS hang bro..
4 4 tempat nih aku leh bawakan..
aku dok penanti...paling best kg palet la. kuah banjir