PDA

View Full Version : 135LC enjin leaking..


mohdfaizal
08-08-2010, 08:40 PM
Udah repair...

kaYaIlmu
08-08-2010, 08:48 PM
ntah ..tnya pomen la kot..

abu85
09-08-2010, 04:59 PM
Apsal ade leaking kat enjin,moto br 1 thn guna...:(

enjin leaking tu cam mana bos..

janggut_X
09-08-2010, 05:09 PM
Apsal ade leaking kat enjin,moto br 1 thn guna...:(

better antar motor kek bengkel motor ,pastu tanyo kenapo.lagi kompem dapek jawapan.

mr reyes
09-08-2010, 07:53 PM
hantar tempat ko beli dulu atau yamaha specialist...
pastu ada penyelesaian...

emoney
09-08-2010, 08:19 PM
better antar motor kek bengkel motor ,pastu tanyo kenapo.lagi kompem dapek jawapan.

Itulah yang sebaiknya...kompommm settle..:)cgrock

iwak
09-08-2010, 08:21 PM
ape yg leaking. mnyak itam. mnyak motor. biase tuka gasket settle la 2

amer
09-08-2010, 08:22 PM
leaking tang mana..

skru buang myak itam ker..

kat tgh2 ker(tmpat smbung rumah tgh)..

kat head ke..

ko da ader modi ker..

da pnah bkk enjen..?

mohdfaizal
09-08-2010, 09:53 PM
minyak itam leaking,area kat bwh coolent.tp x nmpk truk sgt..xtau la nnt camne..x prnh modified & x prnh bukak enjin pun..agak2 klau tukar gasket mahal ker???

Fx_L
10-08-2010, 01:24 AM
x mhal kot..upah pasang ngan harga gasket jo,,tp lc ni mmg femes ngan enjin yg ntah ape2..dulu lgi best,,enjin dia pecah kat bwah footrest blah brek,,haha

bebird
10-08-2010, 12:37 PM
kalo ado waranty pi la hantar balik.. bahaya ni kalo minyak hitam leaking.. silap2 boleh kering...
selalu servis brape bulan..?? ntah2 tak pernah servis kot..
nak hantar kedai motor pun.. cari kedai yg baik2.. bukan kaki sembelih.. lagi2 yg tak tau mcm ko..
byk pengalaman aku.. bile tanye pomen je.. ini kene overhaul ni.. ni kene buka enjin ni.. nasib baik aku ni dh arif tentang perangai motor aku.. kalo tak, buta2 je kene tipu..
member aku pernah jadi mekanik kt kedai motor.. motor customer kene overhaul.. padahal tukar barang sket je.. tp claim semua barang tukar.. so, hati2 bro..

amer
10-08-2010, 09:20 PM
TS ltak soalan, dgan hrpan dpt jwpn tros..

org duk tnye bkn nk jwab TS ni..

ARIFFX
10-08-2010, 09:32 PM
beli moto baru je,, lagi senang..

mohdfaizal
10-08-2010, 11:59 PM
servis ikut time..dh check level minyak itam, masih paras selamat..

faidz1809
11-08-2010, 04:26 PM
ala standard la tu.. mayb tgh bawak motor terhentak ngan batu ke ape ke... gasket murah je bro ngan upah pasang.. tapi org masik xsure kt belah mane motor ko leaking nie.. =.=

faisal_moukei
17-08-2010, 10:59 AM
Salaam,..

pakai STOP OIL LEAK ler, cik abang...
kasi taruk jer dalam minyak enjin tu.
nanti pandai2 ler minyak tu cari kat tempat leak tu..

padi
21-08-2010, 06:40 AM
antar pomen motor je tp yg ko biasalah..

padi
21-08-2010, 06:42 AM
antar kt pomen je tp yg ko kenal la..

mekel shumeker
21-08-2010, 06:57 AM
x mhal kot..upah pasang ngan harga gasket jo,,tp lc ni mmg femes ngan enjin yg ntah ape2..dulu lgi best,,enjin dia pecah kat bwah footrest blah brek,,haha

tu bukan kes mamat tu telanggar batu smpi pecah enjen ke?:">:">:">

LC ni susah nk ade problem kt enjin,kalo rantai tu stended la bunyik bising....

kalo leaking biasenye gasket ko kne tukar,gi la kt yamaha 3s..leh setel problem ko bro..

car_they
21-08-2010, 06:59 AM
hantar tempat ko beli dulu atau yamaha specialist...
pastu ada penyelesaian...


kalo ado waranty pi la hantar balik.. bahaya ni kalo minyak hitam leaking.. silap2 boleh kering...
selalu servis brape bulan..?? ntah2 tak pernah servis kot..
nak hantar kedai motor pun.. cari kedai yg baik2.. bukan kaki sembelih.. lagi2 yg tak tau mcm ko..
byk pengalaman aku.. bile tanye pomen je.. ini kene overhaul ni.. ni kene buka enjin ni.. nasib baik aku ni dh arif tentang perangai motor aku.. kalo tak, buta2 je kene tipu..
member aku pernah jadi mekanik kt kedai motor.. motor customer kene overhaul.. padahal tukar barang sket je.. tp claim semua barang tukar.. so, hati2 bro..

aku hantar pusat servis yamaha kedah kot ( sebab beli moto kat perlis,kedai tu cakap under aloq staq) pun sama jer.. tak sampai 3 hari liking balik..dah la repair nak samapi sebulan.. pas tu motor dah bawak balik peneng...malas nak g clim balik..buang masa.. sekarang ni makin teruk lak.. block sampai jadi norking lagi.... pusat servise diorang pun tak tere gak..

car_they
21-08-2010, 07:01 AM
tu bukan kes mamat tu telanggar batu smpi pecah enjen ke?:">:">:">

LC ni susah nk ade problem kt enjin,kalo rantai tu stended la bunyik bising....

kalo leaking biasenye gasket ko kne tukar,gi la kt yamaha 3s..leh setel problem ko bro..

memang pun..kedai biasa banyak tak terima nak repair motor nih..

reizwana
21-08-2010, 07:11 AM
hehe kuat bonceng awek ni kot..gurau2

car_they
21-08-2010, 07:14 AM
hehe kuat bonceng awek ni kot..gurau2

lc aku buat berulang p kerja peneng perlis selama 6 bulan~~
2 kali pecah enjin...
kalau pakai motor macam kat avatar boh tu baru sedap angkut awek ..hihihi

OblonGGata
21-08-2010, 07:17 AM
baru 1 tahun guna?biasa r tu....service r....kalau ko modified mmg r probloem...

OblonGGata
21-08-2010, 07:22 AM
kalau leaking...kebiasaan adalah gasket...kalau leaking antara blok ngan head...gasket bocor...

tapi kalau xkuar asap putih ok r tu....

just ko kne bukak block n ganti gasket head block....

tu je...settle masalah...aku pengalaman menggunakan LC...

Lebih Cepat...habis duit kat mantainence....:))

ikram_muslim
21-08-2010, 02:56 PM
lc aku penah kene masa excident dulu....tp coolent pecah...so ganti coolent baru n yg leeking tu ganti gasket je...