PDA

View Full Version : Pelajar UITM Dungun dihukum slps ditangkap khalwat.


alonso
29-07-2010, 11:28 AM
Dungun - Lima remaja terdiri daripada penuntut institut pengajian tinggi awam (IPTA) masing-masing dijatuhi hukuman denda antara RM2,200 hingga RM2,800 atau tiga bulan penjara setelah mereka didapati bersalah berkhalwat dengan pasangan masing-masing.

Dalam satu kes perbicaraan yang berlangsung di Mahkamah Syariah Dungun, di sini, semalam, kelima-lima tertuduh masing-masing didakwa mengikut Seksyen 31 (a) dan (b) Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Takzir Negeri Terengganu kerana melakukan kesalahan berkhalwat dalam dua kes berasingan.

Empat daripada tertuduh ialah penuntut wanita, manakala seorang lagi penuntut lelaki.

Mengikut kertas pertuduhan yang dibacakan ke atas lima tertuduh dalam kes pertama, sepasukan anggota penguat kuasa telah melakukan serbuan di sebuah rumah beralamat di 3230, Taman Delima Jalan Paka, Dungun kira-kira jam 1.15 pagi, 17 Februari lalu.

Ketika itu, anggota penguat kuasa mendapati Mohd Shaiful Azwan Abdul Wahab, 26 dan Mohd Khaidir Yahya, 25, berada di dalam sebuah rumah bersama Nadia Farahana Abdullah, 22, Intan Norzuliana Ibrahim, 22 serta Nadiyah Mohd Nor, sehingga boleh menimbulkan syak wasangka.

Hasil soal siasat mendapati kesemua mereka tidak mempunyai hubungan muhrim yang sah sebagai suami isteri.

Ketika pertuduhan dibacakan, kelima-lima tertuduh faham dengan fakta kes yang dikemukakan serta membuat pengakuan bersalah atas tuduhan dikenakan.

lilbee
29-07-2010, 11:30 AM
denda je??ATAU 3bulan penjara..tu je??guna duit ptptn pun lepas nak bayar denda..tahniah..

orange76
29-07-2010, 11:32 AM
mesti tgh wat study group:-?...hehehe...bersangka baik :D:D:D

minamie1
29-07-2010, 11:32 AM
kawinlah terus senang..xpayah nk naik makamah...:D

h@rimau1
29-07-2010, 11:33 AM
mak bapak hantar gi belajar....smpi sana dorang blajar mende lain lak...

cekmeksu11
29-07-2010, 11:46 AM
wah...jd femes 1 dungun la bebudak nih!!

qai
29-07-2010, 12:42 PM
memalukan aku selaku ex student uitm dungun je..
hampeh tebu btul..

astrowan
29-07-2010, 12:47 PM
macam2 la..........

bintang4
29-07-2010, 12:52 PM
Lain kali kalo nak duduk rumah mcm laki bini..cari la area yg ramai penduduk Cina..
Kan dah rugi RM2.8k kantoi...

anuarul
29-07-2010, 12:52 PM
hehehe...bayar je la ..tak banyak mane,..tah insap atau tak..

palohhinai
29-07-2010, 01:04 PM
tak kantoi sebab dok kondo je. tu sebab harus kawin. nak2 budak pompuan yang dari ceruk kampung, konon ingat dapat boyfren kaya deras je rupanya nak tu je. kalau di buat statistik dari mula daftar sampai konvo yang hudoh je yg masih tinggal dara. tu kajian peribadi gua dari 2001. harap sekarang lebih baik la kot. #:-S tu yang merisaukan aku negara makin maju tapi roh makin tercemar. :-?

kerunai
29-07-2010, 01:06 PM
wat malu UITM jek ..adoyai

FaRid^sp
29-07-2010, 01:08 PM
kalau aku jadi mak bapak budak tu siap la kena lesing sampai lembik..

EzY-eLoaD
29-07-2010, 01:13 PM
baru mantap cmnie..abis la duit pt

anuarul
29-07-2010, 01:17 PM
ehehhe..habis duit PT ye..ahahaha...ciann

iamloco
29-07-2010, 01:23 PM
mesti tgh wat study group:-?...hehehe...bersangka baik :D:D:D

stadi anatomi tubuh manusia kot :))

kerunai
29-07-2010, 01:25 PM
mukan study group ni ...gang bang terus ni

irsaffy
29-07-2010, 01:32 PM
kene tangkap time dah basah ker atau kene tangkap time lom basah??

satriahitam
29-07-2010, 01:46 PM
kene tangkap time dah basah ker atau kene tangkap time lom basah??

kalau ikutkan papaer nie slalu citer kena tngkap berdua2an dlm bilik ker atau tgh projek ker... tapi nie tak citer, terus jatuh hukum salah jer nie... tak der peguambela ker, 3 pompuan ngan 2 lelaki kalau dok kat dining hall tgh study kena tangkap tak kan ler terus jatuh hukum salah kot.... manatau bebetul diaorg tgh study ker... kot adr jiran yg pedajal ker,.... bersangka baik..

Toxic2010
29-07-2010, 01:48 PM
Dah sah-sah kena buang IPT..Kesian nak belajar ke nak bercinta..silap hari bulan kena tangkap basah..

Toxic2010
29-07-2010, 01:49 PM
Mak bapak dapat malu..

TXT
29-07-2010, 01:51 PM
berkhalwat jo kejo depa ni
mgkn nk praktik apa yg depa bljr kot

mazuki
29-07-2010, 01:53 PM
ni area taman umah abang aku gak ni....memang kaw tu ramai bdak uitm ngn politeknik menyewa...kantoi sudah

haudli
29-07-2010, 01:53 PM
sebagai bekas student uitm dungun..mmg aku malu masuk paper cite begini..

tapi hakikatnye..mmg benda camni la yg terjadi..

biasanye mmg diorg wat study group.tido satu rumah time nak exam pun perkara biasa bg segelintir pelajar kat sana.

paling ganas time hujung sem,sume struggle wat study group utk final paper.


kekadang ade gak terselit sepasang kekasih dalam study group tu.sebab yg lain sporting,ade la pasangan ni amek kesempatan wat geli geleman dlm bilik..

haudli
29-07-2010, 01:56 PM
sebagai bekas student uitm dungun..mmg aku malu masuk paper cite begini..

tapi hakikatnye..mmg benda camni la yg terjadi..

biasanye mmg diorg wat study group.tido satu rumah time nak exam pun perkara biasa bg segelintir pelajar kat sana.

paling ganas time hujung sem,sume struggle wat study group utk final paper.


kekadang ade gak terselit sepasang kekasih dalam study group tu.sebab yg lain sporting,ade la pasangan ni amek kesempatan wat geli geleman dlm bilik..

kadang2,rumah geng lelaki yg sewa ade pompuan datang lepak2,kadang2 mmg diorg x buat ape2 pun,just berziarah..hubungan da macam adik beradik kononnye..

dan ade gak lelaki gi epak rumah pompuan..pun alasan yg sama utk study group..

makin dekat exam makin lambat la diorg beredar dr rumah yg dilepak..

JAPANUTC
29-07-2010, 02:00 PM
kadang2,rumah geng lelaki yg sewa ade pompuan datang lepak2,kadang2 mmg diorg x buat ape2 pun,just berziarah..hubungan da macam adik beradik kononnye..

dan ade gak lelaki gi epak rumah pompuan..pun alasan yg sama utk study group..

makin dekat exam makin lambat la diorg beredar dr rumah yg dilepak..

teori yg bagus..cam detektif conan

shiditrader
29-07-2010, 02:02 PM
slps bayar denda...aku rasa buat lg la tuh....
bertaubat lah....

haudli
29-07-2010, 02:03 PM
teori yg bagus..cam detektif conan

mmg time belajar dulu,aku siasat diorg nye aktiviti ni..
mmg american golongan ni

anak_jatiperak
29-07-2010, 02:03 PM
Salam.... hukum sebat da

irsaffy
29-07-2010, 02:06 PM
sebagai bekas student uitm dungun..mmg aku malu masuk paper cite begini..

tapi hakikatnye..mmg benda camni la yg terjadi..

biasanye mmg diorg wat study group.tido satu rumah time nak exam pun perkara biasa bg segelintir pelajar kat sana.

paling ganas time hujung sem,sume struggle wat study group utk final paper.


kekadang ade gak terselit sepasang kekasih dalam study group tu.sebab yg lain sporting,ade la pasangan ni amek kesempatan wat geli geleman dlm bilik..

pokdin ex-student uitm dungun ke??:o

qba437
29-07-2010, 02:07 PM
denda je??ATAU 3bulan penjara..tu je??guna duit ptptn pun lepas nak bayar denda..tahniah..

bukan ke dorang tuh didakwa mengikut Seksyen 31 (a) dan (b) Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Takzir Negeri Terengganu

haudli
29-07-2010, 02:08 PM
pokdin ex-student uitm dungun ke??:o

gitu la...#:-S

sedih bile jd gini..
ade gak diorg ni ajak lepak sama studygroup,tapi mmg x sanggup nak tengok kalau2 ade yg beraksi...

tapi,dalam 5 buah rumah yg wat study group laki pompuan tu,mungkin satu rumah je ada pasangan menyelit utk meregangkan otot2..

butterland
29-07-2010, 02:10 PM
tak kena buang UiTM ke ?

Ahwazi Mustafa
29-07-2010, 02:23 PM
wah...jd femes 1 dungun la bebudak nih!!

itu yg dorg nak kot.... nk populariti.... :mad:

ceploss
29-07-2010, 02:30 PM
pergh wt malu aku jer sbg bekas uitm dungun..huhuhu

haudli
29-07-2010, 02:39 PM
pergh wt malu aku jer sbg bekas uitm dungun..huhuhu

batch bile bro? course ape?

irsaffy
29-07-2010, 02:40 PM
gitu la...#:-S

sedih bile jd gini..
ade gak diorg ni ajak lepak sama studygroup,tapi mmg x sanggup nak tengok kalau2 ade yg beraksi...

tapi,dalam 5 buah rumah yg wat study group laki pompuan tu,mungkin satu rumah je ada pasangan menyelit utk meregangkan otot2..

nk kene mitak bantuan nemo neh..dungun tu daerah jajahan dier...#:-S

ceploss
29-07-2010, 02:50 PM
batch bile bro? course ape?

batch 2004 cos OM office management..

haudli
29-07-2010, 02:53 PM
batch 2004 cos OM office management..
]
grad tahun 2007 ke bro?
aku batch 2001..

:)paid:)paid

pokshark
29-07-2010, 02:59 PM
huhuhuh...sian2....mak bapak antoe blajor..huhu

ceploss
29-07-2010, 03:00 PM
]
grad tahun 2007 ke bro?
aku batch 2001..

:)paid:)paid

spttnye la...aku jd super duper cnior kt sane grad 2009..mcm 2 cite ade..hahahhahaha
ambik cos pe??:D

alonso
29-07-2010, 03:01 PM
gitu la...#:-S

sedih bile jd gini..
ade gak diorg ni ajak lepak sama studygroup,tapi mmg x sanggup nak tengok kalau2 ade yg beraksi...

tapi,dalam 5 buah rumah yg wat study group laki pompuan tu,mungkin satu rumah je ada pasangan menyelit utk meregangkan otot2..

ni kt rumah sewa ke atau kt asrama?

alonso
29-07-2010, 03:02 PM
spttnye la...aku jd super duper cnior kt sane grad 2009..mcm 2 cite ade..hahahhahaha
ambik cos pe??:D

ape cite yg ade???kt tepi pantai byk kes tak?:))

lilbee
29-07-2010, 03:03 PM
bukan ke dorang tuh didakwa mengikut Seksyen 31 (a) dan (b) Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Takzir Negeri Terengganu

hukuman takzir itu adalah bertujuan untuk menghalang penjenayah-penjenayah mengulangi kembali kejahatan yang mereka lakukan tadi dan bukan untuk menyiksa mereka.

thats why aku rasa sikit sangat amaun tu..tak rasa boleh berulang ke?

kes dekat uitm arau..student kena tangkap kissing2 kat tepi tasik..kena bayar denda kat pejabat bendahari..tau diorang cakap apa kat kerani tu?

"RM30 je makcik, boleh buat lagi la pasni"

girlsilver
29-07-2010, 03:03 PM
aku dlu duk uitm dungun 10thn....cm2 pengalaman pernah lalui...maklum ler dlu anak RS...

ngat lg kes hanyut kat kat teluk pantai sura tu...student mmg ramai merendek kat situ, byk kes hilang terus....smpai pnggil bomoh...

girlsilver
29-07-2010, 03:06 PM
tak kena buang UiTM ke ?

slunya kalu dh smpai ke pihak berkuasa, bdk2 tu akan kena buang melainkan atas budi bicara....tp ade kes yg ditngkap khalwat & sah mengandung thn akhir, tetap kena buang...nasib badan...

rahzaron
29-07-2010, 03:12 PM
saya mewakili batch super senior batch 92-95 akan usul kepada TY buang aje mereka ni, merosakkan nama baik UiTM aje

dno
29-07-2010, 03:14 PM
mesti tgh wat study group:-?...hehehe...bersangka baik :D:D:D

mulia sungguh hati mu itu :eek::eek:

dno
29-07-2010, 03:16 PM
mak bapak hantar gi belajar....smpi sana dorang blajar mende lain lak...

tu kelas tambahan la tu:-?

dno
29-07-2010, 03:18 PM
Mak bapak dapat malu..

dan dapat menantu (atau menatang tu/hantu)

TXT
29-07-2010, 03:20 PM
aku dlu duk uitm dungun 10thn....cm2 pengalaman pernah lalui...maklum ler dlu anak RS...

ngat lg kes hanyut kat kat teluk pantai sura tu...student mmg ramai merendek kat situ, byk kes hilang terus....smpai pnggil bomoh...

depa tu hilang d buai arus kenikmatan sementara ke :-?

sadde
29-07-2010, 10:26 PM
betul ker pelajar uitm??? memalukan..

asstoash
29-07-2010, 11:52 PM
biase laa..classmate aku kena tngkp khlawat mase exam last semester..terengganu gak, kat pntai batu burok..terus kena buang kolej..nasib

maydi
30-07-2010, 12:03 AM
memang patut kena tangkap,lain kali nak study kena tengok time dah awal pagi tu..


http://read2u.blogspot.com

GASTER123
30-07-2010, 12:06 AM
siap nama penuh tu..adooii klu aku la malu gile kat mak bapak,org kg,kawan dll..

wanzex
30-07-2010, 12:08 AM
semoga memberi pengajaran kpd yg lain....

apeng8264
30-07-2010, 12:17 AM
]
grad tahun 2007 ke bro?
aku batch 2001..

:)paid:)paid

aku batch 1998 :D
ramai gak ex uitm dungun kat CG ni :">

haudli
30-07-2010, 12:18 AM
spttnye la...aku jd super duper cnior kt sane grad 2009..mcm 2 cite ade..hahahhahaha
ambik cos pe??:D

otai tu...kekekek

coz hotel mgt..

dip je..
tapi mmg dasyat bebudak uitm ni..

haudli
30-07-2010, 12:19 AM
aku batch 1998 :D
ramai gak ex uitm dungun kat CG ni :">

coz ape bro??

jgn senior aku sudah..:)):)):))

haudli
30-07-2010, 12:20 AM
ni kt rumah sewa ke atau kt asrama?

rumah sewa..kekadang ade gak gurl yg fly gi asrama lelaki,,hish,x senonoh betul...

haudli
30-07-2010, 12:22 AM
aku dlu duk uitm dungun 10thn....cm2 pengalaman pernah lalui...maklum ler dlu anak RS...

ngat lg kes hanyut kat kat teluk pantai sura tu...student mmg ramai merendek kat situ, byk kes hilang terus....smpai pnggil bomoh...

anak rs??

tahun 2001 ke,,??

fairuzy
30-07-2010, 12:24 AM
aku sebagai rakyat teranu pun malu gak nih... bdauk negeri mane yg buat ni... tak senonoh betull..

kalo org teganu jugak... kasik sula diorg ni... memalukan negeri aku jekkk..

pompuan fly gi asrama laki??... gersang sgt ke ape pompuan tuh.. hehehe

TXT
30-07-2010, 12:30 AM
rumah sewa..kekadang ade gak gurl yg fly gi asrama lelaki,,hish,x senonoh betul...

terok tul la pangai dorg tuh
mmg mengundang musibah je tu

CyberMachine
30-07-2010, 12:32 AM
maluu ler......

TXT
30-07-2010, 12:44 AM
maluu ler......

memalukan nama UiTM je depa ni

shadow
30-07-2010, 12:49 AM
kasi sebat la

TamingSari
30-07-2010, 12:52 AM
menangis mak bapak kat kmpung

TamingSari
30-07-2010, 12:53 AM
http://a.imageshack.us/img266/6039/69373857.gif (http://www.powerimpian4u.com)

pe hal lakni :eek::eek:

salah ni bang, kene fire ko nnti.. :)):))

TXT
30-07-2010, 12:57 AM
pe hal lakni :eek::eek:

salah ni bang, kene fire ko nnti.. :)):))

dah kena pon
bro ni terlupa kot syarat2 posting:D

paparo
30-07-2010, 03:42 AM
Lain kali kalo nak duduk rumah mcm laki bini..cari la area yg ramai penduduk Cina..
Kan dah rugi RM2.8k kantoi...

tp masalah gak pasai banyak anjing..takot nak jalan:((
tp pasal dak uitm dungun ni aku nak ushar umah dorg kena tgkap tu.ne tau kenal dak u tu..hu3

akunobita
30-07-2010, 03:53 AM
nadiyah mohd nor itu aku ada jumpa dkt fb.
link dia.

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000062590377&ref=search

TrafficRobbers
30-07-2010, 03:58 AM
anak rs??

tahun 2001 ke,,??

laaa, bro pun budak uitm dungun 2001 ke? :))

sya kat sana 2001 ke 2003 sama dgn Zolympus :D

akukurt
30-07-2010, 04:12 AM
macam2 hal... skali kantoi da.. wakkaak..belum pro lagik da..