PDA

View Full Version : MyVi standard OR MyVi SE?comment!!!


ahmadershad
15-07-2010, 11:32 AM
SALAM BRO2 CG.
SAYA NAK MINTAK TOLONG SKET PENDAPAT ANDA SUMER ANTARA MyVi standard OR MyVi SE. YANG MANA PALING TERBAIK DAN TERBEST?
SEGALA PENDAPAT DAN CADANGAN ANDA AMAT DIHARGAI.TERIMA KASIH.:)
(DALAM PERANCANGAN MEMBELI KERETA)

nawzam
15-07-2010, 11:44 AM
pendapat den, SE lebeh aksesori dr segi bodykit, audio player, leather seat hitam, interior menarik skit ngan odometer garang warna merah..cuma harga jauh mahal ngan 1.3 sx standart..

tp kalo tt x kesah pasal installment bln2..amik la SE, kalo nak jimat..amik standart..pastu customize jd passo..haha :P

ahmadershad
15-07-2010, 11:52 AM
pendapat den, SE lebeh aksesori dr segi bodykit, audio player, leather seat hitam, interior menarik skit ngan odometer garang warna merah..cuma harga jauh mahal ngan 1.3 sx standart..

tp kalo tt x kesah pasal installment bln2..amik la SE, kalo nak jimat..amik standart..pastu customize jd passo..haha :P

THANX nawzam...
LAW STANDARD SGT NTI GATAI TGN JE NAK MODIFIED2
HAHAH
LAW SE
SKET2 JE DA CUN
:)

MOD jr.
15-07-2010, 11:54 AM
aku pakai myvi se.... better myvi se...sangat2 berbaloi.. bodykit lagi cun dari passo...semua complete...:)

zerotech
15-07-2010, 12:02 PM
nampak TT lebih suka ke myvi se :D

BOCK
15-07-2010, 12:08 PM
aku pakai myvi se.... Better myvi se...sangat2 berbaloi.. Bodykit lagi cun dari passo...semua complete...:)

onar betul boh .. Nok beli gop sutir nih :d

syawn
15-07-2010, 12:09 PM
myvi SE lagi elok dari myvi standard. seat leather. cermin uv coated, kalau parking tgh panas pun tak terasa bahangnyer. radio ada bluetooth, usb, mp3, wma, cd. mcm2 lagi la

eej
15-07-2010, 12:09 PM
myvi SE.. beli beli je terus nampak sporty..
tinggal minor surface make up..

myvi std.. utk org tak nak make up... atau ada lebih byk idea utk make up..


dua dua... enjin sama jerr

ahmadershad
15-07-2010, 12:13 PM
aku pakai myvi se.... better myvi se...sangat2 berbaloi.. bodykit lagi cun dari passo...semua complete...:)

hahah.tulah.sy pon bercadang camtuh.nak modi2.bnyk wet.thanx BRO.:)

ahmadershad
15-07-2010, 12:15 PM
myvi SE.. beli beli je terus nampak sporty..
tinggal minor surface make up..

myvi std.. utk org tak nak make up... atau ada lebih byk idea utk make up..


dua dua... enjin sama jerr

oryte bro.enjin sama.spek die wat teruja.dengan kaler die.nway thanx BRO;)

MOD jr.
15-07-2010, 12:18 PM
onar betul boh .. Nok beli gop sutir nih :d

beli jgn dok beli :D :D ... aku sangat2 recomen kerete myvi se nih...cuma problem nye...tukar la rim ngan tayar...tayar size 205 pun dah ok..sebab stokc nye tyre teruk sangat..huyung hayang kete kat highway...:D ok peace

BOCK
15-07-2010, 12:21 PM
beli jgn dok beli :d :d ... Aku sangat2 recomen kerete myvi se nih...cuma problem nye...tukar la rim ngan tayar...tayar size 205 pun dah ok..sebab stokc nye tyre teruk sangat..huyung hayang kete kat highway...:d ok peace

huhu nak beli kaler pink tuh :))

MOD jr.
15-07-2010, 12:23 PM
huhu nak beli kaler pink tuh :))

hok tu limited edition kan :D..ada corok bunge2 :D..seat kale pink jugok...kekgi org panggil mung bock pinky :eek::eek:

Ran
15-07-2010, 12:23 PM
se la bro..dlu aku pkai se gak..buat skit2 mmg cun giler..klu makeup lbh2 hancus..cm nk naik ke bulan pun ada..xyah makeup lbh2..se ni bg aku bagi solek skit2 mmg dh mantop bngat..xyh nk pakai passo ke apa jadah..xcun lgsung..huhu..pndpt otak kolot aku ni jer laa..up to u

arowana
15-07-2010, 12:33 PM
ada warna apa myvi se nie.. TT cadang nak ambil warna apa.

MOD jr.
15-07-2010, 12:36 PM
ada warna apa myvi se nie.. TT cadang nak ambil warna apa.

oreng, putih, putih pearl.betul kate kawan kite tu..jgn duk bubuh aksesori pelik2 la...tukar rim, tinted ..stiker sikit2..dah cun dah..seriusly oem bodykite se cun gile compare to passo

:D

great_spiritual
15-07-2010, 12:46 PM
kalo standard nk tukar ke myvi SE, agak2 berbaloi x??
Aku baru je amik myvi yg limited edition nye..hrga mrh sket dr EZi..

ahmadershad
15-07-2010, 01:00 PM
ada warna apa myvi se nie.. TT cadang nak ambil warna apa.

cadang nak amek wane itam.haha.
sy memg tak taw bab2 kete nie
nak tukar spotrim sumer
nak bljar bnyk
t takde kena tipu law nak modi2
kih3

isz_shinigami
15-07-2010, 01:21 PM
vote for se...ade ke ptt akak aku xmnt myvi se..punye la cun...hahahahah...klu x leh aku tumpang skaki...:D

MOD jr.
15-07-2010, 01:23 PM
kalo standard nk tukar ke myvi SE, agak2 berbaloi x??
Aku baru je amik myvi yg limited edition nye..hrga mrh sket dr EZi..

nak tukar maksudnye nak modified jadi myvi se atau terus tukar ke myvi se?

ahmadershad
15-07-2010, 01:24 PM
vote for se...ade ke ptt akak aku xmnt myvi se..punye la cun...hahahahah...klu x leh aku tumpang skaki...:D

haha.tu lah.vote for se.yeah2.pujuk kak u sampai die mau beli.takpon t suh kak u bukak thread sal myvi Se.mesti die pon teruja tgk respon org ramai.hahaha:)

MOD jr.
15-07-2010, 01:26 PM
myse se kaler itam..pakai rim ssr type C RS..16'..fuh meleleh!!!!

ahmadershad
15-07-2010, 01:28 PM
myse se kaler itam..pakai rim ssr type C RS..16'..fuh meleleh!!!!

law spotrim2 bese sekali tayar bape ribu bro?
and law tukar spotrim, kena rendahkan suspension ke?
:)

MOD jr.
15-07-2010, 01:31 PM
law spotrim2 bese sekali tayar bape ribu bro?
and law tukar spotrim, kena rendahkan suspension ke?
:)

a,a bro..kalau tak nak pakai adjustable ..pakai sport spring biasa pun dah ok dah..cuma make sure tak kena tayar la..kalau ikut kiraan yg ngam...tayar size 45 rim 16 ngam sangat...rim rm1-1.2k...tayar ikut kemampuan amik yg 180 sebijik ke...180 x 4..total dalam 2k lebih sket :D

bebird
15-07-2010, 01:40 PM
aku vote myvi se kaler pearl white...

BOCK
15-07-2010, 01:42 PM
hok tu limited edition kan :D..ada corok bunge2 :D..seat kale pink jugok...kekgi org panggil mung bock pinky :eek::eek:

mek aku nok paka dok kang kena panggey pink jgk tu hihih

MOD jr.
15-07-2010, 01:46 PM
mek aku nok paka dok kang kena panggey pink jgk tu hihih

kalu mek mung dakpe :"> kalu mung jangan la...hok aku pelik ..limited edition tu ada auto je... strategi sungguh :D

great_spiritual
15-07-2010, 02:33 PM
nak tukar maksudnye nak modified jadi myvi se atau terus tukar ke myvi se?

aku igt nk modified jadi SE, agak2, total abis bape ek??
skang bajet kurang, sbb tu amik yg EZ je...nnti slow2 igt nk tmbh pe yg patut..hehe

kizuro
15-07-2010, 02:41 PM
amik SE je bro...cume mahal sikit la...kalau mampu ape salahnye...aku pakai myvi facelift putih je...dulu nak amik SE kewangan x mengizinkan...tapi xpe...tunang aku pun dah pakai SE oren...hehehe...kekdang tuka keta...sedap bawak SE ni...beza sket dgn myvi biase..

peja510
20-07-2010, 11:31 AM
beli se je la kalo bajet banyak
dulu aku bajet xbanyak.amik ezi pastu convert passo
bila jual, buleh untung semula..hihi

ikram_muslim
21-08-2010, 03:44 PM
amik stendet ,then convert se...baru 3k bro...

mohdfikry58
03-09-2010, 04:35 PM
bli myvi se..xyah make up da cun rupe bntuknya..
klu standard nk kna make up lg...