PDA

View Full Version : TOYOTA le pulak.....


sekam padi
13-04-2007, 09:44 AM
thread pasai Honda dah ada org start.....so aku mulakan thread ni utk pemilik keta Toyota berkongsi pendapat atau pengalaman masing2....aku la ni dok pakai Avanza 1.3cc...dulu pakai proton saga aje....ada duit lebih skit nak ambik mpv....tengok2 mpv Avanza yg murah pun..padan le dgn gaji aku tu...:D :D :D

kerenggecrew
13-04-2007, 09:46 AM
wah baguih baguih... TOYOTA best gak... dok rancang tahun ni nak bawa keluar TOYOTA VIOS...

goldtrader
13-04-2007, 09:58 AM
katanya murah .. hmmmm ....

UMW Toyota plans to price new baseline spec Toyota Vios at under RM70,000

kerenggecrew
13-04-2007, 10:01 AM
wah dah ada gambar upanya... rancak...

goldtrader
13-04-2007, 10:04 AM
napa laa aku rasa cam tak sesooowai aje aku bawak Vios ni ... lawa ke vios ni ?? mintak pandangan sket

kerenggecrew
13-04-2007, 10:13 AM
emmm vios ni... bagi den la tak la lawa sangat... tapi memandangkan kuasa TOYOTA dan HONDA ni den suka... tu yang wat den minat... hehehe

manCatur
13-04-2007, 10:16 AM
Den plak pakai Toyota Hilux SR Turbo. Boleh pi tembak payau kat hutan..ngehx3

kerenggecrew
13-04-2007, 10:20 AM
wah baguih gak tu man... leh lompat2 dalam hutan tu...

goldtrader
13-04-2007, 10:20 AM
huhuhu HILUX memang aku suka ... rasa mcm gaban aje kalau bawak jenis pickup ni

NEMO
13-04-2007, 10:28 AM
wah cun tul vios baru tuh

azizi
13-04-2007, 10:57 AM
katanya murah .. hmmmm ....

selain murah yg paling penting tu jimat minyak..
tak tahan tengok vios baru ni...

moneymaker3000
13-04-2007, 11:26 AM
hmm dia panggil vios baru eh? sblm ni aku dgr name dia toyota belta...kalau kat website toyota, model ni dipanggil yaris sedan kan?

(aku pakai vios 1.5 G warna kelabu) :)

sekam padi
13-04-2007, 11:28 AM
aku teringin nak pakai Estima latest model punyer.....tapi harga perghhhh 5x Avanza aku....bole dikatakan setiap kali nampak aje Estima lalu mesti aku pandang punya.....apa2 pun bole tengok aje le....:eek: :))

eyza
13-04-2007, 11:44 AM
Aku minat gak.. WISH
ntah bole pakai ke idak.. tapi kalau tak mampu..,
aku ingat nak ambik INNOVA jer.. bagi makeup sket..
nampak cun jugak...:)

partime
13-04-2007, 11:55 AM
Ini keta aku punya...old school...:D


564569/my_old_toyota_ae80/">My Old Toyota AE80</a> - <a href='http://www.metacafe.com/'>A funny movie is a click away</a></font>
Ada sape2 lagi pakai toyota versi lama...?

kerenggecrew
13-04-2007, 12:02 PM
wah baguih ni model ni... ramai gak org pakai... kasi kuasa baru sikit ke... pakai super cas ke... best gak tu...

partime
17-04-2007, 03:56 PM
Yang ni aku beli dari Pokcak...:) 1.5 auto..:D
Aku percaya ramai lagi pengguna toyota dlm CG nih...meh lawan posting dengan geng honda nung...:))

tomie
17-04-2007, 04:00 PM
thread pasai Honda dah ada org start.....so aku mulakan thread ni utk pemilik keta Toyota berkongsi pendapat atau pengalaman masing2....aku la ni dok pakai Avanza 1.3cc...dulu pakai proton saga aje....ada duit lebih skit nak ambik mpv....tengok2 mpv Avanza yg murah pun..padan le dgn gaji aku tu...:D :D :D

rasanya INNOVA lagi cantik..:D

goldtrader
17-04-2007, 04:10 PM
kalau nak ikut minat laaa .. hue hue hue ..

Cardina 2.0 GT4 N-edition

tapi apa kan daya poket ku tak boleh seiring dgn minatku

partime
17-04-2007, 04:35 PM
kalau nak ikut minat laaa .. hue hue hue ..

Cardina 2.0 GT4 N-edition

tapi apa kan daya poket ku tak boleh seiring dgn minatku

Aduhh salehaaa.....ini barang mmg manyak lawa looo.....aku pon minat gak model ni weh...tp tak mampu...:((tunggu lg 5 tahun kot...:)

azizi
17-04-2007, 04:39 PM
kalau nak ikut minat laaa .. hue hue hue ..

Cardina 2.0 GT4 N-edition

tapi apa kan daya poket ku tak boleh seiring dgn minatku

fuuhh..black color..tak tahan...

moneymaker3000
18-04-2007, 08:55 AM
kalau dulu honda stream bole la nak lawan toyota wish, tp bile ade cardina ni mmg honda takleh lawan la

edierzs
03-05-2007, 12:48 AM
concept car utk toyota..mungkin supra baru

Icam
08-05-2007, 12:22 PM
aku baru je beli keta toyota bln lepas.... dari skolah aku simpan duit nak beli keta ni.... toyota SEG 1.6... akhirnya dpt gak beli cash plak tu.... terasa bangga pun ada hehehehe

aku pun blom penah bawak lg keta ni sbbb ari amik terus aku bwk masuk wokshop tukar enjin.... skang ni tgh anta nak cat n g puspakom....

gengjawa
08-05-2007, 01:22 PM
aku baru je beli keta toyota bln lepas.... dari skolah aku simpan duit nak beli keta ni.... toyota SEG 1.6... akhirnya dpt gak beli cash plak tu.... terasa bangga pun ada hehehehe

aku pun blom penah bawak lg keta ni sbbb ari amik terus aku bwk masuk wokshop tukar enjin.... skang ni tgh anta nak cat n g puspakom....

wah!! tukat enjine turbo ker??:D :D :D tahniah!!!byr tunai..:)paid :)paid :)paid

moneymaker3000
14-05-2007, 10:30 AM
woo beli cash tuu...(ni pasal dah untung jual e-point ke bang??)

hihihi

biliswira
14-05-2007, 10:35 AM
aku baru je beli keta toyota bln lepas.... dari skolah aku simpan duit nak beli keta ni.... toyota SEG 1.6... akhirnya dpt gak beli cash plak tu.... terasa bangga pun ada hehehehe

aku pun blom penah bawak lg keta ni sbbb ari amik terus aku bwk masuk wokshop tukar enjin.... skang ni tgh anta nak cat n g puspakom....

Cayalah bro ... cash tu :D

adamma
14-05-2007, 10:45 AM
toyota camry yg baru korang x minat ke? nmpk keta cam concept je

adamma
14-05-2007, 10:46 AM
nk cari keta cam avatar aku tu mmg ssh nk jumpa, kalau ada duit leh la wt

biliswira
14-05-2007, 10:48 AM
nk cari keta cam avatar aku tu mmg ssh nk jumpa, kalau ada duit leh la wt

Hehehe.. kete ko tu x penah jumpa lagi arr... mane ko dpt??? :D

moneymaker3000
14-05-2007, 11:19 AM
aku suke je camry baru tu...nampak cun ape :D

michael scotfield
19-05-2007, 03:36 PM
bile vios bru tu nk kuar..................:-?

VAMP
19-05-2007, 03:41 PM
nk cari keta cam avatar aku tu mmg ssh nk jumpa, kalau ada duit leh la wt

kereta 2... custom made kot.. sbb 2 xdk jual kt kedai... :eek: :D

JiraiyaSama
19-05-2007, 04:08 PM
custom made...cam buttercup bunyi nye:D:D

coffeen
19-05-2007, 04:14 PM
nk cari keta cam avatar aku tu mmg ssh nk jumpa, kalau ada duit leh la wt

hehe.. kalau ada duit pun tak sanggup aku nak buat keta cam nih.. ngeh x3..:p

dino
19-05-2007, 05:07 PM
pasa benda alah ni lah aku gaduh ngan bini aku...:mad:
aku nak pakai vios..dia pulak nak caldina..
sampai sekarng pun dua-dua tak beli..
nak beli dua-dua..tak cukup modal lak...

haiyyyaaaa.....:((

dino
19-05-2007, 05:08 PM
katanya murah .. hmmmm ....


tp...
kalau betul yg ni under RM70,000.00.....
ada chance le aku...:eek:

hafdi
19-05-2007, 05:33 PM
toyota lite ace.

zuljaalaa
19-05-2007, 06:34 PM
pasa benda alah ni lah aku gaduh ngan bini aku...:mad:
aku nak pakai vios..dia pulak nak caldina..
sampai sekarng pun dua-dua tak beli..
nak beli dua-dua..tak cukup modal lak...

haiyyyaaaa.....:((

mak ai bini ko nyer taste kalau ko.. hik hik hik

dino
19-05-2007, 07:17 PM
mak ai bini ko nyer taste kalau ko.. hik hik hik


tu lah pompuan..dia punya nafsu..

betoi ke vios nak kuar below 70k?:-?

moneymaker3000
21-05-2007, 12:18 PM
dulu dgr toyota belta tu nak kuar vvti 1.3 je..kalau vios 1.5E harga dlm 75k....so ade logik jugak la 1.3 liter harganye bawah 70k

rieffa_ar
21-06-2007, 07:48 AM
tapi org kater kalau 1.3 kuat makan minyak..
yeker???
kalau betul bwah 70k.. kene simpan duit dari skarang neh.. :D

pokyaz
07-07-2007, 12:25 AM
ni mpv idaman aku harap Allah murah kan rezeki trading aku nak balik raya tahun nie..so sape2 yang nak manual mpv nie boleh mintak dgn aku..

sinopsis
07-07-2007, 12:31 AM
Aku Pun Teringin Gak

Prunet
07-07-2007, 03:49 AM
aku proud owner of toyota....!!!

White Vios 2004

jutaONEprepaid
07-07-2007, 05:18 AM
Yang ni aku beli dari Pokcak...:) 1.5 auto..:D
Aku percaya ramai lagi pengguna toyota dlm CG nih...meh lawan posting dengan geng honda nung...:))

okeyh2.
kita lawan dengan sek2 honda.
aku pakai Vios 1.5G je, baru je beli, tak sampai 2 bulan lagi.
minyak memang cun lah,aku tak tahu dia pakai alat ape,
memang jimat lagi dari kancil dengan iswara aerobik yg aku baru beli sebulan lepas.

yg susahnya, time nak pergi servis, kena pergi kuala terengganu.
kat kemaman takde pusat servis la pulak.huhu :((

dino
07-07-2007, 03:04 PM
okeyh2.
kita lawan dengan sek2 honda.
aku pakai Vios 1.5G je, baru je beli, tak sampai 2 bulan lagi.
minyak memang cun lah,aku tak tahu dia pakai alat ape,
memang jimat lagi dari kancil dengan iswara aerobik yg aku baru beli sebulan lepas.

yg susahnya, time nak pergi servis, kena pergi kuala terengganu.
kat kemaman takde pusat servis la pulak.huhu :((

apa sai jauh sgt nak pi servis,
Kuantan kan lg dekat, lg superb....:-?

jutaONEprepaid
08-07-2007, 02:51 PM
kuantan kat area mana tu?
kuantan dalam sejam je dari kemaman. ok gak tu.
area mana pusat servis tu ek?

rieffa_ar
08-07-2007, 08:07 PM
nak tanyer..
toyota nyer service mcm maner laks eh..
mahal tak.. tuk bayar monthly mampu lagi rasenyer,.. tapi nk tau maintance toyota nie mcm maner eh.. teruk n mahal tak...

ammar5
08-07-2007, 08:19 PM
wah....toyota mmg tahan lasak nye keta....lagi2 yg 4 wheel drive.aku mmg suke tgk keta jenis nie.camry model baru mmg cun,tapi harga berapi...:).wish lak mmg lawa..wow,if dpt beli bagus gak...apa2 pun,toyota mmg best...:)

dino
08-07-2007, 08:56 PM
kuantan kat area mana tu?
kuantan dalam sejam je dari kemaman. ok gak tu.
area mana pusat servis tu ek?

Kemaman kat Semambu,mmg besor punya tempat,,,
baru bukak,service mmg superb..

manCatur
08-07-2007, 09:24 PM
kalo service kat pusat service toyota mmg cun.Sbb depa mmg pakar...:D...

kawe78
08-07-2007, 09:25 PM
nih sudah bagus :D aku nak tanya la sesapa yg dah pakai avanza
dr segi minyak, maintance kepuasan :D tgh intai nih
jika dibandingkan ngan naza citra.....

paklah70
08-07-2007, 10:17 PM
nih sudah bagus :D aku nak tanya la sesapa yg dah pakai avanza
dr segi minyak, maintance kepuasan :D tgh intai nih
jika dibandingkan ngan naza citra.....

aku pakai avanza 2 thn,baru 4 hari sudah tradein amek innova...bukan ada masalah dr segi kualiti,kepuasan atau apa. aku tukar sebab avanza aku tu manual,tak tahan jln skrg jam teruk. tu yang tukar...
ikhlas aku cakap,toyota ni mmg kelas..minyak pun ok,2nd value pun tinggi. aku amek innova tu 1 sen tak keluar malahan dpt duit lagi rm 500. citra ni jangan la amek,minyak ko gerenti tak tahan,2nd value mmg out...aku gerenti,ko pakai 2 thn pastu ko jual,sah2 ko kena tambah duit...kita ni jgn la cakap nak pakai smpai reput,bila ada duit mesti panas nak tkar punya..fikir baik2 sebelum amek keta,nanti ko rugi byk...klu nak best dari segi quality,minyak ,performance dll,mmg tak leh lawan keta jepun. cadangan je,up to you le...oh ya,bln depan nissan akan lancar model mpv GRAND LIVINA .harga dr 75k-100k...mmg cun model ni..aku malas nak tggu,nanti booking lambat dpt...raya tak sempat dpt rasanya...

GONDOROWO
08-07-2007, 10:21 PM
Sapa yang ada pakai camry tahun 1999 atau 2000 lampu belakang melintang nak jual contact aku yee

ssshjah
08-07-2007, 10:28 PM
Aku pakai Toyota Avensis Verso. Kereta tu ada 2-3 nama spt Ipsum atau Picnic. h8rRccT5sng

kawe78
08-07-2007, 10:35 PM
aku pakai avanza 2 thn,baru 4 hari sudah tradein amek innova...bukan ada masalah dr segi kualiti,kepuasan atau apa. aku tukar sebab avanza aku tu manual,tak tahan jln skrg jam teruk. tu yang tukar...
ikhlas aku cakap,toyota ni mmg kelas..minyak pun ok,2nd value pun tinggi. aku amek innova tu 1 sen tak keluar malahan dpt duit lagi rm 500. citra ni jangan la amek,minyak ko gerenti tak tahan,2nd value mmg out...aku gerenti,ko pakai 2 thn pastu ko jual,sah2 ko kena tambah duit...kita ni jgn la cakap nak pakai smpai reput,bila ada duit mesti panas nak tkar punya..fikir baik2 sebelum amek keta,nanti ko rugi byk...klu nak best dari segi quality,minyak ,performance dll,mmg tak leh lawan keta jepun. cadangan je,up to you le...oh ya,bln depan nissan akan lancar model mpv GRAND LIVINA .harga dr 75k-100k...mmg cun model ni..aku malas nak tggu,nanti booking lambat dpt...raya tak sempat dpt rasanya...

ooo tq bro atas komen yg diberikan. :D :)cgrock

kawe78
08-07-2007, 10:39 PM
Aku pakai Toyota Avensis Verso. Kereta tu ada 2-3 nama spt Ipsum atau Picnic. h8rRccT5sng

dah masuk msia ke tu bro. cam lawo jer

lengkuas
08-07-2007, 10:42 PM
sapa sini pakai hilux vigo? apa komen tak pening ke kalau drive robot ni. suspension dia lembut dan tu yang tak tahan tu. kalau bawak beban berat besh sket

paklah70
08-07-2007, 10:44 PM
dah masuk msia ke tu bro. cam lawo jer

ipsum ni dah lama masuk msia....mmg cantik dan power. tak silap aku cc 2.0 ke atas la...tapi mahal beb...100+++

kawe78
08-07-2007, 10:47 PM
ipsum ni dah lama masuk msia....mmg cantik dan power. tak silap aku cc 2.0 ke atas la...tapi mahal beb...100+++

~tak tercapai dek akalku~ :D...
produktif tul la brand toyota ni ekk.. cepat jer kuar cam2 model

Prunet
09-07-2007, 01:06 AM
ni lah kereta belasahanku!!

gaya, jimat dan easy maintenance!!!

rieffa_ar
09-07-2007, 11:26 PM
skali service vios dalam braper eh..
kalau kancil aku skarang nie.. purata rm200 jerks.. tuk 5000km..
tu pon jenuh berkira-kira... :D

moneymaker3000
10-07-2007, 04:39 PM
vios ni servis ok, tp jadi mahal bile dah capai setiap 40,000 km, mase tu mahal...servis saje dah dekat rm800++ , igt dah setel..sekali..

"Dik..tayar dah haus...saya cadangkan tukar 2 tayar dulu ye"
"Dik..bateri dah tak tahan..bile2 mase bole kong tu"

huhuhuhu

kawe78
10-07-2007, 05:01 PM
vios ni servis ok, tp jadi mahal bile dah capai setiap 40,000 km, mase tu mahal...servis saje dah dekat rm800++ , igt dah setel..sekali..

"Dik..tayar dah haus...saya cadangkan tukar 2 tayar dulu ye"
"Dik..bateri dah tak tahan..bile2 mase bole kong tu"

huhuhuhu

pusat servis mmg cam tu selagi leh tukar nak jer tukau nya.
seberapa bayk leh claim la katakn.. hu3

paklah70
10-07-2007, 05:18 PM
pusat servis mmg cam tu selagi leh tukar nak jer tukau nya.
seberapa bayk leh claim la katakn.. hu3

aku pergi pusat servis toyota ni 3 kali je...nak ambik waranty. pastu antar bengkel biasa je,jimat byk ....pusat servis ni mmg sembeleh gila la..tak tahan.

kawe78
10-07-2007, 05:51 PM
aku pergi pusat servis toyota ni 3 kali je...nak ambik waranty. pastu antar bengkel biasa je,jimat byk ....pusat servis ni mmg sembeleh gila la..tak tahan.

brapa lama warranty??
kalau honda 2 tahun tu free service

paklah70
10-07-2007, 06:40 PM
brapa lama warranty??
kalau honda 2 tahun tu free service

innova yg baru amek ni 3 thn warranty...atau 100k km. ok tu...awak tau tak,skrg tengah buat promosi merdeka..innova aku dapat less 4k,avanza klu tak silap 3k...bole la amek satu utk raya ni..

kawe78
10-07-2007, 07:15 PM
innova yg baru amek ni 3 thn warranty...atau 100k km. ok tu...awak tau tak,skrg tengah buat promosi merdeka..innova aku dapat less 4k,avanza klu tak silap 3k...bole la amek satu utk raya ni..

aku tgh intai2 avanza sbnr nya nih rega yg aku dpt skrg rm72559.98
otr. bro ade recommand kat mana2 tak lagi kasi murah. kalau boleh siap ngan accessories:D

Prunet
10-07-2007, 10:36 PM
aku tgh intai2 avanza sbnr nya nih rega yg aku dpt skrg rm72559.98
otr. bro ade recommand kat mana2 tak lagi kasi murah. kalau boleh siap ngan accessories:D

aku recommend ko call member aku ni!!! boleh mintak special price ngan dia!!! ni member aku masa belajar kat US dulu!!


nama: hazlin
handphone: 0126133469
toyota usj

zinedine
11-07-2007, 11:23 AM
Aku sampai sekarang masih guna kereta Toyota Corolla KE-20 keluaran tahun 1972. Enjin standard masih kuat lagi, enjin asal tu. Dah bikin, overhaul, saja try pasang turbo & intercoller nak tgk boleh ke tak. Nampaknya boleh, tapi tak tau la lama mana boleh tahan. Lagi bikin port & polish, blow off, guna gear box 5 speed, disc brake dpn & blkg, sport rim aloi JRD mangkuk 13 inci, warna merah hati, krom, fog lamps, audio system, aircond.

Setakat ni, selepas dituning enjin boleh capai lbh kurang 150 horse power jer.. Turbo & intercooler tu mungkin aku akan buang balik, utk jaga enjn. Almaklum, kos maintenance turbo ni tinggi, pastu pasang kat enjin lama, body berat. Jadi, utk langkah berjaga-jaga, mungkin akan dibuang. Guna enjin standard biasa jer sudahlah.

kawe78
11-07-2007, 11:30 AM
aku recommend ko call member aku ni!!! boleh mintak special price ngan dia!!! ni member aku masa belajar kat US dulu!!


nama: hazlin
handphone: 0126133469
toyota usj
bro kalau aku call dia aku nak cakap sape nama kawan dia tu :
bagi ar nama

Prunet
15-07-2007, 02:17 AM
bro kalau aku call dia aku nak cakap sape nama kawan dia tu :
bagi ar nama

nama aku eimir

2bz4money
28-08-2007, 12:33 PM
bertambah anak ke 5, maka aku pun dah terasa nak usha2 MPV skrg. Honda CB3 yg x hutang dah ni terpaksa let go...
Mungkin Innova jadi pilihan, dari segi bajet dan ruang pemandu yg luas (nak muat 6 kaki). Avanza walaupun cukup baik dari segi bajet tapi terpaksa ditolak pasal kaki aku x lepas...:D sambil2 tu tengok2 jugak model baru yg kuar...janji dpt yg paling puashati within bajet..:)cgrock

elmyda
30-08-2007, 10:07 PM
gambar 3rd car aku... layan MPV la pulak

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Image1.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Image2.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Image3.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Image4.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Image5.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Image6.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Image7.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Image8.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Image9.jpg

ratusanRM
30-08-2007, 11:55 PM
nih sudah bagus :D aku nak tanya la sesapa yg dah pakai avanza
dr segi minyak, maintance kepuasan :D tgh intai nih
jika dibandingkan ngan naza citra.....

den baru amik avanza 1.5 baru 1st servis...

mmg best... kalu nak amik citra lupakan ajelah... :D:D takut ko menyesal nanti... citra nampak je besar, seat blkg budak2 je boleh duduk :D:D

avanza?? seat blkg dewasa 2 org bleh duduk... dr segi servis, maintainence & penggunaan minyak... ??

avanza lebih jimat minyak, aku punya 1st servis kena RM7+.++ x ingat berapa... lagi jimat dr 1st servis proton saga keta kebal den dulu :mad: :mad:

kesimpulan, kalu nak amik MPV antara avanza & citra... lebih baik amik avanza... value pun x jatuh :D

elmyda
31-08-2007, 01:27 AM
yup, setuju dgn ko... better avanza if u compare with citra..

1st dulu mmg aku plan nak ambik citra but 3rd row seat mmg budak2 sekolah rendah je yg bole duduk. asal kete ni kat luar mmg tkde 3rd row seat.

2nd plan nak ambik avanza tp masa dulu waiting list gila punya panjang. mau tunggu 4-5 bln br dpt..

last2 ter ambik la wish. booking 2 minggu sampai kete..

PuTRa78
03-09-2007, 05:51 PM
Aduhh salehaaa.....ini barang mmg manyak lawa looo.....aku pon minat gak model ni weh...tp tak mampu...:((tunggu lg 5 tahun kot...:)

takut lagi 5tahun kuar model lain plak..:) terus lemau dah caldina nih..:)

elmyda
03-09-2007, 08:01 PM
kalau korang sanggup bawak all wheel drive 2.0 turbo, maintain servis, standby minyak CVT mau dlm rm700.

kalau aku, tk sanggup o00 buat kete jln hari2.. kopak poket..

fatguy
03-09-2007, 08:24 PM
napa laa aku rasa cam tak sesooowai aje aku bawak Vios ni ... lawa ke vios ni ?? mintak pandangan sket
Erm...kalau pasal stabilty/safety aku pilih Kete buatan malaysia -WIRA daripada Toyota Vios.Sebab aku pun sudah memiliki vios dulu..ttp sekarang aku dah tukar kete yg lebih "power" sikit..:D

Keburukan/kekurangan Vios:-
1. Badan kete terhuyung-hayang (Floating) bile meter dah mencecah
120 KM/H.
***kat siney terpaksa berhabisan ribuan ringgit utk lowered,tukar spring,tukar rim & tayar & pasang strut/stabilazer + anti-rolling bar****

2. Liquor + cat untuk finishing terlalu nipis-senang scracthes/dent biler terkena batu2 kecik

3. Takde "REST PEDAL"...walaupun kete nyer auto

4. Ruang tempat duduk bahagian belakang terlalu sempit..Tak sesuai untuk yang berkaki panjang..

Kebaikan/kelebihan Vios:-

1. Save minyak
2. Design sporty-ttp ade gak kawan2 i kate vios ni macam bentuk "kodok"...sebab nampak ketot/pendek.

Itu sahaja pandangan & ulasan i..yerr..:D

lah7257
03-09-2007, 08:26 PM
Baguih la dapat beli sebijik ye..

elmyda
03-09-2007, 09:09 PM
Erm...kalau pasal stabilty/safety aku pilih Kete buatan malaysia -WIRA daripada Toyota Vios.Sebab aku pun sudah memiliki vios dulu..ttp sekarang aku dah tukar kete yg lebih "power" sikit..:D

Keburukan/kekurangan Vios:-
1. Badan kete terhuyung-hayang (Floating) bile meter dah mencecah
120 KM/H.
***kat siney terpaksa berhabisan ribuan ringgit utk lowered,tukar spring,tukar rim & tayar & pasang strut/stabilazer + anti-rolling bar****

2. Liquor + cat untuk finishing terlalu nipis-senang scracthes/dent biler terkena batu2 kecik

3. Takde "REST PEDAL"...walaupun kete nyer auto

4. Ruang tempat duduk bahagian belakang terlalu sempit..Tak sesuai untuk yang berkaki panjang..

Kebaikan/kelebihan Vios:-

1. Save minyak
2. Design sporty-ttp ade gak kawan2 i kate vios ni macam bentuk "kodok"...sebab nampak ketot/pendek.

Itu sahaja pandangan & ulasan i..yerr..:D



hmmmm... apa komen owner vios yg lelain?

awek_goku
04-09-2007, 10:48 AM
tah aku pecut 170 rilek jer ..xde goyang pon
uhuhuh

aurakaya
04-09-2007, 10:59 AM
Den plak pakai Toyota Hilux SR Turbo. Boleh pi tembak payau kat hutan..ngehx3

hehehe..aku baru je perasan ada thread pasal toyota ni.. man..kita kira sekapal laa.. tapi 'kapal' aku baru sket laa..:D

aku x pernah naik atau test Hilux SR Turbo ni..cuma interior nampak macam kecik sket.

aurakaya
04-09-2007, 11:05 AM
toyota camry yg baru korang x minat ke? nmpk keta cam concept je

design camry sekarang not bad laa.. x macam previous model..cam untuk org tua je.. yg sekarang ni nampak lebih 'muda' sket

awek_goku
04-09-2007, 11:10 AM
6 bulan beb kene tunggu kalo nak beli..lama tuuu woooo

aurakaya
04-09-2007, 11:17 AM
2. Liquor + cat untuk finishing terlalu nipis-senang scracthes/dent biler terkena batu2 kecik


yg ni aku setuju.. bukan setakat vios..hilux pun. ntah2 semua toyota pun sama..

PuTRa78
04-09-2007, 04:54 PM
Erm...kalau pasal stabilty/safety aku pilih Kete buatan malaysia -WIRA daripada Toyota Vios.Sebab aku pun sudah memiliki vios dulu..ttp sekarang aku dah tukar kete yg lebih "power" sikit..:D



kete ape tuh? caldina gt4 n-spec kaa? ke celica? or skyline? citer la skit.. :)

fatguy
04-09-2007, 05:44 PM
hmmmm... apa komen owner vios yg lelain?

Kalau korang nak tau lebih detail lagi kelemahan/keburukan & kebaikan vios..korang leh cari kat forum Kelab Toyota Vios Malaysia ( www.viosclub.com ).Tapi kena daftar dulu yerrr..:D .
So far..aku memang tak puas hati dengan stability vios.. Masa baru pakai kete tue..dah ader problem..Ralting sound,alarm,Filter aircon x dipasang..then kena tunggu berjam-jam kat toyota service!

fatguy
04-09-2007, 05:46 PM
kete ape tuh? caldina gt4 n-spec kaa? ke celica? or skyline? citer la skit.. :)

Volksagen model 1965..hehehehhehe...:eek:

fatguy
04-09-2007, 05:47 PM
design camry sekarang not bad laa.. x macam previous model..cam untuk org tua je.. yg sekarang ni nampak lebih 'muda' sket

yesss!! camry...baru betul2 pior toyota beb!!!:D

PuTRa78
04-09-2007, 06:03 PM
Volksagen model 1965..hehehehhehe...:eek:

aku punye da jual vw beetle 1965 4tahun lepas.. rugi plak rase.. :)

PuTRa78
04-09-2007, 06:04 PM
yesss!! camry...baru betul2 pior toyota beb!!!:D

dah cek kedai toyota ari tuh, member book camry 6 bln baru dpt..

fatguy
04-09-2007, 06:04 PM
aku punye da jual vw beetle 1965 4tahun lepas.. rugi plak rase.. :)

Perghhh!!!
sayang nyerrrrrrr....:(

fatguy
04-09-2007, 06:05 PM
dah cek kedai toyota ari tuh, member book camry 6 bln baru dpt..

Memang pun sekarang..terlalu banyak permintaan utk toyota camry..

elmyda
04-09-2007, 06:31 PM
yup... mmg camry br ni best..

kalau tak caya g la showroom usha sendiri..

aurakaya
04-09-2007, 06:32 PM
..then kena tunggu berjam-jam kat toyota service!

servis berjam2 tu standard laa.. nasib baik aku ni kerja sendiri..kalau x everytime nk servis kena la amik cuti 1/2 day.

elmyda
04-09-2007, 06:39 PM
tgk keadaan jgk, kalau semua nak service dekat2 nak raya.. mmg la ramai..

kena pandai set time.. mcm aku g service dlm 30minit settle. trus bole jalan..

zinedine
04-09-2007, 06:41 PM
Aku pun ada keta toyota jugak. Toyota Corolla ke-20. Dimodify utk bersaing dgn keta2 moden.

elmyda
04-09-2007, 07:22 PM
post la gambar kat sini..

bukan apa, saja2 sharing dgn kengkawan.. bole bg idea sket kt lelain..

aurakaya
05-09-2007, 12:13 AM
tgk keadaan jgk, kalau semua nak service dekat2 nak raya.. mmg la ramai..

kena pandai set time.. mcm aku g service dlm 30minit settle. trus bole jalan..

dasat tu..30 minit selesai..apa yg ko servis? tukar minyak itam je ker? kat toyota mana?

aku kalau dah buat appointment kol 8 pun biasanya kol 12 baru siap.

elmyda
05-09-2007, 04:23 AM
tukar minyak, filter ...

tuh service every 8000k mileage la..

kalau 20k mileage kena major service. tukar minyak gear, check brake pad, etc... yg nih mmg lmbt sket. tp selalunya hantar pagi, lunch hour dah siap jgk..

ketambatu
12-01-2008, 02:59 PM
salam...
nk cari seg... ada yg nak jual kah...
tahun 1997 ke atas

elmyda
14-01-2008, 07:01 PM
ada sapa2 nak jual SE Limited.. ada mmber cari..

moneymaker3000
14-01-2008, 07:04 PM
kalau tak silap lepas chinese new year atau bulan 3 toyota nak kuar keter baru kan?

elmyda
14-01-2008, 07:10 PM
kete apa lak tuh?

moneymaker3000
14-01-2008, 07:16 PM
ntah, tapi org kedai toyota kater lepas CNY

elmyda
14-01-2008, 07:21 PM
ishk takkan tak bgtau model.. model sediaada ke model baru tk pernah masuk malaysia lg?

Nazzrie
14-01-2008, 10:29 PM
salah satu aku nye koleksi ialah Land Cruiser 80-series. Model lama, tp 80% converted to Land Cruiser 100-series. Ni tengah survey spec Landcruiser 200-series[keluar tahun nih]. Kalo bab minyak, lebih kurang cam Pajero Super Exceed...

elmyda
16-01-2008, 12:04 AM
hmmm.. 4 wheel ala pulak..

moneymaker3000
16-01-2008, 12:57 PM
ishk takkan tak bgtau model.. model sediaada ke model baru tk pernah masuk malaysia lg?

maybe altis baru :D

edrusli
16-01-2008, 02:23 PM
maybe altis baru :D

mmg altis baru.bln 3 kuar

Nazzrie
16-01-2008, 02:46 PM
hmmm.. 4 wheel ala pulak..

takleh 4 wheel ke?

elmyda
17-01-2008, 11:04 AM
haah.. terlupa aku model altis.. mmg btl la altis yg nak keluar nnti., design br..

eTiQa2u
17-01-2008, 11:11 AM
insyALLAH tahun ni nak pakai WISH lah, teruja sangat dengan model tu....harga dalam RM130k, bulan2 kena bayar RM1,600 utk 8 tahun.....

elmyda
17-01-2008, 11:13 AM
tahun brp punya recon tuh?

vista_8
17-01-2008, 11:16 AM
apsal laa cukai keta import mhal sgt...huhuhu.....

mantoya
17-01-2008, 11:18 AM
apsal laa cukai keta import mhal sgt...huhuhu.....

perghhhhhhhhhhhh...tak boleh tahan tgk...

elmyda
17-01-2008, 11:18 AM
wah smart byk dr model terdahulu..

mantoya
17-01-2008, 11:21 AM
bontot belakang dia cantik...meter tu mcm tak berkenan pulak...apa2 pun memang mengancam model baru ni....harga berape ni?

vista_8
17-01-2008, 11:36 AM
harga x cnfirm lg,,huhuhu...

mclarenx
17-01-2008, 07:58 PM
Den plak pakai Toyota Hilux SR Turbo. Boleh pi tembak payau kat hutan..ngehx3

Man...ada juga' kau sampai pigi jauh sampai ke Sandakan atau Semporna? Situ kan hutan besar lagi.

Biasa brapa urang kamu pigi? Konvoi ka? :D

Klu di Papar, enda ada harapan bah sudah.... ogok pun mau pupus suda....... hehehehehe....

aku speaking Sabah bah...

mclarenx
17-01-2008, 08:00 PM
apsal laa cukai keta import mhal sgt...huhuhu.....

Baru tengok yg ni, dah naik nafsu nak beli....kekekekekeke....

Takpe, tahan dulu.... kita tengok awek codename BLM esok...

Pandang2...dengar2 saje dulu.....

kainlangsir
18-01-2008, 12:24 PM
aku dok kira nak sambar vios or city..mana satu arr jimat minyak..

dino
18-01-2008, 12:32 PM
aku dok kira nak sambar vios or city..mana satu arr jimat minyak..

Sama jer beb,tp bg aku.......Toyota lg beshh kot..... :D

mantoya
18-01-2008, 02:38 PM
Vios idamanku...tunggu habis hutg proton,kawan mau angkat itu Vios...

elmyda
22-01-2008, 02:57 AM
nak jimat minyak? takde jimat mana la kalau dah pakai kete besar2 nih. tp orait la, takde la tahap kedarah minyak kawkaw..

rieffa_ar
31-01-2008, 07:48 PM
esok launching toyota baru...
nama dia RUSH.. 1.5cc.ada 3 type.dlm RM94k rasenyer,jenis SPV..

tokanvios
07-03-2012, 11:45 AM
ah dah lama cari theard toyota ni,, jupe juga akhirnya. kena la tmpt ni sbb aku pki vios. hehehehehehe

namkin
07-03-2012, 12:34 PM
hampir 3 tahun nyorok..timbul juge thread toyota..hahaha..

nyioq
07-03-2012, 12:42 PM
ah dah lama cari theard toyota ni,, jupe juga akhirnya. kena la tmpt ni sbb aku pki vios. hehehehehehe

Dah kena tempat cuma x spesifik kan lg :). Bro guna vios yg 2nd FL mcm dlm avatar bro ke? Lepak kat TVCM pon ok jugek..heheee. Kalau ada info menarik roger kawan 1x eyh bro :D

puyol
07-03-2012, 01:33 PM
http://toyota.js.my/wp-content/uploads/new_2010_vios_j_01.JPG

Toyota Vios J

sedanfx
07-03-2012, 01:48 PM
http://toyota.js.my/wp-content/uploads/new_2010_vios_j_01.JPG

Toyota Vios J

maybe J aku nk jual. estima lak. hu2..

toyovios
07-03-2012, 01:59 PM
http://toyota.js.my/wp-content/uploads/new_2010_vios_j_01.JPG

Toyota Vios J

baru je jual tahun lepas...amik camry 2nd..

wira_laju
07-03-2012, 03:14 PM
kenapelah toyota bawak masuk model yg membosankan...kereta yg best bagi aku seg jer..yg lain cam hampeh.:(

puyol
07-03-2012, 03:23 PM
kenapelah toyota bawak masuk model yg membosankan...kereta yg best bagi aku seg jer..yg lain cam hampeh.:(

Kena cari parallel importer la..:)