PDA

View Full Version : 1.2 juta komputer riba percuma. macammana nak apply?


eddie80
23-06-2010, 09:19 PM
salam warga CG..
sapa tau, bagaimana nak apply laptop percuma yg kerajaan war-warkan ni..
yg aku tau, kena langgan broadband selama 2 tahun..
tu xjadi masalah..
tapi dengan pihak mana yg kita nak mohon laptop ni?

kekez
23-06-2010, 09:21 PM
yg aku tau pihak tm saje yg buat offer macam 2,tapi itu untuk student U yg dalam semester 1 atau 2,

kalau da keje,kene lihat pada isi rumah, x pasti bawah berapa ribu baru buleh apply la

tapi kene kontrek dengan tm 2 thn saje :)

eddie80
23-06-2010, 09:26 PM
yg aku tau pihak tm saje yg buat offer macam 2,tapi itu untuk student U yg dalam semester 1 atau 2,

kalau da keje,kene lihat pada isi rumah, x pasti bawah berapa ribu baru buleh apply la

tapi kene kontrek dengan tm 2 thn saje :)

oo.. bermakna kena berurusan dgn TM la ek..
yg aku tau, bg penduduk luar bandar gaji below 3k bleh apply..
n dlm bandar below 5k..
eh! betul ke aku taip ni?
xpe.. sok aku panjat tangga TM..
tq..

aidiryatim
23-06-2010, 09:29 PM
masa berita tu kuar kt paper.. terbaca kt berita "hairan", lntas terus tny agent TM sendiri.. tp jawapannya cukup menghampakan...
"saya x tau" xde email lg ..ahaks
lepas tu try call 100..derang cakap leh apply kt TM point.. satu rumah , satu laptop

hornarq
23-06-2010, 09:31 PM
oo.. bermakna kena berurusan dgn TM la ek..
yg aku tau, bg penduduk luar bandar gaji below 3k bleh apply..
n dlm bandar below 5k..
eh! betul ke aku taip ni?
xpe.. sok aku panjat tangga TM..
tq..

btl la tu...aku pun pakai tm streamyx pakej student guna nama adik aku...tgh tgu netbook free x sampai lg...baru pasang dlm seminggu jer... kt sendiri apply pun boleh klu gaji under rm5k ok je...:)

eddie80
23-06-2010, 09:36 PM
btl la tu...aku pun pakai tm streamyx pakej student guna nama adik aku...tgh tgu netbook free x sampai lg...baru pasang dlm seminggu jer... kt sendiri apply pun boleh klu gaji under rm5k ok je...:)

ooo.... klu bkrja nak bukti pndapatan la ek..
n bukan ke dpt netbook tu on de spot ek!
brapa lama baru dpt ek!
huhuhu..

eddie80
23-06-2010, 09:37 PM
masa berita tu kuar kt paper.. terbaca kt berita "hairan", lntas terus tny agent TM sendiri.. tp jawapannya cukup menghampakan...
"saya x tau" xde email lg ..ahaks
lepas tu try call 100..derang cakap leh apply kt TM point.. satu rumah , satu laptop

ooo.. 1 rumah 1 laptop ek..
kena bayar apa2 ke masa nak aply tu?

aidiryatim
23-06-2010, 09:38 PM
ooo.. 1 rumah 1 laptop ek..
kena bayar apa2 ke masa nak aply tu?

rasanya term2 sama mcm student pakej.

tokeikang
23-06-2010, 09:41 PM
x der ker agent stimix yg boleh tolong bagi maklumat betui... ni
agen stimix CG pah mana ni...
esok lusa ada kot yg jawab ni...

StanNero
23-06-2010, 09:45 PM
ooo.... klu bkrja nak bukti pndapatan la ek..
n bukan ke dpt netbook tu on de spot ek!
brapa lama baru dpt ek!
huhuhu..

Kalau lambat streamyx aktif lambat la dpt laptop..order laptop di proses lepas ciri2 streamyx dah dipasang ke rumah..

Kalau lambat dapat tu kena henjut org HP la..

itu untuk pakej student la..

Untuk yg bergaji rendah ako x dapat info lagi..tapi yg pasti bukan daopat netbook HP..

Forex888
23-06-2010, 09:47 PM
tapi yg existing customer yg holding package Streamyx In A box tak boleh switch to package ni... hempah...

eddie80
23-06-2010, 09:49 PM
Kalau lambat streamyx aktif lambat la dpt laptop..order laptop di proses lepas ciri2 streamyx dah dipasang ke rumah..

Kalau lambat dapat tu kena henjut org HP la..

itu untuk pakej student la..

Untuk yg bergaji rendah ako x dapat info lagi..tapi yg pasti bukan daopat netbook HP..

ooo.. mcmtu ek..
ermm.. mana agen2 streamyx yg boleh membantu ni..?

hab81020
23-06-2010, 10:25 PM
kalau dah ada pc ,,boleh apply ker....:D:D

yusry2007
23-06-2010, 10:30 PM
wah, mcm maner nak apply nie.. mcm bagus jerk...

Dkgr@y
23-06-2010, 10:31 PM
wow.. gempaknya.. mahu join jugakkkkkkkkkk

BOCEH
23-06-2010, 10:32 PM
tapi yg existing customer yg holding package streamyx in a box tak boleh switch to package ni... Hempah...

kalau kita yg dah pakai streamyx combo xleh switch ke
tu maksud bro ke

streamyx in box xleh apply
apa maksud yg ni.

tebbaloi
23-06-2010, 10:36 PM
kalu dah ada fixed line streamyx bule ker apply laptop free ??? :"> :">

gengjawa
23-06-2010, 10:36 PM
wah, mcm maner nak apply nie.. mcm bagus jerk...

tuan nk
wak pon nk gak :D

BOCEH
23-06-2010, 10:37 PM
kalu dah ada fixed line streamyx bule ker apply laptop free ??? :"> :">

jawapan yg di tunggu2

9ball
23-06-2010, 10:47 PM
takde ke agen2 berkaitan yg dpt menjawap persoalan nie.......
bagus gak nie.....

eddie80
23-06-2010, 10:59 PM
takde ke agen2 berkaitan yg dpt menjawap persoalan nie.......
bagus gak nie.....

tu yg heran ni..
sikit pya ramai ke promoter streamyx dlm CG ni...

hornarq
23-06-2010, 10:59 PM
ooo.... klu bkrja nak bukti pndapatan la ek..
n bukan ke dpt netbook tu on de spot ek!
brapa lama baru dpt ek!
huhuhu..

klu yg bekerja kena ada payslip la utk confirmation...
netbook tu dpt dlm masa 2 minggu dari tarikh pengaktifan streamyx kt umh kt dan netbook tu akan dipos...itu rules dari tm sendiri la...so aku tgh sabar menanti la nih...:D

alang1979
23-06-2010, 11:10 PM
Rm 38/month==> 384kbs,laptop Cap 1malaysia
Rm 59/month==> 384kbs,laptop HP
Ini yg paling basic.kalu nak lg laju 512kbps @ 1mbps kena topup lagi.
Lepas 2 tahun bayar Rm38 jer tak kira apa pakej pun.
Dok kampung < Rm3000, dok bandor <5000.
Laptop 10.1" , 1GB Ram, 160Gb HD (1Malaysia),(250GB HP punya).
Hubungi agen TM terdekat anda.
Ini semua harga jika sudah ada line tepon la, kalau idak kena caj tambahan la.
Kalau dah ada stemyx, pi cancel dulu pastu baru apply.

eddie80
23-06-2010, 11:19 PM
Rm 38/month==> 384kbs,laptop Cap 1malaysia
Rm 59/month==> 384kbs,laptop HP
Ini yg paling basic.kalu nak lg laju 512kbps @ 1mbps kena topup lagi.
Lepas 2 tahun bayar Rm38 jer tak kira apa pakej pun.
Dok kampung < Rm3000, dok bandor <5000.
Laptop 10.1" , 1GB Ram, 160Gb HD (1Malaysia),(250GB HP punya).
Hubungi agen TM terdekat anda.
Ini semua harga jika sudah ada line tepon la, kalau idak kena caj tambahan la.
Kalau dah ada stemyx, pi cancel dulu pastu baru apply.

aduh... lambatnya nak pagi sok...

easynet
23-06-2010, 11:29 PM
tu yg heran ni..
sikit pya ramai ke promoter streamyx dlm CG ni...

Salam

saya jawablah yer..untuk makluman pakej ini namanya

Pakej Jalur Lebar Bersama Netbook

Pakej ini promoter @ Reseller TM xleh ambil port itu pasal x promote.

Hanya TM Point & Staff sahaja.

Pakej bermula dengan RM m 38/month==> 384kbs untuk laptop Brand 1malaysia
Rm 59/month==> 384kbs,laptop HP


Untuk HP Brand pada 2 tahun pertama lebih harga RM 21 selepas 2 tahun harga kembali normal RM -21 @ sama seperti harga pakej 1 Malaysia.


Sebenarnya pakej ini mmg untuk pendapatan rendah seisi rumah

dalam bandar 5k dan luar bandar 3k dan kawasan2 yang terpilih sahaja.

Kalau berminat saya boleh membantu cuma sekarang registeration mmg very very busy orang india n china paling ramai memohon
hehe




Laptop 10.1" , 1GB Ram, 160Gb HD (1Malaysia),(250GB HP punya).

eddie80
23-06-2010, 11:32 PM
Salam

saya jawablah yer..untuk makluman pakej ini namanya

Pakej Jalur Lebar Bersama Netbook

Pakej ini promoter @ Reseller TM xleh ambil port itu pasal x promote.

Hanya TM Point & Staff sahaja.

Pakej bermula dengan RM m 38/month==> 384kbs untuk laptop Brand 1malaysia
Rm 59/month==> 384kbs,laptop HP






Untuk HP Brand pada 2 tahun pertama lebih RM 21 selepas 2 tahun harga kembali normal RM -21


Sebenarnya pakej ini mmg untuk pendapatan rendah seisi rumah

dalam bandar 5k dan luar bandar 3k dan kawasan2 yang terpilih sahaja.

Kalau berminat saya boleh membantu cuma sekarang registeration mmg very very busy orang india n china paling ramai memohon
hehe




Laptop 10.1" , 1GB Ram, 160Gb HD (1Malaysia),(250GB HP punya).

i c.....
baru jelas..
tapi utk apply kena byr apa2 ke?

easynet
23-06-2010, 11:37 PM
i c.....
baru jelas..
tapi utk apply kena byr apa2 ke?

Tak perlu bayar apa2.

dah ada phone line ?

kalau xder kene mohon 1 line baru

- bagi 1 copy ic permohonan
- Slip gaji ada ?

Sebenarnya pakej ini bukan sekadar dapat netbook tp streamyx dia sangat murah berbanding Pakej biasa.


dibawah plan Pakej Jalur lebar bersama netbook.



http://img15.imageshack.us/img15/2233/streamyx.jpg

eddie80
23-06-2010, 11:39 PM
Tak perlu bayar apa2.

dah ada phone line ?

kalau xder kene mohon 1 line baru

- bagi 1 copy 1 permohonan
- Slip gaji ada ?

Sebenarnya pakej ini bukan sekadar dapat netbook tp streamyx dia sangat murah berbanding Pakej biasa.


dibawah plan Pakej Jalur lebar bersama netbook.



http://img15.imageshack.us/img15/2233/streamyx.jpg

huh! ok sgt la tu..
tp klu yg berniaga sndiri mcmne ek!
yg ada SSM jek...

mautau
23-06-2010, 11:41 PM
Utk keterangan lanjut sila rujuk link (http://www.tm.com.my/about-tm/PromotionsNHighlights/promo/Pages/jalurlebartnc.aspx) ini...

easynet
23-06-2010, 11:42 PM
huh! ok sgt la tu..
tp klu yg berniaga sndiri mcmne ek!
yg ada SSM jek...

No hal boleh di atur..

Bagi salinan IC dan pengesahan pendapatan

katakan gaji bawah 3k - jadi tulis 3k kebawah pastu mintak Abg JKKK @ Pegawai Kerajaan Kumpulan A , Pegawai Daerah ker..

hehee mudahkan..

easynet
23-06-2010, 11:44 PM
Jadi sesiapa nak mintak boleh tlg..dapat ke tak itu atas budi bicara Team Pengurusan TM..

dapat untung tak dapat pun x rugi apa2..jadi apply jer..kaum lain banyak duk apply kita tunggu tgk jer ker..

miskinenator
23-06-2010, 11:46 PM
bagus2.. kena apply cepat2 ni..

eddie80
23-06-2010, 11:48 PM
TM saya mesti pilih..

easynet
23-06-2010, 11:52 PM
TM saya mesti pilih..

Apa maksud tuh ? heehe.. Pilih tuh bukan kata isi borang terus dapat..hehe


Dibawah saya bagilah soalan-soalan buat penawar rindu laptop TM

http://img251.imageshack.us/img251/4907/soalanlazir.jpg

eapui
23-06-2010, 11:54 PM
WOooo elok benar ne...

anbusan
23-06-2010, 11:59 PM
aku da ade streamyx kene potong dulu ke? pastu klu amik pakej 512kbs or 1mb lepas 2 tahun harge bebulan turun x?

easynet
24-06-2010, 12:04 AM
aku da ade streamyx kene potong dulu ke? pastu klu amik pakej 512kbs or 1mb lepas 2 tahun harge bebulan turun x?

tak perlu potong

lebih selamat mintak new line..n streamyx account with other name..

kalau dia org pasang maka comfirm dapat..kalau x mmg xdapatlah..

sebab susah juga walaupun dia janji 7 hari pasang sampai hari

belum 1 habuk yang dapat lagi..hehee..masih proses lg.

klu amik pakej 512kbs or 1mb lepas 2 tahun harge bebulan turun x?

Turun untuk model HP saja tak kira dari 384kbps - 4mbps ..selepas 2 tahun akan sama dengan harga laptop 1 malaysia sampai bila2....

eddie80
24-06-2010, 12:09 AM
adoi.. klu yg berniaga camne plak nk aply ni?

anbusan
24-06-2010, 12:10 AM
streamyx aku ni kat kg atas nama akak aku hehe so klu apply line tepon baru kene double bayo lak klu x dpt rugi jugak....ingat leh apply untuk line yg da ade skang ni convert ke ehehe

abangbeca
24-06-2010, 12:11 AM
adehhhh...aku baru org mai pasang stimix tadik kat umah...x perasan lak ader pakej nih....boleh convert x p pakej nih....????

easynet
24-06-2010, 12:20 AM
adehhhh...aku baru org mai pasang stimix tadik kat umah...x perasan lak ader pakej nih....boleh convert x p pakej nih....????

Setahu saya TM tak boleh untuk existing customer already subcribe..


Tp cuba tgklah...

easynet
24-06-2010, 12:21 AM
streamyx aku ni kat kg atas nama akak aku hehe so klu apply line tepon baru kene double bayo lak klu x dpt rugi jugak....ingat leh apply untuk line yg da ade skang ni convert ke ehehe



Boleh takder masalah cuba atas nama kak dulu..yang dikampung dulu..

akusebenar
24-06-2010, 12:22 AM
http://www.streamyx.com/promotions/promotions.php?id=streamyxcoolunipac

ni link untuk rujukan

easynet
24-06-2010, 12:27 AM
http://www.streamyx.com/promotions/promotions.php?id=streamyxcoolunipac

ni link untuk rujukan

Bang Pakej ini tiada kiatan dengan COOL UNIPACK heeh

Ini pakej baru untuk Rakyat malaysia yang layak sahaja..

Tengok page 2 - 3

Nama Pakej INI - Pakej Jalur Lebar Dengan Netbook

easynet
24-06-2010, 12:33 AM
adoi.. klu yg berniaga camne plak nk aply ni?

lor kan dah cakap tadi ingat hang dah paham..huhu

tgk sini..

http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=6730466&postcount=30

Meniaga kaa tak meniagaa @ kerja makan gaji kaa semua boleh pohon..

mengikut syarat yang telah diberi tahu

Pendapat seisi rumah dalam Bandar 5k - Luar Bandar 3k
- dan kawasan terpilih..

Nak tau kawasan terpilih ke tak ?

call 100 tekan 1 Bahasa Melayu pastu tekan 2 untuk product.
nanti tanya dia.

Satu Pakej ini juga ada kalangan kita yang dapat surat tawaran.
bagi yang layak dan telah dikenal pasti oleh TM.

sebab itu tidak diwar war dalam media..
Sekian

manja
24-06-2010, 12:49 AM
bro easynet andai kata keje sendiri pastu x de payslip leh apply ke?

easynet
24-06-2010, 12:54 AM
Sesiapa berhajat nak memohon saya boleh tlg uruskan:

Make sure nak pohon pedapatan ISI RUMAH Bawah 5k bagi dalam Badar
dan 3k bagi diluar bandar.


Just berikan:

Bagi phone Fix Line sudah ada.


1) 1 Salinan IC depan belakang
2) 1 Salinan Salary statement
3) Nombor phone rumah sedia ( Yang tidak digunakan Untuk Streamyx )
4) Jika pemohon Streamyx tidak sama dengan nama pemilik phone Fix line - sila berikan 1 salinan ic pemilik phone fix line.



Bagi yang tidak mempunyai phone Fix Line.

1) 1 Salinan IC depan belakang
2) 1 Salinan Salary statement
3) Alamat pemasangan Telefon Fix line


Bagi yang tiada SLIP Gaji juga boleh memohon janji jujur pendapatan anda sahaja.

Saya bukan Agent @ reseller TM tapi just menolong bagi yang berkehendak.

easynet
24-06-2010, 12:58 AM
bro easynet andai kata keje sendiri pastu x de payslip leh apply ke?

Boleh takder masalah cuma perlu mintak pengesahan.
Pegawai Kerajaan Kumpulan A ( Pengurus @ Profesional )
Pengurusi JKKK/Penyelia pembangunan Mukim/Penghulu/Pemanca/Ketua Kampung dan yang setaraf

dapat Sign Adun kaa MP mentri besar lagi bagus..haha

easynet
24-06-2010, 01:00 AM
Semua org tau kot netbook ini paling kecil size 10inci.

very small to see..

aidiryatim
24-06-2010, 01:04 AM
plan sy camni..
saya apply dulu 1mbps .. RM68 +RM75 deposit..
pastu..da pasang line tepon baru..(kira ade 2 line tepon ar dlm 1 rumah)..
baru la cancel acc streamyx sy yg lama (byr rm77+26*1.05 utk 1mbps)..
wow.. jimat kn..harap2 leh la TM bg

easynet
24-06-2010, 01:08 AM
plan sy camni..
saya apply dulu 1mbps .. RM68 +RM75 deposit..
pastu..da pasang line tepon baru..(kira ade 2 line tepon ar dlm 1 rumah)..
baru la cancel acc streamyx sy yg lama (byr rm77+26*1.05 utk 1mbps)..
wow.. jimat kn..harap2 leh la TM bg

Boleh ..make sure guna nama lain...:((
68 untuk netbook branag 1 Malaysia dan 89 brand hp untuk 2 tahun selepas itu hanya bayar 68 mcm 1 malaysia punye brand.

my suggest ambil brand HP - rosak senang pi service centre..

kalau 1 malaysia nanti 1 macam penyakit hehee

aidiryatim
24-06-2010, 01:10 AM
Boleh ..make sure guna nama lain...:((

xleh ke saya ade 2 line tepon?:((

easynet
24-06-2010, 01:20 AM
xleh ke saya ade 2 line tepon?:((

name pemilik sama susah bang..comfirm x dapat..

manja
24-06-2010, 01:21 AM
ooo blh ye.. ok cmtu nnti sy contact bro. tp inbox bro penuh la...

esssymanex
24-06-2010, 01:28 AM
Cuba pi TM point dulu dptkan confirmation, rasanya blh convert package dgn syarat upgrade mean klu skrg package 384kbps, then convert package nih kn amik lbh tggi cthnya 512kbps mcm aku buat gn UniCoolPack. Apa-apa pon cuba tanya TM Point. Basically TM akan buat blh convert existing customer tp kn upgrade. Harap dapat membantu.

airaura88
24-06-2010, 01:29 AM
Setahu saya TM tak boleh untuk existing customer already subcribe..


Tp cuba tgklah...

ada had umur ke? :)cgrock

easynet
24-06-2010, 10:22 AM
ooo blh ye.. ok cmtu nnti sy contact bro. tp inbox bro penuh la...

sorry dah ok dah...

easynet
24-06-2010, 10:24 AM
ada had umur ke? :)cgrock

Dalam term tiada tulis syarat pun jadi sesiapa boleh pohon

myzaem
24-06-2010, 11:29 AM
kalau dah ada pc ,,boleh apply ker....:D:D

hehe.. senang ajer tu. ko sorokkan jer ler pc tu.. tak pun kasi aku ker.. hehee

anak_jatiperak
24-06-2010, 11:38 AM
Salam... tmn fikir ni gembang je( kelantong ) je.... hebat lah kerajaan da..... lebih baik usahakan sendiri

D8Gz
24-06-2010, 11:50 AM
Salam... tmn fikir ni gembang je( kelantong ) je.... hebat lah kerajaan da..... lebih baik usahakan sendiri

salam, apply dulu bro baru bleh tahu kelentong ke x...:)cgrock

aku pon dah apply tp upgrade ke 4mbs, diorang kata leh dpt gak netbook tu...
tp smpai skang org TM x dtg2 lagi ni...
lembab nye TM ~X(

-RIZUAN-
24-06-2010, 12:16 PM
kalau kat rumah ader bela bnyk cicak tokek agak2 lepas tk aply...kang dia ckp kaya sgt

eddie80
24-06-2010, 03:26 PM
Sesiapa berhajat nak memohon saya boleh tlg uruskan:

Make sure nak pohon pedapatan ISI RUMAH Bawah 5k bagi dalam Badar
dan 3k bagi diluar bandar.


Just berikan:

Bagi phone Fix Line sudah ada.


1) 1 Salinan IC depan belakang
2) 1 Salinan Salary statement
3) Nombor phone rumah sedia ( Yang tidak digunakan Untuk Streamyx )
4) Jika pemohon Streamyx tidak sama dengan nama pemilik phone Fix line - sila berikan 1 salinan ic pemilik phone fix line.



Bagi yang tidak mempunyai phone Fix Line.

1) 1 Salinan IC depan belakang
2) 1 Salinan Salary statement
3) Alamat pemasangan Telefon Fix line


Bagi yang tiada SLIP Gaji juga boleh memohon janji jujur pendapatan anda sahaja.

Saya bukan Agent @ reseller TM tapi just menolong bagi yang berkehendak.


waaa.. betul ke bleh tolong ni?
klu camtu, kami xprlu ke TM la ek..

skyhill
24-06-2010, 03:55 PM
berapa jarak boleh dpt wifi?

CyberMachine
24-06-2010, 04:07 PM
x kelentong pn benda ni..
sebab aku pn tgh pakai sekarang..
nasib baik org kampung jer..dapat la pakej ni.
bawah program national broadband initiative (nbi)
register streamyx, amek pakej paling murah jer, rm38sebulan.
tp streamyx berdesup-desup laju..memang berbaloi.
dapat netbok, intel atom, windows7 starter pack.

eddie80
24-06-2010, 04:38 PM
kalau kat rumah ader bela bnyk cicak tokek agak2 lepas tk aply...kang dia ckp kaya sgt

uik! ko beli la sendiri..
bagi can pada mereka yg lebih memerlukan..

easynet
24-06-2010, 06:22 PM
waaa.. betul ke bleh tolong ni?
klu camtu, kami xprlu ke TM la ek..

Tgk lokasi laa kalau kedah perlis insyallah saya boleh bantu xperlu ke tmpoint.

tp lain kawasan boleh pi tmpoint just pi mintak borang..

dalam borang tuh siap tulis untuk yang tiada slip gaji kene sah oleh pegawai kerajaan kumpulan A.


bagi yang dah ada slip...copy 1 salinan dan disahkan oleh majikan.

itu jaa

anbusan
24-06-2010, 08:17 PM
td member aku godek2 kat lowyat ade sorang user ni ckp leh tuko plan untuk existing user....cuma aku nak tau klu dpt plan ni kene bayar x sewe line tepon RM26 tu? duk kg je insyaAllah peluang cerah nak dpt ni hehe

justeayoes
24-06-2010, 08:26 PM
lor kan dah cakap tadi ingat hang dah paham..huhu

tgk sini..

http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=6730466&postcount=30

Meniaga kaa tak meniagaa @ kerja makan gaji kaa semua boleh pohon..

mengikut syarat yang telah diberi tahu

Pendapat seisi rumah dalam Bandar 5k - Luar Bandar 3k
- dan kawasan terpilih..

Nak tau kawasan terpilih ke tak ?

call 100 tekan 1 Bahasa Melayu pastu tekan 2 untuk product.
nanti tanya dia.

Satu Pakej ini juga ada kalangan kita yang dapat surat tawaran.
bagi yang layak dan telah dikenal pasti oleh TM.

sebab itu tidak diwar war dalam media..
Sekian

yang tu pembetulan.. nombor 3 untuk product.. product bole call start dr 8 pagi sampai 9.30 mlm jer.. salam..

justeayoes
24-06-2010, 08:32 PM
sebenarnyer ak boleh jwb suma soalan korank.. tp malas la.. bnyk sngt.. haha
ak salah sorg csr yg jawab2 call nih :D
skrang pun penat x abis g explain kat customer pasal product nih.. bebuih2 mulut.. ekekeke
pe2 hal refer teros tmpoint
GO STREAMYX...

epi_san
24-06-2010, 08:34 PM
btol ke da kerje boleh apply ??
bRng bes ni!!! tapi aku da de streamyx kne ptg dlu la ye...

BOCEH
24-06-2010, 08:36 PM
yg pakai streamyx dah xboleh mohon ke

alang1979
24-06-2010, 08:45 PM
Benda ni da had 1.2 juta jer.Tiap2 hari ramai org dah daftar,korang jgn dok tunggu info kat sini jerk,buat tindakan cepat.
Bukan pe, member aku ckp 'org kita' jrg2 nampak dtg apply, yg ramai bangsa lain jer datg anak beranak amik 2 ke 3 pakej sekaligus.
So apa tunggu lg.....

RIDERFx
24-06-2010, 08:52 PM
hati2 lain2 caj rm99.90

obor-obor
24-06-2010, 08:57 PM
adik aku dah apply. utk pakej student. sebab duduk umah sewa 5 orng. masing2 dah ada laptop sendiri. so netbook tu diorang lego kat lowyat dapat RM1000. duit lego tu guna utk byr bln2 sewa tuh.

kancil biru
25-06-2010, 01:03 AM
sayang..aku dh pasang stremex kat ofis n umah aku..aduh..rugi rugi

BOCEH
27-06-2010, 08:38 AM
sayang..aku dh pasang stremex kat ofis n umah aku..aduh..rugi rugi

aku order lagi satu kelmarin.
Satu rumah boleh pakai 2 line..
Dapat notebook

epi_san
27-06-2010, 08:41 AM
kene bayar 2 line la kalau cam tu.. bek potong dlu..

BOCEH
27-06-2010, 08:44 AM
kene bayar 2 line la kalau cam tu.. Bek potong dlu..

yes
bayaq dua line...
Still berbaloi.
Aku nak ambik notebook ja.
And lepas dua tahun.
Terminate yg lama ( still dalam kontrak)
yg baru bayar rm38
murah tu....

gengjawa
27-06-2010, 08:49 AM
adik aku dah apply. utk pakej student. sebab duduk umah sewa 5 orng. masing2 dah ada laptop sendiri. so netbook tu diorang lego kat lowyat dapat RM1000. duit lego tu guna utk byr bln2 sewa tuh.

org bijak merebut peluang:)cgrock

versa
27-06-2010, 09:10 AM
kalau br pasang streamyx mcm mn plak..
aduh..aku br pasang nie..huhu

redace
27-06-2010, 09:22 AM
kalau camni esok pepagi buta aku dah terpacak kat TM Point.....1 laptop dah ada nama aku tu.....hhahahaha.......cepat la besok pagi

CyberMachine
27-06-2010, 10:46 AM
cepat la kengkawan...

daftar..kalo dah abes 1.2juta nanti...melopong.

walaupn laptop x canggih mana, tp kire orite la..

papaddom
27-06-2010, 10:46 AM
mcm nie kita mesti pileh...:D

BOCEH
27-06-2010, 10:51 AM
jom serbu........
xbyak dah

faridsylar
27-06-2010, 10:56 AM
laptop la sangat~ pembetulan notebook hp mini 210 baru betul!!!
Pastu kena langgan streamyx 3 tahun rm78~

faridsylar
27-06-2010, 10:57 AM
kalau br pasang streamyx mcm mn plak..
aduh..aku br pasang nie..huhu

kalo ada anak2 yg bersekolah @ adik2 kat U cuba tukar "plan"

BOCEH
27-06-2010, 11:01 AM
laptop la sangat~ pembetulan notebook hp mini 210 baru betul!!!
Pastu kena langgan streamyx 3 tahun rm78~

apa maksud di sini
kurang faham

haudli
30-06-2010, 01:03 AM
laptop la sangat~ pembetulan notebook hp mini 210 baru betul!!!
Pastu kena langgan streamyx 3 tahun rm78~

aik,bukan netbook ke??

CyberMachine
30-06-2010, 01:34 AM
aik,bukan netbook ke??

haah..netbok.

beserta pakej streamyx 384kbps, rm38 selama 2 tahun :)paid

epi_san
01-07-2010, 11:38 AM
aku g telekop telopong je akak tu... adoi...

samagagah
02-07-2010, 03:52 PM
aku dah pasang line/streamyx la ni dok
tunggu laptop tm cakap 2minggu dari date aktif
streamyx baru sampai by post.tapi sewa bulan tak payah
bayar tu yang keliru sikit sampai bila2 atau 2 tahun sahaja.

noOb
02-07-2010, 04:23 PM
aku dah pasang line/streamyx la ni dok
tunggu laptop tm cakap 2minggu dari date aktif
streamyx baru sampai by post.tapi sewa bulan tak payah
bayar tu yang keliru sikit sampai bila2 atau 2 tahun sahaja.

same la kite...
ade nx week law x sampai gak laptop nye xtaw la nak ckp camne...
redha jek la

tebbaloi
02-07-2010, 05:01 PM
tak terjawap soklan aku :(( yg dah ada streamyx fixed line bule ker dapat laptop ni?? apa syarat˛ nya?? huhuhu sesapa yg ada g tmpoint bule la tumpang tanya yerrr :">

PainKiller
02-07-2010, 05:04 PM
Aku nak gak lattop free..
Sapa tau cara PM aku...ek

strawda
02-07-2010, 07:12 PM
tak terjawap soklan aku :(( yg dah ada streamyx fixed line bule ker dapat laptop ni?? apa syarat˛ nya?? huhuhu sesapa yg ada g tmpoint bule la tumpang tanya yerrr :">

Boleh.. ko pegi jek terus kat tm point terdekat..
Tadi kawan bapak aku dah dapat 2.. dia guna student plan, nama anak dia.. then kebetulan bulan lepas dia baru buat 1 lagi fixed line, so dia apply guna nama anak dia dah kawen utk satu lagi.. dapat 2 tuu...

Aku ingat tadi nak try, bawak makcik & sepupu aku sebab no fon fixed line guna nama dia, skali tm kata kena ada ic & slip gaji laki bini (sah xlepas,pakcik aku PTD).. so aku cakap tutup streamyx aku, tukar nama spupu aku la.. skali dia ckp xleh, sebab xkawen lagi, xde spouse.. pulak dah? redha jek la.. xde rezki.. (gatal nak laptop free padahal dah ada 2 laptop kiri kanan buat keje.. keke..)

tebbaloi
02-07-2010, 07:30 PM
Boleh.. ko pegi jek terus kat tm point terdekat..
Tadi kawan bapak aku dah dapat 2.. dia guna student plan, nama anak dia.. then kebetulan bulan lepas dia baru buat 1 lagi fixed line, so dia apply guna nama anak dia dah kawen utk satu lagi.. dapat 2 tuu...

Aku ingat tadi nak try, bawak makcik & sepupu aku sebab no fon fixed line guna nama dia, skali tm kata kena ada ic & slip gaji laki bini (sah xlepas,pakcik aku PTD).. so aku cakap tutup streamyx aku, tukar nama spupu aku la.. skali dia ckp xleh, sebab xkawen lagi, xde spouse.. pulak dah? redha jek la.. xde rezki.. (gatal nak laptop free padahal dah ada 2 laptop kiri kanan buat keje.. keke..)

ye ye terjawab la soklan aku :"> :"> toce toce.. nanti blanja kwe tiow yer..

ermm kena standby slip gaji n ic la pasni.. then laptop tu memang free ker bulan˛ kena bayar??

---->malas tul nak ke pekan banting g tmpoint tu :">

mrkon
03-07-2010, 03:46 AM
soklan aku lak

kalau dah ada streamyx macam mana pula dgn kadar bayaran.adakah sama seperti dilanggan terdahulu atau kena up sikit lagi sbb dapat netbook atau ada package lain atau penambahan syarat ka :-?

samagagah
04-07-2010, 07:26 AM
Pakej Jalur Lebar Dengan Netbook - T&C


Pakej Jalur Lebar TM dengan Netbook (luar kawasan USP) (“Pakej”) ini terbuka kepada semua penduduk warganegara Malaysia di kawasan yang telah dikenal pasti oleh TM sahaja dengan pendapatan isi rumah kurang daripada RM5000 sebulan bagi kawasan bandar dan RM3000 bagi kawasan luar bandar.
Tempoh minimum langganan adalah selama 24 bulan.
Jaminan untuk modem WiFi adalah selama 12 bulan.
Pakej ini terbuka kepada pelanggan yang memiliki talian tetap TM sahaja.
Tidak sah untuk Streamyx-in-a-box (SIB).
TM akan menghantar bil bulanan sebaik sahaja perkhidmatan berjaya diaktifkan.
Sebarang kekurangan dan kecacatan Netbook akan ditanggung oleh pihak pembekal (HP atau Nadi Ayu, yang mana tergunapakai) sepanjang tempoh jaminan selama 12 bulan.
Netbook akan dihantar dalam tempoh 14 hari bekerja sebaik sahaja Streamyx dipasang dan diaktifkan serta tambahan 5 hari diperlukan untuk penghantaran ke kawasan terpencil cth: perlu menaiki bot / melalui jalan lori.
Pelanggan tidak dibenarkan untuk menukar kepada pakej lain yang ditawarkan TM sepanjang tempoh minimum langganan.
Pelanggan Komputer 1Malaysia akan terus membayar harga yang sama selepas 24 bulan manakala pelanggan HP akan membayar harga yang sama seperti pelanggan Komputer 1Malaysia hanya selepas 24 bulan.
Pelanggan akan dikecualikan daripada membayar yuran pengaktifan sebanyak RM75 dan yuran pemasangan sebanyak RM88 serta mendapat potongan harga yuran langganan sebanyak 50% untuk bulan pertama.
Bagi permohonan Streamyx dengan talian tetap TM baru:
Deposit Perkhidmatan : RM75
Duti Setem: RM10
Tiada yuran Penyambungan: RM50
Pendawaian Dalaman: RM30 –RM50 (Dibayar kepada kontraktor pemasangan)
5 meter pertama – RM50
Caj untuk setiap 1 meter seterusnya – RM5/meter
TM dan/atau wakilnya berhak untuk menolak permohonan daripada pelanggan yang dirasakan tidak layak untuk pakej ini.
Terma & syarat pakej ini adalah tertakluk juga kepada terma & syarat perkhidmatan Streamyx. Terma & syarat perkhidmatan Streamyx juga terpakai ke atas terma & syarat pakej ini.

http://www.tm.com.my/about-tm/PromotionsNHighlights/promo/Documents/Jalur%20Lebar%20TM%20dengan%20Netbook-%20FAQ.pdf

amazinggold88
04-07-2010, 07:29 AM
klu untk student pnye aku ade buat

ajiekoyan
04-07-2010, 07:43 AM
cool unipack masih open lagi..dalam masa 2 minggu netbook hp tu akan dihantar by pos oleh hp..sape2 yg dah pasang streamyx kat umah blh la call hp untuk pastikan tmnet dah hantar nama owner kat sane..

ajiekoyan
04-07-2010, 07:51 AM
soklan aku lak

kalau dah ada streamyx macam mana pula dgn kadar bayaran.adakah sama seperti dilanggan terdahulu atau kena up sikit lagi sbb dapat netbook atau ada package lain atau penambahan syarat ka :-?

saya daftar streamyx ambil pakej speed 384 rm60 bulan januari tahun ni..april baru ni saya tukar pelan cool unipack speed sama 384 rm38 sebulan + netbuk hp..tiada bayaran tambahan.kontrak 2 tahun kalau kita terminate dalam tempoh tu perlu bayar panalti rm600..selepas 2 tahun guna bayaran bulanan masih rm38 forever:D

estacoco
04-07-2010, 08:00 AM
aku ade dgr pelan nak offer compeny kecik2 ni (register nama company, bukan owner) yg amik offfice in a box tu ke akan ada offer laptop. x sure la jadi ke tak

aidiryatim
04-07-2010, 08:03 AM
klu untk student pnye aku ade buat


guna nama adik saya leh x? tp alamat kt pasir gudang..adik kt UKM..
apply kt TM point wat sakit jiwa jer ..hampeh tol..
ade ke derang cakap.. wat setakat nih ..taman scientex je leh apply.balik tulis kt akhbar tempat2 tertentu je.. dan bukan had gaji yg ditulis... :mad:
. pelik betul la .. apa pn xleh.. nk apply 2/4 mbps pn xleh.. HSSB lg la ..mimpi jer

amazinggold88
04-07-2010, 08:15 AM
guna nama adik saya leh x? tp alamat kt pasir gudang..adik kt UKM..
apply kt TM point wat sakit jiwa jer ..hampeh tol..
ade ke derang cakap.. wat setakat nih ..taman scientex je leh apply.balik tulis kt akhbar tempat2 tertentu je.. dan bukan had gaji yg ditulis... :mad:
. pelik betul la .. apa pn xleh.. nk apply 2/4 mbps pn xleh.. HSSB lg la ..mimpi jer

cek pm bro:D

mrkon
04-07-2010, 03:17 PM
saya daftar streamyx ambil pakej speed 384 rm60 bulan januari tahun ni..april baru ni saya tukar pelan cool unipack speed sama 384 rm38 sebulan + netbuk hp..tiada bayaran tambahan.kontrak 2 tahun kalau kita terminate dalam tempoh tu perlu bayar panalti rm600..selepas 2 tahun guna bayaran bulanan masih rm38 forever:D

wow ....esok p tm point:D

kancil biru
04-07-2010, 07:01 PM
izan..hu hu x sangka aku....mcm mana kalau aku nk apply.tp aku dh habis jadi student????

amazinggold88
04-07-2010, 07:08 PM
izan..hu hu x sangka aku....mcm mana kalau aku nk apply.tp aku dh habis jadi student????

rezki senior :D:D
dh abs x leh lh bos.die kne bljr lgi plng krng 2 thn
tp ade pakej bru untk yng brpndptn bwh 1500 pn leh dpt lap top free

kancil biru
04-07-2010, 07:12 PM
apa beza laptop nya nanti?? sama juga kah??? hu hu junior ku sudah kaya...taniah..ko nie pandai pandai la reka cara tuk boleh bg yg x belajar pun leh beli

amazinggold88
04-07-2010, 07:14 PM
apa beza laptop nya nanti?? sama juga kah??? hu hu junior ku sudah kaya...taniah..ko nie pandai pandai la reka cara tuk boleh bg yg x belajar pun leh beli

lap top same jek bos.blm kaya lgi.bru jek stat untk 3m nie..ssh nk adjust.sbb kne dpt pngesahan dari HEP dlu.klu untuk pkej gaji bwh 1500,kena bagi slip gaji or srt sokongan dari penghulu

kancil biru
04-07-2010, 08:28 PM
aku ingat nk ambik,,tp kalau aku ada pasang strmex mcm mana???? kena potong dulu kah?? aku pakai surat penghulu ja la

mrkon
06-07-2010, 12:52 PM
baru balik TM Point jelaskan bil sambil tu teman bertanya hal berkenaan pakej streamyx note book dia cakap kalau dah daftar sebelum ni untuk kes aku la (baru langgan pakej BB) kalau nak pakej note book kena bayar penalti $300++ lah sebab masih terikat dgn kontrak BB selama 1 tahun.apa nak buat nasib tidak menyebelahi teman :(

underscore
07-07-2010, 03:45 PM
aku ingat nk ambik,,tp kalau aku ada pasang strmex mcm mana???? kena potong dulu kah?? aku pakai surat penghulu ja la

tamaknya...

kalau ada x yah la mohon,

aperlah sangat yg boleh dibuat dengan netbook 10" ~X(

bawUNK
08-07-2010, 10:26 AM
ni ruang untuk bincang kan...so,aku bole la promote service aku..aku bole tlg sape2 yg nak pakai pakej ni.tapi untuk area kedah dan perlis sahaja...klo ikt aku nk buat 1malaysia..tp xbole...klo untuk pakej lain aku bole tolong buat.xde had sempadan ngeri...untuk makluman semua..pakej student adalah pakej yg terbaik..sgt2 jimat dan dpt netbook hp..sape yg minat bole tgk kt link ni...>>>http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=154504&highlight=daftar+streamyx+dapat+netbook

myrayyan
26-07-2010, 10:46 AM
baru balik TM Point jelaskan bil sambil tu teman bertanya hal berkenaan pakej streamyx note book dia cakap kalau dah daftar sebelum ni untuk kes aku la (baru langgan pakej BB) kalau nak pakej note book kena bayar penalti $300++ lah sebab masih terikat dgn kontrak BB selama 1 tahun.apa nak buat nasib tidak menyebelahi teman :(

nampaknya soklan yg aku hantar merata bahagian kat CG dh berjawab..kena bayar penalti plak baru leh tukar amik coolunipack nie..siot je..setahun plak tu kontrak,klu aku tau ms kontrak 1st tamat..aku sambar aje cookunipack nie.