PDA

View Full Version : Bukit Sentosa dan Bukit Beruntung, Rawang - Cepat Melabur Sebelum Terlambat!!!!


Pages : 1 2 3 4 [5]

Tok Batin
10-12-2012, 04:34 PM
Taman adenium luas 20 x 60 harga dari RM185k. Sabtu lepas dilancarkan ada 40 unit semuanya.

budak.com
10-12-2012, 04:41 PM
kakak aku nak jual kat sentosa....teres dua tingkat 18x60 rm 100K, sesiapa nak PM aku...

Tok Batin
10-12-2012, 04:45 PM
Ada satu lagi , kalau nak duduk bungalow... dari taman adenium tu masuk dalam lagi. Taman Anggerik prima beruntung , bungalow setingkat ada owner nak jual RM250K luas 6,000 sqft. jalan anggerik 2F, lorong surau, kalau kereta tak payah undur, boleh pusing satu rumah. Sapa nak pi la sembahyang kat surau kat situ tanya orang surau..

bowthugz69
10-12-2012, 08:47 PM
Taman adenium luas 20 x 60 harga dari RM185k. Sabtu lepas dilancarkan ada 40 unit semuanya.

Yeke tok... Alamak.. Lmbt dpt info la... Msti habis dh org booking ni... Huhu...

emes
11-12-2012, 07:32 PM
Taman adenium luas 20 x 60 harga dari RM185k. Sabtu lepas dilancarkan ada 40 unit semuanya.

huaaa..dh launching dh ye.menarik..20x60 to luas tanah ke luas binaan?

Tok Batin
13-12-2012, 06:08 PM
Luas tanah 20 x 60.

zasa121
17-12-2012, 12:08 AM
penah beli rumah di sini dan dah jual pun:))

serangge
17-12-2012, 12:20 AM
kawasan tgh upp... try bid rumah lelong pun harga mencanak oooo..

emes
17-12-2012, 04:08 PM
rumah lelong pun harga starting bid pun da tggi..tp x tau la ramai ke tak yg masuk bid tu.rumah arwah bapak mertua aku (kt bukit beruntung) tu pun ada org antar surat nk mintak nak beli.tp tak jual punya..market akan dtg insyaALLAH akan naik dlm masa setahun dua nnti..

azrine
17-12-2012, 09:22 PM
rumah lelong pun harga starting bid pun da tggi..tp x tau la ramai ke tak yg masuk bid tu.rumah arwah bapak mertua aku (kt bukit beruntung) tu pun ada org antar surat nk mintak nak beli.tp tak jual punya..market akan dtg insyaALLAH akan naik dlm masa setahun dua nnti..

kasik sabaq dulu bro ..


rega tengah mencanak2 naik nie ..


silap2 .. bule bikin lebey woooo ..



:D

emes
17-12-2012, 09:31 PM
kasik sabaq dulu bro ..


rega tengah mencanak2 naik nie ..


silap2 .. bule bikin lebey woooo ..



:D

mmg tak nak jual pun..umah ni nk smpan utk hari tua.hehe :)

azrine
18-12-2012, 11:43 AM
mmg tak nak jual pun..umah ni nk smpan utk hari tua.hehe :)

bagus ..


berfikiran jauh hang nie bro ..


jangan hang jadi cam org lain .. kerana tak tahan dugaan skit .. dah nak jual ..



:D

Bro_Izantie
18-12-2012, 02:21 PM
Baru check kat MDHS...cukai pintu tertunggak 3 penggal...sepenggal (6 bulan) penalti lewat bayar RM20...Total RM296.50 melayang...:Aduhh...

- Satu penggal RM85.50.

Cukai Tanah plak RM46 setahun...

azrine
18-12-2012, 03:26 PM
Baru check kat MDHS...cukai pintu tertunggak 3 penggal...sepenggal (6 bulan) penalti lewat bayar RM20...Total RM296.50 melayang...:Aduhh...

- Satu penggal RM85.50.

Cukai Tanah plak RM46 setahun...

pi bayaq bro ..


kat pajabat kecil MHDS berdepan ngan tapak pasar malam pon bule terima pembayaran tuh ..


next year .. dengor citer .. nak naik lagik ekk cukai pintu kek Hulu Selangor nie .. ader betui kar Tok Batin ..


cer tanya jab ngan kawan hang kek majlis daerah tuh ..



:D

Tok Batin
18-12-2012, 05:25 PM
pi bayaq bro ..


kat pajabat kecil MHDS berdepan ngan tapak pasar malam pon bule terima pembayaran tuh ..


next year .. dengor citer .. nak naik lagik ekk cukai pintu kek Hulu Selangor nie .. ader betui kar Tok Batin ..


cer tanya jab ngan kawan hang kek majlis daerah tuh ..



:D



Yang nak naik, belum naik lagi, cuma kat Sg Buloh, Subang dan Kg Baru Subang itu pun dikaji semula.

Kita punya tempat special , Nama pun Bukit Beruntung, dapat diskaun lagi cukai.... itu pun tak bayar , aku la :D

Majlis tak berani naik lah... sebab tahun depan nak pilihanraya...

Bro_Izantie
18-12-2012, 06:59 PM
pi bayaq bro ..


kat pajabat kecil MHDS berdepan ngan tapak pasar malam pon bule terima pembayaran tuh ..


next year .. dengor citer .. nak naik lagik ekk cukai pintu kek Hulu Selangor nie .. ader betui kar Tok Batin ..


cer tanya jab ngan kawan hang kek majlis daerah tuh ..



:D

:((:((:((
dah bayar dah bang...cimb click jer..:D:D:D

azrine
18-12-2012, 10:19 PM
Yang nak naik, belum naik lagi, cuma kat Sg Buloh, Subang dan Kg Baru Subang itu pun dikaji semula.

Kita punya tempat special , Nama pun Bukit Beruntung, dapat diskaun lagi cukai.... itu pun tak bayar , aku la :D

Majlis tak berani naik lah... sebab tahun depan nak pilihanraya...

:)):)):))

nak gak dapat diskaun cam hang dapat bro ..


kasik cer citer skit cam mana .. kalu bule digunapakai .. selamat gak ler 300 rat setahun ...



ok .. depa tunggu lar tuh .. lepas GE .. ler kot ekk ..



:D

azrine
18-12-2012, 10:20 PM
:((:((:((
dah bayar dah bang...cimb click jer..:D:D:D

lain kali .. bayaq ikut time ..


kalu idak .. sodokah yo lar 20hinggit tuh majlis ..


kayo majlis .. kalu dapat pelanggan cam hang nie bro ..



:)):)):))

chean
19-12-2012, 12:13 PM
salam semua,, aku tgh berusaha nak jadi warga bukit beruntung..
matlamat sebuah banglo setingkat di prima beruntung. insyaallah.

noraini@azlan
19-12-2012, 12:18 PM
Kat mana nk dpt update harga rumah kt sinu?

skyside
19-12-2012, 12:23 PM
teringin gak nak tambah aset kat bukit sentosa ni:)

azrine
19-12-2012, 12:42 PM
salam semua,, aku tgh berusaha nak jadi warga bukit beruntung..
matlamat sebuah banglo setingkat di prima beruntung. insyaallah.

ppeerrgghh .. tokey forklift pon dah berminat nak dok kek sini ..


bertambah2 maju ler business hang bro .. banyak project lepas nie ..


maassyyuukkk ..



:)):)):))

Tok Batin
19-12-2012, 02:24 PM
:)):)):))

nak gak dapat diskaun cam hang dapat bro ..


kasik cer citer skit cam mana .. kalu bule digunapakai .. selamat gak ler 300 rat setahun ...



ok .. depa tunggu lar tuh .. lepas GE .. ler kot ekk ..



:D

MDHS bagi diskaun untuk tahun 2011 je (kena apply). tahun lain tak. Itu pun bagi rumah kedai, ofis lot, kilang yang tak ada penyewa/tak operate....

azrine
19-12-2012, 05:58 PM
MDHS bagi diskaun untuk tahun 2011 je (kena apply). tahun lain tak. Itu pun bagi rumah kedai, ofis lot, kilang yang tak ada penyewa/tak operate....

sonang bosar ler hang Tok ..


manjang dapek diskaun ..



errkkk .. tompat lain ado pihak majlis buat cam gini ..


compom tak der punya .. kasik naik ado .. bernanah nak bayaq ..


sayang kek MDHS ..



:)):)):))

KUDIN78
19-12-2012, 06:24 PM
SORRY X BACA HABIS..aku baru jual teres kat puncak alam..
market teres double story dan single kat sana berapa tuan?

azrine
19-12-2012, 10:33 PM
SORRY X BACA HABIS..aku baru jual teres kat puncak alam..
market teres double story dan single kat sana berapa tuan?

perhatian buat agent2 bertauliah area Bkt Beruntung / Bkt Sentosa ..


prospect hang pa nie ..


apo laie .. kasik serbu lar ..


deal .. biaq sampai jadi ..





:)):)):))

ajiss2
01-01-2013, 02:25 PM
ada tak sapa yang tahu ada kedai untuk disewa di bukit sentosa(kawasan yg ada penduduk ramai la). kedai kecik pun tak apa, kongsi kedai pun tak apa. murah sikit sewanya.PM saya

azrine
07-01-2013, 10:44 PM
ada tak sapa yang tahu ada kedai untuk disewa di bukit sentosa(kawasan yg ada penduduk ramai la). kedai kecik pun tak apa, kongsi kedai pun tak apa. murah sikit sewanya.PM saya

kasik pm sama Tok Batin ..


maybe .. dia bule tolong ..


:D

Tok Batin
23-01-2013, 03:34 PM
salam semua,, aku tgh berusaha nak jadi warga bukit beruntung..
matlamat sebuah banglo setingkat di prima beruntung. insyaallah.

Rumah bungalow setingkat lelong 200k 31/12/12 hari tu dengar khabar terlelong 320k. hang dapat ke bro..

Tok Batin
23-01-2013, 03:41 PM
kasik pm sama Tok Batin ..


maybe .. dia bule tolong ..


:D

La apa susah-susah , pergi je kat adenium banyak restoran ada , gerak 21, amir ali,takwa, mintak sewa lot kecik .

Jangan lupa letak tread cari gold ni... malam minggu boleh gi minum tea.

chean
29-01-2013, 09:09 AM
Rumah bungalow setingkat lelong 200k 31/12/12 hari tu dengar khabar terlelong 320k. hang dapat ke bro..

xcukup bajet tu bro.. lagipon lelong.. marabahaya..saya ni baru umur 25..
beli atas tgn orang,, dapat area perumahan mawar. kat kawsan dak tahfiz.. sejuk cket dok ctue ari2 dengar orang ngaji/hafal quran

KaZZ
29-01-2013, 12:25 PM
naik turun area bukit beruntung ni....potensi memang ada tapi kena pandai cari ejen/bank/lokasi

jackbauer
30-01-2013, 12:11 PM
pecer skang ?

arin_gis
30-01-2013, 12:14 PM
3. Nissan akan buka kilang utk pasang grand livina..juga area sini.


Memang dah pasang spare part kat situ, anak sedara aku kerja kat situ :)cgrock

maliki82
16-02-2013, 01:50 PM
salam..nak tanye la otai sini, kalau nak buat tembok 18x18 tinggi 6kaki berapa agak2 kos kasar?

idien
27-02-2013, 10:20 PM
dua minggu lepas aku jalan jalan tengok rumah aku kat bukit sentosa.. rupanya dah ada sekolah agama kat area bakawali ye.. insyallah target setahun lagi akan jadi warga BBS sepenuh masa.. aminn..

mrsmoney
01-03-2013, 10:56 AM
salam..nak tanye la otai sini, kalau nak buat tembok 18x18 tinggi 6kaki berapa agak2 kos kasar?

18x18 tu ape, panjang kali lebar tanah yg nk dipagarkan ke?

Tinggi tembok 6 kaki?

Ukurlilit tembok tu darab tinggi tembok darab RM8 tak lebih dari kos kasar ni rasanya..

azrine
06-03-2013, 10:24 PM
dua minggu lepas aku jalan jalan tengok rumah aku kat bukit sentosa.. rupanya dah ada sekolah agama kat area bakawali ye.. insyallah target setahun lagi akan jadi warga BBS sepenuh masa.. aminn..

bukan dah lama ker sekolah agama tuh kek situ ..:-?:-?


apa2 pon .. hang takkan nyosal punya lar .. kalu hang jadi warga sini ..


banyak kelebihannya .. hanya warga sini jer yg tau ..



:D

azrine
06-03-2013, 10:26 PM
salam..nak tanye la otai sini, kalau nak buat tembok 18x18 tinggi 6kaki berapa agak2 kos kasar?

tok batin bule tolong kot ..


itu pon .. kalu hang sirius lar ..


:D

azrine
06-03-2013, 10:27 PM
La apa susah-susah , pergi je kat adenium banyak restoran ada , gerak 21, amir ali,takwa, mintak sewa lot kecik .

Jangan lupa letak tread cari gold ni... malam minggu boleh gi minum tea.

masalah dia ..


depa nak nak buat homework .. do site visit ..


itu jer tok .. semua nak kirja sinang punya ..



:D

idien
06-03-2013, 11:05 PM
bukan dah lama ker sekolah agama tuh kek situ ..:-?:-?


apa2 pon .. hang takkan nyosal punya lar .. kalu hang jadi warga sini ..


banyak kelebihannya .. hanya warga sini jer yg tau ..



:D

itu yang aku tak tau tu Azrine.. begitu lama aku tak pegi jenguk rumah tu..

apa apa pun aku rasa bersyukur.. rumah pun dah habis bayar.. alhamdulillah ..:D:D:D

azrine
11-03-2013, 01:24 PM
itu yang aku tak tau tu Azrine.. begitu lama aku tak pegi jenguk rumah tu..

apa apa pun aku rasa bersyukur.. rumah pun dah habis bayar.. alhamdulillah ..:D:D:D

ppeerrggghhh .. umah dah abih bayar yg tak tahan tuh .. perkataan "beruntung" tuh memang sesuai sangat kek hang bro .. :)cgrock:)cgrock


apa2 pon .. selalu2 lar datang ker Profit Hill nie ..


banyak bender tengah nak bikin ..


sama gak kek tempat2 yg lain dalam kawasan Rawang nie .. it just a matter of time jer ..



:D

azrine
13-03-2013, 11:23 AM
Bukit Beruntung / Bukit Sentosa sekali lagi menjadi perhatian pemimpin negara ..


bertempat di tanah lapang sebelah Masjid AsSalam Bukit Sentosa pada petang ini .. Timbalan Perdana Menteri akan membuat kemunculan dengan program "Sepetang Bersama TPM" ..


so .. warga Bukit Sentosa / Bukit Beruntung .. dijemput hadir .. bermula 4 petang nanti ..

khemah2 besau .. dah siap dipasang .. menunggu kedatangan dia saja ..


:D

monaliza
17-04-2013, 04:30 PM
ok..tq...value rumah dia brpa skrg?



http://i820.photobucket.com/albums/zz129/izantie/IMG_8287.jpg

http://i820.photobucket.com/albums/zz129/izantie/IMG_8286.jpg

Ni la rupa paras sebenar rumah pertama aku kat Taman Telipot tuu...amacam? rm40k jerr...:">:">:">:">..kat kmpung hulu banat pun takleh dapat harga mcm ni...:">:">:">

Sebelah rumah bro tu....saya yg jd agent jualkan rumah tu...kalau ada sesiapa nk jual rumah di bukit beruntung, bukit sentosa or prima beruntung, boleh hubungi saya

blik
17-04-2013, 04:36 PM
Sebelah rumah bro tu....saya yg jd agent jualkan rumah tu...kalau ada sesiapa nk jual rumah di bukit beruntung, bukit sentosa or prima beruntung, boleh hubungi saya

Ada ke lg rumah nk jual kat sini, kalo ada roger la kat teman :D:D:D

monaliza
17-04-2013, 04:46 PM
[QUOTE=blik;16884841]Ada ke lg rumah nk jual kat sini, kalo ada roger la kat teman :D

Ada...single storey endlot, double storey intermediate, endlot n corner pun ada

Blh tgk di mudah.my...cari nama mona

azrul7238
17-04-2013, 05:07 PM
kawasan ni dalam fasa pembangunan....

kena act fast sebelum ianya benar2 BOOM....

azrine
17-04-2013, 09:58 PM
kawasan ni dalam fasa pembangunan....

kena act fast sebelum ianya benar2 BOOM....

insya allah .. lepas nie akan BOOM ..


coz .. ada project bru akan bermula .. selepas GE nanti ..



:D

azrine
17-04-2013, 10:01 PM
Sebelah rumah bro tu....saya yg jd agent jualkan rumah tu...kalau ada sesiapa nk jual rumah di bukit beruntung, bukit sentosa or prima beruntung, boleh hubungi saya

kasik letak nomo hp lar kek sini cik kak ..


ghamai tuh yg tgh mencari umah kek sini .. tp .. semua nyer tak tau nak pi terjah kek sape .. dijamin takkan kuciwa punya ..

aku pon .. kekadang .. kengkawan ada dok tanya .. ado umah kosong dak kek sini .. aku jawab .. ntah .. :)):)):))


nie semua .. salah tt lar .. kasik bukak thread nie ..



:)):)):))

azrine
17-04-2013, 10:07 PM
Ada ke lg rumah nk jual kat sini, kalo ada roger la kat teman :D:D:D

kan dah ado org bertanya ..

rugi .. kalu para agen berdaftar tak letak nomo phone depa kek sini ..


peluang .. ilang begitu saja ..


apo nak buek .. bukan rezeki lar nama dia ..


:D

monaliza
18-04-2013, 09:03 AM
[QUOTE=blik;16884841]Ada ke lg rumah nk jual kat sini, kalo ada roger la kat teman :D:D:D[/QUOTE

Kepada buyer2 di luar sana yg ingin membeli rumah di area bukit beruntung dan bukit sentosa...boleh sms saya di 0193785302 atau email ke monalizamustafa@gmail.com

listing property ada http://www.mudah.my/li?ca=8_s&id=37324

monaliza
18-04-2013, 09:06 AM
yang berminat untuk membeli rumah di bukit beruntung dan bukit sentosa....boleh sms saya di 0193785302...

listing property ada di http://www.mudah.my/li?ca=8_s&id=37324

monaliza
18-04-2013, 09:08 AM
kan dah ado org bertanya ..

rugi .. kalu para agen berdaftar tak letak nomo phone depa kek sini ..


peluang .. ilang begitu saja ..


apo nak buek .. bukan rezeki lar nama dia ..


:D

maaf bro...saya dah letak pun no contact saya maybe bro x perasan...berminat nak beli rumah di area bukit beruntung dan bukit sentosa blh sms saya di 0193785302

monaliza
18-04-2013, 09:19 AM
http://www.mudah.my/mona-chester-properties

azrine
18-04-2013, 11:53 AM
maaf bro...saya dah letak pun no contact saya maybe bro x perasan...berminat nak beli rumah di area bukit beruntung dan bukit sentosa blh sms saya di 0193785302

ok .. cik kak ..


small the matter lar ..


kalu aku ader prospect yg bertanya .. bule aku directkan pada hang .. but .. sebelum tuh .. seperti biasa .. aku akan screen dulu ler .. mana tau .. penipu gak ..


yg lelain tuh .. kita bincang2 kedian ..



:D

Bro_Izantie
18-04-2013, 11:55 AM
aku dah hapdet no cik mona kat depan...

azrine
18-04-2013, 11:58 AM
http://www.mudah.my/mona-chester-properties

banyak gak rumah cik kak kita nie ..


nampak nyer .. kebanyakkan kek area Anggerik nie ..


rega .. bule tahan gak lar ..


:D

azrine
18-04-2013, 11:58 AM
aku dah hapdet no cik mona kat depan...

hang .. kalu awek .. cepat jer hang hapdet ..


kalu balak .. buat2 tak nampak ..


:)):)):))

monaliza
18-04-2013, 12:19 PM
banyak gak rumah cik kak kita nie ..


nampak nyer .. kebanyakkan kek area Anggerik nie ..


rega .. bule tahan gak lar ..


:D

maaf bro...anggerik xde stok...daisy, tanjung, kemboja n widuri...hg blh nego

syah99
18-04-2013, 12:20 PM
siapa tau apa2 janji2 BN & PR nak tabur masa PRU nanti.
ada lagi tak pembangunan baru kat area ni?

patutnya masa ni la kena mintak apa nak.
ini lampu jalan pun ada lagi yg tak hidup.
depan office YB Kamalathan pulak tu.

azrine
18-04-2013, 12:38 PM
siapa tau apa2 janji2 BN & PR nak tabur masa PRU nanti.
ada lagi tak pembangunan baru kat area ni?

patutnya masa ni la kena mintak apa nak.
ini lampu jalan pun ada lagi yg tak hidup.
depan office YB Kamalathan pulak tu.

la nie .. blum pon buat penamaan calon ..

lepas nie .. masa berkempen lar derang semua akan taburkan janji2 manismu tuh ..


kita tungguu jer bro .. sambil makan2 kek salam 1 malaysia tuh ..



:)):)):))

azrine
18-04-2013, 12:39 PM
maaf bro...anggerik xde stok...daisy, tanjung, kemboja n widuri...hg blh nego


ok .. noted ..


:D

azrine
18-04-2013, 12:46 PM
tok batin .. lama menghilang ..


berkempen ker ??



:)):)):))

syah99
18-04-2013, 12:56 PM
Bukit Beruntung / Bukit Sentosa sekali lagi menjadi perhatian pemimpin negara ..


bertempat di tanah lapang sebelah Masjid AsSalam Bukit Sentosa pada petang ini .. Timbalan Perdana Menteri akan membuat kemunculan dengan program "Sepetang Bersama TPM" ..


so .. warga Bukit Sentosa / Bukit Beruntung .. dijemput hadir .. bermula 4 petang nanti ..

khemah2 besau .. dah siap dipasang .. menunggu kedatangan dia saja ..


:D

ramai dah orang2 besar datang sini.
PM, TPM , Anwar pun ada, tapi tetap slow juga. datang untuk kempen je.
Ketua cawangan umno ada bagi surat direct kat TPM masa kempen PRK dulu,
pasal air kat kemboja, tapi sampai sekarang tak settle,
nak harap YB Isa pun tak settle YB Kamal lagi la tak nampak muka.
ramai peniaga dah tutup & pindah.

aku dah pun pindah ke adenium, aset aku kat BS & MK tu biarkan jela, lambat laun ada juga org nak.
potensi memang besar tapi memang makan masa la.

monaliza
18-04-2013, 01:07 PM
siapa tau apa2 janji2 BN & PR nak tabur masa PRU nanti.
ada lagi tak pembangunan baru kat area ni?

patutnya masa ni la kena mintak apa nak.
ini lampu jalan pun ada lagi yg tak hidup.
depan office YB Kamalathan pulak tu.


dgr cerita yg digembar gemburkan...majlis daerah akan berpusat di sini, balai bomba akan di bina n sekrg ni masjid kedua dlm pembinaan

monaliza
18-04-2013, 01:12 PM
ramai dah orang2 besar datang sini.
PM, TPM , Anwar pun ada, tapi tetap slow juga. datang untuk kempen je.
Ketua cawangan umno ada bagi surat direct kat TPM masa kempen PRK dulu,
pasal air kat kemboja, tapi sampai sekarang tak settle,
nak harap YB Isa pun tak settle YB Kamal lagi la tak nampak muka.
ramai peniaga dah tutup & pindah.

aku dah pun pindah ke adenium, aset aku kat BS & MK tu biarkan jela, lambat laun ada juga org nak.
potensi memang besar tapi memang makan masa la.


bro...kalau nk jual rumah bgtau...kalau nk perlukan khidmat agent

syah99
18-04-2013, 01:25 PM
bro...kalau nk jual rumah bgtau...kalau nk perlukan khidmat agent

Insyallah bro, tunggu sepenggal lagi. :D

azrine
18-04-2013, 03:05 PM
dgr cerita yg digembar gemburkan...majlis daerah akan berpusat di sini, balai bomba akan di bina n sekrg ni masjid kedua dlm pembinaan

majlis daerah tuh .. since aku pndah kek sini .. tahun 1999 dah dengor citer nyer .. tp .. still tak pindah2 lagik .. :">

balai bomba tuh memang kene ada kek area sini .. sebab eh .. balai bomba kek KKB tuh dah penat dan tak larat nak handle hal kek sini .. insya allah .. lepas election nie kot .. tempat pon .. dah dikenalpasti .. cuma .. aku jer tak pasti kek mana .. :)):)):))


masjid kek Anggerik tuh .. since last year lagi dah diannouncekan pembinaan dia .. so .. kita tunggu jer siap dia .. tp .. aku tepat kariah masjid Kuning .. dokek ngan umah aku .. sepelaung jer ..


:D

azrine
18-04-2013, 03:07 PM
ramai dah orang2 besar datang sini.
PM, TPM , Anwar pun ada, tapi tetap slow juga. datang untuk kempen je.
Ketua cawangan umno ada bagi surat direct kat TPM masa kempen PRK dulu,
pasal air kat kemboja, tapi sampai sekarang tak settle,
nak harap YB Isa pun tak settle YB Kamal lagi la tak nampak muka.
ramai peniaga dah tutup & pindah.

aku dah pun pindah ke adenium, aset aku kat BS & MK tu biarkan jela, lambat laun ada juga org nak.
potensi memang besar tapi memang makan masa la.

aku ingatkan dah settle dah kek Widuri tuh ..

tak settle2 lagik ekk ..


kita tunggu janji pilihanraya nie nanti ..


kasik terjah ngan semua calon .. sape bule settle nie problem .. dia yg monang ini tempat ..


:)):)):))

monaliza
25-04-2013, 01:56 PM
majlis daerah tuh .. since aku pndah kek sini .. tahun 1999 dah dengor citer nyer .. tp .. still tak pindah2 lagik .. :">

balai bomba tuh memang kene ada kek area sini .. sebab eh .. balai bomba kek KKB tuh dah penat dan tak larat nak handle hal kek sini .. insya allah .. lepas election nie kot .. tempat pon .. dah dikenalpasti .. cuma .. aku jer tak pasti kek mana .. :)):)):))


masjid kek Anggerik tuh .. since last year lagi dah diannouncekan pembinaan dia .. so .. kita tunggu jer siap dia .. tp .. aku tepat kariah masjid Kuning .. dokek ngan umah aku .. sepelaung jer ..


:D

masjid di anggerik tu dh dalam pembinaan pun sekrg ni...kat prima beruntung pun dah ada surau baru

monaliza
25-04-2013, 03:54 PM
Single Storey Jalan Widuri Sect BB18, Bukit Beruntung

*Endlot
*Built up : 1170sq ft
*3 Room /1 Bath
*Basic Unit
*Malay Neighborhood

Loan & Lawyer will be arrange.

Price : RM58K

View to appreciate,just give me a call at 0193785302 (Mona)via email ahsuedeen@yahoo.com

Negotiable for serious buyer only

http://www.mudah.my/Endlot+Single+Storey+Bukit+Beruntung-19422179.htm

Dreamboxjb
25-04-2013, 03:57 PM
xnaik juga ini bukit beruntung....

monaliza
25-04-2013, 04:02 PM
Double Storey at Jalan Rose 1D, Bukit Sentosa

URGENT SALE!!

*Intermediate
*Size 1400sq ft
*4 Room /3 Bath
*Basic Unit
*Good condition + Grill
*Facing to empty land
*facilities: Mini Market,shop, surau,perodua factory
*Near main road

Loan & Lawyer will be arrange.

Price : RM110k Negotiable

View to appreciate,just give me a call at
0193785302 (Mona)via email ahsuedeen@yahoo.com

Negotiable for serious buyer only

http://www.mudah.my/Double+Storey+at+Jalan+Ros+1D+Bukit+Sentosa-20339061.htm

http://www.mudah.my/Double+Storey+at+Jalan+Ros+1D+Bukit+Sentosa-20339061.htm

monaliza
25-04-2013, 04:14 PM
DOUBLE STOREY JALAN TANJUNG, BUKIT BERUNTUNG

URGENT SALE!!

*Endlot
*Size 1400sq ft
*4 Room /2 Bath
*Basic Unit
*Good condition + Grill
*Free Parking
*Near supermarket Grand Union, petrol pam station & primary school
*Near main road
*10min exit bukit beruntung & 10 min to town
Loan & Lawyer will be arrange.

Price : RM165K (follow market value)

View to appreciate,just give me a call at
0193785302 (Mona)via email ahsuedeen@yahoo.com

Negotiable for serious buyer only

http://www.mudah.my/Double+Storey+Endlot+Bukit+Beruntung-21122827.htmhttp://www.mudah.my/Double+Storey+Endlot+Bukit+Beruntung-21122827.htm

monaliza
25-04-2013, 04:17 PM
Double Storey Corner Lot Jln Kemboja, Bukit Sentosa

URGENT SALE!!

*Corner Lot
*Size 1400sq ft
*3 room/2bathroom
* Extra land
*Good condition
*Free Parking
*facilities: Mini Market,shop, surau,secondary & primary school
*Near main road

Gov n bank loan & lawyer will be arrange

Price : RM120k negotiable

View to appreciate,just give me a call at
0193785302 (Mona)via email ahsuedeen@yahoo.com

Negotiable for serious buyer only

http://www.mudah.my/Double+Storey+Corner+Lot+Jln+Kemboja+Bkt+Sentosa-21107193.htm

http://www.mudah.my/Double+Storey+Corner+Lot+Jln+Kemboja+Bkt+Sentosa-21107193.htm

monaliza
25-04-2013, 04:23 PM
Flat Sri Cempaka, Bukit Sentosa

URGENT SALE!!

*3rd Floor
*Size 600 sq ft
*3 Room /2 Bath
*Basic Unit & Tenanted
*Good condition + Grill
*Free Parking
*facilities: Facing Tesco, police station, wet market, shop, primary & secondary school
*Near main road

Loan & Lawyer will be arrange.

Price : RM45k (negotiable)

View to appreciate,just give me a call at
0193785302 (Mona)via email ahsuedeen@yahoo.com

Serious buyer only

http://www.mudah.my/Flat+Sri+Cempaka+Sect+BS2+Bukit+Sentosa-20868395.htm

azrine
25-04-2013, 10:28 PM
xnaik juga ini bukit beruntung....

lelama .. dia naik gak ..


walaupon lambat ..



:)):)):))

azrine
25-04-2013, 10:30 PM
masjid di anggerik tu dh dalam pembinaan pun sekrg ni...kat prima beruntung pun dah ada surau baru

ramai imam2 masjid kuning dok kek area Anggerik .. antaranya Iman Tarmizi dan Iman Firdaus ..


dengar kabor nyer .. siap jer masjid baru nie .. depa akan pakat2 dok jadi imam kek sana ..


akan ilang ler kemerduan suara Imam Firdaus mengalunkan ayat2 suci dari Masjid Kuning .. namun .. yg ilang tu .. pasti akan berganti ..


insya allah ..


:)

Dreamboxjb
25-04-2013, 10:31 PM
lelama .. dia naik gak ..


walaupon lambat ..



:)):)):))

i penah beli aritu satu rumah...
itu rumah flat yg i beli cash RM35k...
9 bln pastu jual...
err... nth la.. jual kena loading, panggil lwyer adjust remove login period.. bingung knapa ada login sedang dibeli dgn cash amount... xmau lagi lah...

azrine
25-04-2013, 10:34 PM
i penah beli aritu satu rumah...
itu rumah flat yg i beli cash RM35k...
9 bln pastu jual...
err... nth la.. jual kena loading, panggil lwyer adjust remove login period.. bingung knapa ada login sedang dibeli dgn cash amount... xmau lagi lah...

pasal loading nie .. maybe sebab hang jual kurang dari period dia kot ..


maybe .. monaliza bule explain kot ..


mai masuk jab monaliza .. kasik terang benderang sat ..


:D

shane
28-04-2013, 10:59 PM
Saya teringin juga invest sini, tapi kalau nak duduk sini rasa macam jauh je & rasa ketinggalan sikit. Kalau invest sini, tapi duduk tempat lain rasa susah pulak. Ada apa2 developement tentang jalan pintas yg tak perlu lalu Rawang tu? Sekarang kalau nak pergi stesen komuter terdekat berapa minit???

azrine
07-05-2013, 01:02 PM
Saya teringin juga invest sini, tapi kalau nak duduk sini rasa macam jauh je & rasa ketinggalan sikit. Kalau invest sini, tapi duduk tempat lain rasa susah pulak. Ada apa2 developement tentang jalan pintas yg tak perlu lalu Rawang tu? Sekarang kalau nak pergi stesen komuter terdekat berapa minit???

jalan pintas tak perlu lalu Rawang ada jer bro .. ikut ulu yam - batang kali .. tak pon ikut highway .. tp .. kalu jalan pintas kek Serendah tuh .. still tak siap2 ler nampaknya .. melainkan kerajaan negeri atau pusat yg bru do sumthing about it ..


stesen komuter paling dekat .. kek Rasa ler kot .. 15 minit jer .. ikut jalan belakang .. Bkt Beruntung - Rasa ..

kalu kek Rawang .. jenuh ler skit ..


:D

azrine
07-05-2013, 01:18 PM
nampaknya .. Bukit Beruntung / Bukit Sentosa still dibawah penguasaan BN .. dengan P. Kamalanathan jadi YB Parlimen Hulu Selangor .. dan Mat Nadzari jadi Adun Batang Kali ..

diharapkan .. beberapa perkara yg tertunggak sebelum nie .. dapat diselesaikan oleh mereka berdua yg dipilih oleh majoriti rakyat terutama di kawasan Bukit Beruntung / Bukit Sentosa ..


:D

monaliza
09-05-2013, 05:30 PM
pasal loading nie .. maybe sebab hang jual kurang dari period dia kot ..


maybe .. monaliza bule explain kot ..


mai masuk jab monaliza .. kasik terang benderang sat ..


:D

Assalam...mmg rumah yg dibeli kurang dari 5 tahun kemudian dijual semula akan dikenakan loading ...lbh2 lagi rumah kos rendah sebab kerajaan nak pantau supaya rumah2 jenis kos rendah ni untuk rakyat yg bergaji rendah ...bukan untuk buat keuntungan dlm property

azrine
09-05-2013, 06:24 PM
Assalam...mmg rumah yg dibeli kurang dari 5 tahun kemudian dijual semula akan dikenakan loading ...lbh2 lagi rumah kos rendah sebab kerajaan nak pantau supaya rumah2 jenis kos rendah ni untuk rakyat yg bergaji rendah ...bukan untuk buat keuntungan dlm property

hang kene selalu masuk sini mona ..


dengan info2 menarik dari hang .. tak mustahil akan ghamai yg kek luaq tuh akan carik hang utk boli umah kek area nie ..


:D

monaliza
10-05-2013, 05:19 PM
hang kene selalu masuk sini mona ..


dengan info2 menarik dari hang .. tak mustahil akan ghamai yg kek luaq tuh akan carik hang utk boli umah kek area nie ..


:D

emmm....kalau ada free br leh msk sini...tp anything kwn2 boleh email pada mona kat monalizamustafa@gmail.com atau sms 0193785302

monaliza
10-05-2013, 05:27 PM
Saya teringin juga invest sini, tapi kalau nak duduk sini rasa macam jauh je & rasa ketinggalan sikit. Kalau invest sini, tapi duduk tempat lain rasa susah pulak. Ada apa2 developement tentang jalan pintas yg tak perlu lalu Rawang tu? Sekarang kalau nak pergi stesen komuter terdekat berapa minit???

ramai buyer saya yg datangnya dr lembah klang....mereka berulang alik menggunakan nkve...30 min ke kl...saya sendiri office di damansara, insyaallah kehidupan di sini dh mula naik...tempat utk beli brg2 dapur byk...restoran toksah cakap...pasar malam mmg hr2 ada...pasar basah pun dekat...

syah99
10-05-2013, 05:33 PM
pizza pun dah bukak kat sini.
tapi bukan pizza hut la, best pizza :D

monaliza
10-05-2013, 05:33 PM
Double Storey Corner Lot Jln Kemboja, Bukit Sentosa

URGENT SALE!!

*Corner Lot
*Size 1400sq ft
*3 room/2bathroom
* Extra land
*Good condition
*Free Parking
*facilities: Mini Market,shop, surau,secondary & primary school
*Near main road

Gov n bank loan & lawyer will be arrange

Price : RM120k negotiable

View to appreciate,just give me a call at
0193785302 (Mona)via email ahsuedeen@yahoo.com

Negotiable for serious buyer only

http://www.mudah.my/Double+Storey+Corner+Lot+Jln+Kemboja+Bkt+Sentosa-21107193.htm

http://www.mudah.my/Double+Storey+Corner+Lot+Jln+Kemboja+Bkt+Sentosa-21107193.htm


dah jual...

mick2030
10-05-2013, 05:55 PM
bukit beruntung... pakcik aku tinggal sana tu. dia pun beli melalui auction gak. double storey, below rm100k kot. tapi dah beberapa tahun lepas la. umah dia x silap aku dekat2 dengan caltex kot....

azrine
11-05-2013, 10:50 PM
pizza pun dah bukak kat sini.
tapi bukan pizza hut la, best pizza :D

dokek ngan klinik ibu & anak .. kalu tak silap aku kan ..


:D

azrine
11-05-2013, 10:52 PM
bukit beruntung... pakcik aku tinggal sana tu. dia pun beli melalui auction gak. double storey, below rm100k kot. tapi dah beberapa tahun lepas la. umah dia x silap aku dekat2 dengan caltex kot....

kalu Caltex tuh .. memang bukan kek area sini ler bro ..

kek sini .. ada 3 petrol pump .. 2 Petron .. 1 Petronas ..


kalu Caltex .. 10 tahun yg akan datang kot ..


:D

azrine
11-05-2013, 10:54 PM
emmm....kalau ada free br leh msk sini...tp anything kwn2 boleh email pada mona kat monalizamustafa@gmail.com atau sms 0193785302

thanx mona ..


my advice .. masuk at least sekali sehari pon dah ok ..


kasik jenguk2 .. mana ler tau .. ader non-member CG yg baca post hang kek sini ..


sapa yg untung .. hang jugak kang .. dan lepas ada untung tu .. kasik open table ler kek Sukho Thai ka .. Gerak 21 ka .. Best Pizza ka ..


murah rejeki hang nanti ..


:)):)):))

mick2030
11-05-2013, 11:41 PM
kalu Caltex tuh .. memang bukan kek area sini ler bro ..

kek sini .. ada 3 petrol pump .. 2 Petron .. 1 Petronas ..


kalu Caltex .. 10 tahun yg akan datang kot ..


:D

alamak... aku ingat lepas keluar tol tunggu dia kat pam minyak... x silap aku caltex la kot. ker mobil? ntah la...

tapi caltex or mobil mmg xder erk? misteri nusantara sungguh aku dibuatnya ni.... huhu...

azrine
11-05-2013, 11:51 PM
alamak... aku ingat lepas keluar tol tunggu dia kat pam minyak... x silap aku caltex la kot. ker mobil? ntah la...

tapi caltex or mobil mmg xder erk? misteri nusantara sungguh aku dibuatnya ni.... huhu...

kalu Mobil .. bule diterima pakai .. coz .. Mobil ada kek area nie dolu .. kire2 5,6 tahun lepas .. sebelum ditukaq nama ker Esso ..


la nie .. dah jadi Petron ..


kalu hang sebut selain dari tuh .. hang memang jadi misteri ler ..


:)):)):))

mick2030
12-05-2013, 12:18 AM
kalu Mobil .. bule diterima pakai .. coz .. Mobil ada kek area nie dolu .. kire2 5,6 tahun lepas .. sebelum ditukaq nama ker Esso ..


la nie .. dah jadi Petron ..


kalu hang sebut selain dari tuh .. hang memang jadi misteri ler ..


:)):)):))

haha :D :D :D saya pun x sure la tuan... tapi stesen minyak tu mmg betul2 keluar tol jer, x lama terus jumpe dia. camtulah lebih kurang. lepas tu pakcik aku dtg, aku follow jer belakang kereta dia. umah dia dua tingkat. jalan apa, aku pun x pasti. :D

azrine
12-05-2013, 12:23 AM
haha :D :D :D saya pun x sure la tuan... tapi stesen minyak tu mmg betul2 keluar tol jer, x lama terus jumpe dia. camtulah lebih kurang. lepas tu pakcik aku dtg, aku follow jer belakang kereta dia. umah dia dua tingkat. jalan apa, aku pun x pasti. :D

betui lar tuh .. Mobil .. sebelum dianya ditukaq ker Esso .. dan skang Petron ..


btw .. hang kuar tol .. hang pi kanan ka .. kiri ka ??


hang jangan buat2 misteri lak ..


:)):)):))

LORDZ666
12-05-2013, 12:37 AM
mobil la tu....stn minyak paling hampir dgn tol suatu masa dulu.

nurul2109
13-05-2013, 02:14 PM
thanx mona ..


my advice .. masuk at least sekali sehari pon dah ok ..


kasik jenguk2 .. mana ler tau .. ader non-member CG yg baca post hang kek sini ..


sapa yg untung .. hang jugak kang .. dan lepas ada untung tu .. kasik open table ler kek Sukho Thai ka .. Gerak 21 ka .. Best Pizza ka ..


murah rejeki hang nanti ..


:)):)):))

bro duk bkt beruntung ek?

playermmc
13-05-2013, 03:40 PM
Single Storey Jalan Widuri Sect BB18, Bukit Beruntung

*Endlot
*Built up : 1170sq ft
*3 Room /1 Bath
*Basic Unit
*Malay Neighborhood

Loan & Lawyer will be arrange.

Price : RM58K

View to appreciate,just give me a call at 0193785302 (Mona)via email ahsuedeen@yahoo.com

Negotiable for serious buyer only

http://www.mudah.my/Endlot+Single+Storey+Bukit+Beruntung-19422179.htm

rumah area kuang ke kundang ke ada tak?

azrine
13-05-2013, 11:49 PM
bro duk bkt beruntung ek?

yup .. memang dok kek Bukit Beruntung ..


dekat jer ngan Masjid Bukit Sentosa .. sepelaung jer ..



:D

monaliza
14-05-2013, 03:43 PM
rumah area kuang ke kundang ke ada tak?


Buat masa ni saya ada property di bukit beruntung n bukit sentosa je...semi d di bandar sri putra bangi

monaliza
14-05-2013, 03:48 PM
Kepada owner2 rumah di bukit beruntung, bukit sentosa n prima beruntung serta kelab golf yg ingin menjual rumah mereka dan memerlukan khidmat agent, boleh call or sms mona di 0193785302 or email monalizamustafa@gmail.com

adisman
15-05-2013, 11:34 PM
Sapo la yg beli umah den kek pd ni haa, lamo dah tgu buyer

azrine
16-05-2013, 10:33 AM
Sapo la yg beli umah den kek pd ni haa, lamo dah tgu buyer

nie nak tambah posting ker apa ..


apa hal lak citer kek pd .. bule masuk spai ker Bukit Beruntung ..


:)):)):))

nurul2109
16-05-2013, 11:15 AM
nie nak tambah posting ker apa ..


apa hal lak citer kek pd .. bule masuk spai ker Bukit Beruntung ..


:)):)):))

lagi nubie nak tumpang thread ..dia lalu ikut long-cut...tu yg sesat.:))

azhar86
16-05-2013, 11:40 AM
baru perasan thread nih.
maaf TT, tumpang iklan.
ada apartment kos rendah nak lelong di bukit beruntung(apartment sri kenanga).
siap renovate, cat baru dan pasang grill.
asal ada 50unit, skg tinggal baki x sampai 10unit.
harga rm30,000(deposit rm2000 dan baki rm28,000 kena settle sebelum 31 mei 2013).
jenis 3bilik 2bilik air.

contoh gambar dan antara rumah2 jiran yg renovate sendiri.


http://i565.photobucket.com/albums/ss94/penawar86/srikenanga3.jpg


http://i565.photobucket.com/albums/ss94/penawar86/srikenanga4.jpg

bahagian depan rumah.
http://i565.photobucket.com/albums/ss94/penawar86/srikenanga9.jpg

bahagian depan bilik.
http://i565.photobucket.com/albums/ss94/penawar86/srikenanga10.jpg

bahagian dapur.
http://i565.photobucket.com/albums/ss94/penawar86/srikenanga11.jpg


rumah jiran baru renovate.
bahagian ruang tamu.
http://i565.photobucket.com/albums/ss94/penawar86/apartment1.jpg

bahagian depan bilik.
http://i565.photobucket.com/albums/ss94/penawar86/apartment2.jpg

bahagian dapur.
http://i565.photobucket.com/albums/ss94/penawar86/apartment3.jpg

Untuk maklumat lanjut sila hubungi saya ditalian 013-3260233.

mr.rajoli
16-05-2013, 03:22 PM
baru perasan thread nih.
maaf TT, tumpang iklan.
ada apartment kos rendah nak lelong di bukit beruntung(apartment sri kenanga).
siap renovate, cat baru dan pasang grill.
asal ada 50unit, skg tinggal baki x sampai 10unit.
harga rm30,000(deposit rm2000 dan baki rm28,000 kena settle sebelum 31 mei 2013).
jenis 3bilik 2bilik air.

contoh gambar dan antara rumah2 jiran yg renovate sendiri.


http://i565.photobucket.com/albums/ss94/penawar86/srikenanga3.jpg


http://i565.photobucket.com/albums/ss94/penawar86/srikenanga4.jpg

bahagian depan rumah.
http://i565.photobucket.com/albums/ss94/penawar86/srikenanga9.jpg

bahagian depan bilik.
http://i565.photobucket.com/albums/ss94/penawar86/srikenanga10.jpg

bahagian dapur.
http://i565.photobucket.com/albums/ss94/penawar86/srikenanga11.jpg


rumah jiran baru renovate.
bahagian ruang tamu.
http://i565.photobucket.com/albums/ss94/penawar86/apartment1.jpg

bahagian depan bilik.
http://i565.photobucket.com/albums/ss94/penawar86/apartment2.jpg

bahagian dapur.
http://i565.photobucket.com/albums/ss94/penawar86/apartment3.jpg

Untuk maklumat lanjut sila hubungi saya ditalian 013-3260233.

yang nk dijual rm30k tu siap renovate cam gambar di atas ker? best tu...

azhar86
16-05-2013, 04:12 PM
yang nk dijual rm30k tu siap renovate cam gambar di atas ker? best tu...

tu personal renovation.
x termasuk dlm rm30k tu.

azrine
17-05-2013, 01:10 AM
tu personal renovation.
x termasuk dlm rm30k tu.

kalu termasuk dalam 30k tuh .. aku pon nak ..


:D

azhar86
17-05-2013, 09:18 AM
kalu termasuk dalam 30k tuh .. aku pon nak ..


:D

tau xpe.
tp renovation tu dlm rm15k katanya.
so, termasuk renovation total rm45k.
nak?

azhar86
17-05-2013, 12:46 PM
nak beli rumah lelong?
ade cash rm30k boleh roger sy.

maliki82
19-05-2013, 03:20 PM
Assalamualaikum ada sesiapa member forum ni kenal tukang rumah yang boleh buat reno umah saya di area bukit sentosa rawang area kemboja....harap PM saya

azrine
20-05-2013, 08:33 AM
Assalamualaikum ada sesiapa member forum ni kenal tukang rumah yang boleh buat reno umah saya di area bukit sentosa rawang area kemboja....harap PM saya

Bro ..

ada 2 org yg bule aku recommend kan .. sorang Cina .. dan sorang lagi Melayu ..

yg si Cina nama dia .. Yap Toh Heng 019-9553173 .. dia bru jer siap renovate rumah aku ngan rumah jiran aku (aku recommendkan gak) .. workmanship mables .. cuma siapkan duit jer lar .. once kawtim berapa harga dia .. hang cuma dok diam2 .. pi piley barang2 yg hang nak jer .. discuss ler ngan dia .. dia bule tolerate ..

yg si Melayu nama dia .. Halim 012-5369776 .. specialize buat grill tp .. bule gak buat renovation .. so far kerja kire ok lar .. harga kire ok ler ..

so .. hang piley ler yg mana berkenan .. tp .. aku nasihatkan jugak . hang buat survey hang sendiri .. tanya ler ngan jiran2 hang .. kengkawan hang ..


:D

maliki82
20-05-2013, 10:38 AM
thanx q so much hehehe



Bro ..

ada 2 org yg bule aku recommend kan .. sorang Cina .. dan sorang lagi Melayu ..

yg si Cina nama dia .. Yap Toh Heng 019-9553173 .. dia bru jer siap renovate rumah aku ngan rumah jiran aku (aku recommendkan gak) .. workmanship mables .. cuma siapkan duit jer lar .. once kawtim berapa harga dia .. hang cuma dok diam2 .. pi piley barang2 yg hang nak jer .. discuss ler ngan dia .. dia bule tolerate ..

yg si Melayu nama dia .. Halim 012-5369776 .. specialize buat grill tp .. bule gak buat renovation .. so far kerja kire ok lar .. harga kire ok ler ..

so .. hang piley ler yg mana berkenan .. tp .. aku nasihatkan jugak . hang buat survey hang sendiri .. tanya ler ngan jiran2 hang .. kengkawan hang ..


:D

monaliza
20-05-2013, 06:26 PM
Single Storey Jalan Teratai, Bukit Beruntung

URGENT SALE!!

*Intermediate
*Built up : 1300 sq ft
*3 Room /2 Bath
*Major Renovation
*New light n fan
*New sliding door n window
*Extended Kitchen + Table Top + Kitchen Cabinet
*New Paint
*Near SRK Bukit Beruntung, Public Bank, Shop

Loan & Lawyer will be arrange.

Price : RM138K Negotiable

View to appreciate,just give me a call at 0193785302 (Mona)via email ahsuedeen@yahoo.com

Negotiable for serious buyer only

http://www.mudah.my/Single+Storey+Ja...g-21544223.htm

azrine
21-05-2013, 11:48 AM
thanx q so much hehehe

kicik punya hal ler bro ..


:D

naznee
22-05-2013, 11:43 PM
Memang potensi tu ada. Banyak jugak developer besar yang dah launch projek area dekat2 sini. Tak lama lagi dapat tempias lah tu

azrine
23-05-2013, 11:25 AM
Memang potensi tu ada. Banyak jugak developer besar yang dah launch projek area dekat2 sini. Tak lama lagi dapat tempias lah tu

bukan tempias lagik dah bro ..


dah nak kuyup dah nie ..


:)):)):))

monaliza
28-05-2013, 03:11 PM
single storey jalan teratai, bukit beruntung

urgent sale!!

*intermediate
*built up : 1300 sq ft
*3 room /2 bath
*major renovation
*new light n fan
*new sliding door n window
*extended kitchen + table top + kitchen cabinet
*new paint
*near srk bukit beruntung, public bank, shop

loan & lawyer will be arrange.

Price : Rm138k negotiable

view to appreciate,just give me a call at 0193785302 (mona)via email ahsuedeen@yahoo.com

negotiable for serious buyer only

http://www.mudah.my/single+storey+ja...g-21544223.htm


rumah dh dijual

monaliza
29-05-2013, 06:11 PM
ok..tq...value rumah dia brpa skrg?



http://i820.photobucket.com/albums/zz129/izantie/IMG_8287.jpg

http://i820.photobucket.com/albums/zz129/izantie/IMG_8286.jpg

Ni la rupa paras sebenar rumah pertama aku kat Taman Telipot tuu...amacam? rm40k jerr...:">:">:">:">..kat kmpung hulu banat pun takleh dapat harga mcm ni...:">:">:">


salam bro...rumah telipot tu still sewa or dh jual...kalau nak jual...mona ada buyer tgh cari area situ....

Bro_Izantie
30-05-2013, 09:06 AM
salam bro...rumah telipot tu still sewa or dh jual...kalau nak jual...mona ada buyer tgh cari area situ....

sedang disewakan..rm400 sbulan...Alhamdulillah...
p/s: market sana brapa sis?

azrine
30-05-2013, 12:29 PM
sedang disewakan..rm400 sbulan...Alhamdulillah...
p/s: market sana brapa sis?

kasik let go jer lar ..


hang letak ler tinggi2 skit .. musti bule pi punya ..


mona bule kawtim kaw2 baikkkk punya ..


:)):)):))

monaliza
30-05-2013, 01:12 PM
sedang disewakan..rm400 sbulan...Alhamdulillah...
p/s: market sana brapa sis?

sekarang ni market value RM120K

monaliza
30-05-2013, 01:16 PM
kasik let go jer lar ..


hang letak ler tinggi2 skit .. musti bule pi punya ..


mona bule kawtim kaw2 baikkkk punya ..


:)):)):))

insyaallah bro...ni tgh ada buyer cari...

azrine
30-05-2013, 01:17 PM
sekarang ni market value RM120K

kalu dekat Jalan Jejarum berapa harga dia mona ..


berdekatan dengan masjid bukit sentosa .. laluan jalan masuk utama .. corner lot .. surrounding area menarik ..


:D

raywanji
30-05-2013, 01:31 PM
sekarang ni market value RM120K

assalam..tlg PM listing property yg ade prospect terbaeek yg ade kat bukit beruntung ni boley?tq2..:)cgrock

raywanji
30-05-2013, 01:35 PM
insyaallah bro...ni tgh ada buyer cari...

assalam..u got PM!

monaliza
30-05-2013, 01:41 PM
kalu dekat Jalan Jejarum berapa harga dia mona ..


berdekatan dengan masjid bukit sentosa .. laluan jalan masuk utama .. corner lot .. surrounding area menarik ..


:D


basic or dh ada renovation bro...around rm180K - rm190K

azrine
30-05-2013, 01:48 PM
basic or dh ada renovation bro...around rm180K - rm190K

bru renovate .. tambah belakang serta kemasan dalaman .. around 40k ..


:">

monaliza
30-05-2013, 02:10 PM
bru renovate .. tambah belakang serta kemasan dalaman .. around 40k ..


:">


around rm190K insyaallah dalam tgn bro...nk jual ke?:)

azrine
30-05-2013, 02:14 PM
around rm190K insyaallah dalam tgn bro...nk jual ke?:)

murah nyer hang quote mona ..

bru jer buat assessment bulan 3 ahri tu .. depa letak 240k - 250k ..


saja jer tanya ngan hang .. kalu aku juai kang .. aku nak dok kek mana lak ..


btw .. ada kawan tgh carik bunglow lot .. samada kek Tanjung @ Teluki .. kat Adenium tuh dia tak nak .. jauh kata nya .. kat Golf Club .. dia kata berhantu la plak ..


kalu ada kasik inform aku mona ..


:D

monaliza
30-05-2013, 02:26 PM
murah nyer hang quote mona ..

bru jer buat assessment bulan 3 ahri tu .. depa letak 240k - 250k ..


saja jer tanya ngan hang .. kalu aku juai kang .. aku nak dok kek mana lak ..


btw .. ada kawan tgh carik bunglow lot .. samada kek Tanjung @ Teluki .. kat Adenium tuh dia tak nak .. jauh kata nya .. kat Golf Club .. dia kata berhantu la plak ..


kalu ada kasik inform aku mona ..


:D

kan saya bgtau rm190K mmg dalam tgn tp value yg sebenar tgk keadaan rumah...

ada banglo 2 tingkat kat jln tanjung...nk jual rm560K nego...market value rm600K...

land area 10,000 lbh sq ft...built area 2300 sq ft...kawasan mmg luas...rumah dlm condition elok...tinggal cat bg cantik je...

azrine
30-05-2013, 02:29 PM
kan saya bgtau rm190K mmg dalam tgn tp value yg sebenar tgk keadaan rumah...

ada banglo 2 tingkat kat jln tanjung...nk jual rm560K nego...market value rm600K...

land area 10,000 lbh sq ft...built area 2300 sq ft...kawasan mmg luas...rumah dlm condition elok...tinggal cat bg cantik je...

ok ..

thanx mona ..


akan saya inform ngan kawan saya tuh .. dan sekiranya dia berminat .. dia akan call mona nanti .. saya akan beri nomo hp mona pada dia ..


:)cgrock:)cgrock:)cgrock

monaliza
30-05-2013, 02:39 PM
ok ..

thanx mona ..


akan saya inform ngan kawan saya tuh .. dan sekiranya dia berminat .. dia akan call mona nanti .. saya akan beri nomo hp mona pada dia ..


:)cgrock:)cgrock:)cgrock

ok bro...apa2 sms or email...:D

monaliza
30-05-2013, 04:55 PM
Apartment Seri Kenanga, Bukit Beruntung

URGENT SALE!!

*4th Floor
*Size 600 sq ft
*3 Room /1 Bath
*Basic Unit
*Good condition
*Free Parking
*facilities: Klinik 1 Malaysia, post office, restaurant,minimarket, shop, primary & secondary school
*Near main road

Loan(Gov & Bank) & Lawyer will be arrange.

Price : RM38k negotiable

View to appreciate,just give me a call at
0193785302 (Mona)via email ahsuedeen@yahoo.com

Serious buyer only

azrine
30-05-2013, 06:08 PM
ok bro...apa2 sms or email...:D

dah bagi nomo hp hang kek dia .. dan aku mentioned skali rega rumah tuh 600k .. blum nego lagi ..


dia akan call hang Mona .. kata nya lar ..


good luck ..


:D

Bro_Izantie
30-05-2013, 11:33 PM
kasik let go jer lar ..


hang letak ler tinggi2 skit .. musti bule pi punya ..


mona bule kawtim kaw2 baikkkk punya ..


:)):)):))

sayang plak nak jual..:D:D:D
tunggu market naik lagi la kot..
tanah ada kat melaka ni...ingat nak buat rumah sbelah sana la..:">:">:">

azrine
31-05-2013, 12:11 AM
sayang plak nak jual..:D:D:D
tunggu market naik lagi la kot..
tanah ada kat melaka ni...ingat nak buat rumah sbelah sana la..:">:">:">

:)):)):))

tak per bro ..


mona ado .. dia bule tulung carikkan penyewa sekiranya penyewa hang skang nie lari malam ..



:)):)):))

monaliza
31-05-2013, 09:17 AM
dah bagi nomo hp hang kek dia .. dan aku mentioned skali rega rumah tuh 600k .. blum nego lagi ..


dia akan call hang Mona .. kata nya lar ..


good luck ..


:D

thanks bro...jasamu di kenang:D

monaliza
31-05-2013, 09:26 AM
:)):)):))

tak per bro ..


mona ado .. dia bule tulung carikkan penyewa sekiranya penyewa hang skang nie lari malam ..



:)):)):))


kalau tunggu hg market naik...maybe xde buyer dah sbb time sekrg ni tpt ni hot lg...sbb esk lusa dh ada development br, rmh2 lama ni buyer x cr dah...

azrine
31-05-2013, 09:45 AM
thanks bro...jasamu di kenang:D

no hal ler mona ..


kalu dah kawtim nanti .. kasik open table kek Sukho Thai ..


btw .. mana pi Tok Batin nie .. lama tak bangun tidoq nie ..


:-?:-?:-?

azrine
31-05-2013, 09:46 AM
kalau tunggu hg market naik...maybe xde buyer dah sbb time sekrg ni tpt ni hot lg...sbb esk lusa dh ada development br, rmh2 lama ni buyer x cr dah...

kasik racun sama rumpai laut ..

lama2 .. cair ler tuh ..



:)):)):))

monaliza
31-05-2013, 03:00 PM
no hal ler mona ..


kalu dah kawtim nanti .. kasik open table kek Sukho Thai ..


btw .. mana pi Tok Batin nie .. lama tak bangun tidoq nie ..


:-?:-?:-?

no hal bro....moga2 ada rezeki...berbaloi beli banglo tu...x rugi...

Tok Batin
31-05-2013, 05:02 PM
Aku bertapa daaaaaa.

Tahun ni sebok sikit... sekarang kena jaga 3 site, kepong , jinjang dan Bandar tasik selatan....penat.

Tok Batin
31-05-2013, 05:04 PM
kalu dekat Jalan Jejarum berapa harga dia mona ..


berdekatan dengan masjid bukit sentosa .. laluan jalan masuk utama .. corner lot .. surrounding area menarik ..


:D


hang jangan jual la... nanti aku tak ada kawan pulak....

Tok Batin
31-05-2013, 05:16 PM
Sabtu lepas kat surau prima beruntung, adun baru batang kali mat zahari datang sembahyang magrib dan lepas tu sembang-sembang.....

Ada lah seorang penduduk tu cadangkan bina balai bomba , memandangkan ada tapak di rezabkan untuk bomba kat situ (bukan tu je tapak klinik, polis, sekolah pun ada - tapak hanya tinggal tapak je)... ada brother kat belakang kata lampu jalan masuk pun tak menyala, lagi nak buat balai bomba konon...

Dia cuma cakap dia catitkan....

azrine
31-05-2013, 06:58 PM
hang jangan jual la... nanti aku tak ada kawan pulak....

:)):)):))

aku just tanya baper market price jer bro ..


kalu aku juai .. aku nak dok kek mana plak .. bungalow kek Tanjung tuh pon dah 600k .. ilang akal ..


:)):)):))

azrine
31-05-2013, 07:00 PM
Sabtu lepas kat surau prima beruntung, adun baru batang kali mat zahari datang sembahyang magrib dan lepas tu sembang-sembang.....

Ada lah seorang penduduk tu cadangkan bina balai bomba , memandangkan ada tapak di rezabkan untuk bomba kat situ (bukan tu je tapak klinik, polis, sekolah pun ada - tapak hanya tinggal tapak je)... ada brother kat belakang kata lampu jalan masuk pun tak menyala, lagi nak buat balai bomba konon...

Dia cuma cakap dia catitkan....

nak kene jentik si Zahari nie ..


sapa ler PR dia ekk .. tolong ler ajor skit .. cam mana nak bersoal jawab ngan rakyat yg memilih ..


alamatnya .. sepenggal jer lar nie ..


:)):)):))

monaliza
06-06-2013, 04:07 PM
Double Storey Bungalow at Bukit Sentosa

URGENT SALE!!!

Land Area : 10240sq ft
Build up: 2300sq ft
Bedroom : 4
Bathroom : 3

* House is in good Condition
* Vacant
* extra big land

Easy access to exit bukit beruntung - NKVE(10 min), near Bukit Sentosa Town, Tesco, police station, market, shophouse, secondary n primary (agama) school.

Price: RM550(nego)for serious buyer only

Loan (gov & bank) & Lawyer will be arrange.

View to appreciate,just give me a call at
019-3785302(Mona)via email ahsuedeen@yahoo.com

Bro_Izantie
06-06-2013, 04:12 PM
Double Storey Bungalow at Bukit Sentosa

URGENT SALE!!!

Land Area : 10240sq ft
Build up: 2300sq ft
Bedroom : 4
Bathroom : 3

* House is in good Condition
* Vacant
* extra big land

Easy access to exit bukit beruntung - NKVE(10 min), near Bukit Sentosa Town, Tesco, police station, market, shophouse, secondary n primary (agama) school.

Price: RM550(nego)for serious buyer only

Loan (gov & bank) & Lawyer will be arrange.

View to appreciate,just give me a call at
019-3785302(Mona)via email ahsuedeen@yahoo.com

cik mona...rumah aku rm140k buleh jalan tak??..:D:D:D

monaliza
06-06-2013, 04:44 PM
Double Storey Bungalow at Bukit Sentosa

URGENT SALE!!!

Land Area : 10240sq ft
Build up: 2300sq ft
Bedroom : 4
Bathroom : 3

* House is in good Condition
* Vacant
* extra big land

Easy access to exit bukit beruntung - NKVE(10 min), near Bukit Sentosa Town, Tesco, police station, market, shophouse, secondary n primary (agama) school.

Price: RM550(nego)for serious buyer only

Loan (gov & bank) & Lawyer will be arrange.

View to appreciate,just give me a call at
019-3785302(Mona)via email ahsuedeen@yahoo.com

monaliza
06-06-2013, 04:52 PM
cik mona...rumah aku rm140k buleh jalan tak??..:D:D:D

insyaallah boleh kot...nnt try check ngan valuer...basic hse je kan?

sunnyfx
09-06-2013, 05:23 PM
RUmah teres dekat area widuri berhampiran tasik tu 30-40k boleh dapat ker ?

Bro_Izantie
09-06-2013, 11:11 PM
insyaallah boleh kot...nnt try check ngan valuer...basic hse je kan?

cuba cx tengok...kondisi rumah mcm dlm gambor tu la..:):):)

tukangkata
10-06-2013, 08:47 AM
Loan bank boleh lulus ke kat Bukit Beruntung ni? Ada member x dpt loan bank ... 2 tahun lepas...

monaliza
17-06-2013, 06:03 PM
RUmah teres dekat area widuri berhampiran tasik tu 30-40k boleh dapat ker ?

kalau lelong blh dpt hg tu...tp ssh nak dapat...yang saya ada seunit ni rm58k negotiable single storey

monaliza
17-06-2013, 06:11 PM
Loan bank boleh lulus ke kat Bukit Beruntung ni? Ada member x dpt loan bank ... 2 tahun lepas...

insyaallah boleh lulus bergantung pada gaji n commitment buyer...sbb saya dh byk uruskan loan2 untuk buyer..

monaliza
18-06-2013, 06:11 PM
URGENT SALE!!

*Intermediate
*Built up : 1300sq ft
*3 Room /2 Bath *Basic Unit
*Malay Neighborhood

Loan (Gov & Bank) & Lawyer will be arrange.

Price : RM110k Negotiable

booking 3%

View to appreciate,just give me a call at 0193785302 (Mona)via email ahsuedeen@yahoo.com

Negotiable for serious buyer only

monaliza
18-06-2013, 07:02 PM
Double Storey at Jalan Kemboja 2, Bukit Beruntung

URGENT SALE!!

*Intermediate
*Size 1400sq ft
*4 Room /3 Bath
*Fully Renovation
*Good condition + Grill
*Wet n Dry Kitchen
*Wardrobe
*Facing to field
*facilities: Mini Market,shop, surau,
*Near main road

Loan (Gov n bank) & Lawyer will be arrange.

Price : RM180k Negotiable

Booking 3% from selling price

View to appreciate,just give me a call or whatssup at 0193785302 (Mona) via email ahsuedeen@yahoo.com

Negotiable for serious buyer only

Junior Forex
19-06-2013, 05:47 PM
Cik Mona nak tanya Projek Mines apa citernye ?

monaliza
20-06-2013, 03:18 PM
Cik Mona nak tanya Projek Mines apa citernye ?

entahlah..masih dalam perancangan, kita tunggu dan lihat je :)

monaliza
24-06-2013, 02:57 PM
Double Storey Bungalow at Prima Beruntung

URGENT SALE!!!

Land Area : 6000sq ft
Build up: 2000sq ft
Bedroom : 4
Bathroom : 3

* House is in good Condition
* Vacant
* extra land

Easy access to exit bukit beruntung - NKVE(5 min), near Bukit Sentosa Town

Price: RM460k(nego)for serious buyer only

Loan & Lawyer will be arrange.

View to appreciate,just give me a call at
019-3785302(Mona)via email ahsuedeen@yahoo.com

azrine
26-06-2013, 09:49 AM
Double Storey Bungalow at Bukit Sentosa

URGENT SALE!!!

Land Area : 10240sq ft
Build up: 2300sq ft
Bedroom : 4
Bathroom : 3

* House is in good Condition
* Vacant
* extra big land

Easy access to exit bukit beruntung - NKVE(10 min), near Bukit Sentosa Town, Tesco, police station, market, shophouse, secondary n primary (agama) school.

Price: RM550(nego)for serious buyer only

Loan (gov & bank) & Lawyer will be arrange.

View to appreciate,just give me a call at
019-3785302(Mona)via email ahsuedeen@yahoo.com

mona ..

gambau bungalow nie ada dak .. kasik tepek kek sini ..


kawan aku tuh ngelat lar .. dia dah sign agreement umah kek Sg Buaya lar plak .. boli bungalow gak kek sana ..


dia kata .. design kat sana lagi cun dari kek sini .. hamppeehh ..


:)):)):))

monaliza
27-06-2013, 03:29 PM
mona ..

gambau bungalow nie ada dak .. kasik tepek kek sini ..


kawan aku tuh ngelat lar .. dia dah sign agreement umah kek Sg Buaya lar plak .. boli bungalow gak kek sana ..


dia kata .. design kat sana lagi cun dari kek sini .. hamppeehh ..


:)):)):))

sory bro...banglo tu dah jual...chinese guy beli...tp mona ada byk stok lg rumah banglo ni...nnt check kat forum ye..ada pic sekali

monaliza
27-06-2013, 03:42 PM
Double Storey Bungalow at Prima Beruntung

URGENT SALE!!!

Land Area : 6000sq ft
Build up: 2000sq ft
Bedroom : 4
Bathroom : 3

* House is in good Condition
* Vacant
* extra land

Easy access to exit bukit beruntung - NKVE(5 min), near Bukit Sentosa Town

Price: RM460k(nego)for serious buyer only

Loan & Lawyer will be arrange.

View to appreciate,just give me a call at
019-3785302(Mona)via email ahsuedeen@yahoo.com

berminat boleh pm n whatssup

monaliza
27-06-2013, 05:37 PM
Single Storey Bungalow at Jalan Teluki Bukit Sentosa

URGENT SALE!!!

Land Area : 6000sq ft
Build up: 2300sq ft
Bedroom : 3
Bathroom : 3

* House is in good Condition + grill
* Renovated + Plaster Ceiling
* Back extended with open concept, half wall
* 3 bedrooms come in with wardrobe & aircond
* 3 bathrooms come in with water heater
* dry kitchen + kitchen cabinet
* extra land

Easy access to exit bukit beruntung - NKVE(10 min), near Bukit Sentosa Town, Tesco, police station, market, shophouse, secondary n primary (agama) school.

Price: RM600k(nego)for serious buyer only

Loan (gov n bank) & Lawyer will be arrange.

booking deposit 2%

View to appreciate,just give me a call, sms or whatssup at 019-3785302(Mona)
via email ahsuedeen@yahoo.com

monaliza
27-06-2013, 05:43 PM
Single Storey Bungalow at Bukit Sentosa

URGENT SALE!!!

Land Area : 6000sq ft
Build up: 2800sq ft
Bedroom : 4
Bathroom : 4

* House is in good Condition + grill
* Renovated
* extra land

Easy access to exit bukit beruntung - NKVE(10 min), near Bukit Sentosa Town, Tesco, police station, market, shophouse, secondary n primary (agama) school.

Price: RM520k(nego)for serious buyer only

Loan (gov n bank) & Lawyer will be arrange.

booking deposit 2%

View to appreciate,just give me a call, sms or whatssup at 019-3785302(Mona)
via email ahsuedeen@yahoo.com

azrine
28-06-2013, 09:38 AM
Single Storey Bungalow at Jalan Teluki Bukit Sentosa

URGENT SALE!!!

Land Area : 6000sq ft
Build up: 2300sq ft
Bedroom : 3
Bathroom : 3

* House is in good Condition + grill
* Renovated + Plaster Ceiling
* Back extended with open concept, half wall
* 3 bedrooms come in with wardrobe & aircond
* 3 bathrooms come in with water heater
* dry kitchen + kitchen cabinet
* extra land

Easy access to exit bukit beruntung - NKVE(10 min), near Bukit Sentosa Town, Tesco, police station, market, shophouse, secondary n primary (agama) school.

Price: RM600k(nego)for serious buyer only

Loan (gov n bank) & Lawyer will be arrange.

booking deposit 2%

View to appreciate,just give me a call, sms or whatssup at 019-3785302(Mona)
via email ahsuedeen@yahoo.com

yg nie cam kenai jer tuan rumah dia ..


:-?:-?:-?

monaliza
28-06-2013, 05:28 PM
yg nie cam kenai jer tuan rumah dia ..


:-?:-?:-?

yeke...anything through agent ye bro :)

tomcat_apachee
28-06-2013, 07:20 PM
dlm mudah pun ada iklan ni

tomcat_apachee
28-06-2013, 07:23 PM
yeke...anything through agent ye bro :)

ooo bro mona ni agent hartanah ekk....nk jdi egent gak boleh tak huhuhu....teman duk kat salam lama restoran

Akram Shukri
01-07-2013, 10:53 PM
Kalau nak beli rumah kat Apartment anggerik kt prima beruntung rm20k siap baiki, cat balik, paiping n wirering. Ok x?

tOksiak
04-07-2013, 05:59 PM
Mona..

Kalau rumah dalam KL/Pandan indah buleh tau tak market value berapa....town house taman lembah maju kat pandan indah....kot2 la tau..akalu tk tau tkpa la..

terima kasih.

maliki82
23-07-2013, 02:10 PM
Mona..

Kalau rumah dalam KL/Pandan indah buleh tau tak market value berapa....town house taman lembah maju kat pandan indah....kot2 la tau..akalu tk tau tkpa la..

terima kasih.


mv untuk flat area pandan indah dalam rm80-90 tengok pada sq, townhouse dalam 200k

monaliza
24-07-2013, 03:49 PM
Double Storey Corner Lot Untuk Disewa

Lokasi : Perumahan Jalan Anggerik 5c

Sewa : RM600

Sesuai untuk dijadikan tadika..penyewa melatu dikehendaki

Deposit : 2 bulan Security
1 bulan Utilities

Advance 1 bulan

Berminat boleh whatssup or msg Mona 0193785302

azrine
15-08-2013, 12:25 AM
ooo bro mona ni agent hartanah ekk....nk jdi egent gak boleh tak huhuhu....teman duk kat salam lama restoran

kasik helo2 lar sama dia bro ..


sama2 tolong menolong ..


:D

azrine
11-10-2013, 10:45 AM
Double Storey Corner Lot Untuk Disewa

Lokasi : Perumahan Jalan Anggerik 5c

Sewa : RM600

Sesuai untuk dijadikan tadika..penyewa melatu dikehendaki

Deposit : 2 bulan Security
1 bulan Utilities

Advance 1 bulan

Berminat boleh whatssup or msg Mona 0193785302

harap Mona bule carikkan industrial land yg saya katakan semalam tu ..

just in case .. kalu masih terlupa kat saya nie ..


:D

Nana Affendi
23-10-2013, 10:16 AM
Assalam, sy berniat nak beli rumah teres dua tingkat di bukit sentosa mahu pun ukit beruntung...

kalau boleh nak dekat dengan kawasan perindustrian dan kolej komuniti hulu selangor.

RM100k kebawah adalah yang terbaek.

Kawan saya ada nak tolak rumah diarea fasa 2. tapi saya tak tau kawasan fasa 2 tu macam mane? ada sape2 leh tlg tak?

Nana Affendi
23-10-2013, 10:16 AM
:DAssalam, sy berniat nak beli rumah teres dua tingkat di bukit sentosa mahu pun bukit beruntung...

kalau boleh nak dekat dengan kawasan perindustrian dan kolej komuniti hulu selangor.

RM100k kebawah adalah yang terbaek.

Kawan saya ada nak tolak rumah diarea fasa 2. tapi saya tak tau kawasan fasa 2 tu macam mane? ada sape2 leh tlg tak?:D

aremaf
23-10-2013, 10:55 AM
baru tau wujud thread ni..menarik gak ni..

azrine
31-10-2013, 11:58 AM
baru tau wujud thread ni..menarik gak ni..

memang menarik ..


:D

pcfx
31-10-2013, 12:22 PM
bukit beruntung nih berapa km dari bandar kl ya

azrine
31-10-2013, 12:53 PM
bukit beruntung nih berapa km dari bandar kl ya

plus minus .. dalam 40 km bro ..


:D

maliki82
07-11-2013, 10:36 AM
bukit beruntung nih berapa km dari bandar kl ya

a)bkt beruntung--ulu yam--selayang--kl(mrr2 gombak): 1jam 15minit (masa pagi waktu keje)

b)bkt beruntung--sg choh--rawang--selayang--kl(mrr2 gombak) : 1 jam 10minit kalau pandai mencelah(masa pagi waktu bekerja)

c)bkt beruntung(tol)--rawang highway--sg buloh highway--exit tol kepong selayang--mrr2 gombak : sejam.

kalau time cuti kereta tak banyak tak sampai sejam ikut "b" tapi bawak laju la. Kalau ikut tol bukit beruntung tembus ke tol duta mintak maaf la dari rnr sg buloh dah bole nampak jemmmm lepas exit tol kepong. Minyak kalau BLM saga isi rm60 full tank bole tahan isnin-khamis pergi balik sahaja macam saya sekarang ni. Sekian harap membantu info ni

ejak kelong
09-11-2013, 11:09 PM
Kawe dok area jalan anggerk bukit beruntung dr tahun 2011. beli rumah lelong double story (20x70).masa beli hari tu dpt RM 69k shj.mana nak dpt harga mcm ni bro kat malaysia ni.touch up skit umah abis la dlm 10k.aku kerja kat kskb sg buloh..pg2 pi kerja ikut highway naik motor je.7.30pg br kluar pi kerja.kalu pi dgn kreta 7.40pg baru aku kluar..best gila coz xda jalan jem...dlm kul 7.55pg aku smpai opis.jarak umah aku dr tol bukit beruntung just 2km je...kat sini smua kemudahan ada, tesco & kedai 1 malaysia pun ada...pasar mlm & pasar tani mmg besar gila..life kat sini mmg best coz mcm life kat kg..skrg ni, harga rumah mcm aku beli dah mencecah 200k...nmpk tak...baru 3tahun dok sini, harga rumah aku dah meningkat 3kali ganda dr harga asal..kalu 10 thn lagi maybe boleh cecah 500k...aku yakin..skrg ni mmg ramai org berebut nak beli umah double stories kat sini (kwsn rumah aku) tp malangnya, out of sell ataupun onwer dah xmau jual...aku mmg bernasib baik coz beli umah kat sini awal...

redtea
12-11-2013, 01:10 PM
aku pun dlm perancangan nak membeli rumah disana...nak cari apartment dulu..kerna itu aje yg mampu bayar cash..

azhar86
13-11-2013, 01:18 AM
aku pun dlm perancangan nak membeli rumah disana...nak cari apartment dulu..kerna itu aje yg mampu bayar cash..

ada apartment kos rendah untuk dijual.
alamat : apartment kenanga, taman bunga raya, bukit beruntung.
keluasan : 650sqft.
jenis : 3bilik, 2bilik air.
tingkat : 4 atau 5 sahaja.
harga : RM28k + RM2k lawyer fee (rumah siap dibaiki seperti asal).

Bro_Izantie
13-11-2013, 07:43 AM
Kawe dok area jalan anggerk bukit beruntung dr tahun 2011. beli rumah lelong double story (20x70).masa beli hari tu dpt RM 69k shj.mana nak dpt harga mcm ni bro kat malaysia ni.touch up skit umah abis la dlm 10k.aku kerja kat kskb sg buloh..pg2 pi kerja ikut highway naik motor je.7.30pg br kluar pi kerja.kalu pi dgn kreta 7.40pg baru aku kluar..best gila coz xda jalan jem...dlm kul 7.55pg aku smpai opis.jarak umah aku dr tol bukit beruntung just 2km je...kat sini smua kemudahan ada, tesco & kedai 1 malaysia pun ada...pasar mlm & pasar tani mmg besar gila..life kat sini mmg best coz mcm life kat kg..skrg ni, harga rumah mcm aku beli dah mencecah 200k...nmpk tak...baru 3tahun dok sini, harga rumah aku dah meningkat 3kali ganda dr harga asal..kalu 10 thn lagi maybe boleh cecah 500k...aku yakin..skrg ni mmg ramai org berebut nak beli umah double stories kat sini (kwsn rumah aku) tp malangnya, out of sell ataupun onwer dah xmau jual...aku mmg bernasib baik coz beli umah kat sini awal...

sama cam aku bro..beli pat puluh K...la ni dah rm140k....tahun 2010...nampak tak???:D:D

maliki82
22-11-2013, 05:58 PM
rumah den sesiapa minat untuk menyewa silakan....nanti den upload photo yeee.....
RUMAH 2 TINGKAT UNTUK DISEWA – KEMBOJA C
- Almari bawah tangga
- Dapur extend + table top konkrit
- Tandas ground floor luas + fully tile + water heater
- Ruang tamu extend + kipas syiling 2 unit di ruang tamu
- Grill pagar + awning carporch + tembok bata
---------------------------------------------------
Penyewa MUSLIM
Mempunyai komitmen bayar bulanan
Penyewa berkeluarga diutamakan(GURU/CIKGU dialu-alukan)
Agen tak dibenarkan
RM 550 – 013-2290707 MALIKI

mytrade
22-11-2013, 08:55 PM
baru ni nampak lot lelong 8k je kt bkt beruntung....

munirahh88
23-11-2013, 04:36 PM
Slalu tengok kat mudah flat dalam bawah 15k tu nak kena major reno ke.... Atau api air xdak

idien
25-11-2013, 11:10 PM
Salam semua,

Ada sesiapa boleh tolong beri info bank mana yang boleh lulus refinance rumah di Bukit Sentosa? TQ

redcloud
26-11-2013, 12:42 PM
Talam : Selangor peroleh nilai aset RM700 juta

OLEH : SIRAJ MOHD ZAINI

SHAH ALAM 25 NOV : Kerajaan Negeri memperolehi nilai aset berjumlah RM700 juta daripada penyelesaian hutang Talam Corporation Berhad (Talam) yang nilai asalnya berjumlah RM390 juta.

sidang dun 21-11-13 - 2Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, berkata aset hartanah yang diperolehi melalui kutipan hutang Talam itu akan dibangunkan Kerajaan Negeri bagi memastikan ia terus menjana keuntungan.

Abdul Khalid berkata, tanah di Bukit Beruntung seluas 1,275 ekar dan 25.93 ekar akan dibangunkan dalam bentuk pembangunan bercampur oleh anak syarikat Kerajaan Negeri iaitu Permodalan Negeri Selangor Berhad (PNSB) serta Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS).

Katanya, Kerajaan Negeri tidak bercadang untuk menjual tanah berkenaan walaupun terdapat pihak yang menyatakan hasrat untuk membelinya dengan harga RM300,000 bagi satu ekar.

“Tanah Bukit Beruntung, ia akan dibuat dalam bentuk pembangunan bercampur, pelan pembangunan sudah disiapkan dan sekarang ada orang yang ingin membeli satu ekar dengan harga RM300,000, jadi kita tidak bercadang untuk menjualnya.

“Saya akan tunjukkan bahawa Insyallah bahawa kita dapat bangunkan Bukit Beruntung, kawasan itu akan menjadi beruntung,” katanya.:D:D

Abdul Khalid berkata demikian ketika menjawab pertanyaan daripada Sulaiman Abdul Razak (BN-Permatang) ketika Sidang Dewan Negeri Selangor (DNS) di sini, hari ini.

Abdul Khalid berkata, tanah di Bestari Jaya berkeluasan 2,263 ekar akan dibangunkan menjadi tapak takungan air bagi mengatasi masalah kekurangan air ketika musim kemarau.

Katanya, terdapat dua cadangan yang dikemukakan bagi pembangunan di Bestari Jaya iaitu untuk dijadikan tapak takungan air bagi mengatasi masalah kekurangan air di musim kemarau dan pembangunan hartanah di kawasan sekitar takungan air itu.

Bagaimanapun, Abdul Khalid berkata, cadangan tersebut masih di peringkat perbincangan dan akan diputuskan kelak.

“Kerajaan Negeri menjual tanah di Danau Putra berkeluasan 140 ekar dengan nilai RM60 juta dan tanah Puncak Bukit Jalil seluas 12 ekar yang dibeli Kumpulan Darul Ehsan Berhad (KDEB),” kata beliau.

azrine
26-11-2013, 11:40 PM
Talam : Selangor peroleh nilai aset RM700 juta

OLEH : SIRAJ MOHD ZAINI

SHAH ALAM 25 NOV : Kerajaan Negeri memperolehi nilai aset berjumlah RM700 juta daripada penyelesaian hutang Talam Corporation Berhad (Talam) yang nilai asalnya berjumlah RM390 juta.

sidang dun 21-11-13 - 2Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, berkata aset hartanah yang diperolehi melalui kutipan hutang Talam itu akan dibangunkan Kerajaan Negeri bagi memastikan ia terus menjana keuntungan.

Abdul Khalid berkata, tanah di Bukit Beruntung seluas 1,275 ekar dan 25.93 ekar akan dibangunkan dalam bentuk pembangunan bercampur oleh anak syarikat Kerajaan Negeri iaitu Permodalan Negeri Selangor Berhad (PNSB) serta Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS).

Katanya, Kerajaan Negeri tidak bercadang untuk menjual tanah berkenaan walaupun terdapat pihak yang menyatakan hasrat untuk membelinya dengan harga RM300,000 bagi satu ekar.

“Tanah Bukit Beruntung, ia akan dibuat dalam bentuk pembangunan bercampur, pelan pembangunan sudah disiapkan dan sekarang ada orang yang ingin membeli satu ekar dengan harga RM300,000, jadi kita tidak bercadang untuk menjualnya.

“Saya akan tunjukkan bahawa Insyallah bahawa kita dapat bangunkan Bukit Beruntung, kawasan itu akan menjadi beruntung,” katanya.:D:D

Abdul Khalid berkata demikian ketika menjawab pertanyaan daripada Sulaiman Abdul Razak (BN-Permatang) ketika Sidang Dewan Negeri Selangor (DNS) di sini, hari ini.

Abdul Khalid berkata, tanah di Bestari Jaya berkeluasan 2,263 ekar akan dibangunkan menjadi tapak takungan air bagi mengatasi masalah kekurangan air ketika musim kemarau.

Katanya, terdapat dua cadangan yang dikemukakan bagi pembangunan di Bestari Jaya iaitu untuk dijadikan tapak takungan air bagi mengatasi masalah kekurangan air di musim kemarau dan pembangunan hartanah di kawasan sekitar takungan air itu.

Bagaimanapun, Abdul Khalid berkata, cadangan tersebut masih di peringkat perbincangan dan akan diputuskan kelak.

“Kerajaan Negeri menjual tanah di Danau Putra berkeluasan 140 ekar dengan nilai RM60 juta dan tanah Puncak Bukit Jalil seluas 12 ekar yang dibeli Kumpulan Darul Ehsan Berhad (KDEB),” kata beliau.


lai .. lai ..


rega nak naik lagi nie ..


:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Jackhalid
26-11-2013, 11:51 PM
dulu lelong 5-20K sebijik flet boleh dapat.

sekarang tak tau la boleh dapat lagi ke tak.

nak gak beli dalam 5 bijik cash. hehehehe

idien
27-11-2013, 09:58 AM
Talam : Selangor peroleh nilai aset RM700 juta

OLEH : SIRAJ MOHD ZAINI

SHAH ALAM 25 NOV : Kerajaan Negeri memperolehi nilai aset berjumlah RM700 juta daripada penyelesaian hutang Talam Corporation Berhad (Talam) yang nilai asalnya berjumlah RM390 juta.

sidang dun 21-11-13 - 2Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, berkata aset hartanah yang diperolehi melalui kutipan hutang Talam itu akan dibangunkan Kerajaan Negeri bagi memastikan ia terus menjana keuntungan.

Abdul Khalid berkata, tanah di Bukit Beruntung seluas 1,275 ekar dan 25.93 ekar akan dibangunkan dalam bentuk pembangunan bercampur oleh anak syarikat Kerajaan Negeri iaitu Permodalan Negeri Selangor Berhad (PNSB) serta Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS).

Katanya, Kerajaan Negeri tidak bercadang untuk menjual tanah berkenaan walaupun terdapat pihak yang menyatakan hasrat untuk membelinya dengan harga RM300,000 bagi satu ekar.

“Tanah Bukit Beruntung, ia akan dibuat dalam bentuk pembangunan bercampur, pelan pembangunan sudah disiapkan dan sekarang ada orang yang ingin membeli satu ekar dengan harga RM300,000, jadi kita tidak bercadang untuk menjualnya.

“Saya akan tunjukkan bahawa Insyallah bahawa kita dapat bangunkan Bukit Beruntung, kawasan itu akan menjadi beruntung,” katanya.:D:D

Abdul Khalid berkata demikian ketika menjawab pertanyaan daripada Sulaiman Abdul Razak (BN-Permatang) ketika Sidang Dewan Negeri Selangor (DNS) di sini, hari ini.

Abdul Khalid berkata, tanah di Bestari Jaya berkeluasan 2,263 ekar akan dibangunkan menjadi tapak takungan air bagi mengatasi masalah kekurangan air ketika musim kemarau.

Katanya, terdapat dua cadangan yang dikemukakan bagi pembangunan di Bestari Jaya iaitu untuk dijadikan tapak takungan air bagi mengatasi masalah kekurangan air di musim kemarau dan pembangunan hartanah di kawasan sekitar takungan air itu.

Bagaimanapun, Abdul Khalid berkata, cadangan tersebut masih di peringkat perbincangan dan akan diputuskan kelak.

“Kerajaan Negeri menjual tanah di Danau Putra berkeluasan 140 ekar dengan nilai RM60 juta dan tanah Puncak Bukit Jalil seluas 12 ekar yang dibeli Kumpulan Darul Ehsan Berhad (KDEB),” kata beliau.


biar beneran ni..

:D:D:D:D:D

mytrade
27-11-2013, 10:21 AM
lai .. lai ..


rega nak naik lagi nie ..


:)cgrock:)cgrock:)cgrock

kaut bro kaut....

area selatan...bukit mahkota,nilai,semenyih,beranang dulu lbhkurang mcm BB dan BS la....tp skrg nah ambik ko, meleleh ayaq liuq....

bkt mahkota...flet dan landed house byk yg lelong...tk terjual...tanya owner lama sini...berderet rumah yg iklan lelong..org tk pandang pun....skrg tiap minggu.. org cari utk sewa dan beli....flet 20k, 30k...skrg jual 80k..rental 4-6 rat


Smenyih, beranang...pekan koboi je dulu..NIlai jatuh selepas Seremban 2 naik....skrg rumah subsale overvalue owner jual..:D

Fabs Gunns
27-11-2013, 10:29 AM
Slalu tengok kat mudah flat dalam bawah 15k tu nak kena major reno ke.... Atau api air xdak

flat2 kt sana apa sudah jd?
ada ke org nak beli?
tgk dah mcm bangunan x siap je :-?

azrine
27-11-2013, 11:50 AM
biar beneran ni..

:D:D:D:D:D


kalu hang dok kek sini .. kita tgk jer lar apa yg si Khalid tuh cakap .. apakah benar atau idak kata2 dia tuh ..


tp .. since 2008 .. development kek sini .. memang rancak ..


cukai pintu pon dah nak naik next year .. so .. paham2 jer lar kan ..


:D

azrine
27-11-2013, 11:57 AM
kaut bro kaut....

area selatan...bukit mahkota,nilai,semenyih,beranang dulu lbhkurang mcm BB dan BS la....tp skrg nah ambik ko, meleleh ayaq liuq....

bkt mahkota...flet dan landed house byk yg lelong...tk terjual...tanya owner lama sini...berderet rumah yg iklan lelong..org tk pandang pun....skrg tiap minggu.. org cari utk sewa dan beli....flet 20k, 30k...skrg jual 80k..rental 4-6 rat


Smenyih, beranang...pekan koboi je dulu..NIlai jatuh selepas Seremban 2 naik....skrg rumah subsale overvalue owner jual..:D

tau bro ..

Semonyih tuh .. kampung den ..


apa2 pon .. Profit Hill masih hijau .. masih lagik banyak rumah yg kosong serta terbiar .. kalu hang nak mai dok sini pon .. ok gak bro ..


KL - Profit Hill .. kalu hang bawak EB hng tuh .. aku bagi 15 minit jer .. tol to tol lar .. amacam ..


aku dah buat dah .. 15 minit .. tol Duta ker tol Profit Hill .. 180 - 200 .. tp .. tak dak proof la cam hang ..


ada bran ker bro ..



:)):)):))

azrine
27-11-2013, 12:00 PM
flat2 kt sana apa sudah jd?
ada ke org nak beli?
tgk dah mcm bangunan x siap je :-?

kalu hang nak tau lar .. baik PM maupon TPM .. amat sayang ngan kawasan Hulu Selangor nie .. especially Profit Hill nie ..

so .. banyak lar pelaburan yg dah lebur kek sini .. flat2 tuh pon .. dah cam flat polis .. kaler putih biru ..


skang .. MB lak nak tolong buat pelaburan baru kek sini .. so .. banyak ler yg akan lebur kek sini nanti ..


sayang sungguh pemimpin2 nie kek Hulu Selangor .. especially Profit Hill nie ..



:)):)):))

mytrade
27-11-2013, 12:28 PM
tau bro ..

Semonyih tuh .. kampung den ..


apa2 pon .. Profit Hill masih hijau .. masih lagik banyak rumah yg kosong serta terbiar .. kalu hang nak mai dok sini pon .. ok gak bro ..


KL - Profit Hill .. kalu hang bawak EB hng tuh .. aku bagi 15 minit jer .. tol to tol lar .. amacam ..


aku dah buat dah .. 15 minit .. tol Duta ker tol Profit Hill .. 180 - 200 .. tp .. tak dak proof la cam hang ..


ada bran ker bro ..



:)):)):))

mak ai....aku klu solo jarang sampai 180...nk kena pairing cucuk Gspot dia baru boleh naik syeikh...:)) tp aku area Bkt Tagar,Popit Hill tu rasa seram sikit sbb selalu accident especially dekat susur tol tu..

Klu 4 thn lepas , Puncak Niaga terima aku keje kat Sg Selangor Water Plant mgkin aku dah beranak pinak kat sana....apakan daya kompeni kat Nilai 3 yg accept aku...hu..hu..

mytrade
27-11-2013, 12:31 PM
kalu hang nak tau lar .. baik PM maupon TPM .. amat sayang ngan kawasan Hulu Selangor nie .. especially Profit Hill nie ..

so .. banyak lar pelaburan yg dah lebur kek sini .. flat2 tuh pon .. dah cam flat polis .. kaler putih biru ..


skang .. MB lak nak tolong buat pelaburan baru kek sini .. so .. banyak ler yg akan lebur kek sini nanti ..


sayang sungguh pemimpin2 nie kek Hulu Selangor .. especially Profit Hill nie ..



:)):)):))

meh aku bgtau rahsia Hulu Selangor...hang jgn habaq kat org len kang abis rumah dorang sapu...

atas tanah Popit Hill tu nampak je rumah buruk...tp bawah tanah ada benda berharga tuuu..

bukit tagar atas je nampak sampah....bawah tanah dia perghhhhh..makan tk abis...

aritu ada flat lelong 8k....apa lagi sapu la bro..pejam mata je..kot 8 thn lagi leh jual 80k....ko tk caya?? lg 8 thn aku quote balik post ni...:))

Fabs Gunns
27-11-2013, 03:46 PM
meh aku bgtau rahsia Hulu Selangor...hang jgn habaq kat org len kang abis rumah dorang sapu...

atas tanah Popit Hill tu nampak je rumah buruk...tp bawah tanah ada benda berharga tuuu..

bukit tagar atas je nampak sampah....bawah tanah dia perghhhhh..makan tk abis...

aritu ada flat lelong 8k....apa lagi sapu la bro..pejam mata je..kot 8 thn lagi leh jual 80k....ko tk caya?? lg 8 thn aku quote balik post ni...:))

park dulu 8 tahun kt sini :D

azrine
13-12-2013, 11:50 AM
meh aku bgtau rahsia Hulu Selangor...hang jgn habaq kat org len kang abis rumah dorang sapu...

atas tanah Popit Hill tu nampak je rumah buruk...tp bawah tanah ada benda berharga tuuu..

bukit tagar atas je nampak sampah....bawah tanah dia perghhhhh..makan tk abis...

aritu ada flat lelong 8k....apa lagi sapu la bro..pejam mata je..kot 8 thn lagi leh jual 80k....ko tk caya?? lg 8 thn aku quote balik post ni...:))

rahsia tuh .. dah lama aku tau bro ..


tu sobab eh .. aku dok kek sini ..



:)):)):))

Tok Batin
13-12-2013, 12:22 PM
Ni aku attached dari utusan malaysia 12/12/13 - kawan aku email kat aku ... nak tengok kat dalam takung air tak nampak la pulak.....:-?

azrine
23-12-2013, 11:26 AM
Ni aku attached dari utusan malaysia 12/12/13 - kawan aku email kat aku ... nak tengok kat dalam takung air tak nampak la pulak.....:-?

tahap donia tuh ..


dasat sungguh lar .. sure jam lar klau cam nie kat Bukit Beruntung ..


:)):)):))

munirahh88
17-01-2014, 08:17 PM
Brapa market value flat yg depan tesco bukit sentosa tu...tgkat 3...

adisman
19-01-2014, 04:49 AM
Banglo kt sana murah lg ke...kalau 2..300k bole cuba nasib

Kbyne
19-01-2014, 05:14 AM
Selain PLUS,ikut mana lagi laluan alternatif nak pergi situ...

mytrade
05-02-2014, 11:53 AM
tahap donia tuh ..


dasat sungguh lar .. sure jam lar klau cam nie kat Bukit Beruntung ..


:)):)):))


Desas desus Proton pindah sepenuhnya ke Tg Malim..cuba teka apa strategi Tan Sri Mokhtar....jeng..jeng...

Proton Tg Malim..
Perodua Rawang...

berapa jauh jarak Rawang - Bukit Beruntung - Tg Malim...??

tomcat_apachee
05-02-2014, 12:08 PM
Banglo kt sana murah lg ke...kalau 2..300k bole cuba nasib

Kakak kawan duk kat banglo Tanjung..yg belakang balai polis bkt sentosa tu,semuanye dh harga 500k tu bru yg banglo setingkat

azrine
06-02-2014, 11:43 PM
Desas desus Proton pindah sepenuhnya ke Tg Malim..cuba teka apa strategi Tan Sri Mokhtar....jeng..jeng...

Proton Tg Malim..
Perodua Rawang...

berapa jauh jarak Rawang - Bukit Beruntung - Tg Malim...??

+/- dalam 30km lar .. klau dari Rawang ..

dari Popit Hill .. dlm 20km lar ..


klau Proton pindah Tg Malim .. Lembah Beringin akan jadi Lembah Hangat lar .. kasik sambaq cepat2 .. rega rumah kat sana below par tuh ..


:D

ipins
06-02-2014, 11:50 PM
kalau memang betul rumors proton pindah, dah lama jerung2 besar beli umah sana & harga pun dah start naik. dah naik ke harga umah bkt beruntung?

azrine
06-02-2014, 11:56 PM
kalau memang betul rumors proton pindah, dah lama jerung2 besar beli umah sana & harga pun dah start naik. dah naik ke harga umah bkt beruntung?

dah lama dah naik ..

dan .. dan bermacam2 ada kat sini .. tak perlu nak ker Rawang sangat dah pon la nie ..


:D

ipins
06-02-2014, 11:59 PM
dah lama dah naik ..

dan .. dan bermacam2 ada kat sini .. tak perlu nak ker Rawang sangat dah pon la nie ..


:D

ok thanks bro.
tapi selalunye bile ramai dah cakap2 pasal nak beli umah kat sane sbb bleh jual balik harga tinggi, time tu mungkin harga dah peak. dah tk leh nak dpt untung macam org yg beli awal2...

azrine
07-02-2014, 12:22 AM
ok thanks bro.
tapi selalunye bile ramai dah cakap2 pasal nak beli umah kat sane sbb bleh jual balik harga tinggi, time tu mungkin harga dah peak. dah tk leh nak dpt untung macam org yg beli awal2...

tak per .. Lembah Beringin ada lagi ..


:D

mytrade
07-02-2014, 12:36 AM
+/- dalam 30km lar .. klau dari Rawang ..

dari Popit Hill .. dlm 20km lar ..


klau Proton pindah Tg Malim .. Lembah Beringin akan jadi Lembah Hangat lar .. kasik sambaq cepat2 .. rega rumah kat sana below par tuh ..


:D

Kalau aku accept offer Puncak niaga keja kat batang berjuntai dulu tentu lain citenya skrg...

azrine
07-02-2014, 10:02 AM
Kalau aku accept offer Puncak niaga keja kat batang berjuntai dulu tentu lain citenya skrg...

masih blum terlambat bro ..


buat harta kat sana tuh .. klau kek Popit Hill .. dah agak tinggi skit .. tp all amenities hampir semua ada ..

klau kek Lembah Hangat tuh .. still under develop .. rega rumah pon below par ..


apa2 pon .. tepuk poket tengok bajet .. klau terlebih cukup .. apa ada hal .. henjut lar .. lagipon .. EB hang bule terbang ker KL dalam 15 minit jer ..


:D

HantuLetto
07-02-2014, 10:06 AM
Dh naik dh, dh start naik

Bro_Izantie
07-02-2014, 10:36 AM
bangsa melayuku....tolong la beli...heheheheheh

sconsult
07-02-2014, 10:39 AM
bangsa melayuku....tolong la beli...heheheheheh

cuba pm kawan...apa2 yg baik utk kawan tahu.

mytrade
07-02-2014, 11:44 AM
masih blum terlambat bro ..


buat harta kat sana tuh .. klau kek Popit Hill .. dah agak tinggi skit .. tp all amenities hampir semua ada ..

klau kek Lembah Hangat tuh .. still under develop .. rega rumah pon below par ..


apa2 pon .. tepuk poket tengok bajet .. klau terlebih cukup .. apa ada hal .. henjut lar .. lagipon .. EB hang bule terbang ker KL dalam 15 minit jer ..


:D

aku dh google maps td..besar gak Popit Hill punya area ni yerk...
ada tanah murah2 ke??tgh ngintai tapak umah ni...lokasi dh ok kot middle of North and East...:D

Tok Batin
20-02-2014, 10:00 AM
Wajib baca.....:d

chean
26-03-2014, 02:40 PM
salam semua.. plan buat masjid prima beruntung tu nak wat kat mane ye?

sconsult
26-03-2014, 02:49 PM
ada apa2 offer terbaik di Bkt Beruntung?

abb7997
26-03-2014, 10:32 PM
Ada gi umah murah2 ..nk ambik seketul kalu ada

shezzo
29-03-2014, 10:11 PM
Sekarang ada 2 perumahan baru di bukit beruntung. 1 sudah siap depan sekolah rendah, 1 dalam pembinaan sebelah tol.

magnesium
29-03-2014, 11:01 PM
aku dh google maps td..besar gak Popit Hill punya area ni yerk...
ada tanah murah2 ke??tgh ngintai tapak umah ni...lokasi dh ok kot middle of North and East...:D

Popit hill kat mana?

Saya google dah sampai ke london plak.

shezzo
30-03-2014, 02:19 PM
Popit hill kat mana?

Saya google dah sampai ke london plak.

Popit Hill = Profit Hill = Bukit Beruntung

Tok Batin
31-03-2014, 04:43 PM
salam semua.. plan buat masjid prima beruntung tu nak wat kat mane ye?


Masjid baru tu tapak dia diantara Perumahan Anggerik dan Mawar (bersebelahan dengan tangki air). Tapi still pending, rasanya belum perlu lagi masjid kat situ sebab orang tak ramai....:-?

Tok Batin
31-03-2014, 04:53 PM
ada apa2 offer terbaik di Bkt Beruntung?


Banyak ofer, kalau rumah landed , beli rumah dapat percuma LALAng:D .

Semalam gi tengok rumah corner lot kat Jalan Ros, owner nak jual... ni lagi best beli rumah percuma tahi ayam...:))

adula.. macamni punya orang pun ada.. bela ayam kat tanah dan rumah orang

Apapun masih boleh beli kat sini.. Harga rumah yang paling rendah di Selangor...ada duit lebih tu belilah kat kawasan ni... sekarang loan pun dah senang lulus..

sconsult
31-03-2014, 08:18 PM
Banyak ofer, kalau rumah landed , beli rumah dapat percuma LALAng:D .

Semalam gi tengok rumah corner lot kat Jalan Ros, owner nak jual... ni lagi best beli rumah percuma tahi ayam...:))

adula.. macamni punya orang pun ada.. bela ayam kat tanah dan rumah orang

Apapun masih boleh beli kat sini.. Harga rumah yang paling rendah di Selangor...ada duit lebih tu belilah kat kawasan ni... sekarang loan pun dah senang lulus..

nak cari apartment tok, bawah 10k je yg mampu.

Tok Batin
31-03-2014, 10:57 PM
nak cari apartment tok, bawah 10k je yg mampu.

Kalau bawah 10k, hang boleh tengok kat Appartment lili,dekat bb7, dekat dengan sekolah keb. bukit beruntung 2.

chean
01-04-2014, 08:27 AM
Masjid baru tu tapak dia diantara Perumahan Anggerik dan Mawar (bersebelahan dengan tangki air). Tapi still pending, rasanya belum perlu lagi masjid kat situ sebab orang tak ramai....:-?

tq tok..
dah dapat info latest.. skang gune surau baru kat anggerik..semayang jemaat pon wat kat situ dah. :D:D:)cgrock

Jutawan Hartanah
01-04-2014, 12:39 PM
RAHSIA MEMBELI RUMAH PERCUMA TERBONGKAR!!

Tarikh : 9 April 2014

Masa : 7.00pm - 11.00pm

Tempat : HOTEL SERI MALAYSIA,
No. 2, Jalan Ushawan 5,
Pusat Perniagaan Dato Khilan, Kepala Batas,
Pulau Pinang.

---------------------------------------------------------------

Tarikh : 16 April 2014

Masa : 7.00pm - 11.00pm

Tempat : Good Hope Hotel,
Skudai, Johor Bahru,
Johor.

---------------------------------------------------------------

Tarikh : 23 April 2014

Masa : 7.00pm - 11.00pm

Tempat : LAMAN SERI HOTEL,
SEKSYEN 13, 40000,
SHAH ALAM, SELANGOR DARUL EHSAN.

----------------------------------------------------------------
Kemasukan PERCUMA!!!?

Ya!! jika mendaftar 5 orang,

RM90 jika mendaftar 3 orang,

RM50 jika mendaftar seorang.

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi :

016-520 2773 Tuan Ghaffar
018 -260 8369 Puan Azie
011-384 20000 Wan
03-8322 5606 Pejabat

Jangan tunggu lama kerana Harga rumah semakin naik tanpa menunggu anda.. =)

emes
11-04-2014, 04:19 PM
Kalau bawah 10k, hang boleh tengok kat Appartment lili,dekat bb7, dekat dengan sekolah keb. bukit beruntung 2.

umah teman kat ngan sk bkt beruntung 2 tuu..umah teres 2 tgkat. hehehe :D :D