PDA

View Full Version : 28,000+ kereta terpakai untuk dijual, mencari atau ingin menjual kereta terpakai?


faidz1809
31-05-2010, 04:07 PM
Salam semua. Kami mempunyai lebih daripada 28,000 kereta terpakai, sila nyatakan pembuat(Proton/perodua/toyota etc), tahun, model kereta yang anda inginkan. Terima kasih.:)cgrock

mns9178
31-05-2010, 04:42 PM
senarai keta mane bro???:-?:-?:-?

abangjedi
31-05-2010, 04:49 PM
senaraikan terus kan senang...

owndferra
31-05-2010, 04:54 PM
bg list terus bos..sng cite..lg cantek kalo siap ngan rege skali..xyah bos nak pening2 belek list kn..

akecema
31-05-2010, 04:54 PM
kembara DVVT
under rm25k ade

barisan
31-05-2010, 04:57 PM
mazda 808 dua pintu ade???

faidz1809
31-05-2010, 06:43 PM
sy nak meng"quote" owndferra, mns9178 dan abangjedi...
memandangkan kan listing kami ade lebih dari 28ribu kereta (setakat 31 May 2010), so susah sikit sy nak bg list...:((
mau mengamuk para administor forum ni kang sbb pnjg sgt:)...

untuk yang mencari kereta, atau yang nak jual pun boleh...
taip je carlist.my

so dekat situ boleh gunekan search box klau ada nak cari apa2 model.. tp klau nak tanya kat sy kat sini pun xpa...sy boleh tolong cari kan... harap menjawab soalan2 owndferra, mns9178 dan abangjedi...

memandangkan sy masih xboleh nak PM, jd apa2 link sy akan post kan disini sahaja la ye...harap moderator xmarah dan klau xboleh letak kan link disini, beritahu sy...akan sy remove kan dengan secepat mungkin:)cgrock

faidz1809
31-05-2010, 06:52 PM
kembara DVVT
under rm25k ade

klau kembara DVVT bwh 25k ada byk jugak..

bwh ni link utk direct ke page kereta tu...

http://www.carlist.my/listings.php?id=169300
http://www.carlist.my/listings.php?id=171682
http://www.carlist.my/listings.php?id=169217
http://www.carlist.my/listings.php?id=158864
http://www.carlist.my/listings.php?id=157435
http://www.carlist.my/listings.php?id=169980
http://www.carlist.my/listings.php?id=153776

faidz1809
31-05-2010, 06:55 PM
mazda 808 dua pintu ade???

rare dan menarik kereta ni... nak buat drift ke bro?(soalan typical org carik kereta lama) tp klau dipelihara (pulihara) ngan elok, leh jd collectors item ni....

dalam listing kami ada lebih kurang 4 camtu... boleh try click link yg bwh ni...tp tula...memasing xletak gamba...so ape2 kene contact org yg menjual tu jgk...

http://www.carlist.my/listings.php?id=155663
http://www.carlist.my/listings.php?id=155757
http://www.carlist.my/listings.php?id=164276
http://www.carlist.my/listings.php?id=155090

tp kalau xjumpe, boleh try guna kami punya "Car Request (http://www.carlist.my/login.php?redirect=car-request)"... asek org yg nak menjual je boleh buat iklan kan?? jadi skrng, org yang nak mencarik kereta pun boleh gune feature kami ni untuk iklan kan ape kereta yang dorang nak cari...

edet77
31-05-2010, 07:59 PM
nissan skyline r34 ada bro?..brapa

zamreda
31-05-2010, 08:05 PM
mazda pon ade jual gak?......:D

faidz1809
01-06-2010, 10:11 AM
nissan skyline r34 ada bro?..brapa

mestila ada...:D besar selera bro....hehe....psl harga plak, kena tgk tahun dengan spec mungkin...sbb ada satu ni RM200K++, tp yang lain lebih kurang...average dlm RM120K-150K....

http://www.carlist.my/listings.php?id=177436
http://www.carlist.my/listings.php?id=166244
http://www.carlist.my/listings.php?id=158277
http://www.carlist.my/listings.php?id=173539
http://www.carlist.my/listings.php?id=172604
http://www.carlist.my/listings.php?id=169704
http://www.carlist.my/listings.php?id=155242

tp ade setengah tu takda gambar... so yg tu kena call owner la untuk minta gamba ke mcm mane... xpun boleh je taip "nissan skyline" kat search box....

ps: dah angkat nnti, dpt tumpang naik pun jadi la....:D
tq

faidz1809
01-06-2010, 10:16 AM
mazda pon ade jual gak?......:D

of kos...banyak model ada...dari yang lama smpai yang terbaru pun ada... ckp je nak model ape...:D...tp klau xda jgn marah plak...apa kan daya...kat bwh ni link untuk view sume kereta mazda yang ada dlm listing kami...

http://www.carlist.my/listings.php?make=mazda

klau ada apa2 pertanyaan, boleh reply je kat sini....sbb buat masa ni sy xboleh PM lagi... TQ~

hoyeea
02-07-2010, 04:34 PM
kancil thn2000 ke bwh,rm5k xdak ka

lats840
02-07-2010, 04:42 PM
kancil bawah 4500 ade??
huhuuh.....

peace

SOUL86F
03-07-2010, 09:21 PM
city lama 03/04/05leh dpt tak 40k n kebawah??

faidz1809
06-07-2010, 05:53 PM
kancil thn2000 ke bwh,rm5k xdak ka

ada... tp xbyk sgt la dlm listing kami. contoh nya cam kat bwh ni..

Perodua kancil 660cc (M) 1996
(http://www.carlist.my/listings.php?id=187636)
Kancil auto -95 (http://www.carlist.my/listings.php?id=184472)

PERODUA KANCIL 660 (M) 1996 (http://www.carlist.my/listings.php?id=197384)

Perodua Kancil 660 (M) (http://www.carlist.my/listings.php?id=197999)

tp klau yg sambung bayar byk... try la search kt dlm website kami ni... pastu yg paling penting.. kene periksa dlu condition kereta dan kenal pasti thp mana kerosakan...

faidz1809
06-07-2010, 05:56 PM
kancil bawah 4500 ade??
huhuuh.....

peace

ada bro.... boleh try klik sini (http://www.carlist.my/listings.php?make=perodua&model=kancil)untuk lihat semua kancil yg ada dlm listing kami.. then bro try klik dekat button "sort by" dan pilih lowest price... biase akan appear kereta2 yg sambung bayar, tp cube scroll bwh sket lagi... insyaallah jumpe tu...

faidz1809
06-07-2010, 06:00 PM
city lama 03/04/05leh dpt tak 40k n kebawah??

dari ape yg sy tgk ni, ade satu je yg bwh 40K..

Honda City 1.5A Z-Type VTI -03 RM 39,200.00 (http://www.carlist.my/listings.php?id=175834)

dan ada byk jugak yg below 45K...maybe boleh tgk jgk kereta2 tu..contoh nya cam:

HONDA CITY 1.5 iDSI 03 RM 43,800.00 (http://www.carlist.my/listings.php?id=181921)

HONDA CITY IDSI AUTO 03 RM 45,000.00 (http://www.carlist.my/listings.php?id=184403)

Honda City 1.5 idsi Auto 2003 RM 45,000.00 (http://www.carlist.my/listings.php?id=179217)

TQ....

lighter
07-07-2010, 05:24 PM
bagus la link ni .... apa je keta boleh cari baru dan lama ... thanks TT

humble
08-07-2010, 05:46 PM
Salam semua. Kami mempunyai lebih daripada 28,000 kereta terpakai, sila nyatakan pembuat(Proton/perodua/toyota etc), tahun, model kereta yang anda inginkan. Terima kasih.:)cgrock

wak..keter sambung bayar d/p rm1500 der x...#:-S

faidz1809
12-08-2010, 03:55 PM
wak..keter sambung bayar d/p rm1500 der x...#:-S

kurang tp adela..
cube tgk kereta ni

http://www.carlist.my/listings.php?id=219634

riz_gecko
12-08-2010, 04:13 PM
pm saya subaru version 9 kaler putih , bmw 320 kaler putih, harga terbaik dari ladang

faizk
12-08-2010, 04:21 PM
tgu loan kete hbs br leh pk

faidz1809
20-09-2010, 03:24 PM
bagus la link ni .... apa je keta boleh cari baru dan lama ... thanks TT

hehe....no problem.. So sapa-sapa yang nak jual atau beli kereta boleh ke lmn web ni... Baru lama recond semua ada...

StanNero
20-09-2010, 03:27 PM
kenari tahun 2004 ke atas

agigas
20-09-2010, 03:34 PM
Aku rase TT, masak ko nak melayan soklan2 ttg kete
dalam CG nih...hehe. Sbb ada yg just nak suvei2 harga
je, yg tanya main2 pon ade... kang ko sendiri lak keciwa
nantik. penat suvei & menjawp tapi xbelinye idak..

may4ver
20-09-2010, 04:16 PM
nak cari wira aeroback manual thn 2005 ke tas
atau persona manual

jutawan_kokusba89
20-09-2010, 08:22 PM
ni harga legal ke??

nia bella
21-09-2010, 12:08 AM
Thanx bro.. Byk gax kete2 yg ada kt cni. Mmg nia cr2..

faidz1809
24-09-2010, 12:29 PM
Aku rase TT, masak ko nak melayan soklan2 ttg kete
dalam CG nih...hehe. Sbb ada yg just nak suvei2 harga
je, yg tanya main2 pon ade... kang ko sendiri lak keciwa
nantik. penat suvei & menjawp tapi xbelinye idak..

haha.. :)) xpela bro.. saye advertiser je bukan agent jual kereta.. :)

faidz1809
24-09-2010, 12:30 PM
ni harga legal ke??

legal? huhu.. tu semua harga used car dealer, tapi comfirm bley nego lagi. nego kaw˛ ngan diaorg utk dpt the best price.. :)

faidz1809
24-09-2010, 12:32 PM
Thanx bro.. Byk gax kete2 yg ada kt cni. Mmg nia cr2..

welcome˛ :D

faidz1809
24-09-2010, 12:42 PM
kenari tahun 2004 ke atas

ha nie for kenari..senarai yang ade tu yang terbaru diiklankan kat website ni....klau nak ikot tahun, leh gune "sort by' yang ade kat page bwh ni....TQ
... :D

http://www.carlist.my/listings.php?make=perodua&model=kenari

beautifulmind
24-09-2010, 12:52 PM
sy nk jual kereta macamana..boleh ke?

am2020
24-09-2010, 01:24 PM
produa rusa 1.6 last model 2004/2005..kalu ade lg l;atest k gak.....bp riban..dokumen dah ade kat aku nie..

tokmat™
24-09-2010, 01:34 PM
kat web ni hanya sebuah je kancil di sabah......

gundurowo
24-09-2010, 01:59 PM
toyota bzr takde lak...susah gak nk cari kete tak masuk mesia nih..:(( :((

pijan
24-09-2010, 02:40 PM
sambung bayar leh x...???

mr_turner
24-09-2010, 02:44 PM
slam..kete toyot seg tahun 99 keatas bole dapat ke dgn harga uder 25k??

faidz1809
24-09-2010, 05:28 PM
produa rusa 1.6 last model 2004/2005..kalu ade lg l;atest k gak.....bp riban..dokumen dah ade kat aku nie..

boleh xde masalah.. same je concept dgn advertising web yang laen just Carlist.my (http://carlist.my) hanye focus kt kenderaan terpakai.. just masuk web then post.. no fees or commision involve, klau ade potential buyer dia akan directly deal dgn empunya kereta.. :D

faidz1809
24-09-2010, 05:31 PM
produa rusa 1.6 last model 2004/2005..kalu ade lg l;atest k gak.....bp riban..dokumen dah ade kat aku nie..

yeah perodua rusa! ade2...dun wori... sume kete ade...
ni link utk sume kete rusa yang ade kat website kami...
http://www.carlist.my/listings.php?make=perodua&model=rusa

Selamat men'nego' harga!

faidz1809
24-09-2010, 05:34 PM
kat web ni hanya sebuah je kancil di sabah......

alamak tokmat, market sabah and sarawak da try survey aritu, tapi company still xbuat decision untuk focus kt sane lagi.. sebab company kt damansara nak pegi sabah sarawak agak memakan cost.. maybe dalam tahun akan datang kite akan masuk market sane pulak.. insyallah.. :)

nape nk kluar intelFX tokmat? saye baru je selase ngan brooker tu... :-?

faidz1809
24-09-2010, 05:38 PM
toyota bzr takde lak...susah gak nk cari kete tak masuk mesia nih..:(( :((

huhu #:-S .. kete xmasuk malaysia memang xdpt la sebab Carlist pon carik kete kt area malaysia shaje.. Toyota BZR.. urmm best kete tuu.. :D

faidz1809
24-09-2010, 05:39 PM
sambung bayar leh x...???

boley jee.. byk sambung bayar kt Carlist.my (http://carlist.my) try tgok mane berminat then wat agreement dgn owner dia.. :)

tp slalunye utk jual kereta secare sambung bayar ni perlukan dokumen utk terangkan tanggungjawab dan tanggungan penjual dan penyambung bayar lepas sain kontrak... klau xde kontrak yang kukuh, senang untuk mana2 pihak untuk menipu....

hanya sekadar peringatan...:D

faidz1809
24-09-2010, 05:43 PM
slam..kete toyot seg tahun 99 keatas bole dapat ke dgn harga uder 25k??

Ade, tp nak bg direct link xboleh sbb kene wat search....direct link untuk SEG xde lagi wat mase skang...hanye ade untuk make model je...so SEG ni da specific sket.

tp no problem... care senang..
First pegi kat Carlist.my (http://carlist.my)
Pastu tekan butang "Find A Car" kat belah atas kanan website tu... Then isi Seg kat keyword pastu pilih make toyota, model corolla. pastu pilih la tahun mane yang bekenaan...

tu harge 1st tu.. klau btol2 minat try contact and nego ngan tauke tu kaw2, sure bley kurang lagi, nak lagi cantek nego je tros.. biase harge yang diletak bukan harge last... biasenye la

Anorexia
24-09-2010, 05:50 PM
keta satria neo taon 2006-2007 ada dak? hehe..

faidz1809
24-09-2010, 05:58 PM
keta satria neo taon 2006-2007 ada dak? hehe..

ade bro.. tp biase la NEO harge xtrun byk, kete tgh hot la katekan... nie list nyer....Tp memandangkan wat mase ni xde direct link untuk NEO, hanye untuk satria in general, leh gune link ni then cube carik neo kat dlm tu... xpun gune kotak "Search" kat homepage Carlist.my (http://carlist.my)
http://www.carlist.my/listings.php?make=proton&model=satria
mood bro tgh in love tu mmg ngam amek kete nie.. haha.. gurau je :))

Sori...link yang asal tu de problem sket...yang ado ni yang betul2...

faidz1809
24-09-2010, 07:05 PM
sy nk jual kereta macamana..boleh ke?

Eh...mmg boleh sgt En. beautifulmind..Website kami hidup pun sbb dengan adenye sokongan dari penjual2 individu... Klau sume yang menjual used car dealer xbest jgk... xmeriah sgt la kan

So step nak jual kete kat website kami ni sgt mudah

1. Pegi kat Carlist.my (http://carlist.my)
2. Log in (http://www.carlist.my/login.php) - Klau belum leh je register (http://www.carlist.my/register.php) (FREE!) (peling penting kene verify dlu email lepas siap register)
3. Klik kat "Sell a Car (http://www.carlist.my/addlisting.php)" nye button kat homepage tu...xpun dlm mmber profile page (http://www.carlist.my/member.php) leh nmpk link "I want to sell a car"...
4. Isi semua maklumat berkaitan kereta yang nak dijual.
5. Letak gamba kereta (biasenye iklan yang ade gamba lagi menarik dan cepat jual)
6. Isi sket description.. promote2
7. Submit
8. then tunggu untuk moderator kami luluskan iklan tu... biase dlm mase 3 jam (atau lagi cepat) hari biase - 8jam max weekend

TU saje...tq...just nak ingat kan...semuanya FREE...PERCUMA...kami xde amek komisen ke ape2 wang dari user...:)cgrock

oldskoolrocka
24-09-2010, 07:08 PM
nk jual myvi se taun lepas...bape boleh angkat boss?

tokmat™
24-09-2010, 08:08 PM
alamak tokmat, market sabah and sarawak da try survey aritu, tapi company still xbuat decision untuk focus kt sane lagi.. sebab company kt damansara nak pegi sabah sarawak agak memakan cost.. maybe dalam tahun akan datang kite akan masuk market sane pulak.. insyallah.. :)

nape nk kluar intelFX tokmat? saye baru je selase ngan brooker tu... :-?
sedang survey cari kancil yg murah2...... :)

gersangnye
24-09-2010, 10:57 PM
gua nak wish atau odyssey

dragger
25-09-2010, 07:31 AM
mencari vios 03/04.tq

MQServ
25-09-2010, 04:52 PM
alaaa masukkan je ke lelong.mudah.us lg best tu bole up2 rega hehe

MQServ
25-09-2010, 05:10 PM
alaaa masukkan je ke lelong.mudah.us lg best tu bole up2 rega hehe

faidz1809
27-09-2010, 11:36 AM
sedang survey cari kancil yg murah2...... :)

Klau tokmat berminat nak carik kancil, boleh try click link bawah ni. dan untuk memudahkan pencarian, boleh gunakan button "Sort By".

Perodua Kancil (http://www.carlist.my/listings.php?make=perodua&model=kancil)

galaxian
05-10-2010, 07:02 PM
salam en faiz saya tengah mencari kereta bmw tahun 80an hingga 90an sebanyak 30 biji.boleh encik contact saya pada mail saya untuk bincang mengenai hal ini.terima kasih

faidz1809
22-10-2010, 01:00 PM
salam en faiz saya tengah mencari kereta bmw tahun 80an hingga 90an sebanyak 30 biji.boleh encik contact saya pada mail saya untuk bincang mengenai hal ini.terima kasih

30 bijik? Actually kitorang ni bukannye penjual pun. Tp boleh buat pencarian gunakan "advanced search (http://www.carlist.my/search.php)". So kat page tu nnti, boleh pilih semua kriteria yang encik perlukan. Seterusnya, encik boleh terus hubungi penjual/pemilik kenderaan tersebut untuk berbincang tentang harga.