PDA

View Full Version : Senarai Pengedar MaxOil


STA231
30-05-2010, 05:08 PM
salam semua..

aku sebenarnya tgh cari minyak pelincir jenama MaxOil.. dari
semalam sampai la hari ni tak jumpa2.. memandangkan aku dah bukak
topic ni, bleh tak korang list kan kedai2 yg ada jual produk ni di
seluruh Malaysia? macam aku skarang ni tgh cari area klang dan shah alam..

Jangan Promote2 Kat Sini!

MAN46
30-05-2010, 07:47 PM
salam semua..

aku sebenarnya tgh cari minyak pelincir jenama MaxOil.. dari
semalam sampai la hari ni tak jumpa2.. memandangkan aku dah bukak
topic ni, bleh tak korang list kan kedai2 yg ada jual produk ni di
seluruh Malaysia? macam aku skarang ni tgh cari area klang dan shah alam..

Jangan Promote2 Kat Sini!

haa.. aku pon tgh cari juga.. trutamanya di kwsn Kluang..
sapa2 yg ada list tu.. tolong2la senaraikan.. :)

muhdy
30-05-2010, 07:58 PM
Erm.... idup lg ke produk maxoil ? dah lama x nmpak kat kedai2 , samada kedai runcit, kdai motor , kdai kete dsbgnya..

sorry , x blh tlg...

sfauzie
30-05-2010, 08:03 PM
haa.. aku pon tgh cari juga.. trutamanya di kwsn Kluang..
sapa2 yg ada list tu.. tolong2la senaraikan.. :)

Kat Kluang ada...di kampung tengah...nama dia Alias@lias...bengkel berhadapan SRA Kg Tengah tu...aku memang servis kat dia. Nak kontek no dia,pm aku.

syark1010
31-05-2010, 07:11 AM
bleh kontek saya

azam575
31-05-2010, 08:42 AM
kawasan JB ?

safa69
06-06-2010, 11:59 PM
kalau melaka Hj Sarkawi (bekas komando) ada kot branch. Sekang tak tau hidup lg ker tak

NYIBLORONG
07-06-2010, 12:12 AM
http://www.maxoildistribution.com/wp-content/uploads/2008/08/frontpage.jpg

aku masih pakai lagi minyak nieh... sebab belum
ada tandingan nya..
memang best. :D

STA231
07-06-2010, 12:31 AM
http://www.maxoildistribution.com/wp-content/uploads/2008/08/frontpage.jpg

aku masih pakai lagi minyak nieh... sebab belum
ada tandingan nya..
memang best. :D


tanya.. beli kat mana?

lampor_2003
07-06-2010, 12:31 AM
aku time merempit lg dok carik minyak maxlube maxoil..sampai skang xjmpe2..huk3..

NYIBLORONG
07-06-2010, 12:33 AM
tanya.. beli kat mana?

aku beli kat melawati. pejabat die. belambak2 stock.
kalau beli kat kedai biase awas sket..yg enjin oil treatment tu,
make sure ko bukak tudung die check. kekadang dieorang tukar minyak
tu..kawan aku dah pernah kene.

STA231
07-06-2010, 12:36 AM
aku beli kat melawati. pejabat die. belambak2 stock.
kalau beli kat kedai biase awas sket..yg enjin oil treatment tu,
make sure ko bukak tudung die check. kekadang dieorang tukar minyak
tu..kawan aku dah pernah kene.

melawati mana nih? area klang or shah alam ada info tak? :((:((
atau mgkin ada mana2 bengkel servis yg ada jual maxoil?

NYIBLORONG
07-06-2010, 12:43 AM
melawati mana nih? area klang or shah alam ada info tak? :((:((
atau mgkin ada mana2 bengkel servis yg ada jual maxoil?

taman melawati. esok aku ambil detail alamat die.jgn wisau.
aku post balik kat sini wokeh...
kecik punye hal tuh...:))

STA231
07-06-2010, 12:44 AM
taman melawati. esok aku ambil detail alamat die.jgn wisau.
aku post balik kat sini wokeh...
kecik punye hal tuh...:))

orait.. cantekk.. :)cgrock

syark1010
07-06-2010, 12:53 AM
orait.. cantekk.. :)cgrock

wat kad diskaun laa bru bleh dpt hrga diskaun..
manyak untung ooo...

STA231
07-06-2010, 12:56 AM
wat kad diskaun laa bru bleh dpt hrga diskaun..
manyak untung ooo...

camana tu? detail sket...

syark1010
07-06-2010, 01:09 AM
Dengan Kad Diskaun Maxoil kita blh dapat:
1.harga diskaun semur hidup
2.rebet vocer setiap belian
3.belian RM1 = 1point (point2 ni boleh di redem dengan Maxoil
@ barangan lain dengan PERCUMA)

Dah ler berkualiti, pastu jimat pulak...
Cuma dapatkan kad diskaun dia je RM 10 seumur hidup...

STA231
07-06-2010, 01:18 AM
Dengan Kad Diskaun Maxoil kita blh dapat:
1.harga diskaun semur hidup
2.rebet vocer setiap belian
3.belian RM1 = 1point (point2 ni boleh di redem dengan Maxoil
@ barangan lain dengan PERCUMA)

Dah ler berkualiti, pastu jimat pulak...
Cuma dapatkan kad diskaun dia je RM 10 seumur hidup...

cuma masalah nye kat mana aku nak beli minyak ni? kedai mana ada jual area klang or shah alam? dah brape lama tertangguh nak servis kereta aku ni.. :((:((:(( kad diskaun tu tolak tepi dulu lah.. :((:((:((

syark1010
07-06-2010, 01:53 AM
cuma masalah nye kat mana aku nak beli minyak ni? kedai mana ada jual area klang or shah alam? dah brape lama tertangguh nak servis kereta aku ni.. :((:((:(( kad diskaun tu tolak tepi dulu lah.. :((:((:((

ade bro..sila kontek saya

popet89
10-06-2010, 10:00 PM
klau area banting aku tau r..
klang dekat2 teluk gong kot ade..

azam575
10-06-2010, 10:12 PM
pengedar maxoil area manjung/setiawan perak, ada tak ?

tok_wan
10-06-2010, 10:50 PM
Maxoil Penang sebelah pulau pm sy.

STA231
10-06-2010, 11:58 PM
klau area banting aku tau r..
klang dekat2 teluk gong kot ade..

telok gong sebelah mana? aku mmg biasa kat area situ... dalam telok gong atau lot2 kedai kat kota pendamar tu?

qba437
11-06-2010, 12:00 AM
http://www.maxoildistribution.com/wp-content/uploads/2008/08/frontpage.jpg

aku masih pakai lagi minyak nieh... sebab belum
ada tandingan nya..
memang best. :D

ambe setuju...sedap guna minyak nih..enjin pon sihat..

azam575
11-06-2010, 12:18 AM
ambe setuju...sedap guna minyak nih..enjin pon sihat..
tapi ngaper susah benor nak dapat minyak nie... huhuhuhu

popet89
11-06-2010, 12:25 AM
nnt aku try tnye bapak aku..hohoho
susah nk dpt sbb ramai yg x percaya ngan minyak nie..
hohoho

qba437
11-06-2010, 12:33 AM
tapi ngaper susah benor nak dapat minyak nie... huhuhuhu

susah sebab ramai yang tak cayer dengan minyak jenama nih..

GreatTeacherAspide
16-06-2010, 08:13 PM
org lebih percaya miyak petronas/shell/castrol =) aku guna maxoil semi+ oil filter maxguard tuk keta...br2 nih buh engine treatment maxlube...
sapa yg tnya area ahah alam / klang td? boleh kontek :

1. man powermax : taman seri perapat : kapar : 019-2299043
2. bengkel kereta sahar : seksyen 16 : ahah alam : 012-3702949

aku dapat produk maxoil kat bengkel asri kat hulu langat, sapa2 area hulu langat, amik no ni 019-3417045

GreatTeacherAspide
16-06-2010, 08:16 PM
Maxoil Penang sebelah pulau pm sy.
stokis ahmad tarmizi : taman pondok upih : balik pulau : 017-4834722 :)

paklah^sti
17-06-2010, 03:36 AM
area balakong/serdang/bangi bole kol pomen nie...

amri@AAN autoservis 017-3919278

cakap kawan pak uda gti petronas...mesti ada diskaun..hehhe

naj2921
17-06-2010, 09:36 AM
taman melawati. esok aku ambil detail alamat die.jgn wisau.
aku post balik kat sini wokeh...
kecik punye hal tuh...:))

bro..kasi alamat..boleh buat stok..:D:D:D

AMICO66
28-06-2010, 04:00 PM
pengedar maxoil area manjung/setiawan perak, ada tak ?

jumpa teman ni...

isi borang kad diskaun dan selepas tu boleh dapat rege murah dan banyak lagi faedahnya...:)

STA231
28-06-2010, 11:38 PM
penat aku pusing2 kat satu selangor ni.. rupa2 nya kat depan mata aku je selama ni.. bengkel krete kat subang mas berhampiran pangsapuri seri nipah.. cet! ape2 pon, dah melepas pon hajat.. total caj servis semua rm88.. okey la tu.. :D

AMICO66
29-06-2010, 10:20 AM
penat aku pusing2 kat satu selangor ni.. rupa2 nya kat depan mata aku je selama ni.. bengkel krete kat subang mas berhampiran pangsapuri seri nipah.. cet! ape2 pon, dah melepas pon hajat.. total caj servis semua rm88.. okey la tu.. :D

bro ada apply kad diskaun tak? cuma RM10.00 shj layak dapat diskaun...:)

fhans23
29-06-2010, 10:24 AM
kawasan bentong bole la kontek aku ni

CyberMachine
08-07-2010, 03:47 PM
baru semalam aku curah maxoil kat moto aku..hehe.

kedai sebelah petronas. kat pagoh, muar

duana
19-07-2010, 04:54 PM
area ipoh, PM jer..

tebbaloi
19-07-2010, 05:03 PM
SEPANG - kota warisan bengkel corner lot tu.. (bukan warisan auto yer)

General Juhziz
20-07-2010, 10:41 PM
maxoil ni minyak hitam ey???bagus ye??utk viva bleh pki k??buatan mane?

syark1010
21-07-2010, 04:55 PM
maxoil ni minyak hitam ey???bagus ye??utk viva bleh pki k??buatan mane?

bleh je pakai..mmg bgus minyak ni..kena pakai dlu bru tahu..
minyak ni buatan malaysia(jgn pndang rendah buatan negara kita):)

KIOS
21-07-2010, 04:58 PM
kat port dickson ade tak?
kalo ade tulun bagi kontek no..

syark1010
22-07-2010, 01:39 AM
kat port dickson ade tak?
kalo ade tulun bagi kontek no..

bleh kontek saya..tq

KIOS
22-07-2010, 01:45 AM
bleh kontek saya..tq

nak amik kat mana tuan?

duana
22-07-2010, 10:05 AM
kat port dickson ade tak?
kalo ade tulun bagi kontek no..

sudah ade suplier yg suply?kalau blom..bleh contact saye...

KIOS
22-07-2010, 10:08 AM
sudah ade suplier yg suply?kalau blom..bleh contact saye...


belum.
sapa2 yg ada bleh contact saya.. 013-3338709

syark1010
22-07-2010, 12:54 PM
belum.
sapa2 yg ada bleh contact saya.. 013-3338709

tgok pm tuan..tq

fhans23
22-07-2010, 01:22 PM
kawasan bentong bole la kontek aku ni

fique
26-07-2010, 11:50 AM
kat sentul mana leh cari?

aresmaxoil
29-07-2010, 06:00 PM
Salam

Sesiapa yang berminat jadi pengedar atau pengguna MAXOIL di sekitar Lembang Klang boleh contact kami.

Nikmati Diskaun & Rebat SEUMUR HIDUP dengan MAXOIL :)cgrock

MAXOILERS2u Admin
Harris - 0174636754
Azam - 0137107033

atau layari laman web kami:
http://www.wix.com/aresmaxoil/2u

Wassalam

affnanmaxoil
16-11-2010, 03:39 PM
Assalamualaikum w.b.t..InsyaAlloh bagi mereka yg berada di sekitar Bandar Seri Putra,Bandar Bukit Mahkota,Desa Mahkota,Taman Impian Putra,Bangi Lama bolehlah contact saya utk dapatkan minyak MAXOIL ..013-6079950 syarif

affnanmaxoil
21-11-2010, 12:26 AM
Ada minyak ni...area bangi lama,desa mahkota,bandar seri putra,bukit mahkota, impian putra boleh call saya InsyaAlloh : 013-6079950 syarif (pengedar Maxoil )

Green Apple
07-01-2011, 12:44 PM
salam..mane nak cari maxoil area cheras?

mudirjalil
07-01-2011, 02:09 PM
betul2 best ka

k-rollmobile
13-02-2011, 01:51 PM
area jasin melaka bole beli minyak maxoil ngan sy..
stokis daerah jasin melaka 017-6703862

aquawave1
26-06-2011, 12:19 PM
Saya sedang mencari bengkel yg jual maxoil area banting atau dengkil sbb nak servis kereta, sblm ni kereta tu kat melaka jd buat kat sana je.... skrg kereta ada kat sini... jd nak cari bengkel jual maxoil n servis kereta...

noOb
26-06-2011, 01:13 PM
Salam..bape rege maxoil ni?
Bole sharing2 x?
Ak nk tuka mnyak itam next week..
Nk try mxoil ni..

Crab Hammer
26-06-2011, 11:36 PM
max oil 10-30 3liter ade x???

utk viva

fhans23
27-06-2011, 08:18 PM
max oil 10-30 3liter ade x???

utk viva

ada.lokasi anda?
bentong?
pm me

Tamindari
28-06-2011, 09:14 AM
aku dulu ahli tapi dah lama sangat tak aktif entah hidup atau mati.

minyak ni memang aku suka.

achoy76
28-06-2011, 09:27 AM
facebook maxoil http://www.facebook.com/1maxoil?sk=wall

Abdullah
20-10-2012, 01:37 AM
Setelah guna Castrol Power 1 , Motul 3100 , Shell AX5 & AX7 , Nasa Semi dan akhirnya Maxoil , nih lah paling best . Antara maxoil kaler biru (rm22.9) dan maxoil semi (rm27) , yg kaler biru paling best, senyap , dan lancar . Top speed pon meningkat skit hehe .

Perbezaan ketara maxoil kaler biru ngn brand2 lain?

Top speed meningkat + enjin masih senyap walaupun setelah 1000km .

dan satu lg engine treatment maxlube , pon power gak .

tp skang dah x guna pasal susah nak dpt stok .

hazree79
20-10-2012, 01:58 AM
salam...
TT cer try pm aku... mcm aku rasa abg ipar aku jadi supplier ke amenda ntah nama utk maxoil ni... kat umah pak mertua aku mmg bnyk. diorang wat bisnes adik beradik... aritu mcm ada list bagi harga dealer utk aku.. harga adik beradik... kat b.pahat (mertua).. kl(owner), gambang(adik ipor).. pd lukut (adik ipar)... kot laa bleh membantu... aku forwardkan harga kat korang.. deal korang pandai2 laa. bgtau apa yg korang nak beli n kuantiti yer.. :d

balang
20-10-2012, 02:02 AM
bagus ke minyak ni eh??keta den da nak kena serbis ni...

faisal_moukei
20-10-2012, 02:52 AM
Salaam,...

Susah sungguh cari Oil Filter MaxOil ni..
Dah la harga pun tak tau..

yg mencari ilmu
faisal_moukei