PDA

View Full Version : tinted tingkap kat umah


bad_103
17-05-2010, 11:28 PM
Salam & good day to all CGrians..

aku just nk tau info dari kengkawan seme tentang katner aku bley dapatkan perkhidmatan tinted tingkap umah.
Case:- kat tingkap dapur umah aku tu,cermin die kalo malam nampak direct laa plak ke dalam umah.bini aku jadi takut laa kalo nk membasuh kat sinki tu..so,aku plan untuk tinted kan tingkap dapur aku tu supaye menjadi gelap sesangat..aku xmo pakai curtain or roman blind or yg sewaktu dgn nyer.. aku just nk tanyer je cos aku rase cam ade penah dgr org tinted tingkap umah..

so,kepade sesape kengkawan kat sini ade info pasal nie or tau brape hengget nk buat or ade fon number or anda sdr bley buat, inform laa aku yer..umah aku kat cheras, bandar tun hussein onn..

tq in advance..

:D:D:D

anbusan
17-05-2010, 11:48 PM
aku duk kat apartment yg ruang tamunye berdinding kaca kebanyakkan rumah kat sini semua tinted cermin sbb klu kene arah matahari leh terbako ahaha tp kos x tau lak berapa

miszfatin
17-05-2010, 11:55 PM
kalau kat umah sy,kat dapur pun cermin tingkap tu tinted...
beli la plastik yg bleh lekat kat cermin tu...
mcm wallpaper tp tuk cermin...
ada mcm2 corak n kalau xsilap sy kedainya ada kat mid valley..

smoulder88
18-05-2010, 12:00 AM
kat umah den dapur ade tinted gak.. kalo siang ye r org x nmpak dlm,tp mlm kalo kite psng lmpu jd dlm r lg terang,org nmpk kite,kite x nmpak org..hu3

bad_103
18-05-2010, 12:03 AM
kalau kat umah sy,kat dapur pun cermin tingkap tu tinted...
beli la plastik yg bleh lekat kat cermin tu...
mcm wallpaper tp tuk cermin...
ada mcm2 corak n kalau xsilap sy kedainya ada kat mid valley..



mid valley ek??ok thanx..akan di usehekan gi tgk..

bad_103
18-05-2010, 12:04 AM
kat umah den dapur ade tinted gak.. kalo siang ye r org x nmpak dlm,tp mlm kalo kite psng lmpu jd dlm r lg terang,org nmpk kite,kite x nmpak org..hu3



tu laa psl..tu yg masalah tu..kalo mlm kite dh tak tau plak ade org tgk kite ke x kat luar tu..huhu..marabahaye tu.

miszfatin
18-05-2010, 12:08 AM
mid valley ek??ok thanx..akan di usehekan gi tgk..

yup..
dulu pun beli kat mid valley gak..
tp da lama la..
rasanya hari tu jalan2 kat mid valley,masih ada lg kedai tu...
selamat mencuba...

bad_103
18-05-2010, 12:38 AM
lagi sape lee lagi ade info..aku ade dgr tinted DIY..payah ke x nk pasang nie..

miszfatin
18-05-2010, 12:45 AM
lagi sape lee lagi ade info..aku ade dgr tinted DIY..payah ke x nk pasang nie..

xsusah pun..
cuma kena belajar erti sabar...
hehe..

QEM
18-05-2010, 12:54 AM
tu laa psl..tu yg masalah tu..kalo mlm kite dh tak tau plak ade org tgk kite ke x kat luar tu..huhu..marabahaye tu.

ada sejenis tinted berwarna yg kalo dlm umah terang benderang, still org luar x leh tgk klau mlm sekalipun.. so, dh xyah risau org xkn nmpk dlm umah..

kwn aku ada wat servis tinted ni, tp dia wat sambilan jer, so dia leh wat ari ahad atau mlm.. duduk area mn? kalo nk nnti aku pm no hp kwn aku tu..

harga dia bergantung pd jenis tinted.. dlm rm5 sekaki persegi tmasuk pasang..

bad_103
18-05-2010, 12:59 AM
ada sejenis tinted berwarna yg kalo dlm umah terang benderang, still org luar x leh tgk klau mlm sekalipun.. so, dh xyah risau org xkn nmpk dlm umah..

kwn aku ada wat servis tinted ni, tp dia wat sambilan jer, so dia leh wat ari ahad atau mlm.. duduk area mn? kalo nk nnti aku pm no hp kwn aku tu..

harga dia bergantung pd jenis tinted.. dlm rm5 sekaki persegi tmasuk pasang..


ok gak tu..try ar bagi..aku duduk area cheras,bandar tun hussein onn..

lanst
18-05-2010, 01:00 AM
aku penah buat..dlm 300++ je..tok sliding depan ngan tigkap bilik..
masa tu ada offer.. kalu pandai wat sndiri lagi murah...:D

mrahizad
18-05-2010, 01:03 AM
blh hubungi saya....

bad_103
18-05-2010, 01:10 AM
aku just nk buat kat tingkap dapur jer..ade laa 3 cermin kat situ..kalo yg kat dapur nie, aku nk pakai yg totally x nampak dlm kalo mlm & kite psg lampu kat dapur (mcm aku bagitau kat 1st page,aku xmo pakai cutain).owh,kalo price ok.ingat nk buat kat master bedroom gak..3 cermin gak..

ade sesape bley quote price ker??ke bagi cadangan ke??

QEM
18-05-2010, 04:42 PM
ok, aku dh pm no kwn aku tu..

aqhaziq
18-05-2010, 04:57 PM
kat area kelantan ada gak ke servis camni?
kalo ada sesape bleh bagitau kat mana ye...
minat gak

pecal84
18-05-2010, 05:01 PM
hehe paling baik ialah tingkat yg dibilik soal siasat balai polis.. sebelah dalam nampak cam cermin muka.. dari sebelah luar boleh tengok direct..

haha jgn salah pasang udah ler..

bad_103
18-05-2010, 05:14 PM
hehe paling baik ialah tingkat yg dibilik soal siasat balai polis.. sebelah dalam nampak cam cermin muka.. dari sebelah luar boleh tengok direct..

haha jgn salah pasang udah ler..



ngam gak tu..aku pon rase kalo tinted harge pon dh lebey kurang tukar cermin, baik aku tukar cermin..baru 3 cermin je pon..

baru rase cam bilik soal siasat sket dapur aku!

manalaz68
23-05-2010, 12:24 AM
Spray cat aerosol hitam pada paras yang kita nak

NEMO
23-05-2010, 12:33 AM
mesti mahal kan..bayangkan tinted kete pun beratus....ada cecah ribu...ni plak rumah..

den biasa tgk iklan tinted umah ni tepi jalan kat PJ ni

pacatkering
29-05-2010, 03:43 PM
Baru lepas siap tinted rumah sendiri...minggu depan nak masuk. Baik buat sendiri, sebab beli tinted ni just dlm rm400 satu gulung....kalau upah mahu dlm rm500 satu rumah (area sini la).kira share berdua....ni pun byk lagi film yg lebih....

pacatkering
29-05-2010, 03:46 PM
Tapi kena kasi letak banyak sabun la supaya senang nak ubah2...
Mula2 rasa tak konfiden jugak...tapi nak costing punya pasal terpaksa la wat sdiri.....huhuhu...sejuk beb dalam rumah...

nurkamar
29-05-2010, 10:26 PM
ada sejenis tinted berwarna yg kalo dlm umah terang benderang, still org luar x leh tgk klau mlm sekalipun.. so, dh xyah risau org xkn nmpk dlm umah..

kwn aku ada wat servis tinted ni, tp dia wat sambilan jer, so dia leh wat ari ahad atau mlm.. duduk area mn? kalo nk nnti aku pm no hp kwn aku tu..

harga dia bergantung pd jenis tinted.. dlm rm5 sekaki persegi tmasuk pasang..

salam.. mohon pm juga no tel kawan tu kat saya. rumah kat sepang

harley
08-07-2010, 05:23 PM
tinted film ni ada jual online tak ?

aku nk beli la, aku nk pasang sendiri,

decalXsia
08-07-2010, 06:54 PM
klo tinted pun org luar nmpk jugk klo kite pasng lmpu kn?
tutup jela pkai kertas klo xnk bg org nmpak..
lg 1 beli je tinted kt kedai tinted cermin kate..1 kaki persegi dlm rm2..
pasng sendiri..

janggut_X
09-07-2010, 11:05 AM
kek kawasan umah den byk fliers pasang tinted ni.tak silap kalau 7 tingkap tak habis rm1200. ghaso den la.kono check semulo

harley
10-07-2010, 03:09 PM
kalau yg lebih2 nk jual, aku nk beli,, :)) :))

acoi_abie@yahoo.com
18-05-2011, 10:38 AM
Kami menawarkan khidmat pemasangan :

 Khidmat pemasangan tinted ( solar film ).
 Untuk rumah atau office.
 Area kl dan Selangor,Putrajaya.
 Seluruh Lembah Klang.
 Kami berpengalaman lebih dari 2 tahun.

11 alasan kenapa anda perlu mendapatkan khidmat pemasangan tinted dari pihak kami

 Mengurangkan panas, silau, dan memudar berbalik sebanyak 80% dari radiasi panas matahari dan berbahaya ultra-violet sinar.
 Mengurangkan ketegangan mata
 Mengurangkan beban AC sehingga pemotongan kos operasi
 Penjimatan elektrik sepanjang tahun
 Melindungi dalaman rumah, makanan dan barang dari pudar dan membusuk.
 Membuat kaca tahan pecah dan menjadi kaca keselamatan dengan menguatkan dan mengurangkan bahaya serpihan berterbangan biasanya terlibat dengan kerosakan kaca.
 Meningkatkan keindahan luaran dan memberikan keselesaan dalam bilik.
 Tidak ada refleksi dari dalam dan luar.
 Kadar penglihatan yang jelas hari dan malam.
 Tidak memerlukan penjagaan khusus.
 Pemasangan dilakukan oleh pekerja yang berpengalaman.
 Ekonomik dan tahan lama.


PELBAGAI PILIHAN WARNA
HARGA MASIH BOLEH DIRUNDING

Boleh hubungi kami melalui telefon atau email kami di :

Mohd Izhan (019-3387246)
(md_izhan@yahoo.com.my)

Samsul bahari (012-5187847)
(acoi_abie@yahoo.com)

TokJayo777200
18-05-2011, 12:40 PM
Nak tinted cermin rumah kena dapat kelulusan JPJ dulu kan?kan?:-?

ake
18-05-2011, 12:46 PM
aku xjual tinted..aku nk jual cermin sliding door ade 5 keping...cermin fully gelap...tgal nk pasang je da..sape2 nk x?

poknik
18-05-2011, 01:56 PM
tak salah ke tinted cermin tingkap rumah ni?.. kang tak pasal2 kena saman ngan JPJ kang

aznor59
18-05-2011, 02:07 PM
aku pasang tinted satu rumah ...2 tingkat RM900 kat dapur dia kasi yang berkabus punyer.....kalau pasang dapur ajer dalam 50 kot....sebab sikitkan....pasang 1 rumah ler

stevane1985
12-09-2011, 08:21 PM
Salam & good day to all CGrians..

aku just nk tau info dari kengkawan seme tentang katner aku bley dapatkan perkhidmatan tinted tingkap umah.
Case:- kat tingkap dapur umah aku tu,cermin die kalo malam nampak direct laa plak ke dalam umah.bini aku jadi takut laa kalo nk membasuh kat sinki tu..so,aku plan untuk tinted kan tingkap dapur aku tu supaye menjadi gelap sesangat..aku xmo pakai curtain or roman blind or yg sewaktu dgn nyer.. aku just nk tanyer je cos aku rase cam ade penah dgr org tinted tingkap umah..

so,kepade sesape kengkawan kat sini ade info pasal nie or tau brape hengget nk buat or ade fon number or anda sdr bley buat, inform laa aku yer..umah aku kat cheras, bandar tun hussein onn..

tq in advance..

:D:D:D
ade juga sila call 013-3283705 (stevan ee)

skylinegtr34_may
12-09-2011, 08:24 PM
g je kt kedai tinted kete mn2... tnye diorg... mst diorg leh wat tu...

peija06
12-09-2011, 08:27 PM
pkai beg sampah yg itam tu ok x?? :D

mr reyes
12-09-2011, 10:06 PM
http://www.facebook.com/nuar.tinter

try add, dia wat tinted kereta dan bangunan sekali....
so far banyak job dia dah setelkan :)

bemban
13-09-2011, 10:30 AM
nak tolong habagh la, kalu nak jimat la kan, p la kedai aluminum yang buat tingkap pintu umah tu, mintak la kat depa tinted tu, kalu yang takde corak tu rega dia dalam rm2.50 ja sekaki, kalu yg ada bunga2 tu biasanya depa tak dak, kena p cari kat supermarket la tu pun jenuh gak nak cari, balik beli fbreze ka ayaq sabun ka buat sndiri jimat oooo, dah buat dah kat umah tak yah pakai langsir lak tu, ok pa, cuba la terai test

caterpillar
22-10-2011, 03:03 PM
kat mana nak beli tinted 1 gulung aaa??? aku nak upah orang buat tinted umah, mahai sgt. dlm rm700-900. aku nak try buat sendiri.. any sugestionn???

bazsh
22-10-2011, 03:19 PM
Mcm menarik

-RIZUAN-
22-10-2011, 03:24 PM
konsep tinted ni kalau siang mmg org pada luar tk nampak sbb cahaya terang dari luar.

tp bila mlm keadaan luar lg gelap dari dlm sbb dalam ada lampu..


kesimpulan dia ko letak tahap gelap tertinggi mana sekali pun org luar tetap akan nampak dlm bila bukak lampu.


cuma org dlm rasa konfiden skit sbb tk nampak apa2 kat luar...

azimuth
22-10-2011, 05:40 PM
nk tinted gelap ke TT??
hati2..skrg operasi kuat..kne ngn JPJ plak nti..hahahaha