PDA

View Full Version : kete JEpUN sebijik atau enjin dan halfcut rare...siap leh order darik jepun lagi..


chaphoo
28-04-2010, 08:40 PM
salam semua....sapa2 nak order kete second dari jepun..leh bagitau aku,,,kita g cari di jepun,,,tapi modal mau ada la...

selain itu,,,stakat ni barang yang ada adalah seperti di bawah:

Halfcut:

yrv = RM5200
ae111 6 speer = RM6000
evo2 rs = RM 10200
ae92 supercharger = RM5200
B18c typeR = RM10300
Pulsar sr20 Turbo intercooler besar depan dah upgrade = RM10700
Perdana V6 1.8 Single cam manual = RM6300

Kete sebijik :

GTO xsober adjustable tein ha exhaust satu set, seat sr3 2 bijik = RM 8700


Barminat???

kontek je aku: 0137032039

kita g jalan2 kat kedai kawn aku tu... :)

yemi
28-04-2010, 08:46 PM
waa...sampai nk pegi jepun tu cari keta...ni modal berapa ni nk gi jepun...huhhu

chaphoo
29-04-2010, 01:21 AM
biasak le bro..tapi bkan aku,,,kawan aku..dia ada kedai halfcut

civic_mind3d
29-04-2010, 01:28 AM
menarik...kdai kwn ko tu kat mane?

diablo
29-04-2010, 01:31 AM
yrv rm5200 mhl la bro .. mileage bpe tu . gear column shift @ gear bwh ?

adjustable tien bole oder bro ?

fix90
29-04-2010, 01:40 AM
klu ada kedai halpkat.,,, kat mana?

ajiekoyan
29-04-2010, 01:52 AM
mcm mahai jah bro..halfcut yg dah ade kt cni pon buleh dapat rega tu..exspecially YRV tu..

anam_miko
29-04-2010, 01:55 AM
eterna bleh dapat x..brape harga

chaphoo
29-04-2010, 07:45 AM
yrv rm5200 mhl la bro .. mileage bpe tu . gear column shift @ gear bwh ?

adjustable tien bole oder bro ?

apa barang pun boleh..jap aku tanya kawan aku tu,,nanti aku update sini

chaphoo
29-04-2010, 07:49 AM
eterna bleh dapat x..brape harga

nanti aku update sini ye..aku nak g kuar jap...

kalau nak order apapa barang dari jepun,,bagitau aku,,,kawan aku nak terbang minggu depan,,,melepas kang,,lambat lagi le leh order,,

papaehal kontek aku 0137032039,,

robot_gila
29-04-2010, 07:49 AM
evo 3 punya half cut berapa leh dapat..

snipers
29-04-2010, 08:05 AM
Soalan aku. Kenapa halfcut mahal?? sedangkan kat jepun nun, mereka nk buang saje benda tu semua. Mereka lebih seronok kalau ada negara jadi ''tempat pelupusan sampah mereka".

kenapa mahal?? itu persoalanyer.

Kita ambil contoh baju bundle, satu bundle guni besar berharga rm 250. Ada dekat beratus helai baju dlm guni bundle tu yg diambil dari luar negara utk dilupuskan. Tapi kita di sini jual baju tu SEHELAI rm 10 paling murah. soalannyer..

Kenapa mahal???

peja510
29-04-2010, 08:11 AM
kenapa halcut mahal kerana permintaan la...sebab xramai yg dapat order direct dari jepun terus..lagipun kita kena beli dalam kuantiti yg bnyk sekaligus...ramai xmampu...so, dalam berjuta2 kereta yg ade dimalaysia ni, kalau di nisbahkan dengan kedai halfcut yg wujud, memang terlalu kecil perbandingannya...so, diaorg akan pegang harga la...

arif.arabianperfume
29-04-2010, 08:19 AM
salam semua....sapa2 nak order kete second dari jepun..leh bagitau aku,,,kita g cari di jepun,,,tapi modal mau ada la...

selain itu,,,stakat ni barang yang ada adalah seperti di bawah:

Halfcut:

yrv = RM5200
ae111 6 speer = RM6000
evo2 rs = RM 10200
ae92 supercharger = RM5200
B18c typeR = RM10300
Pulsar sr20 Turbo intercooler besar depan dah upgrade = RM10700
Perdana V6 1.8 Single cam manual = RM6300

Kete sebijik :

GTO xsober adjustable tein ha exhaust satu set, seat sr3 2 bijik = RM 8700


Barminat???

kontek je aku: 0137032039

kita g jalan2 kat kedai kawn aku tu... :)
Sorry tnya bro..ni legal ke ni? :)

ameant
29-04-2010, 08:24 AM
harga cam takde byk beza dgn kedai halfcut yg sedia ada je :D . kasi up pic skit.. baru la boleh ushar skit.

butterland
29-04-2010, 08:38 AM
awat harga lebih kurang kat h/c mesia je..

TokMan
29-04-2010, 09:54 AM
harga macam hfcut yang dah ada kat malaysia ja???

chaphoo
29-04-2010, 10:42 AM
salam,,,haha,,,aku rasa korang salah faham..kawan aku tu memang di malaysia,,tapi dia sendiri turun jepun amik barang,,,

harga banyak murah berbanding halfcut yang lain(leh nego, tapi kalau betul serius la),,,tambah2 dia leh amik order...minggu depan g jepun,,,:)

barang memang legal,,,melalui jalan yang betul :)

chaphoo
29-04-2010, 10:54 AM
Soalan aku. Kenapa halfcut mahal?? sedangkan kat jepun nun, mereka nk buang saje benda tu semua. Mereka lebih seronok kalau ada negara jadi ''tempat pelupusan sampah mereka".

kenapa mahal?? itu persoalanyer.

Kita ambil contoh baju bundle, satu bundle guni besar berharga rm 250. Ada dekat beratus helai baju dlm guni bundle tu yg diambil dari luar negara utk dilupuskan. Tapi kita di sini jual baju tu SEHELAI rm 10 paling murah. soalannyer..

Kenapa mahal???

kita kena faham,,,bukan saja kos beli kete di jepun,,,,nak potong lagi,,,dan banyak lagi proses sebelum masuk malaysia...ramai tangan2 yang atas angin,,,kalau halfcut semua murah,,,,sapa nak beli kereta nasional?...kereta nasional siapa yang keluarkan,,,siapa yang kawal harga benarnya?...:)

kadang2 bukan bisnesman tu yang sengaja naik harga,,,banyak tekanan lain,,susah orang kita nak survive dalam bisnes...bahana orang kita juga...

kerunai
29-04-2010, 11:01 AM
pergh ..aku baru jek abis 10k beli type R halfcut ..tapi bawak keta puas hati arrr...dia punya value sama dengan benda buatan tempatan yg rega 100k ke atas ..hehehe

chaphoo
29-04-2010, 11:02 AM
lupa lak,,,kawan aku ni orang melayu....susah cari bang,,,orang melayu wat halfcut...support je,,servis baik punya insyaAllah...

chaphoo
29-04-2010, 11:03 AM
pergh ..aku baru jek abis 10k beli type R halfcut ..tapi bawak keta puas hati arrr...dia punya value sama dengan benda buatan tempatan yg rega 100k ke atas ..hehehe

betul bro,,,terpulang pada kita le,,,jadilajh pengguna yang bijak,,:)

kerunai
29-04-2010, 11:30 AM
atas citarasa peribadi ..nak cakap betul ke salah ke..masing2 ada cara camana nk atasi benda2 tu ...terpulang..

owndferra
29-04-2010, 11:46 AM
atas citarasa peribadi ..nak cakap betul ke salah ke..masing2 ada cara camana nk atasi benda2 tu ...terpulang..

setuju..setuju... :D

chaphoo
29-04-2010, 04:32 PM
buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuump:)

anuarul
29-04-2010, 04:43 PM
pm harga ek9 sebiji berapa,hahaha,,belikan kasot boleh? onitsuka tiger. lalalala

9ball
29-04-2010, 04:44 PM
peh........
bagus servis camnie...
susah gak nk cari org melayu buat biz halfcut...
tgh kumpul dana nk transform kenari gua...hehehe
ley laa deal ngan TT nnti.....

butterland
29-04-2010, 04:53 PM
lain kali cakap biar terang TT..
kedai kawan TT tu kat mesia...area mana...
senang le kengkawan CG nak menjengah sambil menjual nama bro tuk dapat lai murah..hehehehe

chaphoo
29-04-2010, 04:56 PM
lain kali cakap biar terang TT..
kedai kawan TT tu kat mesia...area mana...
senang le kengkawan CG nak menjengah sambil menjual nama bro tuk dapat lai murah..hehehehe

haha,,,tempat area shah alam,,,g la cari,,,:)...aku ni marketer dia,,,kita g sama2 menjengah kedai dia,,,

chaphoo
29-04-2010, 05:01 PM
peh........
bagus servis camnie...
susah gak nk cari org melayu buat biz halfcut...
tgh kumpul dana nk transform kenari gua...hehehe
ley laa deal ngan TT nnti.....

x da masalah bro..minggu depan dia nak berlepas dah,,,baik order skarang,,aku minta dia cari,,,

minimum sebulan ye dia dok sana,,,mencari2 barang2 fav anda semua..haha

pingu3445
30-04-2010, 12:58 AM
tolong tengok2 kan kalau boleh dapat..
1. lowered spring utk yrv depan atau complete dpn blakang ada?
2. pastu bodykit YMR tuk L7 complete brp boleh dapat?
3. steering momo tiptronic atau tak tiptronic dari model avy/passo.

thanx pm saya pun boleh..shah alam kat mana bro?dekat sgt dah ni..huhu

shah_azli
30-04-2010, 01:12 AM
aku tgh ushar2 halfcut Hilux D4D & triton (DIESEL)...
bp harga bole dpt??
tanya harga dulu sbb bkn skrg nk amik..tgh survey2 sape2 bole bg best price..

SeeZ
30-04-2010, 01:49 AM
kita kena faham,,,bukan saja kos beli kete di jepun,,,,nak potong lagi,,,dan banyak lagi proses sebelum masuk malaysia...ramai tangan2 yang atas angin,,,kalau halfcut semua murah,,,,sapa nak beli kereta nasional?...kereta nasional siapa yang keluarkan,,,siapa yang kawal harga benarnya?...:)

kadang2 bukan bisnesman tu yang sengaja naik harga,,,banyak tekanan lain,,susah orang kita nak survive dalam bisnes...bahana orang kita juga...


HAHA...Ketua setiausaha kata..kalau tak bocor kerana rasuah..10billion boleh jimat....siapa perasuah tu...:D

kalau ada org lain tau mende tu murah,
persoalannya..kenapa tak bawa masuk dan jual murahhh:eek:

jangan mareee

bata
30-04-2010, 02:15 AM
ni Mitsu GTO sebijk ke ni?

Kete sebijik :

GTO xsober adjustable tein ha exhaust satu set, seat sr3 2 bijik = RM 8700


ke aku salah baca? hehe. agak2 kalo Mitsu FTO tiptronic sebijik bape ea


Chow

oxygenO2
02-05-2010, 04:19 PM
salam semua....sapa2 nak order kete second dari jepun..leh bagitau aku,,,kita g cari di jepun,,,tapi modal mau ada la...

selain itu,,,stakat ni barang yang ada adalah seperti di bawah:

Halfcut:

yrv = RM5200
ae111 6 speer = RM6000
evo2 rs = RM 10200
ae92 supercharger = RM5200
B18c typeR = RM10300
Pulsar sr20 Turbo intercooler besar depan dah upgrade = RM10700
Perdana V6 1.8 Single cam manual = RM6300

Kete sebijik :

GTO xsober adjustable tein ha exhaust satu set, seat sr3 2 bijik = RM 8700


Barminat???

kontek je aku: 0137032039

kita g jalan2 kat kedai kawn aku tu... :)


lupa lak,,,kawan aku ni orang melayu....susah cari bang,,,orang melayu wat halfcut...support je,,servis baik punya insyaAllah...


mmg nk support tt,tp rege mantul sgtla..

ae111 6 speed klu 6k mhl..de tmpt leh dpt 5.5k siap bodypart..
trueno bzr lg broo...
huhuhuh..

tp xpe,tanyekan mmbr tt adjustable ae111,4 pcs bape ek..
pm kawan tt...