PDA

View Full Version : Anjing Berak Depan Halaman Rumah


fazarudin
28-04-2010, 09:37 AM
Aku skang bengang nih..Asal nak pegi keje je..mesti ada najis anjeng depan rumah aku...everyday , dengan kerapnye anjeng tu berak depan rumah...tak tau lah apa yang special sangat...

ada tak cara camne xmau kasi anjeng tu berak depan rumah aku lagi ?...

azanney
28-04-2010, 09:39 AM
Aku skang bengang nih..Asal nak pegi keje je..mesti ada najis anjeng depan rumah aku...everyday , dengan kerapnye anjeng tu berak depan rumah...tak tau lah apa yang special sangat...

ada tak cara camne xmau kasi anjeng tu berak depan rumah aku lagi ?...

bro tabur garam kasar je kat situ..........:D

fazarudin
28-04-2010, 09:44 AM
bro tabur garam kasar je kat situ..........:D

garam kasar ?... tujuannye utk ape bro ?...

dell
28-04-2010, 09:47 AM
...lg satu cara..senang je..
..sebelum anjing tu berak....

..ko tunggu kat depan rumah...port die selalu berak..

..time die ngah nak start menderam je....ko dtg libas sekali kat hidung die..

..confirm menangis...and serik nak buat lagi..

black_apple
28-04-2010, 09:48 AM
bro tabur garam kasar je kat situ..........:D

garam bkn ke klu org dlu ckp tuk halau ular?
:-?:-?

abg_boyot
28-04-2010, 09:48 AM
g carik sulfur@belerang kuning..bau die mmg kuat klu anjeng tue cium2 mmg tak slere die berak kat situ lagi@ko skodeng klu itu anjeng dtg lg lastik dgn peluru timah kat pale die kasi mamps..aku suke sgt lastik anjeng kat pale..heheheeee

neo wave
28-04-2010, 09:56 AM
tu tandanya anjing tu anggap kawasan depan rumah bro tu kawasan dia......:-0

Policeark
28-04-2010, 10:07 AM
bahaya 2 bro..nt ko biar lame sgt..die pgil kawan die dtg berak sane lak

anakmalaya
28-04-2010, 10:07 AM
g carik sulfur@belerang kuning..bau die mmg kuat klu anjeng tue cium2 mmg tak slere die berak kat situ lagi@ko skodeng klu itu anjeng dtg lg lastik dgn peluru timah kat pale die kasi mamps..aku suke sgt lastik anjeng kat pale..heheheeee

idea letak sulfur tu aku stuju... tp bab lastik tu jgn la.. kesian anjing tu makhluk Allah gak.. ko cbe alih taik tu kat tmpat lain.. next time anjing tu pegi kat tmpat ko pindahkan tuh..

zerovirus
28-04-2010, 10:16 AM
bro santau je anjing tu :))

hello4u
28-04-2010, 10:20 AM
lastik jer............

hello4u
28-04-2010, 10:22 AM
Member aku fobia tul dgn anjing2 nih...

Cuppy Cakes
28-04-2010, 10:35 AM
beli minyak tanah, pastu renjiskan kat dpn laman rumah ko tu.....

anjing ni sekali dia dah berak, dia akan dtg selalu sbb dia dah jdkan kawasan tu territory dia...so, ko kene hilangkan bau tu....

idea sulfur tu mungkin boleh dipakai juga....

noraini@azlan
28-04-2010, 10:38 AM
dia suka umah ko tu bro
haha

polong
28-04-2010, 10:44 AM
idea belerang&garam okay tue..kena try bro
x da la effect kt manusia..
nk bgus lagi tuang minyak hitam..tp mencemarkan plak..:))

azanney
28-04-2010, 10:50 AM
garam kasar ?... tujuannye utk ape bro ?...

taik anjing ni tawar..so kalau letak garam sedap la sikit rasanya...:)):))

mansurgilerduit
28-04-2010, 10:54 AM
bro letak 1 meja dgn 1 kerusi, upah sorang makcik kutip duit tandas. Nak berak sekali caj 50 sen. Hanjing mana ada duit bro, mesti dia cari port umah lain... cuba la, berkesan... ngeh2

alonso
28-04-2010, 10:56 AM
repot kt mama anjing tu:))

ko tak try tunggu awal pagi ke tgk dia berak?

selambeyaya
28-04-2010, 10:59 AM
idea letak sulfur tu aku stuju... tp bab lastik tu jgn la.. kesian anjing tu makhluk Allah gak.. ko cbe alih taik tu kat tmpat lain.. next time anjing tu pegi kat tmpat ko pindahkan tuh..

satu keje plak nak alihkan taik anjing.. tabur sulfur je terus anjing lari, hantu pun lari.. :)

naj2921
28-04-2010, 10:59 AM
bro..ada membe aku pernah kena mcm ni..last sekali ..dia beli patung anjing pastu dia potong kepala petung anjing tu letakkan tmpat dia berak.kira mcm simbolik la...lps tu mmg anjing x dtg dah tempat tu..aku rasa anjing tu paham kot..:D:D:D

mohdridzuan®
28-04-2010, 11:09 AM
taik anjing ni tawar..so kalau letak garam sedap la sikit rasanya...:)):))

ni mesti da slalu rasa, bpe jenis da bro? :eek::eek::p

mohdridzuan®
28-04-2010, 11:09 AM
bro..ada membe aku pernah kena mcm ni..last sekali ..dia beli patung anjing pastu dia potong kepala petung anjing tu letakkan tmpat dia berak.kira mcm simbolik la...lps tu mmg anjing x dtg dah tempat tu..aku rasa anjing tu paham kot..:D:D:D

idea bernas ni, mau kecut perut anjing tu sampai tak jadi nak melepas :))

zxr250
28-04-2010, 11:10 AM
anjin ni kuat mkn pisang kowt :eek:

azanney
28-04-2010, 11:13 AM
ni mesti da slalu rasa, bpe jenis da bro? :eek::eek::p

kalau sedap mmg selalu..ni tawar, so kadang² je...:D

jenis ni je http://www.cs2.org.vt.edu/beeks/spring08/Catherine/Puppies.jpg
:)):))

mohdridzuan®
28-04-2010, 11:21 AM
kalau sedap mmg selalu..ni tawar, so kadang² je...:D

jenis ni je http://www.cs2.org.vt.edu/beeks/spring08/Catherine/Puppies.jpg
:)):))

owh...patut pon bro berani nak rase...cute je anjin nye :eek::eek:

ammar5
28-04-2010, 11:38 AM
letak jarum dlm telur ayam,pas makan sure anjing tu dh jadi bangkai....:)):)) selamat rumah ko x kena berak dah...:)):))

irfan
28-04-2010, 11:42 AM
letak jarum dlm telur ayam,pas makan sure anjing tu dh jadi bangkai....:)):)) selamat rumah ko x kena berak dah...:)):))

seksa ni bro...tak baik.jgn buat ni mati dalam keadaan paling seksa...x sampai ati tengok

-RIZUAN-
28-04-2010, 11:44 AM
mmg masalah ni biasa jadi kat taman2 perumahan...area tmpt aku pun slalu.
senang jer...mudah dan menjimatkan..

aku bg 2 cara..baik dan kejam

BAIK
- kalau nak senang ko tabur jer sabun serbuk..kalau agak2 ujan tabur je la balik.jgn la banyak sgt.InsyAllah tk dtg

KEJAM
- beli daging/ayam masuk miang buluh.tgk la 2-3 bulan.kompom mati dalam diam


selamat mencuba

tapirbawaklori
28-04-2010, 11:50 AM
kes sama jadi ngan aku ni..pastu dah lama tak de..skang ni jadi balik...aku ingat nak tabur blerang jer....pastu bakar dari dalam umah ...stail mission imposible...sampai kat buntut anjing tu meletup...amacam ok tak?..kih kih

tapirbawaklori
28-04-2010, 11:51 AM
taik anjing ni tawar..so kalau letak garam sedap la sikit rasanya...:)):))

wakakakaakka....kau penah gulai taik anjing ker?,...waakakaka :))

tapirbawaklori
28-04-2010, 11:52 AM
letak jarum dlm telur ayam,pas makan sure anjing tu dh jadi bangkai....:)):)) selamat rumah ko x kena berak dah...:)):))

yang ni kalau kau buat..menjawab kau depan ALLAH sok...dia makhluk gak..

alonso
28-04-2010, 11:58 AM
letak je signboard
"anjing not allowed"

:eek::eek::eek:

fazarudin
28-04-2010, 12:02 PM
beli minyak tanah, pastu renjiskan kat dpn laman rumah ko tu.....

anjing ni sekali dia dah berak, dia akan dtg selalu sbb dia dah jdkan kawasan tu territory dia...so, ko kene hilangkan bau tu....

idea sulfur tu mungkin boleh dipakai juga....

oh ye ke ...nanti aku try tp katne nak cari sulfur tu

mohdridzuan®
28-04-2010, 12:04 PM
,”’╭⌒╮⌒╮.’,”’,,’,.”,,’,”,.
╱◥██◣”o’,”’,,’,.”.”,,’,.
|田|田田│ ”,,’,.’,”’,,’,.”
╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬
>>>——I love you! —->





ape kes ni? menyepam ? :(scam

ennoar
28-04-2010, 12:06 PM
ko letak notis: DOG NOT ALLOWED SITTING HERE....HEH HEH

feroz3004
28-04-2010, 12:19 PM
Mlm2 ko g lak berak kat tempat anjing tu berak, sok anjing tu dtg nk melabur, dia cium2 bau pelik je, bkn dianye , mesti dia lari pastu..x dtg dh.. :)):))

fazarudin
28-04-2010, 12:23 PM
aku tak tergamak nak buat cara kotor..kesian anjeng tu...

aku akan try idea2 korang terutamanya :-

1. tabur sabun
2. tabur sulfur

aku try search kat google tadi , ade org cadangkan letak cuka sebab anjing nih bile die nak berak , die dah mark kat tpt tuh ..so die akan kerap berak kat tpt yg die dah mark tuh..

Saleh83
28-04-2010, 12:27 PM
Kes Ko Sama Ngan Aku La Bai? Mentang2 La Umah Aku Cantik... Ehehehehe

garno
28-04-2010, 12:51 PM
bahaya 2 bro..nt ko biar lame sgt..die pgil kawan die dtg berak sane lak

bila start panggil geng tu yg tak tahan :eek:

fxfreakstar
28-04-2010, 01:00 PM
aku ada satu cara senang..bro letak je seekor cipan...nanti bile si anjing tu datang mahu berak...die musti akan terkujat melihat si cipan itu...kerana berasa pelik, si anjing pon bertanya...ape yg ko buat dikawasan berak aku...jawab si cipan, aku saje mencipankan diri aku...anjing pon menjadi bengang lalu berlalu pergi...maka terselamatlah rumah saudara insyaallah :)paid:)paid:)cgrock :p

irsaffy
28-04-2010, 01:01 PM
petua tanam pokok ubi kayu kt halaman umah utk halau anjing penah dgr tak?? ada org ckp anjing takut tgk btng ubi kayu...mcm kucing tgk penyapu lidi..ntah btol ntah tidak..

fazarudin
28-04-2010, 01:27 PM
anjing yg berak depan umah aku neh ade tuannye...ape yang geram tuan anjing nih tgk dari jauh je ... bile aku baling anjing tuh ngan batu..mule lah die dtg datang marah2 ..nak samanlah ..cakap anjing die baka baik lah...
aku sound lah ., kalau itu lu punye anjing baka ada baik , lu antar sekolah lah kasi belajar jangan berak merata-rata..kalau lu punya anjing ada berak satu kali lagi , gua berak lu punya depan rumah .. amacamm ?..

irsaffy
28-04-2010, 01:45 PM
anjing yg berak depan umah aku neh ade tuannye...ape yang geram tuan anjing nih tgk dari jauh je ... bile aku baling anjing tuh ngan batu..mule lah die dtg datang marah2 ..nak samanlah ..cakap anjing die baka baik lah...
aku sound lah ., kalau itu lu punye anjing baka ada baik , lu antar sekolah lah kasi belajar jangan berak merata-rata..kalau lu punya anjing ada berak satu kali lagi , gua berak lu punya depan rumah .. amacamm ?..

pe lg..beli lembu pastu g tambat dpn umah tuan anjing tu..nnt lembu tu berak dpn umah dier..:D

gadgetmall
28-04-2010, 02:10 PM
bro..ada membe aku pernah kena mcm ni..last sekali ..dia beli patung anjing pastu dia potong kepala petung anjing tu letakkan tmpat dia berak.kira mcm simbolik la...lps tu mmg anjing x dtg dah tempat tu..aku rasa anjing tu paham kot..:D:D:D

:eek::eek::eek::eek:
berguling beb aku bace ayat ko..
simbolik sungguh..:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock


*nanti kalu ade pilihanraye,potong kepale wakil rakyat pastu letak kat depan pintu tmpat ngundi..kompom pihak yg buat menang..haha

gadgetmall
28-04-2010, 02:12 PM
letak jarum dlm telur ayam,pas makan sure anjing tu dh jadi bangkai....:)):)) selamat rumah ko x kena berak dah...:)):))

kedang2 x jadi jugak..ade anjing tuan die sorg je leh kasi makan..
aku kene da dlu..
sekse2

S.Y.E.D
28-04-2010, 02:12 PM
letak itu karen kt pagar rumah ko bro...

StarPark
28-04-2010, 02:20 PM
dpn rumah ko 2 ada lekuk2 x?
aku rase nie kes anjing 2 ingt tu lubang jamban kot sbb da lekuk2..

ajiekoyan
28-04-2010, 02:21 PM
kasi baling mercun bola jah

selambeyaya
28-04-2010, 02:29 PM
aku ada satu cara senang..bro letak je seekor cipan...nanti bile si anjing tu datang mahu berak...die musti akan terkujat melihat si cipan itu...kerana berasa pelik, si anjing pon bertanya...ape yg ko buat dikawasan berak aku...jawab si cipan, aku saje mencipankan diri aku...anjing pon menjadi bengang lalu berlalu pergi...maka terselamatlah rumah saudara insyaallah :)paid:)paid:)cgrock :p

kau pun buat lawak cipan :))

fazarudin
28-04-2010, 04:15 PM
hahaha..macam2 lah korang punye idea kan..

black_apple
28-04-2010, 05:08 PM
...lg satu cara..senang je..
..sebelum anjing tu berak....

..ko tunggu kat depan rumah...port die selalu berak..

..time die ngah nak start menderam je....ko dtg libas sekali kat hidung die..

..confirm menangis...and serik nak buat lagi..

lg satu care pn leh gak...
seblum anjing 2 brak,awk berak dlu kt kwasan c2...nnti msti die x brak lg...hihi....
sori ye...sje wat lawak...:)paid:)paid

safa69
29-04-2010, 01:40 PM
anjing tu ingat ko kawan dia kot bro..heheh..jgn marah..gurau jer

adoila
29-04-2010, 02:30 PM
kalau ada anjing bertuan, gi maki jer tuan dia...kot tuan dia marah...ko amik taik anjing tu, lumur kat dinding umah dia...(pakai cangkul la)

or kalau anjing bertuan tu tak berkolar...ko boleh gi report PBT...kata kalau tak amik tindakan...akan ada rusuhan kaum kat situ...ekekeke...

anjing tak bertuan nih, ko boleh ar letak sulfur ker apa ker...

alonso
29-04-2010, 02:32 PM
tanam periuk api kt tmpt dia berak tu

zamreda
29-04-2010, 02:43 PM
pukul ajer anjing tu...

klau tuan dia nampak......nie aku punya rumah aku punya suka lerr....

fotosintesis
29-04-2010, 02:50 PM
ko cuah je diesel kat tpt dia berak tu

Bro_Izantie
29-04-2010, 02:50 PM
ko tabur jer taik gajah/rimau.....komfom takkan dtg anjeng tuh...aku dulu penah isi taik gajah dlm reban ayam...memang dia tak dtg dah tak kacau ayam2...tp kalau kat bandar, mana plak nak cari taik gajah selain zoo? hmmmm...takpun satu lg idea, ko kencing kat depan umah buat tanda tu ko punya wilayah...try la...kencing tu ko bole isi dlm botol dan curah kat depan umah...kalau ko pegi kencing berdiri depan umah, jgn kata anjing, jiran ko pun akan lari.....

mint
29-04-2010, 03:06 PM
idea korang buat aku gelak sorang2 la..sakit perut aku..hehe :eek: :eek:

redcloud
29-04-2010, 03:22 PM
untuk kucing bole tak gune idea2 yang diberikan tu..kucing jiran red suke bebenor kencing ngan berak kat kawasan umah red kat umah tuan dia xde lak nak melepas..kat parking kete la, tepi pasu bunga la kekadang kat kasut pun melepas gak..busuk ye jgn nak di kata la

ade sekali tu somi red bengang..dia angkut taik tu taruk bawah tayr kete tuan dia..rase ye kucing ni ikut perangai tuan dia..tuan dia suke parking kete dpan umah red..yang paling best sidai kain ngan karpet pun kat umah pagar umah red..bukan ye umah dia xde pagar...ape da ini punye spesis pun ada da..

buffet2
29-04-2010, 03:34 PM
byk tul idea korang...aku pun tahan perut nak gelak...:eek::eek:

comelcomot
29-04-2010, 04:10 PM
baling je batu..kuang ajar berak terabor tuan die xajar ape??

mastercooler
29-04-2010, 05:50 PM
report kat majlis perbandaran..suruh diorg buat operasi tangkap anjing yg x bertuan..ak lak tenson tgk anjing kat rumah mak ak 2..duk selerakan sampah jer kerja nya..dah buat report tapi x dtg2 lg..

aut05urfer
29-04-2010, 06:42 PM
bro..ada membe aku pernah kena mcm ni..last sekali ..dia beli patung anjing pastu dia potong kepala petung anjing tu letakkan tmpat dia berak.kira mcm simbolik la...lps tu mmg anjing x dtg dah tempat tu..aku rasa anjing tu paham kot..:D:D:D
pergh.. macam dah kene voodoo lak anjing tu :D:D

aut05urfer
29-04-2010, 06:46 PM
time aku belajar dulu.. ade gak anjing wat port tandas awam kat depan umah sewa, kat pintu pagar tu..syiot jer. yang aku perasan la.. anjing tu suka men"crett" kat tempat berpasir kat pintu pagar tu. anjing ni suka kot melepas kat tempat2 yang berpasir ni.

Cuppy Cakes
29-04-2010, 07:03 PM
lawak masing2 punya pendapat ni....:))

bboymuiz
29-04-2010, 07:06 PM
santau..
ok gak..
gahahaha

fazarudin
02-05-2010, 05:03 AM
ari tu aku tuang cuka kat tpt dia biasa berak...esoknye , bile aku balik keje..bini aku cakap..ade sekor anjing hitam tu pegi kat tpt tu...anjing tu hidu banyak kali ..pastu die blah..anjing tu gi berak kat tpt lain...

so menjadi lah tips nih...

apiz
02-05-2010, 05:13 AM
guna minyak tanah bole jugak bro..