PDA

View Full Version : Permata Yang Hilang (Ibnuyusof™)


mohdfayyadh
19-04-2010, 04:57 AM
None Available

dragonlord
19-04-2010, 05:04 AM
uiks!!! mcm pernah tengok buku terlarang ini.

akunobita
19-04-2010, 05:08 AM
ebook?
hard copy punya ada tak?

mohdfayyadh
19-04-2010, 05:09 AM
uiks!!! mcm pernah tengok buku terlarang ini.

oh..buku Permata Yang Hilang memang terkenal..terima kasih untuk BUMP percuma..:D

mohdfayyadh
19-04-2010, 05:11 AM
ebook?
hard copy punya ada tak?

Minta maaf. Hanya eBook yang ada buat masa ini. eBook ini juga tidak kurang hebatnya berbanding hard copy kerana isi kandungannya kini lebih banyak dan info-info terbaru telah ditambah oleh Ibnuyusof. Akan tetapi, jika saudara masih mahukan hard copy. Boleh request,saya akan bertanya kepada Ibnuyusof. Terima Kasih. :)

akunobita
19-04-2010, 02:40 PM
Minta maaf. Hanya eBook yang ada buat masa ini. eBook ini juga tidak kurang hebatnya berbanding hard copy kerana isi kandungannya kini lebih banyak dan info-info terbaru telah ditambah oleh Ibnuyusof. Akan tetapi, jika saudara masih mahukan hard copy. Boleh request,saya akan bertanya kepada Ibnuyusof. Terima Kasih. :)

bukan masalah hebat tak hebat ebook.
tapi jenuhlah dengan ebook.~X(
sakit mata woooo nak baca.
kalau buku.
boleh baring2 sambil baca.:D

amazinggold88
19-04-2010, 02:46 PM
bukan masalah hebat tak hebat ebook.
tapi jenuhlah dengan ebook.~X(
sakit mata woooo nak baca.
kalau buku.
boleh baring2 sambil baca.:D

klu ade bku nk jgk :p:p

anakmalaya
19-04-2010, 02:52 PM
buku2 ni blh selesa baca hard copy.. kalo ebook byk skip la jwpnye...

taufic
19-04-2010, 02:57 PM
segan nak beli hard copy kat kedai huhu

amazinggold88
19-04-2010, 03:04 PM
segan nak beli hard copy kat kedai huhu

bli online xpe :D:D

tomie
19-04-2010, 03:07 PM
nak hardkopi
beli ebook...lepas tu print out jerlah :D :)paid

taufic
19-04-2010, 03:18 PM
bli online xpe :D:D

betol2
janji hard copy ori lagi :D

baca ebuk 300 lebih page tak syiok hehe

mohdfayyadh
19-04-2010, 03:28 PM
nak hardkopi
beli ebook...lepas tu print out jerlah :D :)paid

Betul tu. Setelah beli eBook anda boleh print out dan baca jika menghadapi kesukaran untuk membaca di komputer. Malahan anda boleh baca di dalam blackberry atau iphone anda. Lebih mudah untuk baca di mana-mana.

janggut_X
19-04-2010, 03:29 PM
sesapo boli ebook,pastu apo laie..print out la jadikan harcopy.hehehehe.ok tak idea ni..

mohdfayyadh
19-04-2010, 03:34 PM
bukan masalah hebat tak hebat ebook.
tapi jenuhlah dengan ebook.~X(
sakit mata woooo nak baca.
kalau buku.
boleh baring2 sambil baca.:D

Setelah bertanyakan kepada Ibnuyusof, beliau mengatakan tiada lagi hard copy Permata Yang Hilang. Memandangkan semua stok yang dahulu telah sold out. Saya sarankan saudara dapatkan eBook yang original ini. Kemudian untuk print out dan baca sendiri adalah dibenarkan. Hal ini kerana eBook itu adalah hak milik saudara.

anuarul
19-04-2010, 03:37 PM
terbaikk buku ni....hehehehehe

mohdfayyadh
19-04-2010, 03:37 PM
sesapo boli ebook,pastu apo laie..print out la jadikan harcopy.hehehehe.ok tak idea ni..

Memang benar, bernas idea itu. Sesiapa yang telah membeli eBook dibenarkan untuk print out hard copy untuk membacanya kerana ia telah menjadi hak miliknya.

mohdfayyadh
19-04-2010, 03:39 PM
terbaikk buku ni....hehehehehe

Hehe. Apa tunggu lagi saudara? Tidakkah saudara mahu satu? Saya sendiri pun telah lama membaca dan mendalaminya. Memang puas hati.

mohdfayyadh
19-04-2010, 03:41 PM
segan nak beli hard copy kat kedai huhu

Hehe. Jadi saudara boleh membelinya di secara online dari pengedar-pengedar sah eBook Ibnuyusof. :)

anuarul
19-04-2010, 03:43 PM
Hehe. Apa tunggu lagi saudara? Tidakkah saudara mahu satu? Saya sendiri pun telah lama membaca dan mendalaminya. Memang puas hati.

lambat lagi ako nak kawen tuan..ehhehehe:D

tomie
19-04-2010, 03:45 PM
buku masto ni...sama dak mcm buku ni.. -->> :D (http://rahsia-sensaoil-ayuzip.blogspot.com/2009_04_26_archive.html)

mohdfayyadh
19-04-2010, 03:54 PM
lambat lagi ako nak kawen tuan..ehhehehe:D

Hehe. Tidak mengapa, boleh belajar dahulu. Praktikkan senaman yang ada dan amalan kesihatan yang ada. Bila sudah kahwin nanti sudah kuat. Hehehe.

Saleh83
19-04-2010, 03:55 PM
Oo... Dah Ade Dah.... Ebook Jugak... Dapat Free.. Copy Paste Dari Member.... huhuhu. http://www.laymark.com/i/m/m132.gif (http://www.laymark.com)

mohdfayyadh
19-04-2010, 03:57 PM
buku masto ni...sama dak mcm buku ni.. -->> :D (http://rahsia-sensaoil-ayuzip.blogspot.com/2009_04_26_archive.html)

Minta maaf saudara. Saya tak tahu pula berkenaan buku Masto. Sama ada ia lebih kurang sama isi kandungannya dengan buku ini atau tidak. :)

tomie
19-04-2010, 04:00 PM
Minta maaf saudara. Saya tak tahu pula berkenaan buku Masto. Sama ada ia lebih kurang sama isi kandungannya dengan buku ini atau tidak. :)

tunjuk la mai tgk sehelai dua :D
manalah tau kot2 sama
kalo dah sama....takyah beli wat kali kedua :">

zulkifly2z
19-04-2010, 04:00 PM
teknik pelanduk minum air.....hahahahah

mohdfayyadh
19-04-2010, 04:00 PM
Oo... Dah Ade Dah.... Ebook Jugak... Dapat Free.. Copy Paste Dari Member.... huhuhu. http://www.laymark.com/i/m/m132.gif (http://www.laymark.com)

Saya tidak mahu komen apa-apa. Masing-masing tahu. Hak saudara untuk memilihnya.

ckama33
19-04-2010, 04:02 PM
nothing....

mohdfayyadh
19-04-2010, 04:02 PM
tunjuk la mai tgk sehelai dua :D
manalah tau kot2 sama
kalo dah sama....takyah beli wat kali kedua :">

Di page yang pertama thread ini. Sudah saya berikan preview buku ini. Sila rujuk page 1. Jika saudara tidak perasan bermakna ianya lain. Jadi bolehlah dapatkan edisi yang baru ini. :D

mohdfayyadh
19-04-2010, 04:05 PM
nih yang free... ehehehhe

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=45164

Itu adalah versi print. Saiznya 150MB lebih. Malang sekali di Malaysia, hak milik tidak diendahkan. Saya terasa sedih kerana disebabkan itu. Pengkarya seperti ibnuyusof amat kecil hati dan tidak dapat cari makan. Saudara seislam sendiri yang melakukannya. Tak mengapalah, itu bukan periuk nasi atau kerja saya. Minta maaflah kalau saya menyinggung perasaan mana-mana pihak. Saya adalah pengedar sah eBook Permata Yang Hilang. Saya hanya mahu mencari makan yang halal di sini. Minta maaf sekali lagi. Saiz eBook yang original ini hanyalah 7MB. Terima kasih.

ckama33
19-04-2010, 04:10 PM
Itu adalah versi print. Saiznya 150MB lebih. Malang sekali di Malaysia, hak milik tidak diendahkan. Saya terasa sedih kerana disebabkan itu. Pengkarya seperti ibnuyusof amat kecil hati dan tidak dapat cari makan. Saudara seislam sendiri yang melakukannya. Tak mengapalah, itu bukan periuk nasi atau kerja saya. Minta maaflah kalau saya menyinggung perasaan mana-mana pihak. Saya adalah pengedar sah eBook Permata Yang Hilang. Saya hanya mahu mencari makan yang halal di sini. Minta maaf sekali lagi. Saiz eBook yang original ini hanyalah 7MB. Terima kasih.

maafkan saya kalau sedara terasa hati... saya tarik balik..

mohdfayyadh
19-04-2010, 04:12 PM
Ingin juga dimaklumkan bahawa Permata Yang Hilang original ini adalah yang terbaru. Edisi 2008. Edisi yang lama seperti yang disebar secara tidak sah di internet, hanya mengandungi grafik-grafik. eBook yang baru ini telah diedit kesuluruhannya. Jadi ia memang berbeza. Sekiranya saudara-saudara semua beli eBook ini. Saudara tidak akan menyesal. Hal ini kerana perbezaannya memang ketara.

ckama33
19-04-2010, 04:17 PM
harga boleh nego ker? sebab harga nih lebih kurang harga yang di bukukan....

mohdfayyadh
19-04-2010, 04:19 PM
maafkan saya kalau sedara terasa hati... saya tarik balik..

Saudara, sememangnya ia bukanlah hak milik saya. Saya sedikit pon tidak berasa hati kepada saudara. Maaf saudara sememangnya saya terima. :D

Saya juga ingin meminta maaf sekiranya membuat saudara terasa hati. Saya hanya ingin menjual eBook karya seniman melayu ibnuyusof. Anak jati melayu yang saya sendiri tahu bagaimana dia. Dia telah lama menyepi kerana piracy atau cetak rompak di negara kita. Itu sebablah saya menyatakan saya sedih. Minta maaf ye saudara.

mohdfayyadh
19-04-2010, 04:21 PM
harga boleh nego ker? sebab harga nih lebih kurang harga yang di bukukan....

Harga ini adalah standard. Sama seperti yang ditetapkan di laman web rasmi Megasutra (http://www.megasutra.com). :D

Jadi saya tidak mempunyai hak untuk menukar harganya. Terima kasih.

ckama33
19-04-2010, 04:22 PM
untuk makluman saudara, saya salah seorang penjual buku permata hilang tahun 1999-2001 yang kulitnya warnah putih... :) harga sya jual dulu RM20.50 jer :)

mohdfayyadh
19-04-2010, 04:27 PM
untuk makluman saudara, saya salah seorang penjual buku permata hilang tahun 1999-2001 yang kulitnya warnah putih... :) harga sya jual dulu RM20.50 jer :)

Oh. Amat bagus lah buat sedara. Beginilah, satu ketika dahulu harga buku Permata Yang Hilang hanya RM15. Kemudian menjadi RM20.50. Mengapa kini harganya RM30? Hal ini kerana eBook Permata Yang Hilang edisi tahun 2008 ini amat tebal. Sehingga 303 mukasurat. Isi kandungannya banyak dan keseluruhan info telah di up to date kan sendiri oleh ibnuyusof. Terima kasih :D

amazinggold88
19-04-2010, 07:10 PM
tt,klu ade jual yng buku pnye bgtau ye

mohdfayyadh
19-04-2010, 07:21 PM
tt,klu ade jual yng buku pnye bgtau ye

Baiklah, tapi sememangnya tidak ada dalam masa terdekat ini. Terima kasih :)

kidznextblock
20-04-2010, 05:27 AM
mnarik2..huhu.. free BUMP! :D

mohdfayyadh
20-04-2010, 05:28 AM
mnarik2..huhu.. free BUMP! :D

Apa tunggu lagi sedara. Hehe. Terima kasih untuk BUMP. :)

mohdfayyadh
20-04-2010, 06:30 PM
eBook baru telah di up. Banyak lagi akan menyusul. Saudara serta saudari dijemput untuk sentiasa datang dan melihat eBook terbaru.

Tidak lupa juga, jutaan terima kasih kepada mereka yang telah membeli produk kami. :D

mohdfayyadh
21-04-2010, 08:59 PM
Pengumuman penting! Nantikan keluaran eBook yang ditunggu-tunggu.

Mutiara Taman Wangi

Untuk pengetahuan saudara serta saudari. Mutiara Taman Wangi adalah pasangan kepada Permata Yang Hilang. Jika si suami membeli Permata Yang Hilang. Si isteri tidak akan mahu mengaku kalah. Jadi nantikan kedatangan eBook Mutiara Taman Wangi kelak! :)

mohdfayyadh
24-04-2010, 02:46 AM
Wow!! Jutaan terima kasih kerana memberi sambutan yang begitu menggalakkan.Sungguh banyak eBook yang telah terjual. Alhamdulillah.

6 lagi eBook karya Ibnuyusof kini boleh didapati! Jangan lepaskan peluang yang ada. Promosi Terhad sehingga 15 Mei. Bagi bakal pengantin. Jangan lepaskan peluang ini.

fathrulrazi
19-04-2012, 12:58 AM
As salam dan selamat malam

Buku berkenaan masih dijual ker?