PDA

View Full Version : Masalah rambut gugur dan botak


darkkiller
18-04-2010, 11:21 AM
Salam
Sesiapa sini mengalami masalah ni,sama ada berbentuk M,O atau licin terus?

Macam mana korang rawat huh?Aku dah try macam-macam so far rambut aku dah tak gugur lagi macam dulu sebab aku pakai Mustika Ratu Bayam(shampoo),Kelapa(conditioner) dan penyubur rambut dia sekali...tiap-tiap hari shampoo pagi dan petang..betul2 gosok kulit kepala tu...Alhamdulillah tak gugur lagi...dah lama juga guna start dari bulan september lepas...so posting harini dekat 8 bulan

cuma masalah kesan botak sikit yg tertinggal masih taknak tumbuh rambut lagi..

ada sesiapa yg ada pengalaman rawat kat Yun Nam,Neeta herbal atau brand-brand lain tak?

gadgetmall
19-04-2010, 02:32 AM
aku umo 18 tp rmbut aku ade 1 area tu,nipis cket..rmbut gugur jugak la aku ni..tp overall rmbt still ok..cume risau mkin berat je kes gugur aku ni..

lau_kau
19-04-2010, 02:35 AM
aku gugur plk sebab resdung risau gak la nie huhuhu

mat sentol
19-04-2010, 02:39 AM
tengak bentuk kepala sesorg...lebiasaan rambut yg jenis sikit ni jenis dahi yg agak sulah...dan kedua keturunan...pakai lah jenis apa pun rambut tetap akan nipis sedikit...sedikit dan akhir nya jadi lah khalid mobin :)):))......zaman skrg apa risau trend botak kalau risau gak tanam lah rambut macam samy vallu :eek::eek::eek::eek:

little_lily
19-04-2010, 11:09 AM
kener urut kulit paler slalu..

mrlan09
19-04-2010, 11:15 AM
aku punya styl..dari bebudak sampai sekarang botak...:))..

taufic
19-04-2010, 11:16 AM
ada orang cakap product himalaya hair care bagus gak
aku pon tengah cari gak
nak test tengok cemana

darkkiller
19-04-2010, 11:19 AM
ada orang cakap product himalaya hair care bagus gak
aku pon tengah cari gak
nak test tengok cemana

aku pernah pakai minyak rambut Himalaya je..tapi tak pernah guna set untuk kesuburan rambut lagi.Masa aku pakai tu dekat 3 tahun juga pakai..rambut memang nampak sihat,tapi ada juga keguguran..maybe masalah shampoo kot

Dr_Hayati
19-04-2010, 11:27 AM
Keguguran ambut/ botak ada yang sementara dan juga kekal, b ergantun dengan kerosakkan folikel rambut.Ada disebabkan penyakit dari fungus/ kulat. Ada juga disebabkan keturunan, terutama lelaki. Ada tonik yang bolih beri menafaat. Ada juga tempat2 memberi rawatan khusus utk kehilangan rambut. Keberkesanan saya pun tak berapa pasti. Anda ikhtiar dulu.....kalau ada remedy yang lain, saya akn beritau.

ZURA-SAN
19-04-2010, 04:32 PM
ada orang cakap product himalaya hair care bagus gak
aku pon tengah cari gak
nak test tengok cemana

ak penah pkai himalaya ni...
1st month ok jer..
pas 2nd month..gugur blik rmbut...

xtawlh sal ape..
mybe pemakanan jg kot...:-?:-?

ZURA-SAN
19-04-2010, 04:35 PM
Keguguran ambut/ botak ada yang sementara dan juga kekal, b ergantun dengan kerosakkan folikel rambut.Ada disebabkan penyakit dari fungus/ kulat. Ada juga disebabkan keturunan, terutama lelaki. Ada tonik yang bolih beri menafaat. Ada juga tempat2 memberi rawatan khusus utk kehilangan rambut. Keberkesanan saya pun tak berapa pasti. Anda ikhtiar dulu.....kalau ada remedy yang lain, saya akn beritau.

kalo sal tonic hair 2..

leh gtaw ape yg bgus stakat ni..

sy pkai aily tonic..

so far oklh..

darkkiller
19-04-2010, 05:22 PM
Yang aku tau buat masa ni

1.Penyubur Rambut mustika ratu
2.Anoop (minyak hitam boleh cari kat kedai-kedai masjid India)
3.Bawang hair care
4.Hair Pro

ZURA-SAN
19-04-2010, 06:01 PM
yg anoop 2 cena??

shampoo ke ape??

iwak
19-04-2010, 06:07 PM
pakai minoxidil. ngan jamban2 aku skali tumbuh. adoiii

taufic
19-04-2010, 06:14 PM
pakai minoxidil. ngan jamban2 aku skali tumbuh. adoiii

apakah itu? shampoo?

Skycrewz
19-04-2010, 06:15 PM
Salam
Sesiapa sini mengalami masalah ni,sama ada berbentuk M,O atau licin terus?

Macam mana korang rawat huh?Aku dah try macam-macam so far rambut aku dah tak gugur lagi macam dulu sebab aku pakai Mustika Ratu Bayam(shampoo),Kelapa(conditioner) dan penyubur rambut dia sekali...tiap-tiap hari shampoo pagi dan petang..betul2 gosok kulit kepala tu...Alhamdulillah tak gugur lagi...dah lama juga guna start dari bulan september lepas...so posting harini dekat 8 bulan

cuma masalah kesan botak sikit yg tertinggal masih taknak tumbuh rambut lagi..

ada sesiapa yg ada pengalaman rawat kat Yun Nam,Neeta herbal atau brand-brand lain tak?

kelapa ngan penyubur rambut tu pun mustika ratu gak ker..nk try gak la..

taufic
19-04-2010, 06:16 PM
ak penah pkai himalaya ni...
1st month ok jer..
pas 2nd month..gugur blik rmbut...

xtawlh sal ape..
mybe pemakanan jg kot...:-?:-?

pakai satu pakej kah?
ramai gak org dok rekomen himalaya nie huhu

iwak
19-04-2010, 06:17 PM
apakah itu? shampoo?

cecair bro. tp mmang jambang aku tmbuh skali.

ZURA-SAN
19-04-2010, 06:19 PM
pakai minoxidil. ngan jamban2 aku skali tumbuh. adoiii

nk dpt ktne 2 bro???

mmg bkesan keR??

irfan
19-04-2010, 06:21 PM
pakai minoxidil. ngan jamban2 aku skali tumbuh. adoiii

beli kat mana? ada gambar tak?

ZURA-SAN
19-04-2010, 06:22 PM
pakai satu pakej kah?
ramai gak org dok rekomen himalaya nie huhu

aah...

sbb ade mmber suggest bg pkai..

tpi x ok..

now pkai shampoo buy kt salon...

byk tnbuh gak ank rmbut..

taufic
19-04-2010, 06:31 PM
cecair bro. tp mmang jambang aku tmbuh skali.

beli kat mana?
jambang janggut takmo dah
yg ada pon tak larat jaga

rambut saja yg kurang

taufic
19-04-2010, 06:31 PM
aah...

sbb ade mmber suggest bg pkai..

tpi x ok..

now pkai shampoo buy kt salon...

byk tnbuh gak ank rmbut..

apa nama sampoo tu?

numanuma
19-04-2010, 06:39 PM
kat hotfm pernah ade topik pasal kegunaan kelapa,

ada seorang pemangil ade masalah keguguran rambut,

penyelesaian dia ialah mengunakan santan kelapa,

lumur santan kelapa pada kepala sebelum tidur

esok nye baru basuh,

amalkan semingu dua tiga kali, kalo mampu tiap malam

dia kate selama 3bulan, rambut kulit kepala dan rambut semakin sihat

murah dan mudah

selamat mencuba

fauzizul
19-04-2010, 06:39 PM
den pn sbb resdung gk ni...:-?aku gugur plk sebab resdung risau gak la nie huhuhu

taufic
19-04-2010, 06:42 PM
oo santan pon bule pakai..
santan kotak tu bule?

ZURA-SAN
19-04-2010, 06:44 PM
apa nama sampoo tu?

http://i296.photobucket.com/albums/mm180/izzu89_jmti/DSC02846-1.jpg

beli kat salon...

numanuma
19-04-2010, 06:45 PM
oo santan pon bule pakai..
santan kotak tu bule?

tak tau, tapi santan kotak tu bau dia lain macam sikit,

santan asli ok la kot,

ade thread ni baru aku teringat nak try teknik ni, esok nak start :D

jgn lupe beli shower cap, ngan serkup kepala

ZURA-SAN
19-04-2010, 06:46 PM
oo santan pon bule pakai..
santan kotak tu bule?

mn blh...
keaslian 2 xde..
tpi kalo pkai pon..
kesan nya lmbt...
tpi 2lh jmat n murah...

arafatprofit
19-04-2010, 07:53 PM
baca siggy teman di bawah. Kalau diizinkan Allah ia adalah penyelesaian bagi masalah saudara/i. Kos pun murah dan ramai yang berpuas hati. Ada KKM dan halal lagi :)

iwak
19-04-2010, 08:35 PM
minoxidil leh beli online je. kt ebay, mudah ada. beli kt farmasi mahal.
pmpuan jgn le pakai nt tumbuh misai susah. dh x cun

taufic
19-04-2010, 09:01 PM
aku jumpa minoxidil 15% + azelaic acid 5%
rm 136.. ok tak harga camni?

Maelstrom6121
19-04-2010, 09:07 PM
kener urut kulit paler slalu..

betul setuju, utk lancarkan peredaran darah kat cell rambut..lebih kurang gitulah kot...sbb tu sy pon suka dipicit kepala.. :">

iwak
19-04-2010, 09:43 PM
aku jumpa minoxidil 15% + azelaic acid 5%
rm 136.. ok tak harga camni?

brape botol 2. x silap aku paling tngi pn 5% jer. 3 botol rm 140

arafatprofit
20-04-2010, 12:11 AM
ada side effect tak guna produk ni

darkkiller
20-04-2010, 08:19 PM
kelapa ngan penyubur rambut tu pun mustika ratu gak ker..nk try gak la..

a'ah semua mustika ratu..aku beli kat Mydin je

http://www.kedaiherba.com/01/images/stories/set_hair_loss_treatment.jpg+
http://bussainaazka.files.wordpress.com/2009/10/415.jpg

minyak cem-ceman tu aku jarang pakai sebab bau dia tak menyedapkan hati aku hehehe

arafatprofit
20-04-2010, 08:39 PM
kelapa ngan penyubur rambut tu pun mustika ratu gak ker..nk try gak la..

OO, aku dah pernah pakai kelada ngn penyubur rambut ni, tapi tak nampak apa-apa perubahan gak

ZURA-SAN
20-04-2010, 09:51 PM
OO, aku dah pernah pakai kelada ngn penyubur rambut ni, tapi tak nampak apa-apa perubahan gak

aah..btul...

penah pkai tpi xde ksan pon...

arafatprofit
21-04-2010, 11:28 AM
bau dia plak kurang menyenangkan skit.

darkkiller
21-04-2010, 07:43 PM
OO, aku dah pernah pakai kelada ngn penyubur rambut ni, tapi tak nampak apa-apa perubahan gak

dah berapa botol pakai bro?nak tahu gak jumlah botolnya

arafatprofit
21-04-2010, 07:50 PM
dah berapa botol pakai bro?nak tahu gak jumlah botolnya

Beli sebotol tapi pakai setengah botol jer. Stop sebab pakai macam letak air jer kat kepala. Rambut jadi serabai :D

Dai
22-04-2010, 01:21 AM
rmbut gugur tiap ari pkara normal kan?

parcofolgore
22-04-2010, 02:04 AM
aku pun dh nak botak nii..kene cr

darkkiller
22-04-2010, 10:09 AM
Beli sebotol tapi pakai setengah botol jer. Stop sebab pakai macam letak air jer kat kepala. Rambut jadi serabai :D

aku dah 4 botol dah nampak rambut tumbuh sikit hehehe..tengok selepas 20 botol camne hehehe

darkkiller
22-04-2010, 10:10 AM
rmbut gugur tiap ari pkara normal kan?

aku rasa fakta tu tak boleh pakai..gile apa tiap2 hari gugur..kalau sehari katanya normal gugur 10 helai..kalau 20 hari 200 helai...kalau tempat yg gugur tu tak tumbuh rambut?

arafatprofit
22-04-2010, 07:29 PM
aku pun dh nak botak nii..kene cr

Boleh cuba yang teman nyer produk...tengok siggy:D

GamezStar
16-05-2010, 10:12 PM
korang da try ka shampoo bawang?

ejalmlk
16-05-2010, 10:16 PM
oooo nak cari kat mana product tuee yer ???

GamezStar
16-05-2010, 10:29 PM
oooo nak cari kat mana product tuee yer ???

kedai ubat ubatan cina .... :-? aku pon duk mencari sekarng ni

ejalmlk
16-05-2010, 10:36 PM
kedai ubat ubatan cina .... :-? aku pon duk mencari sekarng ni

bro kalau jumpa inform ejal jugak k.... risau nieeee~X(~X(~X(

arafatprofit
06-08-2010, 08:48 AM
meh mencuba produk teman ni. Check my siggy

tab
24-11-2012, 12:19 AM
rmbut gugur tiap ari pkara normal kan?

yup normal 100 helai sehari dan klu rambut gugur sekali dgn akar akn membuatkan lubang2 rambut akn terys tertutup

tamam1910
17-02-2013, 01:34 AM
Kadang2 pencarian kita itu lambat sbb kita tidak betul2 usaha buat research kat internet.Serahkan pada badan2 besar yg bertanggungjawab dalam meluluskan produk yg terbukti berkesan oleh FDA dan MHRA.Cuba lihat video ini yg pastinye menjawab persoalan anda.
http://www.youtube.com/watch?v=hj3iWhqfajE.