PDA

View Full Version : Aku Perlukan Loan Rumah. 80K Sahaja. Urgent!!


Jackhalid
08-04-2010, 10:52 PM
Salam. memula sekali, sorry kalau salah topik. Hehe.

Aku bagi cite ringkas je la. aku nak beli umah harga 88K. aku apply loan 80K tak lepas2. ada bank reject sebab komitmen, ada bank reject sebab developer tu dulu blacklist. rumah yang nak dibeli tu sudah pun lama siap, sejak tahun 1998 lagik. rumah jenis kondo. PROJEK: VENICE HILL CONDO & GOLF RESORT

bank kata komitmen aku tinggi. aku akui, pasal aku amik asb loan amaun besar. bulan2 bayar dalam 1k+. selain tu, aku ada loan kete, personal loan, loan umah (parent punya) dan loan motor. tapi loan ASB tu kan sejenis aset ape. Mintak kat bank yang aku buat ASB loan ni pun macam haram layanannya (aku salahkan staff, pasal dia yg keberatan nak proceed. padahal rasanya boleh jek).apepun...

skang ni aku tengah cuak pasal aku beli dgn ejen. RM 3k dah bagi kat ejen. kalo sampai bulan 6 ni aku tak dapat loan, takut duit tu burn. sebab tu la aku mintak tolong sangat2 sape2 yang boleh tolong applykan housing loan. tak banyak. 80-88K je pon. aku ingat nak wat tenancy agreement utk rumah yg parent aku punya tu. tapi tak sempat dah kot, sebab member cakap bank nak tengok duit penerimaan sewa tu selama 3 bulan. nak tunjuk bank statement yg kononnya org bayar sewa dah tak sempat pasal aku ada sampai bulan 6 je. sob sob :((

aku takde langsung masalah CCRIS. semua 0 (clear). gaji boleh dikatakan agak besar, cuma banyak komitmen kat ASB loan + rumah yang parent aku beli guna nama aku pasal diorang dah tak boleh wat loan.

kalo ada yg bleh offer personal loan pada kadar rendah pun insya-Allah aku consider. tolong la tuan2 dan puan2 sekalian. mohon bantuan sangat2. bleh PM atau kasi no.fon nanti aku call. Nak tanya pape tanye je. nanti aku jawab yer. Thank u so much :(

Saya area KL, PUSAT BANDAR. Kerja bank international, tapi bank sendiri tak approve loan. waaaa :(( Rumah yang nak dibeli tu kat Taman Puteri, Cheras (Venice Hill condominium).

p/s: Bank yg reject aku so far StanChart (projek hitam), HSBC (komitmen tinggi), RHB (pun komitmen tinggi) dan skang tengah tunggu result dari CIMB. mudah-mudahan approve. FUHHH!!! AMin...

Jackhalid
08-04-2010, 10:56 PM
tolon... tolon... :'(

zanuar
08-04-2010, 11:13 PM
try buat bank bank singapork (UOB)... masa interview tu sebut nama aku..kata kat depa,aku yang rekemen..gerenti lulus..selamat mencuba :)cgrock:)cgrock:D:D

owenkok
08-04-2010, 11:19 PM
Salam. memula sekali, sorry kalau salah topik. Hehe.

Aku bagi cite ringkas je la. aku nak beli umah harga 88K. aku apply loan 80K tak lepas2. ada bank reject sebab komitmen, ada bank reject sebab developer tu dulu blacklist. rumah yang nak dibeli tu sudah pun lama siap, sejak tahun 1998 lagik. rumah jenis kondo.

bank kata komitmen aku tinggi. aku akui, pasal aku amik asb loan amaun besar. bulan2 bayar dalam 1k+. selain tu, aku ada loan kete, personal loan, loan umah (parent punya) dan loan motor. tapi loan ASB tu kan sejenis aset ape. apepun...

skang ni aku tengah cuak pasal aku beli dgn ejen. RM 3k dah bagi kat ejen. kalo sampai bulan 6 ni aku tak dapat loan, takut duit tu burn. sebab tu la aku mintak tolong sangat2 sape2 yang boleh tolong applykan housing loan. tak banyak. 80-88K je pon. aku ingat nak wat tenancy agreement utk rumah yg parent aku punya tu. tapi tak sempat dah kot, sebab member cakap bank nak tengok duit penerimaan sewa tu selama 3 bulan. nak tunjuk bank statement yg kononnya org bayar sewa dah tak sempat pasal aku ada sampai bulan 6 je. sob sob :((

aku takde langsung masalah CCRIS. semua 0 (clear). gaji boleh dikatakan agak besar, cuma banyak komitmen kat ASB loan + rumah yang parent aku beli guna nama aku pasal diorang dah tak boleh wat loan.

kalo ada yg bleh offer personal loan pada kadar rendah pun insya-Allah aku consider. tolong la tuan2 dan puan2 sekalian. mohon bantuan sangat2. bleh PM atau kasi no.fon nanti aku call. Nak tanya pape tanye je. nanti aku jawab yer. Thank u so much :(

Saya area KL, PUSAT BANDAR. Kerja bank, tapi bank sendiri tak approve loan. waaaa :((

p/s: Bank yg reject aku so far StanChart (projek hitam), HSBC (komitmen tinggi), RHB (pun komitmen tinggi) dan skang tengah tunggu result dari CIMB. mudah-mudahan approve. FUHHH!!! AMin...

Bro..staff loan pun tak lepas ?

zia
08-04-2010, 11:35 PM
cuba apply loan bank yg sama apply asb loan..kalu bank rimau , rasanya xde masalah sbb dia akan exclude asb loan dr komitmen kita..itu menurut kata officer dia masa aku nk apply loan asb.

serialskillerz
08-04-2010, 11:59 PM
kes ni sy take note...kalu bleh buat sy pm k?

Jackhalid
09-04-2010, 11:00 AM
try buat bank bank singapork (UOB)... masa interview tu sebut nama aku..kata kat depa,aku yang rekemen..gerenti lulus..selamat mencuba :)cgrock:)cgrock:D:D
OK nanti saya cuba ya. ada inteview yer? amboi mcm nak mintak keje la pulok. huhu

Jackhalid
09-04-2010, 11:01 AM
Bro..staff loan pun tak lepas ?
boleh nak apply. tapi nanti dia tolak elaun. dah la tolak elaun, pastu kena bayar plak. kalo tolak elaun pastu company tolong bayar takpe gak :(

Jackhalid
09-04-2010, 11:02 AM
cuba apply loan bank yg sama apply asb loan..kalu bank rimau , rasanya xde masalah sbb dia akan exclude asb loan dr komitmen kita..itu menurut kata officer dia masa aku nk apply loan asb.

akan diusahakan. cari ejen/branch lain plak. thanks

Jackhalid
09-04-2010, 11:02 AM
kes ni sy take note...kalu bleh buat sy pm k?
terima kasih banyak2 en serialkillerz ya :D

Jackhalid
09-04-2010, 08:16 PM
Bring It UP!! :)paid

Jackhalid
10-04-2010, 09:47 PM
tolon arrr

montelo
10-04-2010, 09:51 PM
bro...pm sy details bro?sy bleh try tlg..im a consultant part time...

Jackhalid
12-04-2010, 10:17 PM
Apa crita ni kawannnnn???

blingbling
13-04-2010, 09:32 AM
try ocbc
try hsbc amanah
try uob
try mbsb
try public bank
try bsn
try sme di atas

buat loan join name dgn parent

blingbling
13-04-2010, 09:33 AM
deposit xleh burn melainkan dah sign SNP loan x lulus...
RM3k tu blh nego.. burn RM2k ke 1K ker

Jackhalid
14-04-2010, 05:47 PM
try ocbc
try hsbc amanah
try uob
try mbsb
try public bank
try bsn
try sme di atas

buat loan join name dgn parent

tq for the info. jawapanku:

HSBC Amanah - tak approve
MBSB - tak approve
public bank - lum try lagik
bsn - lum try lagik. swasta bleh ker?

skang tengah apply RHB pakai ejen faveret. hopefully berhasil. amin. fuh fuhhh :)cgrock

Jackhalid
14-04-2010, 05:48 PM
deposit xleh burn melainkan dah sign SNP loan x lulus...
RM3k tu blh nego.. burn RM2k ke 1K ker
takpe blingbling, saya nekad dah. kalo tak approve gak loan saya let go jek ASB loan saya. nyesal plak rasanya amik ASB loan nih :mad:

serialskillerz
14-04-2010, 11:24 PM
ok,bro kami try tolong tp x gerenti lulus...bleh dtg opis bawa supporting dokumen or asb statement? call 0193133360 untuk appointment..

Jackhalid
15-04-2010, 06:48 PM
ok,bro kami try tolong tp x gerenti lulus...bleh dtg opis bawa supporting dokumen or asb statement? call 0193133360 untuk appointment..
loan bank ke koperasi etc? area mana? asb statement tu yang dapat setahun sekali tu ke? tq :)

serialskillerz
16-04-2010, 12:17 AM
kami submit under bank..untuk lebih detail dtg opis kami kt TTDI JAYA shah alam...bwk statement yg bleh menunjukan asset or bukti pendapatan la.. totally free consultant

pinjamanbankkerajaan
02-05-2010, 03:16 AM
salam camana dah lulus ke loan rumah tu kalau masih mencari lagi sila tel atau layari blog saya t.kasih

lulus blacklist
05-05-2010, 03:52 PM
hi Jackhalid,

Masalah loan u dah beres ke?

Kalau tidak lagi, sila call 012-3311966, cari lawrence.

kata CK yang rekomen, harap harap boleh settle masalah u sebelum bulan 6.

Cheers