PDA

View Full Version : Santai Teka-teki : Kalau korang power, jawap la...kalau ada sume betul, wa tabik sama lu...


Pendekar_kambing
23-03-2010, 03:45 PM
1. Lubang ape yang rasanye hangat, nikmat dan nyaman ?
2. Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak ?
3. Saya ade 3 kepala, 4 tangan dan 5 kaki. Siapakah saya ?
4. Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati' ?
5. Kenape lelaki jarang kene penyakit anjing gila ?
6. Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson ?
7. Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya ?
8. Ape persamaan kain jemuran ngan telefon ?
9. Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang ?
10. Jilat-jilat bila dah basah baru cucuk
11. Banyak-banyak bas, bas apa yang pandai ?
12. Apa perbezaan lampu stadium ngan lampu bilik ?
13. Ahmad bin Abu, kambing bin apa ?
14. Ape benda bila masuk segitiga bila kuar bergulung-gulung ?
15. Antara kapal terbang dengan kuih lepat liat, mana satu yang paling tinggi ?
16. Masa dia hidup kita menyanyi, masa dia mati kita tepuk tangan
17. Scorpion kaler apa ?
18. Ada sorang imam, tengah sembahyang pastu ada sekor anjing lalu kat depan dia. Pastu dia jilat kaki dia. BATAL TAK AIR SEMBAHYANG IMAM TU ?

:)cgrock

Jawapan akan menyusul selepas semua fed up nak jawap...

saveMe
23-03-2010, 03:51 PM
1. Lubang ape yang rasanye hangat, nikmat dan nyaman ? Lobang Telinga
2. Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak ? Pintu Berkunci
3. Saya ade 3 kepala, 4 tangan dan 5 kaki. Siapakah saya ? TT ngan kambing nye y cacat =))=))
4. Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati' ? ???????
5. Kenape lelaki jarang kene penyakit anjing gila ?
6. Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson ? 2-2 korang xpenah jmpa dyorg
7. Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya ?
8. Ape persamaan kain jemuran ngan telefon ?
9. Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang ?
10. Jilat-jilat bila dah basah baru cucuk
11. Banyak-banyak bas, bas apa yang pandai ? bas sekolah
12. Apa perbezaan lampu stadium ngan lampu bilik ?
13. Ahmad bin Abu, kambing bin apa ? TT
14. Ape benda bila masuk segitiga bila kuar bergulung-gulung ?
15. Antara kapal terbang dengan kuih lepat liat, mana satu yang paling tinggi ?
16. Masa dia hidup kita menyanyi, masa dia mati kita tepuk tangan
17. Scorpion kaler apa ?
18. Ada sorang imam, tengah sembahyang pastu ada sekor anjing lalu kat depan dia. Pastu dia jilat kaki dia. BATAL TAK AIR SEMBAHYANG IMAM TU ? xbatal sbb bukan kaki pak imam...hehehe

SCEG
23-03-2010, 03:51 PM
1. Lubang ape yang rasanye hangat, nikmat dan nyaman ?
2. Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak ?
3. Saya ade 3 kepala, 4 tangan dan 5 kaki. Siapakah saya ?
4. Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati' ?
5. Kenape lelaki jarang kene penyakit anjing gila ?
6. Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson ?
7. Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya ?
8. Ape persamaan kain jemuran ngan telefon ?
9. Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang ?
10. Jilat-jilat bila dah basah baru cucuk
11. Banyak-banyak bas, bas apa yang pandai ?
12. Apa perbezaan lampu stadium ngan lampu bilik ?
13. Ahmad bin Abu, kambing bin apa ?
14. Ape benda bila masuk segitiga bila kuar bergulung-gulung ?
15. Antara kapal terbang dengan kuih lepat liat, mana satu yang paling tinggi ?
16. Masa dia hidup kita menyanyi, masa dia mati kita tepuk tangan
17. Scorpion kaler apa ?
18. Ada sorang imam, tengah sembahyang pastu ada sekor anjing lalu kat depan dia. Pastu dia jilat kaki dia. BATAL TAK AIR SEMBAHYANG IMAM TU ?

:)cgrock

Jawapan akan menyusul selepas semua fed up nak jawap...


ko gi selak balik kat thread teka-teka.....semua teka-teki di dah di tanya dan di jawab


slow sangat ni bro....kasi pick up sket :D:D

acan
23-03-2010, 03:53 PM
syusyah ne..:p

dragger
23-03-2010, 03:53 PM
1. Lubang ape yang rasanye hangat, nikmat dan nyaman ?Lu bangun tidur
2. Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak ?Pintu yg ada perkataan 'Tarik'
3. Saya ade 3 kepala, 4 tangan dan 5 kaki. Siapakah saya ?
4. Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati' ?Limpa
5. Kenape lelaki jarang kene penyakit anjing gila ?
6. Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson ?
7. Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya ?taik hidung
8. Ape persamaan kain jemuran ngan telefon ?diangkat bila 'kring'
9. Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang ?
10. Jilat-jilat bila dah basah baru cucuk.masuk benang dlm jarum
11. Banyak-banyak bas, bas apa yang pandai ?
12. Apa perbezaan lampu stadium ngan lampu bilik ?
13. Ahmad bin Abu, kambing bin apa ?
14. Ape benda bila masuk segitiga bila kuar bergulung-gulung ?
15. Antara kapal terbang dengan kuih lepat liat, mana satu yang paling tinggi ?
16. Masa dia hidup kita menyanyi, masa dia mati kita tepuk tangan
17. Scorpion kaler apa ?jengking
18. Ada sorang imam, tengah sembahyang pastu ada sekor anjing lalu kat depan dia. Pastu dia jilat kaki dia. BATAL TAK AIR SEMBAHYANG IMAM TU ?x batal. anjing jilat kaki dia sendiri

acan
23-03-2010, 03:57 PM
mane TT..nk tntut adiah ni..:))

Pendekar_kambing
23-03-2010, 03:57 PM
amacam TT..?:)):))

Allamak....aku dh tertinggal daaa..... :D

TT
23-03-2010, 03:58 PM
dah ad jwpn dh..xpyh try hahaha

Pendekar_kambing
23-03-2010, 03:59 PM
mane TT..nk tntut adiah ni..:))

nasib baik aku x offer adiah...wakaka!!!!

acan
23-03-2010, 04:00 PM
nasib baik aku x offer adiah...wakaka!!!!

nyesal jwab awl2..:eek:

SCEG
23-03-2010, 04:00 PM
soalan bocor ni :)) :))

acan
23-03-2010, 04:01 PM
ko gi selak balik kat thread teka-teka.....semua teka-teki di dah di tanya dan di jawab


slow sangat ni bro....kasi pick up sket :D:D

uik..mcm org lame jer ni..:p

Pendekar_kambing
23-03-2010, 04:06 PM
korang ni appa daaa....layan je la teka teki ni....mana taw silap2 aku offer hadiah misteri...huhuhuhu... :p

acan
23-03-2010, 04:08 PM
korang ni appa daaa....layan je la teka teki ni....mana taw silap2 aku offer hadiah misteri...huhuhuhu... :p

aku padam blk TT..:))

girlsilver
23-03-2010, 04:11 PM
:)):)):)):)) ape2 layannnnnnnnnn

haudli
23-03-2010, 06:54 PM
yg bas tu,jawapan die geng bas skolah kan...??