PDA

View Full Version : Penyakit Larva Pada Payudara Wanita


greenapple
18-03-2010, 10:27 PM
http://3.bp.blogspot.com/_qjHPlI26XHg/Sw9PDW6gzyI/AAAAAAAAAHI/NWy4AzBO-d4/s1600/lava+di+nenen.jpg

1. gambar diatas adalah PALSU, hasil “editan” dengan software photosop

2. Tulisannya adalah tulisan hasil terjemahan yang dilakukan para penjahil.
Gambar pertama muncul di Internet, uncaptioned, pada bulan Juni 2003.


Sumber dr link http://strez.wordpress.com/2009/12/18/email-sesat-infeksi-larva-payudara-resahkan-banyak-facebooker-cewek/ ,dan http://www.kaskus.us/showthread.php?t=3297654


Penyakit Larva Pada Payudara Wanita
________________________________________
LATAR BELAKANG :

Myiasis kutaneus payudara disebabkan oleh larva Cordylobia anthropophaga. Butuh waktu cukup lama untuk menyadari jika larva ini kemungkinan sebagai penyebab penyakit furuncular payudara, terutama di daerah di mana C. anthropophaga ada.

Myiasis adalah istilah yang diterapkan pada kutu hidup manusia dan hewan vertebrata dengan larva (belatung) dari Diptera (dua bersayap) lalat. Pada manusia, kutu dapat mempengaruhi kulit, luka, usus dan rongga tubuh (mulut, hidung, pendengaran, okular, sinusal, vagina dan uretra).

Ini menyebabkan luka terbuka dan terlihat seperti luka yang mendidih, dan ini disebut furuncular. Cordylobia anthropophaga (juga disebut sebagai "Tumbu Fly", "Mangga Fly", "Kulit belatung terbang atau" Verde Cayor " ) biasanya terdapat di Afrika tropis. Furuncular myiasis sebagai akibat dari kutu Cordylobia telah anthropophaga yang berada di wilayah sub Afrika Barat selama lebih dari 135 tahun.

Lalat yang lain yang menyebabkan furuncular myiasis termasuk Cordylobia rhodaini (Lund terbang, ditemukan di wilayah hutan hujan tropis Afrika) dan Dermatobia hominis (botfly manusia, yang berada di Amerika Tengah dan Selatan).

Modus transmisi hominis Dermatobia berbeda dari spesies Cordylobia. Hominis dibawa ke tubuh oleh serangga pengisap darah, seperti nyamuk dan kutu dan larva yang menetas terbuka menyerang kulit batang, kepala dan anggota badan. Biasanya Telur spesies Cordylobia terdapat pada tanah atau basah dan pakaian kotor tergantung di luar untuk dijemur. Larva ini menyerang ketika kita dalam keadaan basah.

Cerita yg disebarkn :


Seorang wanita berumur 70 tahun, penduduk di Aba (South East, Nigeria) dirujuk ke klinik bedah dari Universitas Abia Teaching Hospital (Aba, Nigeria) karena mengalami "gatal dan sakit bisul" di payudara kanan.

Rasa sakit dan pembengkakan pada payudara kanan begitu parah, kemudian dia dibawa ke unit gawat darurat rumah sakit di mana diagnosis mastitis payudara kanan dilakukan sebelum dilakukan rujukan. Dia sering dilihat desanya di mana lalat Tumbu endemik.

Dia biasanya mengibar serta mencuci pakaian pada semak-semak dan tidak menyeterika pakaian mereka sebelum dipakai. Pemeriksaan menunjukkan pasien menderita sakit parah, beberapa pemakaian sinus di payudara kanan dan masing-masing sinus mempunyai objek keputihan pada pembukaan dengan beberapa gerakan menggeliat.


cerita di atas btol,tetapi gambar tersebut telah di editkn oleh penjahil2....jgn percaya tentang cita nie dlm facebook kerna cita tersebut diputar belit kn


cuci dlu bra dan pakaian bru serta seterika,,,,,igat tu

:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

fido1
18-03-2010, 11:02 PM
oic...baru aku tahu...tapi gambar ni walaupun tau dah diedit still buat aku rasa geli..epal jaga elok2 ye .:p

greenapple
18-03-2010, 11:04 PM
oic...baru aku tahu...tapi gambar ni walaupun tau dah diedit still buat aku rasa geli..epal jaga elok2 ye epal punya epal...:p

hermm..herm...herm.....heheheee,saja saya nk bitaw yg cita nie....tp gambar yg disebarkn kat facebook tu palsu serta dieditkan

:)paid:)paid:)paid:)cgrock:)cgrock

302
18-03-2010, 11:30 PM
walaupon pic nie palsu..aku maseh rase meremang..ngeri siot

roBUST
18-03-2010, 11:33 PM
apple jaga apple lelok k :D

fido1
18-03-2010, 11:35 PM
apple jaga apple lelok k :D

:eek::eek::))ko jangan nak potong line aku :mad::">:">:eek::eek::eek:

acan
18-03-2010, 11:36 PM
ape niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii................. ......

arrrrrrrrrrrrggggggggggggggghhhhhhhhhhhhhh..

adeeeeeeeeeeeeeeeeee lggggggggggggggg..~X(~X(~X(~X(~X(~X(~X(

acan
18-03-2010, 11:38 PM
meremang la gua..~X(~X(~X(~X(~X(~X(~X(~X(~X(

roBUST
18-03-2010, 11:39 PM
aku ske style apple ni..memperbetulkn keadaan..kipidab gal :p

cuyien
18-03-2010, 11:49 PM
Tuan Mod tolog padam thread ni. Tak tahan ler, baca tajuk je dah meremang geli dah....eeeeeeiiiieiiieiieii...

greenapple
19-03-2010, 12:32 AM
aku ske style apple ni..memperbetulkn keadaan..kipidab gal :p

thanks...heheee,geli jga nie tngk gmbar nie...eeieieieee.....tp tu dieditkn oleh org2 x bertanggungjawab.....mmg best laa sapa edit gmbar nie:)paid:)paid:)paid

fido1
19-03-2010, 12:36 AM
Tuan Mod tolog padam thread ni. Tak tahan ler, baca tajuk je dah meremang geli dah....eeeeeeiiiieiiieiieii...

AKU PUN GELI GAK BRO..TAPI EPAL NI nak bagitahu kebenaran...:) jangan marah ye...aku pun meremang tgk...bila tengok lama2 rasa macam btol je..pastu rasa macam nak tarik ulat2 tu..geram..:D

S.Y.E.D
19-03-2010, 12:38 AM
kalau beli sepender baru pon kena seterika dulu erk sblm pkai

maliq7776
19-03-2010, 12:42 AM
gambar yang aku rasa geli geliman sepanjang aku layan pic pelik2

yamato88
19-03-2010, 12:55 AM
gambar yang aku rasa geli geliman sepanjang aku layan pic pelik2

setuju2..geli jgk:)paid

mtx_69
19-03-2010, 03:48 AM
aduhai geli geleman tgk pic tu..isk2

greenapple
19-03-2010, 10:36 AM
gambar yang aku rasa geli geliman sepanjang aku layan pic pelik2

heheheee...msti ler geli,terbayang2 lava lalat...mcm lava tu kuar msuk "kuar msuk...hhehee,,,,,geram kn...eieieie,,,geli nyaa....:D:D

greenapple
19-03-2010, 10:37 AM
kalau beli sepender baru pon kena seterika dulu erk sblm pkai

aa...btol2 tu,spender laki pn kena cuci bersih dan seterika....klu x,nnt ...hermmm...hermmm..,hermmmm ada lava lalat...:eek::eek::eek:

roBUST
19-03-2010, 10:38 AM
kalo tgk proses perubatan yg guna larva utk sedut luka/makan bahagian kotor tu pn geli gak.:p

Cuppy Cakes
19-03-2010, 10:39 AM
aiyakkkk...

greenapple
19-03-2010, 10:42 AM
heheheee...geli tu,silap2...ulat2 tu msuk lebih dlm....takut pla nk ambil perubatan ulat berengga tu,tkut2 nnt kaki/tangan dimakan ulat tu smpai tingal tulang......:((:((:((:((

suweb84
19-03-2010, 10:45 AM
gambar yang aku rasa geli geliman sepanjang aku layan pic pelik2

aiyyyak bru aritu tgk,2 ari duk tingat lg psal pic nie...
arini duk tgk lg...:((:((

mhud
19-03-2010, 10:45 AM
pic tu dah lama tersebar...ramai yg ingt pic tu betul2 terjadi..
tp bgs pd tt menyebarkan cerita sebnr... :)

roBUST
19-03-2010, 10:46 AM
heheheee...geli tu,silap2...ulat2 tu msuk lebih dlm....takut pla nk ambil perubatan ulat berengga tu,tkut2 nnt kaki/tangan dimakan ulat tu smpai tingal tulang......:((:((:((:((

epal duk mane :p

greenapple
19-03-2010, 11:41 AM
heheheh....xleh jawab tu,rahsia...hehee

TwiStEd pIps
21-03-2010, 01:46 AM
ah.. yang ni ada video kan.. >:) >:) >:)

maliq7776
25-03-2010, 10:03 PM
aku scroll thread ni slow2..nasib baik takde org Quote gambar ni:eek:

ejalmlk
25-03-2010, 10:11 PM
apasal plak tangan aku p pegang tetek la nie .. ngiluuuuuu siut

jayrock
25-03-2010, 10:23 PM
euuu...kembang tekak aku..

mtx_69
26-03-2010, 05:10 AM
aduhai geli2

greenapple
26-03-2010, 05:22 AM
heheheh....geli nyee,,,,huhuhu xpa xpa...cobaan,bayang2 kn bersama isteri nnt....huhuhu

rem.billion
26-03-2010, 05:27 AM
teman,buah dada org pompuan pun tak merasa tengok lagi...

Tak mau oooo dapat pasangan apple dia ada ulat ooooo...

rem.billion
26-03-2010, 05:29 AM
heheheh....geli nyee,,,,huhuhu xpa xpa...cobaan,bayang2 kn bersama isteri nnt....huhuhu

Tak mau laaaa...suke2 je suruh orang bayangkan...errrkkk:((:((

anuarul
26-03-2010, 07:53 AM
gile geli..tetiap kali negok gambar ni..meremang bulu buluan ako..hehee

lady_nite06
26-03-2010, 09:11 AM
jangannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

greenapple
26-03-2010, 09:35 AM
Tak mau laaaa...suke2 je suruh orang bayangkan...errrkkk:((:((

bayang kn jgn xbayang.....dok2 "tido"...bayang gan ganmbar niee..:eek::eek::eek::eek:

TXT
26-03-2010, 09:53 AM
ngeri dowh..harap2 insan tersayang gua xder la jadi gini...

ZURA-SAN
26-03-2010, 09:55 AM
takut ..............

greenapple
26-03-2010, 10:16 AM
kena bsuh2 baju dgn btol2...pastu seterika,klu laki laa....xyah seterika pn xpa...setahun sekali bru seterika,2 tahun sekali bru basuh baju

pojikun10
26-03-2010, 02:25 PM
hurmmmm jg satu perkara....

tpi Allah duga nak kena sakit, kena sediakn duit utk perubatan yg sakit....
ada medical kad tkpe la...klu tkde, sakit oooooo

geniusneuro
26-03-2010, 03:11 PM
masih meremang tgk pic ni...

mfadhlan
26-03-2010, 03:18 PM
meremang bulu tengkok aku...

greenapple
27-03-2010, 03:43 PM
eehehee...saya igat nk wat pertandingan gambar2 yg "terbaek" sekali laa kat CG nie...hahaha,,rasa2 gambar nie bole menang kn.....:)):))


:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock