PDA

View Full Version : Repair Laptop Rosak Motherboard(Kuantan Area)


oneghost
25-02-2010, 06:16 PM
Disini aku nak promote freelance yang aku buat kat rumah nie.Aku buat freelance repair laptop especially yang rosak motherboard tu.So far, Alhamdulilah semuanyer berjalan dengan baik lepas kena "sentuhan" aku. Aku charge tak mahal compare dengan tukar motherboard baru yang dekat 800-1000 tu.Disamping itu, aku juga ader buat service pc, format pc, buang virus , networking dan sewaktu dengannyer. Lokasi aku di Kuantan,Pahang. Jadi sesaper yang berminat nak cuba khidmat aku, leh contact 017-6867946.Nama aku Mohamat.Email aku pun boleh. oneghost2009@gmail.com
http://www.isopc.com/images/web/laptop_repair_technician.jpg

i-bizz
25-02-2010, 10:18 PM
waaaa, repair laptop IBM ye...
brp lame waranty selepas repair mobo tu ye encik?

degaOne
25-02-2010, 10:42 PM
adoimak jauhnya... aku ada laptop rosak ni tak idop2...

puteh_linux
26-02-2010, 01:02 AM
Disini aku nak promote freelance yang aku buat kat rumah nie.Aku buat freelance repair laptop especially yang rosak motherboard tu.So far, Alhamdulilah semuanyer berjalan dengan baik lepas kena "sentuhan" aku. Aku charge tak mahal compare dengan tukar motherboard baru yang dekat 800-1000 tu.Disamping itu, aku juga ader buat service pc, format pc, buang virus , networking dan sewaktu dengannyer. Lokasi aku di Kuantan,Pahang. Jadi sesaper yang berminat nak cuba khidmat aku, leh contact 010-9160262.Nama aku Mohamat.Email aku pun boleh. oneghost2009@gmail.com
http://www.isopc.com/images/web/laptop_repair_technician.jpg

TT klu matherbord kena air boleh repair ke?

abdul_ir
26-02-2010, 01:10 AM
hebat nie...
share la info nak repair mb tu...

lau_kau
26-02-2010, 01:13 AM
TT klau screen tukar jadi hidup kadang2 merah 2 mb gak ker.....

otaida00taj
26-02-2010, 01:15 AM
motherboard biasa boleh juga ke?

oneghost
26-02-2010, 07:11 AM
i-bizz - Warranty hanya 7 hari kalau graphic chipset.ader juga yang 10 hari.Depend pada kerosakan lah.
puteh_linux - Insyaallah boleh. Antar dulu.Kalau tak leh repair, takder charge dikenakan.
lau_kau - Kalau screen merah2 tu, graphic chipset pada motherboard.Selalu nyer laptop yang pakai NVIDIA selalu jadi camtu.
otaida00taj- Setakat ni sy buat motherboard laptop ajer. Untuk desktop tak berbaloi sbb harga chipset yang selalu problem tu mahal.Better beli mobo baru.

lanevi448
26-02-2010, 07:31 AM
Wah... bagus ni...
X payah cari kt tempat lain.
Kat cg dah ada.
Bump untuk TT ...........

oneghost
26-02-2010, 07:51 AM
Thanks lanevi448.Support lah business orang Melayu.

KayoSokmo
26-02-2010, 08:35 PM
salam bro,kalau laptop ibook g4 leh repair tak.. masalahnya tak leh on.. lampu kt butang on nyala tapi diam jea tak kuar aper pun skrin dia

otaida00taj
26-02-2010, 09:41 PM
ok la juga... service yang jarang orang iklan.

oneghost
26-02-2010, 10:57 PM
KayoSokmo- Maaf.iBook takleh lah.Takder spare part.Dia punyer component lain...Apple kn

KayoSokmo
01-03-2010, 01:33 PM
KayoSokmo- Maaf.iBook takleh lah.Takder spare part.Dia punyer component lain...Apple kn

iyo la... apple brand.. kalau hp tablet pc leh tak... tak leh on.. bape agak2 cas repair dia

oneghost
01-03-2010, 07:53 PM
iyo la... apple brand.. kalau hp tablet pc leh tak... tak leh on.. bape agak2 cas repair dia

Insyaallah boleh.bagi dulu.kalau takleh repair,tiada charge dikenakan.Now aku kena bagi masa seminggu lebih skit.Sejak publish kat sini,ramai sangat yang antar.Xcukup tangan aku dibuatnyer....

fanlee
01-03-2010, 11:09 PM
huh power bro nie dekat area aku jer hehe laptop kat umah aku ade 4-5 biji rosak leh hantar kot

oneghost
01-03-2010, 11:19 PM
huh power bro nie dekat area aku jer hehe laptop kat umah aku ade 4-5 biji rosak leh hantar kot

boleh jer bro.Insyaallah aku cuba sebaik mungkin.tapi bagi masa skitlah.tak dapat lah kalau arini antar,esok siap.

puteh_linux
01-03-2010, 11:37 PM
TT kat kuantan ke?
saya kat nilai lah bro jauh tu...

oneghost
02-03-2010, 08:21 PM
TT kat kuantan ke?
saya kat nilai lah bro jauh tu...

Iyer.Saya kat Kuantan.Kalau jauh boleh postage ajer.Bungkus elok2 and tulis FRAGILE besar2

abdul_ir
02-03-2010, 11:20 PM
bro, bleh share cara2 troubleshooting?

zackhiro
02-03-2010, 11:28 PM
Bro,boleh bagi anggaran harga utk repair mobo x? Paling max TT cas berapa sebelum ni? Bukan apa, senang nak kira budget..hehe:D

oneghost
02-03-2010, 11:47 PM
Maximum is rm550.Itu kalau siap tukar chip and processor.Selalunyer itulah command problem yang berlaku pd motherboard.Ianyer bermula dengan cooling issue,so jadi panas.automatic chipset rosak and sometime kena pada processor.

fanlee
02-03-2010, 11:52 PM
Maximum is rm550.Itu kalau siap tukar chip and processor.Selalunyer itulah command problem yang berlaku pd motherboard.Ianyer bermula dengan cooling issue,so jadi panas.automatic chipset rosak and sometime kena pada processor.

bro ade ym x
kalu ok ingat nak jumpa2 minum2 sembang jap
ade projek sikit:)cgrock

tomie
02-03-2010, 11:57 PM
adoimak jauhnya... aku ada laptop rosak ni tak idop2...

itu la
adik ceq dah bawah pi laptop ceq ...pi antaq kat lowyat
tokey tu mau mintak rm1000 maa.... :((
tak jadi repair terus :p :(scam

tomie
02-03-2010, 11:58 PM
salam bro,kalau laptop ibook g4 leh repair tak.. masalahnya tak leh on.. lampu kt butang on nyala tapi diam jea tak kuar aper pun skrin dia

osamaladen :)):">

oneghost
03-03-2010, 09:44 AM
itu la
adik ceq dah bawah pi laptop ceq ...pi antaq kat lowyat
tokey tu mau mintak rm1000 maa.... :((
tak jadi repair terus :p :(scam

Biasalah.lowyat.:))

oneghost
03-03-2010, 04:15 PM
bro ade ym x
kalu ok ingat nak jumpa2 minum2 sembang jap
ade projek sikit:)cgrock

boleh ajer bro.calling2 lah hp aku.

abdul_ir
05-03-2010, 09:46 PM
bro..mane belajar repair ni semua??

kechik018
05-03-2010, 10:09 PM
bump utk TT yg peramah....hehehe...

oneghost
06-03-2010, 05:11 PM
bro..mane belajar repair ni semua??
Boss hantar pergi Training.Dulu aku kerja dengan company yang fix motherboard untuk customer claim warranty.Mana2 Motherboard yang problem tu,we fix and jual balik and recond.So sekarang dah balik kampung,tu yang cuba buat2 freelance nie.

oneghost
06-03-2010, 05:12 PM
bump utk TT yg peramah....hehehe...
Thanks a lot. Budi bahasa amalan kita..

abdul_ir
06-03-2010, 07:49 PM
Boss hantar pergi Training.Dulu aku kerja dengan company yang fix motherboard untuk customer claim warranty.Mana2 Motherboard yang problem tu,we fix and jual balik and recond.So sekarang dah balik kampung,tu yang cuba buat2 freelance nie.

boleh share x cara2 nak troubleshoot paling senang dan cepat??

atau bro memang spesifik kat mother board laptop je???

lain2 board mcm main board utk industrial??robot??

oneghost
06-03-2010, 11:25 PM
boleh share x cara2 nak troubleshoot paling senang dan cepat??

atau bro memang spesifik kat mother board laptop je???

lain2 board mcm main board utk industrial??robot??

alamak,training sy attend tu untuk motherboard notebook ajer. utk robot takder lah plak.Sorry

dany06
07-03-2010, 05:58 AM
salam bro..

saye punye benq s42 lcd crack. then mobo die pon rosak sbb xley kuar output kat lcd. tp pakai monitor boley. servis center kate pasal pin kat port led kat mobo patah. tp ade org kate pasal saye test pakai incompatible led then mobo nye power supply rosak. bro ade cadangan x? kalo repair ngan bro camne? harge lebey kurg?

oneghost
07-03-2010, 10:51 PM
salam bro..

saye punye benq s42 lcd crack. then mobo die pon rosak sbb xley kuar output kat lcd. tp pakai monitor boley. servis center kate pasal pin kat port led kat mobo patah. tp ade org kate pasal saye test pakai incompatible led then mobo nye power supply rosak. bro ade cadangan x? kalo repair ngan bro camne? harge lebey kurg?

So ni nak repair LCD ke atau motherboard?kalau mobo around rm500 lebih gak lah. estimate.Tapi nak senang, pas kat aku dan check dulu.br leh bagi estimate price.

jebat05
07-03-2010, 11:05 PM
bro kuantan kat area mana? sabtu depan saya nak balik besut. kalau dapat singgah jap hantar laptop, boleh kot.

oneghost
08-03-2010, 09:36 AM
bro kuantan kat area mana? sabtu depan saya nak balik besut. kalau dapat singgah jap hantar laptop, boleh kot.

Sy area beserah.Tapi kalau nak senang, kiter jumpa kat Kuantan Town lah.Takder hal.

jebat05
08-03-2010, 09:50 AM
Sy area beserah.Tapi kalau nak senang, kiter jumpa kat Kuantan Town lah.Takder hal.

ok. nanti saya confirmkan semula. tq

Ahmad07
08-03-2010, 10:13 AM
Maximum is rm550.Itu kalau siap tukar chip and processor.Selalunyer itulah command problem yang berlaku pd motherboard.Ianyer bermula dengan cooling issue,so jadi panas.automatic chipset rosak and sometime kena pada processor.

bukan "command", tapi "common"... :)paid

btw, bagus gak ko wat service ni... jarang org buat... :)

ikha
08-03-2010, 10:23 AM
kuantan kat mane ye...

paklong3g
08-03-2010, 11:16 AM
Salam TT,

Laptop lama aku bila on skrin dia jadi garis2 mcm rainbow...
Screen rosak or mobo dia?...
Kalau nak repair, agak budget brapa?..:D

Model: Acer Aspire 5502NWXMi
Processor : Intel P M
Grafik ATI Mobility Radeon X700

http://i920.photobucket.com/albums/ad42/paklong3g/Acer.jpg

oneghost
08-03-2010, 10:29 PM
Salam TT,

Laptop lama aku bila on skrin dia jadi garis2 mcm rainbow...
Screen rosak or mobo dia?...
Kalau nak repair, agak budget brapa?..:D

Model: Acer Aspire 5502NWXMi
Processor : Intel P M
Grafik ATI Mobility Radeon X700

http://i920.photobucket.com/albums/ad42/paklong3g/Acer.jpg

wahh cam Paul Smith.Ini problem pada graphic chipset.Budget around rm380-rm400.

oneghost
08-03-2010, 10:30 PM
bukan "command", tapi "common"... :)paid

btw, bagus gak ko wat service ni... jarang org buat... :)

Timer kasih banyak-banyak atas teguran saudara..

puteh_linux
09-03-2010, 12:10 AM
TT klu saya turun kuantan naik bas pas by hand pas siap saya amik kat terminal bas kuantan boleh?

oneghost
09-03-2010, 10:22 AM
TT klu saya turun kuantan naik bas pas by hand pas siap saya amik kat terminal bas kuantan boleh?
Boleh ajer.InsyaAllah.Schedule ajer time and date.

fix90
09-03-2010, 10:46 AM
buang password bios IBM boleh tak.. ngan tukar bios company lain ke original laptop brand.

jebat05
09-03-2010, 11:15 AM
bro amik x servis bersihkan laptop? means, bersihkan sawang2 ke.. apa ke..kat dalam laptop tu. kalau amik, baper caj? tq

oneghost
09-03-2010, 11:33 AM
bro amik x servis bersihkan laptop? means, bersihkan sawang2 ke.. apa ke..kat dalam laptop tu. kalau amik, baper caj? tq

Setakat ni tak pernah buat lagi.Tapi kalau harga cun,boleh ajer.Banyk ker?

akunobita
09-03-2010, 11:35 AM
kalau ada kwn2 yg boleh repair area KL.
bolehlah PM aku.

oneghost
09-03-2010, 11:51 AM
kalau ada kwn2 yg boleh repair area KL.
bolehlah PM aku.

Aku ader kawan yang duk Shah Alam.Dia selalu amik laptop dari sesaper duk area sana and antar kat aku utk repair.Ngko leh contact dia direct 0179130827- Faris

jebat05
09-03-2010, 12:10 PM
Setakat ni tak pernah buat lagi.Tapi kalau harga cun,boleh ajer.Banyk ker?

ada sebijik jer. x tau baper harga. x penah buat puns sebelum ni.

MissTic
09-03-2010, 12:43 PM
bro,kalau laptop ni time& date setting dia asik lari...naper?

oneghost
09-03-2010, 12:44 PM
ada sebijik jer. x tau baper harga. x penah buat puns sebelum ni.

Oooo,kalau setakat nak buat cleaning fans tu untuk sebijik,kiter kire servis biasa dah ler.. rm30.

oneghost
09-03-2010, 12:46 PM
bro,kalau laptop ni time& date setting dia asik lari...naper?

Tu battery cmos dia dah mati lah.Kena tukar baru tapi kena tgk model jugak.Takder takder stock.

MissTic
09-03-2010, 12:53 PM
Tu battery cmos dia dah mati lah.Kena tukar baru tapi kena tgk model jugak.Takder takder stock.


kena tukar batery cmos la nie yerk.takpe bro,no halsaya cuba carik orang kat tempat saya dulu


bro,memang fully into this buss or dah ade kejer tetap?bagus jugak dapat buat buss freelance camnie

akunobita
09-03-2010, 12:56 PM
Aku ader kawan yang duk Shah Alam.Dia selalu amik laptop dari sesaper duk area sana and antar kat aku utk repair.Ngko leh contact dia direct 0179130827- Faris

arahan diterima.

EzY-eLoaD
09-03-2010, 01:04 PM
bro aku punya laptop jd bengong la..aritu tukar hd..

pas tukr,tp die on kejap jek dalam 10saat,skrin gelap,n kuar lampu oren,pastu mati..tp kang seminggu xbukak,bila on boleh plak guna....pening2

oneghost
09-03-2010, 01:47 PM
kena tukar batery cmos la nie yerk.takpe bro,no halsaya cuba carik orang kat tempat saya dulu


bro,memang fully into this buss or dah ade kejer tetap?bagus jugak dapat buat buss freelance camnie

kiter buat freelance ajer.Skrg ni keje makan gaji kat kuantan ni.buat keje2 ni malam and weekend ajer.

oneghost
09-03-2010, 01:49 PM
bro aku punya laptop jd bengong la..aritu tukar hd..

pas tukr,tp die on kejap jek dalam 10saat,skrin gelap,n kuar lampu oren,pastu mati..tp kang seminggu xbukak,bila on boleh plak guna....pening2

Kalau camtu, ader some kapacitor dia dah kembung and rosak.Kena tukar kapasitor tu dulu.Ape2 hal,bagi saya check dulu.Senang.

MissTic
09-03-2010, 05:20 PM
kiter buat freelance ajer.Skrg ni keje makan gaji kat kuantan ni.buat keje2 ni malam and weekend ajer.

bro,rancang nak kawen ke apee...buat duit banyak2?:D

oneghost
09-03-2010, 05:29 PM
bro,rancang nak kawen ke apee...buat duit banyak2?:D
Bukan, since duk Kuantan nie, sabtu ahad tak keje boring duk umah.Tak tau nak buat aper.Tu yang buat freelance tu berbekalkan ilmu yang ader skit2 nie....

MissTic
09-03-2010, 05:37 PM
ohhh,i tot u nak kawin bro...selalunya laki akan kumpl duit time nak kawen...

before ni u dok mana?

oneghost
09-03-2010, 05:39 PM
ohhh,i tot u nak kawin bro...selalunya laki akan kumpl duit time nak kawen...

before ni u dok mana?

Before this duk KL.So weekend ader gak ler tempat nak jalan2.:D

MissTic
09-03-2010, 05:41 PM
walla!dok kl kerrr?area mana tu bro?
kuantan best ape ....i pun tringin g kuantan bro...

paklong3g
09-03-2010, 10:28 PM
wahh cam Paul Smith.Ini problem pada graphic chipset.Budget around rm380-rm400.

Salam Bro....Thanks...:D
kasi detail, mcm mana nak hantar...:)cgrock:)cgrock

Anggaran Budget 400 ni skali ngan upah dan caj pos after repair ka??

Alamat pos???

oneghost
09-03-2010, 11:00 PM
Salam Bro....Thanks...:D
kasi detail, mcm mana nak hantar...:)cgrock:)cgrock

Anggaran Budget 400 ni skali ngan upah dan caj pos after repair ka??

Alamat pos???

anggaran m400 tu utk repair.InsyaAllah kalau leh decrease, saya cuba decrease.pos lain lah bro.mahal gak tu.Bro kat mana ni?

paklong3g
09-03-2010, 11:06 PM
anggaran m400 tu utk repair.InsyaAllah kalau leh decrease, saya cuba decrease.pos lain lah bro.mahal gak tu.Bro kat mana ni?

Saya kat sg petani,Kedah..
Agak2 brapa kos pos..berat saya tak sure brapa, kena pi timbang dulu..:D

fanlee
10-03-2010, 12:06 AM
Saya kat sg petani,Kedah..
Agak2 brapa kos pos..berat saya tak sure brapa, kena pi timbang dulu..:D

aritue aku pos laptop dlm rm28-rm30 gak la
kalu pakai curier yg ade acc murah cikit rm15-rm20 jer

oneghost
10-03-2010, 09:30 AM
Saya kat sg petani,Kedah..
Agak2 brapa kos pos..berat saya tak sure brapa, kena pi timbang dulu..:D

Betui tu.pakai poslaju lah murah.dlam rm25.Ni ader sorang postage laptop dia from Perlis.rm26.

jebat05
16-03-2010, 10:25 PM
salam en oneghost... x tau la apa nasib saya ni. dah byk kali saya call n mesej. x penah reply pun. ada lagi ke x servis ni? saya nak hantar by hand tapi x dapat lak nak jumpa bro. kalau ada hal, bgtau je la bro. x pun, saya poskan nanti. tq

oneghost
17-03-2010, 07:58 PM
salam en oneghost... x tau la apa nasib saya ni. dah byk kali saya call n mesej. x penah reply pun. ada lagi ke x servis ni? saya nak hantar by hand tapi x dapat lak nak jumpa bro. kalau ada hal, bgtau je la bro. x pun, saya poskan nanti. tq

Maaf banyak2.Saya outstation ke Sabah minggu nie.Ader project kat situ.Handset plak tertinggal kat kuantan.Ni baru balik and leh bukak internet.Servis ader buat lagi,cuma skrg kurangkan skit.Takut takleh bagi servis yang terbaik sbb ramai sgt.Tapi bro punyer,takder hal.Priority diberikan.

jebat05
17-03-2010, 08:01 PM
Maaf banyak2.Saya outstation ke Sabah minggu nie.Ader project kat situ.Handset plak tertinggal kat kuantan.Ni baru balik and leh bukak internet.Servis ader buat lagi,cuma skrg kurangkan skit.Takut takleh bagi servis yang terbaik sbb ramai sgt.Tapi bro punyer,takder hal.Priority diberikan.

patut la pun. ok la bro. boleh bagi address. esok gak saya poskan laptop ni. sayang la tgk terbiar camtu jer. apa2 hal nanti, sms je ler. tq

sengkek
27-03-2010, 04:41 PM
TT senyap jer? Bz ker? TT buat lg x servis laptop nie?

fanlee
31-03-2010, 05:14 AM
up biz tt yg semakin bz nie

otaida00taj
31-03-2010, 05:43 AM
maklum la, servis camnie jarang orang buat...

fanlee
19-04-2010, 10:51 PM
mana tt nie

smithmagge
22-04-2010, 12:01 AM
Disini aku nak promote freelance yang aku buat kat rumah nie.Aku buat freelance repair laptop especially yang rosak motherboard tu.So far, Alhamdulilah semuanyer berjalan dengan baik lepas kena "sentuhan" aku. Aku charge tak mahal compare dengan tukar motherboard baru yang dekat 800-1000 tu.Disamping itu, aku juga ader buat service pc, format pc, buang virus , networking dan sewaktu dengannyer. Lokasi aku di Kuantan,Pahang. Jadi sesaper yang berminat nak cuba khidmat aku, leh contact 010-9160262.Nama aku Mohamat.Email aku pun boleh. oneghost2009@gmail.com
http://www.isopc.com/images/web/laptop_repair_technician.jpg

bro graphic card blh repair tk?gmbr ada tp berbelang belang.

abu85
22-04-2010, 02:18 AM
bro laptop aku kena petir

agak2 aper rosaknyer ek..

brp anggaran kos biasa klw kes mcm aku ni

oneghost
21-07-2010, 09:00 AM
Salam.Maaf sebab lama menyepi. Sekarang kembali semula. Kepada geng2 Kuantan, MAI MAI MAI

oneghost
21-07-2010, 11:43 PM
bump for today

ratusanRM
21-07-2010, 11:49 PM
kipas motherboard notebook saya HP520 dah rosak. Camne nak repair?

kancil biru
22-07-2010, 12:00 AM
menarik biz nie...tp itu la pahang lak tu..he he jauh bangat ..ha ha..tp biz mcm nie mmg demand tinggi beb

endingman86
22-07-2010, 12:04 AM
bila nak kembangkan ke KL nieh....

oneghost
22-07-2010, 01:27 AM
kipas motherboard notebook saya HP520 dah rosak. Camne nak repair?

Boleh ajer tukar kipas baru...Pepehal saya kena check dulu.Dont worry,tiada bayaran jika tak dapat repair.

oneghost
22-07-2010, 01:28 AM
bila nak kembangkan ke KL nieh....

InsyaAllah.Tapi buat masa sekarang, gerak solo dulu.Tu yang buat area Kuantan jer. Senang, buat kat rumah sendiri.Takyah sewa2 kedai.

beejay
22-07-2010, 01:29 AM
salam bro...nak tnye skit la...lappy nie da ilang sound...kalo pakai speaker ade lak bunyi...ary2 tnye sbb mb...agak ble kc info skit x...area kuantan...price skali kalo bole...tq

oneghost
22-07-2010, 01:39 AM
salam bro...nak tnye skit la...lappy nie da ilang sound...kalo pakai speaker ade lak bunyi...ary2 tnye sbb mb...agak ble kc info skit x...area kuantan...price skali kalo bole...tq
Laptop tu model aper? Kena check dulu lah bro. Ader kemungkinan chipset sound utk ke built in speaker yang rosak.Tu kalau cucuk external speaker dia okay.Kalau duk area Kuantan, hallo hallo jer lah. No hal..

beejay
22-07-2010, 01:44 AM
compaq v3658tu...ok cantik la mcm 2..agak2 mahak ke yeak...nak budget2 jgk takut x ckup duit...tq bro

oneghost
22-07-2010, 01:52 AM
compaq v3658tu...ok cantik la mcm 2..agak2 mahak ke yeak...nak budget2 jgk takut x ckup duit...tq bro

Dont worry,pas saya check, sy bagitau berapa harga.InsyaAllah tak mahal.Pastu terpulang lah nak repair ke tak. Tiada paksaan.

oneghost
23-07-2010, 12:25 PM
Bump For Today...

oneghost
25-07-2010, 04:01 PM
Bump for today..

hooree290
25-07-2010, 04:21 PM
bro..saya nyer brand acer 4520 klo x silap..dh 2x problem mobo..g hantar kat pussat servis mmg sah mobo..dier kate kne tukar..tu yg duk simpan lg tu..satu lg ader line merah kat lcd..agak2,brape cost baiki?..

oneghost
25-07-2010, 05:00 PM
Okay. yang Acer 4520 kena bagi saya check dulu. Baru leh bagi harga. Untuk yg ader line merah kat LCD tu, confirm LCD tu tnda2 awai nk kong. Memang kena tukar LCD lain. Harga leh bincang. No hal..

ratusanRM
25-07-2010, 06:00 PM
Boleh ajer tukar kipas baru...Pepehal saya kena check dulu.Dont worry,tiada bayaran jika tak dapat repair.

Masalahnya nak cari kipas ni yang susah ~X(

Staffstatic
25-07-2010, 06:08 PM
itu la
adik ceq dah bawah pi laptop ceq ...pi antaq kat lowyat
tokey tu mau mintak rm1000 maa.... :((
tak jadi repair terus :p :(scam

ko dok area mna???
klu area utara aku bleh tlong reapai mobo ko 2
apa2 hal pm aku hehee
^^:eek::eek:

rijal2009
25-07-2010, 06:09 PM
salam bro..
nak tanya laptop tak boleh on kenapa ya?
bila tekan button on tu takde pepe pon yg keluar..

lampu adapter nyala, tapi bila cucuk wayar adapter tu kt laptop terus padam lampu adapter tu..

kenapa ya? ada apa yg tak kena?

kalau nak repair berapa kos ya?

oneghost
25-07-2010, 07:30 PM
Masalahnya nak cari kipas ni yang susah ~X(

saya boleh dapatkan.spare part ader

oneghost
25-07-2010, 07:32 PM
salam bro..
nak tanya laptop tak boleh on kenapa ya?
bila tekan button on tu takde pepe pon yg keluar..

lampu adapter nyala, tapi bila cucuk wayar adapter tu kt laptop terus padam lampu adapter tu..

kenapa ya? ada apa yg tak kena?

kalau nak repair berapa kos ya?

kalau camtu power chip kat motherboard dah rosak.tu buatkan short dan sebb tu lah lampu kat charger tu mati. Klau repair,around rm350-rm400.Aku kena check dulu lah.

ratusanRM
25-07-2010, 10:17 PM
saya boleh dapatkan.spare part ader

wah... bagus ni :)cgrock

sayangnya tuan berada di kuantan #:-S

oneghost
25-07-2010, 10:39 PM
Kalau luar Kuantan, boleh je nak postage

oneghost
27-07-2010, 05:21 PM
bump for today

oneghost
28-07-2010, 11:50 PM
Bump for today..

Irizal
02-08-2010, 06:21 PM
salam bro..
nak tanya laptop tak boleh on kenapa ya?
bila tekan button on tu takde pepe pon yg keluar..

lampu adapter nyala, tapi bila cucuk wayar adapter tu kt laptop terus padam lampu adapter tu..

kenapa ya? ada apa yg tak kena?

kalau nak repair berapa kos ya?

salam bro..aku punya pon macam ni..bleh tolong tengok kan x??

amer
02-08-2010, 09:46 PM
bos..aku ad Aspire One AOA150..

problem, klu aku psang lelame, cntoh dnga mp3, msti blue screen..

klu pki speaker built in la, klu earphone @ speaker luar ok lak..

n taley wat keja berat, cntoh bkk browser + winamp, dlm 1 jam bluescreen..

heat prob ker eh..?

oneghost
09-08-2010, 12:40 PM
salam bro..aku punya pon macam ni..bleh tolong tengok kan x??

Boleh ajer. Pepehal tepon untuk bagi saya dulu laptop utk utk checking.

MissTic
09-08-2010, 04:02 PM
i nak tanya,kalau laptp kena repair motherboad,normal rate brpa yekk?i ada call u from my office..tp u tak jawab.dah tukar no ke?

oneghost
09-08-2010, 10:11 PM
i nak tanya,kalau laptp kena repair motherboad,normal rate brpa yekk?i ada call u from my office..tp u tak jawab.dah tukar no ke?

normal rate around rm300-rm450.depend pada kerosakan.you call waktu working hour ker?sorylah.arini busy skit kat office.

amer
09-08-2010, 10:17 PM
bos..aku ad Aspire One AOA150..

problem, klu aku psang lelame, cntoh dnga mp3, msti blue screen..

klu pki speaker built in la, klu earphone @ speaker luar ok lak..

n taley wat keja berat, cntoh bkk browser + winamp, dlm 1 jam bluescreen..

heat prob ker eh..?

UP soklan ni..:)

oneghost
09-08-2010, 10:50 PM
UP soklan ni..:)

Nak cakap heating pun mungkin gak.tapi aperpun aku kena check dulu. so biler2 free, antarlah aku check cmner.

zamreda
09-08-2010, 10:58 PM
Kalau luar Kuantan, boleh je nak postage

boleh?? cmana tu?....pakai pos aper selamat?

aku ade sebiji laptop kena petir..

oneghost
09-08-2010, 11:00 PM
boleh?? cmana tu?....pakai pos aper selamat?

aku ade sebiji laptop kena petir..

pakai pos laju. taruk dalam kotak and balut pastu tulis besar besar MUDAH PECAH.Untuk customer luar pahang, smua buat macam tu.So far alhamdulillah selamat.

MissTic
10-08-2010, 09:10 AM
yes,i did call u on working hours.but i tried to call u last sunday nite also u didnt answer...aiyyyaa....how?

oneghost
10-08-2010, 03:33 PM
Sorry.Last weekend saya balik kampung Kedah. So takder line skit. Please give me sms first.

haku
10-08-2010, 03:40 PM
bro..kuantan area mane eah??
motherboard laptop membe ak prob rasenyer..
on boleh..tapi blank jer pastu..
petang nie free x??

oneghost
12-08-2010, 10:41 AM
bro..kuantan area mane eah??
motherboard laptop membe ak prob rasenyer..
on boleh..tapi blank jer pastu..
petang nie free x??

Sorry lmbt reply.aku baru baca thread ni. Ari sabtu ni boleh tak ?aku takder kat kuantan lah minggu nie smpai sabtu.

haku
12-08-2010, 11:08 AM
arie sabtu eah??boleyh jugak kot.pukul bape bro ade???

oneghost
19-08-2010, 11:28 PM
arie sabtu eah??boleyh jugak kot.pukul bape bro ade???

sorry bro lmbt reply.sabtu memang fullday ader kat rumah sampai raya.

oneghost
24-09-2010, 12:57 AM
Bump skit.lama tak jenguk thread ni

cikgu88
24-09-2010, 01:11 AM
klau dah rosak tuan ambe leh repair ek?ade sbjik lptop acer motherboard rsak..leh repair?tp ambe area kdah..cm mane?

atzai
24-09-2010, 01:13 AM
Salam TT
Tahniah la bolih reper benda tu...syabas
saya punya new Laptop jenis Benq dia punya VGA Card problem
so la ni tak leh display....hampeeh tul cukup2 je setahun dah kong
Nak tanya berapa kos nya? senang nak cari budget...he..he..he siot tul
naya2...Laptop ASUS dah 5 tahun sampai la ni...ok je...

kalau
24-09-2010, 01:14 AM
TS, quote ngan aku rega repair motherboard aspire 4250.

kalau
24-09-2010, 01:18 AM
mana ini org aaa?

oneghost
24-09-2010, 06:42 AM
Depend pd kerosakn lah.average rm250 to rm350TS, quote ngan aku rega repair motherboard aspire 4250.

oneghost
24-09-2010, 06:45 AM
klau dah rosak tuan ambe leh repair ek?ade sbjik lptop acer motherboard rsak..leh repair?tp ambe area kdah..cm mane?tuan ambe bole post aje.kalau tak,every 2 week sy blik kdah.mrsm merbok sungai petani.bole jumpa disana.tp sy repair kt kuantan.tool disini.

oneghost
24-09-2010, 06:48 AM
Salam TT
Tahniah la bolih reper benda tu...syabas
saya punya new Laptop jenis Benq dia punya VGA Card problem
so la ni tak leh display....hampeeh tul cukup2 je setahun dah kong
Nak tanya berapa kos nya? senang nak cari budget...he..he..he siot tul
naya2...Laptop ASUS dah 5 tahun sampai la ni...ok je...
blh bagi sy check dulu.nanti sy quote.dont worry,kalau xleh repair,xde charge dikenakan.

dinjoe
24-09-2010, 02:54 PM
Saya punya Compaq V3000, boleh on tapi takda display..

apa rosak yek, berapa kos repair

oneghost
24-09-2010, 04:20 PM
Saya punya Compaq V3000, boleh on tapi takda display..

apa rosak yek, berapa kos repair

Model tu selalu graphic chip yang rosak.Kena reflow balik. Selalu saya charge rm250.But depend pada kerosakan lah

akecema
24-09-2010, 04:23 PM
v3000
xbleh on langsung
cucuk power, indi bateri+power menyala

oneghost
24-09-2010, 07:45 PM
v3000
xbleh on langsung
cucuk power, indi bateri+power menyala

Ni masalah graphic chipset.Boleh bagi saya check dulu.Dont Worry,kalau takleh repair, tiada charge dikenakan.

shasrie
25-12-2010, 12:22 AM
bz ke TT ni...

fanlee
25-12-2010, 12:34 AM
bz ke TT ni...

sms dia senang bro
lame x jumpa tt

shasrie
29-12-2010, 02:56 PM
sms xjwb agi ni...

endlesss
05-01-2011, 09:02 PM
bgs bisnes nie.. dr hantar kedai mhl2..leh wak duit sikit2..

fanlee
05-01-2011, 09:09 PM
cadang sabtu nie nak jumpa tt

ratusanRM
05-01-2011, 09:15 PM
kipas motherboard notebook saya HP520 dah rosak. Camne nak repair?

Suatu ketika dahulu :">:">:">

free bump untuk geng sealiran :)cgrock:)cgrock

longoi
05-01-2011, 09:24 PM
tuan nape tuan x mai mase kite maw wat appoiment now ade 2 lappy yg rosak...mane taw rezki kt tuan ke....

endlesss
05-01-2011, 09:45 PM
beserah area mane ek?? senang nak htr..