PDA

View Full Version : Sakit Jantung?? Kanser?? Ini penawarnya...[UPDATE : Testimoni di pg 12]


BroAct
23-02-2010, 05:22 PM
Tasly merupakan sebuah syarikat berteraskan kesihatan dalaman dengan produknya yang dihasilkan 100% dari herba. Tasly telah mendapat sijil HALAL dari JAKIM, berdaftar dibawah Akta Jualan Lansung (AJL931485), mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), diktiraf FDA, mendapat pengiktirafan ISO 9001, GMP dan TGA.

Tasly menggemparkan dunia perubatan dengan produk-produknya telah terbukti dapat membantu merawat penyakit-penyakit kronik seperti sakit jantung, kanser, darah tinggi, kencing manis, tyroid, migrain, strok dan sebagainya.

Danshen Plus Capsule menjadi tunjang kepada penawar segala penyakit. Diproses melalui kaedah pengekstrakan teknologi tinggi dan kesannya dapat membantu dalam pelancaran darah dari sekecil-kecil salur darah yang dipanggil mikrosirkulasi (micro-circulation). Ini menjadi kunci kepada keberkesanan produk Tasly ini.

Lihat video dibawah. Video ini diambil menggunakan teknologi mikro dan menunjukkan keberkesanan Danshen Plus hanya selepas 30 minit ia diambil! Segala plak dan kolesterol pada dinding-dinding salur darah dibersihkan dengan sekelip mata!

http://www.youtube.com/watch?v=_p669lbXoTI

Tasly juga menawarkan kombinasi produknya untuk menentang penyakit-penyakit secara khusus. Sebagai contoh, penyakit jantung perlu mengambil Danshen Plus beserta Dong Chong Cao (juga produk Tasly) untuk memberikan kesan yang lebih pantas dan berkesan.

Untuk sebarang pertanyaan berkenaan produk atau kombinasi produk mengikut jenis penyakit, sila saya di 017 6128485 atau PM saya.:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

BroAct
23-02-2010, 05:25 PM
Walaupun Tasly menggunakan sistem MLM, tapi sistem itu tidak ditekankan kerana apa yang lebih penting adalah keberkesanan produk Tasly itu sendiri dan ini lebih kepada membantu pesakit-pesakit di luar sana untuk cuba menyembuhkan penyakit mereka dan menikmati kehidupan yang lebih selesa dan sihat tanpa penyakit!

janggut_X
23-02-2010, 05:28 PM
biasa produk MLM ni harga sure lebih tinggi dari biasa.

BroAct
23-02-2010, 05:37 PM
biasa produk MLM ni harga sure lebih tinggi dari biasa.

bro, tak mahal klo nak banding ngan kesihatan sendiri.
kalau dan sakit jantung, nak watpe pon dah tak boleh.
abs duit beli ubt hospital jek. pastu wat bypass. dah abis beribu.
tp bukan sembuh pon. dos makin tinggi ade la...

janggut_X
23-02-2010, 05:40 PM
bro, tak mahal klo nak banding ngan kesihatan sendiri.
kalau dan sakit jantung, nak watpe pon dah tak boleh.
abs duit beli ubt hospital jek. pastu wat bypass. dah abis beribu.
tp bukan sembuh pon. dos makin tinggi ade la...

betul.cuma aku just kata bila dibuat MLM harga barang sure lebih mahal dari sepatutnya.itu sahaja.

BroAct
23-02-2010, 05:45 PM
betul.cuma aku just kata bila dibuat MLM harga barang sure lebih mahal dari sepatutnya.itu sahaja.

besela...MLM.. tp still berbaloi nak banding ngan kesihatan sendiri. ye tak? :):):)

aes
23-02-2010, 05:52 PM
betul.cuma aku just kata bila dibuat MLM harga barang sure lebih mahal dari sepatutnya.itu sahaja.

MLM product byk nak kena bayau tax, nak bayau bonus :D

BroAct
23-02-2010, 06:01 PM
sepanjang sy promote produk Tasly ni kan, sy jumpe mcm2 org. paling ramai ialah orang yang takut sgt nak spend duit sket semata-mata untuk jaga kesihatan. sampai ada yg ckp kt saya "Baik aku sakit jatung dari duit aku abis". Ntah lah...kebanyakan nye orang melayu lah...tak tau nape smp camtu. adik beradik sendiri dah makan smp sakit jantung die dah sembuh sepenuhnya, pun takut duit die abis...

Nicholasi
23-02-2010, 06:18 PM
Kita kan tiap hari dapat baca bermacam-macam klem tentang kehebatan sesuatu ubat.
Yg ni pula bunyinya lagi hebat.

Baik juga kalau Kementerian kesihatan dpt gunakan ubat-ubat
ni yg pasti lebih baik utk rakyat dan menjimatkan. Kan
ubat-ubat dan rawatan penyakit jantung dan kanser tu mahal?

BroAct
23-02-2010, 06:27 PM
Kita kan tiap hari dapat baca bermacam-macam klem tentang kehebatan sesuatu ubat.
Yg ni pula bunyinya lagi hebat.

Baik juga kalau Kementerian kesihatan dpt gunakan ubat-ubat
ni yg pasti lebih baik utk rakyat dan menjimatkan. Kan
ubat-ubat dan rawatan penyakit jantung dan kanser tu mahal?

jangan keliru...tasly bukan ubat. tasly ni supplement. tp membantu dalam penyembuhan sesuatu penyakit. macam org2 tue cakap. kalau tanak sakit kencing manis, slalu makan peria. peria tu makanan biasa. tp membantu dalam kita nak elakkan penyakit kencing manis. same mcm tasly. tasly gunakan herba n petua traditional cina. gnekan bahan2 makanan mcm ginseng ngan tumbuhan herba untuk lawan sesuatu penyakit. ubat pulak ade kandungan bahan kimia. digunakan untuk menutup kesakitan sesuatu penyakit dalam tempoh yg singkat. sakit mmg takde, tp penyakit itu sendiri masih ade dalam badan.

BroAct
23-02-2010, 06:32 PM
Kita kan tiap hari dapat baca bermacam-macam klem tentang kehebatan sesuatu ubat.
Yg ni pula bunyinya lagi hebat.

Baik juga kalau Kementerian kesihatan dpt gunakan ubat-ubat
ni yg pasti lebih baik utk rakyat dan menjimatkan. Kan
ubat-ubat dan rawatan penyakit jantung dan kanser tu mahal?

kat malaysia mmg KKM tak pki produk2 daripada herba. Tp kat China, dah banyak hospital ditubuhkan dan mereka guna produk2 herba sahaja. contohnya, Hospital Tasly. tasly ni sendiri ada hospital diorg.

penjejak naga
23-02-2010, 06:43 PM
kat malaysia mmg KKM tak pki produk2 daripada herba. Tp kat China, dah banyak hospital ditubuhkan dan mereka guna produk2 herba sahaja. contohnya, Hospital Tasly. tasly ni sendiri ada hospital diorg.

bukti? mana erk dieorang ada spital

mangkaq
23-02-2010, 06:53 PM
bro, tak mahal klo nak banding ngan kesihatan sendiri.
kalau dan sakit jantung, nak watpe pon dah tak boleh.
abs duit beli ubt hospital jek. pastu wat bypass. dah abis beribu.
tp bukan sembuh pon. dos makin tinggi ade la...

Macam ambik kesempatan j terhadap org sakit!!

BroAct
23-02-2010, 06:56 PM
Macam ambik kesempatan j terhadap org sakit!!

astaghfirullah...demi Allah sy buat semata2 untuk bantu org sakit. family sy ramai yg sakit. tak kisah lah org ckp sy nak ckp ape. lg skali sy ulang...demi Allah, sy buat tasly ni dengan niat nak bntu org yg sakit.

Dkgr@y
23-02-2010, 06:58 PM
wah..bagusnye ubat nih

BroAct
23-02-2010, 07:03 PM
bukti? mana erk dieorang ada spital

bace artikel ni...berapa banyak hospital yang guna produk tasly ni...:)

http://www.hotfrog.com.my/Companies/tasly/tasly-7264
http://www.wolide.com/en/Show.aspx?i=28
http://www.taslyusa.com/xdzy_industrial.htm

download n bace artikel ni...ni dari Tasly UK...
www.taslyuk.co.uk/tasly.pdf

semoga membantu org2 yg memerlukan..~~

mrbesen
24-02-2010, 01:34 AM
wahai TT. ada tak testimoni daripada pesakit yg pernah ambik obat ini ?

BroAct
25-02-2010, 04:26 PM
wahai TT. ada tak testimoni daripada pesakit yg pernah ambik obat ini ?

ade2...silalah lawat laman web die sendiri...die pon ahli cg gak...
www.bhaseer.com (http://www.bhaseer.com)

die jual lepas die sendiri guna. baca lah cerita dia kena serangan jantung.:):)

BroAct
25-02-2010, 04:27 PM
bump utk harini...

BroAct
25-02-2010, 04:31 PM
tak ramai yg tau tasly ni sbb kebanyakan yang join tasly ni orang India. Leader melayu mmg kurang gle.
Org India main dalam market orang2 die jek.
Itu pun diorg dah leh berjaya.
Market dalam kalangan org melayu besar lg sbb tak ramai lg leader yg naik.
dalam 2-3 org jek. itupun perempuan. laki ade gak, tp lg la tak ramai.

BroAct
25-02-2010, 05:07 PM
kepada sesiapa yg musykil or masih ragu2 tentang kesahihan Tasly ni,
sila baca thread ni...maaf..sy baru jumpa thread ni....

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=101656

BroAct
25-02-2010, 05:11 PM
http://www.bhaseer.com/web_images/center3.jpg
http://www.bhaseer.com/web_images/center6.jpg
http://www.bhaseer.com/web_images/center4.jpg
http://www.bhaseer.com/web_images/center7.jpg

gambar kilang Tasly di China

thanks to papaxjahat...

BroAct
27-02-2010, 06:19 PM
bump untuk harini...~~

ash79
27-02-2010, 09:55 PM
bro.. macam mana nak jadi ahli

BroAct
27-02-2010, 10:08 PM
bro.. macam mana nak jadi ahli

untuk menjadi ahli cuma perlu membeli 2 Danshen Plus sahaja.
2 Danshen Plus bersamaan 200BV point, jumlah BV point minimum untuk menjadi ahli..
ini melayakkan bro untuk dapat beli produk Tasly dengan harga ahli...
tp untuk menjadi ejen jualan, syarat nya berlainan..
jika berminat, PM sy or sms sy di 017 6128485

kalau nak tau kombinasi produk Tasly mengikut penyakit2 secara khusus pun boleh PM atau sms sy....

ash79
27-02-2010, 11:07 PM
untuk menjadi ahli cuma perlu membeli 2 Danshen Plus sahaja.
2 Danshen Plus bersamaan 200BV point, jumlah BV point minimum untuk menjadi ahli..
ini melayakkan bro untuk dapat beli produk Tasly dengan harga ahli...
tp untuk menjadi ejen jualan, syarat nya berlainan..
jika berminat, PM sy or sms sy di 017 6128485

kalau nak tau kombinasi produk Tasly mengikut penyakit2 secara khusus pun boleh PM atau sms sy....
apakah perbezaan menjadi ahli biasa dan ejen jualan?
saya bro ada masalah jantung, high cholestrol baru-baru kena hypertension cuak aku bro umur baru 31. i am sarawakian bro sya rasa belum ada lagi ada produk nie sampai kat sarawak ataupun aku yg baru tahu :D anyway bro aku dah seacrh produk kat internet power giler dia punya syarikat dan r&d nya bro. yang penting bro produk ni nampak mantap bro.

BroAct
27-02-2010, 11:20 PM
apakah perbezaan menjadi ahli biasa dan ejen jualan?
saya bro ada masalah jantung, high cholestrol baru-baru kena hypertension cuak aku bro umur baru 31. i am sarawakian bro sya rasa belum ada lagi ada produk nie sampai kat sarawak ataupun aku yg baru tahu :D anyway bro aku dah seacrh produk kat internet power giler dia punya syarikat dan r&d nya bro. yang penting bro produk ni nampak mantap bro.

produk die mmg mantap...kat sarawak mmg tak rmi yg jd ejen...
sbb biasanya apa2 function wat kat semenanjung..
beza ahli dengan ejen, ahli boleh beli dengan harga ahli dekat mana2 stokis. klo ejen, bro akan dapat satu set barang untuk dipasarkan. pastu ada kursus skali. leadership training lg. dengan mcm2 bonus yg bro akan dapat. bonus paling utama, bro dapat sembuh dari sakit2 yg bro ada skrg. Insyaallah.

Misal kata bro nak guna dlu produk Tasly, sy boleh poskan. Tak mhl pun pos nye bayaran. tak smp rm10. sy pun jual ikut harga ahli even bro bkn ahli sbb sy tau bro mmg perlukan produk ni. untuk bro, kombinasi produk yg paling sesuai ialah Danshen Plus n Monascus. Bro boleh cube. Insyaallah, dalam tempoh sebulan bro mkn, akan rasa kesan nya. Tanya lah siapa2 yg penah guna.:)

kalau
27-02-2010, 11:25 PM
cancer......listkan apa jenis cancer yg

herba nih boleh lawan.......

BroAct
27-02-2010, 11:40 PM
cancer......listkan apa jenis cancer yg

herba nih boleh lawan.......

yg sy tgk sendiri:

kanser payudara
kanser paru2
kanser perut
kanser pangkal rahim

yg diberitahu oleh senior sy dalam Tasly ini

kanser mata
ade lg, tp sy lupa....

dan penyakit2 yg mempunyai tumor mcm fibroid dan tiroid, bengkak hati disebabkan pengambilan alkohol yg tinggi dan sebagainya. ada produk khusus untuk melawan pertumbuhan tumor iaitu Tasly Wild Ginseng disertakan dengan Danshen Plus..

klo bro nak bertanya tentang sesuatu penyakit samada produk Tasly ini boleh digunakan atau tidak, sila lah tanya. Insyaallah ada penyelesaian nya....

ash79
28-02-2010, 09:06 AM
produk die mmg mantap...kat sarawak mmg tak rmi yg jd ejen...
sbb biasanya apa2 function wat kat semenanjung..
beza ahli dengan ejen, ahli boleh beli dengan harga ahli dekat mana2 stokis. klo ejen, bro akan dapat satu set barang untuk dipasarkan. pastu ada kursus skali. leadership training lg. dengan mcm2 bonus yg bro akan dapat. bonus paling utama, bro dapat sembuh dari sakit2 yg bro ada skrg. Insyaallah.

Misal kata bro nak guna dlu produk Tasly, sy boleh poskan. Tak mhl pun pos nye bayaran. tak smp rm10. sy pun jual ikut harga ahli even bro bkn ahli sbb sy tau bro mmg perlukan produk ni. untuk bro, kombinasi produk yg paling sesuai ialah Danshen Plus n Monascus. Bro boleh cube. Insyaallah, dalam tempoh sebulan bro mkn, akan rasa kesan nya. Tanya lah siapa2 yg penah guna.:)

kalau macam nie bro... saya nak joinlah tapi tunggu fulusmania masyuk dulu yea.. biasalah keje gomen ni :D. aku nak yg pakej jantung tu. ( konpius aku bro ... nak poskan dulu takkan bahaya tu bro... ada yg ambik kesempatan tu kan putih mata ):)cgrock

BroAct
28-02-2010, 09:09 AM
kalau macam nie bro... saya nak joinlah tapi tunggu fulusmania masyuk dulu yea.. biasalah keje gomen ni :D. aku nak yg pakej jantung tu. ( konpius aku bro ... nak poskan dulu takkan bahaya tu bro... ada yg ambik kesempatan tu kan putih mata ):)cgrock

hehehe...mksd nye byr dlu bru pos la...
takot wo kene tpu...
niat nak tolong org, tbe2 kene tpu....pedih tu....:D:D

parcofolgore
28-02-2010, 09:25 AM
hahahah...ko bg harga ahli le jual..bermal ibadah..huhuh

BroAct
28-02-2010, 09:27 AM
hahahah...ko bg harga ahli le jual..bermal ibadah..huhuh

mmg sy jual harga ahli pon...byr lebih sket untuk bayaran pos jek...:):)

ash79
28-02-2010, 09:33 AM
hehehe...mksd nye byr dlu bru pos la...
takot wo kene tpu...
niat nak tolong org, tbe2 kene tpu....pedih tu....:D:D
satu lagi soalan saya nak tanya bro... ada tak kes produk- produk tasly nie kena tiru @tiruan. bagaimana nak mengesahkan produk yg di jual seseorang ahli tu yang asli? biasalah bro sekarang banyak produk yg mantap kena tiru@tiruan contohnya vimax. jika kita jadi ahli adakah kita di beri no akaun ahli utk kia login ke tasly.my utk refer hasil jualan kita every month. nanti saya usha bro.. lagi confirm saya nak jadi ahli, saya akan bank in selewat-lewatnya rabu nie. insyallah. nanti saya reconfirm balk yeaaa... kalau sya dah bank in nanti saya sms bro.. kkk:)

BroAct
28-02-2010, 09:43 AM
satu lagi soalan saya nak tanya bro... ada tak kes produk- produk tasly nie kena tiru @tiruan. bagaimana nak mengesahkan produk yg di jual seseorang ahli tu yang asli? biasalah bro sekarang banyak produk yg mantap kena tiru@tiruan contohnya vimax. jika kita jadi ahli adakah kita di beri no akaun ahli utk kia login ke tasly.my utk refer hasil jualan kita every month. nanti saya usha bro.. lagi confirm saya nak jadi ahli, saya akan bank in selewat-lewatnya rabu nie. insyallah. nanti saya reconfirm balk yeaaa... kalau sya dah bank in nanti saya sms bro.. kkk:)

buat masa ni takde lg kes mcm tu. tp untuk lgkah keselamatan, dekat botol tu ade pelekat rasmi KKM. ada no siri die n leh check kt internet. ahli akan dapat no akaun n kad keahlian sekali. nnt sy akn tunujukkan macam mana nak login ke akaun nnt. nnt ape2 hal sms sy. nnt sy bgtau detail2 yg diperlukan untuk daftar ahli. tq bro:)

BroAct
01-03-2010, 10:41 AM
bump untuk pg ni......:)cgrock:)cgrock:)cgrock

maibee71
01-03-2010, 12:05 PM
Letak le harga bro, senang sikit nak pikir budget!

BroAct
01-03-2010, 12:12 PM
Letak le harga bro, senang sikit nak pikir budget!

ok..sat na.....

BroAct
01-03-2010, 12:20 PM
Danshen Plus Capsule - Penyembuh Pelbagai Penyakit (terutama sakit jantung koronari / CHD)

http://4.bp.blogspot.com/_NU7xEfiGs74/S3vplfKB04I/AAAAAAAAAAk/tFO3cT-GhyQ/s200/danshen.jpg

Tasly Danshen dirumuskan dengan pelbagai ramuan herba tradisional Cina yang dapat membantu dalam proses penyembuhan pelbagai penyakit kronik seperti kanser, sakit jantung, kencing manis, darah tinggi, strok dan sebagainya. Pengambilannya dapat membantu mencegah dari serangan jantung juga mencegah daripada menghidap penyakit jantung koronari.


Terdapat 6 fungsi utama Tasly Danshen:

1. Memperbaiki keadaan Penyakit Jantung Koronari (CHD). Tasly Danshen mempunyai fungsi anti-penggumpalan platelet. Selain itu, ia juga berkesan keatas pengurangan kolesterol dan trigliserida, pengurangan kepekatan darah, meningkatkan mikro-peredaran, anti-pengoksidaan, penyingkiran radikal bebas, menjaga otot jantung dan sebagainya. Fungsi utamanya adalah memperbaiki keadaan penyakit jantung koronari.

2. Melindungi daripada Strok. Infaksi otak dikenali sebagai 'strok otak'. Ia terjadi apabila gumpalan darah beku menyekat peredaran darah didalam saraf otak. Fungsi Tasly Danshen adalah untuk memperbaiki peredaran darah dengan menyingkirkan stasis darah. Aplikasi klinikal menunjukkan panggunaan Tasly Danshen bersama rawatan lain dapat membantu menyembuhkan pesakit strok.

3. Membersihkan saluran darah dan melindungi jantung kedua - Mikro-Peredaran. Mikroperedaran merupakan peredaran darah antara kapilari arteriol dan venul. Tempat ini merupakan tempat berlakunya pertukaran nutrien antara darah dan sel tisu, juga bertindak membawa oksigen dan nutrien ke segenap tubuh badan serta membawa keluar hasilan metabolik. Kajian Fakulti Perubatan Universiti Keio, Jepun telah menunjukkan bahawa Tasly Danshen mempunyai kesan positif kearah sasaran dalam menyelesaikan masalah mikroperedaran.

4. Merendahkan paras kolesterol dan mengurangkan plak daripada arterosklerosis. Tasly Danshen mempunyai fungsi terhadap pengurangan paras lipid darah terutamanya kolesterol. Sebahagian kejian telah dijalankan dan mendapati Tasly Danshen membantu dalam menurunkan kepekatan darah, menurunkan paras kolesterol dalam darah dan juga mengurangkan ketebalan intima-media carotid (IMT).

5. Memperbaiki keadaan penyakit mata dan masalah fungsi ginjal yang berkaitan dengan kencing manis. Retinopati dan renopati diabetic adalah disebabkan oleh masalah kapilari pesakit diabetes. Kedua-duanya adalah kombinasi saluran darah mikro yang paling umum yang disebabkan diabetes. Tasly Danshen mempunyai kesan keatas perubahan rheologi darah, anti-ion kalsium, pengurangan paras trigliserida dan kolesterol. Dengan itu, Tasly Danshen amat disarankan untuk penghidap diabetes.

6. Melindungi sel hati. Tabiat pengambilan alkohol dan makanan berminyak akan mengakibatkan mikro-peredaran hati terhalang dan mengakibatkan masalah hati. Pesakit akan mengalami masalah nutrisi dan diikuti dengan rasa tidak selesa di sekliling hati dan menjadikan pesakit kurang selera makan. Penggunaan tasly Danshen selama 3 bulan dapat mengembalikan fungsi hati yang normal dan memulihkan hati yang rosak.

Video dibawah menunjukkan bagaimana Tasly Danshen membuang kolesterol yang terdapat dalam salur darah, hanya selepas 30 minit diambil!

http://www.youtube.com/watch?v=_p669lbXoTI

Harga - RM 165 (harga ahli) + postage

ps: sy jual ikut harga ahli, kalau harga biasa RM 190.

BroAct
01-03-2010, 12:24 PM
Tasly Wild Ginseng - Penyembuh Penyakit Kanser

http://4.bp.blogspot.com/_NU7xEfiGs74/S3v58zC3EkI/AAAAAAAAAAs/k3re9GY8jGk/s320/wild+ginseng.jpg

Tasly Wild Ginseng dirumus khas untuk merawat penyakit kanser. Ia mengandungi ekstrak ginseng merah (Ginsenosida RH-2). Ginseng yang digunakan adalah berusia 6 tahun serta berkualiti tinggi dan diambil dari kawasan terpilih dan kualiti produk juga terjamin. Ia menggunakan teknologi pengekstrakan enzim tercanggih dan memastikan kepekatan bahan aktif ginsenosida yang tinggi digunakan.

Aplikasi yang bersesuaian.

1. Merawat tumor dan kanser

2. Penggunaan dalam jangka mase pemulihan selepas sebarang penyakit serius

3. Merawat kekurangan pada paru-paru, limpa, jantung dan ginjal

4. Memperbaiki kesukaran pernafasan yang berpunca daripada peredaran renal yang tidak normal, mati pucuk, pengeluaran mani nockturnal dan gejala kelemahan peredaran renal yang lain.

5. Merawat dan memperbaiki kelemahan imuniti dan kepada mereka yang mudah menghidap selesema.

6. Meningkatkan kebolehan mental dan ingatan

7. Bagi tujuan kecantikan dan anti-penuaan

8. Sesuai untuk golongan usia pertengahan dan warga tua dengan badan yang lemah


9. Sangat sesuai untuk wanita yang lemah selepas bersalin

6 Fungsi Utama:

1. Kesan Anti-Tumor. Kajian moden menunjukkan bahawa Gisenosida RH-2 merencat serangan dan metastasis sel tumor, dapat mengaruh apoptosis dan pembezaan sel tumor; ia dapat digunakan dalam rawatan kanser hati, kanser paru-paru, kanser payudara, kanser perut, kanser tulang, melanoma malignan, kanser esofagus dan sebagainya.

2. Mengawalatur keimunan dan meningkatkan rintangan terhadap penyakit. Gisenosida RH-2 dalam ginseng ialah bahan aktif yang boleh mengawalatur keimunan; ia melaraska fungsi imun badan dan meningkatkan rintangannya melawan penyakit. Ginseng digunakan untuk memperaiki kekurangan dalam paru-paru, limfa, jantung dan ginjal.

3. Mengawalatur sistem saraf pusat. Tasly Wild Ginseng dapat mengawalatur sistem saraf pusat dan meningkatkan proses ransangan otak dan mempengaruhi kecenderungannya kearah keseimbangan. Ia dapat menigkatkan keupayaan mental dan fizikal, menigkatkan mutu kerja dan melawan keletihan. Tasly Wild Ginseng juga menambahkan pengambilan oksigen di otak sekaligus membantu dalam meningkatkan keupayaan pembelajaran, ingatan dan mempunyai kesan ketara dalam pembaikan penyakit yang berkaitan dengan ketidakupayaan daya ingatan.

4. Meningkatkan fungsi seksual. Tasly Wild Ginseng dapat menambahkan rembesan kortikosteroid, berkesan ke atas kelenjar-kelenjar gonad; menambahkan bilangan dan daya hidup sperma dalam testis. Perubatan Tradisional Cina percaya bahawa ginseng berkesan membaiki peredaran renal; bukan sahaja digunakan untuk merawat kesukaran bernafas, malah ia juga merawat kekurangan ginjal dan masalah mati pucuk.

5. Menjaga organ hati. Ginseng dapat meningkatkan aktiviti pelbagai enzim dalam hati dan menguatkan keupayaan detoksifikasi hati; ia mempunyai kesan detoksifikasi dan menjaga hati yang diracuni alkohol.

6. Memberi kesan kecantikan dan penjagaan terhadap kulit. Kajian menunjukkan bahawa Tasly Wild Ginseng boleh diserap secara perlahan oleh badan manusia, ia boleh mengembangkan salur kapilari pada kulit, menggalakkan peredaran darah pada kulit, meningkatkan nutrisi kulit, mengelakkan dehidrasi, kekerasan dan kedutan pada kulit; dengan itu, ia meningkatkan kelembutan kulit, meransang pembaharuan sel, mengekalkan kelicinan dan menjaga khasiat kulit, mengelakkan penuaan awal dan seterusnya menghasilkan kesan kecantikan.

Harga - RM 180 (harga ahli) + postage

BroAct
01-03-2010, 12:27 PM
Tasly Monascus - Menentang Penyakit Diabetic

http://4.bp.blogspot.com/_NU7xEfiGs74/S31N7BPkUgI/AAAAAAAAABE/oL3aD0oUFUk/s320/monascus.jpg


Tasly Monascus mengandungi bahan utama iaitu Yis beras merah (Monascus purpureus). Yis merah atau dikenali sebagai "Hong Qu", merupakan ubatan tradisional Cina yang diperbuat daripada beras. Bahan tersebut telah lama digunakan di China sebagai makanan tambahan untuk merawat penyakit selama lebih daripada 1000 tahun dahulu. Ciri-ciri istimewa produk ini termasuklah teknik pembuatan yang unik, prosedur pembuatan yang menepati piawai, kawalan kualiti yang dijaga dan bahan aktif yang terbaik. Tasly Monascus adalah dipercayai dan selamat digunakan serta harganya amat berpatutan.

Aplikasi yang bersesuaian

1. Mereka yang mempunyai paras lipid atau kelikatan darah yang tinggi
2. Mereka yang berisiko tinggi menghidap arteriosklorosis
3. Mereka yang ingin mencegah daripada arterosklerosis
4. Mereka yang menghidap penyakit yang berkaitan dengan aarterosklerosis seperti strok dan penyakit jantung koronari (CHD)

4 Fungsi Utama

1. Merendahkan lipid darah dengan cepat dan berkesan

2. Membantu melawan pembentukan plak

3. Mencegah daripada hiperlipidemia (kehadiran paras lipid yang tinggi di dalam darah)

4. Berkesan mencegah dan melegakan penyakit jantung koronari, arterosklerosis dan strok

**Lebih kurang 4-6 minggu selepas produk ini diambil, simptom-simptom penyakit kardio-serebrovaskular seperti terasa tekanan pada dada, sakit dada, pening kepala, sakit kepala, kesukaran bernafas, perut mengembung, badan terasa letih, rasa kebas pada badan, tangan dan kaki dan sebagainya. Ia dengan ketara boleh berubah.

Harga - RM 65(harga ahli) + postage

BroAct
01-03-2010, 12:32 PM
Sy post kan 3 produk ini dahulu. Nnt sy post produk yg lain...
untuk keterangan lebih lanjut berkenaan produk mengikut penyakit, boleh sms sy di 017 6128485...
atau, boleh lawat website sy di www.taslyshop.biz (http://www.taslyshop.biz)

mydotnet
01-03-2010, 12:43 PM
bro, tak mahal klo nak banding ngan kesihatan sendiri.
kalau dan sakit jantung, nak watpe pon dah tak boleh.
abs duit beli ubt hospital jek. pastu wat bypass. dah abis beribu.
tp bukan sembuh pon. dos makin tinggi ade la...

maksud dia bukan berkira dgn kesihatan sendiri....tapi rega produk nihh kalau dahh jd MLM mencanakkkk harga jadinyaa
:eek:
:eek:

BroAct
01-03-2010, 01:03 PM
maksud dia bukan berkira dgn kesihatan sendiri....tapi rega produk nihh kalau dahh jd MLM mencanakkkk harga jadinyaa
:eek:
:eek:

hehehe...kt Malaysia je gne MLM...
negara lain tak...
macam Indon, UK, even China sendiri...
tp harga still sama...:)paid:)paid

maibee71
01-03-2010, 04:58 PM
tq tt sebab letak harga. cuma soklan terakhir buat masa ni, product ni ada sijil halal ke? sekadar untuk pengetahuan.

BroAct
01-03-2010, 05:09 PM
tq tt sebab letak harga. cuma soklan terakhir buat masa ni, product ni ada sijil halal ke? sekadar untuk pengetahuan.

ade2.... tgk bawah ni...

http://4.bp.blogspot.com/_NU7xEfiGs74/S4Owabrp0CI/AAAAAAAAACg/5gFmkWms1mo/s1600/halal.jpg

joes
01-03-2010, 05:34 PM
tq ...mc menarik jer...

maverich
01-03-2010, 06:13 PM
bro acct...... dlm setiap botal tu ada berapa kapsul?

berapa kapsul kena amik dlm sehari ??

kalau kita kira berapa rege per kapsul......maka dari situ pengguna leh decide samada mahal ke tak....

BroAct
01-03-2010, 08:03 PM
bro acct...... dlm setiap botal tu ada berapa kapsul?

berapa kapsul kena amik dlm sehari ??

kalau kita kira berapa rege per kapsul......maka dari situ pengguna leh decide samada mahal ke tak....

soalan ni bese ditanya kepada sy....
berapa kapsule sehari perlu diambil itu adalah mengikut berapa lama dan kritikal nya seseorg pesakit itu....
misal kata, org yg berusia 50 thn keatas, perlu ambil 2 biji sehari untuk bulan yg pertama, 1 biji bulan yg kedua. dos akan semakin kurang.
kalau umur masih belia mcm 30an, sehari sebiji pun boleh.

danshen dan wild ginseng ada 30 biji. monascus ada 60 biji.
soal mahal atau tidak itu terpulang kepada attitude pesakit itu sendiri.
sy dah jumpa mcm2 org. semua yg sy jumpa suma pada awalnya kata nak cuba. tp bila dgr harga, terus diam. tp berlainan dengan kaum Cina n India. mereka sanggup berhabis untuk kesihatan sendiri.
sampai satu tahap sy guna pendekatan 'guna dulu baru bayar'. mereka guna, dan mereka dah rasa kesan nya baru lah mereka bayar. sy sampai kena guna pendekatan tu sebab kesian sgt2 org2 kita seksa menanggung sakit. sbb tu smp sekarang, sy still jual ikut harga ahli. cuma kene tambah sket je untuk pos kan. kalau org tu dekat2 ngan sy, sy bg dlu gne, dah berkesan baru la bayar.

BroAct
01-03-2010, 08:07 PM
tq ...mc menarik jer...

mmg menarik...
sbb, ikut pengalaman sy, yg paling seronok kita jual produk Tasly ni bila pesakit yg ambil produk ni dari kita sembuh dari penyakit diorg.
sy dah jumpa yg strok, dr takleh bangun dr katil, skang dah leh berjalan sendiri.
yg ada fibroid, fibroid tu mengecut dan skang hampir hilang.
yg sakit jantung n darah tinggi dah tak payah ambil ubat hospital.
mcm2 lg...
itu seronok nya bila dapat tolong org yg btl2 memerlukan....:)

helmihussain
01-03-2010, 08:14 PM
wwoooo....aku rasa ubat nih bahaya woo...whaahah..
bukan apa..cuba bayangkan..blood clot tuh terhakis then depan laluan blood clot tuh ada satu blood clot yang tak terhakis lagi...tesumbat la...cuba bayangkan Pipe line effect....???guna asid pun...tapi still tersumbat..

ffuh~~~~ tak kena sakit jantung ker tuh...risiko tinggi nih bro....
cam na TT komen sikit bagi konfiden orang orang cam aku..:)

BroAct
01-03-2010, 08:32 PM
wwoooo....aku rasa ubat nih bahaya woo...whaahah..
bukan apa..cuba bayangkan..blood clot tuh terhakis then depan laluan blood clot tuh ada satu blood clot yang tak terhakis lagi...tesumbat la...cuba bayangkan Pipe line effect....???guna asid pun...tapi still tersumbat..

ffuh~~~~ tak kena sakit jantung ker tuh...risiko tinggi nih bro....
cam na TT komen sikit bagi konfiden orang orang cam aku..:)

hahahaha...ni salur darah la...bukan salur paip...
salur darah ni boleh mengembang...fungsi ginseng yg ada dalam produk tu antaranya untuk mengembangkan salur darah untuk memastikan flow darah lancar...
mcm highway, lagi besar highway tu, lg best la nak besit laju2...:D
produk ni mcm2 fungsi dia. complete untuk menentang satu2 penyakit kalau btl2 ikut kombinasinya. contoh mcm sakit jantung, disyorkan untuk ambil Danshen n Monascus. Kalau berkaitan kanser, wild ginseng n danshen. setiap penyakit ada kombinasi tersendiri. bukan mkn mcmtu je. sbb produk ni leh lawan satu2 penyakit secara spesifik. dengan syarat ikut kombinasi yg betul..:)

helmihussain
01-03-2010, 08:50 PM
hahahaha...ni salur darah la...bukan salur paip...
salur darah ni boleh mengembang...fungsi ginseng yg ada dalam produk tu antaranya untuk mengembangkan salur darah untuk memastikan flow darah lancar...
mcm highway, lagi besar highway tu, lg best la nak besit laju2...:D
produk ni mcm2 fungsi dia. complete untuk menentang satu2 penyakit kalau btl2 ikut kombinasinya. contoh mcm sakit jantung, disyorkan untuk ambil Danshen n Monascus. Kalau berkaitan kanser, wild ginseng n danshen. setiap penyakit ada kombinasi tersendiri. bukan mkn mcmtu je. sbb produk ni leh lawan satu2 penyakit secara spesifik. dengan syarat ikut kombinasi yg betul..:)


Bro...saya minta maaf la...bukan nak menjatuh kan bisness tapi nak membantu bro..untuk menangkis orang cam aku nih...

tapi bro...kalau bro kata salur darah leh kembang...so tak akan ada la sakit jantung...sebab dia flexible?:)cgrock

BroAct
01-03-2010, 08:58 PM
Bro...saya minta maaf la...bukan nak menjatuh kan bisness tapi nak membantu bro..untuk menangkis orang cam aku nih...

tapi bro...kalau bro kata salur darah leh kembang...so tak akan ada la sakit jantung...sebab dia flexible?:)cgrock

hehehe...salur darah kembang bila ginseng tu bertindak. ginseng bersifat panas. ginseng tu yg menjadikan salur darah kembang.
salur darah klo panas die akan kembang. darah akan mengalir laju.
macam org yg kulit putih. kalau die jemur tgh panas, nnt kulit dia jadi merah kan? sbb salur darah bawah kulit mengembang bila kena panas. kadang2 kita leh tgk salur darah kt pipi org yg putih. btol tak?

jd, bila amik produk ni, bkn saje dapat cuci kolesterol yg ada kat dinding salur darah, malah dapat lancarkan peredaran darah sbb ginseng yg ada tu bertindak supaya salur darah kita mengembang....:)

izack1981
01-03-2010, 09:19 PM
hehehe...salur darah kembang bila ginseng tu bertindak. ginseng bersifat panas. ginseng tu yg menjadikan salur darah kembang.
salur darah klo panas die akan kembang. darah akan mengalir laju.
macam org yg kulit putih. kalau die jemur tgh panas, nnt kulit dia jadi merah kan? sbb salur darah bawah kulit mengembang bila kena panas. kadang2 kita leh tgk salur darah kt pipi org yg putih. btol tak?

jd, bila amik produk ni, bkn saje dapat cuci kolesterol yg ada kat dinding salur darah, malah dapat lancarkan peredaran darah sbb ginseng yg ada tu bertindak supaya salur darah kita mengembang....:)

Cayala TT... Penerangan yang bernas gitu...Keep it up bro.. Teruskan usaha murnimu...
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

BroAct
01-03-2010, 09:20 PM
Cayala TT... Penerangan yang bernas gitu...Keep it up bro.. Teruskan usaha murnimu...
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

tq bro.....:)cgrock:)cgrock:)cgrock

BroAct
01-03-2010, 10:36 PM
Promosi!
Beli 2 Danshen Plus percuma satu...
Kiranya RM330 = 3 botol Danshen n automatik jd ahli.
yg satu tu leh la jual. untung bersih RM165...

siapa berminat, sila sms sy di 017 6128485 or pm sy

Joe1911
01-03-2010, 10:46 PM
tu dia.. dah start tayang harga dah..

BroAct
01-03-2010, 10:48 PM
tu dia.. dah start tayang harga dah..

yela...td ade org mntk tayang harga...
tak tayang org cop :(scam plak....hehehe:)cgrock:)cgrock

BroAct
01-03-2010, 10:50 PM
salam...
JOM LAYAN ONE SPRAY PERFUME
PAKEJ RM100 @ RM160 @ RM460
http://jutaoneperfume.blogspot.com/

alamak.....:o:o:o

coyotito
01-03-2010, 10:55 PM
salam...
JOM LAYAN ONE SPRAY PERFUME
PAKEJ RM100 @ RM160 @ RM460
http://jutaoneperfume.blogspot.com/

ni apehal ni...
tetibe mencelah...:(scam
xkan cite pasal sakit jantung ko nak suruh sembur perfume plak...

BroAct
01-03-2010, 10:57 PM
ni apehal ni...
tetibe mencelah...:(scam
xkan cite pasal sakit jantung ko nak suruh sembur perfume plak...

sy terkedu sebentar td...
tbe2 die masuk....:o:o

coyotito
01-03-2010, 11:03 PM
hehehe...salur darah kembang bila ginseng tu bertindak. ginseng bersifat panas. ginseng tu yg menjadikan salur darah kembang.
salur darah klo panas die akan kembang. darah akan mengalir laju.
macam org yg kulit putih. kalau die jemur tgh panas, nnt kulit dia jadi merah kan? sbb salur darah bawah kulit mengembang bila kena panas. kadang2 kita leh tgk salur darah kt pipi org yg putih. btol tak?

jd, bila amik produk ni, bkn saje dapat cuci kolesterol yg ada kat dinding salur darah, malah dapat lancarkan peredaran darah sbb ginseng yg ada tu bertindak supaya salur darah kita mengembang....:)

salam TT...
bagai mana efektifnye produk bro ni kalau di comparekan dgn ubta sakit jantung yg sedia ada dekat hospital2 sekarang ni..contohnya Aspirin, Plavix, Cresto, Nitroglycerin trinitrate..
dan lain2 lagi..

Ade x cube approach hospital IJN yg mainly ramai patient sakit jantung tu..perkenalkan dekat consultant2 kat sane..kalau diorang boleh bagi testimoni lagi bagus...:)cgrock

BroAct
01-03-2010, 11:20 PM
salam TT...
bagai mana efektifnye produk bro ni kalau di comparekan dgn ubta sakit jantung yg sedia ada dekat hospital2 sekarang ni..contohnya Aspirin, Plavix, Cresto, Nitroglycerin trinitrate..
dan lain2 lagi..

Ade x cube approach hospital IJN yg mainly ramai patient sakit jantung tu..perkenalkan dekat consultant2 kat sane..kalau diorang boleh bagi testimoni lagi bagus...:)cgrock

wslam...soalan yang sgt baik...
baik, sy akan ceritakan satu testimoni...
testimoni ini yang membuatkan saya menjadi ejen sekarang.

Testimoni ini adalah ibu sy sendiri. Ibu sy menghidap sakit jantung. sehingga sampai satu tahap, ibu sy perlu membuat bypass. ibu sy pergi ke IJN, dan doktor telah sahkan beberapa salur darah di jantungnya sudah tersumbat dan memerlukan bypass. Doktor IJN tu bg sebulan sebelum pembedahan. Dalam tempoh sebulan ibu sy ambil Danshen Plus, dan bila smp hari untuk pembedahan, doktor yg sama check sekali lg dan doktor tu teperanjat bila semua salur darah yg tersumbat tu dah jd normal! jd, ibu sy tidak jd untuk pembedahan bypass.

kalau dulu ibu sy makan ubat sakit jantung mcm pesakit lain, sekarang tidak lg. pada awalnya ibu sy mkn Danshen 2 biji sehari beserta dengan ubat sakit jantung. Selepas sebulan, ibu sy sgt jarang ambil ubt sakit jantung dan hanya ambil danshen 1 biji sehari. sekarang, ibu sy ambil danshen dalam 2-3 hari sebiji dan lansung tidak ambil ubat sakit jantung lg...sbb itu produk ni sy gelarkan penawar. sbb dapat membantu menyembuhkan penyakit. dos semakin kurang. bkn mcm ubt hospital yg dos nya semakin tinggi.

Pasal nak approach kat IJN, masih belum ada ahli Tasly ni yg ada link ke sana. klo bro ada link ke sana, bro bleh cuba dan sy rasa bro leh berjaya dengan cepat. sbb IJN mmg tempat org2 yg memerlukan produk mcm ni...kita tolong org, insyaallah Tuhan tolong kita...:):):)

tok_wan
01-03-2010, 11:23 PM
tumpang masuk bole..sape nk produk tasly bole pm tok, bg rege ahli jer nk tolong bkn nk untung insyaallah.

coyotito
02-03-2010, 01:07 AM
wslam...soalan yang sgt baik...
baik, sy akan ceritakan satu testimoni...
testimoni ini yang membuatkan saya menjadi ejen sekarang.

Testimoni ini adalah ibu sy sendiri. Ibu sy menghidap sakit jantung. sehingga sampai satu tahap, ibu sy perlu membuat bypass. ibu sy pergi ke IJN, dan doktor telah sahkan beberapa salur darah di jantungnya sudah tersumbat dan memerlukan bypass. Doktor IJN tu bg sebulan sebelum pembedahan. Dalam tempoh sebulan ibu sy ambil Danshen Plus, dan bila smp hari untuk pembedahan, doktor yg sama check sekali lg dan doktor tu teperanjat bila semua salur darah yg tersumbat tu dah jd normal! jd, ibu sy tidak jd untuk pembedahan bypass.

kalau dulu ibu sy makan ubat sakit jantung mcm pesakit lain, sekarang tidak lg. pada awalnya ibu sy mkn Danshen 2 biji sehari beserta dengan ubat sakit jantung. Selepas sebulan, ibu sy sgt jarang ambil ubt sakit jantung dan hanya ambil danshen 1 biji sehari. sekarang, ibu sy ambil danshen dalam 2-3 hari sebiji dan lansung tidak ambil ubat sakit jantung lg...sbb itu produk ni sy gelarkan penawar. sbb dapat membantu menyembuhkan penyakit. dos semakin kurang. bkn mcm ubt hospital yg dos nya semakin tinggi.

Pasal nak approach kat IJN, masih belum ada ahli Tasly ni yg ada link ke sana. klo bro ada link ke sana, bro bleh cuba dan sy rasa bro leh berjaya dengan cepat. sbb IJN mmg tempat org2 yg memerlukan produk mcm ni...kita tolong org, insyaallah Tuhan tolong kita...:):):)

Salam TT..

boleh saya dapatkn no MRN ibu saudara..
saya nak tgk sendiri gambar angiogram spt mana yg saudara tadi telah cakap..

tq

BroAct
02-03-2010, 08:10 AM
Salam TT..

boleh saya dapatkn no MRN ibu saudara..
saya nak tgk sendiri gambar angiogram spt mana yg saudara tadi telah cakap..

tq

Salam. Bro, no tu dah takde la. Ibu saya dah buang.
bro keje IJN ke? cbe check gne nama ibu sy.
Pn. Sawiyah Ab. Gani..

coyotito
02-03-2010, 12:54 PM
Salam. Bro, no tu dah takde la. Ibu saya dah buang.
bro keje IJN ke? cbe check gne nama ibu sy.
Pn. Sawiyah Ab. Gani..

yupp...
nanti sy tgk kalau ade

BroAct
02-03-2010, 02:07 PM
yupp...
nanti sy tgk kalau ade

wokeh....:)

kasmarol
02-03-2010, 02:09 PM
Pembuluh darah ke ni TT:-?

BroAct
02-03-2010, 02:13 PM
Pembuluh darah ke ni TT:-?

haah...pembuluh darah...:)

maibee71
02-03-2010, 02:27 PM
ade2.... tgk bawah ni...

http://4.bp.blogspot.com/_NU7xEfiGs74/S4Owabrp0CI/AAAAAAAAACg/5gFmkWms1mo/s1600/halal.jpg

tq tt...:)cgrock

BroAct
02-03-2010, 06:10 PM
tq tt...:)cgrock

no problem....:)paid:)paid:)paid

BroAct
03-03-2010, 11:48 AM
bump....~~~~~~~~~~

helmihussain
03-03-2010, 05:18 PM
!!good explanation!! bump for todaY!!

BroAct
03-03-2010, 11:02 PM
!!good explanation!! bump for todaY!!

tq bro~~ bump~~~:)

BroAct
04-03-2010, 11:05 AM
bump untuk pg ni.....:)cgrock

ash79
04-03-2010, 07:08 PM
seperti dijanjikan saya nak jadi member tapi bro... saya kena hati-hati takut kena scam pulak. tasly shop nie sapa punya website? encik basheer nie upline engko ke? dekat thread basheer ada link to tasly malaysia adakah jika saya jadi member akan di daftarkan tasly shop atau tasly malaysia. bagaimana cara penghantarannya bro... saya nak win win situation kat sini sebab harga pakej lengkap mengubati jantung rm390+rm10 courier charges= rm400 banyak tu bro... setakat rm100 kebawah biasanya aku penjamkan mata bro.. so amacam??? kalau deal bagus hari juga jadi ahli..

ash79
04-03-2010, 07:13 PM
kalau deal kat lelong ada petunjuk rating trading jadi kepercayaan tu adalah sikit. tapi kat sini payah sikit bro... aku slalu beli barang kat lelong so far tidak pernah mengecewakan. aku bukan bukak kedai kat situ cuma jadi pembeli setia.

BroAct
04-03-2010, 07:23 PM
taslyshop tu sy nye kedai...itu sy target untuk yg nukan ahli sbb yg ahli tau mana nak dptkan supply. en. bhaseer salah sorg ahli mcm sy. taslyshop itu hanya untuk menjual ubt2 tasly. web tasly malaysia tu laman web rasmi tasly Malaysia. takde kene mengena ngan taslyshop. taslyshop hanya untuk jual.

ok, sy akan hantar ikut courier yg bro nak. klo nak murah, poslaju. kalau bro nak courier lain pon leh. ok, kalau bro takut scam, leh beli melalui lelong.com.my. dekat stu saya ade kedai. berdaftar atas syarikat sy, Shahlegacy Enterprise. kat situ selamat sbb kalau sy scam, bro leh report kt lelong n lelong akan saman sy. ok, kalau bro beli kat lelong, still bro byr harga ahli. harga yg sy letak kat situ untuk mereka yg bukan ahli. sy akan declare bro byr harga yg sy letak. or kalau bro was2 gak, skang jugak sy leh tkr harga kat lelong tu jd harga ahli. sy tak kisah. n kalau was2 jugak, bro leh guna safetrade. kalau bro pnh beli kat lelong bro tau safetrade tu ape. tp lambat sket la sbb sy akan hantar ke pejabat lelong, lelong confirmkan barang tu n lelong akan hantar ke bro. jd perjalanan tu amik mase sket la.

bro akan didaftarkan di web tasly malaysia. igt, taslyshop n tasly malaysia nye website takde kene mengena. taslyshop itu hanya kedai online yg sy wat untuk jual produk tasly ni. bro nye akaun nnt kene login kat tasly malaysia nye web, bkn taslyshop. segala point yg bro dpt bro leh tgk kat situ. ade ape2 lg yg bro was2, leh post kat sini.

BroAct
04-03-2010, 07:27 PM
ok, sy akan tkr harga pakej sakit jantung kepada RM310 sekarang....

BroAct
04-03-2010, 07:29 PM
bro, yg pakej sakit jantung tu tak cukup 200bv mcm sy bgtau awl2.
sy cadangkan beli 2 danshen sbb dapat free 1. tasly tgh promotion sekarang.

BroAct
04-03-2010, 07:35 PM
sy dah tkr harga kt lelong.com.my
danshen dari 190 kepada 165
pakej sakit jantung dr 390 jd 310.

ash79
04-03-2010, 07:36 PM
bro, yg pakej sakit jantung tu tak cukup 200bv mcm sy bgtau awl2.
sy cadangkan beli 2 danshen sbb dapat free 1. tasly tgh promotion sekarang.
no problem saya setuju tapi pembayarannya saya nak win win situation.:D

BroAct
04-03-2010, 07:38 PM
no problem saya setuju tapi pembayarannya saya nak win win situation.:D

ok, bro leh beli 2 danshen dr lelong + 10 untuk pos.
sy akan poskan 3 danshen. ok?:)

ash79
04-03-2010, 07:43 PM
taslyshop tu sy nye kedai...itu sy target untuk yg nukan ahli sbb yg ahli tau mana nak dptkan supply. en. bhaseer salah sorg ahli mcm sy. taslyshop itu hanya untuk menjual ubt2 tasly. web tasly malaysia tu laman web rasmi tasly Malaysia. takde kene mengena ngan taslyshop. taslyshop hanya untuk jual.

ok, sy akan hantar ikut courier yg bro nak. klo nak murah, poslaju. kalau bro nak courier lain pon leh. ok, kalau bro takut scam, leh beli melalui lelong.com.my. dekat stu saya ade kedai. berdaftar atas syarikat sy, Shahlegacy Enterprise. kat situ selamat sbb kalau sy scam, bro leh report kt lelong n lelong akan saman sy. ok, kalau bro beli kat lelong, still bro byr harga ahli. harga yg sy letak kat situ untuk mereka yg bukan ahli. sy akan declare bro byr harga yg sy letak. or kalau bro was2 gak, skang jugak sy leh tkr harga kat lelong tu jd harga ahli. sy tak kisah. n kalau was2 jugak, bro leh guna safetrade. kalau bro pnh beli kat lelong bro tau safetrade tu ape. tp lambat sket la sbb sy akan hantar ke pejabat lelong, lelong confirmkan barang tu n lelong akan hantar ke bro. jd perjalanan tu amik mase sket la.

bro akan didaftarkan di web tasly malaysia. igt, taslyshop n tasly malaysia nye website takde kene mengena. taslyshop itu hanya kedai online yg sy wat untuk jual produk tasly ni. bro nye akaun nnt kene login kat tasly malaysia nye web, bkn taslyshop. segala point yg bro dpt bro leh tgk kat situ. ade ape2 lg yg bro was2, leh post kat sini.

wokeh saya angkat yang promosi tu beli 2 dapat satu berapa harga nya bro...? macam mana nak search kedai bro kat lelong. sekarang jugak saya maybank 2u. guna poslaju dah memadai. sekajap bro aku nak soru kejap

BroAct
04-03-2010, 07:46 PM
wokeh saya angkat yang promosi tu beli 2 dapat satu berapa harga nya bro...? macam mana nak search kedai bro kat lelong. sekarang jugak saya maybank 2u. guna poslaju dah memadai. sekajap bro aku nak soru kejap

ni link dia http://www.lelong.com.my/Merchant/BroAct.htm

satu RM165, mcam sy ckp haritu.
kre 2 RM 330, tp bro dapat 3 botol danshen.

jemput soru.....:):):)

ash79
04-03-2010, 08:00 PM
bro aku dah confirmkan pembelian pls reply to proceed

BroAct
04-03-2010, 08:07 PM
bro aku dah confirmkan pembelian pls reply to proceed

ok...dah confirm....

ash79
04-03-2010, 08:21 PM
ok...dah confirm....
thanks bro.. aku pun dah bank in rm340 seperti yg dijanjikan.
kalau dah pos boleh bagi poslaju tracks number so saya dapat refer.:D:D

BroAct
04-03-2010, 08:25 PM
thanks bro.. aku pun dah bank in rm340 seperti yg dijanjikan.
kalau dah pos boleh bagi poslaju tracks number so saya dapat refer.:D:D

ok...thanks bro. sok pg sy emelkan tracks number. :)paid
nak tye, bro ke yg tye kat ebay pasal monascus untuk diabetic tu?
kat ebay tu sy gak. sy sorg je yg jual tasly kt ebay...:D:D:D

ash79
04-03-2010, 08:33 PM
ok...thanks bro. sok pg sy emelkan tracks number. :)paid
nak tye, bro ke yg tye kat ebay pasal monascus untuk diabetic tu?
kat ebay tu sy gak. sy sorg je yg jual tasly kt ebay...:D:D:D
mungkin saya kot ada jugak aku menjenguk kat situ. wahh majunya kedai bro... mantap.:)cgrock

BroAct
04-03-2010, 08:43 PM
mungkin saya kot ada jugak aku menjenguk kat situ. wahh majunya kedai bro... mantap.:)cgrock

hehehe....gunekan kemudahan yg ade sepenuhnye...
slp gak sy bkk taslyshop dlu...ptt bkk kt lelong je...
senang nak handle, org lg percaya...taslyshop tu rasenye sy nak tutup dah...
concentrate kat lelong n ebay jek....:)paid:)paid:)paid

ash79
04-03-2010, 09:38 PM
bump utk ari ni. he... he..

BroAct
04-03-2010, 09:57 PM
bump utk ari ni. he... he..

bro, pm awk nye detail, mcm ic, alamat...nak isi borang ahli..:):):)

ash79
05-03-2010, 12:24 AM
bro, pm awk nye detail, mcm ic, alamat...nak isi borang ahli..:):):)
dah saya hantar bro... Kalau ada penambahan pm aje ok

BroAct
05-03-2010, 12:37 AM
dah saya hantar bro... Kalau ada penambahan pm aje ok

ok...tq bro....:)

BroAct
05-03-2010, 03:49 PM
dah saya hantar bro... Kalau ada penambahan pm aje ok

bro, barang sy dah hantar...check emel untuk tracking code.
org poslaju tu kate isnin nnt smp.:)

ash79
05-03-2010, 06:53 PM
bro, barang sy dah hantar...check emel untuk tracking code.
org poslaju tu kate isnin nnt smp.:)
dah check tracking code thanks, agaknya sampai tu ari isnin or selasa biasalah sabtu minggu orang dah relax katakan. kalau dah sampai nanti i kasi info dengan bro.. kkk

ash79
05-03-2010, 06:55 PM
ops... lupa satulah perkaralah bump untuk hari ini he.. he.... he...

BroAct
05-03-2010, 09:38 PM
hehehehe....bump di malam hari....~~~

BroAct
06-03-2010, 11:23 AM
bump utk pg nih......

bumi
06-03-2010, 03:36 PM
bro, kalau kombinasi ubat utk darah tinggi + kencing manis mcm mana bro?

lepas baca testi kat website basher tu, rasa nak cuba pulak.

BroAct
06-03-2010, 07:22 PM
bro, kalau kombinasi ubat utk darah tinggi + kencing manis mcm mana bro?

lepas baca testi kat website basher tu, rasa nak cuba pulak.

untuk darah tinggi and kencing manis, kombinasi dia Danshen Plus dengan Dong Chong Cao...

kalau nak tye ape2, silakan....:)

bumi
06-03-2010, 07:55 PM
untuk darah tinggi and kencing manis, kombinasi dia Danshen Plus dengan Dong Chong Cao...

kalau nak tye ape2, silakan....:)


berapa harga utk package ni? satu botol boleh tahan berapa lama? :)

BroAct
06-03-2010, 08:00 PM
berapa harga utk package ni? satu botol boleh tahan berapa lama? :)

untuk pakej ni, Danshen + Dong Cong Cao..
RM 165 + RM 120 = Rm 285...(sy bg harga ahli):)
pakej ni untuk sebulan, n biasanya dalam tempoh sebulan dah ada perubahan.:)
bro dah bpe lame ade darah tinggi n kencing manis?
umur bro bape?

bumi
07-03-2010, 10:29 AM
untuk pakej ni, Danshen + Dong Cong Cao..
RM 165 + RM 120 = Rm 285...(sy bg harga ahli):)
pakej ni untuk sebulan, n biasanya dalam tempoh sebulan dah ada perubahan.:)
bro dah bpe lame ade darah tinggi n kencing manis?
umur bro bape?

tak, cadang nak beli untuk ayah aku. sekarang ni dia mmg totally dependent kepada ubat2 hospital. mana-mana dia pergi dia bawa ubat2 tu. kesian pulak aku tgk...

BroAct
07-03-2010, 11:48 AM
tak, cadang nak beli untuk ayah aku. sekarang ni dia mmg totally dependent kepada ubat2 hospital. mana-mana dia pergi dia bawa ubat2 tu. kesian pulak aku tgk...

oooo...selain tu ada sakit lain tak? kalau darah tinggi n kencing manis, kombinasi yg mcm sy ckp tu. tp kalau ade yg lain, mgkin lain la kombinasinya. umo ayh bro berapa? lain umur lain jumlah pengambilannya....

BroAct
07-03-2010, 01:49 PM
bump sebelum lunch...hehehehe

BroAct
08-03-2010, 10:38 AM
bump pg ni sebelum g pos order customer....:)paid

ash79
08-03-2010, 06:25 PM
thanks bro aku dah dapat produk yg u kirimkan. tradelah dgn bro ni tanpa was-was cepat dan seperti yg dijanjikan. anyway bro mcm mana dgn sign up saya jadi ahli apa cerita?

BroAct
08-03-2010, 06:32 PM
thanks bro aku dah dapat produk yg u kirimkan. tradelah dgn bro ni tanpa was-was cepat dan seperti yg dijanjikan. anyway bro mcm mana dgn sign up saya jadi ahli apa cerita?

sy dah proceed detail bro. nnt HQ akan proces. lps dah setle, sy akn bgtau balik.

untuk danshen tu, bro makan 2 biji sehari eh. satu pagi mase baru bgn tdo, satu lg sebelum tdo. kalau nak cpt kesan nya bro bukak kapsul tu, pastu tuang isi dalam kapsul tu bawah lidah. kemam smp cair kalau boleh. kalau tak, minum je air. kene tahan pahit sket la, tp mmg efektif.:)

pe2 pun, tq bro. ade apa2 masalah, sms je sy....:)paid

BroAct
09-03-2010, 09:58 AM
pg2 kite bkk kedai....bump~~

BroAct
09-03-2010, 10:02 AM
harini kte kasi tepek testimoni dr peskit yg telah sembuh:)

Sebelum

http://1.bp.blogspot.com/_NU7xEfiGs74/S4anknC-F9I/AAAAAAAAADQ/sO8_fc1mdlg/s1600/3461753369_9dac934acd.jpg

Selepas

http://2.bp.blogspot.com/_NU7xEfiGs74/S4anoU0AomI/AAAAAAAAADY/dWouPeXPuEI/s1600/3462569614_6afacf067d.jpg

Bacalah testimoninya....:)

http://1.bp.blogspot.com/_NU7xEfiGs74/S4amRbvfKzI/AAAAAAAAAC4/Q-9KrPURYuo/s1600/3461735201_837eded117_o.jpg

affendi bin mohamad
09-03-2010, 10:02 AM
apa jua barang/produk yang dijual jika dengan izin NYA sembuhlah penyakit itu..

BroAct
09-03-2010, 10:07 AM
yang ni plak testimoni dr pesakit cacar air...

http://1.bp.blogspot.com/_NU7xEfiGs74/S4an09KVi-I/AAAAAAAAADg/OYzcCqQRJuI/s1600/3462564738_4a57583402.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_NU7xEfiGs74/S4anhLy7VPI/AAAAAAAAADI/-hma3ZicOrw/s1600/3461749629_d7037fcda7_o.jpg

BroAct
09-03-2010, 10:09 AM
apa jua barang/produk yang dijual jika dengan izin NYA sembuhlah penyakit itu..

benar tuan...cuma kita wajib berusaha mencarinya asbabnya...:)

BroAct
09-03-2010, 10:10 AM
lg satu....impact dr eksiden,dia jd macam hilang ingatan...

http://1.bp.blogspot.com/_NU7xEfiGs74/S4amXY9zIAI/AAAAAAAAADA/vzTxAPjm1_M/s1600/3462562298_51766fcdd4_o.jpg

BroAct
09-03-2010, 10:18 AM
Insyaallah pada 15 dan 16 mac ini (minggu depan, isnin dan selasa)
saya ada buat seminar kesihatan dan health screening menggunakan teknologi microcirculation yang dapat membantu mengesan penyakit2 yg anda hidapi, insyaallah.

Seminar akan diadakan di Fakulti Ekonomi, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia(IIUM) di Gombak.

Seminar adalah pada pukul 10 pagi sehingga 11 pagi 15 haribulan.
untuk maklumat lanjut, sila hubungi saya di 017 6128485. TQ :)

BroAct
09-03-2010, 03:22 PM
kasi bump satu kali....hehehe

BroAct
10-03-2010, 09:23 AM
bump utk pagi ni....testimoni leh tgk kt page 12

BroAct
10-03-2010, 09:58 AM
Insyaallah pada 15 dan 16 mac ini (minggu depan, isnin dan selasa)
saya ada buat seminar kesihatan dan health screening menggunakan teknologi microcirculation yang dapat membantu mengesan penyakit2 yg anda hidapi, insyaallah.

Seminar akan diadakan di Fakulti Ekonomi, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia(IIUM) di Gombak.

Seminar adalah pada pukul 10 pagi sehingga 11 pagi 15 haribulan.
untuk maklumat lanjut, sila hubungi saya di 017 6128485. TQ :)cgrock

BroAct
10-03-2010, 08:57 PM
bump satu kali...~~

BroAct
11-03-2010, 08:12 AM
bump pg2 nih.....

BroAct
13-03-2010, 01:58 PM
bump untuk harini......:)

BroAct
13-03-2010, 02:05 PM
Seminar kesihatan yg akan diadakan pada hari Isnin ini akan disampai kan oleh Dr. Gobi; seorang doktor panel juga leader syarikat Tasly Malaysia. Seminar akan diadakan di Kuliyyah Ekonomi, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia di Gombak pada pukul 10 pg. Semua dialu-alu kan datang. Health screening juga akan diadakan selepas seminar....
:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

BroAct
14-03-2010, 01:49 PM
bump....bump!!! sok ade seminar nih....jemput dtg kepada semua:)paid

BIDI
15-03-2010, 12:19 AM
aku baruja try makan untuk darah tinggi.tp baru 5 harija.
nt dh habis aku makan aku akan update kat sini apa keputusan dia

DanielAriffin
15-03-2010, 12:49 AM
sepanjang sy promote produk Tasly ni kan, sy jumpe mcm2 org. paling ramai ialah orang yang takut sgt nak spend duit sket semata-mata untuk jaga kesihatan. sampai ada yg ckp kt saya "Baik aku sakit jatung dari duit aku abis". Ntah lah...kebanyakan nye orang melayu lah...tak tau nape smp camtu. adik beradik sendiri dah makan smp sakit jantung die dah sembuh sepenuhnya, pun takut duit die abis...

Salam...
betui ke ni bang??? ni kritikal case,lega buleh la.. kalau sembuh sepenuhnya saya tak pernah jumpa lagi la.. buleh syor sultan2 guna ni.. tak payah pi sampai singapore masuk ward sana..

BroAct
15-03-2010, 05:11 PM
Salam...
betui ke ni bang??? ni kritikal case,lega buleh la.. kalau sembuh sepenuhnya saya tak pernah jumpa lagi la.. buleh syor sultan2 guna ni.. tak payah pi sampai singapore masuk ward sana..

btl...sy sendiri join sbb tgk ibu sy sndiri yg dah sembuh....bkn org lain...kalo org len, 2-3 kali jugak la sy fikir...:)

BroAct
15-03-2010, 05:16 PM
Alhamdulillah....baru je abis hari pertama seminar kesihatan...
Dr. Gobi punya speech mmg terbaik....letcurer2 kuliyah ekonomi khusyuk mendengar.....:)cgrock

ape2 pun, syukur alhamdulillah kami terima respon yg sgt baik....
letcurer2 yg dtg sgt supportive dan sgt open minded...
ramai dr mereka yg baru sedar akan bertapa pentingnya menjaga kesihatan....
esok ada lg...mudah2an Allah melancarkan perjalanan program ni....:)

BIDI
15-03-2010, 08:27 PM
harap2 Tasly dapat menyembuh dan mengurangkan pesakit2 kronik di malaysiani

BroAct
16-03-2010, 04:11 PM
harap2 Tasly dapat menyembuh dan mengurangkan pesakit2 kronik di malaysiani

btl2....mudah2an.....:)cgrock

BIDI
17-03-2010, 09:22 AM
jom ramai2 kita dapatkan tasly......
tolong promosi lg kt TT ..........

BroAct
17-03-2010, 10:17 AM
jom ramai2 kita dapatkan tasly......
tolong promosi lg kt TT ..........

tq2...kte up sket pg2 nih....:)paid:)paid:)paid

ash79
18-03-2010, 10:20 AM
hmm apa cerita permohonan menjadi ahli dah proceed ke bro.

BroAct
18-03-2010, 03:41 PM
hmm apa cerita permohonan menjadi ahli dah proceed ke bro.

dah2...nnt tgu kad keahlian smp kt rumah ye....:)

ash79
18-03-2010, 09:48 PM
tengkiu tolong bump utk hari ini.

ba-e-segan
18-03-2010, 10:50 PM
bro kasih lah no.ac dan bank disini...dan nama...

ash79
19-03-2010, 09:47 PM
tolong bump utk hari ini. go..... go... tasly saya tak makan lagi ubat darah tinggi dan ubat gastrik. botol pertama dan shen plus dah habis dah buka botol kedua.

Apai80
20-03-2010, 09:36 AM
tolong bump utk hari ini. go..... go... tasly saya tak makan lagi ubat darah tinggi dan ubat gastrik. botol pertama dan shen plus dah habis dah buka botol kedua.

kasi testimoni la bro, macam mana rasa lepas makan produk tasly ni

leh share pengalaman kat sini :)

Apai80
20-03-2010, 09:38 AM
TT

arwah mak saya dulu pon sakit kanser & meninggal 2 tahun lepas

sekarang mak kepada kawan saya pon ada sakit kanser perut gak, baru detect kanser setelah sekian lama sakit

kalau nak promote kat member suruh dia guna produk tasly ni, yg mana kombinasi untuk sakit kanser perut tu

BroAct
20-03-2010, 03:37 PM
bro kasih lah no.ac dan bank disini...dan nama...

sori lmbt...internet kt rumah wat hal...

ni no acc sy...

CIMB - 04030082815520 (Muhammad Shaffiz)
Maybank - 104013099741 (Muhammad Shaffiz)

BroAct
20-03-2010, 03:41 PM
TT

arwah mak saya dulu pon sakit kanser & meninggal 2 tahun lepas

sekarang mak kepada kawan saya pon ada sakit kanser perut gak, baru detect kanser setelah sekian lama sakit

kalau nak promote kat member suruh dia guna produk tasly ni, yg mana kombinasi untuk sakit kanser perut tu

ok...utk bulan pertama, pesakit perlu ambil Dong Chong Cao 2 biji pg dan 2 biji petang, dan juga perlu ambil Aloe Fibre sekali sehari.

Selepas bulan pertama, pesakit perlu ambil seperti bulan pertama beserta Wild Ginseng (ini khas utk kanser) dan Danshen Plus.

Pesakit perlu ambil secara berperingkat utk pastikan keadaan badan untuk menerima khasiat dari produk Tasly secara optimum.:)

BIDI
20-03-2010, 04:00 PM
kasi testimoni la bro, macam mana rasa lepas makan produk tasly ni

leh share pengalaman kat sini :)

aku dah makan dekat 2 minggu untuk aku pnya darah tinggi dan 2 hari lepas aku rasa dada aku sakit berdenyut2,tak la sakit sangat dan aku ada sikit batuk.aku p check kat klinik dr kata okja,aku rasa x puas hati jgak sbab seblm ni aku tak pernahpn rasa sakit kat dada mcm berdenyut2 2.aku tanya dr,las2 dia suruh aku baring dan dia kata kita try ECG tngok.lepas check dr bg tau ok normal.akupn rasa legala.aku tpn plak Bhaseer kita tanya,dia kata okla mcm 2 ada tindak blas.hbis aku tanya nak stop ka makan tasly,dia kata jngan up lg makan,hari 2 makan 1set aku bg tau dia,kali ni up jd 2 set.akupn iktja tp aku pnya dada ada skitla rasa denyut kadang2ja.kita tngok lg sebulan mcm mana,kata Bhaseer.itu proses mencuci aku punya saluran darah.

BroAct
20-03-2010, 05:11 PM
aku dah makan dekat 2 minggu untuk aku pnya darah tinggi dan 2 hari lepas aku rasa dada aku sakit berdenyut2,tak la sakit sangat dan aku ada sikit batuk.aku p check kat klinik dr kata okja,aku rasa x puas hati jgak sbab seblm ni aku tak pernahpn rasa sakit kat dada mcm berdenyut2 2.aku tanya dr,las2 dia suruh aku baring dan dia kata kita try ECG tngok.lepas check dr bg tau ok normal.akupn rasa legala.aku tpn plak Bhaseer kita tanya,dia kata okla mcm 2 ada tindak blas.hbis aku tanya nak stop ka makan tasly,dia kata jngan up lg makan,hari 2 makan 1set aku bg tau dia,kali ni up jd 2 set.akupn iktja tp aku pnya dada ada skitla rasa denyut kadang2ja.kita tngok lg sebulan mcm mana,kata Bhaseer.itu proses mencuci aku punya saluran darah.

btl2...tu bermakna dah ada kesan kat tempat2 yg bermasalah...
jgn stop mkn smp sakit tu hilang...
mkn 1 pg 1 mlm...mkn letak bawah lidah klo nak cepat...
insyaallah...tak lama lg hilang la sakit tu.....:)

BroAct
20-03-2010, 05:14 PM
tolong bump utk hari ini. go..... go... tasly saya tak makan lagi ubat darah tinggi dan ubat gastrik. botol pertama dan shen plus dah habis dah buka botol kedua.

tahniah bro...semoga cepat sembuh dr penyakit yg ada.....:)cgrock

BroAct
21-03-2010, 11:55 AM
bump di hujung minggu ni.......:)cgrock

BIDI
21-03-2010, 01:52 PM
btl2...tu bermakna dah ada kesan kat tempat2 yg bermasalah...
jgn stop mkn smp sakit tu hilang...
mkn 1 pg 1 mlm...mkn letak bawah lidah klo nak cepat...
insyaallah...tak lama lg hilang la sakit tu.....:)

ya memang tak stop tambh dos lg,hari 2 makan 1 DCC dan 1 DSP,pg dgn mlm,serang tambh 2 DCC dan 2 DSP,mlm minum herba teh sblm tidur.harini kira dah kurang sikit sakit dada yg berdenyut,ada rasa lg sakit 2 tp dah kurang dari sblum.harap2 lepas ni hilah terusla.mgu dpan tmbah lg 3 bj pg 3 bj mlm kasi cuci kotoran dlm darah.

BroAct
21-03-2010, 01:56 PM
ya memang tak stop tambh dos lg,hari 2 makan 1 DCC dan 1 DSP,pg dgn mlm,serang tambh 2 DCC dan 2 DSP,mlm minum herba teh sblm tidur.harini kira dah kurang sikit sakit dada yg berdenyut,ada rasa lg sakit 2 tp dah kurang dari sblum.harap2 lepas ni hilah terusla.mgu dpan tmbah lg 3 bj pg 3 bj mlm kasi cuci kotoran dlm darah.

bgs2....nnt check balik salur darah...tgk perubahan...
mudah2an bro kembali sihat lepas ni....:)

BIDI
21-03-2010, 02:07 PM
bgs2....nnt check balik salur darah...tgk perubahan...
mudah2an bro kembali sihat lepas ni....:)

harap2 mcm 2 la apappn kita dah usaha untuk mengubatinya tapi hanya yg satu menentukannya ajal maut itu dia yg tentukan tapi usaha tetap kita usaha.

BroAct
21-03-2010, 07:43 PM
harap2 mcm 2 la apappn kita dah usaha untuk mengubatinya tapi hanya yg satu menentukannya ajal maut itu dia yg tentukan tapi usaha tetap kita usaha.

btl...usaha tu wajib...yg tentukan bkn kte....:)

BroAct
22-03-2010, 10:27 AM
Bump....~~~~~~~~~~~~~~~~~

BroAct
22-03-2010, 09:51 PM
bump sket..............~~~~~

CikguWan
22-03-2010, 09:56 PM
huisshhh konfirm boleh tutup hospital kalau mcm ni nyer hebat! hehe

BroAct
23-03-2010, 12:34 AM
huisshhh konfirm boleh tutup hospital kalau mcm ni nyer hebat! hehe

hehe...hospital itu ikhtiar...produk ni pun ikhtiar...
yg penting usaha...klo kat hospital tak sembuh2, leh cbe produk ni plak....
tp klo kat hospital dah sembuh, tak perlu la cari yg lain....:)

Apai80
23-03-2010, 09:31 AM
huisshhh konfirm boleh tutup hospital kalau mcm ni nyer hebat! hehe

hehehehe kita hanya beriktiar bro

arwah mak aku dulu pon sakit kanser, selain ubat yg bermacam2 kat hospital usm, buat radioterapi, kimoterapi, memang arwah mak aku ada makan gak produk2 kesihatan lain, duit tak payah cerita la banyak mana dah habis beli supplement2 yg mana untuk mengubati sakit dia.

kita hanya mampu beriktiar, pengalaman aku jaga arwah mak aku, sapa2 yg dah kena baru tau betapa azabnya sakit kanser ni, seingat aku masa arwah mak aku duduk kat wad hospital tu, 99% pesakit kanser yg ada masa tu semua meninggal, arwah mak aku je boleh bertahan selama 2 tahun setengah, tu pon doktor cakap arwah mak aku kuat semangat lawan sakit dia, sampai satu tahap doktor panggil famili aku & slow talk,sakit mak aku sampai tak boleh nak buat apa2 dah, tapi doktor takde la cakap macam tu cuma ada la dia berkias2.....

jadi, pendapat aku, sapa2 yang sakit @ ada famili terdekat yg sakit kanser, tak salah kita mencuba & berikhtiar, kuasa untuk sihat balik tu hanya Allah sahaja yg tahu. Kita sebagai manusia ni hendaklah berusaha mencari penawar, sebab Allah dah cakap "setiap penyakit yg ada kat dunia ni ada penwarnya kecuali MATI".

Jgn salah faham pulak, aku tak kenal pon TT & tak pernah pon beli barang dgn TT tapi atas rasa kesedaran & pengalaman aku sendiri, jadi aku nak share kat sini....... Semoga kita semua dapat manfaat bersama.

BroAct
23-03-2010, 11:21 AM
hehehehe kita hanya beriktiar bro

arwah mak aku dulu pon sakit kanser, selain ubat yg bermacam2 kat hospital usm, buat radioterapi, kimoterapi, memang arwah mak aku ada makan gak produk2 kesihatan lain, duit tak payah cerita la banyak mana dah habis beli supplement2 yg mana untuk mengubati sakit dia.

kita hanya mampu beriktiar, pengalaman aku jaga arwah mak aku, sapa2 yg dah kena baru tau betapa azabnya sakit kanser ni, seingat aku masa arwah mak aku duduk kat wad hospital tu, 99% pesakit kanser yg ada masa tu semua meninggal, arwah mak aku je boleh bertahan selama 2 tahun setengah, tu pon doktor cakap arwah mak aku kuat semangat lawan sakit dia, sampai satu tahap doktor panggil famili aku & slow talk,sakit mak aku sampai tak boleh nak buat apa2 dah, tapi doktor takde la cakap macam tu cuma ada la dia berkias2.....

jadi, pendapat aku, sapa2 yang sakit @ ada famili terdekat yg sakit kanser, tak salah kita mencuba & berikhtiar, kuasa untuk sihat balik tu hanya Allah sahaja yg tahu. Kita sebagai manusia ni hendaklah berusaha mencari penawar, sebab Allah dah cakap "setiap penyakit yg ada kat dunia ni ada penwarnya kecuali MATI".

Jgn salah faham pulak, aku tak kenal pon TT & tak pernah pon beli barang dgn TT tapi atas rasa kesedaran & pengalaman aku sendiri, jadi aku nak share kat sini....... Semoga kita semua dapat manfaat bersama.

takziah bro...arwah ayah sy pun dulu kanser paru-paru...mmg seksa la tgk die..
mcm2 ubt dah cbe...dpt bertahan lame gak dr sangkaan doktor...
tp masa tu sy tak jumpe lak produk Tasly ni...klo jumpe pon mesti dah try...

tp ape2 pun, tq bro sbb bg support kt thread ni n share pengalaman... sy pun tgh usaha bantu siapa2 yg sakit kronik utk cbe produk ni...
sy yakin dgn produk ni sbb testimoni berlaku dpn mata sy...ramai lak tu...jd, sy sebar2 kan la bde yg baik untuk kebaikan bersama..:)

BroAct
24-03-2010, 04:22 PM
bump satu kali....~~

BIDI
25-03-2010, 12:18 AM
semalam dah habis akunya DAN SHEN PLUS,pg terus oder lg,aku punya dada dah tak sakit lg,alhamdulillah,cuma aku tak cek lg aku punya tekanan darah,kandungan gula dlm darah cek 3 hari lepas 5.6,kira okla 2.kira ok jgakla produk TASLY ni,Pada sapa yg ada masalh penyakit2 kronik ni tak salah mencuba,dari pengalaman akula selepas makan produk TASLY ni.aku bukan nak promote,tapi dari apa yg aku rasala selepas makan Tasly ada perbezaaan dia.MUNGKIN satu hari nt aku sendiri akan jual produk ni sapa tau???

BroAct
25-03-2010, 03:12 PM
kasi bump satu kali......

BroAct
29-03-2010, 12:38 PM
bump satu kali....
bz sket kebelakangan ni....hehehe

BroAct
31-03-2010, 11:34 AM
bump untuk pg ni.....

BroAct
01-04-2010, 11:56 AM
up sket....

BroAct
27-05-2010, 07:38 AM
bump pg2 ni....

::selamat pagi::

harith_danial
27-09-2011, 07:24 PM
ade saper2 meber CG yg pernah cuba produk nie?