PDA

View Full Version : barang elektronik defect(baru)


zrul2005
19-01-2010, 12:00 AM
akum suke,di sini sy nak bgtau sy ada line nak dapatkan barang2 elektrik tv(lcd,led),washing machine,peti ais,air cond...kebanyakkannya brand Samsung yang defected.

defect ..tu mcm delivery dari stor penyimpanan barang di reject oleh seng heng contohnya.defectnye mungkin ade calar skit kat satu2 bahagian.kadang2 bukan pun bahagian depan2.dan bole di beli dgn harga yg lebih murah sedikit dari market price.yang penting ia baru dan warranty 3 bulan diberi.

so, sesiapa yang bole consider dgn barg mcm ni dan nak tanye...silakan.

bagi sy kalo aircond,washing machine dan peti ais tu mcm berbaloi ar sbb kalo defect tu munasabah y not kite beli.

sume tu terpulang....

harga nye mungkin kurang 10%-30%dari market price..

tv flat screen
CS29Z45 TV 29 rm600
CS29Z57 TV 29 rm650
CS21A530 TV 21" rm400
CS21Z57 TV 21" rm450
CS21Z45 TV 21" rm350

fridge
RT25 250liter rm800
RT30 300liter rm900
RT22 210liter rm750
RT41 410 liter rm1150
RT45 450liter rm1250

washing machine
WA91V3 7kg rm550
WA95V 7.5kg rm650
WA10V 8.5kg rm830
WA13V 9kg rm1100
WA15P 13kg rm1350

MW71 Oven rm200

sekian..tq

zulco
19-01-2010, 12:20 AM
bro. pm aircond & peti aIS bro?

PiYuk
19-01-2010, 12:25 AM
aku punnak AC unit yg 2hp or at least 1.5hp, nak letak kat kg hehehe

zrul2005
19-01-2010, 12:48 AM
esok aku update...ok...thanks bro..

ewan0310
19-01-2010, 08:46 AM
menarik ni aku nak aircond yg 1.5hp punye

fallguy
19-01-2010, 09:11 AM
salam, peti ais 2 pintu..

fareastz
19-01-2010, 09:14 AM
samsung tv hdmi

black_mask
19-01-2010, 09:22 AM
samsung tv hdmi

same la :D

gengjawa
19-01-2010, 09:26 AM
kasi brg pelik2 & murah..

AjuL
19-01-2010, 09:34 AM
cod area mana?
tgah cari washing machine ngan icebox yg murah2 ni :D

zrul2005
19-01-2010, 11:12 AM
aku dapat list...

samsung = aircond 1.5 rm 700
samsung = fridge 300liter besar skit ni...=rm900
samsung = fully auto mesin basuh rm550.7kg......rm800=8.5kg

ko'bek
19-01-2010, 11:26 AM
emm..amik yg branded terulung..skit..yg dh lama establish ..cm toshiba or sharp ,panasonic..ke

building
19-01-2010, 11:52 AM
aku dapat list...

samsung = aircond 1.5 rm 700
samsung = fridge 300liter besar skit ni...=rm900
samsung = fully auto mesin basuh rm550.7kg......rm800=8.5kg

kat mana kawasan coverage ang?

kalo beli kena amik sendiri ke?

harga termasuk hantar ke umah?

PiYuk
19-01-2010, 12:06 PM
htr kat mak aku lah, aku tak der masa nak balik hehe.

A/C samsung 1.5 t, sampai aku bank in cash to your account.

zrul2005
19-01-2010, 12:51 PM
kat mana kawasan coverage ang?

kalo beli kena amik sendiri ke?

harga termasuk hantar ke umah?

ni kat area kelana jaya je....penghantaran percuma bagi lembah klg radius 30km....

harga termasuk penghantaran...

zrul2005
19-01-2010, 12:51 PM
bace pm bro...tq

tokputih
19-01-2010, 12:53 PM
lcd tv takde ker yang 4 5 gatus..;)

cilox
19-01-2010, 12:54 PM
bro, LED/LCD samsung ada jual tak??

kasik quote price

taufic
19-01-2010, 01:01 PM
yup lcd/led kalau dapat murah2 brani angkat gak nie

zrul2005
19-01-2010, 01:17 PM
bro, LED/LCD samsung ada jual tak??

kasik quote price

lcd plasma samsung 42 inch rm2500...

cyberalam
19-01-2010, 04:47 PM
show room ada tak bro.. nk tgk dulu tang mana yg defect nyer tu.

ezis2u
19-01-2010, 04:53 PM
klu dapat TT list kan stok yang ada lagi cun kot sekali ngan open price...

maun
19-01-2010, 05:21 PM
sony brand ada x...?

zrul2005
19-01-2010, 05:50 PM
show room ada tak bro.. nk tgk dulu tang mana yg defect nyer tu.

stornya ade tp bukan open,cume yg nak close deal akan diberitahu defect .kalo puati baru buat payment. tq

zrul2005
19-01-2010, 05:53 PM
klu dapat TT list kan stok yang ada lagi cun kot sekali ngan open price...


barang ni kekadang sape cepat die dapat bro.yg ade akan sy list kan.tapi tak semestinye brg tu ade lg.buyer lain pun ade gak (offlline).

tp sebarang pertayaan bole trus tanye sy ,tq

soulsix
20-01-2010, 09:09 AM
alahai jauhnya...ingat nak amik aircond unit.kalau pos bole ke

PutriCahaya
20-01-2010, 10:31 AM
KALAU NAK DTG TGK BRG boleh ke??
saya pun nak cari aircond la kalau yg ada murah murah..

adamma
20-01-2010, 11:00 AM
bg hrga bluray player bro...

qai
20-01-2010, 12:33 PM
akum suke,di sini sy nak bgtau sy ada line nak dapatkan barang2 elektrik tv(lcd,led),washing machine,peti ais,air cond...kebanyakkannya brand Samsung yang defected.

defect ..tu mcm delivery dari stor penyimpanan barang di reject oleh seng heng contohnya.defectnye mungkin ade calar skit kat satu2 bahagian.kadang2 bukan pun bahagian depan2.dan bole di beli dgn harga yg lebih murah sedikit dari market price.yang penting ia baru dan warranty 3 bulan diberi.

so, sesiapa yang bole consider dgn barg mcm ni dan nak tanye...silakan.

bagi sy kalo aircond,washing machine dan peti ais tu mcm berbaloi ar sbb kalo defect tu munasabah y not kite beli.

sume tu terpulang....

harga nye mungkin 10%-30%dari market price..

sekian..tq

maksudnya kalu market price rm1000, belh dpt sekitar rm100 smp rm300..
betulkan kalu aku salah.. :-?

haQ
20-01-2010, 12:42 PM
peti sejuk bro !! 2 pintu !! tunjuk gambar?
warranty ada tak?

zrul2005
20-01-2010, 01:11 PM
maksudnya kalu market price rm1000, belh dpt sekitar rm100 smp rm300..
betulkan kalu aku salah.. :-?

sailap tu...contoh if brg 1000...dapat diskaun 10%-30%...harga rm900 ke rm setelah tolak ...tq

zrul2005
20-01-2010, 01:17 PM
bro, LED/LCD samsung ada jual tak??

kasik quote price

nanti list lcd/led next week atau list dah dpt nanti sy list out...skg brg cepat abih.tq

zrul2005
20-01-2010, 01:20 PM
KALAU NAK DTG TGK BRG boleh ke??
saya pun nak cari aircond la kalau yg ada murah murah..

warehouse xbole masuk bro,information akan diberi(defect kat blah mane) if proceed baru bwk kuar,kite akan bg no model skali.harga mcm sy post kat atas2 ...tq

zrul2005
20-01-2010, 01:20 PM
bg hrga bluray player bro...

bluray sy akan try tanye...tq

zrul2005
20-01-2010, 01:21 PM
alahai jauhnya...ingat nak amik aircond unit.kalau pos bole ke

pos kite tak buat bro...sori..

h3lot
24-01-2010, 07:02 PM
uichhhh menarikkk ni...bump ckitt tukk tt

vc2216
17-02-2010, 03:47 PM
bro..air conditiner 1.5 or 2.0 hp ader tak? email saya : vc2216@gmail.com...hp 0 1 2-6 5 5 6 0 2 7...boleh tak?

vc2216
17-02-2010, 03:47 PM
saya nak c.o.d boleh tak, area k.l ke ni>?

bujanglapok
17-02-2010, 04:11 PM
Vacuum cleaner satu...

girlsilver
17-02-2010, 04:16 PM
nk vakum...nti Pm saya yer...vakum kat umah dh rosak :((:((

:)cgrock:)cgrock:)cgrock TQ

notrexdame
17-02-2010, 04:19 PM
pm aku mesin basuh...serius buyer

zrul2005
22-02-2010, 05:31 PM
dah pm bro....untuk frezzer....

vakum samsung susah skit bro2 sekalian...

sila ke post 1st saya tgk list....tq

dhomnirhahs
22-02-2010, 05:38 PM
akum suke,di sini sy nak bgtau sy ada line nak dapatkan barang2 elektrik tv(lcd,led),washing machine,peti ais,air cond...kebanyakkannya brand Samsung yang defected.

defect ..tu mcm delivery dari stor penyimpanan barang di reject oleh seng heng contohnya.defectnye mungkin ade calar skit kat satu2 bahagian.kadang2 bukan pun bahagian depan2.dan bole di beli dgn harga yg lebih murah sedikit dari market price.yang penting ia baru dan warranty 3 bulan diberi.

so, sesiapa yang bole consider dgn barg mcm ni dan nak tanye...silakan.

bagi sy kalo aircond,washing machine dan peti ais tu mcm berbaloi ar sbb kalo defect tu munasabah y not kite beli.

sume tu terpulang....

harga nye mungkin kurang 10%-30%dari market price..

tv flat screen
CS29Z45 TV 29 rm600
CS29Z57 TV 29 rm650
CS21A530 TV 21" rm400
CS21Z57 TV 21" rm450
CS21Z45 TV 21" rm350

fridge
RT25 250liter rm800
RT30 300liter rm900
RT22 210liter rm750
RT41 410 liter rm1150
RT45 450liter rm1250

washing machine
WA91V3 7kg rm550
WA95V 7.5kg rm650
WA10V 8.5kg rm830
WA13V 9kg rm1100
WA15P 13kg rm1350

MW71 Oven rm200

sekian..tq

air cond sama heater ada bro ?

eday84
22-02-2010, 05:42 PM
fuyoh tv flatscreen tu carer la ekekek

zrul2005
22-02-2010, 05:50 PM
fuyoh tv flatscreen tu carer la ekekek


carer? tak brape clear :D

zrul2005
22-02-2010, 05:50 PM
air cond nanti sy update...tq

janggut_X
22-02-2010, 05:52 PM
apo apo brand ado ko? maafkan den kalau ado info..den carik mesin basuh jo.

zrul2005
22-02-2010, 05:58 PM
samsung jo yg ado...leh tgk model2 kat tepi tu...surf je kat yahoo...

haudli
22-02-2010, 06:22 PM
aircond 1hp paling murah bape rege ye??pm kalau ada ye

miXxer
22-02-2010, 06:54 PM
aircond 1hp paling murah bape rege ye??pm kalau ada ye

Sama seperti diatas bro TT.. TQ

LORDZ666
07-04-2010, 09:27 PM
fridge RT25 stok ade lg x?