PDA

View Full Version : Insuran kenderaan & cukai jalan


Pages : 1 [2] 3

bell&ross
15-03-2012, 09:18 AM
bump utk hari ini...

bell&ross
16-03-2012, 09:25 AM
bump utk hari ini...

bell&ross
19-03-2012, 12:57 PM
bump utk hari ini...

Huula
19-03-2012, 03:41 PM
tanya sikit bro...roadtax tamat julai 2011, insuran tamat disember 2011....nk renew...kena masuk puspakom tak,motorsikal.....

bell&ross
20-03-2012, 10:32 AM
tanya sikit bro...roadtax tamat julai 2011, insuran tamat disember 2011....nk renew...kena masuk puspakom tak,motorsikal.....

tak payah...insuran/rtax jgn laps sampai setahun...buat insuran/rtax skarang...

Huula
20-03-2012, 11:25 AM
tak payah...insuran/rtax jgn laps sampai setahun...buat insuran/rtax skarang...

tq bro...duit je asyik tak cukup..motor setakat guna dalam taman je, tu yang buat tak tahu je

bell&ross
22-03-2012, 10:54 AM
bump utk hari ini...

bell&ross
23-03-2012, 10:41 AM
bump utk pagi jumaat...

bell&ross
31-03-2012, 08:55 AM
bump utk hari ini...

bell&ross
02-04-2012, 02:02 PM
bump utk hari ini...

bell&ross
03-04-2012, 02:06 PM
bump utk hari ini...

bell&ross
04-04-2012, 04:28 PM
bump utk petang ini...

bell&ross
05-04-2012, 11:56 AM
bump utk hari ini...

bell&ross
09-04-2012, 02:37 PM
bump utk hari ini...

bell&ross
10-04-2012, 02:10 PM
bump utk hari ini...

bell&ross
12-04-2012, 10:15 AM
bump utk hari ini...

bell&ross
16-04-2012, 09:34 AM
bump utk hari ini..

bell&ross
18-04-2012, 02:12 PM
bump utk hari ini ....

bell&ross
19-04-2012, 10:06 AM
bump utk hari ini...

mr.rajoli
23-04-2012, 01:42 AM
salam.kancil cover rm5k boleh buat..?lg satu covernote dh hilang..geran je ada..leh buat..tq

bell&ross
24-04-2012, 09:30 AM
salam.kancil cover rm5k boleh buat..?lg satu covernote dh hilang..geran je ada..leh buat..tq

minima 10k..geran ada pun dah cukup...usia kancil tak boleh lebih dari 15 tahun..

bell&ross
24-04-2012, 09:30 AM
bump utk hari ini...

bell&ross
25-04-2012, 02:06 PM
bump utk hari ini....

bell&ross
02-05-2012, 03:10 PM
bump utk hari ini....

angah_ha30
02-05-2012, 03:41 PM
bro...

wira 1.5 manual tahun 2005
berapa agak nyer ye...
keta nie baru tamat road tax mac lepas tapi
adik dah ambik ncb pakai kat keta dia...

nak buat baru berapa ye?
apa dok yang nak dihantar?

angah_ha30
02-05-2012, 03:42 PM
silap bro bukan 2005 tapi 1995

bell&ross
07-05-2012, 10:05 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
08-05-2012, 01:44 PM
bumpt utk hari ni...

bell&ross
09-05-2012, 11:19 AM
bump utk hari ni...

bananaphone
09-05-2012, 07:44 PM
klu baru nak wat insurans n road tax keta boleh x...bini aku baru nak ambik keta seken..boleh wat insurans n roadtax x..brape kena..keta rega 80k tahun 2010..PM detail cmne..nak compare hage

bell&ross
10-05-2012, 08:48 AM
klu baru nak wat insurans n road tax keta boleh x...bini aku baru nak ambik keta seken..boleh wat insurans n roadtax x..brape kena..keta rega 80k tahun 2010..PM detail cmne..nak compare hage

boleh..saya kena tau keta apa..cc berapa...?...baru boleh kira premium berapa...tq

mr.rajoli
10-05-2012, 09:31 AM
minima 10k..geran ada pun dah cukup...usia kancil tak boleh lebih dari 15 tahun..

minima rm10k?..kete value rm3000~rm5000 je...klu hilang dpt claim rm10k ke? huhuhu..klu tk dpt ini tidak adil kepada rakyat jelata..bayar untuk apa yg tidak akan diperolehi..

ada geran boleh kira ncb sekali ke? pm sy harga termurah tuk road tax termasuk insuran..tq

bell&ross
10-05-2012, 10:36 AM
minima rm10k?..kete value rm3000~rm5000 je...klu hilang dpt claim rm10k ke? huhuhu..klu tk dpt ini tidak adil kepada rakyat jelata..bayar untuk apa yg tidak akan diperolehi..

ada geran boleh kira ncb sekali ke? pm sy harga termurah tuk road tax termasuk insuran..tq

10k memang tanda aras utk kereta....kalau kereta hilang...bayar ikut market price..:D...

boleh bagi tau kereta apa...cc berapa...tahun bila..?

mr.rajoli
10-05-2012, 12:12 PM
10k memang tanda aras utk kereta....kalau kereta hilang...bayar ikut market price..:D...

boleh bagi tau kereta apa...cc berapa...tahun bila..?

kete kancil 850 cc ,tahun 2003..berapa kena bayar? tq

pondok telefon
10-05-2012, 03:03 PM
baru je renew roadtax tadi :)

bell&ross
11-05-2012, 10:59 AM
bump utk hari ni....

bell&ross
15-05-2012, 10:07 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
16-05-2012, 10:13 AM
bump utk hari ni....

bell&ross
18-05-2012, 09:25 AM
bump utk hari ni.....

sawamura
18-05-2012, 09:28 AM
salam..

kereta ayah dah mati roadtax 2 tahun.. skarang ada ngan saya n saya nk guna.

apa prosedur.. kene puspakom jugak ker.. boleh tak kalo x pergi puspakom?

bell&ross
18-05-2012, 10:10 AM
salam..

kereta ayah dah mati roadtax 2 tahun.. skarang ada ngan saya n saya nk guna.

apa prosedur.. kene puspakom jugak ker.. boleh tak kalo x pergi puspakom?

kena pergi puspakom jugak...lps check puspakom baru boleh buat insuran...cert puspakom hanya utk sebulan..rtax tak boleh hidupkan dipejabat pos..kena pergi jpj jugak...

p/s: pastikan roadtax mati tak lebih dari setahun..:)cgrock

bell&ross
21-05-2012, 10:34 AM
bump utk hari ni....

bell&ross
22-05-2012, 10:12 AM
bump utk hari ni....

bell&ross
23-05-2012, 11:33 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
24-05-2012, 12:00 PM
bump utk hari ni....

bell&ross
25-05-2012, 10:04 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
28-05-2012, 08:49 AM
bump utk hari ni...

deqyah
28-05-2012, 12:05 PM
slm ,leh x sy nk dptkan best quotation utk myvi ezi 1.3 thn 2011.. ncd 25%.. windscreen tu wajib ke yek.. market value u leh bg brape yek.. nnt pm yek.. tqvm.

bell&ross
28-05-2012, 12:39 PM
slm ,leh x sy nk dptkan best quotation utk myvi ezi 1.3 thn 2011.. ncd 25%.. windscreen tu wajib ke yek.. market value u leh bg brape yek.. nnt pm yek.. tqvm.

check your pm...tq

bell&ross
29-05-2012, 08:30 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
30-05-2012, 10:25 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
31-05-2012, 10:20 AM
bump utk hari ni....

bell&ross
01-06-2012, 09:33 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
04-06-2012, 11:06 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
05-06-2012, 02:20 PM
bump utk hari ni...

bell&ross
06-06-2012, 02:00 PM
bump utk hari ni...

bell&ross
07-06-2012, 09:56 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
08-06-2012, 09:49 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
12-06-2012, 10:23 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
13-06-2012, 09:52 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
14-06-2012, 10:23 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
15-06-2012, 11:18 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
18-06-2012, 09:28 AM
bump utk hari ni...

cempakabiru
19-06-2012, 03:12 PM
bro if de saman blacklist leh wat ke???

bell&ross
21-06-2012, 11:42 AM
bro if de saman blacklist leh wat ke???

kalau nak hidupkan insuran....ada blacklist atau takde bole je....masaalah akan berlaku bila dah open covernote...owner ada masaalah nak settelkan saman dan ambil masa lama utk renew roadtax...insuran yg kita beli akan hilang dijpj...MIA...kena open covernote baru...tips...selesaikan blacklisted dulu baru buat insuran...:)cgrock

bell&ross
22-06-2012, 10:03 AM
bump utk hari ni...

plasticruler
22-06-2012, 03:53 PM
lagendaZ 110 tahun 2009 berapa agak2
tadi tanya dalam 278.00.tekojot ei..
nak ASAP sbb roadtax insuran dah dekat 6 bulan tak renew.
kalau lagi murah boleh lah edjas ngan Tt.hheh

bell&ross
25-06-2012, 09:52 AM
lagendaZ 110 tahun 2009 berapa agak2
tadi tanya dalam 278.00.tekojot ei..
nak ASAP sbb roadtax insuran dah dekat 6 bulan tak renew.
kalau lagi murah boleh lah edjas ngan Tt.hheh

bro, mana2 insuran rate sama je...nk lagi murah kena turunkan lagi sum insured....:)cgrock

bell&ross
25-06-2012, 09:53 AM
bump utk hari ni...

kelapabali
25-06-2012, 09:54 AM
bro, kalu 3rd party motor 150cc brapa eik?

bell&ross
25-06-2012, 10:09 AM
bro, kalu 3rd party motor 150cc brapa eik?

sorry la bro...3rd party saya tak buat...:)cgrock

bell&ross
26-06-2012, 09:31 AM
bump utk hari ini...

bell&ross
27-06-2012, 11:31 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
28-06-2012, 10:26 AM
bump utk hari ni...

sawamura
28-06-2012, 10:30 AM
insuran mati 2 tahun..

kalo boleh renew PM den

bell&ross
29-06-2012, 09:42 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
06-07-2012, 09:00 AM
bump utk hari ini...

bell&ross
09-07-2012, 10:03 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
10-07-2012, 11:03 AM
bump utk hari ni....

bell&ross
11-07-2012, 09:57 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
12-07-2012, 10:14 AM
bump utk hari ni....

bell&ross
13-07-2012, 09:50 AM
bump utk hari ini...

bell&ross
16-07-2012, 09:38 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
17-07-2012, 04:31 PM
bump utk hari ni...

bell&ross
18-07-2012, 01:10 PM
bump utk hari ni...

shahrilll
18-07-2012, 04:16 PM
pls pm sy:
1) harga nak renew motor superbike? cbr600rr.

2) proton savvy,dah 7 bulan roadtax mati.

ranger
18-07-2012, 04:22 PM
renew motor ex5 2006 brapa rm? dah mati 2 bulan

bell&ross
20-07-2012, 10:44 AM
pls pm sy:
1) harga nak renew motor superbike? cbr600rr.

2) proton savvy,dah 7 bulan roadtax mati.

motor dan kereta tahun bila?

bell&ross
20-07-2012, 11:02 AM
renew motor ex5 2006 brapa rm? dah mati 2 bulan

check your pm...

bell&ross
23-07-2012, 08:24 AM
bump utk hari ni....

bell&ross
24-07-2012, 09:04 AM
bump utk hari ni....

bell&ross
02-08-2012, 09:45 AM
bump utk hari ni....

hisyam5789
02-08-2012, 11:51 AM
tt saya ado motor insurance mati bulan 10 tahun lepas..nak renew balik boleh? motor kriss 110.. pm me yer lg satu cover note insurance lepas x dok sbb x amik kat kdai dulu jadi x tau dulu insurance apa

vendetta_9056
02-08-2012, 11:52 PM
salam tt...nk tanya...
saudara buat tak servis transfer ncd kepada kereta baru...

kes mcm ni...
sy jual kereta lama sy..satria 1.5 sy renew insurans satria tu pada bulan MEI 2012..kemudian sy jual satria tu pada bulan JUN 2012...ncd satria tu dah masuk tahun kedua,25%(insurans atas nama sy)...kemudian sy beli kereta lain honda civic fd 1800cc(insurans atas nama sy)...so sy beli insurans baru utk kereta civic tu...so saudara buatke servis transferkan ncd ke kereta baru..sbb sy ada masalah kesibukan kerja..insurans satria yg lama tu nama insuransnya P&O insurans...

kalau saudara buat sila PM sy eh..sbb takut nnt bukak forum ni balik tak jumpa thread ni sbb lupa post kt mana....sy tinggal area bangi sec 7..

bell&ross
08-08-2012, 11:48 AM
bump utk hari ni....

bell&ross
14-08-2012, 02:03 PM
bump utk hari ni...

bell&ross
16-08-2012, 02:15 PM
bump utk hari ni...

bell&ross
28-08-2012, 10:04 AM
bump utk hari ni...

hurairah01
28-08-2012, 10:06 AM
tt saya ado motor insurance mati bulan 10 tahun lepas..nak renew balik boleh? motor kriss 110.. pm me yer lg satu cover note insurance lepas x dok sbb x amik kat kdai dulu jadi x tau dulu insurance apa

soalan ambe same gak ... tt leh tolong jawab kot.

hafdi
28-08-2012, 10:14 AM
Insuran motorbike cc 650. Bulan 10 expired. Kedai kata kena buat first party pasal motor baru tahun 2011. Boleh buat third party tak dgn tt. Kos?

bell&ross
28-08-2012, 10:31 AM
Insuran motorbike cc 650. Bulan 10 expired. Kedai kata kena buat first party pasal motor baru tahun 2011. Boleh buat third party tak dgn tt. Kos?

3rd party dgn 1st party lebih kurang je premiumnya...lebih baik ambik yg 1st party pnya...kalau moto hilang dapat jugak duit...nasihat yg biasa saya bagi kat client...biar kita sama2 untung...:D

bell&ross
04-09-2012, 08:26 AM
bump utk hari ni...

cheysik
04-09-2012, 08:50 AM
tuan tumpang tanya sy nk sambung bayar kereta orang boleh ker saye buat insuran dua nama , nama owner dgn nama saya dalam cover note..tk

bell&ross
04-09-2012, 09:29 AM
tuan tumpang tanya sy nk sambung bayar kereta orang boleh ker saye buat insuran dua nama , nama owner dgn nama saya dalam cover note..tk

hanya boleh letak 2nd name driver atas nama tuan...berguna utk claim xciden... kalau tak kena excess rm400 ..kalau kereta hilang...owner yg akan bertanggungjawab...pandai2 la bila buat laporan polis..

hairi86
04-09-2012, 03:32 PM
servis ni skali ngn renew cukai jalan ke??

bell&ross
04-09-2012, 03:56 PM
servis ni skali ngn renew cukai jalan ke??

yup...lembah kelang saje..

bell&ross
05-09-2012, 11:13 AM
bump utk hari ni...

smartrader
05-09-2012, 11:53 AM
Sudah email TT untuk buat insuran..

harap tt bleh check..

bell&ross
06-09-2012, 04:58 PM
Sudah email TT untuk buat insuran..

harap tt bleh check..

dah check..tq

rumahemas4u
08-09-2012, 01:14 PM
bump untuk TT.

:)cgrock

bell&ross
10-09-2012, 12:33 PM
bump untuk TT.

:)cgrock

thanks bro..:D

bell&ross
14-09-2012, 09:46 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
19-09-2012, 09:54 AM
bump utk hari ni..

bell&ross
20-09-2012, 10:32 AM
bump utk hari ni..

bell&ross
25-09-2012, 09:57 AM
bump utk hari ni..

bell&ross
26-09-2012, 12:10 PM
bump utk hari ni..

bell&ross
27-09-2012, 09:41 AM
bump utk hari ni..

bell&ross
28-09-2012, 12:37 PM
bump utk hari ni...

bell&ross
02-10-2012, 09:50 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
03-10-2012, 09:40 AM
bump utk hari ni..

bell&ross
04-10-2012, 09:47 AM
bump utk hari ni....

bell&ross
08-10-2012, 10:08 AM
bump utk hari ni..

bell&ross
10-10-2012, 09:29 AM
bump utk hari ni...

shafizan86
10-10-2012, 10:06 AM
salam bro ..tumpang tunya ..motor nya insuran n cukai jalan boleh wat x ?
tp dah mati lebih setahun ..
klu boleh pm lah ya bro :D

bell&ross
10-10-2012, 03:17 PM
salam bro ..tumpang tunya ..motor nya insuran n cukai jalan boleh wat x ?
tp dah mati lebih setahun ..
klu boleh pm lah ya bro :D

check pm..

bell&ross
11-10-2012, 02:54 PM
bump utk hari ni....

bell&ross
12-10-2012, 09:41 AM
bumputk hari ni..

bell&ross
15-10-2012, 01:08 PM
bump utk hari ni....

bell&ross
16-10-2012, 09:30 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
17-10-2012, 02:45 PM
bump utk hari ni...

yoepitm
17-10-2012, 03:09 PM
kalau geran kat bank leh tolong ke?

bell&ross
18-10-2012, 02:07 PM
kalau geran kat bank leh tolong ke?

boleh saje..

bell&ross
22-10-2012, 11:04 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
23-10-2012, 10:17 AM
bump utk hari ni..

bell&ross
29-10-2012, 03:33 PM
bump utk hari ni..

bell&ross
30-10-2012, 01:46 PM
bump utk hari ni..

bell&ross
31-10-2012, 09:38 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
02-11-2012, 10:13 AM
bump utk hari ni..

bell&ross
05-11-2012, 09:50 AM
bump utk hari ni..

Niyang
05-11-2012, 09:52 AM
bro kalo Merc benz 180 thn 1997. tp dah tukar pada 3rd party la.. bape?

bell&ross
05-11-2012, 10:01 AM
bro kalo Merc benz 180 thn 1997. tp dah tukar pada 3rd party la.. bape?

ni merc c180 harga market dlm 20k..?

Niyang
06-11-2012, 08:16 AM
ni merc c180 harga market dlm 20k..?

lbh kurang la boss... nk renew roadtax dier bape ek? :D

bell&ross
06-11-2012, 01:25 PM
lbh kurang la boss... nk renew roadtax dier bape ek? :D

check your pm...

khairul385
07-11-2012, 01:27 PM
proton perdana tahun 2005
cc 2.0
NCD dah max


cube TT tolong kirakan brapa insuran + loading

p/s : kalau boleh TT masukkan insured yang paling rendah...

AfickGenius
07-11-2012, 05:20 PM
kerol rm263

bell&ross
08-11-2012, 09:55 AM
proton perdana tahun 2005
cc 2.0
NCD dah max


cube TT tolong kirakan brapa insuran + loading

p/s : kalau boleh TT masukkan insured yang paling rendah...

paling rendah 10k..perdana 2005 market dalam 28k keatas..
check you pm..

bell&ross
12-11-2012, 10:03 AM
bump utk hari ni..

bell&ross
16-11-2012, 03:52 PM
bump utk hari ni..

bell&ross
21-11-2012, 10:11 AM
bump utk hari ni..

bell&ross
21-11-2012, 03:43 PM
Student Personal Accident Product - SmartStudent Care

tak mahal hanya rm 20 setahun..

BENIFITS:

Kematian akibat kemalangan = rm 15,000
Lumpuh kekal akibat kemalangan = rm 50,000
kematian disebabkan oleh pengangkutan awam = rm 15,000
kematian di sekolah = rm 15,000
Penculikan (berlaku kematian) = rm 15,000
kehilangan/kerosakkan buku teks = rm 200
(cth: banjir)
Elaun utk sekolah/yuran tuisyen = rm 300
(tak dpt hadir ke sekolah akibat kmalangan
lebih dari 2 minggu)

bell&ross
22-11-2012, 10:11 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
23-11-2012, 10:16 AM
bump utk hari ni..

bell&ross
26-11-2012, 03:22 PM
bump utk hari ni..

bell&ross
04-12-2012, 04:26 PM
bump utk hari ni...

bell&ross
06-12-2012, 08:55 AM
bump utk hari ni...

Hoyoyo
06-12-2012, 08:58 AM
brp insurance kete kelisa 2005 + roadtax..tlg pm sy

nashburn
06-12-2012, 09:06 AM
TT, saya ada sebijik kete iswara 1.3 tahun 2004. dah lama tak pakai, insurans mati bulan july 2011. kalau nak hidupkan mcm mana? kena pegi puspakom gak ke

nawzirima
06-12-2012, 09:23 AM
Sorry off topic, kalau moto tak renew roadtax/insurance kurang dari setahun kena hantar inspection jugak ke?

bell&ross
06-12-2012, 05:29 PM
brp insurance kete kelisa 2005 + roadtax..tlg pm sy

check your pm..

bell&ross
06-12-2012, 05:34 PM
TT, saya ada sebijik kete iswara 1.3 tahun 2004. dah lama tak pakai, insurans mati bulan july 2011. kalau nak hidupkan mcm mana? kena pegi puspakom gak ke

yup. kena pergi puspakom buat inspection dulu...lain kali kalau ada kereta atau motor tak pakai renew je insuran dan roadtax takut akan datang sykt insuran buat benda pelik2..

bell&ross
06-12-2012, 05:36 PM
Sorry off topic, kalau moto tak renew roadtax/insurance kurang dari setahun kena hantar inspection jugak ke?

tak payah...lebih setahun je..

nashburn
07-12-2012, 09:06 AM
yup. kena pergi puspakom buat inspection dulu...lain kali kalau ada kereta atau motor tak pakai renew je insuran dan roadtax takut akan datang sykt insuran buat benda pelik2..

benda pelik2 tu mcm mana :-?

bell&ross
07-12-2012, 09:48 AM
benda pelik2 tu mcm mana :-?

syarat2 utk renew insuran diperketatkan...cth..penambahan loading

bell&ross
10-12-2012, 09:06 AM
bump utk hari ni..

bell&ross
17-12-2012, 10:04 AM
bump utkhari ni...

bell&ross
18-12-2012, 08:56 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
19-12-2012, 10:20 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
20-12-2012, 11:48 AM
bump utk hari ni...

k3ryck
20-12-2012, 04:03 PM
insurans kereta sahaja ke? Motor blh?

bell&ross
21-12-2012, 09:50 AM
insurans kereta sahaja ke? Motor blh?

motor 5 thn ke bawah saje...tq

k3ryck
21-12-2012, 11:57 AM
motor 5 thn ke bawah saje...tq

5 tahun dari tarikh motor dibeli? termasuk motor second?

bell&ross
21-12-2012, 03:22 PM
5 tahun dari tarikh motor dibeli? termasuk motor second?

motor dari tahun 2007 dan ke atas...

bell&ross
26-12-2012, 09:48 AM
bump utk hari ini...

Agent Sukry
30-12-2012, 02:59 PM
saya nk tanya,,, jika kereta terbakar atas masalah teknikal, litar pintas, bolehkah kita membuat tuntutan insuran? kereta tidak pernah diubahsuai,,, semua dlm keadaan asal.... agent2 insuran bole tlg jawab soalan ni....?

Agent Sukry
30-12-2012, 03:00 PM
sy bukan agent insuran,,, sy agent hartanah,,,, masalah ini terjadi kepada sahabat saya,,,

bell&ross
03-01-2013, 12:01 PM
saya nk tanya,,, jika kereta terbakar atas masalah teknikal, litar pintas, bolehkah kita membuat tuntutan insuran? kereta tidak pernah diubahsuai,,, semua dlm keadaan asal.... agent2 insuran bole tlg jawab soalan ni....?

biasanya insuran akan bayar.

bell&ross
04-01-2013, 09:09 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
07-01-2013, 01:11 PM
bump utk hari ni..

bell&ross
08-01-2013, 01:00 PM
bump utk hari ni...

bell&ross
10-01-2013, 02:56 PM
bump utk hari ini...

ed767
10-01-2013, 08:25 PM
Tumpang tanya Tuan..
Kalau moto Kawasaki er6n tahun 2010 nk insured dalam RM20k, brape erk?
Ncd 0..

bell&ross
11-01-2013, 04:56 PM
check your pm...

bell&ross
11-01-2013, 04:57 PM
Tumpang tanya Tuan..
Kalau moto Kawasaki er6n tahun 2010 nk insured dalam RM20k, brape erk?
Ncd 0..

check your pm...

bell&ross
14-01-2013, 11:45 AM
bump utk hari ni...

syafq
14-01-2013, 11:53 AM
bos pm harga insuran kete honda civic tahun 1997.cover 10k.ncd 33%..harga siap roadtax..senang cite cuci kaki punya..

eishen
14-01-2013, 11:57 AM
tlg bump untuk tt.

bell&ross
14-01-2013, 11:57 AM
bos pm harga insuran kete honda civic tahun 1997.cover 10k.ncd 33%..harga siap roadtax..senang cite cuci kaki punya..

berapa cc ?

alip87
14-01-2013, 11:59 AM
Salam bro kalau vios 2005 NCD 0 termasuk insuran cermin bpe bro??

bell&ross
14-01-2013, 11:59 AM
tlg bump untuk tt.

tqvm :)cgrock

syafq
14-01-2013, 12:02 PM
berapa cc ?

1.6cc bro..kete dah pakai 4tahun..ncd skrg 30 lebih arr..

bell&ross
14-01-2013, 12:15 PM
Salam bro kalau vios 2005 NCD 0 termasuk insuran cermin bpe bro??

check your pm...

bell&ross
14-01-2013, 12:22 PM
1.6cc bro..kete dah pakai 4tahun..ncd skrg 30 lebih arr..

check your pm..

bell&ross
15-01-2013, 08:49 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
16-01-2013, 10:09 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
17-01-2013, 08:56 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
18-01-2013, 02:59 PM
bump utk hari ni...

bell&ross
22-01-2013, 09:26 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
23-01-2013, 09:19 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
24-01-2013, 11:08 PM
bump utk lewat malam...

*free service caj/myeg jika premium insuran lebih dari 1k..

bell&ross
25-01-2013, 10:32 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
26-01-2013, 03:12 PM
bump utk hari ni...

bell&ross
29-01-2013, 02:06 PM
bump utk hari ni...

bell&ross
30-01-2013, 12:03 PM
bump utk hari ni...

Green Apple
30-01-2013, 12:18 PM
bell,insuran keta aku mati 1/2/2013..kalau terlewat buat..apa2 jadi ade tempoh bertenang ke?

bell&ross
31-01-2013, 11:10 AM
bell,insuran keta aku mati 1/2/2013..kalau terlewat buat..apa2 jadi ade tempoh bertenang ke?

takde tempoh bertenang...cuma pastikan kereta tak hilang atau xciden..

bell&ross
04-02-2013, 10:19 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
05-02-2013, 09:17 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
06-02-2013, 02:27 PM
bump utk hari ni...

bell&ross
08-02-2013, 09:34 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
13-02-2013, 09:31 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
14-02-2013, 08:40 AM
Tariff baru kenderaan bermotor akan dinaikkan pada 15/02/13.#:-S:(

bell&ross
15-02-2013, 09:45 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
18-02-2013, 12:14 PM
bump utk hari ni...

bell&ross
19-02-2013, 09:14 AM
bump utk harini...

bell&ross
20-02-2013, 09:11 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
23-02-2013, 11:17 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
26-02-2013, 11:13 AM
bump utk hari ni..

bell&ross
01-03-2013, 11:36 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
04-03-2013, 08:33 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
05-03-2013, 03:10 PM
bump utk hari ni...

bell&ross
06-03-2013, 08:51 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
12-03-2013, 11:38 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
13-03-2013, 09:20 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
19-03-2013, 12:31 PM
bump utk hari ni...

bell&ross
20-03-2013, 09:18 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
21-03-2013, 08:54 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
26-03-2013, 04:50 PM
bump utk hari ni..

bell&ross
28-03-2013, 12:22 PM
bump utk hari ni...

bell&ross
29-03-2013, 03:07 PM
bump utk hari ni...

burzt
29-03-2013, 05:31 PM
tt,aku nk renew roadtax ngan insuran kereta gn motor aku..
boleh pm x??

bell&ross
30-03-2013, 03:11 PM
bump utk hari ni...

bell&ross
01-04-2013, 09:42 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
02-04-2013, 08:50 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
03-04-2013, 04:37 PM
bump utk hari ini...

fendi86
03-04-2013, 09:55 PM
moto yg dh leat setahu bleh renew x? mls g jpj

uniqorn69
03-04-2013, 10:00 PM
Tt,kereta saya mmg pakai axa insurance ni.april ni mati.buat kat tt boleh ke?surat dah sampai rumah.

bell&ross
08-04-2013, 04:33 PM
Tt,kereta saya mmg pakai axa insurance ni.april ni mati.buat kat tt boleh ke?surat dah sampai rumah.

sorry lambat reply..bole je...boleh emailkan depan belakang geran & 2nd name driver ke mankakis@gmail.com.

bell&ross
10-04-2013, 02:48 PM
bump utk hari ni..

bell&ross
11-04-2013, 05:23 PM
bump utk hari ni...

bell&ross
16-04-2013, 10:35 AM
bump utk hari ni...

bell&ross
17-04-2013, 04:04 PM
bump utk hari ni...

shamputra
21-04-2013, 08:14 AM
Tumpang tanye. Maa insuran bro leh uruskn x?

bell&ross
22-04-2013, 05:10 PM
Tumpang tanye. Maa insuran bro leh uruskn x?

maa tak buat..tukar ke axa la..axa terbaik...:D

eeiihh
22-04-2013, 05:29 PM
parking dulu...:)

Green Apple
23-04-2013, 10:55 AM
tt,boleh buat bayar insuran rendah tak?toyota hilux

Dreamboxjb
23-04-2013, 10:57 AM
3rd party utk moto ada lagi tak.. taknak all rider ..pasal aku sorang jer ride motot tuh..
motot ex5 vtec single cam 2 valve tahun 1997..berapa kosnya utk renew insurans

terbaik :eek::eek::eek:

tt,
mintak phone mau call tanya pasal inspection..

Dreamboxjb
23-04-2013, 10:57 AM
Tumpang tanye. Maa insuran bro leh uruskn x?

honda.. bagus pakai MAA

bell&ross
23-04-2013, 09:37 PM
tt,boleh buat bayar insuran rendah tak?toyota hilux

minta maaf bebanyak bro..toyota hilux dalam senarai decline risk AXA...keta panas...:(

bell&ross
23-04-2013, 09:40 PM
honda.. bagus pakai MAA

nak tau insuran bagus tak bagus..cuba buat claim...:D

bell&ross
23-04-2013, 09:44 PM
terbaik :eek::eek::eek:

tt,
mintak phone mau call tanya pasal inspection..

no phone saya dah terlebih terang...tak perlu suluh2...:D