PDA

View Full Version : Mencari tanah pertanian 5 - 10 ekar


j0088
13-12-2009, 12:35 AM
PAJAK (penisular Malaysia)

nyatakan :
1. samada berhasil / terbiar
2. keluasan
3. kalau utk dipajak sekurang2nya 10 tahun

sewa dlm lingkungan RM80 - 250 (terpulang kpd keadaan tanah)

JUAL

nyatakan :
1. samada berhasil / terbiar
2. keluasan
3. Status tanah

cara ctc, serious owner sahaja, terima kasih

ahmadazam
13-12-2009, 01:56 AM
bro...

aku ada stok tanah utk dipajak kat area semenyih...

luas 100 ekar...

sewa rm200 seekar...

call saya azam 0183771164

abgzan303
13-12-2009, 02:19 PM
call saya ejen hartanah kalau nak beli tanah

j0088
14-12-2009, 02:50 AM
bro...

aku ada stok tanah utk dipajak kat area semenyih...

luas 100 ekar...

sewa rm200 seekar...

call saya azam 0183771164

tadi ada pm bro, tapi macam x lepas. i 1st time user. tq for offering. 100 ekar terlalu penat utk kami berdua usahakan. minta roger yer kalau dpt btw 5 - 10 ekar.

gmsatria
14-12-2009, 03:16 AM
ada tanah kebun dan sawit untuk diual di JOHOR...
TT nk x?

Budak_Pilah
28-12-2009, 01:22 PM
kalau ada nak sewa dalam 1-2 ekar aku nak..nak usahakn tanaman cili secar komersial..ada pm la kat aku

king8
29-12-2009, 02:54 AM
...........

aragonkl
06-01-2010, 12:19 PM
Tanah Pertanian Untuk dijual di Jasin, Melaka

Freehold

* 2 lot tanah (10.269 ekar & 9.199 ekar) tersebut mempunyai pokok getah yang masih lg mengeluarkan hasil
* 1 lot tanah lagi (9.472 ekar) mempunyai rumah batu 1 bilik, pokok durian, rambutan, manggis, duku, langsat yang juga masih mengeluarkan hasil
* Harga tanah sekaki persegi = RM5.80 (slight nego only kerana mengambilkira hasil getah & buah yang masih banyak)
* Tanah adalah terletak berdekatan Melaka Watercity Resort di Jasin, Melaka
* 4km sahaja dari MITC Ayer Keroh, Melaka (5 min drive)
* Setiap lot tanah adalah berasingan tetapi dalam kawasan yang sama

# Jika ada sebarang pertanyaan boleh emel kepada azry97@hotmail.com.

http://itcoolenterprise.wordpress.com/2009/11/13/tanah-untuk-dijual-di-melaka/

azampenaga
26-01-2010, 08:05 AM
nk sewa tanah sawah..kawasan seberang perai.sapa nk bg sewa ....azampenaga@yahoo.com

kickers78
27-01-2010, 06:57 AM
TT..tnh kat johor nk x?
1.tnh kosong 5 ekar,area bukit nyamuk kluang.
2.tnh sawit 8 ekar + 2 ekar (dlm permohonan)+ tapak rumah,area felda bukit permai kulai johor.
maklumat lanjut,hubungi huda-0137869116.
tq.

_killer_
27-01-2010, 07:02 AM
tanah 5.5 ekar..ada kelapa sawit umur 4 tahun..tak jauh dari tempat kelip2 yang femes kat area kuala selangor nun..mau ka?

ubi_syakeela
29-01-2010, 02:35 PM
salam bro,sy ad 5ekar tanah kebun kelapa sawit,
tanah subur,sesuai utk tanaman pertanian dan membina rumah..
tempat startegik,berhampiran pekan,sekolah,kedai2,rumah kampung..
so,senag if bro nk cari human resource,
berhampiran sumber air dan ada tiang lampu..
lokasi,
bdekatan pt.yusuf - semerah,batu pahat johor..
tanah ini untuk sewa/jual..,
so,
if bminat mcj/call me
0197625004
-syakila-


serious buyer/lodger only

ubi_syakeela
29-01-2010, 07:31 PM
saya ada tanah kebun kelapa sawit 5ekar di jln muar-air hitam,johor..

bminat tak untuk sewa atau beli??..
harga buley dirunding.
tanah subur,..masih mengeluar kan hasil,
ada tiang lampu dan air..berdekatan dengan jalan raya besar..
tempat strategik..
berdekatan dengan kedai2,hanya 25min ke batu pahat,
10min ke pekan pt yusuf dan pekan parit sulong,..
atas tanah ada tanaman pokok pisang lebih 15 pokok,
tanaman buah-buahan seperti pelam, rambutan, dll..

berminat pls msj/call me
syakila
0177400665

Jeb
29-01-2010, 07:35 PM
saya ada tanah kebun kelapa sawit 5ekar di jln muar-air hitam,johor..

bminat tak untuk sewa atau beli??..
harga buley dirunding.
tanah subur,..masih mengeluar kan hasil,
ada tiang lampu dan air..berdekatan dengan jalan raya besar..
tempat strategik..
berdekatan dengan kedai2,hanya 25min ke batu pahat,
10min ke pekan pt yusuf dan pekan parit sulong,..
atas tanah ada tanaman pokok pisang lebih 15 pokok,
tanaman buah-buahan seperti pelam, rambutan, dll..

berminat pls msj/call me
syakila
0177400665

satu kaki/ekar berapa rm?