PDA

View Full Version : cara nak buka taska/nursery


snowy7306
11-11-2009, 01:38 PM
salam. sy cuma nak tanye ade sesapa warga cg yg tau cemana prosedur nak buka/run taska/nursery?

oweizmez
12-11-2009, 10:36 AM
kak som tau.. mula2 dh ada dipl pengurusan kanak2 blum? kena ada tu dulu..

pastu g kt jab Kebajikan.. kt sana diorg citer details..

pastu g bomba utk safety inspection

Kalau kawasan perumahan..kena dapatkan kelulusan orang sebelah menyebelah rumah untuk tapak taska/tadika tu... .

Spek pulak.. kena ikut spek yang diberikan..berapa keluasan untuk setiap budak... tandas pun kena yang comel tu... tak boleh ada bucu2 tajam..ada tempat simpan buku... barang..tempat tidur yang proper..tempat bermain... etc...

pastuh pengasuh atau pengajar kena ada sijil jugak tau... tukang masak kne inject...

snowy7306
12-11-2009, 02:45 PM
ok noted..thanks heaps..:)

amy@promatt
12-11-2009, 02:50 PM
pastue kna pasang UV light....syarat standard....klu nk dptkn UV light 2....dptkn dri sy...jual murah2 jer....tpi ciap Penapis udara lagi...

noraini@azlan
12-11-2009, 02:52 PM
pastue kna pasang UV light....syarat standard....klu nk dptkn UV light 2....dptkn dri sy...jual murah2 jer....tpi ciap Penapis udara lagi...

wajib ker tu?

belina
12-11-2009, 02:55 PM
kak som tau.. mula2 dh ada dipl pengurusan kanak2 blum? kena ada tu dulu..

pastu g kt jab Kebajikan.. kt sana diorg citer details..

pastu g bomba utk safety inspection

Kalau kawasan perumahan..kena dapatkan kelulusan orang sebelah menyebelah rumah untuk tapak taska/tadika tu... .

Spek pulak.. kena ikut spek yang diberikan..berapa keluasan untuk setiap budak... tandas pun kena yang comel tu... tak boleh ada bucu2 tajam..ada tempat simpan buku... barang..tempat tidur yang proper..tempat bermain... etc...

pastuh pengasuh atau pengajar kena ada sijil jugak tau... tukang masak kne inject...

Good Info... :)cgrock:)cgrock ..

amy@promatt
12-11-2009, 02:56 PM
wajib kata nursery kat JB nie...tpi UV light la....tpi ngan kwn nyer ciap semua Uv light,Hepa penapis udara...dn harga lg murah dri uv light sajer..

RA21107
12-11-2009, 03:03 PM
macam mana nk amik dipl pengurusan knk2 tu.. kt mana.. berapa lama agak2nya yea..

Dianey
12-11-2009, 03:13 PM
Sesiapa yang nak buka taska/nurseri.

Boleh call nombor ni : 013 3235596 (PN Mahnum)

Dia ni dari Jabatan Kebajikan Masyarakat Selangor. Dia ni pembimbing/penceramah kursus utk orang yg nak buka Childs Care/Centre yang akan membantu anda dari A-Z untuk buka taska/nurseri. Dia ni memang busy, so kalau korang serius better call sampai dapat sebab dia ni sendiri pun ada taska sendiri juga.


.

manmd
12-11-2009, 03:29 PM
Sesiapa yang nak buka taska/nurseri.

Boleh call nombor ni : 013 3235596 (PN Mahnum)

Dia ni dari Jabatan Kebajikan Masyarakat Selangor. Dia ni pembimbing/penceramah kursus utk orang yg nak buka Childs Care/Centre yang akan membantu anda dari A-Z untuk buka taska/nurseri. Dia ni memang busy, so kalau korang serius better call sampai dapat sebab dia ni sendiri pun ada taska sendiri juga.


.

goood kak dianey...:)cgrock

minat gak nak buka taska ni..

mattop
12-11-2009, 03:31 PM
fuuuh...

jd tokey taska plak yer man...:)paid:)paid

goood kak dianey...:)cgrock

minat gak nak buka taska ni..

nazwa69.net
12-11-2009, 03:37 PM
banyak lagi step nak bukak tadika/nursery nih... salah satunya, jiran2 pon kene amik tahu... kene minta izin.. buat baik...
Majlis perbandaran - ni penting sekali... kene minta nasihat depa, lesen
Best kalo dah berjaya buka... nak lebih detail, leh PM den

manmd
12-11-2009, 03:39 PM
fuuuh...

jd tokey taska plak yer man...:)paid:)paid

2-3 bulan lepas mattop..minat nak bukak,

siap jupe owner yg nak jual taska dia.

sekali dia plak main2 tarik tali..jap jadi kejap tak..

putus angin ar..huhuhuhuhuuh:D

manmd
12-11-2009, 03:40 PM
banyak lagi step nak bukak tadika/nursery nih... salah satunya, jiran2 pon kene amik tahu... kene minta izin.. buat baik...
Majlis perbandaran - ni penting sekali... kene minta nasihat depa, lesen
Best kalo dah berjaya buka... nak lebih detail, leh PM den

bro ni mesti dah ada taska ni...mantap la bro...:)cgrock

snowy7306
13-11-2009, 01:29 PM
kira complicated gak ek prosedur nak buka taska ni..tp klu x silap saya kwn sy ade buka taska..tapi rasenye dia xde pulak sijil/dip..mmg compulsory ke ade sijil/dip ni?

jani
14-11-2009, 01:52 AM
kira complicated gak ek prosedur nak buka taska ni..tp klu x silap saya kwn sy ade buka taska..tapi rasenye dia xde pulak sijil/dip..mmg compulsory ke ade sijil/dip ni?

msti ada sijil br welfare approve..

pastu kem kesihatan pun nk tgk bnda tu..

biasa yg paling susah dgn perbandaran..

klau ada kabel besar line telekom mudah la kot..

annur09
14-11-2009, 02:22 AM
Boleh ke nak nyibuk jap....saper yg dah ader taska..boleh share x modal permulaan termasuk renovation?TQVM

annur09
14-11-2009, 02:29 AM
salam. sy cuma nak tanye ade sesapa warga cg yg tau cemana prosedur nak buka/run taska/nursery?

annur ada download garispanduan pengendalian kanak2 di taska oleh kementerian kesihatan.boleh juga dapat maklumat di situ.

snowy7306
14-11-2009, 06:13 AM
annur ada download garispanduan pengendalian kanak2 di taska oleh kementerian kesihatan.boleh juga dapat maklumat di situ.

ok thanks. nanti sy cuba cari

arafatprofit
16-11-2009, 07:44 PM
cam best er..iium montessori ada offer untuk sapa yang nak jadi franchisee. Khalifa pun ada tapi aku tak der info.

Hmm, pasni kena challenge ngn permata ler ni.

Bondamama pun ada offer...kalau guna bondamama, lebih senang dan kos murah.

arafatprofit
18-11-2009, 09:33 PM
Untuk tatapan semua:

SEMINAR FRANCHISE TASKA & TADIKA BONDAMAMA

Berminat untuk menjalankan perniagaan TASKA / TADIKA ?
Bolehkah memulakannya dengan modal yang sangat rendah ?
Apakah program atau silibus yang sesuai ?
Bagaimana memulakannya dengan SEGERA ?
Bolehkan saya melakukan perniagaan secara SAMBILAN ?
Adakah ianya MENGUNTUNGKAN ?

DAPATKAN JAWAPANNYA DI SEMINAR INTENSIF KAMI !!

Sukacita dimaklumkan bahawa Yayasan Pembangunan Nur Hikmah (YPN) akan menganjurkan satu sesi taklimat dan kursus ringkas mengenai peluang-peluang untuk membuka TASKA dan TADIKA di bawah Skim Franchise BondaMama.

Dibawah program ini anda yang berminat untuk memiliki taska atau tadika sendiri dengan modal permulaan yang rendah serta berdaya maju dijemput untuk menghadiri taklimat dan kursus ringkat seperti dibawah ini :

TARIKH : 14 NOVEMBER 2009 (Hari Sabtu)
JAM : 10.00 hingga 12.00 tengahari
TEMPAT : Yayasan Pembangunan Nur Hikmah
16-3 , Jalan Mesra Niaga
Taman Mesra, 43000 Kajang, Selangor
No. Telefon : 03-8733 2411
(Peta Lokasi sila rujuk dilampiran)

YURAN : RM50.00 sahaja (DAFTAR DAN BAYAR SEBELUM 10 NOVEMBER 2009 DAPAT DISKAUN 50% )

CARA MENDAFTAR : Pindahan Bayaran ke Akaun Maybank KHIDMAT NURHIKMAH 564306010030 , letakkan alamat email info@bondamama.com . Kemudian SMS nama, alamat kepada nombor 019-2928001 (Puan Norlela) sebagai pengesahan kehadiran.

beeman
21-11-2009, 02:27 AM
buleh try ni, tambah2 ilmu taska, tq

cemarabiru
24-11-2009, 08:40 PM
berminat la...tapi dah lepas ya...
agak2 bila adalagi?

arafatprofit
25-11-2009, 06:59 PM
check ler website..pastu kalau dah buka, leh saya investkan skit. hehee

sayangforex
26-11-2009, 11:49 PM
Untuk tatapan semua:

SEMINAR FRANCHISE TASKA & TADIKA BONDAMAMA

Berminat untuk menjalankan perniagaan TASKA / TADIKA ?
Bolehkah memulakannya dengan modal yang sangat rendah ?
Apakah program atau silibus yang sesuai ?
Bagaimana memulakannya dengan SEGERA ?
Bolehkan saya melakukan perniagaan secara SAMBILAN ?
Adakah ianya MENGUNTUNGKAN ?

DAPATKAN JAWAPANNYA DI SEMINAR INTENSIF KAMI !!

Sukacita dimaklumkan bahawa Yayasan Pembangunan Nur Hikmah (YPN) akan menganjurkan satu sesi taklimat dan kursus ringkas mengenai peluang-peluang untuk membuka TASKA dan TADIKA di bawah Skim Franchise BondaMama.

Dibawah program ini anda yang berminat untuk memiliki taska atau tadika sendiri dengan modal permulaan yang rendah serta berdaya maju dijemput untuk menghadiri taklimat dan kursus ringkat seperti dibawah ini :

TARIKH : 14 NOVEMBER 2009 (Hari Sabtu)
JAM : 10.00 hingga 12.00 tengahari
TEMPAT : Yayasan Pembangunan Nur Hikmah
16-3 , Jalan Mesra Niaga
Taman Mesra, 43000 Kajang, Selangor
No. Telefon : 03-8733 2411
(Peta Lokasi sila rujuk dilampiran)

YURAN : RM50.00 sahaja (DAFTAR DAN BAYAR SEBELUM 10 NOVEMBER 2009 DAPAT DISKAUN 50% )

CARA MENDAFTAR : Pindahan Bayaran ke Akaun Maybank KHIDMAT NURHIKMAH 564306010030 , letakkan alamat email info@bondamama.com . Kemudian SMS nama, alamat kepada nombor 019-2928001 (Puan Norlela) sebagai pengesahan kehadiran.

alaaa..dah melepas plak..

dinda_umie
27-11-2009, 12:17 AM
satu business idea yang cukup menarik..ada yang boleh buat untung sebulan lebih dari 10k sebulan.yang penting lokasi kena strategik

iluvsuperstore.com
29-11-2009, 04:10 PM
Sesiapa yang nak buka taska/nurseri.

Boleh call nombor ni : 013 3235596 (PN Mahnum)

Dia ni dari Jabatan Kebajikan Masyarakat Selangor. Dia ni pembimbing/penceramah kursus utk orang yg nak buka Childs Care/Centre yang akan membantu anda dari A-Z untuk buka taska/nurseri. Dia ni memang busy, so kalau korang serius better call sampai dapat sebab dia ni sendiri pun ada taska sendiri juga.


.


good information..

arafatprofit
01-12-2009, 06:51 PM
alaaa..dah melepas plak..

Buka lagi pada lain masa, ko konteks jer no tu. mesti ada nyer...pastu kabor ler kat kawan di sini

arafatprofit
09-12-2009, 09:54 PM
ni haa..maklumat baru:

Dengan modal permulaan kurang dari RM10,000.00 anda boleh memulakan taska atau tadika anda sendiri.

Sukacita dimaklumkan bahawa Yayasan Pembangunan Nur Hikmah (YPN) akan menganjurkan satu sesi taklimat mengenai peluang-peluang untuk membuka TASKA dan TADIKA dibawah Skim Franchise BondaMama.

Dibawah program ini anda yang berminat untuk memiliki taska atau tadika sendiri dengan modal permulaan yang rendah serta berdaya maju dijemput untuk menghadiri taklimat kami pada SETIAP HARI jam 3.00 petang di Yayasan Pembangunan Nur Hikmah, 16-3, Jalan Mesra Niaga, Taman Mesra, Kajang, Selangor. Sila hubungi Puan Norlela di 03-8733 2411 untuk pengesahan kehadiran anda.


tambahan:

Kami ingin mendapatkan maklumat tentang rumah untuk disewa untuk dijadikan taska dan tadika di seluruh Malaysia.

Rumah hendaklah samada corner lot atau end lot ataupun lot banglo.

Jika anda mempunyai maklumat sila email kepada info@bondamama.com atau SMS kepada 0133902109.

Maklumat lokasi dan nombor telefon untuk dihubungi adalah memadai untuk urusan selanjutnya.

azarul
01-10-2012, 10:50 AM
Salam. thread ni ada lg ke ? hehe

nak tanya kalau nak bukak Taska kene register SSM ke ?

thechosenone
01-10-2012, 01:13 PM
modal nk kne ada brapa min? nk kne ada diploma dlu ke? klu nk pkai nama org yg ada diploma tu bleh ke

azarul
02-10-2012, 11:47 AM
ade yang da buka? share2 la sikit :D